Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

МІСЦЕВІ НОВИНИ

Ігор КРАВЦІВ, "МБ":

:: У Фінляндії слухають радіо "Буковина", а в Чернівцях - вимикають ::

Чернівецька незалежна суспільно-політична газета "Молодий буковинець" №73 (10427), 18.06.2002

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

      Крутиш регулятор настройки, а на звичній частоті АМ 837, де завжди було радіо "Буковина", - братні нам румуни. Це, може, й добре, але от прикрість - далеко не всім буковинцям близькі проблеми Румунії.

     1 червня розпорядженням директора чернівецького ОРТПЦ Олександра Александрова обласній телерадіокомпанії не були надані передавальні засоби для трансляції програм радіостанції "Буковина". В офіційних документах зазначається причина: "неоплата послуг ОРТПЦ".
     - Станом на 1 червня ми мали борг 18000 гривень за підрахунками пана Александрова, - пояснює головний редактор радіо "Буковина" Тетяна Смолдирєва. - Річ у тому, що ми працюємо за державним контрактом, і оплату за передавальні засоби наша телерадіокомпанія не здійснює. Усі бюджетні асигнування виділяються через Міністерство фінансів Держкомзв'язку. Тобто Державний комітет інформації розраховується з Держкомзв'язком через Мінфін. І ми самотужки не можемо погасити цей борг, бо у нас таких грошей просто немає. Щоправда, Олександр Александров за тиждень до цієї неприємності попередив нас про наміри вимкнути радіостанцію "Буковина". Ми, звичайно, поінформували Держкомінформ про те, що це може статися. Це вже не перший ультиматум Олександра Александрова. Я не можу зрозуміти, чому ставлять до відома саме нас, бо ж йому дуже добре відомо, що гроші на його рахунок приходять не від нас, а безпосередньо із столиці. Вочевидь, йому легше ставити до відома нас і вольовим зусиллям вимкнути рубильника.
     З 1 січня радіо "Буковина" почало мовлення не 7 годин на добу, як раніше, а 10. І ці зміни вказані у держконтракті. А яким чином відбулося зростання боргу за п'ять місяців розширеного мовлення, у Чернівецькій облдержтелерадіокомпанії навіть не здогадуються.
     Здається, цензура знову повертається на буковинську землю, щоправда у прихованому варіанті. Адже перекрили кисень не маленькій розважальній "ефемці", а великій, державній радіостанції! Вважається, що радіостанція "Буковина" залишалася одним з небагатьох на Західній Україні транслятором, котрий готував свої передачі до ефіру державною мовою. Спробуйте-но, увімкніть будь-яку іншу чернівецьку станцію і знайдіть там більше української музики. Дзуськи.
     Буквально за тиждень до відключення на адресу радіостанції "Буковина" надійшов лист із Фінляндії. Написав його 34-річний фін Джим Солаті з міста Еспу:
     "Шановні колеги! Дуже дякую вам за ваші радіопрограми. Я з цікавістю провів вечір з вашою радіостанцією тут, у Фінляндії! Вибачте, що не звертаюся до вас російською, бо на моєму комп'ютері є тільки латинський шрифт. Моє хобі - дальній радіоприйом, і я випадково налаштувався на вашу радіостанцію. Я навіть записав одну програму собі! Я ходжу у клуб радіолюбителів Еспу, у якому є ще 15 активних членів. Наш DX-клуб навіть має свій журнал. Якщо ви раптом завітаєте до Фінляндії і Еспу, будь ласка, зайдіть до нашого клубу! Ми завжди будемо вам раді."
     Джим працює директором у солідній компанії. У нього є двоє дітей, котрі теж іноді полюбляють слухати радіо. Але поки що не "Буковину".

      P.S. За останніми даними, радіостанція "Буковина" може відновити свою роботу вже цього четверга.

Ігор КРАВЦІВ

• Перейти до решти статей 2002-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024