Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Леся ГРИБЕНКО:

:: Конкурс завершується! ::

Газета "Говорить і показує Україна" №34 (2642), 13.08.2008

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

     1 вересня 2008 року завершується прийом рукописів для участі у Другому Всеукраїнському конкурсі радіоп'єс, який проводить Національна радіокомпанія України.

     "Всякій комедії, як і всякій пісні, - свій час і своя пора".      Міґель де Серваитес Сааведра

     Історія української радіодрами, як й історія України XX сторіччя, сповнена трагічних подій та десятиліть забуття. Однак після ідеологічних репресій на український радіоефір нарешті повернулася його королева - радіоп'єса.
     Про це свідчать результати Першого Всеукраїнського конкурсу радіоп'єс, який провела Національна радіокомпанія України спільно з видавництвом "Грані-Т". До оргкомітету заходу надійшло близько 500 робіт з усіх областей нашої країни. Найкращі з них звучать в ефірі Першої і Третьої програми Українського радіо, викликаючи величезний резонанс серед слухачів.
     У березні 2008 року Національна радіокомпанія розпочала Другий Всеукраїнський конкурс радіоп'єс під гаслом - "Відродимо забутий жанр", який має на меті відкриття сучасному слухачеві цього унікального виду мистецтва та посідає одне з провідних позицій у світовому радіоефірі.
     Засобами художньої виразності жанру є звучна мова, музика та різноманітні шуми, а однією з найголовніших умов - побудова певного "порожнього простору" для творчої уяви слухача. Саме уява надає подіям, про які йдеється у п'єсі, реалістичності. Так, приміром, у 30-тих роках минулого століття упродовж радіопостановки за романом Герберта Уеллса "Боротьба світів", скандально відомого американського режисера Орсона Уеллса, мільйони мешканців міст та сіл, почувши про вторгнення марсіан на територію США -тікали, залишаючи свої будинки і майно. Неймовірно, але тисячі свідків тих подій присягалися, ніби бачили окупацію на власні очі! Цей факт красномовно говорить сам за себе, адже радіодрама - це дзеркало, де відображається суспільство з усіма його проблемами, слабкостями та недоліками.
     Президент Національної радіокомпанії України Віктор Набруско назвав радіоп'єси знаряддям соціальної психотерапії.
     Рівень майстерності вітчизняних радіодраматургів тотожний світовій драматургії, тож у подальшому плануємо залучати твори наших майстрів слова у міжнародних конкурсах.      Другий Всеукраїнський конкурс радіоп'єс - це шанс для сотень і тисяч слухачів. Ви можете взяти участь у створенні культурних цінностей та перемогти, вписавши своє ім'я в історію відродження радіодрами. Тож - поспішайте, адже прийом рукописів триває до 1 вересня 2008 року
     Нині на адресу оргкомітету вже надійшло понад чотири сотні творів. Головна умова: радіоп'єса має бути несхожою на твір для театральної сцени. Роботи написані без урахування специфіки жанру не розглядатимуться.
     Організатори конкурсу зберігають анонімність авторів, тож надсилати матеріали слід рекомендованим повідомленням під псевдонімом. В окремому конверті, підписаному псевдонімом і з вкладеним у файлі твором, треба надіслати коротку інформацію і справжнє ім'я та прізвище автора, домашню адресу, телефон, а також заяву на участь у конкурсі.
     Наша адреса: м.Київ-1, віл. Хрещатик, 26, Українське радіо. Другий Всеукраїнський конкурс радіоп'єс "Відродимо забутий жанр". Телефони для довідок: 8-044-279-37-83, 8-044-239-68-04.
     Інформаційні партнери конкурсу: газети "Говорить і показує Україна", "Українська газета плюс", "Літературна Україна", "Урядовий кур'єр". До участі допускаються нові різножанрові твори українською мовою, обсягом до 30000 знаків. Передбачено присудження першого, другого і третього місць - переможці отримають авторську винагороду в розмірі 5 000, 3 000 та 2 000 гривень. Заохочувальними преміями - у вигляді диплома та подарунка - нагородять дев'ять радіоп'єс. П'єси-дипломанти прозвучать в ефірі Першої та Третьої програм Українського радіо.
     Конкурс відбувається за участю київського видавництва "Грані-Т".

Леся ГРИБЕНКО

• Перейти до решти статей 2008-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024