Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"ФДР Радіоцентр"

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Анна ЧОЛОВЕНКО:

:: Чи не перебільшують учасники ринку проблеми 50-відсоткової квоти? ::

Газета "Говорить і показує Україна" №26 (2582), 21.06.2007

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

     Досі триває дискусія про національний продукт у радіоефірі українських станцій.

     Нагадаємо, що ст.9 "Закону України "Про телебачення і радіомовлення" вимагає, щоб загальний обсяг мовлення кожної телерадіоорганізації не менше, ніж на 50% складався з національного аудіовізуального продукту або музичних творів українських авторів і виконавців. Проте учасники ринку стверджують, що ця вимога є репресивною, адже української музики досі хронічно бракує. Що ж відбувається? А все дуже просто. Пісень українських виконавців, які підпадають під вимоги формату, обмаль, тож фактично вони постійно перебувають у "гарячій ротації", тобто безперервно транслюються в ефірі. В результаті - їхнє звучання викликає не симпатії слухачів, а негатив і відразу.
     Не сумніваючись у справедливості твердження радійників, цікавою була б і думка експертів. Звісна річ, хотілося б, аби якісного українського музичного продукту було набагато більше. Та чи достатньо цього "мало" для виконання вимог Закону про телебачення і радіомовлення? І чи не перебільшують учасники ринку загроз "гарячої ротації"?
     У статті Лесі Ганжі, наданої сайтом "Телекритика", програмний директор ФДР Вадим Карп'як запропонував математичну таку формулу підрахунку кількості українського музичного ггродукту, що є на ринку "...Щотижня, починаючи з 2001 року, ФДР розсилає радіостанціям збірки української музики (до того моменту, через брак матеріалу, ці розсилки робили рідше). На диску, в середньому, 10 українських пісень, серед яких і матеріал російськомовних виконавців. Тобто, щотижня мінімум 10 вітчизняних композицій надходить на радіостанції. І так відбувається 50 тижнів на рік. "Отже, ми розіслали мінімум 3000 пісень. З них 30 відсотків цілком пристойні і заслуговують на присутність в ефірі. Все інше може мати помірні ротації, чи звучати у спецпроектах станцій", - вважає пан Карп'як. Відповідно, виконати закон про 50-відсоткову квоту музичного національного продукту в ефірі - можливо.
     Проблема ж того, що радіостанції воліють радше полемізувати з законом, ніж намагатися його виконати, полягає, на думку експертів, в тому, що у країні за багато років не запрацювали ні нормальні шоу-бізнесові, ні радіобізіннесові принципи роботи.

Анна ЧОЛОВЕНКО

• Перейти до решти статей 2007-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024