Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Дмитро ДЕСЯТЕРИК, "День":

:: Хвиля невігласів ::

Щоденна всеукраїнська газета "День" №94 (????), 13.06.2007

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

     Телефон задзвонив на початку дев'ятої ранку. Це був явно хтось незнайомий - друзі, знаючи, що я працюю допізна, мені о такій порі не телефонують. На подвір'я в цей момент під'їхала сміттєзбиральна машина, тож подальша розмова тривала під її гуркіт. Чоловічій голос, удаючи сильний південний акцент, повідомив мені, що дзвонить за оголошенням щодо киці. Оголошення це я дійсно подав у "Авізо", стандартний текст - віддам спокійну лагідну кицю, смугасту з золотом, у гарні руки. Вона знаходиться в мене на перетримці, і, хоча складає ще двом моїм котам добру компанію, все ж потребує більшого простору і нових господарів.
     Отже, несподіваний співрозмовник почав розпитувати, повідомивши, що не дуже розуміє українську, яку саме кицю я маю на увазі. І в яку це вона смужечку? І що значить - привчена до туалету? Він почав плести, звертаючись до мене чомусь на "ти", що він уже підібрав якусь зовсім голу і дику кицю на Гідропарку, а зараз вона вже не така дика і в туалет ходить. Із кожним словом розмова набирала ознак чи то п'яної маячні, чи то тупого жарту. Зрештою, останнє підтвердилося - після пропозиції приїхати і забрати кицю голос повідомив, що вони мене "трішечки розіграли" і це радіо "Європа ФМ". Я поклав трубку.
     Зрештою, на це можна було б і не звертати уваги - як резонно зауважив ще хтось із древніх, не варто подавати в суд на віслюка, що копнув тебе десь на вулиці. Але надто огидний присмак лишився. Тобто з двору сміття вивезли, а в квартиру, навпаки, навалили.
     Є таке слово - "посередність". Воно означає не узагальненого "середнього громадянина", а людину, рівновіддалену від будь-чого хоч трохи яскравого або помітного, ба, навіть професійного (якщо йдеться про самореалізацію саме в професії). Фактично це усередненість нуля. За що б не взялася посередність, вона не здобуде жодного результату вищого за нуль, бо рівень її здібностей якраз і дорівнює зазначеній цифрі. Десь в глибині своєї дрібної свідомості посередність це відчуває і свою нікчемність намагається компенсувати за рахунок оточуючих. Тому важлива ознака такого суб'єкту - всіх він уважає рівними собі, але до будь-чиїх проблем, окрім своїх власних, ставиться наплювальницьки. Тобто посередності з "Європи", очевидячки, твердо переконані, що в авдиторії радіостанції таке ж печерно-солдафонське почуття гумору і така ж відсутність смаку, як і в них. Ці добродії також, певно, думають, що серед їхніх слухачів переважають расисти і ксенофоби, котрим подобаються глузування з інших національностей. Зливаючи своє сміття в мікрофон, посередності і гадки не мають, що таке недоторканність приватного життя і що за кожним оголошенням в газеті стоїть жива людина. Що ту кицьку я взяв у тяжко хворої жінки, котра вже не може її доглядати. Що в свою чергу та жінка підібрала тваринку на вулиці ще кошеням. Що кошеня викинули з дому. Що такі викинуті з дому тварини приречені - гинуть від хвороб, автомобілів, дитячої жорстокості, бійцівських псів, або приїздить будка, котра відловлює тих кицьок, котів та собак і вивозить у державний притулок в Бородянку, де ті вмирають ще жахливішою смертю. І саме тому знайти добрі руки буквально і є для них питанням життя або смерті.
     Але, мабуть, тріо ранкових "європейців" (котре складається, як я зрозумів, із двох таких собі містечкових петросянів та одного актора з нецікавого і нездарного театру аматорів) знаходить все це дуже смішним. І тим київська - на жаль - "Європа" відрізняється від Європи без лапок, до якої ми начебто прагнемо. Власне, годі про це.
     Ще наостанок. Я вагався перед тим як сісти писати цей текст - чи не зроблю комусь зайву рекламу. Однак все ж глядачі, слухачі й читачі набагато розумніші, ніж про них думають менеджери наших недолугих ЗМІ. А якщо вам раптом отакий радіоневіглас подзвонить, кладіть одразу трубку. Або спочатку пошліть його якнайдалі, а потім кладіть. Цим ви його надзвичайно, надзвичайно потішите.

Дмитро ДЕСЯТЕРИК

• Перейти до решти статей 2007-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024