Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Радіознайомство

Валерій НОВОСВІТНІЙ:

:: Оновлене "Середовище" радіостанції "ЮТаР" ::

Кіномузичний тижневик "П'ятниця" №40 (293), 10.10.1997

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

     Як ми вже повідомляли у попередніх номерах, радіо "ЮТаР" (Київ 106.5 МГц, Одеса - 101.8, Миколаїв - 102.1, Черкаси - 105, Тернопіль - 105.3, Харків - 102.6, Запоріжжя - 103.7 та Чернівці 67.97) прагне внести свіжий струмінь у свою програмну політику. Як приклад, учора вперше з'явилась нова програма для молоді "Середовище проживання". А напередодні ми зустрілися з її ведучим Олексієм ПАтехіним, який розповів про свої плани стосовно цієї передачі.

      - Спочатку, Олексіє, пояснимо читачам, що буква "А" у вашому прізвищі навмисне подана як заголовна. Це не помилка.

     - Коли прийшов на радіо, то в мене був особливий акцент: вимовляв "о", де мало б бути "а". Тому тривалий час у тексти, якими користувався в ефірі, вписував велику літеру "А", щоб акцентувати на цьому свою увагу. На згадку про ті тортури де можливо пишу своє прізвище через велику "А" - ПАтехін.

      - "Середовище проживання"... Здається, така передача вже існувала на "ЮТаРі".

     - Це було рік тому. Проте з певних причин без мене вона проіснувала 3 місяці і "загнулась". Це "Середовище" буде концептуально новим, хоча й минуле мало популярність.
     Поки що "Середовище проживання" виходитиме раз на тиждень, щочетверга з 23 до 24 години. З листопада, якщо все буде добре, вона з'являтиметься двічі - у вівторок та четвер.
     Ця музично-інформаційна (з більшим ухилом на інформаційність) програма присвячена молодіжній культурі і безкультур'ю, тобто хотілось би, наскільки це можливо, відображати все те, чим зараз живе молодь. Причому не лише в Києві, бо наша станція регіональна. Вже починає надходити інформація з Харкова, Запоріжжя та інших міст нашого мовлення.

      - Які рубрики будуть у вашій програмі?

     - Новини з тусовок. Причому і міжнародні, і київські, і міст мовлення "ЮТаРу", і по можливості загальноукраїнські, але ні в якому разі не політичні. Це та програма, яка обов'язково обходитиме політику стороною, про політику - ні слова, незважаючи на мої якісь симпатії до тих чи інших груп молоді та політичних партій. До того ж даватимемо інформацію до роздумів на певну тематику, скажімо, "Кохання - це добре". Під нею робитиму сюжет і залишу місце для слухача, дам йому можливість обдумати сказане.

      - Тобто передбачається прямий ефір?

     - Напевно, що так. Але не протягом усього ефірного часу. Тобто щось подаватиму абсолютно безапеляційно - монолог, сентенції від мого імені чи автора рубрик, а в певних рубриках обов'язково має бути саме діалог із слухачем.
     Окрім новин розкриватимемо проблеми, що особливо актуальні для молоді. Секс, що загалом не є для неї проблемою, але молодь цікавлять питання контрацепції, тестів на вагітність, СНІДу - чого завгодно.
     Буде огляд ринку праці з ухилом на профорієнтацію. При цьому весь стиль програми витримано у ненав'язливій формі, тобто не пропонуватму слухачам все, про що говорю, як догму, а дам можливість самим зробити вибір. Вони просто ознайомляться з особливостями роботи, скажімо банкіра, а наступного разу - валютних "кидал". Це буде як довідка про ту чи іншу професію.

      - Усі рубрики вестимете ви?

     - Нині "Середовище проживання" починається як проект однієї людини, але з часом над ним працюватиме так званий тимчасовий творчий колектив, бо абсолютно нереально готувати одному всі рубрики професійно. Наскільки це можливо говорити про професіоналізм на радіо. А спочатку, певно, це будуть покупні сюжети, під замовлення на різні теми.

      - Зважаючи на тематичну спрямованість програми, вона розрахована на тінейджерів, молодих людей віком 13-16 років.

     - Загалом, створити універсальну програму, на всі вікові групи молоді, неможливо. Гадаю, аудиторія моєї передачі - юнаки й дівчата від 13 до 25-30 років. Бо є й інші рубрики з темами, що цікавитимуть не лише тінейджерів, скажімо, рубрика "Упаковка" - це огляд молодіжної, вуличної, клубної, високої моди, нових ідей в одязі, зустрічі з відомими модельєрами; "Персона" - розповіді про видатних музикантів; "Чарт" - хіт-паради провідних зарубіжних видань; "Гості" - зустріч з музикантами чи іншими творчими особистостями.
     Якщо говорити про загальне музичне наповнення "Середовища проживання", то перевага надаватиметься електронній музиці. Причому впевнений, що вона видасться цікавішою за рейв, який "крутять" у клубах. До речі, варто згадати рубрику "Культпросвет", що знайомитиме з новими напрямками сучасної електронної музики (транс, acid-jazz, trip-hop і т.д.).
     І на завершення хотів би згадати ще одну важливу рубрику. "Середовище проживання" підтримує рух "Stop the Madness" ("Зупинити божевілля"), розпочатий російськими музикантами 1992 року, проти використання наркотиків в молодіжних колах. Тому слухачі матимуть змогу ознайомитись з рубрикою "Туман" - історія появи наркотиків, статистика, проблеми наркотичної залежності тощо. У студію приходитимуть відомі, авторитетні люди, що популярні в молодіжному середовищі, говоритимуть наскільки це погано, вживати наркотики. Менторського, моралістичного тону не буде. Гадаю, якщо про це говоритиме Мурік з Green Grey, то до нього швидше прислухаються, ніж до міністра охорони здоров'я чи іншого чиновника.

      - Дякуємо за інтерв'ю. Хай вам щастить в оновленому "Середовищі".

Розмову вів Валерій НОВОСВІТНІЙ

• Перейти до решти статей 1997-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024