Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Мас-медіа

Валерій НОВОСВІТНІЙ:

:: Уже рік говорить "Радіо "Київ" ::

А протягом 2005-го освоїть регіони, Інтернет та оптиковолоконну лінію зв'язку

Газета Київської міської ради "Хрещатик" №41 (2640), 23.03.2005

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

     29 березня виповнюється рік, як в ефірі пролунали позивні "Радіо "Київ". Свій перший день народження зустрічатиме як повноцінна радіостанція: починали працювати п'ятнадцять годин на добу, а з 12 листопада - вже безперервно. Але, звичайно ж, це тільки один з критеріїв оцінки діяльності компанії. Набагато важливіше, чим наповнені її двадцять чотири години. Про це, а також про умови забезпечення творчого процесу розповідає директор комунального підприємства "Радіо "Голос Києва" Олександр КРИВОШЕЄНКО.

      - За рік ви змінили два офіси, а тепер переїжджатимете знову. Остаточно?

     - Напевно. Кажуть, один переїзд можна порівняти з кількома пережитими пожежами, але тепер ми нарешті матимемо можливість розвиватися далі.

      - Де буде приміщення?

     - На Дегтярівській, 37.

      - Воно чимось вирізняється від нинішнього?

     - Так. Якщо й має хтось у столиці такі умови для роботи, то одиниці. У нас буде не єдина, як досі, а чотири студії: три для створення програм і одна простора для прямого ефіру (29 березня плануємо провести у ній прес-конференцію Київського міського голови Олександра Омельченка, а згодом й інші, чого не практикує жодна радіостанція в Україні). Почнемо працювати на цифровій техніці. Висока якість запису зберігатиметься під час передачі його на вежу за рахунок використання оптиковолоконної лінії зв'язку. Маючи приміщення площею 440 квадратних метрів, зможемо налагодити виробництво власних програм. Для цього збільшимо штат редакції до ста чоловік, тобто майже на третину. Організуємо спортивний підрозділ, який готуватиме не тільки новини, а й тематичні випуски. Дещо "уріжемо" музику на каналі для авторських проектів.

      - Яка буде пропорція між просто музикою і власними програмами?

     - Нині 60 відсотків ефірного часу звучать музичні композиції, а 40 - підготовлені журналістами передачі (їх понад два десятки, а буде вдвічі більше). Згодом це співвідношення зміниться на обернене - 40 до 60-ти. Вестимемо в ефірі розмови про історію української народної музики, звучатимуть класичні композиції, джаз, рок, поп - тобто кожен знатиме, о котрій годині можна почути улюблені мелодії. Значно збільшимо кількість інформаційних повідомлень і пізнавальних програм.

      - Під час Помаранчевої революції ви проводили цікаву акцію "Живий Майдан"...

     - Прямий ефір завжди цікавий. Крім "радіомовної палатки" перед мерією, у приміщенні Київської міськдержадміністрації нам виділили кімнату, щоб ми могли оперативно інформувати слухачів з епіцентру революційних подій. Тепер вирішується питання про облаштування у мерії постійної студії прямого ефіру. Наші слухачі першими дізнаватимуться, які рішення ухвалює столична влада, можливо, будуть включення з сесійних засідань Київради, нарад, прес-конференцій...

      - З часом ви планували охопити ефіром не тільки Київ, а й всю Україну. Не відмовилися від цієї ідеї?

     - Ні. Є кілька шляхів втілення задуму. Можна отримати відповідну ліцензію і поширювати сигнал по всіх областях, скажімо, за допомогою супутника. А можна домовитися з іншими FM-станціями, які б ретранслювали наші програми. Третій варіант - внести до їхньої сітки мовлення деякі передачі "Радіо "Київ". Четвертий - плануємо задіяти Інтернет...

      - Тобто йдеться про створення Інтернет-радіо?

     - Саме так. Але якщо технічні проблеми завжди розв'язуються, то як сприймуть кияни наші кроки - невідомо. Адже, скажімо, вже тепер закидають нашим колегам зі столичного телеканалу, котрі також націлилися на всю Україну, чому жителі столиці мають оплачувати діяльність майбутньої всеукраїнської компанії? Вона ж перебуває у власності тільки нашого міста. Мовляв, дивитимуться і слухатимуть "Київ" усі, а податки на це сплачуватимуть тільки кияни.

      - І які аргументи на свою користь маєте?

     - По-перше, чи витрачатимемо бюджетні кошти на виробництво і поширення своїх програм за межами Києва, чи ні - вирішувати нашому засновникові, тобто столичній владі. До того ж це питання публічно обговорюватимуть, і думку громадськості ми обов'язково врахуємо. По-друге, Київ не звичайне місто, а центр культурного, політичного, економічного життя держави, локомотив усіх змін у країні. На столицю рівняються, її досвід запозичують. А щоб про неї знали в інших регіонах, "Київ" має звучати і там. Київ має робити все можливе для згуртування нації.

      - Чим плануєте урочисто відзначити першу річницю роботи в ефірі?

     - Уже згадував про прямоефірну прес-конференцію керівництва столичної влади. Цього ж дня, 29 березня, буде підписано угоду з радіо "Свобода", яке працюватиме на наших частотах з 6-ї до 7-ї та з 20-ї до 21-ї години. О восьмій розпочнеться радіомарафон. Щогодини у студію приходитимуть гості - члени уряду, народні обранці, політичні й економічні експерти, громадські і культурні діячі, котрі братимуть участь у розмові, що стосуватиметься нашої радіостанції, FM-мовлення, інформаційного простору держави. Після двадцятої марафон триватиме далі, але естафету підхоплять радіослухачі. На них чекатимуть цікаві, приємні і корисні подарунки. Наприклад, диски з найкращими програмами "Радіо "Київ", збірками найулюбленіших українських пісень, які лунали в нашому ефірі...

Валерій НОВОСВІТНІЙ

• Перейти до решти статей 2005-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024