Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Українське Радіо"

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Юрій БОРОВИК:

:: Радіоконкурс "Кобзарик" - триває ::

Газета "Говорить і показує Україна" №8 (2616), 13.02.2008

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

     3 3 грудня минулого року на радіо "Культура", триває конкурс юних бандуристів "Кобзарик". Молодь з багатьох регіонів, переважно учні музичних шкіл, бере участь у конкурсних змаганнях, підсумки яких незабаром підбитимуться.

     Журі конкурсу складається з двох окремих і незалежних частин: професіонали (на чолі з Головою Національної Спілки кобзарів Володимиром Єсипком) та слухачі. За умовами конкурсу останнім належить 67% голосів, а, відповідно, професіоналам - 33%, що становить пропорцію 2:1, а отже слухацьке журі мас перевагу у визначенні переможців. Проголосувати за того чи іншого виконавця можна, надіславши на адресу Національного радіо України поштову листівку, та вказавши на ній номер виконавця, дату ефіру, своє ім'я та прізвище.
     Також Національне радіо приймає записи юних бандуристів віком до 16 років включно - не менше двох творів різного характеру, вокального або інструментального жанрів, записаних на аудіокомпакт-диски, а також фотознімки учасників на цифрових носіях для подальшого розміщення на конкурсній сторінці "Радіо "Культура" на сайті Національної радіокомпанії. Адреса сайту: www.nrcu.gov.ua, телефон для довідок 279-28-15.
     Записи переможців конкурсу будуть запропоновані Європейській Мовній Спілці (EBU) для використання у радіопрограмах національних мовників світу членів EBU. У такий спосіб про юних талановитих бандуристів України дізнається світ.
     Конкурс не залишив байдужими радіослухачів. Ми отримали чимало поштових повідомлень, в яких дописувачі не лише проголосували за маленьких кобзариків, а й висловили свої думки щодо конкурсу та дали власну оцінку новому проекту "Радіо "Культура". Ця галузь творчості молодого покоління дотепер лишалася майже поза увагою засобів масової інформації. Хоча всі підстави для такої уваги є. Адже бандура - інструмент національний, інструмент-символ, а мистецтво гри на ньому та співу під його акомпанемент має давню історію, яка пов'язана зі славним минулим України. Недарма світова українська спільнота, розібравшись у пріоритетах, поставила бандурне мистецтво на відповідний щабель Згадаймо, приміром, відому капелу бандуристів імені Т.Шевченка, яка багато років існує в американському місті Детройті. За підтримки українських інституцій та меценатів організовано цикл навчання і виховання бандуристів в Америці - від кобзарських дитячих шкіл до студій та курсів, включаючи шліфування майстерності у детройтській капелі.
     Незабаром планується залучити до участі у радіоконкурсі "Кобзарик" юних бандуристів зі США, Канади, Аргентини, Бразилії, Австралії та Російської Федерації.

Автор і ведучий програм
радіоконкурсу "Кобзарик"
Юрій БОРОВИК

• Перейти до решти статей 2008-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024