Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Пост-Faktum >>

Зоряна Гуменецька-Рифяк:

:: "РадіоМан" -- музика Твого бажання ::

Щоденна газета "Поступ" №??? (472), 23.09.2004

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

     Ви читаєте "Поступ", бо "маєте право знати". У цьому контексті сьогодні Ви дізнаєтесь, як професійно створюють новий продукт на радіоринку Львова, а саме "РадіоМан". Ця нова музична радіостанція віднедавна знайшла своє місце в ефірному просторі міста.
     Нещодавно читач мав змогу довідатися про початок мовлення "РадіоМан" на частоті 91,1 Fm в так званому тестовому режимі. Фахівці знають, що тестовий ефір -- це шалений фронт роботи як з налагодження якісного звучання -- основної характеристики радіо, випробування техніки, так і з прослуховування людей. Щодо "РадіоМан" цей період ознаменований ще й тим, що музична база (а якісна музика -- це основа ефірної політики "РадіоМан") пройшла апробацію потенційним слухачем. Ми вдячні колегам за чудову нагоду спостерігати, як відбувався процес дослідження музичних уподобань львів'ян -- потенційних радіослухачів. Це дослідження не було таким простим, як видавалось нам на перший погляд...
     Відбувалося воно кількома етапами. Спочатку за допомогою попереднього ґрунтовного опитування до співпраці запрошували львів'ян, які були прототипом цільової аудиторії (цікаво, може, в цю аудиторію опитуваних потрапили і Ви? -- Авт.) А згодом вони мали можливість висловити своє "так" або "ні" стосовно пропонованих їм музичних творів. Результати цього опитування і лягли в основу формування музичної бази "РадіоМан".
     Цікаво, що методологія, яку використовує відділ досліджень "РадіоМан", є беззаперечним ноу-хау в галузі досліджень радіоринку. Вона дає змогу відстежувати, як змінюються уподобання слухачів, яку музику хочуть чути сьогодні, які потреби слухацької аудиторії міста чи конкретного реґіону. До речі, за цією новаторською технологією можна відстежувати і ефективність проведених рекламних кампаній.
     Опитування було суто конфіденційним. Брали до уваги лише особисте сприйняття кожним пропонованої музики. Згідно з методологією, респондентів запрошували на опитування, якщо вони відповідали характеристикам цільової аудиторії "РадіоМан". Це дало змогу говорити про смаки цілої групи слухачів. Кількість респондентів -- 180 осіб. Ця цифра стала підставою для проведення певних узагальнень і дозволила зробити конкретні висновки про уподобання львів'ян щодо музики.
     За якийсь час музичні смаки зміняться. Щось відійде, щось додасться... А от що залишиться на частоті, знову скаже Його величність слухач. Інакше бути не може. Оскільки однією з головних засад корпоративної політики "РадіоМан" є побудова роботи суто на основі глибинних досліджень ринку та слухацьких уподобань.
     Варто зауважити, що ті, хто на сьогодні готовий слухати "РадіоМан", -- молоді успішні люди віком 25-39 років -- повністю відповідають уявленню творців радіо про свою аудиторію. Вони -- сучасні, незалежні, самостійні, провадять динамічний спосіб життя і надають перевагу якісним і продуманим речам, які відповідають їхньому внутрішньому сприйняттю. І саме ці люди працювали спільно з командою "РадіоМан" над створенням ефірного продукту. Це була гарна творча співпраця. Нам, журналістам "Поступу", було приємно відчути теплу робочу атмосферу та стати свідками справді цікавого заходу.
     Настрій, що панував у залі, дозволив гостям об'єктивно висловлювати свою оцінку тієї чи іншої музичної композиції, стаючи активним творцем ефіру. Важливість цього факту важко переоцінити. Оскільки дослідження медіа-ринку, як правило, обмежуються бажанням визначити своє місце в рейтингу, яке, беззаперечно, є однією з найважливіших характеристик "слухабельності" (даруйте за сленг) радіостанції. Однак, мабуть, жодна з них не посміє похвалитись тим, що творить свій ефір за безпосередньої участі в цьому процесі слухачів. Адже кожен, кого на початку вересня опитали представники центру досліджень "РадіоМан", заклав свою цеглинку в міцний та надійний фундамент потенційного фаворита слухацької аудиторії міста.
     На наше щире здивування, спілкування вийшло далеко поза межі монотонного опитування і дало додаткові результати, яких годі досягти зазвичай. В кулуарах за кавою ми довідалися багато цікавих думок про радіо Львова загалом. Треба віддати належне вимогливим львівським слухачам за любов до української музики. Вони одностайні в думці про те, що низькопробній російській попсі не місце на хвилях місцевих радіостанцій. Що музика, яку прагнуть слухати, повинна бути якісною, добірною і відповідати їхньому життєвому ритму. Тому перед "РадіоМан" -- непочатий край роботи. Але вже те, що слухачі -- відкриті до спілкування, є запорукою успішного старту і стрімкого зростання.
     До речі, нова радіостанція запрошує до співпраці всіх, хто готовий висловити свою думку з приводу музики на радіо. Ви ще не раз матимете змогу зробити це, оскільки такі опитування проводитимуть періодично, з певним інтервалом.
     Можливо, хтось скептично посміхнеться, хтось скаже: надто самовпевнені. Але факти -- річ вперта. А саме вони свідчать, що за 2,5 місяця тестового ефіру без жодного інформаційного навантаження завдяки особливій барві звуку та бездоганно підібраній музиці, яка грамотно спланована і розташована в ефірі, "РадіоМан" буквально підкорило серця своїх слухачів. Кожен другий опитаний принаймні чув "РадіоМан" на теренах міста або реґіону. Кожен четвертий -- ввімкнув і слухає. І жоден з тих, хто обрав на сьогодні для себе частоту 91,1 Fm, не прагнув змінити її на іншу. Тому "РадіоМан" може вважати себе потенційним фаворитом слухацької аудиторії міста.
     Скептики скажуть: "Поживемо -- побачимо!" Жодних сумнівів: "Поживемо -- ПОЧУЄМО!" Слухай "РадіоМан"! Тут знають музику Твого бажання...

Підготувала Зоряна Гуменецька-Рифяк

• Перейти до решти статей 2004-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024