Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Українське Радіо"

"MusicРадіо"

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Юлія ТАНЬКОВСЬКА, "СОЦІС-Геллап":

:: Радіоманія: щось новеньке у нашому житті ::

Кожен п'ятий не відривається від приймача навіть на роботі

Газета "День" № 134, 1.08.1997

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

     У не такі вже й далекі часи радіо для більшості слугувало заповнювачем тиші, тлом, до якого звикаєш і перестаєш помічати. Сьогоднішня ситуація в радіопросторі дає можливість зробити свій вибір. Нові музично-інформаційні станції ростуть, як гриби після дощу, наслідуючи одне одного за стилем мовлення: незв'язна мова діджея - прогноз погоди - сингл з дебютного альбому західної чи нашої зірки. Гороскоп - невдала спроба телефонного спілкування зі слухачем - знову незв'язна мова - той же сигнал (сингл)??? - прогноз погоди тощо. Однак навіть такі несміливі спроби самостійного, нового мовлення увінчалися шаленим успіхом. Добрі людські побажання, признання всім у коханні й вічній дружбі, простота і доступність мови ведучих розчулили публіку до глибини душі. Зразу виник новий вид спілкування - радіотелефонний, який надавав усім бажаючим можливість поплакатися в жилетку як ведучому, так і всім слухачам; замовити пісню для себе чи для нього (усіх їх); передати привіт і палкі поздоровлення. Це справді можна назвати радіоманією, коли людина годинами намагається зателефонувати на радіо, щоб поздоровити когось із днем народження, переконана, що такий подарунок тому, кого поздоровляють, буде важко недооцінити.
     І все ж такі радіостанції мають свою аудиторію, аж ніяк не досягаючи великої кількості слухачів різноманітних соціально-демографічних категорій. Наприклад, за результатами масового дослідження "Монітор ЗМІ Києва й області", що його проводила компанія "СОЦІС-Геллап" щоквартально, ??? у квітні, більшість прихильників М'юзік радіо і Гала радіо - молодь до 29 років (більш як половина опитаних цієї вікової категорії слухає ці станції). Кожен четвертий у групі від 30 до 49 років як мінімум раз на тиждень приділяє увагу Гала радіо (під музику якого "можна робити все").
Старша група радіослухачів досить скептично ставиться до музичних і зарубіжних станцій і ведучих,??? віддаючи перевагу УР-1, Промінь та УР-3. Наприклад, за даними згаданого вище дослідження, жоден з опитаних віком від 50 років і старше ніколи не слухав Радіо Голос, Радіо Люкс, Радіо Лідер, Бізнес Радіо.
     Необхідно сказати, що серед респондентів, котрі мають вдома працюючі радіоприймачі, тільки 47% мають можливість приймати FM- та УКВ-хвилі.
    За даними дослідження, більш як половина опитаних киян і жителів області найчастіше слухають трансляційну мережу (радіоточку), 26% слухають УКВ станції українські, 6% - УКВ станції західні. Швидше за все, це можна пояснити відсутністю найпростіших технічних можливостей, а не негативним настроєм по відношенню до комерційних станцій.
     Більшість опитаних зазвичай слухають радіо вдома (87%), кожен п'ятий не відривається від приймача навіть на роботі, 6% респондентів слухають радіо в автомобілі, а 5% роблять це зазвичай у друзів і знайомих.
     Як відомо, найпростіший спосіб залучити свого слухача - прислухатися до його інтересів. На діаграмі показано найбільш популярні теми, яким віддають перевагу радіослухачі. Інформація й музика - улюблені рубрики, названі переважною більшістю опитаних. Слід зазначити, що молодіжна аудиторія (11-29 років) більшою мірою віддає перевагу музично-розважальній (94%), ніж інформаційній (56%) тематиці.
    Астрологічних прогнозів чекають більшою мірою жінки, ніж чоловіки - 42% проти 29%, а також молоді люди (47%). Кажучи про радіостанції, відзначимо, що музичні Fm станції можуть похвалитися рівнем охоплення молодіжної аудиторії, а також деякої частини 30-49-річних слухачів, давши спокій старшому поколінню. Однак часто саме на середньовікову групу скеровано 111 потік рекламних радіозвернень. Найрозумніший вихід у такому разі - дослідження "своєї" аудиторії чи тієї, яку хочеться назвати "своєю". Найпростіший вихід - подарувати всім бажаним слухачам по приймачу і платити за те, щоб вони його слухали.

Юлія ТАНЬКОВСЬКА

• Перейти до решти статей 1997-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024