Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

"Людина і суспільство"

Володимир КРУШЕЛЬНИЦЬКИЙ:

:: Замовкло радіо - стало гучніше ::

Газета Рівненської області "Рівне вечірнє" №89 (???), 27.11.2008

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

     20 листопада з ефіру несподівано зникли передачі "Радіо Ритм". Спочатку в час, відведений "Ритму", транслювалось "Радіо Люкс", а тепер ефір заполонила тиша. Зроблено це, як з'ясувалося, за вказівкою Віктора Талімончика, директора обласного радіотелевізійного передавального центру. Оскільки радіо вимкнули саме в розпал виборчої кампанії, цей інцидент керівництво "Радіо Ритм" розцінює як порушення прав виборців та кандидатів, які уклали угоди на виборчу агітацію. Тож заяви відповідного змісту спрямували у численні ЗМІ, прокуратуру області, Нацраду з питань телебачення і радіомовлення, інші установи та органи влади.

     - Згідно з ліцензією, отриманою 20 березня цього року, ми виходили в ефір двічі на добу - з 13 до 14 та з 20 до 21 години, - розповідає директор "Радіо Ритм" Володимир Стратонов. - І жодних претензій за цей час до нашої роботи не було. Ніяких рішень про якісь порушення ми не отримували, і про можливе відключення нас навіть не попередили. Відтак, окрім того, що нас обмежили у правах на законне мовлення, завдали моральних, професійних та матеріальних збитків, були також порушені права виборців на отримання інформації про кандидатів на посаду міського голови Рівного та ведення останніми передвиборчої агітації, яка здійснюється за відповідними угодами. Пан Талімончик каже, що вимкнув нас з ефіру через те, що ми не уклали з Рівненською філією КРРТ якусь господарську угоду, але регламентом ліцензування мовників у цьому випадку вона й не передбачена, ми працюємо за угодою з оператором телекомунікацій львівським ЗАТ "ТРК Люкс".
     Аргументи Володимира Стратонова повністю розділяє представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Рівненській області Дмитро Тарасюк:
     - Відключення "Радіо Ритм" - протизаконне, адже воно має ліцензію і позбавити права мовлення його може тільки Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення, і то через суд. Тому виходить, що директор Рівненської філії концерну РРТ перебрав на себе повноваження Нацради. Якщо ж він має якісь зауваження до "Радіо Ритм", вважає, що у чомусь вони допустили порушення, то мав би все це сформулювати у претензійному листі. Але жодних попереджень чи претензійних листів з його боку за сім місяців роботи радіо не надходило. Щодо угоди, укладення якої домагається п.Талімончик, то вона не потрібна. Ліцензію на право мовлення на частоті 90,9 МГц має ЗАТ "ТРК Люкс", тому угоду на вихід в ефір ТРК "Ритм" мала укласти лише з цим товариством, що, власне, й було давно зроблено.
     Тим часом директор обласного радіотелевізійного передавального центру Віктор Талімончик продовжує доводити, що діяв цілком законно:
     - Керівництво ТРК "Ритм" допустило грубе порушення - мають ліцензію з ТРК "Люкс", а вийшли з політичною рекламою на носії "Радіо Ера", яке й пред'явило мені претензії, тож я змушений був видати розпорядження про відключення. Якби керівництво ТРК "Ритм" уклало необхідну господарську угоду, то ще б минулої п'ятниці знову були в ефірі. Вони ж вперто не хочуть врегулювати свої господарські відносини відповідно до законодавства, права і обов'язки залишають собі, а всю відповідальність намагаються перекласти на мене.

Володимир КРУШЕЛЬНИЦЬКИЙ

• Перейти до решти статей 2008-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024