Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Продовжуючи тему

Антон ЩЕГЕЛЬСЬКИЙ:

:: "Радіо на Троїцькій" більше не мовчить ::

Тижневик "Говорить і показує Україна" №38 (2337), 12.09.2002

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

     В інтерв'ю генерального директора Одеської ОДТРК Віктора Козюри "Радіо на Троїцькій" перестаньте сказать" ("ГіПУ" N32 від 1. 08. 02) розповідалося про те, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення позбавила керовану ним обласну державну телерадіокомпанію ліцензії на право мовлення на FМ-частоті 104,3 мегагерца на користь ТОВ "Радіомовна компанія "Армянське радіо в Україні". Таким чином, Одещина втратила єдиного україномовного FМ-мовника, а ОДТРК позбулася можливості виконувати державне замовлення на 12 годин мовлення щодобово саме на цій частоті. А ще - понад ЗО творчих працівників "Радіо на Троїцькій" опинилися під загрозою втратити роботу. Наш кореспондент побував в Одесі й ознайомився зі станом справ на місці. Зокрема, ось що розповів заступник генерального директора Одеської ОДТРК, директор обласного радіо Сергій КОМАР.

     - Коли два державних відомства: Держкомінформ, який робить державне замовлення, і Національна рада, яка видає ліцензії на право мовлення на тій чи іншій частоті, не можуть знайти спільної мови - це парадокс. Саме жертвою такого парадоксу і стала наша телерадіокомпанія. Перше, що ми зробили, це подали позов на Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення до Київського міського господарського суду. На середу, 4 вересня, було призначене слухання. Але через неявку на судове засідання відповідача, розгляд справи перенесено на 30 вересня. Оскільки, згідно з чинним законодавством, державні телерадіокомпанії мають пріоритетне право на отримання ліцензії, сподіваємось, що справу виграємо.

      - Поки суд та діло, Ви ризикуєте втратити творчий колектив.

     - На щастя, поки що так питання не стоїть. Всі ці майже 2 місяці, відколи "заткнули рот" "Радіо на Троїцькій", журналісти були працевлаштовані на проводовому обласному радіо та на каналі, який виходить на ультракоротких хвилях. А з 1 вересня, завдяки директору телерадіокомпанії "Гармонія світ" Ірині Литовченко, "Радіо на Троїцькій" знову заговорило. Тепер уже в рамках спільного з цією телерадіокомпанією творчого проекту. Програми цієї ТРК, що вже 5 років мовить в Одеському радіоефірі, розраховані на освічену, інтелігентну аудиторію, яка знає і любить класику, кращу сучасну музику та літературу. Це дуже імпонує нам: "Радіо на Троїцькій" та обласному радіо. Наші творчі плани збігаються. Згідно з договором, ми забезпечуємо інформаційне наповнення каналу. І в такий спосіб виконуємо державне замовлення на інформування населення області.

      - А що це за проект?

     - Я б охарактеризував його, як цілодобову музично-інформаційно-пропагандистську і розважальну програму, яка дасть можливість як- найкраще реалізуватися обом творчим колективам. Зауважте, мова не йде про якусь там оренду чи суборенду ефірного часу. Це спільна програма. Ми її робимо і на частоті 102,7 FМ, на яку має ліцензію ТРК "Гармонія світ", і на першій програмі обласного радіо. Сподіваюсь, що наш спільний проект дасть змогу залучити найширше коло радіослухачів. Тобто, підвищить рейтинг обох радіокомпаній. Словом, досягти певних творчих і комерційних успіхів.

      - А що зі старого багажу "Радіо на Троїцькій" Ви перенесли у новий проект?

     - Ми відібрали найкраще: музикознавчі та літературні програми творчо-виробничого об'єднання "Ірина", навчально-пізнавальну - "Дивослово", щотижневу - "Тема з варіаціями", яка підсумовує музичне і культурне життя міста і області за минулий тиждень, та багато іншого. Ну і звичайно ж, в ефірі звучать випуски місцевих і загальнодержавних новин, авторські програми. До речі, на заключному етапі Всеукраїнського телерадіофестивалю "Калинові острови" буде представлена програма, зроблена журналістами "Радіо на Троїцькій".

      - Залишається побажати Вам творчих успіхів і перемоги у боротьбі за власне місце в радіоефірі.

     Дякую на доброму слові.

Антон ЩЕГЕЛЬСЬКИЙ

• Перейти до решти статей 2002-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024