Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

ЮТАР

Любко ПЕТРЕНКО:

:: Ще один радіодарунок із Києва ::

Щоденна львівська газета "Поступ" №50 (494), 17.03.2000

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіореклама  

     Нещодавно в львівському радіоефірі на частоті 101,3 МГц з'явилася ще одна FM-станція - ЮТАР. Таким чином було закрито останню вільну "лунку" в спектрі місцевих частот. І все б воно нічого, якби радіозайди хоч трішки переймалися плеканням української мови та культури. А то маємо останнім часом "подарунки" з Києва: "Наше радіо", "Довіра", а тепер - ще й ЮТАР...

     Частотну розбивку ультракороткохвильового діапазону було здійснено ще за часів СРСР. Львів тоді отримав свої п'ять частотних ніш для використання радіостанціями. З утворенням української держави ситуація не змінювалась аж до 1998 року. Тоді телекомпанія "Міст" забажала створити ще й власне радіо. Для цього, згідно з чинним законодавством, було подано відповідну заяву до Національної ради з телебачення і радіомовлення.
     Остання подала запит до Укрчастотнагляду, який і вирахував, що наше місто може мати ще одну частоту - 106 МГц. Ліцензія саме на цю частоту й дісталась четвертому львівському радіо - "Міст". Але не так сталося, як гадалось. Проблеми фінансового характеру змусили керівництво каналу СТБ (яке фактично розпоряджалось майном "Мосту") продати ліцензію "Нашому радіо".
     Варто зауважити, що нельвівські радіостанції прорвались у наш ефір протягом останнього року, коли стару Нацраду з телебачення і радіомовлення було розпущено, а нову досі так і не сформовано. Тож і лунає тепер у "забігайлівках", у маршрутках, офісах сумнівних фірм, пісні, де вбивають як не "нєгра", то "лодочніка".
     Прокоментувати цю невтішну ситуацію "Поступу" погодився Іван Задорожний, який донедавна працював представником Нацради у Львівській області, а тепер виконує ці обов'язки на громадських засадах. "Поки я обіймав посаду представника Нацради, а остання була дієздатною, то можна було певним чином контролювати появу непроханих гостей у радіоефірі, - зазначив пан Задорожний, - тепер ситуація змінилася, і важко зрозуміти, хто видає ліцензії на радіочастоти, та ще й Міністерство зв'язку намагається перебрати цю функцію на себе".
     Ходили чутки, що для "абсолютної сатисфакції" Львову підкинуть ще й "Русскоє радіо", яке займе нову частоту 104,5 МГц. Але Іван Задорожний спростував цю інформацію, авторитетно заявивши, що ЮТАР зайняло поки що останню вільну нішу, причому дозвіл на частоту це радіо отримало ще 1996 року. А щоб розширити спектр дозволених частот (якщо Укрчастотнагляд визнає це можливим) треба таки, щоб Нацрада нарешті запрацювала повноцінно.
     Але чи це вирішить проблему невластивих культурних впливів на наш регіон? Чи не час уже Львову перейняти на себе вирішення питань, пов'язаних із контролем за місцевим теле- і радіопростором?

Любко ПЕТРЕНКО

• Перейти до решти статей 2000-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024