Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Оксана ЧАЙКА:

:: Вечірні зустрічі ::

Тричі на тиждень (понеділок, вівторок, четвер), 19.10, "Радіо "Культура".

Газета "Говорить і показує Україна" №18 (2730), 28.04.2010

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

     Зворотній зв'язок із слухацькою аудиторією дуже важливий для журналістів - творців ефіру Українського радіо. Думки, побажання зацікавленого слухача враховуються під час підготовки наступних передач. Адже радіопрограми створюються для найширшого загалу, водночас промовляючи до розуму й почуттів кожної людини. Одне з яскравих свідчень цьому - відверта розмова в прямоефірній інформаційно-пізнавальній передачі "Вечірні зустрічі" 20-го квітня 2010-го року, присвяченій роботі каналу духовного відродження "Українського радіо "Культура".
     Приводом до неї стали дзвінки радіослухачів, що пролунали останнім часом у прямому ефірі мистецького каналу Українського радіо.
     Цей випуск "Вечірніх зустрічей" провела заслужений журналіст України, заступник директора дирекції мистецьких програм Національної радіокомпанії України Нелля Даниленко.
     Ведуча програми вкотре окреслила головні напрямки роботи "Радіо "Культура", наголосила, що головне завдання каналу - створити у вітчизняному радіопросторі середовище високої духовної культури, наблизити високе мистецтво до слухачів. "Шанувальники "Українського радіо "Культура" є співтворцями передач, особливо прямоефірних. Час від часу в наших програмах відбуваються розмови про діяльність каналу, і разом з листами слухачів вони допомагають радіожурналістові збагнути духовні потреби слухацької аудиторії, а також пояснити слухачам деякі аспекти роботи каналу. Такий обмін думками у прямому ефірі дуже корисний", - переконана Нелля Даниленко.
     Під час інтерактивного спілкування слухачі висловлювали свої зауваження, пропозиції стосовно покращення роботи каналу, а також щиро дякували колективу "Українського радіо "Культура" за створення цікавих, змістовних різножанрових програм, що залучають співгромадян до найвищих надбань вітчизняної та світової культур, пробуджують найкращі почуття.
     22-го квітня гостем студії в передачі "Вечірні зустрічі" був Леонід Каденюк (на фото) - Герой України, льотчик-випробувач, перший космонавт незалежної України, народний депутат України 4-го скликання, кандидат технічних наук, автор кількох наукових праць, а також книги "Місія - космос", що була визнана кращою серед науково-популярних видань 2009-го року. У передачі, яку провела журналістка Наталя Волоткевич, йшлося про стан і перспективи розвитку космічної галузі в нашій державі.
     "Земля, люди і космос - єдине ціле. Насправді космос не порожнеча, він переповнений питаннями й одночасно - відповідями на ці питання. Наприклад, яке походження життя на нашій планеті? Після космічного польоту я наблизився до думки, що у створенні всього живого не обійшлося без Вищого Розуму... Не вистачає слів, аби описати красу Землі, коли поглянеш на неї з космосу: маленька, тендітна блакитна красуня, огорнена тонесеньким прошарком атмосфери. Одразу видно, що планета життєздатна. Пригадую американського астронавта Джона Гленна, котрий захоплено казав: "Позираючи крізь ілюмінатор на це диво, неможливо не увірувати в Бога!.." Я переконаний, що люди повинні літати в космос задля розвитку своїх можливостей і для покращення життя на нашій планеті. Україна - космічна держава з високими технологіями. Українці зробили великий внесок у становлення і розвиток космічної галузі, - спочатку теоретично (Микола Кибальчич, Юрій Кондратюк), потім почалося практичне освоєння космосу... Сергій Корольов, Валентин Глушко, інші видатні постаті - наші співвітчизники або вихідці з України. Цивілізаційний поступ на планеті Земля нині визначається, насамперед, авіаційною та космічною галузями. Про це повинні пам'ятати держави, що використовують українські технології, й дивитися на нас не зверхньо, а з повагою! Отже, українцям є чим пишатися," - вважає Леонід Костянтинович.
     Слухачі поставили гостеві студії багато запитань. Ось лише кілька з них: космос та екологія, кадрова політика українських урядовців у космічній галузі, людина і невагомість, космос і пошук шляхів вирішення енергетичної проблеми на Землі, космос і безпека людського існування.
     "У космічному польоті дуже гостро відчуваєш безглуздя витрат трильйонів доларів на створення і виготовлення новітніх видів зброї, - продовжує пан Леонід. - Це ж проти людини, проти життя спрямовано! Ми зобов'язані змінити ставлення до нашого довкілля, захистити себе і планету... Не забуваймо, що "Космос" означає порядок і лад."

Підготувала Оксана ЧАЙКА

• Перейти до решти статей 2010-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024