Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Актуально!

Олесь КРИШТОФ, Івано-Франківськ, "ДОБА":

:: ВИБОРИ 2002 = ПОВНА РАДІОФІКАЦІЯ ОБЛАСТІ + … ::

Газета "Доба" №47 (165), 16.11.2001

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

     Значна частина часу на засіданні колегії Івано-Франківської облдержадміністрації була присвячена проблемі розширення мережі радіомовлення в регіоні. Керівництво області не на жарт стурбоване ситуацією, яка склалася із забезпеченням чи не найважливішого конституційного права громадян (виборців) - права на інформацію. Коли на початку 90-их "брехунець" "віщав" чи не у кожній хаті (працювало 458 тисяч радіоточок), то зараз кількість діючих "колгоспників" зменшилася більш ніж удвічі. На сьогодні з різних причин (внаслідок стихійних лих та технічних несправностей) не функціонує 151 тисяча радіоточок. Ще 60 тисяч відімкнено за несплату. Загалом 171 населений пункт області позбавлений такого блага цивілізації, як дротове радіо.
     Підприємство "Укртелеком", що обслуговує проводове радіо, не зацікавлене у відновленні пошкоджених радіоточок - це однозначно збитково. Однак обласна влада не може примиритися з тим, що напередодні виборів може втратити один із найдієвіших засобів адміністративно-ідеологічного впливу на населення (в основному сільське).
     Що ближче вибори, то активніше намагаються політичні й адміністративні сили заволодіти думами виборців. Особливо ласим залишається мешканець сіл та райцентрів. Тим паче контролювати потоки інформації, що доходять сюди, простіше - бідність не дозволяє користуватися іншими джерелами інформації, окрім загальнонаціональних каналів (як теле-, так і радіо). Одним словом, "промивання мізків" великій кількості електорату за невеликих зусиль.
     Однак на заваді старій добрій і перевіреній методі стає час - "укртелекомівці" кажуть, що дротове радіо - архаїзм, якого ніде, окрім країн СНД, вже нема. Підприємство-монополіст на ринку зв'язку, яке, до речі, зараз приватизується, наміру розширювати мережу не має. Як альтернатива пропонується ефірне мовлення. Проте справжній багатохвильовий радіоприймач в руках виборця - дуже небезпечна річ. Ану як він почне слухати щось небажане (в ефірі ж зараз, попри сувору процедуру ліцензування, повно усілякого мотлоху)… Проте адмінресурс проявив неабияку винахідливість - колишнє підприємство військово-промислового комплексу, що працювало на Міноборони СРСР, - ВО "Карпати" - раніше виготовляло 4-програмні радіоприймачі. У користуванні вони дуже прості - вмикаєш в розетку і слухаєш УР-1 або ж УР-2.
     Схоже, зараз цей вже забутий і списаний в архів винахід буде реанімовано. На колегії ОДА прийнято рішення 5 або й 6 тисяч таких приймачів "передати в користування" (?!) здерадіофікованим населеним пунктам. Фахівці управління економіки ОДА підрахували, що бюджету (платникам податків) це задоволення обійдеться у 480 тисяч гривень.
     Проте може трапитися, що виборці не почують важливих повідомлень - перед виборами активізувалося і "Прикарпаттяобленерго", яке знеструмлює всіх і вся. Практика відімкнення від живлення цілих сіл вже стала традицією. А приймачі без електроенергії будуть просто мовчати...

Олесь КРИШТОФ

• Перейти до решти статей 2001-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024