Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


Радіо "Західний полюс"

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Іван КОСТЮК:

:: "Західний полюс" - десять років поступу ::

Івано-Франківський тижневик "Галицький кореспондент" №22, 22.12.2005

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіореклама  

     Цю радіостанцію знає чи не кожен іванофранківець і значна частина мешканців Прикарпаття. На хвилю "104,3 FM" от уже впродовж десяти років налаштовують свої приймачі шанувальники якісного продукту в радіо-ефірі. Зараз майже не віриться, що ця популярна радіостанція розпочинала свою роботу в маленькій кімнатці з мінімальним набором необхідного обладнання. Як розповідає головний редактор "Західного полюсу" Ігор Маслов, перший раз радіостанція прозвучала в ефірі 25 грудня 1995 року. Ді-джей Сергій Пахомов, відомий як "Капітанов", розпочав радіомовлення композицією групи "Enigma".
     Уже тоді на "Західному полюсі" були перейняті не лише планами створення розважального радіо. Обов'язковими в програмах цієї радіостанції мали стати новини. Так і сталося. Була встановлена супутникова антена, робився підрядковий переклад новин, які передавали провідні світові інформагентства, і вони відразу йшли до ефіру. З березня 1996 року "Західний полюс" розпочинає співпрацю із Всесвітньою службою новин "Бі-Бі-Сі", з якою працює й досі. Як стверджують на радіостанції, навіть у часи найжорсткіших політичних протистоянь у державі і певному несприйнятті з боку керівництва країни роботи західних радіостанцій вони не мали жодних перешкод щодо співпраці з "Бі-Бі-Сі".
     За час свого існування "Західний полюс" кілька разів змінював свій формат. Урешті зупинились на певному компромісі: використовується музичний матеріал традиційного спрямування, орієнтований на слухачів від 16-ти до 50-ти років. Чимало в ефірі "Західного полюсу" української музики: щонайменше чотири композиції на годину. Як кажуть полюсівці, українських пісень у їхньому ефірі могло б бути й більше, однак бракує якісного продукту.
     "Західний полюс" може також похвалитись тим, що цей колектив має своєрідне для FM-радіостанцій хобі. Тут час од часу записують пісні. Дебют відбувся на п'ятиріччя радіо. Відомий гурт "Ґринджоли" разом з ді-джеями записав своєрідний гімн радіостанції (його, очевидно, добре пам'ятають іванофранківці). Сподобалось. Через рік зробили ремікс цієї пісні. Ну, а вершиною такої роботи для душі стала головна пісня Помаранчевої революції "Разом нас багато", яку записали на "Західному полюсі" менш як за один день. Учасниками запису були не лише "Ґринджоли", але й усі працівники радіо. Дотепер цей запис на "Західному полюсі" вважають своїм найбільшим досягненням у цьому напрямку.
     Як і на кожній радіостанції, у роботі "Західного полюсу" не бракує веселих історій та курйозів. Підсумовуючи кожен рік, на радіостанції готують цілу підбірку таких "радіопроїздів". А в них можна почути, як ді-джеї забувають вимкнути мікрофон під час прямого ефіру, і слухачі можуть чути, як вони розмовляють з друзями або ж родиною. Як ведучі не можуть вимовити якесь слово і по кілька разів перепрошують радіоавдиторію. Не менш вражаючий ефект мають відповіді гостей радіо в прямому ефірі. Так, один з найдосвідченіших журналістів радіо "Свобода" Іван Ґвать в інтерв'ю на "Західному полюсі", відповідаючи, хто ж фінансує цю американську радіостанцію, без тіні сумніву відповів: "Центральне розвідувальне управління". У результаті цього слухачі, бажаючи отримати детальнішу інформацію, телефонували на "Західний полюс" ще впродовж кількох днів
     На "Західному полюсі" зараз вважають, що працювати стало значно цікавіше, тому що поступово створюється конкурентне середовище. А за своє майбутнє не надто переживають. Адже постійно створюють нові цікаві програми і принагідно зауважують: "А ви послухайте, на якій хвилі звучить найбільше реклами, і відразу зрозумієте, яка радіостанція справді популярна в рекламодавців та слухачів".

Іван КОСТЮК

• Перейти до решти статей 2005-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024