Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Жовтень 2002 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

  • Радіоанонс

  • Новини вересня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.10.2002 Глава Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Борис Холод критикує громадські організації засобів масової інформації і журналістів за те, що вони не вживають дій по захисту моралі в телевізійному і радіоефірі. Про це пан Холод заявив на розширеному засіданні колегії Державного комітету інформаційної політики, телебачення і радіомовлення. Він назвав Національну спілку журналістів України, Незалежну асоціацію мовників та Інтернет-видання "Телекритика", громадську організацію "Медіареформи", звинувативши їх у тому, що вони нічого не роблять для захисту аудиторії від жорстокості, насильства і порнографії. При цьому Борис Холод підкреслював те, що ці організації працюють на ґранти іноземних фондів, зокрема, Фонду відродження. "Спілка художників, Спілка адвокатів, спілка, спілка, спілка... Усі на державу. Ми створюємо асоціації для того, щоб вони захищали (суспільство від негативних впливів ЗМІ)", - заявив Холод. Він додав, що очолювана ним Нацрада з питань телебачення і радіомовлення має намір увести систему позначень телевізійних каналів для різних категорій аудиторій. Борис Холод також повідомив, що 20 листопада Нацрада проведе спеціальне засідання, де прийме певні рішення по захисту моралі. Він додав, що Нацрада раніше не змогла винести попередження ТРО про порушення ними законодавства (Джерело: "Part.Org").
  • 31.10.2002 Як ми вже повідомляли, у листопаді в Україні може бути запроваджене ліцензування ретрансляції програм іноземних телерадіокомпаній. Таке рішення ухвалила у вчора ввечері Нацрада України з питань телерадіомовлення. Як повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на одного з членів Нацради, Віктора Понеділка, наразі ще невідомо, чи буде потрібно кожній українській телерадіостанції отримувати окрему ліцензію на ретрансляцію, чи це буде лише додаток до ліцензії. За його словами, тут йдеться не про заборону, а про легалізацію іноземного мовлення, що захистить ретрансляторів від довільних звинувачень. Натомість, Сергій Шолох, директор столичного радіо "Континент" (100.9МГц), яке ретранслює програми ряду західних радіостанцій, вважає, що прийнятий до роботи документ має цілу низку недоліків та надмірно узалежнює українських мовників від чиновництва. Зокрема, за словами Шолоха, за цим положенням, Нацрада має публікувати список програм, дозволених до ретрансляції, що за логікою, означає необхідність аналізу всіх програм геть усіх телерадіоканалів світу. До того ж, як каже Сергій Шолох, Нацрада хоче отримати право змінювати формат мовника, що на думку директора "Континенту", порушує права телерадіостанцій на творчий пошук (Джерело: Українська служба "Німецької хвилі").
  • 31.10.2002 Ольга Веснянка (екс-Радіо "Шансон" та екс-Радіо "Довіра FM") від сьогоднішнього дня працюватиме в ефірі столичного радіо "Power FM" (104.0МГц) - у будні з 8.00 до 12.00 (Джерело: Інформацію надала ).
  • 31.10.2002 "Ожив" найпотужніший український середньохвильовий радіопередавальний центр - РПЦ у с.Луч, що на Миколаївщині. Відтепер через встановлений тут передавач, що працює на частоті 972кГц, щодня з 16.00 до 22.00 транслюються програми російської служби іномовлення - Радио "Голос России" - Радио "Содружество". У минулому частоту 972кГц використовували канали Національного радіо України. Тим часом, миколаївський корпункт столичного радіо "Люкс FM" (107.1МГц) відтепер працює цілодобово. А ось на хвилях місцевого "Русского радио Миколаїв" (101.6МГц) почали з'являтися час від часу програми столичної сателітарної мережі "Русского радио Україна" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 31.10.2002 Змінився студійний телефон харківського радіо "Нова хвиля" (91.2МГц). Відтепер він має номер (0572)-54-59-12 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 30.10.2002 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення сьогодні на своєму засіданні ухвалила рішення про видачу ліцензій 24 телерадіорганизаціям України. Як повідомила інформаґенція УНІАН з посиланням на прес-службу Нацради, прийняте рішення про видачу ліцензій на право користування каналами мовлення (у сфері радіомовлення): 1. Ефірне мовлення: 1215кГц, м. Дніпропетровськ - ТРК "НБМ", 70.37МГц, м.Дніпропетровськ - ТРК "НАРТ", 103.6МГц, м.Київ - ТРО "Лямін", 67.70МГЦ, м.Київ - ТРО "Лямін". 2. Сателітарне мовлення: ЗАТ "Студія "Європа Плюс Україна", м.Київ. 3. Дротове мовлення: Горохівська районна редакція дротового мовлення, м.Горохів Волинської обл., Валківське районне радіо, м.Валки Харківської обл., Новоайдарська ТРК "Айдар", смт Новоайдар Луганської обл., Радіокомпанія Дворічанщини "Приосколля", смт Двурічна Харківської обл., ПП "ТРК Копиченці", м.Копиченці, Тернопільської обл. Переможцями конкурсного відбору на право користування каналами мовлення (у сфері радіо) визнані: 837кГц, м.Чернівці - Чернівецька ОДТРК, 819кГц, м.Чернівці - Чернівецька ОДТРК, 67.97МГц, м.Чернівці - Чернівецька ОДТРК (Джерело: "УНІАН").
  • 30.10.2002 В Україні вводиться ліцензування ретрансляцій програм іноземних телерадіомовників. Таке рішення було ухвалене сьогодні на засіданні Нацради України з питань теле- та радіомовлення. Як пояснив в інтерв'ю кореспонденту інформаґенції "Інтерфакс-Україна" член Нацради Олександр Мартиненко, відповідно до закону про Нацраду з питань телерадіомовлення, цей державний орган видає ліцензії на ретрансляції. Це, за його словами, означає, що ті теле- і радіокомпанії, що ретранслюють теле- і радіопрограми іноземних компаній, повинні будуть подати заявки до Нацради і одержати відповідну ліцензію на ретрансляцію. "Ця міра прийнята для захисту національного виробника теле- і радіопрограм і не означає прагнення скоротити обсяги мовлення іноземних компаній, а привести їх у відповідність із законом", - сказав пан Мартиненко. На засіданні також був прийнятий за основу звіт Нацради, який щороку подається у Верховну Раду і Президенту України. Нацрада України з теле- і радіомовлення вирішила заслухати в листопаді поточного року інформацію всіх керівників загальнонаціональних телерадіокомпаній про дотримання законодавства й умов ліцензій, зокрема, стосовно трансляції реклами. Прийняті також рішення про видачу ліцензій на право користування каналами мовлення (Джерело: "Інтерфакс-Україна").
  • 30.10.2002 Комітет Верховної Ради з питань будівництва, транспорту і зв'язку рекомендував депутатам прийняти у першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законів України в зв'язку з прийняттям Закону "Про радіочастотний ресурс". Законопроект передбачає внесення змін до Закону "Про телебачення і радіомовлення", згідно з яким Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має право "розробляти і погоджувати з Адміністрацією зв'язку і радіочастот України правила використання каналів мовлення, які виділені для телебачення і радіомовлення, контролювати розподіл і використання радіочастотного ресурсу для потреб телерадіомовлення, дотримання встановленого порядку використання каналів мовлення, розробляти положення про порядок ліцензування каналів мовлення й умови конкурсу на одержання ліцензій, які вона погоджує з відповідним комітетом Верховної Ради України, публікувати їх у засобах масової інформації". Зараз діє норма, відповідно до якої в обов'язки Національної ради входить "розробка положень про порядок ліцензування і використання каналів мовлення й умов конкурсу на одержання ліцензій, узгодження їх з відповідною постійною Комісією Верховної Ради України і публікація в засобах масової інформації". Документ також передбачає внесення змін до Закону "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", згідно з якими: "Ліцензія Національної ради є документом, що дає телерадіоорганізації право мовлення відповідно до умов, зазначеним у ліцензії. Телерадіоорганізаціям-користувачам каналів мовлення ліцензії на використання радіочастот видаються Адміністрацією зв'язку і радіочастот України в порядку, визначеному Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення і погодженому з Адміністрацією. Телерадіоорганізації не підлягають іншим спеціальним реєстраціям, крім реєстрації як суб'єкта господарської діяльності, передбаченої чинним законодавством України, і реєстрації як суб'єкта інформаційної діяльності, передбаченої цим Законом і Законом України "Про телебачення і радіомовлення". Відповідно до діючого Закону, ліцензія Національної ради є єдиним документом, що надає телерадіоорганізаціям право мовлення відповідно до умов, зазначених у ліцензії. Телерадіоорганізації не підлягають іншим спеціальним реєстраціям, крім реєстрації як суб'єкта господарської діяльності, передбаченої чинним законодавством України, і реєстрації як суб'єкта інформаційної діяльності, передбаченої цим Законом і Законом України "Про телебачення і радіомовлення". Ще одна зміна передбачає, що Національна рада розробляє і погоджує з Адміністрацією зв'язку і радіочастот України правила використання каналів мовлення, що виділені для телебачення і радіомовлення. Національна рада здійснює контроль за розподілом і використанням радіочастотного ресурсу для потреб телерадіомовлення, а також дотриманням установленого порядку використання каналів мовлення. Діючим Законом передбачена координація Національної ради разом з Головним управлінням у питаннях радіочастот при Кабінеті Міністрів розподілу смуг частот. Комітет Верховної Ради підтримав висновок науково-експертного управління, не погодившись із пропозицією про визначення Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення порядку надання ліцензій на використання каналів віщання, оскільки цей порядок визначається урядом. Комітет також не підтримав пропозицію про присвоєння Адміністрацією зв'язку і радіочастот України радіочастот для потреб телебачення і радіомовлення. Він звернув увагу на те, що ці повноваження входять у компетенцію Українського державного центра радіочастот і нагляду за зв'язком. Законопроектом пропонується також замінити в тексті Закону України "Про телебачення і радіомовлення" слова "постійна комісія Верховної Ради України" словами "комітет Верховної Ради України" і привести у відповідність з базовим нормативно-правовим актом у сфері використання радіочастотного ресурсу (Джерело: "Liga On Line").
  • 30.10.2002 Новий Web-сайт відкрила одеська сателітарна радіомережа "АвтоFM" (Одеса-91.4МГц, Київ-99.4МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, Харків-102.4МГц, Умань-103.4МГц, Вознесенськ-103.6МГц). Знайти його можна за вже звичними URL-адресами - http://www.avto.fm та http://www.avtofm.com.ua. На сайті розміщено інформацію про радіостанцію, її формат та ефірну концепцію, розклад програм та їх опис. Також ресурс містить контакти радіостанції, новини, пропозиції для рекламодавців та ще ряд розділів. Сайт розроблено компанією "Фалькон-дизайн" (Джерело: Інформацію надала ).
  • 30.10.2002 Енергоґенеруюча компанія "Чернігівобленерго" обмежила енергопостачання Чернігівському обласний радіотелепередавальному центру через низький рівень оплати за електроенергію, передають "Українські Новини". Про це повідомила прес-секретар компанії Валентина Трахтенберґ. "У понеділок, о 21:30 почалася дискретна подача електроенергії на об'єкти ОРТПЦ", - сказала вона. Прес-секретар компанії додала, що після багаторазових запевнень про оплату, ОРТПЦ знову зірвало домовленості, досягнуті обома сторонами 1 жовтня. ОРТПЦ зобов'язалося до 15 жовтня оплатити борг попередніх місяців у сумі 0,057 мільйона гривень, а до 28 жовтня - оплатити поточне споживання 0,056 мільйона гривень, але не виконало зобов'язань. "Чернігівобленерго" має намір відпускати електроенергію ОРТПЦ з 19.30 до 21.30 щодня. "Зміни на краще можливі тільки за умови розрахунку", - говориться в повідомленні прес-служби "Чернігівобленерго". Через обмеження енергопостачання ОРТПЦ припинив трансляцію всіх каналів Українського радіо, а також усіх загальноукраїнських каналів - УТ-1, УТ-2, "1+1", "Інтер", ICTV, СТБ і "Нового" (Джерело: "Part.Org").
  • 30.10.2002 На хвилях столичної сателітарної радіомережі "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Черкаси-105.0МГц, Донецьк-106.4МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц), що від учорашнього дня працює у танцювальному форматі, з'явилися нові тематичні програми. Щодня у будні о 16.30 та 19.30 в ефірі лунає програма "Свіжий ковток" - ведуча Ганна Богомолова повідомляє найцікавіші новини зі світу кіно, музики, спорту, моди та шоу-бізнесу. А з понеділка по четвер о 21.30 в ефір виходить "Sound Check" - півгодинний огляд хіт-парадів танцювальної музики від Івана Іонова (екс-"ХІТFM Україна") (Власна інформація).
  • 29.10.2002 Сьогодні у Києві на відновив роботу середньохвильовий передавач ВВС (612кГц), про що урочисто повідомила Українська служба ВВС. Відсутність передач ВВС дуже схвилювало її київських англомовних слухачів, тому що на УКХ ЧМ транслюються тільки українські інопрограми, а на коротких хвилях мало хто чи може вміє слухати (Джерело: ).
  • 29.10.2002 Сьогодні зранку в Харкові було знеструмлено передавачі всіх телеканалів і трьох радіоканалів через несплату боргів за електроенергію. Припинені також передачі трьох програм українського телерадіомовлення на країни Західної Європи і Китай. У Харківському обласному телерадіоцентрі повідомили, що борг центра перед компанією "Харківобленерго" на сьогоднішній день складає близько 7 мільйонів гривень. У телецентрі також повідомили, що поряд з українськими теле- і радіоканалами припинене мовлення російських РТР, ГРТ і НТВ (Джерело: Портал "Кореспонедент.Net").
  • 29.10.2002 На частоті 105.0МГц у Києві, де транслюється збірна програма з трьох каналів Національної радіокомпанії України, відтепер щодня з 18.15 до 18.30 лунають ретрансляції інформаційних програм Української служби радіо "Голос Америки" (Власна інформація).
  • 29.10.2002 Програму Максима Палія "Рулевая тяга" ("Кермова тяга"), що в ефірі столичного "Радіо Великого Міста 104.6БМ" (104.6МГц), перенесено на 18.45 (раніше вона виходила з понеділка по п'ятницю о 8.20 та 18.20). Ранковий випуск новин спорту перенесено з 7.20 на 7.30 і відповідно з 9.20 на 9.30. А сьогодні о 21.30 на 104,6БМ вийде в ефір черговий випуск футбольно-спортивно-розважального проекту "25 кадрів". За київське "Динамо", яке зустрічається з англійським "Ньюкаслом" у матчі Ліги чемпіонів, вболіватимуть перед екраном телевізора за кухлем пива Жорж Велюрів і Наташа Валевська. Стас Хацкевич традиційно перебуватиме на стадіоні і звідти коментуватиме матч по телефону (Джерело: Інформацію надав ).
  • 29.10.2002 Змінився музичний формат столичної сателітарної мережевої радіостанції "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Черкаси-105.0МГц, Донецьк-106.4МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц). Досі станція працювала у форматі "Soft AC", а від сьогоднішнього дня її ефір заповнений виключно танцювальною музикою. Також на хвилях станції з'явилося багато нових джинґлів, лайнерів та інших елементів ефірного одягу, в яких вона ідентифікується як "танцювальне радіо Kiss FM" (Власна інформація).
  • 29.10.2002 Другий день поспіль власники стереофонічних приймачів, які слухають столичне "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та 67.70МГц), чують трансляції лише по правому каналу; натомість на лівому каналі панує тиша (Власна інформація).
  • 28.10.2002 Сьогодні харківські ЗМІ розповсюдили з посиланням на Харківобленерго повідомлення про те, що завтра Харківський ОРТПЦ відключить передавачі всіх трьох каналів Національного радіо України, а також терлевізійні передавачі Національної телекомпанії України - УТ-1 та УТ-2 (окрім Студії "1+1"). Відключення триватиме доти, доки Національне телебачення і радіо не погасять свої борги перед ХОРТПЦ, а по суті - перед Обленерго (Джерело: Інформацію надав ).
  • 28.10.2002 Схоже, новий графік роботи передавачів Національного радіо України, що його планувалося ввести в дію від 28.10.2002, поки не приведено до виконання. Тим часом, від суботи, 26.10.2002, у Києві спостерігається відсутність трансляцій програм "BBC" на СХ-частоті 612кГц (Джерело: ).
  • 28.10.2002 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення прийняла положення "Про порядок ліцензування телерадіомовлення". Рішення про прийняття положення було прийняте 22-го жовтня. Про це повідомили "Українські Новини" з посиланням на прес-службу Нацради. У прийнятому положенні Нацрада врахувала пропозиції, внесені комітетом Верховної Ради з питань свободи слова й інформації. Положення, прийняте Нацрадою з телебачення і радіомовлення, направлене на реєстрацію в міністерство юстиції. Раніше діюче положення "Про порядок ліцензування каналів мовлення" було прийняте у вересні 2000 року. Документ регулює порядок проведення видання, призупинення і відкликання ліцензій телерадіоорганізаціям та інші питання, пов'язані з ліцензуванням мовлення (Джерело: "Українські новини").
  • 28.10.2002 Від сьогоднішнього дня замість програми "Мистецтво спокуси або великі коханці" на хвилях столичного радіо "Nostalgie" (99.0МГц та Real Audio) лунає програма "Мистецтво спокуси або чарівність жінки", що розповідає про життя відомих жінок-спокусниць. Програма в ефірі з понеділка по суботу об 11.40, 15.40 та 18.40, у неділю - о 13.40, 15.40 та 18.40 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 28.10.2002 Голова Верховної Ради Володимир Литвин критикує Нацраду з питань телебачення і радіомовлення за відсутність контролю за виконанням законів про засоби масової інформації, у частині що стосуються заборони на показ сцен насильства. "Закони є. Тільки потрібно їх виконувати, а не займатися такою привабливою функцією, як розподіл (телевізійних і радіо) частот", - заявив Володимир Литвин на семінарі для представників реґіональних СМИ і прес-служб обласних рад. Спікер парламенту також критикує Нацраду за небажання вести моніторинґ ефіру теле- і радіокомпаній. "Ми приходимо до того, що потрібно створювати величезну структуру, яка б стежила. Але ми розуміємо, що приємніше розподіляти частоти, ніж займатися винесенням попереджень, відбирати ліцензії", - сказав він. Володимир Литвин також запропонував Нацраді припинити дію ліцензій компаній, які найбільше грубо порушують законодавство про засоби масової інформації (Джерело: "Українські новини").
  • 27.10.2002 Сьогодні ужгородська студія столичного радіо "Люкс FM" (105.2МГц) розпочала випуск власних програм. З 9.00 до приблизно 16.10 в ефірі тривав марафоно, присвячений Дню Автомобіліста; згодом відновилися трансляції програм зі столиці (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.10.2002 Продовжує збільшуватись кількість міст, охоплених мережею столичного сателітарного радіо "Europa Plus Україна", що вде веде мовлення на Дніпропетровськ (102.5МГц), Херсон (103.1МГц) та Кременчук (106.0МГц): відтепер станція транслюється також у місті Луганськ - на частоті 104.8МГц - на хвилях радіо "Europa Plus Луганськ" (перед цим станція транслювала програми столичного радіо "Europa Plus Київ") (Інформація з власних джерел).
  • 27.10.2002 Колишня ведуча новин вінницького радіо "ТАКТ" (103.7МГц) Наталія Максименко віднедавна працює на столичній сателітарній мережі Тепле радіо "Довіра FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Луганськ-101.8МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Феодосія-106.1МГц) ведучою новин у вихідні дні, а також новин у рамках ранкового шоу у будні (Джерело: Інформацію надав ).
  • 26.10.2002 Як завжди, разом з переходом на зимовий час, змінюється розклад програм та частотний розклад більшості короткохвильових радіостанцій світу. Звичайно ж, не виключенням є й Всесвітня служба радіо "Україна": зимовий розклад цієї станції з'явиться у відповідному розділі порталу "Світ радіо" вже найближчими днями (Власна інформація).
  • 26.10.2002 Приблизно тиждень тому відновило мовлення сімферопольське радіо "Лідер" (106.6МГц) (Інформація з власних джерел).
  • 26.10.2002 Припиняє своє існування проект Вадима Кулікова "25-а година", що в ефірі столичного мережевого "Нашого радіо" (Київ-107.9МГц, Чернівці-100.0МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Полтава-103.8МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Житомир-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц) - наступного тижня, 31-го жовтня, в ефір вийде її останній випуск (Джерело: Сайт програми).
  • 25.10.2002 Через брак фінансування, з 28 жовтня планується запровадити наступний графік трансляцій програм Національного Радіо України: Канал УР-1: транслюється у повному обсязі по всій Україні на УКХ і ДХ 207кГц (РПЦ Бровари, 0.5Р=250кВт), вранці у Києві на 105.0МГц; Канал УР-2: на УКХ - скорочення часу мовлення 0600-1000, 1200-2400, на СХ - 549кГц (РПЦ Бровари, 0.5Р=75кВт), 1242кГц (РПЦ Октябрське, Крим, 50кВт?) 0100-0529 (0559 сб, нд), 0300-0400 технологічна перерва, у Києві на 105.0МГц - більшу частину доби; УР-3: у повному обсязі 0529 (0559 сб, нд)-0100 транслюватиметься лише в Києві - 549кГц (Бровари, 0,5Р=75кВт) і 72.86МГц, в Октябрському, Крим - під сумнівом (може транслюватися УР-2); частково лише 2000-0030 у Чернівцях на частоті 657кГц між програмами RUI румунською мовою.; на решті території України канал в ефірі транслюватися не буде - лише по 3-програмній мережі дротового мовлення там, де вона ще функціонує. Примітка: Якщо Бровари не працюють, то УР-2 на УКХ працює без перерви (Джерело: ).
  • 25.10.2002 На 30-е жовтня заплановане відключення від електропостачання Львівського обласного радіотелевізійного передавального центра, борг якого перед енергетиками складає 24,7 мільйона гривень. Про це повідомляє "Оглядач" з посиланням на джерело у відділі корпоративних зв'язків ВАТ "Львівобленерго". Якщо до цієї дати передавальний центр не розрахується з енергетиками, на Львівщині припиниться мовлення всіх телевізійних і радіоканалів, трансляцію яких забезпечує Львівський обласний радіотелевізійний передавальний центр. Нагадаємо, що цього року навесні він уже неодноразово відключався, але щоразу енергетики йшли на поступки і за якийсь час відновлували електропостачання передавального центру (Джерело: "Оглядач").
  • 25.10.2002 В ефірі одеського "АРмянского радио" (104.3МГц), вже більше місяця успішно проходить нова гра, що має назву "АРА небесна". "АРА небесна" - це можливість для кожного радіослухача одержати подарунок від спонсора. Для цього потрібно усього лише першим опинитися у потрібний час у потрібному місці, де Вас чекатиме людина у футболці "Вірменського радіо", що і вручить вам приз. Звичайно, якщо Ви правильно назвете пароль, а пароль завжди один - "АРА небесна". А де саме потрібно бути та у який час протягом дня повідомляють ведучі "АРмянского радио" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.10.2002 Столичне мережеве "Радіо ЕРА" розпочало нещодавно мовлення і у Дніпропетровську; частота станції у цьому місті - 91.4МГц (Інформація з власних джерел).
  • 25.10.2002 Столичне мережеве "Радіо ЕРА" розпочало мовлення також у місті Донецьк, де використовується частота 99.0МГц (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.10.2002 В Одесі на частоті 90.6МГц днями розпочалися трансляції програм столичної мережевої радіостанції "Радіо ЕРА". Поки в ефірі лунає цілодобово київська програма станції без жодних місцевих включень. Тим часом в ефірі місцевої радіостанції "Гармония мира" (102.7МГц) віднедавна з'явилися блоки програм радіостанції "Радіо на Троїцькій" Одеської ОДТРК, що нещодавно втратила ліцензію на мовлення на самостійній частоті. Програми лунають з 8.00 до 8.45, з 12.30 до 13.00 та з 17.30 до 17.45 під маркою "В ефірі спільний проект радіостанцій "Гармония мира" і "Радіо на Троїцькій""; випуски новин мають назву "Чорноморський маяк" - як і у часи існування самостійного "Радіо на Троїцькій" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.10.2002 Столичну сателітарну мережеву радіостанцію "Мелодія" залишив Богдан Козаченко, який обіймав посаду директора станції. Відтепер він працює на "Нашому радіо" (Інформація з власних джерел).
  • 25.10.2002 Сьогодні дніпропетровське "Класик Радіо" (103.3МГц та Real Audio) святкує своє 6-тиріччя (Власна інформація).
  • 24.10.2002 Національна радіокомпанія України розширює обсяги мовлення в Інтернеті. Досі у всесвітній мережі можна було чути лише трансляції програм Всесвітньої служби радіо "Україна" (rtsp://real.nrcu.gov.ua:7554/encoder/rui.rm); від учорашнього дня тут можна почути й ефір 1-го каналу Українського радіо. Трансляції здійснюються у режимі Real Audio за адресою rtsp://real.nrcu.gov.ua:7553/encoder/ru1channel.rm (Джерело: Інформацію надав ).
  • 24.10.2002 Саня Рубахіна повернулася в ефір столичного сателітарного мережевого радіо "ХІТFM Україна" (Київ-96.4МГц, Одеса-101.0МГц, Сімферополь-101.2МГц, Донецьк-101.2МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Суми-103.4МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Харків-105.7МГц, Євпаторія-105.9МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Чернігів-106.8МГц, Севастополь-107.0МГц, Хмельницький-107.1МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, Херсон-107.6МГц) (Власна інформація).
  • 24.10.2002 Нещодавно у всесвітній мережі Інтернет з'явився офіційний Web-сайт столичного мережевого радіо "Ера" FM (Київ-96.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц). Знайти його можна за URL-адресою http://www.radioera.com.ua. На сайті розміщено розклад програм радіостанції, список її працівників, тексти інформаційних випусків тощо. Тим часом, Web-сайт програм Радіо "Ера" на хвилях каналів Національної радіокомпанії України продовжує діяти за звичною адресою - http://www.eraradio.kiev.ua. При цьому, обидва сайти є схожими за своїм дизайном (Власна інформація).
  • 24.10.2002 Популярний ведучий одеського мережевого "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц) Андрій Доманський залишив радіостанцію і тепер працюватиме як телеведучий у програмі "Підйом" телемережі "Новий канал" (Джерело: Газета "Хрещатик").
  • 23.10.2002 Віднедавна миколаївський корпункт одеського мережевого "Просто Раді.О" (104.6МГц) розпочав ретрансляцію мережевої програми радіостанції з сателіту (досі корпункт приймав одеську програму через звичайний ефір, зважаючи на невелику відстань між Одесою і Миколаєвом). Тим часом, місцевий корпункт столичної сателітарної радіомережі "Люкс FM" віднедавна працює з щоденною нічною перервою - приблизно від 23-ї до 6-ї години (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.10.2002 Сьогодні, 23-го жовтня, Роман Скрипін дебютує на столичному "Громадському радіо" з власною програмою. Ток-шоу Скрипіна виходитиме в прямому ефірі щосереди з 21-ої до 22-ої. Гостями першої програми, присвяченої кінофестивалю "Молодість". будуть Андрій Халпахчі - директор фестивалю, та французький історик кіно українського походження Любомир Госейко. Програми "Громадського радіо" можна чути в Інтернеті (http://www.radio.org.ua) та на хвилі столичного радіо "Континент" (100.9МГц) (Джерело: Інформацію надано ).
  • 23.10.2002 Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко призиває її главу Бориса Холоду і главу Державного комітету у справах сім'ї та молоді Валентину Довженко піти у відставку через конфлікт навколо приміщення на вулиці Десятинної. Про це повідомила прес-служба Українського народного руху (УНР) з посиланням на заяву пана Шевченка, який є членом УНР. "Після тижневих боїв, за якими з подивом стежить громадськість, Борис Холод мав би добровільно піти у відставку з посади глави Національної ради, яку він обіймає незаконно з липня цього року, коли Верховна Рада не прийняла річний звіт очолюваної ним організації і висловила йому недовіру", - говориться в заяві Віталія Шевченка. "Усвідомлення честі і гідності держслужбовця високого рангу має змусити до добровільної відставки і главу Держкомсім'ї та молоді Валентину Довженко, тому що її позиція в цьому конфлікт компрометує ідеали гуманізму і згоди", - завив Шевченко. Він вважає, що конфлікту через приміщення можна було б уникнути, якщо б чиновники піклувалися не про власний комфорт, а про роботу (Джерело: "Українські новини").
  • 23.10.2002 Програму Жоржа Велюрова "Мобілізація", що на хвилях столичного "Радіо Великого Міста 104.6БМ" (104.6МГц), перенесено з 8.40 на 7.40 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.10.2002 Вчора, 22-го жовтня, відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На початку засідання традиційно були вручені ліцензії ТРО - переможцям конкурсних відборів, зокрема в Харківській та Київській областях. На конкурсній основі затверджено кандидатури представників Національної ради в Донецькій, Харківській та Миколаївській областях: у Донецькій області - Совельєва Сергія Вікторовича; у Харківській області - Довбню Тетяну Олександрівну; у Миколаївській області - Скибу Юрія Олеговича. Таким чином, тепер у всіх областях України та містах Києві і Севастополі повністю укомплектовано штат представників Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в областях (реґіонах). Затверджено Положення "Про порядок ліцензування телерадіомовлення" з пропозиціями Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України. Текст Положення направлено на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України. Прийняті рішення про видачу ліцензій на право користування каналами мовлення у ряді міст України. Прийнято рішення про продовження терміну дії ліцензії (заяви ТРО за 180 днів): ПП ТРК "Омега-ТБ", м. Севастополь, АР Крим та Херсонської ОДТРК, м. Херсон. На засіданні прийнято рішення про оголошення конкурсу на вільні канали і частоти мовлення в різних реґіонах України. Перелік каналів і частот буде опубліковано в газеті "Говорить і показує Україна". На засіданні розглянуто ряд інших питань (Джерело: Сайт Нацради).
  • 22.10.2002 Сьогодні відомий український журналіст Микола Вересень дебютує на "Громадському радіо" з власною програмою. Політичне ток-шоу Вересня виходитиме в прямому ефірі щовівторка з 9-ої до 10-ої вечора. Гостями першої програми, присвяченої українській корупції, будуть Володимир Стретович - голова профільного парламентського комітету, та Михайло Погребинський - політолог, близький до адміністрації Президента. Програми "Громадського радіо" можна чути в Інтернеті (http://www.radio.org.ua) та частково на хвилях столичного радіо "Континент" (100.9МГц) (Джерело: Інформацію надано ).
  • 21.10.2002 З 21-го по 26-е жовтня у рамках денної вітальної програми "Present", що на хвилях столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц, Луганськ-104.8МГц) з 13-ї до 14-ї години, триватиме конкурс від мережі салонів "Европейские гардины" (конкурси від цієї мережі відбуваються в ефірі означеної радіостанції вже не вперше). Все, що потрібно зробити, аби отримати можливість виграти приз, - це надіслати свій варіант привітання для "Еврогардин" на честь їх 10-тилітнього ювілею. Ці привітання (разом з вашими контактними телефонами) приймаються на студійний пейджер (тел: 0-69 або ж (044)-241-82-69 для абонента -"Європа") або через форму "Презент" на Web-сайті радіостанції. Переможець дня одержує вишукані подушечки від салону "Европейские Гардины", а у суботу, 26-го жовтня, в ефірі Сергія Комаровського буде підбито підсумки конкурсу на найкраще привітання, і один з його учасників одержить головний приз - чудовий килим з новозеландського хутра (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.10.2002 На Web-сайті столичного мережевого "Дорослого радіо" (Київ-106.0МГц та у тому чи іншому обсязі мережа - Полтава-100.6МГц, Херсон-101.2МГц, Мелітополь-102.2МГц, Луганськ-102.3МГц, Маріуполь-102.8МГц, Кривий Ріг-105.2МГц і 67.61МГц, Сімферополь-105.4МГц, Донецьк-105.6МГц, а також окремі студії - Кременчук-103.5МГц, Харків-104.0МГц, Запоріжжя-107.0МГц та Дніпропетровськ-107.7МГц) з'явилися Форум та Чат. Форум розташований за URL-адресою http://www.shanson.net/forum/ і пропонує обговорення тем, пов'язаних з програмами, що транслюються станцією, а чат можна знайти за URL-адресою http://www.shanson.net/chat/ (Власна інформація).
  • 21.10.2002 Нещодавно у всесвітній мережі Інтернет відкрився спільний сайт двох кримських корпунктів столичної сателітарної мережі "Наше радіо" - сімферопольського (101.7МГц) та ялтинського (103.3МГц). Сайт можна знайти за URL-адресою http://nashe.simfi.net. Ресурс містить розділи "Новини", "Погода", "Конкурси", "Соціологічні дослідження", "Рекламні ролики" і "Наші клієнти", а також - Форум (Власна інформація).
  • 21.10.2002 У цей день у 1995-у році кияни вперше почули позивні одеського мережевого "Просто Radi.O" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц). Тоді станція для мовлення на столицю використовувала частоту 69.68МГц у нижньому піддіапазоні УКХ; трансляції велися щодня з 7.00 до півночі. Так тривало до травня 1996-го року, коли мовлення на Київ припинилося. Згодом, 13-го вересня 1996-го року, його було відновлено, але вже на іншій хвилі - 102.5МГц (Власна інформація).
  • 19.10.2002 З 17.10.2002 ужгородські передавачі радіостанцій "GALA"-радіо (102.4МГц) та Радіо "Люкс FM" (105.2МГц) почали мовлення у стереофонічному режимі. Тим часом, ужгородська станція Радіо "Світ FM" (104.7МГц) розпочала трансляцію інформаційних програм Української служби BBC (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.10.2002 В ефірі харківського радіо "Нова хвиля" (91.2МГц) з'явилася програма "Народні хвилювання". Суть програми полягає в тому, що будь-яка людина може подзвонити і розповісти на автовідповідач те, що його особливо хвилює повідомити про щось цікаве і незвичайне, що трапилося з ним чи з його друзями в житті; усе це можна наговорити на автовідповідач за номером (0572)-30-54-80. Ефір програми - щодня у будні о 13.10 та 19.10. А тим часом інформаційна служба "Нової хвилі" тепер готує не тільки "звичайні" новини, але і новини спорту, економіки, а також пропонує новини про податки (Джерело: Інформацію надав ).
  • 18.10.2002 Вже два дні обидва харківські КХ-передавачі Всесвітньої служби радіо "Україна" працюють за графіком - у повному обсязі (Джерело: ).
  • 18.10.2002 У місті Запоріжжя на частоті 102.7МГц розпочалися трансляції програм столичного радіо "ЕРА" (Інформація з власних джерел).
  • 17.10.2002 Сьогодні у другій половині дня в ефірі столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц, Луганськ-104.8МГц) відновилися часткові трансляції програм московської сателітарної радіомережі "Europa Plus" (Власна інформація).
  • 17.10.2002 Столичне радіо "Ренесанс" (96.8МГц) почало оголошувати в ефірі телефон свого рекламного відділу. Його номер (044)-461-52-51 (Власна інформація).
  • 17.10.2002 В ефірі харківського радіо "Фора" (105.2МГц та 72.35МГц) з'явилося нове ранкове шоу "Вставай с любой ноги" ("Підводься з будь-якої ноги"). Ведуть програму Енді Кленофф та Алекс Моторний (Джерело: Інформацію надав ).
  • 17.10.2002 Секретар Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Баграєв - колишній член Нацради - подав депутатський запит до Прем'єр-міністра України щодо ситуації з приміщенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Ситуація, яка склалася навколо приміщення для роботи Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, стала кризовою, - йдеться у запиті. - Вже сьогодні її діяльність фактично паралізовано, оскільки право розпоряджатися приміщенням, виділеним Кабінетом Міністрів для її роботи, закріплено за Державним комітетом України у справах сім'ї та молоді. Працівники останнього не допускають нацрадівців до їх службових кабінетів. "Я разом з колективом Національної ради буду добиватися, щоб приміщення для його роботи було виділено якомога швидше", - заявив пан Баграєв. Запит народного депутата Миколи Баграєва має бути оголошений у сесійній залі Верховної Ради України завтра, 18 жовтня (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.10.2002 Від сьогоднішнього дня на хвилях столичного радіо "Nostalgie" (99.0МГц та Real Audio) стартував проект "Світ поезії" з Юрієм Рибчинським. У кожній програмі, хронометраж якої становить 2-3 хвилини, лунає один вірш. Проект в ефірі щодня о 12.05, 17.05 та 19.05; у неділю - о 12.05, 17.05 та 19.05 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 17.10.2002 Столична сателітарна радіомережа "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Ізмаїл-101.2МГц, а також Інтернет-мовлення) спільно з оператором мобільного зв'язку "UMC" представляють нову всеукраїнську акцію - ГАЛА-турнір "UMC SMS Open" - перший відкритий чемпіонат України з відправлення SMS. Турнір стартував 15 жовтня. Протягом майже цілого місяця - до 9 листопада - щодня з вівторка по суботу всі жителі України, що бажають взяти участь у турнірі, зможуть поборотися за головний приз - 25 000 гривень, а також безліч інших чудових призів, серед яких мобільні телефони Siemens M50, скутери CPI від компанії "Логос-Спорт", наручний годинник Siemens, футболки. Фінальний розиграш супер-приза відбудеться 16 листопада з 15.00 до 19.00 в клубі "Bingo". Учасником ГАЛА-турніру "UMC SMS Open" може стати будь-який абонент мережі GSM компанії UMC. Щодня, з вівторка по суботу, щогодини з 15.00 до 20.00 в ефірі "GALA"-радіо звучать SMS-паролі (6 паролів протягом дня), по закінченню звучання яких слухачі повинні набрати їх на своїх мобільних телефонах і відправити якнайшвидше на номер 1033. Протягом Акції відбудеться 120 відбіркових турів. У кожному з таких турів перемагають 3 учасника, чиї SMS-повідомлення прийшли першими і є правильними. У період проведення відбіркових турів щонеділі, серед переможців минулої тижня (які посіли 1-і місця) випадковим образом визначається один чемпіон тижня. Розиграш проводиться у прямому ефірі "GALA"-радіо. Переможець одержує приз - мобільний телефон Siemens M50. За головний приз - 25 000 гривень - мають можливість поборотися всі 360 фіналістів відбіркових турів (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.10.2002 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмінила своє вчорашнє засідання, тому що зал її засідань у будинку на вулиці Десятинній у Києві з понеділка, 14-го жовтня, зайнятий Державним комітетом у справах сім'ї та молоді . Про це повідомив журналістам співробітник прес-служби Нацради. "У нас маленькі кабінети і проводити (у них) засідання немає можливості", - сказав він. Зал засідань, у якому Нацрада зазвичай проводить засідання, закритий і туди не пускають представників Нацради. Відповідно до порядку денного, Нацрада мала вчора провести засідання з 9-ї до 14-ї години. До порядку денного було внесено 9 питань, у тому числі, про затвердження сітки мовлення телеканалу "Інтер" у зв'язку зі збільшенням обсягу його мовлення до 20 годин. Нацрада також мала вручити ліцензії на мовлення телерадіоорганізаціям, які перемогли в оголошених раніше конкурсах на телерадіочастоти. Дата проведення наступного засідання не визначена. Нацрада проводить засідання щотижня по середах. Як повідомлялося раніше, Нацрада звернувся до Президента Леоніда Кучми з проханням допомогти розв'язати конфлікт із Держкомітетом у справах сім'ї та молоді через приміщення залу засідань. Нацрада звинуватила Комітет у незаконному захопленні приміщення і демонтажі меблів, що належить Нацраді. Нацрада також звернулася з проханням розв'язати конфлікт у Кабінет Міністрів (Джерело: "Part.Org").
  • 17.10.2002 Держкомінформ хоче повернути в своє управління Концерн "Радіомовлення, Радіозв'язок, Телебачення", як це було до 1995-го року. Відтоді Концерн "РРТ" підпорядковується Держкомзв'язку (Джерело: Газета "Хрещатик").
  • 17.10.2002 Саня Рубахіна, у минулому ді-джей столичної радіомережі "ХІТFM Україна", відтепер працює в ефірі столичного мережевого "Нашого радіо" (Власна інформація).
  • 16.10.2002 Національний оператор зв'язку ВАТ "Укртелеком" поступово замінить існуючу мережу дротового радіомовлення на мережу ефірних радіостанцій, повідомив журналістам вчора заступник голови Державного комітету зв'язку й інформатизації України Олег Проживальский. За його словами, дротове мовлення, що існує в нашій країні, економічно неефективне, тому підприємство буде поступово згортати надання цих послуг. "Зараз у тих районах, де радіомережа стає непридатною через природні умови або старіння техніки, "Укртелеком" не оновлює її, а встановлює ефірні радіостанції. Кінцева мета - створення ефірної радіомережі, що охоплювала б як мінімум усі районні центри", - сказав він. При цьому пан Проживальский відзначив, що на даний час вартість ефірного радіоприймача є вищою вартості приймача для дротового радіо, однак, на його думку, при збільшенні обсягів виробництва ціна на цю продукцію зменшиться. "Поки що в тих районах, де дротове мовлення замінене ефірним, "Укртелеком" допомагає незахищеним верствам населення придбати радіоприймачі. Так було, наприклад, у Вінницькій області: у тих районах, де дротова мережа постраждала від стихійних лих, були встановлені радіостанції, а жителі змогли придбати радіоприймачі за пільговими цінами", - пояснив він (Джерело: "ForUm").
  • 16.10.2002 Для вирішення проблеми призначення нового глави Національної ради з питань телебачення і радіомовлення замість Бориса Холоду Верховна Рада повинна шляхом рейтинґового голосування визначити кандидатуру на посаду глави Нацради і запропонувати її на затвердження членам Нацради. Таку думку спікер парламенту Володимир Литвин висловив вчора на зустрічі зі страйковим комітетом українських журналістів і організаторами створення профспілки журналістів. У той же час пан Литвин прогнозує, що із затвердженням кандидатури глави Нацради від Верховної Ради можуть виникнути проблеми, оскільки у цей орган від парламенту обрано три особи, а Президент призначив свою четвірку повністю і, таким чином, у даний час чисельна перевага не на стороні парламентської частини Нацради. "І тут потрібно шукати вихід", сказав Володимир Литвин. Він допускає, що Верховна Рада може розглянути як претендента на посаду четвертого члена Нацради від парламенту члена журналістського страйкового комітету Олександра Чекмишева (Джерело: "ForUm").
  • 16.10.2002 Віднедавна столична сателітарна мережа "Наше радіо" (Київ-107.9МГц, Чернівці-100.0МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Полтава-103.8МГц, Чернігів-104.3МГц, Житомир-104.5МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.1МГц, Вінниця-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц) має власний Чат. Знайти його можна за URL-адресою http://chat.nasheradio.net (Власна інформація).
  • 16.10.2002 Антон Хрустальов, у минулому ведучий програм столичних радіомереж "ХІТFM Україна" та "Kiss FM", відтепер працює в ефірі столичної мережі "Русское радио Україна" (Інформація з власних джерел).
  • 16.10.2002 Продовжує розвиватися новостворена київська сателітарна станція "Europa Plus Україна" (ЗАТ Студія "Європа Плюс Україна"): на цьому тижні трансляції її програм розпочалися у містах Херсон і Кременчук. У Херсоні станця веде мовлення на хвилях місцевого радіо "Europa Plus Херсон" (103.1МГц), а у Кременчуці - відповідно, на радіо "Europa Plus Кременчук" (106.0МГц), яке останнім часом працювало з позивним "106FM" (Інформація з власних джерел).
  • 15.10.2002 Сьогодні з 14.00 до 16.00 від електроживлення за борги був відключений Харківський телерадіоцентр. Він почав працювати після того, як на нараді в облдержадміністрації зобов'язали "Харківобленерго" дати телецентру електрику. До цього протягом 2 годин в області не працювало телебачення і радіо. Як передає "Оглядач", у випадку, якщо заборгованість не буде погашена, через 10 днів відключення телецентру повториться. Для розв'язання проблеми в Київ виїжджає директор телецентру (Джерело: Портал "ForUm").
  • 15.10.2002 Короткохвильві передавачі Всесвітньої служби радіо "Україна", встановлені на РПЦ Таранівка (під Харковом) вимикаються у проміжку часу від 05.00 до 13.00 UTC (8.00-16.00 за Києвом); решту доби передавачі працюють (Джерело: ).
  • 15.10.2002 Президент України Леонід Кучма відмовився звільнити від виконання своїх обов'язків голову Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Бориса Холода. Про це повідомив у своїй заяві голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації народний депутат Микола Томенко з посиланням на лист глави Адміністрації Президента Віктора Медведчука. "Глава держави не може підтримати внесення нової кандидатуры на посаду голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення ", - зазначається у листі (Джерело: "Кореспондент.net").
  • 15.10.2002 Другий день поспіль на хвилях столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц, Луганськ-104.8МГц) через проблеми з тюнером відсутні трансляції програм московської сателітарної радіомережі "Europa Plus". Нині весь ефір станції формується у київській студії; у час, відведений для трансляції московських блоків, йдуть київські лінійні ефіри або ж музика нон-стоп (Інформація з власних джерел).
  • 14.10.2002 Сьогодні, 14 жовтня відбулося позачергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, на якому члени Національної ради обговорили протизаконні дії Державного комітету України у справах сім'ї та молоді щодо самозахвату приміщення та демонтажу меблів у залі засідань Національної ради. Національна рада засудила протиправні дії комітету, що всупереч закону вже кілька місяців проводить компанію по витісненню працівників апарату Національної ради з будинку №14 по вулиці Десятинній. Члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення прийняли рішення: звернутись до Президента України, Кабінету Міністрів України з проханням невідкладно розглянути конфліктну ситуацію, що виникла між двома державними організаціями. "Дії Державного комітету України у справах сім'ї та молоді призвели фактично до зриву засідань Національної ради та розгляду важливих питань ліцензування телерадіоорганізацій, - заявив в інтерв'ю журналістам голова Національної ради Борис Холод, - невизначена ситуація з приміщенням унеможливлює діяльність Національної ради та загрожує зриву в підготовці цьогорічного Звіту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Верховній Раді України та Президенту України" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.10.2002 В автомобільному проекті Максима Палія "Пряма передача", що на столичному "Радіо Великого Міста 104.6 БМ" (104.6МГц), з'явився новий ведучий: тепер про інформацію з доріг міста повідомляє той самий незмінний ведучий Максим Палій, а Стаса Хацкевича замінив Тарас Петров. Натомість Стас Хацкевич тепер є виключно спортивним оглядачем радіостанції (Джерело: Інформацію надав ).
  • 14.10.2002 А ось у 1995-у році у цей день "народилося" столичне радіо "Київські відомості" - предтеча нинішнього "Дорослого радіо". Народження станції відбулося на частоті 73.64МГц, хоча згодом вона "завела" собі більш престижну хвилю 106.0МГц, відмовившись потім від своєї першої частоти. За час свого існування станція кілька разів змінювала музичний формат і ефірну концепцію, аж поки наприкінці липня минулого року не обрала нинішній позивний та формат (Власна інформація).
  • 14.10.2002 У тому ж таки 1997-у році у цей день розпочало мовлення одеське радіо "Філ" (102.2МГц), назва якого походить від прізвища її керівника - Філіпчук. Нині в ефірі станції лунає суміш з форматів CHR, AC, Soft AC, Hot AC, причому, виключно музика західних виконавців. Станція єдиною серед одеських радіокомпаній має студію з прозорими стінами (Власна інформація).
  • 14.10.2002 Сьогодні своє 5-тиріччя святкує столична радіостудія "Майдан" (72.08МГц) - структурний підрозділ ТО Радіо "Голос Києва" Київської Державної Реґіональної Телерадіокомпанії. Офіційне відкриття студії відбулося о 8-ій годині ранку 14-го жовтня 1997-го (перед ти було кілька пробних виходів в ефір), хоча відповідну ліцензію вона одержала ще восени 1996-го року. ТВО "Радіо "Голос Києва"" вже вело перед тим мовлення на частоті УР-1 у Києві (68.51МГц) у певні проміжки часу, представляючи, головним чином, інформаційні та аналітичні програми. А "Майдан" мав стати по суті другим каналом київського державного радіо, представляючи культурні, музичні, освітні та розважальні програми, а окрім того - випуски новин на початку години. Програми студії певною мірою було націлено на молоде покоління, а серед працівників її багато студентів. Таким чином, на столичному рівні було створено аналог загальноукраїнського "Променя" (Зрештою, трохи згодом окремі програми радіостудії "Майдан" почали дублюватися на 2-му каналі трансляційної мережі - каналі "Променя"). Щодо музичного наповнення ефіру студії "Майдан", то спочатку тут домінувала закордонна поп- та рок-музика, але згодом її було майже витіснено українською поп-музикою. Нині станція працює на частоті 72.08МГц щодня з 8.00 до 21.00 (Власна інформація).
  • 11.10.2002 Сьогодні було відключено два останні передавачі Всесвітньої Служби Радіо "Україна", які ще працювали - передавачі, встановлені на РПЦ Таранівка під Харковом. Отже, вперше в історії українського іномовлення на КХ воно припинилося взагалі (Джерело: ).
  • 10.10.2002 Новий офіційний Web-site у мережі Інтернет відкрило столичне радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц, Луганськ-104.8МГц). Сайт розроблено студією "Finport Technologies Inc.", а знайти його можна за URL-адресою http://www.europaplus.fm. Тим часом, усі старі сайти радіостанції (http://www.fm107.com.ua, http://www.fm107europaplus.com.ua та http://www.107fm.net) нещодавно припинили своє існування. На новому сайті можна знайти розділи, присвячені історії радіостанції, її програмам та ді-джеям, тарифи на виготовлення і розміщення реклами, а також Форум, форми для голосування за музичні композиції, які лунають у рамках щотижневого хіт-параду "Euro Hit Top 40" та для замовлень у вітальній програмі "Present" тощо. Судячи з усього, сайт ще перебуває у стадії доробки: деякі його розділи лишаються фактично пустими. Серед слабких сторон сайту також наявність у розділі "Історія" історії московської радіомережі "Europa Plus", а також змішування в одному розділі київських і московських ді-джеїв (Власна інформація).
  • 10.10.2002 Маріупольський корпункт столичного мережевого "Русского радио Україна" (105.3МГц) розпочав використання в інтерактивних програмах спеціального пейджера для абонентів оператора мобільного зв'язку "Київстар". Його номер - 8-703-73-105-30. Тим часом, для решти слухачів продовжує діяти звичний пейджер 8-703-33-105-30 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.10.2002 Як повідомляли раніше українські ЗМІ, 25 вересня 2002 року Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації розглянув список з 16 кандидатів та рекомендував для голосування у сесійному залі чотири кандидатури: В. Горобцова, Вл.Лясовського, О.Чекмишева та Т.Лебедєвої. Кандидатуру Тетяни Лебедєвої на посаду члена Національної ради з питань телебачення, що є вакантною у четвірці від Верховної Ради України, висунуло Правління Незалежної асоціації телерадіомовників. За визнанням самої Т.Лебедєвої, вперше до складу Національної ради рекомендується жінка, яка не належить до жодної політичної партії та є керівником неурядової організації, якою є НАМ. Однак, сьогодні Тетяна Лебедєва повідомила, що вирішила зняти свою кандидатуру з голосування. "Я вважаю, - пояснила вона співробітникам, -що буде ліпше, якщо я залишуся в НАМ та буду працювати, як, сподіваюсь, і працювала, на користь недержавних телерадіомовників" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.10.2002 Фахiвцями Одеської дирекцiї ВАТ "Укртелеком" у Балтському, Ананьївському, Миколаївському та Кодимському районах замiсть зруйнованої стихiєю мережi проводового мовлення введено в дiю ультракороткохвильовий передавач частотної модуляцiї типу ТХС-100. Вiдтепер мешканцi цих районiв отримають можливiсть слухати передачi першої програми Українського нацiонального радiо (Джерело: Сайт Луганської дирекцiї ВАТ "Укртелеком").
  • 9.10.2002 Сьогодні відбулось чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Традиційно на його початку були вручені ліцензії ряду телерадіокомпаніям, зокрема: Сумської, Луганської, Рівненської, Дніпропетровської, Харківської, Хмельницької областей. На посаду начальника управління реґіональних представництв та контролю за програмним наповненням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення призначено Ракіну Олену Миколаївну. Національна рада визначила переможців чергового конкурсного відбору на право користування каналами мовлення. Серед радіомовних компаній ними стали: Луганська ОДТРК - 103.6МГц м. Луганськ; ЗАТ ТРК "Люкс", м. Львів - 104.7МГц м. Львів та 67.82МГц м. Львів. Прийнято рішення про продовження терміну дії ліцензії (заяви ТРО за 180 днів). Серед радіомовних компаній: ТОВ "ВКФ ТРК "ТТ" м. Нікополь, Дніпропетровської області. На засіданні затверджено інструкцію Національної ради "Про порядок здійснення перевірок телерадіоорганізацій України", а також заслухано аналіз звернень та критичних зауважень громадян стосовно діяльності ТРО у поточному році (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.10.2002 Інформаційно-розважальну програму Вікторії Білоус "Музей воскових фіґур", що виходить на хвилях столичного радіо "104.6БМ" (104.6МГц), перенесено з 16.20 на 17.20. Програма розповідає про відомих людей, які стали історією і створюють її. Проект в ефірі з понеділка по п'ятницю (Джерело: Інформацію надав ).
  • 9.10.2002 Щодня з понеділка по четвер о 17.40 на хвилях столичного радіо "104.6БМ" (104.6МГц) лунає нова програма "Назад у майбутнє", присвячена новітнім технологіям науки і техніки. Веде програму Віталій Гайдукевич (Джерело: Інформацію надав ).
  • 9.10.2002 Віднедавна у місті Херсон на частоті 104.4МГц розпочалися трансляції програм столичного радіо "Мелодія" (Інформація з власних джерел).
  • 9.10.2002 А ось дніпропетровське радіо "Mix" (107.3МГц та Real Audio) святкує сьогодні своє дев'ятиріччя (Власна інформація).
  • 9.10.2002 У цей день рік тому у Києві розпочало мовлення радіо "Шансон" (101.9МГц) (Власна інформація).
  • 7.10.2002 Віднедавна на хвилях радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" (102.5МГц) лунають програми новоствореної мережевої сателітарної радіостанції "Europa Plus Україна", що має студію у Києві (Інформація з власних джерел).
  • 5.10.2002 З 3-го жовтня в місті Ужгород розпочалося повноцінне мовлення столичного мережевого радіо "Люкс FM" на частоті 105.2МГц. Щоправда, мовлення поки ведеться у монофонічному режимі. Цікаво, що після початку мовлення радіо "Люкс FM" ужгородський передавач "GALA"-радіо (102.4МГц) теж почав працювати в монофонічному режимі (Джерело: Інформацію надав ).
  • 5.10.2002 Нещодавно миколаївський корпункт одеської радіомережі "АвтоFM" (100.1МГц) відновив ретрансляцію програм з головної студії станції (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.10.2002 Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко та група членів комітету ініціюватимуть створення тимчасової слідчої комісії з вивчення практики ліцензування телерадіомовлення Національною радою України з питань телебачення і раіомовлення. Проект відповідної постанови подано на розгляд Верховної Ради. Ця ініціатива, зазначає Томенко, зумовлена низкою порушень з боку Нацради чинного законодавства. Так, зокрема, "нами було виявлено позаконкурсне закріплення телерадіочастот за окремими ЗМІ. Зокрема, Нацрада видала ліцензію на право користування радіочастотами FМ-діапазону у 8-ми крупних містах України радіокомпанії "Онікс" з м. Харків, без оголошення та проведення конкурсу, як цього вимагає законодавство та нормативні акти самої Національної ради", підкреслив пан Томенко. Також, за його словами, 13 грудня 2001 року Нацрада ухвалила рішення про анулювання ліцензій телекомпаніям "Кіно-ТВ", "Новини-ТВ", "Спорт-ТВ" за несвоєчасний вихід в ефір, однак через 5 місяців ухвалила рішення про збільшення обсягів мовлення цих телекомпаній, таким чином діючи всупереч своєму попередньому рішенню, не скасувавши його. Крім того, заявляє Томенко, Нацрада без належного обґрунтування блокує видачу ліцензій низці реґіональних телекомпаній. За його словами, голова Нацради Борис Холод 2 жовтня 2002 року, "явно на догоду" телекомпанії "Інтер" протиснув рішення про внесення змін до ліцензії НТКУ щодо мовлення обласної державної телерадіокомпанії у відрізки часу "Першого Національного", без відповідної заяви президента Національної телекомпанії України. Цього ж дня Холод блокував прийняття рішення по видачі ліцензії телекомпанії "Алекс" з м. Запоріжжя, посилаючись на те, що провів відповідну розмову з головою Запорізької обладміністрації. На думку членів Комітету Верховної Ради з питань свободи слова, ці факти вимагають оперативного реагування правоохоронних органів, якому може посприяти створення слідчої комісії (Джерело: "УНІАН").
  • 4.10.2002 На хвилях харківського радіо "Фора" (105.2МГц та 72.35МГц) з'явився хіт-парад танцювальної музики "MTV dance chart" від синдикейшн-компанії "MTV-Radio". Програма виходить в ефір щосереди о 19.00. А ось радіо "АвтоFM - Харків" (102.4МГц) відтепер знов працює в ефірі не з 7.00, а з 6.30 до 1.00; лінійні ді-джейські ефіри на станції лунають з 9.00 до 20.00, а решту часу звучить музичний нон-стоп (Джерело: Інформацію надав ).
  • 3.10.2002 З 7-го жовтня на хвилях столичного "MusicРадіо" (101.5МГц) стартує нове ранкове інформаційно-музичне шоу "На роботу як на свято". Програма, як це видно з назви, орієнтована на тих, хто збирається на роботу, адже новий слоґан станції "№1 для тих, хто на роботі - тільки легка музика". Шоу лунатиме щодня у будні з 7-ї до 9-ї ранку, а вестимуть її Костя та Соня, яка вирішила повернутися в ранковий ефір (Джерело: Інформацію надала ).
  • 3.10.2002 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголошує конкурс на право проведення технічної експертизи телерадіокомпаній. Організації - учасники конкурсу надають: 1. сертифікат Держстандарту України на право здійснення сертифікації систем зв'язку; 2. характеристику штату працівників та вимірювального обладнання. Документи приймаються протягом 30 діб від сьогоднішнього дня за адресою: 01025, м. Київ-25, вул. Десятинна, 14, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, тел. (044)-464-09-02 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.10.2002 2 жовтня 2002 року відбулось чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Традиційно на його початку були вручені ліцензії ряду телерадіокомпаніям, зокрема, Рівненської, Чернігівської, Харківської областей. Прийняті рішення про видачу ліцензій на право користування ефірними, проводовими, кабельними каналами мовлення в Запорізькій, Дніпропетровській, Полтавській, Луганській, Донецькій, Харківській, Чернігівський, Івано-Франківській областях та АР Крим (зокрема, що стосується радіо, рішення про видачу ліцензії на здійснення ефірного мовлення було прийнято щодо ТРК "Альфа", м. Євпаторія - канал 105.9МГц в Євпаторії; ліцензії на право ведення проводового мовлення мають одержати Сватовецька районна телерадіокомпанія, м. Сватове, Луганської обл., КП "Телерадіопресінформ Південна столиця", м. Сімферополь, КП "Телерадіоагентство Новий Чернігів", м. Чернігів, Ізюмська телерадіокомпанія "Радіо Ізюм", м. Ізюм, Харківської обл.). Прийнято рішення про продовження терміну дії ліцензії (заяви ТРО за 180 днів) ряду ТРО - зокрема, ТОВ "ТРК Нова хвиля", м. Донецьк. На засіданні було розглянуто ряд інших питань (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.10.2002 Антон Цеслик більше не є музичним редактором столичних радіомереж "ХІТFM Україна", "Русское радио Україна", "Kiss FM", "Power FM" (Інформація з власних джерел).
  • 1.10.2002 З 2-го по 16-е жовтня в ефірі столичної сателітарної мережі "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Ізмаїл-101.2МГц, а також Інтернет-мовлення) лунатимуть прямі репортажі ді-джея Ромео з Німеччини, де відбувається фестиваль "Октоберфест". А з учорашнього дня в ефірі радіостанції стартував грандіозний проект "Шерше Ля Фам" чи "Ідеальна ГАЛА жінка". Усім без винятку надається унікальна можливість взяти участь в її пошуках. На першому етапі потрібно заповнити анкету на сайті "GALA"-радіо. Серед тих, хто заповнить анкету, буде розіграний приз - путівка на відпочинок для 2-х.! За підсумками Ваших заповнених анкет співробітники станції складуть фото робот ідеальної ГАЛА Жінки, яку обіцяють знайти серед усіх жительок України (Власна інформація).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини вересня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024