Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Жовтень 2003 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

  • Радіоанонс

  • Новини вересня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.10.2003 В ефірі столичного "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц) відновлено програму Ірини Кравчук "Big Time". "Big Time" - це програма про музику різних часів та напрямків. Найближчим часом у ній зокрема можна буде почути огляд сотні найкращих синґлів усіх часів та народів за даними журналу "Q?", також очікуються розповіді про окремих виконавців - переважно молодих. Програму "Big Time" слухайте щочетверга о 19.00. Усі побажання, пропозиції та зауваження приймаються на адресу . Інше повернення - програма "План Маршалла" - очікується у середині листопада. Нагадаємо - "План Маршалла" - це програма, яка знайомить слухачів з творчістю молодих українських рок-колективів. Вона виходитиме щоп'ятниці о 19.00, а вестиме її Юлія Цимбал (Джерело: Інформацію надала ).
  • 31.10.2003 З 6 жовтня на мережевому радіо "Niko FM" (Івано-Франківськ-100.4МГц, Вінниця-100.9МГц, Луцьк-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Хмельницький-102.1МГц, Львів-102.5МГц, Рівне-103.0МГц, Ковель-103.9МГц, Чернівці-105.0МГц, Житомир-105.6МГц, Ужгород-107.2МГц) відбулися зміни керівного складу. З зазначенного вище часу програмним директором радіостанції призначенно креатив-менеджера Тараса Петрова. Про напрямки роботи станції та можливі зміни і корегування програмної сітки буде повідомлено додатково. Тим часом на радіостанції триває акція "Золота осінь музики на радіо Ніко". Щобуднього дня у конкурсі бере участь лише один з 40 золотих хітів, слідкуй за ефіром, щоб дізнатися яка пісня на кону. До 28 листопада ти можеш проголосувати за одну (а може і не одну) з пісень. Хіт, який за тиждень набере більшу кількість голосів, увійде до фінальної вісімки. У фіналі жереб вкаже на одну з 8 пісень, та на щасливчика, який, проголосувавши за неї, отримає справжнє золото від радіо "Нiкo". Голосуй за номером 8-703-33-25-25-0. Щоб отримати приз - не забудь лишити свої координати. А щодня о 9.50 на хвилях "Niko FM" - програма "Народний календар". З програми ви можете дізнаватися про найцікавіші обряди та традиції, що мали місце (та ще й досі мають місце подекуди) в українських селах та містах. Ведучий - Дід Грібубля (Джерело: Інформацію надала ).
  • 31.10.2003 У місті Сімферополь на частоті 106.1МГц віднедавна розпочалися трансляції програм столичного "Русского радио Україна". Тим часом, на частоті 107.3МГц поки триває мовлення радіостанції "Русское радио Крим" (Інформація з власних джерел).
  • 31.10.2003 На своєму черговому засіданні 29 жовтня 2003 року Національна рада затвердила щорічний звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Верховній Раді України та Президентові України за 2003 рік. Звіт вміщує дані про стан розвитку телерадіомовної галузі України в поточному році, кількість проліцензованих ТРО, інформацію про застосування контрольних функцій Національної ради щодо дотримання ТРО чинного законодавства і умов ліцензій. У цьому контексті особливу увагу приділено процесу запровадження в Україні маркування в ефірі телекомпаній кінофільмів, глядацька аудиторія яких обмежується за віковими та іншими ознаками. Особливістю щорічного Звіту є те, що вперше до нього додається Державний реєстр ТРО України. Згідно ст. 31 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" після затвердження звіту Верховною Радою України та Президентом України він буде опублікований в пресі (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.10.2003 Найближчим часом в українському Інтернет-просторі з'явится нова онлайнова радіостанція - "Heavy Duty". Це буде другий канал вже діючого проекту "I-Radio", який представлятиме музику стилів heavy, power, thrash, death, doom, black та gothic (Джерело: Сайт "I-Radio").
  • 30.10.2003 Як ми вже повідомляли, віднедавна полтавські корпункти столичних радіомереж "ХІТFM Україна" (102.3МГц) та "Русское радио Україна" (104.5МГц) почали представляти власні вітальні програми. Потрапити в ефір полтавських вітальних програм дуже просто - для цього використовуються телефон (він є спільним для студій "ХІТFM" і "Руского радио" - (0532)-61-07-00), пейджер та SMS (для абонентів мережі "KyivStar" - номер 7171, перед повідомленням слід поставити "102,3" для замовлень на "ХІТFM" або "104,5" для замовлень на "Русское радио"). Власники мобільних телефонів можуть також замовити поздоровлення за номером 512, або поздоровлення з піснею за номером 514. Особливою популярністю у полтавських слухачів користується ведучий вітальних програм "ХІТFM Україна" Андрій Чуковський. Полтавські "Столи замовлень" на "Русском радио" ведуть два ді-джеї - Андрій Демідов та Марина Скворцова (Джерело: Інформацію надав ).
  • 30.10.2003 На хвилях сателітарної мережевої радіостанції "Niko FM" (Івано-Франківськ-100.4МГц, Вінниця-100.9МГц, Луцьк-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Хмельницький-102.1МГц, Львів-102.5МГц, Рівне-103.0МГц, Ковель-103.9МГц, Чернівці-105.0МГц, Житомир-105.6МГц, Ужгород-107.2МГц) з'явилися дві нові програми - "Terra Incognita" та "Кав'ярня Віта". "Terra Incognita" - навколотуристична програма для тих, хто полюбляє подорожувати - своєрідні дорожні записки та щоденники Лари Крофт. Програма з'являється в ефірі щовівторка та щоп'ятниці о 20.00, хронометраж - 40 хвилин. "Кав'ярня Віта" - це розмови про життя, про людей, про каву та інші приємні речі під акомпонімент джазу та блюзу. "Кав'ярня Віта" в ефірі що понеділка та щочетверга о 20.00, хронометраж - 60 хвилин (Джерело: Інформацію надав ).
  • 30.10.2003 Сьогодні Інтернет-видання "Телекритика" розповсодило відкритого листа керівника столичного радіо "Континент" (100.9МГц) Сергія Шолоха до Президента України Леоніда Кучми. Подаємо його текст: "Як мені стало відомо з достовірних джерел, керівництвом Адміністрації Президента України було віддано силовим органам, структурам Держкомзв'язку та податковим органам негласне розпорядження вжити невідкладних заходів для припинення мовлення "ЦЗМІ "Медіа-Центр" (Радіостанції "Континент"). Беручи до уваги те, що на хвилі радіостанції "Континент" мовлять іноземні інформаційні служби ("Голос Америки" (США), ВВС (Великобританція), "Німецька хвиля" (Німеччина), "Польське радіо" (Польща) будь-які дії проти радіостанції "Континент" можна вважати діями проти присутності в інформаційному просторі України вищезгаданих інформаційних служб. Зважаючи на зовнішньополітичну ситуацію України, пов'язану з о.Тузла, будь-який тиск на засоби масової інформації викличе негативну реакцію західних країн та буде передусім вигідний Росії, і достатньо невеличкого аналізу, щоб переконатися, що подібні кроки інсценуються російськими політтехнологами. Національна Рада з питань телебачення та радіомовлення під керівництвом Бориса Холода на початку 2001 року прийняла рішення про позбавлення радіо "Континент" права на мовлення. Це рішення було оскаржено в Європейському суді з прав людини в м.Стразбурґ (справа № 26419/02 від 12 липня 2002 року). Розгляд справи ще не відбувся. Згідно з міжнародними правовими нормами та обов'язками, які взяла на себе Україна, підписавши і ратифікувавши низку міжнародних правових актів (які згідно з Конституцією, стали частиною українського національного законодавства), радіостанція "Континент" має повне юридичне право мовити в ефірі до завершення розгляду справи в Європейському суді з прав людини в м. Стразбурґ. Враховуючи вищенаведене, звертаюся до Вас, як до гаранта Конституції, з проханням вжити всіх необхідних заходів щодо недопущення погіршення міжнародного іміджу України, а також прошу нагадати керівництву Вашої Адміністрації про те, що державна цілісність і недоторканність України важливіші ніж їх власні амбіції. З повагою, Генеральний директор С.В.Шолох" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.10.2003 Керівник столичної ТРК "Київ" Валерій Ткачук у сьогоднішньому інтерв'ю газеті "Хрещатик", яке було присвячено проблемам розвитку столичних комунальних ТРО, дещо скептично оцінив нещодавно ухвалене рішення Нацради про ліцензування КП Радіо "Голос Києва". На запитання кореспондента газети, Валерія Новосвітнього, стосовно ліцензування столичного муніципального радіоканалу "Київ" він, зокрема, відповів: "Як на мене, прийнято спірне рішення поділити нашу телерадіокомпанію на телевізію й радіо. Ліцензію, за яку ми так довго боролися, одержує новостворене комунальне підприємство "Голос Києва". По-перше, вже є радіостудія під такою назвою. По-друге, створювати станцію на порожньому місці - нелегке завдання. Якби це доручили нашому колективу, муніципальне радіо вже працювало б в ефірі. Принаймні в режимі тестового мовлення. Коли з'явиться на частоті 98 мегагерц "Голос Києва", не знаю." (Джерело: Газета "Хрещатик").
  • 30.10.2003 В четвер, 30-го жовтня, на столичному радіо "Континент" (100.9МГц) вийде в ефір черговий випуск програми "На прямому зв'язку", в якій візьме участь заступниця аташе з питань культури при посольстві Сполучених Штатів у Києві Марта Перейма та українські студенти, які навчаються в Америці. Тема розмови - навчання у Сполучених Штатах за програмами академічного обміну. Ведуча цього випуску Наталія Леонова. Під час програми, в прямому ефірі, прийматимуться дзвінки від слухачів, які можна буде зробити за рахунок програми. Для того аби зателефонувати безкоштовно, треба набрати номер 8 - 191. Сказати оператору, що ви хочете зробити дзвінок за рахунок "Голосу Америки" і назвати номер 202 619 0649. Якщо ви бажаєте прийняти участь у програмі і маєте доступ до електронної пошти, будь ласка, напишіть на програму ваше ім'я та номер телефону за адресою , і вам зателефонують під час програми (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.10.2003 Сьогодні приблизно двадцять молодиків увірвалися в будівлю головного офісу столичної радіостанції "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц) і влаштували там погром. Про це повідомив один зі співробітників радіостанції. Як повідомляють "Подробиці", за три хвилини все, що було на столах в редакції (серед іншого й офісна техніка), опинилося на підлозі. У декількох з нападників технічний директор Віталій Шевченко упізнав людей, яким на минулому тижні відмовив у проведенні PR-кампанії братства, організованого Дмитром Корчинським. Зі слів співробітника радіостанції, "вищезазначені особи, демонструючи зразкове нахабство, намагалися незв'язно заявити про відмову радіостанції провести прямий ефір за його участю". "Те, що ніхто зі співробітників радіостанції не зазнав тілесних ушкоджень (хоч літню жінку вдарили в груди), і те, що офісна техніка не була серйозно пошкоджена, дирекція радіостанції розцінює як спробу залякати й домогтися свого, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності", заявив співрозмовник. "Незважаючи на це, радіостанція готується подати позов до правоохоронних органів за фактом хуліганства, висловлюючи протест проти подібних дикунських методів політичної боротьби, а також вимагає публічного вибачення виконавців і замовників цієї брудної акції", - додав він (Джерело: "ForUm").
  • 29.10.2003 3-го листопада відбудеться круглий стіл на тему "Обговорення проекту змін до Закону "Про Національну Раду з питань телебачення і радіомовлення". На обговорення буде винесена остаточна версія законопроекту "Про внесення змін до Закону "Про Національну Раду з питань телебачення і радіомовлення", запропонована профільним Комітетом Верховної Ради до другого читання. Ця версія законопроекту принципово відрізняється від діючого закону, зокрема щодо максимального унезалежнення Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення від органів державної влади, процедури звільнення членів Національної Ради, ліквідації механізму ротації Національної Ради, а також підсиленння колегіальності цього органу. Автори й розробники даного законопроекту вважають, що його затвердження Верховною Радою може серйозно вплинути на ситуацію в телерадіопросторі України, змінити її в бік демократизації, збільшенння професіоналізму та зменшення політичної заангажованості в діяльності ключового органу телерадіопростору України - Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення. Під час круглого столу буде представлено рекомендації експертів Комітету Міністрів Ради Європи. Круглий стіл відбудеться в понеділок, 3 листопада 2003 року, о 15-00, у приміщенні Будинку Вчителя (вул. Володимирська 57), на 3 поверсі, у Великій вітальній залі. Реєстрація учасників на місці. Круглий стіл організовано спільно Громадською Радою з питань свободи слова та інформації та Інститутом політики за підтримки Фонду "Євразія" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.10.2003 Новим керівником Російської служби BBC призначена британська журналістка Сара Бек, яка працювала її продюсером ще в 1991 році. У Московське бюро BBC вона перейшла в 1995 році, а з 1998 по 2000 рік була його головним редактором. Її темами в той час були обидві чеченські війни, операція на серце Бориса Єльцина і його відставка. Потім Бек переїхала в Єрусалим, де керувала роботою Близькосхідного бюро BBC. На цей час припав початок палестинського повстання - інтифади. У 2002 році вона стає головним редактором Азіатського бюро BBC в Сінґапурі, на яктй лягла значна частина завдань, пов'язаних із висвітленням Чемпіонату Світу з футболу 2002 року, а також вибухів на острові Балі. "Сара має надзвичайний послужний список, і її редакторський досвід являє величезну цінність як для інтернет-сайту Російської служби BBC - BBCrussian.Сом - так і для радіо програм новин", - сказав глава Євразійської служби BBC Бехруз Афаг-Табрізі. Московське бюро BBC має у своєму розпорядженні розгалужену мережу кореспондентів і стринґерів у різних реґіонах Росії. Російськомовний сайт служби оновлюється в режимі 24 годин на добу і надає своїй аудиторії доступ як до текстової, так і до аудіоінформації. Леонід Осокін, який очолював відділ інтернет-мовлення Російської служби BBC та заснував сайт BBCrussian.Com, раптово помер 4 жовтня в лондонській клініці (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.10.2003 Через страйк журналістів вже шостий день не виходять телевізійні передачі Харківської ОДТРК. Тим часом, колектив обласного радіо, який працює в іншому приміщенні і страйкував з телевізійниками на знак підтримки і проти недофінансування, у вівторок, 28 жовтня, відновив роботу. Як повідомив кореспонденту УНІАН перший заступник генерального директора Харківської обласної державної телерадіокомпанії Анатолій Багінець, журналісти "готові працювати, вони готують програми, але через відсутність тепла в апаратно-студійному комплексі приступати до роботи не можна - серйозно постраждає техніка". Учора керівництво ХОДТРК звернулося до сесії обласної ради, пояснивши, що причиною страйку стало вимкнення опалення у приміщенні ТРК за наказом директора виробничо-експлуатаційного підприємства "Держпром" Миколи Чехунова. Як один із способів розв'язання конфлікту, керівництво ХОДТРК пропонує передати частину приміщень "Держпрому" в оперативне керування телерадіокомпанії. Коментуючи ситуацію на сесії, голова облдержадміністрації Євген Кушнарьов повідомив, що з метою вирішення конфлікту створено робочу групу. Він пояснив, що суперечки виникли з приводу несплати коштів за оренду приміщень площею 6000 квадратних метрів та комунальних платежів. ХОДТРК пояснює, що Держтелерадіо щороку не виділяє необхідних коштів на покриття орендної плати та комунальних витрат. Виникає питання, сказав пан Кушнарьов, "хто повинен повернути борг, який уже становить понад 1 мільйон гривень, і хто буде сплачувати ці платежі далі". Вихід він бачить у пошуку "резервів по зменшенню загальної площі приміщень, які займає телерадіокомпанія, і в реструктуризації боргу". Євген Кушнарьов заявив, що тоді облдержадміністрація зможе звернутись до обласної ради з пропозицією закладати в обласний бюджет кошти як допомогу засобам масової інформації згідно з законодавством. Голова облдержадміністрації висловив сподівання на розв'язання конфлікту не пізніше середи. Пан Багінець зазначив, що ХОДТРК готова розглянути всі пропозиції (Джерело: УНІАН).
  • 29.10.2003 У середині жовтня донецька радіостанція "Europa Plus у Донбасі" (Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц) розпочала гру "Скарби Флінта". Правила прості: ді-джей повідомляє в ефірі про початок гри, пропонує уважно прослухати три наступні пісні і порахувати, скільки чоловік їх співали. Зрозуміло, знання імен виконавців полегшує задачу. Додзвонившись у студію і відповівши правильно, гравець одержує фірмову чашку і набір сухариків "Флінт" від спонсора акції. Той, хто помиляється, залишається ні з чим, а не розіграні сухарики збільшують приз наступного дня. 12 листопада - у день фіналу гри - серед переможців буде розіграний двохкасетний магнітофон. Залишається додати, що "піратська" гра виходить в ефір у будні о 16.15, у суботу годиною раніш. Тим часом, на "Європі Плюс у Донбасі" з'явився новий голос - Світлана Морозова, яка працюватиме у денному ефірі радіостанції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.10.2003 1-го листопада столична мережева радіостанція "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Запоріжжя-103.1МГц, Донецьк-106.4МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц) проведе вечірку на честь свого дня народження (наприкінці жовтня минулого року станція розпочала роботу у форматі "Dance Radio" і таким чином отримала своє нинішнє обличчя). Вечірка відбудеться у київській галереї "Лавра", що на вулиці Січневого Повстання. У ній візьмуть участь популярні ді-джеї нічних електронних проектів радіостанції - DJ Sender ("Бомба"), DJ Danatos ("Бізет"), DJ Move ("Перламутрові голоси"). Ведучі вечірки - ведучі радіостанції Іван Іонов та Анет. Спеціальний гість вечірки - група "Darude". Початок - о 21.00 (Власна інформація).
  • 29.10.2003 В ефірі столичного радіо "Power FM" (104.0МГц) відновилися інформаційні блоки. Вони лунають на початку години і дублюють ті новини, що транслюються на хвилях радіо "Ренесанс" (96.8МГц) та радіо "Шансон" (101.9МГц) (Власна інформація).
  • 28.10.2003 Гендиректор Кримського РТПЦ Олексій Дмітрієв опротестував у судовому порядку наказ концерну РРТ про своє звільнення. "Я в той же день подав позов до суду з проханням скасувати цей наказ як незаконний, - сказав Олексій Дмітрієв в інтерв'ю кореспонденту інтернет-портала "Телекритика", - Його незаконність, з мого погляду, виявляється в двох моментах. По-перше, він виданий у період моєї хвороби, по-друге, те, що трактується в наказі як порушення, такими не є. Насправді це помста за мої спроби в судовому порядку повернути нашому колективу і підприємству борг із боку концерну РРТ…". Олексій Дмітрієв розповів, що трудовий колектив Кримського РТПЦ не згодний з наказом, співробітники створили комісію, яку уповноважили зв'язатися з компетентними органами і вирішити цю трудову суперечку. Комісія вивчила документи про тарифи і процес приватизації житла (нагадаємо, що Дмитрієву інкримінуються заниження понад припустимі межі тарифів для кримських телеканалів і порушення закону при приватизації житла) і переконалася, що порушень закону не було. За словами Олексія Дмітрієва, комісія від РРТ перевіряла Кримський РТПЦ у липні нинішнього року, заперечення на акт він подав також ще липні, і рішення про звільнення чи інші санкції стосовно директора тоді концерн РРТ не приймав, а для того, щоб зараз покарати його за спробу повернення старих боргів на користь колективу, керівництво концерну заднім числом знайшло в старому акті привід для звільнення. Олексій Дмітрієв сказав, що дія наказу припинена судом, тому він надалі виконує свої посадові обов'язки (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.10.2003 Збільшується кількість міст, охоплених мовленням сателітарної мережі "Русское радио Україна". Віднедавна станція працює у Херсоні на частоті 104.8МГц (Інформація з власних джерел).
  • 27.10.2003 Триває процес розширення Всеукраїнської радіомережі "Мелодія". З 25-го жовтня програми радіостанції звучать у Тернополі. Частота - 104.9МГц (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.10.2003 З 7 листопада посаду голови Української служби BBC обійме Мачек Бернатт-Решчинський. Мачек почав працювати на BBC1989 року в якості продюсера Польської служби і відтоді отримав великий досвід в межах Всесвітньої служби BBC: він працював редактором Польської служби і продюсером масштабної серії радіопрограм BBC, виробленої спільно з Радіо Росії. Останнім часом він був редактором інтернет-новин Європейського реґіону і редактором поточних новин Європейського реґіону. Мачек щільно співпрацював з Українською службою BBC в період підготовки до запуску web-сайту Української служби BBC, BBCUkrainian.com. Мачек Бернатт-Решчинський сказав: "Я з задоволенням приєднуюся до чудової української команди BBC в час швидких суспільних і політичних змін, що відбуваються в Україні. Разом ми і надалі подаватимемо українській аудиторії в Україні і по цілому світу - засобами радіо та інтернету - об'єктивні і привабливі програми внутрішніх новин і поточних подій у ширшому реґіональному, європейському і світовому контексті" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.10.2003 Ефір на львівській частоті 104.3МГц, де нещодавно розпочала технічне мовлення місцева ТРК "Говерла", дещо урізноманітнився. Відтепер окрім музичного нон-стопу тут також можна почути джинґли "104.3FM" (Інформація з власних джерел).
  • 27.10.2003 Державний комітет зв'язку та інформатизації України прийняв рішення звільнити директора Кримського РТПЦ Олексія Дмитрієва. Як пояснив колективу Президент РРТ Володимир Іщук, причиною такого рішення стали порушення фінансово-господарської діяльності. Він приїхав у Крим, щоб виконати наказ, погодити з керівниками автономії нове призначення. Однак колектив РТПЦ зустрів Президента не привітно - сам Олексій Дмитрієв перебував у лікарні, його кабінет був опечатаний, а члени колективу зажадали пояснень і сказали, що "не вірять Президенту". Володимир Іщук сказав, що "У діяльності керівника виявлено ряд порушень фінансово-господарської діяльності, що заактовані. Акт на 40 аркушах. Олексій Михайлович з ним ознайомлений, він розписався, вислав свої заперечення, але ці заперечення не аргументовані. От і все..." Офіційно причинами звільнення, зазначеними в наказі, є зниження максимальних граничних тарифів для кримських компаній і порушення закону про приватизацію державного житлового фонду. Але заступник директора В'ячеслав Андрюшин сказав, що в колективі вважають, що в такий спосіб київські чиновники мстять Дмитрієву за те, що він у судовому порядку зажадав від концерну РРТ повернення боргу в 4,5 мільйона гривень. За його твердженнями, "приватизацію проведено правильно й цілком оформлено документами, вони перевірені не тільки комітетом зі зв'язку, але й податковими органами і прокуратурою... А зниження тарифів, на думку колективу, навпаки, привело не до збитків, а до росту прибутковості підприємства, і кримський РТПЦ серед інших обласних РТПЦ був найбільш прибутковим...". Однак у зв'язку з хворобою Олексія Дмитрієва виконання наказу про його звільнення на прохання міністра транспорту і зв'язку Криму Азіза Абдулаєва відкладено на 7 днів. Тим часом, за інформацією "Телекритики" звільнення директора РТПЦ і призначення нового концерном РРТ із керівництвом автономії уже погоджено (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 24.10.2003 Сьогодні призупинили роботу харківські обласні телебачення та радіо. 315 працівників Харківської ОДТРК оголосили про безстроковий страйк. Причина - директор Держпрому Микола Чехунов пообіцяв выд сьогоднішнього дня відключити тепло телерадіокомпанії. Обласне телерадіомовлення орендує у Держпромі приміщення в п'ятому під'їзді. Це єдина обласна телекомпанія в Україні, що не має власного приміщення. Учора керівництво обласної ТРК одержало листа від директора Держпрому, у якому зазначено, що борг телекомпанії по експлуатаційних і комунальних витратах складає більше мільйона гривень. Сьогодні генеральний директор ОДТРК В'ячеслав Новіков повідомив, що цю суму не визнає. Щорічно держава виділяє телерадіокомпанії на комунальні витрати 280 тисяч гривень - ці гроші Держпром одержує, завірив В'ячеслав Новіков. Оплачувати експлуатаційні витрати Держпрому - ледве менше мільйона гривень - директор обласної телерадіокомпанії не буде - про це пан Новіков заявив сьогодні. Страйк закінчиться у разі, якщо Микола Чехунов офіційно відкличе свій лист про відключення опалення в ТРК. Друга умова телевізійників - передати приміщення, які телерадіокомпанія орендує у Держпрому, на баланс ТРК (Джерело: "Podrobnosti").
  • 24.10.2003 Незабаром в ефірі міста Запоріжжя розпочне мовлення нова станція - "Класик-радіо". Станція є проектом ТОВ Радіостанція "Великий Луг" (м.Запоріжжя), яку 15-го жовтня цього року було оголошено переможцем у конкурсі на право мовлення на частоті 102.2МГц. Найближчим часом читайте про нову станцію більш докладно (Джерело: Інформацію надала ).
  • 24.10.2003 На краматорському форумі "Віртуальний світ" (http://www.v-world.dn.ua/forum/viewtopic.php?t=738) розпочалося голосування, яке має визначити найкращу FM-станцію північного реґіону Донецької області. У голосуванні представлені всі станції, які тут працюють: "Europa Plus у Донбасі" (101.7МГц), радіо "Шансон" (103.9), радіо "Люкс FM" (105.7МГц), радіо "Мелодія" (106.2МГц) та "Русское Радио Україна" (107.8МГц). Голосування має завершитися наприкінці грудня, перед новорічними святами, а на початку 2004 року буде оголошено назву станції року. До речі, переможець одержить приз від краматорського магазина "Віртуальний світ" - CD і DVD. Поспішаєте підтримати своє улюблене радіо (Джерело: Інформацію надано газетою "Восточный проект").
  • 24.10.2003 Нещодавно в ефірі полтавських філій столичних мережевих радіостанцій "ХІТFM Україна" (102.3МГц) та "Русское радио Україна" (104.5Гц) з'явилися місцеві вітальні програми (Інформація з власних джерел).
  • 23.10.2003 22-го жовтня відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед рішень, які стосувалися ліцензування ТРО, ряд рішень торкалися ліцензування радіостанцій. Зокрема, наступні. Про видачу ліцензії на право користування каналами мовлення: І. Проводове мовлення: 1. КП "Телерадіокомпанія "Південна зоря", с. Менжинське Дніпропетровської області; 2. КП "Районне проводове радіомовлення "Слов'янщина", м. Слов'янськ Донецької області; 3. Вишгородська редакція районного радіомовлення Київської області, м. Вишгород Київської області; 4. Івано-Франківська ОДТРК, м. Івано-Франківськ; 5. Редакція Путильського районного радіомовлення, смт. Путила Чернівецької області; 6. Таращанська редакція районного радіомовлення Київської області, м.Тараща Київської області; 7. Редакція Дніпрорудненського міського проводового мовлення "Експрес", м. Дніпрорудне Запорізької області; 8. Очаківська районна редакція проводового радіомовлення, м. Очаків Миколаївської області; 9. ДКП ТРК "Ніжинське телебачення" (НТБ), м. Ніжин Чернігівської області. ІІ. Супутникове мовлення: 1. Державна телерадіокомпанія "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення", м. Київ; 2. Підприємство з іноземними інвестиціями у формі ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ", м. Київ; 3. ТОВ "Телерадіокомпанія Клас", м. Київ. Рішення "Про переоформлення ліцензії" торкнулося, зокрема, радіокомпаній: 1. ПП "Радіо-1", м. Одеса; 2. УК "ТБ і РМ "ЮТАР", м. Київ; 3. Сумська ОДТРК, м. Суми; 4. ТОВ "Радіо Слобожанщини", м. Харків. Рішення Нацради "Про продовження терміну дії ліцензій (заяви ТРО за 180 днів)" торкнулося таких радіостанцій: 1. Редакція Шполянського телебачення і радіомовлення, м. Шпола Черкаської області; 2. ДП ТРК "Сенс" ТОВ фірми "Февраль", м. Дніпропетровськ; 3. ТОВ "ТРК Клас", м. Київ. На засіданні було також прийнято рішення "Про подання до ДКЗІ щодо прорахунку нових каналів та частот", "Про зміни в складі редколегії журналу "Вісник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення", а також ряд рішень, які стосувалися виключно сфери телебачення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.10.2003 Програма Анатолія Вексклярського "Місячні ТрАНбони", що лунала на хвилях столичної сателітарної мережевої радіостанції "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-102.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Ізмаїл-101.2МГц, а також Інтернет-мовлення) щонеділі з 22.00 до 0.00, більше не з'явиться в ефірі. Принаймні, в ефірі "GALA"-радіо (Джерело: "Вже офіційний сайт DJ Толі").
  • 22.10.2003 Підходить до свого завершення акція "Золотий Сезон Довіри", яка відбувається на хвилях столичної сателітарної мережі Тепле радіо "Довіра FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, а також в ефірі хмельницького радіо "Поділля-Центр" (104.6МГц) та феодосійського радіо "Довіра-Південь" (106.1МГц)). 31-го жовтня глядачі телевізійного проекту "Телемегаполіс" (Київ, 35-ий канал ТРК "Гравіс") спостерігатимуть у прямому ефірі за фіналом акції. Тим часом, на "Довірі FM" з'явилася нова ведуча - Марина Гладка (екс-"Europa Plus у Донбасі"). Вона працюватиме в ефірі Теплого радіо щосуботи та щонеділі з 8.00 до 15.00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 22.10.2003 З 13-го жовтня в ефірі сімферопольського радіо "АСсоль" (Сімферополь-104.8МГц, Алушта-104.8МГц) з'явилася нова вікторина, присвячена десятиріччю ТОВ "Чорноморська Телерадіокомпанія", складовою частиною якої є радіостанція. Умови вікторини дуже прості: придумай власну смішну чи ориґінальну розшифровку абревіатури "ЧТРК" та надішли її на радіо "АСсоль" звичайною чи електронною поштою, або відправ на студійний пейджер, не забувши залишити свої координати. А далі щоп'ятниці слухай ранкове шоу "Підводний човен 104.8" та вигравай власну модну чашку з логотипом "Чорноморки" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.10.2003 Нещодавно на львівському радіо "Люкс FM" (104.7МГц та 67.82МГц) змінився програмний директор. Відтепер цю посаду обіймає Євген Фешак - відомий ведучий ефіру цієї радіостанції Ді-джей Ґеник (Джерело: Інформацію надав ).
  • 22.10.2003 Новим заступником генерального директора з питань радіомовлення Чернігівської обласної державної телерадіокомпанії "Сівер-Центр" призначено Олега Шолоха. Про це повідомив генеральний директор ОДТРК Анатолій Тютюнник. "Він (Шолох) призначений моїм наказом за узгодженням з Держкомітетом телебачення і радіомовлення", - сказав пан Тютюник. До вступу на цю посаду 51-річний Шолох обіймав посаду головного редактора обласного телебачення компанії "Сівер-Центр". Раніше посаду заступника генерального директора з питань радіомовлення обласної державної телерадіокомпанії "Сівер-центр" займав 56-літній Сергій Гайдук, призначений у липні начальником управління Державної податкової адміністрації в Чернігівській області (Джерело: Чернігівський Інформаційний Портал).
  • 21.10.2003 У цей день у 1995-у році кияни вперше почули позивні одеського мережевого "Просто Radi.O" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц). Тоді станція для мовлення на столицю використовувала частоту 69.68МГц у нижньому піддіапазоні УКХ; трансляції велися щодня з 7.00 до півночі. Так тривало до травня 1996-го року, коли мовлення на Київ припинилося. Згодом, 13-го вересня 1996-го року, його було відновлено, але вже на іншій хвилі - 102.5МГц, на якій станція працює й досі (Власна інформація).
  • 21.10.2003 Краматорський корпункт мережі радіо "Шансон" (103.9МГц), що досі працював у технічному режимі, передаючи музичний нон-стоп у форматі "шансон", розпочав повноцінне мовлення з власної студії (розташована у сусідньому Слов'янську). В ефірі станції з'явилися лінійні ефіри, новини, вітальні програми тощо. Телефон станції (06262)-2-66-63 (Інформація з власних джерел).
  • 21.10.2003 Приблизно тиждень тому у Львові на частоті 104.3МГц розпочала мовлення нова радіостанція - ТОВ ТРК "Говерла". Поки станція працює у технічному режимі, транслюючи музичний нон-стоп (Інформація з власних джерел).
  • 18.10.2003 У понеділок, 20-го жовтня, у спільному проекті столичних "Громадського радіо" і радіо "Континент" (100.9МГц) стартує авторський цикл програм Сергія Рахманіна "Тільки арґументи". У програмі, яка відтепер звучатиме в ефірі щопонеділка о 20.05, буде аналітика і прогноз політичних подій (Джерело: Інформацію надала ).
  • 17.10.2003 15-го жовтня відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На зсіданні було прийнято наступні рішення: 1. Про видачу ліцензії на право мовлення 98МГц у м. Києві (Згідно вимог статті 21 Закону України "Про столицю України місто-герой Київ" та рішення Національної ради від 8 червня 2003 року разом з прийняттям рішень по ліцензуванню 30 та 42ТВК і кабельного каналу у столиці); 2. Про визначення переможців конкурсу на право мовлення; 3. Про оголошення конкурсу на мовлення з використанням вільних каналів та частот; 4. Про застосування максимально граничних тарифів на передавальні канали МВ ЧМ мовлення потужністю передавачів 31-40Вт до передавачів потужністю від 1-30Вт; 5. Про оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади представника Національної ради у Київській області; 6. Про критичні зауваження та пропозиції громадян щодо діяльності телерадіоорганізацій України, які надійшли до Національної ради у липні-вересні 2003 року. На засіданні було розглянути ряд інших питань. Рішення Національної ради друкуються в журналі "Вісник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.10.2003 15.10.2003 компанію ТРК "Західна Столиця" (м.Львів) було оголошено переможцем у конкурсі на право користування каналом мовлення у Львові, а саме частотою 89.7МГц. Обсяг мовлення - 24 години на добу, планована потужність передавача - 0.1кВт. Станція буде екологічно-просвітницьким інформаційно-розмовним каналом, орієнтуватиме свої програми на широку вікову аудиторію і вестиме мовлення українською мовою. Наразі станція матиме експериментальну назву - Радіо "Західна Столиця". Для бажаючих зв'язатися з новою радіостанцією працюють такі електронні адреси: та (Джерело: Інформацію надала ).
  • 16.10.2003 З 9-го жовтня програми Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" звучать у Волинській області: станція розпочала мовлення у цьому реґіоні на частоті 102.4МГц через РПЦ у с.Підгайці, що розташоване за кілька кілометрів від Луцька (Інформація з власних джерел).
  • 16.10.2003 15 жовтня 2003 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула питання щодо впорядкування мовлення в столиці України м. Києві. Згідно вимог статті 21 Закону України "Про столицю України місто-герой Київ" та рішення Національної ради від 8 червня 2003 року прийнято ряд рішень. Серед них питання радіомовлення стосувалося наступне рішення: Видати ліцензію КП "Радіостанція "Голос Києва", м. Київ, на право користування частотою 98.0МГц у м. Києві, призначеної для трансляції радіопрограм на територію м.Києва. Потужність передавача - 1.0кВт, обсяг мовлення - 24 години на добу (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.10.2003 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголошує конкурс на мовлення з використанням вільних каналів і частот. У списку - 17 радіочастот, серед яких є як зовсім нові, так і ті, які вже перебували у користуванні або ж виставлялися на конкурси. Подаємо список: 1. м.Керч АР Крим - 103.6МГц (0.2кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 22179 грн. 60 коп.); 2. м.Керч АР Крим - 106.4МГц (0.2кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 22179 грн. 60 коп.); 3. м.Вінниця - 0.873МГц (10кВт, 12 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 25674 грн. 90 коп.); 4. м.Нововолинськ Волинської області - 104.4МГц (1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 42090 грн. 00 коп.); 5. м.Ковель Волинської області - 102.7МГц (1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 42090 грн. 00 коп.); 6. м.Житомир - 104.5МГц (0.1кВт, 12 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 10870 грн. 20 коп.); 7. смт.Косівська Поляна Закарпатської області - 105.1МГц (0.5кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 26059 грн. 20 коп.); 8. м.Дніпрорудне Запорізької області - 103.4МГц (1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 42090 грн. 00 коп.); 9. м.Токмак Запорізької області - 103.9МГц (2кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 45384 грн. 00 коп.); 10. м.Київ - 0.873МГц (50кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 175617 грн. 78 коп.); 11. м.Дрогобич Львівської області - 71.9МГц (0.1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 21740 грн. 40 коп.); 12. м.Миколаїв - 106.4МГц (1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 42090 грн. 00 коп.); 13. смт.Жовтень Одеської області - 105.8МГц (1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 42090 грн. 00 коп.); 14. м.Полтава - 105.8МГц (1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 42090 грн. 00 коп.); 15. м.Кременчук Полтавської області - 105.4МГц (0.5кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 26059 грн. 20 коп.); 16. м.Кременчук Полтавської області - 103.9МГц (1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 42090 грн. 00 коп.); 17. м.Чернігів - 107.7МГц (1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 42090 грн. 00 коп.). Конкурсний відбір заяв на отримання ліцензій здійснюватиметься з дотриманням паритетів, визначених ст. 7 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Заяви на участь у конкурсі приймаються з 15.11.2003 р. до 15.12.2003 р. за адресою: м.Київ, вул. Десятинна, 14, Ліцензійний відділ, тел: (044)-462-05-34 (Джерело: Газета "Говорить і показує Україна").
  • 16.10.2003 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення видала радіостанції "Голос Києва" ліцензію на мовлення в FM-діапазоні на частоті 98МГц у Києві. Про це повідомляють "Українські Новини" з посиланням на прес-службу Нацради. Ліцензія надає право на цілодобове мовлення. Раніше "Голос Києва" працював на частоті 68.5МГц у діапазоні УКХ та на другій програмі проводового радіо. Нагадуємо, що в лютому міська рада Києва створила комунальне підприємство "Радіостанція "Голос Києва" (Джерело: "Podrobnosti.Ua").
  • 15.10.2003 Столична мережа "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Полтава-100.6МГц, Херсон-101.2МГц, Мелітополь-102.2МГц, Луганськ-102.3МГц, Маріуполь-102.8МГц, Харків-104.0МГц, Миколаїв-104.1МГц, Кривий Ріг-105.2МГц та 67.61МГц, Сімферополь-105.4МГц, Донецьк-105.5МГц, Севастополь-105.6МГц, Суми-107.0МГц, а також окремі студії: Запоріжжя-107.0МГц та Дніпропетровськ-107.7МГц) разом з популярними артистами і своїми слухачами проводить Третій Міжнародний фестиваль "Пісні проспівані серцем". Улітку "Доросле радіо", як організатор фестивалю, провело відбірковий тур виконавців-початківців жанрових і авторських пісень. Найперспективніші та найцікавіші автори, відібрані кваліфікованою комісією, представлять свою творчість на заключному концерті фестивалю, який відбудеться 9-го листопада у столичному Палаці спорту. Концерт складатиметься з двох відділень. Перше - виступ виконавців-початківців, які працюють у жанрі "шансон". Друге - виступ гостей фестивалю і визнаних метрів жанру. Переможці у номінаціях "Виконавська майстерність" і "Поетичне мистецтво" будуть відзначені дипломами фестивалю і нагороджені пам'ятними подарунками. Гості фестивалю - Гарик Кричевський, Олександр Новіков, Тетяна Тишинська, Оксана Орлова, Орина Крамер, Віра Снєжная, Геннадій Жаров, Єфрем Амірамов, Олександр Добронравов, Марк Винокуров, Андрій Бісітов, Михайло Шелег, Олександр Лєсніков, Жека, Євген Кемеровський, Ігор Слуцький. Ведучий фестивалю - відомий і популярний ведучий "Дорослого радіо" - Дмитро Чекалкін. "Доросле радіо" чекатиме Вас 9-го листопада року в Київському палаці спорту на заключному концерті фестивалю "Пісні, проспівані серцем". Замовлення і безкоштовна доставка квитків по Києву - (044)-414-69-71. Замовлення квитків для мешканців інших міст - (044)-205-48-43 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.10.2003 У новому сезоні радіомережа "Europa Plus Україна" (Київ-95.6МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-104.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Донецьк-106.8МГц, Одеса-107.4МГц, а також Інтернет-мовлення) приготувала усім своїм слухачам мобільний сюрприз! З 13-го жовтня кожний будній день в ефірі - нова гра "Музика в кишені!". Відтепер Музыкайф разом з "Європою Плюс" не тільки в радіоприймачах, відтепер Музикайф звучатиме навіть з мобільників! Тепер можна буде запросто виграти купу мобільних аксесуарів і поборотися за супер-приз - мобільний телефон! Щоб взяти участь у грі, необхідно протягом дня уважно слухати ефір і першим додзвонитися на "Європу Плюс" по телефону в Києві (044)-451-85-18. Слідкуйте за розвитком подій у єфірі "Європи Плюс" та в Internet за адресою http://www.europaplus.ua (Інформацію надано ).
  • 15.10.2003 Можливо, мережі проводового радіомовлення, про долю яких нині точиться стільки суперечок, незабаром набудуть нового значення для користувачів. Адже найближчим часом в Україні може з'явитися новий метод доступу в Інтернет - через радіоточки. Про це повідомляє інформаґенція "УНІАН" з посиланням на прес-службу Харківської дирекції "Укртелекому". У прес-релізі дирекції викладена суть нової розробки харківських зв'язківців. Високошвидкісний вихід у "світове павутиння" може бути забезпечений завдяки підключенню за допомогою модема не до телефонної лінії, а до радіоточки - лінії радіозв'язку, поширеного в Україні. Села чи установи, де відсутні телефонні лінії, але є радіоточка, завдяки новій технології можуть підключитися до Інтернету, кажуть зв'язківці. Новий спосіб вже випробували на практиці. Базою для випробування став Песочинський колегіум. Його вчителі зможуть відтепер одержувати методичні матеріали із Харківського університету, а учні матимуть змогу працювати в Інтернеті. До кінця року Харківська дирекція планує запровадити нову технологію в навчальних закладах одного з житлових масивів Харкова (Джерело: Портал "Український Медіа-Сервер").
  • 15.10.2003 "Включив, почув, переміг! або Чому усі слухають "Європу Плюс" 95.6FM?". Кожен радіослухач "Європи Плюс" знає, что звонок ді-джея - це завжди сюрприз, це завжди подарунок! І безперечно, що такий дзвінок - завжди несподіванка… У вересні радіостанція "Europa Plus Україна" перевіряла "бойову готовність" жителів столиці, і как з'ясувалося, 95.6% киян виявилися готові без коливань відповісти на раптові дзвінки ді-джеєв паролем нашої популярної гри: "Я слухаю Європу Плюс. 95.6FM!". - Тому, що дійсно слухають! І дійсно за це одержують призи! Подробиці про нагородження переможців гри дивіться на офіційному Web-сайті радіостанції за адресою http://www.europaplus.ua (Інформацію надано ).
  • 14.10.2003 Знов змінився розклад програм столичного радіо "Європа FM/ Europa Plus Київ" (107.0МГц та Інтернет-мовлення) у будні. Відтепер станція знов ретранслює у нічному ефірі (23.00-3.00) блок програм московської сателітарної радіомережі "Europa Plus" (Власна інформація).
  • 14.10.2003 Столична сателітарна мережа "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Сімферополь-107.8МГц, а також Інтернет-мовлення) провела ремонт і модернізацію головної ефірної студії: незабаром передбачається розпочати пряму телевізійну трансляцію ранкового шоу "Давай вставай - 2" ("Давай прокидайся - 2") на одному з телеканалів (Інформація з власних джерел).
  • 14.10.2003 А ось у 1995-у році у цей день "народилося" столичне радіо "Київські відомості" - предтеча нинішнього "Дорослого радіо". Народження станції - проектку ТРК "Київські відомості - Телерадіоефір" - відбулося на частоті 73.64МГц, хоча згодом, у 1996-ому році, вона "завела" собі більш престижну хвилю - 106.0МГц, а від своєї першої частоти врешті відмовившись. За час свого існування станція кілька разів змінювала музичний формат і ефірну концепцію, аж поки наприкінці липня 2001-го року не обрала нинішній позивний та формат (Власна інформація).
  • 14.10.2003 У тому ж таки 1997-у році у цей день розпочало мовлення одеське радіо "Філ" (102.2МГц), назва якого походить від прізвища її керівника - Сергія Володимировича Філіпчука. Свого часу станція обладнала студію з прозорими стінами, що дозволяло усім перехожим спостерігати за роботою ді-джеїв. Тривалий час в ефірі радіо "Філ" лунала виключно західна музика (суміш з форматів CHR, AC, Soft AC, Hot AC), однак з початку цього року станція змінила свій формат - тепер вона транслює романтичні ахідні та пост-радянські хіти (формат Soft AC) (Власна інформація).
  • 14.10.2003 Сьогодні своє 6-тиріччя святкує столична державна радіостудія "Майдан" (72.08МГц) - структурний підрозділ ТО Радіо "Голос Києва" Київської Державної Реґіональної Телерадіокомпанії. Офіційне відкриття студії відбулося о 8-ій годині ранку 14-го жовтня 1997-го (перед ти було кілька пробних виходів в ефір), хоча відповідну ліцензію вона одержала ще восени 1996-го року. ТВО "Радіо "Голос Києва"" вже вело перед тим мовлення на частоті УР-1 у Києві (68.51МГц) у певні проміжки часу, представляючи, головним чином, інформаційні та аналітичні програми. А "Майдан" став другим каналом київського державного радіо, представляючи культурні, музичні, освітні та розважальні програми, а окрім того - випуски новин на початку години. Програми студії певною мірою було націлено на молоде покоління, а серед працівників її багато студентів. Таким чином, на столичному рівні було створено аналог загальноукраїнського "Променя" (Зрештою, трохи згодом окремі програми радіостудії "Майдан" почали дублюватися на 2-му каналі трансляційної мережі - каналі "Променя"). Щодо музичного наповнення ефіру студії "Майдан", то спочатку тут домінувала закордонна поп- та рок-музика, але згодом її було майже витіснено українською поп-музикою (Власна інформація).
  • 10.10.2003 8-го жовтня відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було прийнято ряд рішень з ліцензування ТРО. Зокрема, рішення про переоформлення ліцензій торкнулося ДП ТРК "Сенс" ТОВ фірми "Февраль", м. Дніпропетровськ, ТОВ "ТРК "Медіа-Система", м. Кривий Ріг Дніпропетровської області та інших. Було також ухвалено рішення про визначення переможців конкурсу на право мовлення. Ними серед радіостанцій стали: 1. ТОВ ТРО "Русское радио-Україна", м. Київ - 103.5МГц, м. Євпаторія, АР Крим; 2. ТОВ ТРО "Русское радио-Україна", м. Київ - 105.1МГц, м. Феодосія, АР Крим; 3. ТОВ ТРК "Медіа Маркет", м. Київ - 101.1МГц, м. Феодосія, АР Крим; 4. ТОВ "ТРК Південне комерційне телебачення-98", м. Сімферополь - 105.4МГц, м. Сімферополь; 5. АТ "Онікс", м. Харків - 105.5МГц, м. Луцьк; 6. ТОВ "РК "Ностальжі", м. Запоріжжя - 106.3МГц, м. Мелітополь Запорізької обл.; 7. АТ "Онікс", м. Харків - 105.8МГц, м. Кіровоград; 8. ТОВ "ТРК Клас", м. Київ - 106.2МГц, м. Кіровоград; 9. ТОВ ТРК "Медіа Маркет", м. Київ - 103.8МГЦ, м. Северодонецьк Луганської обл.; 10. ДП "ТРМК "Аллюр", м. Кременчук Полтавської обл. - 106.0МГц, м. Кременчук Полтавської обл.; 11. ТОВ ТРК "Медіа Маркет", м. Київ - 105.6МГц, смт. Красногорівка Полтавської обл.; 12. АТ "Онікс", м. Харків - 101.4МГц, смт. Антопіль Рівненської обл.; 13. АТ "Онікс", м. Харків - 104.9МГц, м. Тернопіль; 14. ТОВ ТРК "Медіа Маркет", м. Київ - 102.5МГц, м. Херсон; 15. ТОВ ТРК "Медіа Маркет", м. Київ - 106.7МГц, м. Хмельницький. Інші рішення з ліцензування стосувалися виключно телебачення. У зв'язку із значною кількістю заяв ТРО, наданих на участь в конкурсі від 10.07.2003 року, прийнято рішення подовжити термін підбиття підсумків конкурсу до 30.10.2003 року (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.10.2003 Нещодавно сталися зміни у розкладі програм столичного радіо "Європа FM/ Europa Plus Київ" (107.0МГц та Інтернет мовлення). Відтепер обсяги трансляції програм російської сателітарної радіомережі "Europa Plus" на цій хвилі у будні зведено до мінімуму: лише протягом трьох годин, з 14.00 до 17.00 можна чути у запису ефіри Олексія Мануйлова. Натомість з 17.00 до 18.00 відтепер лунають власні програми станції - з 17.00 до 19.00 тепер триває зміна Ксенії Смирнової. Вночі, з 23.00 до 3.00 (час, у який раніше "Європа FM" транслювала програми з Москви у прямому ефірі) тепер також йдуть власні програми - працює Ілля Каляєв (Власна інформація).
  • 10.10.2003 1-го жовтня відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні, зокрема, було прийнято рішення про переоформлення ліцензій ТРО. Серед ефірних ТРО це рішення торкнулося таких: 1. ТОВ "ТРК "Форум", с. Троковичі Житомирської області; 2. Вінницька ОДТРК, м. Вінниця; 3. ЗАТ "Наше радіо", м. Київ; 4. Державна телерадіомовна компанія "Крим", м. Сімферополь, АР Крим. Серед ТРО проводового мовлення це рішення торкнулося Державної телерадіомовної компанії "Крим", м. Сімферополь, АР Крим. Рішення про Державну реєстрацію телерадіоорганізацій України торкнулося наступних компаній: 1. ПП ТРК "ТІП-ТОП", м. Суми; 2. ПП ТРК "ІК", м. Київ; 3. ДП ТОВ "ТРК "ТРЕЙД-ЕКСПРЕС", м. Лисичанськ Луганської області; 4. ТОВ "ЕРА ііі", м. Київ; 5. ТОВ "СІЧ-ТВ", м. Запоріжжя; 6. ТОВ "ТРК "ДКТ плюс", м. Донецьк; 7. Вишгородська редакція районного радіомовлення, м.Вишгород Київської області. На засіданні було також прийнято наступні рішення: 1. Про визначення переможців конкурсу на право мовлення; 2. Про внесення змін і доповнень до Регламенту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; 3. Про вручення ліцензій телерадіоорганізаціям; 4. Про затвердження переможця конкурсного відбору на заміщення вакантної посади представника Національної ради в АР Крим. Ним став колишній генеральний директор Державної телерадіокомпанії "Крим" В.І. Нізовой (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.10.2003 18-19 жовтня Інститут Масової Інформації ("ІМІ") проводить у Києві журналістський семінар, в якому братимуть участь відомий французький радіожурналіст-міжнародник Ніколя Тонєв, який працює на "Radio Europe-1", а також українські фахівці цього жанру. Учасники семінару матимуть змогу порівняти стандарти роботи радіожурналістів у західних та вітчизняних медіа. Для участі у семінарі необхідно надіслати до "ІМІ" лист від головного редактора радіостанції, яка бажає відрядити журналіста; лист із гарантією збереження за ним робочого місця та заробітної платні; короткий опис досвіду роботи в радіожурналістиці. Кількість учасників обмежена 20 особами, відбір учасників - з урахуванням досвіду роботи в радіожурналістиці, участь безплатна, дорога компенсується, готель та дворазове харчування - за рахунок "ІМІ". Заявку слід надіслати до 15 жовтня електронною поштою: або факсом (044)-461-9023. Ви можете також заповнити та надіслати в режимі on-line наведену на порталі "ІМІ" (http://www.imi.org.ua) анкету для реєстрації (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 9.10.2003 А ось дніпропетровське радіо "Mix" (107.3МГц та Real Audio) святкує сьогодні своє десятиріччя (Власна інформація).
  • 9.10.2003 У цей день у 2001-му рці у Києві розпочало мовлення радіо "Шансон" (101.9МГц) (Власна інформація).
  • 7.10.2003 У новому сезоні столична сателітарна мережева радіостанція "Europa Plus Україна" (Київ-95.6МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-104.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Донецьк-106.8МГц, Одеса-107.4МГц, а також Інтернет-мовлення) приготувала усім своїм слухачам мобільний сюрприз! З 13-го жовтня кожного буднього дня в ефірі - нова гра "Музика у кишені!". Тепер Музикайф разом з "Європою Плюс" живе не тільки в радіоприймачах, тепер Музикайф лунатиме навіть з мобільників! Адже відтепер можна буде запросто виграти купу мобільних аксесуарів і поборотися за суперприз - мобільний телефон зі стартовим пакетом! Заманливо, не чи правда? А головне - весело і зовсім не складно. Головне - вгадувати мобільні мелодії (фраґменти пісень найпопулярніших музичних зірок "Європи Плюс"), які вам запропонує прослухати ді-джей. Кожна ваша вірна відповідь додаватиме вам один приз, але перша неправильна означатиме програш. Щоправда, зупинитися і зібрати призи можна будь-якої миті.… Але, пам'ятайе про суперпризи!:) Щоб взяти участь у грі, необхідно протягом дня уважно слухати ефір і зателефонувати першим на "Європу Плюс" за номером (044)-451-85-18. "Музика в кишені!" на Європі Плюс плюс трохи везіння… і можете вважати, що мобільний телефон і улюблена музика у вас у кишені! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.10.2003 Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації не має принципових застережень щодо роботи Національної радіокомпанії України. Як повідомляв УНІАН, про це заявив голова комітету Микола Томенко сьогодні на зборах реґіональних уповноважених парламентського комітету з питань свободи слова та інформації. На його думку, Національна радіокомпанія порівняно з Національною телекомпанією готує на порядок якісніший продукт і навіть частково висвітлює точку зору як парламентської більшості, так і опозиції. "Єдине, книгу Президента не треба було по радіо читати", - зауважив при цьому пан Томенко. Водночас, він висловив пропозицію на адресу комітету Верховної Ради з питань бюджету: фінансувати Національну радіокомпанію окремим рядком, щоб процес переходу до суспільного мовлення був прозорішим (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.10.2003 Наступного місяця у Луцьку на частоті 102.5МГц (в інформаційному повідомлені на сайті газети зазначено саме цю частоту у той час, як в рекламних банерах на тому ж сайті фіґурує інша - 102.4МГц) має розпочати своє мовлення нова радіостанція - радіо "Сім'я і Дім". Нова станція позиціонує себе як радіо для сім'ї і дома та обіцяє лучанам повідомляти найгарячіші, найнесподіваніші новини, розповідати незвичайні історії про звичайних людей, історії кохання, надавати поради від "Домовичка". Також на хвилях станції планується проводити розмови у прямому ефірі з гостями у студії і, врешті, транслювати найкращу музику (Джерело: Газета "Сім'я і Дім").
  • 6.10.2003 З минулого місяця майже всі вітальні програми, що лунають на хвилях столичної сателітарної мережевої радіостанції "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Чернівці-102.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Миколаїв-107.1МГц, Житомир-107.7МГц, Донецьк-100.0МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Харків-101.5МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Артемівськ-106.6МГц, Полтава-106.8МГц), мають назву "Вишневий сад". Єдина вітальна програма станції, що зберігла свою стару назву, - нічна "Люкс-Експрес" (0.00-2.00), в якій лунають слухацькі привітання, записані на автовідповідач (Джерело: Інформацію надала ).
  • 5.10.2003 Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Одеса-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 71.75МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Краматорськ-106.2МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц, Чернігів-72.35МГц, Нікополь-101.2МГц, а також на хвилях охтирського радіо "ТВК" (102.8МГц) та кіровоградського радіо "Скіфія-Центр-Мелодія" (106.7МГц)) продовжує приємно дивувати своїх найактивніших слухачів. Саме для них з 20 по 31 жовтня року буде проведено акцію "Двадцять миттєвостей осені". Двічі на день пошукова група радіо "Мелодія" буде розшукувати своїх слухачів для нагородження коштовними подарунками. Щасливцем може стати кожен - потрібно лише жити у Києві, мати радіоприймач, який налаштовано на хвилю радіо "Мелодія", та, зустрівши пошукову групу, дати правильні відповіді на питання ведучого в прямому ефірі. Щодня розігруватиметься туристична путівка, грошовий депозит і безліч приємних подарунків. Подробиці акції слухайте в ефірі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.10.2003 Сьогодні у проміжку між 15-ою та 16-ою годиною припинялося мовлення на всіх каналах Національного радіо України; передавачі на всіх частотах радіокомпанії по Україні у цей час працювали в режимі відкритої несучої. Близько 17.00 мовлення відновилося, а у випуску новин каналу УР-1 диктор повідомив про те, що відключення сталося через аварію електромереж у центральній частині Києва (Власна інформація).
  • 4.10.2003 Триває розширення мережі столичної сателітарної радіостанції "Наше радіо". Сьогодні станція розпочала мовлення у місті Тернопіль на частоті 104.1МГц. Поки що у Тернополі йде повна ретрансляція програм з Києва без жодних місцевих включень (Джерело: Інформацію надав ).
  • 3.10.2003 "Трансляцію сесій Верховної Ради України на радіо Рокс ("Радіо РОКС Україна", 103.6МГц у Києві - ред.) глушать", - про це сьогодні на засіданні Верховної Ради під час обговорення питань висвітлення роботи четвертої сесії Верховного Ради України четвертого скликання заявив народний депутат України Віктор Терен. Портал "ForUm" попросив прокоментувати ситуацію технічного директора радіо Рокс Віталія Шевченка. Він підтвердив, що дійсно, починаючи з вівторка, трансляції сесії справді йдуть з перешкодами, хоч причини цього поки що не зрозумілі. "Ми отримуємо якісний сигнал з Верховної Ради, наше обладнання також передає сигнал якісно. Будемо з'ясовувати причини" (Джерело: "ForUm").
  • 3.10.2003 У понеділок, 6-го жовтня, столичне радіо "Апельсин" (104.6МГц) розпочинає беспрецедентну акцію "Шоу-элементы красивой жизни: "На лимузине в булочную!" ("Шоу-елементи красивого життя: "На лімузині до булочної!"). Щодня станція возитиме своїх слухачів нв лімузині до супермаркету абсолютно безкоштовно. Подробиці - незабаром в ефірі радіо "Апельсин" (Джерело: Інформацію надала ).
  • 2.10.2003 З'явилися подробиці про роботу СХ-передавача Національної радіокомпанії України на частоті 549кГц, який встановлено на РПЦ Луч на Миколаївщині. Програми УР-3 (радіо "Культура") тут транслюватимуться у будні з 5.29 до 1.00, а у вихідні та святкові дні з 5.59 до 1.00. Програми УР-2 (радіо "Промінь") звучатимуть у решту часу доби - тобто, з 1.00 до 5.29 у будні та з 1.00 до 5.59 у вихідні та святкові дні (Інформація з власних джерел).
  • 2.10.2003 На вчорашньому засіданні Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації обговорювалося питання затвердження бюджету Нацради, Держтелерадіо, НТКУ, НРУ на 2004 рік. Присутній на засіданні голова Нацради Борис Холод виступив з пропозицією про підвищення бюджету Національної ради на наступний рік більше, ніж вдвічі. Пан Холод зазначив, що визначених 3 мільйонів 961-ї тисячі гривень недостатньо для проведення капітального ремонту нового приміщення, виділеного Нацраді постановою Кабміну за адресою вул. Коцюбинського, 12. За словами Бориса Холода, на проведення необхідних ремонтних робіт потрібно не менше 11-ти мільйонів гривень, але він просить тільки мінімум - 3 мільйони 873 тисячі. По-друге, Нацрада потребує коштів на закупівлю обладнання. Для цього їй потрібно майже 2 мільйони гривень. У разі появи цих коштів, за словами Бориса Холода, вже з березня наступного року Нацрада зможе моніторити 14 телеканалів і 24 київських радіокомпаній (загалом по Україні до 40 радіокомпаній). Комітет з питань свободи слова в цілому підтримав Бориса Холода, оскільки, за словами народного депутата Миколи Баграєва, моніторинґ має стати основною функцією Нацради з наступного року. Народних обранців, крім того, цікавило й питання про ситуацію в Національній раді у зв'язку з непризначенням Тетяни Лебедєвої на посаду відповідального секретаря. Голова Національної ради Борис Холод підтвердив, що він ще не підписав наказ про призначення Т. Лебедєвої відповідальним секретарем. Хоч він стверджує при цьому, що роботу Нацради у середу було відновлено "за новою процедурою" у зв'язку з внесенням поправок до ст.ст. 57,58 Регламенту роботи Нацради, яким уточено процедурні вимоги до протоколу засідань Нацради. За словами Бориса Холода, вчорашеє засідання розпочалося за участю всіх членів Нацради. Однак, зазначає інтернет-видання "Телекритика", попри оптимізм Бориса Івановича, вчора до спільних рішень так і не дійшло. Члени Нацради - представники так званої "більшості" - повідомили "Телекритиці", що блокування роботи продовжується (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.10.2003 Сьогодні Верховна Рада України розглянула у першому читанні проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення", внесений народними депутатами Олександром Зінченком, Миколою Томенком, Юрієм Артеменком, Миколою Баграєвим, Володимиром Яворівським. Як повідомив на сесії заступник голови Верховної Ради Олександр Зінченко, зокрема законопроектом передбачено, що мовлення українською мовою має становити на телебаченні не менше 75% від загального обсягу добового мовлення. Також, за його словами, в законопроекті вводиться нова норма щодо формування громадської ради. Національна телекомпанія України та Національна радіокомпанія України є державними телерадіокомпаніями і в них діють громадські ради. Згідно з законопроектом, громадська рада формується з 17 членів, 9 з яких делегує парламент, 4 - Президент і 4 - громадські організації. Громадська рада вносить пропозицію до Верховної Ради щодо кандидатури голови, а Верховна Рада цю кандидатуру пропонує президенту і президент її затверджує. Крім того, зазначив пан Зінченко, даним законопроектом чітко прописується процедура подачі заявок на ліцензування, процедура реакції з боку Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, яка видає ліцензії, а також виписані підстави для відмови в ліцензії і чітко прописані принципи, відповідно до яких може бути призупинена дія ліцензії. Він зазначив, що всі спірні питання щодо ліцензування згідно з законопроектом вирішуватимуться виключно в судовому порядку. "Ніякого адміністрування в цій галузі не буде", - наголосив Олександр Зінченко. Заступник Голови парламенту зазначив, що питання регулювання частотного ресурсу вирішуватиме винятково Нацрада з питань телебачення і радіомовлення, а адміністрація радіочастот надаватиме їй перелік радіочастотного ресурсу. Пан Зінченко наголосив, що новою нормою в законопроекті є фінансування державних телеорганізацій за рахунок коштів держбюджету. Даним законопроектом зокрема передбачається, що фінансування здійснюється тільки через державне замовлення. На сесії голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко повідомив, що даний законопроект був підготовлений за участю депутатів, які входять і до парламентської більшості, і до меншості. За його словами, за попереднім висновком представників Комітету міністрів Ради Європи, даний законопроект оцінюється позитивно. Остаточні висновки будуть підготовлені ними до 10 жовтня, тобто до розгляду законопроекту у другому читанні. Микола Томенко зазначив, що в законі визначено норми щодо регулювання і впливу на інформаційну політику, зокрема, передбачається право на спростування, право на відповідь, право телеглядачів реагувати на те, що показують на телебаченні. За його словами, в ньому також прописано права співробітників телекомпанії, приміром, журналісти можуть відмовитися від написання замовного матеріалу, а також можуть опротестувати відредагований варіант матеріалу, або відмовитись від авторства (Джерело: "ІМІ").
  • 1.10.2003 Нова рубрика "Вінілові хроніки" з'явилася у програмі столичної сателітарної радіомережі "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Запоріжжя-103.1МГц, Донецьк-106.4МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц). "Вінілові хроніки" - це програма, яка представлятиме в ефірі радіостанції диско-хіти минулих років - музику, під звуки якої танцювало (і ще танцюватиме!) не одне покоління. Хіти таких виконавців, як CC Catch, Boney M, Bad Boys Blue, Dr.Alban не можуть не пробудити ностальгійних почуттів у людей віком від 20-ти до 50-ти років. "Вінілові хроніки" з'являтиметься в ефірі радіомережі "Kiss FM" щодня - у будні і вихідні. Протягом кожної доби лунатиме 23 п'ятихвилинні випуски "Хронік" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.10.2003 Сьогодні ожив ще один передавач, встановлений на РПЦ Луч (Копані), що на Миколаївщині. Передавач працює у СХ-діапазоні на частоті 549кГц і транслює 3-ю програму Національного радіо України - канал Радіо "Культура". Про розклад трансляцій на цій частоті поки невідомо. Частота 549кГц була неактивною в реґіоні з весни 2000-го року, а перед цим на ній лунала 2-а програма Національного радіо України - Радіо "Промінь" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.10.2003 Одеська студія столичного мережевого "GALA"-радіо (91.0МГц) віднедавна транслює місцеві вітальні програми "Звёздный час" ("Зоряна година"). Програми в ефірі у будні, з 20.00 до 21.00. Вітання приймаються за номером (0482)-35-59-10. Тим часом, одеська студія столичного мережевого радіо "ХІТFM Україна" (101.0МГц) для прийому повідомлень у місцеві вітальні програми "Любой каприз" ("Будь-яка примха") тепер використовує не лише телефон та пейджер, але й електронну скриньку. Її адреса - (Джерело: Інформацію надав ).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини вересня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024