Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Червень 2004 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

  • Радіоанонс

  • Новини травня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.06.2004 Столичне радіо "Ренесанс" (96.8МГц) відновило трансляції своїх програм на нижній УКХ ЧМ-частоті 73.64МГц (Власна інформація).
  • 30.06.2004 Столичне радіо "Ера FM" відновило мовлення у Сімферополі (91.1МГц). Тим часом, радіо "Europa Plus Крим" знов припинило мовлення на частоті 65.9МГц; мовлення станції на частоті 103.7МГц триває (Джерело: Інформацію надав ).
  • 29.06.2004 Сьогодні столичне "Love Radio" з'явилося в ефірі міста Одеса. Станція працює на частоті 89.0МГц. Окрім загальної мережевої програми в одеському ефірі звучатимуть місцеві вітальні програми "Кадриль", а також місцеві рекламні блоки. Телефон "Love Radio" в Одесі - (048)-714-92-32 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 29.06.2004 З 22 до 24 червня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення проводила нараду-семінар з керівництвом телерадіокомпаній Волині. У ній взяли участь голова та члени Нацради. Представники ТРК та Нацрада обговорювали тему розвитку телерадіоінформаційного простору. Керівник прес-служби Нацради Микола Гриценко сказав, що питання припинення трансляцій "5 каналу" в деяких містах Донбасу може бути розглянуте на завтрашньому засіданні Нацради (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.06.2004 Дві нові програми мають з'явитися з 1-го липня на хвилях мережевого "Стильного радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Маріуполь-102.8МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, а також в ефірі полтавського радіо "Полтава Плюс Шансон" (100.6МГц), мелітопольського радіо "Південний простір" (102.2МГц), Луганського радіо "Вояж" (102.3МГц), кіровоградського "АБ-Радіо" (104.2МГц), криворізького радіо "Система" (105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM105.4" (105.4МГц)). Щодня о 8.20 та 17.20 в ефір виходитиме програма "Культ личности" ("Культ особистості"). "Культ личности" - це цікаві факти з життя людей, імена яких золотими літерами вписані в історію людства. Інша програма - "Таксі на Дубровку" знайомитиме слухачів з кращими зразками шоферського гумору. Анекдоти, кумедні випадки з життя водіїв - все це чекатиме на тих, хто здійснюватиме веселу радіоподорож з вітерцем у програмі "Таксі на Дубровку" щодня о 10.10 та 17.10 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.06.2004 Столичне мережеве "Авторадіо-Україна" відновило трансляцію своїх програм в місті Харкові (106.1МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 28.06.2004 Музика груп та виконавців Північного Донбасу може зазвучати більш ніж на 190 радіостанціях України. Таку можливість надає радіостанція "Русское радіо - Краматорськ" (107.8МГц) і "ФДР Радіоцентр" - найбільша в Україні компанія, що надає радіостанціям ліцензійний аудіо матеріал. Своїм головним завданням "ФДР Радіоцентр", за словами його керівника Романа Кальмука, вважає створення умов, які б давали можливість будь-якій українській групі чи виконавцю донести свою музику до радіослухачів. Саме на таких засадах і формується музичний пакет центру. Відбираючи композиції, "ФДР Радіоцентр" робить оцінку тільки якості запису. Загальну ж якість музики, на думку Романа Кальмука, мають оцінювати музичні редактори радіостанцій України. Для того, що б потрапити в розсилки "ФДР Радіоцентру" групі чи виконавцю необхідно усього лише надати "Русскому радіо - Краматорськ" студійний запис своєї композиції на цифровому носії. Звертаємо увагу, що при цьому ні "Русское радіо - Краматорськ", ні "ФДР Радіоцентр" не несуть відповідальність за врегулювання питань авторських і суміжних прав між виконавцем (автором) і радіостанціями. Усі подробиці участі в розсилках можна довідатися на офіційному сайті радіостанції, який розташовано за URL-адресою http://www.ruradiokrm.com.ua (Джерело: Інформацію надав ).
  • 28.06.2004 Вчора, у неділю, 27-го червня, відбулася презентація нової полтавської радіостанції - радіо "Квадрат FM" (105.8МГц). Протягом 12-ти годин, з 9.00 до 21.00, в ефірі нової станції тривав спеціальний марафон - "Europa Plus у Квадраті", в рамках якої будь-хто міг зателефонувати до студії за номером (0532)-61-10-03, привітати станцію з днем народження та взяти участь в розиграші призів - інтернет-карток, мінеральної води тощо (Джерело: Інформацію надав ).
  • 28.06.2004 Вчора в місті Сімферополі припинилися трансляції програм столичного радіо "Ера FM" (91.1МГц). Тим часом, радіо "Europa Plus Крим" (103.7МГц) відновило сьогодні мовлення на паралельній "нижній" частоті 65.9МГц (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.06.2004 28 червня, в День Конституції України, на столичному "MusicРадіо" (101.5МГц) - конкурс. Кожен, хто розповість в ефірі про своє особисте право на відпочинок чи право на працю, може отримати подарунок - гарячу піцу "Белісіма" та квитки в кінотеатр "Батерфляй Де Люкс". Телефонуйте 28 червня з 11-ої до 17-ої години за номером (044)-238-83-88 і розповідайте, розповідайте, розповідайте. Право на подарунок вам гарантує "MusicРадіо" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.06.2004 Столичне "Love Radio" (95.2МГц) розпочало трансляцію своїх програм через сателіт. Трансляції ведуться через сателіт "Sirius 2" (позиція 4.8°E) на частоті 11 766ГГц, Clear, SR 27500, FEC 3/4 (Джерело: "Sat-Digest").
  • 26.06.2004 Тільки у ці вихідні - 26-го, 27-го та 28-го червня слухачі столичного радіо "Європа FM" (107.0МГц та Інтернет-мовлення) матимуть змогу проголосувати за претендентів на звання найкращого коментатора матчів Чемпіонату Європи з футболу 2004 в рамках гри "Ретрансляція". Зі списком претендентів можна ознайомитись на офіційному сайті радіостанції - http://www.europa.fm (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.06.2004 У Полтаві на частоті 105.8МГц розпочався технічний ефір нової радіостанції - радіо "Квадрат FM". Офіційне відкриття станції заплановане на неділю, 27-е червня. Цього дня одразу три ді-джея вестимуть презентаційний інтерактивний ефір радіостанції, який триватиме з 9-ї до 21-ї години. Кількість призів та сувенірів (від радіо "Квадрат FM" та потенційних рекламодавців, що підтримують акцію), які будуть розіграні в під час цього ефіру, перевищує будь-яку уяву. На цей же день заплановано велику промо-акцію, яка пройде на вулицях міста за сценарієм відомого відеокліпа мережевої станції "Europa Plus Україна", яка надала радіо "Квадрат FM" право використовувати свій програмний продукт в обсязі, окресленому ліцензією ТРК "Квадрат"- 12 годин на добу (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.06.2004 Українська служба британської телерадіомовної корпорації "BBC" розпочала спеціальну серію програм під назвою "Українська панорама". Ці програми транслюватимуться в Україні на хвилях радіо "Ера FM" (Київ-96.0МГц, Львів-88.6МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Донецьк-99.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Харків-107.0МГц, Тернопіль-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, а також Інтернет-мовлення) щонеділі о 19.34. Менш ніж за п'ять місяців Україна голосуватиме на президентських виборах. Це - важливий етап у політичному, соціальному і економічному житті будь-якої країни, і багатьох цікавить, як змінилося воно тут за останні п'ять років, і що можуть змінити ці вибори - не тільки і не стільки в політиці, скільки в житті людей. Гості "Української панорами" - учитель, лікар, бізнесмен, і теми розмов - здоров'я, освіта, гроші - те, що і треба людям. Розмови записуються у різних містах України, у найвідоміших і мальовничих куточках, таких як, наприклад, центр Київської Русі - фундамент Софійських воріт Х сторіччя й руїни Десятинної церкви у Києві, або Лівадійський палац у Криму. Отже, економіка, охорона здоров'я, освіта. Які головні проблеми? Які з них співрозмовники вважають особистими, професійними, які місцевими чи реґіональними, а які загальнонаціональними? Вони розповідають про позитивні зрушення і розчарування за останні п'ять років, а також про надії на майбутнє, свої мрії. У програмах ви почуєте, що думають люди про зміни, які з'явилися в системі освіти, охороні здоров'я, бізнесі за останні п'ять років, чи гострішають, чи зникають проблеми, чи є сфери, де життя стає легшим? Програми веде журналістка Української служби BBC Наталка Маковійчук Скофенко. Друга програма із серії "Українська панорама" на хвилях радіо "Ера FM" у неділю, 27 червня о 19.34. Цього разу вона з Криму, з Лівадійського палацу. З автором програми розмовляють Ганна Корда, бізнесвумен, яка тримає приватні кафе, готель і швейну майстерню; Ельвіддін Чубаров, архіваріус, лідер громадської організації "Кримсько-татарcька ініціатива"; Олександр Плохотний, головний лікар санаторію "Лівадія". Ви також може розповісти про свої думки, враження про те, як змінилося ваше професійне і власне життя за останні п'ять років. Пишіть на BBC за адресою м.Київ-1, абонентська скринька №99 або лишайте коментарі на сайтах http://www.bbc.ua і http://www.radioera.com.ua (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.06.2004 Вiднедавна сталися змiни у ретрансляцii FM-радiостанцй у кабeльнiй телевiзiйнiй мережi ТРК "Роменське кабельне телебачення" (м.Ромни Сумської областi). Натепер список виглядає таким чином: 1. Росiйська радiостанцiя "Шансон"; 2. Українська радіомережа "GALA"-радiо; 3. Звуковий супровiд телеканалу "М1" (у режимi "стерео" з пілот-тоном); 4. Росiйська радiостанція "Ретро-FM" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 22.06.2004 Відтепер вітальна програма "Кадриль" лунає на хвилях столичного "Love Radio" (95.2МГц) двічі на день: не лише з 12.00 до 13.00, але й увечері - з 20.00 до 21.00 (Власна інформація).
  • 22.06.2004 Верховна Рада відмовилася прийняти зміни до Закону про радіочастотний ресурс (РЧР), повідомляють "Українські новини". Зміни передбачають, що телерадіоорганізації, які використовують РЧР на підставі ліцензії Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, мають вносити плату за нього самостійно, замість Нацради. За прийняття закону "Про внесення змін у деякі закони України" (щодо зміни ставок і порядку здійснення деяких зборів /обов'язкових платежів), яким передбачалося внесення змін у Закон "Про радіочастотний ресурс України", проголосували 176 депутатів при необхідній кількості - 226. У новій редакції передбачалося вилучити зі статті 15 чинного закону пункти 4 і 5, які передбачають, що платежі за використання радіочастот телерадіоорганізаціями, що мають відповідні ліцензії від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, здійснює сама Нацрада за рахунок коштів, отриманих за видачу ліцензій на право мовлення. Крім того, депутати відмовилися додати в статтю 24, якою регулюється плата за використання радіочастотного ресурсу, норми, які передбачають, що збір за використання РЧР оплачується з дня видачі ліцензії, а сума збору розраховується платниками самостійно, виходячи з розміру встановлених ставок і ширини смуги радіочастот, обговореної в ліцензії. При цьому користувачі РЧР повинні щомісяця у встановлений законом термін подавати до податкових органів податкову декларацію. Як повідомлялося раніше, наприкінці січня депутат Верховної Ради, член Комітету з питань будівництва, транспорту і зв'язку Юрій Луценко запропонував Раді створити єдину систему управління радіочастотним ресурсом і ліквідувати існуюче зараз подвійне ліцензування, усунувши розбіжності між положеннями закону про радіочастотний ресурс і про телекомунікації (Джерело: Портал "Мережа").
  • 21.06.2004 Від учорашнього дня на мережі столичного сателітарного "Стильного радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Маріуполь-102.8МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, а також в ефірі полтавського радіо "Полтава Плюс Шансон" (100.6МГц), мелітопольського радіо "Південний простір" (102.2МГц), Луганського радіо "Вояж" (102.3МГц), кіровоградського "АБ-Радіо" (104.2МГц), криворізького радіо "Система" (105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM105.4" (105.4МГц) щодня у будні о 7.30 - гра "Даю наводку", в якій кожен з вас матиме можливість виграти компакт-диск Сергія Трофімова "Ветер в голове". Все, що для цього потрібно - зателефонувати на радіо (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.06.2004 9-го червня відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було прийнято рішення про визначення переможця конкурсного відбору, оголошеного 08.04.2004 року та видачу ліцензій. Переможцями конкурсу на радіочастоти були оголошені: 1. МПП "ТРК "БРИЗ", м. Керч - 106.7МГц, м.Керч, АР Крим;2. КП "Ладижинська РК "Лада", м.Ладижин - 103.9МГц, м. Ладижин, Вінницька область; 3. ПП "ТРК "АТЛАНТ", м. Апостолове - 101.8МГц, м.Апостолове, Дніпропетровська область; 4. ТОВ "ТРК Клас", м.Київ - 101.8МГц, м.Апостолове, Діпропетровська область; 5. ДП "ТРО "Довіра", м.Київ - 99.3МГц, м.Запоріжжя; 6. ТОВ "ТРК "Еммануїл", м.Київ - 67.28МГц, м.Київ; 7. ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ - 92.8МГц, м. Київ; 8. ТОВ "ТРК Клас", м. Київ - 103.8МГц, м. Біла Церква, Київська область; 9. КП "Первомайська радіокомпанія", м. Первомайськ, Луганська область: 10. ТОВ "ТРК Клас", м.Київ - 104.5МГц, м.Первомайськ, Луганська область; 11. ТОВ "ТРК Клас", м.Київ - 90.8МГц, м. Луганськ; 12. АТ "ОНІКС", м.Харків - 105.5МГц, м. Первомайськ, Миколаївська область; 13. ЗАТ "Телевізійні кабельні мережі "ВСЕСВІТ", м. Первомайськ - 105.5МГц, м. Первомайськ, Миколаївська область; 14. Одеська ОДТРК , м.Одеса - 72.44МГц, смт.Саврань (Ковбасова Поляна), Одеська область; 15. АТЗТ "РАДІ.О" , м.Одеса - 101.2МГц, м. Ізмаїл, Одеська область; 16. ТОВ "ТРК Клас", м.Київ - 104.9МГц, м.Зарічне, Рівненська область; 17. АТ "ОНІКС", м. Харків - 107.1МГц, м.Зарічне, Рівненська область; 18. АТ "ОНІКС", м. Харків - 107.1МГц, м. Конотоп, Сумська область; 19. УК "ТБ і РМ "ЮТАР", м.Київ - 101.2МГц , м.Херсон. На засіданні було також прийнято рішення про видачу: 1. ТОВ ТРК "Каскада", м. Донецьк, ліцензії на право користування частотою 91.3МГц у м.Вінниці; 2. ЗАТ "ТРК Люкс", м. Львів, ліцензії на право користування частотою 106.9МГц у м. Луцьку (с.Підгайцях Волинської області); 3. Баранівській районній редакції радіомовлення "Новини" у формі ДП, смт. Баранівка Житомирської області, ліцензії на проводове мовлення; 4. Радіоредакції "Чорноморська хвиля" Чорноморської районної ради, смт. Чорноморське, АР Крим, ліцензії на проводове мовлення; 5. Нехворощанській редакції сільського радіомовлення "Радіостудія "Джерело" с.Нехвороща Полтавської області, ліцензії на проводове мовлення; 6. Районній комунальній телерадіокомпанії "Чуднів" смт. Чуднів Житомирської області, ліцензії на проводове мовлення. Решта питань з ліцензування ТРО, розглянутих 9.06.2004, торкалися виключне сфери телебачення. Національна рада також розглянула наступні питання: 1. Про представлення для нагородження відзнакою Президента України; 2. Про внесення змін до структури та штатного розпису Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; 3. Про нагородження працівників Національної ради до Дня Державної служби. На засіданні було розглянуто ряд інших питань. Рішення Національної ради друкуються в журналі "Вісник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" (Джерело: Сайт Національної ради).
  • 21.06.2004 Завтра, 22-го червня, у місті Тернопіль на частоті 104.5МГц мають розпочатися трансляції програм мережевої радіостанції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Інформація з власних джерел).
  • 21.06.2004 З кінця червня в ефірі столичної мережі "Авторадіо-Україна" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Феодосія-106.1МГц, а також в ефірі хмельницького радіо "Поділля-Центр" (104.6МГц)) з'явиться новий проект - "Національний Хіт-Парад", що представлятиме слухачам кращі 20 музичних композицій тижня. Це спільний проект транснаціональної мережі "Авторадио" та російської компанії "Gallup Media". Чарт формується за підсумками щотижневих опитувань громадської думки, тому радіостанція позиціонує його як єдиний об'єктивний хіт-парад в історії вітчизняного радіомовлення. Окрім, власне, чарту, кожен випуск Хіт-параду представлятиме експертів - зірок шоу-бізнесу, які висловлюватимуть всі свої думки відносно тієї чи іншої композиції ексклюзивно в ефірі "Авторадіо-Україна" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 18.06.2004 Сателітарна мережева радіостанція "Niko FM" (Івано-Франківськ-100.4МГц, Вінниця-100.9МГц, Луцьк-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Хмельницький-102.1МГц, Львів-102.5МГц, Рівне-103.0МГц, Хуст-103.7МГц, Ковель-103.9МГц, Чернівці-105.0МГц, Житомир-105.6МГц, Ужгород-107.2МГц) розпочала трансляцію своїх програм у всесвітній мережі Інтернет. Слухати їх можна за адресою http://212.1.77.99:8000/listen.pls. Трансляції відбуваються у форматі Streaming MP3. Аудіосигнал - 22кГц Моно. Швидкість потоку - 24kbps (Інформація з власних джерел).
  • 17.06.2004 У статті "Національна радіокомпанія України у контексті взаємовідносин влади, засобів масової інформації та суспільства" ("Говорить і показує Україна" від 3.06.04р.) президент Національної радіокомпанії України Віктор Набруско висловив ряд зауважень на адресу Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення. Зокрема, вони стосувались визначення переможців у оголошених конкурсах, в яких брала участь і Національна радіокомпанія України. За даними управління науково-технічного і частотного розвитку Нацради Національна радіокомпанія України замовила на прорахунок 30 частот в різних реґіонах України. З них до Національної ради з ДКЗІ надійшло 8 прорахованих радіочастот. В двох конкурсах Національна радіокомпанія не визнана переможцем, в 6-х взагалі не брала участі. Всього ж за 2003-2004 роки Національна рада провела конкурси на 171 частоту, але від Національної радіокомпанії надійшло лише 2 заяви на участь у конкурсах. Стосовно переваг Національної радіокомпанії України під час конкурсних відборів, про які зазначає Віктор Набруско, дає роз`яснення юридичне управління Національної ради. Відповідно до ст.12 Закону України "Про телебачення і радіо" на державні телерадіоорганізації, які існують в системі спеціальних уповноважених державних органів виконавчої влади з питань телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) розповсюджується пріоритетне право тільки на загальнонаціональні канали мовлення, технічні засоби яких створено коштами державного бюджету. Такими каналами в Україні є УР-1 і УР-2 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.06.2004 Голова Верховної Ради України Володимир Литвин звернувся цього тижня до Президента України Леоніда Кучми з ініціативою узгодити кандидатуру нового Голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика", посилаючись на слова прес-секретаря Володимира Литвина Ігоря Сторожука. Нагадаємо, що 9 червня цього року закінчився термін повноважень члена Національної ради Бориса Холода. Згідно статті 12 Закону України "Про Національну раду", Голова Нацiональної ради обирається таємним голосуванням членами Нацiональної ради за спiльним поданням Верховної Ради України та Президента України. Кандидатуру голови Нацiональної ради письмово погоджують Президент України i Голова Верховної Ради України. Якщо протягом мiсяця з початку функцiонування Нацiональної ради або з появою вакансiї на посаду голови Нацiональної ради не запропоновано погодженої кандидатури на посаду голови Нацiональної ради чи голову Нацiональної ради не обрано вiдповiдно до частини першої цiєї статтi, кандидатура на посаду голови Нацiональної ради визначається рейтинґовим голосуванням у Верховнiй Радi України або Президентом України при неприйняттi рiшення в установлений термiн Верховною Радою України (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.06.2004 На столичному "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та Інтернет-мовлення) з'явився новий проект - "Слов'янська доба". Відтепер щонеділі в ефірі радіостанції протягом усього дня ("РОКС" працює в FM-ефірі з 9.00 до 21.00 та в Інтернет-ефірі цілодобово - ред.) будуть присутні лише композиції українських та російських виконавців - як хіти, так і класика (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.06.2004 Сьогодні на засіданні Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Борис Холод повідомив, що сьогоднішнє засідання Нацради може бути останнім, принаймні до липня. Нагадаємо, що з травня засідання Нацради проходили у кабінеті Бориса Холода, оскільки голова Держкосім'ї та молоді розпорядилася заборонити Нацраді користуватися конференц-залом, де традиційно проходили публічні засідання цього регуляторного органу. За словами Бориса Холода, днями ухвалено рішення про виселення працівників Нацради з кабінетів, які вони займали на другому поверсі приміщення по вул. Десятинній, 14. Це рішення пов'язано зі збільшенням числа заступників голови Держкомітету. Питання відсутності окремого приміщення для Національної ради вже неодноразово ставало причиною конфліктів із керівництвом Держкомісім'ї. Раніше КМУ виділив приміщення для Нацради по вул. М.Коцюбинського, яке займає зараз Мінюст, а Верховна Рада - кошти на його ремонт. Однак, через збільшення чисельності Міністерства юстиції у квітні приміщення залишили за Мінюстом. Це сталося якраз напередодні проведення Нарадою у травні цього року чергового конкурсу на частоти. Через це конкурс проходив, фактично, за закритими дверима у кабінеті Бориса Холода. І знову ситуація повторилася. Причина виселення Нацради нібито формальна - збільшення штату господаря приміщення - Держкомсім'ї та молоді. Однак, питання безпритульності найвпливовішого контролюючого телеефір органу виникло знову у важливий період. З одного боку, 9 червня закінчився термін повноважень члена Нацради Бориса Холода. З іншого, Нацрада може залишитися без умов для роботи на весь період виборчої кампанії, що стартує на початку липня. У такий спосіб Нацраду можуть формально позбавити впливу на ситуацію у цей період. Борис Холод повідомив, що планує знову звернутися до Кабінету Міністрів з цього питання (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.06.2004 Сьогодні проект "ЕЕВС" - Eastern Europe Broadband Convention - офіційно запустив нову версію свого корпоративного Web-сайту. Знайти його можна за URL-адресою http://www.eebc.net.ua. Новий Web-сайт EEBC розроблено з урахуванням усіх вимог, які висуваються до сучасних корпоративних сайтів. Основну увагу було приділено функціональності та інтерфейсу. Відмінні риси нової версії - динамічність, легкість завантаження, сучасний ориґінальний дизайн, інтуїтивно зрозуміла навігація. Нова версія сайту EEBC поєднує в собі елементи корпоративного і галузевого новинного сайта. Стрічка новин ресурсу в протягом доби подає останні новини світу широкосмугових телекомунікацій та засобів зв'язку пост-радянських країн, Східної Європи та цілого світу. Відвідавши ресурс, користувач зможе отримати докладну інформацію про різні проекти EEBC, передплатити розсилку новин широкосмугових технологій від EEBC та зареєструватися для одержання безкоштовних запрошень на виставку-конференцію EEBC-2004. Вся інформація ресурсу викладено двома мовами - російською та англійською. ЕЕВС-2004 - Міжнародний проект у Центральній і Східній Європі з широкосмугових телекомунікацій, що об'єднуватиме бізнес-форум, технічні тренінґи, семінари, галузеву конференцію і тематичну виставку професійного обладнання, технологій та рішень (Джерело: Інформацію надав ).
  • 16.06.2004 З 19-го червня у проекту "Дискотека 80-х", який транслюється на мережі "Авторадіо-Україна" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Феодосія-106.1МГц, а також в ефірі хмельницького радіо "Поділля-Центр" (104.6МГц)) щосуботи та щонеділі з 18.00 до півночі, з'явиться ведучий. Хто саме буде цим ведучим - поки таємниця для слухачів (Джерело: Інформацію надав ).
  • 14.06.2004 Столичний "Альфа-Банк" (Україна) продав "Новий канал" та веде переговори про продаж радіостанції "Наше радіо". Про це в інтерв'ю тижневику "Бизнес" повідомив голова правління банку Андрій Снєгірьов. За його словами, банк має намір вийти зі всіх своїх інвестиційних проектів у сфері мас-медіа (радіостанція "Наше радіо" і газета "Московский комсомолец"). "Телеканал ми вже продали, зараз ведемо переговори про продаж радіостанції і газети", - сказав пан Снєгірьов. Крім того, з його слів, страхова компанія "ОСТРА-Київ", яка була акціонером банку, також продана компанії "Інгосстрах", і тепер у "Альфа-Банку" немає своєї страхової компанії в Україні, "і створювати її поки не збираємося", - повідомив Снєгірьов. Разом з тим, незважаючи на ці зміни, мова про виведення російської "Альфа-Груп" з України не йде, підкреслив він (Джерело: "Інтерфакс-Україна").
  • 13.06.2004 Свій 10-ий день народження святкує сьогодні одеське мережеве "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, а також Real Audio) - радіостанція АТ "Раді.О". Станція відкрилася 13-го червня 1994-го року в Одесі, і спочатку вела мовлення лише в цьому місті щодня з 18.00 до 2.00. Потім, 21-го жовтня 1995-го року, "Просто Раді.О" почули кияни на частоті 69.68МГц, де станція вела мовлення до травня 1996-го. Згодом, після перерви київського мовлення, ретрансляції у столиці відновилися на частоті 102.5МГц - 13-го вересня 1996-го року. У липні 1997-го року радіокомпанія розпочала мовлення у Миколаєві на частоті 104.6МГц. Навесні 2002-го року станція почала транслювати свої програми на мережу через сателіт (до того використовувалися наземні канали зв'язку). Протягом 10-ти років існування станції її ефір неодноразово змінювався, з'являлися і зникали програми та проекти (серед тих, яких зараз вже немає, можна виділити програму "Ойкумена", що представляла популярну музику неангломовних виконавців, вітальні програми "Сильные ухом" та "Вечерний звон", розважальне "Шабанов-Шоу", а також чи не найперший в Україні проект телефонних розіграшів - "Разводной ключ"). Відзначилася радіостанція також і позаефірними акціями - зокрема, щорічним фестивалем "Просто Rock" (Власна інформація).
  • 13.06.2004 Столичне радіо "Ренесанс" припинило мовлення на "нижній" УКХ-частоті 73.64МГц. Мовлення станції на частоті 96.8МГц триває у звичному режимі (Власна інформація).
  • 12.06.2004 Передавач столичного радіо "Європа FM" (107.0МГц та Інтернет-мовлення) від учорашнього дня знов працює у стерео-режимі (Власна інформація).
  • 11.06.2004 Відтепер ведучі столичної сателітарної мережевої радіостанції "Europa Plus Україна" (Київ-95.6МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Донецьк-106.8МГц, Одеса-107.4МГц, а також - Інтернет-мовлення) стали ще ближчими. У студії станції встановлено (вперше в історії українського радіомовлення) Web-камеру. Отже, тепер прямий ефір радіо "Europa Plus Україна" можна не лише почути, але й побачити - за URL-адресою http://www.europaplus.ua/wcam/index.php (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.06.2004 Російському співаку Філіпу Кіркорову в Харкові оголосили журналістський бойкот. На знак солідарності з російськими колегами працівники харківських радіостанцій "L-FM" (90.0МГц) та "Нова хвиля" (91.2МГц та 69.83МГц) відмовляються ставити в ефір композиції російської поп-зірки. Бойкот спровокований випадком "зоряного хамства" у Ростові-на-Дону. Нагадаємо - нприкінці травня на прес-конференції в Ростові Кіркоров образив журналістку Ірину Ароян вкрай нецензурними словами і навіть нацькував на неї свою охорону. Відразу після того, як журналістка вийшла із залу, її схопили охоронці Кіркорова, заламали руки, вилучили з цифрового фотоапарата флеш-карту, а також намагалися зламати її диктофон. Ірина Ароян написала заяву у відділення міліції. За фактом вилучення в неї апаратури була порушена кримінальна справа. Спочатку бойкот Кіркорову оголосили Челябінськ і Красноярськ. Потім акція набула масштабу всеросійської - російські радіостанції та телеканали відмовляються ставити в ефір пісні Кіркорова. Нині акція вже вийшла за межі Росії і може стати глобальною (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.06.22004 13-го червня одеська сателітарна мережева радіостанція "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, а також Real Audio) святкуватиме своє 10-тиріччя. На цей день заплановано спеціальний святковий ефір: з 9.00 до 21.00 працюватимуть абсолютно всі ді-джеї радіостанції (одночасно в студії перебуватиме по два ді-джея), лунатимуть привітання від зірок-друзів (Джерело: Інформацію надала ).
  • 11.06.2004 З 1-го липня столична сателітарна мережева радіостанція "Ера FM" (Київ-96.0МГц, Львів-88.6МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Донецьк-99.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Харків-107.0МГц, Тернопіль-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, а також Інтернет-мовлення) збільує обсяги трансляції програм Української служби "BBC". Тепер слухати програми з Лондона на хвилях "Ери FM" в будні можна буде не лише о 7.00 та 17.00, а й наприкінці доби: о 21.30 станція транслюватиме Вечірню підсумкову програму Української служби "BBC". Наразі радіо "Ера FM" і Українська служба "BBC" готують до запуску й інші проекти, в тому числі й спільного виробництва. Про них буде повідомлено окремо (Джерело: Форум радіо "Ера FM").
  • 11.06.2004 Повідомляємо більш детальну інформацію про підсумки конкурсів на радіочастоти, які Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення проводила у травні. Отже, 19-го травня рішення про визначення переможців конкурсного відбору, оголошеного 26.02.2004, та видачу ліцензії на право користування каналами мовлення, було прийнято по наступних частотах: 1. 106.8МГц у м. Євпаторії, АР Крим - ТОВ "ТРК "Дивосвіт" (м. Київ) та ТОВ "ТРК Моріон" (м. Євпаторія); 2. 101.4МГц у м. Керчі, АР Крим - ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна" (м. Київ); 3. 89.5МГц у м.Севастополі - ТОВ ТРК "Каскада" (м. Донецьк); 4. 107.7МГц у м. Севастополі - УК "ТБ і РМ "ЮТАР" (м.Київ); 5. 102.7МГц у м. Сімферополі, АР Крим - ТОВ Телевізійна компанія "Атлант-СВ" (АР Крим, смт.Октябрьське); 6. 100.5МГц у м. Феодосії, АР Крим - ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна" (м.Київ); 7. 107.5МГц у м. Ялті, АР Крим - УК "ТБ і РМ "ЮТАР" (м.Київ); 8. 104.1МГц у м. Вінниці - ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна" (м.Київ); 9. 91.3МГц у м. Вінниці - ТОВ ТРК "Каскада" (м. Донецьк); 10. 106.9МГц у м. Луцьку (с. Підгайцях) Волинської області - ЗАТ "ТРК Люкс", м. Львів. На цьому ж засіданні було прийнято рішення про видачу: 1. ПП "Радіо "Слатіна-РТК", с. Діброва Закарпатської області, ліцензії на право користування частотою 105.1МГц у м. Косівській Поляні Закарпатської області; 2. КП "Редакція міського радіомовлення" Бориспільської міської ради, м. Бориспіль Київської області, ліцензії на проводове мовлення; 3. КП "Стрийське міське радіомовлення "Голос Стрия", м. Стрий Львівської області, ліцензії на проводове мовлення; 4. Краснокутській радіокомпанії, смт. Краснокутськ Харківської області, ліцензії на проводове мовлення; 5. КП "Інформаційне агентство "Інформ", м. Вишневе Київської області, ліцензії на проводове мовлення; 6. Камінь-Каширській районній редакції проводового мовлення, м. Камінь-Каширський Волинської області, ліцензії на проводове мовлення; 7. ТРК "Надвірна", м. Надвірна Івано-Франківської області, ліцензії на проводове мовлення; 8. Районній радіостудії "Баштанка", м. Баштанка Миколаївської області, ліцензії на проводове мовлення. Рішення про внесення змін до ліцензії на ефірне мовлення 19-го травня було прийнято стосовно наступних радіостанцій: ТОВ "ТРК "Столиця", м. Київ. 19-го травня 2004-го року Нацрада також ухвалила наступні рішення: 1. Про заяву Державної телерадіомовної компанії "Крим", м. Сімферополь, АР Крим щодо об'єднання двох ліцензій; 2. Про звернення президента Концерну РРТ О.Іщука від 7.05.04р. №1018/6-08; 3. Про нагородження Почесною грамотою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Лебедєвої Т.Я., Шевченка В.Ф.; 4. Про нагородження Почесною грамотою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Манжосова В.А.; 5. Про представлення Шегди П.П. для присвоєння почесного звання "Заслужений журналіст України" з нагоди Дня журналіста. 26-го травня рішення про визначення переможців конкурсного відбору, оголошеного 26.02.2004, та видачу ліцензії на право користування каналами мовлення, було прийнято по наступних частотах: 1. 103.2МГц у м. Кривому Розі Дніпропетровської області - ТОВ Фірма "Волинь" (м.Київ); 2. 88.5МГц у м. Дніпропетровську - ТОВ "МюзікРадіо" (м.Київ); 3. 100.6МГц у м. Нікополі Дніпропетровської області - ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна" (м.Київ); 4. 102.8МГц у м. Краматорську Донецької області - ТОВ ТРК "АЛ'ЯНС" (м.Горлівка); 5. 100.8МГц у м. Маріуполі Донецької області - ТОВ "ТРК "Медіа маркет" (м.Київ); 6. 106.6МГц у м. Новограді-Волинському Житомирської області - ЗАТ "Наше Радіо" (м.Київ); 7. 101.7МГц у м. Житомирі - ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна" (м.Київ); 8. 100.9МГц у м. Ужгороді - ТОВ "ТРК "Медіа маркет" (м.Київ); 9. 101.6МГц у с. Холмці Закарпатської області - МПП "Версія плюс" (м.Ужгород); 10. 104.1МГц у м. Запоріжжі - ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна" (м.Київ); 11. 107.2МГц у м. Мелітополі Запорізької області - ТОВ "ТРК Клас" (м.Київ); 12. 101.6МГц у м.Мелітополі Запорізької області - ТОВ "ТРК "Медіа маркет" (м.Київ); 13. 103.0МГц у м. Івано-Франківську - ТОВ ТРК "Каскада" (м.Донецьк); 14. 106.4МГц у м. Івано-Франківську - ДП "ТРО "Довіра" (м.Київ); 15. 103.8МГц у м. Івано-Франківську - ЗАТ "ТРК Люкс" (м. Львів); 16. 102.8МГц у м. Білій Церкві Київської області - ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна" (м.Київ); 17. 107.6МГц у м. Олександрії Кіровоградської області - ТОВ "ТРК Маяк" (Кіровоградська обл., м.Олександрія) та ТОВ ТРК "Радіо великих доріг" (Кіровоградська обл., м. Олександрія); 18. 103.8МГц у м. Кіровограді - ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна" (м.Київ); 19. 106.4МГц у м. Миколаєві - ТОВ Фірма "Волинь" (м.Київ); 20. 90.6МГц у м. Одесі - ТОВ ТРК "Каскада" (м.Донецьк); 20. 87.5МГц у м. Одесі - ТОВ "ТРК "Град" (Одеська обл., м. Іллічівськ); 21. 104.1МГц у м. Ізмаїлі Одеської області - ТОВ "ТРК Клас" (м.Київ); 22. 105.8МГц у с. Жовтні Одеської області - ТОВ "ТРК "Радіо-Санна" (м.Одесса); 23. 107.0МГц у м Кременчуці, Полтавської області - ТОВ ТРК "Каскада" (м. Донецьк); 24. 102.1МГц у м. Кременчуці Полтавської області - ПП "ТРК "Пріоритет" (м.Кременчук); 25. 101.5МГц у смт. Красногорівці Полтавської області - ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна" (м.Київ); 26. 106.9МГц у смт.Карлівці Полтавської області - ТОВ "ТРК Клас" (м.Київ); 27. 105.5МГц у смт.Карлівці Полтавської області - АТ "ОНІКС" (м.Харків); 28. 103.7МГц у м. Рівному - ТОВ "ТРК "Медіа маркет" (м.Київ); 29. 107.2МГц у м. Шостці Сумської області - ТОВ "ТРК Клас" (м.Київ); 30. 107.9МГц у м. Сумах - ДП "ТРО "Довіра" (м.Київ); 31. 104.5МГц у м. Тернополі - ЗАТ "ТРК Люкс" (м.Львів); 32. 101.6МГц у м. Краснограді Харківської області - ТОВ "ТРК "Медіа маркет" (м.Київ); 33. 103.6МГц у м. Хмельницькому - ПП "ТРК "АРТ" (м.Хмельницький); 34. 102.8МГц у м. Умані Черкаської області - ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна" (м.Київ); 35. 101.6МГц у м. Черкассах - ТОВ Фірма "Волинь" (м.Київ); 36. 106.1МГц у м. Черкассах - ЗАТ "ТРК Люкс" (м.Львів); 37. 107.1МГц у м. Черкасах - ТОВ ТРК "Каскада" (м.Донецьк). 26-го травня було також прийнято рішення про видачу: 1. ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна", м. Київ, ліцензії на право користування частотою 88.0МГц у м. Харкові; 2. ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна", м. Київ, ліцензії на право користування частотою 101.7МГц у м. Хмельницькому; 3. ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна", м. Київ, ліцензії на право користування частотою 102.9МГц у м. Луганську; 4. ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна", м. Київ, ліцензії на право користування частотою 104.1МГц у м. Вінниці. На засіданні 26-го травня було прийнято рішення про представлення Шевченка В.Ф. для присвоєння почесного звання "Заслужений журналіст України" з нагоди 50-річчя та про нагородження Почесною грамотою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення працівників телерадіооганізацій України з нагоди Дня журналіста. 26-го травня було також прийнято рішення про внесення змін та доповнень до ліцензії: 1. ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна", м. Київ та ТОВ "ТРК "Медіа Маркет", м. Київ (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.06.2004 Сьогодні виповнюється 2 роки першій закарпатській радіостанції "Світ-FM" (104.7МГц). 10 червня 2002 року відбулася презентація радіо "Світ-FM", яке обіцяло стати першим на аудіальному медіа-ринку Закарпаття. Тоді колектив складався із більш ніж 30 чоловік, серед яких ведучі, звукорежисери, редактори відділів і т.д. На сьогоднішній день у колективі залишилася третина працівників. Сьогодні на частоті 104.7МГц в Ужгороді можна почути програмний продукт таких радіостанцій як "BBC", "Голос Америки", "Німецька хвиля", "Громадське радіо". Скоро, якщо вірити чуткам, радіо "Світ-FM" транслюватиме радіостанцію "Наше радіо". За словами генерального директора радіо "Світ-FM" Юрія Чижмаря, зміни у програмній концепції радіостанції пов'язані із фінансовими питаннями. Однак, незабаром, скоріше за все з 1-го липня, в ефірі радіо "Світ-FM" знову можна буде почути реґіональні новини (Джерело: Портал "УЖГОРОД.НЕТ.УА").
  • 10.06.2004 Столична сателітарна мережева радіостанція "Ера FM" сьогодні розпочала мовлення в ефірі міста Вінниця. У цьому місті програми станції транслюються на частоті 107.8МГц (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.06.2004 Сполученi Штати Америки збираються домагатися поновлення мовлення в Українi радiостанцiй "Свобода" i "Голос Америки" до президентських виборiв. Це питання під час сьогоднішньої зустрічі із спікером українського парламенту Володимиром Литвиним обговорював член ради директорiв з радiомовлення США Джефрi Гiршберґ. Володимир Литвин пiдтвердив готовнiсть полiтично сприяти у поширенні iнформаційних програм Радіо "Свобода" та "Голосу Америки" в FM-ефірі, але зазначив, що вихiд таких програм - це питання виконавчої влади. Спікер повiдомив, що ще 14 травня направив листа уряду з проханням "розглянути можливiсть посприяти" виходу в ефiр програм радiо "Свобода", але досi не отримав вiдповiдi. На зустрiчi спiврозмовники порушили i питання про поновлення мовлення радiо "Континент" (Джерело: Портал ТРК "Громадське радіо").
  • 10.06.2004 Кримська радіостанція "Євпаторія ХІТFM" (105.9МГц) відкрила власне представництво у всесвітній мережі Інтернет. Офіційний Web-сайт радіостанції можна знайти за URL-адресою http://www.alphafm.crimea.ua. Розробку сайту ще не закінчено, проте вже зараз на ньому можна ознайомитися з історією створення ТРК "Альфа", яке представляє станцію в ефірі Євпаторії, програму передач, ознайомитися з новинами, зробити замовлення у вітальну програму та залишити свій запис у гостьовій книзі. Найближчим часом на сайті має з'явитися нова інформація - зокрема, фотокартки співробітників ТРК, види Євпаторії тощо. Тим часом, станція повідомляє про зміну часу виходу в ефір інформаційно-розважального каналу "Утречко": відповідно до побажань слухачів, він транслюватиметься з 7.00 до 10.00, а не з 6.00 до 9.00, як це було раніше (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.06.2004 З 14-го червня в ефірі чернігівського радіо "Унісон плюс" (107.7МГц) з'явиться нова програма "Депозит". У найближчому майбутньому планується запуск ряду інших програм, серед яких - автоновин, програма про здоров'я, поради споживачам, новини високих технологій, дитяча програма та ряд інших. Нині ця молода чернігівська радіостанція пропонує своїм слухачам програми "Обратная связь" (з понеділка до п'ятниця, 18.00-19.00), "Курйозний кур'єр" (з понеділка до п'ятниці о 12.00 та 20.00), а також реґіональні новини о 7.00, 9.00 та 19.00. Станція працює в музичному форматі АС: основою її плей-листа складають якісні вітчизняні та закордонні композиції для дорослих за повної відсутності ультрасучасних хітів, жорсткого шансону та екстремальних напрямків (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.06.2004 "Европейские Каникулы" - саме під такою назвою виходитиме протягом літа ранкове інформаційно-розважальне шоу на радіомережі "Europa Plus Україна" (Київ-95.6МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Донецьк-106.8МГц, Одеса-107.4МГц, а також - Інтернет-мовлення). "Европейские Каникулы" - це літнє шоу, присвячене відпочинку, канікулам, подорожам - усім тим радостям, які нам дарує літо. Щодня з 7.00 до 10.00 ведучі розповідатимуть про певну країну, місто чи незвичайний туристичний маршрут - будь то Туніс, Портуґалія, Туреччина, Намібія, Мексика чи озеро Байкал. Ранкові подорожі Антона і Марини - це навколо світу за 3 години, веселий і дотепний "клуб мандрівників" і безцінні дорожні замітки, без яких не обійтися тим, хто вже був у відпустці чи тільки збирається відпочивати. У ранковому шоу залишається також більша частина популярних рубрик "Только ТАК! Шоу" - "С днем рождения!", "Под раздачу", "Словоблудие", "Высокое напряжение", продовжує свої несподівані пригоди Божевільний Макс, а також з'явилася курортна вікторина "Город сокровищ". "Европейские каникулы" на "Європі Плюс" із самого ранку нагадають усім, що надворі - літо і що настав час радіти, купатися в посмішках, загоряти в променях кращої музики й одержувати задоволення від життя (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.06.2004 Україномовним разовим випуском усіх газет держави напередодні 24 серпня цього року, а також одноденною трансляцією всіх радіо- і телевізійних передач винятково українською мовою запропонувала відзначити День незалежності Українська всесвітня координаційна рада. УВКР оприлюднила звернення з цього приводу до журналістів, власників та акціонерів газет, радіостанцій, телевізійних студій і каналів, інтернет-видань та інформаційних аґенцій України. "Дорогі наші журналісти! На вас лежить значна частка відповідальності за те, в якому інформаційному й культурному середовищі житимуть майбутні покоління українців. Зробимо українську мову мовою єднання і братерства, а не ареною політичних баталій і спекуляцій!" - закликає УВКР у своєму зверненні (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.06.2004 Американська Асоціація звукозаписуючих компаній RIAA намагається домогтися від уряду США прийняття закону, який би забороняв цифровим радіостанціям транслювати музику, незахищену копірайтом, повідомляє "Lenta.ru" з посиланням на сайт видання "The Hollywood Reporter". На думку представників RIAA, нинішня система мовлення цифрових AM та FM радіостанцій надає слухачам можливість копіювати з ефіру окремі композиції, і потім поширювати її через файлообмінні мережі на кшталт Kazaa. Звукозаписуючі компанії побоюються, що шкода, яку можуть заподіяти ринку звукозапису цифрові радіостанції, може виявитися навіть більшою, ніж збиток, який уже завдано їй файлообмінними мережами. Якість звуку, який передається у цифровому FM-діапазоні, може бути порівняна із якістю запису на CD Audio, тоді як якість цифрової AM-трансляції не поступається якістю звуку в звичайному FM-ефірі. "Ми підтримуємо цифрове радіо, воно надає користувачам масу переваг, однак ми не можемо ігнорувати деякі його негативні особливості. Будь-кому може спасти на думку скопіювати якісь пісні з ефіру і розмістити їх у Kazaa", - заявив голова RIAA Міч Бейнвол. Наразі у США діють більш 100 цифрових радіостанцій, багатьма компаніями вже налагоджено виробництво радіоприймачів, сумісних з цим типом сигналу. Розроблювач технології, компанія iBiquity Digital, згодна додати в стандарт систему захисту від копіювання, але представники iBiquity вважають, що для появи захисту необхідна згода правовласників, радіостанцій і виробників обладнання. Тим часом самі радіостанції і виробники приймачів вважають побоювання RIAA необґрунтованими. На їхню думку, формат не дозволяє користувачу записати з ефіру окремо узяту композицію. Крім того, виробники обладнання вважають, що можливість запису трансляції є одним з найважливіших прав радіослухача. Як доказ своїх слів, супротивники ініціативи RIAA наводять приклад британського ринку, на якому було продано близько півмільйона цифрових приймачів, але проблем з порушенням прав досі не спостерігалося. Їхні опоненти з RIAA стверджують, що технологія поки не одержала повного розвитку, і нинішнє покоління приймачів не дозволяє записувати окремі пісні з ефіру, однак моделі найближчого майбутнього дозволять копіювати потрібні слухачеві треки. Власники радіостанцій також виражають невдоволення ініціативою RIAA. За словами їхніх представників, їх не влаштовує ситуація, коли звукозаписуючі компанії втручаються в роботу цифрового радіо занадто пізно - коли стандарт уже сформувався і прийняте тимчасове законодавство, яке регламентує його функціонування (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.06.2004 Починаючи з суботи, 12-го червня, в ефірі столичного "Дорослого радіо" (Київ-106.0МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, а також окрема студія в м.Дніпропетровськ-107.7МГц) звучатимуть спеціальні інформаційні випуски, присвячені Чемпіонату Європи з футболу - 2004 (Власна інформація).
  • 9.06.2004 Завтра о 16.30 Голова Верховної Ради України Володимир Литвин планує зустрітися з членом Ради директорів з питань радіомовлення США Джеффрі Гіршберґом. Акредитація для журналістів пройде сьогодні з 14.00 до 16.00 за телефоном (044)-255-23-60, передає інформаґенція "Інтерфакс-Україна". Аґенція припускає, що на зустрічі мова йтиме про мовлення американських радіостанцій в Україні (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.06.2004 Сталися зміни в ефірі міста Кременчук Полтавської області. З середини травня столична мережева радіостанція "Русское радио Україна", що досі частково транслювалася у цьому місті на хвилі місцевої радіостанції "Visma-Radio" (101.7МГц), транслюється у повному обсязі на новій частоті 103.9МГц. Передавач потужністю 1кВт встановлено на РТПЦ ПТК "Візит" (висота підвісу антени - близько 210 метрів). Поки йде повна ретрансляція київського ефіру без жодних місцевих включень (Джерело: Інформацію надав ).
  • 8.06.2004 Президент України Леонід Кучма своїм указом призначив Василя Шевченка першим заступником голови Держаного комітету телебачення і радіомовлення України. Тепер пан Шевченко опікуватиметься зв'язками органу з Верховною радою. Про це повідомили у прес-службі Президента України (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 7.06.2004 Сьогодні у Сумах о 6.00 відбулося офіційне відкриття нової радіостанції - "Діва-радіо", яку представляє ТОВ ТРК "Відікон" на частоті 107.0МГц. Станція працює у музичному форматі, наближеному до Soft AC, та транслює різножанрові музичні композиції, які подобаються жінкам. Ефір з 6.00 до 21.00 окрім музики прикрашають голоси ді-джеїв: щогодини передбачено п'ять виходів, а також прогноз погоди на 5-ій хвилині години. Окрім цього в ефірі "Діва-радіо" тричі на добу звучать новини. Також тричі на добу - о 8.00, 12.00 та 20.00 на хвилях станції лунають годинні вітальні програми "Комплімент" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 7.06.2004 Сьогодні на хвилях столичного радіо "Європа FM" (107.0МГц та Інтернет-мовлення) стартував проект "EURO-2004", адресований всім уболівальникам та просто тим, хто любить красивий футбол і досить азартний, щоб взяти участь у грі на радіо "Європа FM". Починаючи з сьогоднішнього дня в рамках цього проекту в ефірі радіостанції лунає рубрика "Бігучий рядок", що подає найсвіжішу інформацію про чемпіонат Європи з футболі, результати матчів, статистику, прогнози і багато чого іншого. А незабаром розпочнеться друга частина проекту - гра "Ретрансляція", в рамках якої кожен зможе спробувати стать коментатором матчів "EURO-2004" у прямому ефірі "Європи FM". Для того, щоб узяти участь у грі, відправте електронного листа на скриньку , де напишіть, який матч Чемпіонату Європи 2004 саме Ви маєте прокоментувати в ефірі Європи FM і чому. Не забудьте вказати своє П.І.Б. і контактний телефон. Найкращих коментаторів чекатимуть спортивні призи і подарунки. Також починаючи з сьогоднішнього дня в ефірі "Європи FM" розігрується нова CD-збірка "ЕвроЗВУК-2", до якої увійшло 17 треків: 1. Schiller "Leben I Feel You", 2. Sophie Ellis Bextor "I Won't Change You", 3. One-T "The Magic Key", 4. Erika "Right Or Wrong", 5. O-Zone "Dragostea Din Tei", 6. 3 Doors Down "Here Without You", 7. The Vinilistic "I Remember You", 8. Texas "I'll See You Through", 9. Royal Gigolos "California Dreaming", 10. Lene "Pretty Young Thing", 11. "Boogie Pimps "Sunny", 12. Sugababes "In The Middle", 13. Dr. Kucho feat. Jodie "Belmondo Rulez", 14. Darude "Music", 15. Ronan Keating feat. LeAnn Rimes "Last Thing On My Mind", 16. Vanilla Ninja "Tough Enough", 17. The Rapture "I Need Your Love" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.06.2004 В ефірі міста Харкова вже два дня відсутні трансляції програм столичного "Авторадіо-Україна" (106.1МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 6.06.2004 Програми Першого Розважального радіоканалу "Люкс FM" у місті Полтава, які донедавна транслювалися на хвилі місцевої ТРК "ТЕТ - Полтава" (106.8МГц), відтепер лунають на частоті 101.3МГц (Інформація з власних джерел).
  • 5.06.2004 17-го червня у Києві відбудеться концерт легенди рок-музики Річчі Блекмора, який виступить у Палаці "Україна" разом зі своєю групою "Blackmore's Night". Генеральний інформаційний спонсор концерту - Всеукраїнська Радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц, Нікополь-101.2МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц) та по проводовій мережі в місті Ладижин) надає своїм слухачам унікальну можливість виграти квитки на концерт одного з найкращих рок-гітаристів світу. Це можна буде зробити у середу, 9-го червня з 10.00 до 12.00. Телефонуйте на станцію "Мелодії" за номером (044)-205-48-52, відповідайте правильно на питання, які пролунають в ефірі, та отримуйте свої чесно виграні квитки (Джерело: Інформацію надав ).
  • 5.06.2004 Можливість виграти новенький телевізор надає своїм найпалкішим прихильникам одеська мережева радіостанція "AVTO.FM" (Одеса-91.4МГц, Київ-99.4МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, а також в ефірі уманського радіо "MID FM" (103.4МГц)). Зафіксуй свою любов до "AVTO.FM" для історії - відправ SMS на номер 104200 зі своїм варіатом розшифровки назви "AVTO.FM" та стань учасником розіграшу новенького телевізора. Враховуй правила написання: ta/знак "пробіл"/текст розшифровки (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.06.2004 3-го червня о 13.00 в місті Суми на частоті 107.0МГц з'явилася заставка "Триває тестове мовлення. Діва-Радіо". До 21.00 вона лунала 3 рази на годину, перериваючи музичний нон-стоп. З 0.00 4-го червня в ефірі з'явилися джинґли і заставки "Діва-радіо" та рекламні блоки. Початок повноцінного мовлення радіостанції заплановано на понеділок, 7-е червня, о 6.00. Першим слухачів оновленої радіостанції вітатиме в ефірі DJ Алла Стріжова - її зміна триватиме з 6.00 до 11.00. Об 11.00 у студії з'явиться DJ Міша Павлов, який пробуде в ефірі до 16.00. І, врешті, вечірню зміну - з 16.00 до 21.00 - вестиме "старий" ведучий "нової" радіостанції Артем Фонарьов, який колись працював в ефірі іншої сумської радіостанції - "Топ-радіо". З 21.00 до 6.00 в ефірі лунатиме найкраща музика (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.06.2004 Ефір столичної мережевої радіостанції "Авторадіо-Україна" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, а також на хвилях хмельницького радіо "Поділля-Центр" (104.6МГц)) поступово наповнюється програмами. З 10-го червня на хвилях радіостанції має з'явитися вітальна програма "Народний Хіт", яка виходитиме щодня з 14.00 до 15.00. Музичні замовлення прийматимуться на студійний пейджер (до речі, його номер змінився: тепер це 8-703-34-70-570) та через Web-сайт. Абоненти мобільних мереж "KyivStar GSM" та "UMC" матимуть змогу передавати вітання, зателефонувавши за коротким номером 512 - повідомлення для абонента "Авторадіо" (по всій Україні). Також в ефірі "Авторадіо" стартує два гумористичних радіосеріали. З 10-го червня розпочинається серіал "Предъявите документы", який можна буде слухати щогодини з 8.00 до 22.00. Це захоплюючі історії про стосунки водіїв і ДАІшників та різноманітні кумедні випадки, що трапляються на автошляхах. Головний герой серіалу "Предъявите документы" - інспектор ДАІ Доставалов. А з 30-го червня в ефірі радіостанції розпочнеться ще один гумористичний серіал - "Здравствуйте, доктор", який також лунатиме щогодини з 8.00 до 22.00. Увімкніть, аби переконатися, що найкращий доктор - це сміх (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.06.2004 Сталися зміни в ефірі євпаторійської радіостанції "Євпаторія ХІТFM" (105.9МГц), яку представляє в ефірі міста ТРК "Альфа". В розкладі станції з 17-го травня з'явився ранковий інформаційно-розважальний канал "Утречко", розрахований на вікову категорію 25-49років. Щодня крім неділі з 6.00 до 9.00 ведучі каналу - євпаторійські журналісти Наталя Євдокімова, Андрій Коновалів, Євген Новіков, Павло Гавронов знайомлять слухачів з новинами, календарем історичних дат, прогнозом погоди, оглядом кримської преси, міжнародною інформацією, проводять різноманітні вікторини та конкурси. Усе це робиться в мажорному, трохи жартівливому тоні і супроводжується піснями радянської та закордонної естради 70-80-х років. Ориґінальні джинґлы та заставки рубрик (так само як і решта елементів ефірного одягу "Утречка") зроблені композиторами відомого далеко за межами Криму Міжнародного театру-комплексу "Золотий ключик". Канал "Утречко" виходить під патронатом міського голови Євпаторії Андрія Даниленка. Незважаючи на те, що програма звучить в ефірі лише два тижні, вона вже встигла заслужити велику популярність серед жителів і гостей курортного міста. Останнім часом міська влада Євпаторії з інфіціативи міського голови стала приділяти велику увагу ефірному радіомовленню (замість морально застарілого проводового). Отже штат творчих працівників ТРК Альфа" розширено до 8-ми чоловік. Результатом стало збільшення обсягів інформаційного мовлення станції: на додаток до російськомовних випусків новин на її хвилях з'явилися два випуски місцевих новин українською і кримсько-татарською мовами. Вони готуються за матеріалами прес-служби виконкому міськради. Також по вівторках і четвергам в ефір радіо "Євпаторія ХІТFM" виходить офіційна програма міської адміністрації "Пряма мова". Її ведуча - радник міського голови, член Союзу журналістів України Олена Гармашова запрошує до студії керівників міста, підприємств і управлінь виконкому для спілкування зі слухачами на актуальні теми у прямому ефірі. Не оминає станція і події культурного життя міста: для їх висвітлення започатковано проект "Суботня альтанка", що запрошує до розмови зі слухачами працівників культури і мистецтва Автономної Республіки Крим і просто цікавих людей Євпаторії та іменитих гостей міста. Найближчими днями має відкритися офіційний Web-сайт радіостанції, URL-адресу якого буде повідомлено пізніше (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.06.2004 Національна мережа нової поп-музики "XITFM Україна" розпочала мовлення у селищі Красногорівка Полтавської області. У цьому населеному пункті станція використовує частоту 105.6МГц. Селище Красногорівка розташоване майже в географічному центрі Полтавщини (на відміну від, власне, Полтави, яка розташована значно південніше) - саме тут розташовано найпотужніший в області передавальний центр, що ще з радянських часів розповсюджував програми УКХ-радіоканалів. Відповідно, мовлення "XITFM Україна" з вежі цього передавального центру охоплює центральні адміністративні райони Полтавської області (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.06.2004 17-го червня у Києві відбудеться концерт легенди рок-музики Річчі Блекмора, який виступить разом зі своєю групою "Blackmore's Night". Слухачі столичного радіо "Nostalgie" (99.0МГц та Real Audio) матимуть змогу виграти квитки на концерт. 8-го червня о 9.30 зателефонуйте до ефіру радіостанції за номером (044)-496-05-09, аби відповісти правильно на поставлені питання і одержати квитки (Власна інформація).
  • 4.06.2004 Трохи урізноманітнився ефір черкаської радіостанції "Пріма-радіо" (101.0МГц). Відтепер в її ефірі окрім музичного нон-стопу лунають новини, підготовлені Черкаською ОДТРК (яка освоює означену частоту спільно з ТОВ "РС "Пріма-Радіо"), а також ряд тематичних програм від київської синдикейшн-студії "ФДР Радіоцентр" (Інформація з власних джерел).
  • 4.06.2004 Передавач столичного радіо "Європа FM" (107.0МГц та Інтернет-мовлення) з учорашнього вечора працює в моно-режимі (Власна інформація).
  • 4.06.2004 Сталися зміни в ефірі міста Полтава. На частоті 106.8МГц (ТОВ ТРК "ТЕТ-Полтава"), де донедавна транслювалися програми Першого Розважального радіоканалу "Люкс FM" з Києва, тепер лунає програма столичного "Дорослого радіо". Тим часом, полтавська ТРК "ЮТА" (100.6МГц) ідентифікує себе в ефірі як "Полтава Плюс Шансон", "Полтава Плюс FM" та "Стильне радіо" (Інформація з власних джерел).
  • 3.06.2004 З 12 червня по 4 липня у Португалії відбуватиметься Чемпіонат Європи з футболу-2004. Івано-франківське радіо "Західний полюс" (104.3МГц) пропонує усім вболівальникам поринути в атмосферу улюбленої гри разом з Dj DuRA у проекті "Єврогол", який стартує завтра. Щодня о 9.00 та 19.45 на хвилях радіостанції - все найцікавіше про Чемпіонат Європи з футболу: цікаві факти та пікантні подробиці, огляд матчів чемпіонату та інша інформація для фанів футболу. На час трансляції проекту "Єврогол" змінюється графік виходу в ефір "Новин MTV" - у цей період вони лунатимуть на "Західному полюсі" у більш пізний час - о 21.00. Варто також додати - з початком літа "Західний полюс" зазнав оновлення. Станція змінила свій логотип, трохи підкоригувала музичний формат (тепер він є більш чітко окресленим - HotAC/CHR) та повністю оновила "ефірний одяг": новий джинґловий пакет записаний на одній із місцевих звукозаписуючих студій під керівництвом лідера гурту "Ґринджоли" Романа Калина. Змінився також слоґан радіостанції - тепер він звучить як "Твоє радіо" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 3.06.2004 У травні Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення було визначено переможців конкурсного відбору на право користування радіочастотами, оголошеного 26 лютого. Зокрема, переможцями було визнано наступні ТРО: 1. 106.8МГц в м.Євпаторія АР Крим - ТОВ "ТРК "Дивосвіт", м. Київ та ТОВ "ТРК Моріон", м. Євпаторія; 2. 101.4МГц в м.Керч АР Крим - ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м. Київ; 3. 102.7МГц в м.Сімферополь АР Крим - ТОВ Телевізійна компанія "Атлант-СВ", АР Крим, смт. Октябрьське; 4. 100.5МГц в м.Феодосія АР Крим - ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м. Київ; 5. 107.5МГц в м.Ялта АР Крим - УК "ТБ і РМ "ЮТАР", м. Київ; 6. 89.5МГц в м.Севастополь - ТОВ ТРК "Каскада", м. Донецьк; 7. 107.7МГц в м.Севастополь - УК "ТБ і РМ "ЮТАР", м. Київ; 8. 104.1МГц в м.Вінниця - ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна", м. Київ; 9. 91.3МГц в м.Вінниця - ТОВ ТРК "Каскада", м. Донецьк; 10. 106.9МГц в м.Луцьк (Підгайці) - ЗАТ "ТРК Люкс", м. Львів; 11. 103.2МГц в м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл. - ТОВ Фірма "Волинь", м. Київ; 12. 88.5МГц в м.Дніпропетровськ - ТОВ "МюзікРадіо", м. Київ; 13. 100.6МГц в м.Нікополь Дніпропетровської обл. - ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м. Київ; 14. 102.8МГц в м.Краматорськ Донецької обл. - ТОВ ТРК „АЛ'ЯНС", Донецька обл., м. Горлівка; 15. 100.8МГц в м.Маріуполь Донецької обл. - ТОВ "ТРК "Медіа маркет", м. Київ; 16. 106.6МГц в м.Новоград-Волинський Житомирської обл. - ЗАТ "Наше Радіо", м. Київ; 17. 101.7МГц в м.Житомир - ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна", м. Київ; 18. 100.9МГц в м.Ужгород - ТОВ "ТРК "Медіа маркет", м. Київ; 19. 101.6МГц в м.Холмець Закарпатської обл. - МПП "Версія плюс", м. Ужгород; 20. 104.1МГц в м.Запоріжжя - ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна", м. Київ; 21. 107.2МГц в м.Мелітополь Запорізької обл. - ТОВ "ТРК Клас", м. Київ; 22. 101.6МГц в м.Мелітополь Запорізької обл. - ТОВ "ТРК "Медіа маркет", м. Київ; 23. 103.0МГц в м.Івано-Франківськ - ТОВ ТРК "Каскада", м. Донецьк; 24. 102.8МГц в м.Біла Церква Київської обл. - ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна", м. Київ; 25. 107.6МГц в м.Олександрія Кіровоградської обл. - ТОВ "ТРК Маяк", м. Олександрія та ТОВ ТРК "Радіо великих доріг", м. Олександрія; 26. 103.8МГц в м.Кіровоград - ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна", м. Київ; 27. 106.4МГц в м.Миколаїв (повтор від 16.10.03) - ТОВ Фірма "Волинь", м. Київ; 28. 90.6МГц в м.Одеса (повтор згідно рішення суду від 20.11.03) - ТОВ ТРК "Каскада", м. Донецьк; 29. 87.5МГц в м.Одеса - ТОВ "ТРК "Град", Одеська обл., м. Іллічівськ; 30. 104.1МГц в м.Ізмаїл Одеської обл. - ТОВ "ТРК Клас", м. Київ; 31. 105.8МГц у с.Жовтень Одеської обл. - ТОВ "ТРК "Радіо-Санна", м. Одеса; 32. 107.0МГц в м.Кременчук Полтавської обл. - ТОВ ТРК "Каскада", м. Донецьк; 33. 102.1МГц в м.Кременчук Полтавської обл. - ПП "ТРК "Пріоритет", Полтавська обл., м. Кременчук; 34. 101.5МГц в с.Красногорівка Полтавської обл. - ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна", м. Київ; 35. 106.9МГц в м.Карлівка Полтавської обл. - ТОВ "ТРК Клас", м. Київ; 36. 105.5МГц в м.Карлівка Полтавської обл. - АТ "ОНІКС", м. Харків; 37. 103.7МГц в м.Рівне - ТОВ "ТРК "Медіа маркет", м. Київ; 38. 107.2МГц в м.Шостка Сумської обл. - ТОВ "ТРК Клас", м. Київ; 39. 107.9МГц в м.Суми - ДП "ТРО "Довіра", м. Київ; 40. 104.5МГц в м.Тернопіль - ЗАТ "ТРК Люкс", м. Львів; 41. 101.6МГц в м.Красноград Харківської обл. - ТОВ "ТРК "Медіа маркет", м. Київ; 42. 103.6МГц в м.Хмельницький - ПП "ТРК "АРТ", м. Хмельницький; 43. 102.8МГц в м.Умань Черкаської обл. - ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна", м. Київ; 44. 101.6МГц в м.Черкаси - ТОВ Фірма "Волинь", м. Київ; 45. 106.1МГц в м.Черкаси - ЗАТ "ТРК Люкс", м. Львів; 46. 107.1МГц в м.Черкаси - ТОВ ТРК "Каскада", м. Донецьк. Частоти 873кГц у Києві (повтор від 16.10.03) та 102.8МГц в м.Кам'янець-Подільський Хмельницької обл. винесено на повторний конкурс (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 3.06.2004 Учорашнє засідання Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації розпочалося інформацією голови Миколи Томенка про численні факти відмови керівниками обласних телерадіокомпаній народним депутатам, коли ті, відповідно до чинного законодавства, просять час на виступи в телерадіоефірі. При цьому посилаються на інструктивний документ, що нібито забороняє народним обранцям виступати в ефірі цих телекомпаній на їхню вимогу. Як відзначили депутати, це є грубим порушенням законів України, тому члени комітету вирішили звернутися до Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Івана Чижа з проханням прокоментувати цю ситуацію, а також ініціювати проведення наради з цього приводу за участі керівників регіональних телерадіокомпаній і державних органів, які відповідають за їх діяльність. Члени Комітету підтримали проект Закону України "Про порядок призначення керівників (президентів) Національної телекомпанії України і Національної радіокомпанії України та про припинення їхніх повноважень", який має бути невдовзі розглянутий у сесійному залі. Комітет розглянув і підтримав проект Постанови про висвітлення засобами масової інформації роботи парламенту в наступній сесії. Крім того, обговорено проект плану роботи Комітету під час шостої сесії Верховної Ради України (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.06.2004 Краматорське представництво мережі "Русское радіо - Україна" - радіостанція "Русское радіо - Краматорськ" (107.8МГц) відкрила власний офіційний Web-сайт у всесвітній мережі Інтернет. Знайти його можна за URL-адресою http://www.ruradiokrm.com.ua. На сайті розміщено інформацію про станцію, її контакти, програми, новини, а також форум (Джерело: Інформацію надав ).
  • 2.06.2004 Сьогодні після технічного переоснащення, пов'язаного зі зміною формату та програмної концепції, відновила радіомовлення сумська ТОВ ТРК "Відікон" (107.0МГц). Нині триває тестовий ефір - на хвилях станції лунає музичний нон-стоп (без джинґлів), складений, головним чином, з композицій формату Soft AC. Повноцінний ефір "Діва-радіо" - найближчим часом (Джерело: Інформацію надав ).
  • 2.06.2004 Найтепліші пісні, найгарячіші хіти - у черговій CD-збірці "Европа Плюс. Твоя музыка - 3", яку представляє радіостанція "Europa Plus Україна" (Київ-95.6МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Донецьк-106.8МГц, Одеса-107.4МГц, а також - Інтернет-мовлення). До збірки увійшли найактуальніші, наймодніші пісні: George Michael - "Amazing", In-Grid - "Mais La Nuit…II Dort!", Despina Vandi - "Opa Opa", Sergio Del Rio - "Parazaar (Gambafreaks Radio Edit)", The Underdog Project - "Winter Jam", Bob Sinclar - "Kiss My Eyes (Unreleased Reggae Version)", Kylie Minogue - "Red Blooded Woman", Beyonce - "Naughty Girl", NG3 - "The Anthem", Britney Spears - "Toxic", Sugarbabes - "In The Middle", Seduced - "Venus", Whigfield - "Was A Time", Milky - "Anytime", Madonna - "Love Profusion", 3 Doors Down - "Here Without You", Anastasia - "Left Outside Alone", Boogie Pimps - "Somebody To Love", Benassi Bros. feat. Dhany - "Hit My Heart", ATB - "Marrakech", Dj World feat. Zeus - "Girotondo (Attenta Casca II Mondo)". Новий диск виходить напередодні літа і несе запальний, буйний і яскравий настрій. Кожен активний і уважний слухач "Європи Плюс" може виграти новий диск в ефірі і на сайті радіостанції. Достатньо лише відповісти на питання: "Хто з представлених на збірці виконавців став лідером за кількістю одержаних найвищих нагород "Grammy" у 2004-у році?". Свої відповіді надсилайте на адресу і чекайте результатів розіграшу (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.06.2004 Незабаром в ефірі столичного радіо "Європа FM" (107.0МГц та Інтернет-мовлення) стартує новий проект - "Євро-2004". "Євро-2004" - це можливість відчути себе справжнім коментатором матчів "Євро-2004" та виграти призі і подарунки. Подробиці - незабаром (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.06.2004 У День Києва, 29-го травня, Національна мережа нової поп-музики "ХІТFM Україна" (Київ-96.4МГц, Одеса-101.0МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Бердянськ-101.0МГц, Вознесенськ-103.6МГц, Євпаторія-105.9МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, на хвилях кіровоградського радіо "Новий день" (101.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення) постала в новому і більш цікавому вигляді перед багатотисячною публікою, яка зібралася на головній площі столиці. На спеціально обладнаному майданчику зібралися ді-джеї та ведучі програм, які проводили конкурси і вікторини, присвячені історії та сьогоденню Києва, прямо на сцені створювали Хітову книгу (в дусі "Книги рекордів Ґіннеса"). Так, зокрема, учасники одного з конкурсів - "Хіт моєму місту" - мали заспівати чи просвистіти свій улюблений музичний хіт-фраґмент. Врешті, за підсумками всіх конкурсів хлопці з "ХІТFM" створили образ найхітовішого киянина. А найактивніші та найхітовіші одержали призи від радіостанції тп спонсорів акції - чудові дорожні сумки, футболки "ХІТFM" та ручки (Джерело: Інформацію надала ).
  • 1.06.2004 На офіційному Web-сайті столичного "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц) - http://www.rocks.com.ua - розпочато повну відеотрансляцію пленарних засідань Верховної Ради України. Для того, щоб їх побачити, потрібно натиснути кнопочу "5" ("Video") на зображенні панелі управління радіоприймача, яке розміщено у верхній частині сторінки (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.06.2004 Столична сателітарна мережева радіостанція "Ера FM" прийшла у Крим. Вчора компанія розпочала мовлення в місті Сімферополі. Станція працює тут на частоті 91.1МГц (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.06.2004 Харківський передавач Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (103.0МГц) віднедавна передає сигнал RDS. Власники приймачів, обладнаних цією системою, можуть бачити на табло текст "MELODIA KHARKOV 103.0 FM". Тим часом, сигнал RDS зник на харківському радіо "Шансон" (106.6МГц), а ось сигнал RDS, який транслює харківський передавач столичного "Русского радіо Україна" (88.0МГц) зазнав змін: досі тут транслювалася лише реклама, а тепер в режимі реального часу можна читати імена виконавців та назви груп і композицій, що звучать в ефірі (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.06.2004 Сьогодні виповнюється три роки проекту "Радіо Ера на "Промені", що транслюється на 2-у каналі Національного радіо України щодня з 6.30 до 9.00, з 12.00 до 14.00 та з 18.30 до 20.00 (Власна інформація)
  • 1.06.2004 Сьогодні свій 12-тирічний ювілей святкує Українська служба Британської Мовної Корпорації (BBC). 1-го червня 1992-го року о 19.00 в ефір вийшла її перша, годинна, програма, що мала презентаційний характер. Українська служба була першою новою службою Бі-Бі-Сі за кілька попередніх років. До того ж, ще за рік перед тим уряд Великої Британії відмовлявся відкривати Українську службу британського іномовлення, мотивуюче це тим, що Україна нібито "є російською провінцією". У 1992-у році регулярне мовлення Української служби BBC велося протягом 30-ти хвилин щодоби у діапазоні коротких хвиль. У Києві у цей час програми BBC, у тому числі й українською мовою, протягом невеличкого періоду можна було чути й в УКХ ЧМ - діапазоні, однак, це тривало не дуже довго. Згодом обсяг програм Української служби почав зростати. Розширилися й технічні можливості служби - її програми знов почали ретранслюватися через передавачі, встановлені на території України, однак, вже в діапазоні Середніх хвиль. А потім програми Української служби BBC повернулися й в УКХ ЧМ діапазон: їх почали ретранслювати приватні і державні станцій, що уклали відповідні угоди з корпорацією (Власна інформація).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини травня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024