Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Квітень 2005 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

  • Радіоанонс

  • Новини березня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 29.04.2005 Любиш подорожі? Уважно слухай ефір радіо "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Хмельницький-105.4МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) та згадуй усе, що ти знаєш про "Європу Плюс"… Незабаром! Спеціально до дня народження першої радіостанції мережі "Europa Plus" в Україні, (а первісток одного дня з'явився на світ у сонячній Одесі:), - кожен слухач радіо "Europa Plus Україна" зможе взяти участь у новій грі - "Одеський уїк-енд"! Все що треба - потрапити до десятки фіналістів гри! І тоді незабутні враження в місті гумору і фонтанів на дні народження радіо "Europa Plus Одеса" тобі гарантовані! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.04.2005 Протягом 11-ти років існування Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення як конституційного, державного органу в системі електронних ЗМІ досі не вирішене питання про його розміщення. Особливого загострення ця ситуація набрала останнім часом, коли Нацрада позбавлена приміщення взагалі. Так, апарат Національної ради тимчасово розміщений у затісних, часом антисанітарних умовах у частині приміщення на вул. Десятинній, 14, більшість членів Національної ради не мають кабінетів. Залу для проведення засідань Національної ради немає. 27 квітня планове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення проходило в одному з робочих кабінетів, що значно ускладнило його ведення та забезпечення належного доступу запрошених та преси. З огляду на це Національна рада, новообраний її склад, фактично опинилася в ситуації унеможливлення функціонування конституційного, регулятивного органу в системі електронних ЗМІ. Враховуючи зазначені вище обставини Національна рада констатує, що проведення її засідань 4 та 11 травня під загрозою зриву (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.04.2005 Микола Томенко закликає телеканали і радіостанції з 1-го травня збільшити долю якісної української музики в ефірі. З травня для України розпочинається особливий період, коли відбуватимуться події, що представляють нашу країну у світі: "Таврійські ігри", "Євробачення", міжнародний інвестиційний форум "міні-давос" тощо. Фахівці прогнозують збільшення кількості туристів, пов'язане також із послабленням на чотири місяці візового режиму в Україні для іноземців. "У цей період Україна має продемонструвати свої справжні досягнення, свою демократичність, толерантність та духовне єднання", - вважає Віце-прем'єр-міністр України Микола Томенко. Саме тому Микола Томенко звертається до всіх телеканалів, радіостанцій, розважальних установ (кав'ярень, ресторанів, клубів) і закликає, починаючи з 1-го травня, збільшити частку якісної української музики і сприяти створенню культурної атмосфери. "Це необхідно зробити для того, щоб і самі українці, і люди, які при їздитимуть до нашої країни, побачили нову, сучасну Україну. Треба ліквідувати парадокс, коли іноземні туристи дивуються, чому в Україні не можна почути українську музику", - заявив Віце-прем'єр-міністр. Як повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу Віце-прем'єр-міністра, також Микола Томенко закликає кабельних операторів України в цей період піти назустріч музичним каналам і сприяти появі в ефірі телеканалів, що транслюють українську музику (Джерело: Портал "ЛІГАБізнесІнформ").
  • 29.04.2005 Сімферопольське радіо "Пілот - проект Europa Plus Крим" (103.7МГц) відновило використання у своєму ефірі блоків програм московської сателітарної станції "Europa Plus". Вони транслюються як і раніше у запису із затримкою в одну годину. А тим часом значно покращилася якість звучання столичного мережевого "GALA"-радіо у Сімферополі (107.8МГц) - врешті зник ефект протифази (Джерело: Інформацію надав ).
  • 29.04.2005 З 27-го квітня в Луганську не працює радіо "Вояж - Стильне радіо" (102.3МГц) (Інформація з власних джерел).
  • 29.04.2005 Вчора, 28-го квітня, о 13.00 в приміщенні інформаційної аґенції УНІАН відбулася прес-конференція ""Молоде радіо" започатковує фестиваль "Кобзар Форевер"". На ній було оголошено про появу в столичному ефірі "Молодого радіо" - нової розмовно-музичної радіостанції. 28 квітня (в четвер) об 11.00 в ефір вийшов перший випуск новин "Молодого радіо". Так у радіопросторі Києва з'явилося радіо, яке пропонує слухачу оперативні новини та авторські передачі на найрізноманітніші теми, а також обговорення актуальних тем та подій у прямому ефірі. Гасло радіо - "Свіжий погляд на цікавий світ!". Новостворене радіо мовить 20 годин на добу на частоті 69.68МГц на ультракоротких хвилях (УКХ). Це спільний проект ТРК "Люкс" та Національного університету "Києво-Могилянська академія", який було підтримано Фондом розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. "Молоде радіо" - єдине радіо Києва, ефір якого на 100% складається з української музики. Станіслав Шумлянський, директор "Молодого радіо", пообіцяв, що новостворене радіо стане модним: "Ми цілком усвідомляюємо, що запускаємо тричі неформатне радіо. Радіо, яке окрім музики пропонуватиме авторські передачі. Радіо, яке крутитиме тільки українську, і, більше того, україномовну, музику. Радіо, яке починає мовлення у "некомерційному" нижньому діапазоні. Але "неформатом" це вважалося раніше! Сьогодні в ефірі столиці з'явився новий формат. Відтепер ті, хто скучив за українською музикою та цікавими передачами нарешті мають свою хвилю. Таких людей насправді дуже багато, тож ми переконані, що цьому проекту гарантований успіх". Наймолодша радіостанція столиці планує розкручувати молодих виконавців і обіцяє багато нових зірок української музики. Тож вже на старті "Молоде радіо" виступило організатором фестивалю "Кобзар Форевер". До участі у ньому автори ідеї Володимир Цибулько та Олександр Євтушенко запросили не лише відомі гурти, а й молодих виконавців (Джерело: Інформацію надав ).
  • 29.04.2005 9-го травня - у день Перемоги - в ефірі столичної мережі "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц та 1539кГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Мелітополь-106.3МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) поруч із рубрикою "Пісні Війни. Пісні Перемоги" також з'являтиметься програма "Герої України": протягом усього дня ведучі згадуватимуть українців, які здійснили героїчні подвиги в роки Великої Вітчизняної війни (Джерело: Інформацію надав ).
  • 28.04.2005 З 18-го квітня реґіональний відділ столичної сателітарної мережі "Наше радіо" в місті Дніпропетровськ (102.9МГц) розпочав локальне мовлення. Воно ведеться протягом двох годин щодоби: місцева студія транслює локальні випуски вітальної програми "Поцілунок з привітом". Телефон студії прямого ефіру - (056)-740-21-00, студійний пейджер - телефон 8-168, абонент "Наше радіо Дніпропетровськ" (Джерело: Інформацію надано ).
  • 28.04.2005 Столична сателітарна мережева станція "Стильне радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Маріуполь-102.8МГц, Хмельницький-103.6МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, Чернігів-107.7МГц, а також на хвилях мелітопольського Стильного радіо "Південний простір" (102.2МГц), луганського радіо "Вояж - Стильне радіо" (102.3МГц), кіровоградського "АБ-радіо" (104.2МГц), криворізького радіо "Система - Стильне радіо" (105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM105.4" (105.4МГц)) надає своїм слухачам можливість виграти стильний квиток на "Євробачення"! Умови конкурсу чекайте вже назабаром на офіційному Web-сайті радіостанції - http://www.shanson.fm (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.04.2005 З 29-го квітня перша загальнокримська кримська FM-радіостанція "Транс-М-Радіо" розпочинає мовлення в Північно-східному Криму, яке охоплюватиме наступні райони: Білогірський, Нижньогорський, Радянський, Кировський на частоті 107.1МГц віщання (Джерело: Інформацію надав ).
  • 28.04.2005 Столична радіостанція "MusicPaдio" (101.5МГц) завершила конкурс "Відправ шефа у відпустку". Конкурс проходив під гаслом "Ваш шеф говорить дивні речі? Значить, йому час відпочити", а суть його полягала в наступному: співробітники київських офісів, турбуючись про здоров'я власного шефа, намагалися виграти для нього відпустку - безкоштовну путівку в Дубай. Необхідність відправити саме їхнього шефа у відпустку співробітники доводили "перлинами", які видавав їх "стомлений" начальник. Проттягом місяця, коли тривав конкурс, слухачі мали змогу переконатися в тому, які ж веселі шефи мешкають у столичних офісах. Їхні перлини з розряду "навмисно не вигадаєш" і в ефірі лунали, і на офіційному сайті радіостанції друкувалися. А веселіше всього було ведучій "MusicРадіо" - Юлії Герасимовій, яка ці цитати і відбирала, і зачитувала. Головне, що порадувало - активність київських "підлеглих". Щоправда, залишилося нез'ясованим, чи то так вони втомилися від власного начальства, що хотіли відправити його хоч на 10 днів, чи то так люблять його, що готові з усім Києвом поділитися радістю - от як забавно висловлюється мій шеф! За місяць "MusicРадіо" отримало настільки велику кількість шефських цитат, що переможця можна було знайти лише шляхом жеребкування. Для цього навіть експертну комісію запросили в особі Альони Вінницької - її щаслива рука і витягла папірець із прізвищем - переможницею стала Олена Синьоока, директор рекламної аґенції "Максі". І її висловлення (одне з присланих на станцію) виявилося пророчим: "Якщо ваша розмова каже про те, що вам нема чого сказати, значить вам час у відпустку!". Інші - не гірше: "Якщо нема кому працювати - треба кого-небудь звільнити!" чи "Бухгалтер - не людина - усю зарплату віддає!". Ну, і власне, найсмішніші перлини інших "утомлених" київських шефів: "У вас активна життєва позиція, ви розумна, талановита і .... Жінка!", "Акуратність + акуратність, помножена на увагу в квадраті = самоконтроль у кубі! Це рівняння має бути для вас девізом на роботі, як таблиця множення вдома!", "Це вам не Мілківей у молоці топити!", "Назвіть мені вашу ціну, і ми поговоримо, як порядні люди!", "Велич людини визначається рівнем проблеми, що може вивести її із себе", "Якщо ви не знаєте, куди вирушаєте, то дуже здивуєтеся, потрапивши не туди", "Зрештою, хто тут директор?! Я чи сальдо?", "Припиняйте мені отут карму у відділі псувати!", "Заплатив податки і сплю спокійно. На лавках, у підвалах, на вокзалі...", "Я їду в банк, подайте танк!", "Я сьогодні теж помираю, просто мені помирати ніколи - я помираю мовчки" (Джерело: Інформацію надала ).
  • 28.04.2005 Сєва Новгородцев, найвідоміший радіоведучий Російської служби "BBC", автор і ведучий програми "БиБиСева" і "Севаоборот", став кавалером Ордена Британської імперії. Церемонія вручення нагород, як повідомляє РІА "Новини", відбулася у середу в Букингемському палаці, ордена вручила особисто королева Єлизавета ІІ. Відзначається, що радіоведучий визнаний гідним почесного звання за заслуги в галузі радіомовлення. Останні роки Сєва працює ведучим щоденної програми "БиБиСева", що виходить в ефір під девізом "новини з людським обличчям". Крім того, раз на тиждень виходить радіоогляд "Севаоборот". Сєва, один з ветеранів Російської служби, працює в лондонській редакції "BBC" з 1977 року. Тоді ж, у 77-ому, почала виходити в ефір його перша музична програма, що пізніше перетворилася в знамениті "Рок-посеви". З 2000 року Сєва Новгородцев бере участь у роботі "Першого російського радіо" на лондонській радіостанції Spectrum. Разом з Новгородцевим кавалером Ордена стала 28-літня британська яхтсменка Елен Макартур, яка здійснила самотужки кругосвітню подорож. Нагородження орденами і званнями Британської імперії відбуваються двічі на рік. Серед десятків нагороджених - представники всіх галузей громадського життя Великої Британії - від політиків до спортсменів і співробітників неурядових організацій. Напередодні Нового року нагороди одержали британські олімпійці, учені, музиканти (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 27.04.2005 Сімферопольська радіостанція "Пілот - проект Europa Plus Крим" (103.7МГц) віднедавна припинила використання в своєму ефірі блоків від московської сателітарної мережі "Europa Plus". Наразі станція веде власне мовлення з тим же позивним і приблизно у тому ж форматі, як і був досі (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.04.2005 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення відмовила низці радіокомпаній у видачі ліцензії на мовлення в окремих населених пунктах Волинської області. За словами голови Національної ради з питань телерадіомовлення Віталія Шевченка, рішення про відмову у видачі ліцензій зумовлені відсутністю визначених умов конкурсного відбору, оголошеного старим складом Нацради 3-го лютого нинішнього року. Тож відповідно до прийнятих рішень, радіочастоти, на які був оголошений конкурс, залишаються вільними до того часу, доки Нацрада не ухвалить відповідну постанову щодо визначення умов конкурсного відбору (Джерело: Сайт НРКУ).
  • 27.04.2005 Сьогодні відбулося чергове засідання Національної ради з питань телебачення та радіомовлення під головуванням Віталія Шевченка. За порядком денним першими двома пунктами винесено заяви ЗАТ "Псьол" (м.Кременчук Полтавської області) та ПП ТРК "Західна Столиця" (м.Львів) щодо участі у конкурсному відборі оголошеному 03.02.2005 року. Начальник ліцензійно-реєстраційного управління Анатолій Новицікий наголосив на неправильному оформленні документів заявниками, тому обидві заяви залишені без розгляду. Тим часом, визначено переможців конкурсного відбору на кілька частот та каналів. Переможцем конкурсного відбору, оголошеного 03.02.2005 року на мовлення на частоті 103.8МГц у місті Бердянську Запорізької області, стала ТРК "Радіо "ЕРА" (м.Київ). Вибір члени Нацради зробили поміж 10-ти претендентів. Зокрема, на цю частоту претендували також ТзОМ "НБМ", ЗАТ "Радіокомпанія "Гала" (м.Київ) та ЗАТ "Студія "Європа плюс" Україна". Переможцями конкурсного відбору, оголошеного 3 лютого нинішнього року на мовлення на частоті 104.3МГц у місті Пологах Запорізької області, оголошені ТРК "Славія" (м.Пологи) та радіо "Ностальжі" (м.Запоріжжя). На мовлення на 64 ТВК у м.Суми переможцями оголошені Сумська обласна державна телерадіокомпанія та ТОВ "ТРК "НБМ", м.Київ. За видачу ліцензій на ефірне мовлення на 49 ТВК у м.Ужгороді ЗАТ "ТЕЛЕОДИН", м.Київ та Закарпатській ОДТРК члени Національної ради проголосували одноголосно. Розгляд питання про продовження терміну дії ліцензії ПП "Радіокомпанія "Супер-Нова", м.Київ перенесено на одне з наступних засідань Нацради, точну дату не визначено (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.04.2005 Співробітники Інституту філософії Національної академії наук України категорично заперечують проти розпорядження Кабміну про передачу частини приміщень закладу (Київ, вул.Трьохсвятительська, 4) Національній раді з питань телебачення і радіомовлення України. Як повідомили вчора на прес-конференції завідувач відділом проблем релігійних процесів у сучасній Україні Людмила Філіпович і її колеги, конфліктна ситуація виникла після того, як 20 квітня поточного року Кабінет Міністрів України видав розпорядження про надання в оренду приміщення в будівлі Інституту філософії Раді з телерадіомовлення площею 649 квадратних метрів "на умовах фактичних витрат, пов'язаних з утриманням приміщень". На переконання співробітників інституту, ця постанова була видана Кабміном з порушенням всіх юридичних норм. Крім того, учасники прес-конференції обурені тим, що ні вони, ні представники НАНУ не були присутні при рішенні питання про надання Нацраді приміщень в їх інституті, повідомляє "Трибуна". "Колектив інституту, дізнавшись про це рішення, оскільки воно означає фактичне виселення співробітників з майже двох поверхів будівлі, висловив своє заперечення", - підкреслила Філіпович. "Тут є порушення не тільки законодавства, але і статуту НАНУ, гуманітарних норм", - додала вона. Крім того, співробітники інституту не виключають того, що "напевно, комусь вигідно зіштовхнути інтереси Нацради (ми його це теж розуміємо, тому що вона близько трьох років не мають приміщення для виконання своїх функціональних обов'язків), і з другого боку - інтереси Академії наук, зокрема, Інституту філософії". Виходячи з ситуації, що склалася, співробітники Інституту звернулися з листами до Президента України Віктора Ющенка, Голови Верховної Ради Володимира Литвина, народним депутатам з проханням втрутитися в ситуацію і вирішити її на користь інституту. Інакше вони обіцяють звернутися до суду з вимогою визнати вказане розпорядження Кабміну не відповідним законодавству, зокрема положень про НАНУ, але ще сподіваються, що "уряд зрозуміє свою помилку і на рівні досудової межі виправить її" (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 26.04.2005 У рамках укладеної між Національною Радіокомпанією України та BBC угоди 2-а програма Українського радіо - канал Радіо "Промінь" з 26-го квітня розпочинає ретрансляцію 5-хвилинних "Бюлетенів новин Бі-Бі-Сі", що виходитимуть українською мовою з понеділка по п'ятницю за таким графіком: 9.30-9.35, 14.30-14.35, 17.30-17.35, 20.30-20.35, 22.30-22.35 (Джерело: Сайт НРКУ).
  • 26.04.2005 27-го квітня 2005 року відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. В порядку денному значилась адреса проведення: вул. Трьохсвятительська, 4 ( приміщення, виділене для Нацради згідно з рішенням Кабінету Міністрів України). На жаль, через обставини, які не залежать від Національної ради, вона змушена проводити засідання в робочому кабінеті № 213 на вулиці Десятинній, 14. Конференц-зал для проведення засідань відсутній. Громадськість та журналістів, які бажають на власні очі побачити умови, в яких працює Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, запрошуємо на чергове засідання найвищого конституційного органу в сфері електронних ЗМІ, що відбудеться 27.04.05. о 10.00 за адресою: вул. Десятинна, 14 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 26.04.2005 Про те, що українські радіостанції та телеканали повинні разом з шоу-бізнесом навчитись захищати вітчизняний музичний ринок йшлося на зустрічі віце-прем'єр-міністра України Микола Томенка з керівниками радіостанцій й музичних телеканалів та представниками українського шоу-бізнесу, що відбулась сьогодні, 26 квітня. "Поки кожен засіб масової інформації буде захищати лише власні інтереси, ми не отримаємо якісних змін. Всі українські мас-медіа повинні зробити крок на зустріч музикантам", - вважає Микола Томенко. На зустрічі, за інформацією прес-служби Миколи Томенка, обговорили створення таких умов, за яких залишиться у виграшу кожен гравець ринку - і шоу-бізнес, і мас-медіа, і держава. Віце-прем'єр-міністр в свою чергу вважає, що "сьогодні у нас унікальна ситуація - у світі існує шалена мода на все українське, і ми маємо цим скористатися. У нас не так багато часу, як це було в інших країнах. Тому необхідно вже зараз не лише говорити про зміни, а реально змінювати ситуацію в українському шоу-бізнесі та мас-медіа". "Присутні погодились, що наступним кроком має стати створення корпоративної структури між радіостанціями, яка б виробила основні, загальні для всіх правила поведінки на медіа-ринку", - йдеться в повідомленні прес-служби. Також на зустрічі йшла мова про можливість проведення під час "Євробачення" тижня української музики для світу. Йдеться не лише про концерти на Майдані Незалежності та інших майданчиках Києва, а й про збільшення присутності українських виконавців на FM-радіостанціях та телеканалах. Учасники наради також звернули увагу на необхідність створення та відродження фестивалів української музики. Наступна зустріч керівників радіостанцій та музичних телеканалів з віце-прем'єр-міністром Миколою Томенком відбудеться за участю членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.04.2005 20-го квітня у Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було прийнято ряд рішень, що стосувалися ліцензування ТРО. Розглянувши заяву АТ "ОНІКС", м. Харків, про видачу ліцензії на право користування частотою 106.8МГц у м. Хусті Закарпатської області, потужність передавача - 0.1кВт, на підставі рішення Національної ради від 15.12.2004 року про визначення переможця конкурсного відбору від 14.10.2004 року, керуючись статтею 14 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтею 18 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", враховуючи лист директора АТ "ОНІКС", м. Харків, Національна рада вирішила перенести розгляд питання Про видачу ліцензії АТ "ОНІКС", м. Харків" через неможливість затвердження сітки мовлення у зв'язку з відсутністю уповноваженого представника Закарпатської ОДТРК. Контроль за виконанням цього рішення покладено на управління реґіональних представництв, ліцензійно-реєстраційне, контрольно-аналітичне управління та управління науково-технічного і частотного розвитку (Рішення №179, протокол №13). Розглянувши заяву Закарпатської ОДТРК, м. Ужгород, про видачу ліцензії на право користування частотою 106.8МГц у м. Хусті Закарпатської області, потужність передавача - 0,1 кВт, на підставі рішення Національної ради від 15.12.2004 року про визначення переможця конкурсного відбору від 14.10.2004 року, керуючись статтею 14 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтею 18 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", враховуючи лист директора АТ "ОНІКС", м. Харків, Національна рада вирішила перенести розгляд питання "Про видачу ліцензії Закарпатській ОДТРК, м. Ужгород" у зв"язку з відсутністю уповноваженого представника компанії. Контроль за виконанням цього рішення покладено на управління реґіональних представництв, ліцензійно-реєстраційне, контрольно-аналітичне управління та управління науково-технічного і частотного розвитку (Рішення №180, протокол №13). Розглянувши заяву ТОВ "Телерадіокомпанія "Галактика-Плюс", м. Прилуки Чернігівської обл., про внесення змін до ліцензії НР № 1543 від 07.04.2004 р. (102.0 МГц у м. Прилуках, Р - 1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною складу засновників (були: Костючок М.В., Платонов С.В.; стали: Авер'янов О.В., Мірошниченко А.К., Платонов С.В.), зміною юридичної адреси (була: пр. Миру, 21а, стала: вул. Пирятинська, 129), зміною банківських реквізитів, керуючись статтею 14 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", заслухавши інформацію ліцензійно-реєстраційного управління, Національна рада вирішила: 1. У зв'язку зі зміною складу засновників, юридичної адреси, банківських реквізитів, внести зміни до ліцензії НР №1543 від 07.04.2004 р. ТОВ "Телерадіокомпанія "Галактика-Плюс", м. Прилуки Чернігівської обл., шляхом видачі ліцензії на новому бланку; 2. Фінансово-економічному управлінню на підставі положення "Про порядок розрахунку та сплати телерадіоорганізаціями грошового (ліцензійного) збору за видачу ліцензії (дубліката ліцензії), за внесення змін до ліцензії на мовлення", провести розрахунок, видати ТОВ "Телерадіокомпанія "Галактика-Плюс", м. Прилуки, направлення та рахунок на сплату грошового (ліцензійного) збору за зміну складу засновників, юридичної адреси, банківських реквізитів, визначивши грошовий (ліцензійний) збір у розмірі 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; 3. Після сплати грошового (ліцензійного) збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "Галактика-Плюс", м. Прилуки, ліцензію на новому бланку; 4. Вилучити та анулювати бланк ліцензії НР № 1543 від 07.04.2004 р.; 5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на ліцензійно-реєстраційне та контрольно-аналітичне управління (Рішення №183, протокол №13). Розглянувши заяву Підприємства "Радіокомпанія "Супер-Нова", м. Київ, про продовження терміну дії ліцензії НР№2120 від 14.03.2005р. (дійсна до 1 вересня 2005р.), заслухавши інформацію ліцензійно - реєстраційного управління, на підставі рішення Національної ради №956 від 13.11.02 р. та керуючись ст. ст. 14, 17 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: 1. Перенести розгляд питання "Про продовження терміну дії ліцензії Підприємства "Радіокомпанія "Супер-Нова" на 27 квітня 2005 року у зв'язку з відсутністю уповноваженого представника компанії; 2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на ліцензійно-реєстраційне та контрольно-аналітичне управління (Рішення №188, протокол №13). Розглянувши інформацію контрольно-аналітичного управління, заслухавши представника Національної ради у Кіровоградській обл. щодо виконання умов ліцензії ТРК "Радіо великих доріг", м. Олександрія Кіровоградської обл., ліцензія № 1780 від 22 липня 2004 року, керуючись статтею 13 Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: 1. Взяти до відома інформацію про виконання умов ліцензії НР № 1780 від 22.07.2004р. ТРК "Радіо великих доріг", м. Олександрія Кіровоградської обл.; 2. У серпні 2005 року контрольно-аналітичному управлінню здійснити перевірку ТРК "Радіо великих доріг", м. Олександрія Кіровоградської обл., на предмет виконання умов ліцензії та вимог чинного законодавства; 3. Це рішення оприлюднити в засобах масової інформації; 4. Контроль за виконанням рішення покласти на контрольно-аналітичне управління (Рішення №193, протокол №13). Розглянувши інформацію контрольно-аналітичного управління, заслухавши представника Національної ради у Кіровоградській обл. щодо виконання умов ліцензії ТРК "Маяк", м. Олександрія Кіровоградської обл., ліцензія НР № 1743 від 15.07.2004р., керуючись статтею 13 Закону України "Про внесення змін до Закону України " Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: 1. За невиконання умов ліцензії у частині "періодичність, час та обсяги мовлення", а саме самовільне збільшення обсягу мовлення, керуючись пунктом 7 частини першої статті 46 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" ТРК "Маяк", м. Олександрія Кіровоградської обл., ліцензія НР № 1743 від 15.07.2004 р., оголосити попередження; 2. Зобов'язати ТРК "Маяк", м. Олександрія Кіровоградської обл., в місячний термін привести свою діяльність до умов ліцензії та чинного законодавства України; 3. У червні 2005 року представнику Національної ради у Кіровоградській обл. Бакаленко Л.Я. здійснити перевірку діяльності ТРК "Маяк", м. Олександрія Кіровоградської обл.; 4. Рішення долучити до ліцензійної справи ТРК "Маяк", м. Олександрія Кіровоградської обл.; 5. Контроль за виконанням рішення покласти на контрольно-аналітичне управління (Рішення №194, протокол №13). Решта рішень з ліцензування ТРО торкалася виключно сфери телебачення. На засіданні було також ухвалено ряд інших рішень (Джерело: Сайт Нацради).
  • 26.04.2005 У п'ятницю, 22-го квітня, на хвилях столичного "MusicРадіо" (101.5МГц) закінчився конкурс "Міс Офіс - 2005". А у Всесвіті з'явилася нова зірка - Ірина Підлипська. Цього року "MusicРадіо" обирало наймузичнішу дівчину київських офісів. Традиційні чотири фіналістки, яких було визначено за чотири тижні конкурсу, зустрілися у фіналі й у трьох конкурсах змагалися за титул Міс Офіс -2005 і ґранд-призи - іменну зірку в небі (сузір'я Тельця, по сусідству із Шекспіром і Ньютоном), поїздку до Європи та квитки на Євробачення-2005. Найкращу дівчину визначил за підсумками голосуванням слухачів, що надсилали SMS-ки зі своїм варіантом переможниці. Безумовно, усі четверо фіналісток були гідні перемоги. Можливо, було б не так весело, якби в дійстві не брали вже "заслужені" зірки - вони допомагали конкурсанткам, виступаючи в якості продюсерів: Андрій Кузьменко, Павло Гудимов, Лери Вінн та Ігор Пелих. Незважаючи на ранній час (усі зібралися о 8-ій ранку), усі були бадьорі та веселі. А допомагати було в чому: спочатку дівчата співали "Дикі танці" Руслани (весь конкурс проходив під знаком Євробачення) голосами мультяшных героїв: Вінні-Пуха, П'ятачка, Віслючка Іа та Сови, потім - свою улюблену пісню. Було непросто, але дуже весело. Та й самі продюсери розважалися не на жарт: Павло Гудимов, наприклад, аби заспокоїти розважити свою підопічну перед виступом (яка в результаті й стала Міс), зіграв музичну п'єсу "пітним пальцем по повітряній кульці", а у фіналі Гудимов і Пелих заспівали дуетом (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.04.2005 Столична сателітарна мережева станція "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) вручила корону переможниці конкурсу "Міс Русское Радио - Україна". Ведучим фінального змагання - Глібові й Ігорю з команди КВВ ХАИ - було незвично вимовляти ім'я переможниці. Сусанна Сурменелян - так екзотично звуть першу русскорадійну красуню України. І саме Сусанна вирушить на конкурс до Москви. Саме ж дійство більше було схоже на гумористичне шоу, ніж на традиційний конкурс дефіле. Організатори підійшли до питання зі здоровим почуттям гумору і нормальним бажанням зробити захід дійсно цікавим. Але без традиційних показів усе-таки не обійшлося. Дефіле в купальниках супроводжувалося виступом чемпіонів Європи та України з боді-білдинґу. Під пісеньку "Лёлик, солнце..." учасниці навперебій намагалися привернути увагу богатирів саме до себе. Перемогла дружба і краса на контрасті! Вихід у коктейльних вечірніх платтях пройшов під віртуозний виступ європейської асоціації барменів. Поки тривало дефіле, хлопці приготували свої фірмові коктейлі для кожної з 14-ти учасниць. Особливо емоційним і для дівчат, і для публіки був вихід у новій дизайнерській колекції джинсового одягу "Junker" і сексуальних маєчках "Міс Русское Радио". Відчуваючи твердий ґрунт під кросівками, дівчиська "відірвалися" на сцені по повній! І, зрозуміло, усі 14 учасниць продемонстрували публіці свої сексуальні голоси. Нагадаємо, що саме сексуальний голос і був головним чинником, за яким відбиралися учасниці конкурсу. Тепер залишається побажати удачі Сусанні в Москві та розпочинати підготовку до "Міс Русское Радио - 2006" (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 25.04.2005 Столична радіостанція "Авторадіо Україна" розширила мережу мовлення. Від учорашнього дня програми станції транслюються в місті Павлоград Дніпропетровської області на частоті 106.1МГц (Інформація з власних джерел).
  • 25.04.2005 Нацрада з питань телебачення і радіомовлення тимчасово переїжджає на вулицю Трьохсвятительську, 4 у Києві. Про це йдеться у розпорядженні прем'єр-міністра Юлії Тимошенко від 20 квітня. Згідно із документом Нацрада отримує площу 649 кв. метрів у приміщеннях четвертого поверху будинку Інституту філософії Національної академії наук. Частина структурних підрозділів апарату Національної ради з питань телебачення і радіомовлення до завершення її розміщення залишиться у приміщеннях будинку по вул. Десятинній, 14. Тимошенко також зобов'язала Мінтрансзв'язку забезпечити Нацраду телефонним зв'язком (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.04.2005 Секретар Ради національної безпеки й оборони Петро Порошенко впевнений, що Верховна Рада повторно розгляне питання про звільнення голови Державного комітету з телебачення й радіомовленню Івана Чижа у травні. Про це він заявив під час візиту в Запоріжжя 23-го квітня, повідомляє "Українська Правда", посилаючись на "Українські новини". З його слів, парламентарії зрозуміють необхідність звільнення Чижа для подальшого розвитку державної інформаційної політики. "У такому вигляді далі будувати інформаційну політику держави неможливо", - заявив Порошенко. Він вважає, що в Президента й уряду найдеться досить аргументів, щоб депутати підтримали відставку Чижа. Також Порошенко не виключає можливості добровільної відставки Чижа. "Сподіваюся, що в Чижа вистачить совісті самостійно написати заяву", - заявив він. Раніше, 4-го березня Верховна Рада відмовилася дати згоду на звільнення Президентом Віктором Ющенком голови Державного комітету з телебачення й радіомовлення Івана Чижа. За прийняття постанови про звільнення Чижа проголосували 162 депутати при необхідних 226. Відповідно до Конституції України, згоду на призначення й звільнення голови Державного комітету з телебачення й радіомовлення дає Верховна Рада (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.04.2005 У вівторок 26 квітня об 11.00 у приміщенні Агентства УНІАН відбудеться прес-конференція Громадської Ради з питань інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) щодо ситуації у галузі телекомунікацій. Зокрема, мова піде про шляхи співпраці Громадської ради з органами державної влади. Також у ході прес-конференції буде оприлюднена думка громадськості щодо основних проблемних питань розвитку сфери ІКТ, а також бачення шляхів їх розв'язання. Спікерами Громадської ради на прес-конференції виступатимуть: 1. Тетяна Попова, Голова Правління Інтернет Асоціація України; 2. Юрій Соловйов, Президент Української асоціації операторів зв'язку; 3. Олександр Баранов, член Консультативної ради з питань інформатизації при ВР України; 4. Іван Пєтухов, Голова комісії з питань науки і технологій УСПП; 5. Валерій Пекар, Голова комісії з питань телекомунікацій та інтелектуальних мереж УСПП. На прес-конференції також будуть присутні інші члени Громадської ради. З питань акредитації звертатися: Тел. (044)-566-77-85, (044)-564-45-55, E-mail: . Для довідки. Громадська Рада з питань інформаційно-комунікаційних технологій була створена у березні 2005 року під час роботи над Доповіддю Президенту України "Про невідкладні заходи щодо розвитку інформаційного суспільства в Україні" у рамках Форуму "Інформаційне суспільство України". До складу Форуму входять 19 осіб, представників професійних об'єднань та громадських організацій, які репрезентують інтереси підприємств більшості 2/3 ринку ІКТ (Джерело: Інформацію надала ).
  • 25.04.2005 Кримське радіо "Лідер" (Сімферополь-106.6МГц, Красноперекопськ-102.1МГц) спільно із Спілкою добровільних студентських загонів та студією звукозапису "Роза ветров" представляють новий проект - "Музичний лідер Криму". Проект стартував 18-го квітня. Проект стартував 18-го квітня. Відтепер з понеділка по п'ятницю о 14.50 та 21.50 в ефірі радіо "Лідер" лунають композиції кримських виконавців, а слухачі мають можливість обирати кращі з них шляхом голосування. Віддати свій голос за улюблену композицію можна шляхом SMS-голосування та шляхом голосування в мережі Інтернет. Якщо Ви обираєте SMS-голосування, наберіть на початку повідомлення код 1066, потім назву музичної групи/ ім'я виконавця та назву композиції, за яку Ви віддаєте свій голос, та надішліть це повідомлення на номер 10633. Інтернет-голосування відбувається на офіційному Web-сайті радіо "Лідер" (http://www.lider.crimea.com) та на офіційному Web-сайті Спілки добровільних студентських загонів (http://www.dso.4ra.com.ua). Голосування проходить з понеділка по п'ятницю. За підсумками голосування та за підсумками оцінки журі у суботу формується кримський хіт-парад, який радіослухачі можуть слухати в ефірі радіо "Лідер" у суботу о 22.00 та у неділю о 17.00. Заявки на участь у конкурсі приймаються за наступними адресами: 1. Радіо "Лідер". 95048, м.Сімферополь, вул.Балаклавська, 68, тел: (0652)-52-00-01, E-mail: ; 2. Молодіжна громадська організація "Спілка добровільних студентських загонів". 95000, м.Сімферополь, вул.Пушкіна, 6, оф. 15, тел: (0652)-61-09-65, E-mail: , http://www.dso.4ra.com.ua; 3. Студія звукозапису "Роза вітрів". Тел: (0652)-52-56-88. Для участі у проекті необхідно надати диск з фонограмою композиції, а також інформацію про групу (назва, дата створення, дискографія тощо) чи виконавця (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.04.2005 Нова гра "Етикетка" стартувала на хвилях столичної сателітарної мережі "Love Radio" (Київ-95.2МГц, Одеса- 89.0МГц, Дніпропетровськ- 90.1МГц, Донецьк-92.3МГц, Луганськ- 91.3МГц, а крім того - Інтернет-мовлення). Гра проходить щодня о 10.45. Для того, щоб взяти в ній участь необхідно зателефонувати в студію станції за номером (044)-585-41-65 чи (044)-585-41-69 та відповісти на питання ді-джея, що стосується етикету. Якщо відповідь вірна - приз ваш (Власна інформація).
  • 25.04.2005 Сьогодні, 25-го квітня, на мережі столичного "Дорослого радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц та 1539кГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Мелітополь-106.3МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) стартує нова рубрика - "Пісні Війни. Пісні Перемоги". Щогодини в ефірі лунає одна з відомих пісень про війну - у тому числі, й про Велику Вітчизняну війну. А 9-го травня в рамках цієї рубрики ви матимете змогу не лише почути пісні воєнних років, але й довідатися про історію створення та виконання цих пісень. Дуже цікаві факти були знайдені коресплндентами-краєзнавцями "Дорослого радіо". Результати їхніх досліджень та пошуків слухайте 9-го травня на дорослій хвилі! Тим часом, починаючи із сьогоднішнього дня в ефірі "Дорослого радіо" можна виграти ексклюзивні компакт-диски Олександра Розенбаума - нову колекцію на 12-ти дисках "Філософія", а також - альбоми Михайла Круга, Анатолія Полотна, Люби Успенської та багатьох інших відомих шансоньє. Ці компакти розігруються в ранковому шоу "Время вперёд, утро зовет!", а також у грі "Ф.О.Н." о 15.30 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 24.04.2005 Столична інтернет-радіостанція "Pilman's Radio" (колишнє Радіо "МУ") відновлює практику прямих трансляцій живих концертів у своєму ефірі. Станція планує тричі на тиждень транслювати концерти з "МодаБару", де розпочинаються рок-дуелі між українськими гуртами. Зокрема, сьогодні з 22.30 до 0.00 слухайте рок-дуель між гуртами "Море Хуана" та "Бриджес" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 24.04.2005 Тернопільське "Ух-радіо" 101FM (101.1МГц) відкриває новий цикл передач на тему таємничих та загадкових явищ у нашому житті. Що ж до назви та точного часу виходу цієї програми в ефір, то це, згідно з інформацією Web-сайту станції, поки що таємниця (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.04.2005 В Україні з'явилася нова музична розсилка. Раз на два тижні музична компанія "Navsi100.com" розсилає найновіші музичні треки радіостанціям України. У трек-лист нової музичної розсилки входять українська, російська та західна музика. Цю розсилку вже отримують близько 100 радіостанцій нашої держави. Якщо Ви бажаєте отримувати нову музичну розсилку - Вам необхідно зареєструватися на Web-сайті http://www.navsi100.com у розділі "Радіорозсилка", вказавши свої дані і інформацію про радіостанцію, яку Ви представляєте (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.04.2005 Столична сателітарна мережева станція "Авторадіо-Україна" (Київ-107.4МГц, Сімферополь-90.6МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Суми-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Севастополь-102.8МГц, Феодосія-106.1МГц, Керч-107.6МГц, а крім того - на хвилях хмельницького радіо "Поділля-Центр" (104.6МГц)) святкує сьогодні свій день народження. Станція з'явилася в українському ефірі рівно рік тому - 23-го квітня 2004-го року. Протягом дня на хвилях станції лунатимуть привітання від слухачів та перших осіб провідних автомобільних компаній. На кожній 20-ій та 50-ій хвилинах музичних годин в ефірі "Авторадіо-Україна" лунатимуть прямі включення з місць проведення святкових акцій для водіїв, які є шанувальниками "Авторадіо-Україна". До речі - ці водії на честь свята їздитимуть з увімкненими фарами (Джерело: Інформацію надав ).
  • 22.04.2005 На офіційному Web-сайті краматорського представництва Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (106.2МГц) - http://www.goldmedia.com.ua - з'явився Форум. Поспілкуватися можна за URL-адресою http://forum.goldmedia.com.ua/index.php (Джерело: Інформацію надав ).
  • 22.04.2005 Спогади про Велику Вітчизняну війну тричі на день лунають в ефірі столичної сателітарної мережі Радіо "ЕРА FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Донецьк-99.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Херсон-103.7МГц, Харків-107.0МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення). Слухайте проект "Пам'ятаємо про війну, щоб жити в мирі" на хвилях станції щодня о 6.40, 11.55 та 16.55 (Власна інформація).
  • 22.04.2005 19 квітня у столичному ефірі з'явилася нова хвиля - "Рідне радіо". Нове радіо мовить у діапазоні ультракоротких хвиль на частоті 69.68МГц. Це єдина хвиля у столиці, де звучить тільки українська музика. "Рідне радіо" - спільний проект ТРК "Люкс" та могилянського "Молодого радіо". У найближчий тиждень в ефірі "Рідного" звучатиме лише музика. Трохи згодом на цій хвилі зазвучать новини та програми "Молодого радіо". Мовлення у перші тижні є тестовим - технічний персонал радіо перевіряє чутність та якість ефіру у різних районах Києва та прилеглих населених пунктах. Повідомити про те, як чути радіо у Вашому районі, можна за адресою (тема: ТЕСТ) або безпосередньо на сайті - http://www.molode.com.ua (Джерело: "Bo.Net.Ua - Могилянський портал").
  • 21.04.2005 Національна мережа нової поп-музики "ХІТFM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Бердянськ-101.0МГц, Вознесенськ-103.6МГц, на хвилях кіровоградського радіо "Новий день" (101.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення) приготувала спеціальний великодній проект: з 25-го квітня по 2-е травня на хвилях станції лунатимуть цитати з Біблії вустами відомих діячів культури та мистецтва України (Власна інформація).
  • 21.04.2005 19-го квітня відновив роботу Броварський РПЦ, що під Києвом, який не працював з 7-го квітня поточного року через знеструмлення передавачів внаслідок заборгованості за електроенергію. Відповідно відновлено трансляції каналу УР-1 Національної радіокомпанії України на ДХ-частоті 207кГц, змішаного каналу для трансляції програм УР-2 (Радіо "Промінь") та УР-3 (Радіо "Культура") Національної радіокомпанії України на СХ-частоті 549кГц і BBC на СХ-частоті 612кГц. Усі передавачі працюють за тим графіком, що існував до 7.04.2005 (Власна інформація).
  • 20.04.2005 У Києві на частоті 69.68МГц нижнього піддіапазону УКХ ЧМ працює нова радіостанція, що представляє себе в ефірі як "Рідне радіо". На її хвилях лунає музичний нон-стоп, складений виключно з україномовних композицій, що час від час переривається джинґлом "Рідне радіо". До середини листопада 2002-го року частоту 69.68МГц використовувало Радіо "Люкс FM", згодом вона була неактивною (Власна інформація).
  • 20.04.2005 Одеська радіостанція "АРмянское Радио" (104.3МГц) розпочала трансляцію своїх програм у всесвітній мережі Інтернет. Ефір можна слухати за URL-адресою mms://ara.com.ua/araonline/. Також можна просто натиснути на надпис "послушать" ("послухати") на офіційному Web-сайті радіостанції та перейти за посиланням - http://www.ara.com.ua/ara.html. Наразі онлайн-мовлення здійснюється у тестовому режимі - тому можливо лише до п'яти одночасних підключень. У подальшому кількість можливих підключень буде збільшено (Джерело: Форум "АРмянское Радио").
  • 20.04.2005 Радіостанції "Континент" можуть повернути обладнання. Про це ІМІ заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. "Якщо буде заява від власників - обов'язково віддамо обладнання, але ми не можемо гарантувати, що радіо почне працювати. Як тільки буде заява, ми відразу її розглянемо" - пообіцяв Луценко. Мовлення столичного радіо "Континент" (вело мовлення на частоті 100.9МГц - ред.) було припинено 3 березня 2004 року шляхом демонтажу передавача та іншого обладнання працівниками міліції та Укрчастотнагляду. За кілька днів до того, радіостанція заключила угоду про вихід на її хвилі програм американського радіо "Свобода". Того дня Юрій Луценко займався цією справою як народний депутат. Він каже, що добре пам'ятає, як "працівників витягував з міліції". Наразі Сергій Шолох та юристи ІМІ готують заяву до МВС щодо повернення вилученого майна (передавача та іншої техніки) власнику, тобто пану Шолоху. Сергій Шолох зараз перебуває у США, де він має статус політичного біженця. Він заявив, що готовий повернутися на Батьківщину за умови забезпечення владою поновлення роботи радіостанції "Континент" (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 20.04.2005 У розпал весни столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Хмельницький-105.4МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) і компанія "Одиссей" представляють ексклюзивний збірник свіжих весняних хітів - "Євробум"! На диску вміщено 21 трек з верхніх ступіней світових чартів: 01. Haiducii - I Need A Boyfriend; 02. Paul Cless feat. Brixx - Suavemente; 03. Arash - Boro Boro; 04. 2 Play feat. Raghav & Naila Boss - It Can't Be Right; 05. K.Maro - Femme Like U; 06. Despina Vandi - I Believe It; 07. Kylie Minogue - Giving You Up; 08. BWO - Sixteen Tons Of Hardware; 09. Activ - Doar Cu Tine; 10. Narcotic Thrust - When The Dawn Breaks; 11. Soul Central feat. Kathy Brown - Strings of Life Stronger on My Own); 12. 2Black - Waves Of Luv; 13. Dave Armstrong - Out Of Touch; 14. Dannii Minogue vs. Flower Power - You Won't Forget About Me; 15. Blue - Curtain Falls; 16. Danzel - You Are All Of That; 17. Benassi Bros. feat. Dhany - Make Me Feel; 18. Florida Inc - I Need Your Lovin'; 19. Carolina Marquez - The Killer's Song (Kill Bill Song) (Radio Edit); 20. The Underdog Project - Remember; 21. Angel City feat. Lara McAllen - Do You Know (I Go Crazy). Довгоочікуваний диск вже є у продажу! А постійних слухачів радіо "Europa Plus Україна" чекає ще й розиграш призів на хвилях станції! Святкуй весну під музику "Європи Плюс"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.04.2005 Однією з найгарячіших тем сьогоднішнього засідання Нацради з питань телебачення і радіомовлення стане обговорення питання про позбавлення ліцензії FM-радіостанції "Супер-Нова", повідомили "proUA" у колах, близьких до Нацради. Попередня Нацрада не змогла вирішити питання про ліцензію, оскільки правом вето скористався один з її членів ради - В.Павленко. Аргументи позбавлення ліцензії виглядають таким чином: 1. Радіо "Супер-Нова" 100.5FM самовільно змінило формат мовлення з жовтня 2004-го року і почала виходити під позивними "Народне радіо", не повідомивши про це Нацраду; 2. Сталося це після фактичної зміни власників радіостанції (засновником "Супер-Нова" є компанія "Юнайтед груп", де помінялися засновники. Фактично менеджмент здійснюють представники "Просто Раді.О" і "Радіо1" з Одеси; 3. Радіо "Супер-Нова" фактично ретранслювало програми "Радіо1 - Народне радіо" з Одеси , за винятком наповнення рекламних блоків; 4. Радіо "Супер-Нова" має офіційне попередження Нацради за порушення ліцензійних умов, винесене на засіданні в грудні 2000-го року; 5. Частотний ресурс для FM-станцій у Києві вичерпаний і 1-го вересня 2005-го року після закінчення терміну дії ліцензії було б цілком логічно виставити частоту 100.5FM на конкурс, причому нинішні власники можуть прийняти в ньому участь на рівних з усіма умовах; 6. У Києві з 26 радіостанцій - 18 працює у форматі попса і шансон, питання - чи потрібне Києву 19-та станція попсового формату, і коли в Києві з'являться дитячі станції, студентське радіо, радіо з класичною музикою чи хоча б з рок-н-роллом, або з українською сучасною і народною музикою (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 20.04.2005 З понеділка 25-го квітня на мережі столичної сателітарної станції "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц та 1539кГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Мелітополь-106.3МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) стартує рубрика "Пісні Війни. Пісні Перемоги", присвячена 60-тиріччю перемоги у Великій Вітчизняній війні. В рамках рубрики раз на годину Ви зможете чути пісні про війну. А 8-го, 9-го і 10-го травня в ефірі "Дорослого радіо" виходитиме рубрика "Дорогами війни". Журналісти радіостанції розповідатимуть про основні віхи, події, дати Великої Вітчизняної Війни. Тим часом, сьогодні, 20-го квітня, на "Дорослому радіо" стартувало відразу кілька рубрик: "Класика жанру" (краща і перевірена часом музика), "Улюблені пісні з улюблених кінострічок" (пісні з відомих фільмів), "Найновіше" (останні музичні надходження) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 20.04.2005 До 60-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) представляє у своєму ефірі проект "Листи з фронту". Напевно, ви зберігаєте у себе вдома фронтові листи від ваших родичів, що билися з ворогом у роки війни? Надішліть їх ксерокопії на адресу 04073, м.Київ, А/С 78, Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (із позначкою "листи з фронту"), і рядки з цих листів пролунають на хвилях станції в рамках проекту (Власна інформація).
  • 19.04.2005 Новостворена Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оприлюднила головні принципи своєї подальшої діяльності і першочергові завдання на найближчий період, повідомляє ForUm із посиланням на УНІАН. Сьогодні на прес-конференції в Києві голова Нацради Віталій Шевченко назвав сім принципів, якими керуватиметься в своїй діяльності Нацрада: 1. Визначальною і категоричною умовою формування аудіовізуального інформаційного простору України є те, що тільки Нацрада як спеціальний законодавчо певний орган має право видавати ліцензії на телерадіомовлення, і відбуватися це має виключно на конкурсних засадах; 2. Нацрада не має наміру переглядати і відміняти попередні рішення, якщо вони приймалися відповідно до законодавства і не опротестовуються у встановленому законом порядку; 3. Нацрада звертатиметься до Верховного Суду України й інших відповідних інстанцій з метою усунення суперечностей у застосуванні норм законодавства і недопущення пов'язаних з цим рішень, а також перевищення судами своїх компетенцій у питаннях ліцензування мовців; 4. Нацрада починає працювати над створенням Концепції розвитку телерадіоінформаційного простору і оновлення нормативних актів та заповненням пропусків у нормативній базі, зокрема, і щодо ліцензування телевізійного мовлення в кабельній мережі; 5. На підставі всебічного вивчення ситуації на місцях Нацрада починає укладати детальні паспорти реґіональних інформаційних ринків з подальшим використанням цієї інформації, зокрема, при визначенні умов майбутніх конкурсів на право мовлення; 6. Нацрада схвально сприймає ідею створення в Україні громадського телерадіомовлення і готова працювати над його реалізацією відповідно до завдань і повноважень, визначених законодавством; 7. Нацрада буде максимальна відкритою для громадськості, широко залучати журналістів і медіа-спеціалістів до роботи в різних комісіях і робочих групах. Всі без виключення рішення Нацради будуть оприлюднюватися негайно, повідомляє "УНІАН" (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 19.04.2005 Сьогодні в прес-центрі інформаційної аґенції "Інтерфакс-Україна" відбулася перша прес-конференція членів оновленої Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед присутніх були лише "новачки" та голова Нацради Віталій Шевченко. Останній пояснив, що троє вже знайомих журналістам членів Нацради "залишилися на господарстві". Він запевнив, що всередині колегіального органу немає жодних розбіжностей, і загалом, члени Нацради налаштовані оптимістично, попри те, що сьогодні в інформаційному просторі панує жахливий безлад. Відповідальний секретар Нацради Владислав Лясовський повідомив, що "Нацрада ініціює інвентаризацію частотного ресурсу, який нині знаходиться в таємничому стані. Повинні впроваджуватися прозорі правила гри, чіткі вимоги до каналів з огляду на формат." "Всі форми власності перед законом рівні, - підкреслив заступник голови Нацради Ігор Курус. - Проте не скинеш з рахунку й того, що торік перед виборами багато дефіцитних частот передавалося обласними компаніям, які підтримуються з держбюджету, свавільно й незаконно комерційним каналам. Ситуація кричуща ще й тому, що саме обласні компанії можуть бути паростками Суспільного мовлення на місцях..." Загалом же, становленню Суспільного мовлення на прес-конференції приділялося багато уваги. Говорилося, що всі члени Нацради ідею створення Суспільного мовлення схвалюють. Мова йде лише про те, що телеглядачі мусять отримувати справді якісний телепродукт. В цьому сенсі варто розглядати телеканали не в площині опозиційні вони чи ні, а визначитися, до чого саме опозиційні. І, насамперед, послуговуватися в роботі стандартами журналістської професії. Голова Нацради Віталій Шевченко, відповідаючи на запитання представника тижневика "Нове слово", чи готова українська громада до того, що їй доведеться платити за Суспільне мовлення, відповів, що - готова. "Досі в нашій державі, - сказав він, - витрачалося чимало грошей нерозумно, зокрема й у інформаційній сфері. Щодо людей, то вони не рахувалися з витратами під час помаранчової революції. Отож не пошкодують грошей і на якісний телепродукт. А загалом же питання фінансування вирішуватиметься поетапно й у комплексі із загальним реформуванням сфери мовлення... Нині Нацрада працює над створенням Концепції національного мовлення. Процес є відкритим і гранично прозорим. Усі без винятку рішення будуть оприлюднюватися". Щодо виданих уже каналам ліцензій, то, як запевнили учасники зібрання, перегляд рішень щодо видачі ліцензій ними не ініцюватиметься. У разі порушення закону проблеми вирішуватимуть уповноважені на це органи. Звісно, за потреби буде й реакція Нацради. Ігор Курус відкинув звинувачення щодо заангажованості своїх колег. "По перших засіданнях бачу, - сказав він, - жодних преференцій нікому не буде". На прес-конференції також зазначалося, що нинішній склад ради є наймолодшим за віком (за роки Незалежності Нацрада оновлювалася чотири рази) і разом з тим є органом професіоналів. Вселяє оптимізм і те, що вперше співпало оновлення Нацради з новою редакцією закону, яким вона керуватиметься (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.04.2005 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має намір провести інвентаризацію частотного ресурсу. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив відповідальний секретар Нацради Владислав Лясовський, передає proUA з посиланням на "Українські Новини". За його словами, Нацрада має намір зробити це для визначення вільних частот, рівномірного їхнього розподілу і більш ретельного контролю їхньої видачі. "Тут теж потрібні якісь прозорі правила гри", - сказав він. За словами голови Нацради Віталія Шевченко, рада також має намір змінити систему проведення конкурсів на мовлення на вільних каналах і частотах. Зокрема, за його словами, раніше Нацрада просто оголошувала конкурс на мовлення на каналах і частотах незалежно від програмного наповнення. Шевченко сказав, що тепер рада вивчатиме, якого саме наповнення не вистачає в тих чи інших реґіонах і відповідно до потреб буде визначатися, що саме транслюватиметься на даній частоті. Шевченко також відзначив, що умови програмного наповнення будуть прописані у видаваній на мовлення ліцензії. Новий склад Нацради також визначив основні напрямки своєї діяльності, зокрема, відзначив, що не має наміру скасовувати прийняті попереднім складом ради рішення у випадку їхньої відповідності законодавству; починає створення концепції розвитку телерадіомовлення і складання детальних паспортів інформаційного мовлення в реґіонах; готовий приступити до реалізації концепції суспільного телебачення. Як повідомлялося, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення обрала своїм головою депутата Верховної Ради від фракції Української народної партії Віталія Шевченка. У жовтні 2004 -го року Верховна Рада прийняла закон про внесення змін у закон про Нацраду, однак Леонід Кучма, що тоді обіймав посаду Президента України, застосував право вето і повернув його для повторного розгляду Радою. 3-го березня Рада повторно визначила правові основи діяльності Нацради, і на початку квітня Президент Віктор Ющенко підписав цей закон (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.04.2005 Новосформована Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не має наміру переглядати рішення попереднього складу, але найближчим часом проведе інвентаризацію частотних ресурсів у країні, заявив голова Нацради Віталій Шевченко в ході своєї першої прес-конференції на новій посаді. "У нашій країні є, кому копатися (у незаконних рішеннях - ІФ). Цей орган не називається Нацрадою. Якщо усі відповідні органи простежать за дотриманням законності, попрацюють у виявленні незаконності, аргументовано доведуть, що попередні рішення Нацради були прийняті незаконно, а таких рішень багато, ... ми готові на це реагувати. Але ми не хочемо самі виявляти, чи зміцнювати тенденції ревізії попередніх рішень", - заявив Віталій Шевченко на сьогоднішній прес-конференції в аґенції "Інтерфакс-Україна" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.04.2005 Представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Луганській області Євген Селіванов відмовився від яких-небудь коментарів із приводу перебування комісії Нацради в Луганській області, повідомляє cxid.info. Він мотивував свою відмову, тим, що навколо діяльності комісії існує нездоровий ажіотаж, і її діяльності приписуються політичні мотиви (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.04.2005 23-го квітня столична сателітарна мережа "Авторадіо Україна" (Київ-107.4МГц, Сімферополь-90.6МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Суми-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Севастополь-102.8МГц, Феодосія-106.1МГц, Керч-107.6МГц, а крім того - на хвилях хмельницького радіо "Поділля-Центр" (104.6МГц)) святкуватиме першу річницю з дня початку мовлення. Запрограмуй вже зараз Перше Автомобільне Радіо на першу кнопку автоматичної настройки вашої автомагнітоли та шукай 23-го квітня на вулицях спеціальні мобільні команди "Авторадіо Україна" й отримуй свої призи (Власна інформація).
  • 18.04.2005 На хвилях столичної радіостанції "Народне радіо" (100.5МГц) стартувало нове ранкове шоу "Буенос-Утрос" з відносно новим для України форматом talk-morning-show. Від сьогодні щоранку з 7.00 до 11.00 слухачі "Народного радіо" матимуть змогу обговорити з ведучими наболілі теми, близькі кожному жителю столиці. Події, що трапилися у Києві та за його межами, шоу-бізнес і аспекти життя кожного з нас - все це разом із запальними коментарями ведучих, гостей у студії і думками слухачів плюс ориґінальний аудіодизайн. Таким чином, "Буенос-Утрос" робитиме кожен ваш ранок бадьорим і сповненим гарного настрою. Ведучі програми "Буенос-Утрос" - Тетяна Пчолкіна, Матвій Нікольський і Сергій Щербаков (Джерело: Інформацію надав ).
  • 18.04.2005 19 квітня о 12.30 в приміщенні інформаційної аґенції "Інтерфакс-Україна" (вул. Рейтарська, 8/5-а) відбудеться прес-конференція членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за участі новообраного керівництва Нацради. Тема: початок роботи Національної ради в оновленому складі, визначення першочергових завдань та означення стратегії діяльності (Джерело: Сайт Нацради).
  • 18.04.2005 Спеціально для своїх київських слухачів мережеве "Авторадіо Україна" (Київ-107.4МГц, Сімферополь-90.6МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Суми-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Севастополь-102.8МГц, Феодосія-106.1МГц, Керч-107.6МГц, а крім того - на хвилях хмельницького радіо "Поділля-Центр" (104.6МГц)) віднедавна пропонує нову послугу. Якщо ви пропустили черговий випуск програми "Народна пробка", інформація про ситуацію на київських дорогах може бути доставлена прямо на ваш мобільний телефон. Телефонуйте за номером 322 з 8.00 до 20.00 аби дізнатися про пробки, тянучки та інші особливості, які впливають на рух вулицями столиці. Послуга є доступною для абонентів усіх національних GSM-операторів (Власна інформація).
  • 18.04.2005 Звертаємо вашу увагу на те, що програми столичної сателітарної мережевої станції "Love Radio" (Київ-95.2МГц, Одеса-89.0МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Донецьк-92.3МГц, Луганськ-91.3МГц) відтепер можна слухати також у всесвітній мережі Інтернет. Трансляції ведуться в режимі Streaming MP3 за URL-адресою http://radio.united.net.ua:8000/love-radio.m3u. Швидкість потоку - 64 Kbps, аудіосигнал - 44kHz, стерео (Інформація з власних джерел).
  • 16.04.2005 В ефірі міста Донецьк сталися зміни. З 14-го квітня на частоті ТРК "Макіївка" (106.4МГц), що досі представляло в ефірі міста програми столичної мережевої станції Dance radio "Kiss FM", лунає програма столичної мережі Радіо "Шансон" (Інформація з власних джерел).
  • 15.04.2005 13-го квітня в місті Олександрія Кіровоградської області на частоті 105.1МГц стартувала нова радіостанція. Радіостанцію представляє ТОВ ТРК "Радіо великих доріг". Нова станція поки працює у тестовому режимі - в ефірі цілодобово лунає музичний нон-стоп (складений з композицій формату Hot AC), що час від часу переривається ID "105.1" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 15.04.2005 1-3 травня у Каховці пройде 14-ий міжнародний фестиваль "Таврійські ігри". Національна мережа нової поп-музики "ХІТFM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Бердянськ-101.0МГц, Вознесенськ-103.6МГц, на хвилях кіровоградського радіо "Новий день" (101.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення) також вирушає до Каховки, аби у прямому ефірі спілкуватися з учасниками фестивалю. До речі, найактивніші слухачі станції також матимуть можливість одержувати відповіді на свої питання з перших вуст свого кумира. Слухайте радіо "ХІТFM Україна", аби дізнатися більше про те, як це зробити (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.04.2005 1-го, 2-го і 3-го травня, у Каховці проходитиме наймасштабніше національне дійство - 14-й фестиваль "Таврійські ігри 2005". Краматорське представництво Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (106.2МГц) відряджає спецкорра до самої гущавини подій. Слухайте прямі включення з місця подій, найгарячіші новини зі сцени і багато чого іншого о 11.45 і 21.45 у дні фестивалю, на "Хвилі всіх поколінь" (Джерело: Сайт Радіо "Мелодія"-Краматорськ).
  • 15.04.2005 Ранкове шоу "Первая смена", що транслюється в ефірі столичної сателітарної мережі "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Хмельницький-105.4МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення), йде у відпустку. Протягом тижня з 18-го квітня Михайло Плотніков, Альона Масуренкова та Ілля Колєсніков відпочиватимуть, а о сьомій ранку 25-го квітня знов повернуться в ефір з бадьорим ранковим настроєм, жартами і забавними рубриками. А поки ведучі ранкового шоу відсипатимуться і набиратимуться сил, слухачів радіо "Europa Plus Україна" будитиме Андрій Альохін, у компанії з яким ваш ранок буде енергійним та веселим (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.04.2005 Нове ранкове шоу - "Буенос Утрос" стартує з понеділка, 18-го квітня, в ефірі столичної радіостанції "Народне радіо" (100.5МГц) (Власна інформація).
  • 14.04.2005 13-го квітня відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було прийнято рішення про призупинення конкурсного відбору на право користування частотами 104.2МГц у м.Нікополі Дніпропетровської області; 100.3МГц у м.Кременчуці Полтавської області; 101.3МГц у м.Житомирі; 91.0МГц у м.Черкасах (Рішення №170 від 13.04.2005 року м.Київ Протокол №12). Розглянувши службову записку заступника начальника юридичного управління за № 9/296 від 03.03.2005 року, на підставі ухвал Господарського суду м.Києва від 21.02.2005 року, Національна рада вирішила: 1. Враховуючи ухвали Господарського суду м. Києва за № 6/177 та № 6/176 від 21.02.2005 року, призупинити конкурсний відбір на право користування частотами 104.2МГц у м.Нікополі Дніпропетровської області; 100.3МГц у м.Кременчуці Полтавської області; 101.3МГц у м.Житомирі; 91.0МГц у м.Черкасах. 2. Рішення про призупинення конкурсного відбору на частоти 104.2МГц у м.Нікополі Дніпропетровської області; 100.3МГц у м.Кременчуці Полтавської області; 101.3МГц у м.Житомирі; 91.0МГц у м.Черкасах опублікувати у засобах масової інформації. 3. Остаточне рішення щодо проведення конкурсного відбору на вищезазначені частоти прийняти після завершення судової справи. 4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника голови Національної ради Сторожука Ю.А. Голова Національної ради /підпис/ В.Шевченко. Відповідальний секретар /підпис/ В.Лясовський (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.04.2005 Новий радіопроект стартував 12-го квітня у полтавському ефірі. Місцева радіостанція "Полтава Плюс" (100.6МГц), структурний підрозділ ТРК "ЮТА", що донедавна транслювала музику у стилі "шансон", відтепер працює в новому форматі, представляючи полтавчанам програму "Радіо Диско". На разі триває технічний ефір, однак, плани у колективу станції багатообіцяючі. Ось що про них сказано в офіційному прес-релізі, який розповсюдила станція: "В рамках здійснення стратегії активного розширення своєї присутності на ринку, ТРК ЮТА оголосила про початок мовлення нової радіопрограми - "Радіо Диско". Це музично-інформаційна програма, що виходить в ефір на частоті 100.6FM. Ефірна політика "Радіо Диско" враховує переваги масової й економічно привабливої аудиторії, ядро якої складають слухачі у віковому сегменті від 25-ти до 49-ти років. Основу музичних програм "Радіо Диско" складають шлягери 80-х і 90-х років, а також найактуальніші хіти, що належать до жанру якісної популярної музики. Головний критерій: музика нової радіостанції має передавати атмосферу "диско", іншими словами - створювати життєстверджуючий, позитивний настрой. Традиції музичної масової культури, народжені в "епоху диско", продовжують впливати на сучасну поп-музику. Це дозволяє об'єднати "класику" з новітніми музичними творами і додати "Радіо Диско" сучасного звучання. Музична фонотека "Радіо Диско", складена переважно із закордонних композицій, була протестована компанією Gallup Media. Цілком укомплектований штат ведучих музичних програм, що стало результатом строгого професійного кастинґу. Спеціальні програми на радіостанції ведуть визнані зірки радіо. Легендарна Ксенія Стриж представляє передачу "Стриж-тайм". У програмі зачіпаються актуальні соціально-економічні питання, йде довірча розмова з аудиторією на загальнолюдські теми. Семен Чайка і його програма "Чайкино гнездо" задовольняє потреби цільової аудиторії в серйозній інформації суспільно-політичного характеру. Відомий композитор, лауреат багатьох вітчизняних і міжнародних нагород Григорій Гладков веде в ефірі радіостанції передачу "для батьків і дітей", що зветься "Детскотека". Харизматичный Дмитро Широков є господарем авторської програми "Магнитоальбом", в основі концепції якої лежить використання найрідших музичних записів вітчизняних виконавців. Особливістю інформаційного наповнення ефіру є те, що радіостанція навмисно уникає депресивної форми подачі новин, повідомляючи публіці достовірну інформацію про події в суспільному житті, світі бізнесу, культури і спорту. До процесу створення і просування проекту були залучені кращі творчі сили ТРК "ЮТА". Розроблено офіційний фірмовий стиль радіостанції, включаючи логотип, а також ориґінал-макети для рекламної кампанії. "Радіо Диско" зробило ставку на створення ексклюзивного оформлення ефіру. У реалізації концепції брали участь відомі діячі шоу-бізнесу. Створено офіційний Гімн "Радіо Диско", авторами якого стали Карен Кавалерян і Кім Брейтбурґ. На основі головної теми гімну зроблені ідентифікаційні джинґли радіостанції. Першорядна роль у створенні нової радіопрограми належить генеральному директору ТРК "ЮТА" Ганні Бенюк. Одночасно відомий радіоведучий Ян Потєхін є продюсером "Радіо Диско" і займається реалізацією і закріпленням позитивного й успішного іміджу "Радіо Диско" на 100,6FM. Рекламною службою на "Радіо Диско" відає Світлана Вільховик. І це - справжні професіонали, що мають найбагатший досвід, які працюють виключно на результат. Тому на ТРК "ЮТА" переконані, що позитивний заряд бадьорості, оптимізму й успіху, що несе програма "Радіо Диско", допоможе Вам у досягненні всіх поставлених цілей!" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 14.04.2005 22-го квітня столична сателітарна мережева станція "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) збирає всіх своїх друзів на урочисте святкування власного одинадцятиріччя (фактично станція народилася 3.02.1994 - ред.). Приходь 22-го квітня о 22.00 до нічного клубу "Бінґо" і переконайся, що співробітники станції вміють розважатися. На вас чекає величезна кількість сюрпризів від ді-джеїв "GALA"-радіо, можливість поспілкуватися з відомими людьми, запальна музика у виконанні гурту "Пиво вдвоём", святковий торт для кожного гостя та безліч дотепних жартів від команди КВК "95 квартал". До 23.00 - вхід 30 гривень (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.04.2005 Як повідомляє "Lenta.ru", російське ЗАТ "Эхо Москвы" вирішило освоїти український медіа-ринок. На разі керівництво однієї з найпопулярніших російських радіостанцій розробляє два проекти - одержання ліцензії на мовлення в Україні і створення в нас незалежної радіостанції під брендом "Эха". Про це "Незалежний газеті" повідомив головний редактор "Эха Москвы" Олексій Вєнєдіктов. За його словами, вже зараз "вживаються заходи для того, аби інформаційна політика нової радіостанції була незалежною від української влади". Для цього ЗАТ має намір стати власником блокуючого пакету акцій філії. У той же час, на думку генерального директора радіостанції Юрія Федутінова, в "Эха Москвы" можуть виникнути складності з мовленням в Україні. "Ми не вписуємося у ті квоти, що передбачені українським законодавством для ведення трансляцій недержавними мовами", - відзначив гендиректор, додавши, що спочатку "Эху Москвы" доведеться обмежитися лише кількома годинами мовлення російською. Не вирішено також питання з фінансуванням проекту. На сьогоднішній день у бюджеті ЗАТ не передбачено коштів на відкриття мовлення у Києві. Однак Юрій Федутінов завірив, що якщо активність менеджерів радіостанції в Києві дасть свої результати, "ми зберемо раду директорів і спробуємо переконати її у тому, що це є доцільним" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.04.2005 Як вже повідомлялося, вчора було обрано голову Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Ним став Віталій Шевченко. Сьогодні відбулись вибори керівного складу Націрнальної ради з питань телебачення та радіомовлення. Першим заступником голови обрали Юрія Сторожука, другим - Ігоря Куруса, секретарем відповідно став Владислава Лясовський (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.04.2005 Сьогодні, 13-го квітня 2005-го року, у Верховній Раді України відбулися слухання щодо створення в державі громадського телерадіомовлення . В них взяли участь народні депутати України, журналісти, представники громадських організацій. З доповідями виступили віце-прем'єр міністр України Микола Томенко, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Сергій Правденко. Микола Томенко, зокрема, окреслив ситуацію зі створенням в Україні суспільного телебачення, яка, на жаль, затягнулась на роки і висловив рішучість, що нова влада ближчим часом доможеться реалізації даного проекту, який би працював не на владу, не на окремі клани, а слугував суспільству в цілому. Віталій Шевченко зазначив, що найкращою базою для розгортання суспільного мовлення є Національна телекомпанія України. Відкритим залишається питання щодо долі обласних державних ТРО. Важливим, на думку В.Шевченка, має бути визначення конкретного підготовчого періоду для створення суспільного телемовлення. Він також запевнив присутніх у тому, що Національна рада докладе всіх зусиль, аби сприяти якнайшвидшому втіленню в життя ідеї суспільного телебачення. Сергій Правденко нагадав, що нинішній голова Нацради В.Ф. Шевченко свого часу, будучи народним депутатом України, був автором законопроекту про суспільне мовлення (1997 рік), але, на жаль, через спротив тодішнього режиму реально втілити закон в життя так і не вдалось. С.Правденко висловив ряд думок щодо особливої ролі в даному проекті, яка має бути відведена Наглядовій Раді суспільного телебачення. В обговоренні доповідей взяли участь народні депутати України В.Яворівський, М.Жулинський, А.Шкіль, голова державного Комітету телебачення і радіомовлення І.Чиж, інші фахівці телерадіосфери. Президенти Національної телекомпанії України (Тарас Стецьків) та Національної радіокомпанії України (Володимир Набруско) також висловились за підтримку ідеї створення на базі державних телерадіокомпаній, які вони очолюють, якісно нового телерадіомовлення - суспільного. За результатами парламентських слухань було прийнято відповідну резолюцію (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.04.2005 Найближчим часом на радіо у краматорському ефірі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (106.2МГц) стартує новий проект - "Рекламіна". Відомо, що найпопулярнішим видом роздачі призів на радіо є вікторина. А на краматорській "Мелодії" є "Рекламіна". Слово "Рекламіна" - розшифровується як "рекламна міна"; її "закладає" ведучий у вигляді цікавого запитання (у середині рекламного блоку на 35-й хвилині). Якщо ви - інтелектуал, то необхідно терміново скинути правильну відповідь на пейджер станції за номером 8-703-500-106-2. У випадку правильної відповіді, ви одержуєте приз і, таким чином, "розмінуєте" рекламу. Якщо відповіли неправильно, то в рекламному блоці на 50-й хвилині відбувається "вибух" у вигляді правильної відповіді. "Рекламіна" виходить щодня, щогодини в рекламних блоках (з 7.35 до 18.50) (Джерело: Сайт радіо "Мелодія"-Краматорськ).
  • 13.04.2005 Першочерговим питанням Нацради буде - інвентаризувати радіочастотний ресурс. Про це сказав новообраний голова Національної ради з питань телебачення й радіомовлення України Віталій Шевченко. "Першочерговим питанням Нацради, очевидно, буде - інвентаризувати радіочастотний ресурс, наскільки це вдасться в цих умовах, оскільки він дуже обмежений. Зараз, мабуть, можна говорити про те, що в деяких реґіонах він (радіочастотний ресурс) практично на межі вичерпання", - зазначив пан Шевченко. Що стосується властиво інформаційного ринку, "ми повинні зробити якісь зрізи або портрети цього ринку, у розрізі окремих реґіонів", сказав він. "Швидше за все, повідомляючи майбутні конкурси, ми повинні собі чітко формулювати завдання, які це повинні бути конкурси, який формат цих конкурсів, які завдання майбутнім конкурсантам ставляться для того, щоб максимально ефективно формувати мовну картину в тім чи в тім реґіоні", - наголосив Шевченко. Також новий керівник Національної ради з питань телебачення й радіомовлення наголосив на тому, Нацрада мусить працювати винятково як колегіальний орган, і всі її рішення мають бути колективними. "У минулому багато було докорів Нацраді, коли з'являлися, часом, якісь рішення, листи, ініціативи, які виходили від когось зі членів Нацради або від його керівництва, але не були рішеннями колективними, але ж це конструктивний колективний орган", - сказав Шевченко. Рішення Нацради повинні бути прозорими, при цьому має враховуватися громадська думка й позиції мовців, зазначив він. Говорячи про ситуації навколо телеканалу НТН, він сказав, що акції проводяться "нібито на захист свободи слова". "Ми вважаємо, що це спекуляції, що ми повинні домогтися того, щоб радіочастотний ресурс ділився винятково на конкурсних засадах, винятково Нацрадою. Ми повинні унеможливити одержання ліцензій поза конкурсом, так, як це було торік, і будемо зараз домагатися, щоб це питання на вищому рівні було обговорене перед судовими органами, і було поставлено крапку в тім, як насправді повинні видаватися ліцензії", - сказав Шевченко. У той же час, він зазначив, що перші кроки Нацради під новим керівництвом будуть оголошені окремо найближчим часом. "Ми обов'язково зробимо якусь публічну заяву із приводу наших найближчих планів", - сказав він. "Ми приступаємо до роботи за нових правил, нового закону, але дотепер мені легко було на ці теми говорити як члену Нацради, а зараз я розумію, що зв'язаний якимись певними колективними зобов'язаннями", - зазначив Шевченко (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 12.04.2005 12 квітня 2005 року на засіданні Національної ради України згідно зі ст. 9 п. 1 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" члени Національної ради таємним голосуванням обрали голову Національної ради України. Ним став Шевченко Віталій Федорович. Шевченко Віталій Федорович народився 23 червня 1954 року в м. Ічня Чернігівської області. Закінчив філологічний факультет Київського педінституту, факультет журналістики Київського університету ім. Тараса Шевченка, Європейський інститут адміністрування за спеціальністю "права людини та інформація". Працював кореспондентом газети "Друг читача", старшим редактором та завідуючим редакцією у видавництві "Мистецтво", кореспондентом та відповідальним секретарем, заступником головного редактора та головним редактором журналу "Сільські обрії". За сумісництвом працював також співредактором газети "За Київським часом", завідуючим кореспондентським пунктом у Києві редакції газети "Ukrainian news" (Канада), оглядачем з питань економіки та політики редакції газети "Наш час", головою редакційної ради - головним редактором редакції газети "Час/time". Обирався депутатом Київської обласної ради від м. Фастова (1994 р.), народним депутатом України другого (від округу №213 м. Фастова) та третього (за виборчим списком Руху) скликань Верховної Ради України, де був членом та секретарем Комісії з питань свободи слова та інформації. З 19 березня 2003 року був заступником голови Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення. 10 березня 2005 року обраний депутатом Верховної Ради в багатомандатному загальнодержавному виборчому окрузі згідно з постановою Центральної виборчої комісії №53 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.04.2005 13-го січня Верховна Рада України ухвалила рішення про проведення парламентських слухань з питань громадського телерадіомовлення. Тоді авторами постанови "Про парламентські слухання "Перспективи створення громадського телерадіомовлення в Україні" виступили народні депутати, члени парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, Сергій Правденко та Юрій Артеменко. Згідно цього документу, завтра об 11-й годині в залі засідань Верховної Ради України розпочнуться парламентські слухання на тему: "Перспективи створення громадського телерадіомовлення в Україні". Відкриє слухання перший заступник Голови Верховної Ради України Мартинюк А.І. Очікується, що співдоповідачами слухань по громадському мовленню будуть: віце-прем'єр-міністр України з гуманітарних питань Томенко М.В., Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Шевченко В.Ф., перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Правденко С.М. Томенко, ініціюючи громадські слухання, ще у січні наголошував на необхідності зробити "державне телебачення сильним суспільним мовленням, де б по телебаченню був не телемаркет і не Президент з урядом, а де були б реґіони, освіта, культура, можливо, як по старих часах, телеуроки, де вчителі могли б спокійно включити телебачення і послухати мудрих людей, коли йде викладання в телеверсію уроків". Як повідомлялось раніше, парламентські слухання по суспільному мовленню були ініційовані для пошуку механізмів, які б дали змогу впровадити в життя Закон "Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України". Цей закон Верховна Рада України ухвалила ще в 1997-му році, однак через відсутність нормативно правової бази він не діяв. Пропозиції учасників слухань, як неодноразово наголошували автори проекту постанови, "мають послужити робочим матеріалом для Верховної Ради України в цілому, інших органів державної влади та Комітету з питань свободи слова та інформації, зокрема для реалізації законодавчих засад щодо створення громадського телебачення в Україні" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.04.2005 Національна рада з питань телебачення та радіомовлення обрала сьогодні керівника. Ним за підсумками таємного голосування став Віталій Шевченко. Усі вісім членів Нацради одностайно підтримали кандидатуру пана Шевченка. Нагадаємо, що відповідно до нової редакції Закону про Національну раду при обранні керівника мають розглядатися кандидати, подання щодо яких підписане щонайменше трьома членами Національної ради. Вибори проводяться таємно. Обраним на посаду голови вважається особа, за яку проголосувало не менше п'яти членів Національної ради з восьми. Під поданням про обрання Віталія Шевченка головою Нацради підписались усі її вісім членів. Тому результат таємного голосування, як повідомляли мас-медіа, був прогнозований наперед (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.04.2005 В четвер, 7 квітня, було відключено Броварський радіопередавальний центр, який забезпечував мовлення програм Українського радіо на 90% території України. До сьогоднішнього дня робота передавачів Броварського РПЦ не відновлена у зв'язку з відсутністю коштів для сплати боргів за спожиту електроенергію. Коментуючи цю ситуацію, віце-прем'єр-міністр Микола Томенко зазначив, що немає жодної серйозної причини для відключення Броварського радіопередавального центру, оскільки уряд виділив і перерахував Держкомтелерадіо на трансляцію та вироблення державних теле- і радіопередач 48 мільйонів 832,4 тисяч гривень. За його словами, той факт, що досі не укладені відповідні угоди між Держкомтелерадіо, Концерном радіомовлення, радіозв'язку і телебачення та Національною радіокомпанією, необхідно сприймати як "своєрідний саботаж керівників цих відомств в забезпеченні громадян вчасним інформуванням про події в Україні". Як повідоми прес-служба Миколи Томенка, віце-прем'єр-міністр дав розпорядення протягом сьогоднішнього дня підписати відповідні угоди між Національною радіокомпанією та Концерном РРТ, а Держкомтелерадіо забезпечити контроль за виконанням цієї угоди та відновленням роботи Броварського РПЦ (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.04.2005 У Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення зареєстровано офіційне подання про висунення кандидатури Віталія Шевченка для обрання на посаду голови цього контрольно-ліцензійного органу у сфері діяльності аудіовізуальних ЗМІ. Як повідомили УНІАН у прес-службі Української народної партії, подання підписали всі члени нового складу Нацради. Відповідно до нової редакції Закону про Національну раду, щойно підписаної Президентом України, при обранні керівника мають розглядатися кандидати, подання щодо яких підписане щонайменше трьома членами Національної ради. Вибори проводяться таємно. Обраним на посаду голови вважається особа, за яку проголосувало не менше п'яти членів Національної ради з восьми. У повідомленні прес-служби УНР також зазначається, що, ймовірно, голову Національної ради буде обрано цього тижня. За інформацією прес-служби УНР, відбулося перше засідання Національної ради в новому складі. Ухвалено рішення, зокрема, про створення комісії для проведення службового розслідування фактів видачі ліцензій на теле- та радіомовлення без конкурсів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.04.2005 На хвилях мелітопольського "Стильного радіо Південний Простір" (102.2МГц) з березня виходить рубрика "Сучасна українська музика для сучасних людей". Щодня на 43-й хвилині кожної музичної години (окрім вітальних програм) на хвилі радіостанції лунають пісні сучасних вітчизняних виконавців, що співають українською мовою. Композиції надає відома київська компанія "ФДР Радіоцентр" (Джерело: Інформацію надала Олександра Свєтлова).
  • 11.04.2005 "Державні та комунальні ЗМІ житимуть добре, але недовго", - заявив сьогодні віце-прем'єр-міністр України Микола Томенко. За його словами, цього року уряд має намір проводити більш твердий контроль державного фінансування обласних ТРК та інших засобів масової інформації. При цьому він відзначив, що цей рік стане перехідним для державних і комунальних ЗМІ. "Важливо прийти до того, щоб державні ЗМІ були не для губернаторів, а для тих людей, що живуть у реґіонах", - підкреслив М.Томенко. Як передає кореспондент ЛігаБізнесІнформ, він також пообіцяв, що уряд спробує знайти формулу того, щоб державні ЗМІ були громадськими медіа, а не медіа для чиновників. У свою чергу, Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко додала по цьому питанню, що "у жодному разі ніхто закривати нічого не буде". Прем'єр завірила, що журналістські колективи державних і комунальних ЗМІ "нікуди не дінуться". Вона додала, що ціль уряду - створити умови для незалежної роботи таких ЗМІ (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.04.2005 В ефірі одеської радіостанції "Перше радіо" (87.5МГц) з'явилися рекламні блоки. Телефон рекламного відділу станції (0482)-32-13-21 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.04.2005 Від учорашнього дня призупинила мовлення полтавська радіостанція Стильне радіо "Полтава плюс Шансон" (100.6МГц) ТРК "ЮТА" (Інформація з власних джерел).
  • 8.04.2005 Ціллю перебування у Донбасі президента радіокомпанії "Радіо "Свобода/ Вiльна Європа" Томаса Даєна є зустріч з місцевими керівниками для налагодження у майбутньому мовлення у цьому реґіоні радіостанції. Про це у розмові з ІМІ розповів голова київського офісу "Радіо Свобода" Олександр Народецький. - Пан Томас Даєн - Президент радіо "Свобода/ Вльна Європа" не їде в Донбас зустрітися з паном Ахметовм , пояснив Народецький. - Це не є його мета. Не тільки пан Томас Даєн, але й член Mіжнародної ради радіомовлення США Джері Гірзберґ, і я їх супроводжую, їдуть для того, щоб зустрітися в Донецьку, Донбасі з певною кількістю місцевих керівників: донецький губернатор, ректор університету, туди входить індустріальні керівники, серед яких пан Ахмєтов. Мета в нас одна - знов повернутися в FM-діaпапазон як на сході, так і на Заході. Декілька місяців тому Томас Даєн був у Львові щоб познайомитися з місцевими крівниками. Те саме ми б хотіли зробити не тільки в Донбасі, але й на Харківщині, Дніпропетровщині тощо. Щодо угоди із "Радіо Київ", Олександр Народецький зазначив, що наразі Вашінгтонська сторона вже підписала контракт на мовлення на хвилях "Києва" близько 2 годин вранці, та 2 годин ввечорі. Тепер чекають на підпис Києва. За його словами технічна сторона проекту вже виконана, проте точна дата початку мовлення поки невідома. -Нам би хотілося зламати одну тенденцію. Щоб з нами були не комерційні, а партнерські стосунки. Комерційні стосунки з "Радіо Свобода" - не справедливо. Ми б хотіли, щоб нас брали ті, хто в нас бачить певну цінність, а з іншого боку знали, що ми у будь-яку комерційну станцію приносимо наших слухачів. Ми свою цінність передамо тій чи іншій станції. Переходу від комерційних до партнерських стосунків ми будемо намагатися, як наприклад це робить радіостанція Бі-БІ-Сі, - додав Олександр Народецький (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.04.2005 Тепер "Свято щодня" в ефірі краматорського відділення Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (106.2МГц) дійсно трапляється щодня. Торти від слов'янської мережі магазинів "Паляниця" і корисні у господарстві речі від будівельного супермаркету "Декор Сервіс" тепер можна вигравати щодня о 18.40. Для перемоги необхідно уважно слухати ефір радіо "Мелодія" протягом дня. А для тих, хто синхронізує свої плани відповідно до розташування зірок, стартував щоденний найточніший астропрогноз в рубриці "Мелодія зірок", яку можна слухати о 7.40 (Джерело: Сайт радіо "Мелодія"-Краматорськ).
  • 8.04.2005 На додачу до встановлених на РПЦ Бровари, що під Києвом, передавачів Національної радіокомпанії України на частотах 207кГц та 549кГц, вчора також припинив роботу встановлений на цьому ж РПЦ СХ-передавач BBC - 612кГц (Джерело: ).
  • 8.04.2005 Сьогодні об 11-ій годині в радіоефірі Львівщини розпочалася хвилина мовчання - на знак жалоби та пам'яті за Іваном Павлом ІІ. З такою ініціативою виступила радіостанція "Львівська хвиля" (100.8МГц та 66.26МГц), запропонувавши в момент початку поховальної церемонії Папи Римського Івана Павла ІІ у Ватикані оголосити в радіопросторі Львівщини хвилину мовчання. Підтримку цій ініціативі висловили керівники усіх провідних радіостанцій Львова та області. Крім того, зважаючи на оголошену жалобу, сьогоднішні програми місцевих радіостанцій позбавлені розважальних елементів і відповідної музики (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 7.04.2005 Сьогодні вдень через несплату було відімкнено єдиний в Україні довгохвильовий передавач 1-ї програми Національного радіо України (207кГц), встановлений на РПЦ Бровари під Києвом. Вочевидь, також сьогодні ввечері не буде увімкнено встановлений на цьому ж РПЦ середньохвильовий передавач на частоті 549кГц, що транслює 2-у (радіо "Промінь") та 3-ю (Радіо "Культура") програми Національного радіо України (Джерело: ).
  • 7.04.2005 Нова київська радіостанція - радіо "Джем FM" (95.6МГц) чекає на відгуки слухачів. Для цього станцією задіяно голосовий портал - номер 699. За цим номером можна повідомляти на станцію свої зауваження, критику, побажання. Автора найцікавіших думок стосовно роботи радіо "Джем FM" чекає приз - золота колекція дисків від компанії "Moon Records" (Власна інформація).
  • 7.04.2005 З 25-го квітня на мережі столичної сателітарної станції "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц та 1539кГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Мелітополь-106.3МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) стартує рубрика "Пісні війни. Пісні перемоги", приурочена до святкування 60-тиріччя перемоги у Великій вітчизняній війні. А вже з 11-го квітня на "Дорослому радіо" стартує нова ігрова акція - "Отдых по-взрослому" ("Відпочинок по-дорослому"). Буде розіграно предмети для відпочинку і туризму, а також - фотоапарати, магнітоли, радіоприймачі та відеокамеру. Подробиці - в ефірі "Дорослого радіо" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 7.04.2005 Столичне ЗАТ "Радіокомпанія Гала" прийнято до складу Асоціації мережевих телерадіомовників України - об'єднання, до якого входять вісім провідних телеканалів та радіостанцій України. За словами директора з розвиту "GALA"-Радіо, Богдана Болховецького, участь у роботі бізнес-асоціації є свідченням того, що "GALA"-Радіо впроваджує довготермінові стратегічні плани роботи на ринку і планує розвиток своєї мережі. На думку Богдана Болховецького одним із головних напрямків діяльності Асоціації має стати сприяння у дотриманні законності при ліцензуванні телеканалів та радіостанцій, оскільки саме це є головним питанням спільного інтересу мережевих мовників, які планують розвиватись. Правління Асоціації вирішило запропонувати телеканалам та радіостанціям, які мають розгалужену мережу для мовлення у більшості реґіонів України, вступити в Асоціацію. Необхідність залучення до роботи Асоціації більшого числа телерадіокомпаній пов'язана з тим, що при розробці нового механізму ліцензування, який передбачений проектом закону про телебачення та радіомовлення необхідно врахувати позиції усіх провідних підприємств телерадіомовлення, для того, щоб уникнути в майбутньому конфліктів, які супроводжували галузь довгий час. Заяву на вступ в Асоціацію подало, також Радіо "Ера". ЗАТ "Радіокомпанія Гала", радіостанція, що веде трансляцію програм в FM діапазоні на частоті 100.0МГц та 69.02МГц 24 години на добу, була першою комерційною радіокомпанією, створеною у м.Києві у 1993 році. Веде мовлення у форматі СHR (Contemporary Hot Radio) - "Сучасне радіо хітів" - з урахуванням національних, культурологічних відмінностей України, а також вітчизняного досвіду радіомовлення (Джерело: Портал Асоціації "Мережа").
  • 7.04.2005 Столичне "MusicРадiо" (101.5МГц) оголошує про початок нової акції - "Тримай зв'язок!". "Тримай зв'язок" - це розвага для тих, хто є абонентом "ITC CDMA УКРАЇНА" і інформація для тих, хто ще не є абонентом "ITC CDMA УКРАЇНА". Усе дуже просто: Якщо Ви таки є абонентом компанії, задумайтеся над таким питанням: а в чому ж полягають переваги Вашого зв'язку і пам'ятайте, що Ваші думки можуть принести Вам у подарунок DVD! І якщо Ви готові сформулювати свої думки письмово, надішліть їх на "МusісРадіо" за факсом (044)-238-83-82 або електронною поштою на скриньку . УВАГА: обов'язково укажіть Ваше ім'я і прізвище, а також - номер телефону (CDMA). А далі - ведучі "МusісРадіо" зателефонують Вам (з 12.00 до 13.00 у будні) і попросять повторити Вашу розповідь у прямому ефірі. І якщо ви знову погодитеся - отут Вас і чекає цей самий DVD-плейєр (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.04.2005 РІА "Новости" повідомляє, що генеральний директор столичної радіостанції "Континент" (вела мовлення на частоті 100.9МГц з 13.12.1995 по 3.03.2004 - ред.) Сергій Шолох заявляє, що "дуже хоче" повернутися в Україну, а також почути, що в нього є шанс повернути радіостанцію. Про це Сергій Шолох заявив в інтерв'ю журналістам у Вашингтоні під час прийому від імені Міжнародного Республіканського інституту і Національного демократичного інституту, даного на честь президента України Віктора Ющенка. "Я сюди прийшов, аби якось вирішити це питання", - сказав Сергій Шолох. "Єдине, я не хочу повертатися просто в нікуди", - сказав Сергій Шолох, відзначивши, що радіо Континент було незаконно закрите колишньою владою, що була конфіскована апаратура, і що Віктор Ющенко, також як і Юлія Тимошенко заявляли про це. "Сьогодні я хочу почути, що в мене є шанс повернути радіо Континент в ефір для своїх слухачів. Якщо це станеться, я повертаюся в Україну. Якщо ж ні - тоді мені треба дуже добре подумати, навіщо. Подумати про послідовність нинішньої влади" , - сказав Сергій Шолох. Він також зазначив, що спробує поговорити про можливість свого повернення з Віктором Ющенком, держсекретрем Олександром Зінченком чи ще кимсь із представників української влади, що були присутніми вчора у Вашингтоні. Нагадаємо, що наприкінці лютого 2004 року Сергій Шолох виїхав до Польщі, потім до США, де перебуває вже протягом 8-ми місяців, і одержав статус біженця. Живе з родиною у Вашингтоні, заробляє тим, що консультує ЗМІ-бізнес, зокрема з питань інвестування в Україну. Маючи статус біженця, Сергій Шолох не може тепер повернутися в Україну, не втративши при цьому можливості надалі приїжджати до США (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.04.2005 Відмовитись від трансляції розважальних програм 8 квітня українські мас-медіа попросила Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. 8 квітня 2004 року відбудеться церемонія поховання Івана Павла Другого. У зв'язку із проведенням 8 квітня церемонії поховання Івана Павла Другого у Ватикані ряд Європейських країн оголосив траур. Тому прес-служба Нацради з питань телебачення і радіомовлення звернулася до колег-журналістів, програмних директорів вітчизняних телерадіомовників утриматись в цей день від трансляції розважальних та шоу-програм (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.04.2005 Колишній виконуючий обов'язки глави Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, народний депутат 2-го скликання Сергій Аксененко має намір опротестувати в суді легітимність призначення Верховною Радою двох членів Нацради, передає "Interfax-Україна". На сьогоднішній прес-конференції в Києві пан Аксененко нагадав, що 18-го березня Верховна Рада прийняла постанови про призначення двох членів Нацради - Віталія Шевченко і Юрія Плаксюка, причому проекти цих постанов були внесені зненацька, безпосередньо перед розглядом цього пункту порядку денного. За його словами, при підготовці цих постанов не враховувалися пропозиції громадських організацій і об'єднань, що передбачено законом про Нацраду з телерадіомовлення. Таким чином, сказав Сергій Аксененко, ці дві постанови порушують законодавство України, і поки Віталій Шевченко і Юрій Плаксюк входять до складу Нацради, вона є нелегітимною, а "усі її рішення і розподіли портфелів між членами Нацради не можуть мати законної сили". Сергій Аксененко повідомив, що його кандидатуру висунули на посаду члена Нацради на всеукраїнській нараді операторів телемереж, і її підтримали практично всі українські об'єднання громадян, що працюють у сфері кабельного телебачення. Він також відзначив, що почав збирати у Верховній Раді підписи для того, щоб внести подання до Конституційного суду про легітимність цих двох постанов Верховної Ради. "Ці постанови незаконні, і будуть так чи інакше скасовані, я переконаний у цьому", - заявив Сергій Аксененко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.04.2005 Відтепер кожен шанувальник столичної сателітарної мережі Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Севастополь-107.7МГц, Донецьк-106.4МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц, а також на хвилях запорізького радіо "Вірус FM" (103.1МГц) та Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.), що має підключення до Інтернету, може дізнатися, що відбувається у студії його улюбленої радіостанції: в ефірці "Kiss FM" встановлено Web-камеру. Отже, для того, аби зазирнути за лаштунки ефіру радіо з танцями слід лише завітати за URL-адресою http://www.kissfm.ua/modules.php?name=cam (Джерело: Інформацію надав ).
  • 6.04.2005 4-го квітня відбулося публічне представлення фінансового звіту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, який проводиться відповідно до програми Кабінету Міністрів України "Назустріч людям", затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 04.02.2005 №115 та схваленою Верховною Радою України від 04.02.2005 №2426-IV. На засідання були запрошені представники мас-медіа та всі бажаючі. Розглядалося питання про фінансування Національної ради у 2004 році та перспективи фінансування в поточному році. Зі звітом виступив в.о. голови Національної ради Понеділко Віктор Іванович. На представленні звіту також були присутні керівники управлінь апарату Національної ради. Особливу увагу під час звіту було звернено на недостатнє фінансування моніторинґового центру Нацради, що суттєво позначилось на ефективності проведення моніторинґів, зокрема загальнонаціональних телемовників (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.04.2005 Столична сателітарна радіомережа "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Хмельницький-105.4МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) продовжує презентувати своїм слухачам альбом К-Маrо "La Good Life", ексклюзивна прем'єра якого відбулася в березні на хвилях станції. Слухачі радіо "Europa Plus Україна" раніше від усіх в Україні змогли оцінити і виграти новий диск в ефірі, а тепер - до 20-го квітня компакт-диск можна буде виграти в передранковому шоу "Кофе в постель" ("Кава в ліжко") і на офіційному Web-сайті станції - http://www.europaplus.ua. Стати учасником розиграшу на Web-сайті дуже просто - напишіть на електронну скриньку , чому диск має стати вашим. Укажіть свої П.І.Б., поштову адресу (з індексом), контактний телефон. Автори найориґінальніших відповідей одержать заповітну пластинку від Warner Music, "Одісей" і радіо "Europa Plus Україна" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.04.2005 З 9-го квітня кожні вихідні о 10.15 в ефірі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) звучатиме нова авторська програма Оксани Новікової "Чарівна скринька"! Хвиля всіх поколінь запрошуватиме дітей та їхніх батьків вирушити у захоплюючу подорож у часі та просторі разом із казковою істотою Куською, аби знайти відповіді на будь-які питання: чому йде сніг, яка риба в океані плаває швидше за усіх, хто придумав велосипед, як відшукати в лісі дорогу додому і багато інших (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.04.2005 21-го березня у Києві було підписано угоду між "Українським Медіа Холдинґом", одним з акціонерів радіо "Європа Плюс Україна" і "Європою Плюс Франс" - власником міжнародної торгової марки EUROPA PLUS. В результаті, французькі партнери стануть акціонерами українського підприємства, а "Європа Плюс Україна" одержить статус міжнародної компанії. Підписання угоди відбулося в рамках україно-французького бізнесу-форуму, організованого Українським союзом промисловців і підприємців разом із Союзом підприємців Франції MEDEF International. Під час візиту в Київ, французькі підприємці зустрілися з першими особами країни - Президентом Віктором Ющенком і першим Віце-прем'єр-міністром Анатолієм Кінахом. У ході обговорення україно-французького співробітництва, сторони висловили обопільне задоволення з приводу домовленості між "Європою Плюс Франс", що входять до складу одного з найбільших світових холдингів "Lagardere Group", і "Українським Медіа Холдинґом". За словами голови правління "Європа Плюс Франс" Жоржа Полінскі, "Український Медіа Холдинґ" - компанія, з якою європейський бізнес може розмовляти однією мовою. У свою чергу, президент "Українського Медіа Холдинґу" Борис Ложкін відзначив, що цей великий медіа-проект - "Європа Плюс Україна" - ще щільніше об'єднає Україну з європейським співтовариством, просуне країну до євроінтеграції. Національна мережа радіо "Європа Плюс Україна" - одна із найпотужніши мереж радіомовлення в нашій країні, що об'єднує 17 найбільших міст України і впевнено утримує лідируючі позиції у всеукраїнських рейтинґах. На сьогоднішній день "Європа Плюс Україна" є першою і єдиною в Україні радіостанцією - представником міжнародного бренду (Джерело: Сайт радіо "Europa Plus Україна").
  • 6.04.2005 Інтернет-видання "Телекритика" із посиланням на прес-службу Степана Гавриша повідомляє про позитивне ставлення депутата до рішення більшості керівників радіостанцій погодитися з необхідністю збільшити в ефірі кількість української музики і програм вітчизняного виробництва. "Якщо ми хочемо захищати в Україні право на спілкування російською мовою, треба найперше захистити право на спілкування українською мовою", - вважає керівник депутатської групи "Демократичні ініціативи" Степан Гавриш, коментуючи результати зустрічі керівництва українських радіостанцій з віце-прем'єр-міністром Миколою Томенко в понеділок, 4-го квітня. Прес-служба депутата вважає за потрібне нагадати, що у Верховній Раді ще в середині лютого було зарєєстровано законопроект, який пропонує внести доповнення до Закону України "Про телебачення і радіомовлення", щодо регулювання розподілу ефірного часу. Там, зокрема, йдеться й про те, що в ефірі телерадіокомпаній має звучати не менше, ніж 50% музичних творів створюваних та/або виконуваних українською мовою. Автором цієї поправки до закону є Степан Гавриш. За його словами, така норма існує в законодавстві Канади, Франції та інших країн світу, які дбайливо ставляться до власної культури (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.04.2005 Столична мережева радіостанція "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ) допоможе вам скинути втому, що нагромадилася за зиму, та зайнятися активним відпочинком - обов'язково на природі! Для цього треба взяти участь у грі "Літо Авансом", що стартує на хвилях станції, і виграйте незабутній відпочинок у Таїланді. Як? Дуже просто. Треба лише слухати ефір "Європи FM" і додзвонитися ді-джею після спеціального сигналу. Гра поділяється на два етапи. Перший - відбірковий, другий - фінальний. Перший етап проходить в ефірі і полягає в тому, що гравцю необхідно правильно відповісти на питання ді-джея за 10 секунд. Однак, навіть якщо Ви не відповісте на запитання чи відповісте неправильно, "Європа FM" дає Вам ще один шанс стати фіналістом. Протягом 30-ти секунд розгадавши з другом чи подругою загадані ді-джеєм слова - Ви зможете відкрити стільки букв у слові - скільки слів розгадали. Якщо ви не боїтеся питань ді-джеїв і, якщо вам повезе, то ви обов'язково потрапите до Таїланду! "Європа FM" та компанія "Аеросвіт" вже приготували для вас переліт за маршрутом Київ-Бангкок-Київ і номер на двох у чудовому готелі на курорті Паттайя - перлині Східного узбережжя Таїланду. І ще: грати можна не тільки в ефірі! На офіційному Web-сайті "Європи FM" - http://www.europa.fm - також проходитиме розиграш. Для цього дочекайтеся оголошення в ефірі про початок гри на інтернет-сайті. Заходите на цю сторінку - http://www.europa.fm/ru/action.html, відповідайте на запитання і, можливо, саме Вам пощастить! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.04.2005 Кореспонедент столичної сателітарної мережі "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) Юрій Бабинець (DJ Kid) висвітлюватиме події, пов'язані з офіційним візитом Президента України Віктора Ющенка до Сполучених Штатів (4-7 квітня 2005 року). Пов'язані з візитом заходи, які відвідуватиме кореспондент радіостанції, висвітлюватимуться в ефірі "GALA"-радіо. Окрім того, на сайті GALA-Net (http://news.gala.net) буде розміщено спеціальний фоторепортаж, присвячений цій події. Основною метою візиту кореспондента "GALA"-радіо є незалежне журналістське дослідження питання, як саме обрання нового українського Президента вплине на розвиток україно-американських відносин. Журналіст "GALA"-радіо працюватиме у прес-центрі для закордонних ЗМІ, забезпечуючи у такий спосіб об'єктивність дослідження за допомогою опитувань представників різних засобів масової інформації (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.04.2005 Президент Радіо "Свобода" зустрінеться в Донецьку з Рінатом Ахметовым. Про це повідомляє "Острів", посилаючись на обізнане джерело в празькій штаб-квартирі "Свободи". За інформацією джерела, попередньо 4-5 числа, Донецьку область відвідають Президент Радіо "Вільна Європа"/ Радіо "Свобода" Томас Дайн із дружиною, член Ради міжнародного радіомовлення США Джефрі Гіршберґ і директор Української служби радіо "Свобода" Олександр Народецький. Повідомляється, що керівництво однієї з найбільших у світі радіомереж, відвідає Донецьк за запрошенням донецького бізнесмена Ріната Ахметова, зустріч з яким раніше відбулася у Києві. Крім зустрічі з Рінатом Ахметовим, планується також бесіда з губернатором області Вадимом Чупруном, зустрічі в навчальних і виробничих колективах області (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 5.04.2005 Ужгородський корпункт столичної сателітарної мережі Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (105.2МГц) від учорашнього дня готує власні випуски вітальної програми "Вишневий сад". На разі вони лунають в ефірі у будні з 13.00 до 14.00, а вже починаючи з 7-го квітня додастся ще й вечірній випуск, який лунатиме в будні з 20.00 до 21.00. Замовлення та привітання приймаються за номером (0312)-66-12-82 (Інформація з власних джерел).
  • 5.04.2005 Тим часом, столична сателітарна мережева станція "Наше радіо", програми якої донедавна виходили в Ужгороді на хвилях радіо "Світ FM", відтепер працює в адміністративному центрі Закарпаття на власній частоті - 88.9МГц (Інформація з власних джерел).
  • 5.04.2005 Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" віднедавна розпочала мовлення в місті Ужгород. Тут програми станції можна слухати на частоті 104.7МГц (в ефірі радіо "Світ FM" - ред.) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.04.2005 З 11-го квітня слухайте в ефірі столичної сателітарної мережевої радіостанції Народне радіо "NIKO FM" (Борислав-100.2МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Вінниця-100.9МГц, Луцьк-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Хмельницький-102.1МГц, Львів-102.5МГц, Рівне-103.0МГц, Хуст-103.7МГц, Ковель-103.9МГц, Чернівці-105.0МГц, Житомир-105.6МГц, Кам'янець-Подільський-105.7МГц, Ужгород-107.2МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Миколаїв-106.4МГц, Кременчук-102.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) розширені випуски новин о 12-ій, 15-ій , 18-ій та 20-ій годинах рівно (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.04.2005 Як повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна", Президент України Вiктор Ющенко пiдписав ухвалений Верховною Радою закон про внесення змiн до закону "Про Нацiональну раду України з питань телебачення i радiомовлення". Закон набирає чинностi вiд дня опублiкування, повiдомила сьогодні прес-служба президента. Як повiдомлялося, 3-го березня Верховна Рада пiдтримала в новiй редакцiї закон про внесення змiн до закону про Нацiональну раду України з питань телебачення i радiомовлення, що визначає правовi основи дiяльностi Нацради. Метою дiяльностi Нацради є нагляд за дотриманням закону у сферi телерадiомовлення, а також реалiзацiя регуляторних повноважень. Робота Нацради засновується на принципi законностi, незалежностi, об'єктивностi, прозоростi, доступностi для громадськостi, а також з урахуванням загальновизнаних мiжнародних норм i стандартiв у сферi телерадiомовлення. Закон також установлює порядок формування складу Нацради, її повноваження i органiзацiю дiяльностi. Парламент урахував пропозицiї президента, вiдповiдно до яких пропонувалося залишити дiючий ранiше в законодавствi механiзм контролю за роботою Нацради з боку президента i парламенту. У своїх пропозицiях президент зазначав, що не можна погодитися з нормою закону, вiдповiдно до якої член Нацради i його представники в Криму, областях, Києвi та Севастополi зобов'язанi протягом мiсяця вiд дня призначення вийти зi складу засновникiв телерадiоорганiзацiй i позбавитися частки в майнi телерадiоорганiзацiї (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.04.2005 На сьогоднішній зустрічі віце-прем'єр-міністра Миколи Томенка з керівниками українських радіостанцій обговорювалась ситуація у вітчизняному радіопросторі. Присутніх цікавила можливість більш активного та повного представлення української сучасної музики на радіостанціях України, повідомила прес-служба віце-прем'єр-міністра. Микола Томенко, зокрема, підкреслив, що "під час президентської виборчої кампанії саме радіостанціям вдалося не опуститись до розміщення брудних, антизаконних матеріалів". "Тому сьогодні для того, щоб закріпити зміни в настроях українського народу та піти на зустріч запитам суспільства, більшість керівників радіостанцій погодились з необхідністю збільшити в ефірі кількість української музики та програм вітчизняного виробництва",- повідомляє прес-служба Миколи Томенка Наступним кроком для популяризації вітчизняної музики, про який домовились керівники радіостанцій, має стати їхня зустріч з представниками українського шоу-бізнесу та пошуки спільного виходу із ситуації, яка склалася (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.04.2005 Президент України Вiктор Ющенко своїми указами призначив членiв Нацiональної ради з питань телебачення i радiомовлення, передає "Інтерфакс-Україна". Як повiдомляє прес-служба президента, до складу президентської четвiрки Нацради призначенi Андрiй Мирошниченко, Владислав Лясовський, Юрiй Сторожук та Iгор Курус. До Нацради з телерадiомовлення входить 8 осiб, 4 з яких призначаються президентом, 4 - парламентом. Парламентська четвiрка - Вiталiй Шевченко, Вiктор Понедiлко, Юрiй Плаксюк, Тетяна Лебедєва. Голова Нацради обирається членами ради пiсля спiльного письмового подання президента України i голови Верховної Ради (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.04.2005 Столична сателітарна мережева станція Народне радіо "Niko FM" віднедавна розпочала мовлення в місті Кременчук Полтавської області. Тут станція працює на частоті 102.1МГц - в ефірі ПП "ТРК "Пріоритет" (Інформація з власних джерел).
  • 4.04.2005 У зв'язку із заміною індексів харківських АТС змінилися деякі номери харківських радіостанцій "L-FM" (90.0МГц) та "Нова хвиля" (91.2МГц та 69.83МГц): у номерах, що починалися з індексу "330" тепер індекс "720"; чотири останні цифри лишилися без змін (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.04.2005 Сьогодні свій восьмий день народження святкує київська мережева радіостанція "Наше радіо". Станція "народилась" у 1997-у році, і у перші місяці свого існування вела мовлення через малопотужний передавач з 17.30 до 23.00 у будні та з 9.00 до 23.00 у вихідні та свята, маючи ліцензію на 6 годин ефіру. З самого початку ефір компанії формувався на основі популярної музики від пост-радянських виконавців. Згодом, наприкінці липня 1997-го року, станція покращила якість звучання в ефірі. Поступово зростали обсяги мовлення, і з початку 1998-го року станція вже вела мовлення цілодобово, отримавши відповідні ліцензії. А з серпня того ж року "Наше радіо" виходить на сателіт та відкриває філії у багатьох містах України. Нині їх кількість сягає 29-и. Станція ретранслює свої програми як на власних частотах, так і на частотах станцій-партнерів. Це Київ-107.9МГц, Чернівці-100.0МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Ужгород-104.7МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц. Станція веде мовлення також на Інтернеті. У майбутньому планується подальше розширення мережі радіостанції. З лютого по вересень 2000-го року радіомережа використовувала позивний "Наше FM", однак згодом повернулася до більш звичного "Наше радіо" (Власна інформація).
  • 2.04.2005 В місті Маріуполь Донецької області на частоті 106.9МГц розпочалися трансляції програм столичної радіостанції "Європа FM". Київський ефір розбавляється місцевими рекламними блоками; телефон корпункту станції в Маріуполі - (0629)-37-20-13 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 2.04.2005 Сьогодні святкує свій третій день народження столична сателітарна мережева радіостанція Dance Radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Севастополь-107.7МГц, Донецьк-106.4МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц, а також на хвилях запорізького радіо "Вірус FM" (103.1МГц) та Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.). Народившись 2-го квітня 2002-го року, станція вдихнула "нове життя" в найпершу з українських недержавних радіомереж - "UTaR" (станція є програмою Української корпорації Телебачення і Радіомовлення "ЮТаР"), яка, отримавши нову ліцензію, одержала нові стимули до розвитку. У перші місяці свого існування радіостанція "Kiss FM" працювала у форматі Soft AC, транслюючи переважно романтичні спокійні хіти під слоґаном "музика кохання" та орієнтуючи свої програми головним чином на представниць слабкої статі. Однак, 29-го жовтня станція різко змінила свій формат, і відтоді транслює музику у стилі "dance" - власне, відтоді станція й презентує себе як Dance Radio "Kiss FM" (Власна інформація).
  • 2.04.2005 Сьогодні радіоефір Києва святкує 12-тиріччя початку використання для ЧМ-радіомовлення верхнього піддіапазону УКХ ЧМ (87.5-108.0МГц), який у народі зазвичай називають "FM". Перед тим ця частина УКХ ЧМ діапазону, яка є традиційною для більшості країн світу, на пост-радянському просторі використовувалася лише телебаченням та різноманітними військовими та цивільними службами. Освоєння цих частот у столиці планувалося ще у 1992-ому році, коли про свої плани щодо їх використання заявили "РОКС", "ЮТаР" та "Міжнародна Комерційна ТРК". Першою частотою, що з'явилася 2-го квітня 1993-го року у цьому діапазоні у Києві, була частота 104.0МГц, на якій тоді ПП Фірма "Лямін" ("Радіо РОКС Україна") ретранслювала програми московської сателітарної радіомережі "РОКС" через 10-тикіловатний передавач фірми "Rhode & Schwarz". Улітку того ж 1993-го року в діапазоні було вже 2 частоти (з 12.05.2003 почався тест частоти 101.5МГц, де певний час ретранслювався російський "Маяк"), на початку 1994-го року - 4 (100.0МГц, 101.5МГц, 104.0МГц та 106.5МГц). Перша державна станція у цьому діапазоні у Києві, збірний канал Національного радіо на частоті 105.0МГц, почала мовлення у квітні 1996-го року. Приблизно тоді ж, на зламі 1995-го-96-го років, верхній піддіапазон став більш популярним серед київських слухачів, ніж нижній, а отже, саме "FM" став більш привабливим полем діяльності для новостворюваних радіостанцій. Станом на квітень 2000-го року у проміжку 100.0-108.0 було вже вже 17 частот; відтоді розпочалося освоєння й нижньої частини цього піддіапазону - 87.5-100.0МГц, яка раніше входила у суто телевізійний проміжок діапазону. Нині у столиці у цій "нижній" частині верхнього піддіапазону УКХ ЧМ працюють вже 10 радіостанцій, а всього на цьому діапазоні у Києві сьогодні працює 27 мовників (для порівняння - у нижньому піддіапазоні УКХ ЧМ - 64.0-74.0МГц - нині у столиці нараховується 10 частот, з якими насьогодні активними є лише 7) (Власна інформація).
  • 1.04.2005 Від сьогоднішнього ранку у Києві на частоті 95.6МГц (ТОВ ТРК "Золоті ворота") працює нова станція - радіо "Джем FM". Назву "Jam FM" так само висвічує табло RDS. В ефірі радіо "Джем FM" лунає музичний нон-стоп, складений з пост-радянських композицій у стилі рок та поп-рок. Час від часу звучать джинґли та слоґан - "Солодко не буде!". Тим часом, програми радіо "Europa Plus Україна", що досі звучали на частоті радіо "Золоті ворота", надалі можна слухати у Києві на власній частоті ЗАТ Студія "Європа Плюс Україна" - 92.8МГц (Власна інформація).
  • 1.04.2005 Сьогодні, 1-го квітня, на мережі столичної сателітарної станції "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц та 1539кГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Мелітополь-106.3МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) завершується найтриваліша акція "Смех без помех" ("Сміх без перешкод"), присвячена Дню сміха. Сьогодні в ефірі станції було розіграно чудові призи - пилосос, мікрохвильову піч, DVD-плейєр, великий телевізор та пральну машину. Імена переможців ви можете довідатися з офіційного Web-сайту "Дорослого радіо" - http://www.vzrosloe.com.ua. Незабаром на сайті станції буде також розміщено фото щасливих власників "Дорослих" подарунків! Також закінчилася спільна акція "Дорослого радіо" і газети "Комсомольская Правда в Украине" під назвою "Скажи по "Правде"". Переможці отримали передплату на "Комсомолку", фірмові футболки, бандани та компакт-диски від "Дорослого радіо". А вже з понеділка, 4-го квітня, на "Дорослому радіо" стартує нова гра - "Отдохни по-взрослому" ("Відпочинь по-дорослому"). Буде розіграно путівки, фотоапарати, відеокамери та багато інших товарів, корисних для туристів. Таким чином "Доросле радіо" готуватиме слухачів до травневих свят та літньої відпустки. Також на "Дорослому радіо" з'явилися спеціальні випуски новин, в яких співробітники прес-служби МНС, МВС та ДАІ інформуватимуть слухачів про надзвичайні події, що трапилися протягом останньої доби. Дані блоки ви можете слухати щодня о 10.00 та 11.00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.04.2005 Столична сателітарна мережева станція "Стильне радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Маріуполь-102.8МГц, Хмельницький-103.6МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, Чернігів-107.7МГц, а також на хвилях полтавського Стильного радіо "Полтава Плюс Шансон" (100.6МГц), мелітопольського Стильного радіо "Південний простір" (102.2МГц), луганського радіо "Вояж - Стильне радіо" (102.3МГц), кіровоградського "АБ-радіо" (104.2МГц), криворізького радіо "Система - Стильне радіо"(105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM105.4" (105.4МГц)) оголошує з 1-го квітня конкурс - "Стильний шарж". Тема: мій улюблений виконавець. Ваші твори зможуть побачити всі - у тому числі, й ті, кого ви зображуєте на своїх шедеврах. Увага: у конкурсі можуть брати участь лише жителі України. Найориґінальніші твори буде відзначено призами від "Стильного радіо". Свої роботи надсилайте на адресу: 03037, м.Київ, проспект Червонозоряний, 10, а/с 183, офіс радіо. Конкурс "Стильний шарж" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.04.2005 Ваш шеф каже дивні речі? Йому час йти у відпустку! Столичне "MusicРадіо" (101.5МГц) оголошує про початок акції "Відправ Шефа у Відпустку!". Ви тільки прислухайтеся, як він говорить, що він говорить, та як заговорюється… І які каламбури при цьому виходять.. Зберіть його "перли", надішліть їх на "MusicРадіо", аби взяти участь в акції "Відправ Шефа у Відпустку!" від "MusicPaдio" і туристичної компанії "AVN" і, можливо, саме Ваш шеф поїде у Дубай на 10 днів. А Ваш колектив відсвяткує перемогу в ресторані "Капітан Немо" за рахунок "AVN"! Насилати висловлювання шефа можна на факс (044)-238-83-82, указавши Ваше ім'я, назву компанії і контактний телефон, чи заповнивши заявку тут - http://www.musicradio.kiev.ua/boss.html. І слухайте найяскравіші цитати київських шефів на "MusicPaдio" по буднях з 15.00 до 16.00. Це без сумніву буде найвеселіша акція для тих, хто на роботі (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.04.2005 Повідомляємо про зміни в частотному розкладі та сітці мовлення Української Служби BBC. У зв'язку з переходом на літній час ранкова програма "BBC Ранок", що виходить в ефір о 7.00 за київським часом, тепер транслюється на частотах 9560кГц, 9895кГц та 11770кГц коротких хвиль. BBC вибачається перед слухачами, які слухають її програми на коротких хвилях, за те, що у зв'язку з запровадженням нової сітки мовлення на коротких хвилях до 1-го травня не можна буде слухати вечірню програму. Якщо ви слухаєте програми Української служби BBC на хвилях столичної сателітарної мережі Радіо "Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Донецьк-99.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Херсон-103.7МГц, Харків-107.0МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення), або на хвилях місцевих радіостанцій-партнерів BBC, - для вас корисною буде інформація про зміни у тижневому розкладі програм. "BBC Ранок" - о 7.00 за київським часом, як завжди, буде на Радіо "Ера FM" та місцевих FM станціях-партнерах BBC, а також у Києві і Харкові на середніх хвилях, частота 612кГц, щодня з понеділка по п'ятницю. Новини BBC можна слухати на місцевих FM станціях-партнерах BBC, а також у Києві і Харкові на середніх хвилях, 612кГц, щодня з понеділка по п'ятницю. З 4-го квітня BBC транслюватиме нову годинну програму о 22.00 за київським часом. Вечірня аналітична програма "Добрий вечір з Лондона" буде транслюватися щодня з понеділка до п'ятниці о 22.00 за київським часом на Радіо "Ера FM" та місцевих FM станціях-партнерах BBC, а також у Києві і Харкові на середніх хвилях 612кГц. З 4 -гоквітня Українська Служба BBC не транслюватиме більше щоденних програм по буднях о 17.00, 19.00 та 21.30 за київським часом. Програми BBC у вихідні і час виходу в ефір залишаються без змін. У Києві і Харкові з 4 квітня 2005 новини BBC можна слухати щодня з пн. до пт. з 07.00 до 22.30 (Джерело: Сайт Української служби BBC).
  • 1.04.2005 Радіоведуча Юлія Крайнова вирішила завершити радійну кар'єру. Про це сама Юлія повідомила порталу "Світ радіо | ProRadio.Org.Ua". "Коли-небудь кожній людині в голову приходить думка щодо необхідності зробити радикальні зміни у своєму житті. Хтось цю ідею реалізує, хтось залишає все, як є. Однак, під лежачий камінь вода не тече", - стверджує Юлія. Юлія Крайнова почала працювати на радіо в грудні 1994-го року, коли разом зі своїм чоловіком (одразу після весілля) прйшла на севастопольську міську радіостанцію "Омега-Поліс", а точніше - на молодіжну студію "103" при цій радіостанції. Працювала одночасно у школі вчителем молодших класів (за основною спеціальністю) і ведучою на радіо. Так тривало до літа 2000-го року. Потім керівництво радіостанції запропонувало зробити вибір: чи лишатися ведучою радіо, чи бути ведучою дискотеки (суміщення заборонялося). А МіськВНО (міський відділ народної освіти) запропонував іншу альтернативу: або перекваліфікація, або - декрет (тотальне скорочення штату). Юлія обрала дискотеку (на радіо платили мало, та й нудно ставало). Протягом усього літа Юлвя Крайнова вела дискотеку у пансіонаті, а в жовтні поїхала до Донецька - підкорювати мегаполіс. Чому саме Донецьк? Все дуже просто: пансіонат був донецьким. І надалі з 15-го жовтня 2000 по 16-те грудня 2000-го року Юлія працювала на донецькій радіостанції "Клас". А з 16-го грудня 2000-го року Юлія Крайнова почала працювати на донецькому радіо "Шансон", що на той час входило до складу керованого А.С.Карпієм донецького медіахолдинґу "Русское радіо". 9-го березня 2002-го року керівництво запропонувало Юлії поїхати у відрядження до міста Дніпропетровськ - на становлення "Дорослого Радіо Шансон" там, і згодом Юлія попросила залишити її у цьому місті - за особистими, сімейними, обставинами. У місті на Дніпрі Юлія Крайнова працювала програмним директором "Дорослого радіо", а після зміни керівництва цієї станції навесні 2004-го року - переїхала до Києва і почала працювати в ефірі "Стильного радіо". Влітку минулого року Юлія поступила до Кримського Державного гуманітарного інституту на факультет соціальної педагогіки. І зрозуміла, що її покликання - соціальна педагогіка, соціальна політика. Наразі Юлія Крайнова повертається до рідного Севастополя, де планує зайнятися грандіозними справами. "Хочу одержати Нобелівську премію, вийти заміж і народити дитину", - каже Юлія (Джерело: Інформацію надала ).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини березня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024