Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Квітень 2007 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

  • Радіоанонс

  • Новини березня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.04.2007 Група Компаній "Рекламний клуб "Ко Медіа"" (м.Краматорськ Донецької області) рада повідомити про те, що 27-го квітня було здано в експлуатацію Радіо-передавальний Центр "Ко Медіа", що розташований за адресою Донецька область, м.Краматорськ, вул.Шкільна, 121. 30-метрова вежа розташована на 9-поверховій будівлі заводу групи "Норд". Місцезнаходження будинку на 70 метрів вище, ніж точки розміщення РПЦ колег "Ко Медіа" по радіомовленню, а саме: "ТРК Реґіон Плюс" ("Русское Радио - Краматорськ") і "ТРК Клас" ("Золотий Грамофон" Крамоторськ). На даний момент це - найвищий приватний передавальний центр у Північному Донбасі. Фермова вежа кріпиться на самонатяжних, імпортного виробництва, розтяжках, що забезпечують найвищу надійність конструкції. До кінця року планується нарощення щогли ще на 12 метрів, що дозволить збільшити кількість диполів антенно-фідерного комплексу, якщо виникне така необхідність. Передавальне обладнання буде розташовуватися у приміщенні, що має бездоганну вентиляційну систему, захищеність від стороннього проникнення броньованими дверима, броньованими склопакетами, системою цілодобового відеоспостереження й обладнане охоронною сигналізацією. У приміщення проведено високошвидкісний інтернет, що дозволяє керувати комп'ютерним парком РПЦ у будь-який час за допомогою віддаленого доступу. Для прийому сигналу з сателіта, РПЦ обладнано 2-ма "офсетками" 1.8 м і 1.3 м. Найближчим часом буде змонтовано ще 2 "офсетки" діаметром 1.8 м. В разі потреби, у приміщеннях РПЦ можливий оперативний монтаж професійної радіомовної студії. Потужність підведених електричних мереж 15 кВт. Планове завантаження: 4 радіоканали. Проектна зона упевненого прийому при потужності передавального обладнання 1 кВт - 80-100 км. Контроль за роботою РПЦ здійснює технічна група ГК "Рекламний клуб "Ко Медіа"". Тим часом, збори засновників визначилося з кандидатурою на посаду Генерального Директора групи компаній "Рекламний клуб "Ко Медіа"". Пропозиція була зроблена Ользі Бобух, що у даний момент є заступником директора по художній частині культурно-дозвільного центру "Ніка" (м.Краматорськ). Виконуючий обов'язки Генерального Директора Дорофєєв Сергій Володимирович обійме посаду виконавчого директора з технічних питань (Джерело: Сайт Групи Компаній "Рекламний клуб "Ко Медіа"").
  • 30.04.2007 Увага! Вперше в історії Києва, столична сателітарна радіостанція "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) проводить серію вечірок формату "Rock and Dance"! Під рок можна танцювати! Це вже давно роблять з успіхом у Європі, Москві та Санкт-Петербурзі. Нарешті це станеться у Києві! Запам'ятайте - 11-те травня, клуб "Sound Planet". Збір о 22-ій годині. Вечірка "Rock and Dance" під гаслом "Дістали!". Знижка на вхід - 50 відсотків кожному, хто прийде із прапором будь-якої політичної партії з метою його поховати разом із сокирою війни! Ведучі шоу - Олександр Лірчук та Юлія Владіна. Жорсткий гумор забезпечується постійними гостями "Comedy Club Ukraine", акторами театру "Чорний квадрат" Олексієм Курилком, Костянтином Данилюком та Наталкою Казанцевою. Концертний звук, великі екрани та здорова енергетика гарантуються! "Rock and Dance Party"! 11-те травня, клуб "Sound Planet". Збір о 22-ій годині (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.04.2007 Тернопільське "УХ-радіо" (101.1МГц) стало ближчими для користувачів Живого Журналу. Дізнавайся про прем'єри нових пісень, обирай кращих із нових, ознайомся де можна провести свій вільний час у Тернополі і просто спілкуйся! Додавай станцію у друзі. http://yx-radio.livejournal.com (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.04.2007 Турбуючись про вуха та гаманці своїх слухачів, чернігівське Інтернет-радіо "Високий Вал" за тиждень після свого старту кардинально покращило якість мовлення. Відтепер цю Інтернет-радіостанцію можна слухати у стереорежимі на швидкості всього 32 кбіт/с, тобто на швидкості звичайного dial-up-з'єднання через телефонну лінію. При цьому якість звучання майже не відрізняється від звичної для вуха FM-станції. А для прослуховування не потрібно завантажувати додаткові програми, достатньо завітати на домашню сторінку http://radio.chernigiv.info. Як повідомлялося раніше, у цілодобовому робочому режимі перше чернігівське онлайн-радіо "Високий Вал" стартувало 23 квітня. Це некомерційне радіо з оригінальним музично-інформаційним наповненням, яке може слухати будь-який користувач мережі Інтернет в світі, що має dial-up, ADSL-доступ або доступ до Інтернету по виділеній лінії зі швидкістю не гірше 32 kbps. Під час прослуховування можна також можна скористатися посиланнями http://chernigiv.info/radio-VV.asx або http://194.9.14.90:8000/listen.pls (потік 64 кбіт/сек) для прослуховування у програмах Windows Media Player (Рекомендована програма для прослуховування) та Winamp відповідно. Радіо "Високий Вал" орієнтується на українську та світову музичну класику, сучасну музику українських та чернігівських авторів. Вже зараз на початку кожної години (крім вихідних) звучить блок ранкових і вечірніх новин, всередині години - прогноз погоди. В планах - унікальні авторські інформаційні проекти. Ранковий і вечірній блок новин від "Високого Валу" можна також слухати у Чернігові і області на "Радіо 5" (FM-діапазон 102.4МГц) о 13-й і 19-й годині відповідно (Джерело: Інформацію надав ).
  • 29.04.2007 Президент Віктор Ющенко звернувся до Прем'єр-міністра Віктора Януковича з проханням розглянути можливість збільшення коштів для підтримки засобів масової інформації. Йдеться передусім про видання для дітей та юнацтва, спеціалізовані публікації, що видаються науковими установами та навчальними закладами не нижче ІІІ рівня акредитації, а також ЗМІ, які цілеспрямовано сприяють розвитку мов та культур національних меншин України. Глава держави також просить Уряд підготувати пропозиції для вдосконалення законодавства в частині розширення державної підтримки ЗМІ (Джерело: Портал "Офіційне представництво Президента України").
  • 28.04.2007 Столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц (в ефірі "Радіо 106FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) ніколи не стоїть на місці. Щодня, щохвилини в ефірі на станції щось змінюється. І, зрозуміло, завжди - тільки на краще. Ось і зараз, напередодні літа, повнолітнє радіо підготувало черговий сюрприз для своїх слухачів. Отже, починаючи з травня, в нічному ефірі Dance radio "Kiss FM" мають з'явитися нові шоу, нові ді-джеї, нова музика! Зустрічайте: DJ Kostya Run, Alex M.O.R.P.H., DJ Alex Newman, DJ Carl Linsky, DJ Eddy Good, DJ Natasha Rostova, DJ Andrey Balkonsky, DJ Mays, DJ Lutique, DJ Romantic, DJ Anna Lee, DJ Danny Boy, DJ Roodbwoy, DJ Verdy, DJ Mewel, DJ Talkman, DJ Uzhansky. Слідкуйте за анонсами та новинами на офіційному Web-сайті радіостанції. Зустрічайте нових резидентів повнолітнього Dance radio "Kiss FM" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.04.2007 До уваги слухачів! У зв'язку із державними вихідними у травні, наступний випуск інформаційної програми "Хроніка дня", що в ефірі столичної онлайн-радіостанції Хвиля української музики "Молоде Радіо" (32k. та 128k.), ви матимете змогу послухати 3-го травня. Програма "Політична реформа: Що відбувається?" вийде в ефір 16 травня (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.04.2007 Столична сателітарна мережева станція радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) 26-го квітня у день 21-ї річниці з дня вибуху на ЧАЕС після прес-конференції в УНІАН разом із представниками українського шоу-бізнесу вирушила до Чорнобильської зони відчуження та обов'язкового відселення. Мета поїздки - відзняти епізоди для гостросоціального кліпу групи Армади "Синій атом". За 10 годин перебування у зоні десант відвідав місто Чорнобиль, місто-привид Прип'ять та саму ЧАЕС. Разом із ді-джеями радіостанції "Європа FM" таким чином вирішили провести 26-те квітня такі співачки як Lilu, Міка Newton, гурти "Армада", "Нумер 482" та "DVS". Серед немузичної братії до зони вирушили журналісти, режисери та кліпмейкери разом з представники інших радіостанцій, зокрема, радіостанції "Наше радіо" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.04.2007 Столична радіостанція "Перець FM" (105.5МГц, а також Інтернет-мовлення 24k. та Інтернет-мовлення 128k.) збільшила кількість української музики у своєму ефірі. Віднедавна протягом дня, з 7.00 до 0.00, в ефірі радіо "Перець FM" лунають виключно композиції україномовних груп та виконавців. Російськомовні пісні на хвилях станції наразі можна почути виключно в нічному ефірі, з 0.00 до 7.00 (Власна інформація).
  • 28.04.2007 У Секретаріаті Глави держави відбулося засідання Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України. Учасники зустрічі обговорили низку пріоритетних завдань розвитку національної інформаційної сфери. На зустрічі було розглянуто комплекс питань, пов'язаних з правовим регулюванням роботи ЗМІ під час виборів. Зокрема, члени Нацкомісії висловилися за заборону перевірок мас-медіа фіскальними органами на період проведення виборчої кампанії. Окрему увагу було приділено ситуації, що склалася в Україні з цифровим телебаченням. Члени Національної комісії наголосили на необхідності поглиблення міжвідомчої координації та пришвидшення підготовки державної програми щодо реалізації цього проекту. Також члени Нацкомісії розглянули подальші шляхи модернізації системи підготовки журналістських кадрів в Україні, що значно сприятиме розвитку українського медіаринку. Учасники наради заслухали інформацію Голови національної комісії Тараса Петріва про діяльність міжвідомчої Робочої групи в рамках Національної ініціативи "Суспільне мовлення" та про результати виїзного засідання членів Комісії до АР Крим (Джерело: Портал "Офіційне представництво Президента України").
  • 27.04.2007 18-го травня у Харкові відбудеться запис програми ток-шоу "Коло запитань". "Коло запитань" - це новий спільний проект столичної сателітарної мережевої станції Радіо "Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Первомайськ-100.9МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Севастополь-103.3МГц, Черкаси-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Ужгород-104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Рівне-105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керчь-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA-IX 32k., Інтернет-мовлення UA-IX 64k. та Інтернет-мовлення Світ) та Української служби BBC. У безпрецедентному для українського інформаційного простору форматі аудиторія матиме нагоду поставити запитання чотирьом гостям програми. Гостями стануть відомі і впливові в Україні люди: політики, урядовці, економісти, діячі культури і аналітики. Обговорюватимуться питання, які поставите ви! Ви також зможете прокоментувати відповіді гостей і висловити власну думку. Якщо ви хочете взяти участь у ток-шоу "Коло запитань", телефонуйте за безкоштовним номером 8-800-301-5050, або надсилайте SMS-повідомлення на номер 10-42-00, і ведучі зв'яжуться з вами (Джерело: Сайт Радіо "Ера FM").
  • 27.04.2007 Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко схвалює ініціативу щодо створення в парламенті слідчої комісії. У заяві Віталія Шевченка, розміщеній на офіційному Web-сайті Нацради, йдеться про наступне: "З'явилася надія, що тіньові схеми впливу політиків на медіапростір та корупційні повадки деяких високопосадовців стануть відомими громадськості. Вітаю ініціативу трьох народних депутатів України від фракцій парламентської більшості (КПУ, СПУ, РУ) щодо створення Тимчасової слідчої комісії для перевірки діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Це співзвучно прагненню нинішнього складу Національної ради зробити діяльність нашого органу максимально прозорою та зрозумілою громадськості. Так, протягом останнього року налагоджено випуск бюлетеня, де публікуються всі без винятку рішення Національної ради (виходять двічі на місяць і передплачується у всіх відділеннях зв'язку); запущено новий сайт, де всі без винятку рішення оприлюднюються відразу після підписання; засідання Національної ради - відкриті для всіх, хто цікавиться роботою регуляторного органу; щосереди проводяться брифінґи та прес-конференції, де будь-хто з журналістів має змогу отримати відповідь на будь-яке запитання щодо діяльності Національної ради (торік їх відбулося понад 60, а з початку нинішнього року - більше 20, тобто відбуваються вони навіть частіше, ніж один раз на тиждень). Вдосконалено процедуру проведення конкурсів на мовлення: вона максимально публічна з фіксуванням результатів голосування в іменних бюлетенях, які будь-коли можуть бути представлені всім зацікавленим особам. До участі в роботі регуляторного органу залучено десятки найавторитетніших фахівців галузі телебачення і радіомовлення та представників медіагромадськості. На всі без винятку запити щодо діяльності Національної ради надаються відповіді, а службові новини, повідомлення, рішення та обґрунтування їх оперативно розсилаються засобам масової інформації. Тому ми задоволені увагою народних депутатів до діяльності Національної ради і вдячні за будь-які заходи, спрямовані на детальніше висвітлення нашої діяльності. Тим паче, що є питання, які членам Національної ради не вдається вирішити самотужки. Зокрема, депутатська слідча комісія може: 1. Встановити осіб та розслідувати дії високопосадовців, які сприяли прорахунку телеканалів і радіочастот в обхід закону і передачі їх "потрібним" телерадіокомпаніям без конкурсів; 2. Дослідити механізми медіарейдерства - загарбання радіочастотного ресурсу через суди одними й тими ж телерадіокомпаніями, які мають чітко простежувані політичні "дахи"; 3. Проаналізувати і дати належну оцінку численним депутатським запитам та фактам депутатському тиску на Національну раду (нерідко - одних і тих самих осіб) в інтересах певних телерадіоорганізацій; 4. Дати належну оцінку зверненням до членів Національної ради окремих народних депутатів України з проханнями та пропозиціями, які дають підстави сумніватися у добропорядності цих осіб, а з огляду на їхній статус та посадові можливості - говорити про ознаки зловживань, передбачених, зокрема, законом "Про боротьбу з корупцією". Цікаво, що до таких "підкилимних" сумнівних дій найчастіше вдаються особи, які водночас виявляють і підвищений публічний інтерес до діяльності Національної ради. Створення слідчої депутатської комісії з представників різних політичних сил вселяє надію, що все це буде належним чином перевірено і доведено до відома громадськості. Віталій Шевченко, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.04.2007 У програми "Club time", яка лунає в ефірі ужгородської сателітарної станції "Радіо Тиса" (Ужгород-103.0МГц, Міжгір'я-106.6МГц) щочетверга з 21.00 до 23.00 та щосуботи з 22.00 до 23.59, з'явилася власна інтернет-сторінка - http://c-time.livejournal.com (Джерело: Інформацію надав ).
  • 26.04.2007 Як уже повідомляло інтернет-видання "Телекритика", сьогодні семеро членів Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації обрали виконувачем обов'язків голови цього комітету першого заступника голови Олену Бондаренко. "З таким самим успіхом мої колеги з коаліції могли би призначити себе виконувачем обов'язки Папи Римського або Генсека НАТО, - коментує цю подію голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко. - Закон "Про комітети" та Регламент чітко визначає, що рішення про призначення і звільнення голів комітетів може ухвалювати лише Верховна Рада." Депутати зібралися за день до запланованого засідання, чим, на думку Шевченка, порушили 43 статтю закону "Про комітети" і цим самим перекреслили законність будь-якого ухваленого рішення. "Сьогодні цих людей цікавить не створення суспільного мовлення, не роздержавлення преси, не підтримка українського телевиробництва, а зведення політичних рахунків, - висловлює жаль Андрій Шевченко. - Більшість з цих людей ніколи не працювали в Комітеті - комуніст Голуб, наприклад, за всю роботу парламенту був лише на одному - першому - нашому засіданні". Голова Комітету переконаний, що його колеги керуються виключно політичною доцільністю і звертає увагу на питання, які обговорили депутати з коаліції: це, зокрема, проект закону, який дозволяє Верховній Раді змінити склад Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а також постанова про утворення тимчасової слідчої комісії щодо діяльності Нацради. Депутати від коаліції також відхилили пропозицію заслухати у парламенті звіт Президента НТКУ Докаленка у зв'язку із закриттям на Першому каналі телепрограми "Толока". Голова Комітету висловив сподівання, що конфлікт не вплине на стратегічні ініціативи Комітету - зокрема, на роботу Національної ініціативи "Суспільне мовлення", яка об'єднує парламентський комітет, Держкомтелерадіо, Нацраду та Президента (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.04.2007 На адресу інтернет-видання "Телекритика" надійшла заява від сімох членів Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації: Олени Бондаренко, Олександра Голуба, Олексія Федуна, Володимира Ландіка, Сергія Потімкова, Леоніда Мордовця та Дмитра Волошенкова. "Телекритика" подала текст заяви: "Шановна редакція "Телекритики"! Члени Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко, Олександр Голуб, Олексій Федун, Володимир Ландік, Сергій Потімков, Леонід Мордовець і Дмитро Волошенков - заявляють про те, що сьогодні на засіданні Комітету було прийняте рішення тимчасово призначити виконуючим обов'язків глави Комітету першого заступника Олену Бондаренко. Причиною для такої дії стало неналежне виконання своїх обов'язків главою Комітету А.В. Шевченком, перевищення службових повноважень і авторитарний стиль керівництва Комітетом і секретаріатом Комітету з його боку. З вини пана Шевченка Комітет з питань свободи слова та інформації не працював більш ніж місяць. Більш того, на вимогу семи членів Комітету провести засідання 26-го квітня 2007 року, пан Шевченко запропонував зустрічну ініціативу - зібрати Комітет 27-го травня!!! Відповідно до статті 43 Закону України про Комітети ВР, дана ситуація може стати причиною не тільки звільнення з посади глави Комітету, але й ліквідації самого комітету. Виходячи з опублікованого листа А.В. Шевченка на "Телекритиці" за 25-е квітня 2007-го, його дії можна розцінити як свідомий саботаж і навмисне блокування роботи Комітету. Вищевказаний лист також не дає уявлення про те, яку ж позицію зайняв пан Шевченко: він усе-таки скликає Комітет і відразу заявляє про свій намір не проводити жодних засідань Комітету. У той же час А.В. Шевченко, не маючи законних підстав, від імені Комітету проводить усілякі заходи (іноді з політичним підтекстом), підписує листа на ім'я віце-спікера Верховної Ради, скликає на робочі наради секретаріат. Отже, маємо справу зі спробою узурпувати прийняття рішень у Комітеті, не зважаючи на думки інших 10 членів Комітету. Маємо перевищення службових повноважень і порушення принципу колегіальності, в рамках якого і діє парламентський комітет. Бачимо подвійні стандарти і звичайний популізм. Одночасно із заявами про зняття із себе депутатських повноважень пан Шевченко регулярно користується службовим транспортом, одержує зарплату і грошову надбавку за керівництво Комітетом, розпоряджається кабінетним фондом Комітету. Таке поводження є неприпустимим як з моральної точки зору, так і з правової. Треба відзначити, що в нашому Комітеті питання неправового і неетичного поводження глави Комітету піднімається не вперше. Узимку поточного року за цим питанням Комітет проводив три засідання в закритому режимі. Тому члени парламентського комітету були змушені звернутися до регламентного комітету Верховної Ради з пропозицією розглянути дії А.В.Шевченка на предмет його відповідності займаній посаді, зобов'язати його відзвітувати перед парламентом і за результатами звіту прийняти відповідне рішення. Народні депутати України, члени Комітету ВР із питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко, Олександр Голуб, Олексій Федун, Володимир Ландік, Сергій Потімков, Леонід Мордовець та Дмитро Волошенков" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.04.2007 Семеро членів Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, всупереч учорашньому рішенню голови Комітету Андрія Шевченка, 26-го квітня провели засідання. Головуючою було обрано першого заступника голови комітету Олену Бондаренко. "Семеро одного не чекають", - прокоментувала "Телекритиці" Олена Бондаренко рішення депутатів зібратись у четвер, на день раніше, ніж пропонував голова Комітету. До порядку денного, який готувався ще на планове засідання Комітету 18-го квітня, було внесено ще кілька питань: стосовно роботи Комітету з питань свободи слова та інформації, а також стосовно проекту постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії для перевірки діяльності Нацради з питань телебачення і радіомовлення та її підрозділів із нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями законодавства. Члени Комітету підтримали законопроект про внесення змін і доповнень до закону України про Національну раду з питань телебачення і радіомовлення, проект постанови щодо звіту Нацради за 2006 рік; а також проект постанови про утворення Тимчасових слідчих комісій - із перевірки діяльності Нацради та з питань розслідування оприлюднених через ЗМІ фактів знищення та продажу пам'яток Київської фортеці. Олена Бондаренко запропонувала надати парламенту право відправляти у відставку четвірку членів Нацради від Верховної Ради України - в разі незатвердження парламентом звіту Нацради. Водночас вона зауважила, що юристи Головного науково-експертного управління Верховної Ради, аби уникнути різних підходів зі врегулювання одних і тих самих питань, пропонують запровадити механізм призначення та дострокового припинення повноважень членів Нацради, аналогічний до того, що міститься в Законі України "Про Національний банк України". Експерти вважають, що повноваження призначеного складу Нацради з питань телебачення і радіомовлення повинні достроково припинятися в разі висловлення їй недовіри Верховною Радою або Президентом за результатами розгляду звіту Нацради. У цьому випадку Парламент і Президент зобов'язані кожен звільнити своїх представників та призначити новий склад Нацради. Учасники засідання не підтримали рішення заслухати звіти НТКУ та НРКУ та законопроект про внесення змін до закону України "Про інформацію" (щодо надання інформації на запити чи звернення народних депутатів України), внесений народним депутатом Юрієм Мірошниченком (фракція Партії реґіонів). Крім того, члени Комітету, враховуючи позицію голови Комітету Андрія Шевченка, вирішили призначити тимчасовим виконувачем обов'язків голови Комітету його першого заступника Олену Бондаренко. На найближчому засідання вирішено заслухати звіт про діяльність та плани Громадської ради з питань свободи слова та інформації, яка існує при парламентському комітеті (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.04.2007 Тернопільське "УХ Радіо" (101.1МГц) має новий портал. Відтепер надсилай повідомлення на короткий номер 4556 Перше слово УХ (можливі варіанти yh, uh, yx, ux), пробіл, далі набирай сам текст привітання (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.04.2007 Краматорське відділення "Love Radio" (105.0МГц) - час запалювати: ...ще не настав! Сятковий фейєрверк, шоу-програма Love-балету та урочисте підключення двох сердець-логотипів "Love Radio" над Краматорськом відкладене до 9-го травня у зв'язку із поганими погодними умовами. Також на кінець травня переноситься презентація Love-офісу по Дворцовій 4-в через ремонтно-будівельні роботи (Джерело: Портал Групи Компаній "Рекламний клуб "Ко Медіа"").
  • 25.04.2007 До річниці Великої Перемоги Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Маріуполь-66.05МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц та 102.4МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), ровеньківського радіо "РТВ FM" (91.6МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення 128kbps та Інтернет-мовлення 32kbps) оголошує акцію "Діти війни". Згадайте себе всі ті, хто народився в далекі сорокові. Як ви посміхалися, чому раділи, чого очікували від життя. Подивіться на свої дитячі фотографії. І покажіть їм тим, хто про війну знає тільки з книжок та розповідей. У День Перемоги в найкрасивішому парку країни буде проходити фото-ретроспектива "Діти війни". ВРМ "Мелодія" пропонує вам надіслати свої фотографії (чи фото ваших рідних і близьких) для участі в акції. Знімки будуть виставлені на загальний огляд. А на офіційному Web-сайті "Мелодії" - http://www.melodiya.ua - їх побачить весь світ. ВРМ "Мелодія" гарантує дбайливе відношення, гідну презентацію і повернення знімків на Вашу вимогу. Адреса ВРМ "Мелодія": м.Київ, 04073, абонентська скринька 78. Всеукраїнська радіомережа "Мелодія", з позначкою "Діти війни". Подробиці можна дізнатися за телефоном (044)-455-96-51. Радіо "Мелодія" - у пам'яті всіх, у серце кожного (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.04.2007 На засіданні Національної ради 25 квітня 2007 року було вручено ліцензії на мовлення та ліцензії провайдера програмної послуги таким телерадіоорганізаціям: ТРК "Екран" у формі ТОВ, м.Коростень Житомирської обл.; ТРК "Орто", смт.Криве Озеро Миколаївської обл.; ДП "ТРК "Довіра", м.Київ; ТОВ "ТРК "ЖИСА", м.Сімферополь АР Крим; Херсонська ОДТРК "Скіфія", м.Херсон; ТОВ "ТРК "Разом", м.Київ; КП "ТС "Радехів", м.Радехів Львівської обл.; ПП "Укртрейд", м.Костянтинівка Донецької обл.; ПП ТРК "Супутник", м.Алупка АР Крим; ПП "Телевізійний кабельний центр", м.Котовськ Одеської обл.; ТОВ "Орбіта", м.Миргород Полтавської обл.; ПП "Муніципальна телевізійна мережа", м.Запоріжжя; ТОВ "Кабельний телевізійний центр м.Чернігова", м.Чернігів; ПБПР "Дельта", м.Ізмаїл Одеської обл.; ПП "Орбіта-плюс", м.Пирятин Полтавської обл.; ДП "ТК "Пріор", м.Хмельницький; ТОВ ТРК "Піон", м.Львів (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.04.2007 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення: 1. Про державну реєстрацію як суб'єкта інформаційної діяльності ТОВ "Нова Телевізійна Група", м.Київ; ВАТ "Футбольний клуб "Динамо "Київ", м.Київ; 2. Про видачу ліцензій провайдера програмної послуги ТОВ "Телерадіокомпанія "Інтермедіа", м.Івано-Франківськ; ТОВ "ММДС ТВ", м.Червоноград Львівської обл.; ПП "НКТ", м.Корсунь-Шевченківський Черкаської обл.; ПП "ПРО-ТВ Сарни", м.Рівне; 3. Про видачу ліцензій на мовлення ТОВ "ММДС ТВ", м.Червоноград Львівської обл.; ПМП "Телекомпанія Маска", м.Львів; Слов'яносербської районної редакції радіомовлення, смт.Слов'яносербськ Луганської обл.; Редакції Кролевецької районної газети "Кролевецький вісник", м.Кролевець Сумської обл.; 4. Про переоформлення ліцензій ПМП "Телекомпанія Маска", м.Львів; ТОВ "Телерадіокомпанія "Кіно ТВ", м.Київ; ТОВ "Телерадіокомпанія "Музика ТВ", м.Київ; ЗАТ "ТРК "Алекс", м.Запоріжжя; ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів; ТОВ "ТРК ТРТ", м.Трускавець Львівської обл.; ТОВ "Гамма-Консалтинг", м.Київ; ТОВ "ТРК "Всім радіо", м.Хмельницький; ЗАТ "Нікопольський медіа-центр", м.Нікополь Дніпропетровської обл.; ТОВ "ТРК "ЛКТ-плюс", м.Луганськ; ТОВ "ТРК "СКТ-плюс", м.Стаханов Луганської обл.; ПП "Телерадіокомпанія "Лебедин", м.Лебедин Сумської обл.; ТОВ "Ефірно-кабельне телебачення "ЕКТА-Бровари", м.Бровари Київської обл.; ТОВ "Астрал КТВ", м.Житомир; ТОВ ТРК "ЛОТЕЛ-СКТБ", м.Нетішин Хмельницької обл.; ЗАТ "Рівненське кабельне телебачення", м.Рівне; ПП ТРК "Х-ТВ", м.Хуст Закарпатської обл.; ТОВ "Дельта-плюс", смт.Черкаське Новомосковського р-ну Дніпропетровської обл.; Телерадіокомпанії "Одеса-плюс" у формі ТОВ, м.Одеса; ТОВ "ТРК "Міське кабельне телебачення", м.Донецьк; ТОВ "ТРК "Мир", м.Донецьк; Телеорганізації "НіСА", м.Чернігів; "Телерадіокомпанія "Скіфія" у формі ТОВ, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл.; ТОВ "ТРК "Вікторія", м.Красилів Хмельницької обл.; ТОВ "КТРК "Девком", м.Севастополь; 5. Про анулювання ліцензії ТОВ "КТРК "Девком", м.Севастополь. Результати перевірок ТОВ "Радіо Тернопіль", м.Тернопіль, Редакції Кременецького районного радіомовлення, м.Кременець Тернопільської обл., ТОВ ТРК "3-Студія", м.Івано-Франківськ, було взято до відома, Державній телерадіокомпанії "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення", м.Київ, за порушення ліцензійних умов оголошено попередження. Члени Національної ради ухвалили призначити представником Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Луганській області Моклякову Ніну Іванівну, представником Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Миколаївській області Бондура Сергія Володимировича (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.04.2007 25 квітня семеро членів парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації на чолі з першим заступником голови Оленою Бондаренко (фракція Партії реґіонів) намагалися провести засідання Комітету. Олена Бондаренко зголосилася головувати на засіданні, повідомивши попередньо голову Комітету, через те, що, за її словами, Андрій Шевченко цілеспрямовано блокує роботу Комітету, вже вчетверте поспіль не проводячи планові засідання. Перед засіданням його учасникам була роздана заява Андрія Шевченка, в якій він звертає увагу народних депутатів на визначений Законом "Про комітети Верховної Ради України" порядок скликання засідань. Згідно з частиною 1 ст. 43 закону, засідання комітету скликає його голова. Закон гарантує право й іншим членам комітету ініціювати засідання, але визначає для цього спеціальну процедуру (частина 2 ст. 43): "Голова комітету зобов'язаний скликати засідання комітету, якщо на цьому наполягає не менше третини членів комітету. У разі, якщо голова комітету на вимогу його членів не скликає засідання, вони можуть зібратися самостійно і за наявності кворуму обрати ad hoc головуючого для ведення цього засідання". У цій заяві також зазначено, що станом на 9.00 25 квітня ні голова Комітету, ні Комітет у цілому не отримував звернень із пропозицією провести засідання. Отже, законних підстав для проведення засідання 25 квітня Андрій Шевченко не бачить, але у разі отримання ним письмового звернення не менше, ніж чотирьох членів Комітету, голова буде зобов'язаний скликати засідання. Олена Бондаренко наполягала на негайному проведенні засідання, мотивуючи тим, що в законі не зазначено про надання письмового звернення, і що голова знав про бажання провести засідання. За її словами, те, що не відбулося понад три засідання Комітету, згідно з регламентом Верховної Ради України, є підставою до слухання звіту голови в сесійній залі. За негайне проведення засідання висловилися секретар Комітету Леонід Мордовець (фракція СПУ) та Олексій Федун (фракція "Наша Україна"), який нещодавно приєднався до коаліції. Проти виступили Володимир Ландік (фракція Партії реґіонів) та Сергій Потімков (фракція БЮТ), нещодавно виключений із партії "Батьківщина". Вони переконали решту членів Комітету виконати умову голови. Таким чином, сім членів Комітету з питань свободи слова та інформації (окрім названих, комуніст Олександр Голуб та "регіонал" Дмитро Волошенков) підписали письмове звернення до Андрія Шевченка про проведення засідання Комітету 26 квітня о 12 годині в приміщенні Верховної Ради України. Крім того, вони хочуть почути від Андрія Шевченка, чи виконуватиме він свої обов'язки як голова Комітету з питань свободи слова та інформації, чи все ж вважає себе депутатом, який склав повноваження. Присутні обговорили проект порядку денного засідання Комітету на 26 квітня. Депутати планують не тільки обговорити ситуацію, яка склалася в Комітеті, а й розглянути проекти законів: про внесення змін і доповнень до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (щодо порядку припинення повноважень членів Нацради), внесений Оленою Бондаренко; про внесення змін до закону "Про інформацію" (щодо надання інформації на запити чи звернення народного депутата України), внесений Юрієм Мірошниченком. Крім того, в проекті порядку денного - проекти постанов про звіти Нацради з питань телебачення і радіомовлення, президентів НТКУ та НРКУ, про тимчасову слідчу комісію для перевірки діяльності Нацради з питань ТБ і РМ (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.04.2007 50 годин 01 хвилина 34 секунди - саме стільки тривав в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) рекорд-марафон DJ Паші на "Найтриваліший ді-джейський ефір в українському радіопросторі". Ефір був насичений різноманітними інтерв'ю, цікавими репортажами, слушними коментарями. До ефіру DJ Паші завітала велика кількість гостей: Святослав Вакарчук, Ольга Сумська, Олександр Понамарьов, Катерина Серебрянська, і на цьому список зіркових гостей не завершується. Але найголовніше, що могли одержати слухачі під час тривалого рекорд-марафону, - велика кількість хорошої музики й багато хорошого й непідробного настрою. Кошти, отримані від SMS-прогнозування, буде збільшено "GALA Радіо" вдвічі й передано на благочинність до Центру лікувальної педагогіки "Сонячне подвір'я". Звичайно, рекорд-марафон - це не остання цікава подія, яку підготувало "GALA Радіо", всіх очікує ще дуже багато цікавих і захоплюючих сюрпризів. "GALA Радіо" дякує всім, хто вболівав і підтримував DJ Пашу. "GALA Радіо" - це життя (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.04.2007 З 26-го квітня на хвилях столичної радіостанції "Доросле радіо" (106.0МГц, Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) стартує новий проект "Класика душевного відпочинку" - "Пікнік-Маршрут". Щотижня "Доросле радіо" планує досліджувати один з напрямків виїзду з Києва, з метою виявлення мальовничих галявин, ресторанів, автозаправок, супермаркетів та крамничок, аптек і спортивних, риболовних та туристичних баз. Загалом, усього, що необхідне для душевного відпочинку на пікніку. У четвер та п'ятницю з 10.00 і до 18.00, а в суботу та неділю з 8.00 до 12.00 в ефір 106FM виходитиме представник "Служби Душевного Відпочинку" з докладним описом обраного на цьому тижні напрямку. На цьому тижні "Доросле радіо" досліджуватиме Одеську трасу та дорога Київ-Остер. А 1-го травня в ефірі "Дорослого радіо" пройде акція "Шашлик меню". Усі бажаючі поділитися своїм рецептом маринування шашликів, приготування юшки, смаження барбікю тощо матимуть змогу телефонувати у прямий ефір станції та вигравати спеціальні призи для відпочинку на природі - мангали, шашликові набори, фляги, термоси, гамаки, спальники, намети тощо. А найкращий слухацький рецепт буде реалізований ведучим Євгеном Жигуном з 18.00 до 19.00 на одній з мальовничих галявин поблизу біля міста Києва. Автор даного рецепта буде нагороджений спеціальним призів "Дорослого радіо". Акція пройде з 8.00 до 19.00. Так само кращими рецептами готування блюд у польових умовах зі слухачами поділяться зірки жанрової музики і ведучі 106FM. І нагадуємо - "Доросле радіо" продовжує знайомити слухачів з невідомими фактами з життя відомих шансоньє. Адже проект "Пісня довжиною в життя", автором і ведучим який є актор, поет, бард і просто знавець жанрової музики Борис Георгієвський, триває. У цьому місяці до вашої уваги історії з життя та пісні легендарного Аркадія Сєвєрного (Джерело: Інформацію надав ).
  • 24.04.2007 Станом на 18.26 вівторка, вже 37 годин, не вилазячи з прямого радіо-ефіру, просидів ді-джей Паша у студії столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони). Марафон триває й далі. Ведучий має кожні кілька пісень обов'язково з'являтися в ефірі, при цьому відлучатися з робочого місця можна тільки на 15 хвилин кожні 5 годин. Дізнатися, чи не халтурить Паша, можна з Інтернету: у студії станції встановлено Web-камеру. Стимулятори, зокрема, каву, Паша не вживає, залишає на крайній випадок. А від масажу не відмовляється - спина болить. Ді-джейські досягнення занесуть у Книгу рекордів України. Утім, у 90-х роках таке вже було - ді-джей столичного радіо "Континент" пробув в ефірі 72 години (журналісти "Нового каналу" мали на увазі 75-тигодинний радіомарафон, який провів Олександр "Люк" Осаулюк з 12.00 26-го липня до 15.00 29-го липня 1996-го року; наразі Олександр Осаулюк - голова правління телеканалу "M1" - ред.). Але тоді книги рекордів ще не було. Тому усі лаври дістануться Паші. Сам він думає, що просидить дня два. Стане гірше - зійде з дистанції, щоб не відбулося так, як трапилося колись з іноземним ді-джеєм (Джерело: Сайт "Нового Каналу").
  • 24.04.2007 Завтра о 13-ій годині відбудеться черговий брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема, про видачу ліцензій на мовлення, про переоформлення ліцензій Національної ради тощо. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.04.2007 23 квітня у цілодобовому робочому режимі стартувало перше чернігівське онлайн-радіо "Високий Вал". Це некомерційне радіо з ориґінальним музично-інформаційним наповненням, яке може слухати будь-який користувач мережі Інтернет в світі, що має dial-up, ADSL-доступ або доступ до Інтернету по виділеній лінії зі швидкістю не гірше 32 kbps. Для тих, хто бажає слухати радіо "Високий Вал" без використання додаткових програм безпосередньо у своєму браузері (Internet Explorer), доступна адреса http://radio.chernigiv.info. Також можна скористатися посиланнями http://chernigiv.info/radio-VV.asx або http://194.9.14.90/listen.pls для прослуховування у програмах Windows Media Player та Winamp відповідно. Першими, від кого редакція онлайн-радіо "Високий Вал" вже отримала відгуки та унікальний аудіоматеріал для ефіру, стали слухачі з Риги, кількох міст Ізраїлю та Південної Африки. Радіо "Високий Вал" орієнтується на українську та світову музичну класику, сучасну музику українських та чернігівських авторів. Постійно розширюватиметься інформаційний формат мовлення. Вже зараз на початку кожної години звучить блок ранкових і вечірніх новин (доречі, ранковий і вечірній блок новин від "Високого Валу" можна також слухати у Чернігові і області на "Радіо 5" (FM-діапазон 102.4МГц) о 13-й і 19-й годині відповідно), всередині години - прогноз погоди. В планах - здивувати слухачів реґіону і світу унікальними авторськими проектами. Для довідки: Чернігівське Інтернет-видання "Високий Вал" (власник онлайн-радіостанції) почало свою роботу у травні 2001 року у вигляді авторського проекту. З липня 2004 року існує та оновлюється у режимі реального часу. 28 лютого 2007 року Поліський фонд міжнародних та реґіональних досліджень презентував результати експертного дослідження "Чернігівщина експертна-2006". За його результатами "Високий Вал" став найбільш впливовим виданням реґіону. Станом на квітень 2007-го за результатами кількох незалежних рейтингів видання має в середньому більше 1200 унікальних відвідувачів на день, які переглядають на день в середньому більше 4000 сторінок сайту (Джерело: Портал "Високий Вал").
  • 24.04.2007 Сьогодні столична радіостанція "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та Інтернет-мовлення) представила вашій увазі першу програму з циклу "Стоп СНІД!" Щопрограми з вами спілкуватимуться ті, хто стикається з жертвами цього лиха щодня. Програма виходитиме кожного другого вівторка, о 15.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.03.2007 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде Радіо" (32k. та 128k.) починає трансляцію з власного стрімінґ-сервера. Зараз станція тестує перші 2 канали з бітрейтом 64 кбіт: http://cast.usic.ukma.kiev.ua/molode-64.ogg.m3u та 96 кбіт: http://cast.usic.ukma.kiev.ua/molode-96.mp3.m3u. Перший - у форматі ogg, що дає значно кращу якість, ніж MP3, 2-й - MP3. Отже, станція закликає пробувати та писати про свої враження у форумі - http://molode.com.ua/?q=forum (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.04.2007 Із шостої години ранку 23 квітня 2007 року у студії столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) безперервно в ефірі працює ведучим DJ Паша. Він встановлює рекорд України "Найтриваліший діджейський радіоефір". Ді-джей уже протягом багатьох годин відповідає за програвання всіх записів під час марафону і всю програму веде в прямому ефірі, приводить гостей у студію. Згідно з правилами рекорд-марафону, ді-джей повинен виходити в ефір мінімум один раз на 3 пісні; начитувати все в звичайному режимі, окрім погоди, "Треффіка" і новин, які можуть начитуватися звичайним персоналом станції. Але загальне звучання таких подач не повинне перевищувати 15 хвилин на годину. Кожні 5 годин обов'язкові 15-хвилинні перерви (вони не підсумовуються). Відповідно до правил, у студії має бути присутній кваліфікований медпрацівник, за проведенням марафону стежать незалежні спостерігачі, представники "Книги рекордів України". Як повідомили інтернет-виданню "Телекритика" представники "GALA Радіо", ді-джей Паша досі знаходиться в прямому ефірі, почувається нормально. Незалежні спостерігачі не постійно перебувають поруч із ведучим-рекордсменом, але стежити за ним можна через Web-камеру, встановлену в студії, де проходить рекорд-марафон. Таким чином кожен може спостерігати за процесом встановлення рекорду на Web-сайті "GALA Радіо". "GALA Радіо" стверджує, що ді-джей Паша перший, хто наважився встановити такий рекорд в Україні. Тобто, скільки б часу він не вів ефір - це й буде перший рекорд "Найтривалішого діджейського радіоефіру" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 24.04.2007 23 квітня Павло Шилько, якого усі знають під ім'ям DJ Паша, заступив на найтриваліше радіо-чергування в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони). Його ді-джейська зміна почалася вчора о 6-ій ранку і протриває доти, поки DJ Паша буде в змозі виходити в ефір і розважати радіослухачів. За тим, що відбувається у студії будуть стежити незалежні експерти. Адже, втіливши в життя свою екстремальну ідею, Павло збирається встановити рекорд України! "Я знав, що такі рекорди ставилися в інших країнах. Стало цікаво: чи можна провести подібний радіомарафон у нашій країні? Поділився ідеєю з колегою і почув у відповідь: "Якщо не ти, то хто?" У мене дійсно великий досвід роботи. Мій ді-джейський стаж - близько 11років." - розповів газеті "15 хвилин" DJ Паша. "Для себе я поставив завдання протриматися 48 годин. Я - у непоганій спортивній формі, тому, мені здається, дві доби відпрацювати зможу." - додав Шилько. Умови марафону досить жорсткі: DJ Паші доведеться постійно знаходитися в студії і виходити в ефір мінімум 1 раз на 3 пісні. При цьому обов'язкова перерва - 15 хвилин кожні 5 годин. Поки DJ Паша несе "вахту" радіослухачі можуть почути відомих людей України: Славу Вакарчука, Машу Єфросініну, Тіну Кароль, Ані Лорак та багатьох інших зірок. Стежити за тим, як DJ Паша встановлює рекорд України, можуть усі бажаючі на Web-сайті радіостанції "GALA Радіо" за допомогою Web-камери (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 23.04.2007 Комунальні ЗМІ столиці прагнуть відмовитися від орієнтації на людей похилого віку. Відтепер, як повідомляє Web-сайт столичного "Радіо Київ" (98.0МГц та Інтернет-мовлення), муніципальні радіо, телебачення та газети працюватимуть на молодих людей, здатних приймати рішення. Конкурентоспроможність - стане платформою редакційної політики кожного із комунальних медіа. Реорганізаційні процеси вже тривають близько двох місяців. Газета "Хрещатик" збільшила втричі тираж і ввела додатковий випуск щопонеділка. Телеканал "Київ" збільшує кількість новинних програм. А "Радіо Київ", що його представляє КП "Радіостанція "Голос Києва", незабаром змінить формат. Звичайно, щось зникне, але щось і з'явиться нове на хвилі станції. Про зміни формату підприємства говорить в.о. директора КП "Радіостанція "Голос Києва" Костянтин Спілка: "Право на життя може мати станція, що, безумовно, повинна бути стильною, динамічно інформувати, об'єктивно, і максимально широко про те, що відбувається в місті. Безумовно, потрібно змінювати музичний формат, як це роблять радіо для людей 25-45 років з активною життєвою позицією" (Джерело: Сайт "Радіо Київ").
  • 23.04.2007 23 квітня у прес-центрі інформаційної аґенції "Українські новини" відбулася прес-конференція "Стан і розвиток муніципальних ЗМІ Києва". Приводом для спілкування з журналістами, за словами організатора заходу, радника київського міського голови Казбека Бектурсунова, була недостовірна інформація та чутки, що поширюються у медіа, щодо нових керівників столичних комунальних медіа. В цей самий час (о 12.00) у Будинку вчителя розпочався круглий стіл "Телеканал "Київ" - для киян чи для мера?" за участю опозиційних політиків, організований Інститутом Медіа Права. Окрім Казбека Бектурсунова, участь у прес-конференції взяли призначений 2 тижні тому виконувач обов'язків генерального директора комунального підприємства "Радіостанція "Голос Києва"" Костянтин Спілка, в.о. головного редактора газети "Хрещатик" Дмитро Джангіров, в.о. генерального директора телеканалу "Київ" Дмитро Харитонов, в.о. головного редактора газети "Українська столиця" Павло Карайченцев та перший заступник головного редактора газети "Вечірній Київ" Руслан Малашенко. Щоправда, останній протягом прес-конференції не промовив жодного слова, і від імені газети "Вечірній Київ" говорив сам Казбек Бектурсунов. Про Олега Арестархова, який, за інформацією інтернет-видання "Телекритика", ще 13 квітня подав у відставку і вже працює на іншій роботі, було сказано: "Він перебуває на лікарняному і залишається в.о. головного редактора газети". Казбек Бектурсунов назвав нову команду керівників комунальних ЗМІ Києва "людьми с сугубо рыночной историей" і зазначив, що вони перебувають поза політикою. За його словами, з приходом нового керівництва у столичних медіа було "заборонено джинсу", зокрема, журналістам не можна спілкуватись із чиновниками КМДА, "окрім ньюзмейкерів". За словами пана Бектурсунова, він був здивований інтересом медіа до діяльності його команди, оскільки вважав, що ініційовані ним зміни у комунальних ЗМІ є "звичайним робочим моментом". Особливо приємно було представникам "Телекритики" почути з уст Казбека Бектурсунова багато теплих слів на адресу означеного видання. Він висловив також здивування з приводу проведення круглого столу, на який не запросили представників обговорюваного каналу "Київ". Тим часом, за словами директора Інституту Медіа Права Тараса Шевченка, керівництву каналу було надіслано офіційне запрошення, але вони відмовилися брати участь у круглому столі, посилаючись на проведення власного заходу в той самий час. Серед інших на прес-конференції пролунало запитання про оплату праці керівників столичних комунальних медіа. За словами пана Казбека, головною винагородою для людини, що працює на такій посаді, є статус держслужбовця 7 категорії, вигідні умови отримання пенсії тощо, а сама заробітна платня становить 4684 гривні. Проте, вточнив радник міського голови, "в кожному випадку існують індивідуальні домовленості". Як заявив Казбек Бектурсунов, заявки на конкурс на заміщення посад керівників київських муніципальних медіа приймаються до 5 травня, і всі присутні на прес-конференції виконувачі обов'язків братимуть у конкурсі участь. Також планується запуск нових проектів: інтернет-порталу, додатків до друкованих видань і, можливо, кабельного телеканалу. За словами Дмитра Харитонова, телеканал "Київ" планує закодувати сигнал супутникового мовлення і веде переговори із сейлз-хаусами щодо продажу реклами. Виросли прибутки від реклами в газети "Хрещатик": Казбек Бектурсунов називає їх "середніми - на рівні газети "Дело"". Дотації, отримувані з міського бюджету (41 млн гривень на всі комунальні медіа) представники нової команди називають "інвестиціями у розвиток" і планують за 1-2 роки відмовитися від них повністю. Проте, каже пан Бектурсунов, навряд чи муніципальні медіа можуть стати прибутковими, з огляду на соціальну функцію, яку вони виконують. На прес-конференції був присутній депутат Київради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Олександр Бригинець - один із ініціаторів круглого столу "Телеканал "Київ" - для киян чи для мера?". Він мирно спілкувався з панами Бектурсуновим і Карайченцевим, але покинув прес-центр ще до того, як журналісти почали ставити запитання. Згодом Олександр Бригинець пояснив кореспонденту "Телекритики", що прийшов на захід, аби подивитися на нову команду і запитати, з якими концепціями вони йтимуть на конкурс. На думку Олександра Бригинця, запропоновані Казбеком Бектурсуновим кандидати мають усі шанси перемогти у конкурсі та стати повноцінними керівниками муніципальних медіа. Незабаром "Телекритика" обціяє опублікувати докладний репортаж із прес-конференції команди Казбека Бектурсунова та круглого столу в Будинку вчителя (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.04.2007 23 квітня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) DJ Паша встановлюватиме рекорд України "Найтриваліший ді-джейський радіо-ефір"! (правила рекорд-марафона дивись нижче). Отримай одне із 100 Біг Мак® Меню! Кожен із 100 переможців отримає Біг Мак® Меню від МакДональдз®! Спробуй вгадати тривалість бесперервного ефіру DJ Паші! Відправ свій варіант кількості годин! Для цього відправ SMS на короткий номер 5109, в тілі SMS вкажи: gala NNN, де NNN - кількість годин. Якщо твій варіант увійде у 100 найближчих до результату - ти один з переможців! Автор найбільш точного прогнозу отримає головний приз - стильний I-Pod (30 Гб)! Контент-послуги доступни для абонентів UMC, SІM-SІM, JEANS, КИЇВСТАР, ACE&BASE, DJUІCE, life:-), Beelinetm, WellCOM, МОБИ. Вартість відправлення повідомлення на номер 5109 - 1 грн. (з ПДВ). Увага! Якщо Ваш запит містить помилку, система про це повідомить, але послуга буде вважатися зробленою і оплата з рахунку буде знята. Усі послуги для повнолітніх. Правила рекорд-марафона: 1. Ді-джей відповідає за програвання всіх записів в перебігу всього марафону. 2. Ді-джей повинен виходити в ефір мінімум 1 раз в 3 пісні. 3. Ді-джей повинен начитувати все в звичайному режимі, все окрім погоди, "Треффіка" і новин які можуть начитуватися звичайним персоналом станції. Але, загальне звучання таких подач не повинне перевищувати 15 хвилин в годину. 4. Ді-джей всю програму веде в прямому ефірі. 5. Ді-джей може приводити гостей в студію. 6. Кожні 5 годин обов'язкові 15 хвилин перерви. 15-хвилинні перерви не підсумовуються. 7. У студії повинен бути присутнім кваліфікований медпрацівник. В будь-який момент медпрацівник може зупинити марафон, якщо на його думку це буде потрібно. 8. Студія, де проходитиме рекорд-марафон повинна бути обзорна. В студії буде встановлено веб-камера. Все що відбуватиметься в студії можна буде спостерігати на Web-сайті "GALA Радіо". За проведенням марафону, відповідно до цих Правил, стежитимуть незалежні спостерігачі, представники "Книги рекордів України" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.04.2007 23-го квітня своє триріччя святкує Перше Автомобільне Радіо - "Авторадіо - Україна" (Київ-107.4МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц,Запоріжжя-99.3МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Суми-107.9МГц, а також в ефірі одеського "Радіо Академія" (100.4МГц), нікопольського радіо "ТТ" (101.2МГц), кіровоградського радіо "TTV" 102.6FM (102.6МГц), севастопольського "Радіо 102.8FM" (102.8МГц), керченського радіо "Бриз" (107.6МГц)). З нагоди цієї дати протягом тижня, що минув, в ефірі станції пройшло багато конкурсів та акцій для слухачів. А у неділю, 22-го квітня, у парку біля Арки дружби народів пройде велика святкова Дискотека 80-х за участі спеціальних гостей - легенди музики диско, групи "Ottawan". Шоу розпочнеться о 19.00 (Власна інформація).
  • 20.04.2007 Столична сателітарна мережева станція радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) вкотре вирішила вибратися з радіоприймача! Станція відкрила серію танцювальних вечірок Europa Dancing Club! Якщо в середу ввечері ти маєш грайливий настрій і бажання добряче... відпочити - приходь у Disco Radio Hall - і відзначай разом з "Європою FM" екватор робочого тижня!!! Вечірки презентує найсексуальніша дівчина в FM-діапазоні Юлія Владіна! Вам доведеться дуже постаратися, щоб піти з вечірки без подарунків від "Європи FM"... Адреса: клуб Disco Radio Hall, вул Набережно-Хрещатицька, причал №6. Час: ближче до 23.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.04.2007 23 квітня о 12.00 у прес-центрі інформаційного агентства "Українські Новини" (вул.Еспланадна, 20, 1 поверх) відбудеться прес-конференція представників муніципальних медіа Києва на тему "Стан і розвиток муніципальних ЗМІ". У прес-конференції візьме участь радник міського голови Києва, координатор неформального медіахолдинґу комунальних ЗМІ столиці Казбек Бектурсунов, виконувач обов'язків головного редактора газети "Хрещатик" Дмитро Джангіров, виконувач обов'язків головного редактора тижневика "Українська столиця" Павло Карайченцев, перший заступник головного редактора газети "Вечірній Київ" Руслан Малашенко, директор комунального підприємства "Радіостанція "Голос Києва" Костянтин Спілка та директор ТРК "Київ" Дмитро Харитонов. Нагадаємо, в цей самий час у Вітальній залі Будинку вчителя (вул. Володимирська, 57, третій поверх) відбудеться круглий стіл "ТРК "Київ" - для киян чи для мера?" за участю Миколи Томенка, Андрія Шевченка, Олександра Бригинця, Тараса Шевченка тощо. Аккредитация по телефону: (067)-567-07-75, email: (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.04.2007 12-го квітня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0010-м від 22.01.2003). Розглянувши заяву Закритого акціонерного товариства "Телерадіокомпанія Люкс", м.Львів (юридична та фактична адреси: пл. Галицька, 15, м.Львів, 79008; генеральний директор Андрейко Р.Б.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0010-м від 22.01.2003 (69.68МГц у м.Києві, Р=1.0кВт; 107.7МГц у м.Житомирі, Р=1.0кВт; 105.2МГц у м.Ужгороді, Р=1.0кВт; 107.1МГц у м.Миколаєві, Р=1.0кВт; 102.4МГц у м.Чернівцях, Р=1.0кВт; обсяг мовлення - по 20 год./добу) у зв'язку з затвердженням сітки мовлення, Національна рада вирішила: взяти за основу проект рішення. Розглянути питання "Про заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0010-м від 22.01.2003)" на наступному засіданні Національної ради. 2. Про заяву ТОВ "ТРК Європа Мікс", м.Прилуки Чернігівської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0687 від 19.02.2003). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК Європа Мікс", м.Прилуки Чернігівської обл. (юридична адреса: вул. Пирятинська, 129, м.Прилуки, Чернігівська обл., 17500; фактична адреса: вул. Пирятинська, 129, м.Прилуки, Чернігівська обл., 17500; директор Кугут В.П.), про переоформлення ліцензії НР №0687 від 19.02.2003 (частота 102.8МГц у м.Прилуках, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: Пишевський О.Ю., Мірошниченко А.К., Авер'янов О.В.; стали: Мірошниченко А.К., Авер'янов О.В.), Національна рада вирішила: у зв'язку зі зміною власників переоформити ТОВ "ТРК Європа Мікс", м.Прилуки Чернігівської обл., ліцензію НР № 0687 від 19.02.2003. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК Європа Мікс", м.Прилуки Чернігівської обл., переоформлену ліцензію на мовлення, зазначивши: 1. Вид мовлення: ефірне (радіомовлення); 2. Код ЄДРПОУ: 31050470; 3. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Планета"; 4. Територіальна категорія мовлення: місцеве. Програмна концепція мовлення: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 22 год./добу, 92%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 год./добу, 100%; IV. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-інформаційний. Визначити оператором телекомунікацій на частоті 102.8МГц у м.Прилуках, Р=1,0 кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу - ТОВ "ТРК Європа Мікс", м.Прилуки Чернігівської обл. Строк дії ліцензії на мовлення залишається без змін - до 19.02.2010. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №0687 від 19.02.2003 вважається недійсною та вилучається. 3. Про заяву ТОВ "ТРК "CИАН", м.Севастополь, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2351 від 31.10.2005). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "СИАН", м.Севастополь (юридична адреса: пр.Перемоги, 53, кв.4, м.Севастополь; фактична адреса: вул. 4-а Бастіонна, 29, м.Севастополь; вул.Суворова, 31, кв.10; директор Демешев О.Є), про переоформлення ліцензії НР №2351 від 31.10.2005 (103.7МГц та 73.31МГц у м.Севастополі, потужність передавача по 0.1кВт, обсяг мовлення по 24 год./добу) у зв'язку зі зміною банківських реквізитів, власників (були: Михайлов С.П., Берсенєв І.Г., Царенко К.Ф., Демешев О.Є., Шишкін С.А.; стали: Гончарова М.Л., Берсенєв І.Г., Берсенєв О.І., Демешев О.Є., Барулін О.А.), програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: у зв'язку зі зміною банківських реквізитів, власників, програмної концепції мовлення, переоформити ліцензію НР № 2351 від 31.10.2005 ТОВ "ТРК "СИАН", м.Севастополь. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "СИАН", м.Севастополь, переоформлену ліцензію на мовлення, зазначивши в ліцензії: 1. Вид мовлення: ефірне (радіомовлення); 2. Код ЄДРПОУ: 19010290; 3. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Омега-Поліс"; 4. Територіальна категорія мовлення: місцеве. Програмна концепція мовлення: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 50%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 12 годин на добу, 50%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІV. Максимальні обсяги ретрансляції: 12 годин на добу, 50% - програми АТ "ОНІКС"; V. Формат (відповідно до програмної концепції) розважально-інформаційний. Визначити оператором телекомунікацій на частотах 103.7МГц та 73.31МГц у м.Севастополі, потужність передавача по 0.1кВт - ТОВ "ТРК "СИАН", м.Севастополь. Строк дії ліцензії на мовлення залишається без змін - до 16.10.2009. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР № 2351 від 31.10.2005 вважається недійсною та вилучається. 4. Про заяву ТОВ "ТРК "Лідер-Рекордс", м.Севастополь, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2350 від 31.10.2005). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "Лідер-Рекордс", м.Севастополь (юридична адреса: пр.Перемоги, 53, кв.4, м.Севастополь; фактична адреса: вул. 4-а Бастіонна, 29, м.Севастополь; вул.Суворова, 31, кв.10; директор Маркевіч І.В.), про переоформлення ліцензії НР №2350 від 31.10.2005 (101.5МГц у м.Севастополі, потужність передавача 0.1кВт, обсяг мовлення 24 год./добу) у зв'язку зі зміною банківських реквізитів, власників (були: Михайлов С.П., Берсенєв І.Г., Царенко К.Ф., Демешев О.Є., Шишкін С.А.; стали: Гончарова М.Л., Берсенєв І.Г., Берсенєв О.І., Демешев О.Є., Барулін О.А.), програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: у зв'язку зі зміною банківських реквізитів, власників, програмної концепції мовлення, переоформити ліцензію НР №2350 від 31.10.2005 ТОВ "ТРК "Лідер-Рекордс", м.Севастополь. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "Лідер-Рекордс", м.Севастополь, переоформлену ліцензію на мовлення, зазначивши в ліцензії: 1. Вид мовлення: ефірне (радіомовлення); 2. Код ЄДРПОУ: 24496158; 3. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Радіо 101.5"; 4. Територіальна категорія мовлення: місцеве. - Програмна концепція мовлення: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 50%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 12 годин на добу, 50%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІV. Максимальні обсяги ретрансляції: 12 годин на добу, 50% - програми ЗАТ "Студія "Європа Плюс Україна"; V. Формат (відповідно до програмної концепції) розважально-інформаційний. Визначити оператором телекомунікацій на частоті 101.5МГц у м.Севастополі, потужність передавача 0.1кВт - ТОВ "ТРК "Лідер-Рекордс", м.Севастополь. Строк дії ліцензії на мовлення залишається без змін - до 14.05.2009. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №2350 від 31.10.2005 вважається недійсною та вилучається. 5. Про заяву ТОВ "ТРК "ЖИСА", м.Сімферополь, АР Крим, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1978 від 21.12.2004). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "ЖИСА", м.Сімферополь, АР Крим (юридична адреса: вул. Чапаєва, 2 А, м.Сімферополь, АР Крим, 95053; фактична адреса: вул. Чапаєва, 2 А, м.Сімферополь, АР Крим, 95053; генеральний директор Живенко С.О.), про переоформлення ліцензії НР №1978 від 21.12.2004 (107.3МГц у м.Сімферополі, потужність передавача 0.1кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі збільшенням потужності передавача з 0.1кВт до 0.25кВт, зміною організаційно-правової форми власності та назви компанії (була: ТРК "ЖИСА"; стала: ТОВ "ТРК "ЖИСА"), позивних (були: "Русское радио" - Сімферополь"; стали: "Радио Рекорд"), враховуючи висновок УДЦР щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом України № ДВЧ-13431860, Національна рада вирішила: у зв'язку зі збільшенням потужності передавача з 0.1кВт до 0.25кВт, зміною організаційно-правової форми власності та назви компанії, позивних переоформити ліцензію НР №1978 від 21.12.2004 ТРК "ЖИСА", м.Сімферополь, АР Крим. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "ЖИСА", м.Сімферополь, переоформлену ліцензію на мовлення, зазначивши в ліцензії: 1. Вид мовлення: ефірне (радіомовлення); 2. Код ЄДРПОУ: 20727448; 3. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Радио Рекорд"; 4. Територіальна категорія мовлення: місцеве. Програмна концепція мовлення: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 50%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 24 години на добу, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції) розважально-інформаційний. Визначити оператором телекомунікацій на частоті 107.3МГц у м.Сімферополі, потужність передавача 0.25кВт - ТОВ "ТРК "ЖИСА", м.Сімферополь. Строк дії ліцензії на мовлення залишається без змін - до 04.04.2009. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1978 від 21.12.2004 вважається недійсною та вилучається. 6. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "ТРК "Донецьк ФМ", м.Донецьк, про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2443 від 19.12.2005). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Донецьк ФМ", м.Донецьк (юридична адреса: вул. Р. Люксембург, 26а, м.Донецьк, 83050; директор Калюжна М.П.), про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2443 від 19.12.2005), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Донецьк ФМ", м.Донецьк, про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2443 від 19.12.2005), оскільки вона не відповідає вимогам статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", а саме: п. 2. 7. Про залишення без розгляду заяви Вінницької ОДТРК, м.Вінниця, про продовження ліцензії на мовлення (НР №0786 від 09.04.2003). Розглянувши заяву Вінницької обласної державної телерадіокомпанії, м.Вінниця (юридична адреса: вул. Театральна, 15, м.Вінниця, 21100; директор Коваленко Л.Г.), про продовження ліцензії на мовлення (НР №0786 від 09.04.2003), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Вінницької обласної державної телерадіокомпанії, м.Вінниця, про продовження ліцензії на мовлення (НР №0786 від 09.04.2003), оскільки вона не відповідає вимогам статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", а саме: п. 2. 8. Про заяву ТОВ "Медіа група "СІТІ", м.Чернівці, щодо державної реєстрації як суб'єкта інформаційної діяльності. Розглянувши заяву ТОВ "Медіа група "СІТІ", м.Чернівці (юридична адреса: вул. Червоноармійська, 13, м.Чернівці, 58001; директор Забродський В.І.), про державну реєстрацію як суб'єкта інформаційної діяльності, на підставі рішення Національної ради №1490 від 26.11.2003, Національна рада вирішила: відмовити ТОВ "Медіа група "СІТІ", м.Чернівці, у державній реєстрації як суб'єкта інформаційної діяльності. Провести перевірку ТОВ "Медіа група "СІТІ", м.Чернівці, та вжити заходів щодо припинення порушення законодавства. Решта рішень стосовно ліцензування ТРО, прийнятих на засіданні, стосувалися сфери телебачення. Також на засіданні було прийнято такі рішення: Про звільнення з посади представника Національної ради в Київській області Боровських Л.І.; Про призначення на посаду представника Національної ради в м. Києві та Київській області Степаненко Т.В.; Про виконання листа Шевченківського районного суду м.Києва від 20.03.2007; Про затвердження переліку змін до штатного розпису Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на 2007 рік. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.04.2007 Столична сателітарна мережева станція "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) на своєму офіційному Web-сайті оприлюднила Відкритий лист до керівників держави та звернення до колег. Подаємо текст: "Шановні колеги! Колектив радіостанції "Європа FM" звертає своїм відкритим листом увагу всіх мовників на ситуацію, що склалася у галузі радіомовлення в Україні. Закон про повальну 50-відсоткову квоту вітчизняного продукту в ефірі всіх радіостанції України загрожує знищити здорову конкуренцію між станціями та перетворити їх на абсолютно однакових клонів. Поняття "формат" буде знищено, що потягне за собою відповідне падіння інтересу з боку потенційної аудиторії до FM-діапазону як такого. Для українського слухача стануть недоступними в ефірі цілі пласти світової музичної культури. Все це важко уявити навіть з точки зору прагнення країни стати цивілізованою демократичною державою. Всі ми дуже позитивно ставимось до вітчизняного виконавця. Будь-який досвідчений музичний редактор, що не страждає якоюсь специфічною упередженістю, із задоволення поставить у гарячу ротацію будь-яку пісню будь-якого виконавця незалежно від його національної приналежності. Головною умовою ротації будь-якої пісні в ефірі є її якісна характеристика та відповідність формату. Так давайте зробимо все можливе для того, щоб ми не перетворилися на Білорусь з її 75-відсоткової квотою, де на всіх хвилях звучать "Пісняри" та "Сябри". Подібне примусове навязування тягне за собою лише негативну реакцію по відношенню до самих виконавців з боку слухачів. Сподіваємося на Вашу підтримку та пропонуємо підписати нашого відкритого листа. Сьогодні вони, а завтра ми… З повагою, коллектив радіостанції "Європа FM"". "Президенту України В.А. Ющенку, Прем'єр-Міністру України В.Ф. Януковичу, Голові Верховної Ради України О.О. Морозу. Телерадіоорганізації України звертаються до Вас з проханням втрутитись у ситуацію, яка без реакції з боку найвищих державних посадовців може призвести до знищення цілого ряду електронних засобів масової інформації, які по тих чи інших причинах не задовольняють Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення або деяких її членів, і ведуть самостійну роботу відповідно до Конституції та законів України. Стаття 1 Конституції України проголосила, що Україна є демократичною, правовою державою. Напевно у кожного може бути своє власне розуміння зазначених конституційних гарантій, яке може відрізнятись у деталях. Але за будь-яких обставин воно не може відрізнятись у основних демократичних принципах, на стороні яких стоїть багато десятиліть розвитку більшості розвинених країн Європи та Світу. Одним із таких непохитних принципів є те, що засоби масової інформації у демократичній державі мають бути вільними, а вплив держави на їхню діяльність мінімальним і зрозумілим. Правова, демократична держава не може культивувати нічим не обумовлені перевірки засобів масової інформації, рівно як не може допускати притягнення ЗМІ до відповідальності у випадках, коли юридичні ознаки порушення встановлюються виходячи із припущень, а не із об'єктивних оцінок. Проте, як з'ясувалось останнім часом, у Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення своє власне бачення поняття демократії. У січні 2007 року Нацрадою прийняті зміни до інструкції Про порядок здійснення перевірок телерадіоорганізацій України, згідно з якими Нацрада сама себе наділила повноваженнями проводити позапланові перевірки будь-яких теле- і радіостудій у будь-який момент, на власний вибір і без будь-яких об'єктивних підстав. Наслідком цього став шквал позапланових перевірок телерадіоорганізацій, за наслідками яких стали прийматись не прозорі рішення, пояснень яким представники Нацради надавати відмовляються. У сьогоднішній Україні, коли Президент України призначив повторні вибори до Верховної Ради України відповідним указом, ставлення до якого у суспільстві далеко не однозначне, роль електронних засобів масової інформації у багато радів підвищується, оскільки саме ці ЗМІ здатні найоперативніше реагувати на зміни в політичному житті країни, доводити до громадськості позиції сторін, та надавати свої власні та не упереджені оцінки подіям сучасності. Тому одночасно з цим підвищується спокуса використовувати свої важелі впливу на ті організації телерадіомовлення, чиї позиції відрізняються від позиції Нацради та вочевидь тих політичних сил, які вони собою представляють. Нажаль, як свідчать події останніх тижнів, Нацрада не завжди здатна стати вище власних інтересів на користь інтересів суспільства та демократії, не зловживаючи своїми повноваженнями, які Нацрада сама собі розширила до такого ступеня, що сьогодні вона може зрівнятись з повноваженнями органів КДБ радянських часів: кого хочу перевіряю, кого хочу караю, не оглядаючись на Конституцію та закони. Найбільш поширеним порушенням, за яке сьогодні Нацрада вирішує карати неугодні їй радіостанції, є порушенням вимог щодо наповнення радіоефіру творами українських авторів та виконавців. При цьому ні чинне законодавство, ні внутрішні акти Нацради не надають відповіді, які саме твори слід вважати творами українськими, як визначати українські твори від не українських і що саме має робити радіостанції для того, щоб дотримувати цієї норми закону. При тому, що стаття 24 Конституції України заборонила встановлення будь-яких привілеїв чи обмежень за ознаками етнічного походження або місця проживання, тобто за Основним Законом України телерадіоорганізація не має права надавати перевагу творам тільки тих осіб, які проживають на території України або які є етнічними українцями. Варто зазначити, що сам голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення пан Шевченко на прес-конференції, що відбулася за ініціативою радіостанцій 13 квітня в УНІАН публічно зазначив, що закон про 50-відсоткову квоту є на даний момент недосконалим та потребує змін. Виходить, що успішні приватні станції зараз караються за те, що згодом може стати абсолютною нормою після необхідних змін закону. Але у даному випадку говорити про якісь майбутні реабілітації, як це було після 37 року, не доводиться, тому що станції втратять свої ліцензій та частоти перейдуть до інших власників. Натомість вільне, нічим не обґрунтоване трактування вимог законодавства приводить до того, що за звичайне виконання радіостанцією вимог Конституції України Нацрада може таку телерадіоорганізацію притягнути до відповідальності, включаючи позбавлення ліцензії на здійснення права мовлення. Національна рада вважає за можливе притягнення будь-якої радіостанції до відповідальності за те, що творчі співробітники реалізовують свої права на свободу інформації, свободу слова, що відображається у формуванні ориґінального музично-інформаційного наповнення ефіру радіостанції, тоді як такі права прямо передбачені у статті 34 Конституції України. Виходячи з цього, Національна рада доводить до абсурду власні функції, оскільки реалізація телерадіоорганізаціями закріплених Конституцією України прав на інформацію не може бути підставою для покарання будь-якої з них. Складається враження, що Національна рада, отримавши формальні важелі впливу на телерадіоорганізації України намагається максимально захопити контроль над засобами масової інформації, зробити їх більш лояльними і керованими. Викликає занепокоєння також поведінка Голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, який прямо під час засідання Нацради дозволяє собі відпускати репліки на адресу неугодних йому радіостанцій на зразок "вам необхідно не радіо займатись а паркани фарбувати" та після засідання давати вказівки управлінню моніторинґу "не для протоколу" невпинно здійснювати моніторинґ і при найменшому порушенні застосовувати найжорсткіші заходи відповідальності. Проведені Нацрадою останні перевірки ряду радіостанцій нагадують про сумну спадщину системних та масових порушень прав людини й основних свобод, які відбувалися в Україні з моменту проголошення її незалежності. Це, в свою чергу, може призвести до чергового загострення політичної боротьби та мовного протистояння. За таких обставин телерадіоорганізації України звертаються до Президента України, Прем'єр-Міністра України та Голови Верховної Ради України з проханням вжити заходів щодо зупинення здійснення перевірок телерадіоорганізацій на період політичної нестабільності в країні, до остаточного вирішення питання щодо проведення або не проведення дострокових виборів народних депутатів України відповідно до указу Президента України "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України". При реалізації виборчого процесу, ми ще раз наголошуємо на необхідності звернути особливу увагу щодо дотримання принципу політичного плюралізму та забезпечення прав радіостанцій та інших ЗМІ на свободу слова. У випадку якщо представники Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення мають на меті розпалити мовну ворожнечу та загострити політичні протистояння заявляємо, що українські радіостанції вживатимуть всіх законних заходів, включаючи проведення мирних акцій протесту, з метою недопущення представниками Національної ради здійснити у напружений для української держави час переділ існуючих радіочастот за власним бажанням" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.04.2007 Сьогодні, 19 квітня, народні депутати підтримали у другому читанні проект закону "Про внесення зміни до Закону України "Про рекламу" (щодо реклами тютюнових виробів та алкогольних напоїв). "За" проголосували 233 народних депутата. Прийнятий у другому читанні законопроект створений на основі законопроектів народних депутатів Бориса Беспалого і Микола Томенка, которі були ухвалені у першому читанні 20 жовтня 2006 р. Нагадаємо, що пан Беспалий пропонував з 1 січня 2007 р. заборонити рекламу алкоголю і тютюну на ТБ, в друкованих ЗМІ і зовнішній рекламі, пан Томенко - тільки в зовнішній рекламі. Між тим, проект Закону, затверджений сьогодні у другому читанні, передбачає введення мораторію на рекламу тютюну в усіх друкованих ЗМІ (крім спеціалізованих видань) з 1 січня 2010 р., у зовнішній рекламі в населених пунктах - з 1 січня 2008 р., поза населеними пунктами - з 1 січня 2009 р. Реклама алкогольних напоїв забороняється на радіо та телебаченні з 6 до 23 години, в усіх друкованих ЗМІ (крім спеціалізованих видань) - з 1 січня 2010 р., у зовнішній рекламі в населених пунктах - з 1 січня 2008 р., поза населеними пунктами - з 1 січня 2009 р. Крім того, забороняється алкогольне спонсорство на ТБ (норма набирає чинності через місяць з дня опублікування Закону). Також проект Закону передбачає, що реклама алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пива не повинна містити зображення популярних осіб або "пряме чи опосередковане схвалення популярними особами паління або вживання алкоголю, пива та напоїв, що виготовляються на його основі" (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 19.04.2007 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на своєму офіційному Web-сайті оприлюднила Привітання ХІ з'їзду журналістів України. Подаємо його текст: "Делегатам, учасникам та гостям ХІ з'їзду Національної спілки журналістів України. Шановні друзі! Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення щиро вітає делегатів, учасників і гостей ХІ з'їзду Національної спілки журналістів України! Упродовж багатьох років Національна спілка журналістів України об'єднувала і згуртовувала творчих людей, котрі присвятили життя служінню Слову! А Слово, як відомо, в усі часи лишається основною зброєю, що долає найбільші перешкоди. Саме сила цієї правдивої зброї була вирішальною в різні переломні періоди нашої історії. Дехто намагався використати силу Слова у власних корисливих цілях, але завжди верх брало Слово Справедливе, енергія якого спрямована на позитивний рух, світло, добро! Зичимо журналістам України, тим, хто працює в друкованих, електронних мас-медіа, невсипущої енергії творення, щастя, втілення в життя нових проектів, здійснення найзаповітніших мрій! З пошаною Голова Національної ради В.Шевченко" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 18.04.2007 20-го квітня виповнюється рівно рік з дня початку регулярних трансляцій у цифровому форматі DVB-T на 51-му телеканалі у Києві. Тут транслюються телеканали КДРТРК, ТОНІС, 1+1 та Гравіс. А з 5-го квітня цього року на аудіоканалах цього пакету ведеться регулярна трансляція трьох каналів НРКУ - УР-1, УР-2 ("Промінь") та УР-3 ("Культура") (Джерело: ").
  • 18.04.2007 Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Маріуполь-66.05МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц та 102.4МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), ровеньківського радіо "РТВ FM" (91.6МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення 128kbps та Інтернет-мовлення 32kbps) виступила з ініціативою щодо внесення змін до окремих пунктів "Меморандуму про співпрацю та принципи взаємодiї мiж Нацiональною радою України з питань телебачення i радiомовлення та радiокомпанiями України" та Закону України "Про телебачення і радіомовлення". В розповсюдженому з цього приводу Відкритому листі, компанія, зокрема, пропонує Нацраді з ТРМ вести реєстр усіх листів-попереджень, які надсилаються до радіокомпанії з приводу незначних одноразових порушень з метою відділення останніх від систематичних свідомих порушень, за які застосовуються санкції, та внести відповідні корективи в методику перевірок ТРК з використанням цього реєстру. Даний принцип взаємодії дозволить результати будь-якої перевірки радіокомпанії розглядати по суті і уникнути використання незначних одноразових порушень як достатній привід для застосування санкцій Національною радою, що в більшості випадків як мовниками, так і медійною спільнотою розцінюється як тиск на незалежні ЗМІ. ВРМ "Мелодія" також пропонує ініціювати зустріч для обговорення стану та динаміки розвитку радіогалузі України, під час якої, базуючись на основних тенденціях розвитку радіоринку України та світу, створити законодавчу ініціативу по внесенню змін в закон України "Про телебачення та радіомовлення", до яких в обов'язковому порядку включити визначення поняття "формат", що дозволить, зокрема, закріпити в Законі вивірену та узгоджену з індустрією систему поступового та поетапного введення квот та субсидіювання вітчизняного пісенного матеріалу, чітко розмежувавши обсяг зобов'язань між приватними комерційними та громадськими телерадімовниками, що дозволить запровадити більш ефективну систему "Захисту інтересів держави та національного телерадіовиробництва" при збереженні динаміки розвитку радіоринку. Докладніше ознайомитися з ініціативами ВРМ "Мелодія" можна на офіційному Web-сайті радіостанції - http://www.melodiya.ua (Джерело: Інформацію надав ).
  • 18.04.2007 Слухачі столичного радіо "Ренесанс" (96.8МГц та 73.64МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) мають можливість виграти Prime - Приз - щодня, по буднях, у програмі "Prime Time" (14.00-17.00). Окрім корисної інформації та чудової музики на вас чекають квитки на джазові концерти, що проходять у Києві, та джазові CD. "Prime Time" - слухайте із задоволенням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.04.2007 В зв'язку з відсутністю рішення ЦВК про початок передвиборчої кампанії політична реклама розміщується в ефірі телеканалів та радіостанцій відповідно до вимог Закону "Про рекламу", а не виборчого законодавства. Про це повідомив голова Національної ради Віталій Шевченко на сьогоднішньому брифінґу в Києві. "Я би не сказав, що це широко практикується, однак політична реклама "пішла" в зв'язку з політичними подіями, свідками яких ми всі є, - зазначив пан Шевченко. - Національна рада розглядає цю рекламу як сегмент загального масиву рекламної продукції, яка розміщується в ефірі телерадіокомпаній відповідно до вимог Закону "Про рекламу", а не виборчого законодавства, оскільки там різні процедури". Зі слів пана Шевченка, політичні сили, які намагаються розміщувати і розміщують рекламу у засобах масової інформації, мають робити це на загальних засадах. "Реклама, яку вони розміщують, мусить входити в загально прийняті квоти рекламної продукції в ефірі кожної телерадіокомпанії, - зауважив він. - Національна рада включиться в цей процес тоді, коли будуть відповідні рішення відповідних органів, передусім Центральної виборчої комісії. Зараз Нацрада працює в абсолютно звичному режимі. Якщо такі рішення будуть прийняті, то ми відповідно будемо ставитися до агітаційної кампанії в електронних ЗМІ, зважаючи на те, хто є зареєстрованим суб'єктом виборчого процесу з усіма наслідками, і як себе законстатує відповідній засіб масової інформації, дотримуючись вимог щодо розміщення політичної реклами" (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 18.04.2007 В ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), "Євпаторійського радіо 105.9" (105.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - новий проект "Право руля!" (Кермо праворуч!). У кожного водія на дорозі виникають питання, а в ефірі - є... Автоексперт! Як вірно трактувати Правила Дорожнього Руху? Як уникнути спірних ситуацій на дорозі? Як "допомогти" автомобілю у важку хвилину? Що має знати кожен водій? Щодня в автолюбителів виникають тисячі питань... А "Русское Радио - Україна" та ТМ ESSO знають відповіді! Унікальна програма, в якій Інспектор Галібін за допомогою фахівців ДАІ, Peugeot, "РОСНО Україна" і "Драйв клубу Альфа-щит" відповідає на реальні питання автомобілістів! Яка б ситуація не склалася на дорозі, Ви і Ваш автомобіль завжди в безпеці завдяки ТМ ESSO! У вас є питання про те, як зробити поїздку в автомобілі максимально безпечною? Відправте ваше питання на SMS-номер 1047! Вартість SMS - 1 гривня. Активні учасники й автори найцікавіших питань, відповіді на які дадуть експерти в ефірі станції, одержать у подарунок уроки контраварійної підготовки, автомобільні мастила та засоби для догляду за автомобілем від ТМ ESSO, а також подарунки від партнера акції - страхової компанії "РОСНО Україна" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.04.2007 Більшість реґіональних телерадіоорганізацій уже подали редакційні статути до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення. Про це сьогодні на брифінґу розказав Віталій Шевченко, голова Нацради. Нагадаємо, відповідно до вимог закону "Про телебачення та радіомовлення" редакційні статути ТРО мали оприлюднити і подати в Нацраду до 1-го березня. "Зараз це питання лишається актуальним. За сьогоднішніх політичних умов наявність статутів може гарантувати трудовим колективам дотримання визначених прав, якими вони хочуть скористатися", - зазначив Віталій Шевченко. За його словами, вже є кілька реґіонів, де редакційні статути подали більше половини телекомпаній. Це Автономна Республіка Крим, Вінницька, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Одеська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька області та місто Київ. Майже стовідсотковий показник виконання законодавчої норми у Львівської області (з 38-ми існуючих телекомпаній статути подали 35) та Тернопільської (з 25-х- 21), а в Севастополі всі 8 телекомпаній вже подали статути. У відповідь на звернення до Нацради з приводу політичної реклами в ефірі деяких телеканалів Віталій Шевченко зазначив: "Нацрада розглядає цю рекламу як загальний сегмент рекламного продукту, що розміщується в ефірі телерадіокомпаній у відповідності до вимог закону "Про рекламу"". Також, за його словами, до Нацради звернувся керівник телеканалу "Рада" з проханням щодо забезпечення кабельними операторами трансляції телеканалу, оскільки продовжуються засідання парламенту, і є побоювання, що у зв'язку з указом Президента про розпуск Верховної Ради кабельники виключать телеканал з основних пакетів: "Так само багато людей зверталося з приводу трансляції засідань парламенту 5 каналом. У зв'язку з цим ми сьогодні не зробили жодного кроку, який би свідчив про те, що ми пристаємо на якусь сторону політичного конфлікту, але ми наголошуємо, що ті, в кого 5 канал є в пакеті, зобов'язані його транслювати. "Рада" так само має йти в мережах, і нинішні обставини не мають впливати на програмні концепції" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.04.2007 На сьогоднішньому брифінґу голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко повідомив про те, що вже визначено членів експертної колегії Премії "Телетріумф". Він також зауважив, що відбір кандидатур проводився шляхом рейтингового голосування. Список експертів та перелік номінації Премії планується затвердити на наступному засіданні Національної ради 25 квітня. Голова Національної ради ознайомив журналістів зі статистикою щодо надходження редакційних статутів до Національної ради в розрізі областей. Найбільша кількість надійшла із Львівської, Тернопільської областей та м.Севастополя (майже 100% від зареєстрованих мовників), активізували реєстрацію та подання статутів телерадіокомпанії м.Києва, Дніпропетровської, Одеської, Харківської, Хмельницької, Чернівецької областей (понад 50% від зареєстрованих мовників). Відповідаючи на запитання журналістів щодо порядку здійснення Національною радою контрою за виборчою агітацією на телебаченні та радіо, Віталій Шевченко сказав, що вся можлива політична реклама, яка вийде в ефір до оголошення ЦВК офіційного страту виборчої кампанії, визначатиметься Національною радою як звичайна реклама відповідно до Закону України "Про рекламу". Він також наголосив на неухильному забезпеченні операторами кабельного мовлення згідно з умовами ліцензій трансляції телеканалу "Рада" та включень із трансляцій зсідань Верховної Ради України, які здійснює 5-й канал (Джерело: Сайт Нацради).
  • 18.04.2007 11-го квітня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву ТОВ "ТРК "Чарівний світ", м.Дніпропетровськ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2233 від 22.06.2005). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "Чарівний світ", м.Дніпропетровськ (юридична адреса: вул.Робоча, 23 В, м. Дніпропетровськ, 49008; фактична адреса: вул. Робоча, 23В, м.Дніпропетровськ, 49008; директор Кононенко А.А.), про переоформлення ліцензії НР №2233 від 22.06.2005 (частота 106.8МГц у м.Дніпропетровську, Р=0.5кВт, обсяг мовлення - 6 год./добу) у зв'язку зі зміною власника (був: Євтухов Є.А.; став: УК "Телебачення і радіомовлення "ЮТАР", м.Київ), юридичної адреси (була: вул.Червоноармійська, 22, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл.; стала: вул.Робоча, 23 В, м.Дніпропетровськ, 49008), банківських реквізитів, Національна рада вирішила: у зв'язку зі зміною власника, юридичної адреси, банківських реквізитів, переоформити ТОВ "ТРК "Чарівний світ", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., ліцензію НР №2233 від 22.06.2005. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "Чарівний світ", м.Дніпропетровськ, переоформлену ліцензію на мовлення, зазначивши: 1. Вид мовлення: ефірне (радіомовлення); 2. Код ЄДРПОУ: 24996062; 3. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Радіо "KISS FM"; 4. Територіальна категорія мовлення: місцеве. Програмна концепція мовлення: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 80%, іншими мовами - 20%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 3 год./добу, 50%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 4год./добу, 67%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 2 год./добу, 33%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): розважальний; (інформаційний, культурологічний, просвітницький, розважальний, дитячий, інформаційно-розважальний, розважально-інформаційний, інформаційно-просвітницький, інформаційно-культурологічний... тощо). Визначити оператором телекомунікацій на частоті 106.8МГц у м.Дніпропетровську, Р=0.5кВт, обсяг мовлення - 6 год./добу - ТОВ "ТРК "Чарівний світ", м.Дніпропетровськ. Строк дії ліцензії на мовлення залишається без змін - до 16.10.2009. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №2233 від 22.06.2005 вважається недійсною та вилучається. 2. Про заяву ПП "ТРК "Атолл", м.Дніпропетровськ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0493 від 16.10.2002). Розглянувши заяву ПП "ТРК "Атолл", м.Дніпропетровськ (юридична адреса: вул.Робоча, 23 В, м.Дніпропетровськ, 49008; фактична адреса: вул.Робоча, 23 В, м.Дніпропетровськ, 49008; директор Кононенко А.А.), про переоформлення ліцензії НР №0493 від 16.10.2002 (частота 106.8МГц у м.Дніпропетровську, Р=0.5кВт, обсяг мовлення - 18 год./добу) у зв'язку зі зміною назви компанії (була: ТРК "Атолл", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., стала: ПП "ТРК "Атолл", м.Дніпропетровськ); власника (був: Євтухова Л.М.; став: УК "Телебачення і радіомовлення "ЮТАР", м.Київ), юридичної адреси (була: вул.Червоноармійська, 22, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл.; стала: вул.Робоча, 23 В, м.Дніпропетровськ, 49008), банківських реквізитів, Національна рада вирішила: у зв'язку зі зміною назви компанії, власника, юридичної адреси, банківських реквізитів, переоформити ТРК "Атолл", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., ліцензію НР №0493 від 16.10.2002. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ПП "ТРК "Атолл", м.Дніпропетровськ, переоформлену ліцензію на мовлення, зазначивши: 1. Вид мовлення: ефірне (радіомовлення); 2. Код ЄДРПОУ: 24989122; 3. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Радіо "KISS FM"; 4. Територіальна категорія мовлення: місцеве. Програмна концепція мовлення: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 80%, іншими мовами - 20%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 9 год./добу, 50%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 10 год./добу, 55%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 8 год./добу, 45%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): розважальний. Визначити оператором телекомунікацій на частоті 106.8МГц у м.Дніпропетровську, Р=0.5кВт, обсяг мовлення - 18 год./добу - ПП "ТРК "Атолл", м.Дніпропетровськ. Строк дії ліцензії на мовлення залишається без змін - до 16.10.2009. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №0493 від 16.10.2002 вважається недійсною та вилучається. 3. Про заяву Кіровоградської ОДТРК, м.Кіровоград, щодо продовження терміну початку мовлення на 100.7МГц у м.Знам'янці Кіровоградської обл. Розглянувши заяву Кіровоградської ОДТРК (юридична адреса: Будинок Рад, пл.Кірова, м.Кіровоград, 25022; генеральний директор Омельчук С. І.) щодо продовження терміну початку мовлення на 100.7МГц у м.Знам'янці Кіровоградської обл., інформацію представника Національної ради в Кіровоградській області та ліцензійно-реєстраційного управління, Національна рада вирішила: констатувати факт втрати чинності ліцензії Кіровоградської ОДТРК НР №2464 від 17.01.2006 на мовлення на 100.7МГц у м.Знам'янці Кіровоградської обл. (обсяг мовлення 12 год./добу). Зобов'язати Кіровоградську ОДТРК повернути ліцензію НР №2464 від 17.01.2006 до Національної ради. Оголосити конкурс на 100.7МГц у м.Знам'янці Кіровоградської обл. (обсяг мовлення 12 год./добу). 4. Про заяву Комунальної установи "Редакція Олександрійського міського радіомовлення", м.Олександрія Кіровоградської обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0479 від 09.10.2002). Розглянувши заяву Комунальної установи "Редакція Олександрійського міського радіомовлення", м.Олександрія Кіровоградської області (юридична та фактична адреси: пр.Леніна, 59, к.413, м.Олександрія Кіровоградської області, 28000; головний редактор Грановський Є. О.), про продовження строку дії ліцензії НР №0479 від 09.10.2002 (перший канал проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 42 хвилини на тиждень), Національна рада вирішила: Продовжити строк дії ліцензії Національної ради НР № 0479 від 09.10.2002 Комунальної установи "Редакція Олександрійського міського радіомовлення", м.Олександрія Кіровоградської області, на мовлення на першому каналі проводового мовлення (програма УР-1), обсяг мовлення - 42 хвилини на тиждень, зазначивши у ліцензії: 1. Код ЄДРПОУ: 23096066; 2. Територія розповсюдження: м.Олександрія та Олександрійський район; 3. Вид мовлення: проводове (радіомовлення); 4. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Говорить Олександрія"; 5. Строк дії ліцензії: 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою); 6. Сітка мовлення: понеділок, середа, п'ятниця: 06.30-06.44; 7. Кількість домогосподарств: 16447; 8. Адреса радіовузлу зв'язку: пр. Леніна, 60, м.Олександрія Кіровоградської області. Визначити оператором телекомунікацій ? ВАТ "Укртелеком". Затвердити Комунальній установі "Редакція Олександрійського міського радіомовлення", м.Олександрія Кіровоградської області, програмну концепцію мовлення: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська ? 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 42 хв./ тиждень, 100 %; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 42 хв./ тиждень, 100 %; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-аналітичний. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії за умови сплати ліцензійного збору та після закінчення строку дії ліцензії НР №0479 від 09.10.2002. 5. Про результати повторної перевірки ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м.Київ (НР №1160 від 10.09.2003). Розглянувши інформацію робочої групи Національної ради та управління контролю та моніторинґу про результати повторної перевірки ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м.Київ, ліцензія НР №1160 від 10.09.2003 (вид мовлення - ефірне), що засвідчує порушення цією компанією вимог частини першої статті 9 (у загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50 відсотків має становити національний аудіовізуальний продукт або музичні твори українських авторів чи виконавців) Закону України "Про телебачення і радіомовлення", керуючись пунктом а) та б) частини першої статті 59, частиною першою статті 70, статтею 72 та частиною першою статті 74 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтями 13 і 21 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: у зв'язку з порушенням чинного законодавства (Закону України "Про телебачення і радіомовлення") ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м.Київ, ліцензія НР №1160 від 10.09.2003, оголосити попередження. Відповідно до частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м.Київ, привести діяльність цієї компанії у відповідність до вимог чинного законодавства і через два тижні після прийняття цього рішення надіслати звіт до Національної ради. Зобов'язати ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м.Київ, привести ліцензію НР №1160 від 10.09.2003 у відповідність до статті 10 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м.Київ, ліцензія НР №1160 від 10.09.2003. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 18.04.2007 Як стало відомо інтернет-виданню "Телекритика", 19-го квітня на порядку денному Верховної Ради, яка проводить пленарні засідання, незважаючи на Указ Президента "Про дострокове припинення повноважень…", буде поставлено проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо реклами тютюнових виробів та алкогольних напоїв), який підготовлений до другого читання. На терміновому розгляді цього законопроекту наполягають представники Партії реґіонів. Нагадаємо, 5 квітня Верховна Рада перенесла розгляд цього питання через те, що на той момент таблиця поправок до проекту Закону України "Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про рекламу" ще перебувала на розгляді у юристів головного науково-експертного управління апарату Верховної Ради України. Доповідачем законопроекту призначений народний депутат Андрій Шевченко, голова Комітету з питань свободи слова та інформації. Водночас, з огляду на те, що пан Шевченко є членом фракції Блоку Юлії Тимошенко, яка не бере участі у засіданнях Верховної Ради після її розпуску 2 квітня, високою є ймовірність того, що розгляд законопроекту знову відкладуть через відсутність доповідача (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.04.2007 В Україні секс є: столична сателітарна мережева станція "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), "Євпаторійського радіо 105.9" (105.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) підбила підсумки акції "Міс Русское Радио - Україна 2007 - Секс-вибори"! П'ятниця. 13-е. 13-го квітня 2007-го року. Київ, температура повітря + 13. Виборча секс-дільниця - концерт-хол Фрідом - температура зашкалює! Секс-виборці, прекрасно розуміючи, що Секс-Вибори від "Русского Радио - Україна" - це значно цікавіший та вражаючий захід, ніж вибори політичні, на виборчу дільницю прибували вчасно. У чудовому настрої, усміхнені, шикарно одягнені та у передчутті дійства, яке проґавити не можна. І не помилилися. "Русское Радио - Україна" обіцяло багато сексу і небагато політики?! И стримало слово - сексу було дуже багато. Ще до початку шоу виборцям було запропоновано відвідати кабіну для голосування. Що було там, для багатьох і сьогодні є загадкою, але дівчата виходили звідти помітно рум'яними, а чоловіки - збудженими. Як стало відомо з достовірних джерел, у кожній кабіні напівоголені красуні пригощали виборців чарівним напоєм від спонсора. Після цього, зрозуміло, виборці були готові зробити свій вибір! "Русское Радио - Україна" запросило найсексуальніших, найгарячиших та найяскравіших зірок шоу-бізнесу віддати свій голос за нових вітчизняних секс-символів! Того вечора співали по-чоловічому привабливий Бондарчук, ніжна М'ята, чарівна Гайтана... і запалювали Леприконсы! Ведучими вечора уже втретє виступили Ігор Діденко та Гліб Тимошенко (ТО "Два Товарища"). Люблять хлопці цей конкурс! 12 сексуальних претенденток на корону "Русского Радио - Україна" вийшли на сцену топлесс, убивши наповал і Сексуальну Виборчу Комісію на чолі з генеральним директором "Русского Радио - Україна" Сергієм Кузіним, і всіх виборців, готових відразу ж віддати за кожну з них не тільки голос... Вибори - справа серйозна, а тим більше - секс-вибори. А яка ж політична партія без символіки? Символами партій кандидатки обрали...фрукти та овочі: банан, огірок, полуниця, ананас, диня, ківі, манґо... Облачивши свої тіла у вечірні плаття з колекції Олександра Васильєва й убрання від Олесі Кириченко, дизайнера модного дому Каста, дівчата вражали всіх присутніх своїми харизмами і передвиборними обіцянками. І результати перевершили всі очікування! Хочете знати, чого наша країна жадає в сексуальних мріях??? Хочете урізноманітнити сексуальне життя? Спробуйте манґо! Саме його запропонувала секс-виборцям Круглик Ольга з Дніпропетровська... І не помилилася! За що й одержала корону, звання Міс "Русское Радио - Україна" 2007, 5 тисяч гривень і найголовніше - можливість представляти Україну на щорічному конкурсі "Мисс Русское Радио Евразия". А от глядачі віддали свої симпатії чарівній Шульзі Юлії, що одержала в подарунок фотосесію в одному з чоловічих журналів. Другою віце-міс і міс Містель стала Саєвськая Олена, чарівна блондинка з Одеси, а звання першої віце-міс одержала Лілія Кудлай - власниця яскравої зовнішності і сексуального низького голосу! У цілому, "Русское Радио - Україна" знайшло в країни ерогенну зону, і задоволення одержали всі. Фотозвіт з фіналу конкурсу "Міс Русское Радио - Україна 2007" шукайте на офіційному Web-сайті радіостанції за цією URL-адресою: http://www.rusradio.com.ua/gallery.php?root=81 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.04.2007 Перший заступник генерального директора "Радіо Ера" Володимир Лукін підтвердив інтернет-виданню "Телекритиці", що залишив цю посаду. "Це моє власне рішення, і я його не коментую", - лаконічно відповів пан Лукін на запитання щодо причини його звільнення. Володимир Лукін, працюючи на посаді першого заступника гендиректора, фактично керував "Ерою". Також він був членом правління, заступником Голови Правління ЗАТ "Інформаційно-видавнича група "Телеграф", до якої входять телеканал "Ера" і "Радіо Ера FM". До переходу на радіо пан Лукін очолював інформаційну службу телеканалу "Ера" та був ведучим публіцистичного телепроекту "Абзац". Зараз обов'язки гендиректора "Ери" виконує Олена Кобилкіна. За інформацією джерела "Телекритики", близького до редакції "Ери", причиною звільнення Володимира Лукіна міг бути тиск з боку власника медіа-групи "Телеграф", народного депутата Андрія Деркача, який належить до фракції Соціалістичної партії України. Інтернет-видання "Телекритика" намагається отримати коментарі щодо звільнення Володимира Лукіна від керівництва "Ери" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.04.2007 Завтра о 13.00 в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення відбудеться брифінґ для журналістів, на якому, зокрема, розглядатимуться питання про реєстрацію редакційних статутів і створення редакційних рад телерадіокомпаній, про роботу щодо проведення в серпні 2007 року церемонії нагородження найвищою Премією України в телевізійній галузі "Телетріумф" тощо (Джерело: Сайт Нацради).
  • 17.04.2007 Як витримати цейтнот на роботі без стресу для себе? Столична сателітарна мережева станція "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення) та ТМ "Тривалумен" представляють програму "Життя без стресів"! Щодня по буднях з 10-го квітня по 4-е травня о 18.40 в ефірі "Нашого Радіо" вам будуть запропоновані секрети боротьби зі стресами від відомих особистостей України. Вони розкажуть Вам, що їм допомагає переключити свою увагу на щось позитивне, коли становиться тяжко від наближення стресу. А якщо ці поради виявляться не настільки діючими, ведуча програми "Життя без стресів" підкаже, що ще можна використати, аби не потрапити у полон до стресу! Отже, вмикайте "Наше Радіо" та будьте у гарному настрої! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.04.2007 "Стратегічні комунікації: виклики для національної безпеки України" - за такою назвою 17 квітня 2007 року в Національному інституті стратегічних досліджень відбувся круглий стіл за участю журналістів, політологів, представників державних, громадських, міжнародних організацій, що опікуються мас-медіа. З доповідями виступили Т. Петрів - голова Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України, М. Ожеван - завідувач відділу інформаційної безпеки та міжнародних інформаційних відносин Національного інституту проблем міжнародної безпеки, Д. Пуль - заступник декана з наукової роботи Європейського центру досліджень проблем безпеки ім. Дж. Маршалла, Р. Елліотт - начальник відділу зв'язків із громадськістю Європейського центру досліджень проблем безпеки ім. Дж. Маршалла, О. Дергачов - провідний науковий співробітник інституту політичних і етнонаціональних досліджень Національної академії наук України. В обговоренні доповідей взяли участь представники державних установ, організацій, журналісти, політологи, зокрема, від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення М. Гриценко - начальник відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю Національної ради. За результатами круглого столу планується видання електронної та друкованої версій виступів учасників. Подібні зустрічі плануються і в майбутньому (Джерело: Сайт Нацради).
  • 17.04.2007 Під час виступу на міжпартійному з'їзді політичних сил - учасників БЮТ, який відбувся увечері 16-го квітня в Українському домі, Юлія Тимошенко назвала створення суспільного мовлення одним із головних завдань своєї політичної сили. Інтернет-видання "Телекритика" наводить цитату з виступу лідера БЮТ: "Ми з вами говорили про чесність і якість інформації, яка подається в суспільство. Так, після Помаранчевої революції ми подолали повну блокаду опозиційних сил у ЗМІ. Справді, ЗМІ почали працювати більш відкрито. Але ми також мусимо констатувати, що з такою відкритістю прийшли глибші методи маніпулювання людською свідомістю - філігранні, виважені, красиві. Вони, можливо, дають усім право сказати слово, але роблять так, аби люди отримали саме той посил, який має формувати свідомість людини. Я думаю, що ми з вами під час Помаранчевої революції і після парламентських виборів не довели до кінця одне з головних завдань - не зробили в Україні ні суспільного телебачення, ні суспільного радіомовлення. Тому знову кожна влада, яка приходить, має повний вплив на всі так звані державні засоби масової інформації. І те, що сьогодні деякі клани так і залишилися в тіні власниками ЗМІ, і те, що ці клани продовжують маніпулювати редакційною політикою, говорить про те, що ми не довели до кінця своєї справи. Ми говорили про те, що редакційна політика, яку формує сам журналістський колектив, мусить стати законом для існування і роботи засобів масової інформації. Думаю, що наша команда нарешті проб'є цю стіну і ми зможемо досягти результату в цій сфері достатньо швидко, аби суспільство відчуло, що таке справжня свобода слова". Слід зазначити, що створення суспільного мовлення було назване одним із перших у переліку суспільних і політичних пріоритетів новоствореного блоку. "Телекритика" висловлює сподівання, що й інші політичні сили приєднаються до наміру БЮТ створити суспільне мовлення, про необхідність якого стільки років говорять медійники і, зокрема, "Телекритика", і нарешті втілять його (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.04.2007 Хочеш мати посмішку як у голлівудської зірки? Жодних проблем! Бери участь в акції "Голлівудська посмішка"! Тільки з 23-го по 27-е квітня на хвилях столичної радіостанції "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц, а також Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.). Отже, все, що тобі потрібно: 1. З 23 по 27 квітня о 17.40 та 18.40 налаштуйся на хвилю "NRJ Hit Music Only" 104.6 FM! 2. Cлухай уважно запитання Лєри про кумедні витівки голлівудських зірок! 3. Подзвони першим впродовж наступної пісні на номер (044)-484-50-36! 4. Правильно відповідай на запитання! 5. Вигравай свій безкоштовний сертифікат до клініки естетичної медицини "МЕДІСА" на відбілювання зубів! Там тобі зроблять справжню голлівудську посмішку! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.04.2007 Ранкове шоу Національної мережі "ХІТ FM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Євпаторія-107.5МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - "Happy ранок на ХІТ FM" - відтепер на колесах! У програмі стартувала нова рубрика для всіх, хто за кермом - "Happy-driver"! Авто-вирішувач проблем і гідропідсилювач гарного настрою з вами в дорозі, у пробках та на поворотах по буднях о 9.25! Кожен, хто закоханий в автомобілі чи тільки планує придбати залізного друга, знайде в рубриці масу цікавого і корисного. У розділі автоновин "Happy-driver" розповість унікальні, цікаві факти з історії автомобілів, про останні авто-гаджети, про концептуальні й унікальні автомобілі. А в розділі авто-порад можна буде дізнатися все про покупку й обслуговування автомобіля, почути коментарі фахівців. "ХІТ FM Україна" робить все, аби кожен водій почував себе happy! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.04.2007 Починаючи з 18-го квітня Всесвітня служба радіо "Україна" (Radio Ukraine International) додає ще 4 годинні програми англійською щодня. Такі зміни відбудуться за рахунок скорочення програм українською о 8.00, 10.00, 17.00 та 22.00 за київським часом. Зміни стосуються всіх видів мовлення: КХ, Інтернет та сателіт. Частотний розклад лишається без змін (Джерело: ).
  • 16.04.2007 В розкладі програм столичного "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та Інтернет-мовлення) - зміни. Замість програми "Рокабільний Психоз" (середа, 19.05) тепер виходитиме програма "Рок Чарт" (виробництво "ФДР-радіоцентр") (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.04.2007 Генеральний директор компанії "Українська радіо група" Андрій Карпій став переможцем престижного Міжнародного Академічного Рейтинґу "Золота Фортуна". За першість у впровадженні в Україні радіо цифрового формату та долучення нашої країни до кращих світових стандартів мовлення він був відзначений Срібною медаллю "15 років Незалежності України". Фінальна церемонія Рейтинґу відбулася 14 квітня 2007 року у Національному Палаці "Україна" (м. Київ). До Президіуму Рейтинґу входять Президенти Національних та Королівських Академій Наук 29 країн світу. Очолювана Андрієм Карпієм "Українська радіо група" включає в себе "1 муніципальний телеканал" (м. Донецьк), а також всеукраїнські радіомережі: "Мелодія", "Стильне радіо", "Розважальне радіо №1 Люкс- FM-Схід", "M-FM". Саме на київській частоті радіо "Мелодія" (101.1 FM) вперше в Україні було впроваджено радіомовлення у цифровому форматі (Джерело: Інформацію надав ).
  • 13.04.2007 До XІII Київського Міжнародного Телерадіоярмарку - головного бізнес-форуму професіоналів телерадіоіндустрії України залишився 31 день! Давні Друзі та нові Партнери чекають на Вас! Головні новини Телерадіоярмарку: 1. Нові експоненти Виставки "Технічні засоби для телерадіоіндустрії": СФЕРА-ТВ (Київ), УКРСЕРВІС (Київ); 2. Нові експоненти Ринку телерадіопродукції: BIZ-TV (Київ); RU MUSIC, музичний канал (Київ); NEWS ONE, перший український канал швидкісної подачі інформації (Київ); М2, телеканал естрадної музики /ЗАТ "Телеодин" (Київ). Нові семінари! 15-17.05.07. відбудуться Семінари компанії ComTel (Київ): 1. Серверні рішення й системи виробництва новин компанії Grass Valley; 2. Системи управління медіаданими (МАМ) для телекомпаній; 3. Готові рішення автоматизації телеканалів від AirBox; 4. Нове світло для нової студії; 5. EDIUS Broadcast - особливості HD-монтажу. Щорічні збори ВГО "Незалежна Асоціація Телерадіомовників" відбудуться 17.05.2007 (11.00 - 14.00; Червоний конференц-зал; за запрошеннями). Також ряд телеканалів (5 канал, Національний канал новин "24", Перший діловий канал) розпочинають трансляцію інформаційного відеоролика Телерадіоярмарку-2007! Відеоролик надається для показу всім телеканалам, які бажають стати медіапартнерами Телерадіоярмарку-2007. Докладно ознайомитися з програмою XІII Київського Міжнародного Телерадіоярмарку можна в розділі "Оголошення" нашого Web-порталу (Джерело: Інформацію надано компанією ).
  • 13.04.2007 Від завтрашнього дня суботні новини на хвилях столичної станції "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та Інтернет-мовлення) виходитимуть за "недільним" графіком (12.00, 14.00, 16.00, 18.00) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.04.2007 Радіостанція "Європа FM" у відкритому листі просить Президента України Віктора Ющенка, прем'єр-міністра України Віктора Януковича та голову Верховної Ради Олександра Мороза зупинити тиск Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на станцію. Лист було оприлюднено сьогодні в стінах УНІАН із пропозицією іншим радіостанціям, які не походжуються з вимогою про 50%-ву квоту наповнення ефіру українським продуктом, до неї доєднуватись. Як уже повідомляло інтернет-видання "Телекритика", радіостанція отримала два попередження від Нацради з ТРМ у зв'язку із невиконанням цієї вимоги. За словами Олександра Лірчука, вимога закону руйнує формат станції і не відповідає загальновизнаним нормам, чинним на території європейських країн: "Зверніть увагу, в Білорусії, де квота становить 75%, радіо як бізнес зруйноване". Він також додав, що виникла загроза скасування ліцензії на мовлення. Автор відкритого листа Юрій Крайняк, генеральний директор юридичної кампанії "ЮРІМЕКС", відзначив, що 24 стаття Конституції забороняє встановлення будь-яких привілеїв чи обмежень за ознаками етнічного походження або місця проживання, тобто телерадіоорганізація не має права надавати перевагу творам тільки тих осіб, які проживають на території України або які є етнічними українцями: "Яким чином ми встановлюватимемо, наскільки музичний продукт є українським? Тобто потрібно, щоб його автори пісень приходили з паспортами...". Автори листа заявили, що радіостанція "Європа FM" продовжуватиме акції протесту проти "недолугого закону" (Олександр Лірчук) й боротиметься за "цивілізовані квоти", оскільки "обсяг повноважень Нацради давно можна прирівняти до повноважень колишніх органів НКВС" (Юрій Крайняк). Віталій Шевченко, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення охоче відповідав на репліки представників радіостанції "Європа FM": "Знаєте, в мене тут інформація, яку я тричі перевірив, ідучи сюди. Це всі компанії, які мовлять у місті Києві. То компанія, яка нині організувала цю прес-конференцію, знаходиться на 24 позиції у рейтинґу з-поміж усіх київських радіостанцій. Нижче лише дві компанії, які геть молоденькі. Одна ще року не мовила на цей час і просто не могла мати в силу об'єктивних причин цього рейтингу. У мене виникає питання, чи винуватий національний і вітчизняний продукт у цьому рейтинґу, якщо його не було в ефірі цієї компанії? І чи винувата Національна рада, якщо те, що вона вимагала від цієї компанії, досі не виконувалося?". Прохання Олександра Лірчука назвати компанію, яка зробила заміри і склала рейтинґ, пан Шевченко не задовільнив, зате запропонував зустрітися найближчим часом у приміщенні Нацради. Віталій Шевченко запевнив учасників прес-конференції, що "Європі FM" не варто створювати "якихось легенд", бо Нацрада у своїх діях керується нормами українського законодавства: "Ми поки що нікого не карали, причому не штрафували і не позбавляли права на ліцензію. А поява національного продукту в ефірі абсолютно не шкодить медіабізнесу". Після промови Віталія Шевченка розгорнулася дискусія, в ході якої присутні програмні директори столичних радіостанцій обговорювали проблеми сучасного телерадіопростору: музичні формати, стосунки з рекламодавцями тощо (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.04.2007 Радіостанція "Європа FM" планує оскаржити в суді рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення від 11 квітня, згідно якого "Європа FM" отримала друге попередження через невиконанням компанією 50% квоти національного музичного продукту в ефірі. Рішення про перше попередження уже оскаржено. Нагадаємо, що згідно результатів останньої перевірки, яку провела Нацрада 6 березня 2007 р., в ефірі радіостанції "Європа FM" звучало всього 6,27% вітчизняної музики, з необхідних 50% від загального часу. Голова Нацради Віталій Шевченко наголосив на тому, що після попередження компанія протягом місяця зобов'язана усунути порушення в своїй діяльності. "Якщо компанія вважає, що відносно неї були надто жорстокі санкції, будемо доказувати свою правоту в суді", - каже пан Шевченко. "Перше попередження, яке ми отримали, зараз знаходиться у суді і відповідно до процесуального законодавства саме на Нацраду покладається обов'язок довести правомірність свого рішення", - заявив генеральний директор юркомпанії "Юрімекс" Юрій Крайняк, який представляє інтереси "Европи FM" в суді. З його слів, рішення ще не розглянуто по одній причині - саботаж зі сторони Нацради, представники якої не явились на засідання. "Думаю ми дійдемо і до другого рішення, оскільки це питання не можна так залишати", - сказав пан Крайняк. "Нацраду немає в чому звинувачувати і її дії відносно мовників є більш, ніж лояльні, - парирує Віталій Шевченко. - Якби ми не розуміли проблем з квотуванням, то сьогодні кілька сотень радіокомпаній України ходили би з попередженнями. Ви не назвете жодної компанії, у якої би через це Нацрада забрала ліцензію, чи оштрафувала". Однак, пан Крайняк запевнив, що зараз в законодавстві не існує такої норми, згідно якої після попередження компанії дається місяць на приведення діяльності у відповідність до Закону. "Сьогодні можна оскаржити рішення Нацради протягом трьох років", - сказав він. Між тим, Віталій Шевченко погодився, що Закон "Про телебачення і радіомовлення" прописаний не ідеально, але тим не менше квота повинна дотримуватися. "Що стосується обсягу 50%, думаю варто було б фахівцям різних галузей дослідити, який це має бути відсоток, - сказав він. - Але я переконаний, що квота повинна залишатися в законодавстві" (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 13.04.2007 Столична сателітарна мережева станція Радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) просить Президента України Віктора Ющенка, прем'єр-міністра України Віктора Януковича та голову Верховної Ради Олександра Мороза зупинити тиск Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на станцію. Як передає кореспондент УНІАН, відповідне відкрите звернення розповсюдив програмний директор радіостанції "Європа FM" Олександр Лірчук сьогодні на прес-конференції в УНІАН. Він повідомив, що радіостанція "Європа FM" нещодавно отримала два попередження від Нацради у зв'язку із невиконанням вимоги про 50%-ву квоту наповнення ефіру українським продуктом. На його переконання, ця вимога руйнує формат станції. Він додав, що зараз є загроза скасування ліцензії на мовлення. "Найбільш поширеним порушенням, за яке сьогодні Нацрада вирішує карати неугодні їй радіостанції, є порушення вимог наповнення радіоефіру творами українських авторів і виконавців. При цьому ні чинне законодавство, ні внутрішні акти Нацради не надають відповіді, які саме твори слід вважати українськими, як відрізняти українські твори від не українських, і що саме має робити радіостанція для того, щоб дотримуватись цієї норми закону", йдеться у зверненні. Автори звернення відзначають, що 24 стаття Конституції забороняє встановлення будь-яких привілеїв чи обмежень за ознаками етнічного походження або місця проживання, тобто телерадіоорганізація не має права надавати перевагу творам тільки тих осіб, які проживають на території України або які є етнічними українцями. "Натомість вільне, нічим не обґрунтоване трактування вимог законодавства призводить до того, що за звичайне виконання радіостанцією вимог Конституції Нацрада може таку телерадіоорганізацію притягнути до відповідальності, включаючи позбавлення ліцензії на здійснення права мовлення", наголошується в документі. Автори звернення заявляють, що радіостанція вдаватиметься до всіх законних заходів, включаючи проведення мирних акцій протесту, з метою недопущення представниками Нацради здійснювати у напружений для України час переділ радіочастот за власним бажанням. Звернення відкрите для підписання іншими радіостанціями (Джерело: Портал "УНІАН").
  • 13.04.2007 На початку квітня у Києві розпочала мовлення розважально-музична радіостанція "Перець FM". Станція змінила в ефірі "Радіо "Столиця" і працює на частоті 105.5МГц, повідомляє газета "Экономические известия". Як заявила Інна Ворожейкіна, комерційний директор радіо "Перець FM", в ефірі нової радіостанції звучатиме тільки національний продукт. Пані Ворожейкіна відмовилася назвати обсяг інвестицій, залучених для виходу нового радіоканалу в ефір. За оцінками експертів, у відкриття радіостанції необхідно вкласти не менш ніж $100 тис. Хоча може знадобитися і більша сума. Усе залежить від конкурсного збору та обсягу рекламного ринку конкретного реґіону. За словами Інни Ворожейкіної, термін окупності нового проекту невеликий: "Ми не втратили жодного рекламодавця при переході від "Радіо "Столиця" до "Перець FM". Незважаючи на те що радійний ринок України є досить перспективним (за даними Всеукраїнської рекламної коаліції, сумарний бюджет учасників ринку в 2006-му році склав близько $27 млн., що на 30% більше, ніж у 2005-му), його розвиток гальмують державні обмеження. Відповідно до законодавства, кількість рекламного часу в радіоефірі не може перевищувати 20% від загального часу мовлення (тобто 12 хвилин на годину), а кількість національного музичного продукту в ефірі з 7.00 до 23.00 має бути не меншим ніж 50%. При цьому секунда рекламного часу не в мережевому, а тільки в київському мовленні коштує $2-5. За даними TNS Ukraine, лідируючі позиції на ринку по добовому охопленню займають: радіо "Шансон" (13.1%), "Русское Радио - Україна" (11.8%) і "ХІТ FM" (11.7%). Говорячи про столичний радіоринок, аналітики дослідницької компанії SIREX Marketing Service відзначають, що лідером ефіру також є радіо "Шансон" (25.8%). Другу позицію в рейтинґу посідає радіо "Kiss FM" (19%). "Авторадіо" утримує 18.6% київського ефіру. Замикають п'ятірку лідерів "GALA Радіо" (14,6%) і "Шарманка" (14%) (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 12.04.2007 На завтра у приміщенні інформаґенцію УНІАН запланована прес-конференція столичної радіостанції "Європа FM" з приводу впровадження закону про 50-відсоткову квоту українського продукту в ефірі всіх вітчизняних радіостанції та про його можливі наслідки для розвитку мовлення. Також запрошені керівники більшості столичних радіостанцій, яким загрожують катастрофічні наслідки від виконання вимог вищезгаданого закону. Запрошення отримали і представники Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення. Прес-конференція відбудеться за адресою: вул.Хрещатик, 4, конференц-зал. Початок - о 14.00. Потрібна акредитація. Телефон: (044)-251-49-49. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями (Джерело: Портал "УНІАН").
  • 12.04.2007 Тільки обрані знають, чим вони насправді займаються! Тільки вони самі розуміють свою таємничу мову: бренд, pantone, BTL, рестайлінґ… Прийшов час довести всім, особливо - керівникам, що вони роблять… половину роботи компанії! Єдина офісна радіостанція столиці "MusicРадіо" (101.5МГц) і PR-аґенція "PeRception" уперше оголошують День Маркетолога - 27 квітня! Якщо це Ваш день - розкажіть про це, надіславши листа на адресу : як Ви стали маркетологом, з чого складається Ваш робочий день, що у Вашій роботі - найголовніше. Не забудьте указати своє ім'я, компанію і контакти! "MusicРадіо" не обіцяє Вам вихідний, але гарантує Вам подарунки! Dead-line 27 квітня, у День Маркетолога (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.04.2007 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення винесла радіостанції "Європа FM" друге попередження у зв'язку з невиконанням 50-відсоткової квоти українського музичного продукту в ефірі. Протягом місяця радіостанція зобов'язана усунути виявлені порушення і в разі невиконання припису Нацради може втратити ліцензію на мовлення. Тим часом в ефірі "Європи FM" продовжується дводенна акція протесту "Національна радо, ми все зрозуміли!": 10-го квітня компанія цілодобово транслювала виключно пісні Вєрки Сердючки, а сьогодні, 11-го квітня - тільки твори Михайла Поплавського. "На сьогоднішньому засіданні Національна рада розглянула питання про повторну перевірку компанії "Європа FM" (Київ), яка дуже шанує Вєрку Сердючку, і оголосила друге попередження, - повідомив голова Нацради Віталій Шевченко на брифінґу в Києві 11-го квітня. - Діяльність цієї компанії буде на посиленому контролі зі сторони Нацради, доки її діяльність не буде приведено до повної відповідності з вимогами чинного законодавства та власними ліцензійними зобов'язаннями". Зі слів пана Шевченка, претензії до радіокомпанії через невиконання 50% квоти національного музичного продукту в ефірі, а також мови передач. У випадку, якщо компанія не приведе свою діяльність у відповідність вимогам Закону "Про телебачення і радіомовлення", до неї можуть застосовуватися санкції у вигляді штрафу та анулювання ліцензії. На радіостанції "Європа FM" ще не вирішили, як запобігти санкціям. "Після сьогоднішнього засідання Нацради однозначно відповісти, якими будуть наші подальші дії, складно, - каже програмний директор радіо "Європа FM" Олександр Лірчук. - Протягом найближчих декількох днів ми зберемося з думками й вирішимо, що робити далі". За словами пана Лірчука, 13-го квітня компанія має намір провести прес-конференцію з приводу винесеного попередження Нацради. "Днями генеральний директор холдинґу "Нова хвиля" ("Шансон", "Ренесанс", "Шарманка") Анатолій Євтухов заявив, що найближчим часом збирається провести акцію, аналогічну нашій, - сказав Олександр Лірчук. - Думаю, він буде не останнім, хто проведе таку акцію. Аналогічні проблемі також у "Просто радіо", "Народного радіо"". Нагадаємо, що в липні минулого року між радіокомпаніями та Нацрадою було підписано Меморандум, який передбачав поступовий перехід радіостанцій на встановлену законом 50-відсоткову квоту вітчизняного продукту. Зі слів першого заступника голови Нацради Ігора Куруса, Нацрада також усно висловила "мовні зауваження" до радіостанцій "Шансон", NRJ, "Доросле радіо", "Шарманка", "Ностальгія", "Радіо "Кохання"", "Просто радіо", "Ренесанс". Окрім "Європи FM", попередження отримала й радіостанція "Супер Нова" ("Народне радіо"). За даними Нацради, в листопаді 2006 р. показники українського музичного продукту в ефірі окремих радіостанцій становили: "Наше радіо" - 49,12%, "Джем FM" - 36,56%, "Мелодія" - 33,35%. "MusicРадіо" - 29,84%, "GALA Радіо" - 29,67%, "Русское радио - Україна" - 29, 50%, "ХІТ FM" - 28,68%. "На сьогоднішній день вони мають кращі показники, ніж "Просто Раді.О" - 4,6%, "Супер Нова", "Українська Радіо Група" - 2,5% і "Європа FM" - 6,27%", - каже Ігор Курус. До компаній, які не хочуть виконувати умові Меморандуму, пан Курус відніс також і радіо "Шарманка" (ТРК "Нова хвиля"). "До "Шарманки" є претензії, і на наступному засіданні Нацрада буде розглядати перевірку цієї компанії", - сказав він (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 12.04.2007 Національна рада України з телебачення й радіомовлення винесла попередження радіокомпанії "Європа плюс Київ" (позивний "Європа FM" - ред.), закликавши її усунути порушення в роботі, виявлені в результаті моніторинґу радіостанції з 20 по 26 січня, а саме, брак вітчизняної продукції в ефірі. Про це Українським Новинам повідомив начальник відділу зі зв'язків із засобами масової інформації й громадськістю Микола Гриценко. "Після повторної перевірки Нацрада виявила цілий ряд порушень у цій компанії й, зокрема, із приводу недотримання нею норм трансляції в ефірі програм вітчизняного виробництва", - сказав він. З його слів, ТРК "Європа плюс Київ" підписала разом з іншими радіокомпаніями меморандум, відповідно до якого зобов'язалася транслювати 50% вітчизняного продукту в ефірі й стимулювати появу якісного вітчизняного радіопродукту. "Радіостанція "Європа плюс Київ"... транслює вчора цілий день Вєрку Сердючку - український національний продукт, а сьогодні Поплавського. Ось таким чином вони нібито виконують вимоги Нацради про впровадження в ефірі телерадіокомпаній 50% програм національного виробника", - сказав Гриценко. У зв'язку із цим Нацрада винесла попередження, відповідно до якого компанія протягом певного часу повинна усунути це порушення. З його слів, повторна перевірка радіокомпанії можлива через місяць, після чого будуть зроблені висновки про роботу компанії. Відповідно до чинного законодавства, Нацрада має кілька заходів покарання. "Як регулювальний орган до порушників вона (Нацрада) застосовує перший ступінь - це попередження, другий ступінь - це штрафи й третій ступінь - це звернення до суду про вилучення ліцензії", - сказав Гриценко. Також він зазначив, що більшість українських телерадіокомпаній є законослухняними й дотримуються встановлених правил і законів (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 12.04.2007 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення взяла під посилений контроль діяльність компанії "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ). Про це, як передає "Новий Реґіон - Київ", вчора на брифінґу повідомив голова Нацради Віталій Шевченко. За його словами, "Європа FM" - одна з небагатьох компаній, що не виконує вимоги щодо наповнюваності 50% ефіру українською музикою і трансляцій українською мовою. "Їй було зроблено друге попередження. Діяльність компанії - на посиленому контролі Нацради", - відзначив пан Шевченко. Він підкреслив, що в "Європи FM" є місяць для того, щоб зробити роботу над помилками. В іншому разі Нацрада буде змушена застосувати санкції. За словами Віталія Шевченка, вчорашнім рішенням Нацрада вже позбавила ліцензій дві компанії, що допустили порушення, аналогічні порушенням "Європи FM". Нагадаємо, між Нацрадою України з ТРМ і великими радіокомпаніями була підписана "джентльменська угода" - так називаний Меморандум про 50-відсоткове наповнення ефіру творами українських виконавців. Його підписали 20 учасників ринку (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 11.04.2007 На засіданні 11-го квітня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження ТОВ ТРК "Європа Плюс Київ" (позивний - "Європа FM") за результатами повторної перевірки. Як уже повідомляло інтернет-видання "Телекритика", Нацрада з ТРМ має претензії до "Європи FM" через невиконання радіостанцією норм Закону "Про телебачення і радіомовлення" щодо 50%-вої квоти української музики в ефірі. Два попередження Нацради можуть бути підставою для позбавлення мовника ліцензії. Передбачаючи друге попередження, ще минулого тижня "Європа FM" оголосила акцію "підтримки Нацради", в рамках якої в ефірі протягом 10-го квітня транслювались лише твори Вєрки Сердючки, а 11-го квітня - Михайла Поплавського. "Це маразм, - прокоментував цю акцію перший заступник голови Нацради Ігор Курус. - Треба просто виконувати закон. Якщо вони таким чином хочуть знищити свою радіостанцію, це їхня справа. Та якщо вони й надалі транслюватимуть лише Сердючку й Поплавського, в нас до них претензій не буде" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.04.2007 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення: 1. Про видачу ліцензій провайдера програмної послуги ПП "Телерадіокомпанія "СВЕВА-ТВ", смт.Ширяєве Ширяєвського р-ну Одеської обл.; ТРК ЕЛЕКТА" у формі МПП, смт.Васильківка Дніпропетровської обл.; ТОВ "13 КАНАЛ І БМ СТУДІЯ", с.Нересниця Тячівського р-ну Закарпатської обл.; ТОВ "ТРК "ЕЛАС", м.Євпаторія, АР Крим; ТОВ "Космонова", м. Київ; ТОВ "Ґолден Телеком", м.Київ; ТОВ "ТРК Битсервіс", м.Сімферополь, АР Крим (с.Школьне); ТОВ ТРК "Кабельні телевізійні мережі плюс", м.Олександрія Кіровоградської обл.; 2. Про переоформлення ліцензій ТОВ ТРК "Кабельні телевізійні мережі", м.Олександрія Кіровоградської обл.; ПП " Гарант Плюс", смт.Королеве Виноградівського р-ну Закарпатської обл.; ТОВ телекомпанії "Чумгак", м.Кременчук Полтавської обл.; ПП Телерадіоагентство "ТЕРРА", м.Чернігів; ПП "ТРК "Реґіон", м.Джанкой, АР Крим; "ТК "Чорне море" у вигляді ТОВ, м.Одеса; ЗАТ "КТС", м.Запоріжжя; ЗАТ "Чернівці-КТБ", м.Чернівці; ПП "ТРК Краяни", м.Могилів-Подільський Вінницької обл.; МПП "СіС", м.Керч, АР Крим; ТОВ "ТРК "Чарівний світ", м.Дніпропетровськ; ПП "ТРК "АТОЛЛ", м.Дніпропетровськ; ТОВ "ТРК "ТБ-ЗАХІД", м.Волочиськ Хмельницької обл.; ТОВ "ТРК "ФНБ", м.Дунаївці Хмельницької обл.; ТОВ ТРК "Шанс", м.Шепетівка Хмельницької обл.; ПТРК "Рубін-плюс", м.Нова Каховка Херсонської обл.; ВАТ "Телекомпанія "Фаворіт ТВ", м.Харків; "ТРК "ТОДОР", м.Ладижин Вінницької обл.; ТОВ "ДП "Контакт-Славута", м.Славута Хмельницької обл.; ДП ТОВ "Імпульс" "ТРК "Імпульс ТБ", м.Кам'янець- Подільський Хмельницької обл.; 3. Про продовження строку дії ліцензії на мовлення Комунальної установи "Редакція Олександрійського міського радіомовлення", м.Олександрія Кіровоградської обл. На засіданні було розглянуто питання про продовження терміну початку мовлення: 1. Кіровоградської ОДТРК, м.Кіровоград, на 100.7МГц у м.Знам'янці Кіровоградської обл. Ухвалено рішення анулювати ліцензію у зв'язку з неосвоєнням частоти протягом року; 2. ВАТ "Київтелемонтаж", м. Київ, на 39 ТВК у м.Енергодарі Запорізької обл. Ухвалено рішення про втрату чинної ліцензії. За результатами повторної перевірки ТОВ ТРК "Європа Плюс Київ", м.Київ, оголошено попередження (Джерело: Сайт Нацради).
  • 11.04.2007 Програми столичної радіостанції "Стильне радіо" відтепер можна слухати з сателіта Eutelsat W2, що перебуває у позиції 16.0°E. Трансляції ведуться у відкритому режимі на частоті 12723МГц (європейський промінь). Поляризація - горизонтальна, SR 3000, FEC 3/4 (Джерело: Портал "Sat-Digest").
  • 11.04.2007 14-го квітня у Палаці "Україна" відбудеться конкурс "Міс Україна 2007", однією з учасниць якого буде Анастасія Бєсєдіна, вона ж - DJ Beauty, резидент столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц (в ефірі "Радіо 106FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.). Вже протягом тижня всі учасниці конкурсу, а їх 26, перебувають у секретному місці під Києвом, де ведеться безпосереднє приготування до шоу, яке транслюватиметься у прямому ефірі телеканалу "Інтер". Існує також кілька онлайн-голосувань за учасниць. В усіх них лідирує саме Анастасія Бєсєдіна. Ви також маєте змогу підтримати DJ Beauty, віддавши їй голос в інтерактивному голосуванні. Вперше у вас є шанс побачити, як DJ стає Міс Україна (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.04.2007 Сьогодні опівночі на хвилях столичної сателітарної мережевої радіостанції "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) почали крутити пісні Михайла Поплавського. Слухати їх пропонують до кінця доби. Учора люди протягом цілої доби вимушено слухали Вєрку Сердючку. Так працівники "Європи FM" демонструють своє відношення до закону про 50-відсоткову квоту вітчизняного музичного продукту в ефірі. "Якщо так піде далі, закриються радіо "Ренесанс", "ХІТ FM" та "Шансон"", - прогнозує програмний директор "Європи FM" 35-літній Олександр Лірчук. ""Європа FM" єзуїтським образом воює із законом, - каже керівник прес-служби Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Микола Гриценко, 44 роки. - Але Поплавський та Сердючка мають подякувати за таку увагу. Кращої реклами не можна було і вигадати" (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 10.04.2007 Завтра о 13-ій годині відбудеться черговий брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема, про видачу ліцензій провайдера програмної послуги та ліцензій на мовлення, про переоформлення ліцензій Національної ради тощо. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.04.2007 Столична сателітарна мережева станція "Стильне радіо" (Маріуполь-102.8МГц, Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, а також на хвилях мелітопольського радіо "Південний Простір" (102.1МГц), хмельницького радіо "Арт" (103.6МГ), кіровоградського "АБ-радіо" (104.2МГц), криворізького радіо "Система" (105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM105.4" (105.4МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k., а також у стандарті "HD Radio" потік URG-2 на частоті 101.1МГц у Києві) представляє - новий фотоконкурс "Стильний стрибок до нових технологій!"! Тільки з першого квітня і до тридцять першого травня! Фото, на якому зафіксовано стрибок у всій красі та динаміці, отримає ексклюзивний приз HD Radio - Цифровий Приймач XXI сторіччя!!! Істоти, машини та люди! Як хто плИгає! Головне, щоб це було красиво та стильно!!! На ваші фото чекають за адресою: а/с 100, м.Київ, 02098 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.04.2007 Столичне "MusicРадіо" (101.5МГц) повідомляє: Найстильнішу дівчину київських офісів знайдено! Нею стала Валентина Абрамченкова, що працює в державній податковій інспекції. Саме вона одержала титул "Міс Офіс 2007", путівку на двох у Францію і стильні подарунки від компанії "AVON"! Перемога далася їй нелегко, адже у кожному офісі є своя "найстильніша", і сотні дівчат узяли участь у конкурсі. Їм довелося вникати в нюанси стилів моди, шоу-бізнесу, музики, відповідати на підступні "чоловічі" питання, вивчати культуру Франції, вигадувати, співати, навіть писати кіносценарії! Але сучасна жінка має вміти все робити стильно й легко. І переможниця це довела! За 7-літню історію конкурсу "MusicРадіо" знайшло вже і "душу колективу", і "міс енергійність", і "міс сексуальність"... Що далі? Дізнаємося наступної весни, у конкурсі "Міс офіс 2008"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.04.2007 Цього року Канський кінофестиваль відзначає свій 60-літній ювілей! На знаменитій набережній Круазетт у курортному місті Канни (Франція) зберуться кінозірки, професіонали кіно й аматори широкого екрану з усього світу. Столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) та ТМ MEDOFF дарують слухачам унікальну можливість приєднатися до найгучнішої кінотусовки світу! З 24-го квітня по 3-тє травня в ефірі радіо "Europa Plus Україна" пройде гра "Кіноканікули у Каннах", переможець якої поїде у Канни, зануриться в атмосферу найзнаменитішого кінофестивалю Європи і поніжиться в променях ласкавого травневого сонця на Блакитному Узбережжі під час Канського кінофестивалю! Не проґав! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.04.2007 Другий день Воскресіння Господнього (09.04.2007) ознаменувався врученням у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі почесних нагород Української Православної Церкви. На урочистому прийомі з нагоди Великого Свята Митрополит Київський і всієї України Блаженнійший Володимир вручив високі православні відзнаки тим, хто своєю працею прославляє рідну країну, збагачуючи її історичну, наукову, інтелектуальну, економічну, громадсько-політичну скарбницю. Цього дня в Лаврі отримав особисте благословення Блаженнійшого та престижну нагороду і представник електронних ЗМІ. Так, "Почесну медаль УПЦ" вручено директору "Радіо "Нова хвиля" та ТРК "Радіо "Артіль" (радіо "L-FM") (м.Харків), депутату Харківської обласної ради Ігорю Піддубному (Джерело: Інформацію надано ).
  • 8.04.2007 Ви, звичайно ж, не забули про те, з яким тріумфом в ефірі одеської сателітарної мережевої станції "Просто Рад.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Кишинев-87.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) зовсім нещодавно проходив відбір дівчат для журналу MAXIM. Сотні красунь із усіх реґіонів мовлення "Просто Раді.О" надсилали свої фото, приходили в гості і розраховували на перемогу... "Просто Раді.О" і MAXIM надають ще один шанс. Липневий номер журналу з ім'ям був би зовсім не таким чарівним, без фотографій ще однієї слухачки, обраної в ході спільної акції. Правила залишаються незмінними. На порядку денному - фотосесія в рубриці "Бажає Познайомитися". Конкурсантки надсилають свої фотографії на електронну адресу . Важливо!!! Для того, щоб радіостанція "Просто Раді.О", її слухачі та редакція MAXIM змогли по достоїнству оцінити Вашу кандидатуру і зробити правильний вибір для липневої рубрики "Бажає Познайомитися", Ви маєте вислати на станцію наступні фотографії: 1. Обличчя великим планом (без окулярів); 2. Ваш одиночний знімок у купальнику або білизні (чи одягу, що підкреслює Вашу фіґуру). Ведучі "Просто Раді.О" будуть тільки раді, якщо Вами будуть надіслані кілька знімків кожного виду на вибір. Зрозуміло, всі знімки мають бути свіжими (зроблені максимум рік тому). Також Вам необхідно в двох-трьох фразах описати себе (чим займаєтеся, яка Ви по життю, чим не схожі на решту дівчат, обов'язково - місто, в якому живете (!!!)). Також укажіть свій телефонний номер (він розголошенню в конкурсі не підлягає). Фотографії конкурсанток Ви легко знайдете тут: http://www.prosto.fm/events/gallery_maxim/. Досвід першого етапу співробітництва "Просто Раді.О" і MAXIM довів, що деякі конкурсантки, надсилаючи свої знімки, не розуміли, фотосесія в якому журналі їх, можливо, очікує. MAXIM - популярне чоловіче видання, фотографії в цьому журналі мають на увазі якусь (невелику) ступінь відвертості (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.04.2007 Донецька сателітарна мережева станція "MFM Station" (Донецьк-104.1МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Луганськ-102.3МГц, Львів-104.3МГц, Кіровоград-105.8МГц, Чернігів-107.7МГц, Київ - HD-radio-потік "URG 3" мультикасту на частоті 101.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) представляє: ексклюзивний CD "MFM PARTY SPRING mix". Ексклюзивні CD "MFM Party" з новим весняної міксом від резидентів вечірок, які проводить "MFM Station", не залишать байдужим жодного шанувальника творчості Ді-джея Кроса та Юри Кекса. Фірмові диски можна одержати на всіх вечірках станції! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.04.2007 Сьогодні, 7-го квітня, не проґав в ефірі столичної сателітарної мережевої станції Гарне радіо "Шансон" (Київ-101.9МГц, Павлоград-102.2МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц, Луганськ-91.3МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Чернігів-101.8МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Вінниця-105.9МГц, Суми-106.4МГц, Донецьк-106.4МГц, Харків-106.6МГц, Черкаси-107.5МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) спеціальну програму "Тебе моя последняя любовь", присвячену Михайлу Кругу, що звучатиме з нагоди дня народження співака. Автор та ведуча програми - Альона Михайська. Початок - о 20.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.04.2007 Весь колектив столичної сателітарної мережевої станції Радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) одностайно ухвалив рішення про початок акції підтримки дій Національної Ради України з питань телебачення та радіомовлення стосовно впровадження закону про 50-відсоткову квоту вітчизняного музичного продукти в ефірі всіх радіостанції країни. У листі, розповсюдженому з цього приводу станцією, зазначено: "Ми чітко зрозуміли Нацраду у її бажанні популяризувати за будь-яких обставин вітчизняного виконавця. Тому першим кроком у рамках нашої акції "Ми все зрозуміли!", буде цілодобова трансляція творів тільки Верки Сердючки 10-го квітня та пісень тільки Михайла Поплавського 11-го квітня. Сподіваємося на підтримку зацікавлених осіб, організацій та об'єднань. Також розраховуємо на розуміння з боку нашої слухацької аудиторії, чиє ставлення до акції може бути далеко неоднозначним. Всі 11 років своєї успішної роботи на радіоринку України, ми завжди намагалися не розчаровувати своїх прихильників, пропагуючи найкращі зразки світової та вітчизняної поп- та рок-музики. В умовах, що склалися, ми змушені піти на такий достатньо болючий для Вас крок, заради підтримки без сумніву мудрих та далекоглядних рішень Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення. Радіостанція "Європі FM" нещодавно отримала попередження від Нацради у зв'язку із невиконанням 50-відсоткової квоти, яка зруйнує формат. Днями очікується друге попередження, після чого існує явна загроза скасування ліцензії на мовлення" (Джерело: Інформацію надано компанією ").
  • 6.04.2007 З 10.04.2007 і до 27.04.2007 на хвилях Національної мережі "ХІТ FM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Євпаторія-107.5МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) відкрита "Радіо-школа елегантності". Початок кожного уроку - по буднях о 8.40. Телефонуйте за номером (044)-537-21-45 та отримуйте у подарунок новий кондиціонер для білизни "Lenor Elegance". У ранковому шоу "Happy ранок на ХІТ FM" станція відкриватие секрети елегантності від зірок світової величини! А так само доводитиме, що бути елегантнішою та яскравішою за будь-яку зірку може кожна жінка. Як? Слухайте "Світські новини" по буднях о 8.40! Ви не лише дізнаєтеся про свіжі новини зі світу шоу-бізнесу, одержите поради щодо формування елегантного стилю одягу, але й зможете виграти новий кондиціонер для білизни "Lenor Elegance". Аромат чорної троянди "Lenor Elegance" обіцяє тривалу свіжість і вічну елегантність. Телефонуйте: (044)-537-21-40 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.04.2007 Щорічний проект столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), "Євпаторійського радіо 105.9" (105.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) "Міс Русское Радио - Україна", що цього разу проходив під гаслом "Секс-вибори 2007", добігає до фіналу. За найкращих з учасниць слухачі "Русского Радио - Україна" вже голосують на офіційному Web-сайті станції за URL-адресою http://www.rusradio.com.ua. Переможниця голосування удостоїться титулу "Міс глядацьких симпатій". Познайомитися з фіналістками конкурсу Ви зможете 11, 12, 13 квітня у програмі "Ґутен Морґен" на телеканалі М1. Сам фінал конкурсу відбудеться 13-го квітня у концерті-холі "Фрідом", де на одній сцені з учасницями з'являться Бондарчук, М'ята, Гайтана і Леприконсы. Володарка титулу "Міс Русское Радио - Україна" представлятиме нашу країну на міжнародному конкурсі "Міс Русское Радио - Євразія" у Москві. Нагадаємо, що торік представниця міста Харкова Ірина Лисицька стала "Першою віце-міс Русское Радио - Євразія". Успіхів нашим дівчатам! (Джерело: Інформацію надала ).
  • 5.04.2007 Столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) представляє акцію для автомобілістів та власників різноманітних транспортних засобів. Починаючи з 2-го квітня на Київських, Харківських і Дніпропетровських дорогах розпочинається роздача GALA-добових. Кожного буднього дня один з автомобілістів, що має GALA-наклейку на борті свого авто, одержує грошову винагороду в розмірі 250 гривень. Наклейку можна одержати в офісі "GALA Радіо" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.04.2007 28-го березня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву Державної телерадіомовної компанії "Крим", м.Сімферополь, АР Крим, щодо видачі ліцензії на мовлення на 3 каналі НРКУ (УР-3). Розглянувши заяву Державної телерадіомовної компанії "Крим", м.Сімферополь, АР Крим (юридична адреса: вул.Студентська, 14, м.Сімферополь, АР Крим, 95001; фактична адреса: вул.Студентська, 14, м.Сімферополь, АР Крим, 95001; генеральний директор Шматов М.В.) про видачу ліцензії на мовлення (третій канал проводового мовлення (УР-3)), беручи до уваги рішення Національної ради №452 від 27.07.2005, №38 від 24.01.2007 та №145 від 14.02.2007, угоду між ДТРК "Крим" та НРКУ (№16а/105 від 15.01.2007), лист Держкомтелерадіо вх. №16а/356 від 30.01.2007, Національна рада вирішила: видати Державній телерадіомовній компанії "Крим", м.Сімферополь, АР Крим, ліцензію на мовлення (третій канал проводового мовлення (УР-3)) відповідно до заявленої програмної концепції, зазначивши в ліцензії: 1. Вид мовлення - проводове (УР-3); 2. Територія розповсюдження програм: м.Сімферополь та прилеглі райони; м.Алушта та прилеглі райони; м.Керч та прилеглі райони; м.Феодосія та прилеглі райони; м.Судак та прилеглі райони; 3. Вихідні дані (позивні) - "Радіо Крим"; 4. Територіальна категорія мовлення - реґіональне; 5. Кількість домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм - 147338; 6. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі - українська - не менше 50%; кримськотатарська - до 10%; мови національних меншин, що компактно проживають на території АР Крим - до 40%; 7. Періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 28 год. 56 хв. на тиждень згідно з сіткою мовлення: Понеділок - п'ятниця: 06.35-07.29, 14.00-14.59*, 20.30-22.11, 22.11-22.59*; Субота: 07.17-07.59, 17.00-19.00, 22.11-22.59*; Неділя: 07.46-07.59, 17.00-19.35, 22.11-22.59* (* - мовлення у відрізках часу: 14.00-14.59; 22.11-22.59, передбачених для ретрансляції іноземних програм, здійснюється у відповідності до пункту 2, 3 рішення Національної ради № 145 від 14.02.2007 р.). Після сплати ліцензійного збору видати ліцензію на мовлення Державній телерадіомовній компанії "Крим", м.Сімферополь, АР Крим, зазначивши строк дії ліцензії: до 11.12.2009 (відповідно до ліцензії НР № 0500 від 11.12.2002 р., виданої Національній радіокомпанії України). 2. Про заяву Херсонської ОДТРК "Скіфія", м.Херсон, щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Херсонської обласної державної телерадіокомпанії "Скіфія", м.Херсон (юридична та фактична адреси: вул.Перекопська, 10, м. Херсон, 73000; генеральний директор Долина В. Ф.), про видачу ліцензії на мовлення (перший канал проводового мовлення (УР-1) та частоти: 71.90МГц у м.Херсоні, потужність передавача 4.0кВт; 69.23МГц в с.Василівці Каховського району Херсонської області, потужність передавача 4.0кВт; обсяг мовлення - по 14 годин 17 хвилин на тиждень), Національна рада вирішила: видати ліцензію Херсонській обласній державній телерадіокомпанії "Скіфія", м.Херсон, на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1) та частотах: 71.90МГц у м.Херсоні, потужність передавача 4.0кВт; 69.23МГц в с.Василівці Каховського району Херсонської області, потужність передавача 4.0кВт; обсяг мовлення - по 14 годин 17 хвилин на тиждень, зазначивши у ліцензії: 1. Код ЄДРПОУ: 02841554; 2. Територія розповсюдження: м.Херсон та Херсонська область; 3. Вид мовлення: проводове, ефірне (радіомовлення); 4. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Говорить Херсон. На першому національному працює обласне радіо"; 4. Строк дії ліцензії: 10 років; 5. Сітка мовлення: понеділок - п'ятниця: 06.45-06.54; 08.10-08.29; 15.40-15.59; 18.10-18.59; 20.00-20.29; субота, неділя: 06.10-06.29; 08.10-08.29; 18.10-18.59; 20.00-20.29; 6. Кількість домогосподарств: 74560; 7. Визначити оператором телекомунікацій ? ВАТ "Укртелеком", Херсонський ОРТПЦ. Затвердити Херсонській обласній державній телерадіокомпанії "Скіфія", м.Херсон, програмну концепцію мовлення: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська ? 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 14 год. 17 хв./ тиждень, 100 %; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 14 год. 17 хв./ тиждень, 100 %; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-аналітичний. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії Херсонській обласній державній телерадіокомпанії "Скіфія", м.Херсон, за умови приведення діяльності, статутних та інших документів до вимог Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та після сплати ліцензійного збору. 3. Про заяву ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2680 від 27.07.2006). Розглянувши заяву ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ (юридична адреса: вул. Нагірна, 24, корп. 3, м. Київ, 04107; фактична адреса: вул. Нагірна, 24, корп. 3, м. Київ, 04107; директор Геляс Н.Л.), про переоформлення ліцензії НР №2680 від 27.07.2006 (частота 101.5МГц у м. Києві, Р=4.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: ТОВ "Інтерлекс", м.Київ; ДП "Медіа Ферст", м.Київ; стали: ПП "Анвальт", м.Київ; ДП "Медіа Ферст", м.Київ), оператора телекомунікацій (був: КРТПЦ; став: ТОВ "МюзікРадіо", м. Київ), Національна рада вирішила: у зв'язку зі зміною власників, оператора телекомунікацій, переоформити ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ, ліцензію на мовлення НР №2680 від 27.07.2006. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ, переоформлену ліцензію на мовлення, зазначивши: 1. Вид мовлення: ефірне (радіомовлення); 2. Код ЄДРПОУ: 30525175; 3. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "МюзікРадіо"; 4. Територіальна категорія мовлення: місцеве; 5. програмна концепція мовлення: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - не менше 80%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 16 год./добу, 67%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 22 год./добу, 92%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 2 год./добу, 8%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): розважальний. Визначити оператором телекомунікацій на частоті 101.5МГц у м.Києві, Р=4.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу - ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ. Строк дії ліцензії на мовлення залишається без змін - до 18.07.2009. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №2680 від 27.07.2006 вважається недійсною та вилучається. 4. Про заяву ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2681 від 27.07.2006). Розглянувши заяву ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ (юридична адреса: вул. Нагірна, 24, корп. 3, м. Київ, 04107; фактична адреса: вул. Нагірна, 24, корп. 3, м. Київ, 04107; директор Геляс Н.Л.), про переоформлення ліцензії НР №2681 від 27.07.2006 (частота 88.5МГц у м. Дніпропетровську, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: ТОВ "Інтерлекс", м.Київ; ДП "Медіа Ферст", м.Київ; стали: ПП "Анвальт", м.Київ; ДП "Медіа Ферст", м.Київ), Національна рада вирішила: у зв'язку зі зміною власників, оператора телекомунікацій, переоформити ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ, ліцензію на мовлення НР №2680 від 27.07.2006. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ, переоформлену ліцензію на мовлення, зазначивши: 1. Вид мовлення: ефірне (радіомовлення); 2. Код ЄДРПОУ: 30525175; 3. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "МюзікРадіо"; 4. Територіальна категорія мовлення: місцеве; 5. програмна концепція мовлення: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - не менше 80%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 9 год. 36 хв./добу, 40%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 12 год./добу, 50%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 12 год./добу, 50%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): розважальний. Визначити оператором телекомунікацій на частоті 88.5МГц у м.Дніпропетровську, Р=1,0 кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу - ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ. Строк дії ліцензії на мовлення залишається без змін - до 21.06.2011. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №2681 від 27.07.2006 вважається недійсною та вилучається. 5. Про результати планової перевірки Редакції Новоград-Волинського міськрайонного телерадіомовлення, м. Новоград-Волинський Житомирської обл. (НР №0678 від 12.02.2003). Розглянувши інформацію представника Національної ради у Житомирській області та управління контролю та моніторингу про результати планової перевірки Редакції Новоград-Волинського міськрайонного телерадіомовлення, м. Новоград-Волинський Житомирської області, ліцензія НР №0678 від 12.02.2003 (вид мовлення - проводове), Національна рада вирішила: 1. Інформацію про результати планової перевірки Редакції Новоград-Волинського міськрайонного телерадіомовлення, м. Новоград-Волинський Житомирської області, ліцензія НР №0678 від 12.02.2003, взяти до відома. 2. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи Редакції Новоград-Волинського міськрайонного телерадіомовлення, м. Новоград-Волинський Житомирської області, ліцензія НР №0678 від 12.02.2003. Решта рішень з ліцензування ТРО, прийнятих на засіданні, торкалися виключно сфери телебачення. Також на засіданні було прийнято рішення "Про затвердження проекту Угоди про співробітництво між Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення та Естонською радою з питань телерадіомовлення", "Про призначення на посаду начальника управління контролю та моніторинґу". Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.04.2007 Розпочав свою роботу кризовий центр допомоги журналістам під час виборів. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на портал "Громадський простір" та Українську асоціацію медіа-юристів. Центр створено Національною спілкою журналістів України, Програмою правового захисту та освіти ЗМІ IREX U-Media та Українською асоціацією медіа-юристів. Як зазначається, щодня, а у день виборів цілодобово, журналісти можуть звернутися по юридичну допомогу у вирішенні професійних питань за телефонами: (044)-235-33-31, (044)-234-21-02, (044)-234-23-57. Електронна пошта: та . У разі порушення професійних прав, у тому числі забороні публікації або нав'язуванні інформації до поширення, забороні присутності на засіданнях виборчих комісій, будь-якому іншому перешкоджанні професійній журналістській діяльності, центр пропонує журналістам звертатися для надання негайної допомоги. Також передбачено можливість звернутися для проведення допублікаційної (доефірної) юридичної експертизи журналістських матеріалів. Плоанується, що юристи працюватимуть у київському офісі та у всіх обласних центрах України (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 5.04.2007 З 1 лютого радіостанції зобов'язані включати в ефір з 7 до 23 години не менше 50% музичних творів українських авторів і виконавців. Така квота викликає незадоволення радіостанцій, формат яких передбачає жанри музики, які практично нерозвинені в Україні. Учасники ринку наполягають на необхідності внесення змін до статті Закону "Про телебачення і радіомовлення" щодо квотування. Українська квота є однією з найвищих квот національного продукту в Європі (Наразі, як стверджує "МедіаБізнес", у країнах Європи діють наступні розміри квот національного продукту на радіо: Бєларусь - 75%, Німеччина - 50%, Франція - 40%, Македонія - 40%, Словенія - 40%, Польща - 30%, Угорщина - 15-20%), однак певним радіостанціям вже сьогодні вдається її дотримуватися. "Ми готові до квоти 50%, - каже генеральний директор радіостанції "Наше радіо" Богдан Болховецький. - У нас такий формат, що ми граємо мінімум половину української музики". Проте більшість радіостанцій, - стверджують учасники ринки, - сьогодні не готові наповнити ефір вітчизняною музикою на 50%. "На сьогоднішній день компанії готові забезпечити ефір національним продуктом на 20-25%, хоча, звичайно, є формати для яких це легше ніж для інших, - вважає виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ) Катерина М'ясникова. - Але, наприклад, для джазових і рокових форматів важко набрати навіть таку кількість пісень, щоб вона задовольнила їх цільову аудиторію, Якщо спонукати і заохочувати пільгами українських виконавців і рекординґові компанії, то на дану норму закону можна вийти через 5-6 років". "Реально зараз можна говорити про квоту 20% і більше", - погоджуэться з нею голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Віталій Шевченко. На думку директора групи компаній "Радіо-група" ("Русское радио", "XIT FM" та "Kiss FM") Ігора Чернишова, беззбиткова квота для радіостанцій - 20%, а на 50% квоту індустрія буде готова перейти не раніше, ніж за 5-6 років. А керівники окремих радіостанцій зазначають, що для деяких форматів навіть 20% - це багато. "Ринок готовий на 10-20%, - вважає Соня Геляс, директор радіостанції "MusicРадіо", яка знаходиться в управлінні групи компаній "Український Медіа Холдинг". - Існують формати, які не можуть дозволити собі такої розкоші як 50% національного продукту, оскільки в Україні немає відповідного жанру музики". "Якщо у радіостанції, наприклад, джазовий формат - вона ніколи не буде готова до такої квоти", - впевнений Богдан Болховецький. Складнощами формату нині найбільше переймається ТРК "Нова хвиля", якій належать радіостанції "Шансон", "Ренесанс" та "Шарманка". "Радіо "Ренесанс" на сьогоднішній день абсолютно неготове до такої квоти, - каже генеральний директор "Нової хвилі" Анатолій Євтухов. - Теоретично можливо набрати якісь відсотки, але практично - не реально. На "Шансоні" та "Шарманці" квота виконується, але станцію слухати неможливо". Зі слів Катерини М'ясникової, єдиним виходом із даної ситуації є внесення змін до Закону "Про телебачення і радіомовлення". "Всі погоджуються, що до квоти 50% потрібно прагнути, але слід надати ринку час на цей перехід, - каже вона. - Можливо, варто диференціювати квоту за форматами або розтягнути її введення у часі". При парламентському Комітеті з питань свободи слова та інформації вже створено робочу групу, яка займається формулюванням нової редакції Закону. На сьогоднішній день внесення змін і поправок до Закону обговорюється, але їх точного формулювання ще немає. "Правки ще не пройшли Комітет зі свободи слова, тому вони на розгляд парламенту ще не виносяться", - зауважила перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко. З її слів, до Закону необхідно внести суттєві зміни. "В Законі немає точного визначення, що таке вітчизняний телерадіопродукт, - каже пані Бондаренко. - Багато контролюючих структур, а перш за все Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, чомусь вважають, що вітчизняний продукт - це продукт обов'язково українською мовою". Обговорюється у робочій групі й питання диференціації квот за форматами радіостанцій. "Однак чим більше ми ускладнюємо процес адміністрування цим законом, тим слабкіше ми зможемо контролювати ситуацію в країні, - впевнена Олена Бондаренко. - Така диференціація за форматами може привести до того, що з'являться додаткові правові прогалини, які дозволять контролюючим органам займатися не зовсім красивими речами". В свою чергу Нацрада має намір подати на розгляд робочої групи власні пропозиції. "Оскільки радіостанції не готові до такої квоти, Нацрада буде подавати свої пропозиції щодо внесення змін до Закону, - сказав Віталій Шевченко. На думка члена Нацради Віктора Понеділка, учасники ринку дещо однобоко трактують норму Закону щодо 50-відсоткової квоти. "Вона передбачає 50% авторів і виконавців, а не пісень українською мовою, - вважає він. - Можливо, не слід так жорстко квотувати час с 7 до 23 години, і стимулювати наших авторів і виконавців". "Вийти із ситуації дуже просто: не заставляти споживача їсти те, що йому не подобається, а інвестувати в створення товарів, - каже Ігор Чернишов. - Але ніхто ні копійки не бажає вкласти в індустрію по виготовленню продукції і розкрути українських артистів". На його думку, невнесення змін до Закону призведе до руйнування ринку радіо, як це вже відбулося у Білорусії, в якій діє 75-відсоткова квота. З ним погоджується Анатолій Євтухов. "У випадку, якщо закон не буде змінено, у радіостанцій або відберуть ліцензії, або їх ніхто не буде слухати, - каже він. - Вірніше, слухати-то будуть, але це матиме смішний вигляд і відобразиться на аудиторії. Раніше ми жили без квот. Кому і для чого це зараз стало потрібно - не зрозуміло" (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 5.04.2007 GfK Ukraine має намір брати участь у тендерах на вимір аудиторії радіостанцій та друкованих видань. Про це в інтерв'ю інтернет-виданню "МедіаБізнес" повідомив керівник відділу досліджень ринку послуг Гліб Вишлинський. "Якщо проводитимуться тендери на вимір аудиторії преси та радіо, GfK Ukraine буде в них брати участь", - сказав він. За словами пана Вишлинського, компанія TNS Ukraine, що зараз проводить дослідження аудиторії друкованих видань і радіостанцій, є "самопризначеною дослідницькою компанією". "У цьому немає нічого поганого, адже свого часу конкурентів по цих дослідженнях у TNS Ukraine не було, тому і тендерів ніхто не проводив. Тепер все трохи інакше - видавничі доми та радіостанції почали об'єднуватися для організації вимірів аудиторії", - говорить він. Нагадаємо, що в березні поточного року компанія GfK Ukraine здобула перемогу в тендері на право провести дослідження аудиторії ділових друкованих ЗМІ. У тендері також брала участь компанія TNS Ukraine. GfK Ukraine - дослідницька компанія. Пропонує повний перелік послуг з опитувань та досліджень ринків в Україні, Молдові та Бєларусі. Входить у міжнародну дослідницьку мережу GfK Ukraine - четверту за розмірами дослідницьку групу у світі. GfK Ukraine об'єднує понад 130 компаній у 70 країнах світу (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 4.04.2007 4-го квітня 2007-го року Верховна Рада України зареєструвала проект постанови "Про утворення Тимчасової слідчої комісії для перевірки діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та її підрозділів з нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями законодавства в сфері телебачення і радіомовлення". Ініціатори законопроекту - троє представників парламентської більшості: Олена Бондаренко (фракція Партії регіонів), Олександр Голуб (фракція Комуністичної партії України) і Євген Філіндаш (фракція Соціалістичної партії України). Інтерет-видання "Телекритика" наводить текст проекту: "Постанова Верховної України про утворення Тимчасової слідчої комісії для перевірки діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та її підрозділів з нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями законодавства в сфері телебачення і радіомовлення. Верховна Рада України постановляє: 1. Відповідно до статті 89 Конституції України, статті 8.4.4 Регламенту Верховної Ради України утворити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України для перевірки діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та її підрозділів по нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями законодавства у сфері телебачення і радіомовлення. 2. Обрати Головою Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Філіндаша Євгена Васильовича. 3. Затвердити персональний склад Тимчасової слідчої комісії в складі: Баграєв Микола Георгійович - фракція "Блок Юлії Тимошенко"; Бондаренко Олена Анатоліївна - фракція Партії реґіонів; Болдирєв Юрій Олександрович - фракція Партії реґіонів; Воропаєв Юрій Миколайович - фракція Партії реґіонів; Голуб Олександр Володимирович - фракція Комуністичної партії України; Данилов Олексій В'ячеславович - фракція "Блок Юлії Тимошенко"; Куренной Володимир Костянтинович - фракція "Блок Юлії Тимошенко"; Ландік Володимир Іванович - фракція Партії реґіонів. 4. Тимчасовій слідчій комісії : - проаналізувати діяльність Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо прозорості та публічності процедур видачі та продовження ліцензій на мовлення, а також дотримання законності під час проведення перевірок дотримання телерадіоорганізаціями законодавства у сфері телебачення і радіомовлення; - проаналізувати обґрунтованість та законність притягнення телерадіоорганізацій до відповідальності за порушення законодавства у сфері телебачення і радіомовлення; - проаналізувати ефективність діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення при підготовці та реалізації Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору; - запропонувати комплекс термінових заходів, спрямованих на підвищення прозорості та публічності діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. 5. Обов'язати Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення надати Тимчасовій слідчій комісії необхідну інформацію. 6. Встановити на час роботи Тимчасової слідчої комісії мораторій на проведення Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення перевірок діяльності телерадіоорганізацій. 7.Управлінню справами Верховної Ради України в межах передбачених законодавством України забезпечити діяльність Тимчасової слідчої комісії. 8. Тимчасовій слідчій комісії доповісти Верховній Раді України про результати перевірки до 15-го червня 2007-го року. Пояснювальна записка до проекту Постанови Верховної Ради України про утворення Тимчасової слідчої комісії для перевірки діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та її підрозділів по нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями законодавства в сфері телебачення і радіомовлення. Звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2006 рік було заслухано на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, який прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України взяти запропонований звіт до відома та затвердити рекомендації Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, Кабінету Міністрів України та Верховному Суду України щодо удосконалення державного регулювання в галузі телебачення і радіомовлення. Водночас протягом всього звітного періоду до профільного парламентського Комітету, інших контрольних органів, Генеральної Прокуратури України, органів судової влади надходили численні звернення, скарги, позови щодо незаконності дій Національної ради, порушення нею принципів прозорості та об'єктивності, перевищення повноважень тощо. Значні недоліки в роботі Національної ради були відзначені і при обговоренні ії Звіту на профільному парламентському Комітеті. Ці недоліки мають системний характер, що, перш за все, стосується дисбалансу на користь невиправданого адміністрування, відсутності належної прозорості та об'єктивності при прийнятті рішень, низькому рівню планування розвитку національного телерадіоінформаційного простору. Така ситуація створює серйозні ризики щодо подальшого ефективного регулювання розвитком телерадіомовної сфери, якісного оновлення телерадіоінформаційного простору. Суттєві зауваження викликає виконання Національною радою своїх повноважень щодо контролю за дотриманням телерадіоорганізаціями законодавства та умов ліцензій. За результатами розгляду звіту Національної ради та порівняння наведених у ньому даних із відповідними даними за попередні роки, можна зробити висновок, що спостерігається значний дисбаланс у проведенні планових та позапланових перевірок, який поглиблювався протягом 2004-2006 років: так у 2004 році частка позапланових перевірок складала 7,3% загальної кількості проведених перевірок, у 2005 році вона зросла до 16,8%, а у 2006 році - до 31,6%. Оскільки підставою проведення позапланової перевірки може стати будь-яка скарга на діяльність телерадіоорганізації, можна зробити висновок, що Національна рада знизила вимоги до обґрунтованості таких скарг та проводить позапланові перевірки навіть тоді, коли у них немає необхідності. Для порівняння, загальна кількість перевірок за цей час практично не зросла: у 2004 році було перевірено 23,7% телерадіоорганізацій, у 2005 році - 18,8%, а у 2006 році - 19,3%. Отже не можна пояснити збільшення кількості позапланових перевірок загальним підвищенням рівня контролю за дотриманням телерадіоорганізаціями законодавства та умов ліцензій. Не можна не відзначити того, що декілька телерадіоорганізацій перевірялися Національною радою за звітний період 2-3 рази, що не тільки перешкоджає нормальній діяльності мовників, але і свідчить про упереджене ставлення до них з боку Національної ради. Також численними були випадки, коли в процесі позапланової перевірки перевірялись не тільки ті факти, які мали відношення безпосередньо до предмету скарги, а вся діяльність телерадіокомпанії. В цілому така ситуація створює враження про використання перевірок для здійснення Національною радою тиску на окремі телерадіоорганізації. На користь таких висновків свідчить і тенденція, яка простежується у застосуванні санкцій за порушення телерадіоорганізаціями законодавства та умов ліцензій: у 2004 році санкції були застосовані лише до 7,6% виявлених порушників (11 попереджень та 1 штраф при виявлених порушеннях у роботі 156 телерадіоорганізацій), у 2005 - до 17% виявлених порушників (18 попереджень, 4 штрафи та 1 призупинення діяльності компанії на два місяці при виявлених порушеннях у діяльності 136 телерадіоорганізацій), а у 2006 - до 98% виявлених порушників (59 попереджень, 1 штраф та 2 рішення про анулювання ліцензії при виявлених порушеннях у діяльності 59 телерадіоорганізацій), при цьому, наприклад, КП Артемівське телерадіомовлення було винесено три попередження за одне і те саме порушення "недотримання умов ліцензії у частині "програмна концепція мовлення", а ТОВ незалежна телекомпанія "Норма ТВ" (м. Одеса) за цей період було винесено два попередження, штраф та прийнято рішення про анулювання ліцензії за "недотримання умов ліцензії у частині "періодичність, час та обсяги мовлення"". Такі дані свідчать, що Національна рада прийняла не прокоментоване у звіті рішення більш жорстко застосовувати санкції до телерадіоорганізацій. Такий підхід є невиправданим з огляду на те, що у 2006 році набрала чинності нова редакція Закону України "Про телебачення і радіомовлення", якою значно збільшено обсяг обов'язків телерадіоорганізацій, і більш зважено було б пом'якшити санкції з метою надання мовникам можливості адаптуватися до нового законодавства. У зв'язку з цим за результатами звіту Національної ради пропонується: 1. Відповідно до статті 89 Конституції України, статті 8.4.4 Регламенту Верховної Ради України утворити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України для перевірки діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та її підрозділів по нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями законодавства у сфері телебачення і радіомовлення. 2. Встановити на час роботи Тимчасової слідчої комісії мораторій на проведення Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення перевірок діяльності телерадіоорганізацій. 3. Тимчасовій слідчій комісії доповісти Верховній Раді України про результати перевірки до 15 червня 2007 року. Народний депутат України Бондаренко О. А. Народний депутат України Голуб О.В. Народний депутат України Філіндаш Є.В." (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 3.04.2007 В ефірі столичної онлайн-радіостанції Хвиля української музики "Молоде Радіо" (32k. та 128k.) з 5-го квітня стартує програма про світову етнічну і музичну культуру "Корчма". Інколи в житті є миттєвості, коли хочеться поринути в часи наших предків, відчути всю силу середньовіччя. Зрозуміти та осягнути смак справжнього життя. Відчути звуки древньої музики та взяти участь в народних традиціях різних континентів. Подолати час та простір вам допоможе програма "Корчма". Її ведучий Петро Буяк щочетверга о 17.00 на хвилях "Молодого Радіо" допоможе вам зануритись у фолклорний світ різних народів. "Корчма" - авторський проект Петра Буяка. Це серія передач про світову етнічну культуру, зокрема музичну. Проект складається з серії програм які присвячені розвитку народної музичної культури різних народностей від їхньої історії до становлення народної традиційної музики на сучасній сцені. Протягом 30 хвилин ви будете ознайомлені з історією окремого народу світу, дізнаєтесь все про їхню культуру, звичаї легенди та традиції. Відчуєте ритми прадавньої фольклорної музики будь якої етнічної групи. Ознайомитесь з цікавими давніми та сучасними народними музичними інструментами та гуртами. Відчуєте свою присутність на світових фестивалях народної музики. Програма "Корчма", розширить ваш світогляд на світову культуру. Програми виходитимуть українською мовою. Команда проекту: 1. Автор та ведучий: Петро Буяк; 2. Звукорежисер: Володимир Таранович. Слухайте програму в ефірі: четвер, 17.00, суббота 12.00 (повтор) (Джерело: Інформацію надано ).
  • 3.04.2007 З 1-го квітня в ефірі донецької сателітарної мережевої станції "MFM Station" (Донецьк-104.1МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Луганськ-102.3МГц, Львів-104.3МГц, Кіровоград-105.8МГц, Чернігів-107.7МГц, Київ - HD-radio-потік "URG 3" мультикасту на частоті 101.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) - программа "RadioFantasy". Все "Євробачення '2007"! Все учасники конкурсу, всі пісні. "RadioFantasy" - грай та заробляй! Екслюзивно на "MFM Station"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.04.2007 На хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), "Євпаторійського радіо 105.9" (105.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) стартує нова акція - "Щедрий Великдень на "Русском Радио - Україна" або Крашанки проти писанок - 2!". Крашанки слухачів та писанки DJ-їв "Русского Радио - Україна" зустрічаються знову, аби позмагатися у знанні Великодніх традицій! Ще більше питань про хитрості Великодньої кулінарії! Нові питання про Великодні церемонії, Великодню символіку та її значення! Додзвонюйтеся у прямий ефір та розшифруйте назву одного з традиційних великодніх блюд. Підказка Вам - обов'язковим компонентом блюда є соняшникова олія "Щедрий дарунок" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.04.2007 Делегація Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у складі голови Національної ради Віталія Шевченка, першого заступника голови Національної ради Ігоря Куруса, відповідального секретаря Національної ради Владислава Лясовського з 3-го по 6-те квітня перебуває з робочою поїздкою в Естонії. Основна мета - зустрічі з колегами - членами Естонської ради з телерадіомовлення, підписання угоди про співпрацю між двома регуляторними органами у сфері електронних ЗМІ. Під час візиту плануються також зустрічі з представниками Парламенту Естонії, Міністерства юстиції Естонії, Телекомпанії Естонії. Заплановано обмін думками та дискусії щодо проблем і перспектив створення суспільного мовлення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.04.2007 В місті Полтава відновила мовлення радіостанція "Полтава Плюс" - проект "Радіо Диско" (100.6МГц), що була певний час відсутня в ефірі. Наразі на хвилі 100.6МГц лунає музичний нон-стоп (Інформація з власних джерел).
  • 2.04.2007 ПовноЛІТНЯ столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц (в ефірі "Радіо 106FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) вперше за свою історію запускає в серію проект концептуальних та смачних вечірок. Музично-красивий "Sun-Set. Chill-Art". Окрім традицій та моди на транс-електро-хаус існує ще й "інша музика". На заході сонця в унісон із сонячним ритмом - сет світлої музики, смак літа, барви природи, суміш творчості та спонтанності, натхнання та відпочинку - справжній райський відпочинок у майже інтимній атмосфері party-бару "Status". Все це чекає на тих, хто прибуде увечері в неділю на вечірку культивувати красиве життя разом з персонами Dance radio "Kiss FM". Все, музика, арт-інсталяції, імпровізації та навіть напої, пронизане атмосферою чарівності та магією літніх ночей вже зараз. Подія перша. "Sun-Set. Chill-Art" - Flower & Fly Party. 8 квітня. Неділя. 19.00. Party-бару "Status" на 4-му поверсі універмагу "Україна". Музика - dj Artem Neba. За підтримки FLYMUSIC. Funky-electro-beach house + Melodic minimal + Belearic rythms. Ритими - жива перкусія живих перкусіоністів. Вокальна імпровізація на ліричні мотиви Live - Lena Boo. Інтерактив - DJ Sunny. Анімація - ELF ladies. ART-фотоінсталяція - Денис Мартинов. Dance radio "Kiss FM" рекомендує взяти із собою найближчих друзів, квіти та відкритий до сприйняття стан душі та тіла. На заході чудового дня! Вхід вільний. Діє face-control. Dress-code - літньо-барвисто-квітково-смачно! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.04.2007 З 31-го березня на 1-е квітня в Києві відбулась одне з найзабавніших подій, організована столичною сателітарною станцією Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Ужгород-105.2МГц, Тернопіль-104.5МГц, Черкаси-106.1МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Рені-102.3МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) на честь її Дня Народження. У грі "LuxRadioQuest" окрім усіх бажаючих брали участь команди українських зірок та засобів масової інформації. На старті, що відбувся о 18.00 на Контрактовій площі, усі команди, розмахуючи прапорами, співали гімн "Люкс FM". Деякі учасники вилазили на свої автомобілі, розгойдуючи не тільки прапори але і своїх "сталевих коней". Суть гри полягала в наступному: екіпаж автомобіля, що складався з чотирьох чи п'яти осіб, одержував загадки. Розгадавши їх, члени екіпажу дізнавалися місце, куди потрібно їхати і що зробити. Спочатку всім треба було зробити фотографії капітана команди з п'ятьма котами, зі свинею, у костюмі банщика та фото команди в нижній білизні. Деякі зірки проявили дивну кмітливість - Андрій Князь, наприклад, прямо в супермаркеті, озброївши тазиком, віником, шапкою та табличкою "Лазня" лякав покупців, а Захар, член тієї ж команди ("На всі 100"), умовив продавця і продавщицю сфотографуватися в нижній білизні. Настя Каменських прямо за цирком роздяглася і сфотографувалася. Ґеник, дотепер кусає лікті з приводу того, що він проґавив цей момент. До речі, всі що відбувалося під час, гри Ґеник коментував у прямому ефірі, а Белла прямо зі студії розповідала про завдання і давала підказки учасникам. Наступне завдання було біля цирку, на радість дітям і на подив бабусям. Хлопці зображували клоунів, звірів і дресирувальників. Повеселилися того вечора і шанувальники класичної музики, і прихильники деяких політичних партій біля арки Дружби народів (Возз'єднання). Командам треба було виконати наступні дії: один член команди зображує оленя, тобто пальці віялом і руки ближче до голови. З дикими вигуками: "Я - олень! Я - олень", - він пробігав від Філармонії до Арки Дружби Народів. Секунд за 30, озброївшись імпровізованими рушницями та іншим мисливським інвентарем, а також прапорами "Люкс FM", там же пробігали кілька "мисливців" (всі інші члени команди), попутно звертаючись до людей: "Ви отут оленя не бачили?". Деякі мисливці бігали з віниками, ввергаючи в повне здивування що мітинґувальників. Ще в цей день не пощастило китайцям та гостям з інших екзотичних країн. На них гравці (надалі "Квестери") влаштували фотополювання. Навколо клумби на площі Льва Толстого було особливо весело - там квестери водили хороводи у футболках, на яких попереду був написано "Люкс FM - Життя Є!", а на спині "Квестер сука особистість". Там же вони викрикували назву своєї команди, девіз і розмахували прапорами "Люкс FM". Там відрізнилися дівчата з групи ХS, одна з учасниць роздягнулася прямо на площі, залишившись у маєчці, на якій і зварганили вищеописаний напис. Дівчата звернули на себе увагу вже на старті, з'явившись на гру на шпильках. І так їм довелося бігати всю гру й у закинутому будинку, і на Лисій горі. До слова, на Лисій горі, було страшно навіть найсміливішим. Машини учасникам довелося залишати біля підніжжя, і хвилин 10 йти пішки. Уздовж стежини горіли свічі, на деревах висіли ґумові жінки в білих сорочках, а завдання видавала людина в масці Крику і чорному плащі. Не знепритомнів ніхто, щоправда "Крик" заледве не отримав по пиці від однієї з учасниць. Весело було й у "Помаді", де учасникам треба було знайти принцесу і сказати "Привіт, принцесо! Я твій принц!" На що принцеса відповідала: "Поцілуєш - дам наступне завдання." Усі безстрашно цілували і неслися далі. Воістину, справжнім екстримом виявилося одне з завдань для Мікки Ньютон. Хлопцям треба було загорнутися в білі простирадла і, зображуючи крішнаїтів, зайти у такому вигляді у будь-яку цілодобову кав'ярню, замовити філіжанку кави та провести над нею ритуал гадання на кавовій гущавині. На Оболоні, де опинилася команда Мікки близько 12-ї ночі, не знайшлося нічого, окрім маленького "Гаеделика" із пластиковими столиками і всіма наслідками, що випливають. Сонні офіціантки довго не могли повірити своїм очам, побачивши Мікку Ньютон, обмотану в простирадло, що прохала продати каву та свічку. До речі, команда Мікки посіла призове друге місце! На одне з завдань командам потрібно було приїхати з варениками з вишнями. Тим, хто вирішив схалявити, не пощастило - на місці їх самим же треба було і з'їсти. Дівчатам з групи "Queens" довелося їсти папір, з намальованими варениками і виделкою. Були й такі, що жували заморожені. Закінчилося все на автодромі "Чайка", де усі, хто дожив, фінішували. Там у теплій і веселій атмосфері відбулося нагородження перших 15-ти команд подарунками від автомобільного салону "Європа Авто", Страхової компанії "Універсальна", що страхувала всіх квестерів, і звичайно ж, подарунками від організаторів - "Люкс FM" і "Адреналін Квест". Лідерами гри стали: 1. Неантикризова коаліція; 2. Трансмісія здійсненна, команда Мікки Ньютон; 3. Екстрим; 4. На всі сто, команда Андрія Князя; 5. Алло гараж; 6. Disco Radio Hall; 7. Хробачки; 8. Летучий голландець; 9.Апельсинчик; 10.Самогонники; 11. Гепарди, команда пейнтбольного клубу "Гепард"; 12. Фендер; 13. Rich & company; 14. Гази гальма; 15.Dream team; 16. Автоцентр, команда журналу "Автоцентр". Апогеєм став музичний салют, що тривав більш ніж 5 хвилин під гімн "Люкс FM" - "Життя - це люкс!" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.04.2007 Раз на рік увага всієї Європи прикута до однієї країни. Раз на рік мільйони людей уболівають за свою країну! Раз на рік слухачі столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) мають можливість на власні очі побачити все, що відбувається! Твоя улюблена радіостанція знову запрошує тебе за куліси Євробачення у складі офіційної української делегації до столиці Фінляндії - Гельсінкі! З 2-го квітня на хвилях радіо "Europa Plus Україна" - "Євробачення - 2007" - не проґав! Побачити, почути, відчути хвилювання учасників, азарт уболівальників, "живу" організацію наймасштабнішого пісенного конкурсу Європи - "Євробачення - 2007" запрошує своїх слухачів радіо "Europa Plus Україна" разом з Першим національним телеканалом! З 2-го квітня тільки в ефірі радіо радіо "Europa Plus Україна" можна буде почути всі конкурсні пісні талановитих європейських виконавців. І не просто почути, а ще й позмагатися за поїздку на EUROVISION - 2007 у Гельсінкі, де цього року проводитиметься конкурс. Для цього під час звучання в ефірі пісні-учасниці потрібно буде за допомогою SMS-повідомлення вгадати, представник якої країни її виконує. Серед слухачів, що надішлють правильні відповіді, 11-го квітня в ранковому шоу "Надобранок UA!" відбудеться фінальний розиграш поїздки у Фінляндію, на Євробачення! Надсилайте SMS зі словом ЄВРОПА на номер 4444 (Послуга доступна всім повнолітнім абонентам національних операторів, окрім Ґолден Телекому та UNI), укажіть країну, що на вашу думку, представляє виконавець і не забудьте указати своє ім'я, вік та місто, звідки ви є. Не проґавте свій шанс вирушити на незабутнє шоу - "Євробачення - 2007"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.04.2007 Кого найчастіше цитують у будь-якому офісі? Звичайно ж, шефа! Його слова передаються з вуст у вуста, пересилаються колегам, вони стають частиною корпоративної культури... Протягом веселого місяця квітня столичне "МusісРадіо" (101.5МГц) збирає найяскравіші висловлення ваших шефів. Надсилайте цитати на адресу і одержуйте в подарунок фірмові офісні годинники з фоторамками: один - для вас, інша - для улюбленого шефа. Найактивніший і веселий офіс виграє похід до ресторану. Фінал акції "Легко сказати!" у п'ятницю, 13-го... (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.04.2007 На хвилі ужгородського радіо "Тиса" (Ужгород-103.0МГц, Міжгір'я-106.6МГц) щонеділі з 22.00 до 23.00 - нова програма "Година lounge" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.04.2007 Сьогодні опівночі у столиці розпочала мовлення нова радіостанція - радіо "Перець FM". Станція лунає на частоті 105.5МГц, її представляє ТОВ "ТРК "Столиця", яке досі працювало цій же хвилі, маючи інший бренд - радіо "Столиця" 105.5FM. Сьогоднішній день для ефірної презентації нового бренду було обрано не випадково: радіо "Перець FM" позиціонує себе як перше в Україні гумористично-музичне радіо. Прес-реліз станції обіцяє, що кожні три хвилини на "Перці" лунатимуть анекдоти, жарти, гуморески, виступи відомих сатириків та усілякі приколи (загалом - 20 хвилин гумору на годину). Музична складова ефіру - відтестовані хіти україно- та російськомовних виконавців. Передбачено також вітальні програми та ранкове шоу, яке вестиме Олег Ясинський. Новий проект ТОВ "ТРК "Столиця" можна слухати і в Інтернеті за тими ж адресами, де транслювалося радіо "Столиця" 105.5FM: http://live.radio1055.fm/low.pls з бітрейтом 24k. та http://live.radio1055.fm/high.pls з бітрейтом 128k. (Власна інформація).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини березня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024