Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Липень 2007 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

  • Радіоанонс

  • Новини червня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.07.2007 Сьогодні в місті Маріуполь Донецької області на частоті 103.2МГц (ТОВ фірма "Волинь") з'явилися джинґли "Radio One", що замінили собою джинґли "Ніка-FM". Відповідно змінився і музичний ряд: замість поп-хітів та рок-хітів тепер на цій частоті лунає рок-музика останніх 10-15 років (Інформація з власних джерел).
  • 30.07.2007 Від суботи, 28-го липня, в ефірі івано-франківського радіо "Західний полюс" (104.3МГц, а крім того Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 96k.), як і було анонсовано раніше, з'явилися програми Української служби Польського радіо для Закордону. Слухайте їх на хвилі Найтеплішого полюсу планети в суботу та неділю о 17.30 та 21.30. У зв'язку із включенням в сітку програм цих передач, починаючи з неділі, 29-го липня, проект Sunday Evening Light Party виходитиме лише 2 години: з 18.00 до 20.00. Окрім того, в ефірі "Західного полюсу" слухайте додаткові двогодинні блоки української музики. Вони з'являтимуться також щосуботи та щонеділі - з 6.00 до 8.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.07.2007 Продюсер Української служби BBC і експерт проекту "ЖОРНА" Андрій Куликов подав заяву на звільнення за власним бажанням. "Я сподіваюся допрацювати на проекті "ЖОРНА" до 19-го вересня. У якій якості - незабаром вирішиться. На роботу до Всесвітньої служби BBC повертатись не збираюсь", - сказав пан Куликов в інтерв'ю інтернет-виданню "Телекритика". За його словами, відповіді з Лондона поки що немає. Нагадаємо, Андрій Куликов отримав від керівництва каналу ICTV пропозицію стати ведучим програми "Свобода слова". Зараз він є експертом проекту Євросоюзу - ТАСІС - BBC World Service Trust "ЖОРНА" ("Журналістська Освіта - Розвиток Навичок") (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.07.2007 В місті Маріуполь Донецької області на частоті 103.2МГц відновилося тестове мовлення ТОВ фірма "Волинь". Як і раніше, в ефірі лунає музичний нон-стоп (хіти поп- та рок-музики), що переривається джинґлами "Ніка-FM" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.07.2007 Сигнал RDS на столичній FM-частоті 99.4МГц ("Radio One") знову змінився. Відтепер на RDS-табло приймачів можна бачити слово "RadioOne"; досі RDS ідентифікував станцію як просто "ONE" (Власна інформація).
  • 26.07.2007 Міська рада Тернополя розпочала процес роздержавлення комунальних ЗМІ з продажу державної частки ТзОВ "Радіо Тернопіль". Про це повідомляє "Гал-info", цитуючи прес-службу Тернопільської міськради з посиланням на рішення про продаж комунальної частки радіо, що було прийняте на сесії Тернопільської міськради. Як кажуть в мерії, першим "з молотка" підуть 25% власності в ТзОВ "Радіо Тернопіль", і паралельно мерія вирішує, яким чином роздержавити і офіційне видання міськради "Тернопіль вечірній". "Єдиним мотивом такого рішення було бажання відокремити засіб масової інформації від влади, жодних бізнесових мотивів тут немає", - говорить керівник прес-служби міськради Олег Удич. З його слів, бажання придбати державний пакет акцій вже висловив власник 75% акцій "Радіо Тернопіль", прізвище якого наразі не розголошують. Процес оцінки і продажу теоретично має завершитись за місяць. Водночас щодо газети "Тернопіль вечірній", то, зі слів Удича, згідно з законодавством, роздержавити її досить складно через те, що процес роздержавлення чітко не прописаний у законодавстві (Джерело: Портал "ГАЛ-INFO").
  • 25.07.2007 Сьогодні в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення відбувся брифінґ з приводу затвердження Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні. У брифінґу взяли участь перший заступник голови Національної ради І. Курус, член Національної ради А. Мирошніченко, керівник апарату Національної ради С. Крушановський. Ігор Курус повідомив журналістів про причини непогодження проекту державної програми впровадження цифрового мовлення, запропонованого Міністерством транспорту і зв'язку до затвердження Кабінету Міністрів України. Перше, на чому наголошував перший заступник голови Національної ради, - цей проект є необґрунтованим, друге - у ньому не враховані потреби незахищених верст населення при переході на цифрове мовлення, третє - проект не враховує всіх можливих технологій передачі сигналу. Зокрема, він звернув увагу, що передбачене проектом програми будівництво 400 - 450 веж до існуючих у концерні РРТ (що становить 57.6% вартості всієї програми) є недоцільним, оскільки науково-дослідні роботи, виконані на замовлення Національної ради, підтверджують необхідність побудови лише 65 веж у встановлених координатах. Ігор Курус заявив, що питання щодо затвердження Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні має бути винесене на розгляд Ради національної безпеки і оборони України. Учасники брифінґу відповіли на численні запитання журналістів (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.07.2007 Вже три дні поспіль в місті Маріуполь Донецької області не працює передавач ТОВ фірма "Волинь" (103.2МГц), що досі працювала у технічному режимі з позивним "Ніка-FM" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.07.2007 Президент російського Фонду захисту гласності Олексій Сімонов підтримав ініціативу кримчан щодо організації трансляції радіо "Маяк" на Україну з території Краснодарського краю. Про це повідомляє ІА "Новий реґіон". "Щодо ретрансляції радіостанцій "Маяк" і "Голос России" на Крим, те це - добра справа. Справа, напевно правильна, але важка. Юристи ФЗГ займуться цим питанням і з'ясують, які можливості має Росія по "Договору про транскордонне мовлення", - зазначається в листі Сімонова у корпункт ФЗГ. Глава Фонду вважає, що відсутність всебічної інформації з Росії напередодні виборів у Держдуму і президента РФ створює певні проблеми з проведенням виборів у Криму і на Сході України. Виборці, а в Криму окрім військовослужбовців Російського Чорноморського флоту у виборах беруть участь і громадян Росії, що постійно проживають на півострові, повинні мати можливість одержати інформацію про діяльність і передвиборні програми всіх партій, що беруть участь у виборах. Як повідомлялося, на минулому тижні ініціативна група кримчан і правозахисники запропонували російському керівництву організувати трансляцію радіо "Маяк" на Крим з території Краснодарського краю (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 25.07.2007 Сьогодні о 13-ій годині відбудеться брифінґ за участі першого заступника голови Національної ради І. Куруса (вул. Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питання затвердження державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.07.2007 За результатами останнього дослідження рейтинґу донецьких радіостанцій, яке проводила компанія TNS Ukraine, донецька недержавна радіостанція "Юмор FM" (Донецьк - 105.1МГц, Краматорськ - 107.0МГц, Маріуполь - 101.7МГц, а також Інтернет-мовлення) посіла 9-те місце (Total), а у частині аудіторії 22-45 - 7 місце, що є кращим результатом серед донецьких немережевих станцій (Джерело: Інформацію надав ).
  • 24.07.2007 Відповідно до підписаного із компанією TNS Ukraine договору, аґенція "Стиль радіо" одержала ексклюзивне право на використання та поширення інформації, що міститься в результатах додаткового дослідження в рамках проекту Radio Diary Regions - Radio Diary Сімферополь. У 2006-му році вивчення аудиторії радіослухачів Сімферополя відбувалося в рамках проекту MMI Regions методом face-to-face інтерв'ю. У 2007-му році TNS Ukraine запустила проект Radio Diary Сімферополь, що дозволяє одержати дані окремо по місту Сімферополю та проводиться щоденниковим методом (протягом тижня слухачі заповнюють радіощеденник, в якому відзначають слухання радіостанцій протягом дня аж до 15-хвилинних інтервалів). Основною перевагою цього методу є одержання більш детальної картини слухання радіо, з'являється можливість для медіапланування. Оскільки Сімферополь - єдине місто Криму в реґіональному дослідженні, в якому TNS Ukraine вивчає радіо аудиторію, радиобаиїнґова аґенція "Стиль радіо" прийняла рішення про придбання додаткових даних для одержання окремого репрезентативного дослідження міста Сімферополя. Результати дослідження Radio Diary Сімферополь нададуть клієнтам аґенції "Стиль радіо" найбільш повну й об'єктивну інформації стосовно радіостанцій Сімферополя, необхідну для ефективного медіапланування. "Стиль радіо" - єдина зі спеціалізованих баїнґових аґенцій, що інвестуює кошти в додаткові дослідження, спрямовані на вивчення аудиторії радіостанцій. "Стиль радіо" - найбільша радиобаїнґова аґентція в Україні, що працює на ринку радіореклами з 1998-го року. Пріоритетним напрямком роботи аґенції є реклама на радіо. При аґенції працює продакшн-студія, основні напрямки роботи якої - радіо реклама і реклама для ТБ. Основні клієнти: UMC/MTC, Jeans, "МегаМакс", Nissan Україна, "Епіцентр", Kraft Foods та інші. TNS Ukraine - це мережева маркетинґова аґенція, що спеціалізується в області маркетинґових досліджень і входить до складу провідної світової групи компаній TNS із центральним офісом в Лондоні. TNS Ukraine проводить як конкретні дослідження на замовлення клієнтів, так і ряд постійних проектів: MMI Ukraine, PMI Regions, NRS Regions, Radio Diary Kiev, Radio Diary Regions, CATI Mobile Index, Omnibus, CATI Omnibus. Основними сферами діяльності TNS Ukraine є автомобільна промисловість, охорона здоров'я і фармакологія, інформаційні технології і комунікації, продукти харчування, промислове виробництво, роздрібна торгівля, Інтернет, ЗМІ, фінансова та банківська діяльність (Джерело: Інформацію надала ).
  • 24.07.2007 Ініціативна група кримчан, правозахисники та члени Російської громади Криму пропонують російському уряду організувати трансляцію програм радіостанцій "Голос России" і "Маяк" на Крим з території Краснодарського краю, повідомиляє представник фонду захисту гласності в Україні Марк Агатов. В Україні грубо порушуються права громадян на одержання всебічної й об'єктивної інформації, - вважає пан Агатов. В російськомовному Криму за вказівкою прокуратури АРК була заборонена трансляція радіостанції "Маяк" по проводовій мережі. Тим самим, тисячі жителів Криму були позбавлені можливості одержувати інформацію російською мовою. Незважаючи на запевнення чиновників, дотепер не відновлене мовлення радіо "Маяк" по проводовому радіо в Євпаторії, а в інших містах "Маяк" транслюють протягом двох годин у дуже незручний для радіослухачів час. Крім цього, приватним кримським радіостанціям українські чиновники фактично заборонили трансляцію російською мовою, ретрансляцію російських радіостанцій, а реклама передається в ефір виключно українською мовою. Протягом року зі сваволею українських чиновників намагався боротися народний депутат України, заступник голови Російської громади Криму Олександр Черноморов. (Листування з Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення України, Прокуратурою України та іншими зацікавленими організаціями складає три томи). Однак домогтися відновлення порушених прав російськомовного населення йому не удалося. Фонд захисту гласності неодноразово інформував громадськість про грубі порушення прав людини на одержання інформації рідною мовою в Криму. Про це йшлося й у численних заявах і зверненнях Російської громади Криму. Але всі ці протести ігнорувалися керівництвом України. Пан Агатов вважає своїм обов'язком нагадати, що до Криму щорічно приїздять десятки тисяч росіян, що хотіли б на пляжах і в готельних номерах слухати звичні радіостанції, тут же постійно проживає і кілька тисяч громадян Росії, що позбавлені можливості одержувати інформацію з Росії рідною мовою. У зв'язку з вищевикладеним, ініціативна група кримчан, представники правозахисних організацій і Російської громади Криму вирішили звернутися до уряду Росії з проханням відновити мовлення на Крим радіостанцій "Голос России" та "Маяк" на середніх і довгих хвилях. Для вирішення цієї проблеми досить установити могутні ретранслятори у Краснодарському краї та в областях, що прилягають до території України, і забезпечити за їх допомогою трансляцію російських радіостанцій на середніх і довгих хвилях, так, як це за радянських часів робили американці, транслюючи програми "Голосу Америки" на Радянський Союз. Тим самим буде вирішена і ще одна дуже важлива проблема - інформування російських громадян, що постійно проживають у Криму, про ситуацію в Росії. Адже, за словами пана Агатова, відсутність у кримському ефірі російських радіостанцій позбавляє громадян Росії, що постійно проживають у Криму, можливості зробити усвідомлений вибір на майбутніх виборах у Державну Думу Росії та президента РФ. Ініціативна група, правозахисники і представники Російської громади Криму закликають усі проросійські організації Криму підтримати це починання й організувати збір підписів під зверненням до президента Росії для того, щоб прорвати, як стверджується у зверненні, інформаційну блокаду Криму (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 23.07.2007 Рішення Нацради з ТРМ № 951 від 11.07.2007 "Про оголошення конкурсу на мовлення з використанням вільних радіоканалів". Розглянувши інформацію ліцензійного департаменту, управління контролю та моніторинґу та фінансово-економічного управління щодо оголошення конкурсу на мовлення з використанням вільних радіочастот для радіомовлення, керуючись ст. 25 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", Законом України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: 1. Оголосити конкурс на отримання ліцензії згідно з рішенням Національної ради від 11.07.2007 "Про затвердження конкурсних умов". 2. Конкурсну гарантію встановити в розмірі 5% від максимального розміру ліцензійного збору. 3. Затвердити текст повідомлення "Про проведення конкурсу на мовлення". 4. Відділу зв'язків з засобами масової інформації та громадськістю опублікувати оголошення про конкурс у засобах масової інформації. 5. Контроль за виконанням рішення покласти на відповідального секретаря Національної ради В. Лясовського. Додаток №1 переліком каналів, на які оголошено конкурс, можна відшукати на офіційному Web-сайті Нацради з ТРМ (в розділі "Рішення"), або ж у відповідному розділі нашого порталу (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.07.2007 5-го липня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву ТОВ "ТРК "НБМ - Радіо", м.Київ. Розглянувши заяву ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ - Радіо", м.Київ (юридична та фактична адреси: вул. Електриків, 26, м. Київ, 04176, директор Фещук У.Ю.), Національна рада вирішила: внести зміни до рішень Національної ради № 741 та № 742 від 15.06.2007, виклавши другий пункт у такій редакції: "Фінансово-економічному управлінню на підставі положення "Про порядок розрахунку та сплати телерадіоорганізаціями ліцензійного збору за видачу ліцензії (дубліката ліцензії), за внесення змін до ліцензії на мовлення" провести розрахунок, видати ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ - Радіо", м.Київ, направлення та рахунок на сплату ліцензійного збору: за зміну власників, позивних, програмної концепції мовлення, враховуючи що коефіцієнт збільшення ліцензійного збору залишається без змін, визначити ліцензійний збір у розмірі п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян". 2. Про заяву Полтавської обласної державної телерадіокомпанії "Лтава", м.Полтава, щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Полтавської обласної державної телерадіокомпанії "Лтава", м. Полтава (юридична та фактична адреси: вул. Рози Люксембург,1, м.Полтава, 36000; генеральний директор Ляпаненко М.І.), про видачу ліцензії на мовлення (перший канал проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 3 години 53 хвилини на тиждень у м.Полтаві та обсяг мовлення - 20 годин 36 хвилин на тиждень у Полтавській області), Національна рада вирішила: видати ліцензію Полтавській обласній державній телерадіокомпанії "Лтава", м.Полтава, на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 3 години 53 хвилини на тиждень у м.Полтаві та обсяг мовлення - 20 годин 36 хвилин на тиждень у Полтавській області, зазначивши в ліцензії: а) Територія розповсюдження: м.Полтава та Полтавська обл.; б) територіальна категорія мовлення: реґіональне (в межах області); в) вид мовлення: проводове; г) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): музичний фрагмент Полтавського вальсу, комп.Маліненко; ґ) строк дії ліцензії: 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою); д) програмна концепція мовлення - згідно з додатками 1, 2 (підписаними начальником управління контролю та моніторинґу). Мовлення ведеться у відрізках часу: а) у м.Полтаві: Вівторок, четвер, п'ятниця 10.30-10.59 (відрізок часу не використовуються під час трансляції сесії Верховної Ради України), Вівторок, четвер 06.30-06.44, Субота, неділя 14.00-14.59. б) у Полтавській області: Понеділок - п'ятниця 06.45-06.54, 10.30-10.59 (відрізок часу не використовуються під час трансляції сесії Верховної Ради України, у смт.Чутове та район, м.Хорол та район, м.Глобине та район, смт.Чорнухи та район, смт.Машівка та район, смт.Шишаки та район, смт.Котельва та район, смт.Оржиця та район, смт.Диканька та район, м.Зіньків та район, м.Гребінка та район, смт.Нові Санжари та район, смт.Семенівка та район, смт.Опішня та район, м.Пирятин та район, смт.Решетилівка), 15.40-15.59, 20.00-20.30; Понеділок - неділя 08.10-08.29, 18.10-18.59; Вівторок, четвер 11.40-1159 (відрізок часу не використовуються під час трансляції сесії Верховної Ради України); Субота 06.10-06.29, 14.00-14.59 (смт.Чутове та район, м.Хорол та район, м.Глобине та район, смт.Чорнухи та район, смт.Машівка та район, смт.Оржиця та район, м.Гребінка та район, смт.Нові Санжари та район, смт.Семенівка та район, м.Пирятин та район, смт.Решетилівка), 15.15-16.14, 20.00-20.29; Неділя 06.10-06.29, 14.00-14.59 (окрім м. Гадяч та район, м. Карлівка та район, смт. Диканька та район), 15.45-15.59, 20.00-20.29. - кількість домогосподарств - у м.Полтаві - 59909; у Полтавській області - 264717; адреса радіовузлу зв'язку: пр.Першотравневий, 26-а, м.Полтава. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення Полтавській обласній державній телерадіокомпанії "Лтава", м.Полтава, після сплати ліцензійного збору. Програмна концепція мовлення Полтавської обласної державної телерадіокомпанії "Лтава", Полтавська область: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 20 годин 36 хвилин на тиждень, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 20 годин 36 хвилин на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-культурологічний. Програмна концепція мовлення Полтавської обласної державної телерадіокомпанії "Лтава", м.Полтава: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 3 години 53 хвилини на тиждень, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 3 години 53 хвилини на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-культурологічний. 3. Про заяву Редакції Решетилівського районного радіо "Вісник Решетилівщини", с.Решетилівка Полтавської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Редакції Решетилівського районного радіо "Вісник Решетилівщини", с.Решетилівка Полтавської обл. (юридична та фактична адреси: вул. Шевченка, 4, с.Решетилівка Полтавської обл., 38400; редактор Зінченко А. Г.), про видачу ліцензії на мовлення (перший канал проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 42 хвилини на тиждень), Національна рада вирішила: видати ліцензію Редакції Решетилівського районного радіо "Вісник Решетилівщини", с.Решетилівка Полтавської обл., на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 42 хвилини на тиждень, зазначивши у ліцензії: а) територія розповсюдження: с.Решетилівка та Решетилівській район; б) вид мовлення: проводове (радіомовлення); в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Говорить Решетилівка"; г) строк дії ліцензії: 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою); ґ) мовлення ведеться у відрізках часу: понеділок, середа, п'ятниця: 06.30-06.44; д) кількість домогосподарств - 5735; е) адреса радіовузлу зв'язку: вул. Жовтнева, 4, с.Решетилівка Полтавської обл.; є) програмна концепція мовлення: згідно з додатком (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення Редакції Решетилівського районного радіо "Вісник Решетилівщини", с.Решетилівка Полтавської обл., після сплати ліцензійного збору. Програмна концепція мовлення Редакції Решетилівського районного радіо "Вісник Решетилівщини", с.Решетилівка Полтавської обл. I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 42 хвилини на тиждень, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 42 хвилини на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-культурологічний. 4. Про заяву ТРО ПП "Радіо-1", м.Одеса щодо переоформлення ліцензії (НР №1882 від 12.10.2004). Розглянувши заяву Телерадіоорганізації приватного підприємства "Радіо-1", м.Одеса (юридична та фактична адреси: вул. Терешкової, буд. 15, м. Одеса, 67078), про переоформлення ліцензії НР №1882 від 12.10.2004 (частота 103.2МГц у м.Одесі, Р=1.0кВт, обсяг мовлення 20 год./добу) у зв'язку зі збільшенням потужності передавача до 2.0кВт, зміною позивних (були: "Народное радио"; стали: "Народне радіо"), збільшенням території розповсюдження телерадіопрограм (рішення Національної ради № 930 від 06.10.2004), закріплення відрізків часу мовлення з 06.00 до 02.00 щодня, враховуючи висновок № ДВЧ-13511123 від 15.02.2007, Національна рада вирішила переоформити ліцензію НР №1882 від 12.10.2004 Телерадіоорганізації приватного підприємства "Радіо-1", м.Одеса, у зв'язку зі збільшенням потужності передавача, позивних, збільшенням території розповсюдження телерадіопрограм та закріпленням відрізків часу мовлення, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Народне радіо"; в) територіальна категорія мовлення - місцеве; г) мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі - українська; ґ) територія розповсюдження телерадіопрограм - м. Одеса та прилеглі райони; д) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 (підписаним начальником управління науково-технічного і частотного розвитку); е) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення ТРО ПП "Радіо-1", м.Одеса, строк дії залишається без змін - до 26.03.2011. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1882 від 12.10.2004 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ТРО ПП "Радіо-1", м.Одеса: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; II. Загальний обсяг мовлення: 20 годин на добу (з 06.00 до 02.00 щодня). ІІІ. Частка програм власного виробництва: 6 годин на добу, 33%; ІV. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): розважальний. Місцезнаходження передавача - Фонтанська дорога, буд. 3, м.Одеса; Частота / канал мовлення - 103.2МГц, Потужність передавача (кВт) - 2.0кВт, Територія розповсюдження програм - м. Одеса та прилеглі райони. 5. Про заяву ПП "ТРК "АРТ", м.Хмельницький, щодо переоформлення ліцензії (НР №2028 від 18.01.2005). Розглянувши заяву Приватного підприємства "Телерадіокомпанія "АРТ", м.Хмельницький (юридична та фактична адреси: Вінницьке шосе, буд. 23, м.Хмельницький, 29015), про переоформлення ліцензії НР № 2028 від 18.01.2005 (частота 103.6МГц у м.Хмельницькому, Р=1.0кВт, обсяг мовлення 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: Самойленко В.М. - 100 %, стали: Українська корпорація "Телебачення і радіомовлення "ЮТАР", м.Київ - 100 %), юридичної адреси (була: вул.Пилипчика, буд. 59/17, м. Хмельницький, стала: Вінницьке шосе, буд. 23, м.Хмельницький), програмної концепції мовлення, позивних (були: "Радіо АРТ"; стали: "KISS FM"), складу Редакційної ради, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №2028 від 18.01.2005 Приватного підприємства "Телерадіокомпанія "АРТ", м.Хмельницький, у зв'язку зі зміною власників, юридичної адреси, програмної концепції, позивних, складу Редакційної ради, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "KISS FM"; в) територіальна категорія мовлення - місцеве; г) мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі - українська; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 (підписаним начальником управління науково-технічного і частотного розвитку); д) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення ПП "Телерадіокомпанія "АРТ", м.Хмельницький, строк дії залишається без змін - до 15.06.2011 (відповідно до першої ліцензії НР № 1663 від 15.06.2004). При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №2028 від 18.01.2005 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ПП "Телерадіокомпанія "АРТ", м.Хмельницький: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година на добу, 4,7%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 21 година на добу, 87.5%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 3 години на добу - 12.5 %; V. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-інформаційний. Докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: Місцезнаходження передавача - Вінницьке шосе, буд. 23, м. Хмельницький, Частота / канал мовлення - 103.6МГц, Потужність передавача (кВт) - 1.0кВт, Територія розповсюдження програм - м.Хмельницький та область. 6. Про заяву ТОВ "ТРК „Донецьк ФМ", м.Донецьк, щодо переоформлення ліцензії (НР №0085-м від 07.12.2004). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Донецьк ФМ", м.Донецьк (юридична адреса: вул. Р.Люксембург, буд. 26-а, м.Донецьк, 83050 та фактична адреса: пр-т Звільнення Донбасу, буд. 8-б, м. Донецьк, 83048), про переоформлення ліцензії НР №0085-м від 07.12.2004 (частота 101.6МГц у м.Донецьку, Р=0.5кВт, обсяг мовлення 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: ТОВ "Донецьк медіа", м.Донецьк - 100 %, стали: ТОВ "Радіогрупа", м.Харків - 100 %), програмної концепції мовлення, позивних (були: "ТОП ФМ"; стали: "ONE"), Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №0085-м від 07.12.2004 Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Донецьк ФМ", м.Донецьк, у зв'язку зі зміною власників, програмної концепції, позивних, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "ONE"; в) територіальна категорія мовлення - місцеве; г) мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі - українська не менше 90 %; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 (підписаним начальником управління науково-технічного і частотного розвитку); д) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіокомпанія "Донецьк ФМ", м.Донецьк, нові додатки 1, 2, 3 та 7 до ліцензії на мовлення НР №0085-м від 07.12.2004. Вилучити старі додатки 1, 2, 3 та 7 (дата видачі додатків 13.03.2007) до ліцензії НР № 0085-м від 07.12.2004 ТОВ "Телерадіокомпанія "Донецьк ФМ", м.Донецьк, та вважати їх недійсними. Програмна концепція мовлення ТОВ "Телерадіокомпанія "Донецьк ФМ", м.Донецьк: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 90%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 12 годин на добу, 50%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІV. Максимальні обсяги ретрансляції: 12 годин на добу - 50%, радіопрограми ТОВ ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса (Договір № 19/06-м від 19.06.2007); V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. Докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: Докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: Місцезнаходження передавача - вул.Куйбишева, буд. 61, м.Донецьк, Частота / канал мовлення - 101.6МГц, Потужність передавача (кВт) - 0.5кВт, Територія розповсюдження програм - м.Донецьк та область. 7. Про заяву ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Мастер", м.Харків, щодо переоформлення ліцензії (НР №2578 від 05.05.2006 ). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю „Телерадіовидавнича компанія "Мастер", м.Харків (юридична адреса: пр-т Гагаріна, буд. 1, м.Харків, 61001 та фактична адреса: вул. Сумська, буд. 39, м.Харків, 61022), про переоформлення ліцензії НР №2578 від 05.05.2006 (частота 100.5МГц у м.Харкові, Р=1.0кВт, обсяг мовлення 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: Шверк М.Г. - 100 %, стали: ТОВ "Радіогрупа", м.Харків - 99 %, Резніченко В.М. - 1 %), програмної концепції мовлення, позивних (були: "M-FM"; стали: "ONE"), мови, якою вестимуться передачі, Національна рада вирішила: Переоформити ліцензію НР № 2578 від 05.05.2006 Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіовидавнича компанія "Мастер", м.Харків, у зв'язку зі зміною власників, програмної концепції, позивних, мови, якою вестимуться передачі, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "ONE"; в) територіальна категорія мовлення - місцеве; г) мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі - українська не менше 90%; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 (підписаним начальником управління науково-технічного і частотного розвитку); д) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Мастер", м.Харків, строк дії залишається без змін - до 12.02.2010 (відповідно до першої ліцензії НР №0682 від 12.02.2003). При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №2578 від 05.05.2006 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Мастер", м.Харків: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі": українська не менше 90 %; ІІ. Частка програм власного виробництва: 12 годин на добу, 50 %; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100 %; ІV. Максимальні обсяги ретрансляції: 12 годин на добу - 50 %, радіопрограми ТОВ ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса (Договір № 19-м від 19.06.2007); V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. Докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: Докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: Місцезнаходження передавача - Майдан Повстання, буд. 7/8, м. Харків, Частота / канал мовлення - 100.5МГц, Потужність передавача (кВт) - 1.0кВт, Територія розповсюдження програм - м.Харків та область. 8. Про заяву ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса, щодо переоформлення ліцензії (НР №0089-м від 11.09.2001). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Пілот-Україна", м.Одеса (юридична та фактична адреса: площа 10 квітня, буд. 1, м.Одеса, 65009), про переоформлення ліцензії НР №0089-м від 11.09.2001 (частоти: 99.4МГц у м. Києві, Р=1.5кВт; 91.4МГц у м.Одесі, Р=2.0кВт; 103.9МГц у м.Львові, Р=1.0кВт; 100.1МГц у м.Миколаєві, Р=1.0кВт, обсяг мовлення по 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: ТОВ "ПРАЙМ-БІЗНЕС ГРУПП", м.Київ - 100%, стали: ТОВ "ПРАЙМ-БІЗНЕС ГРУПП", м.Київ - 75%, ТОВ "ПРЕСТИЖ ГРУП", м.Київ - 2.5%, ВАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Прайм Ессетс Кепітал", м.Київ - 22.5%), програмної концепції мовлення, позивних (були: "РЕТРО ФМ"; стали: "ONE"), Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №0089-м від 11.09.2001 Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Пілот-Україна", м.Одеса, у зв'язку зі зміною власників, програмної концепції, позивних, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "ONE"; в) територіальна категорія мовлення - реґіональне; г) мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі - українська не менше 90 %; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 (підписаним начальником управління науково-технічного і частотного розвитку); д) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіокомпанія "Пілот-Україна", м. Одеса, нові додатки 1, 2, 3 та 7 до ліцензії на мовлення НР №0089-м від 11.09.2001. Вилучити старі додатки 1, 2, 3 та 7 (дата видачі додатків 12.03.2007) до ліцензії НР №0089-м від 11.09.2001 ТОВ "Телерадіокомпанія "Пілот-Україна", м.Одеса, та вважати їх недійсними. Програмна концепція мовлення ТОВ "Телерадіокомпанія "Пілот-Україна", м.Одеса: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 90%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 24 години на добу, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 9. Про заяву ТОВ Фірма "Волинь", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії (НР №1687 від 25.06.2004). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми "Волинь", м.Київ (юридична: вул. Пухівська, 2, м.Київ, 02222; фактична адреса: вул.Фрунзе, 39, м.Київ, 04080), про переоформлення ліцензії (НР №1687 від 25.06.2004 (частоти: 103.2МГц у м.Кривому Розі, Р=1.0кВт; 106.4МГц у м.Миколаєві, Р=1.0кВт; 101.6МГц у м.Черкасах, Р=1.0кВт; обсяг мовлення по 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: Холявко В.М. - 50 %, Соломаха А.М. - 50 %; стали: ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса - 100 %), програмної концепції мовлення, позивних (були: "Ніка-ФМ"; стали: "ONE"), Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №1687 від 25.06.2004 Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми "Волинь", м.Київ, у зв'язку зі зміною власників, програмної концепції, позивних, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "ONE"; в) територіальна категорія мовлення - реґіональне; г) мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі - українською не менше 90%; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 (підписаним начальником управління науково-технічного і частотного розвитку); д) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення ТОВ Фірми "Волинь", м.Київ, строк дії залишається без змін - до 25.06.2011. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1687 від 25.06.2004 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ТОВ Фірма "Волинь", м.Київ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українською не менше 90 %; ІІ. Частка програм власного виробництва: 12 годин на добу, 50 %; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100 %; ІV. Максимальні обсяги ретрансляції: 12 годин на добу - 50 %, радіопрограми ТОВ ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса (Договір № 19-м від 19.06.2007); V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 10. Про заяву ТОВ Фірма "Волинь", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії (НР №2577 від 04.05.2006). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми "Волинь", м.Київ (юридична: вул.Пухівська, 2, м.Київ, 02222; фактична адреса: вул.Фрунзе, 39, м.Київ, 04080), про переоформлення ліцензії НР №2577 від 04.05.2006 (частоти: 100.8МГц у м.Севастополі, Р=0.5кВт; 106.9МГц у м.Феодосії, Р=0.2кВт; 99.3МГц у м.Вінниці, Р=1.0кВт; 100.9МГц у м.Павлограді, Р=0.5кВт; 88.1МГц у м.Дніпропетровську, Р=1.0кВт; 103.2МГц у м.Маріуполі, Р=0.5кВт; обсяг мовлення по 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: Холявко В.М. - 50 %, Соломаха А.М. - 50 %; стали: ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса - 100 %), програмної концепції мовлення, позивних (були: "Ніка-ФМ"; стали: "ONE"), Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №2577 від 04.05.2006 Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми "Волинь", м.Київ, у зв'язку зі зміною власників, програмної концепції, позивних, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "ONE"; в) територіальна категорія мовлення - реґіональне; г) мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі - українською не менше 90%; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 (підписаним начальником управління науково-технічного і частотного розвитку); д) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення ТОВ Фірми "Волинь", м.Київ, строк дії залишається без змін - до 4.05.2016. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №2577 від 04.05.2006 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ТОВ Фірма "Волинь", м.Київ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українською не менше 90 %; ІІ. Частка програм власного виробництва: 12 годин на добу, 50 %; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100 %; ІV. Максимальні обсяги ретрансляції: 12 годин на добу - 50 %, радіопрограми ТОВ ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса (Договір № 19-м від 19.06.2007); V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 11. Про заяву ДП "Радіостанція "Зоря" ТОВ ТРК "Світ", м.Запоріжжя, щодо переоформлення ліцензії (НР №0876 від 14.05.2003). Розглянувши заяву Дочірнього підприємства "Радіостанція "Зоря" Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанії "Світ", м.Запоріжжя (юридична та фактична адреси: вул. Адмірала Нахімова, буд. 6, м.Запоріжжя, 69057), про переоформлення ліцензії НР №0876 від 14.05.2003 (частота 107.0МГц у м.Запоріжжі, Р=1.0кВт, обсяг мовлення 24 год./добу) у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, позивних (були: "Доросле радіо"; стали: "Ретро FM"), мови, якою вестимуться передачі, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №0876 від 14.05.2003 Дочірнього підприємства "Радіостанція "Зоря" Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанії "Світ", м.Запоріжжя, у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, позивних, мов, якими вестимуться передачі, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Ретро FM"; в) територіальна категорія мовлення - місцеве; г) мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - не менше 90%; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 (підписаним начальником управління науково-технічного і частотного розвитку); д) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1(підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення ДП "Радіостанція "Зоря" ТОВ ТРК "Світ", м.Запоріжжя, строк дії залишається без змін - до 11.09.2008 (відповідно до першої ліцензії НР №0052 від 11.09.2001). При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №0876 від 14.05.2003 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ДП "Радіостанція "Зоря" ТОВ ТРК "Світ", м.Запоріжжя: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 90%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 3 години на добу, 15,7%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІVМаксимальні обсяги ретрансляції: 20 годин 14 хвилин, 84,3%, ретрансляція програм ТОВ ТРК "НБМ-радіо", м.Київ, згідно з договором від 01.06.2007 № 01/06-М; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. Докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: Місцезнаходження передавача - вул. Адмірала Нахімова, буд. 6, м. Запоріжжя, Частота / канал мовлення - 107.0МГц, Потужність передавача (кВт) - 1.0кВт, Територія розповсюдження програм - м.Запоріжжя та область. 12. Про заяву ТОВ "Радіо Слобожанщини", м.Харків, щодо переоформлення ліцензій на мовлення (НР №1275 від 25.11.2003). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Радіо Слобожанщини" (юридична адреса: вул. Артема, 46, м. Харків, 61002; директор Татарінова Л.В.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №1275 від 25.11.2003 (перший канал проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 13 годин 46 хвилин на тиждень) у зв'язку зі зміною власників, юридичної адреси, банківських реквізитів, збільшення території розповсюдження програм, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію на мовлення НР №1275 від 25.11.2003 ТОВ "Радіо Слобожанщини", м.Харків, у зв'язку зі зміною власників, юридичної адреси, банківських реквізитів, збільшенням території розповсюдження програм, зазначивши у ліцензії: а) код ЄДРПОУ: 32032610; б) територія розповсюдження: м. Харків та Харківський, Богодухівський, Зачепилівський, Коломацький райони Харківської області; в) територіальна категорія мовлення: місцеве; г) вид мовлення: проводове; ґ) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Радіо Слобожанщини"; д) мовлення ведеться у відрізках часу: понеділок - п'ятниця: 06.30-06.44, 10.30-10.59 (відрізок часу не використовуються під час трансляції сесії Верховної Ради України), 11.40-11.59 (відрізок часу не використовуються під час трансляції сесії Верховної Ради України), 14.00-14.59; субота: 14.00-14.59; 15.15-16.14; неділя: 14.00-14.59; 23.05-23.49; е) кількість домогосподарств - 320713; є) адреса радіовузлу зв'язку: вул. Скрипника, 7, м. Харків, 61057; ж) програмна концепція мовлення: згідно з додатком (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення ТОВ "Радіо Слобожанщини", м.Харків, строк дії залишається без змін - до 09.04.2013 (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР № 1275 від 25.11.2003 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення Товариства з обмеженою відповідальністю "Радіо Слобожанщини", м.Харків: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі": українська - не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 13 годин 46 хвилин на тиждень, 100 %;. ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 13 годин 46 хвилин на тиждень, 100 %; IV. Формат (відповідно до програмної концепції): просвітницько-розважальний. 13. Про заяву Вінницької ОДТРК, м.Вінниця, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0786 від 09.04.2003). Розглянувши заяву Вінницької обласної державної телерадіокомпанії, м.Вінниця (юридична та фактична адреси: вул.Театральна,15, м.Вінниця, 21100; генеральний директор Коваленко Л.Г.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0786 від 09.04.2003 на першому каналі проводового мовлення (УР-1) та на частотах: 71.69МГц у м.Вінниці, потужність передавача 4.0 кВт; 71.93МГц у м.Бершаді, потужність передавача 4.0 кВт; середньодобовий обсяг мовлення становить 2 години 06 хвилин на добу, у зв'язку зі збільшенням обсягу мовлення (було: середньодобовий обсяг мовлення 2 години 06 хвилин на добу; стало: обсяг мовлення 15 годин 01 хвилина на тиждень), зміною програмної концепції, сітки мовлення, частоти мовлення (з 71.93МГц у м.Бершаді, потужність передавача 4.0кВт, на 70.10МГц у м.Баланівці Бершадського району Вінницької області, потужність передавача 4.0кВт), Національна рада вирішила: переоформити Вінницькій обласній державній телерадіокомпанії, м. Вінниця, ліцензію на мовлення НР №0786 від 09.04.2003 на першому каналі проводового мовлення (УР-1) та на частотах: 71.69МГц у м.Вінниці, потужність передавача 4.0кВт; 71.93МГц у м.Бершаді, потужність передавача 4.0кВт, у зв'язку зі збільшенням обсягу мовлення, зміною програмної концепції, сітки мовлення, частоти мовлення (з 71.93МГц у м.Бершаді, потужність передавача 4.0кВт, на 70.10МГц у м.Баланівці Бершадського району Вінницької області, потужність передавача 4.0кВт), зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "В ефірі Вінницька обласна державна телерадіокомпанія"; в) територіальна категорія мовлення: реґіональне (в межах області); г) мовлення ведеться у відрізках часу: понеділок-п'ятниця:6.45-6.54; 8.10-8.29; 15.40-15.59; 18.10-18.59; 20.00-20.29; субота: 6.10-6.29; 8.10-8.29; 12.40-12.56; 17.45-17.59;18.10-18.59; 20.00-20.29; неділя: 6.10-6.29; 8.10-8.29; 15.45-15.59; 18.10-18.59; 20.00-20.29; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 1 (підписаним начальником управління науково-технічного і частотного розвитку); д) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 2 (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Програмна концепція мовлення Вінницької обласної державної телерадіокомпанії, м.Вінниця: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 15 годин 01 хвилина на тиждень, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 15 годин 01 хвилина на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції):інформаційно-культурологічний. 14. Про заяву Вінницької ОДТРК, м. Вінниця, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0786 від 09.04.2003). Розглянувши заяву Вінницької обласної державної телерадіокомпанії, м.Вінниця (юридична та фактична адреси: вул. Театральна, 15, м. Вінниця, 21100; генеральний директор Коваленко Л.Г.), про продовження строку дії ліцензії на мовлення НР №0786 від 09.04.2003 на першому каналі проводового мовлення (УР-1) та на частотах: 71.69МГц у м.Вінниці, потужність передавача 4.0кВт; 70.10МГц у м.Баланівці Бершадського району Вінницької області, потужність передавача 4.0кВт, обсяг мовлення по 15 годин 01 хвилина на тиждень, Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії НР №0786 від 09.04.2003 Вінницькій обласній державній телерадіокомпанії, м.Вінниця, на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1) та на частотах: 71.69МГц у м.Вінниці, потужність передавача 4.0кВт; 70.10МГц у м.Баланівці Бершадського району Вінницької області, потужність передавача 4.0 кВт; обсяг мовлення по 15 годин 01 хвилині на тиждень, зазначивши в ліцензії: а) територія розповсюдження: м. Вінниця та Вінницька обл.; б) територіальна категорія мовлення: регіональне (в межах області); в) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); г) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "В ефірі Вінницька обласна державна телерадіокомпанія"; ґ) строк дії ліцензії: 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою); д) мовлення ведеться у відрізках часу: понеділок-п'ятниця:6.45-6.54; 8.10-8.29; 15.40-15.59; 18.10-18.59; 20.00-20.29; субота: 6.10-6.29; 8.10-8.29; 12.40-12.56; 17.45-17.59;18.10-18.59; 20.00-20.29; неділя: 6.10-6.29; 8.10-8.29; 15.45-15.59; 18.10-18.59; 20.00-20.29; е) кількість домогосподарств - 48587; є) адреса радіовузлу зв'язку: Вінницький обласний РТПЦ, вул.Максимовича, 23, м.Вінниця. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення за умови сплати ліцензійного збору. 15. Про заяву Волинської ОДТРК, м.Луцьк, щодо продовження строку дії ліцензії (НР №0680 від 12.02.2003). Розглянувши заяву Волинської ОДТРК, м. Луцьк (юридична та фактична адреси: вул. Горького, 12, м. Луцьк, 43025; генеральний директор Пирожко С. К.), щодо продовження строку дії ліцензії НР №0680 від 12.02.2003 (термін дії до 27.11.2007), Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії НР №0680 від 12.02.2003 Волинської ОДТРК, м. Луцьк, на мовлення на першому каналі проводового мовлення (програма УР-1) у м.Луцьку та Волинській області та на частоті 66.02 МГц у м.Ковелі Волинської обл., потужність передавача 4.0кВт, з обсягом мовлення по 2 години 09 хвилин на добу, зазначивши у ліцензії: а) вид мовлення - проводове мовлення (УР-1); б) вихідні дані (позивні) - "Волинь моя"; в) територіальна категорія мовлення - місцеве мовлення; г) територія розповсюдження радіопрограм - м.Луцьк та Волинська обл.; ґ) кількість домогосподарств на території розповсюдження програм - 92000; д) оператор телекомунікації - "Волинська філія Концерну РРТ", вул.Варшавська, 5, м.Ковель-1 Волинської обл.; е) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - понеділок - п'ятниця: 06.45-06.54, 08.10-08.29, 15.40-15.59, 18.10-18.59, 20.00-20.29; субота: 06.10-06.29, 08.10-08.29, 12.40-12.56, 17.45-17.59, 18.10-18.59, 20.00-20.29; неділя: 06.10-06.29, 08.10-08.29, 15.40-15.59, 18.10-18.59, 20.00-20.29; є) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%): українська - 95%, інші (російська, польська, білоруська) - 5%; ж) власник - державна власність; з) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Визначити оператором телекомунікацій на першому каналі проводового мовлення (програма УР-1) у м.Луцьку та Волинській області та на частоті 66.02МГц у м.Ковелі Волинської обл., потужність передавача 4.0кВт, з обсягом мовлення по 2 години 09 хвилин на добу - ВАТ "Укртелеком" та Волинську філію Концерну РРТ. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії Волинській ОДТРК, м. Луцьк, після сплати ліцензійного збору та після закінчення строку дії ліцензії НР №0680 від 12.02.2003. Програмна концепція мовлення: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні) українська - 95%, інші (російська, польська,. білоруська) - 5%;. ІІ. Частка програм власного виробництва: 02 години 04 хвилини на добу, 96%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 02 години 09 хвилин на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції) інформаційно-просвітницький. 16. Про заяву редакції Збаразького РКРМ, м.Збараж Тернопільської обл., щодо продовження мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1). Розглянувши звернення редакції Збаразького районного комунального радіомовлення, м. Збараж Тернопільської обл., про надання дозволу на продовження мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1) у м. Збаражі та Збаразькому районі (ліцензія НР №0532 від 20.11.2002 - дійсна до 26.06.2007), Національна рада вирішила: дозволити редакції Збаразького районного комунального радіомовлення, м.Збараж Тернопільської обл., мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1) у м.Збаражі та Збаразькому районі, до отримання ліцензії на мовлення, згідно з умовами ліцензії НР №0532 від 20.11.2002, але не більше ніж до 01.10.2007. 17. Про заяву редакції Ірпінського МРМ, м.Ірпінь Київської обл., щодо продовження мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1). Розглянувши звернення редакції Ірпінського міського радіомовлення, м. Ірпінь Київської обл., про надання дозволу на продовження мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1) у м. Ірпіні, смт.Бучі, смт.Ворзелі (ліцензія НР №0679 від 12.02.2003 - дійсна до 05.06.2007), Національна рада вирішила: відкласти розгляд питання для з'ясування всіх обставин справи. 18. Про заяву КО - редакції Бучацького РРМ, м.Бучач Тернопільської обл., щодо продовження мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1). Розглянувши звернення комунальної організації - редакції Бучацького районного радіомовлення, м.Бучач Тернопільської обл., про надання дозволу на продовження мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1) у м.Бучачі та Бучацькому районі (ліцензія НР №0529 від 20.11.2002 - дійсна до 26.06.2007), Національна рада вирішила: відкласти розгляд питання для з'ясування всіх обставин справи. 19. Про звернення Долинської РДА та Долинської районної ради щодо продовження мовлення РВО "Долинщина" на частоті 104.9МГц у м.Долинській Кіровоградської обл. для ретрансляції програми УР-1. Розглянувши звернення Долинської районної державної адміністрації та Долинської районної ради щодо продовження мовлення редакційно-видавничого об'єднання "Долинщина", м. Долинська Кіровоградської обл., на частоті 104.9 МГц у м. Долинській Кіровоградської обл. для ретрансляції програми УР-1 (ліцензія НР № 1073 від 23.07.2003 - дійсна до 29.05.2007), Національна рада вирішила: відкласти розгляд питання для з'ясування всіх обставин справи. Решта рішень з ліцензування ТРО торкалася виключно сфери телебачення. Також на засіданні було прийнято наступні рішення: 1. Про затвердження конкурсних умов; 2. Про оголошення конкурсу на мовлення з використанням вільних радіоканалів; 3. Про внесення змін до Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору за видачу, продовження, переоформлення та видачу дубліката ліцензії на мовлення та ліцензії провайдера програмної послуги; 4. Про проміжні результати експерименту з впровадження цифрового телемовлення в м.Києві; 5. Про перевірки телерадіоорганізацій за 2007 рік, результати яких не були розглянуті на засіданні Національної ради; 6. Про доповнення до складу Незалежної експертної ради. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.07.2007 Президент України Віктор Ющенко 20 липня 2007 року підписав указ про присвоєння рангів державних службовців, яким, відповідно до статті 26 Закону України "Про державну службу", глава держави постановив присвоїти перший ранг державного службовця члену Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Тетяні Лебедєвій та другий ранг членам Нацради Ігорю Курусу та Андрію Мірошниченку (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.07.2007 Столична радіостанція "Континент" (94.2МГцта Інтернет-мовлення) сьогодні вранці відновило мовлення у звичному режимі, що було перерване під час суботньої грозової зливи (Власна інформація).
  • 23.07.2007 Скорочено обсяги ретрансляцій каналу УР-1 НРКУ в місті Ужгород (69.53МГц) та в місті Хуст Закарпатської області (70.04МГц). Наразі вони тривають з 5.27 до 0.00 у будні та з 5.57 до 0.00 у вихідні. Раніше мовлення закінчувалося о 1.00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.07.2007 Минулого тижня громадська організація "Українсько-польський форум" продовжила поширювати в ЗМІ неправдиві повідомлення про те, що робота міжнародних спостерігачів, запрошених в Україну напередодні виборів, може бути "повністю зірвана" у зв'язку з позбавленням цієї громадської організації незаконно займаного приміщення в будинку Національної ради України з ТРМ на вул.Прорізній, 2 у м.Києві. Прес-служба Національної ради уповноважена заявити, що ці повідомлення Українсько-польського форуму - наскрізь провокаційні, оскільки вводять в оману представників міжнародних громадських об'єднань українців, безпідставно нагнітають напруженість довкола виборів і зрештою завдають шкоди репутації нашої країни в очах міжнародної спільноти. Прикро, що організатори цих провокацій прикриваються авторитетом керівника фонду академіка М.Жулинського і спекулюють іменами керівників країни, у зверненнях до яких свого часу самі ж обіцяли вивільнити незаконно займане приміщення ще в березні минулого року. Прес-служба Національної ради звертає увагу громадськості на те, що Українсько-польський форум є лише однією з громадських організацій, яка допомагає міжнародним спостерігачам (і не безплатно, чим, певне, й пояснюються ці провокації) працювати під час виборів в Україні. Власне, йдеться про кількох осіб, "місію" яких з успіхом могли б замінити інші громадські об'єднання та організації, здатні виконати ту саму роботу значно якісніше й без зумисне вчинених скандалів. У разі продовження спекулятивних тверджень про "загрозу виборам" голова Національної ради Віталій Шевченко негайно перерве відпустку і повернеться до Києва, щоб особисто переконати міжнародних спостерігачів, які досі мали справи з Українсько-польським форумом, вдатися до послуг інших партнерів. В.Шевченко заявляє, що у зв'язку з неспроможністю Українсько-польського форуму виконувати свої зобов'язання Національна рада зможе підготувати для майбутніх спостерігачів з інших країн приміщення для роботи під час виборів, а також надати їм відповідну організаційну та інформаційно-аналітичну допомогу включно з оперативними результатами моніторингу політичної реклами в ЗМІ та відомостями про перебіг агітаційної кампанії в реґіонах України. Що стосується заяв Українсько-польського форуму про наміри звернутися зі своїми претензіями до суду, то В.Шевченко вважає "цілком прийнятною і навіть бажаною" можливість припинення посягань на державну власність у такий спосіб. Тим паче, що, на його думку, результати попередньої діяльності Українсько-польського форуму викликають чимало запитань, на які "варто було б дати відповідь компетентним органам". "Шкода, що у багатьох українців зарубіжжя, - вважає голова Національної ради, - враження про нашу країну формується внаслідок спілкування з такими безвідповідальними й скандальними партнерами, якими виявилися окремі представники Українсько-польського форуму. Цю позицію В.Шевченко довів до керівництва країни, Центральної виборчої комісії та Фонду держмайна, куди зверталися скаржники зі своїми безпідставними претензіями до Національної ради, а також до керівника ГО "Українсько-польський форум" М.Жулинського (Джерело: Сайт Нацради).
  • 22.07.2007 Скорочено обсяги ретрансляцій каналу УР-1 НРКУ в місті Харків (67.13МГц). Наразі вони тривають з 5.27 до 0.00 у будні та з 5.57 до 0.00 у вихідні. Раніше мовлення закінчувалося о 1.00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 22.07.2007 Можна підбивати підсумки бізнес-сезону, що закінчується. Швидко, оперативно і якісно закінчувати не завершені справи, купувати все необхідне для душевного відпочинку і... як то кажуть, "у добру путь"! Своїм трудовим правом почесно піти у відпустку скористалося і ранкове шоу "На роботу як на свято", що в ефірі столичного "MusicРадіо" (101.5МГц). Тепер, з 23-го липня по 3-є вересня, на "MusicРадіо" буде ще більше легкої і комфортної музики, гарних класичних композицій і лаунжевих мелодій. Ви ж пам'ятаєте, як серед літньої спеки каталися на ковзанах, їздили на картах, бродили за кулісами цирку і навіть училися виконувати танець живота?! Обов'язково все буде повторено, але ще з більшим розмахом і вже з вересня! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.07.2007 Після сильної грозової зливи, що пройшла вночі над Києвом, припинило роботу столичне радіо "Континент" (94.2МГцта Інтернет-мовлення). Наразі на робочий частоті станції лунає шипіння (Власна інформація).
  • 21.07.2007 Починаючи з 28 червня, щочетверга, в рамках програми "Інший звук" на хвилях закарпатського радіо "Тиса" (Ужгород-103.0МГц, Міжгір'я-106.6МГц) ретранслюється програма музичного журналіста Андрєя Горохова під назвою "Музпросвет", що надається російською службою радіо "Deutsche Welle" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 21.07.2007 Служба інформації "Русского радио - Краматорськ" (107.8МГц) йде у відпустку. Вперше за 4 роки свого існування співробітники служби інформації станції вирішили відпочити повним складом. Так вже склалося доля, що протягом цих 4 років й Україна, й Краматорськ встигла багато чого пережити - три тури президентських виборів, Помаранчеву революцію, парламентські вибори, зміну влади в місті, падіння літаків, вибухи будинків й ще багато приємних та не надто приємних моментів. В цих умовах інформаційники просто не мали права залишити Вас наодинці з тим виром інформації, який лунав з усіх боків. Весь цей час вони намагалися надавати лише об'єктивну, оперативну та повну інформацію про події в місті та реґіоні. При цьому вони користувалися не офіційними повідомленнями й Інтернет-стрічками, а завжди перебувати у самому вирі подій щоб побачити, почути, помацати, а іноді навіть спробувати на смак новини. Але напередодні чергових виборів співробітники інформаційної служби станції вирішили, що прийшов час відпочити. Вам - від новин, а інформаційникам - від роботи. Але це не значить, що їм набридло працювати для вас. Навпаки, інформаційники обіцяють повернутися до вас з новими ідеями, проектами та, звісна річ, новинами. Отже вже за тиждень ви зможете знов слухати всі новини міста та реґіону в ефірі "Русского радио - Краматорськ" о 7-ій, 8-ій, 16-ій та 19-ій годині, а також цілодобово читати їх на офіційному web-сайті станції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.07.2007 Українсько-Польський Форум спростовує заяву Нацради з питань телебачення та радіомовлення, яка 13 липня була опублікована на її офіційному Web-сайті. Зокрема, організація наголошує на тому, що протягом семи років перебування в приміщенні по вулиці Прорізна, 2, завжди виконували свої обов'язки орендаря. За їх словами, Нацрада отримала це приміщення на баланс тільки з 31 січня цього року, отож до цього Форум не мав перед нею жодних зобов'язань: "Всі витрати за користування державним майном по вул. Прорізна, 2, кім. 203 Форум належним чином сплачував до державного бюджету України, а за комунальні витрати - Держкомінформу, за сім років оренди зазначеного приміщення ми сплатили близько 50 000 гривень". Крім того, вони заперечують, що ухилялися від сплати комунальних послуг: "З 1 лютого 2007 року в своїх листах на ім'я Віталія Шевченка ми неодноразово просили надати нам відповідні рахунки на відшкодування нами комунальних витрат за лютий-травень 2007 року у сумі 1240 гривень, які ми завжди готові сплатити, одначе цього не було зроблено до сьогодні. За словами представників "Форуму", заява Нацради про те, що "24 травня Українсько-Польський Форум без попередження господарників Національної ради опечатав двері не своєї 203-ї кімнати і зник у невідомому напрямку", не відповідає дійсності: "22 травня 2007року Українсько-Польський Форум після погроз з боку працівника господарської служби пана Чабанова завтра викинути все майно нашої громадської організації після в коридор, лише задля його збереження закрив кімната 203, попередивши про це Голову Нацради листом від 23.05.2007 року. Ми нікуди не зникли, систематично зустрічалися і листувалися протягом червня-липня 2007 року з Нацрадою, а всі наші контактні телефони дотепер зберігаються на охороні приміщення по вул. Прорізна, 2" Також у спростуванні йде мова про те, що Віталій Шевченко не відреагував на їх чисельні протягом червня-липня 2007 року розблокувати приміщення Форуму і надати доступ до установчих документів, аби вони змогли взяти участь в конкурсі на право оренди нового приміщення, який був оголошений Київською міськдержадміністрацією в червні 2007 року: "Враховуючи те, що в приміщенні по вул. Прорізна знаходиться все майно нашої громадської організації та особисте майно працівників Українсько-Польського Форуму, яке становить відповідну матеріальну цінність, ми застерігали Голову Нацради листом №04-2-06-07 від 09.07.200 року від протизаконних дій і звертали увагу, що привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм становищем є злочином відповідно до Ст. 191 Кримінального Кодексу України, а за умисне пошкодження чужого майна, вчинення будь-яких дій, передбачена відповідальність за ст. 194 Кримінального Кодексу України". Також вони просять звернути увагу на те, що Нацрада, жаліючись на нестачу робочих площ чомусь не розірвала договір оренди з комерційною структурою, яка працює на першому поверсі, термін дії якого закінчувався 1 лютого 2007 року: "Виникає питання, чому Голова Нацради Віталій Шевченко не звернув увагу на ці додаткові площі для розміщення своїх працівників, а лише на приміщення громадської організації Українсько-Польський Форум, яку висилює в незаконний спосіб вже протягом двох років". Українсько-Польський Форум для захисту своєї честі і гідності готується звернутись з судовим позовом до Голови Нацради Віталія Шевченка (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.07.2007 Обсяги ретрансляцій каналу УР-1 НРКУ в місті Миколаєві (69.80МГц) скорочено на годину. Відтепер вони здійснюються з 5.27 до 0.00 у будні та з 5.57 до 0.00 у вихідні (а не до 1.00, як це було досі) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 20.07.2007 Традиційний захід польського радіо "Jedynka" "Літо з радіо: назустріч "Євро-2012" уперше відбудеться у Львові. Концерт за участі відомих польських і українських виконавців львів'яни зможуть відвідати цієї неділі. Для них виступатиме одна з найвідоміших рок-груп Польщі "Perfect", а також Lzy, Збіґнев Водецкі та українські "Пікардійська Терція" і Руслана. Цього року під час проведення проекту будуть акцентувати увагу не тільки на музиці, але і на співробітництві Польщі й України в галузі проведення Євро-2012. А у Львові презентацію проекту вирішили зробити, зокрема, і тому, що саме у Львові народився найвидатніший тренер в історії польського футболу Казімєж Гурський. "В Україні і Польщі ще багато чого потрібно зробити, однак ми впораємося, і це буде прекрасний чемпіонат, - відзначив вчора, 19 липня, під час прес-конференції керівник групи у справах Євро-2012 Польської федерації футболу Адам Олкович. - Важливо, щоби було зроблено три речі. По-перше, чемпіонат не має бути заручником політичних ігор, а загальнонародною справою, по-друге, потрібно розуміти, що це шанс для розвитку обох країн, по-третє, потрібно зробити так, щоб у зв'язку із цією організацією у наші країни прийшов і спортивний успіх". За словами співачки Руслани, що також була присутня на прес-конференції, зараз всі українські політики, незалежно від партійної приналежності і посад, відклали на другий план усі непогодженості і консолідувалися навколо проведення чемпіонату Європи по футболі. "Адже це божевільна реклама для обох країн", - відзначила Руслана. Польське радіо "Jedynka" планує провести 21 концерт. Зокрема, вперше в історії "Літа з радіо" два концерти пройдуть не у Польщі. Один - у Львові, інший - у Вільнюсі. Кошторис проекту складає 4 мільйони злотих (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 19.07.2007 Сьогодні в обід в ефірі міста Івано-Франківськ зазвучали програми столичного "Русского Радио - Україна". Ця радіостанція транслюється в місті на хвилях ТОВ "Бойчук-студія" (101.3МГц), що нещодавно змінила власників та переоформила ліцензію у частині зміни власників, позивних та програмної концепції (досі станція працювала з позивним Радіо "Бойчук-студія 101.3FM" і останнім часом вела мовлення у технічному режимі). Наразі в Івано-Франківську можна чути програми з Києва, до яких додаються місцеві рекламні блоки (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.07.2007 Столична сателітарна мережева станція "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення) при сприянні відкритого акціонерного товариства "Авіакомпанія "Сибір" в Україні" розпочинає акцію "Лети з ними". Акція розпочнеться 30-го липня, проводитиметься у будні і триватиме до 10-го серпня включно. Протягом часу акції 7 разів на день звучатиме звук, що нагадує звук злітаючого літака. В цей час необхідно сьомим додзвонитись в ефір радіостанції "Наше Радіо" та відповісти на запитання ведучого прямого ефіру, після чого цю особу реєструють як учасника акції. Окрім того, особа, що додзвонилася сьомою, матиме можливість отримати подарунки від Спонсора, відповівши на питання у прямому ефірі. Кожної п'ятниці, в період проведення акції "Лети з нами", учасники акції, яких було зареєстровані на поточному тижні, стають учасниками розіграшу путівки на двох на Таїті. Розіграш проводиться за допомогою лототрону, в який поміщаються записки з іменами і прізвищами учасників Акції. Переможцю буде урочисто вручено в студії "Нашого Радіо" сертифікат переможця. На підставі цього сертифікату спонсор акції надає переможцю путівку на двох на острів Таїті, включаючи переліт, проживання в готелі та харчування. Для участі у грі необхідно мати діючий закордонний паспорт. Детальніше ознайомитися з правилами акції "Лети з нами" можна на офіційному Web-сайті радіостанції "Наше Радіо" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.07.2007 Столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) запрошує своїх слухачів у нову подорож! Цього разу місце призначення - Олімпійський стадіон у Мюнхені. Саме там 12-го вересня відбудеться виступ найґламурнішої поп-зірки світу Ґвен Стефані! У кожного слухача радіо "Europa Plus Україна" є можливість оцінити шик, божевільний драйв і помпезність нового шоу співачки The Sweet Escape Tour (спеціальний гість концерту - Akon). І для того, щоб у складі команди радіо "Europa Plus Україна" вирушити до Мюнхена на це супер-шоу, - потрібно лише трохи удачі та віддана любов до Ґвен Стефані! Попереднє світове турне співачки було більш ніж успішним: усього за 37 виступів виконавиця заробила 22 мільйони доларів, причому, квитки розкуповувалися блискавично, ледь вони потрапляли у продаж. Концерт у Мюнхені - частина нового світового турне, у яке Ґвен Стефані вирушила задля підтримки другого сольного альбому "The Sweet Escape". Неймовірна кількість яскравих костюмів, хореографія, що захоплює дух, фантастичні спецефекти і, звичайно ж, ціла обойма хітів - ось що очікує на переможців гри StarTravel на концерті Ґвен Стефані в Мюнхені 12-го вересня. Для того, щоб взяти участь у StarTravel, відправляйте SMS зі словом "Європа" на номер 4444 (Послуга доступна всім повнолітнім абонентам національних операторів, окрім Ґолден Телеком та UNI Вартість СМС - 1.50 грн (з ПДВ)) чи заповнюйте анкету учасника гри на офіційному Web-сайті станції та чекайте дзвоника ді-джея! З 23-го липня, кожний будній день о 7.40, 13.40 та 19.40 - StarTravel на радіо "Europa Plus Україна"! Усе просто: спочатку треба правильно відповісти на нескладне запитання про Ґвен Стефані, а потім обрати на віртуальному Олімпійському стадіоні в Мюнхені для себе ряд і місце. Якщо саме це місце і заброньоване радіостанцією "Europa Plus Україна" для своєї команди, тоді супер-шоу Ґвен Стефані в Мюнхені чекатиме на вас! І ще про приємне: всім учасникам StarTravel, що нададуть правильні відповіді на питання про Ґвен Стефані, дістається супер-модний приз від Sony Ericsson! Для участі у грі необхідно мати дійсний закордонний паспорт (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.07.2007 На столичній частоті 99.4МГц ("Radio One") змінився сигнал RDS. Відтепер він ідентифікує станцію відповідно до позивного, що лунає в ефірі - ONE. Досі ж станція ідентифікувалася на RDS-табло просто як 99.4 (Власна інформація).
  • 19.07.2007 Вже декілька днів мовлення каналу УР-1 НРКУ через УКХ-передавачі у Херсоні (71.90МГц) та Василівці (69.23МГц) триває лише до півночі (досі воно тривало до 1-ї години ночі). Опівночі передавачі відключаються (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.07.2007 Кмітливого, терплячого і досвідченого бухгалтера керівник будь-якої фірми готовий обдарувати, як то кажуть, півцарством. Ведучі столичного "МusісРадіо" (101.5МГц) 16-го липня, у День бухгалтера, обдаровували бухгалтерів київських офісів, звичайно ж, не половиною царства, а гарним настроєм і чудовми офісними подарунками. Страшні слова "калькуляція", "ПДВ", "облік", "податки", "пеня" у кожному офісі, куди урочисто виїжджали ведучі "МusісРадіо", забувалися. В ефірі звучали поздоровлення, панувала гармонія, жартувалося, пилося, гралося, святкувалося (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.07.2007 Рівно десять років тому - 18-го липня 1997-го року - Верховна Рада України ухвалила Закон України "Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України" № 485/97-ВР. Однак, за 10 років Україна не змогла забезпечити реалізацію цього закону, зокрема через те, що для впровадження цього закону Верховна Рада мала ухвалити низку додаткових рішень, чого не було зроблено. За десять років робилися неодноразові спроби повернутися до теми суспільного мовлення. 20 квітня 2005 року Інститут Медіа Права презентував власний законопроект про суспільне мовлення, який ліг в основу нової редакції, що розробив Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації на чолі з заступником голови Сергієм Правденком. Проте, незважаючи на досить тривале обговорення і доопрацювання, наприкінці 2005 року народним депутатам не вистачило політичної волі для ухвалення цього закону. Інститут Медіа Права покладає надію на зрушення процесу створення суспільного мовлення на Національну ініціативу "Суспільне мовлення", яка 2007 року об'єднала експертів з усіх ключових державних інституцій, та сподівається, що наступний парламент таки ухвалить нову редакцію закону про суспільне мовлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.07.2007 Столична сателітарна мережева станція Радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) розпочинає серію інтерактивних SMS-опитувань з метою вивчення громадської думки з приводу життєво важливих для людства питань. З 16-го липня "Європа FM" складає рейтинґ найпопулярніших в народі громадських місць, найкраще пристосованих для інтиму. Бари, ресторани, клуби, кінотеатри, магазини, автозаправки, парки, дахи будинків та інше… Приймаються будь-які варіанти. Юлія Владіна та Олександр Лірчук проінспектують кожне місце особисто, підтвердивши достовірність інформації. З 16-го липня ділися досвідом, надіславши інформацію у вигляді SMS-повідомлення на номер 10700, починаючи його словом !секс! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.07.2007 В ефірі хмельницького радіо "Арт" (103.6МГц) відтепер на початку кожної години лунає оголошення: "Зміна формату на 103.6 триває". А тим часом на 25-ій хвилині кожної години на хвилях станції лунає рубрика "Хроніка вінілу" (золоті танцювальні хіти епохи диско) виробництва столичного Dance radio "Kiss FM" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 17.07.2007 На маріупольській частоті столичної сателітарної мережевої радіостанції "Love Radio" (91.1МГц) з'явився сигнал RDS. На табло приймачів, обладнаних цією опцією, відображається назва станції (love radio Mariupol), частота, дата і час (Джерело: Інформацію надав ).
  • 16.07.2007 Рішення Нацради з ТРМ №938 від 5.07.2007 (Протокол № 26) "Про затвердження конкурсних умов". Розглянувши інформацію ліцензійного департаменту, управління контролю та моніторинґу та фінансово-економічного управління щодо оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення, керуючись ст. 25 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", Законом України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила взяти за основу і доопрацювати конкурсні умови згідно з додатком. Додаток до рішення Національної ради 05.07.2007 № 939. Конкурсні умови: а) Ліцензійні умови для мовлення: Для участі у конкурсі на ефірне мовлення претенденти подають заяву про видачу ліцензії на мовлення та інші документи відповідно до вимог статей 8, 9, 10, 24, 28 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Конкурсні документи не розглядаються без підтвердження сплати конкурсної гарантії. Грошовий внесок під конкурсну гарантію сплачується до останнього дня прийому документів. У разі погодження Міністерством фінансів України "Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору за видачу, продовження, переоформлення ліцензії на мовлення" до граничного терміну подачі заяви на видачу ліцензії, Національна рада має право вносити зміни. Для участі в конкурсі на отримання ліцензії на реґіональне мовлення заяви приймаються виключно від телерадіоорганізацій реґіонального мовлення. Для участі в конкурсі на отримання ліцензії на місцеве мовлення заяви приймаються виключно від телерадіоорганізацій місцевого мовлення. Для участі в конкурсі на отримання ліцензії на загальнонаціональне (реґіональне) мовлення заяви приймаються виключно від телерадіоорганізацій загальнонаціонального та реґіонального мовлення. Для участі в конкурсі на отримання ліцензії на загальнонаціональне мовлення заяви приймаються виключно від телерадіоорганізацій загальнонаціонального мовлення. б) Вимоги до програмної концепції: Для загальнонаціональних радіокомпаній: 1. українська мова - не менше 80%; 2. без права вставок рекламних блоків у відповідних містах мовлення; 3. формати програмних концепцій радіокомпаній, що подають заяви на конкурс, мають відповідати форматам чинних програмних концепцій; 4. програмні концепції радіокомпаній, що подали заяви на конкурс, мають відповідати програмним концепціям чинних ліцензій. Для реґіональних радіокомпаній: 1. українська мова - не менше 80%. Мовлення на певні реґіони може здійснюватися також мовою національних меншин, що компактно проживають на відповідній території; 2. без права вставок рекламних блоків у відповідних містах мовлення; 3. формати програмних концепцій радіокомпаній, що подають заяви на конкурс, мають відповідати форматам чинних програмних концепцій; 4. програмні концепції радіокомпаній, що подали заяви на конкурс, мають відповідати програмним концепціям чинних ліцензій. Для місцевих радіокомпаній: 1. забезпечення радіослухачів, які належать до національних меншин, трансляцією програм мовами цих меншин, які компактно проживають у зоні поширення сигналу, відповідно до рішення Національної ради; 2. рекомендовано розміщення дитячих передач, обсягом не менше 30 хв/добу; 3. без права трансляції передач, використання позивних, ретрансляції програм інших мовників. Для каналів мовлення п/п 19, 50-71, 75-90 обсяг програм національного виробництва - не менше 65%. в) Вимоги до організаційно-технічних зобов'язань учасників конкурсу: Відповідно до вимог статей 12, 20, 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", претендент на участь у конкурсі надає інформацію про: 1. Оператора телекомунікацій (при необхідності надати протокол про наміри, угоду з оператором телекомунікацій); 2. Стандарт мовлення - аналогове; 3. Тип передавача (ламповий, твердотільний); 4. Захист студійних приміщень від несанкціонованого доступу; 5. Термін початку мовлення, отримання дозволу на експлуатацію та початку оплати за користування радіочастотним ресурсом. г) Вимоги до фінансових та інвестиційних зобов'язань учасників конкурсу: Відповідно до статей 25, 26, 31 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", фінансові та інвестиційні зобов'язання претендента на участь у конкурсі повинні висвітлювати питання: 1. Наявність фінансово-економічних можливостей забезпечувати розповсюдження програм; 2. Джерела виконання інвестиційного проекту; 3. Основні етапи виконання інвестиційного проекту та термін його окупності; 3. Передбачуваний рівень рентабельності підприємства (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.07.2007 Рішення Нацради з ТРМ №938 від 5.07.2007 (Протокол № 26) "Про внесення доповнень до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору України на 2006-2007 роки в частині "Розвиток каналів та мереж мовлення". Розглянувши пропозиції управління науково-технічного і частотного розвитку щодо доповнень до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору України на 2006-2007 роки в частині "Розвиток каналів та мереж мовлення", керуючись законами України "Про телебачення і радіомовлення" (ст. 21, 22), "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (ст. 15), Національна рада вирішила: 1. Взяти за основу і доопрацювати доповнення до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору України на 2006-2007 роки в частині "Розвиток каналів та мереж мовлення" згідно з додатком (підписаним начальником управління науково-технічного і частотного розвитку). 2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови Національної ради І. Куруса. Додаток до рішення Національної ради 05.07.2007 № 938: В цифрових технологіях радіомовлення Національна рада впроваджуватиме стандарт Т-DAB, як це визначено Реґіональною угодою Женева-2006 по мірі розгортання цифрового наземного телебачення DVB-T в ІІІ частотному діапазоні (174-230 МГц). Розподіл радіочастотного ресурсу ІІІ частотного діапазону для використання технологіями стандартів Т-DAB та DVB-T визначається Державною програмою впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні. Національна рада сприяє максимальному територіальному охопленню каналами, мережами мовлення кожної з територіальних категорій. Передбачається такий порядок розвитку каналів та мереж радіомовлення: 1. Створення каналів радіомовлення у прикордонних реґіонах з метою забезпечення населення можливістю прийому вітчизняних радіопрограм; 2. Добудова мереж загальнонаціонального радіомовлення та їх розвиток у пріоритетному порядку в населених пунктах, де доступ громадян до інформації обмежується можливостями прийому 2-3 радіопрограм; 3. Частотне переоснащення та модифікація мереж Національної радіокомпанії України (УР-1, УР-2, УР-3); 4. Розбудова реґіональних каналів радіомовлення в межах визначеного реґіону (області) з метою максимального охоплення жителів цього реґіону (області); 5. Розвиток каналів місцевого радіомовлення (в тому числі проводового) в населених пунктах, де вони відсутні. Конкурс на отримання ліцензій ініціюється, оголошується і проводиться Національною радою. Національна рада сприяє першочерговому розвитку радіомереж телерадіоорганізаціям, які дотримуються вимог законодавства та працюють у форматах достатньо забезпечених музичними творами українських авторів і виконавців. Зважаючи на визначені пріоритети розвитку каналів і мереж радіомовлення, Національна рада вносить подання до Українського державного центру радіочастот щодо визначення можливості та умов користування радіочастотним ресурсом, керуючись законами України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (стаття 25), "Про телебачення і радіомовлення" (стаття 22), "Про радіочастотний ресурс України" (стаття 24) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.07.2007 5-го липня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву КП "Редакція Городищенського районного радіо", м.Городище Черкаської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Колективного підприємства "Редакція Городищенського районного радіо", м.Городище Черкаської обл. (юридична та фактична адреси: вул. Миру, буд. 81, м. Городище Черкаської обл., 19500; редактор Діхтяр Г. В.), щодо видачі ліцензії на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із загальним обсягом мовлення 8 годин 34 хвилини на тиждень, Національна рада вирішила: видати Колективному підприємству "Редакція Городищенського районного радіо", м. Городище Черкаської обл., ліцензію на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із обсягом мовлення 8 годин 34 хвилини на тиждень, відповідно до заявленої програмної концепції, згідно з додатком (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу), зазначивши в ліцензії: а) територія розповсюдження радіопрограм - м.Городище та Городищенський район Черкаської обл.; б) кількість домогосподарств на території розповсюдження програм - 4313; в) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 8 годин 34 хвилини на тиждень згідно з сіткою мовлення: понеділок, середа, п'ятниця: 06.30-06.44, понеділок-субота: 14.00-14.59 (відрізок часу не використовуються під час трансляції сесії Верховної Ради України), субота: 15.15-16.14, неділя: 14.00-14.59. г) оператор телекомунікації - Городищенський ЦЕЗ № 7 Черкаської дирекції ВАТ "Укртелеком", вул. Миру, 81, м.Городище Черкаської обл.; ґ) вид мовлення - проводове мовлення (УР-1); д) вихідні дані (позивні) - фрагмент пісні "Про Городище", муз. М.М.Русакова; е) територіальна категорія мовлення - місцеве мовлення; є) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%): українська - 100%; ж) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати ліцензію на мовлення КП "Редакція Городищенського районного радіо", м.Городище Черкаської обл. Програмна концепція мовлення КП "Редакція Городищенського районного радіо", м.Городище Черкаської обл. І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні) українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 8 годин 34 хвилини на тиждень, 100%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва 8 годин 34 хвилини на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції) розважально-інформаційний. 2. Про заяву ТОВ "Радіо "Континент", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії (НР №2559 від 18.04.2006). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Радіо "Континент", м.Київ (юридична та фактична адреси: вул. Нагірна, 25-27, оф. 83, м. Київ, 04107), про переоформлення ліцензії НР №2559 від 18.04.2006 (частота 94.2МГц у м.Києві, Р=0.1кВт, обсяг мовлення 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: Соломаха А.М., Горинський О.В.; стали: Соломаха А.М., Горинський О.В., Фещенко А.В., Громадська організація "Товариство незалежних журналістів", м.Київ), юридичної адреси (була: вул.Пушкінська, 21, кв.40; стала: вул.Нагірна, 25-27, оф.83, м.Київ), місця встановлення передавача (було: вул.Олегівська, 34-б, м.Київ; стало: вул.Нагірна, 25-27, оф.83, м.Київ), програмної концепції мовлення, оператора телекомунікацій (був: ОРТПЦ; став: ТОВ "Радіо "Континент", м.Київ), згідно з висновком УДЦР ДВЧ-13320649, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №2559 від 18.04.2006 Товариства з обмеженою відповідальністю "Радіо "Континент", м.Київ, у зв'язку зі зміною власників, юридичної адреси, місця встановлення передавача, програмної концепції мовлення, оператора телекомунікацій, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Радіо-Континент"; в) територіальна категорія мовлення - місцеве; г) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: Місцезнаходження передавача - вул.Нагірна, 25-27, оф.83, м.Київ, Частота / канал мовлення - 94.2МГц, Потужність передавача (кВт) - 0.1, Територія розповсюдження програм - м.Київ; ґ) програмна концепція мовлення - згідно з додатком (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення ТОВ "Радіо "Континент", м.Київ, строк дії залишається без змін - до 18.04.2013. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №2559 від 18.04.2006 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ТОВ "Радіо "Континент", м.Київ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 21 година 30 хвилин на добу, 89,5%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 23 години на добу, 95,83%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 60 хвилин на добу, 4%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-культурологічний. 3. Про заяву КП "Стрийське районне радіомовлення "Голос Стрийщини", м.Стрий Львівської обл., щодо переоформлення ліцензії (НР №1438 від 19.02.2004). Розглянувши заяву Комунального підприємства "Стрийське районне радіомовлення "Голос Стрийщини", м.Стрий Львівської обл. (юридична та фактична адреси: вул. С.Бандери, 28, м. Стрий, Львівська обл., 82400; директор Васькович Н.Ф.), про переоформлення ліцензії НР №1438 від 19.02.2004 (перший канал проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 3 години 35 хвилин на тиждень) у зв'язку зі зміною назви (була: Районне комунальне підприємство "Редакція Стрийського районного радіомовлення"; стала: Комунальне підприємство "Стрийське районне радіомовлення "Голос Стрийщини"), юридичної адреси (була: вул.Поштова, 5, м.Стрий, Львівська обл.; стала: вул. С.Бандери, 28, м.Стрий, Львівська обл.), позивних (були: "Радіо Стрийська хвиля"; стали: "Голос Стрийщини"), програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію на мовлення НР №1438 від 19.02.2004 Комунального підприємства "Стрийське районне радіомовлення "Голос Стрийщини", м.Стрий Львівської обл., у зв'язку зі зміною назви, юридичної адреси, позивних, програмної концепції мовлення, зазначивши в ліцензії: а) територія розповсюдження - м.Стрий та район; б) територіальна категорія мовлення - місцеве; в) вид мовлення - проводове; г) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Голос Стрийщини"; ґ) мовлення ведеться у відрізках часу: понеділок - п'ятниця: 06.30-06.44; понеділок, середа, п'ятниця: 11.40-11.59 (відрізок часу не використовуються під час трансляції сесії Верховної Ради України); четвер: 10.30-10.59 (відрізок часу не використовуються під час трансляції сесії Верховної Ради України); неділя: 14.00-14.59; д) кількість домогосподарств - 13319; е) адреса радіовузлу зв'язку - вул.Поштова, 5, м.Стрий, Львівська обл.; є) програмна концепція мовлення - згідно з додатком (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення КП "Стрийське районне радіомовлення "Голос Стрийщини", м.Стрий Львівської обл., строк дії залишається без змін - до 19.02.2014 (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1438 від 19.02.2004 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення Комунального підприємства "Стрийське районне радіомовлення "Голос Стрийщини": I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 3 години 35 хвилин на тиждень, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 3 години 35 хвилин на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-просвітницький. 4. Про заяву Української корпорації "Телебачення і радіомовлення "ЮТАР", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0101-м від 08.06.2004). Розглянувши заяву Української корпорації "Телебачення і радіомовлення "ЮТАР", м.Київ (юридична та фактична адреси: вул.Нагірна, 24/1, м.Київ, 04107; генеральний директор Цеслик А.А.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0101-м від 08.06.2004 (мережне мовлення, з 6 частот, обсяг мовлення - по 24 год./добу) у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавачів: на частоті 107.5МГц у м.Ялта (було: Південнобережне шосе, 55, м.Ялта, АР Крим; стало: Південнобережне шосе, 38, м.Ялта, АР Крим), та частоті 100.1МГц у м.Феодосії (було: Гора Лиса, вежа ОРТПЦ, м.Феодосія, АР Крим; стало: Мис Іллі, м.Феодосія, АР Крим), згідно з висновками УДРЦ № ДВЧ-11-2007 від 14.02.2007 та № ДВЧ-12-2007 від 14.02.2007, Національна рада вирішила: переоформити додатки № 1, № 6 (дата видачі додатків 30.03.2007) до ліцензії на мовлення НР №0101-м від 08.06.2004 Української корпорації "Телебачення і радіомовлення "ЮТАР", м.Київ, у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавачів: на частоті 107.5МГц у м.Ялті та частоті 100.1МГц у м.Феодосії, зазначивши в ліцензії: докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком (підписаним начальником управління науково-технічного і частотного розвитку). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати Українській корпорації "Телебачення і радіомовлення "ЮТАР", м.Київ, переоформлені додатки №1, №6 до ліцензії на мовлення НР №0101-м від 08.06.2004, строк дії залишається без змін - до 08.06.2011. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки №1, №6 (дата видачі додатків 30.03.2007) до ліцензії НР №0101-м від 08.06.2004 вважаються недійсними та вилучаються. Решта рішень Нацради з ТРМ з ліцензування ТРО, прийнятих на засіданні 5-го липня, торкалися сфери телебачення. Також на засіданні було ухвалено наступні рішення: 1. Про внесення змін до рішення Національної ради від 14.03.2007 № 323 "Про звіт представника Національної ради у Донецькій області за 2006 рік" 2. Про внесення доповнень до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору України на 2006-2007 роки в частині "Розвиток каналів та мереж мовлення"; 3. Про затвердження Плану основних заходів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на ІІ півріччя 2007 року; 4. Про затвердження конкурсних умов; Про оголошення конкурсу на мовлення з використанням вільних радіоканалів; Про нагородження Почесною грамотою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.07.2007 Міжнародна громадська організація "Українсько-Польський Форум" звинувачує Національну раду з питань телебачення та радіомовлення у захопленні приміщення і майна організації. За інформацією прес-служби "Форуму" 13-го липня о 18-ій годині голова Нацради Віталій Шевченко разом із 12 своїми підлеглими під приводом надання можливості поновлення роботи офісу місії міжнародних спостерігачів вчинив захоплення приміщення. У заяві "Форуму" ці дії названі рейдерським захопленням. Тим часом заступник керівника апарату Нацради Олександр Чабанов звинувачення відкидає, наголошуючи: "Безумовно, про продовження договору оренди не може бути й мови, адже цей термін скінчився давно і нам треба розселяти свої служби. Тому в п'ятницю я запропонував керівникам організації іншу, меншу кімнату, де у нас знаходиться копіювальна техніка, або тимчасово попрацювати у фойє за умови звільнення 203 кімнати. З метою огляду і виселення ми відчинили кімнату 203 і кімнати в які треба все перенести. Ми заселили туди наші служби і почали переносити меблі, але в якійсь момент пані Вікторія Губська (виконавчий директор "Українсько-Польського Форуму" - "Телекритика") дала задній хід і почала наполягати на продовженні договору оренди і чомусь розвернулась і пішла. Наші пропозиції щодо тимчасового перебування організації залишаються в силі". Керівник "Форуму" Вікторія Губська викладає свою версію цих подій: "Нас запросив у приміщення Нацради пан Чабанов і сказав, що вони готові розблокувати місію міжнародних спостерігачів. Аби це відбувалось на законних підставах, я попросила його надати нам офіційний лист і заявила, що ми хочемо сплатити панові Шевченку орендну заборгованість у сумі 1240 гривень за лютий-травень 2007 року. Я попросила надати нам рахунки, аби ми сплатили їх і приступили до роботи місії міжнародних спостерігачів у нормальному режимі. Вибори закінчуються 30 вересня, потім 2 тижні ми обробляємо матеріали, які нам привозять міжнародні спостерігачі з реґіонів, робимо висновки, потім нам потрібні 2 тижні, щоб зібрати речі. Тож завершити ми можемо лише 1 листопада. Ми дали такі зобов'язання і попросили надати нам можливість це зробити. Вони запропонували нам відкрити приміщення й подивитись, скільки речей у нас є, і чи не могли б ми перейти до іншої кімнати. Щойно ми відкрили приміщення, вони зірвали замки, перекинули наші меблі й занесли столи". За словами пані Губської, представники "Фонду" викликали міліцію, аби зафіксувати факт захоплення приміщення, де вже облаштовані робочі місця для працівників Нацради. Фонд державного майна України, каже вона, надав підтвердження, що вилучення майна з кімнати може відбуватися лише зі згоди організації та в присутності її представників, і викидати речі може лише судовий виконавець і лише за рішенням суду. "У нас нема письмового підтвердження того, що нам надається інша кімната, куди ми можемо перенести своє майно, і немає рахунків для сплати боргу. Ми законослухняна організація і не можемо безкоштовно перебувати в новому приміщенні - ми хочемо за нього платити. Ми вели переговори з керівництвом Нацради і попросили надати всі пропозиції у письмовому вигляді", - каже пані Губська. Керівництво "Українсько-Польського Форуму" обурене тим, що на сьогодні місія спостерігачів від міжнародних громадських організацій змушена працювати на ґанку по вулиці Прорізній, 2. Організація побоюється, що робота численної групи міжнародних спостерігачів з країн Європейського Союзу, Грузії, США, Канади, Австралії, яких уже запросили в Україну напередодні виборів, може бути повністю зірвана. Тому "Форум" закликає вищих посадових осіб держави втрутитись у цю ситуацію. Як уже повідомляла "Телекритика", Міжнародна громадська організація "Українсько-Польський Форум" вимагає повернути їй приміщення на вулиці Прорізній, 2, яке на думку керівників організації, незаконно зайняла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Голова Нацради Віталій Шевченко ці звинувачення відкидає, наголошуючи на тому, що Форум не виконав свого зобов'язання, данного у березні 2006 року, до завершення виборів залишити приміщення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.07.2007 У видавництві "Знання" вийшла друком книжка "Основи радіожурналістики". Її автор - доктор філологічних наук, завідувач кафедри радіомовлення і телебачення Львівського національного університету імені Івана Франка професор Лизанчук В.В. Ця праця відрізняється від інших теоретичних доробків подібного спрямування тим, що в ній системно викладені концептуально-теоретичні засади функціонування сучасної радіожурналістики. У підручнику осмислено роль і місце радіомовлення в системі засобів масової інформації, показано структуру українського радіомовлення, проаналізовано принципи діяльності радіоорганізацій та їхні функції, розглянуто характерні особливості радіо та тематичні різновиди передач. Чільне місце відведено характеристиці радіожанрів та методиці підготовки матеріалів до радіоефіру. Подано тексти матеріалів кожного радіожурналу та їх звуковий варіант на компакт-диску (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.07.2007 У столиці Вірменії - Єревані - завершився 2-ий Міжнародний фестиваль теле- і радіопрограм російською мовою "Эфирная шкатулка" ("Ефірна скринька"). У ньому взяли участь представники 10-ти країн: Німеччини, Ізраїлю, Латвії, Естонії, Росії, Вірменії, Таджикистану, Узбекистану, України і Білорусі. Організатором фестивалю виступила Міжнародна академія телебачення і радіо (IATR), створена 1-го жовтня 2002-го року. В даний час академія об'єднує близько двохсот представників телебачення і радіо з 17-ти країн трьох континентів. Очолюють академію патріархи радянського радіо- телевізійного світу - Анатолій Лисенко і Леонід Золотаревський. В рамках фестивалю відбулося нагородження авторів кращих теле- і радіопрограм. Приємно відзначити, що в номінації "Краща радіопрограма" диплома 1-го ступеня і спеціальної нагороди - "Эфирная шкатулка" визнаний гідним головний редактор кримської мережевої станції "Транс-М-Радіо" (Сімферополь-102.3МГц, Алушта-102.3МГц, Курортне-102.3МГц, Сімеїз-102.3МГц, Судак-102.3МГц, Феодосія-102.3МГц, Джанкой-104.1МГц, Севастополь-104.1МГц, Ялта-104.1МГц, Радостне-107.1МГц) Борис Левін за ток-шоу "Се-Ля-Ві". На черговому засіданні президії Міжнародної академії телебачення і радіо за високий професіоналізм і особистий внесок у розвиток електронних ЗМІ Борис Левін прийнятий у дійсні члени Міжнародної академії телебачення і радіо (Джерело: Сайт "TRANS-M-RADIO.ORG.UA").
  • 14.07.2007 13-го липня прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення заявила про поширення громадською організацією "Українсько-Польський форум" неправдивої інформації щодо вимушеного звільнення організацією свого робочого приміщення через тиск Нацради. Йдеться про заяву, про яку вже повідомляла "Телекритика". У відповідь "Форум" провів прес-конференцію у залі засідань інформаційної аґенції "Укрінформ". У заході взяли участь представники обох сторін. Головним питанням обговорення став договір про оренду приміщення по вулиці Прорізна, 2, укладеним між "Форумом" і Реґіональним відділенням Фонду державного майна України по м. Києву. Договір був укладений на 11 місяців і офіційно перестав діяти 23 травня 2007 року. Виконавчий директор "Українсько-Польського Форуму" Вікторія Губська вважає, що договір міг бути пролонгований, якщо б пан Шевченко не розірвав його в односторонньому порядку. "У нас є лист від Фонду Держмайна, де написано "На звернення Голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення В.Ф. Шевченка договір розірвано". У відповідь заступник керівника апарату Нацради Олександр Чабанов зазначив: "Договір підписується і подовжується не з нами, а з начальником регіонального відділення Фонду держмайна Владиславом Збуржинським. Розірвав його Фонд. А говорити про те, чи погодив його Віталій Шевченко, ми не можемо, тому, що це не його компетенція. Приміщення не є власністю Нацради чи Українсько-Польського Форуму. Воно належить державі". Питання про власність приміщення досі залишається не вирішеним, а Вікторія Губська заявила про намір збирати підписи за відставку голови Нацради Віталія Шевченка (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.07.2007 Столичне Світле радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) повідомляє: сталася довгоочікувана подія - у неділю, 1-го липня, у "Клубі прагнучих сердець" на вул.Московській відбулися перші збори "Клубу слухачів, шанувальників і професіоналів Світлого радіо "Еммануїл"". Перед початком зборів пролунали пісні прославлення у виконанні Влада Канашина і його команди. Відкрила і вела перше засідання Клубу програмний директор Світлого радіо "Еммануїл" Галина Толчанова. Вона представила присутнім співробітників та ведучих авторських програм, а також розповіла історію створення радіостанції. А зі сцени благословляли усіх своєю творчістю християнські виконавці: Андрій Варежніков, Сергій Капранов, Ігор Савченков, Тетяна Белошапко, Людмила Петрусенко. Завершився вечір спільною молитвою подяки Господові за Україну, за всі християнські церкви, за Світле радіо "Еммануїл" і його слухачів! У молитві залу вів директор радіостанції - Віктор Костянтинович Радін. Наступна зустріч "Клубу радіо "Еммануїл"" відбудеться 5-го серпня на тому ж місці о 18.30. За більш детальною інформацією про клуб звертайтеся за телефоном: (044)-553-30-32 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.07.2007 Довгоочікуваний відпочинок - це те, про що ми мріяли мріяли цілий рік. Хоча вже одне слово "відпустка" асоціюється із масою питань: де? коли? куди? скільки? Столична сателітарна мережева станція "Love Radio" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Харків-107.9МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) висуває пропозицію почати з "Курортного роману" на хвилях станції! "Курортний роман" - це нова програма "Love Radio", що має на меті привернути увагу слухачів до найяскравіших місць відпочинку під час курортного сезону. За 120 секунд ведуча програми Юлія Білова розкаже вам про особливості відпусток у різних країнах світу: від зборів необхідних речей чи особливостей митниці до певних правил поведінки та гастрономічно-культурологічних особливостей. Програма з'являтиметься в ефірі з понеділка по п'ятницю о 17.20. Приємного, а головне, корисного Вам відпочинку - бажає "Love Radio"! І пам'ятайте, любов у кожного своя, а "Love Radio" - одне на всіх! (Джерело: Інформацію надала ).
  • 13.07.2007 Заява прес-служби Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення: "11-12 липня 2007 року громадське об'єднання "Українсько-Польський Форум" поширювало неправдиву інформацію про те, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення нібито безпідставно змушує цю організацію звільнити кімнату №203 в державному будинку на вул.Прорізній, 2 у Києві. Заяви "Українсько-Польського Форуму" є безсоромною спробою ввести громадськість в оману. Керівництво цієї організації замовчує незаперечні факти про те, що: 1. "Українсько-Польський Форум" незаконно займає приміщення в будинку на вул.Прорізній, 2 з липня 2005 року. Національна рада, якій належать ці приміщення останні два роки, ніколи не давала дозволу на розміщення тут названої громадської організації, оскільки їй самій кричуще бракує службових площ. 2. За два роки "квартирування" в державному будинку "Українсько-Польський Форум" не сплатив власникові службових площ жодної копійки (!) за оренду чи за спожиті комунальні послуги. 3. "Українсько-Польський Форум" не відреагував на 42 (!) листи Національної ради з вимогами звільнити незаконно займане приміщення для потреб державної установи та проігнорував два рішення профспілкового комітету Національної ради щодо негайної передачі кім. № 203 державним службовцям, які взагалі не мають робочих місць. 4. Керівництво "Українсько-Польського Форуму" порушило всі попередні зобов'язання щодо терміну припинення цієї незаконної оренди (у т. ч. й висловлені в зверненнях до Президента України та до органів влади, в яких стверджувалося, що кімнату № 203 буде вивільнено ще до кінця березня минулого року). 5. Не переймаючись моральністю своїх вчинків (чи не бажаючи потрапляти на очі працівникам Національної ради, які через примхи цієї громадської організації позбавлені робочих місць), 24 травня ц. р. "Українсько-Польський Форум" без попередження господарників Національної ради опечатав двері не своєї 203-ї кімнати і зник у невідомому напрямку. 6. Нині близько двохсот працівників апарату Національної ради не забезпечені службовими площами відповідно до санітарних норм, а Секретаріат Києво-Сіверського реґіону та Представництво Національної ради у м.Києві й Київській області протягом кількох місяців узагалі не можуть розміститися у заблокованій "Українсько-Польським Форумом" кімнаті №203. Подробиці того, завдяки чому "Українсько-Польський Форум" свого часу потрапив у будинок на вул.Прорізній, 2, і хто опікувався ним, не прикрасили б багатьох чиновників. Можна зрозуміти, що громадській організації хочеться мати офіс у центрі столиці. Але ж не безплатно і не всупереч рішенням державної установи (більше того - конституційного органу), якій бракує площ і яка не давала згоди на перебування тут непрошених орендарів! Національній раді було б прикро, якби зарубіжні спостерігачі, на яких посилається "Українсько-Польський Форум", прибувши в Україну на вибори, стали свідками того, що ці вибори не забезпечені державними органами. Адже підрозділи, названі вище, відповідно до закону, мають прямий стосунок до виборчих процедур. Прикро також, що, втягуючи в свої інтриги авторитетних людей (приміром, М.Жулинського - радника Президента України), "Українсько-Польський Форум" намагається заручитися підтримкою державних чиновників різних рівнів і тим самим компрометує державну владу. Бо в якій ще державі громадська організація може свавільно й безплатно утримувати державне приміщення всупереч волі його власника - державної установи? КК України передбачає кримінальну відповідальність за перешкоджання діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Нагадуємо про це керівництву Міжнародної громадської організації "Українсько-Польський Форум" і запевняємо громадськість, що його провокації та інсинуації не матимуть успіху" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.07.2007 З 9-го липня змінився номер SMS-порталу маріупольської студії донецької сателітарної мережевої станції Розважальне Радіо №1 "Люкс FM Схід" (105.8МГц та Інтернет-мовлення). Відтепер для того, щоб надіслати на станцію SMS-повідомлення, слід на його початку написати код 1058, а потім текст привіту, та надіслати його на номер 7788 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.07.2007 На своєму черговому засіданні 11-го липня 2007-го року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила низку рішень про видачу ліцензій переможцям конкурсного відбору на телевізійне мовлення та про видачу, переоформлення, продовження терміну дії ліцензій ТРО, що подали заяви. Також було ухвалено рішення про анулювання ліцензій ТОВ "Миколаївське кабельне телебачення", м.Миколаїв, та ДП ТРО "Тернопільські телесистеми" ТОВ "Густав", м.Тернопіль. Серед інших були ухвалені рішення про оголошення конкурсу на мовлення з використанням вільних радіоканалів (дата оголошення конкурсу буде визначена найближчим часом), про доповнення до складу Незалежної експертної ради (до складу Незалежної експертної ради під час проведення позачергових виборів народних депутатів України було внесено Тараса Шевченка, директора Інституту медіа-права). На засіданні розглядалося питання про проміжні результати експерименту із впровадження цифрового телемовлення в м.Києві. Було ухвалено рішення результати експерименту взяти до відома, а також зобов'язати компанії у 2-місячний термін завершити річний етап експерименту та заслухати звіти компаній у вересні-жовтні цього року (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.07.2007 Незабарорм, завдяки івано-франківському радіо "Західний полюс" (104.3МГц, а крім того Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 96k.) Польща ще більше наблизиться до жителів прикарпатського реґіону. Найближчим часом в ефірі радіо "Західний полюс" з'являться програми української служби "Польського Радіо для Закордону", яке становить складову частину Польського громадського радіо. Завдання Радіо - інформувати про події в Польщі, принципи польської зовнішньої політики, польську економіку, присутність іноземних інвесторів у Польщі. Польське Радіо для Закордону постачає слухачам об'єктивну інформацію про Польщу, польську точку зору на всесвітні та регіональні події. У передачах Польське Радіо для Закордону показує образ польського суспільства, його наукові та культурні досягнення. Історія станції бере відлік з 1936-го року, коли Польське Радіо починає випускати на коротких хвилях передачі польською та англійською мовами. 1945 - радіостанція Варшава ІІІ заново починає випускати передачі на коротких хвилях. 1956 - Польське Радіо випускає передачі для закордону, серед іншого, англійською, данською, грецькою, фінською, французькою, іспанською, німецькою, російською, турецькою та італійською мовами. 1990 - Польське Радіо починає випускати передачі в Україну, Білорусь, Литву, Латвію та Естонію, а після двох років після працюють вже мовні редакції: литовська, українська, білоруська та чеська. 2000 - Польське Радіо для Закордону почерез посередництво World Radio Network, у стандарті Real Audio, починає щоденну трансляцію в Real Audio інформаційних передач кількома мовами. Польське Радіо для Закордону випускає свої передачі кожного дня сімома мовами: польською, англійською, німецькою, російською, українською, білоруською та мовою есперанто. У передачах можна почути: випуск новин, огляд преси, коментарі, репортажі кореспондентів зі світу, інтерв'ю та дискусії, літературні та музичні сюжети (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.07.2007 У ході реструктуризації радіостанція "Ретро FM" (раніше - "Радіо 5", ТОВ "НБМ-радіо") змінила свою концепцію і формат мовлення. У зв'язку з цим стартувала рекламна кампанія в пресі і на зовнішніх носіях у великих містах України. На сьогоднішній день витрати радіостанції на зовнішню рекламу складають близько 40 тисяч доларів на місяць, - повідомляє портал "МедіаБізнес". Реструктуризацією "Ретро FM" займається ГК "Український Медіа Холдинґ". Як розповів порталу "МедіаБізнес" генеральний директор радіогрупи УМХ Богдан Мотулько, вже змінено формат мовлення станції. "Тепер вона працює у форматі "ретро", - пояснив він. - Це формат, розроблений у Франції - хіти 70-х, 80-х, 90-х років". За словами пана Мотулька, "концепція станції - більше музики, менше програм і ді-джеїв". У зв'язку із реструктуризацією "Ретро FM" проводить рекламну кампанію в 23-х містах України. Реклама розміщається на біґбордах формату 3х4 і в пресі (28 київських і мережевих видань). "До вересня ми плануємо зробити рекламну кампанію у всіх містах мовлення", - каже пан Мотулько. За його словами, зараз "Ретро FM" витрачає на біґборди близько 40 тисяч доларів на місяць. Довідка "МедіаБізнесу": ТОВ "НБМ-радіо" ("Радіо 5") засноване в 2005-му році. Є однією з найбільших радіомереж в Україні (37 частот), працювало в рамках програмної концепції "Українське радіо". За даними учасників ринку, власником компанії є Петро Порошенко. Група компаній "Український Медиа Холдинґ" - міжнародна мультимедійна компанія. У складі Холдинґу - 83 медіа-проекти із сегментів преси, радіо і new-media. Працює на ринках України, Росії і Казахстану. Сукупний тираж усіх друкованих видань Холдинґу в 2006-му році склав 230 мільйонів примірників. Частка УМХ на ринку реклами в пресі складає 11.5% (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 12.07.2007 Той факт, що глобальне потепління сягне свого піку 14-го липня, відомий вже всім, хто любить та шанує клубне життя. Спека від гарячого саунду геніїв електронної музики не дасть вам змерзнути. По-справжньому літню температуру створить столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-101.8МГц (в ефірі "Радіо 101FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.). Глобальний фестиваль найкращої танцювальної музики світу - Global Gathering Ukraine! Приземлюйся на аеродромі "Чайка" та відлітай разом з "Kiss FM Global Stage". Політ вашої свідомості гарантуватимуть: Eric Morillo - найвідоміший серед американських хаус-майстрів, один з 20-ти найкращих ді-джеїв світу за версією DjMag, резидент та арт-директор Pacha NY. Steve Angello - почесний учасник "шведської house-мафії", відомий продюсер та реміксер. Danny Howells - мультіталановитий винахідник стилю deepsexyfuturistictechfunkhouse. James Algate та Micky Slim - незмінні резиденти фестивалів Godskitchen та Global Gathering. DJ Binokl - резидент Dance radio "Kiss FM". Якщо ж у вас не буде можливості особисто інтегруватися у глобальний рух - вмикайте радіостанцію Dance radio "Kiss FM" 14-го липня. Пряма трансляція глобальних ритмів з танцполу Dance radio "Kiss FM" розпочнеться з 20.00 і триватиме в ефірі станції до 6.00. Танцюйте глобально! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.07.2007 Міжнародна громадська організація "Українсько-Польський Форум" вимагає повернути їй приміщення на вулиці Прорізній, 2. Про це її представники повідомили під час пікетування Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 11-го червня. Робота Форуму із приймання делегації міжнародних спостерігачів на дострокових парламентських виборах була паралізована, а приміщення, яке займала організація, опечатане після того, як голова Нацради Віталій Шевченко відмовився продовжити договір оренди. "Порушуючи доручення Президента України, Віталій Федорович Шевченко виселяв нас із цього приміщення, - каже виконавчий директор "Українсько-Польського Форуму" Вікторія Губська. - Боротьба тривала півроку. І лише в червні 2006-го року договір про оренду підписав голова Держкомітету телебачення і радіомовлення Іван Чиж. Для того, щоб узяти участь у конкурсі, оголошеному Київської міської державною адміністрацією, на отримання нового приміщення, нам потрібні установчі документи, які заблоковані й зачинені паном Шевченком у кімнаті 203". На думку пані Губської, дії Нацради створюють загрозу для проведення демократичних виборів в Україні. Віталій Шевченко ці звинувачення відкидає й зазначає, що Форум не виконав свого зобов'язання, даного у березні 2006-го року, до завершення виборів залишити приміщення. "Вони не відреагували на 42 письмових звернення і не сплатив жодної копійки Національній раді - власнику приміщення. Тим часом, дотепер Нацраді нема де розмістити три підрозділи. Люди мусять працювати вдома через те, що Форум займає цю площу. Статус державного службовця й керівника держустанови змушує мене покласти край цьому абсурду", - каже голова Нацради. Тим часом, представники "Українсько-Польського Форуму" збираються пікетувати Нацраду до початку серпня, вимагаючи повернення приміщення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.07.2007 "5 років в ритмі життя" - таку назву має святковий радіомарафон, що триває сьогодні в ефірі столичної сателітарної мережевої станції Радіо "ЕРА FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Первомайськ-100.9МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Севастополь-103.3МГц, Черкаси-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Ужгород-104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Рівне-105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Вінниця-107.8МГцКривий Ріг-107.4МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, а також Інтернет-мовлення (UA-IX) 32k., Інтернет-мовлення (UA-IX) 64k. та Інтернет-мовлення (Світ)), яким станція відзначає 5-тиріччя свого перебування в ефірі (Радіо "ЕРА FM" розпочало мовлення 12-го липня 2002-го року). Протягом марафону у студії станції з'являтимуться політики, політологи, діячі кудьтури та мистецтва, спортсмени та інші відомі люди (Власна інформація).
  • 11.07.2007 11-го липня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення затвердила умови для нового конкурсу на радіочастоти. Про це повідомив на брифінґу член Нацради Віктор Понеділко, термін повноважень якого, як уже писала "Телекритика", спливає саме сьогодні. За словами пана Понеділка, на конкурс виноситимуться ті частоти, які не мали переможців у попередніх конкурсах. "Бувають випадки, коли частоти залишаються, якщо зацікавлених у їх здобутті немає", - пояснив він. Тому Нацрада вирішила об'єднати певну кількість таких частот у канали мовлення, сподіваючись таким чином зацікавити радіокомпанії. За словами пана Понеділка, за умовами конкурсу відбувається форматування каналів за категоріями мовників, себто канали мовлення виставляються окремо для загальнонаціонального, реґіонального та місцевого мовлення. Відповідно, для кожного з цих напрямків передбачено різні конкурсні вимоги. Для загальнонаціональних та реґіональних компаній частка української мови в ефірі повинна становити не менше 75%; також ці компанії не мають права розміщувати місцеву рекламу. Тим часом місцеві радіокомпанії повинні забезпечувати права національних меншин, розміщувати дитячі програми в обсязі не менш ніж 30 хвилин на добу і не мають права ретранслювати програми інших мовників. Усі компанії, що подають заявки на участь у конкурсі, зобов'язані сплатити конкурсну гарантію - 5% максимального розміру ліцензійного збору. "Раніше компанії подавали документи на всі конкурсні позиції. А потім почали виникати ситуації, коли вони домовлялись між собою, і виходило, що на частоти претендує одна компанія. Зараз у нас запроваджено конкурсну заставу, яка не повертається компаніям, що не стали переможцями. Це дозволило дисциплінувати мовників і зробило конкурси дещо серйознішими", - зазначив голова Нацради Віталій Шевченко. На засіданні також були видані ліцензії телекомпаніям - переможцям минулого конкурсу та розглянуті зміни до Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору. Відповідно до них, вартість ліцензійного збору змінюється за територіальними критеріями: наприклад, ліцензія для міста з населенням у 10 тисяч має одну ціну, а для міста-мільйонника - іншу. "В нас були ситуації, коли ми видавали ліцензію в Києві на 100 кВт і отримували 16 тисяч гривень, а в Енергодарі на 1 кВт - 40 тисяч", - пояснив пан Понеділко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.07.2007 Сталися зміни в ефірі міста Бердянськ Запорізької області. Місцеве "Радіо Ностальжі" (103.4МГц), що досі працювало к форматі та концепції столичного "Радіо Шарманка" (з використанням його програмного контенту), з 1-го липня працює у форматі Russian Top 40 та транслює програми столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио Україна", додаючи до них власні блоки (Інформація з власних жерел).
  • 10.07.2007 В радіоефірі міста Хмельницький сталися зміни. Місцева радіостанція ПП "ТРК "АРТ" (103.6МГц) вчора змінила свій музичний формат: досі в її ефірі лунала пост-радянська музика у стилі "шансон", відтепер станція транслює танцювальні хіти - вітчизняні та закордонні (Eurodance). Загалом, новий музичний формат станції нагадує формат столичного Dance radio "Kiss FM" (в ефірі навіть час від часу з'являються треки, презентовані цією станцією з відповідними мітками; рекламні джинґли також записані у стилі Dance radio "Kiss FM", однак, ідентифікують станцію як "Радіо АРТ"), однак весь ефір формується у Хмельницькому. Тим часом, в ефір радіо "АРТ" продовжують виходити різноманітні рубрики, що лишилися від попереднього формату: вітальна рубрика "У всіх на вухах" (наприкінці години),спортивн новини, прогноз погоди, неполітичні новини (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.07.2007 Сьогодні, 10-го липня 2007-го року, в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення відбулася зустріч слухачів Міжнародної літньої школи медіа-права з головою Національної ради Віталієм Шевченком та керівниками структурних підрозділів Національної ради. Керівник літньої школи, відомий фахівець у галузі медіа-права Тарас Шевченко повідомив, що слухачами школи, окрім українських представників, є медіа-фахівці з Азербайджану, Грузії, Киргизстану, Молдови і Таджикистану. Віталій Шевченко розповів гостям про діяльність і повноваження Національної ради, означивши, що головними завданнями цього конституційного органу є нагляд за дотриманням законів України у сфері телерадіомовлення, а також здійснення регуляторних повноважень, передбачених цими законами. Важливими функціями Національної ради є ліцензування телерадіоорганізацій України, ведення Державного реєстру ТРО. Національна рада - це єдина державна інституція, яка має право здійснювати моніторинґ телерадіокомпаній. 2006 року Національна рада вперше за роки свого існування ухвалила План розвитку національного телерадіоінформаційного простору України на 2006-2007 рр., в якому окреслено головні завдання і перспективи розвитку телерадіоінформаційної галузі на ці роки. Проводячи конкурси на канали і частоти, Національна рада керується саме цим Планом розвитку для завершення формування мереж мовлення. Голова Національної ради повідомив слухачам школи, що Національна рада вже шостий рік входить до складу Європейської платформи регуляторних органів. Основні вимоги до країн - членів EPRA, це незалежність, прозорість і відкритість у роботі регуляторних органів у сфері ЗМІ. Національна рада намагається дотримуватися цих вимог. Відомо, що засідання Національної ради є відкритими, щодня поповнюється Web-сайт, на якому розміщується найважливіша інформація про роботу Національної ради, оприлюднюються всі рішення, видається інформаційний бюлетень "Вісник Національної ради". Слухачі Міжнародної школи медіа-права поставили голові та керівникам структурних підрозділів Національної ради низку запитань, які стосувалися створення суспільного мовлення, запровадження в Україні цифрових технологій, ротації членів Національної ради, розбудови місцевого мовлення, роботи контрольно-аналітичного департаменту Національної ради та діяльності телерадіоорганізацій під час майбутніх виборів до Верховної Ради України. Слухачам Міжнародної школи було надано можливість ознайомитися з роботою Моніторинґового центру Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.07.2007 Щогодини з 7-ї ранку до 7-ї вечора, за виключенням годин без реклами, на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) розігруються гроші. Мінімальна сума - 100 гривень. Якщо слухач не дав правильної відповіді, в наступній годині вже розігруються 100 +100 гривень тощо. Сума може зростати за принципом джекпоту протягом дня та переноситись на наступний день. Таким чином вона сягає безкінечності. Виграти гроші щогодини дуже легко: На 7-ій хвилині DJ-й ставить питання, що стосується виконавця/гурту, який має з'явитися в ефірі протягом ігрової години. Потрібно вгадати виконавця/гурт, та, після сигналу DJ-я, зателефонувати до студії за телефонами: (044)-288-15-80, 8-800-5000-100. Перший слухач, який потрапить до ефіру і дасть вірну відповідь, отримує гроші. Запитання формуються відповідно до плейлиста на даний проміжок часу, тобто стосується пісні чи виконавця пісні, яка прозвучить протягом години. Налаштовуйте радіоприймачи на хвилю "GALA Радіо" в своєму місті, насолоджуйтесь стовідсотковою музикою та вигравайте "Гроші щогодини" від "GALA Радіо" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.07.2007 Столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) запрошує своїх слухачів у нову подорож! Цього разу, місце призначення - Олімпійський стадіон у Мюнхені. Тільки слухачі радіо "Europa Plus Україна" зможуть побачити й оцінити божевільний драйв і розкішний шик нового шоу найґламурнішої поп-зірки Ґвен Стефані - The Sweet Escape Tour! (Спеціальний гість концерту - Akon). Готуйте закордонні паспорти і не проґавте свій шанс! Не пропустіть Startravel на радіо "Europa Plus Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.07.2007 З 9-го липня по 24-те серпня на хвилях радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" (102.5МГц) стартує ігровий проект "Великий футбол!", присвячений відкриттю футбольного сезону. Радіо "Europa Plus Дніпропетровськ", пропонує своїм слухачам можливість взяти участь у грі і виграти призи - запрошення на кращі ігри чемпіонату України і м'ячі з автографами від гравців футбольної команди "Дніпро"! Футбольна гра складається з декількох етапів. На першому етапі беруть участь два слухачі, один з них - воротар, інший - нападаючий, мета одного - відбити гол, мета іншого - забити м'яча у ворота. Переможець матчу проходить до другого етапу і йому надається право продовжити гру - відповісти на запитання від футбольного клубу "Дніпро". В разі перемоги у фіналі гравець одержує ексклюзивний сувенір - від футбольного клубу "Дніпро" і радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" і переходить у суперфінал, в якому в нього буде можливість виграти запрошення на матч чемпіонату України! Також наприкінці кожного місяця в ефірі радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" розігрується футбольний м'яч з автографами гравців команди "Дніпро" серед найактивніших учасників гри. Вибір найактивніших гравців проводиться за надісланими SMS-повідомленнями. Хто за місяць надіслав більше за всіх заявок на гру "Великий футбол", той і виграє м'яч! І навіть якщо вам не пощастило не варто засмучуватися - без подарунків ніхто не залишиться! Грайте і вигравайте! Удачі Вам! Запрошення розігруються на матчі, що відбудуться 14.07.07, 29.07.07, 11.08.07 і 26.08.07. Щоб стати учасником гри, потрібно відправити SMS-повідомлення із заголовком "Гра", на номер 10545 чи додзвонитися до студії станції за телефоном (0562)-32-23-33 після умовного сигналу про початок гри. Вартість SMS-повідомлення - 3 гривні з ПДВ (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.07.2007 Ура!!! Ми дочекалися літа і сезону вишень! Вже 7-й рік поспіль на усіх прихильників дьвівського радіо "Люкс FM" (104.7МГц та 67.82МГц, а також Інтернет-мовлення) очікує свято "Вишневого Буму", - це як завжди море забав, сонця, тепла, подарунків та хорошого настрою. "Вишневий бум 2007" від 104.7FM набирає обертів з 8 липня. Розпочала станція з Винниківського озера, де на слухачів очікували їхні улюблені ді-джеї і сюрприз (!) Зірка в бікіні. Забава розпочалася з 15.00 і тривала до самісінького вечора. Присутні змогли взяти участь у конкурсах, потанцювати на пляжній дискотеці. Робитимете ви це і на інших пляжах Львівщини: 14 липня - озеро Задорожнє; 15 липня - Винниківське озеро; 21 липня - Винниківське озеро; 28 липня - Озерний край. І справді відчуєте, що коли ми разом - буде сонце! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.07.2007 30-го травня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву радіокомпанії "Миргород", м.Миргород Полтавської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву радіокомпанії "Миргород", м.Миргород Полтавської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Незалежності, 27/19, м.Миргород Полтавської обл., 37600; директор Явтушенко В. А.), про видачу ліцензії на мовлення (перший канал проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 3 години 12 хвилин на тиждень), Національна рада вирішила: видати ліцензію радіокомпанії "Миргород", м. Миргород Полтавської обл., на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 3 години 12 хвилин на тиждень, зазначивши у ліцензії: а) код ЄДРПОУ: 32500220; б) територія розповсюдження: м.Миргород та Миргородський район; в) вид мовлення: проводове (радіомовлення); г) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Говорить Миргород. Ви слухаєте студію радіокомпанії "Миргород"; ґ) строк дії ліцензії: 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою); д) мовлення ведеться у відрізках часу: понеділок, середа, п'ятниця: 06.30-06.44; понеділок-п'ятниця: 14.00-14.30; е) кількість домогосподарств - 17100; є) адреса радіовузлу зв'язку: вул. Гоголя, 96/9, м. Миргород Полтавської обл.; ж) програмна концепція мовлення: згідно з додатком (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення радіокомпанії "Миргород", м.Миргород Полтавської обл., після сплати ліцензійного збору. Програмна концепція мовлення радіокомпанії "Миргород", м.Миргород Полтавської обл. I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100% ІІ. Частка програм власного виробництва: 3 години 12 хвилин на тиждень, 100%. ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 3 години 12 хвилин на тиждень, 100%. ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-розважальний. 2. Про заяву Шахтарської студії телебачення, м.Шахтарськ Донецької обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР № 0005-м від 08.12.2006). Розглянувши заяву Шахтарської студії телебачення, м.Шахтарськ Донецької обл. (юридична та фактична адреси: вул. Леніна, 4, м.Шахтарськ Донецької обл., 86200; директор Цегельник О. М.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0005-м від 08.12.2006 (перший канал проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 1 година 35 хвилин на тиждень) у зв'язку зі зміною часу та обсягу мовлення (було: 1 година 35 хвилин на тиждень; стало: 1 година 10 хвилин на тиждень), програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити додатки №7, №8 ліцензії на мовлення НР №0005-м від 08.12.2006 Шахтарської студії телебачення, м.Шахтарськ Донецької обл., у зв'язку зі зміною часу та обсягу мовлення, програмної концепції мовлення, зазначивши в ліцензії: а) мовлення ведеться у відрізках часу: понеділок - п'ятниця: 06.30-06.44; б) програмна концепція мовлення: згідно з додатком (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати Шахтарській студії телебачення, м.Шахтарськ Донецької обл., переоформлені додатки №1, №7, № 8 ліцензії на мовлення НР №0005-м від 08.12.2006, строк дії залишається без змін - до 08.12.2016 (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). При видачі переоформлених додатків ліцензії на мовлення додатки №1, №7, №8 ліцензії НР №0005-м від 08.12.2006 вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення Шахтарської студії телебачення, м.Шахтарськ Донецької обл. I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 57%, інші - 43%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 10 хвилин на тиждень, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 1 година 10 хвилин на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-розважальний. 3. Про заяву ТОВ "ТРК Моріон", м.Євпаторія, АР Крим, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1926 від 02.12.2004). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія Моріон", м.Євпаторія, АР Крим (юридична та фактична адреси: вул. Некрасова, 43, м. Євпаторія, АР Крим, 97412; директор Філатов М.С.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №1926 від 02.12.2004 (106.8МГц у м.Євпаторії, АР Крим, потужність передавача 0.2кВт, обсяг мовлення - 12 годин на добу) у зв'язку зі зміною оператора телекомунікацій (було: ТОВ "ТРК Моріон"; стало: ТОВ ТРК "Елас"), відрізків часу мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію на мовлення НР №1926 від 02.12.2004 Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія Моріон", м.Євпаторія, АР Крим, у зв'язку зі зміною оператора телекомунікацій та відрізків часу мовлення, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) код ЄДРПОУ: 31967852; в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Моріон FM"; г) програмна концепція мовлення - згідно з додатком (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу); ґ) мовлення ведеться у відрізках часу: щодня 07.00-19.00; д) територіальна категорія мовлення: місцеве; е) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: Місце встановлення передавача - м.Євпаторія, вул. Некрасова, 43, частота - 106.8МГц, потужність - 0.2, територія розповсюдження програм - м.Євпаторія. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення ТОВ "ТРК Моріон", м.Євпаторія, АР Крим, строк дії залишається без змін - до 02.12.2011. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1926 від 02.12.2004 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія Моріон", м.Євпаторія АР Крим. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 50%, російська - 50%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 9 годин на добу, 75%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 12 годин на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-розважальний. Решта рішень з ліцензування та перевірок ТРО торкалися виключно сфери телебачення. Також на засіданні було прийняте рішення Про державну реєстрацію ТРК "Остання барикада", м.Київ, як суб'єкта інформаційної діяльності. Розглянувши заяву ТРК "Остання барикада", м.Київ (юридична адреса: вул.Ярославів Вал, 36-38, м.Київ, 01034; директор Пилипенко В.О.), про державну реєстрацію як суб'єкта інформаційної діяльності, Національна рада вирішила: здійснити державну реєстрацію ТРК "Остання барикада", м.Київ, як суб'єкта інформаційної діяльності. Внести ТРК "Остання барикада", м.Київ, до Державного реєстру телерадіоорганізацій України. Зобов'язати ТРК "Остання барикада", м.Київ, після внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 25.06.2001 №702, сплатити реєстраційний збір за оформлення Свідоцтва про Державну реєстрацію в розмірі п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Видати ТРК "Остання барикада", м.Київ, Свідоцтво про Державну реєстрацію встановленого зразка після сплати реєстраційного збору, зазначивши: програмні цілі або тематична спрямованість: виробництво та розміщення аудіовізуального продукту, насичення ринку новими радіопрограмами, радіомовлення з метою розвитку ринку та одержання прибутку. Крім того на засіданні Нацради з ТРМ 30-го травня було прийнято такі рішення: Про затвердження Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні; Про попередні заходи з впровадження цифрового мовлення в Україні; Про внесення змін до складу експертної комісії з визначення цінності документів Національної ради, затвердженої рішеннями Національної ради №1118 від 13.12.2006 та №781 від 30.11.2005. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.07.2007 Ранкове шоу "Будунчики", що виходить в ефір кожного буднього дня з 7.00 до 10.00 на хвилі миколаївського радіо "OK FM" (100.8МГц), разом зі своїми ведучими (Юрієм Борисовичем, Пашею Невським і Оленою Селезньовою) із сьогоднішнього дня перебуває у відпустці. Повернення головних будунчиків міста Миколаєва чекайте 23-го липня. Поки ж від 7.00 до 9.00 грає музичний нон-стоп, а з 9.00 в ефірі Яна Захарова (Джерело: Інформацію надав ).
  • 6.07.2007 20-го червня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про залишення без розгляду заяви НРКУ, м.Київ, про видачу ліцензії на мовлення (Схід Північної Америки). Розглянувши заяву Національної радіокомпанії України, м.Київ (юридична адреса: вул. Хрещатик, 26, м. Київ, 01001, президент Набруско В.І.), про видачу ліцензії на мовлення, Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Національної радіокомпанії України, м.Київ, про видачу ліцензії на мовлення, оскільки вона не відповідає вимогам статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", а саме: п. 3. 2. Про залишення без розгляду заяви НРКУ, м.Київ, про видачу ліцензії на мовлення (Росія). Розглянувши заяву Національної радіокомпанії України, м. Київ (юридична адреса: вул. Хрещатик, 26, м.Київ, 01001, президент Набруско В.І.), про видачу ліцензії на мовлення, Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Національної радіокомпанії України, м. Київ, про видачу ліцензії на мовлення, оскільки вона не відповідає вимогам статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", а саме: п. 3. 3. Про залишення без розгляду заяви НРКУ, м.Київ, про видачу ліцензії на мовлення (Росія/Західна Європа). Розглянувши заяву Національної радіокомпанії України, м. Київ (юридична адреса: вул. Хрещатик, 26, м.Київ, 01001, президент Набруско В.І.), про видачу ліцензії на мовлення, Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Національної радіокомпанії України, м.Київ, про видачу ліцензії на мовлення, оскільки вона не відповідає вимогам статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", а саме: п. 3. 4. Про заяву ТОВ "ТРК "ЖИСА", м.Сімферополь, АР Крим, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0144-м від 04.04.2002). Розглянувши заяву ТОВ "Телерадіокомпанія "ЖИСА", м.Сімферополь, АР Крим (юридична та фактична адреси: вул. Чапаєва, 2-а, м.Сімферополь, 95053; директор Живенко І.В.), про переоформлення ліцензії НР №0144-м від 04.04.2002 (частота 107.3МГц у м.Сімферополі, Р=0.25кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (був: Живенко С.О.; стали: ТОВ "Главред-Медіа", м.Київ; Живенко С.О.; Компанія "ДЕРТУС ФАЙНЕНС ҐРУП ЛТД" (Британські Вірґінські Острови)), складу редакційної ради, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 3, 4 (дата видачі додатків 10.05.2007) до ліцензії на мовлення НР №0144-м від 04.04.2002 ТОВ "Телерадіокомпанія "ЖИСА", м.Сімферополь, АР Крим, у зв'язку зі зміною власників, складу редакційної ради. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіокомпанія "ЖИСА", м.Сімферополь, АР Крим, переоформлені додатки 1, 3, 4 до ліцензії на мовлення НР №0144-м від 04.04.2002, строк дії залишається без змін - до 04.04.2009. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення НР №0144-м від 04.04.2002 старі додатки 1, 3, 4 вважаються недійсними та вилучаються. 5. Про списання дебіторської заборгованості за ПП "Лямін". Розглянувши інформацію головного бухгалтера Гончаренко Г.Г. про списання з балансу Національної ради дебіторської заборгованості за ПП "Лямін", строк позовної давності якої минув, Національна рада вирішила: зважаючи на завершення строку позовної давності, списати з балансу Національної ради дебіторську заборгованість ПП "Лямін" у сумі 99000,00 грн., яка виникла згідно з договором №3 від 11.02.1997 про створення науково-технічної продукції, та здійснювати облік зазначеної заборгованості на позабалансовому рахунку. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.07.2007 Ми кажемо їм "Дякуємо" лише раз на місяць (!), коли приходимо за зарплатою. Так давайте хоча б раз на рік влаштуємо нашим улюбленим, милим, відповідальним і терплячим бухгалтерам справжнє професійне свято! У цьому вам допоможе столична радіостанція "МusісРадіо" (101.5МГц). Ведучі станції приїдуть до вас в офіс із подарунками, а в ефірі пролунають ваші теплі слова на адресу вашого бухгалтера. Заповнюйте заявки на офіційному Web-сайті "МusісРадіо" та чекайте на дзвінок! Поспішайте - до 16 липня вже недалеко! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.07.2007 Змінилися контактні телефони столичної сателітарної мережевої станції Радіо "ЕРА FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Первомайськ-100.9МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Севастополь-103.3МГц, Черкаси-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Ужгород-104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Рівне-105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Вінниця-107.8МГцКривий Ріг-107.4МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, а також Інтернет-мовлення (UA-IX) 32k., Інтернет-мовлення (UA-IX) 64k. та Інтернет-мовлення (Світ)). Відтепер телефонувати до студії станції під час пямих ефірів та інтерактивних програм слід за номером (044)-536-96-00; телефон рекламного відділу - (044)-536-96-06. Тим часом, радіо "ЕРА FM" проводить конкурс для своїх слухачів, приурочений до 5-тиріччя радіо. Щодня після інформаційних випусків на хвилях станції лунають запитання конкурсу, присвячені історії станції. Відповіді слід надсилати у вигляді SMS-повідомлень на номер 10633, код 9600 (Власна інформація).
  • 6.07.2007 07.07.07 - саме це магічне поєднання чисел змусило понад п'ятсот наречених обрати дату свого весілля. Столична мережева станція "Народне Радіо" (Київ-100.5МГц, Житомир-104.9МГц) живе в одному пориві для тих, для кого працює, а тому разом зі своїми слухачами радіє такому знаменному кроку в їхньому житті. Цього дня радіостанція планує влаштувати грандіозний вітальний марафон. Протягом світлового дня чотири рази на годину агент 777 (він же - народний ведучий) виходитиме у прямий ефір, перебуваючи у самому епіцентрі радісної та пам'ятної події у житті людини. Цим місцем буде парк усіх закоханих (так його звуть у народі). Кожна пара відзначиться в ефірі "Народного Радіо" привітанням, почує улюблену пісню та одержить пляшку шампанського (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.07.2007 22-24-го серпня телеканал "Сіті" спільно зі столичним радіо "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k.) проведуть у Києві на відкритому повітрі масову акцію "Відтанцюй на повну". Зараз компанії займаються пошуком спонсорів заходу. На місці проведення акції буде встановлена сцена, на якій перед стартом танцювального марафону і під час офіційних перерв будуть працювати виконавці й артисти розважального жанру. У фінал танцювального марафону вийде три пари, серед яких будуть розподілені призові номінації "Найбільш неординарна пара", "Найбільш професійна пара" і "Найбільш стійка пара" - переможці марафону. Під час акції буде розіграний автомобіль. Участь в розиграші зможуть взяти всі, хто перебуватиме на місці подій у призначений час і заповнить анкету з даними про себе на інформаційній стійці організаторів (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 5.07.2007 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила такі рішення: 1. Про видачу ліцензій переможцям конкурсного відбору АТЗТ "Українська незалежна ТВ-корпорація", м.Київ, ТОВ "Міжнародна комерційна ТРК" (ICTV), м.Київ, ЗАТ "ММЦ СТБ", м.Київ, ВАТ "Телеканал "Тоніс", м.Київ, ТОВ "ТРК "Експрес-Інформ", м.Київ, ЗАТ "ТРК "Україна", м.Донецьк, ТОВ "Телестудія "Служба інформації", м.Київ, ПП у формі ТОВ "ТРК "НБМ", м.Київ, ЗАТ "Телеодин", м.Київ, ТОВ "Гравіс", м.Київ, Полтавська ОДТРК "Лтава", м.Полтава, ВАТ "Київтелемонтаж", м.Київ, Рівненська ОДТРК, м.Рівне; 2. Про видачу ліцензії провайдера програмної послуги ТОВ "ТРК "Альтернатива ТВ", смт.Свеса Сумської обл., ПП "ТРК Артем", м.Костопіль Рівненської обл., ТОВ "ТРК "Цифра ТВ", м.Донецьк, фізичної особи-підприємця Марченка Олега Леонідовича, м.Димитров Донецької обл., ПП "Медіа-Зміїв", м.Зміїв Харківської обл., ТОВ "Токпобут-сервіс", м.Токмак Запорізької обл., ТОВ ТРК "Фальстап", м.Дніпропетровськ; 3. Про видачу ліцензій на мовлення КП "Редакція Городищенського районного радіо", ТОВ "М'юзік бокс Україна", м.Київ, ТОВ "ТРК "ІЗТ-Полтава", м.Полтава; 4. Про переоформлення ліцензій ТОВ Телемережа "Дельта ТВ", смт.Чорноморське АР Крим, ВМП "Горизонт", м.Первомайський Харківської обл., ТОВ "Радіо "Континент", м.Київ, ТОВ "ТРК "Дністер", м.Львів, ТОВ "Наша Прага", ПП "ТРК "НТК", м.Коломия Івано-Франківської обл., ПП "Телекомпанія "Орфей", смт.Леніне, АР Крим, ДП "Телекомпанія "ПРІОР", м.Хмельницький, ТОВ ТРК "Спектр", смт.Новопсков Луганської обл., ТОВ Компанії "Тріумф", м.Вінниця, Дирекції КГЗКОР, м.Долинська Кіровоградської обл., КП "Стрийське районне радіомовлення "Голос Стрийщини", м.Стрий Львівської обл., Української корпорації "Телебачення і радіомовлення "ЮТАР", м.Київ, ЗАТ "Телеодин", м.Київ; 5. Результати позапланової перевірки ВМП "Горизонт", м.Первомайський Харківської обл. взято до відома. За основу були взяті рішення про внесення доповнень до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору України на 2006-2007 рік , про затвердження конкурсних умов та про оголошення конкурсу на мовлення з використанням вільних радіоканалів (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.07.2007 Сьогодні на брифінґу, який відбувся у приміщені Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, були підбиті підсумки міжнародної конференції "Європейські стандарти діяльності регуляторних органів електронних ЗМІ: прозорість та незалежність", яка відбулася в Києві 3 липня під егідою Ради Європи. Голова Нацради Віталій Шевченко висловив радість, що в Україні вперше відбулася подібна конференція: "Раніше ми їздили на щорічні зібрання EPRA, бо усвідомлювали, що у нас бракує можливостей, щоб зробити щось подібне в себе, тоді як обмін і контакти між фахівцями у цій сфері дуже жваві у Європі". Також він зазначив, що був конкретний привід для проведення цієї конференції саме зараз: "Коли ми були на празькому засіданні EPRA, основною темою якого була незалежність регуляторних органів, прийшло повідомлення з Києва, що Верховна Рада без ніякої підготовки приймала зміни до закону про Нацраду. В першому читанні, без нашого відома і консультації. Суть цих змін - зробити склад Нацради ротованим, щоби політики могли влаштовувати відставки, коли діяльність органу комусь не подобається. Тому до нас приїхали колеги з країн із розвинутою демократією, щоб висловити свою думку і розповісти про тенденції в Європі". Як розповів Віталій Шевченко, тема конференції - це, з одного боку, прозорість, а з іншого - незалежність регуляторних органів: "Стосовно першого питання нам легко було говорити, бо цей склад Нацради запровадив відкриті засідання, щотижневі брифінґи, відкрив власний сайт. А от що стосується незалежності… Те, що в нас намагаються зробити політики, підпорядкувати собі всі органи, не є ознакою демократичних процесів у країні. Подібного в Європі не могло бути". За його словами, незабаром підсумки цієї конференції будуть узагальнені й видані. Як приклад він назвав те, що з усіх європейських країн ротація членів Національної ради поза її волею, з урахуванням якоїсь політичної доцільності, залишилася у Франції. Та й там вона існує лише як метод поетапної, але не одночасної зміни членів, що відбули свою каденцію. "Ми вдячні колегам із Європи, які нас підтримали, і сподіваємось, політики якось прислухаються до наших рекомендацій", - підсумував Віталій Шевченко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.07.2007 Під час сьогоднішнього брифінґу в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення голова Нацради Віталій Шевченко розповів журналістам про головні висновки Міжнародної конференції "Європейські стандарти діяльності регуляторних органів електронних ЗМІ: прозорість і незалежність". Як уже зазначалося в повідомленнях прес-служби Національної ради, усі зарубіжні експерти - представники регуляторних органів у сфері телерадіомовлення Франції, Великої Британії, Італії, Ірландії, Боснії і Герцеговини стверджували, що незалежність регуляторних органів телерадіоінформаційної сфери - вимога Ради Європи, закріплена, зокрема, у спеціальній Рекомендації Комітету міністрів від 20 грудня 2000 року. Почесний гість української столиці - голова Європейської платформи регуляторних органів у сфері аудіовізуальних ЗМІ (EPRA) Д. Міятовіч також наголосила на тому, що це незаперечна норма для країн розвиненої європейської демократії. На запитання журналістів про ухвалення в першому читанні законопроекту про внесення змін до Закону "Про Національну раду", головною метою якого є ротація складу Національної ради, В. Шевченко відповів, що подібного не могло б статися в жодній з країн - членів EPRA, оскільки рішення та рекомендації Ради Європи щодо незалежності регуляторів телерадіомовлення є сталою тенденцією демократизації Європи. "Майже не залишилося країн, де взагалі припустиме дострокове припинення повноважень членів регуляторних органів поза їх волею чи на вимогу політиків, - коментує результати конференції В.Шевченко. - Лише як виняток (приміром, Вища аудіовізуальна рада Франції) ротація практикується як спосіб почергової, а не одночасної заміни членів регуляторних органів, які відбули на своїх посадах повний термін передбаченої законодавством каденції. В Італії, наприклад, члени тамтешньої Комісії з питань комунікацій обираються на 7 років і звітують (вірніше, оприлюднюють звіти) лише перед громадськістю, а не перед органами, які їх обирали. Європейські тенденції мали б урахувати наші політики, бо їх намір впливати на регуляторний орган не лише відкриває можливості запровадження цензури у сфері ЗМІ, а й принижує їх самих і країну в цілому в очах цивілізованого світу" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.07.2007 Майданчик Національної мережі "ХІТ FM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Євпаторія-107.5МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) на фестивалі "Таврійські Ігри" став другою сценою фестивалю! Стільки автографів, скільки було роздано протягом цих 2-х днів, ще не знала історія фестивалю! Уперше "доступ до тіл" зірок був настільки відкритим. Відвідувачі фестивалю не просто спілкувалися і фотографувалися, але навіть співали разом з ними! Тіна Кароль заспівала свій хіт "Пупсик" разом із чотирирічною дівчинкою на сцені майданчика "ХІТ FM Україна"! Звичайно ж, не було відбою від шанувальниць творчості Віталія Козловського. Персоналу "ХІТ FM" навіть довелося підтягти охорону. Фіґура Олександра Пономарева, тільки-но з'явившись біля сцени "ХІТ FM", як магніт стягла всіх присутніх на території НСК "Олімпійський". Втім, все пройшло мирно і дуже весело. Ді-джеї "ХІТ FM Україна" були просто нарозхват. Вони грали разом з присутніми на фестивалі та вигравали призи, танцювали під улюблені хіти та раділи ось такому музичному лету. Чудово, що своє повноліття фестиваль "Таврійські ігри" відзначив саме у Києві - адже всі були разом! І вже зараз на офіційному Web-сайті Національної мережі "ХІТ FM Україна" ви можете подивитися на свої фотографії із зірками, аби ще раз згадати свої кращі вихідні літа з "ХІТ FM Україна": зробити це можна за цим лінком (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.07.2007 3-го липня за підтримкою ради Європи у Києві пройшла міжнародна конференція "Європейські стандарти діяльності регуляторних органів електронних ЗМІ: прозорість і незалежність". Вона складалася з двох частин: "Дотримання стандартів ліцензування: прозорість діяльності регуляторних органів і стандартів контролю" і "Незалежність регуляторних органів: законодавчі норми в Європі". У конференції брали участь координатор плану дій Ради Європи Ізабелла Хруслинська, член Вищої аудіовізуальної ради Франції Рашид Архаб, виконавчий директор з політики Управління з питань комунікацій Великої Британії Пітер Бортон, представник Директорату з питань аудіовізуального контенту Комісії з питань комунікації Італії Ліза Ді Фелічіантоніо, директор з корпоративних послуг Комісії з питань телерадіомовлення Ірландії доктор Сіаран Кіссан. З української сторони учасниками конференції були глава Нацкомісії з утвердженням свободи слова і розвитку інформаційної галузі при Президенті України Тарас Петрів, народний депутат V скликання Андрій Шевченко, голова Держтелерадіо Едуард Прутник, голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко, члени Нацради Тетяна Лебедєва, Тетяна Мокріді, Віктор Понеділко та Юрій Плаксюк. Унікальність конференції полягала в тому, що вперше Україну відвідала глава організації EPRA, що об'єднує всі регуляторні органи електронних ЗМІ Європи, пані Дуня Міятович. Іноземні гості розповіли про тк, на яких принципах будується робота в їхній країні, які законодавчі основи їхньої діяльності, як на практиці забезпечена незалежність від політичних і фінансових впливів на їхню роботу. Учасники від української сторони розповіли, які досягнення і проблеми у цій сфері є в нас. На загальну думку українських учасників конференції, покращилася ситуація з прозорістю медіа і діяльності регуляторних органів, норми базових законів близькі до європейського. Однак і в організаторів, і в гостей конференції викликають тривогу спроби деяких політиків погіршити законодавчий клімат і установити контроль над Нацрадоб. "Демократія у країні неможлива без свободи слова, а свобода слова, у свою чергу - без незалежності органу, що регулює діяльність електронних ЗМІ. У більшості країн це один з найважливіших індикаторів реальних демократичних перетворень. Цьому сприяють і рекомендації Ради Європи, якими керуються всі країни-члени EPRA. В основі мають стояти питання професіоналізму, інтереси глядачів і слухачів, а для цього треба зменшувати можливість впливу політиків і гравців ринку на прийняття рішень, - розповіла "Телекритиці" член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Тетяна Лебедєва. - Це і пролунало як основна думка конференції". Крім того, за її словами, багато західних колег висловилися за те, щоб зміни в законодавстві працювали на подальше поліпшення, а не погіршення роботи Нацради, щоб ці закони реально виконувалися на практиці. Необхідно переглянути систему фінансування Нацради, тому що фінансова незалежність - одна з необхідних умов. Неприпустимми є погрози ротації чи дострокового припинення повноважень окремих членів Нацради або "четвірок" чи то від парламенту, чи то від Президента. Такі явища характерні тільки для авторитарних режимів. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вже домовилася про те, що вивчить і узагальнить усі матеріали конференції. За результатами будуть вироблені рекомендації для Нацради, для Верховної Ради, для Кабінету міністрів і судової галузі влади. Так що незабаром підняті на конференції питання знайдуть своє практичне втілення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 3.07.2007 "Захистити Національну раду від політичного тиску та втручання в її роботу", - така думка прозвучала в багатьох виступах учасників міжнародної конференції "Європейські стандарти діяльності регуляторних органів електронних ЗМІ: прозорість і незалежність", що відбулася сьогодні, 3 липня, під егідою Ради Європи. У численних виступах учасників наголошувалося на необхідності створення гарантій захищеності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Усі зарубіжні експерти - представники регуляторних органів у сфері телерадіомовлення Франції, Великої Британії, Італії, Ірландії, Боснії і Герцеговини наголошували на тому, що незалежність цих установ - вимога Ради Європи, закріплена, зокрема, у спеціальній Рекомендації Комітету міністрів від 20 грудня 2000 року. Почесний гість української столиці - голова Європейської платформи регуляторних органів у сфері аудіовізуальних ЗМІ (EPRA) Д. Міятовіч також наголосила на тому, що це незаперечна норма для країн розвиненої європейської демократії. Представники регуляторних органів кількох країн Європи охоче приїхали на цю конференцію після того, як у травні під час останнього засідання EPRA (об'єднання 49 європейських регуляторних організацій) з Києва надійшло повідомлення про ухвалення в першому читанні наспіх підготовленого законопроекту про внесення змін до Закону про Національну раду з метою проведення ротації її складу парламентом, що є очевидною спробою прямого політичного диктату щодо незалежного конституційного органу (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.07.2007 "Європейські стандарти діяльності регуляторних органів електронних ЗМІ: прозорість і незалежність". Під такою назвою сьогодні, 3-го липня 2007-го року, вперше в Україні відбулася Міжнародна конференція. Її співорганізатори - Європейська комісія Ради Європи, Національна комісія з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. На конференції обговорювалися такі питання: повноваження регуляторних органів у сфері ЗМІ (європейські моделі і стандарти діяльності); повноваження Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; дотримання стандартів ліцензування - прозорість діяльності регуляторних органів і стандартів контролю; незалежність регуляторних органів (законодавчі норми в Європі). У виступах та обговоренні зазначених питань взяли участь: Ізабелла Хруслінська, координатор плану дій Ради Європи; Дуня Міятовіч, директор відділу телерадіомовлення Регуляторного агентства з питань комунікацій Боснії і Герцеговини (CRA), голова EPRA; Рашід Архаб, член Вищої аудіовізуальної ради Франції (CSA); Пітер Бортон, виконавчий директор з політики Управління з питань комунікацій Великобританії (OFCOM); Ліза Ді Фелічіантоніо, представник Директорату з питань аудіовізуального контенту Комісії з питань комунікацій Італії (AGCOM); доктор Сіаран Кіссан, директор з корпоративних послуг Комісії з питань телерадіомовлення Ірландії (BCI); Тарас Петрів, голова Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України; Андрій Шевченко, голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації у Верховній Раді України 5-го скликання; Едуард Прутнік, голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України; Віталій Шевченко, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; Юрій Плаксюк, заступник голови Національної ради; Тетяна Лебедєва, Тетяна Мокріді, Віктор Понеділко - члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; Анатолій Новицький, директор ліцензійного департаменту Національної ради; Микола Гриценко, начальник відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю Національної ради; Ольга Большакова, голова правління Східноєвропейського інституту проблем медіа; Павло Моїсеєв, представник "Інтерньюзу" в Україні; Катерина Котенко, виконавчий директор Індустріального телекомітету; Катерина М'ясникова, виконавчий директор Незалежної асоціації мовників; Валерій Іванов, президент Міжнародного благодійного фонду "Академія журналістської преси". Учасники конференції наголошували на важливості регуляторних органів сфери електронних ЗМІ для збереження європейської демократії, а також вітали співпрацю в єдиній родині регуляторних організацій Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення. За результатами Міжнародної конференції планується окреме видання її матеріалів, виступів та обговорень (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.07.2007 Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко спростовує інформацію, поширену сьогодні на кількох сайтах (зокрема, зорієнтованою на журналістів "Телекритиці"), про те, що всю поширювану сьогодні телерекламу Партії реґіонів, Блоку Юлії Тимошенко, "Нашої України" слід віднести до агітаційних матеріалів, а не до соціальної реклами. Справді, під час сьогоднішнього брифінґу в Києві В.Шевченко, відповідаючи на запитання журналістів, заявив, що поява передчасної політичної (а отже, й агітаційної) реклами на телебаченні та радіо зумовлена недосконалістю чинного законодавства, яке регламентує поширення агітаційних матеріалів під час певних періодів офіційної виборчої кампанії, але не забороняє - до початку виборчої кампанії. І тому, зазначає В.Шевченко, перед початком виборів політичну рекламу транслюють у загальних рекламних блоках. Однак голова Національної ради, по-перше, висловлював свою особисту думку, а не позицію очолюваного ним органу, а по-друге, він не оцінював загалом усі рекламні ролики, що транслюються нині по телебаченню: кожен має бути окремо проаналізований. Для цього, до речі, створено незалежну Експертну раду з відомих медіа-фахівців, висновками яких користуватиметься й Національна рада (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.07.2007 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення створила комісію для аналізу політичної реклами. Про це, як передає Радіо "Свобода", сьогодні на брифінґу в Києві повідомив голова Нацради Віталій Шевченко. Комісія аналізуватиме агітаційні й політичні матеріали, надаватиме висновки, на основі яких розроблятимуть рекомендації для мовників або застосовуватимуть санкції (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 2.07.2007 Справжній літній сюрприз для своїх слухачів підготувала столична сателітарна мережева станція "Love Radio" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Харків-107.9МГц, а крім того - Інтернет-мовлення). Відтепер номер телефону прямого ефіру запам'ятовувати стана набагато простіше, адже останні цифри - частота "Love Radio" у Києві: 95 і 2. З 4-го липня номери телефонів радіостанції будуть змінено. Відтепер до студії прямого ефіру можна буде телефонувати за номером (044)-536-95-20; автовідповідач для записів ваших повідомлень радощів та дріб'язків життя матиме номер (044)-536-95-21; директор ТОВ ТРК "Радіо Кохання" - телефон (044)-536-95-25; комерційний директор - (044)-536-95-23. Рекламна служба відповідатиме за номером (044)-536-95-22 (телефон і факс); служба PR - (044)-536-95-27, а офіс: (044)-536-95-24 (Джерело: Інформацію надала ).
  • 2.07.2007 Олександр Пономарьов визначив переможця акції "Мільйон дітей для України", яку проводила столична сателітарна мережева станція "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення)! Нарешті слухачі дізналися, кому дістанеться двокімнатна квартира! В ранковому шоу "Ранок на сніданок" гість - Олександр Пономарьов допоміг визначити переможця. З чотирьох закритих конвертів було обрано один. Тож, переможцями стали Ольга та Андрій Басюк з Київської області, селища Корчувате. Ведучі ранкового шоу Андрій Байда та Аня Верес разом із Олександром Пономарьовим привітали подружжя Басюків та маленького Микиту з перемогою. А Ольга довго не могла повірити, що саме вони є головними героями акції "Мільйон дітей для України". Усі фіналісти акції отримали приємні подарунки від зірок української естради: дитяче ліжечко від співачки Марини Діа, велосипед від гурту "Мандри", крісло для готування немовлят від гурту "Нумер 482" та коляску від "Нашого Радіо". Найближча радіостанція "Наше Радіо" вітає усіх учасників акції, адже в кожній сім'ї з'явилась довгоочікувана дитинка, а це справжнє щастя і перемога! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.07.2007 У павлоградському ефірі ТОВ фірма "Волинь" (100.9МГц), що розпочала мовлення в місті у тестовому режимі 20-го червня, сталися зміни. Плей-ліст станції, що досі містив хіти рок- та поп-музики, наразі складається, головним чином, з рок-композицій останніх років. Також на хвилях станції почали з'являтися джинґли "Radio One", що потроху витісняють джинґли "Ніка-FM" (Інформація з власних джерел).
  • 2.07.2007 У вівторок, 3-го липня 2007 року, о 10.30у холі конференц-зали "А" київського готелю "Русь" на вул. Госпітальній, 4 відбудеться брифінґ для журналістів голови Європейської платформи регуляторних органів у сфері телерадіомовлення (EPRA) Дуні Міятович та голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка. Йтиметься про роль і місце Національної ради в нинішній Україні відповідно до стандартів Ради Європи. Журналісти зможуть поставити запитання керівникові Європейського об'єднання регуляторних органів, членом якого є українська Національна рада. Брифінґ проводиться в рамках Міжнародної конференції "Європейські стандарти діяльності регуляторних органів електронних ЗМІ: прозорість і незалежність", яку проводять Європейська комісія Ради Європи, Національна рада та Національна комісія з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України за участю представників регуляторних органів Франції, Великобританії, Італії, Ірландії, Боснії і Герцеговини (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.07.2007 Визначено четвертого фіналіста акції "Мільйон дітей для України!", яку проводить столична сателітарна мережева станція "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення). Фіналістом четвертого тижня акції стала родина Шейко! Сім'я Шейко перемогла із загальним балом 1 437, з яких 129 SMS-голосів та 1308 інтернет-голосів. Нагадуємо, що 1-го червня розпочався фінальний етап акції "Мільйон дітей для України". Участь у фіналі беруть 20 пар обраних шляхом жеребкування, що народили дитину в період з 10-го березня по 20-го червня 2007 року. Щотижня серед відповідної п'ятірки учасників шляхом інтернет та SMS-голосування обирається по одному переможцю тижня. Далі, серед фіналістів в ефірі "Нашого Радіо" в присутності нотаріуса шляхом жеребкування обиратиметься переможець, що і отримає двокімнатну квартиру! (Джерело: Сайт радіостанції).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини червня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024