Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Листопад 2007 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

  • Радіоанонс

  • Новини жовтня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.11.2007 Днями інтернет-портал "DVB Движение на пути к совершенству" повідомляв про презентацію цифрового радіостандарту DRM, проведену за ініціативи Міжнародного Консорціуму з цифрового радіомовлення DRM при підтримці Національної радіокомпанії та Концерну РРТ на нараді в Києві 27-го листопада. На брифінґу, який пройшов у Нацраді з питань телебачення і радіомовлення 28-го листопада, тема мовлення в системі DRM мала своє продовження. Йдеться про рішення НР щодо оголошення конкурсу 6-го грудня цього року на частотах середнього діапазону для розгортання мовлення в системі DRM. "Цей діапазон є перспективним, - відзначив перший заступник голови Нацради І. Курус. - Тому що відповідно до рекомендацій Європейського Союзу зв'язку він може використовуватися під цифровий стандарт радіомовлення DRM". Раніше частоти у цьому стандарті вже виставлялися на конкурс. Втім, бажаючих взяти у ньому участь не знайшлося. На думку І. Куруса, сьогодні, коли Україна максимально підійшла до практичної реалізації переходу телерадіомовлення на цифрові стандарти, очікуються дуже активні дії у цьому напрямі з боку радіомовників. "Фактично ми зробили роботу, яку мала зробити Національна радіокомпанія", - закинув І. Курус. Йдеться про позапланову перевірку Національної радіокомпанії України (НРКУ), в результаті якої вилучено понад 100 частот, на яких НРКУ не веде мовлення з 1999 року. Вони нанесені на карту, визначено їхні зони покриття. Щодо конкурсу, на нього виставлені 4 канали. В одному - 13 середніх частот, у другому - 14. В окремі канали виділені Львівський передавач потужністю 1 МВт, "який фактично перекриває не лише територію України, а й половину Європи"; так само Миколаївський передавач потужністю1,2 МВт, який "добиває" майже до Китаю. "Це дуже важлива справа, - підсумував І. Курус. Ці передавачі зараз стоять і завдають шкоди Концерну РРТ. Їх треба прогрівати. Це така штука, яка якщо не працює, вона виходить з ладу. Таким чином, Концерн РРТ, не отримуючи грошей, фактично інвестує в залізо, яке нікому не потрібно". Ігор Курус навів також приклад, коли виявлено ретрансляцію програм радіостанції РТРК "Голос России" (РФ) на двох частотних присвоєннях, ліцензійно закріплених за НРКУ (Львівська обл., Миколаївська обл.). "Все ж таки, ми живемо в правовій державі", - сказав І. Курус, висловивши впевненість, що й Національна радіокомпанія має взяти участь у конкурсі на частотах середнього діапазону для розгортання мовлення в системі DRM (Джерело: Портал "DVB Движение на пути к совершенству").
  • 30.11.2007 Одразу кілька столичних FM-радіостанцій розпочали онлайн-трансляцію своїх програм у всесвітній мережі Інтернет. "Радіо 5 - Ретро FM" можна слухати за посиланням http://glob.radiogroup.com.ua/live/retro128.m3u; радіо "Джем FM" - за посиланням http://glob.radiogroup.com.ua/live/jamfm128.m3u; "Radio One" - за посиланням http://glob.radiogroup.com.ua/live/radioone128.m3u; "MusicРадіо" - за посиланням http://glob.radiogroup.com.ua/live/musicradio128.m3u; "Доросле радіо 106FM" - за посиланням http://glob.radiogroup.com.ua/live/106fm128.m3u та "Авторадіо-Україна" за посиланням http://glob.radiogroup.com.ua/live/avtoradio128.m3u. Усі потоки транслюються зі швидкістю 128kbps, 44kHz Stereo. Тим часом, радіо "Europa Plus Україна" до звичного потоку 64kbps (http://glob.radiogroup.com.ua/live/europaplus64.m3u) додало потік швидкістю 128kbps - http://glob.radiogroup.com.ua/live/europaplus128.m3u (Джерело: Сайт http://glob.radiogroup.com.ua/live/).
  • 30.11.2007 Останнім часом в місті Дніпропетровськ не чути трансляцій програм столичного "Радіо Шарманка" на "нижній" частоті 73.46МГц. Тим часом, мовлення станції на основній частоті - 104.0МГц - триває в місті у звичному режимі (Інформація з власних джерел).
  • 29.11.2007 21-го листопада 2007 р. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про оголошення конкурсу на мовлення з використанням вільних радіочастот для телерадіомовлення. Сьогодні, 29-го листопада 2007 р., оголошення про конкурс на мовлення з використанням вільних радіочастот для телерадіомовлення із зазначенням конкурсних умов було опубліковано в газеті "Голос України" та розміщено на Web-сайті Національної ради. Докладнішу інформацію про конкурс дивіться на Web-сайті Національної ради в пункті меню "Конкурси", папка "На канали та частоти", або ж на нашому порталі в розділі "Конкурси на радіочастоти" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.11.2007 Анатолій Векслярський, відомий під псевдонімом DJ Толя, відтепер працюватиме над власною радіопрограмою на муніципальному "Радіо Київ 98 FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення). Программа виходитиме в ефір щопонеділка о 9-ій ранку. У ній Анатолій за допомогою слухачів аналізуватиме українську та російську музику. Однією з рубрик програми буде афіша київських музичних подій. За словами Анатолія, він отримав запрошення від виконувача обов'язків директора "Радіо Київ" Андрія Васіна, який поставив єдину вимогу - "працювати так, аби тобі було комфортно". "Програма матиме назву "Київ Vexlarsky", - розповів Векслярський "Телекритиці". - Поки ми точно не визначилися з її хронометражем - дві години чи одна. Завтра я їду на радіо, де будемо робити обкладинку для програми". Нагадаємо, донедавна Анатолій працював керівником відділу музичних проектів на каналі ТОНІС. Причиною свого звільнення він назвав те, що за півроку жоден з бюджетів його програм так і не був підписаний (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.11.2007 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення офіційно оголосила конкурс на останні аналогові телерадіочастоти: умови конкурсу та номінали пропонованих мовникам частот надруковано в газеті "Голос України" 29 листопада 2007 року. Зі 181 частоти, що пропонуються мовникам без обмеження територіальної категорії (тобто претендувати на них можуть як великі загальнонаціональні мовники, так і місцеві телекомпанії). Серед пропонованих до освоєння каналів є навіть чотири цілісні частоти (24 год./добу): Миколаїв, Енергодар (Запорізька обл.), Ульянівка (Кіровоградська обл.), Дубно (Рівненська обл.). Пропонуються також до освоєння нічні години в обласних центрах Житомирі та Одесі. Серед радіочастот привертають увагу три великі пакети (по 14 частот) на мовлення у Криму, один з яких призначений для загальнонаціонального, другий - реґіонального, третій - місцевих мовників. Заяви на участь у конкурсі приймаються з 29.12.2007 року за адресою: вул. Прорізна, 2, м. Київ, т. (044)-278-73-04. Граничний термін подачі заяв на видачу ліцензії до 18.00 години 29.01.2008 року. Переможців конкурсу має бути визначено до 28.03.2008 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.11.2007 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення позбавила ліцензії одну з радіокомпаній Миколаєва за ретрансляцію передач радіо "Голос России" (вочевидь, мається на увазі частота НРКУ в Миколаївській області - ред.). Про це на вчорашній прес-конференції в Києві розповів заступник глави Нацради Ігор Курус. За його словами, даний випадок є "безпрецедентним", адже замість передач радіо "Голос России" тут "могла б здійснювати мовлення своя радіокомпанія". Пан Курус також прокоментував голосний конфлікт з операторами кабельних мереж, що продовжують чинити опір спробам витиснення російських телеканалів зі стандартних абонентських пакетів, погрожуючи оголосити страйк. Ігор Курус висловив своє здивування тим, що оператори кабельних мереж чомусь надають перевагу деяким "іноземним мовникам" (їхня національна приналежність не була при цьому позначена). Глава Нацради з ТРМ Віталій Шевченко, у свою чергу, заявив, що іноземні телеканали на КТБ займаються "агітацією, за кого проголосувати". "Як ви вважаєте, у принципі може бути європейська країна, на території якої ну просто повально домінує чужий мовник, що плює на інформаційні закони цієї держави?" - заявив Віталій Шевченко. За його словами, Нацрада домагатиметься "щоб ця сфера, так само, як і всі, була регульована і підпорядкована вимогам законодавства" (Джерело: Портал "Новый Регион").
  • 28.11.2007 Національна рада з питань телебачення та радіомовлення здійснила перевірку Національної радіокомпаніїї, в ході якої виявилося, що остання не використовує 170 з 271 зазначених у ліцензії середньохвильових частот. В зв'язку з цим Нацрада оголосила конкурс на мовлення на цих частотах. "Ми сьогодні оголосили новий конкурс на мовлення на частотах середнього діапазону, - заявив перший заступник голови Нацради Ігор Курус. - Цей діапазон є перспективним, оскільки може використовуватися під цифровий стандарт радіомовлення DRM". За словами пана Куруса, Нацрада "визначила зони покриття цих частот і вибудувала з них певні мережі для того, щоб компанія-переможець мала змогу покрити найбільшу частину України за допомогою DRM-мовлення". Вилучені частоти Нацрада умовно об'єднала в чотири канали, які, власне і виставила на конкурс. В першому з них знаходиться 15 частот, і максимальний ліцензійний збір за цей канал складає 3 150 455 грн. В другому - 14 частот (вартість збору - 3 434 361 грн). Третій канал включає лише один львівський передавач, який, за словами голови Нацради Віталія Шевченка, покриває своїм сигналом "окрім території України ще півЄвропи" (вартість збору - 4 443 423 грн). Четвертий канал - це передавач, розташований у Миколаєві (вартість збору - 4 977 673 грн) (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 28.11.2007 "Радіо Кохання" затвердило в Нацраді з питань телебачення та радіомовлення нові позивні: раніше офіційним позивним були слова "Радіо Кохання", відтепер брендовий джинґл звучатиме як "Лавра-діо". Нагадаємо, що 24 жовтня Нацрада з питань ТБ і РМ винесла компанії попередження: серед невідповідностей, виявлених у ході планової перевірки, було виявлено невідповідність позивних (у ліцензії було зафіксовано "Радіо Кохання", а в ефірі звучало "Лав Радіо"). У ході пояснень змін до ліцензії, радіокомпанія заперечила будь-який зв'язок із "лаврами", проте пояснила необхідність збереження в джинґлі слова "лав" міркуваннями розвитку бренда. Останнє переоформлення ліцензії "Радіо Кохання" робило 12 жовтня 2007 року у зв'язку зі зміною власників і збільшенням потужності передавача. Тоді було зафіксовано зміну структуру власності: були - ПП "ТЕРОКС", Київ; А.Ф. Ставров; стали - ПП "ТЕРОКС", Київ; ТОВ ТРК "Радіо Кохання". Також на засіданні Нацради було прийнято рішення щодо переоформлення ліцензії ТОВ ТРК "МАН", м.Львів, у зв'язку із зміною власників: були - ТОВ "Ер.Ем.Еф.", м.Львів (65%); Львівська міська громадська організація "Українсько-польське медіатовариство", м.Львів (25,8%); Заєць Р.В., Пограничний О.О. (по 2,5%), Колективне підприємство "Дженнік Кійовскі" (4,1%), м.Київ; стали - ТОВ "Ер.Ем.Еф.", м.Львів (96,4%); АТ "Брокер ФМ", Польща (3,59%). Радіо "Шансон" ("Українська радіогрупа") офіційно оформило ліцензію на частоті 101.5МГц ("Лідер-Рекордс") у м.Севастополі. Переоформлення відбулося у зв'язку зі зміною власників та позивних ("Радіо 101.5" на "Радіо "Шансон"): були - фізичні особи Гончарова М.Л., Барсенєв І.Г., Барсенєв О.І., Демешев О.Є., Базулін О.А.; стали - ДП ТРК "Сенс" ТОВ фірми "Февраль" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.11.2007 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення: 1. Про видачу та переоформлення ліцензій на мовлення переможцям конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних радіоканалів, оголошеного 03.09.2007 р.: Миколаївській ОДТРК, м.Миколаїв; Волинській ОДТРК, м.Луцьк; ПП "Радіостудія "Сяйво", м.Коломия Івано-Франківської обл.; ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів; ТОВ "ТРК Моріон", м.Євпаторія, АР Крим; ТРО ПП "Радіо-1", м.Одеса; Херсонській ОДТРК "Скіфія", м.Херсон; Харківській ОДТРК, м.Харків; "Мистецько-інформаційному "РТВ-Центру "Вежа" у формі ТОВ, м.Конотоп Сумської обл.; Житомирській ОДТРК, м.Житомир; ПП РК "Карітас-Едегем", м.Червоноград Львівської обл.; ПП "ТРК "Центр", м.Сімферополь. 2. Про переоформлення ліцензій ТОВ "ТРК "Лідер-Рекордс", м.Севастополь; ТОВ "ТРК "МАН", м.Львів; ТОВ "ТРК "Радіо Кохання", м.Київ, ТОВ "ТРК "Контакт", м.Запоріжжя; Миронівській телестудії "Миронівка", м.Миронівка Київської обл.; ТОВ "СКТ "ТВП "Формат", м.Маріуполь Донецької обл. Розглянувши матеріали позапланової перевірки ТОВ "АР Ю М'ЮЗІК", стосовно виконання Указу Президента від 15.10.2007 № 970 "Про оголошення в Україні трауру", Національна рада ухвалила рішення оголосити ТОВ "АР Ю М'ЮЗІК" попередження. Стосовно цієї самої ТРО у зв'язку з встановленням факту протидії Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення - конституційному, постійно діючому, колегіальному, наглядовому та регулюючому державному органу в галузі телерадіомовлення з боку керівників телерадіоорганізації ТОВ "АР Ю М'ЮЗІК", м.Київ, у проведенні перевірки, що виявилося у застосуванні до державних службовців фізичної сили озброєними людьми та силовому вилученні в них документів та службових посвідчень, Національна рада ухвалила рішення звернутися до суду про анулювання ліцензії на мовлення ТОВ "АР Ю М'ЮЗІК", м.Київ, НР №2335 від 19.10.2005 р. За результатами позапланової перевірки попередження винесено Національній радіокомпанії України. Ухвалено рішення анулювати ліцензію на мовлення низки частот, на яких не здійснюється мовлення (НР №0500 від 11.12.2002 р.). 31 частота виставлена на конкурс. Крім того, на сьогоднішньому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення погодила Державну програму впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні з урахуванням зауважень і пропозицій Національної ради, узгоджених із Державним комітетом телебачення і радіомовлення України та Національною комісією з питань регулювання зв'язку України. Національна рада ухвалила рішення направити проект Державної програми цифрового телерадіомовлення в Україні до Кабінету Міністрів України на затвердження (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.11.2007 За матеріалами позапланової перевірки Національної радіокомпанії України (НРКУ) Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження компанії, а також вилучила понад 100 частот, на яких НРКУ не веде мовлення з 1999 року. Серед виявлених порушень зафіксовано відсутність мовлення на 170 частотних присвоєннях із 271-го, зазначених у ліцензії (в поясненні керівництва НРКУ зазначено, що мовлення не відбувається через недостатнє фінансування); виявлено ретрансляцію програм радіостанції РТРК "Голос России" (РФ) на двох частотних присвоєннях, ліцензійно закріплених за НРКУ (Львівська обл., Миколаївська обл.). Усі вилучені частоти Нацрада планує виставити на конкурс, який буде оголошено 6 грудня 2007 року - йдеться про частоти середнього діапазону для розгортання мовлення в системі DRM. До речі, на минулому конкурсі була пропозиція щодо DRM, однак жоден із мовників нею не зацікавився. Проте, як наполягає Ігор Курус, перший заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення: "Нині Україна фактично підійшла до переходу на цифрове радіомовлення, ми очікуємо на активність компаній щодо DRM. Ми також впевнені, що й Національна радіокомпанія має взяти участь у цьому конкурсі". За словами пана Куруса, на конкурс буде виставлено чотири канали: в одному каналі - 13 частот, в другому - 14; а от окремо на конкурс пропонується львівський передавач потужністю 1 МВт ("який покриває половину Європи") і Миколаївський передавач (1,2 МВт), який, за словами Куруса, "дістане ледь не до Китаю" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.11.2007 Нацрада з питань телебачення і радіомовлення затвердила Державну програму впровадження цифрового мовлення в Україні, погодивши свої пропозиції із Держкомтелерадіо (Концерн РРТ) та НКРЗ. Найближчим часом програму буде винесено на затвердження Кабінету Міністрів. Принципові положення, які відрізняють погоджену програму від проекту, пропонованого Мінтрансзв'язку (на момент вироблення програми КРРТ перебував під юрисдикцією цього відомства), це те, що "цифра" запроваджуватиметься в Україні одразу у двох стандартах - MPEG 2 і MPEG 4 (за пропозицією КРРТ, це мав бути технічно прогресивніший MPEG 4), а також те, що з державного бюджету планується витратити на запровадження цифрового мовлення лише 1 млрд 85 млн 949,3 тис. грн. Решту 4 млрд 791 млн 77,2 тис. грн. планується залучити з інших джерел. Нагадаємо, що за програмою Мінтрансзв'язку (КРРТ) передбачалося, що на програму має буде виділено 2,934 млрд грн. Як пояснював "Телекритиці" Олександр Богданов, більшість цих грошей має піти на побудову опор під одне повноцінне покриття (одне з 8-ми цифрових покриттів, виділених Україні в рамках "Женеви-2006"), яке стане базою для розгортання на його основі комерційних мультиплесків. За узгодженим проектом програми, тепер замість 450-ти веж буде побудовано лише 64. Питання ж про виділення цілісного державного мультиплексу (під 8-10 державних (суспільних) телеканалів) у новому проекті не передбачено. Принциповим розходженням двох проектів, за словами Ігоря Куруса, першого заступника голови Нацради України, є те, що в проекті Мінтрансзв'язку наголос робився на будівництві веж, а Нацрада акцентує на забезпеченні населення сигналом. Таким чином, зекономлені на будівництві гроші буде переорієнтовано на закупівлю соціальних set-top-box'ів. Як наголосив Віталій Шевченко, голова Нацради України з питань ТБ і РМ, "цей проект чекав на затвердження більше року. Тепер же ми розпочинаємо активні дії щодо впровадження цифрового мовлення в країні" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.11.2007 На нашому порталі в розділі "Читалка" розміщено rar-file із текстом виступу А. С. Карпія на Міжнародному форумі DRM, що відбувся вчора у Києві. Виступ було присвячено питанням, пов'язаним із переходом до цифрового мовлення і зокрема - цікавому та перспективному стандатру цифрового мовлення "HD Radio", що вже більше року тестується в Україні.
  • 28.11.2007 Питання впровадження в Україні цифрового стандарту за ініціативи Міжнародного Консорціуму з цифрового радіомовлення DRM при підтримці Національної радіокомпанії та Концерну РРТ обговорювалися 27-го листопада на нараді в Києві. В її рамках відбулася презентація радіоформату DRM, яку розпочав Голова Міжнародного Консорціуму Пітер Зенгер. Він сказав, що нова глобальна цифрова система, якою є DRM, могла бути в Україні ще 10 років тому. За цей час до складу Консорціуму увійшли виробники, мовники, зв'язківці, університети, урядові організації з різних країн світу. В основному отримала розповсюдження в Європі, існує в Північній Америці, тестується в Індії, ПАР, Бразилії та інших країнах. Зробивши одноразовий внесок 100 доларів, ваше ім'я з'явиться на сайті DRM, ви можете використовувати фірмовий логотип. Консорціум існує для того, щоб створювати сучасні DRM-системи. Спочатку робота здійснювалася на коротких хвилях, у процесі еволюції формат розширився на середні хвилі. У підсумку, за словами Пітера Зенгера, DRM стане універсальною єдиною системою, яка буде охоплювати весь радіомовний спектр від 150 КГц до 108 МГц; якістю, близькою до FM, зниженням перешкод, інтерференцій, шумів. Приймачі у системі DRM матимуть можливість використовувати альтернативні частоти, текст та картинку на дисплеї, іншу інформацію. Якщо вам необхідно відволіктися, програму можна буде записати. Приймачі, здатні приймати системи DRM, коштують десь 200 доларів. Втім, при певних переробках, можна буде використовувати існуючі передавачі (модернізація обійдеться у 25% від вартості нових апаратів). Це також забезпечує економію електроспоживання. Для локального мовлення передбачена трансляція на різних мовах. Ця гнучка система забезпечує мовникам можливість використовувати різноманітні режими. У роботі використовується стандарт MPEG-4, що є зайвим показником якості. Продемонструвавши роботу дисплея приймача, Пітер Зенгер представив найбільш авторитетних виробників апаратури. Зокрема, які працюють над приймачами для автомобілів. Доповідач зупинився на важливості виробництва мікросхем, розробці чіпу, продемонстрував один із зразків, залитий сіліконом. Тут знаходиться понад 1000 чіпів, собівартість кожного з них - не перевищує 1 євро. Виключної важливості також надається виробництву антен, які не обов'язково мають бути довгими. Під час експериментів звук не спотворювався навіть під високовольтною лінією електропередач. До того ж, все це дозволяє мати значну зону охоплення. "Тож, якщо Україна вирішить провести у себе тестування системи, Консорціум готовий надати для цього всебічну допомогу", - сказав, підводячи підсумок доповіді, Пітер Зенгер. На нараді з німецького боку також виступили керівник проектів Альберт Вааль, керівник компанії "Телефункен" Йоген Хуберт (на сьогодні - "Транс радіо"), директор міжнародної компанії Ендрю Флір. Зокрема, Альберт Вааль поділився підсумками експерименту з локальним мовленням та доповів про роботу з розвитку DRM+. Виступи німецьких фахівців викликали чимало запитань. Це з одного боку свідчить про зацікавленість, яку виявили українські знавці ефіру до DRM, а з іншого - про непростий шлях, який мають пройти новітні цифрові радіосистеми від презентації до широкого впровадження у практику (Джерело: Портал "DVB Движение на пути к совершенству").
  • 28.11.2007 Столичне радіо "Nostalgie" 99FM (99.0МГц) відновило онлайн-трансляцію своїх програм у всесвітній мережі Інтернет. Трансляцію можна слухати у стандарті Real Audio за лінком http://antenna.lucky.net/nostalgie.ram, а також у стандарті Streaming MP3 - зі швидкістю 64kbps за цим посиланням - http://antenna.lucky.net/nostalgie.m3u та зі швидкістю 64kbps за цим посиланням - http://antenna.lucky.net/listen.asx (Джерело: Інформацію надала ).
  • 28.11.2007 Учора хмельницьке радіо "Контакт" (Хмельницький-107.1МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц) відновило своє мовлення після більш ніж двотижневого мовчання (Джерело: ).
  • 28.11.2007 В ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) нещодавно з'явилася нова інформаційна рубрика - "Не хворій!". Рубрика в різних аспектах розповідає про те, як боротися із застудними захворюваннями, звичними для осінньо-зимового періоду. Ви дізнаєтеся про способи лікування та профілактики цих захворювань в різні історичні періоди та в різних куточках земної кулі, почуєте поради від наших бабусь та зірок естради, а також про те, як лікуються від грипу та застуди відомі люди (Власна інформація).
  • 28.11.2007 Довгоочікуваний подарунок всім слухачам донецької мателітарної мережевої станції "MFM Station" (Донецьк-104.1МГц, Деіпропетровськ-90.9МГц, Луганськ-102.3МГц, Львів-104.3МГц, Чернігів-107.7МГц, Київ - HD Radio, потік URG-3, на частоті 101.1МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) - перша фірмова збірка "MFM Top 20". "Magic Records Ukraine" представляє добірку найкращих хітів "MFM Station"! На диску - Mika, Axwell, Eric Prydz vs. Floyd, Timbaland, Yanou feat. Liz, Dutch Maffia, Mason vs. Princess Superstar, Outwork feat. Mr Gee, Kosheen, Delano & Crockett, VooDoo & Serano, David Guetta vs. The Egg, Alex Guadino, Comiccon, t.A.T.u., Prezioc & Marvin, Sonique, Cascada, Kalwi & Remi, Reamon. Bonus track: Nelly Furtado - Say it Right (Dummies Club Remix). "MFM Top 20" - насолоджуйся найкращим! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.11.2007 Завтра о 13-ій годині відбудеться брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема, про видачу ліцензій провайдера програмної послуги та ліцензій на мовлення, про переоформлення ліцензій Національної ради, а також про результати планових перевірок низки ТРО. Також будуть розглянуті питання про дотримання телерадіоорганізаціями порядку мовлення в дні трауру, про встановлення факту відмови керівництва ТОВ "АР М'юзік" м.иїв, у проведенні працівниками Національної ради перевірки його діяльності відповідно до вимог законодавства України та про погодження Державної програми впровадження цифрового телебачення в Україні. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.11.2007 Столична сателітарна станція Dance radio "Kiss FM" врешті розпочала повноцінне мовлення в ефірі міста Маріуполь Донецької області. Відтепер у цьому місті на частоті 101.7МГц, де досі звучав музичний нон-стоп з місцевої студії, звучать програми з Києва (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.11.2007 29 листопада о 14.00 на порталі Інтернет-видання "Телекритика" за адресою http://chat.telekritika.ua відбудеться чат-конференція за участю голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Віталія Шевченка на тему "Діяльність регуляторного органу в умовах політичної та ринкової нестабільності". До обговорення пропонуються питання можливих змін у Нацраді після створення нової парламентської коаліції; політичної незалежності регуляторного органу - та зміни до закону про Нацраду, пропоновані депутатом ВР Оленою Бондаренко (ПР), оцінка зробленого за рік роботи - позитиви і негативи у діяльності нинішньої Нацради. Цифровий конфлікт: хто відповідатиме за "цифру" в Україні і в чому суть "цифрового" протистояння Нацради та Мінтрансзв'язку? Яка "цифра" буде в Україні - MPEG 2 чи MPEG 4 і чому? Як вважає пан Шевченко, які зміни очікують ринок з переходом із аналогового мовлення на цифрове? Чим викликані відкриті конфлікти Нацради з каналами RU Music и News One, а також одеським каналом "АТВ"? Чи відберуть ліцензію у радіо "Люкс-FM" і які трансформації чекають на сектор державного та комунального мовлення? Чому Нацрада не може забезпечити прозорості медіавласності в країні? Чи прийдуть на медіаринок нові олігархи і великі інвестиції? Ці та інші проблеми пропонуємо обговорити з Віталієм Шевченком 29-го листопада. Свої запитання ви можете вже зараз, висилавши їх на адресу . Чат-конференції проводяться у рамках проекту співробітництва та обміну досвідом з регіональними медіа за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки, Міжнародного фонду "Відродження" та USAID. "Телекритика" запрошує журналістів із реґіонів ставити свої запитання Віталію Шевченку та присилати їх заздалегідь у разі, якщо вони не матимуть можливості взяти участь у чаті в режимі реального часу. Після завершення бесіди вони матимуть нагоду використати відповіді пана Віталія у своїх матеріалах за умови посилання на "Телекритику". Чати з цікавими особистостями зі світу медіа (і не тільки) проходитимуть на "Телекритиці" раз на два тижні (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.11.2007 До уваги шанувальників (та шанувальниць) радіоведучого Міши Павлова, що працював ді-джеєм столичної сателітарної мережевої станції "Русское радио - Україна", а потім несподівано зник з ефіру. Як нам стало відомо, кілька місяців тому Павлов почав працювати ведучим ранкового ефіру на новій московській радіостанції - "Радио Алла", що з 20-го червня мовить в російській столиці на частоті 98.8МГц, а також - музичним редактором "Вещательной корпорации Проф-Медиа", що представляє в Росії проекти "Радио Алла", "Авторадио", "Юмор FM", "NRJ" та портал професійного інтернет-радіо www.101.ru (Інформація з власних джерел).
  • 26.11.2007 Розиграш поїздок на концерт Енріке Іґлесіаса в ефірі радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" (102.5МГц) завершено. Команду фанатів радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" сформовано і чотири переможниці гри "Рейс 102.5FM" - Олена Григор'єва, Олександра Токар, Поліна Максимова і Світлана Дмитрієва разом з ді-джеєм радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" Танею Даниловою вирушать 27-го листопада до Києва. Весь колектив радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" бажає їм удачі і гарного настрою! Ну а тим, кому удача не посміхнулася, не варто засмучуватися - попереду нові ігри, нова музика і нові перемоги! Про те, які ж сюрпризи готує ваша улюблена радіостанція, ви дізнаєтеся вже незабаром. Слухайте радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" - сумно не буде!!! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.11.2007 14-го листопада в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву КП "ТРС "Бориспіль", м.Бориспіль Київської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Комунального підприємства "ТелеРадіоСтудія "Бориспіль", м.Бориспіль Київської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Київський шлях, 72, м.Бориспіль Київської обл., 08300; директор Пікульов С.Ю.), щодо видачі ліцензії на мовлення, Національна рада вирішила: відкласти розгляд питання "Про заяву КП "ТРС "Бориспіль", м.Бориспіль Київської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення" до з'ясування обставин справи. 2. Про заяву ДП "Районне радіо "Яготин", м.Яготин Київської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Дочірнього підприємства "Районне радіо "Яготин", м.Яготин Київської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Пирятинська, 1, м.Яготин Київської обл., 07700; директор Красний О.С.), щодо видачі ліцензії на мовлення, Національна рада вирішила: відкласти розгляд питання "Про заяву ДП "Районне радіо "Яготин", м.Яготин Київської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення" до з'ясування обставин справи. 3. Про заяву Миколаївської районної радіоредакції, м.Миколаїв Львівської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Миколаївської районної радіоредакції, м.Миколаїв Львівської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Чайковського, 18, м.Миколаїв Львівської обл., 81600; головний редактор Клименко Т. Г.), щодо видачі ліцензії на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), Національна рада вирішила: відмовити Миколаївській районній радіоредакції, м.Миколаїв Львівської обл., у видачі ліцензії на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), на підставі статті 30 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Повернути заяву Миколаївської районної радіоредакції, м.Миколаїв Львівської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення, на доопрацювання. Після приведення документів Миколаївської районної радіоредакції, м.Миколаїв Львівської обл., у відповідність до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" повернутися до розгляду питання щодо видачі ліцензії на мовлення. 4. Про заяву редакції Миргородського районного радіо, м.Миргород Полтавської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву редакції Миргородського районного радіо, м.Миргород Полтавської обл. (юридична адреса: вул.Гоголя, 96/9, м.Миргород Полтавської обл., 37600; фактична адреса: вул.Кашинського, 21, м.Миргород Полтавської обл., 37600; редактор Полив'яний О. К.), щодо видачі ліцензії на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із загальним обсягом мовлення 4 години 49 хвилин на тиждень, Національна рада вирішила: відкласти розгляд питання "Про заяву редакції Миргородського районного радіо, м.Миргород Полтавської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення" до з'ясування обставин справи. 5. Про заяви Житомирської міської радіокомпанії "Крок Радіо" у формі ТОВ, м.Житомир, щодо видачі ліцензії на мовлення з використанням частоти 102.2МГц у м.Житомирі та переоформлення ліцензії (НР №2622 від 13.07.2006). Розглянувши заяви Житомирської міської радіокомпанії "Крок Радіо" у формі ТОВ, м.Житомир (юридична та фактична адреси: вул.Домбровського, 86, секція 257, м.Житомир, 10029, директор Іваницька Т.В.), про видачу ліцензії на мовлення з використанням частоти 102.2МГц у м.Житомирі, про переоформлення ліцензії НР №2622 від 13.07.2006 (102.2МГц у м.Житомирі, Р=0.1кВт, обсяг мовлення - 18 год./добу) у зв'язку зі збільшенням потужності передавача з 0.1кВт до 0.5кВт та переоформлення (шляхом об'єднання) ліцензії НР №2622 від 13.07.2006 на підставі рішення Національної ради від 10.10.2007 про визначення переможця конкурсу, який оголошено 02.08.2007, враховуючи План розвитку національного телерадіоінформаційного простору, висновок УДЦР №ДВЧ-13180586, Національна рада вирішила: видати Житомирській міській радіокомпанії "Крок Радіо" у формі ТОВ, м.Житомир, ліцензію на мовлення з використанням частоти 102.2МГц у м.Житомирі, потужність передавача - 0.5кВт, обсяг мовлення - 6 год./добу, відповідно до конкурсних умов. Оператор телекомунікацій на частоті 102.2МГц у м.Житомирі - ПП РПЦ ТРК "Ефір", м.Житомир. Переоформити ліцензію НР №2622 від 13.07.2006 Житомирської міської радіокомпанії "Крок Радіо" у формі ТОВ, м.Житомир, у зв'язку зі збільшенням потужності передавача з 0.1кВт до 0.5кВт. Враховуючи рішення Національної ради №1342 від 10.10.2007 "Про визначення переможця конкурсу на мовлення з використанням частоти 102.2МГц у м.Житомирі" та п.1 цього рішення переоформити (шляхом об'єднання) Житомирській міській радіокомпанії "Крок Радіо" у формі ТОВ, м.Житомир, ліцензію НР №2622 від 13.07.2006, видати ліцензію на мовлення відповідно до затвердженої програмної концепції мовлення, згідно з додатком (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу), зазначивши: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Крок радіо - моя любов"; в) територіальна категорія мовлення - місцеве; г) місцезнаходження передавача - м.Житомир, вул.Домбровського, 86; ґ) територія розповсюдження радіопередач - м.Житомир; д) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 24 год./добу. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати Житомирській міській радіокомпанії "Крок Радіо" у формі ТОВ, м.Житомир, переоформлену ліцензію на мовлення. Строк дії ліцензії на мовлення - по 13.07.2013. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №2622 від 13.07.2006 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення Житомирської міської радіокомпанії "Крок Радіо" у формі ТОВ, м.Житомир: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - не менше 90%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 24 год./добу, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 год./добу, 100%; IV. Формат: розважальний. Конкурсні умови: вимоги до програмної концепції для місцевих радіокомпаній: а) забезпечення радіослухачів, які належать до національних меншин, трансляцією програм мовами цих меншин, які компактно проживають у зоні поширення сигналу, відповідно до рішення Національної ради; б) рекомендовано розміщення дитячих передач, обсягом не менше 30 хв./добу; в) без права трансляції передач, використання позивних, ретрансляції програм інших мовників. 6. Про заяви КП "Радіо Мікс" у формі ТОВ, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення з використанням частоти 107.3МГц у м.Дніпропетровську та переоформлення ліцензії (НР №2720 від 24.10.2006). Розглянувши заяви Комерційного підприємства "Радіо Мікс" у формі ТОВ, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Сучкова, 2-а, м.Новомосковськ, Дніпропетровська обл., 51200, керівник Запащиков Д.В.), про видачу ліцензії на мовлення з використанням частоти 107.3МГц у м.Дніпропетровську, про переоформлення ліцензії НР №2720 від 24.10.2006 (107.3МГц у м.Дніпропетровську, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 23 год./добу) у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення та переоформлення (шляхом об'єднання) ліцензії НР №2720 від 24.10.2006 на підставі рішення Національної ради від 10.10.2007 про визначення переможця конкурсу, який оголошено 02.08.2007, Національна рада вирішила: видати Комерційному підприємству "Радіо Мікс" у формі ТОВ, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., ліцензію на мовлення з використанням частоти 107.3МГц у м.Дніпропетровську, потужність передавача - 1.0кВт, обсяг мовлення - 1 год./добу, відповідно до конкурсних умов. Оператор телекомунікацій на частоті 107.3МГц у м.Дніпропетровську - Комерційне підприємство "Радіо Мікс" у формі ТОВ, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл. Переоформити ліцензію НР №2720 від 24.10.2006 Комерційного підприємства "Радіо Мікс" у формі ТОВ, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення. Враховуючи рішення Національної ради №1341 від 10.10.2007 "Про визначення переможця конкурсу на мовлення з використанням частоти 107.3МГц у м.Дніпропетровську" та п.1 цього рішення переоформити (шляхом об'єднання) Комерційному підприємству "Радіо Мікс" у формі ТОВ, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., ліцензію НР №2720 від 24.10.2006, видати ліцензію на мовлення відповідно до затвердженої програмної концепції мовлення, згідно з додатком (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу), зазначивши: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Радіо Мікс"; в) територіальна категорія мовлення - місцеве; г) місцезнаходження передавача - вул.Чернишевського, 24-а, м.Дніпропетровськ; ґ) територія розповсюдження радіопередач - м.Дніпропетровськ та прилеглі райони; д) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 24 год./добу. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати Комерційному підприємству "Радіо Мікс" у формі ТОВ, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., переоформлену ліцензію на мовлення. Строк дії ліцензії на мовлення - по 24.10.2013. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №2720 від 24.10.2006 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення КП "Радіо Мікс" у формі ТОВ, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл.: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - не менше 80%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 24 год./добу, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 год./добу, 100%; IV. Формат: інформаційно - культурологічний. Конкурсні умови: вимоги до програмної концепції для місцевих радіокомпаній: а) забезпечення радіослухачів, які належать до національних меншин, трансляцією програм мовами цих меншин, які компактно проживають у зоні поширення сигналу, відповідно до рішення Національної ради; б) рекомендовано розміщення дитячих передач, обсягом не менше 30 хв./добу; в) без права трансляції передач, використання позивних, ретрансляції програм інших мовників. 7. Про заяву Редакції районного радіомовлення "Сосниця", смт.Сосниця Чернігівської обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0328-м від 05.02.1998). Розглянувши заяву Редакції районного радіомовлення "Сосниця", смт.Сосниця Чернігівської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Покровська, 23-а, смт.Сосниця Чернігівської обл., 16100; директор Трейтяченко В.І.), щодо продовження строку дії ліцензії НР №0328-м від 05.02.1998, Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії НР №0328-м від 05.02.1998 Редакції районного радіомовлення "Сосниця", смт.Сосниця Чернігівської обл., на мовлення на першому каналі проводового мовлення (програма УР-1) у смт.Сосниці та Сосницькому р-ні Чернігівської обл., з обсягом мовлення 1 година 10 хвилин на тиждень, зазначивши у ліцензії: а) вид мовлення - проводове (УР-1); б) вихідні дані (позивні) - "Сосницький вальс", музика Г.Степка, слова В. Косяненка; в) територіальна категорія мовлення - місцеве мовлення; г) територія розповсюдження радіопрограм - смт.Сосниця та Сосницький р-н Чернігівської обл.; ґ) кількість домогосподарств на території розповсюдження програм (радіоточок) - 5179; д) оператор телекомунікації - ЦЕЗ № 3 Чернігівська дирекція ВАТ "Укртелеком", вул.Червона площа, 9, м.Мена Чернігівської обл.; е) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 1 година 10 хвилин на тиждень, згідно з відрізком часу: понеділок - п'ятниця: 06.30-06.44; є) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%): українська 100%; ж) власник - Сосницька районна рада, смт Сосниця Чернігівської обл., частка статутного фонду - 100%; з) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії Редакції районного радіомовлення "Сосниця", смт.Сосниця Чернігівської обл., після сплати ліцензійного збору та закінчення строку дії ліцензії НР №0328-м від 05.02.1998. Програмна концепція мовлення Редакції районного радіомовлення "Сосниця", смт.Сосниця Чернігівської обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні) українська 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 10 хвилин на тиждень, 100%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 1 година 10 хвилин на тиждень, 100%; IV. Формат (відповідно до програмної концепції) інформаційно-розважальний. 8. Про заяву КТ ТРК "Імідж-ТV", м.Вознесенськ Миколаївської області, щодо анулювання ліцензії на право користування каналами мовлення НР №0907 від 28.05.2003. Розглянувши заяву КТ ТРК "Імідж-ТV", м.Вознесенськ Миколаївської обл. (юридична адреса: вул.Тімірязєва, 175, м.Вознесенськ, Миколаївська обл.; директор Сафтенко О.А.), про анулювання ліцензії на право користування каналами мовлення НР №0907 від 28.05.2003, заслухавши інформацію ліцензійного департаменту, Національна рада вирішила: анулювати ліцензію на право користування каналами на мовлення НР №0907 від 28.05.2003 на першому каналі проводового мовлення (УР-1) КТ ТРК "Імідж-ТV", м.Вознесенськ Миколаївської обл. Зобов'язати КТ ТРК "Імідж-ТV", м.Вознесенськ Миколаївської обл., повернути ліцензію НР №0907 від 28.05.2003 до Національної ради України. 9. Про анулювання ліцензії НР №1637 від 07.06.2004 КП "Редакція міського радіомовлення" Бориспільської міської ради, м.Бориспіль Київської обл., та вилучення КП "Редакція міського радіомовлення" Бориспільської міської ради, м.Бориспіль Київської обл., із Державного реєстру ТРО. Розглянувши лист Комунального підприємства "Редакція міського радіомовлення" Бориспільської міської ради, м.Бориспіль Київської обл., про анулювання ліцензії НР №1637 від 07.06.2004 у зв'язку з ліквідацією підприємства, Національна рада вирішила: відкласти розгляд питання "Про анулювання ліцензії НР №1637 від 07.06.2004 КП "Редакція міського радіомовлення" Бориспільської міської ради, м.Бориспіль Київської обл., та вилучення КП "Редакція міського радіомовлення" Бориспільської міської ради, м.Бориспіль Київської обл., із Державного реєстру ТРО" у зв'язку з потребою вивчення обставин справи. 10. Про залишення без розгляду заяви ТОВ ТРК "Світ", м.Дніпропетровськ, про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2521 від 06.02.2006). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія "Світ", м.Дніпропетровськ (юридична адреса: вул.Панікахи, 2, м.Дніпропетровськ, 49600, директор Куляба А.Г.), про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2521 від 06.02.2006), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія "Світ", м.Дніпропетровськ, про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2521 від 06.02.2006), оскільки вона не відповідає вимогам п. 2 та п. 3 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". 11.Про залишення без розгляду заяви ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса, про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0089-м від 11.09.2001). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Пілот-Україна", м.Одеса (юридична адреса: пл.10 квітня, 1, м.Одеса, 65009, генеральний директор Мотулько Б.Б.), про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0089-м від 11.09.2001), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Пілот-Україна", м.Одеса, про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0089-м від 11.09.2001), оскільки вона не відповідає вимогам п. 2 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". 12. Про результати планової перевірки Єнакіївської міської радіокомпанії, м.Єнакієве Донецької обл. (НР №0882 від 14.05.2003). Розглянувши матеріали планової перевірки Єнакіївської міської радіокомпанії, м.Єнакієве Донецької обл., НР №0882 від 14.05.2003 (вид мовлення - проводове РМ), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки Єнакіївської міської радіокомпанії, м. Єнакієве Донецької обл., НР №0882 від 14.05.2003, взяти до відома. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Єнакіївської міської радіокомпанії, м.Єнакієве Донецької обл., НР №0882 від 14.05.2003. 13. Про результати планової перевірки Миронівської телестудії "Миронівка", м.Миронівка Київської обл. (НР №0842 від 23.04.2003). Розглянувши матеріали планової перевірки Миронівської телестудії "Миронівка", м.Миронівка Київської обл., НР №0842 від 23.04.2003 (вид мовлення - проводове РМ), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки Миронівської телестудії "Миронівка", м.Миронівка Київської обл., НР №0842 від 23.04.2003, взяти до відома. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Миронівської телестудії "Миронівка", м.Миронівка Київської обл., НР №0842 від 23.04.2003. 14. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ (НР №2565 від 20.04.2006). Розглянувши матеріали планової перевірки ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ, НР №2565 від 20.04.2006, заслухавши пояснення уповноваженого представника компанії, Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ, НР №2565 від 20.04.2006, взяти до відома. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ, НР №2565 від 20.04.2006. 15. Про результати планової перевірки Острозької районної редакції проводового радіомовлення, м.Острог Рівненської обл. (НР №0643 від 22.01.2003). Розглянувши матеріали планової перевірки Острозької районної редакції проводового радіомовлення, м.Острог Рівненської обл., НР №0643 від 22.01.2003 (вид мовлення - проводове (РМ), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки Острозької районної редакції проводового радіомовлення, м.Острог Рівненської обл., НР №0643 від 22.01.2003, взяти до відома. Вказати керівництву Острозької районної редакції проводового радіомовлення, м.Острог Рівненської обл., на неприпустимість порушення статей 28 та 35 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Острозької районної редакції проводового радіомовлення, м.Острог Рівненської обл., НР №0643 від 22.01.2003. 16. Про результати планової перевірки Редакції Бородянського районного радіомовлення, смт.Бородянка Київської обл. (НР №0848 від 23.04.2003). Розглянувши матеріали планової перевірки Редакції Бородянського районного радіомовлення, смт.Бородянка Київської обл., НР №0848 від 23.04.2003 (вид мовлення - проводове (РМ), Національна рада вирішила: визнати порушенням Редакцією Бородянського районного радіомовлення, смт.Бородянка Київської обл., Закону України "Про телебачення і радіомовлення": а) частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії); б) пункту а) статті 59 (телерадіоорганізація зобов'язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії); в) частини четвертої статті 12 (установчі або статутні документи мають передбачати створення у складі органів його управління спеціального наглядового органу (редакційної ради); г) частини шостої статті 57 (редакційний статут телерадіоорганізації має бути оприлюднений. Копія редакційного статуту протягом семи днів з часу його прийняття надсилається до Національної ради); ґ) частини третьої розділу Х (телерадіоорганізації повинні затвердити свої редакційні статути та їхні копії надати Національній раді). Редакції Бородянського районного радіомовлення, смт Бородянка Київської обл., НР №0848 від 23.04.2003, оголосити попередження. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво Редакції Бородянського районного радіомовлення, смт Бородянка Київської обл., протягом місяця привести діяльність цієї компанії у відповідність до вимог чинного законодавства та умов ліцензії НР №0848 від 23.04.2003. Через два тижні після цього надіслати звіт до Національної ради. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Редакції Бородянського районного радіомовлення, смт.Бородянка Київської обл., НР №0848 від 23.04.2003. 17. Про результати планової перевірки Радіоорганізації "Варвинське районне радіомовлення", смт.Варва Чернігівської обл. (НР №0720 від 12.03.2003). Розглянувши матеріали планової перевірки Радіоорганізації "Варвинське районне радіомовлення", смт.Варва Чернігівської обл., НР №0720 від 12.03.2003 (вид мовлення - проводове РМ), заслухавши пояснення уповноваженого представника компанії, Національна рада вирішила: визнати порушенням Радіоорганізацією "Варвинське районне радіомовлення", смт.Варва Чернігівської обл., вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення": а) частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії); б) частини восьмої статті 28 (ліцензіат зобов'язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення); в) пункту а) статті 59 (телерадіоорганізація зобов'язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії); г) частини четвертої статті 12 (створення у складі органів управління спеціального наглядового органу (редакційної ради тощо); ґ) статті 57 (редакційний статут телерадіоорганізації); д) частини третьої розділу Х (телерадіоорганізації повинні затвердити свої редакційні статути відповідно до вимог цього Закону та їх копії надати Національній раді протягом року з дня набрання цим Законом чинності). Радіоорганізації "Варвинське районне радіомовлення", смт.Варва Чернігівської обл., НР №0720 від 12.03.2003, оголосити попередження. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво Радіоорганізації "Варвинське районне радіомовлення", смт.Варва Чернігівської обл., протягом місяця привести діяльність цієї телерадіоорганізації у відповідність до умов ліцензії НР №0720 від 12.03.2003 та вимог статей 12, 57 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Через два тижні після цього надіслати до Національної ради звіт, завізований представником Національної ради у Чернігівській обл., та редакційний статут. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Радіоорганізації "Варвинське районне радіомовлення", смт.Варва Чернігівської обл., НР №0720 від 12.03.2003. 18. Про результати позапланової перевірки ТРК "Радіо Хвиля" у формі ТОВ, м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл. (НР №1167 від 10.09.2003). Розглянувши матеріали позапланової перевірки Телерадіокомпанії "Радіо Хвиля" у формі ТОВ, м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл., НР №1167 від 10.09.2003 (вид мовлення - ефірне РМ, 101.0МГц у м.Кривому Розі Дніпропетровської обл.), Національна рада вирішила: перенести розгляд питання "Про результати позапланової перевірки ТРК "Радіо Хвиля" у формі ТОВ, м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл. (НР №1167 від 10.09.2003)" у зв'язку з необхідністю вивчення додаткових обставин справи. Решта рішень з ліцензування та перевірок ТРО, прийнятих на засіданні, торкалися виключно сфери телебачення. Також на засіданні було прийнято рішення Про державну реєстрацію КП "ТРС "Бориспіль", м.Бориспіль Київської області, як суб'єкта інформаційної діяльності та Про нагородження до Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 26.11.2007 29-го листопада 2007-го року відбудеться І Міжнародний фестиваль "Авторадіо" "Дискотека 80-х". Того ж дня о 17.00 телеканал ICTV, міжнародний бренд Nemiroff і радіостанція "Авторадіо Україна" запрошують представників ЗМІ на прес-конференцію, присвячену цій події. У прес-конференції візьмуть участь: Група "Ottawan", Група "Кар-Мен", Олександр Барикін, Віктор Салтиков та Світлана Разіна (з групи "Міраж"). Організатори обіцяють розкрити формат фестивалю "Дискотека 80-х" та особливості його реалізації в Україні, а також можливість поспілкуватися із запрошеними виконавцями. Телеверсію концерту "Дискотека 80-х" канал ICTV покаже у новорічну ніч - 31 грудня, о 22.00. Адреса проведення прес-конференції: Спортивна площа, 1 (у приміщенні Палацу Спорту). Акредитація обов'язкова! Акредитація завершується 28.11.07 о 18.00. Контактні особи: Юліанна Ковалевська - , +38(096) 203-15-16 та Юлія Бондаренко - , +38(066) 185-86-86 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.11.2007 Третій тиждень поспіль не веде мовлення хмельницьке радіо "Контакт" (Хмельницький-107.1МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц) (Джерело: ).
  • 25.11.2007 Рівненське "Pадіо Трек 106.4FM" (106.4МГц та Інтернет-мовлення) започатковує проект "Громадські слухання на "Радіо Трек". Для тих, хто не знає - в Рівненській області розпочалися слухання на теми моралі та впливу інформаційного простору на молоде покоління. Деякі з питань обговорення звучать радикально і навіть сенсаційно. Їх повний перелік публікується в пресі а також текст самого звернення робочої групи, що взялася за проведення цих слухань, можна прочитати на офіційному Web-сайті радіостанції "Радіо Трек". Журналістський колектив "Радіо Трек" вирішив провести власні слухання і тепер, починаючи з понеділка, співробітники радіостанції - до 30 листопада включно - будуть приймати і записувати ваші дзвінки - з висловленням конкретних пропозицій по темі запропонованих загальнообласних громадських слухань. Питання запроновані до обговорення стануть предметом дискусій упродовж наступного тижня в програмі "Відкритий мікрофон", яка виходить на "Радіо Трек" щобуднього дня о 12.00. У цю програму ви теж можете телефонувати й долучатися до обговорень. Але у першу чергу журналісти станції орієнтують вас на період з 15.00 до 16.00. Саме протягом цієї години, кожен із вас щодня зможе зателефонувати за номером - (0362)-63-10-65 - і спокійно залишити своє повідомлення. Долучайтеся активно і висловлювайтеся - у конструктивному ключі. Усі ваші повідомлення, коментарі і пропозиції будуть записані, проаналізовані журналістами станції й передані організаторам загальнообласних слухань для розгляду під час розробки обласної програми відповідних і сподіваємося - потрібних та результативних заходів. Не вагайтесь, приєднуйтесь. Ваша думка може стати - визначальною! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.11.2007 24-го листопада Україна згадує трагічну сторінку своєї історії. Голодомор 1932-33 років. Столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Хмельницький-103.6МГц, Донецьк-105.1МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-101.8МГц (в ефірі "Радіо 101FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) підтримує день жалоби за жертвами геноциду українського народу. Виконуючи Указ Президента України "Про проведення Днів трауру (жалоби, скорботи)" керівництво радіостанції Dance radio "Kiss FM" прийняло рішення про зняття з ефіру 24-го листопада 2007-го року усіх розважальних програм, реклами, анонсів, джинґлів мажорного змісту і навіть змінити музичний формат радіостанції в цей день. День вшанування пам'яті жертв Голодомору в ефірі Dance radio "Kiss FM" супроводжуватиметься наявністю спеціальних програм, присвячених масштабам трагедії, причинам голодомору, та наслідкам в Україні на тлі загальносоюзного голоду в 30-ті роки минулого сторіччя. 24-го листопада рівно о 16.00 в ефірі Dance radio "Kiss FM" - хвилина мовчання пам'яті жертвам голодомору 1932-33 років. Dance radio "Kiss FM" також закликає взяти участь у загальнонаціональній акції "Запали свічку" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.11.2007 Сьогодні, 24-го листопада, у День пам'яті жертв голодомору в ефірі столичної сателітарної мережевої станції Радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того Інтернет-мовлення UA-IX та Інтернет-мовлення Світ) лунатиме лише класична музика (Власна інформація).
  • 23.11.2007 Завтра столична радіостанція "Джем FM" (95.6МГц) на знак вшанування пам'яті жертв Голодомору знімає з ефіру всі програми та навіть рекламні блоки (Джерело: Живий журнал радіо "Джем FM").
  • 23.11.2007 З наступного року TNS Gallup, що складає рейтинґи ЗМІ для рекламодавців, переходить на нову систему виміру радіоаудиторії. Якщо раніше аудиторія радіостанцій вимірювалася або через щотижневі щоденники, що вели респонденти, або проводилися інтерв'ю, в яких ставилися питання про пресу, у тому числі, і про радіо, то з наступного року інформація буде збиратися за допомогою телефонних інтерв'ю, пише газета "РБК daily", Росія. "Цей перший спеціальний вимір радіоаудиторії. Із січня в нас буде єдиний call-центр, що діятиме на 77 міст. Так ми цілком контролюватимемо хід інтерв'ю, використовуючи єдину платформу вимірів", - каже директор з медіавимірів TNS Gallup Media Руслан Тагієв. Учасники ринку говорять, що нова методика TNS Gallup Media дозволить істотно поліпшити якість програмного продукту радіостанцій і залучити нових рекламодавців. Гендиректор Європейської медіа групи Олександр Полесицький каже, що відтепер дані про аудиторію будуть більш точними: "Колишня методика опитування мала більш вузьку вибірку, до того ж щоденники звичайно погоджуються вести люди, так чи інакше зацікавлені. Випадкова вибірка по телефону більш об'єктивна". Він переконаний, що більш точні дані по аудиторії дозволять компаніям більш якісно формувати програмний продукт і здійснювати медіапланування. У цілому учасники ринку переконані, що повні дані про реґіональну аудиторію допоможуть їм поліпшити якість програмного продукту, але відзначають, що перехід до нової системи вимірів не дозволить зіставити отримані показники з даними минулих років. TNS - дослідницька мережа з офісами в 70-ти державах Європи, Америки, Азії і Близького Схід. Представництва TNS є лідерами ринку маркетинґових досліджень в Іспанії, Великій Британії, Франції, Нідерландах, Норвегії, Фінляндії, Данії. Представлена в Україні TNS Ukraine з 2002 р. (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 23.11.2007 В ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Стильне радіо" (Маріуполь-102.8МГц, Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, а також на хвилях мелітопольського радіо "Південний Простір" (102.1МГц), кіровоградського "АБ-радіо" (104.2МГц), криворізького радіо "Система" (105.2МГц та 67.61МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k., а також у стандарті "HD Radio" потік URG-2 на частоті 101.1МГц у Києві) стартує фотоконкурс "Віндоуз 2008". Сфотографуй краєвид зі свого вікна, та надійшли фото за адресою: 02098, місто Київ, а/с 100. Це твій шанс виграти приз від "Стильного Радіо"! Кращі фото буде опубліковано на офіційному Web-сайті "Стильного радіо". Дивись у своє вікно разом із "фотіком"! Фотоконкурс "Віндоуз 2008" триває! А з 1-го грудня на "Стильному радіо" - нова SMS-вікторина "Дріб'язок, а приємно!". Це вікторина для тих, хто має метке око. Головний приз - трилітрова банка, наповнена монетами. Вам потрібно вгадати - яка саме сума зберігається в банці. Надсилайте SMS-повідомлення на номер 4707, вказавши на початку його код 1740, далі пробіл та ваш варіант суми у цифрах, після цього - ім'я та місце мешкання (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.11.2007 Сьогодні припиняє свою діяльність Незалежна експертна рада з питань діяльності мас-медіа під час виборів. Цей громадський орган було створено на час виборів і, відповідно до Положення, він закінчує діяльність у день відкриття першої сесії Верховної Ради України шостого скликання. "Це був найбільш успішний досвід роботи громадського колегіального органу, - говорить голова Експертної ради Тарас Шевченко. - До наших рішень прислуховувалися й органи державної влади, і провідні телеканали, і політичні партії". Протягом роботи Експертної ради було ухвалено 16 висновків. Експертна рада розглядала запити як політичних партії, зокрема Партії вільних демократів, Блоку Юлії Тимошенко, Блоку "КУЧМА", так і провідних телеканалів - 5-го, "1+1", "України", Нового каналу. З початку роботи Експертної ради серед експертів виникали серйозні дискусії з низки питань. Перші ж запити до Експертної ради щодо роликів "пророків" - "Нострадамус", "Пророцтва Ванги", "Пророцтва Глоби" - викликали тривале обговорення та неоднозначну оцінку експертів: кожне рішення по роликах супроводжувалося низкою окремих думок. Досить складними і дискусійними були обговорення і щодо використання російської мови в роликах політичної реклами, і щодо розпалення національної ворожнечі. Останнє питання змусило Експертну раду зробити спеціальну заяву - звернення до суб'єктів виборчого процесу. Незалежна експертна рада з питань діяльності мас-медіа під час виборів утворена Національною радою з питань телебачення і радіомовлення спільно з Центральною Виборчою комісією 27 червня 2007 року з метою надання експертних оцінок та рекомендацій стосовно дискусійних питань діяльності ЗМІ під час виборів. Нагадаємо, що до складу ради входили 14 медіаекспертів: голова Експертної ради Тарас Шевченко (директор Інституту медіа права), Валерій Іванов (Академія української преси), Костянтин Квурт ("Інтерньюз-Україна"), Наталія Лигачова (ГО "Телекритика"), Катерина М'ясникова (Національна асоціація мовників), Тетяна Котюжинська (Національна спілка журналістів України), Ольга Большакова (Східноєвропейський інститут проблем медіа), Вікторія Сюмар (Інститут масової інформації), Василь Самохвалов (ГО "Центр суспільних медіа"), Ігор Розкладай (Інституту медіа права), Павло Моїсеєв ("Інтерньюз-Україна"), Віталій Замніус (Міжнародний фонд "Відродження"), Катерина Котенко (Індустріальний телевізійний комітет) та Оксана Полюга (координатор проектів ОБСЄ в Україні) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.11.2007 Антимонопольний комітет України надав дозвіл ТОВ "Радіо група" (Харків) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ "Прайм-Бізнес Груп" (Київ), ТОВ "Радіо "Довіра"" (Київ), ТОВ "Телерадіокомпанія "Світ"" (Київ) та ТОВ "М'юзікрадіо" (Київ). По завершенні оборудки покупець матиме понад 50% голосів у вищому органі управління вищезазначених товариств. За попередньою інформацією, частка голосів, зокрема, у ТОВ "Прайм-Бізнес Груп", ТОВ "Телерадіокомпанія "Світ"", ТОВ "М'юзікрадіо" може скласти понад 90 відсотків. Така висока концентрація ТОВ "Радіогрупа" в керівних органах названих структур стала можливою через обмеженість конкуренції у сферах діяльності компаній. ТОВ "Прайм-Бізнес Груп" та ТОВ "Радіо "Довіра"" займаються управліннями корпоративними правами суб'єктів господарювання. Основним видом діяльності ТОВ "Телерадіокомпанія "Світ"" та ТОВ "М'юзікрадіо" є радіомовлення та надання рекламних послуг. ТОВ "Радіогрупа" пов'язують з президентом "Українського Медіа Холдинґу" Борисом Ложкіним. Група компаній "Український Медіа Холдинґ" - міжнародна мультимедійна структура. До її складу входить 83 медіа-проекти із сегментів преси, радіо, new-media. Діяльність холдингу, крім України, поширюється на Росію, Білорусь та Казахстан (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.11.2007 Сьогодні ведучі ранішнього шоу столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), "Євпаторійського радіо 105.9" (105.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) Сергій Галібін і Анна Свірідова побували в гостях у телеканалу М1. Там і були відкриті всі секрети про призи і подарунки акції "Шлюбна ніч - 2". Переможці акції не лише повторять застільне весільне свято в оточенні зірок "Русского Радио", а ще й отримають відро ікри, а також проведуть свою шлюбну ніч в кращому мережевому готелі світу (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.11.2007 25-го листопада в ефірі столичного Світлого радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) - пряме включення з навколосвітньої подорожі. Не проґавте унікальну нагоду почути пряме включення з навколосвітньої парусної експедиції! Отже, 25-те листопада, неділя, 19.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.11.2007 Прес-реліз брифінґу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з приводу спеціального програмування вітчизняного телерадіоефіру в Дні жалоби 16 жовтня та 20 листопада: "16-го жовтня Указом Президента України оголошено День жалоби у зв'язку з трагічною загибеллю людей у Дніпропетровську через вибух газу в житловому будинку, а 20 листопада 2007 року - день жалоби у зв'язку з трагічною загибеллю шахтарів на орендному підприємстві "Шахта ім. О.Ф. Засядька", м.Донецьк. Голова Національної ради звернувся до керівників телерадіоорганізацій із проханням відмовитися в ці дні від концертно-розважальних заходів, демонстрації комедійних фільмів, а також утриматися від будь-яких телерадіопрограм, які були б несумісні з трагічною тональністю подій. Загалом керівники телерадіокомпаній відреагували на звернення голови Національної ради. Слід зазначити, що на відміну від дня жалоби 16-го жовтня, 20-го листопада більшість ТРО не просто ввели спеціальне програмування, а поставилися до програмного наповнення каналів, керуючись не лише комерційними інтересами, а виходячи з загальнолюдських норм моралі. Моніторинґом за 16-те жовтня ц.р. жодна з ТРО, окрім радіо "Промінь" та "Ера", не виконала в повному обсязі Правил мовлення в траурні дні та дні жалоби, які були затверджені рішенням №501 Національної ради ще 23.10.2001 року. Повідомлення про День жалоби впродовж дня не транслювали - ТК "ТЕТ", "М-1", ТОВ ТРК "Золоті ворота" (Джем FM), ЗАТ "ТРК Люкс" (Люкс FM). В ефірі телеканалів (окрім "Студія "1+1") впродовж дня не була розміщена інформація про відповідний день і не було повідомлень, з якого приводу оголошено жалобу. ТК "ТЕТ" транслювала в ефірі передачу "Дом - 2"; ЗАТ "Новий канал" транслював у денному ефірі розважальну передачу "Щоденник "Фабрики зірок"; ЗАТ "ММЦ-СТБ" залишили вікторину "Ранковий виграш"; ТОВ "Гравіс" (Сіті) транслював розважальну передачу "Таксі"; ТК НТН показала кінокомедію "Джек Восьмьоркін - Американець". ТРО УТ-1, "Кіно", "Україна", ICTV, OTV, "RU-music", "Ентер-мюзік", "М-1" - сітку мовлення та ефірний репертуар не змінювали. На жаль, 20-го листопада прикрі випадки, коли в ефірі залишилися комедійні фільми, телевікторини, концертні програми, також були. Приміром: 1. АТЗТ "Українська незалежна ТВ-корпорація" демонструвала в ефірі кінокомедію "Весілля мого друга" з 00.00 до 01.40 з повтором до 05.15; з 02.15 демонструвався комедійний фільм "Будемо на ти"; 2. ЗАТ "Новий канал" - з 00.00 - гумористична програма "Камеді клаб"; о 02.35 та повтор об 11.15 - комедійний телесеріал "Солдати"; 03.24 - розважальна передача "ТВ-Таблоїд"; 3. ТРК "НБМ" (5 канал) - 01.44 - вийшов в ефір танцювально-музичний кліп співачки Камалії; 4. ЗАТ "ТелеОдин"- спеціальне програмування було запроваджено лише з 07.00, в нічному ж ефірі постійно транслювалися розважальні телепрограми; 5. ТОВ "Міжнародна комерційна телерадіокомпанія" (ICTV) - залишилися в ефірі телевікторина "Ігри для дорослих" із 00.35 та комедійна стрічка "Джейн іде на побачення" з 03.10; 6. ТОВ "Телестудія "Служба інформації" (НТН) - не знято з ефіру х\ф "Віват, гардемарини" (о 4.15). За інформацією представників Національної ради та керівників секретаріатів, в ефірі місцевих телерадіокомпаній спостерігалися поодинокі випадки порушення встановленого в день жалоби порядку мовлення: 1. Не зафіксовано відповідних змін у сітках мовлення ефірних телеканалів АТ "ТРК "Сімон", АТ ТК "Фаворит ТВ", м.Харків, особливо слід відзначити грубі порушення АКТ "ТВА", м.Чернівці, в ефірі якої були присутні музичні передачі на замовлення "Панно кохання", де звучали пісні в подарунок іменинникам, вітання, музичні кліпи, в тому числі, комедійно-розважального характеру. Не змінив також сітки мовлення супутниковий канал "Стар ТВ" (ТОВ "ТРК "Нові комунікації", м.Одеса); 2. В ефірі обласних телерадіокомпаній, не зважаючи на відповідне завчасне попередження представників Національної ради звучали концерти-привітання на замовлення; 3. В ефірі Івано-Франківської ОДТРК, незважаючи на відповідне завчасне попередження керівництва компанії представником Національної ради, звучав концерт-вітання; 4. В ефірі Вінницької ОДТРК (радіо "Хвиля" о 13.15 зафіксовано трансляцію хіт-параду (пісні груп "Танок на майдані Конґо" "Мені по барабану" та "ТІК" "Олені" й "Вчителька", які за змістом не відповідають вимогам мовлення в Дні трауру); 5. В ефірі Черкаської ОДТРК транслювалася програма "Пісенний оберіг", у якій виконувалися також пісні на замовлення. Найбільше порушень було в ефірі місцевих радіокомпаній. Так, ЗАТ Кам'янець-Подільська ТРК транслювала передачу на замовлення телеглядачів "Від усієї душі...", на частоті 102.3, м.Луганськ (ДП "Радіо "Вояж" ЗАТ "Лугцентрокуз"), де ретранслюється радіо "МФМ-стейшн", м.Донецьк, зафіксовано блок реклами з оголошенням про вечірку в нічному клубі, про надання послуг щодо організації свят, про відкриття торговельно-розважального комплексу тощо. Прикро, що ці порушення зафіксовані в ефірі саме шахтарського краю, де сталася трагедія. Крім того, ПП "Вісма-радіо-ТБ" та ПП ТРК "Пріоритет", м.Кременчук Полтавської обл., транслювали в ефірі розважальні передачі, веселі рекламні ролики, не обмежили розважального оформлення ефіру (заставки, мажорні анонси, джинґли). Як відомо, 24-го листопада, відповідно до Указу Президента України "Про заходи у зв'язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні" відбудеться вшанування жертв Голодомору, о 16-ій годині має бути оголошена хвилина мовчання. Національна рада звернулася до керівників ТРО зі зверненням розмістити в дні вшанування безневинних жертв тоталітарного режиму в ефірі телерадіокомпаній документальний фільм "Голодомор. Технологія геноциду", художній фільм "Голод 33", відеоролики соціальної реклами із закликом взяти участь у загальнонаціональній акції "Запали свічку" та ввести спеціальне програмування з обов'язковим оголошенням в програмі передач. Всі факти виявлених порушень у мовленні ТРО в жалобні дні будуть проаналізовані Національною радою та розглянуті на спеціальному засіданні 28-го листопада" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.11.2007 21-го листопада у Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення відбувся брифінґ для представників засобів масової інформації. У ньому взяли участь голова Національної ради Віталій Шевченко та член Національної ради Віктор Понеділко. Загалом брифінґ стосувався порядку мовлення у вітчизняному ефірі в траурі та жалобні дні. Було зазначено, що на відміну від мовлення телерадіокомпаній 16-го жовтня в День жалоби у зв'язку з трагічною загибеллю людей у Дніпропетровську через вибух газу в житловому приміщенні в скорботний день у зв'язку з трагічною загибеллю шахтарів на орендному підприємстві "Шахта ім. О.Ф. Засядька" 20-го листопада більшість ТРО не просто ввели спеціальне програмування, а поставилися до програмного наповнення каналів виходячи із загальнолюдських норм моралі. Проте, на жаль, порушення все ж таки були, і спеціальні служби моніторинґу Національної ради їх зафіксували. Як відомо, 24-го листопада, відповідно до Указу Президента України "Про заходи у зв'язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні" відбудеться вшанування жертв Голодомору, о 16-ій годині має бути оголошена хвилина мовчання. Національна рада звернулася до керівників ТРО зі зверненням розмістити в дні вшанування безневинних жертв тоталітарного режиму в ефірі телерадіокомпаній документальний фільм "Голодомор. Технологія геноциду", художній фільм "Голод 33", відеоролики соціальної реклами із закликом взяти участь у загальнонаціональній акції "Запали свічку" та ввести спеціальне програмування з обов'язковим оголошенням в програмі передач. Всі факти виявлених порушень у мовленні ТРО в жалобні дні будуть проаналізовані Національною радою та розглянуті на спеціальному засіданні 28-го листопада. Віталій Шевченко та Віктор Понеділко відповіли на запитання журналістів, що стосувалися інших актуальних питань сьогодення телерадіоінформаційної галузі (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.11.2007 Сьогодні, 21-го листопада, на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення: 1. Про видачу ліцензій: ТОВ "ТРК "АКС", м.Херсон; ТОВ "ТРК "ВІК", м.Херсон; КП "РК "Місто над Бугом", м.Вінниця; Вінницькій ОДТРК, м.Вінниця з використанням каналу мовлення (20 частот у Вінницькій області, які призначені для реґіонального (в межах області) мовлення); 2. Про переоформлення ліцензій: Вінницької ОДТРК, м.Вінниця; ТОВ "Мюзик Радіо", м.Київ; ТОВ "ТРК "МЕДІА ФМ", м.Дніпропетровськ; ДП "ТРО "Довіра", м.Київ; ТОВ "ТРК "Квадрат", м.Полтава; РРР "Голос Зінківщини", м.Зіньків Полтавської обл. Результати перевірок ТОВ "Фірма "Екран", м.Київ, ТОВ "ТРК "Енергія", м.Щастя Луганської обл., Закарпатської ОДТРК, м.Ужгород Закарпатської обл., ТОВ "Музичний канал "О-ТВ", м.Київ, ТОВ "ТРК "Вільногірський техноцентр", м.Вільногірськ Дніпропетровської обл., ТОВ "РК "Ностальжі", м.Запоріжжя, РРР "Голос Зінківщини", м.Зіньків Полтавської обл., ПП "Телерадіокомпанія "АТВ плюс", м.Білгород-Дністровський Одеської обл. було взято до відома (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.11.2007 Завтра о 13-ій годині відбудеться брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема, про видачу ліцензій провайдера програмної послуги та ліцензій на мовлення, про переоформлення ліцензій Національної ради, а також про результати планових перевірок низки ТРО. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.11.2007 Віднедавна програми миколаївської радіостанції "OK FM" (100.8МГц) можна слухати у всесвітній мережі Інтернет. Трансляція ведеться за посиланням http://217.77.223.195:8080/okey-100.8.aac.m3u, швидкість - 48kbps, звук - 44kHz stereo (Інформація з власних джерел).
  • 20.11.2007 8-го листопада в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву Ріпкинського районного радіомовлення, смт.Ріпки Чернігівської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Ріпкинського районного радіомовлення, смт.Ріпки Чернігівської обл. (юридична адреса: вул.Святомиколаївська, 85, смт.Ріпки Чернігівської обл., 15000; фактична адреса: вул.Святомиколаївська, 114, смт.Ріпки Чернігівської обл., 15000; директор Давиденко Л. А.), щодо видачі ліцензії на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із загальним обсягом мовлення 42 хвилини на тиждень, Національна рада вирішила: видати Ріпкинському районному радіомовленню, смт.Ріпки Чернігівської обл., ліцензію на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), з обсягом мовлення 42 хвилини на тиждень, відповідно до заявленої програмної концепції, згідно з додатком (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу), зазначивши в ліцензії: а) територія розповсюдження радіопрограм - смт.Ріпки та Ріпкинський р-н Чернігівської обл.; б) кількість домогосподарств на території розповсюдження програм - 5506; в) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 42 хвилини на тиждень згідно з відрізками часу: понеділок, середа, п'ятниця: 6.30 - 6.44; г) оператор телекомунікації - ЦЕЗ № 7 Чернігівської філії ВАТ "Укртелеком", вул.Кільцева, 11, м.Чернігів; ґ) вид мовлення - проводове мовлення (УР-1); д) вихідні дані (позивні) - "Ріпкинське районне радіомовлення"; е) територіальна категорія мовлення - місцеве мовлення; є) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%): українська - 100 %; ж) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати ліцензію на мовлення Ріпкинському районному радіомовленню, смт.Ріпки Чернігівської обл. Програмна концепція мовлення Ріпкинського районного радіомовлення, смт.Ріпки Чернігівської обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні) українська - 100 %; ІІ. Частка програм власного виробництва: 42 хвилини на тиждень, 100%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 38 хвилин на тиждень, 90%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 4 хвилини на тиждень, 10%; V. Формат (відповідно до програмної концепції) інформаційно-розважальний. 2. Про заяву КП "Інформаційний центр " Новосанжарщина", смт.Нові Санжари Полтавської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Комунального підприємства "Інформаційний центр "Новосанжарщина", смт.Нові Санжари Полтавської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Комсомольська, 17, смт.Нові Санжари Полтавської обл., 39300; директор Зінченко О.В.), щодо видачі ліцензії на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із загальним обсягом мовлення 1 година 41 хвилина на тиждень, Національна рада вирішила: видати Комунальному підприємству "Інформаційний центр "Новосанжарщина", смт.Нові Санжари Полтавської обл., ліцензію на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із обсягом мовлення 1 година 41 хвилина на тиждень, відповідно до заявленої програмної концепції, згідно з додатком (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу), зазначивши в ліцензії: а) територія розповсюдження радіопрограм - смт.Нові Санжари та Новосанжарський район Полтавської обл.; б) кількість домогосподарств на території розповсюдження програм - 5723; в) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 1 година 41 хвилина на тиждень згідно з сіткою мовлення: понеділок, середа, п'ятниця: 11.40-11.59 (відрізок часу не використовуються під час трансляції сесії Верховної Ради України), неділя: 23.05 - 23.49; г) оператор телекомунікації - Новосанжарський ЦЕЗ № 15 Решетилівського центру № 7 Полтавської дирекції ВАТ "Укртелеком", вул.Жовтнева, 4, смт.Решетилівка Полтавської обл.; ґ) вид мовлення - проводове мовлення (УР-1); д) вихідні дані (позивні) - фрагмент з пісні "Санжарський вальс"; е) територіальна категорія мовлення - місцеве мовлення; є) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%): українська - 100%; ж) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати ліцензію на мовлення КП "Інформаційний центр "Новосанжарщина", смт.Нові Санжари Полтавської обл. Здійснити державну реєстрацію аудіовізуального засобу масової інформації Комунального підприємства "Інформаційний центр "Новосанжарщина", смт.Нові Санжари Полтавської обл., як суб'єкта інформаційної діяльності. Внести Комунальне підприємство "Інформаційний центр "Новосанжарщина", смт.Нові Санжари Полтавської обл., до Державного реєстру телерадіоорганізацій України. Програмна концепція мовлення КП "Інформаційний центр "Новосанжарщина", смт.Нові Санжари Полтавської обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні) українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 41 хвилина на тиждень, 100%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва 1 година 41 хвилина на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції) розважально-інформаційний. 3. Про заяву редакції Машівського районного радіо, смт.Машівка Полтавської обл., щодо переоформлення ліцензії на право користування каналами мовлення (НР №0724 від 12.03.2003) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву редакції Машівського районного радіо, смт.Машівка Полтавської обл. (юридична та фактична адреси: вул. Леніна, 120, смт.Машівка Полтавської обл., 39400; редактор Нога-Непорада Ю.В.), щодо переоформлення ліцензії на право користування каналами мовлення НР №0724 від 12.03.2003 з використанням першого каналу проводового мовлення (програма УР-1) у смт.Машівці та Машівському районі Полтавської обл., у зв'язку зі зміною власника, позивних та зменшення кількості домогосподарств (радіоточок) з 2141 до 1361, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію на право користування каналами мовлення НР №0724 від 12.03.2003 редакції Машівського районного радіо, смт Машівка Полтавської обл., з використанням першого каналу проводового мовлення (програма УР-1) у смт Машівці та Машівському районі Полтавської обл., з обсягом мовлення 42 хвилини на тиждень, у зв'язку зі зміною власника, позивних, зменшенням кількості домогосподарств (радіоточок) з 2141 до 1361, та видати ліцензію на мовлення, зазначивши в ліцензії: а) власник - Машівська районна рада, смт.Машівка Полтавської обл., частка статутного фонду - 100%; б) кількість домогосподарств на території розповсюдження програм (радіоточок) - 1361; в) оператор телекомунікації - ЦЕЗ № 2 Полтавської дирекції ВАТ "Укртелеком", вул.Леніна, 120, смт.Машівка Полтавської обл.; г) вихідні дані (позивні) - фрагмент пісні "Машівські зорі", слова і музика Л. Ющенко. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати редакції Машівського районного радіо, смт.Машівка Полтавської обл., ліцензію на мовлення, термін дії до 29.01.2008 відповідно до першої ліцензії №000625 від 29.01.1998. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення, ліцензія НР №0724 від 12.03.2003, вважається недійсною та вилучається. 4. Про заяви Новосанжарської редакції районного радіомовлення, смт.Нові Санжари Полтавської обл., щодо переоформлення та продовження ліцензії на право користування каналами мовлення (НР №0847 від 23.04.2003). Розглянувши заяви Новосанжарської редакції районного радіомовлення, смт.Нові Санжари Полтавської обл. (юридична та фактична адреси вул.Комсомольська, 17, смт.Нові Санжари Полтавської обл., 39300; директор Дмитренко А.В.), щодо переоформлення та продовження ліцензії на право користування каналами мовлення НР №0847 від 23.04.2003, Національна рада вирішила: відмовити Новосанжарській редакції районного радіомовлення, смт.Нові Санжари Полтавської обл., у задоволенні заяв на переоформлення та продовження ліцензії на право користування каналами мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1) на підставі статей 33, 35 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Сектору прийому ліцензійної документації повернути заяви Новосанжарської редакції районного радіомовлення, смт.Нові Санжари Полтавської обл., про переоформлення та продовження ліцензії на право користування каналами мовлення НР №0847 від 23.04.2003. 5. Про заяву ПП "Компанія "Нова хвиля", м.Новомосковськ Дніпропетровської області,щодо переоформлення ліцензії (НР №1859 від 14.09.2004). Розглянувши заяву Приватного підприємства "Компанія "Нова хвиля", м.Новомосковськ Дніпропетровської області (юридична та фактична адреси: вул.Червоноармійська, 22, м.Новомосковськ Дніпропетровської області, 51200; директор Вербицька О.В.), про переоформлення ліцензії НР №1859 від 14.09.2004 (104.0МГц у м. Києві, Р=4.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власника (був: Євтухов Анатолій Людвігович; став: Євтухов Євген Анатолійович), програмної концепції мовлення, місцезнаходженням передавача (було: м.Київ, вул.Олегівська, 34-б, Р=4.0кВт; стало: вул.Дорогожицька, 10, м.Київ, Р=4.0кВт), згідно дозволу УДЦР №ДВЧ-1162007 від 21.09.2007, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №1859 від 14.09.2004 ПП "Компанія "Нова хвиля", м.Новомосковськ Дніпропетровської області, у зв'язку зі зміною власника, місцезнаходження передавача, програмної концепції мовлення, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Радио Шарманка"; в) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); г) територіальна категорія мовлення - реґіональне; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 (начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення ПП "Компанія "Нова хвиля", м.Новомосковськ Дніпропетровської області, строк дії залишається без змін - по 05.03.2009. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ПП "Компанія "Нова хвиля", м.Новомосковськ Дніпропетровської області, ліцензія НР №1859 від 14.09.2004 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення Приватного підприємства "Компанія "Нова хвиля", м.Новомосковськ Дніпропетровської області: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 14 годин на добу, 59 %; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 16 годин на добу, 67 %; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 8 годин на добу, 33%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 6. Про заяву АТ "Онікс", м.Харків, щодо переоформлення ліцензії (НР №1372 від 29.12.2003). Розглянувши заяву АТ "Онікс", м.Харків (юридична та фактична адреси: вул.Чернишевського, 15, м.Харків, 61057, директор Пілютікова Н.В.), про переоформлення ліцензії НР №1372 від 29.12.2003 (мережне мовлення з 15 частот, обсяг мовлення - по 24 год./добу) у зв'язку зі зміною банківських реквізитів та внесенням додаткових позивних ("Мелодія - королева радіо простору", "Ты моя мелодия"), Національна рада вирішила: у зв'язку з невідповідністю документів вимогам статей 24, 28, 35 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", враховуючи рішення Національної ради №756 від 27.09.2006, відмовити АТ "Онікс", м.Харків, у переоформленні ліцензії НР №1372 від 29.12.2003. Сектору прийому ліцензійної документації повернути заяву АТ "Онікс", м.Харків, про переоформлення ліцензії НР №1372 від 29.12.2003 на доопрацювання. Після приведення документів АТ "Онікс", м.Харків, у відповідність до вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення" повернутися до розгляду питання про переоформлення ліцензії НР №1372 від 29.12.2003. 7. Про заяву АТ "Онікс", м.Харків, щодо переоформлення ліцензії (НР №2407 від 02.12.2005). Розглянувши заяву АТ "Онікс", м.Харків (юридична та фактична адреси: вул.Чернишевського, 15, м.Харків, 61057, директор Пілютікова Н.В.), про переоформлення ліцензії НР №2407 від 02.12.2005 (104.2МГц у м.Старобільську Луганської обл., Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною банківських реквізитів та внесенням додаткових позивних ("Мелодія - королева радіо простору", "Ты моя мелодия"), Національна рада вирішила: у зв'язку з невідповідністю документів вимогам статей 24, 28, 35 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", враховуючи рішення Національної ради №756 від 27.09.2006, відмовити АТ "Онікс", м.Харків, у переоформленні ліцензії НР №2407 від 02.12.2005. Сектору прийому ліцензійної документації повернути заяву АТ "Онікс", м.Харків, про переоформлення ліцензії НР №2407 від 02.12.2005 на доопрацювання. Після приведення документів АТ "Онікс", м.Харків, у відповідність до вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення", повернутися до розгляду питання про переоформлення ліцензії НР №2407 від 02.12.2005. 8. Про заяву ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії (НР №2370 від 10.11.2005). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ (юридична адреса: пр-т.Повітрофлотський, 54, м.Київ, фактична адреса: б-р Верховної Ради, 20, м.Київ, 02100; генеральний директор Кобилкіна О.В.), про переоформлення ліцензії НР №2370 від 10.11.2005 (мережне мовлення з 14 частот, обсяг мовлення - по 24 год./добу) у зв'язку зі зміною оператора телекомунікацій (був: ОРТПЦ, став: ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ), програмної концепції мовлення, внесенням додаткових позивних, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №2370 від 10.11.2005 ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ, у зв'язку зі зміною оператора телекомунікацій (був: ОРТПЦ, став: ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ), програмної концепції мовлення, внесенням додаткових позивних та видати ліцензію на мовлення, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Радіо-Ера", "Ера ФМ", "Радіо-Ера ФМ"; в) територіальна категорія мовлення - загальнонаціональне; г) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); ґ) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 24 години на добу; д) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ, строк дії ліцензії залишається без змін - по 10.11.2015. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №2370 від 10.11.2005 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 21 година 24 хвилини на добу, 89,17%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 21 година 44 хвилини на добу, 90,56%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 2 години 16 хвилин на добу, 9,44%, з них: 1 година 54 хвилини на добу, 7,92% - програми всесвітньої служби ББС; V. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-культурологічний. 9. Про заяву ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії (НР №2565 від 20.04.2006). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ (юридична адреса: пр-т.Повітрофлотський, 54, м.Київ, фактична адреса: б-р Верховної Ради, 20, м.Київ, 02100; генеральний директор Кобилкіна О.В.), про переоформлення ліцензії НР № 2565 від 20.04.2006 (мережне мовлення з 7 частот, обсяг мовлення - по 24 год./добу) у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавачів, програмної концепції мовлення, внесенням додаткових позивних, Національна рада вирішила: перенести розгляд питання "Про заяву ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії (НР №2565 від 20.04.2006)" у зв'язку з потребою доопрацювання. 10. Про результати планової перевірки КП "Артемівське телерадіомовлення", м.Артемівськ Донецької обл. (НР №2599 від 11.05.2006). Розглянувши матеріали планової перевірки КП "Артемівське телерадіомовлення", м.Артемівськ Донецької обл., НР №2599 від 11.05.2006 (вид мовлення - проводове (РМ), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки КП "Артемівське телерадіомовлення", м.Артемівськ Донецької обл., НР №2599 від 11.05.2006, взяти до відома. Вказати керівництву КП "Артемівське телерадіомовлення", м.Артемівськ Донецької обл., на неприпустимість порушення частини шостої статті 57 та частини третьої розділу Х Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Зобов'язати керівництво КП "Артемівське телерадіомовлення", м.Артемівськ Донецької обл., протягом двох тижнів з дня прийняття цього рішення надіслати до Національної ради копію редакційного статуту. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи КП "Артемівське телерадіомовлення", м.Артемівськ Донецької обл., НР №2599 від 11.05.2006. 11. Про результати планової перевірки ТОВ "Радіостанція "Великий Луг", м.Запоріжжя (НР №2643 від 03.07.2006). Розглянувши матеріали планової перевірки ТОВ "Радіостанція "Великий Луг", м.Запоріжжя, НР №2643 від 03.07.2006 (вид мовлення - ефірне РМ, 103.9МГц у м.Токмаку, 103.4МГц у м.Дніпрорудному), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: перенести розгляд питання "Про результати планової перевірки ТОВ "Радіостанція "Великий Луг", м.Запоріжжя (НР №2643 від 03.07.2006)" у зв'язку з необхідністю проведення в місячний термін додаткової перевірки ТОВ "Радіостанція "Великий Луг". 12. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК "Радіо-Санна", м.Одеса (НР №0092-м від 23.07.2006). Розглянувши матеріали планової перевірки ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Санна", м.Одеса, НР №0092-м від 23.07.2006 (вид мовлення - ефірне (РМ), частота 107.0МГц (м.Одеса), 107.1МГц (м.Ізмаїл), 106.2МГц (м.Котовськ), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Санна", м.Одеса, взяти до відома. Вказати керівництву ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Санна", м.Одеса, на неприпустимість порушення частини восьмої статті 28 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Санна", м.Одеса, НР №0092-м від 23.07.2006. 13. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК МіКомп", м.Дніпродзержинськ Дніпропетровської обл. (НР №2609 від 27.06.2006). Розглянувши матеріали планової перевірки ТОВ "Телерадіокомпанія МіКомп", м.Дніпродзержинськ Дніпропетровської обл. (вид мовлення - ефірне РМ), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки ТОВ "Телерадіокомпанія МіКомп", м.Дніпродзержинськ Дніпропетровської обл., НР №2609 від 27.06.2006, взяти до відома. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "Телерадіокомпанія МіКомп", м.Дніпродзержинськ Дніпропетровської обл., НР №2609 від 27.06.2006. 14. Про результати планової перевірки КП "Редакція районної газети та радіомовлення "Вісті Тепличчини", смт.Теплик Вінницької обл. (НР №2682 від 27.07.2006). Розглянувши матеріали планової перевірки КП "Редакція районної газети та радіомовлення "Вісті Тепличчини", смт.Теплик Вінницької обл., НР №2682 від 27.07.2006 (вид мовлення - ефірне РМ, 68.3МГц у смт.Теплику Вінницької обл.), заслухавши пояснення уповноваженого представника компанії, Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки КП "Редакція районної газети та радіомовлення "Вісті Тепличчини", смт.Теплик Вінницької обл., ліцензія НР №2682 від 27.07.2006, взяти до відома. Рекомендувати КП "Редакція районної газети та радіомовлення "Вісті Тепличчини", смт.Теплик Вінницької обл., внести зміни до ліцензії НР №2682 від 27.07.2006. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи КП "Редакція районної газети та радіомовлення "Вісті Тепличчини", смт.Теплик Вінницької обл., НР №2682 від 27.07.2006. 15. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК "52 канал", м.Одеса (НР №2628 від 07.07.2006). Розглянувши матеріали планової перевірки ТОВ "Телерадіокомпанії "52 канал", м.Одеса, НР №2628 від 07.07.2006 (вид мовлення - ефірне РМ, 103.8МГц у м.Одесі), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки ТОВ "Телерадіокомпанії "52 канал", м.Одеса, НР №2628 від 07.07.2006, взяти до відома. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "Телерадіокомпанії "52 канал", м.Одеса, НР №2628 від 07.07.2006. 16. Про результати планової перевірки Одеської ОДТРК, м.Одеса (НР №2573 від 28.04.2006, НР №2498 від 31.01.2006). Розглянувши матеріали планової перевірки Одеської обласної державної телерадіокомпанії, м.Одеса, НР №2573 від 28.04.2006 (вид мовлення - ефірне РМ, 69.62МГц у м.Березівці, 69.59МГц у смт.В. Михайлівці, 70.7МГц у смт.Сараті), НР №2498 від 31.01.2006 (вид мовлення - ефірне ТМ, 52 ТВК у м.Балті Одеської обл.), заслухавши пояснення уповноваженого представника компанії, Національна рада вирішила: перенести розгляд питання "Про результати планової перевірки Одеської ОДТРК, м.Одеса (НР №2573 від 28.04.2006, НР №2498 від 31.01.2006)" у зв'язку з необхідністю проведення в місячний термін додаткової перевірки Одеської обласної державної телерадіокомпанії. 17. Про результати планової перевірки ТОВ ТРК "Золоті Ворота", м.Київ (НР №2636 від 18.07.2006). Розглянувши матеріали планової перевірки ТОВ телерадіокомпанії "Золоті Ворота", м.Київ, НР №2636 від 18.07.2006 (вид мовлення - ефірне РМ, 95.6МГц у м.Києві), заслухавши пояснення уповноваженого представника компанії, Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки ТОВ телерадіокомпанії "Золоті Ворота", м.Київ, НР №2636 від 18.07.2006, взяти до відома. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво ТОВ телерадіокомпанії "Золоті Ворота", м.Київ, протягом місяця привести діяльність цієї телерадіоорганізації у відповідність до умов ліцензії НР №2636 від 18.07.2006 у частині "програмна концепція мовлення: дитячі програми". Надати через два тижні після цього звіт до Національної ради із зазначенням: назви дитячих передач, хронометражу, часу виходу в ефір, загальної тривалості дитячих програм протягом доби. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ телерадіокомпанії "Золоті Ворота", м.Київ, НР №2636 від 18.07.2006. 18. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "ТРК "Киевские ведомости" - Телерадіоефір", м.Київ, про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0068-м від 26.02.2002). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Киевские ведомости" - Телерадіоефір", м.Київ (юридична адреса: бульвар Лесі Українки, 5-а, м. Київ, 01133, генеральний директор Шверк Г.А.), про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0068-м від 26.02.2002), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Киевские ведомости" - Телерадіоефір", м.Київ, про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0068-м від 26.02.2002), оскільки вона не відповідає вимогам п. 2 та п. 3 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". 19. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "ТРК "Медіа-Система", м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1226 від 24.10.2003). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Медіа-Система", м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл. (юридична адреса: вул.Бикова, 12, м.Кривий Ріг, Дніпропетровська обл., 50036, директор Гай О.А.), про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1226 від 24.10.2003), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Медіа-Система", м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1226 від 24.10.2003), оскільки вона не відповідає вимогам п. 3 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". 20. Про залишення без розгляду заяви ДП "Міськрайонне радіо "Переяслав", м.Переяслав-Хмельницький Київської обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0937 від 11.06.2003). Розглянувши заяву Дочірнього підприємства "Міськрайонне радіо "Переяслав", м.Переяслав-Хмельницький Київської обл. (юридична адреса: вул.Шкільна, 45, м.Переяслав-Хмельницький, Київська обл., 08404, директор Карпенко Г.І.), про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0937 від 11.06.2003), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Дочірнього підприємства "Міськрайонне радіо "Переяслав", м.Переяслав-Хмельницький Київської обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0937 від 11.06.2003), оскільки вона не відповідає вимогам п. 3 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". 21. Про залишення без розгляду заяви ДП "Міськрайонне радіо "Переяслав", м.Переяслав-Хмельницький Київської обл., про продовження ліцензії на мовлення (НР №0937 від 11.06.2003). Розглянувши заяву Дочірнього підприємства "Міськрайонне радіо "Переяслав", м.Переяслав-Хмельницький Київської обл. (юридична адреса: вул.Шкільна, 45, м.Переяслав-Хмельницький, Київська обл., 08404, директор Карпенко Г.І.), про продовження ліцензії на мовлення (НР №0937 від 11.06.2003), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Дочірнього підприємства "Міськрайонне радіо "Переяслав", м.Переяслав-Хмельницький Київської обл., про продовження ліцензії на мовлення (НР №0937 від 11.06.2003), оскільки вона не відповідає вимогам п. 2 та п. 3 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Решта рішень з ліцензування та перевірок ТРО, прийнятих на засіданні, торкалися виключно сфери телебачення. Крім того на засіданні було ухвалено рішення "Про затвердження форми ведення та оприлюднення Державного реєстру телерадіоорганізацій України", "Про Громадську раду при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення" та ряд інших. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.11.2007 На сьогоднішньому брифінґу в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, присвяченому Міжнародному семінару для працівників апарату Національної ради "Практичні питання моніторинґу та контролю за телерадіомовниками: європейський досвід", було розглянуто окремі аспекти наглядово-регуляторної діяльності у Франції, Угорщині та Нідерландах. Участь у брифінґу взяли координатор Плану дій Ради Європи щодо ЗМІ для України Ізабелла Хруслінська, директор департаменту програм Вищої аудіовізуальної ради Франції Маріс Бруж'єр, начальник контрольно-аналітичного департаменту Комісії з питань телерадіомовлення Угорщини Йо Балаш, експерт Комісії Нідерландів з питань електронних ЗМІ Марсель Бетсел, голова Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Віталій Шевченко та член Національної ради Тетяна Лебедєва. Відповідаючи на запитання журналістів, представники регуляторних органів Франції, Угорщини та Нідерландів наголосили, що діяльність європейських медіа-мовників ґрунтується, передусім, на поєднанні наглядових функцій регуляторних органів сфери електронних ЗМІ та саморегуляції, яку відповідально застосовують до себе телерадіоорганізації. Моніторингові центри європейських регуляторних органів покладають відповідальність за змістове наповнення програм на виробників медіа-продукту. У разі порушень законодавства у французьких медіа, наприклад, мовник, відповідальний за недотримання правових норм, повідомляє про них у ефірі. Можливі й суворіші санкції - як призупинення виходу програми в ефір після ретельного розслідування всіх обставин. Як правило, такі порушення трапляються під час інтерактивних радіопередач, або стосуються недотримання вимог законодавства про захист суспільної моралі на телебаченні (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.11.2007 20 листопада 2007 року в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення в рамках спільної програми Ради Європи та Європейської Комісії "Заохочення демократичних процесів в державах Південного Кавказу та в Україні", з метою реалізації Плану дій Ради Європи щодо допомоги ЗМІ для України проходить семінар "Практичні питання моніторингу та контролю за телерадіомовниками: європейський досвід". У програмі семінару: 1. Питання здійснення моніторинґу та контролю, захист прав неповнолітніх глядачів, механізми співпраці з телерадіомовниками, які здійснює Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. 2. Законодавче забезпечення діяльності та особливості контрольно-аналітичної роботи, яку проводить Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення; 3. Досвід у здійсненні контрольних повноважень регуляторних органів сфери електронних ЗМІ Франції, Угорщини, Нідерландів. Відкрили семінар голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко та координатор Плану дій Ради Європи щодо ЗМІ для України Ізабелла Хруслінська. Участь у семінарі взяли також члени Національної ради Тетяна Мокріді, Тетяна Лебедєва та Віктор Понеділко. Досвідом роботи регуляторних органів поділилися керівники структурних підрозділів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та представники регуляторних органів Франції, Угорщини, Нідерландів. Маріс Бруж'єр, директор департаменту програм Вищої аудіовізуальної ради Франції, зокрема, наголосила на особливостях діяльності телерадіоорганізацій Франції відповідно до національного та європейського законодавства. Регуляторний орган Франції здійснює моніторинґ 30 цифрових і 40 кабельних телеканалів, стежить за плюралізмом щодо надання ефірного часу для різних політичних сил. Характерним є те, що 60% мовлення здійснюється за квотою Єврокомісії, 40 % - французькою мовою. Йо Балаш, директор контрольно-аналітичного департаменту Комісії з питань телерадіомовлення Угорщини ознайомив із структурою діяльності електронних засобів масової інформації Угорщини та зупинився на особливостях організації роботи регуляторного органу Угорщини з проведенням вибіркових та постійних моніторинґів теле- і радіоефіру. Марсель Бетсел, експерт Комісії Нідерландів з питань електронних ЗМІ зазначив, що регуляторний орган в сфері електронних ЗМІ в Нідерландах працює вже понад 20 років. Він займається питаннями ліцензування та контролю телерадіомовників. Склад регуляторної комісії призначається королевою Нідерландів за рекомендаціями Міністерств освіти та культури. У Нідерландах, зазначив він досить, жорстко регулюється дотримання кількості освітніх, культурологічних, навчальних програм. Голова Національної ради Віталій Шевченко високо оцінив співпрацю Національної ради з регуляторними органами країн Європи в сфері електронних ЗМІ і наголосив на тому, що цей семінар є реальним втіленням такого продуктивного співробітництва. Координатор Плану дій Ради Європи щодо ЗМІ для України Ізабелла Хруслінська зазначила, що законодавчу діяльність регуляторних органів таких як Національна рада, потрібно розглядати лише у контексті вимог європейського законодавства, а засадничими принципами діяльності регуляторних органів відповідно мають бути прозорість і незалежність (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.11.2007 Волинська державна телерадіокомпанія та радіо "Луцьк" (Луцьк-107.3МГц, Ковель-68.48МГц) отримали держліцензії на цілодобовий ефір. Луцьке радіо "Сім'я і дім" (102.4МГц, передавач у с.Підгайці - ред.) ще має "ділити" ефір з радіостанцією "Мелодія". Це заявив представник Держкомітету з питань телерадіо України Микола Пасаман. Микола Пасаман, а також заступники голів ОДА й облради привітали журналістів електронних ЗМІ з професійним святом і відзначили їхні заслуги почесними грамотами, годинниками та грошовими преміями (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 19.11.2007 20-го листопада 2007-го року Указом Президента України № 1118/2007 оголошено днем жалоби у зв'язку з трагедією, що сталася у м.Донецьку на орендному підприємстві "Шахта ім. О.Ф. Засядька" і призвела до численних людських жертв. Національна рада звертає Вашу увагу на необхідність запровадити в цей день спеціальне програмування, а також утриматися від показу розважально-концертних передач та комедійних кінофільмів (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.11.2007 Вже вкотре на хвилях столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Ужгород-105.2МГц, Тернопіль-104.5МГц, Черкаси-106.1МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Рені-102.3МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) відкривається щорічний карнавал - "Бразильський карнавал на Люкс FM", у фіналі якого буде розіграно подорож на карнавал у Ріо-де-Жанейро! Проект розпочинається 26-го листопада. Старт - справжня карнавальна вечірка - відбудеться 30-го листопада в нічному клубі "Арена". Запальні треки від DJ Гаража, кипляча енергія танців шоу-балету Румберос, майстер-клас пристрасної самби від Амадора Лопеса… І це ще не всі сюрпризи, які ПРРК "Люкс FM" підготував для тебе. Родзинкою вечірки стане виступ легендарної групи Bellini, всесвітньо відомий хіт якої - Samba de Janeiro - нерозривно пов'язаний з шаленим ритмом справжнього карнавального дійства. Лише уяви: засмаглі стрункі тіла, яскраві кольори, запальні, як вогонь, латиноамериканські мотиви, і… ти, там - у цьому вирі краси та емоцій! Адже кожен учасник проекту "Бразильський карнавал на Люкс FM" може виграти поїздку на карнавал у Ріо-де-Жанейро та вирушити у найдрайвовішу відпустку в своєму житті! І - про умови участі. Акція "Бразильський карнавал на Люкс FM" триває з 26.11.2007 по 20.01.2008. Протягом акції, почувши в ефірі ПРРК "Люкс FM" позивний "самба", одразу ж телефонуй за номером (044)-201-11-00. Додзвонившись, кажи пароль "Це Ріо-де-Жанейро!". Якщо твій голос пролунає в ефірі першим, ПРРК "Люкс FM" подарує тобі класну фірмову футболку, диск із бразильською музикою та запрошення на фінальну вечірку! Поїздку в Ріо-де-Жанейро на карнавал - справжнє свято життя і краси - буде розіграно на фінальній вечірці в кінці січня (серед усіх учасників акції "Бразильський карнавал на Люкс FM"). Запрошення на вечірку видаються за адресою: м.Київ, вул.Володимирська, 61/11, оф.50. При собі обов'язково мати закордонний паспорт. Акція тільки для повнолітніх власників закордонного паспорту. Якщо ти не захочеш побачити мрію Остапа Бендера своїми очима, ти просто зобов'язаний її почути своїми вухами! З 02.02.2008 слухай прямі включення ведучих ПРРК "Люкс FM" з бразильського карнавалу та ковтай сльози, дивлячись на сніг за вікном… Але це жарт! Насправді, неважливо, де ти - в сонячному Ріо-де-Жанейро або засніженому Києві. Радіти завжди і всюди допоможе Радіо хорошого настрою! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.11.2007 15-го листопада у столичному розважальному клубі відбулася історична подія у вітчизняному музичному світі. Свій перший ювілей - 10 років - відзначив один з перших радіо хіт-парадів України - "Пашина 20-ка", що виходить в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення Україна). Звичайно, хтось може сказати, що "історична подія" - дуже голосне визначення. Але "Пашиній 20-ці" є чим пишатися в рамках історії українського шоу- і радіобізнесу. Почати слід з того, що, як було сказано, "Пашина-20-ка" - один з перших українських хіт-парадів. Ця передача існує в FM-діапазоні рекордно довгий час, і весь цей час її веде популярний і улюблений радіослухачами ді-джей Паша. За 10 років у чарті пролунало понад 1800 композицій у виконанні більш ніж 1000 співаків і музичних груп, як іноземних, так і вітчизняних. З хіт-параду розпочали своє сходження нинішні зірки українського шоу-бізнесу Гайтана, Ані Лорак, ВВ, "Океан Ельзи" та інші. І останній рекорд, що особливо відзначив ді-джей Паша, відкриваючи святковий вечір, належить групі "Океан Ельзи". Саме Святослав Вакарчук зі своєю командою частіше за інших займали позицію № 1 у "Пашиній 20-ці" за 10 років. І саме вони прийшли у цей вечір привітати ювіляра і подарувати гостям вечора свої пісні. У камерній, дружній обстановці зі сцени пролунали 13 хітів "Океану Ельзи", що в різні роки ставали лідерами хіт-параду. І не дивлячись на те, що звучали композиції з уже солідним віком, початок кожної з них зал зустрічав бурхливими оплесками і радісними вигуками, як зустрічають дуже гарного друга. Ну, а про виконання Святославом Вакарчуком пісень говорити зайво - його неповторна щиросердність і емоційність нікого в залі не залишила байдужим. І, природно, "Океану Ельзи" не вдалося закінчити концерт, виконавши заплановані пісні. Закінчуючи свій ексклюзивний концерт Святослав Вакарчук від імені групи побажав "Пашиній-20", ді-джею Паші та всьому колективу "GALA Радіо" творчих успіхів, нових досягнень і позитивних емоцій. Нагадаємо, що хіт-парад "Пашина 20-ка" виходить в ефірі "GALA Радіо" щосуботи о 10-ій годині. Це завжди краща світова й українська музика, цікава інформація про виконавців і події в музичному світі. А з лютого 2007-го року, по неділях, шанувальники української музики можуть насолоджуватися "Пашиною 20-ою UA", яку присвячено виключно українській музиці (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.11.2007 "Практичні питання моніторинґу та контролю за телерадіомовниками: європейський досвід" - під такою назвою завтра в рамках спільної програми Ради Європи та Європейської Комісії "Заохочення демократичних процесів у державах Південного Кавказу та в Україні" відбудеться міжнародний семінар для працівників апарату Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. У його роботі візьмуть участь голова Національної ради Віталій Шевченко, члени Національної ради, координатор Плану дій Ради Європи щодо ЗМІ для України Ізабелла Хруслінська, а також керівники контрольно-аналітичних департаментів регуляторних органів сфери електронних ЗМІ Франції, Нідерландів, Угорщини, України, експерти та юристи медіа простору. Для представників ЗМІ передбачений брифінґ учасників Міжнародного семінару, який відбудеться 20 листопада з 12.40 до 13.00 за адресою: вул. Прорізна, 2, 5-й поверх, зала засідань Національної ради. Попередня акредитація обов'язкова за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.11.2007 Під час зустрічі із керівниками провідних телеканалів та українського радіо Прем'єр-міністр України Віктор Янукович висловився за створення в Україні суспільного телебачення. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на офіційне повідомлення прес-служби Кабінету Міністрів. Зустріч відбулась 16-го листопада з нагоди Дня працівників телебачення, радіомовлення і зв'язку. Імена присутніх на зустрічі топ-менеджерів прес-служба не називає. "Для мене особисто як для людини і керівника уряду важливо відчувати, чим живее сьогодні вітчизняне телебачення і радіо, і що може зробити влада для розвитку свободи слова і для журналістів", - сказав Віктор Янукович, наголосивши, що свободу слова, як невід'ємну складову демократії, слід постійно розвивати та вдосконалювати. Присутні на зустрічі керівники телеканалів і радіостанцій висловили свій погляд на розвиток телебачення та радіомовлення, взаємини медіа та влади, утвердження свободи слова, проблеми, які сьогодні стоять перед телевізійною та радіомовною журналістикою, та шляхи їх вирішення. Учасники зустрічі також обговорили можливі шляхи створення суспільного телебачення, принципи його редакційної політики, фінансування та систему управління. "Я переконаний, що Україні вкрай необхідне суспільне телебачення як один із атрибутів будь-якої демократичної держави", - сказав Віктор Янукович. Він привітав журналістів із святом, побажав їм та редакційним коллективам успіхів та нових досягнень у роботі (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.11.2007 Вітання Президента України працівникам радіо, телебачення та зв'язку: "Шановні друзі! Щиро вітаю вас із професійним святом. Телебачення, радіо, електронні засоби зв'язку - це не тільки незамінні атрибути сучасного життя, а й ознака докорінних економічних і політичних перетворень, могутній фактор культурного й духовного розвитку народу. Переконаний, що ваша самовіддана творча праця, високий професіоналізм і надалі будуть спрямовані на підвищення якості телевізійних та радіоматеріалів, зроблять конкурентоспроможними вітчизняні журналістику і зв'язок, сприятимуть подальшій інтеграції України у світовий інформаційний простір. Щиро бажаю вам щастя, здоров'я, натхнення та добробуту. Віктор Ющенко" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.11.2007 Привітання Прем'єр-міністра Віктора Януковича з Днем працівників радіо, телебачення та зв'язку: "Шановні друзі! Від імені Уряду України щиро вітаю вас із професійним святом - Днем працівників радіо, телебачення та зв'язку. Історія незалежної України нерозривно пов'язана з розвитком вітчизняного телебачення, радіо та зв'язку. Уряд України, усвідомлюючи важливість утвердження принципів свободи слова і незалежності засобів масової комунікації, високо оцінює роль сфери телерадіомовлення та зв'язку в процесі державотворення і демократизації суспільства. Ви забезпечуєте становлення та розвиток в Україні інформаційного суспільства, інтенсивне впровадження новітніх технологій, які наближують рівень інформаційно-технологічного розвитку держави до світових стандартів. Досягнення суспільної злагоди, свободи слова та плюралізму думок неможливе без реформування національного інформаційного простору, приведення його у відповідність з демократичними загальноєвропейськими стандартами та забезпечення захисту ваших професійних прав і свобод. Сьогодні, як ніколи раніше, необхідне ваше вміння вселяти в душах людей віру і надію та пробуджувати в серцях почуття патріотизму і національної свідомості. У цей святковий день зичу вам, шановні працівники сфери телебачення, радіомовлення та зв'язку, нових трудових і творчих звершень у професійній діяльності, нехай вдалими будуть всі ваші починання, переконливим - слово та чистим - сумління. Доброго вам здоров'я і благополуччя, миру і злагоди у ваших родинах. Прем'єр-міністр України Віктор Янукович" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.11.2007 Сьогодні - День працівників радіо, телебачення і зв'язку. У Національній опері України відбулися урочистості з нагоди цього свята. Журналістів, фахівців телевізійних та електронних комунікацій і технологій привітали представники Секретаріату Президента, Кабінету Міністрів, Державного комітету телебачення і радіомовлення, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та інших державних органів. Заступник голови Секретаріату Президента Марина Ставнійчук зачитала привітання працівникам галузі від Глави держави Віктора Ющенка. Президент зокрема підкреслив особливу роль радіо, телебачення і сучасних засобів поширення інформації в розвитку економічного і суспільного потенціалу нашої держави. Він дав високу оцінку професійній діяльності українських медійників і висловив переконання, що їх самовіддана творча праця, високий професіоналізм і надалі будуть спрямовані на підвищення якості теле- радіоматеріалів і загалом конкурентоспроможності вітчизняної журналістики та зв'язку. Віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань Дмитро Табачник підкреслив, що Уряд високо цінує роль сфери телебачення і зв'язку в процесі реформування держави і становлення українського суспільства. Професійного зростання і творчих успіхів побажав колегам голова Держкомітету телебачення і радіомовлення Едуард Прутнік. Він підкреслив, що вперше за роки незалежності України Держкомтелерадіо і Нацрада з питань телебачення та радіомовлення організували таке свято в партнерстві і співпраці. Під час урочистостей вручено державні нагороди і дипломи про присвоєння почесних звань групі працівників центральних та регіональних телерадіокомпаній, підприємств і організацій (Джерело: Сайт НРКУ).
  • 16.11.2007 Сьогодні Україна святкує День працівників радіо, телебачення та зв'язку! Як свідчить історія, 83 роки тому саме 16-го листопада 1924-го року, у Харкові (що тоді був столицею УРСР) почала писатися історія українського радіомовлення. Перша професійна радіотрансляція на території нашої держави являла собою передачу вистави, яка йшла в одному з харківських клубів. Зрозуміло, що радіомовлення в Україні у ті роки було повністю підпорядковане державі; годі було й думати тоді про приватні радіостанції з розмаїттям музичних і немузичних форматів. А ось найперша приватна радіостанція на території України з'явилася значно пізніше - у тридцяті роки минулого сторіччя. Ця станція працювала у діапазоні середніх хвиль зі Львова з позивним "Lwówska Fala" ("Львівська хвиля"; власне, на її честь названа сучасна одноіменна львівська приватна радіостанція). Щоправда, і ця радіостанція не була українською на всі 100%: якщо найперша українська радіостанція представляла інтереси влади радянської, то "Lwówska Fala" була радіостанцією польською, адже на той час Галичина перебувала під владою Польщі. Однак часи змінюються, і після падіння залізної завіси в 1991-у році та відновленням незалежності української держави розпочалася нова епоха в історії Українського радіо - як державного, так і приватного. І це радіо робити нам. Зі святом вас, дорогі друзі і колеги! Щастя, успіхів та нових здобутків!
  • 15.11.2007 16-го листопада - день народження івано-франківської ТРК "Вежа", до складу якої входить, зокрема, й радіо "Вежа" (107.0МГц)! Налаштуйтесь на хвилю 107 FM і відсвяткуйте це свято разом з колективом станції. У цей день на вас очікують святкові програми, як завжди гарна музика, феєрверк подарунків, іскрометний гумор ді-джеїв, прямі включення з шанувальниками нашого радіо, конкурси та багато чого ще. Співробітники станції надзвичайно будуть раді, якщо ви подаруєте їм віршик, слоґан, анекдот про радіо "Вежа". Ваші привітання ведучі радіо Вежа зачитають у святковому ефірі. Залишати їх можна на офіційному Web-сайті станції - http://www.vezha.org (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.11.2007 Завтра вранці ведучі програм столичної сателіиарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Хмельницький-103.6МГц, Донецьк-105.1МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-101.8МГц (в ефірі "Радіо 101FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) DJ Sunny та DJ Anna Dark завітають до студії музичного телеканалу "М1", аби разом з Машею Єфросініною, Сніжаною Єгоровою, Антоном Мухарським та Юрієм Горбуновим пройти тести на профпридатність! Отже, як поводитимуться працівники теле- та радіобачення в екстремальних умовах? Дізнайтеся завтра з ефіру програми "Ґутен Морґен" на телеканалі "М1". Початок о 7.00 (Джерело: Сайт телеканалу "М1").
  • 15.11.2007 В ефірі чернівецького радіо "Станція 103.2FM" (103.2МГц) знову з вами програма "Bon-voyage". Щодня працюючи в різних умовах - ми мріємо про справжній відпочинок. Уявлення про бездоганну відпустку у всіх різні, але ведучі радіо "Станція 103.2FM" спробують відшукати спільні риси і допомогти вам зорієнтуватися в безлічі пропозицій, та підказати які країни, курорти та готелі заслуговують вашої уваги! Ви можете розраховувати на достовірну інформацію та дружню пораду. Слухайте щодня на хвилях радіо "Станція 103.2FM" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.11.2007 Вітання Голови Держкомтелерадіо Едуарда Прутніка до Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку: "Шановні друзі! Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята - Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку! Спілкування та обмін інформацією завжди були і є запорукою прогресивного розвитку людства, його інтелектуального та технологічного зросту та постійного руху вперед. Сьогодні в Україні триває інтенсивний процес формування та розбудови інформаційного суспільства. Кожного дня натхненною та наполегливою роботою працівників галузі твориться та розвивається сучасний інформаційний простір України. Ви забезпечуєте суспільство об'єктивною та неупередженою інформацією, формуєте громадську думку та берете активну участь у кропіткій праці зі створення морально та духовно сильної нації. Саме завдяки вашій праці людина відчуває ритм життя, має можливість завжди бути в центрі подій та створювати власне уявлення про світ навколо неї. Бажаю вам і надалі продовжувати кращі традиції працівників нашої галузі. Нехай ваші професійні якості, знання й чесноти служать ідеалам демократичного суспільства, розбудові та зростанню нашої держави. Бажаю кожному з вас натхнення, нових ідей, професійних здобутків та динамічного розвитку в світовому інформаційному просторі! Щастя, здоров'я та злагоди вам і вашим родинам! З повагою, Голова Державного комітету телебачення та радіомовлення України Едуард Прутнік" (Джерело: Сайт Держкомтелерадіо).
  • 15.11.2007 Сьогодні, 15-го листопада 2007-го року, о 17-ій годині у приміщенні Національного академічного театру опери і балету імені Тараса Шевченка відбудуться урочистості з нагоди Дня працівників радіо, телебачення і зв'язку. Організатори свята - Державний комітет телебачення і радіомовлення України та Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. Під час урочистостей кращим фахівцям телерадіоінформаційної галузі будуть вручені почесні нагороди. У програмі - перегляд відеофільму про історію українського телебачення та українського радіо та прем'єрний показ оригінальної версії спектаклю Карла Орфа "Карміна Бурана" у виконанні Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського радіо (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.11.2007 Привітання від голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка з нагоди Дня працівників радіо, телебачення і зв'язку: "Дорогі друзі, колеги! Прийміть найщиріші вітання з Днем працівників радіо, телебачення і зв'язку! Оскільки телебачення і радіо є обличчям і голосом нашої країни, на кожному з нас лежить велика відповідальність. Від роботи ведучого, режисера, диктора, оператора, інших працівників залежить, який ефірний продукт споживають наші співгромадяни. Якщо теле- чи радіопрограма, фільм чи передача є якісною за змістом і за формою, її сприймають мільйони людей. Зичу всім, хто причетний до формування новітнього телерадіопростору країни, професіоналізму, поглиблення фахових знань, нових творчих ідей та наполегливості у їх втіленні.З побажаннями добра, щастя, успіхів. Голова Національної ради, Віталій Шевченко" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.11.2007 З нагоди професійного свята - Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку - Грамотою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення відзначено за вагомий внесок у розвиток електронних засобів масової інформації, високий професіоналізм та сумлінну працю: Андрейка Романа Богдановича - генерального директора ЗАТ "ТРК "Люкс", м.Львів; Большакову Ольгу Юріївну - громадського радника Національної ради, доцента кафедри аудиту Київського національного торговельно-економічного університету; Дацко Лесю Григорівну - директора редакції Буського районного радіомовлення, м.Буськ Львівської області; Кузнєцова Володимира Івановича - керівника редакції інформаційних програм ТРК "Місто", м.Київ; Курдіновича Олександра В'ячеславовича - заступника голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України; Лазарєва Валерія Борисовича - генерального директора муніципальної телерадіокомпанії "Вибір", м.Хмельницький; Лисенка Петра Васильовича - заступника завідуючого відділом з питань інформаційної політики, видавничої та архівної справи, завідувача сектору з питань інформаційної політики Кабінету Міністрів України; Мазурчака Олександра Володимировича - міського голову Кам'янця- Подільського; Моісеєва Павла Анатолійовича - керівника юридичного відділу МГО "Інтерньюз-Україна", м.Київ; Омелянюка Івана Васильовича - генерального директора НВП "Квант Ефір", м.Київ; Питулу Світлану Степанівну - директора Старосамбірського районного радіомовлення "Голос Прикарпаття", Львівської області; Сергєєва Геннадія Вікторовича - директора МТРК "Чернівці", м.Чернівці; Сову Людмилу Анатоліївну - директора радіокомпанії "Славія", м.Пологи Запорізької області; Соколову Оксану Миколаївну - ведучу програми "Факти тижня з Оксаною Соколовою" на ТОВ "Міжнародна комерційна телерадіокомпанія" (ІСТV), м.Київ; Шевчука Миколу Миколайовича - директора дирекції з комерційної та рекламної діяльності Національної телерадіокомпанії України; Мазурика Вадима Станіславовича - представника Національної ради у Вінницькій області; Середу Андрія Вікторовича - провідного спеціаліста відділу частотного погодження та міжвідомчої координації ліцензійного департаменту Національної ради; колективи Миколаївської, Рівненської ОДТРК, ТРК "Слобожанка" Чугуївського району Харківської області та колектив міської ТРК "Умань", м.Умань Черкаської області. За сумлінну працю в сфері телебачення і радіомовлення, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток телерадіопростору держави Подяку Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення висловлено: Шумейкеру Джеймсу - Координатору проектів Організації з безпеки та співробітництва в Європі в Україні; Матковській Мар'яні Анатоліївні - помічнику з питань мас-медіа офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні; Полюзі Оксані Михайлівні - працівнику офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні; Даценку Миколі Миколайовичу - міському голові Білгород-Дністровського Одеської області; Федорову Олександру Яковичу - прес-секретарю Асоціації судовласників України; Швораку Миколі Мироновичу - головному редактору ТРК "Новий День", м.Кіровоград; Островській Людмилі Іванівні - головному редактору Тернопільської ОДТРК; Василенко-Слободенюк Юлії Євгенівні - кореспонденту служби інформації ТРК "Рівне-1", м.Рівне; Тугас Антоніні Володимирівні - ведучій програм Житомирської ОДТРК; колективу телерадіокомпанії "Союз-ТВ", м.Житомир; колективу міської телерадіокомпанії "Чернівці"; Степневській Анні Валеріївні - заступнику начальника управління - начальнику відділу конкурсних проваджень Національної ради; Спис Тетяні Григорівні - начальнику відділу ліцензування Національної ради; Ткач Ірині Володимирівні - начальнику відділу експертно-нормативної роботи Національної ради; Долбні Тетяні Олександрівні - представнику Національної ради у Харківській області; Пасаману Миколі Миколайовичу - представнику Національної ради у Волинській області; Гавінській Олені Іванівні - керівнику секретаріату представників Подільсько-Буковинського реґіону Національної ради; Лєпіній Ладі Станіславівні - керівнику секретаріату представників Кримсько-Таврійського реґіону Національної ради; Живолуп Людмилі Іванівні - головному спеціалісту управління координації роботи реґіональних секретаріатів Національної ради; Міщук Вірі Феодосівні - головному спеціалісту відділу бухгалтерського обліку і звітності Національної ради; Євтєєвій Світлані Миколаївні - головному спеціалісту відділу фінансово-економічного аналізу діяльності ТРО та ліцензійних зборів Національної ради; Бочеку Петру Григоровичу - головному спеціалісту відділу контролю Національної ради; Дубінкіній Вікторії Володимирівні - головному спеціалісту відділу моніторинґу Національної ради; Шосталю Олегу Віталійовичу - головному спеціалісту відділу екпертно-нормативної роботи Національної ради; Карпунцову Миколі Віталійовичу - помічнику-консультанту члена Національної ради Національної ради; Бондарю Леоніду Михайловичу - провідному спеціалісту відділу матеріально-технічного забезпечення Національної ради; Мельяновській Марині Миколаївні - провідному спеціалісту управління реґіональних представників Національної ради; Січкаренко Оксані Василівні - провідному спеціалісту відділу планування та організації перевірок телерадіокомпаній Національної ради; Коваленко Світлані Юріївні - спеціалісту 1 категорії протокольного відділу Національної ради; Черепинській Ларисі Василівні - завідуючому архівом загального відділу Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.11.2007 Запорізьке представництво столичної радіостанції "Наше Радіо" (105.6МГц) і арт-студія "Пані Ірина" запрошують взяти участь у конкурсі "Міс Наше Радіо". Якщо Вам, прекрасні дами, від 25-ти до 35-ти років, Ви кохаєте і є коханими, Вам подобається жити в Запоріжжі, Ви слухаєте "Наше Радіо", тоді записуйтеся на кастинґ, що проходитиме 17-го листопада за адресою: вул. Пушкіна 4 о 14.00 (будинок побуту "Ювілейний"). Запис здійснюється за телефоном (061)-220-25-84. Найчарівніші леді, що пройдуть кастинґ, змагатимуться між собою 7-го грудня в нічному клубі "Сова" за головний приз - путівку на двох в одну з європейських країн, що надає туристична аґенція "Галопом по Европам". Без подарунків не залишиться жодна з конкурсанток!!! (Джерело: Портал "Запорожье. Городской информационный портал").
  • 14.11.2007 З 18-го листопада в ефірі смілянської онлайн-радіостанції "EKO-RADIO SMILA" (22k. та 48k.) стартує програма "Особливий інтерес". Цікаві особистості Сміли, району та області, які вирізняться з поміж інших, потрапляють до студії станції. Початок ефіру о 17.00 (Джерело: Інформацію надано ).
  • 14.11.2007 З нагоди професійного свята - Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення відзначила фахівців телерадіоінформаційної галузі. Почесною відзнакою Національної ради "За розбудову телерадіоінформаційного простору України" нагороджено: 1. Першого заступника голови Національної ради Куруса Ігоря Федоровича - за значний особистий внесок у розвиток та якісне становлення телебачення і радіомовлення, розбудову національної інформаційної політики, високий професіоналізм; 2. Керівника відділу з питань демократизації офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні Енберґа Мортена - за значний особистий внесок у розвиток дружніх відносин у галузі телебачення і радіомовлення. Почесною грамотою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення відзначено: 1. Координатора Плану дій Ради Європи щодо допомоги ЗМІ для України Ізабеллу Хруслінську, голову правління "Інтерньюз-Україна" Квурта Костянтина, Заслуженого журналіста України, колишнього представника Національної ради в АР Крим Нізового Валерія Івановича - за особистий внесок та активні зусилля в напрямі залучення України до європейських тенденцій телерадіомовної галузі та якісне становлення телебачення і радіомовлення, розбудову національної інформаційної політики, високий професіоналізм; 2. Колектив телерадіокомпанії Вінницької ОДТРК, колектив телерадіоагентства "Новий Чернігів" за втілення державної політики в телерадіопросторі краю, підготовку передач, спрямованих на збереження кращих духовних надбань народу, мовних традицій (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.11.2007 На хвилях столичної сателітарної мережевої станції радіо "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) стартує нова програма - "EuroChart"! Яка музика зараз популярна у Франції? Які хіти лунають звідусіль в Німеччині? Від яких пісень божеволіють у Голландії? З понеділка по п'ятницю на радіо "Europa Plus Україна" - лідери європейських хіт-парадів у програмі "EuroChart"! Щодня - нова країна і нова трійка лідерів! Слухайте "EuroChart" в ефірі радіо "Europa Plus Україна" по буднях о 10.30 з повтором о 18.30 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.11.2007 Сьогодні, 14-го листопада, Президент України Віктор Ющенко підписав Указ "Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку". Згідно з указом, за вагомий особистий внесок у розвиток телебачення і радіомовлення в Україні, створення творчих і тематичних програм, об'єктивне інформування громадськості, високу професійну майстерність Президент постановив нагородити орденом "За заслуги" ІІІ ступеня генерального директора Львівської обласної державної телерадіокомпанії Ярослава Климовича (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 14.11.2007 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення: 1. Про видачу ліцензій на мовлення ТОВ "ВІА МЕДІА", м.Київ; Житомирській міській радіокомпанії "КРОК Радіо" у формі ТОВ, м.Житомир; КП "РАДІО МІКС" у формі ТОВ, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл.; 2. Про видачу ліцензій провайдера програмної послуги фізичній особі-підприємцю Когану В.Л. (м.Судак), фізичній особі-підприємцю Когану В.Л. (смт.Приморське), МКП ТРК "Радуга", м.Феодосія, АР Крим; ТОВ "ТРК "Альтернатива ТВ", смт.Свеса Сумської обл. (смт.Ямпіль Сумської обл.); ТОВ "ТРК "Альтернатива ТВ", смт.Свеса Сумської обл. (смт.Свеса Сумської обл.); ТРО "ТРК "Краматорськ" у формі ТОВ, м.Краматорськ Донецької обл.; ТОВ "ТРК "Кадр-ТБ", м.Павлоград Дніпропетровської обл.; ТОВ "МЕГА ПЛЮС", м.Маріуполь Донецької обл.; 2. Про переоформлення ліцензій Житомирській міській радіокомпанії "КРОК Радіо" у формі ТОВ, м.Житомир; КП "РАДІО МІКС" у формі ТОВ, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл.; АТ ТРК "Право А/ТВК", м.Харків; ТОВ МТК "Лубни", м.Лубни Полтавської обл.; ТРК "Студія "1+1" у формі ТОВ, м.Київ (НР № 0028-м від 29.12.2006); ПП "Галакт", м.Львів; ТРО "ТРК "Краматорськ" у формі ТОВ, м.Краматорськ Донецької обл.; ТОВ "ТРК "Кадр-ТБ", м.Павлоград Дніпропетровської обл.; ТОВ "МЕГА ПЛЮС", м.Маріуполь Донецької обл.; 3. Про продовження терміну дії ліцензії Редакції районного радіомовлення "Сосниця", смт.Сосниця Чернігівської обл.; 4. Про державну реєстрацію КП "ТРС "Бориспіль", м.Бориспіль Київської обл. як суб'єкта інформаційної діяльності; 5. Про анулювання ліцензії МКП ТРК "Радуга", м.Феодосія, АР Крим, КТ ТРК "ІМІДЖ-TV", м.Вознесенськ Миколаївської обл. Результати перевірок Єнакіївської міської радіокомпанії, м.Єнакієве Донецької обл.; Миронівської телестудії "Миронівка", м.Миронівка Київської обл.; ТОВ "Альфа-Медіа", м.Харків; ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ; ПП "Галакт", м.Львів; Острозької районної редакції проводового радіомовлення, м. Острог Рівненської обл.; ТОВ "Луч", м.Вилкове Одеської обл. було взято до відома; ТК ТОВ "Імпульс", м.Докучаєвськ Донецької обл.; редакції Бородянського районного радіомовлення, смт.Бородянка Київської обл.; радіоорганізації "Варвинське районне радіомовлення", смт.Варва Чернігівської обл.; Дніпропетровській ОДТРК, м.Дніпропетровськ; ТОВ "Альфа-простір", смт.Великий Березний Закарпатської обл.; ПП "ТРК "КІВ-плюс", м.Свалява Закарпатської обл.; ТРК ТК "Ідеал" у формі ПП, м.Ромни Сумської обл. за порушення ліцензійних умов оголошено попередження (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.11.2007 За даними вересневого опитування киян компанією InMind, чим молодший радіослухач, тим більшу кількість радіостанцій він слухає. Натомість люди від 45 років в активі залишають одну станцію. Середньостатистичний київський радіослухач упродовж тижня слухає 1-2 радіостанції. Опитування також засвідчило що третина киян взагалі не слухають радіо. Майже половина жителів столиці слухає радіо щодня. 57 відсотків опитаних є слухачами комерційних радіостанцій, 17 відсотків киян залишаються прихильниками національних радіостанцій (УР-1, УР-2, УР-3). Поміж столичних FM-станцій слухачі віддають перевагу "Авторадіо", "Люкс FM", "Нашому радіо" та "Kiss FM". Дослідження проводили методом репрезентативного телефонного опитування населення Києва віком від 16 років. Всього були опитані 417 респондентів. Теоретична похибка вибірки не перевищує 5 відсотків. Медіауподобання аналізувались за фактом прослуховування всіх радіостанцій упродовж місяця, що передував опитуванню, а також за оцінкою активного слухання станцій упродовж останнього тижня перед опитуванням (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.11.2007 Завтра о 13-ій годині відбудеться брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема, про видачу ліцензій провайдера програмної послуги та ліцензій на мовлення, про переоформлення ліцензій Національної ради, а також про результати планових та позапланових перевірок низки ТРО. Також буде розглянуте питання про нагородження до Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.11.2007 Увага! Столичне радіо "Джем FM" (95.6МГц) і програма "Непопса" оголошують про новий конкурс на краще питання Світлані Сургановій, що незабаром виступить у столиці! Світлана обиратиме переможця особисто! Автор найкращого питання одержить квитки на концерт співачки у Києві і подарунок від неї. Задавайте питання у Живому журналі радіо "Джем FM" у комментах чи у вигляді окремих пості; якщо ж ви не зареєстровані як учасник ЖЖ - відправляйте питання на електронну адресу програми - . Не забувайте відразу залишати свої номери телефонів, без ваших координат участь у конкурсі неможлива. Протягом тижня радіо "Джем FM" чекатие ваших супер-цікавих питань, підсумки будуть підбиі перед концертом, 21-го листопада. Програма "Непопса" лунає на радіо "Джем FM" по буднях о 8.30, 11.30, 15.30, 19.30. Автор і ведуча - Олена Кабо (Джерело: Інтернет-ком'юніті радіо "Джем FM").
  • 13.11.2007 До Дня Святого Миколая столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення Україна) проводить благодійну акцію для дітей, позбавлених батьківської опіки. Приєднайтеся до акції станції! Приносьте подарунки до 18 грудня в студію "GALA Радіо" за адресою: м.Київ: вул.Саксаганського, 91 офіс 1. тел. тел. 8-800-5000-100; (044)-288-15-80; м.Донецьк: вул.Артема 41, офіс 403. тел. (062)-387-20-22; (062)-348-99-50; м.Дніпропетровськ: вул.Карла Маркса 60, офіс 542. тел. (0562)-36-87-37. Усі подарунки будуть передані до дитячих будинків в День Св. Миколая! Зробимо для дітей свято разом!!! Список необхідних речей-подарунків: 1. Канцелярія (олівці кольорові, фломастери, зошити, альбоми для малювання); 2. Покривала; 3. Іграшки (м'які, пластмасові); 4. Засобі особистої гігієни (паста, шампунь, мило, памперси ); 5. Миючі засобі; 6. Солодощі. В день Святого Миколая допомога надійде в такі дитячі будинки: Білоцерківський дитячий будинок "Волошка"; Згурівська спеціальна загальноосвітня Школа-Інтернат 1-2 ступенів для дітей сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування; Дитячий будинок "Родина"; Київський обласний протитуберкульозний диспансер (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.11.2007 Радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" (102.5МГц) запрошує своїх слухачів здійснити мандрівку на концерт Enrique Iglesias до Києва. З 12-го листопада в ефірі станції стартує гра "Рейс 102.5 FM". Правила гри - прості, призи - просто супер! Той, хто надішле SMS-замовлення на участь у грі, потрапить в ефір радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" та надасть вірну відповідь на питання про улюбленого співака, одержить шанс побувати 27-го листопада на концерті Енріке Іґлезіаза у Києві! Стати учасником гри дуже просто. Треба лише надіслати SMS-замовлення із заголовком EUROPA на номер 10 545. (Вартість SMS - 3.0 грн. з урахуванням податків). Ведучі радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" зателефонують вам самі. Уважно слухайте ефір - і, можливо, саме вам пощастить вирушити на концерт! Докладніше ознайомитися з правилами гри можна на офіційному Web-сайті радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.11.2007 Інтернет-видання "Телекритика" розповсюдило текст розпорядження Кабінету міністрів України від 8-го листопада 2007-го року, яким було змінено склад Наглядової ради Національної радіокомпанії України. Головою Наглядової ради замість колишнього віце-прем'єра з гуманітарних питань (2005 року) Миколи Томенка став голова Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення Едуард Прутнік. "Телекритика" опублікувала текст документу і планує звернутися до Кабінету Міністрів, Держтелерадіо, НРКУ та експертів із проханням його прокоментувати: "Розпорядження Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2007 року Про затвердження складу наглядової ради Національної радіокомпанії Затвердити склад наглядової ради Національної радіокомпанії, що додається. У зв'язку з цим визнати такими, що втратили чинність розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2004 року та від 8 червня 2005 року. Прем'єр-міністр Віктор Янукович. Склад наглядової ради Національної радіокомпанії: Прутнік Едуард Анатолійович - голова Держтелерадіо, голова наглядової ради; Курдінович Олександр В'ячеславович - заступник голови Держтелерадіо, заступник голови наглядової ради; Дніпренко Наталя Костянтинівна - заступник директора Департаменту комунікацій влади та громадськості Секретаріату Кабінету Міністрів України, секретар наглядової ради; Безгін Олексій Ігорович - ректор Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого; Злотник Олександр Йосипович - професор Київського національного університету культури і мистецтв; Остапенко Дмитро Іванович - генеральний директор Національної філармонії; Станкович Євген Федорович - голова Національної спілки композиторів (за згодою); Чабан Ігор Семенович - радник голови Держтелерадіо" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.11.2007 Віднедавна в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області на частоті 103.2МГц (ТОВ фірма "Волинь") ведуться трансляції програм "Radio One" з Києва. Раніше на цій частоті в місті звучали програми столичного "Радіо 5 - Ретро FM" (Інформація з власних джерел).
  • 10.11.2007 31-го жовтня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву редакції Корецького районного радіомовлення, м.Корець Рівненської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву редакції Корецького районного радіомовлення, м.Корець Рівненської обл. (юридична та фактична адреси: пл.Центральна, 5, м.Корець Рівненської обл., 34700; редактор Радківський І.С.), щодо видачі ліцензії на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), Національна рада вирішила: видати редакції Корецького районного радіомовлення, м.Корець Рівненської обл., ліцензію на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), з обсягом мовлення 1 година 27 хвилин на тиждень, відповідно до заявленої програмної концепції, згідно з додатком (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу), зазначивши в ліцензії: а) територія розповсюдження радіопрограм - м.Корець та Корецький р-н Рівненської обл.; б) кількість домогосподарств на території розповсюдження програм - 2431; в) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 1 година 27 хвилин на тиждень згідно з сіткою мовлення: середа, п'ятниця: 6.30-6.44; неділя: 14.00-14.59; г) оператор телекомунікації - Корецький ЦЕЗ № 2 Рівненської дирекції ВАТ "Укртелеком", вул.Київська, 67-а, м. Корець Рівненської обл.; ґ) вид мовлення - проводове мовлення (УР-1); д) вихідні дані (позивні) - "Говорить Корець"; е) територіальна категорія мовлення - місцеве мовлення; є) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%): українська - 100 %; ж) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати ліцензію на мовлення редакції Корецького районного радіомовлення, м.Корець Рівненської обл. Програмна концепція мовлення редакції Корецького районного радіомовлення, м.Корець Рівненської обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні) українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 27 хвилин на тиждень, 100%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва 1 година 27 хвилин на тиждень, 100%; IV. Формат (відповідно до програмної концепції) інформаційно-просвітницький. 2. Про заяву ТОВ "ТРК "Радіо Кохання", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії (НР №1173 від 10.09.2003). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Радіо Кохання", м.Київ (юридична адреса: вул.Саксаганського, 36-б, м.Київ; фактична адреса: бульвар Верховної Ради, 20, м.Київ; директор Мотінова В.В.), про переоформлення ліцензії НР №1173 від 10.09.2003 (95.2МГц у м.Києві, Р=1.0кВт, обсяг мовлення 24 год./добу) у зв'язку зі зміною складу власників (були: ПП "ТЕРОКС", м.Київ, Ставров А.Ф.; стали: ПП "ТЕРОКС", ТОВ "ТРК "Радіо Кохання", м.Київ), оператора телекомунікацій (було: ТОВ "ТРК "Радіо Кохання", м.Київ; стала: ТРК "Радіо-Ера", м.Київ), збільшенням потужності передавача з 1.0кВт до 1.5кВт, згідно з висновком № ДВЧ-13320605 від 19.12.2005, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №1173 від 10.09.2003 ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо Кохання", м.Київ, у зв'язку зі зміною складу власників, оператора телекомунікацій, збільшенням потужності передавача з 1.0кВт до 1.5кВт та видати ліцензію на мовлення, зазначивши: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Радіо Кохання"; в) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); г) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо Кохання", м.Київ, ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - по 10.09.2013. При видачі переоформленої ліцензії на право користування каналами мовлення ліцензія НР №1173 від 10.09.2003 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо Кохання", м.Київ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 16 годин на добу, 66%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-музичний. 3. Про заяву Підприємства "Радіокомпанія "Супер-Нова", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії (НР №2524 від 02.03.2006). Розглянувши заяву Підприємства "Радіокомпанія "Супер-Нова", м.Київ (юридична адреса: вул.Дегтярівська, 9, м.Київ, 04050; фактична адреса: б-р Л.Українки, 34, 3-й під'їзд, 6 поверх, офіс 601а, 01133; генеральний директор Рябоконь В.В.), щодо переоформлення ліцензії НР №2524 від 02.03.2006 (104.9МГц у м.Житомирі, потужність передавача - 1.0кВт, обсяг мовлення 24 год./добу) у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавача (було: вул.Київська, 102, вежа ОРТПЦ, м.Житомир; стало: вул.Перемоги, 1, м.Житомир), програмної концепції мовлення, враховуючи висновок УДЦР № ДВЧ-87-2007 від 25.07.2007, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №2524 від 02.03.2006 Підприємства "Радіокомпанія "Супер-Нова", м.Київ, у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавача, програмної концепції мовлення, видати ліцензію на мовлення, зазначивши: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Народне радіо"; в) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); г) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 24 години на добу; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати Підприємству "Радіокомпанія "Супер-Нова", м.Київ, переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - до 02.03.2013. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №2524 від 02.03.2006 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення Підприємства "Радіокомпанія "Супер-Нова", м.Київ: І. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі": українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 18 годин на добу, 75%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-інформаційний. 4. Про заяву ТОВ "Рекламне агентство "Собор", м.Дніпропетровськ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0013-м від 14.12.2006). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Рекламне агентство "Собор", м.Дніпропетровськ (юридична та фактична адреси: вул.Писаржевського, 1-а, м.Дніпропетровськ, 49005; директор Васил'єв Б.Ю.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0013-м від 14.12.2006 (перший канал проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 8 годин 55 хвилин на тиждень) у зв'язку зі зміною юридичної адреси (була: проспект Карла Маркса, 76, м.Дніпропетровськ, 49000; стала: вул.Писаржевського, 1-а, м.Дніпропетровськ, 49005) та керівника (був: директор - Логвин Д.Г.; став: директор - Васил'єв Б.Ю.), Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 2 та 4 (дата видачі додатків 14.12.2006) до ліцензії на мовлення НР №0013-м від 14.12.2006 ТОВ "Рекламне агентство "Собор", м.Дніпропетровськ, у зв'язку зі зміною юридичної адреси та керівника. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Рекламне агентство "Собор", м.Дніпропетровськ, переоформлені додатки 1, 2 та 4 до ліцензії на мовлення НР №0013-м від 14.12.2006, строк дії залишається без змін - по 14.12.2016. При видачі переоформлених додатків ліцензії на мовлення додатки 1, 2 та 4 (дата видачі додатків 14.12.2006) до ліцензії НР №0013-м від 14.12.2006 вважаються недійсними та вилучаються. 5. Про заяву ТОВ "ТРК "Пілот", м.Вінниця, щодо переоформлення ліцензії (НР №2058 від 27.01.2005). Розглянувши заяву ТОВ "Телерадіокомпанія "Пілот", м.Вінниця (юридична адреса: Хмельницьке шосе, 7, офіс 1202, м.Вінниця, 21100; фактична адреса: Хмельницьке шосе, 82, офіс 701, м.Вінниця, 21100; директор Довбня І.Ю.), про переоформлення ліцензії НР № 2058 від 27.01.2005 (частота 101.4МГц у м.Вінниці, Р=0.5кВт, обсяг мовлення 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: Човган О.Ю., Довбня І.Ю.; став: ТОВ "ТРК "Сьомий континент", м.Вінниця), програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №2058 від 27.01.2005 ТОВ "Телерадіокомпанія "Пілот", м.Вінниця, у зв'язку зі зміною власників, програмної концепції мовлення, видати ліцензію на мовлення, зазначивши: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "О'КЕЙ"; в) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); г) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 24 години на добу; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіокомпанія "Пілот", м.Вінниця, ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - по 01.10.2010. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №2058 від 27.01.2005 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ТОВ "Телерадіокомпанія "Пілот", м.Вінниця: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 10 годин на добу, 41,7%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): розважальний. 6. Про заяву ТРК "Одеса-Плюс" у вигляді ТОВ, м.Одеса, щодо переоформлення ліцензії (НР №1283 від 26.11.2003). Розглянувши заяву ТРК "Одеса-Плюс" у вигляді ТОВ, м.Одеса (юридична та фактична адреси: пр-т.Гагаріна, 16/3, к.к. 3, 13, м.Одеса, 65039; генеральний директор Євдокимов Р.В.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №1283 від 26.11.2003 (90.2МГц у м.Одесі, Р=0.1кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною позивних (були: "Радіо МІР"; стали: "Нова хвиля"), власників (були: Костусєв О.О., Поздняков І.В.; стали: Іванчо А.А., Колтунова Т.А., Костусєв О.О., Поздняков І.В.), програмної концепції мовлення, оператора телекомунікацій (був: Одеський ОРТПЦ; став: ТРК "Одеса-Плюс" у вигляді ТОВ), збільшенням потужності передавача з 0.1кВт до 1.0кВт, згідно з висновком УДЦР № ДВЧ-13510929 від 28.10.2005, Національна рада вирішила: 1. Переоформити ліцензію на мовлення НР № 1283 від 26.11.2003 ТРК "Одеса-Плюс" у вигляді ТОВ, м.Одеса, у зв'язку зі зміною позивних, власників, програмної концепції мовлення, оператора телекомунікацій, збільшенням потужності передавача з 0.1кВт до 1.0кВт, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Нова хвиля"; в) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); г) територіальна категорія мовлення - місцеве; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТРК "Одеса-Плюс" у вигляді ТОВ, м.Одеса, переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - до 26.11.2010. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР № 1283 від 26.11.2003 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ТРК "Одеса-Плюс" у вигляді ТОВ, м.Одеса: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - не менше 62%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 24 год. на добу, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 год. на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-розважальний. 7. Про заяву КП "Редакція міського РМ", м.Трускавець Львівської обл., щодо переоформлення ліцензії (НР №1318 від 05.12.2003). Розглянувши заяву комунального підприємства "Редакція міського радіомовлення", м.Трускавець Львівської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Бориславська, 1, м.Трускавець Львівської обл., 82200; директор - головний редактор Марецька С.Б.), про переоформлення ліцензії НР №1318 від 05.12.2003 (перший канал проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 3 години 33 хвилини на тиждень) у зв'язку зі зміною організаційно-правової форми та назви ТРО (була: редакція Трускавецького телерадіомовлення "ТРТ"; стала: КП "Редакція міського радіомовлення"), юридичної адреси ТРО, директора, зменшенням кількості домогосподарств, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №1318 від 05.12.2003 редакції Трускавецького телерадіомовлення "ТРТ", м.Трускавець Львівської обл., у зв'язку зі зміною організаційно-правової форми та назви ТРО, юридичної адреси ТРО, директора, зменшенням кількості домогосподарств, та видати ліцензію на мовлення, зазначивши у ліцензії: а) територія розповсюдження: м.Трускавець, с.Станиля; б) територіальна категорія мовлення: місцеве; в) вид мовлення: проводове (радіомовлення); г) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "В ефірі Трускавець"; ґ) періодичність, час та обсяги мовлення: обсяг мовлення - 3 години 33 хвилини на тиждень; д) мовлення ведеться у відрізках часу на мережі УР-1: понеділок - п'ятниця: 11.40-11.59 (відрізок мовлення не використовуються під час трансляції сесії Верховної Ради України); п'ятниця, неділя: 14.00-14.59; е) кількість домогосподарств - 8265; є) адреса радіовузлу зв'язку: вул. Героїв УПА, 11, м.Трускавець Львівської обл.; ж) програмна концепція мовлення: згідно з додатком (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення комунальному підприємству "Редакція міського радіомовлення", м.Трускавець Львівської обл., строк дії залишається без змін - по 27.06.2012 (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1318 від 05.12.2003 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення Комунального підприємства "Редакція міського радіомовлення", м.Трускавець Львівської обл.: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 3 години 33 хвилини на тиждень, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 3 години 33 хвилини на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-культурологічний. 8. Про заяву КП "Радіо-Іллічівська волна", м.Іллічівськ Одеської обл., щодо анулювання ліцензії на мовлення НР №0832 від 23.04.2003. Розглянувши заяву КП "Радіо-Іллічівська волна", м.Іллічівськ Одеської обл. (юридична адреса: вул.Олександрійська, 12, м.Іллічівськ Одеської обл.; директор Швець Т.В.), про анулювання ліцензії на мовлення НР №0832 від 23.04.2003, заслухавши інформацію ліцензійного департаменту, Національна рада вирішила: анулювати ліцензію КП "Радіо-Іллічівська волна", м.Іллічівськ Одеської обл., НР №0832 від 23.04.2003 на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1). Вилучити КП "Радіо-Іллічівська волна", м.Іллічівськ Одеської обл., із Державного реєстру телерадіоорганізацій України. 9. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК "МАН", м.Львів (НР №2600 від 16.05.2006). Розглянувши інформацію представника Національної ради у Львівській області, секретаріату представників Закарпатського реґіону, управління контролю та моніторинґу про результати планової перевірки ТОВ "Телерадіокомпанія "МАН", м.Львів, НР №2600 від 16.05.2006 (вид мовлення - ефірне РМ, 91.1МГц у м. Львові), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: результати планової перевірки ТОВ "Телерадіокомпанія "МАН", м.Львів, взяти до відома. Вказати керівництву ТОВ "Телерадіокомпанія "МАН", м.Львів, на ознаки порушень вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення": частини четвертої статті 28 (у проміжках часу між 07.00 та 23.00 музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50 відсотків загального щотижневого обсягу мовлення). Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво ТОВ "Телерадіокомпанія "МАН", м.Львів, протягом місяця привести діяльність цієї телерадіоорганізації у відповідність до чинного законодавства. Надати через два тижні після цього звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради у Львівській області. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "Телерадіокомпанія "МАН", м.Львів, НР №2600 від 16.05.2006. 10. Про результати планової перевірки редакції місцевого радіомовлення, м.Канів Черкаської обл. (НР №0914 від 28.05.2003). Розглянувши матеріали планової перевірки редакції місцевого радіомовлення, м. Канів Черкаської обл., НР №0914 від 28.05.2003 (вид мовлення - проводове (РМ), Національна рада вирішила: визнати порушенням редакцією місцевого радіомовлення, м.Канів Черкаської обл., Закону України "Про телебачення і радіомовлення": а) частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії); б) пункту а) статті 59 (телерадіоорганізація зобов'язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії); частини шостої статті 57 (редакційний статут телерадіоорганізації має бути оприлюднений. Копія редакційного статуту протягом семи днів з часу його прийняття надсилається до Національної ради); частини третьої розділу Х (телерадіоорганізації повинні затвердити свої редакційні статути та їхні копії надати Національній раді). Редакції місцевого радіомовлення, м. Канів Черкаської обл., НР №0914 від 28.05.2003, оголосити попередження. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво редакції місцевого радіомовлення, м.Канів Черкаської обл., протягом місяця привести діяльність цієї компанії у відповідність до вимог чинного законодавства та умов ліцензії № 0914 від 28.05.2003. Через два тижні після цього надіслати звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради в Черкаській області. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи редакції місцевого радіомовлення, м.Канів Черкаської обл., НР №0914 від 28.05.2003. 11. Про результати планової перевірки Редакції Жашківського районного радіомовлення, м.Жашків Черкаської обл. (НР №0819 від 16.04.2003) - інформацію про результати взято до відома. 12. Про результати планової перевірки Редакції Гребінківського районного радіомовлення, м.Гребінка Полтавської обл. (НР №1053 від 23.07.2003) - інформацію про результати взято до відома. 13. Про результати планової перевірки Дубенської міської редакції проводового радіомовлення, м.Дубно Рівненської обл. (НР №0339 від 03.07.2002). Інформацію про результати планової перевірки взято до відома. Керівництву Дубенської міської редакції проводового радіомовлення, м.Дубно Рівненської обл., вказано на необхідність усунення виявлених в результаті перевірки порушень чинного законодавства та умов ліцензії в частині "програмна концепція мовлення" (порушення вимог частини сьомої статті 27, вимог частини восьмої статті 28 та вимог пункту а) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"). 14. Про результати планової перевірки Знам'янської міської ТРК, м.Знам'янка Кіровоградської обл. (НР №0923 від 04.06.2003) - інформацію про результати взято до відома. 15. Про результати планової перевірки Редакції районного радіомовлення "Сільські Вісті", м.Знам'янка Кіровоградської обл. (НР №0853 від 23.04.2003) - інформацію про результати взято до відома. 16. Про результати планової перевірки Редакції Козівського районного комунального радіомовлення, м.Козова Тернопільської обл. (НР №0635 від 22.01.2003) - інформацію про результати взято до відома. 17. Про результати планової перевірки Редакції Жидачівського районного радіомовлення, м.Жидачів Львівської обл. (НР №0850 від 23.04.2003) - інформацію про результати взято до відома. 18. Про результати планової перевірки Радіоорганізації "Щорське районне радіомовлення", м.Щорс Чернігівської обл. (НР №0760 від 02.04.2003). Результати планової перевірки Радіоорганізації "Щорське районне радіомовлення", м.Щорс Чернігівської обл., взято до відома. Керівництву Радіоорганізації "Щорське районне радіомовлення", м.Щорс Чернігівської обл., вказано на необхідність усунення виявлених в результаті перевірки порушень вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення": а) частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії); б) частини восьмої статті 28 (ліцензіат зобов'язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення); в) пункту а) статті 59 (телерадіоорганізація зобов'язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії); г) частини четвертої статті 12 (створення у складі органів управління спеціального наглядового органу (редакційної ради); ґ) статті 57 (редакційний статут телерадіоорганізації); д) частини третьої розділу Х (телерадіоорганізації повинні затвердити свої редакційні статути відповідно до вимог цього Закону та їх копії надати Національній раді протягом року з дня набрання цим Законом чинності). Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво Радіоорганізації "Щорське районне радіомовлення", м.Щорс Чернігівської обл., протягом місяця привести діяльність цієї телерадіоорганізації у відповідність до умов ліцензії НР №0760 від 02.04.2003 та чинного законодавства. Надати через два тижні після цього звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради в Чернігівській області та копію редакційного статуту. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Радіоорганізації "Щорське районне радіомовлення", м.Щорс Чернігівської обл., НР №0760 від 02.04.2003. 19. Про результати планової перевірки ДП "Редакція районного радіомовлення "Згурівщина", смт.Згурівка Київської обл. (НР №0433 від 19.09.2002) - інформацію взято до відома. 20. Про результати планової перевірки Телестудії "ТБ Кагарлик", м.Кагарлик Київської обл. (НР №0766 від 02.04.2003). Розглянувши матеріали перевірки Телестудії "ТБ Кагарлик", м.Кагарлик Київської обл., НР №0766 від 02.04.2003 (вид мовлення - проводове РМ), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: визнати порушенням Телестудією "ТБ Кагарлик", м.Кагарлик Київської обл., НР № 0766 від 02.04.2003, Закону України "Про телебачення і радіомовлення": а) вимог частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії); б) вимог частини восьмої статті 28 (ліцензіат зобов'язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення); в) вимог пункту а) частини першої статті 59 (телерадіоорганізація зобов'язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії). Телестудії "ТБ Кагарлик", м.Кагарлик Київської обл., НР №0766 від 02.04.2003, оголосити попередження. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво Телестудії "ТБ Кагарлик", м.Кагарлик Київської обл., протягом місяця привести діяльність цієї компанії у відповідність до умов ліцензії НР №0766 від 02.04.2003 та чинного законодавства. Через два тижні після цього надіслати звіт до Національної ради. Рекомендувати керівництву Телестудії "ТБ Кагарлик", м.Кагарлик Київської обл., НР №0766 від 02.04.2003, внести зміни до ліцензії в частині "Програмна концепція мовлення" (додаток № 2 до ліцензії). Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Телестудії "ТБ Кагарлик", м.Кагарлик Київської обл., НР №0766 від 02.04.2003. 21. Про результати планової перевірки Ржищівської міської радіомовної організації, м.Ржищів Київської обл. (НР №0880 від 14.05.2003) - інформацію взято до відома. 22. Про результати позапланової перевірки ТРК "Радіо Хвиля" у формі ТОВ, м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл. (НР №1167 від 10.09.2003). Розглянувши матеріали позапланової перевірки Телерадіокомпанії "Радіо Хвиля" у формі ТОВ, м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл., НР №1167 від 10.09.2003 (вид мовлення - ефірне РМ, 101.0МГц у м.Кривому Розі Дніпропетровської обл.), вирішила: перенести розгляд питання "Про результати позапланової перевірки ТРК "Радіо Хвиля" у формі ТОВ, м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл. (НР №1167 від 10.09.2003)" на два тижні у зв'язку з потребою доопрацювання. 23. Про залишення без розгляду заяви Миронівської телерадіостудії "Миронівка", м.Миронівка Київської обл., про продовження ліцензії на мовлення (НР №0842 від 23.04.2003). Розглянувши заяву Миронівської телерадіостудії "Миронівка", м.Миронівка Київської обл. (юридична адреса: вул. Леніна, 50, м.Миронівка, Київська обл., 08800, директор Охріменко В.О.), про продовження ліцензії на мовлення (НР №0842 від 23.04.2003), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Миронівської телерадіостудії "Миронівка", м.Миронівка Київської обл., про продовження ліцензії на мовлення (НР №0842 від 23.04.2003), оскільки вона не відповідає вимогам статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", а саме: п. 2. Решта рішень з ліцензування та перевірок ТРО, прийнятих на засіданні, торкалася виключно сфери телебачення. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.11.2007 Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення відправила у відставку свій дорадчий орган - Громадську раду. За словами члена Нацради Андрія Мірошниченка, це рішення було прийняте задля того, щоби сформувати її новий склад: "Виходячи з того, що Громадська рада була сформована давно, є необхідність внести зміни до її складу. Але, відповідно до положення, ми можемо вносити зміни тільки повною відставкою та формуванням нового складу". Окрім цього, Нацрада за результатами планової перевірки оголосила попередження кільком регіональним телекомпаніям. Серед них АТ "ТРК Simon" (Харків), ТОВ "Чорне море" (Одеса), ЗАТ "Прітекс" (Харків), ТОВ "ТРК "Горизонт-плюс". Одним із найпоширеніших порушень, за словами членів Нацради, була трансляція програм, не передбачених умовами ліцензії. А от перевірка компаній "ТРК МіКомп" (Дніпродзержинськ) та ТРК "52 канал" (Одеса) не виявила в їх діяльності жодних порушень (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.11.2007 З 11-го листопада в ефірі Смілянської онлайн-радіостанції "EKO-RADIO SMILA" (22k. та 48k.) розпочинається цикл програм "Джерело духовності". Ведучий Андрій Багрій. Духовний погляд на життєві проблеми та ситуації, роздуми слухачів, коментарі та пропозиції. Слухайте програму "Джерело духовності" у неділю о 14-ій годині. Також беріть активну участь у створенні нових програм, надсилайте свої прозиції, та коментарі на електронну скриньку або телефонуйте (04733)-4-40-30. Тема найближчої програми "Відносини у суспільстві" (Джерело: Інформацію надано ).
  • 8.11.2007 Кабінет Міністрів призначив голову Державного комітету з телебачення і радіомовлення Едуарда Прутника головою наглядової ради Національної радіокомпанії замість колишнього віце-прем'єр-міністра Миколи Томенка. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Дмитро Табачник, передають "Українські новини". "Головою наглядової ради став Прутник Едуард Анатолієвич", - сказав Табачник. За його словами, уряд змінив склад наглядової ради. "Внесли новий склад наглядової ради Національної радіокомпанії, тому що радіокомпанія не може бути без наглядової ради, хтось повинен приймати річні плани, дивитися план розвитку наступного року", - сказав віце-прем'єр. Як повідомлялося, в червні 2005-го року Кабмін затвердив склад наглядової ради Національної радіокомпанії, призначивши її головою Томенка. У лютому 2004 Президент Леонід Кучма присвоїв Національній радіокомпанії України статус національної. Національна радіокомпанія України мовить 94,5 годин на добу на трьох внутрішніх каналах і на зарубіжну аудиторію (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.11.2007 Сьогодні, 8-го листопада, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення: 1. Про видачу ліцензій: АТЗТ "Магнолія-ТВ", м.Київ; ТОВ "ТРК "Неаполь", м.Сімферополь, АР Крим; Ріпкинському районному радіомовленню, смт.Ріпки Чернігівської обл.; ТОВ "ТРК "АКС", м.Херсон; КП "Інформаційний центр "Новосанжарщина", смт.Нові Санжари Полтавської обл.; 2. Про переоформлення ліцензій: "ТСМ", м.Миргород Полтавської обл.; ТОВ "ТРК "Берег", м.Херсон; ТОВ "Орбіта", м.Миргород Полтавської обл.; ТОВ ТРК "Беркут", м.Тернопіль; редакції Машівського районного радіо, смт Машівка Полтавської обл.; ПП "Компанія "Нова хвиля", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл.; ТОВ "ТРК Керч", м.Керч, АР Крим; ТОВ "Українська цифрова телемережа", м.Київ; 3. Про переоформлення та продовження ліцензії на право користування каналами мовлення Новосанжарській редакції районного радіомовлення, смт.Нові Санжари Полтавської обл.; 4. Про оголошення попередження за порушення ліцензійних умов та норм чинного законодавства: АТ "ТРК "Simon", м.Харків; ТК "Чорне море" у вигляді ТОВ, м.Одеса; ТОВ "ТРК "Горизонт-Плюс", м.Донецьк; ТОВ "Новини 24 години", м.Київ; ПП ТРК "ПТВ", м.Привілля Луганської обл.; ЗАТ "Прітекс", м.Харків; 5. Про розміщення програм у складі універсальної програмної послуги; 6. Про дострокове припинення діяльності Громадської ради при Національній раді та про формування її нового складу (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.11.2007 Столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення Україна) потрапила до трійки переможців у номінаціях "Програмний директор року" і "Найкраща медіа-акція року" премії European Radio Awards-2007, що проходить під егідою Національної асоціації телерадіомовлення (NAB). Церемонія вручення відбулася 5-го листопада в Барселоні. У номінації "Програмний директор року" переможцями були визнані Дейв Шерер (Wave 10, Велика Британія), Петро Яловець (GALA Радіо, Україна) і Ричард Меддок (Radio City 96.7, Велика Британія). "Найкращими медіа-акціями року" стали Crack the Code (Kiss 100, Велика Британія), "Пан або Пропав" (GALA Радіо, Україна) і Return of the Flashdance (97.3 Forth One, Велика Британія). Усього на премію в десятьох номінаціях претендували команди 34 європейських радіостанцій. Команда "GALA Радіо" була єдиним представником України на European Radio Awards 2007. "Для нас велика честь бути у числі кращих радіостанцій Європи. Ми докладемо всіх зусиль, щоб про український радіобізнесе говорив увесь світ, - заявив Павло Шилько, президент "Гала Медіа Україна". - У наступному році чекайте більш масштабний проект - "Пан або Пропав-2", що багато в чому перевершить перший: буде безумно дороге і престижне авто, захоплююче видовище і неперевершена організація". "Gala Media Group" - медиа-холдинґ, що володіє радіостанцією "GALA Радіо", інтернет-компанією Gala.Net і продакшн-студией Gala TV. Оборот у 2006 р. - близько $3,75 млн. Власники компанії - громадянин США Джозеф Лемір та підприємець Олександр Дробот (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 7.11.2007 Маріупольська студія донецької сателітарної мережевої станції Розважальне Радіо №1 "Люкс FM Схід" (105.8МГц) змінила адресу, за якою в мережі Інтернет здійснюється онлайн-мовлення радіоканалу. Відтепер його можна слухати у стереорежимі - http://luxfm.com.ua/Lux_FM_Hi.m3u (48kbps 44kHz) та в моно-режимі - http://luxfm.com.ua/Lux_FM_Lo.m3u (32kbps 16kHz) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.11.2007 Столична станція Радіо "Джем FM" (95.6МГц) підбила підсумки конкурсу, присвяченого групі Ленинград. Перше місце посіла Ольга Мєдвєдєва, її переклад пісні Сергія Шнурова на українську мову редакційна рада радіо "Джем FM" оцінила найвищим балом. Імена решти переможців - тих, хто рдержить квитки на концерт групи: Шинкарьов Андрій, Роман Щупель, Антон Ширенков, Олексій Лузін, Олександр Архіпов, Ізварина, Олександр Шкурко. Радіо "Джем FM" висловлює подяку всім, хто взяв участь у конкурсі та відкриває невеличку таємницю: незабаром у програмі "Непопса" на вас чекає наступний конкурс! (Джерело: Інтернет-ком'юніті радіо "Джем FM").
  • 7.11.2007 Президент України Віктор Ющенко вважає, що керівництво Одеської області спільно із структурами Міністерства транспорту і зв'язку та іншими відомствами має найближчим часом вирішити проблему переходу на цифрове телерадіомовлення. Як повідомляє інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на УНІАН, про це глава держави заявив на робочій нараді з питань стратегії розвитку південних реґіонів Одеської області, яка пройшла на прикордонній заставі у Вилковому. За його словами, 2008 рік має стати початком цієї важливої роботи на півдні Одеської області. Віктор Ющенко зазначив, що такі проекти вже стартували в Закарпатській і Львівській областях. Глава держави обґрунтував необхідність "невідкладного переходу на цифрове мовлення тим, що населення Ренійського, Ізмаїльского районів, а також міста Вилкове не може приймати безпосередньо сигнали українських теле- і радіостанцій". Потужніші високочастотні антени Румунії і Молдови в цих прикордонних районах перебивають сигнали вітчизняних станцій, тому слухати радіо і дивитися українські телепередачі люди можуть тільки за допомогою ретрансляторів. Тим часом, нагадав Ющенко, Україна ратифікувала Конвенцію з прикордонного телерадіомовлення, згідно з якою держави мають встановлювати низькочастотні передавачі в своїх прикордонних районах (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.11.2007 Завтра о 13-ій годині відбудеться брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.11.2007 Знову відбулися зміни в роботі смілянської онлайн-радіостанції "EKO-RADIO SMILA". Заміна потоків на 48kbps/22kHz STEREO: http://195.66.65.35:8080/live.ogg.m3u; Потік 24kbps/24kHz MONO: http://195.66.65.35:8080/live.m3u (Джерело: Інформацію надано ).
  • 6.11.2007 6-го листопада о 12.00 учасники журналістської ініціативи "Не продаємося!" оприлюднили заяву журналістів українських телеканалів. Наводимо її повний текст, розповсюджений інтернет-виданням "Телекритика": "Заява українських тележурналістів. Ми, журналісти українських телеканалів, заявляємо - телебачення знову перетворюється на криве дзеркало. Оплачені сюжети в новинах, гості, які купують місця в ефірі, і повністю замовні телепрограми перестали бути поодинокими прикрими випадками. Вони стають масовим явищем, добре налагодженою індустрією, що витісняє справжні новини, аналіз і дискусії. Фактично, як і в часи цензури 2002 - 2004 років, телебачення спотворює уявлення суспільства про те, що відбувається. Разом з глядачами від цього програють медіа, їхні власники, журналісти і журналістика, довіра до яких падає. Як і тоді, ми не готові з цим миритися, і виступаємо за встановлення в усіх медіа таких стандартів: 1. Право вибору тем і гостей має належати виключно ведучим, редакторам та журналістам, які створюють відповідні телепрограми. 2. У цьому виборі і при підготовці телепрограм вони повинні неухильно дотримуватися професійних принципів значущості, актуальності для суспільства і представлення йому усіх важливих точок зору. 3. На кожному телеканалі повинна реально діяти авторитетна редакційна рада. Ми зобов'язуємося не брати участі як у створенні, так і у поданні до ефіру матеріалів, які мають замовний характер та порушують професійні стандарти. Ми закликаємо усіх політиків та бізнесменів відмовитися від купівлі програм та сюжетів. Це неефективно, недалекоглядно і працює проти Вас. Заява відкрита для підписання. Для того, щоб ваш підпис було додано, надішліть листа на адресу " (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 6.11.2007 6-го листопада у конференц-залі готелю "Опера" відбувся круглий стіл на тему: "Яких змін потребує медійне законодавство після виборчої компанії 2007 р.". Учасники говорили про проблеми та недоліки, які вони побачили у процесі висвітлення політичних подій під час виборів. Організаторами круглого столу виступили "Центр суспільних медіа", "Індустріальний телевізійний комітет", "Незалежна асоціація телерадіомовників" та "Інститут Медіа Права". Під час обговорення перебігу виборчої компанії 2007 р. учасники, якими були представники політикуму, медіа індустрії, експерти Незалежної ради з питань діяльності ЗМІ під час виборів, розповіли про помилки та недоліки виборчого законодавства, власну участь та відповідальність у висвітленні виборчої компанії 2007 р. Представники політичних партій говорили про складність і бюрократизм процедури, з якою вони зіткнулися в роботі зі ЗМІ під час виборів 2007 р., та наголосили на необхідності внесення змін до виборчого законодавства. Серед проблем, які потребують вирішення, голова Незалежної експертної ради з питань діяльності мас-медіа під час виборів Тарас Шевченко назвав порядок висвітлення виборчої компанії в новинах, відсутність чітких правил розміщення передвиборчої агітації, ускладнений доступ журналістів до біографій та декларацій кандидатів у народні депутати. Представники медіа індустрії розповіли про недосконалість законодавства - єдиного регулюючого механізму у їхній роботі. "Індустрія не може бути залежною від інтересів окремих політиків, а повинна керуватися законом, - зазначила виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету Катерина Котенко. - Помилки та недолуге тлумачення політичної агітації під час виборів 2007 р. призвели до отримання попереджень від Національної Ради України з питань телебачення та радіомовлення" (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 5.11.2007 Хмельницьке радіо "OK FM" (105.4МГц) розпочало онлайн-трансляцію своїх програм у всесвітній мережі Інтернет у форматі ААС (48kbps, stereo). Трансляції ведуться за цим посиланням - http://iradio.rel.com.ua:8000/OkeyFM-105.4.aac.m3u. За старим посиланням для прослуховування радіо "OK FM" - http://iradio.rel.com.ua:8000/ok_fm.ogg.m3u - можна слухати хмельницький ефір столичного "Love Radio" (106.0МГц), з місцевими включеннями. А хмельницький ефір "Радіо 5 - Ретро FM" (102.1МГц), як і раніше, можна слухати тут - http://iradio.rel.com.ua:8000/retro_fm.ogg.m3u (Джерело: Інформацію надав ky3bma).
  • 5.11.2007 Ви закохалися, але Ви не знаєте, як підійти до об'єкта Ваших мрій? Тоді Вам допоможе столична радіостанція "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 128k.)! З 12-го листопада і до кінця року станція проводить акцію "Увага! Вас знімають!": надішліть SMS- повідомлення на короткий номер 7545, вказавши на початку код 104.6 та зазначивши в ньому ім'я дівчини (чи хлопця) Ваших мрій, її (чи його) телефон, і співробітники "NRJ Hit Music Only" зателефонують до об'єкта Вашого кохання та від Вашого імені запросять її чи його на романтичне побачення (Власна інформація).
  • 5.11.2007 24-го жовтня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву КП Тростянецької районної ради "Редакція районного радіомовлення "Вісті Тростянеччини", м.Тростянець Сумської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Комунального підприємства Тростянецької районної ради "Редакція районного радіомовлення "Вісті Тростянеччини", м.Тростянець Сумської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Горького, 10-а, м.Тростянець Сумської обл.; редактор Торяник О. П.), щодо видачі ліцензії на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із загальним обсягом мовлення 1 година 12 хвилин на тиждень, Національна рада вирішила: видати Комунальному підприємству Тростянецької районної ради "Редакція районного радіомовлення "Вісті Тростянеччини", м.Тростянець Сумської обл., ліцензію на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із обсягом мовлення 1 година 12 хвилин на тиждень, відповідно до заявленої програмної концепції, згідно з додатком (підписаним заступником директора департаменту контрольно-аналітичної роботи), зазначивши в ліцензії: а) територія розповсюдження радіопрограм - м.Тростянець та Тростянецький район Сумської обл.; б) кількість домогосподарств на території розповсюдження програм - 5754; в) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 1 година 12 хвилин на тиждень згідно з сіткою мовлення: понеділок, середа, п'ятниця: 06.30-06.44; неділя: 14.00-14.30; г) оператор телекомунікації - Тростянецький ЦЕЗ № 5 Сумської дирекції ВАТ "Укртелеком", вул.Чкалова, 2, м.Охтирка Сумської обл.; ґ) вид мовлення - проводове мовлення (УР-1); д) вихідні дані (позивні) - "Говорить Тростянець"; д) територіальна категорія мовлення - місцеве мовлення; е) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%): українська 100 %; є) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати КП Тростянецької районної ради "Редакція районного радіомовлення "Вісті Тростянеччини", м.Тростянець Сумської обл., ліцензію на мовлення. Програмна концепція мовлення Комунального підприємства Тростянецької районної ради "Редакція районного радіомовлення "Вісті Тростянеччини", м.Тростянець Сумської обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні) українська 100 %; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 12 хвилин на тиждень, 100%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 1 година12 хвилин на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції) інформаційно-розважальний. 2. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК "Радіо Кохання", м.Київ (НР №2518 від 14.02.2006). Розглянувши інформацію робочої групи Національної ради та управління контролю та моніторингу про результати планової перевірки ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо Кохання", м.Київ (вид мовлення - ефірне РМ ), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: визнати порушенням ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо Кохання", м.Київ, вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення": а) частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії); б) частини восьмої статті 28 (ліцензіат зобов'язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення); в) пункту а) частини першої статті 59 (телерадіоорганізація зобов'язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії); г) частини другої статті 9 (у загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50 відсотків має становити національний аудіовізуальний продукт або музичні твори українських авторів чи виконавців); Закону України "Про рекламу": вимог частини другої статті 9 (ідентифікація реклами). ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо Кохання", м.Київ, оголосити попередження. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо Кохання", м.Київ, протягом місяця привести діяльність цієї компанії у відповідність до умов ліцензії НР №2518 від 14.02.2006, та чинного законодавства. Через два тижні після цього надіслати звіт до Національної ради. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо Кохання", м.Київ, НР №2518 від 14.02.2006. 3. Про заяву ТОВ "ТРК "Радіо Кохання", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії (НР №1173 від 10.09.2003). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Радіо Кохання", м.Київ (юридична адреса: вул. Саксаганського, 36-б, м.Київ; фактична адреса: бульвар Верховної Ради, 20, м.Київ; директор Мотінова В. В.), про переоформлення ліцензії НР №1173 від 10.09.2003 (95.2МГц у м.Києві, Р=1.0кВт, обсяг мовлення 24 год./добу) у зв'язку зі зміною складу власників (були: ПП "ТЕРОКС", м.Київ, Ставров А. Ф.; стали: ПП "ТЕРОКС", ТОВ "ТРК "Радіо Кохання", м.Київ), оператора телекомунікацій (було: ТОВ "ТРК "Радіо Кохання", м.Київ; стала: ТРК "Радіо-Ера", м.Київ), збільшенням потужності передавача з 1.0кВт до 1.5кВт, згідно з висновком № ДВЧ-13320605 від 19.12.2005, Національна рада вирішила: перенести розгляд питання "Про заяву ТОВ "ТРК "Радіо Кохання", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії (НР №1173 від 10.09.2003)" на наступне засідання Національної ради у зв'язку з потребою доопрацювання. 4. Про результати планової перевірки ЗАТ "Псьол", м.Кременчук Полтавської обл. (НР №0046-м від 04.05.2006). Розглянувши інформацію представника Національної ради у Полтавській області, секретаріату представників Слобожанського реґіону, управління контролю та моніторинґу про результати планової перевірки ЗАТ "Псьол", м.Кременчук Полтавської обл., НР №0046-м від 04.05.2006 (вид мовлення - ефірне РМ, 102.5МГц у м.Кременчуці Полтавської обл.), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки ЗАТ "Псьол", м.Кременчук Полтавської обл., НР №0046-м від 04.05.2006, взяти до відома. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво ЗАТ "Псьол", м.Кременчук Полтавської обл., протягом місяця привести діяльність цієї телерадіоорганізації у відповідність до умов ліцензії НР №0046-м від 04.05.2006 у частині "програмна концепція мовлення" (ознака порушень вимог частини сьомої статті 27, вимог частини восьмої статті 28 та вимог пункту а) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення") та чинного законодавства. Надати через два тижні після цього звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради у Полтавській області. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ЗАТ "Псьол", м.Кременчук Полтавської обл., НР №0046-м від 04.05.2006. 5. Про результати планової перевірки ДП ТРО "Довіра", м.Київ (НР №2582 від 21.04.2006). Розглянувши інформацію робочої групи Національної ради, секретаріату представників Києво-Сіверського реґіону, управління контролю та моніторинґу про результати планової перевірки ДП Телерадіоорганізації "Довіра", м.Київ, НР №2582 від 21.04.2006 (вид мовлення - ефірне РМ, 91.1МГц у м.Кривому Розі Дніпропетровської обл.), керуючись статтею 13 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки ДП Телерадіоорганізація "Довіра", м.Київ, НР №2582 від 21.04.2006, взяти до відома. Рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ДП Телерадіоорганізація "Довіра", м.Київ, НР №2582 від 21.04.2006. 6. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК "МАН", м.Львів (НР №2600 від 16.05.2006). Розглянувши інформацію представника Національної ради у Львівській області, секретаріату представників Закарпатського реґіону, управління контролю та моніторинґу про результати планової перевірки ТОВ "Телерадіокомпанія "МАН", м.Львів, НР №2600 від 16.05.2006 (вид мовлення - ефірне РМ, 91.1МГц у м.Львові), Національна рада вирішила: перенести розгляд питання "Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК "МАН", м.Львів (НР №2600 від 16.05.2006)" на наступне засідання у зв'язку з відсутністю на засіданні Національної ради уповноваженого представника ТОВ "ТРК "МАН", м.Львів. 7. Про результати планової перевірки КП "Хмільницьке районне радіомовлення", с.Великий Митник Хмільницького р-ну Вінницької обл. (НР №2585 від 04.05.2006). Розглянувши інформацію представника Національної ради у Вінницькій області, секретаріату представників Подільсько-Буковинського реґіону, управління контролю та моніторинґу про результати планової перевірки КП "Хмільницьке районне радіомовлення", с.Великий Митник Хмільницького р-ну Вінницької обл., НР №2585 від 04.05.2006 (вид мовлення - ефірне РМ, 66.8МГц у м.Хмільнику Вінницької обл.), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки КП "Хмільницьке районне радіомовлення", с.Великий Митник Хмільницького р-ну Вінницької обл., НР №2585 від 04.05.2006, взяти до відома. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво КП "Хмільницьке районне радіомовлення", с.Великий Митник Хмільницького р-ну Вінницької обл., привести діяльність цієї телерадіоорганізації у відповідність до умов ліцензії НР №2585 від 04.05.2006 у частині "періодичність, час та обсяги мовлення" (ознака порушень вимог частини сьомої статті 27, вимог пункту а) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення") та чинного законодавства. Надати через два тижні після прийняття цього рішення звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради у Вінницькій області. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи КП "Хмільницьке районне радіомовлення", с.Великий Митник Хмільницького р-ну Вінницької обл., НР №2585 від 04.05.2006. 8. Про результати планової перевірки КП "ТРК "На своїй хвилі", м.Новодністровськ Чернівецької обл. (НР №2538 від 24.02.2006). Розглянувши інформацію представника Національної ради в Чернівецькій області й управління контролю та моніторинґу про результати планової перевірки Комунального підприємства "Телерадіокомпанія "На своїй хвилі", м.Новодністровськ Чернівецької області, НР №2538 від 24.02.2006 (вид мовлення - проводове), Національна рада вирішила: визнати порушенням Комунальним підприємством "Телерадіокомпанія "На своїй хвилі", м.Новодністровськ Чернівецької області, Закону України "Про телебачення і радіомовлення": а) вимог частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії); б) вимог частини восьмої статті 28 (ліцензіат зобов'язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення); в) вимог статті 57 та частини третьої розділу Х (телерадіоорганізація має затвердити редакційний статут, оприлюднити його та копію надіслати до Національної ради). Комунальному підприємству "Телерадіокомпанія "На своїй хвилі", м.Новодністровськ Чернівецької області, НР №2538 від 24.02.2006, оголосити попередження. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво Комунального підприємства "Телерадіокомпанія "На своїй хвилі", м.Новодністровськ Чернівецької області, протягом місяця привести діяльність цієї радіокомпанії у відповідність до вимог чинного законодавства та умов ліцензії НР №2538 від 24.02.2006. Через два тижні після цього надіслати звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради в Чернівецькій області. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Комунального підприємства "Телерадіокомпанія "На своїй хвилі", м.Новодністровськ Чернівецької області, НР №2538 від 24.02.2006. Решта рішень з ліцензування та перевірок ТРО, прийнятих на засіданні, торкалися виключно сфери телебачення. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.11.2007 На сателіті "Eutelsat W2" (16.0°E) з'явилися трансляції програм двох українських радіостанцій - Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" та "MFM Network". Трансляції ведуться на частоті 12727 H, 3333 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 5.11.2007 До складу Радіокомітету ввійдуть УМХ, "Киїський медіахолдинґ", група ТАВР, "Наше радіо" та низка рекламних аґенцій. Виконавчим директором стане Катерина М'ясникова. Після 11-го листопада планують підписати договір про створення Радіокомітету. Нагадаємо, 1-го жовтня Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) узгодила остаточний текст договору, згідно з яким буде створено цю організацію. Як повідомляє інтернет-видання "Телекритика" із посиланням на слова керівника програми маркетинґових досліджень НАМ Віри Костенко, члени організації вже готові до підписання документа. Організація складатиметься з самого комітету, до якого входитимуть перші особи компаній-засновників; технічного комітету, що займатиметься маркетинґовими дослідженнями та дослідженням радіоаудиторії; та юридичного комітету, що складатиметься з представників кожної компанії - члена новоствореної організації. До складу Радіокомітету увійдуть "Український медіахолдинґ", "Київський медіахолдинґ", група ТАВР ("Русское радио - Україна", "ХІТ FM", "KISS FM") та "Наше радіо", а також рекламні аґенції Publicis Groupe, ADV Group і Group M. За словами Віри Костенко, саме ці рекламні аґенції були обрані тому, що вони є представниками великих світових холдинґів. Виконавчим директором Радіокомітету має стати Катерина М'ясникова. Основні напрямки діяльності організації - проведення досліджень радіоаудиторії та розроблення питань запровадження цифрового радіомовлення. "Буде проводитись аудит щодо запровадження цифрового радіомовлення в Європі та пошук шляхів до цифрового радіо в Україні", - зазначила Віра Костенко. За її словами, у 2009-му році Радіокомітет проведе тендер на дослідження радіоаудиторії, а до того дослідженнями продовжить займатись TNS Ukraine. "Майбутні члени радіокомітету вирішили, що на наступний рік ми не встигаємо провести ефективний, якісний тендер, який би задовільнив галузь. Тому ми вирішили підписувати додаткові договори з чинним оператором панелі TNS Ukraineі намагатись підвищити якість тих досліджень, які вже є", - пояснює пані Костенко. Основна відмінність між Радіокомітетом та подібним до нього за структурою Індустріальним телевізійним комітетом полягає в тому, що ІТК має значно ширший спектр діяльності. "В нас управляючим партнером є НАМ, до складу якої входять "УМХ" та ТАВР, тому багато функцій - наприклад, робота над законодавством, проведення конференцій тощо, - належить саме до компетенції НАМ", - каже Віра Костенко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 5.11.2007 На столичних частотах 101.5МГц ("MusicРадіо") та 106.0МГц ("Доросле радіо") після тривалої перерви з'явився сигнал RDS. Налаштувавши приймач з опцією RDS на частоту 101.5МГц, можна побачити текст MUSIC RADIO; на частоті 106.0МГц - 106, 0 FM (Власна інформація).
  • 4.11.2007 Програми столичної сателітарної мережевої радіостанції Dance radio "Kiss FM" віднедавна транслюються в місті Донецьк на частоті 105.1МГц, що належить ТОВ "ТРК "Даяна Мастер" (нещодавно ця компанія переоформила ліцензію у зв'язку зі зміною власників та концепції мовлення). До початку вересня ТОВ "ТРК "Даяна Мастер" працювала із позивним "Юмор FM", потім перейшла в режим технічного мовлення. Що ж до Dance radio "Kiss FM", то ця станція вже була присутня в донецькому ефірі - з 5.08.2002 по 13.04.2005 її програми виходили в ефірі місцевого "Радіо 106.4" (106.4МГц). Тепер же Dance radio "Kiss FM" повернулася в ефір міста вже на іншій частоті. Варто зауважити - ТОВ "ТРК "Даяна Мастер" також має ліцензії на мовлення у Краматорську (107.0МГц) та Маріуполі (101.7МГц), отже незабаром повноцінні трансляції Dance radio "Kiss FM" мають розпочатися і у цих містах (Інформація з власних джерел).
  • 2.11.2007 1-го листопада в клубі "Arena Entertainment" відбулася закрита V.I.P.-вечірка столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення), присвячена церемонії MTV Europe Music Awards. Слухачі радіо "Europa Plus Україна", що брали участь у SMS-голосуванні в номінаціях MTV EMA, а також зірки українського шоу-бізнесу змогли в режимі реального часу побачити вручення нагород однієї із найбільш значимих нагород у музичному світі. Але перегляд церемонії MTV EMA був далеко не єдиним сюрпризом вечора. Протягом декількох тижнів найактивніші й найуважніші слухачі радіо "Europa Plus Україна" підтримували улюблених виконавців, голосуючи за них у номінаціях MTV EMA. Ті, хто виявив найбільшу завзятість, розділили успіх своїх кумирів! Переможці SMS-голосування стали почесними гостями закритої V.I.P.-вечірки радіо "Europa Plus Україна" і змогли відчути себе справжніми зірками: їх одягли і загримували за останньою модою і доставили на вечірку на шикарних лімузинах. Переможці пройшли по "червоній доріжці" і витримали справжній натиск фанатів і підступних папарацці. Щасливчиків розсадили, як V.I.P.-персон, перед самою сценою в оточенні справжніх зірок української музики. Під час трансляції вручення нагород MTV, слухачі радіо "Europa Plus Україна", що голосували за переможця в даній номінації, також одержували нагороди. Вони стали щасливими власниками нових мобільних телефонів від Sony Ericsson. І от як розподілилися нагороди: 1. У номінації BEST BAND перемога дісталася групі LINKIN PARK! Подарунок від Sony Ericsson дістався слухачу радіо "Europa Plus Україна" - Жені Захарову! 2. Кращим альбомом, BEST ALBUM був названий диск NELLY FURTADO "LOOSE". Подарунок від Sony Ericsson дістався слухачці радіо "Europa Plus Україна" - Патовій Насті! 3. У номінації MOST ADDICTIVE TRACK перемогла AVRIL LAVIGNE з піснею "GIRLRIEND". Подарунок від Sony Ericsson дістався слухачці радіо "Europa Plus Україна" Юлі Паляниці! 4. Переможцями в номінації ROCK OUT стала група 30 SECONDS TO MARS. Подарунок від Sony Ericsson дістався слухачці радіо "Europa Plus Україна", киянці Юлії Кузьмич! 5. У номінації ULTIMATE URBAN перемогла RIHANNA. Подарунок від Sony Ericsson дістався слухачці радіо "Europa Plus Україна", Проценко Олені! 6. Звання HEADLINER року дісталося групі MUSE. Подарунок від Sony Ericsson дістався слухачу радіо "Europa Plus Україна", Кулику Євгену! 7. У номінації BEST UKRANIAN ACT перемогла LAMA. Подарунок від Sony Ericsson дістався слухачу радіо "Europa Plus Україна", Карпенку Андрію! 8. Кращою SOLO виконавицею стала AVRIL LAVIGNE. Подарунок від Sony Ericsson дістався слухачці радіо "Europa Plus Україна", Федоренко Лесі! Фотозвіт з вечірки з'явиться найближчим часом на офіційному Web-сайті радіо "Europa Plus Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.11.2007 1-го жовтня Незалежна Асоціація Телерадіомовників (НАМ) узгодила остаточний текст договору, згідно з яким буде створено Радіокомітет, який займатиметься дослідженнями радіоаудиторії. Тендер на такі дослідження буде оголошено не раніше середини 2008-го року. До цього часу можливі переговори з компанією TNS Ukraine, яка на сьогоднішній день займається вимірюванням радіоаудиторії. Виконавчий директор НАМ Катерина Мясникова повідомила кореспонеденту інтернет-порталу "МедіаБізнес", що НАМ займається створенням Радіокомітету згідно своєї стратегіі. За її словами, 1-го жовтня було узгоджено остаточний текст договору про його створення. Підписання договору заплановано на наступний тиждень. "Найближчим часом буде офіційне повідомлення про його склад та подальші дії", - сказала вона. Радіокомітетом називатиметься об'єднання провідних радіокомпаній, холдинґів та рекламних аґенцій, метою якого є запровадження постійної ситеми досліджень аудиторії радіо. За інформацією порталу "МедіаБізнес", Радіокомітет не оголошуватиме тендер на дослідження радіоаудиторії на 2008-ий рік. Ймовірно, НАМ вестиме переговори з теперішнім оператором панелі, компанією TNS Ukraine про проведення таких досліджень принаймні протягом першого півріччя 2008-го року (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 1.11.2007 Столична сателіиарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Хмельницький-103.6МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-101.8МГц (в ефірі "Радіо 101FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) ніколи не стоїть на місці. Щодня і щохвилини на радіо-з-танцями щось змінюється - звісно, лише на краще. Ось і зараз Dance radio "Kiss FM" підготувало своїм слухачам черговий сюрприз. Отже, починаючи з жовтня в нічному ефірі Dance radio "Kiss FM" з'являться нові шоу, нові ді-джеї, нова музика! Зустрічайте: DJ June, DJ Goshva, Max Goody, Kristina DJ, DJ Nastya, Alex Vives, DJ Kon’, DJ Fonar, 2special, Drive Dealers, Shiloffski, Spartaque, Decebel, Kompas Vrubel, Yarik, Ivan Demsoff, Noize, DJ Stranger. Слідкуйте за анонсами в ефірі та на офіційному Web-сайтістанції. І зустрічайте нових резидентів на Dance radio "Kiss FM"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.11.2007 Сьогодні, 1-го листопада, столична сателітарна мережева станція "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), "Євпаторійського радіо 105.9" (105.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) презентує початок своєї улюбленої акції "Весілля для одруженних". Ви одружені усього лише тиждень? А може, 35 років? Стаж сімейного життя ролі не грає: взяти участь в акції може будь-яка сімейна пара з будь-якого куточка України! "Русское Радио - Україна" і партнер акції влаштують для Вас завидне весільне свято з музичними зірками... і романтичну Шлюбну Ніч-2! Що ж потрібно зробити для того, щоб виграти? Перше: надішліть на "Русское Радио - Україна" своє найяскравіше весільне фото! Друге: залишіть на автовідповідачі радіостанції розповідь про свою Першу Шлюбну Ніч і запрошення своїй "другій половинці" повторити її на "біс"! Третє: слухайте ефір і готуйте великі ложки для червоної ікри від спонсора акції! Ви як і раніше кохаєте одне одного? Ви усе ще згадуєте пригоди Першої Ночі на сіннику? Чи Першої Ночі під шум кримських хвиль? Чи Першої Ночі під радісні пісні тестя з тещею в сусідній кімнаті? Розкажіть про це співробітникам "Русского Радио - Україна"... і виграйте божевільне, красиве, романтичне свято, що запалить Ваші почуття ще яскравіше! Відправляйте фото поштою: 04107 Київ, а/с 35 чи надішліть на e - mail : . Автовідповідач чекає Ваших історій: (044)-537-21-42. Увага! Перші 10 сімейних пар, а також автори найбільш вражаючих шлюбно-нічних історій одержать спеціальні сюрпризи від спонсора! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.11.2007 Сьогодні пішов у відставку програмний директор столичної радіостанції "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та Інтернет-мовлення) Руслан Півень. З причини звільнення Руслана Півня також закрито його авторський проект "Капітанський місток", що виходив на хвилях "Радіо РОКС Україна" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.11.2007 27-го жовтня на церемонії святкування 5-тиріччя столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Хмельницький-103.6МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-101.8МГц (в ефірі "Радіо 101FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.), що проходила у Києві (МВЦ на Лівому березі), відбулося нагородження переможців "Tendance Awards 2007". Отже, переможцями стали: 1-е місце "Найкращий саунд-продюсер року" - DJ Lutique, 2-е місце "Найкращий саунд-продюсер року" - DJ Slava Flash, 3-є місце "Найкращий саунд-продюсер року" - DJ Sender. Також станція відзначила переможців двох додаткових номінацій: "Прорив року" - DJ Tapolsky, "Хітмейкер року" - 2special. Лауреати перших трьох премій окрім дипломів одержали технічну винагороду: лауреат першої премії "Найкращий саунд-продюсер року" - DJ Lutique - 2 CD-програвачі для DJ (Pioneer CDJ-1000MK3), лауреат першої премії "Найкращий саунд-продюсер року" - DJ Slava Flash - 4-канальний мікшерський пульт (Pioneer DJM-800), лауреат першої премії "Найкращий саунд-продюсер року" - DJ Sender - ефектор (Pioneer EFX-1000). Програма "Tendance" - перший радіопарад танцювальної музики в Україні. Ведуча DJ Rey-Na. Час виходу: субота, 15.00-16.00. З 2007-го року хіт-парад переведено виключно у формат танцювальної музики, зробленої в Україні. Тобто, в ній представляються роботи вітчизняних ді-джеїв, виконавців та sound-продюсерів. І щотижневе оголошення підсумків голосування слухачів - це нова сторінка в історії розвитку танцювальної індустрії України. Сама участь у хіт-параді "Tendance" вже вважається дуже престижною серед майстрів української танцювальної сцени (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.11.2007 Компанія SES SIRIUS AB, один з провідних операторів супутникового зв'язку в Центральній та Східній Європі, Скандинавії та Прибалтиці, призначила Персі Ґуставcсона новим реґіональним менеджером та головою представництва компанії в Україні. Ґуставcсон приступить до виконання обов'язків з 1-го листопада та змінить на посту Бента Ліндгольма, який займав цю посаду з травня 2006-го року. З 1-го листопада Бент Ліндгольм відповідатиме за всю комерційну діяльність SES SIRIUS AB на території Східної Європи. Персі Ґуставссон - досвідчений топ-менеджер, куратор масштабних маркетинґових проектів в компаніях Ericsson, Nokia Home Communications, Streamware Solutions AB. Розпочав роботу в SES SIRIUS AB у 2004-му році та відповідав за розробку нових послуг, а також стимулювання рівня продажу та комерційний розвиток компанії. Це вже не перше призначення у великих міжнародних компаніях, на ключові позиції у представництвах в Україні фахівців із розвитку нових медіа. Персі Ґуставcсон зауважив: "Запуск нового супутника SIRIUS 4 розширить наше географічне покриття у Східній Європі та відкриє колосальні можливості для розвитку бізнесу в Україні. Для мене це також дуже відповідальна та цікава позиція з особистої точки зору, тому що я працюватиму на новому для мене ринку, що дуже динамічно розвивається, серед іншої культури та мови". Вочевидь, зміна виконавчого директора компанії (10-го вересня на посту виконавчого директора компанії Пера Нормана змінив Хокан Сйодин) потягла за собою і зміну менеджменту реґіональних представництв. Компанія SES SIRIUS AB заснована 1983-го року. Головний офіс розташований у Швеції, представництва - у країнах, де компанія веде активну діяльність. Компанія має 5 реґіональних представництв: у Києві, Москві, Ризі, Гельсінкі та Бухаресті. В Україні SES SIRIUS AB з 2000 року. Понад 500 тисяч індивідуальних антен в Україні приймають сигнал із супутників компанії. Через них мовлять телеканали ТЕТ, "Україна", "Рада", 5 канал, Новий канал, "Інтер плюс", "Ентер-фільм", "Ентер-м'юзик" та інші, а також 19 радіостанцій. Усього послугами компанії у Європі користуються понад 110 телеканалів та 37 радіостанцій (Джерело: Портал "Телекритика").

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини жовтня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024