Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Серпень 2008 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

  • Радіоанонс

  • Новини липня 2008

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 29.08.2008 1-го жовтня в ефірі столичного радіо "Джем FM" (95.6МГц та Інтернет-мовлення) - старт сезону гучних подій! Готуйсь! (Джерело: Інтернет-ком'юніті радіо "Джем FM").
  • 29.08.2008 Якщо ви бажаєте, щоб Ваша церемонія одруження стала незабутньою - тоді вам допоможе столична сателітарна мережева станція "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), а крім того - Інтернет-мовлення)! На весілля Вас доставить розкішний автокортеж, зустрінуть диджеи "Русского Радио - Україна". Весільні пісні для Вас виконає Ані Лорак, і все це - на очах у 1500 тисяч гостей "Автошоу на Столичному". Весільна подорож - у подарунок! Для того, щоб зареєструватися, надішліть SMS-повідомлення на номер 1047 з позначкою "автовесілля" і чекайте дзвоника від "Русского Радио - Україна". Переможе пара , що правильно і з гумором відповість у прямому ефірі на питання вікторини "Весілля на Столичному". Церемонія відбудеться 13-го вересня на "Автошоу на Столичному" о 14.00. "Русское Радио - Україна" зробить це число для Вас щасливим! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.08.2008 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не погодила проект Закону України "Про концепцію національної інформаційної політики", підготований Держкомтелерадіо, і відхилила зміни до Національної таблиці розподілу смуг радіочастот України та Плану використання радіочастотного ресурсу (ініціатива Мінтрансзв'язку). Щодо Концепції національної інформаційної політики, то, на думку Нацради, вона подекуди дублює, а подекуди й суперечить правовим нормам чинного Закону України "Про основи національної безпеки України". Щодо пропозицій Мінтрансзв'язку ("Про внесення змін до деяких змін до деяких постанов Кабінету міністрів України"), то серед зауважень Нацради, зокрема, і заперечення щодо подовження терміну використання операторами стільникового зв'язку D-AMPS та CDMA смуг 830,67 - 834,97 МГц та 840,45 - 842,97 МГц, оскільки такі зміни суперечать Реґіональному плану "Женева - 2006" та Плану розвитку національного інформаційного радіопростору, згідно яких дані смуги відведено під розгортання DVB-T (цифрового наземного телебачення). Оператори мають припинити використання цих смуг 1 січня 2013 року, натомість Мінтрасзв'язку запропонував подовжити термін до 1 січня 2016 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.08.2008 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 27-го серпня було розглянуто понад 200 питань порядку денного. Окрім підведення підсумків конкурсу на мовлення з використанням вільних радіоканалів, оголошеного 5-го червня 2008-го року та розгляду поточних питань про видачу, продовження та переоформлення ліцензій на мовлення та ліцензій провайдерів програмної послуги, ухвалено кілька важливих рішень, що стосуються законодавчих ініціатив, урядових постанов та нормативних документів Національної ради. Національна рада не погодила проект Закону України "Про Концепцію національної інформаційної політики", підготовлений Державним комітетом телебачення і радіомовлення України на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України, оскільки має до нього цілу низку зауважень. Зауваження та пропозиції до проекту цього закону Національна рада направить до Держкомтелерадіо. Так само Національна рада не погодила проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України", наданий Міністерством транспорту та зв'язку України, оскільки він суперечить вимогам Реґіонального плану "Женева-2006", Концепції Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30-го листопада 2006-го року №592-р та Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору. Пропозиції та зауваження до проекту постанови Кабінету Міністрів України та листи з викладенням позиції Національної ради про неприпустимість внесення запропонованих змін до Національної таблиці розподілу смуг радіочастот України та Плану використання радіочастотного ресурсу України будуть надіслані Президентові України, Прем'єр-міністрові України, Раді національної безпеки і оборони України, Міністерству транспорту та зв'язку України. На думку членів Національної ради запропоновані зміни не викликані пріоритетними державними програмами, вони суттєво змінюють концепцію впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні, а відтак загрожують інформаційній безпеці України. З метою удосконалення процедури ліцензування та створення сприятливіших умов для вітчизняних супутникових каналів Національна рада ухвалила за основу рішення про внесення змін до Положення про порядок ліцензування мовлення (кабельного) та здійснення ретрансляції телерадіопрограм та передач. Після публічного обговорення це рішення буде ухвалене в цілому. Невдовзі рішення Національної ради та додатки до них із змінами та пропозиціями до названих документів будуть розміщені на офіційному Web-сайті Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.08.2008 29-31 жовтня 2008 у виставковому центрі "Київекспоплаза" (Київ, Салютна 2-Б) відбудеться VI Cхідноєвропейська виставка й конференція з телерадіомовлення й телекомунікації EEBC 2008 Telecom&Broadcasting. Тематику виставки, інформацію про учасників і повну програму виставки дивитеся на Web-сайті http://www.eebc.net.ua. Вхід на виставку здійснюється тільки з беджами. Для одержання беджа необхідно зареєструватися. Для реєстрації слід заповнити анкету на Web-сайті: http://eebc.net.ua/rus/reg_new. Виставка працює з 10.00 до 18.00. Вхід відвідувачів припиняється в 17.30 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.08.2008 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення підбила підсумки конкурсу на радіочастоти, офіційно оголошеного 5-го червня 2008-го року. Серед 135-ти позицій реальний конкурс (подало заявки більше одного учасника) відбувся на 12-ти частотах FM-діапазону. Серед переможців: ТОВ "Медіа-маркет" (радіо "ХІТ FM"; власники - компанії Миколи Баграєва та Віктора Пінчука) - 4 частоти; нова компанія "Класик-радіо", яку також експерти пов'язують із холдинґом Баграєва-Пінчука (радіомережі "ХІТ FM", "Русское радио - Україна", Kiss FM ) - 2 заявки, одна перемога; ТОВ "Довіра" ("Авторадіо", "Український медіахолдинґ") - одна частота; ще одна нова компанія "Бізнес-радіо", пов'язана, на думку експертів, із ЗАТ "Українська радіосистема" ("Шансон", "Шарманка", "Ренесанс") Анатолія Євтухова, отримав FM-частоту в Києві; ТРК "Ера" отримала одну частоту, хоча претендувала на 5; три частоти отримали місцеві компанії, одну виставлено на повторний конкурс. Отже, претенденти та переможці: 1. 89.3МГц в м.Нововолинськ, Волинська обл. - було 5 претендентів: "Медіа-маркет", НРКУ, "Ера", "Наше радіо", "Онікс"; переможець - "Медіа-маркет" ("ХІТ FM"). 2. 107.4МГц в м.Краматорськ, Донецька обл. - було 7 претендентів: "Медіа-маркет", НРКУ, ТРК "Можливість" (м.Слов'янськ), "Нота" (м.Харків), "Довіра", НБМ-радіо, "Наше радіо"; переможець - "Медіа-маркет" ("ХІТ FM"). 3. 100.6МГц в м.Овруч, Житомирська обл. - було 7 претендентів: НРКУ, "Ера", "Наше радіо", "Онікс", ТРК "Ефір" (м.Житомир), "ІФ-медіагруп" (м.Івано-Франківськ), Житомирська ОДТРК; переможець - ТРК "Ефір" (м.Житомир). 4. 107.7МГц в м.Виноградів, Закарпатська обл. - було 4 претенденти: "Медіа-маркет", НРКУ, "Онікс", Закарпатська ОДТРК; переможець - "Медіа-маркет" ("ХІТ FM"). 5. 100.1МГц в м.Оріхів, Запорізька обл. - було 3 претенденти: НРКУ, "Онікс", "ІФ-медіагруп" (м.Івано-Франківськ); частоту виставлено на повторний конкурс. 6. 103.5МГц у смт.Володарка, Київська обл. - було 4 претенденти: НРКУ, "Онікс", "Ера", "Майдан ФМ" (м.Біла Церква); переможець - "Ера". 7. 93.8МГц в м.Київ - було 7 претендентів: НРКУ, "Класик-радіо", "Бізнес-радіо", "Незалежний прес-клуб" (Радіо "СІТІ"), "УНІАН-радіо", "Евровест", ТРК "Клас"; переможець - "Бізнес-радіо". 8. 102.4МГц в м.Южноукраїнськ, Миколаївська обл. - було 8 претендентів: ЮТАР (Kiss FM), "Довіра", НРКУ, "Техніка" (м.Вознесенськ, Микол. обл.), НБМ-радіо, "Ера", "Лідер", "Онікс"; переможець - "Довіра" ("Авторадіо"). 9. 91.5МГц в м.Миколаїв - було 6 претендентів: "Медіа-маркет", НРКУ, "Лідер", "М'юзік-радіо", "Онікс"; переможець - "Медіа-маркет" ("ХІТ FM"). 10. 102.9МГц в м.Білгород-Дністровський, Одеська обл. - було 7 претендентів: "Медіа-маркет", НРКУ, "Довіра", "Наше радіо", "Новини Придністров'я", "Акерман" (м.Білгород-Дністровський), "Онікс"; переможець - "Акерман" (м.Білгород-Дністровський). 11. 95.4МГц в м.Ізмаїл, Одеська обл. - було 8 претендентів: "Медіа-маркет", НРКУ, "Наше радіо", "Онікс", НБМ-радіо, "Ера", ТРК "Град" (Ізмаїл), Одеська ОДТРК; переможець - ТРК "Град" (м.Ізмаїл). 12. 89.3МГц в м.Харків - було 6 претендентів: "Класик-радіо", НРКУ, "Омега" (м.Красноград), "Лідер", "М'юзік-радіо", "Холс" (м.Харків); переможець - "Класик-радіо". Національна радіокомпанія (НРКУ), яка подала на конкурс 17 заявок, не отримала жодної частоти. Так само попри велику активність в конкурсі не пощастило "Українській радіогрупі" - не були задоволені ані заявки ТРК "Клас", ані "Онікс" ("Мелодія"). На частоту в Києві також претендували кілька новостворених ТРО - зокрема, "Незалежний прес-клуб" (Радіо "Сіті") із концепцією міського розмовного радіо та "УНІАН-радіо" із концепцією інформаційно-новинного мовлення (обидва - холдинґ "Главред-медіа"). Також ця частота видалася привабливою і медіахолдинґу Володимира Костеріна "Медіадім" (проект "Евровест"). У результаті конкурсу до резерву Нацради відійшло 113 частот, на освоєння яких не було подано жодної заявки від мовників. Кількість поданих заявок від мережевих радіостанцій і кількість отриманих частот: НРКУ 17:0, "Наше радіо" 5:0, "Ера" 5:1, НБМ-радіо 3:0, "ХІТ FM" 6:4, Kiss FM 1:0, "Авторадіо" 3:1, "М'юзік-радіо" 2:0, "Мелодія" 5:0 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.08.2008 На сьогоднішньому засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення було підбито підсумки конкурсу на мовлення, оголошеного 5 червня 2008 року. Переможцями конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних радіоканалів визнано: 1. 89.0МГц в м.Нововолинськ Волинської області - ТОВ "ТРК "Медіа маркет", м.Київ (0.25кВт, 24 год/добу); 2. 873кГу в м.Дніпропетровськ - Дніпропетровська ОДТРК, м.Дніпропетровськ (10.0кВт, 4 год/добу); 3. 70.37МГц в м.Дніпропетровськ - Дніпропетровська ОДТРК, м.Дніпропетровськ (4.0кВт, 24 год/добу); 4. 107.4МГц в м.Краматорськ Донецької області - ТОВ "ТРК "Медіа маркет", м.Київ (0.1кВт, 24 год/добу); 5. 100.6МГц в м.Овруч Житомирської області - ПП "Радіопередавальний Центр "ТРК "Ефір", м.Житомир (2.0кВт, 24 год/добу); 6. 107.7МГц в м.Виноградів Закарпатської області - ТОВ "ТРК "Медіа маркет", м.Київ (0.03кВт, 24 год/добу); 7. 100.1МГц в м.Оріхів Запорізької області - переможця не визначено (0.1кВт, 24 год/добу); 8. 103.5МГц у смт.Володарка Київської області - ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ (0.1кВт, 24 год/добу); 9. 873кГц в м.Київ - ТОВ "ТРК "ІФ МЕДІА-ГРУП", м.Івано-Франківськ (50.0кВт, 24 год/добу); 10. 93.8МГц в м.Київ - ТОВ "ТРК "БІЗНЕС-РАДІО", м.Київ (0.1кВт, 24 год/добу); 11. 102.4МГц в м.Южноукраїнськ Миколаївської області - ДП "ТРО "Довіра", м.Київ (0.1кВт, 24 год/добу); 12. 91.5МГц в м.Миколаїв - ТОВ "ТРК "Медіа маркет", м.Київ (0.25кВт, 24 год/добу); 13. 102.9МГц в м.Білгород-Дністровський Одеської області - ТОВ "ТРК АККЕРМАН", м.Білгород-Дністровський (0.25кВт, 24 год/добу); 14. 72.92МГц в м.Одеса - Одеська ОДТРК, м.Одеса (0.1кВт, 24 год/добу); 15. 95.4МГц в м.Ізмаїл Одеської області - ТОВ "ТРК "Град", м.Іллічівськ Одеської обл. (0.25кВт, 24 год/добу); 16. 71.03МГц в м.Тернопіль - Тернопільська ОДТРК, м.Тернопіль (1.0кВт, 18 год 30 хв/добу); 17. 89.3МГц в м.Харків - ТОВ "ТРК "Класик радіо", м.Київ (0.25кВт, 24 год/добу). Радіочастоти мовлення, призначені для створення та розвитку місцевих каналів мовлення: 1. 69.11МГц в м.Погребище Вінницької області - КП "Редакція газети "Колос" і ефірного радіомовлення Погребищенської районної ради", м.Погребище Вінницької обл. (0.1кВт, 28 хв/тиждень - вівт, чт: 06.30-06.44); 2. 106.7МГц у смт.Крижопіль Вінницької області - КП "Редакція Крижопільського телерадіокомітету "Новини Крижопілля", смт.Крижопіль Вінницької обл. (0.1кВт, 1 год 10 хв/тиждень - пн-птн 06.30-06.44). Канал радіомовлення, призначений для розвитку реґіонального (в межах Луганської області) мовлення, що охоплює: смт.Біловодськ (99.1МГц, 0.25кВт), смт.Білолуцьк (102.4МГц, 0.25кВт), с.Зоринівка (101.2МГц, 0.5кВт), смт.Марківка (101.6МГц, 0.25кВт) - ДО Луганська ОДТРК, м.Луганськ (обсяги мовлення - 15 год 01 хв/тиждень). Канал радіомовлення, призначений для розвитку реґіонального (в межах Одеської області) мовлення, що охоплює: смт.Красні Окни (70.73МГц, 0.1кВт), смт.Любашівка (68.45МГц, 0.1кВт), смт.Миколаївка (72.74МГц, 0.1кВт), смт.Фрунзівка (102.6МГц, 0.1кВт), м.Балта (104.5МГц, 0.1кВт) - Одеська ОДТРК, м.Одеса (обсяги мовлення - 15 год 01 хв/тиждень). Радіоканали, на які не було претендентів, віднесено до резерву (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.08.2008 Харківське радіо "MFM Station" (90.0МГц) відтепер приймає музичні замовлення і привітання через ICQ (номер 6382868) та SMS (номер 10545, код 900) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.08.2008 На частотах трьох столичних радіостанцій - радіо "Континент" (94.2МГц), радіо "Ренесанс" (96.8МГц) та "Радіо Шарманка" (104.0МГц) зник сигнал RDS. Звукове мовлення на цих станцій ведеться у звичному режимі (Власна інформація).
  • 27.08.2008 Сьогодні у перерві між черговим засіданням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення відбувся брифінґ, в якому взяли участь заступник голови Національної ради Юрій Плаксюк та член Національної ради Андрій Мирошніченко. Інформуючи журналістів про діяльність Національної ради, Юрій Плаксюк попросив журналістів приділити увагу таким подіям як урочиста церемонія нагородження лауреатів Національної телевізійної премії "Телетріумф", яка відбудеться 29-го серпня 2008 року о 18.00 в столичній Національній опері України. Трохи згодом, з 2-го по 9-те серпня в Сакському районі АР Крим відбудеться заключний етап ХVІІ-го Міжнародного дитячого молодіжного фестивалю аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела". Як завжди, організатори подбали про те, щоб ця подія стала для юних учасників і школою професійної майстерності і місцем змістовного відпочинку. А 11-го вересня у селі Дегтярівка Новгород-Сіверського району Чернігівської області за сприяння Національної ради відбудеться офіційне відкриття пам'ятного знаку з нагоди історичної зустрічі 30-го жовтня 1708-го року видатних діячів в історії - гетьмана України Івана Мазепи та короля Швеції Карла ХІІ. Щодо поточних питань, то журналістів особливо цікавила інформація, яка стосується нової методики розрахунків ліцензійного збору. Відповідаючи на запитання, Юрій Плаксюк і Андрій Мирошніченко особливо підкреслювали те, що нові розміри оплати диктуються часом і новими обставинами, в яких формується європейський і світовий телерадіопростір. Щодо Методики і додатків до неї, то безперечно вона потребує детального вивчення, аналізу, можливо, внесення певних змін. Але в будь-якому випадку Національна рада, видаючи ліцензії, буде практикувати індивідуальний підхід, основним принципом якого є створення рівних можливостей, а також умов для розвитку державного та місцевого телебачення України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.08.2008 З вересня в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Love Radio" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Меріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Харків-107.9МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) розпочинається новий сезон. "Love Radio" стане ще мелодійнішим, ще музичнішим та ще романтичнішим. А 1-го вересня ефір "Love Radio" буде присвячений першому дню осені, а також, звичайно ж, новому шкільному сезону. Цього дня в ефірі "Love Radio" буде багато конкурсів та розіграшів подарунків в рамках ранкового "Феномен-Шоу", де всі бажаючі зможуть взяти участь та отримати чудові подарунки (Джерело: Інформацію надав Андрій Чиж).
  • 26.08.2008 Завтра о 13-ій годині відбудеться черговий брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. З порядком денним засідання можна ознайомитися у пункті меню "ЗМІ". Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 26.08.2008 З 1-го серпня в місті Севастополь розпочала роботу нова онлайн-радіостанція - "Радіо 101.5". Станція має продовжити традиції одноіменної ефірноїстанції, що працювала в місті з 22-го квітня 2000-го року по 31-е січня 2008-го на частоті 101.5МГц. Онлайн-радіостанція "Радіо 101.5" є першим інтернет-радіо, що працює з Севастополя, а її колектив обіцяє в недалекому майбутньому передавати новини, робити вітальні та інтерактивні програми. Наразі ж онлайн-радіостанція працює у тестовому режимі, передаючи музичний нон-стоп. Слухати її програми можна за двома рівнозначними посиланнями http://stream.radio101-5.net:9000/listen.pls та http://stream2.radio101-5.net:9000/listen.pls (128 kbit/s). Web-сайт онлайн-радіостанції "Радіо 101.5" - http://www.radio101-5.net (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.08.2008 19-го вересня Річард Веґгорн, представник телеканалу ВВС (Велика Британія), візьме участь у ІІ Міжнародному форумі "Цифрове мовлення в Україні", який відбудеться в Києві у конференц-залі готелю "Radisson SAS". Метою приїзду пана Річарда Веґгорна буде надання консультацій щодо впровадження та переходу України на цифрове мовлення. "У мене широкий досвід у всіх аспектах процесу переходу на цифрове мовлення, який проводить BBC тут в Великій Британії, але особливо у інфраструктурі мовлення і роботі по детальному плануванню частот. Як виконуючий обов'язки директора Digital UK, маю ширше бачення ринку щодо заходів пов'язаних з переходом. З радiстю подiлюся з українськими колегами досвiдом в органiзацiї публiчної PR-кампанiї для пiдготовки населення до переходу на цифру", - зазначив пан Річард Веґгорн (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.08.2008 Ровесники Незалежності - спеціальний проект Української служби "Радіо Свобода". Їм - 17. Вони - ровесники Незалежності з усіх реґіонів України. Слухайте про них щодня у програмі "Ранкова Свобода" з 6.30 до 7.30 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.08.2008 Незабаром програми Національної Радіокомпанії України стануть більш доступними для слухачів. Зокрема, очікується, що з 1-го вересня розпочнуться трансляції програм каналу УР-1 у діапазоні коротких хвиль на частоті 5970кГц. Трансляції вестимуться з РПЦ у Броварах під Києвом через передавач потужністю 100кВт і антену без конкретної спрямованості. Ці трансляції будуть призначені для слухачів, що живуть у віддалених районах України, а також для мешканців Росії, Польщі, Молдови, Бєларусі, Словаччини, Румунії, Угорщини, Болгарії та країн Балтії. Очікується також відновлення трансляції каналу УР-3 - "Радіо Культура" - через середньохвильовий передавач у Таранівці на Харківщині (837кГц, 150кВт) та - з 1-го жовтня - через середньохвильовий передавач у Докучаєвську на Донеччині (1242кГц, 40кВт) (Джерело: "DX Portal").
  • 24.08.2008 Сьогодні протягом дня в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Радіо ЕРА FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Севастополь-103.3МГц, Черкаси-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Ужгород-104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Рівне-105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Вінниця-107.8МГцКривий Ріг-107.4МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, а також Інтернет-мовлення (UA-IX) та Інтернет-мовлення (Світ)) - спеціальний святковий радіомарафон, присвячений Дню Незалежності України. До студії радіостанції завітають відомі політики, діячі культури та мистецтва (Власна інформація).
  • 23.08.2008 21-го серпня радіостанція "Радіо Фокус" розпочала мовлення у місті Торез Донецької області на частоті 92.9МГц (0.1кВт). У західному напрямку радіостанцію чутно впевнено до міста Донецьк (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 22.08.2008 Івано-франківське радіо "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення) продовжує добру традицію святкування державних свят. Цього вікенду, 23-го та 24-го серпня, ефір радіостанції знову займатимуть вітчизняні виконавці. Таким чином станція продовжує започаткований цього року спецпроект "Український вікенд". Схожі зміни у ефірній сітці радіо "Західний полюс" здійснює уже кілька років поспіль в дні національних свят - День Конституції та День Незалежності. Проте, якщо у минулому станція обмежувалася виключно святковими днями, то цього року було вирішено збільшити цей "національний проект" і не обмежуватися тільки одним днем. Вперше "Український вікенд" вийшов цьогоріч 28-го та 29-го червня. Як і тоді, станція не буде обмежуватися лише україномовними творами, підкреслюючи таким чином багатогранність вітчизняної музики. А у День української писемності та мови, що відзначатиметься 9 листопада, радіо "Західний полюс" планує провести виключно україномовний музичний ефір (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.08.2008 Якщо запитати в іноземців: "Що ви знаєте про Україну?" - що перше приходить їм у голову? Наша країна багата розмаїтістю: геофізичною, людською, соціокультурною, мовною, релігійною... Однак осягнути її в усьому спектрі і нюансах зовсім не просто. Адже Україна, більше ніж будь-яка інша країни, може відкритися лише зсередини. Наш народ десятиліттями неволі здобував собі гідне місце під сонцем "у народів вільних колі" і далі прагне до того ж - так вважаємо ми, що народилися в Україні... Що ж думають і знають про нас "ззовні" - слухайте в авторському спецпроекті Андрія Дрофи "Україна очима іноземців". У головне свято країни - 24-го серпня - кожної години в ефірі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Маріуполь-66.05МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), "Євпаторійського радіо 105.9" (105.9МГц), а крім того Інтернет-мовлення 128kbps та Інтернет-мовлення 32kbps) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.08.2008 На виконання доручення Секретаріату Президента в МНС України під головуванням начальника Управління зв'язку оповіщення та інформатизації Скоморовського В. М. було проведено робоче засідання. У засіданні прийняли участь головний фахівець Управління Гвоздіковський Ю.С., президент всеукраїнської громадської організації працівників телебачення і радіомовлення "Телерадіомовна асоціація України" Карпій А.С., директор НВП "ОЗОН С" Ейдельштейн Л.Я., представник ТОВ "Українське сервісне підприємство" Полончук Т.М. На засіданні були визначенні можливі шляхи виконання Указів Президента України №377/2008 від 23.04.2008р та №590/2008 від 26.06.2008р. про затвердження відповідних рішень РНБО України щодо розбудови загальнодержавної мережі автоматизованої системи централізованого оповіщення населення в умовах воєнного або надзвичайного стану та при виникненні кризових ситуацій, що загрожують національній безпеці України, а також стосовно технічного переоснащення регіональних систем централізованого оповіщення. На основі аналізу передового досвіду США та Японії щодо використання ефірного мовлення, побудованого на базі найсучаснішої технології HD Radio, у якості транспортної телекомунікаційної мережі систем оповіщення, а також результатів науково-дослідної роботи ДП "Український науково-дослідний інститут радіо і телебачення" та звіту "Розробка норм частотно-територіального розносу радіоелектронних засобів гібридної HD Radio технології", представленого ТОВ "Гравіс, ЛТД" паном Карпієм А.С. було запропоновано у якості одного із невідкладних заходів виконання рішень Президента та РНБО - широке впровадження в Україні зазначеної технології. Учасниками робочого засідання була підтверджена принципова можливість застосування HD Radio технології для реконструкції (модернізації) загальнодержавної та регіональних автоматизованих систем централізованого оповіщення та висловлена пропозиція щодо необхідності практичної перевірки цієї можливості (Джерело: Джерело: Інформацію надано компанією ).
  • 22.08.2008 Фонд Пера Порошенка ВАТ "ЗНКІФ "Прайм ессетс кепітал"" (м.Київ) отримав дозвіл Антимонопольного комітету України на придбання частки у статутному капіталі ТОВ "ТРК "Пілот-Україна" (Радіо ONE). Про це повідомила прес-служба АМКУ. Ця угода забезпечує покупцеві перевищення 25% голосів у вищому органі управління товариства. Як відомо, єдиним акціонером ВАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Прайм ессетс кепітал"" є Петро Порошенко, голова ради Національного банку України. Статутний капітал фонду становить 10,375 млн грн. Керує ним ТОВ "Компанія з управління активами "Ай Кью Технолоджи"". Радіо ONE є частиною "Українського медіахолдинґу" (УМХ), веде мовлення на 15 міст України. АМКУ повідомляє, що ідеться про коригування структури власності компанії, що мовить лише на чотирьох частотах - Київ, Одеса, Львів та Миколаїв. Це вже не перша угода на медіаринку між Петром Порошенком та "УМХ": минулого року Порошенко та холдинґ Бориса Ложкіна стали партнерами по найбільшій радіомережі в Україні - "Радіо 5" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.08.2008 Україна продовжує займати активну позицію в дослідженні й імплементації цифрового радіомовлення в Європі. Нагадаємо, що наприкінці серпня цього року в Одесі буде продовжено спільний експеримент "I Української радіо групи" і "Одеського інституту Радіо і Телебачення" з радіомовлення із використанням технології HD Radio для вивчення можливості роботи стандарту в складних по радіосумісності умовах: 1. Близькість моря, що впливає на безперешкодне проходження сигналів інших радіостанцій, що заважають місцевому мовлення; 2. Найближча потужна FM-радіостанція, що заважає, розташована на відстані 40-ка кілометрів (селище Жовтень) від точки установки експериментального HD Radio обладнання (Одеський ОРТПЦ, що працює у смузі переданого цифрового сигналу); 3) Мінімальний рознос частот між експериментальним HD+FM і працюючим FM устаткуванням (200кГц). При проведенні експерименту буде використаний HD3-мультиплекс "URG", за допомогою якого був успішно реалізований експеримент по HD Radio мовленню в листопаді 2006-ого року на київській частоті (101.1МГц) Всеукраїнської радіомережі "Мелодія", результати якого підтвердили високу якість, надійність, сумісність з існуючими FM-радіостанціями, економічну і технологічну обґрунтованість впровадження в Україні цифрового радіомовлення саме HD Radio стандарту, що, у першу чергу, дозволить у перехідний період від аналогу до цифри працювати у так званому гібридному режимі (цифрове мовлення при повному збереженні аналогового). Варто зауважити, що, наприклад, у США на сьогоднішній день нараховується понад 1500 AM і FM станцій, що практикують мовлення у форматі HD Radio, плюс ще 700, що пропонують пакети каналів HD2 / HD3 в FM-діапазоні. Європа, судячи з останніх повідомлень, усе більше схиляється до переходу на HD Radio технологію. При цьому в деяких країнах, наприклад, у Швейцарії і Німеччині формат HD приймається поряд з DAB. В інших, скажімо, у Фінляндії, мовлення у стандарті DAB було припинене на користь HD. У Канаді дозволена трансляція в обох форматах. Виходячи із технічних параметрів, радіомовленням ХХІ століття, безсумнівно, має стати формат HD Radio. Супротивники цієї ідеї, що лають HD Radio у блоґах, зауважують, що, по-перше, звичайного радіо цілком достатньо, і галас навколо HD носить комерційно запланований характер. По-друге, багато хто скаржаться, що, придбавши приймач HD, вони не знайшли обіцяної якості прийому і карколомної кількості каналів. Прихильники кажуть про численні безкоштовні сервіси, які доступні у форматі HD, багатоадресну передачу сигналу, про можливість прослуховувати цілі альбоми улюблених виконавців, одержувати велику кількість докладної текстової інформації та інші привабливі опції. Словом, має місце, не те щоб війна форматів, але, скажімо так, досить агресивне просування продукту, який, проте, має низку безсумнівних якісних і технічних переваг (Джерело: Сайт ВРМ "Мелодія").
  • 22.08.2008 Вперше в радіоефірі України! У новому сезоні в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), а крім того - Інтернет-мовлення) стартує новий безпрецедентний проект - "Детектор шлюбу"! Це буде ріеліті-шоу - можливо, з Вашою участю! Вам більше 18-ти років і Ви одружені? Надішліть на "Русское Радио - Україна" своє найкраще весільне фото та захоплюючу історію своєї родини листом на адресу м.Київ, 04107, а/с 35, або ж на електронну адресу brak@rusradio.com.ua. Не забудьте зазначити ПІБ, адресу та телефон, за яким з Вами можна буде зв'язатися. Якщо Ваша історія буде цікавою, з Вами зв'яжеться координатор акції - і Ви зможете взяти участь у боротьбі за 25.000 гривень! Поспішайте надіслати на станцію фото та історію - кількість учасників обмежена! Список претендентів на участь в акції, а також правила та умови її проведення шукайте на офіційному Web-сайті радіостанції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.08.2008 21-го серпня у Феодосії відбулося закриття 12-го Міжнародного фестивалю фільмів, теле- і радіопрограм для дітей та юнацтва "Золоте курча". Про це повідомили у групі компаній "Фокстрот", що виступила партнером проведення фестивалю у рамках власного соціального проекту "Народний кінозал". Як ідеться у повідомленні, нагородження переможців фестивалю відбулося у рамках заходів, присвячених Дню незалежності України. У творчому змаганні взяли участь 50 телевізійних робіт, 12 радіопрограм, 6 анімаційних фільмів та 4 телефільми Національної телекомпанії України, державної телерадіокомпанії "Культура", Всесвітньої служби УТР, державної телерадіокомпанії "Крим", 18обласних державних телерадіокомпаній України, Київської державної реґіональної телерадіокомпанії та Севастопольської регіональної державної телерадіокомпанії, приватних телерадіокомпаній України, телекомпаній Росії та Молдови. Журі, очолюване директором Інституту екранних мистецтв Національного університету театру, кіно і телебачення України Миколою Слободяном, назвало переможців першого туру - професійного відбору серед учасниківфестивалю. Так "Кращим телефільмом" професійне журі визнало роботу приватної продакшн-студії Євпаторії "Перший крок", "Кращим анімаційним фільмом" - мультфільм "Про дівчинку, якої вже нема" дніпропетровської студії "Веснянка", "Кращою передачею для юнацтва" - програму "Індиґо" Національної телекомпанії України. У номінації "Кращий автор і режисер" переможцями стали: Людмила Томашпольська (ДТРК Всесвітня служба УТР) та Антоніна Тугас (Житомирська ОДТРК). Бронзові статуетки фестивалю "Золоте Курча" отримали творчі колективи Львівської, Вінницької, Полтавської ОДТРК і Київської державної регіональної телерадіокомпанії. За підсумками другого туру фестивалю "Золоте курча" у номінації "Кращий телефільм" відзначено цикл відеофільмів для дітей Рівненської ОДТРК, у номінації "Краща телепередача для дітей молодшого віку" перемогла телепрограма "Хатка Левенятка" Львівської ОДТРК, а в номінації "Краща передача для дітей середнього віку" відзнаку отримала державна телерадіокомпанія "Культура" (телепередача "Геніями не народжуються"). Збіглися думки професійного та дитячого журі стосовно "Кращої телепередачі для юнацтва" (переможець - Національна телекомпанія України, телепередача "Індиго") та "Кращого анімаційного дитячого фільму". Переможцем цієї номінації став дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр "Веснянка" із мультфільмом "Про дівчинку, якої вже не має". Усі переможці другого туру фестивалю "Золоте Курча" отримали відеотехніку від партнера фестивалю - Групи компаній "Фокстрот". Організаторами фестивалю виступили Державний комітет телебачення та радіомовлення України, Українське відділення "Славутич" Міжнародного фонду кіно і телебачення для дітей та юнацтва ім. Ролана Бикова, Державна телерадіокомпанія "Культура" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.08.2008 На столичній частоті 94.2МГц, де працює радіо "Континент", відновлено трансляцію сигналу RDS (Власна інформацця).
  • 21.08.2008 Ось вже більше року на хвилях одеської сателітарної мережевої радіостанції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. Одеса, Інтернет-мовлення 128k. Одеса, Інтернет-мовлення 64k. Київ та Інтернет-мовлення 128k. Київ) існує танцювально-розважальне шоу "Просто Dance Club". У гостях шоу безпосередньо або шляхом телефонного зв'язку вже встигли побувати такі зірки світової танцювальної сцени, як Bob Sinclar, Fedde Le Grand, Ian Carey, Laurent Wolf, Chris Montana, Wawa, Stonebridge, Doc Phatt і багато-багато інших. За увесь час існування шоу була розіграна велика кількість компакт-дисків і запрошень на кращі вечірки, були зіграні десятки тисяч ексклюзивних треків і безкомпромісних хітів, були виведені в ефір десятки радіослухачів... І от тепер... Здійснилося! Відкриття офіційної сторінки шоу "Просто Dance Club" на Web-сайті http://www.prosto.fm! Анонси майбутніх випусків, огляди попередніх шоу, Просто Dance Chart, новини світової танцювальної сцени і багато чого іншого - на http://dance.prosto.fm! Будь у курсі всіх подій, що відбуваються у світі танцювальної музики, будь ближче до музики в стилі House, будь завжди разом з "Просто Dance Club"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.08.2008 Ви вмієте складати рими? Тоді одеській сателітарній мережевій радіостанції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. Одеса, Інтернет-мовлення 128k. Одеса, Інтернет-мовлення 64k. Київ та Інтернет-мовлення 128k. Київ) потрібні саме Ви! Радіостанція пропонує 1000 гривень тому, хто створить найкращий hip-hop на тему хіт-параду "Зоряні Війни" від "Просто Раді.О"! Свої реп-творіння, присвячені "Зоряним Війнам", надсилайте на адресу . Щотижня Паша Козлов зачитуватиме найкраще з того, що надіслане, а наприкінці конкурсу буде визначено найкращого римувальника за версією "Зоряних Війн". Він і одержить головний приз - 1000 гривень. Римуйте! Найближчий випуск "Зоряних Війн" - найближчої суботи, о 19.00 (з повтором у неділю, об 11.00) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.08.2008 Столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Чернігів-101.8МГц (в ефірі "Радіо 101FM"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення) повідомляє: по буднях з 11-ої до 16-ої розпізнавайте та збирайте три треки. Три вірні відповіді дають Вам змогу стати переможцем дня і отримати подарунок від Sony Ericsson. Допомогти розпізнати цей трек, його назву і навіть назву альбому, може інноваційна функція Track ID в мобільних телефонах Sony Ericsson Walkman. А також, можливо саме Ви станете переможцем фінального розіграшу телефону Sony Ericsson Walkman W380i або W350i з функцією Track ID, який станеться вже цієї пятниці. Всю відому інформацію про назву трека,виконавця, альбом надсилайте на номер 1065- вартість одного SMS 3 грн. з ПДВ або на Web-сайт http://www.kissfm.ua розділ контакт, з назвою в темі "ТРЕК АЙДI" і контактним телефоном (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.08.2008 Столичне "Радіо Київ" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) популяризує українську народну музику. Відтепер кожна 25 хвилина ефіру "Радіо Київ" присвячена застільним пісням, які співають на святах, весіллях та просто з друзями в караоке. Святкові настрої зі всіх куточків України, традиції й історії в пісні - все це новий проект "Радіо Київ" - "Танцюймо по-українськи". Також в рамках проекту відомі люди та зірки естради висловлять своє ставлення щодо українських застільних пісень. Ось, скажімо, що каже Анатолій Матвійчук: "Ви знаєте, моє ставлення до народної творчості, до українських народних пісень однозначно максимально позитивне. Тому що ніщо інше як рідна музика лікує, стабілізує усю психічну структуру людини. Якщо ви хочете почувати себе людиною, яка має коріння, яка має якусь глибоку традицію, культуру, слухайте якомога більше рідної, національної, саме народної музики" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.08.2008 Івано-франківська радіостанція "Західний полюс" (104.3МГц) віднедавна відновила онлайн-мовлення у всесвітній мережі Інтернет. Відтепер воно ведеться за новим посиланням - http://193.200.173.76:8010/listen.pls у стереофонічному режимі у форматі ААС+ з якістю 48 кб/с (Джерело: Інформацію надав ).
  • 21.08.2008 Стала відома інформація про те, що ведучий столичної сателітарної мережевої станції "Русское радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), а крім того - Інтернет-мовлення) Слава Дьомін до кінця серпня залишить цю радіостанцію. Сам Дьомін поки ніяк не коментує цю інформацію та зберігає інтригу стосовно того, чи буде він і надалі продовжувати роботу на радіо, чи зникне з радіопростору (Інформація з власних джерел).
  • 20.08.2008 З 28-го серпня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції радіо "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - прямі включення кіно-експерта Андрія Алфьорова з 65-го Венеціанського кінофестивалю! Найяскравіші зірки світового кіно - Брати Коин, Джордж Клуні, Бред Пітт, Джон Малкович, Мікі Рурк, Наталі Портман, Ральф Файнс, Джонатан Демме, Такеші Кітано - зберуться разом, щоб відсвяткувати ювілей найвідомішого кінофестивалю світу! Кожного буднього дня з 28-го серпня по 8-е вересня о 9.30 - Венеціанське кіно-свято на радіо "Europa Plus Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.08.2008 З 1-го серпня в Одеській області запрацювали нові FM-передавачі каналу УР-1 Національної радіокомпанії України. Зокрема, мовлення почалося через передавачі, встановлені у таких населених пунктах: Котовськ - 103.6МГц (0.5кВт), Тарутине - 99.2МГц (0.25кВт), Болград - 105.7МГц (0.5кВт), Велика Михайлівка - 104.5МГц (0.1кВт), Кодима - 102.6МГц (0.1кВт) та Фрунзівка - 102.1МГц (0.25кВт) (Джерело: Розсилки ).
  • 19.08.2008 24-го серпня на хвилях столичної радіостанції "Джем FM" (95.6МГц та Інтернет-мовлення) - День Незалежності з Олегом Скрипкою та гуртом V.V.! Програма свята: 10.35-19.35 щогодини в рамках проекту "Джем-Презентація" слухайте "стародавній" альбом V.V. - "Країна Мрій". А о 20.00 у програмі "Овочі-Фрукти" - святкове вітання та презентація V.V.ешної версії Гімну України. "Овочі-Фрукти" на хвилі "Джем FM" - щодня о 1.00, 5.00 та 20.00 Святкуй День Незалежності України на хвилях радіо "Джем FM"! (Джерело: Інтернет-ком'юніті радіо "Джем FM").
  • 19.08.2008 У стройні ряди Національної мережі "ХIT FM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Євпаторія-107.5МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) дружною рікою влилися резиденти "Comedy Club - Україна"! А отже, відтепер на хвилях станції вони частуватимуть вас своїм приголомшуючим гумором! Щодня і щогодини - "Comedy Club - Україна" в ефірі "ХIT FM Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.08.2008 На хвилях рівненської радіостанції "Радіо Трек" (106.4МГц та Інтернет-мовлення) стартувала нова суперова акція! На станції вирішили назвати її "Золотий Трек" і перетворити на повноцінне шоу з випуском окремого диску, голосуваннями слухачів та концертом - переможців. За результатами Акції, яка триватиме геть аж до Нового Року (та навіть трохи довше), буде випущено диск місцевих виконавців "Золотий трек - 2008", встановлено спеціальні номінації, визначено переможців конкурсу і проведено церемонію нагородження - з презентацією усіх виконавців, які потраплять на диск. Очевидно, це буде справжнє шоу - з церемонією нагородження та виступами переможців. Те, що диск вийде класним - можна не сумніватися! Але хто визначатиме переможців? Переможців визначатимуть самі слухачі "Радіо Трек" - через SMS-голосування. Однак, це буде аж на останньому етапі - у січні 2009-го року. Тим часом, починаючи з вересня, у спеціальній рубриці, в ефірі "Радіо Трек" упродовж дня почнуть з'являтися пісні рівненських виконавців. Кожен зможе їх почути, і у період з 15-го вересня до 31-го грудня цього року - співробітники радіостанції, за результатами Інтернет-голосування слухачів, відберуть 15 кращих композицій. Тих, які увійдуть на диск, і серед яких уже пізніше буде відібрано - разом зі слухачами - найкращих. А зараз - увага! "Радіо Трек" запрошує усіх місцевих виконавців, музикантів та співаків подавати студійні записи своїх найкращих композицій до редакції станції. Уся додаткова інформація за телефоном (0362)-63-10-60, або при особистій зустрічі з музичним редактором. Можете також прослухати ролики, які звучать зараз в ефірі "Радіо Трек". Успіхів! І перемог! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.08.2008 Учора, 18 серпня, під час ІУ Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку в Українському домі було оголошено цьогорічних лауреатів премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо. Як повідомляється, премія присуджується у чотирьох номінаціях: за найкращу публікацію у друкованих ЗМІ, за найкращі твори у телевізійній та радіомовній сфері та за найкращу наукову роботу в інформаційній сфері. Всього на Конкурс було представлено 44 роботи від 12 авторів та 5 авторських колективів із 10 областей та регіонів (Київ - 6, Чернівецька область - 1, Запорізька область - 1, Вінницька - 1, Івано-Франківська - 2, Рівненська область - 2, Волинська -1, Львівська-1, Донецька-1, Закарпатська область-1). У першій номінації ("За найкращу публікацію у друкованих засобах масової інформації") переможцем став Дмитро Іванович Миронюк - журналіст, науковий редактор газети "Ва-Банк", м.Чернівці за книгу "Симона Петлюри "Слово"- видавничий дім "Букрек". У номінації "За кращий твір у телевізійній сфері" премія Івана Франка присуджена Наталії Михайлівні Бариновій та Наталії Олексіївні Зозулі, м.Київ, НТКУ, за документальний фільм "Після прем'єри - розстріл". У номінації "За кращий твір у радіомовній сфері" премія імені Івана Франка присуджена авторському колективу радіопрограми "Мить історії" на НРКУ - автору і ведучому, доктору історичних наук, професору Юрію Івановичу Шаповалу, режисеру Тетяні Іванівні Войцещук, редактору Василю Івановичу Бирзулу, м.Київ. У номінації "За кращу наукову роботу в інформаційній сфері" премію імені Івана Франка присуджено Володимиру Вікторовичу Брадову і Алімжану Абдуловичу Садєкову, м.Донецьк, за монографію "Управление предприятиями печатных СМИ: маркетинговый подход". Згідно положенню про премію, премія імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності присуджується щороку авторам нових оригінальних публіцистичних творів у галузі інформаційної діяльності, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Твори мають бути опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття премії. Премія присуджується щорічно до дня народження Івана Франка - 27 серпня у розмірі двох тисяч гривень кожна за рахунок коштів, передбачених на цю мету в державному бюджеті (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.08.2008 1-го вересня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції радіо "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) відбудеться тріумфальне повернення в ефір ранкового "ДСП-шоу"! Протягом усього літа зоряні ведучі шоу відсипалися, загоряли, набиралися сил та енергії, і все це задля того, щоб стати ще більш запальними та більш веселими! Новий сезон "ДСП-шоу" розпочне в новому, п'ятизірковому, статусі: Роман Давидов, Кузьма Скрябін, Сашко Положинський, Оля Кузьменко і... ще один зоряний ведучий! Хто він? Відповідь на це питання, що інтригує багатьох, - вже 1-го вересня з 7.00 до 10.00 на хвилі радіо "Europa Plus Україна"! Не проспи старт головного ранкового шоу країни! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.08.2008 Столична радіостанція "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц та Інтернет-мовлення) представляє: ціна питання - "Best Club"! Зателефонуй до студії та задай ведучому питання стосовно Туреччини! Якщо він не відповість, ти станеш власником карти "Best Club"! Лише у серпні Ви маєте унікальну можливість увійти в "Best Club" туристичного оператора "Ідріска тур" на акційних умовах! З понеділка по п'ятницю о 9.55, 14.55 або 17.55 додзвоніться у прямий ефір радіостанції "NRJ Hit Music Only" за телефоном (044)-207-37-53 і поставте ведучому Ваше питання на тему відпочинку у Туреччині. Ведучий може відповідати сам або взяти допомогу іншого слухача з ефіру. За питання, на яке ведучий не зміг відповісти, Ви отримуєте клубну карту Best Club. Також можна отримати карту клуба за правильну підказку ведучому! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.08.2008 У 2009 році Міністерство транспорту і зв'язку України планує розпочати наукові дослідження можливості використання багаточастотних мереж із застосуванням малопотужних передавачів для розгортання місцевого цифрового мовлення, а також перспектив використання для цих цілей НВЧ-радіотехнологій, кабельних і оптоволоконних мереж. Про це йдеться в офіційному листі, що надійшов на адресу Незалежної асоціації телерадіомовників. Як повідомляє прес-служба НАМ, саме ці технології були визнані найбільш прийнятними для вирішення проблем переведення місцевих та регіональних телекомпаній на цифрове мовлення учасниками науково-практичної конференції "Проблеми впровадження цифрового мовлення на загальнонаціональному, реґіональному та місцевому рівні", яка проводилась НАМ та Одеською національною академією зв'язку ім. О.С. Попова 25-26 квітня в Одесі. Нагадаємо, у ході конференції професор Одеської національної академії зв'язку ім. О.С. Попова Олег Гофайзен та провідний інженер Українського науково-дослідного інституту радіо і телебачення Дмитро Маковєєнко, запропонували ідею створення місцевих "міні-мультиплексів": багатоканальних мереж із використанням малопотужних передавачів. На думку вчених, це технічне рішення дозволяє вирішити цілий комплекс завдань із забезпечення незалежності місцевих та регіональних мовників, що стоять перед державою: 1) припинити їх змагання із регіональними та загальнонаціональними телекомпаніями за право користування радіочастотним ресурсом та водночас забезпечити максимально раціональне використання радіочастотного ресурсу: адже, міні-мережі можуть працювати на радіочастотах, які у відповідних зонах з технічних причин мають залишатися вільними від загальнонаціонального та реґіонального мовлення; 2) підвищити рентабельність місцевих мовників за рахунок значної економії коштів на поширення сигналу, а отже - підвищити їх фінансову стабільність та незалежність, адже саме постійні високі витрати спонукають телекомпанії брати незаконні кошти у політичних сил та окремих рекламодавців; 3) створити умови для функціональної незалежності місцевих мовників, які спроможні самостійно створити та обслуговувати міні-мультиплекси: адже, контроль телекомпанії за "рубильником" є основою її безпеки та гарантією від безпідставного виключення з ефіру. На думку керівника Центру законодавчих ініціатив НАМ Ольги Большакової, рішення Мінтрансзв'язку взятии витрати із проведення досліджень на себе є позитивним для галузі, оскільки реґіональні телерадіоорганізації неспроможні самі профінансувати такий проект (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.08.2008 Столична сателітарна мережева станція радіо "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) запрошує своїх слухачів у нову карколомну подорож! Цього разу пункт призначення - Чикаго, де в легендарному комплексі United Center 26-го жовтня відбудеться мега-шоу королеви поп-музики Мадонни! У кожного слухача радіо "Europa Plus Україна", якому виповнився 21 рік, і який має діючий закордонний паспорт, є можливість оцінити божевільний драйв нового шоу "Sticky & Sweet Tour" найпопулярнішої співачки світу, а також на власні очі побачити батьківщину хмарочосів, "найвище" місто планети - Чикаго! Для того, щоб узяти участь в розиграші поїздки на концерт Мадонни у Чикаго, необхідно відправити SMS зі словом "Madonna", указавши також своє ім'я, місто і вік, на номер 4444 чи заповнити анкету, що розміщена на офіційному Web-сайті радіо "Europa Plus Україна". Починаючи з 1-го вересня, три рази на день по буднях серед усіх тих, хто надішле SMS-повідомлення і заповнить анкету на офіційному Web-сайті радіостанції, методом випадкового відбору буде обраний щасливчик, якому і потрібно буде випробувати свою долю в ефірі радіо "Europa Plus Україна". Усе просто: потрапивши в ефір, потрібно буде обрати довільні ряд і номер місця у віртуальному секторі спортивно-концертного комплексу United Center у Чикаго, де і відбудеться виступ. Якщо ряд і номер збіглися з тими, котрі радіо "Europa Plus Україна" забронювало для переможців гри StarTravel - можна голосно кричати "ура!", відкорковувати шампанське і святкувати перемогу! Усього за гру буде розіграно цілих 6 путівок на концерт легендарної Мадонни! Ще однією приємною новиною є те, що в StarTravel не буде таких, що програли - навіть якщо слухач не вгадає заброньоване радіостанцією місце в United Center, йому дістанеться один з коштовних призів від радіо "Europa Plus Україна": музичний центр, dvd-програвач, цифровий фотоапарат або модний mp3-плейєр! З офіційними правилами акції можна ознайомитися на Web-сайті радіостанції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.08.2008 Вже приблизно тиждень в місті Феодосія не працює передавач сімферопольської радіостанції "Транс-М-Радіо" (102.3МГц) (Джерело: Гостьова книга сайту радіостанції).
  • 15.08.2008 Відомого українського шоу-мена Андрія Джеджулу 28-го липня було призначено генеральним продюсером столичної сателітарної мережевої станції "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Хмельницький-104.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k.) (Джерело: Сайт Andrey Djedjula).
  • 14.08.2008 Українська народна танцювальна музика тепер лунає в ефірістоличної радіостанції "Радіо Київ 98 FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення). Щодня на 50-й хвилині звучить нова програма з пілотною назвою - "Танцюємо по-українськи". Зважуючи всі "за" та "проти", продюсерський центр "Радіо Київ 98FM" запустив сміливий ексклюзивний проект з тимчасовою назвою "Танцюємо по-українськи". Музичний продюсер радіостанції ґрунтував рішення старту цієї програми не тільки за своїми уподобаннями. За основу було взято вивчення громадської думки, так як прийнято у сучасному світі, проведено тестування. Тож, по-перше, слухачі, що телефонують на "Радіо Київ 98FM", у програму привітань хочуть замовити українську народну пісню. Крім того, "Радіо Київ 98FM" у рамках акції "У центрі уваги" поставило питання: "Як кияни ставляться до української пісні"? Цікаво, що телефонували не лише пересічні кияни, а й зірки шоу-бізнесу. А ще, опитування було проведено за допомогою музичних редакторів відомих радіостанцій інших країн: Росії, Білорусії, Угорщини, Хорватії, Чехії, Туреччини та Литви. Протягом місяця на задіяних радіостанціях лунали сто українських народних пісень. Серед них: "Ой, Марічко, чичері", "Ой, мамо, люблю Гриця", "Горіла сосна". Виявилося - 72% аудиторії, незважаючи на вікові категорії, соціальний статус та музичні уподобання - вже на других нотах пісень починали підспівувати, пританцьовувати та посміхатися. Тож, можна зробити висновки - українське сало найсмачніше, українська горілка найміцніша, українські жінки найвродливіші, а українська народна пісня - найвеселіша! На хвилях міської радіостанції "Київ 98FM" цікаво буде почути відомих нам виконавців - Віктора Павліка, Руслану, Івана Поповича, Оксану Білозір та багатьох інших, а також - нові імена. А обрати назву для проекту можуть самі слухачі, оскільки "Радіо Київ 98FM" оголошує конкурс на найкращу назву. Уже з понеділка 11-го серпня станція приймає дзвінки із пропозиціями впродовж усього дня! Згадуємо народні традиції, слухаємо справжню українську музику у новому проекті, назву якого оберуть слухачі "Радіо Київ 98FM" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.08.2008 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде Радіо" (32k. та 128k.) повідомляє про вимушену перерву у мовленні з технічних причин. Але колектив станції робить усе можливе, щоб ваша улюблена хвиля зазвучала найближчим часом. "Молоде Радіо" сподівається на ваше терпіння та підтримку! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.08.2008 Нещодавно в ефірі хмельницького радіо "Контакт" (107.1МГц) з'явилися інформаційні блоки (вони лунають в ефірі по буднях щогодини з 12.00-18.00), а також деякі програми виробництва столичної синдикейшн-компанії "ФДР Радіоцентр" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 14.08.2008 8-го серпня 5 щасливчиків стали учасниками розіграшу і отримали паркувальні талони від столичної радіостанції "Радіо Київ" (98.0МГц та Інтернет-мовлення)! Вони зможуть користуватися послугою протягом місяця в будь-якій зоні для паркування. Талони отримали двоє постійних слухачів "Київ FM", а також троє, які щойно долучилися до аудиторії станції. Відтепер у першу п'ятницю кожного місяця в ранковому ефірі "Київ FM" Ви матимете можливість стати власником талонів, які надає нам підприємство "Київтранспарксервіс". Розіграш паркувальних талонів - це один із способів довести, що "Радіо Київ" постійно керується своїм слоґаном "У місті як вдома" і намагається додати комфорту та невимушенності у повсякдення усіх киян (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.08.2008 Ти вирушив на дачу? Поїхав відпочивати на море? Чи, може, ти кудись їдеш у своєму улюбленому авто? А може ти просто з друзями відпочиваєш на природі? І ти не можеш жити без звуків улюбленої радіостанції? Від сьогоднішнього дня слухай програми столичної онлайн-радіостанції "Eto Radio Dance" (32k. AAC+, 64k. AAC+, 128k. AAC+, 128k. mp3, 256k. ogg vorbis) всюди! "Eto Radio Dance" запустило новий потік аас+ зі швидкістю 16kbps (44kHz Stereo) спеціально для можливості прослуховування станції на мобільних пристроях! Посилання на трансляцію - http://dance.etoradio.com/EtoRadioDance_acc_16.m3u. Для прослуховування потрібно усього лише мобільний пристрій, що підтримує програвання файлів у форматі аас+... і звичайно ж наявність інтернет підключення! Візьми в дорогу шматочок щастя - "Eto Radio Dance" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.08.2008 В новому сезоні команду столичної радіостанції "Джем FM" (95.6МГц та Інтернет-мовлення) поповнять Іван Корнієнко (широкому загалу відомий в якості ведучого програми "Дивись" на телеканалі "ТЕТ") та Олена Львова (екс-ведуча столичного радіо "Nostalgie", співачка, учасниця кількох музичних проектів, у тому числі "Аби МС" (Джерело: Інтернет-ком'юніті радіо "Джем FM").
  • 12.08.2008 16 -го серпня у пляжному клубі чернівецького туристично-розважального комплексу "Аква-плюс" відбудеться третя вечірка від місцевого радіо "Станція 103.2FM" (103.2МГц) - "Танці в стилі Станція"! Грає dj Andrey Garbar, він же музичний редактор радіо "Станція 103.2FM", розважає Ольга Light, вона ж співведуча ранкового шоу "Фреш". Першій сотні гостей - сувеніри від радіо "Станція 103.2FM"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.08.2008 Увага! Через аварії на елекромережах Подільського району м.Києва в ефірі столичної радіостанції "Джем FM" (95.6МГц та Інтернет-мовлення) з 17.00 11-го серпня можливі перебої! (Джерело: Інтернет-ком'юніті радіо "Джем FM").
  • 9.08.2008 Напередодні ХХІХ Олімпійських Ігор, в ефірі чернівецького радіо "Станція 103.2FM" (103.2МГц) з'являється новий проект "Спорт Шоу". Спортивні новини - це не лише результати матчів та оголошення точної кількості набраних балів. Ведучий програми розповість про спорт так, що цікаво буде навіть тим хто вважає себе людиною далекою від спорту. Слухайте "Спорт Шоу" щодня, без вихідних о 8.35, 9.35, 10.35, 16.35, 17.35, 18.35 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.08.2008 З липня програми Польського радіо для закордону у ті дні, коли не відбуваються засідання польського парламенту, транслюватимуться у часовому проміжку від 8.00 до 18.00 через передавач 1-ої програми польського радіо на частоті 198кГц у діапазоні Довгих хвиль. Трансляції відбуватимуться за таким розкладом: 8.00-8.30 - німецькою; 8.30-9.00 - на івриті; 9.00-10.00 - англійською; 10.00-11.00 - українською; 11.00-12.00 - польською; 12.00-12.30 - українською; 12.30-13.00 - польською; 13.00-13.30 - російською; 13.20-14.00 - німецькою; 14.00-15.00 - англійською; 15.00 - 15.30 - російською; 15.30-16.30 - білоруською; 16.30-17.00 - українською; 17.00-17.30 - російською; 17.30-18.00 - польською. У неділю з 17.30 до 18.00 замість програми польською лунає програма українською мовою (Джерело: Інформацію надав ).
  • 7.08.2008 З 11-го серпня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - прямі включення з Літніх Олімпійських ігор 2008! Цього року столиця Китаю, Пекін, приймає 29-і Літні Олімпійські ігри, девізом яких стала фраза "One World, One Dream" (Один світ - одна мрія). За медалі в 28 видах спорту змагатимуться найкращі спортсмени з 205-ти країн світу, у тому числі - і з України. Слухайте прямі включення спеціального кореспондента радіо "Europa Plus Україна" Анастасії Гордієнко з Пекіна про досягнення на Олімпіаді української збірної і дізнавайтеся першими про курйози і несподіванки найбільш очікуваної спортивної події світу! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.08.2008 З 11-го серпня програма "НеПопса", що в ефірі столичної радіостанції "Джем FM" (95.6МГц та Інтернет-мовлення), уходить у відпустку разом з ведучою Альоною Кабо (Джерело: Інтернет-ком'юніті "Джем FM").
  • 7.08.2008 Сімферопольська радіостанція Радіо "Лідер" віднедавна почала мовлення в місті Євпаторія. Тут програми станції транслюються на частоті 103.5МГц (Інформація з власних джерел).
  • 6.08.2008 5-го серпня 2008-го року в інформаґенції УНІАН було презентовано новий законопроект "Про доступ до публічної інформації". Його розробники впевнені, що прийняття цього закону нарешті змусить владу надавати громадянам інформацію сумлінно і вчасно. До розробки законопроекту долучились громадські організації (Центр політико-правових реформ, Асоціація медіаюристів, Харківська правозахисна група, Інститут масової інформації, Інститут медіа права та ін.) Вони намагалися усунути наявні в законодавстві проблеми доступу до суспільно важливої інформації, з якими стикаються зокрема і журналісти. Метою законопроекту є забезпечення прозорості і відкритості влади та створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації. Автори хочуть не тільки забезпечити право на доступ до інформації, а й захистити інформаторів та спростити механізм роботи з інформаційними запитами, а саме скоротити терміни надання відповідей до п'яти днів, а у надзвичайних ситуаціях - 48 годин із моменту отримання запиту. Документ визначає режим доступу до інформації. Зокрема є інформація відкрита або з обмеженим доступом ("таємна", "конфіденційна", "для службового користування"). Стаття 22 передбачає, що інформація на запит надається безкоштовно, запитувач проситиме відшкодувати витрати на копіювання, якщо сторінок буде більше ніж 50. Також законопроект встановлює відповідальність за відмову чи затягування надання інформації і розширює коло суб'єктів, які зобов'язані надавати та оприлюднювати інформацію. До цього кола розробники пропонують включити органи державної влади, місцевого самоврядування, посадових чи службових осіб цих органів, юридичних осіб, незалежно від форми власності, які отримують бюджетні кошти, виконують делеговані повноваження держави та володіють суспільно значущою інформацією. Якщо у чинному законодавстві діє норма про те, що інформація з обмеженим доступом може бути поширена без згоди її власника, якщо вона є суспільно значима, то в презентованому законопроекті пропонують встановити обов'язок надавати інформацію з обмеженим доступом ("повинна надаватися розпорядником"), якщо вона становить суспільний інтерес. Законопроект розширює й перелік різновидів інформаційних запитів. Запит може здійснюватися поштою, факсом, телефоном, електронною поштою, також закріплюється право на усний запит для отримання оперативної інформації, або тієї, яка є необхідною для попередження протиправних дій чи надзвичайних ситуацій. Зараз від державних органів часто можна отримати відповідь не по суті, цей же законопроект надає право оскаржувати такі відповіді і встановити обов'язок переадресування запиту, скерованого за неправильною адресою. Народний депутат бютівець Андрій Шевченко, який узяв участь у презентації нового законопроекту, сподівається, що цей документ буде прийнятий Верховною Радою України восени цього року. Законопроект "Про доступ до публічної інформації" (№ 2763) було внесено на розгляд парламенту 11-го липня 2008-го року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 5.08.2008 Незалежна Асоціація телерадіоМовників (НАМ) звернулась до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Ради Національної безпеки і оборони України, Верховної Ради України із заявою щодо нової методики розрахунку ліцензійного збору для ТРО, у якій просить регулюючі органи "вжити всі можливі заходи для зупинення застосування" цієї методики. 24-го липня 2008-го року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оприлюднила нову методику розрахунку ліцензійних зборів. Після детального аналізу нововведення, НАМ звернулась до ВР, НРБО та Нацради із листом, у якому висловила глибоку стурбованість перспективою знищення реґіонального та місцевого мовлення в більшості реґіоноів України через непосильність для невеличких ТРО нового розміру платні за отримання подовження ліцензії. Крім цього, НАМ вказує на ряд недоліків нової формули. Наприклад, на її однакове застосування до телебачення та радіомовлення, яке не враховує різний рівень рентабельності цих видів діяльності. Однак найбільше незадовлення у НАМ викликає те, що до цієї формули включені одразу два фактори, які відображають територію покриття сигналом телерадіоорганізації: 1) потужність передавача Q, яка впливає на загальний розмір території покриття, але не враховує особливості рельєфу місцевості та не відображає щільності її заселення, а отже не дозволяє адекватно врахувати потенційну аудиторію телерадіоорганізації; 2) та ваговий коефіцієнт n, який теоретично має виправити цей недолік, оскільки враховує одночасно специфіку діапазону, до якого належить частота, та наявність на цій території хоча б одного із середніх чи великих населених пунктів (при цьому для спрощення розрахунків ігнорується реальна кількість таких міст у зоні покриття). На думку фахівців НАМ, такий спрощений узагальнюючий підхід не дає можливості адекватно визначити ані територію покриття (яка в різних діапазонах розраховується за різними формулами та має враховувати завади від роботи інших передавачів), ані потенційну аудиторію, яка істотно відрізняється в таких містах, як Київ та Дніпропетровськ, що віднесені до однієї категорії. У листі до Нацради, НРБО та ВР міститься повний перелік знайдених похибок, які впливають на вартість ліцензійного збору. Для ілюстрації наслідків, до яких призведе нововведення, Асоціація наводить розрахунки ліцензійного збору за видачу ліцензій на окремі радіочастоти на конкурсі на мовлення, оголошеному 5 червня 2008 року до та після зміни методики його обрахунку: 1. Дніпропетровськ - 65.99МГц (0.1кВт, 24 г/д, максимальний розмір ліцензійного збору до зміни - 24558,60 грн., після зміни - 6120,00 грн.); 2. Овруч - 100.6МГц (2.0кВт, 24 г/д, максимальний розмір ліцензійного збору до зміни - 51240,00 грн., після зміни - 145970,52 грн.); 3. Київ - 873кГц (50кВт, 24 г/д, максимальний розмір ліцензійного збору до зміни - 326636,70 грн., після зміни - 136847,36 грн.); 4. Київ - 93.8МГц (0.1кВт, 24 г/д, максимальний розмір ліцензійного збору до зміни - 31926,18 грн., після зміни - 163200,00 грн.); 5. Кіровоград - 66.2МГц (5.0кВт, 24 г/д, максимальний розмір ліцензійного збору до зміни - 87474,00 грн., після зміни - 43274,94 грн.); 6. Новоукраїнка - 73.22МГц (0.1кВт, 24 г/д, максимальний розмір ліцензійного збору до зміни - 24558,60 грн., після зміни - 6120,00 грн.); 7. Луганськ - 1602кГц (1.0кВт, 24 г/д, максимальний розмір ліцензійного збору до зміни - 19507,80 грн., після зміни - 19353,14 грн.); 8. Луганськ - 69.98МГц (0.1кВт, 24 г/д, максимальний розмір ліцензійного збору до зміни - 24558,60 грн., після зміни - 6120,00 грн.); 9. Дрогобич - 71.9МГц (0.1кВт, 24 г/д, максимальний розмір ліцензійного збору до зміни - 24558,60 грн., після зміни - 6120,00 грн.); 10. Львів - 1476кГц (30.0кВт, 24 г/д, максимальний розмір ліцензійного збору до зміни - 165358,80 грн., після зміни - 106001,51 грн.). На думку фахівців НАМ, розмір ліцензійного збору по одних частотах зростає майже в 6 разів, а по інших - зменшується в 3-4 рази, при цьому ці зміни та відмінності між новими розмірами ліцензійного не відповідають потенційній аудиторії телерадіоорганізації: мабуть очевидно, що за будь-якої потужності передавача (при інших рівних умовах) аудиторія телерадіоорганізації в м. Овруч Житомирської області (новий розмір збору - 145970,52) не буде лише трохи меншою за аудиторію телерадіоорганізації в м. Києві (новий розмір збору - 163200,00). Інший яскравий приклад, який наводить НАМ: для міста Дніпропетровськ та міста Новоукраїнка Кіровоградської області чомусь встановлений однаковий розмір ліцензійного збору (6120 гривень) за умови однакових діапазону, потужності передавача та добового обсягу мовлення. Також НАМ звертає увагу регулюючих органів на те, що при прийнятті рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 11 липня 2007 року №1063, яке є регуляторним актом відповідно до статті 1 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" , не було дотримано вимог статей 7-10 цього ж закону. Тобто, проект нової методики розрахунку не було оприлюднено до його прийняття і галузеві Асоціації та інші зацікавлені організації не мали змогу внести пропозиції до неї, хоча це право ім мало бути надане згідно законодавству України. З огляду на все вище зазначене, НАМ звернулось до Нацради, НРБО та ВР із проханням "вжити всіх можливих заходів для зупинення застосування нової методики розрахунку ліцензійного збору, принаймні в частині розрахунку ліцензійного збору для аналогового ефірного наземного мовлення, та внесення до неї змін із дотриманням всіх процедур попереднього аналізу регуляторного впливу та громадського обговорення, передбачених Законом України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності". Незалежна Асоціація телерадіоМовників (НАМ) - найбільше галузеве об'єднання недержавних теле- та радіокомпаній з усіх реґіонів України. Асоціація була зареєстрована 27-го липня 2000-го року, а з січня 2001-го - стала Всеукраїнською. У вересні 2001-го року НАМ прийнято до асоційованих членів NAB (Національної асоціації телерадіомовників США). Сьогодні членами НАМ є біля 100 ТРО (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 5.08.2008 Незалежна Асоціація телерадіомовників (НАМ) звернулась до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Ради національної безпеки і оборони (РНБО), Верховної Ради України із заявою щодо нової методики розрахунку ліцензійного збору для ТРО, в якій просить чиновників "вжити всі можливі заходи для зупинення її застосування". Про це ідеться в прес-повідомленні НАМ. Нагадуємо, що 24-го липня 2008-го року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оприлюднила нову методику розрахунку ліцензійних зборів. Було виведено формулу, за якою кожна ТРО може розрахувати вартість власної ліцензії виглядає таким чином: P = n х T х S х v Q(вт). Для ілюстрації наслідків, до яких призвели ці зміни, Асоціація наводить розрахунки ліцензійного збору за видачу ліцензій на окремі радіочастоти на конкурсі на мовлення, оголошеному 5 червня 2008 року до та після зміни методики його обрахунку: 1. Дніпропетровськ - 65.99МГц (0.1кВт, 24 г/д, максимальний розмір ліцензійного збору до зміни - 24558,60 грн., після зміни - 6120,00 грн.); 2. Овруч - 100.6МГц (2.0кВт, 24 г/д, максимальний розмір ліцензійного збору до зміни - 51240,00 грн., після зміни - 145970,52 грн.); 3. Київ - 873кГц (50кВт, 24 г/д, максимальний розмір ліцензійного збору до зміни - 326636,70 грн., після зміни - 136847,36 грн.); 4. Київ - 93.8МГц (0.1кВт, 24 г/д, максимальний розмір ліцензійного збору до зміни - 31926,18 грн., після зміни - 163200,00 грн.); 5. Кіровоград - 66.2МГц (5.0кВт, 24 г/д, максимальний розмір ліцензійного збору до зміни - 87474,00 грн., після зміни - 43274,94 грн.); 6. Новоукраїнка - 73.22МГц (0.1кВт, 24 г/д, максимальний розмір ліцензійного збору до зміни - 24558,60 грн., після зміни - 6120,00 грн.); 7. Луганськ - 1602кГц (1.0кВт, 24 г/д, максимальний розмір ліцензійного збору до зміни - 19507,80 грн., після зміни - 19353,14 грн.); 8. Луганськ - 69.98МГц (0.1кВт, 24 г/д, максимальний розмір ліцензійного збору до зміни - 24558,60 грн., після зміни - 6120,00 грн.); 9. Дрогобич - 71.9МГц (0.1кВт, 24 г/д, максимальний розмір ліцензійного збору до зміни - 24558,60 грн., після зміни - 6120,00 грн.); 10. Львів - 1476кГц (30.0кВт, 24 г/д, максимальний розмір ліцензійного збору до зміни - 165358,80 грн., після зміни - 106001,51 грн.). Як можна бачити, розмір ліцензійного збору по одних частотах зростає майже в 6 разів, а по інших - зменшується в 3-4 рази, при цьому ці зміни та відмінності між новими розмірами ліцензійного не відповідають потенційній аудиторії телерадіоорганізації: мабуть очевидно, що за будь-якої потужності передавача (при інших рівних умовах) аудиторія телерадіоорганізації в м.Овруч Житомирської області (новий розмір збору - 145970,52) не буде лише трохи меншою за аудиторію телерадіоорганізації в м.Києві (новий розмір збору - 163200,00). Інший яскравий приклад: для міста Дніпропетровськ та міста Новоукраїнка Кіровоградської області чомусь встановлений однаковий розмір ліцензійного збору (6120 гривень) за умови однакових діапазону, потужності передавача та добового обсягу мовлення. Також НАМ звертає увагу регуляторних органів на те, що при прийнятті рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 11 липня 2007 року №1063, яке є регуляторним актом відповідно до статті 1 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" не було дотримано вимог статей 7-10 цього ж закону. "З огляду на все вище зазначене, просимо вжити всіх можливих заходів для зупинення застосування нової методики розрахунку ліцензійного збору, принаймні в частині розрахунку ліцензійного збору для аналогового ефірного наземного мовлення, та внесення до неї змін із дотриманням всіх процедур попереднього аналізу регуляторного впливу та громадського обговорення, передбачених Законом України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", - ідеться в листі НАМ. Як відомо, на останньому засіданні перед відпусткою 16 липня 2008 Нацрада встигла подовжити за новими тарифами ліцензії трьох радіокомпаній. Сума нових ліцензійних зборів у 10 разів перевищує ті нарахування, на які розрховували мовники і становить: "Гала-радіо" - 4 млн. 780 тис. грн, радіо "Європа плюс Київ" - 516 тис. грн., радіо "Вежа" (Івано-Франківськ) - близько 100 тис. грн. Усі ліцензійні збори має бути заплачено до 16-го серпня (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 5.08.2008 "Культурний шок" - це маленька передача, що інформуватиме слухачів столичного "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та 67.70МГц) про культурні події в Україні. Вона виходитиме в ефір щонеділі о 12-ій годині. Автор Передачі - Сергій Зимогляд (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.08.2008 Віднедавна в Одеській області запрацювали нові FM-передавачі НРКУ. Зокрема, у смт. Тарутине на частоті 99.2МГц в моно-режимі працює канал УР-1 з включеннями програм Одеської ОДТРК. У смт. Велика Михайлівка мовлення каналу УР-1 ведеться у стерео-режимі на частоті 104.5МГц, без жодних включень (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.08.2008 Від сьогодні у нічному ефірі столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Чернігів-101.8МГц (в ефірі "Радіо 101FM"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення) щодня з 0.00 вестимуться прямі трансляції з фестивалю "Казантип" - з найвищої гори "YES`ЧО" Республіки Щастя Z:16! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.08.2008 Столичне "Радіо Київ 98FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) запустило новий проект "Елітні канікули", в рамках якого щодня до кінця літа на 50-ій хвилині кожної години в ефірі муніципальної радіостанції відомі українці розповідають правду про власний літній відпочинок. У проекті "Елітні канікули" беруть участь більше сотні українських зірок. Про власні плани відпочити в Італії, або поїхати до Парижу, або побути на власній дачі подалі від людей, чи, навпаки, з людьми, залишаючись поза відпусткою, в ефірі муніципальної радіостанції вже розповіли Вадим Карасьов, Олег Пінчук, Василь Вірастюк, Володимир Гришко, Василь Горбаль, Віктор Павлік, Лері Вінн, Богдан Бенюк, Даша Малахова, Юрко Покальчук, Ганна Герман, Ігор Ліхута. На черзі - розповіді багатьох інших вітчизняних зірок політики, спорту, шоу-бізнесу, культури. За словами в.о. директора радіостанції "Київ 98FM" Андрія Васіна, запис розповідей відомих українців про плани щодо проведення ними власних канікул здійснювався під час їхньої участі у різноманітних програмах радіо "Київ 98FM", зокрема: "Поліфест", "Київ-Vexlarsky-Київ", "Спікер-Тайм", а також телефоном. Окрім радіоефіру, програма "Елітні Канікули" доступна для прослуховування на сайті радіостанції http://radio.kiev.fm у розділі "Програми" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 3.08.2008 У Чернігові замовк УКХ ЧМ передавач на частоті 72.35МГц, що транслював програми місцевої радіостанції "Новий Чернігів". Окрім власних програм, радіо "Новий Чернігів" також транслювало в місті окремі передачі ВРМ "Мелодія" з Києва (ця мережева станція має у Чернігові і власну частоту - 101.3МГц - ред.) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.08.2008 Максим Варламов, генеральний директор "1+1", в інтерв'ю інтернет-виданню "Телекритика" розповів про намір медіагрупи Сentral European Media Enterprises придбати мережеве радіо в Україні. "Нас цікавить мережеве музичне радіо з перспективою розвитку мережі", - сказав пан Варламов. Спроби обговорити деталі цієї купівлі генеральний директор "1+1" назвав передчасними. Намір групи СМЕ купити радіомережу в Україні на прохання "Телекритики" прокоментував Борис Ложкін, президент групи компаній UMH, одного з ключових гравців на українському радіоринку ("Авторадіо", "Europa Plus Україна", "Ретро FM", "Radio ONE", "MusicРадіо", "Джем FM", "Душевне радіо"). "Я не знаю, кого зараз в Україні з мережевих компаній можна придбати. Хоча, звичайно, це питання грошей. Теоретично, вони можуть придбати ірландців (тобто, Communicorp Group - "Телекритика"), якщо їм продадуть. Хоча ірландці самі збиралися йти на IPO - у них багато активів (42 радіостанції в Ірландії, Чехії, Румунії, Естонії, Болгарії, Латвії, Угорщині - "Телекритика"). Тому навряд чи вони продадуть тільки українське "Наше Радіо", там уже доведеться купувати їхні активи в цілому ряді країн. Можна, звичайно, спробувати з нуля, але з нуля на сьогоднішній день створити мережу дуже складно", - так прокоментував пан Ложкін ситуацію на ринку радіо (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.08.2008 Ефір донецької сателітарної мережевої станції Розважальне Радіо №1 "Luxx FM Схід" (Донецьк-100.0МГц, Луганськ-90.8МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Керч-100.7МГц, Знам'янка-100.7МГц, Полтава-101.3МГц, Запоріжжя-101.3МГц, Кривий Ріг-101.4МГц, Харків-101.5МГц, Апостолове-101.8МГц, Херсон-101.9МГц, Суми-102.6МГц, Чернігів-103.0МГц, Біла Церква-103.8МГц, Ізмаїл-104.1МГц, Сімферополь-104.3МГц, Первомайськ-104.5МГц, Зарічне-104.9МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Кіровоград-106.2МГц, Артемівськ-106.6МГц, Карлівка-106.9МГц, Мелітополь-107.2МГц, Шостка-107.2МГц, Дубровиця-107.5МГц, а також в ефірі ровеньківського радіо "РТВ FM" (91.6МГц) та ренійського "Радіо Р" (102.3МГц)) у всесвітній мережі Інтернет відтепер можна слухати за ще двома посиланнями: MP3 32 kbps http://radio.luxx.fm:8080/luxx32.m3u (44kHz mono) та AAC 32 kbps http://radio.luxx.fm:8080/Luxx32aac.m3u (44kHz stereo). Також зберігається онлайн-мовлення за старими, вже діючими посиланнями - MP3 64k., AAC 64k., MP3 128k. (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.08.2008 У четвер, 31-го липня, о 10.00 від офісу столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Чечельник-107.5МГц (власна студія), а крім того Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення мережа), що за адресою вулиця Саксаганського, 91, урочисто відбув екіпаж шукачів пригод "GALA Радіо" і AVIS, що вирушив на Літні Олімпійські ігри у Китай. За 8 днів шляху інтернаціональний екіпаж "GALA Радіо" і AVIS, до складу якого входять мандрівники Джозеф Лемір (засновник "GALA Радіо"), Ван Юнґпен (директор кореспондентського пункту "GALA Media" в Китаї) і Сергій Суховський (головний редактор "Коммерсантъ-Авто") подолає 8 тисяч кілометрів і прибуде до Пекіна 8-го серпня 2008-го року о 8.08, прямо до церемонії відкриття Ігор ХХІХ Олімпіади. Ориґінальність проекту полягає, у першу чергу, у виборі транспортного засобу. На відміну від переважної більшості уболівальників, що скористаються літаками, потягами чи пароплавами, безстрашне тріо шукачів пригод "GALA Радіо" і AVIS здолає шлях у 8000 кілометрів на автомобілі! Таким чином, уже сама дорога на Олімпіаду перетвориться на грандіозну подію, а кожен метр на шляху з Києва до Пекіна подарує незабутні враження. Екіпаж проїде по дорогах, поганих дорогах і зовсім не дорогах трьох країн - України, Росії і Китаю, слідуючи за маршрутом Київ-Харків-Вороніж-Ульянівськ-Уфа-Челябинськ-Тюмень-Омськ-Новосибірськ-Іркутськ-Чита-Шеньян-Пекін. Автомобіль "Suzuki Grand Vitara", на якому проїде екіпаж, наданий міжнародною компанією AVIS, що є лідером прокату автомобілів в Європі, Азії, Африці і на Близькому Схід. У складі екіпажу буде спеціальний кореспондент "GALA Радіо", що у прямому ефірі висвітлюватиме весь шлях від Києва до Пекіна, окрім того, останні новини з місця перебування екіпажу можна буде побачити на спеціальному олімпійському Web-сайті "GALA Радіо" - http://www.galaolympics.com. Не проґав пряме включення з місця події в ефірі "GALA Радіо"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.08.2008 Борис Ложкін, президент медіагрупи United Media Holding (UMH), чиєю складовою частиною є група "Український медіахолдинґ" (УМХ), 31 серпня на зустрічі в офісі Європейської Бізнес Асоціації (EBA) в Києві, заявив про плани компанії вийти на телевізійний ринок. "У нас з'явиться телебачення восени. Це буде нішевий сателітарний канал, з мережею поширення в кабелі. У вересні ми оголосимо про нього. Угода зараз у стадії завершення. Я не можу поки говорити про це докладніше. Скажу лише, що це вже діючий бізнес, і в запуску є новий проект. Окрім того, є ще одна складова, якщо казати про наші плани в телевізійному бізнесі, - це виробництво контенту. У тому числі, на продакшн-студії, що діє в Москві", - так відповів він на уточнююче запитання "Телекритики" щодо телевізійних планів. Щодо продакшну пан Ложкін зазначив, що йдеться про виробництво розважальних телепроектів і ток-шоу. Поки що виробництво інформаційних програм не цікавить УМХ, оскільки на думку пана Ложкіна, не є бізнесом; кіновиробництво також не планується. Про яку продакшн-компанію ідеться - невідомо, хоча можна припустити, що вона може бути пов'язана із Вадимом Горяіновим, членом Ради директорів UMH та знаним кінопродюсером. Як відомо, після злиття друкованих активів Ложкіна та Горяінова (ВД "Популярна преса"), Горяінов і сам не виключав влиття його кіновиробничого бізнесу до активів UMH. На зустрічі в EBA Борис Ложкін також презентував досягнення UMH та стратегічне бачення розвитку компанії. Щодо розвитку медіахолдинґу взагалі, то пан Ложкін зауважив, що суспільно-політичний сегмент його взагалі не цікавить, а діловий - не цікавить через велику конкуренцію ЗМІ в цьому секторі. Також Борис Ложкін оголосив про запуск 4 - 5 нових проектів в інтернеті. Щодо радіоринку, то, на думку президента UMH, український радіоринок такий же консолідований, як і телевізійний: "Є буквально кілька груп, що контролюють 80% ринку. Головним джерелом росту є реґіональні клієнти, тому ставка UMH - на розвиток реґіональних селйз-хаусів". Розподіл реклами між двома найбільшими групами - УМХ та "Пінчука-Баграєва" - Ложкін оцінив як - відповідно - 30% та 33 - 35%. Проте з урахуванням швидкого рекламного росту нових придбань УМХ (а це "Радіо 5", перебрендоване в "Ретро FM", та "Star FM", переформатоване в "Radio ONE"), він заявив про плани компанії "вийти на перше місце за доходами від радіореклами в Україні". Нагадаємо, до радіоактивів УМХ належать "Авторадіо", "Europa Plus Україна", "Ретро FM", "Radio ONE", "MusicРадіо", "Джем FM", "Душевне радіо". Проблемою, яка, на думку Бориса Ложкіна, стримує розвиток радіо в Україні, є 50-відосткова квота на україномовний музичний продукт, якого начебто вистачає лише на радіо рок-формату ("Джем FM"). У зв'язку з цим Борис Ложкін має пропозицію до держави, яку він обговорював із екс-віце-прем'єром В'ячеславом Кириленком, проте до неї не прислухалися: "Мені здається, що великі медіагрупи України були б готові підписати з державою контракт про те, що вони інвестують певну кількість грошей щорічно для розвитку української музики. Наприклад, зобов'язуючись профінансувати виробництво 20-30 пісень щорічно. Гарної якості. Таких груп, як я розумію, набралося б 7 (телевізійних у тому числі). 7х30=210. Для того, щоб була гарна і різна музична база в країні, потрібно десь 3 тисячі пісень. В обмін на це держава запроваджувала би квотування поетапно". Сателітарне радіо пан Ложкін поки що вважає непривабливим бізнесом. Також президент UMH заявив про намір холдингу, який у травні цього року першим з українських компаній провів IPO на Франкфуртській біржі, провести друге розміщення в Лондоні орієнтовно в 2011 - 2012 році. "У травні 2008-го року ми провели приватне розміщення на Франкфуртській біржі. Ми розмістили 15 %, одержали 45 мільйонів. доларів, які вклали в розвиток компанії. Ми - єдина українська медіа-компанія, що котирується за межами України. За два місяці капіталізація зросла до 360 мільйонів доларів. Це тільки перший крок. Орієнтовно в 2011 - 2012 році (швидше за все, у 2012, тому що зараз глобальна кон'юнктура фондового ринку дуже негарна, IPO зараз відбувається раз у 6-7 рідше, ніж, приміром, рік назад) ми будемо проводити велике IPO у Лондоні. Капіталізація компанії, я сподіваюся, перевищить 1 мільярд доларів". Нагадаємо, що медіагрупа "Інтер" попередньо заявляла про намір первинного розміщення на Лондонській біржі вже у наступному році. Завершуючи презентацію, Борис Ложкін озвучив чотири складові бізнес-стратегії УМХ: "Ми ставатимемо все більш і більш мультимедійною компанією. Мається на увазі, що додасться телебачення й інтернет. Друге - орієнтація на російський ринок (30% у загальному обігу компанії). Третє - ми приділятимемо усе більше уваги якісному контенту. Тому що засобів доставки контенту ставатиме все більше і більше, конкуренція буде жорсткішою. Ми вважаємо, що в перспективі вершки зберуть не дистриб'ютори, а виробники контенту. І четверте - збереження лідерства у тих сегментах українського ринку, де ми вже є лідерами. Тобто з преси ми йти не будемо. Ми вважаємо, що скептичний висновок аналітиків інвестиційного ринку з приводу того, що пресі прийшов кінець, передчасний. Правда, у першу чергу, ми будемо концентруватися на журналах, а не газетах... І, природно, будемо продовжувати вкладати в розвиток радіо. Але не в нові проекти, а в розвиток існуючих мереж і поліпшення контенту" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.08.2008 Відсутність відпрацьованої системи оповіщення населення у випадку надзвичайної ситуації спричинила до певного інформаційного вакууму в підтоплених реґіонах Буковини. Адже за відсутності енергопостачання, автомобільного сполучення з іншими районами, єдиним джерелом інформації залишається дротове радіо. Однак дротове мовлення, котре є невід'ємною ланкою цього оповіщення, вимирає як на Буковині, так і в Україні загалом. Такий невтішний висновок можна зробити після паводку 23-27-го липня 2008-го року в Чернівецькій області. Обласні чиновники обіцяють переглянути обласну програму забезпечення населення дротовим мовленням та забезпечити її виконання. Загалом, на Буковині в прикордонних реґіонах люди масово відмовляються від дротового мовлення. В Новоселицькому районі, котрий значно постраждав від паводку, від "брехунця" відмовились десятки тисяч громадян (за період з 1995-го року кількість користувачів зменшилась в 23 рази), а в Герцаївському районі Чернівецької області дротове радіо відсутнє взагалі. І, як зазначають в Герцаївській РДА, бажаючих мати у своїй оселі україномовне джерело інформації серед мешканців Герцаївщини немає. Так, починаючи з 2008-го року, коли сільські голови отримали доручення проводити кампанію з залучення мешканців сіл, селищ та містечок до встановлення радіоточки, наразі не надійшло жодної заявки. Хоча ще в 2004-му році тут було створено редакцію районного радіомовленні - Комунальне підприємство редакції радіомовлення Герцаївської районної ради та районної державної адміністрації "Герцаївський вісник". Воно й ліцензію на мовлення отримало на 1-ому каналі проводового мовлення (УР-1). І апаратуру відповідну придбали, і журналіста з місцевої районки вже підшукали. І мало б вже мовити районне радіо по 2 год 08 хв на тиждень, однак слухачів немає. Варто зазначити, що Герцаївський район знаходиться на кордоні з Румунією. З майже 34 тисяч мешканців 93 % - румуни, а 96-97% населення спілкуються румунською мовою. І в зв'язку з тим, що по всій довжині кордону зі сторони сусідніх з Буковиною держав, виставлені потужні радіо- та телеретранслятори, більш доступними (подекуди й єдино доступним) для населення прикордоння (в тому числі й Герцаївського району) є 26 радіочастот і 13 телевізійних каналів Румунії та Молдови. Згідно повідомлення прес-служби Чернівецької ОДА у 2004 році була прийнята Програма забезпечення населення Чернівецької області проводовим мовленням на 2004-2010 роки. Щорічно Чернівецька філія ВАТ "Укртелеком" звітувала перед обласною радою про виконання заходів цієї Програми. Однак у 2007 році такого звіту не було, оскільки Програма знята з контролю. За словами заступника директора з питань маркетинґу та продажу послуг Чернівецької філії ВАТ "Укртелеком" Сергія Чайки, в Герцаївському районі проведена інвентаризація черги на встановлення радіоточок, організовані зустрічі з головами сільських та селищних рад, з головами районних ветеранських рад для уточнення потреб населення в радіомовленні. Попередні дані, вказують на відсутність незадоволених заяв на встановлення радіоточок (адже їх, в принципі, й не було - ІМІ.). Загалом, для ВАТ "Укртелеком" залишається проблемою відсутність попиту на послуги радіомовлення у населення, небажання оплачувати отриману послугу та її збитковість (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 1.08.2008 Столична радіостанція "106FM - Душевне радіо" (106.0МГц та Інтернет-мовлення) звертає увагу всіх рибалок! 23-го серпня відбудеться 4-ий чемпіонат з риболовлі на кубок "Душевного радіо" - "Рибальське щастя". Відбірковий тур - щоденно на хвилі "106FM - Душевне радіо". Телефонуйте за номером (044)-501-11-20 (Джерело: "Газета нашого району").
  • 1.08.2008 Проект "Автопатруль", що в ефірі чернівецького "Радіо Станція 103.2FM" (103.2МГц), протягом серпня перебуватиме у відпустці. "Автопатруль" з повним баком та можливістю відслідковувати ситуацію повернеться на чернівецькі дороги зовсім скоро. Як і раніше, слухайте "Автопатруль" на 103.2FM в звичний час (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.08.2008 Щоп'ятниці, в мелітопольському ефірі запорізького радіо "Ностальжі", що транслюється тут на частоті 106.3МГц, з 13-ї до 14-ї години, буде проводитися квест шоу "Місце зустрічі"!!! Правила гри Місце зустрічі на радіо "Ностальжі"! Щоп'ятниці у прямому ефірі станції під час вітальної програми "Прийом передач" ви зможете взяти участь у квестовому мега-проекті "Місце зустрічі". Усе що вам необхідно: автомобіль, магнітола, налаштована на частоту 106.3МГц, і бажання перемагати! Задача гравців - слухаючи підказки ведучого, приїхати на своєму автомобілі в зазначене місце, знайти ведучого у фірмовій футболці радіо "Ностальжі" та вимовити почуте по радіо слово-пароль. Якщо усе зроблено правильно, то учасник, який приїде першим, одержує Супер-Приз - сертифікат вартістю 50 гривень від генерального партнера проекту, кав'ярні "Смайл", та 20 літрів бензину від студії правильної реклами "Прайм тайм". Другий, третій і четвертий учасник одержують утішливі призи - сертифікати на суму 20 гривень від кав'ярні "Смайл" (Джерело: Сайт студії "Прайм тайм").
  • 1.08.2008 Національна мережа "ХІТ FM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Євпаторія-107.5МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) поспішає повідомити, що з 4-го серпня ведучі ранкового шоу "Happy ранок" ідуть у відпустку до 1-го вересня. Їх тимчасово замінятиме ді-джей Аня Лісовська. Очікуйте з 1-го вересня оновлене і повне свіжих сил, шоу "Happy ранок" (Джерело: Сайт радіостанції).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини липня 2008

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024