Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Липень 2009 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіореклама  

  • Радіоанонс

  • Новини червня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.07.2009 Учора, 30-го липня, в ефірі столичної Хвилі української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) стартувала кампанія соціальної реклами "Колір шкіри не має значення!". Ролик, записаний співаком Павлом Гудімовим, нагадує про рівність усіх - незалежно від мови та кольору шкіри та потребу поважати Іншого. Із проханням про підтримку соціальної кампанії, започаткованої у рамках "Ініціативи Різнозманіття", до "Молодого радіо" звернувся голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Джефрі Лабовіц. Ролик "Колір шкіри не має значення!" виходитиме на "Молодому радіо" протягом серпня-вересня. Із нього радіостанція відновлює свою діяльність із підтримки соціально-важливих ініціатив під гаслом "Допомагаючи іншим, стаємо сильнішими!", плануючи і надалі підтримувати цікаві та важливі соціальні проекти. "Ініціативу Різноманіття" було створено в квітні 2007 року МОМ, Управлінням Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців, Міжнародною Амністією в Україні з метою скоординованого врегулювання проблеми зростання кількості непровокованих злочинів на расовому підгорнуті. Сьогодні "Ініціатива Різноманіття" нараховує понад 50 міжнародних, неурядових, державних та комерційних організацій, а також представників дипломатичних місій. Основними сферами діяльності Ініціативи є: співробітництво з урядом, спрямоване на підтримку дій держави, що сприяють міжкультурному діалогу; аналіз існуючого законодавства з питань дискримінації та упередження вмотивованих злочинів. Ролик "Колір шкіри не має значення!" також можна скачати (для зареєстрованих відвідувачів) на офіційному Web-сайті "Молодого радіо" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 31.07.2009 Сьогодні в ранковому ефірі радіо столичного : "Радіо Київ 98FМ" (98МГц та Інтернет-мовлення) пройшла чергова акція "5 талонів у добрі руки". 5 паркувальних абонементів на місяць вартістю у 630 гривень потрапили в добрі руки Андрія на "Санта Фе", Романа на "Джиллі", Ігоря на "Пассаті", Олега Дозора та Геннадія на "Форді". Тепер вони можуть спокійно, без зайвого клопоту, паркуватися у першій, другій та третій паркувальних зонах столиці України. Варто додати, що щомісячна акція "5 талонів у добрі руки" проходить за сприяння Комунального підприємства "Київтранспарксервіс". І унікальний випадок. У "Радіо Київ" сьогодні не п'ять, а шість переможців. Спеціальний приз від співробітників "Радіо Київ" отримала слухачка Світлана, яка чекає дитину. Вона також тепер зможе безкоштовно паркуватися у місті. Наступного разу акцію "5 талонів у добрі руки" очікуйте в останню п'ятницю серпня. Подивимося, які вона принесе сюрпризи. Слідкуйте за ефіром (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 31.07.2009 До переліку населених пунктів, охоплених мовленням столичної мережевої станції Гарне радіо "Шансон" нещодавно додалося місто Алушта Автономної республіки Крим. Тут станція веде мовлення на частоті 106.2МГц, яку ЗАТ "ТРК "Лідер" виграло на останньому конкурсі на частоти (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 30.07.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення офіційно оголошує конкурс на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів. Оголошення про конкурс опубліковане в газеті "Голос України", №140, четвер, 30 липня 2009 року. З переліком каналів та частот, виставлених на конкурс, можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Нацради з ТРМ, а також у відповідному розділі нашого порталу (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.07.2009 Столичні FM-радіостанції, що входять до стуктури "Бізнес Радіо Групи", посилили свою присутність у віртуальному просторі та доступність для прослуховування в режимі онлайн. Програми столичної станції "Бізнес Радіо" (93.8МГц) можна прослуховувати за такими посиланнями: 64k. - http://media.wnet.ua:8000/businessfm64.m3u, 128k. - http://media.wnet.ua:8000/businessfm128.m3u. Програми столичної станції "Радіо Континент" (94.2МГц) можна прослуховувати за такими посиланнями: 64k. - http://media.wnet.ua:8000/kontinent64.m3u, 128k. - http://media.wnet.ua:8000/kontinent128.m3u. Програми столичної станції "DJ FM" (96.8МГц) можна прослуховувати за такими посиланнями: 64k. - http://media.wnet.ua:8000/djfm64.m3u, 128k. - http://media.wnet.ua:8000/djfm128.m3u. Програми столичної станції Гарне радіо "Шансон" (101.9МГц) можна прослуховувати за такими посиланнями: 64k. - http://media.wnet.ua:8000/shanson64.m3u, 128k. - http://media.wnet.ua:8000/shanson128.m3u. Програми столичної станції "Радіо Шарманка" (101.9МГц) можна прослуховувати за такими посиланнями: 64k. - http://media.wnet.ua:8000/sharmanka64.m3u, 128k. - http://media.wnet.ua:8000/sharmanka128.m3u. Мовлення за всіма цими посиланнями ведеться у стереорежимі (24kHz для 64k., 44kHz для 128k.). Тим часом, Гарне радіо "Шансон" продовжує також здійснювати онлайн-мовлення зі швидкістю 32k. за посиланням http://radio2.svitonline.com/radio-shanson32k.m3u, та зі швидкістю 128k. за посиланням http://radio2.svitonline.com/radio-shanson.m3u. А "Радіо Шарманка" - зі швидкістю 32k. за посиланням http://radio2.svitonline.com/radio-sharmanka32k.m3u, та зі швидкістю 128k. за посиланням http://radio2.svitonline.com/radio-sharmanka.m3u (Власна інформація).
  • 30.07.2009 В місті Оріхів Запорізької області віднедавна розпочалися трансляції програм каналу УР-1 Національної Радіокомпанії України. Радіо УР-1 працює тут на частоті 100.1МГц, яку НРКУ виграла на конкурсі, що відбувся восени минулого року (Джерело: Інформацію надав ).
  • 30.07.2009 До міст, охоплених мовленням столичної сателітарної мережевої станції "Авторадіо-Україна", додалося місто Южноукраїнськ Миколаївської області. Тут станція розпочала мовлення вчора, 29-го липня, і працює на частоті 102.4МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 30.07.2009 На хвилях столичного "MusicРадіо" (101.5МГц) стало більше інформації про погоду. Відтепер в ефірі станції звучать прогнози погоди не лише на Київ, але й на Дніпропетровськ (де станція працює на частоті 88.5МГц), а також на міста, де станція має незабаром розпочати мовлення - Судак, Кам'янець-Подільський, Сєвєродонецьк. Нагадаємо - прогнози погоди на "MusicРадіо" лунають після інформаційних блоків, що виходять в ефір на початку музичної години (Власна інформація).
  • 30.07.2009 Львівська сателітарна мережева станція "Радіо 4U" (Львів-91.1МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Тернопіль-106.1МГц, Нововолинськ-106.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) надає своїм слухачам можливість виграти запрошення на концерт Мадонни, який пройде незабаром у Варшаві. Для того, щоб взяти участь у розиграші, необхідно надіслати SMS-повідомлення зі словом "концерт" на короткий номер 10676. Подробиці - в ефірі "Радіо 4U" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.07.2009 Український державний центр радіочастот у другому кварталі 2009 року зафіксував понад 4500 порушень користування радіочастотним ресурсом на території України. Про це повідомляє прес-служба УДЦР. Найбільше порушень припустилися телевізійні мовники - 1556. Також зафіксовані порушення у сфері цифрового стільникового зв'язку (1055), ультракороткохвильового та короткохвильового радіозв'язку (890), широкосмугового радіодоступу (383), звукового мовлення (371), багатоканального наземного телерадіомовлення (44) та інших радіотехнологій (241). Встановлено, що 3587 порушень пов'язані з роботою на випромінювання радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв (РЕЗ та ВП) без дозволів на експлуатацію від УДЦР, а 953 функціонують, не дотримуючись правил експлуатації. Найбільшу кількість порушень користування радіочастотним ресурсом України виявлено у Криму та місті Севастополі (421), Чернівецькій (413), Дніпропетровській (358), Вінницькій (311) та Миколаївській (297) областях. Як повідомляє ProIT, у першому кварталі 2009 року УДЦР зафіксував і ліквідував 2886 порушень у сфері користування радіочастотним ресурсом (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.07.2009 Радіо значно ефективніше за інші ЗМІ досягає аудиторію вдень по буднях. В активний час - 8 годин на день, 5 днів на тиждень - аудиторія радіостанцій у 1,5-2,5 рази більша, аніж аудиторія телеканалів, преси чи Інтернету. Про це свідчать дослідження розпорядку для респондентів, проведені компанією ТНС. Пік слухання радіо в будень припадає на ранок, коли слухачі разом з улюбленою радіохвилею не тільки розпочинають день, але і планують покупки. Перший сплеск купівельної активності трапляється вже в 10-ій годині ранку, другий триває з 17-ої до 19-ої години. Якщо врахувати, що відсоток імпульсної покупки як і раніше високий (до кризи дослідники називали імпульсними 2/3 усіх покупок у деяких категоріях товарів і послуг), зрозуміло, що радіо впливає на споживачів безпосередньо перед здійсненням такої покупки. Рекламний вплив інших ЗМІ відбувається ввечері робочого дня, коли споживач до магазину вже не збирається. У вихідні картина медіаспоживання змінюється, як і розпорядок дня. Люди пізніше прокидаються, вмикають радіо і/чи телевізор, перегортають пресу, поринають в Інтернет... і активно роблять покупки. А поза межами власної оселі радіо лишається єдиним ЗМІ, що супроводжує споживача в машині, у маршрутці, у залі кав'ярні чи торгового центру (Джерело: Сайт Радіогрупи "ТАВР MEDIA").
  • 29.07.2009 Ефір столичного "MusicРадіо" (101.5МГц) поступово наповнюється інформаційними програмами. Зокрема, на хвилях станції з'явилися рубрики "Flash News" (огляд новин зі світу IT), "Арт-Місто" (огляд новин культури), "Піт-Стоп" (огляд новин ринку автомобілів). Усі ці рубрики лунають в ефірі "MusicРадіо" кількаразово протягом дня у середині музичних годин (після випуску коротеньких новин, якщо такий виходить у даній годині). Також на частоті 101.5МГц у Києві 3 27-го липня відновилася трансляція сигналу RDS, що була відсутня протягом останніх тижнів. На RDS-табло приймача можна, як і раніше, спостерігати слова Music та Radio, які змінюють одне одне (Власна інформація).
  • 29.07.2009 Окружний адміністративний суд міста Києва 28-го липня повторно зобов'язав Національну раду України з питань телебачення та радіомовлення опублікувати оголошення щодо оскарження її нормативно-правових актів, повідомляє прес-служба Спілки кабельного телебачення України. Судове засідання відбулося за позовом Спілки кабельного телебачення України до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення. Сутність позовних вимог полягала у визнанні нечинними понад 20 рішень Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення за період з 2004 по 2008 роки. Оскаржувані рішення стосуються затвердження порядку ліцензування мовлення (кабельного) та здійснення ретрансляції телерадіопрограм, а також рішень щодо адаптації змісту програм зарубіжних телемовників до вимог українського законодавства. На першому судовому засіданні відповідачем було порушено вимоги статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України у частині його зобов'язання опублікувати оголошення щодо оскарження нормативно-правових актів, які стали предметом позову, у виданні, в якому ці акти були або мають бути офіційно оприлюднені. Оскільки такої вимоги Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення не було виконано, Окружний адміністративний суд м. Києва переніс розгляд справи по суті на 16 вересня 2009 року та повторно зобов'язав відповідача опублікувати оголошення відповідно до вимог ст. 171 КАС України (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.07.2009 Державна телерадіокомпанія "Крим" відкриває ретростудію. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" із посиланням на слова генерального директора ДТРК Михайла Шматова. "Ми відкриваємо ретростудію, яку поміж собою називаємо музеєм. У цій студії буде максимально представлена історія розвитку компанії, техніка, на якій нам доводилося працювати ще зовсім недщоавно, багато раритетів. Половина експонатів перебуває в робочому стані. Може, колись ретростудія переросте в республіканський музей", - сказав генеральний директор. Як повідомив Михайло Шматов, 14-го серпня відбудуться урочистості з нагоди 50-річчя ДТРК "Крим", а наступного року святкуватимуть 80-річчя кримського радіо. Він сподівається, що до ювілею радіо нарешті отримає власне приміщення. "Усі ці вісім десятиліть наше республіканське радіо на правах гостей розташовувалося в будинку караїмської кенаси. Ми одержали перший фінансовий транш із держбюджету України на реконструкцію приміщень, в які ми плануємо перевести радіо. Ці кошти були освоєні. Щоб закінчити й обладнати до кінця приміщення для радіо, нам необхідно ще близько 3 млн гривень", - зазначив Михайло Шматов. За його словами, цього року через кризу поки що жодної копійки на радіодім не виділено, але постійно ведуться переговори про це з Кабінетом Міністрів та керівництвом Криму (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.07.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на останньому перед відпусткою засіданні 22-го липня прийняла рішення про оголошення конкурсу на вільні телерадіоканали. Це дві групи каналів: частотні присвоєння, що залишилися з конкурсу, який щойно завершився (здебільшого телеканали), а також декілька нових з резерву Нацради, зокрема радіочастоти у Львівській області й Сєверодонецьку. Конкурсантам запропоновані 85 вільних телеканалів у Криму (21), Вінницькій (1), Дніпропетровській (1), Закарпатській (19), Івано-Франківській (6), Львівській (11), Одеській (1), Хмельницькій (10), Чернівецькій (15) областях. Також на конкурс виставлено 36 радіочастот у Криму (2), Волинській області (3), Запорізькій (1), Луганській (1), Львівській (22), Полтавській (1), Харківській (2), Черкаській (1), Чернівецькій (1) областях і Києві (2). Серед них найбільш привабливими видаються частоти 100.4МГц у Євпаторії (0.5 кВт, 24 год/добу), 107.1МГц у Сєверодонецьку (0.25кВт, 24 год/добу), 89.1МГц у Львові (0.5кВт, 24 год/добу), 103.0МГц у Червонограді (0.25кВт, 24 год/добу), 102.5МГц в Ізюмі (0.25кВт, 24 год/добу) і 100.8МГц у Шполі (0.25кВт, 24 год/добу). Заяви на участь у конкурсі приймаються з 31-го серпня по 29-те вересня. Граничний термін підбиття підсумків конкурсу - 28-ме листопада. Додаткові умов конкурсантам Нацрада не виставляла, тому що, за словами в. о. голови Нацрада Андрія Мирошніченка, "компаніям фінансово складно розвивати мережі". Традиційно перевага надаватиметься мовникам з більшим обсягом україномовних програм, а також реґіональним і місцевим компаніям, які не ретранслюють інших програм з використанням їхніх позивних. "Ми очікуємо на додаткову участь місцевих мовників на ці частоти. Фактично в нас є декілька частот, з яких можна розбудувати регіональні мережі. Що ж до участі умовно великих каналів, наприклад, "Сіті" (на останньому конкурсі Нацрада не задовольнила жодної з 95 заявок "Сіті". - ТК). Його сьогоднішній формат - це київський канал. Якщо він хоче вийти на реґіональний рівень, то має переглянути свою концепцію", - прокоментував на брифінґу рішення про новий конкурс пан Мирошніченко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.07.2009 Завідувачем секретаріату комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації ймовірно стане колишній шеф-редактор новин НТН Ірина Милиневська. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" із посиланням на голову комітету Ганна Герман. "Я вважаю, що Ірина є професіоналом, коректною людиною і дуже добрим менеджером. Вона має організаторські здібності. Тому я пропонуватиму комітету призначити її завідувачем секретаріату", - сказала пані Герман. Нині парламент на літніх канікулах. Перше засідання комітету після літньої перерви відбудеться на початку вересня (якщо не буде позачергового засідання Верховної Ради). Саме тоді члени комітету й розглянуть питання про призначення нового завідувача комітету. Попередній керівник секретаріату - Василь Іванина - залишив цю посаду у зв'язку з досягненням пенсійного віку. Наразі обов'язки завідувача виконує юрист комітету Ірина Горецька (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.07.2009 На хвилях столичного радіо "DJ FM" (96.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - новий конкурс, влаштований спільно з компанією Eurofest. Завдання конкурсу "Казантип життя моє. Казантип - це все, що у мене є" - написати свій креативний відгук про республіку Щастя! Вірші, думки і абсолютно все, що ви вважаєте за найголовніше від вас у цьому конкурсі, потрібно надіслати у вигляді SMS-повідомлення, навіть саме зараз - відсилай SMS на номер 10 40, на початку тексту вкажи цифру 5. (Одна SMS коштує 2 гривні з ПДВ). Переможець буде оголошений у п'ятницю, 31-го липня, з 12.00 до 13.00, у програмі ХАВАЮ. Щасливчик отримає можливість безкоштовного переїзду із Києва до Казантипу і назад. Це унікальний шанс почути виступ Пола Ван Дайка! Більше SMS - більше шансів! Більше інформації - в ефірі DJ FM та на Web-сайті eurofest.com.ua Увага! Віза оплачується додатково (Джерело: Група радіо "DJ FM" на порталі "Однокласники").
  • 27.07.2009 На столичній частоті 103.6МГц, де працює "Радіо РОКС - Україна", зник сигнал RDS. Звукове мовлення станції триває у звичному режимі (Власна інформація).
  • 26.07.2009 В інформаційному наповненні ефіру столичної радіостанції "MusicРадіо" (101.5МГц) сталися певні зміни. Відтепер випуски новин тут лунають двічі на годину - на її початку та у середині, з 8.00 до 22.00. Також відтепер це вже не інформаційні випуски, підготовлені службою інформації "Бізнес Радіо Групи", а окремі інформаційні блоки від власної інформаційної служби "MusicРадіо" (Власна інформація).
  • 25.07.2009 Як відомо, з початку 2009 року компанія ТНС змінила метод дослідження аудиторії київських радіостанцій, через що маркетологам довелося відмовитися від порівняння показників з даними минулих років. Але цього року було проведено вже три злитих хвилі досліджень, за результатами яких очевидно: ринкова частка радіогрупи "ТАВР МЕДІА" планомірно зростає. Радіогрупа "ТАВР МЕДІА" залишається на другому місці в столиці з часткою 19,07% і на першому - по мережі з часткою 26,65%. Позиції радіостанцій Dance radio "Kiss FM" і "Русское Радио - Україна" є стабільними, у Національної мережі "XIT FM" і "Радіо РОКС - Україна" спостерігається зростання долі ринку (Джерело: Сайт "ТАВР МЕДІА").
  • 24.07.2009 Незалежна Асоціація ТелерадіоМовників (НАМ) надає Вашій увазі оновлену програму семінара-тренінґа "Радіоведучий. Робота над помилками". Зміни у програмі обумовлені приєднанням до команди тренерів семінару радіоведучого із величезним досвідом роботи в Америці та Європі, Програмного директора Сommunicorp Group у Європейському реґіоні Марка Веста. Програма семінара- тренінґа "Радіоведучий. Робота над помилками". 11.00-13.00 - Майстер - клас програмного директора Сommunicorp Group у Європейському регіоні Марка Веста "Секрети професійної майстерності ведучих американських та європейських радіостанцій". "Кожного дня ви виходите в ефір на радіо, однак відчуваєте, що можете працювати набагато краще. Що ви можете зробити, щоб із гарного радіоведучого стати блискучим радіоведучим? Вивчіть декілька професійних прийомів та секретів майстерності і ви зможете стати радіоведучим, якого будуть наслідувати інші!"- говорить Марк Вест. 13.00-13.15 - Кава-брейк. 13.15-15.15 - Майстер- клас програмного директора "Нашого Радіо" Андрія Устименко: Радіоведучий, навіщо ти? - хто такі ці..."слухачі", "теорія змови"; Радіоведучий, як ти? - як прибрати зайве із думки, "4 корзини" (практична частина); Радіоведучий, з ким ти? - робота "у зв'язці", ранкове шоу, бруд у іграх. "Ми провели ряд схожих реґіональних семінарів для співробітників наших радіостанцій - я маю на увазі і "Наше Радіо" , і радіо "NRJ- Hit Music Only 104,6 FM",- і отримали певне уявлення про найбільш "больові точки" реґіонального ефіру та методах їх "лікування". Сьогодні ми готові поділитися цим досвідом із ведучими інших радіостанцій", - зазначає Андрій Устименко. 15.15-15.30 - Кава- брейк. 15.30-17:.0- Майстер - клас програмного директора "NRJ- Hit Music Only 104.6 FM" Вадима Смілянця: Ведучий прямого ефіру - не "говоряча голова"!; Особливості роботи ведучого в форматі CHR; Вдосконалюємо власний ефір; Закріплюємо на практиці! "І економічні умови, і особливості роботи на реґіональному ринку радіомовлення сьогодні вимагають від радіоведучого не лише вміння бути органічним у форматі "рідної " радіостанції, а й бути готовим до переходу у абсолютно новий для себе формат мовлення. Тобто, стати універсальним, мультиформатним ведучим і постійно вдосконалювати власний ефір. Мій майстер - клас саме про це," - говорить Вадим Смілянець. Учасники семінару- практикуму отримають змогу побувати у ефірних студіях та студіях звукозапису "Нашого радіо" та "NRJ- Hit Music Only 104.6FM". Про семінар: Організатори: "Наше Радіо" та радіо "NRJ- Hit Music Only 104.6FM" за підтримки Програми обміну досвідом Незалежної Асоціації телерадіоМовників (НАМ). Мета: обмін досвідом заради підвищення професійного рівня ведучих реґіональних радіостанцій України. Тренери: програмний директор "Нашого Радіо" Андрій Устименко та програмний директор "NRJ- Hit Music Only 104.6FM" Вадим Смілянець, програмний директор Сommunicorp Group у Європейському реґіоні Марк Вест. Цільова аудиторія: ведучі реґіональних FM-радіостанцій (без обмежень за форматом чи реґіоном мовлення радіостанції). Час та місце: субота, 25 липня 2009 року, із 11.00 до 17.30, конференц- зал "Нашого Радіо" та радіо "NRJ- Hit Music Only 104.6FM" (м.Київ, вул.Отто Шмідта, 6). Умови участі : участь у семінарі - тренінгу є безкоштовною для ведучих реґіональних FM-радіостанцій будь-якого формату та реґіону мовлення. На сьогодні реєстрацію на семінар вже завершено (Джерело: Інформацію надала ).
  • 24.07.2009 Щочетверга на хвилях маріупольського "Радіо Для Дорослих" (102.8МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 96k.) - нова програма для тих, хто цінує своє здоров'я. "Швидка Допомога" - це консультації спеціалістів, корисні поради, відповіді на запитання в прямому ефірі від провідних лікарів міста. Час виходу: щочетверга з 14.00 до 15.00 (повтор по суботах з 19.00 до 20.00) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.07.2009 Національна мережа "ХІТ FM" прийшла в місто Виноградів на Закарпатті. Тут станція розпочала мовлення сьогодні і працює на частоті 107.7МГц. Виноградів - районний центр у Закарпатській області із населенням 25,76 тисяч осіб. Місто розташоване на правом березі річки Тиси біля підніжжя Чорної гори, схили якої вкриті виноградниками, що й дали йому ім'я. До 1946 року місто, засноване у 10-му столітті, носило назву Севлюш (Джерело: Сайт групи радіостанцій "ТАВР MEDIA").
  • 23.07.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 22-го липня анулювала дві ліцензії на супутникове мовлення ТОВ "Міжнародна ТРК AV-TV", видані 14-го липня 2008-го року. Позбавлення ліцензій пов'язане з відсутністю мовлення протягом року. Компанія AV-TV розпочала процес ліцензування у травні 2008 року. Одразу вона претендувала на 5 ліцензій: "AV-Детектив", "AV-Комеді", "AV-Континент", "AV-Еліт-шоу"; "AV-Євразі-ньюс" і заявляла про готовність власника інвестувати 110 млн доларів. У липні 2008-го року два з п'яти каналів - "AV-Континент" (туристична ніша) та "AV-Євразі-ньюс" (інформаційний канал із акцентом на міжнародних новинах) - отримали ліцензії Нацради. Холдинґ AV-TV, засновником якого заявлено політика Олександра Ващенка (у 2006 році балотувався у парламент від виборчого блоку "Влада народу"), був темним коником на телевізійному ринку. "Телекритика" так і не змогла обговорити майбутнє каналів ані з паном Ващенком, ані з генеральним директором AV-TV Світланою Сапсай. На засіданні, на якому розглядалося питання позбавлення ліцензій AV-TV, представники холдинґу не з'явилися. Крім цього, Нацрада скасувала власне рішення від 16-го червня 2009-го року, яким переоформила ліцензії на мовлення ТОВ "Радіо "Континент"". Радіостанція так і не сплатила нарахований збір у розмірі понад 493 тис. гривень за збільшення потужності передавачів. Представників компанії на засіданні не було. Питання відсутності мовлення ТОВ "ТРК Терра-ТВ" (логотип "Терра-ТВ", TR) Нацрада перенесла на наступне засідання, оскільки представник мовника запевнив, що компанія має угоду із SES Sirius і мовить у тестовому режимі (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.07.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 21-го липня ухвалила рекомендації телерадіоорганізаціям щодо переоформлення ліцензій на мовлення в частині програмної концепції. Цим рішенням регуляторний орган рекомендує компаніям утримуватися від внесення змін до програмної концепції протягом року з дня отримання ліцензій на мовлення. Телерадіоорганізація, яка щойно розпочала мовлення або виходить в ефір менше року, має виконувати умови ліцензії, завдяки яким її визнано переможцем конкурсу і видано ліцензію на мовлення. "Буде нелогічно, якщо на конкурс компанія подається як стовідсотково дитячий канал і отримує ліцензію, а через тиждень пише заяву про те, що робитиме спортивний канал. Це наш підхід, який ми будемо застосовувати при розгляді заяв про переоформлення", - прокоментував на брифінґу нові рекомендації в.о. голови Нацради Андрій Мирошніченко. Відтак, Нацрада розглядатиме заяви про внесення змін до ліцензій на мовлення у частині програмної концепції лише від телерадіокомпаній, які не менше року працюють у сфері телерадіомовлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.07.2009 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 22-го липня ухвалила рішення про виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 25-го січня 2008-го року у справі за позовом ТОВ "НВП "Донбастелесупутник"" проти Нацради. Згідно з рішенням суду Нацрада видала "Донбастелесупутнику" ліцензію провайдера програмної послуги. Як уже повідомляло інтернет-видання "Телекритика", після того, як Нацрада тричі відмовилася видати компанії ліцензію провайдера програмної послуги, "Донбастелесупутник" звернувся до Донецького адміністративного суду і виграв справу (25-го січня 2008-го року суд визнав протиправною бездіяльність Нацради), а 10-го червня 2008-го року Донецький апеляційний адміністративний суд виніс ухвалу, якою залишив постанову суду першої інстанції в силі. У касаційному порядку зазначені вище судові рішення Національна рада не оскаржувала. Однак Нацрада й далі зволікала з видачею ліцензії "Донбастелесупутнику", що змусило компанію 3 липня 2009 року подати позов до Європейського суду з прав людини з вимогою від Нацради відшкодування 144 млн гривень (орієнтовно 20 млн доларів). "Ми сьогодні поставили крапку на довгому процесі "Донбастелесупутника". Нарешті вони подали заяву, ми її розглянули, таким чином виконавши рішення суду", - заявив на брифінґу в.о. голови Нацради Андрій Мирошніченко. Також Нацрада розглянула припис Генеральної прокуратури України стосовно ліцензії акціонерного товариства "Онікс" (радіо "Мелодія"). Генпрокуратура вимагає привести рішення Нацради у відповідність до законодавства України. "У самому приписі йшла мова про два факти. Це продовження дії ліцензії "Онікса" до остаточного рішення суду. А закон передбачає не менше семи років. Й одночасно в приписі було сказано, що існує порушення бюджетної процедури, оскільки компанія "Онікс" не сплатила в повному обсязі ліцензійний збір", - розповів пан Мирошніченко. Нагадаємо, що компанії "Онікс" за продовження ліцензії на мовлення за новою методикою був нарахований ліцензійний збір в обсязі понад 4 млн гривень, який вона не могла сплатити. Нацрада погоджувалася подовжити термін сплати збору лише на місяць, а не на рік, як просили радійники. "Онікс" вдався до судової процедури, аби в такий спосіб відтермінувати розрахунок. Не знаючи, яким чином виконати вимогу Генпрокуратури, члени Нацради вирішили звернутися до правоохоронного органу з проханням роз'яснити процедуру виконання припису (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.07.2009 Комітет з питань свободи слова Верховної Ради України ухвалив план роботи на вересень 2009 - січень 2010 року. До нього увійшли питання, які так і не було розглянуто в першому півріччі цього року, а також низка нових. Найчастіше члени комітету розглядатимуть питання внесення змін до профільних законів, а саме "Про телебачення і радіомовлення", "Національну раду з питань телебачення і радіомовлення", "Про рекламу" та інші. Зокрема зміни до закону "Про ТБ і РМ" стосуватимуться приведення окремих положень цього документу у відповідність до Конституції України (№3140) та регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами (№4510). Щодо закону "Про Національну раду з питань телебачення і радіомовлення", то члени комітету планують розглянути зміни щодо звітності Нацради (№ 2442), удосконалення стадій прийняття та порядку оприлюднення актів Нацради, шляхом приведення їх у відповідність до чинного законодавства України (№3153), удосконалення стадій прийняття та порядку оприлюднення актів Нацради (№3153). На думку народних депутатів найбільш недосконалим є Закон України "Про рекламу", тому саме до нього пропонується внести найбільше змін. На розгляд комітету виноситься дев'ять законопроектів, які стосуються цього закону. Зокрема щодо ідентифікації соціальної реклами та регулювання окремих видів рекламної діяльності політичних партій та громадських організацій (№3002), щодо приведення у відповідність до Європейської конвенції про транскордонне телебачення (№3081), щодо обмеження реклами пива та спиртовмісних напоїв (№3205), щодо переривання трансляції кіно- і телефільмів рекламою та заборони рекламування тютюнових виробів та алкогольних напоїв (№1014) та інші. Також комітет має розглянути і внести свої пропозиції до концепції та структури Інформаційного кодексу України. Члени комітету запланували два виїзні засідання, на яких вивчать питання тиску на регіональні засоби масової інформації збоку місцевих адміністрацій (Черкаська, Сумська, Тернопільська області) та проблеми роздержавлення друкованих засобів масової інформації (Кіровоградська область). Нагадаємо, що у першому півріччі члени комітету так не провели жодного виїзного засідання. Питання висвітлення діяльності Верховної Ради України парламентськими засобами масової інформації та формування громадських рад НТКУ та НРКУ розглядатимуться комітетом у порядку контролю за виконанням законів, постанов Верховної Ради і власних рішень. Крім того комітет пропонує провести парламентські слухання "Проблеми інформаційної політики в Україні" та низку круглих столів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.07.2009 На брифінґу 22-го липня 2009-го року, який провів перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Андрій Мирошніченко, йшлося про питання, розглянуті на сьогоднішньому засіданні. Андрій Мірошниченко повідомив, що Національна рада отримала припис Генеральної прокуратури України щодо АТ "Онікс", м.Харків, і вирішила звернутися до неї за роз'ясненням із приводу того, яким чином регуляторний орган має виконати її рішення. На виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду Національна рада ухвалила рішення видати Товариству з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Донбастелесупутник", м.Донецьк, ліцензію провайдера програмної послуги. Зважаючи на скарги громадян з приводу діяльності ЗАТ "Воля-кабель", ухвалено рішення про проведення позапланової перевірки провайдера з метою встановлення дотримання норм технічної якості поширюваних телерадіопрограм і відповідності законодавчим вимогам укладання і дотримання договірних зобов'язань. Оскільки в резерві Національної ради є досить велика кількість прорахованих частот, ухвалено оголосити новий конкурс на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів (Джерело: Сайт Нацради).
  • 22.07.2009 На засіданні 21 липня 2009 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення рекомендувала телерадіоорганізаціям утримуватися від переоформлення ліцензій протягом року з дня отримання ліцензій на мовлення у зв'язку зі зміною програмної концепції. Телерадіоорганізація, яка тільки розпочала мовлення або виходить в ефір менше року, має підтвердити свою творчу і технічну спроможність, а також виконувати умови ліцензії, завдяки яким її визнано переможцем конкурсу і видано ліцензію на мовлення. Національна рада розглядатиме заяви про внесення змін до ліцензій на мовлення у частині програмної концепції, що надходять від телерадіоорганізацій, які не менше року працюють у сфері телерадіомовлення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 22.07.2009 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 21-го липня 2009-го року було ухвалене рішення про порядок прийому та реєстрації заяв суб'єктів господарювання у період з 20-го липня по 20-те серпня 2009-го року. Враховуючи відсутність планових засідань у зв'язку з відпустками членів Національної ради, відповідно до рішення у зазначений період до розгляду прийматимуться лише заяви про продовження терміну дії ліцензій та заяви про видачу ліцензій провайдера програмної послуги щодо розбудови багатоканальних ефірних телемереж типу "Телевізійне село" з використанням малопотужних ТВ каналів у населених пунктах в Автономній Республіці Крим (Джерело: Сайт Нацради).
  • 22.07.2009 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 21-го липня переоформила ліцензію на мовлення ТОВ "Мюзік радіо". За словами членів Нацради, до ліцензії були внесені технічні зміни. Зокрема, змінилася юридична адреса: компанія "переїхала" в Києві з вул.Артема на вул.Нагірну, а також засновники: були ТОВ "Радіогрупа" (м.Харків) - 90%, ПП "Анвальт" (м.Київ) - 10%; став Ковтун Владислав Юрійович - 100%. Програмна концепція і позивні залишилися без змін. Однак змінилася категорія мовлення: замість місцевого стало реґіональне. Це пов'язане з тим, що раніше ТОВ "Мюзік радіо" володіло двома частотами: 101.5МГц у Києві та 88.5МГц у Дніпропетровську, а на останньому конкурсі виграло чотири частотні присвоєння: 90.6МГц у Северодонецьку, 107.5МГц у Кам'янець-Подільському, 107.5МГц у Ніжині, 107.6МГц у Судаку. Як уже повідомляло інтернет-видання "Телекритика", у травні змінився власник "Мюзік радіо": замість радіогрупи "Українського медіахолдинґу" ним стала компанія радіоменеджера Анатолія Євтухова. За його словами до 1 червня радіостанція мала змінити формат з "легкої музики" на інформаційно-розмовний, однак досі в ефірі мовить "MusicРадіо" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.07.2009 Кабінет Міністрів передав телекомунікаційну компанію ВАТ "Укртелеком" з підпорядкування Фонду державного майна до Міністерства транспорту і зв'язку. Про це йдеться у спеціальному розпорядженні №828-р від 17 липня "Питання управління корпоративними правами держави стосовно ВАТ "Укртелеком"", опублікованому на "Урядовому порталі". Нагадаємо, що Мережею дротового мовлення ВАТ "Укртелеком" транслюються програми звукового мовлення Національної радiокомпанiї України, програми державних обласних i реґіональних телерадiокомпанiй, районних i мiськрайонних радiоредакцiй та недержавних радiоорганiзацiй (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.07.2009 Завтра, 22-го липня, відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. О 13 год. за участі членів Національної ради відбудеться брифінґ для журналістів (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала), який стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. З порядком денним засідання Національної ради можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Нацради з ТРМ в розділі ЗМІ. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.07.2009 Вперше в Україні! Тільки цього тільки цього літа! В ефірі столичної сателітарної мережевої станції Гарне радіо "Шансон" (Київ-101.9МГц, Павлоград-102.2МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц, Луганськ-91.3МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Севастополь-101.5МГц, Кременчук-103.5МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Сімферополь-105.4МГц, Вінниця-105.9МГц, Суми-106.4МГц, Донецьк-106.4МГц, Харків-106.6МГц, Чернігів-106.8МГц, Полтава-106.8МГц, Черкаси-107.5МГц) - радіоміст Іркутськ-Київ. Літній сезон на "Радіо Шансон" зустрічає гостей! Тепер станцію можна почути не тільки в рідній "глибинці", але і за її межами. Тепер Сибір чує Україну прекрасно! По буднях в ефірі радіостанції "Шансон" представлений різноманітний асортимент подарунків...із Сибіру і ще багато всього цікавого. "Шансон" - пропонує, ви - обираєте. Під настрій. Слухайте "Шансон", слідкуйте за інструкціями ведучих, пишіть SMS-повідомлення і грайте з настроєм! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.07.2009 Президент України підписав закон "Про внесення змін до статті 31 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" №1573-VІ щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні (про новий порядок нарахування ліцензійного збору для телерадіоорганізацій та кабельних провайдерів). Нагадаємо, що цей закон було ухвалено парламентом 25 червня 2009 року, за нього проголосувало 318 народних депутатів. Автори закону - члени профільного парламентського комітету з питань свободи слова та інформації народні депутати Володимир Ландік, Олена Бондаренко (фракція Партії реґіонів) та Віктор Уколов (фракція БЮТ) запропонували внести зміни до статті 31 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Національна рада з питань телебачення і радіомовлення просила Президента України ветувати і повернути на доопрацювання у Верховну Раду цей закон. Причин висувалося кілька, зокрема і та, що члени Нацради не згодні з датою набрання чинності документа - 1 січня 2010 року. на їхню думку документ має набирати чинності з 15 липня 2009 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.07.2009 На харківській частоті 89.3МГц, де транслюються програми столичного "Радіо РОКС Україна", з'явився сигнал RDS. На RDS-табло приймачів відображається надпис "ROKS" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 17.07.2009 Від початку липня мовлення каналу УР-3 "Радіо Культура" через передавач на частоті 1431кГц, встановлений у селищі Луч на Миколаївщині, зазнало чергових скорочень. Відтепер мовлення станції на цій частоті розпочинається з 21.00, а не з 20.00, і триває, як і було раніше, до опівночі (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 17.07.2009 На хвилях столичного "Радіо Київ 98FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) стартувала програма "Авто-тайм: щоденник київського автомобіліста". Як повідомив директор радіостанції Андрій Васін, цей проект є спільною ініціативою муніципальної радіостанції та Комунальної корпорації "Київавтодор". Програма виходитиме в ефір щодня о 8.15 та 18.15. Автолюбителі матимуть змогу разом з інформацією про автомобілі та новинки автопрому, почути про ремонтні роботи на київських дорогах, перекриття вулиць тощо (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.07.2009 Щосуботи і неділі слухайте на хвилях столичного "Радіо Київ" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) новий проект "Сад-Город. Щоденник київського дачника". Незалежно від того, знаєте ви все про городину, яку вирощуєте, збагатити свої знання ніколи не завадить. Отже, календар садівника й городника, як захистити рослини від хвороб та шкідників, про лікувальні властивості квітів, овочів та фруктів, поради експертів щодо вирощування, переробки та збереження овочів та фруктів - у спеціальному проекті "Сад-Город. Щоденник київського дачника" на "Радіо Київ 98FM" по вихідних. І нехай Ваш сад та город будуть Вам лише в радість! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.07.2009 Члени Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі підтримали висновок експертів НЕК і визнали програми "Пісєц" та "Про це" на хвилях ПРРК "Люкс FM" такими, що порушують етичні норми та можуть зашкодити інтелектуальному та духовному розвитку неповнолітніх та юнацтву. Своє рішення про виявлення порушень комісія вирішили довести до відома керівництва радіо "Люкс FM" та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Розгляд питання про "Люкс FM" викликав бурхливе обговорення контенту всіх радіо-та телемовників. У результаті члени НЕК дали протокольне доручення апарату промоніторити телепрограму "Камеді-клаб" і програми FM-станцій щодо дотримання мовних квот (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.07.2009 Столична радіостанція "Радіо Київ" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) приготувала спеціальний проект для киян-автолюбителів. "Авто-тайм: щоденник київського автомобіліста" - це спільний проект "Радіо Київ 98FM" та Комунальної корпорації "Київавтодор". По буднях о 8.15 та 18.15 на хвилі "Радіо Київ 98FM" ви почуєте: цікаві факти з життя авто, про ремонтні роботи на київських дорогах та перекриття вулиць, про новинки вітчизняного і світового автопорому, консультації фахівців з усіх автомобільних питань, а також Правила дорожнього руху. "Авто-тайм" - програма для тих, для кого автомобіль не просто засіб пересування, а найкращий друг і незамінний помічник! Сьогодні о 8.15 та 18.15 на хвилі "Радіо Київ 98FM" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.07.2009 Ефір новоствореного столичного "Радіо Динамо" (106.0МГц, а також Інтернет-мовлення) поступово урізноманітнюється. Відтепер на хвилях станції окрім музики нон-стоп і рекламних блоків ведеться й інформаційне мовлення - випуски політичних (на початку години) і спортивних (у її середині) новин, прогноз погоди (одразу після політичних новин) та рубрику "Динамічний рух" - інформацію про ситуацію на автошляхах Києва (приблизно на 15-ій хвилині музичної години) (Власна інформація).
  • 15.07.2009 Столична радіостанція "GALA Радіо" припинила мовлення на частоті 69.02МГц у Києві. На частоті 100.0МГц мовлення станції триває у звичному режимі. Нагадуємо - нещодавно ЗАТ "РК "ҐАЛА" внесла зміни до своєї ліцензії та попрохала Нацраду з ТРМ вилучити цю "комерційно непривабливу" частоту - 69.02МГц - з переліку своїх каналів мовлення (Власна інформація).
  • 14.07.2009 Виявилося, що охоплення радіостанцій є набагато більшим, аніж вважалося досі, а серед слухачів - більше підприємців, керівників, фахівців з вищою освітою і високим доходом, - повідомила компанія "ТАВР" ("Русское Радио - Україна", "ХІТ FM", Dance radio "Kiss FM", "Радіо РОКС - Україна"). По нові даної, охоплення радиостанций (аудиторія середньої 15-тиминутки, доба, тиждень) у середньому виявилися в 1,5 - 2 рази більше, ніж вважалося раніше. При цьому обсяг генеральної сукупності дослідження (жителі Києва у віці від 12 до 60 років) змінився незначно. Просто з'ясувалося, що люди частіше переключаються і слухають більше радиостанций - у середньому 3,7 радіостанції в день проти 2,7 за даними минулого року. Це спонтанне слухання й обрадувало, і стурбувало ринок. Як повідомляє компанія "ТАВР", "ТНС-Україна" змінила метод дослідження аудиторії київських радіостанцій. Раніше використовувався щоденник на самозаповнення - журнал, в якому людина протягом тижня розписувала кожен свій день по 15 хвилин, у т.ч. чи слухав радіо, яке саме тощо. Тепер застосовується комп'ютеризоване телефонне опитування, при якому респондент відновлює свій учорашній день за допомогою питань інтерв'юера. "Для рекламодавців збільшення охоплень радіостанцій - приємна новина. Вартість рекламного контакту, згідно з новими даними, виявилася нижчою, аніж у попередніх прорахунках. Можна сказати, що зниження цін на радіорекламу, що відбулося восени 2008-го року, по Києву виявилося більшим, ніж 40%, - говорить генеральний директор компанії "ТАВР" Ігор Чернишов. - Також з'ясувалося, що серед радіослухачів набагато більше підприємців, керівників, фахівців з вищою освітою і високим доходом, а це - приваблива аудиторія для більшості рекламодавців. Для радіостанцій нові київські дані - привід проаналізувати свою роботу. Зміни позицій у рейтинґах відбулися по всіх параметрах - в аудиторії середньої 15-хвилинки, добової, тижневої, місячної аудиторії". "Дані по мережі значно відрізняються від даних по Києву, тому що проекти ММІ Україна і DAR Kiev 2009 проводяться різними методами. За рахунок того, що по Києву ми почали більше фіксувати фонового слухання, змінився принцип формування накопичених характеристик - тижневого і середньодобового охоплення радіостанцій, - відзначила Тетяна Буратчук з "ТНС Україна". - Крім того, якщо дивитися на показники в тисячах, то на них відбивається зміна генеральної сукупності проектів - по Україні вона зменшилася з 17 млн. 634 тис. до 15 млн. 928 тис., а в Києві, навпаки, виросла - з 1 млн. 925 тис. до 2 млн. 16 тис. При медіаплануванні ми рекомендуємо спиратися на охоплення середнього 15-хвилинного інтервалу (AQH %) і частку в середній 15-хвилинний інтервал (AQH Share), до того ж ці показники менш залежні від методу дослідження". Уніфікація методів дослідження радіоаудиторії - в інтересах всіх учасників ринку. В Україні радіореклама складає близько 2,5% (дані Всеукраїнської рекламної коаліції, квітень 2009) від усієї медійної реклами, тоді як в Росії - 4,8% (дані Асоціації комунікаційних аґенцій Росії, квітень 2009), а в західних країнах до 9%. Проте, найбільші гравці, незважаючи на економічну кризу, налаштовані оптимістично. Зміна методу дослідження була ініційована замовником - Радіокомітетом, до якого входять найбільші радіостанції України. Порівнювати метод САТІ (комп'ютеризоване телефонне опитування) і Радіощоденник на самозаповнення досить складно (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 14.07.2009 Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко висловилась за реформування телебачення і радіомовлення, повідомляють "Українські новини". Про це вона сказала на урочистостях із нагоди 10-річчя партії "Батьківщина". Юлія Тимошенко відзначила, що на сьогодні засоби масової інформації використовуються переважно для того, щоб скомпрометувати своїх політичних конкурентів. "Замість того, щоб подавати людям ті речі, які піднімають у кризу дух, замість того, щоб нести добре слово впевненості й надії, замість того, щоб сказати країні, чим пишатися, ми бачимо на всіх каналах чорний, тягучий монолітний піар, який просто заповнив усе", - сказала вона. У разі своєї перемоги на виборах Президента України Юлія Тимошенко пообіцяла розвивати суспільне телебачення і радіомовлення. "Перше, що ми маємо зробити, прийшовши до повноцінної влади, яка дасть нам можливість наводити лад у країні, - зробити суспільне телебачення і радіомовлення. Нам необхідно прибрати олігархічні та залежні політичні структури від формування інформаційної політики", - сказала вона. При цьому вона зазначила, що необхідно, аби редакційна політика стала законом і нормою журналістської діяльності (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.07.2009 У Верховній Раді перереєстровано законопроект про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (щодо скасування вікових обмежень, передбачених стосовно кандидатів на посаду члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, та уточнення окремих положень), запропонований народним депутатом Віктором Павленком (фракція Блоку Юлії Тимошенко). Нагадаємо, положеннями законопроекту скасовується вимога щодо неможливості призначення на посаду члена Національної ради особи, яка на момент призначення досягла встановленого законом пенсійного віку. Проте, відповідно до норм усталеної законодавчої практики, досягнення членом Національної ради 65-річного віку є підставою для дострокового припинення його повноважень. Оскільки Головне науково-експертне управління Верховної Ради запропонувало не вносити змін до Закону України "Про державну службу", розробники законопроекту вирішили унеможливити подальші посилання на цей закон, натомість додати до ст. 7 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" новий абзац, в якому сказано, що перелік вимог до кандидатів на посаду членів Національної ради, передбачених законом "Про Нацраду", є вичерпним. Згідно з першим абзацом, членом Національної ради може бути призначено громадянина України з числа кваліфікованих фахівців у галузі журналістики, юриспруденції, телерадіомовлення, управління, представників науки, культури, мистецтва, які мають вищу освіту, стаж роботи у сфері телерадіомовлення, зокрема наукової або педагогічної, не менше п'яти років, володіють державною мовою та проживають в Україні протягом останніх десяти років (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.07.2009 У вівторок, 14 липня 2009 року, у столиці відбудеться прес-конференція на тему: "Запуск нового дослідження аудиторії українських радіостанцій. Перші результати". Організатори: міжгалузеве об'єднання "Радіокомітет" та міжнародна дослідницька агенція TNS Ukraine. Учасники: виконавчий директор управляючого партнера Радіокомітету - Незалежної Асоціації телерадіоМовників (НАМ) - Катерина М'ясникова, заступник генерального директора компанії TNS Ukraine Ганна Добривечір, член Технічного комітету Радіокомітету, голова Департаменту стратегічного планування та досліджень ZenithOptimedia (Publicis Group Ukraine) Ігор Даценко. Прес-конференція проходитиме у прес-центрі Інформаційної Аґенції "Інтерфакс-Україна" (вул. Рейтарська, 8/5а). Початок - 0 12.00, реєстрація ЗМІ - з 11.30. Реєстрація журналістів відбуватиметься на місці за редакційними посвідченнями (Джерело: Інформацію надала ).
  • 10.07.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не просила Президента України ветувати Закон України про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні)" (законопроект №4480), яким для учасників ринку встановлюється новий порядок розрахунку ліцензійного збору. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на Владислава Лясовського, відповідального секретар Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, який прокоментував кабельних операторів. "Суть нашого звернення до президента - звернути увагу на дату набрання чинності документа. На нашу думку, доцільніше, щоб цей законопроект починав діяти не з 1-го січня 2010-го року, а з 15-го липня 2009-го", - наголосив пан Лясовський. Нагадаємо, галузеві асоціації кабельних провайдерів публічно звернулися до президента України з проханням якомога швидше підписати зазначений закон. Згідно з новим порядком розрахунку, прописаним в даному документі, ліцензійні збору для мовників та операторів мають суттєво зменшитися. У свою чергу Лист асоціацій до Президента України був викликаний рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення звернутися до Президента України з проханням ветувати і повернути на доопрацювання у Верховну Раду Закон "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення"". На думку Владислава Лясовського, в ситуації є момент непорозуміння: Нацрада наполягає лише на тому, що документ, ухвалений Верховною Радодю, має набрати чинності якомога швидше. "Бо інакше за ці півроку індустрія ляже", - аргументує він (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.07.2009 У Кримській організації Української народної партії наполягають на відновленні україномовної програми на ялтинському радіо. Про це Кримській інформаційній аґенції повідомили у прес-службі КО УНП. Як нагадали в прес-службі, рік тому передача "Голос Просвіти" була закрита після того, як її ведуча Ганна Гуленко вийшла на пенсію. За інформацією прес-служби, заступник гендиректора ДТРК "Крим" Олена Резевич відзначила, що телерадіокомпанія не має права "виходити за рамки ліцензійного часу" і "мовити в містах": програма "Голос Просвіти" транслювалася незаконно, а новий гендиректор Михайло Шматов "навів порядок і привів мовлення "Криму" у відповідність до чинного законодавства (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 10.07.2009 До слухачів столичної сателітарної мережевої станції "Наше Радіо" долучилися мешканці міста Лисичанськ Луганської області. Тут станція розпочала мовлення вчора, 9-го липня, на частоті 91.1МГц (Джерело: Інформацію надав ).
  • 9.07.2009 Яскраві змагання і нові рекорди, радість перемог і біль поразок: зірки спорту і їхні досягнення - кожного буднього дня в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) у програмі "Спорт на Європі Плюс". Слухай з понеділка по п'ятницю о 8.03 і 19.03 огляд найбільш резонансних світових спортивних подій на радіо "Europa Plus Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.07.2009 Полтавський РПЦ "Квадрат" відновив роботу після зупинки, пов'язаної з влученням блискавки. В ефір йдуть усі радіостанції що зазвичай мовлять звідти: Dance radio "Kiss FM" (100.6МГц), Національна мережа "XITFM" (102.3МГц), "Русское Радио - Україна" (104.5МГц) та "Квадрат FM / Europa Plus Україна" (105.8МГц) (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 9.07.2009 25-го липня у Києві пройде відкритий безкоштовний семінар-тренінґ для ведучих реґіональної FM-радіостанцій "Радіоведучий. Робота над помилками". Організатори - "Наше радіо" та радіо "NRJ" за підтримки програми обміну досвідом Незалежної асоціації телерадіоМовників. Тренінґ проведуть програмний директор "Нашого радіо" Андрій Устименко та програмний директор "NRJ" Вадим Смілянець. Тренінґ триватиме з 11.00 до 17.00 у конференц-залі "Нашого радіо" та "NRJ" (Київ, вулиця Шмідта, 6). Участь є безкоштовна. Для участі обов'язкова реєстрація. Кількість учасників обмежена - до 30 осіб; перевага надаватиметься тим, хто зареєструвався першим. Для того, щоб зареєструватися, зателефонуйте, будь ласка, за номером (044)-254-55-56 або надішліть листа за адресою . Контактна особа - керівник Навчального центру НАМ Олена Хорозова (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.07.2009 Кумир мільйонів українських дівчин, бажаний гість телевізійних шоу, чарівний танцюрист, яким захоплюється вся Україна - Влад Яма - у столичному клубі "Sorry, Бабушка" відкриває серію запальних вечірок для закоханих у танці. Щочетверга "Неспокійні ночі з Владом Ямою" даруватимуть майстер-класи від визнаного танцювального генія. У кожної гості вечірки буде можливість виграти повільний танець з героєм вечірок, а також запрошення на зйомки різних телепрограм за участю Влада Ями. Зателефонуй першим в ефір столичної сателіиарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) за телефоном (044)-502-00-20 і виграй запрошення на двох на Неспокійні ночі з Владом Ямою в рамках програми PlayBox! У цей четвер, 9-го липня, у клубі "Sorry, Бабушка" в рамках Неспокійних танцювальних ночей відбудеться ексклюзивний майстер-клас зі степу від переможця телепроекту "Танцюють Усі!" Олександра Останіна (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.07.2009 4-го липня під час грози прямим попаданням блискавки було пошкодженно РПЦ ТРК "Квадрат" в місті Полтава. Наразі усі 4 радіостанції, що зазвичай транслюються звідти, мовчать: Dance radio "Kiss FM" (100.6МГц), Національна мережа "XITFM" (102.3МГц), "Русское Радио - Україна" (104.5МГц) та "Квадрат FM / Europa Plus Україна" (105.8МГц). Під вечір 7-го липня мовила радіостанція Dance radio "Kiss FM", але мовлення швидко припинилося (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 8.07.2009 Президент Віктор Ющенко своїм Указом затвердив Доктрину інформаційної безпеки України, повідомляє УНІАН. Документ розроблений Радою національної безпеки і оборони України на виконання абзацу 4 пункту 5 рішення РНБО України від 21 березня 2008 року "Про невідкладні заходи щодо забезпечення інформаційної безпеки України", введеного в дію Указом Президента України №377 від 23 квітня 2008 року. Основною метою реалізації положень Доктрини інформаційної безпеки України є створення в Україні розвиненого національного інформаційного простору і захист її інформаційного суверенітету. Забезпечення інформаційної безпеки України має здійснюватися за такими принципами: а) свобода збирання, зберігання, використання та поширення інформації; б) достовірність, повнота та неупередженість інформації; в) обмеження доступу до інформації виключно на підставі закону; г) гармонізація особистих, суспільних і державних інтересів; ґ) запобігання правопорушенням в інформаційній сфері; д) економічна доцільність; е) гармонізація українського законодавства в інформаційній сфері з міжнародним; є) - пріоритетність національної інформаційної продукції. Відповідно до Доктрини, для цього необхідна державна підтримка вітчизняного виробника інформаційної продукції та телекомунікаційного обладнання, національних операторів телекомунікацій, зокрема, шляхом створення нормативно-правових, фінансових, фіскальних та інших передумов для підвищення їх конкурентоспроможності на світовому та національному ринках інформаційних та телекомунікаційних послуг. У документі зазначається, що в інформаційній сфері України вирізняються такі життєво важливі інтереси: 1) особи: а) забезпечення конституційних прав і свобод людини на збирання, зберігання, використання та поширення інформації; б) недопущення несанкціонованого втручання у зміст, процеси обробки, передачі та використання персональних даних; в) захищеність від негативного інформаційно-психологічного впливу; 2) суспільства: а) збереження і примноження духовних, культурних і моральних цінностей Українського народу; б) забезпечення суспільно-політичної стабільності, міжетнічної та міжконфесійної злагоди; в) формування і розвиток демократичних інститутів громадянського суспільства; 3) держави: а) недопущення інформаційної залежності, інформаційної блокади України, інформаційної експансії з боку інших держав та міжнародних структур; б) ефективна взаємодія органів державної влади та інститутів громадянського суспільства при формуванні, реалізації та коригуванні державної політики в інформаційній сфері; в) побудова та розвиток інформаційного суспільства; г) забезпечення економічного та науково-технологічного розвитку України; ґ) формування позитивного іміджу України; д) інтеграція України у світовий інформаційний простір (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.07.2009 Комісія з проведення конкурсного відбору на посаду генерального директора Хмельницької ОДТРК "Поділля-центр" рекомендує Державному комітету з питань телебачення та радіомовлення призначити на посаду генерального директора "Поділля-центр" Олександра Смолькіна. Про це повідомляє офіційний Web-сайт Держкомтелерадіо. Олександр Смолькін з 2008 року виконував обов'язки генерального директора телерадіокомпанії. У 2007-2008 роках очолював ТОВ "Телерадіокомпанія "Лотел - СКТБ"", у 2006-2007 роках був директором державного підприємства "Хмельницьккурортресурси", до цього керував різними приватними підприємствами. Депутат Хмельницької обласної ради (фракція "Наша Україна). У конкурсному відборі Держкомтелерадіо пан Смолькін змагався з Миколою Крентовським - представником Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі в Хмельницькій області. Більшістю голосів Олександра Смолькіна визнали переможцем конкурсу. Комісія, яку очолював заступник голови Держкомтелерадіо Олександр Курдінович, рекомендуватиме керівництву Держкомтелерадіо укласти з ним контракт (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.07.2009 Столична сателітарна мережева станція "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. ogg, Інтернет-мовлення 128k.) закликає: зробіть літо ваших близьких золотим! Чи готові ви піти на все для того, аби ваша кохана сяяла? Бабуся посміхалася від щастя? Син кричав "Вау!!!"? Мама відчула себе королевою? Співробітник відчув, який він для Вас важливий? А брат зрозумів, що ви його любите? Тоді акція "Літо на вагу золота" - саме для Вас! Реєструйтеся, надіславши SMS-повідомлення на номер 1047 з паролем "золоте літо" (Вартість повідомлення абонентів МТС, JEANS, КИЇВСТАР, DJUІCE, Life - 1 грн. з ПДВ, без ПФ), чекайте дзвінка від ді-джеїв "Русского Радио - Україна" і покажіть, на що Ви готові заради близьких у прямому ефірі! Вам запропонують два завдання: гра проти DJ-я - питання з будь-якої галузі знань, а також "фрістайл" - будь-яке завдання, від скоромовки до... (а на що Ви готові? І для кого?). Реєструйтеся, грайте і вигравайте! Переможець тижня одержує ювелірну прикрасу від Київського Ювелірного Заводу, а переможець проекту - відпочинок на золотих берегах Туреччини в оксамитовий сезон! "Літо на вагу золота" в ефірі щодня по буднях о 8.40, 11.40 і 16.40. Не проґавте золотий шанс! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.07.2009 Сьогодні у Києві на частоті 106.0МГц (ТОВ ТРК "Киевские Ведомости" - телерадіоефір") розпочав роботу новий проект - "Радіо Динамо". Наразі новостворена станція працює у тестовому режимі: в її ефірі лунають в режимі нон-стоп російсько- та україномовні композиції різних жанрів (естрада, поп, рок, легкий шансон тощо). Час від часу звучать джинґли "Радіо Динамо" та "Радіо Динамо - радіо чемпіонів", а також рекламні блоки ("одяг" відбивок яких виконано у "футбольній" стилістиці). RDS-сигнал на частоті 106.0МГц наразі передає поперемінно слова RADIO і DYNAMO. Нагадаємо - нещодавно ТОВ ТРК "Киевские Ведомости" - телерадіоефір", що останнім часом працювало в ефірі з позивними "106FM - Душевне радіо", оголосило про зміну формату, позивного та програмної концепції, а також внесло відповідні зміни до своєї ліцензії (Власна інформація).
  • 8.07.2009 Цієї п'ятниці, 10-го липня, на хвилях столичного "Радіо Київ 98FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) стартує новий ексклюзивний проект "Весілля по - українськи!". Про це повідомляє прес-служба Київського медіа холдинґу. Починаючи з п'ятниці, 10-го липня, щовечора з 20.00 до 23.00 кияни можуть веселитися по повній програм три години поспіль на хвилі "Радіо Київ 98FM" звучатимуть застольні весільні пісні України, Литви, Греції і навіть... Ізраїлю! На "Весіллі по-українськи" у ролі тамади виступатимуть як мінімум три зірки вітчизняного шоу-біза - Віктор Павлік, Михайло Поплавський і Павло Зібров. "Ідея зробити проект на весільну тему з'явилася невипадково", - розповідає директора радіостанції Андрій Васін. - "Чому саме весілля? Та тому що це - одне з найяскравіших свят, яке запам'ятовується на все життя. І буває воно у більшості людей не так-то вже й часто. Ось ми і вирішили влаштувати киянам свято щодня!" (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 8.07.2009 7-го липня 2009-го року на академічному форумі в Національній академії наук України пройшла урочиста церемонія Міжнародного академічного рейтингу "Золота Фортуна". За поданнями міністерств і відомств уряду, обласних і районних держадміністрацій, виконкомів міських та районних рад академічними нагородами були відзначені кращі організації та керівники. "Почесним лауреатським Дипломом" в номінації "За пропаганду високохудожнього музичного мистецтва в проектах Радіо "Континент" та "MusicРадіо"" нагороджений Анатолій Євтухов - генеральний продюсер "Бізнес Радіо Групи" ("Бізнес Радіо", Радіо "Шансон", "Радіо Шарманка", "DJ FM", Радіо "Континент", "MusicРадіо"). "Почесним лауреатським Дипломом" також відзначена відома українська співачка Світлана Лобода (Джерело: Інформацію надав ).
  • 7.07.2009 Радіостанція "Арсі", що мовить у місті Арциз (Одеська область), змінила частоту мовлення. Якщо раніше мовлення відбувалося на частоті 103.3МГц, то після запуску на цій частоті передавача 1-го каналу НРКУ, радіостанція "Арсі" за повідомленням порталу "Frocusat" перейшла на частоту 103.0МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 7.07.2009 У столиці на частоті 106.0МГц, де працює "106FM - Душевне радіо", зник сигнал RDS. Нагадаємо - незабаром ця станція має змінити своє "обличчя" і перетворитися на "Радіо Динамо" (Власна інформація).
  • 7.07.2009 6-го липня у Верховній Раді України під №4772 зареєстровано законопроект "Про внесення зміни до статті 21 Закону України "Про рекламу"" (щодо удосконалення законодавства стосовно контролю за рекламою лікарських засобів). Ініціатор змін - Кабінет Міністрів України. Законопроект пропонує доповнити статтю 21 новим пунктом, який забороняє рекламу лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації без погодження змісту такої реклами із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі охорони здоров'я. Передбачається, що це погодження або відмова в ньому має видаватися на безоплатній основі протягом одного місяця. Підставами відмови можуть бути невідповідність змісту реклами вимогам законодавства або недостовірність даних, що містяться у поданих документах. У Кабміні вважають, що з прийняттям закону буде врегульовано процес узгодження інформації, яка розміщується у "лікарській" рекламі, та підвищено рівень захисту прав споживачів. Нещодавно до статті 21 закону "Про рекламу" за ініціативою Кабміну вже вносилися зміни. 4-го червня депутати ухвалили закон, який забороняв розповсюджувати рекламу виробів немедичного призначення, а 26 червня він був підписаний Президентом (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.07.2009 Мери міст і керівників районів Дніпропетровської області в понеділок направили прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко лист, у якому просять звільнити директора обласної державної телерадіокомпанії Вікторію Шилову, повідомляє "Українська правда". Мери міст і керівники районів Дніпропетровської області у своєму листі звертають увагу Тимошенко на те, що державний телеканал "не тільки не сприяє підтримці національних пріоритетів України, але і цілеспрямовано спотворює факти, що у результаті підривають авторитет державної влади в очах населення реґіону". "З моменту, коли державний канал в області очолила Шилова (2006 рік), телебачення працює за принципом інформаційного кілерства, нерідко захищає директора телеканалу, зокрема підготовка інформації не спирається на елементарні принципи роботи в журналістиці. У непростий для України час телеканал став рупором негатива", - йдеться в листі. Через такий стан глави міст і районів області вже тривалий час не співробітничають з державним обласним каналом, а "у ситуації кризи й негативних настроїв у суспільстві" вважають "асоціальною" позицію директора каналу і просять позбавити населення області від негатива і нагнітання ситуації. Свої підписи під листом поставили зокрема мери Дніпропетровська, Кривого Рогу, Дніпродзержинська, Павлограда, Новомосковська, а також керівники всіх районів Дніпропетровської області. Крім того, лист підписали бізнесмени і керівники промислових підприємств. У травні 2009 року слідчим управлінням ГУМВС України в Дніпропетровській області порушено кримінальну справу за ст. 190 ч. 4 Кримінального кодексу України за фактом заволодіння шахрайським шляхом майном Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії в особливо великих розмірах. Головне управління МВС України в Дніпропетровській області звернулося до Держкомтелерадіо з проханням усунути від виконання обов'язків директора Дніпропетровської ОДТРК Вікторію Шилову на час проведення розслідування, однак не отримало згоди. Вікторія Шилова є депутатом обласної ради від Блоку Павла Лазаренка та веде авторські програми на Дніпропетровському обласному телебаченні (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.07.2009 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу інформацію про вакансії.
  • 6.07.2009 Незалежна Асоціація ТелерадіоМовників повідомляє про перенесення з технічних причин Прес-конференції міжнародної дослідницької аґенції TNS Ukraine та міжгалузевого об'єднання "Радіокомітет" на тему "Запуск нового дослідження аудиторії українських радіостанцій. Перші результати". Вас будуть раді бачити 14-го липня 2009-го року о 12.00 у прес-центрі Інформаційної аґенції "Інтерфакс" (вул.Рейтарська 8/5а). Якщо у Вас запитання, звертайтесь, будь ласка, до керівника Прес-центру НАМ Наталії Тютюненко за тел. 8-067-407-09-42 або за e-mail: (Джерело: Інформацію надала ).
  • 6.07.2009 Львівська сателітарна мережева станція "Радіо 4U" (Львів-91.1МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Тернопіль-106.1МГц, Нововолинськ-106.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) пропонує своїм слухачам вигравати безкоштовні квитки до АкваПарку. Для, того, аби взяти участь в розиграшу, необхідно надсилати SMS-повідомлення на номер 10676 з текстом "Радіо 4U" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.07.2009 В Одесі на частоті 72.92МГц розпочала мовлення нова радіостанція - радіо "Чорноморська хвиля". В її ефірі лунає різножанрова українська музика, а щопівгодини - оголошення про старт роботи нової станції. Мовлення ведеться у стереорежимі за західними стандартами (тобто, із системою "пілот-тон"), при цьому сигнал нової станції слабкий (за ліцензією - 100Вт - ред.). Нагадаємо - частоту 72.92МГц в Одесі на конкурсному відборі, що пройшов 27-го серпня минулого року, виграла Одеська ОДТРК (Джерело: Інформацію надав ).
  • 6.07.2009 До уваги керівників телерадіоорганізацій та представників ЗМІ. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення інформує про роботу у відпускний період. У зв'язку з відпускним періодом засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення відбуватимуться за окремим графіком. Відповідно до нього проходитимуть і брифінґи. Стежте за повідомленнями у розділі "Новини" на офіційному Web-сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.07.2009 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу інформацію про вакансії.
  • 3.07.2009 З 6-го липня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) свої двері відкриває Star School! Тут немає оцінок і суворих учителів, зате є призи і цікаві задачки, де головними героями виступають зірки світового шоу-бізнесу. Телефонуйте у прямий ефір радіо "Europa Plus Україна", розв'яжи просту задачку зі шкільної програми й одержуй приз від партнера гри - університету Україна! Star School на радіо "Europa Plus Україна" - кожного буднього дня о 13.40 (в рамках київської програми PlayBox) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.07.2009 Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" розширює свою географію. У червні до мережі міст мовлення станції додався Торез. Східні реґіони і зокрема Донецька область є, безумовно, стратегічно важливими. Підключивши в травні Донецьк, радіо "Люкс FM" уже встигло провести там акцію "З новим літом", прикрасивши міські ялинки пляжною атрибутикою і "Чемпіонат Світу" з метання вишневої кісточки з концертом топових українських Зірок. Крім цього в Донецьку вже 2 місяці триває активна рекламна кампанія. Як конкурентну перевагу не слід забувати фактор самого програмного продукту "Люкс FM". По-перше, плейліст із наймоднішою і тільки популярною музикою, що не має аналогів у Донецьку. По-друге, трендові програми "Модний тюннінґ" з Андре Таном і "Писець" - гола правда про український шоу-біз, широко відомі, особливо серед цільової аудиторії станції. А також найскандальніше ранкове шоу країни "Зарядка" з Кузьмою Скрябіним і вечірнє шоу "Фіеста". Словом, "Люкс FM" у Донецьку активно завойовує свою аудиторію. Результати не змусили себе довго чекати. Оскільки Торез розташований усього в годині їзди від Донецька, люди постійно приїздять у столицю Донбасу. Тому про радіо "Люкс FM" у Торезі вже знали, і станція моментально знайшла своїх слухачів. Також, обзавівшись окремим передавачем у Торезі, "Люкс FM" ще більше розширив географію свого мовлення на Сході. Тепер покриття радіостанції захоплює практично всю Донецьку область (Джерело: Портал "Marketing Media Review").
  • 3.07.2009 В ніч з 4-го на 5-те липня у проекті "Ніч Для Тебе", що в ефірі львівської сателітарної мережевої станції "Радіо 4U" (Львів-91.1МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Тернопіль-106.1МГц, Нововолинськ-106.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення), слухайте шокуючі факти останніх днів життя Майкла Джексона (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.07.2009 В ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.70МГц, Харків-89.3МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, а також - Інтернет-мовлення) - новий проект "Життя у стилі рок". Щодня ведучий проекту Євген Міхін розповідатиме про те, якими подіями нам запам'ятався один з минулих років та ставить рок-композицію, що вперше пролунала у той рік. Програма в ефірі щодня о 19.30 (Інформація з власних джерел).
  • 2.07.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців у конкурсі на частоти, оголошеному 28-го квітня 2009-го року. На конкурс пропонувалося 126 радіочастот, однак мовників зацікавили тільки 26 - на 100 частот не було подано жодної заявки. У конкурсі взяли участь 14 мережевих та 18 локальних телекомпаній. Найбільшу кількість частот отримало "Мюзік радіо", яке нещодавно заявило про переформатування мережі. Цій станції Нацрада віддала 4 привабливі FM-частоти в Судаку, Северодонецьку, Кам'янці-Подільському та Ніжині. Найбільшу кількість заявок - 20 - подала Національна радіокомпанія України, проте Нацрада задовольнила тільки дві з них (Гайсин Вінницької та Гайворон Кіровоградської обл.). НРКУ сплатила понад 40 тисяч гривень конкурсної застави. З них тільки 3,3 тисячі буде зараховано в оплату ліцензійного збору, решта поповнить держбюджет. Загалом співвідношення поданих заявок та отриманих ліцензій по радіомережах є таким: НРКУ 20:2; ТРК "Ера" 3:1; Радіо "Кохання" 4:0; Наше радіо 1:0; "ТОВ "Медіа-маркет" ("Хіт FM") 7:0; "Русское радіо - Україна" 6:2; ТОВ ТРК "Класик-радіо" ("Радіо Рокс") 2:2; ТОВ "Онікс" ("Мелодія") 3:0; ТРК "Клас" 1:1; "Пілот-Україна" ("Радіо Алла") 1:0; "Мюзік-радіо" 7:4; ПП Компанія "Нова хвиля", м.Новомосковськ ("Шарманка") 2:0; ЗАТ "ТРК "Лідер" ("Шансон") 8:1; АТЗТ ТРО "Раді.О", м.Одеса ("Просто раді.O") 1:1. Також на конкурс подавалися 18 місцевих компаній. З них частоти отримали 4 мовники: ДП ТРК "Центр", Сімферополь (у місті Джанкой), ТОВ ТРК "ЕфіКом", м.Долина Івано-Франківської області (у місті Долина) та ТОВ ТРК "Калуш" (на місто Калуш) отримали повноцінні ФМ-частоти, а Оратівська районна редакція радіомовлення - 3 години щодобового мовлення в мережі НРКУ у смт.Оратів Вінницької області. З 26 конкурсних частот у резерв відійшло 8. Остаточне рішення про видачу ліцензій переможцям конкурсу Нацрада ухвалить 22-го липня (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.07.2009 Сьогодні, 2-го липня, на засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення було розглянуто результати конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів, оголошеного 28-го квітня 2009 року, і визначено переможців. Ними стали (у сферы звукового радыомовлення) наступны ТРО: 1. 106.2МГц у м.Алушті, АР Крим - ЗАТ "ТРК "Лідер", м.Київ; 2. 105.5МГц у м.Джанкої, АР Крим - ДП "ТРК "Центр", м.Сімферополь АР Крим; 3. 107.6МГц у м.Судаку, АР Крим - ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ; 4. 102.5МГц у м.Гайсині Вінницької обл. - Національна радіокомпанія України, м. Київ; 5. 69.62МГц у смт.Оратові Вінницької обл. - Оратівська районна редакція радіомовлення, смт.Оратів Вінницької обл.; 6. 104.6МГц у м.Маріуполі Донецької обл. - ТОВ "ТРК "Класик Радіо", м.Київ; 7. 104.6МГц у м.Долині Івано-Франківської обл. - ТОВ "ТРК "ЕфіКом", м.Долина Івано-Франківської обл.; 8. 107.4МГц у м.Калуші Івано-Франківської обл. - ТОВ "ТРК "Калуш", м.Калуш Івано-Франківської обл.; 9. 107.2МГц у м.Гайвороні Кіровоградської обл. - Національна радіокомпанія України, м. Київ; 10. 100.7МГц у м.Знам'янці Кіровоградської обл. - ТОВ "ТРК Клас", м.Київ; 11. 90.6МГц у м.Сєверодонецьку Луганської обл. - ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ; 12. 107.5МГц у м.Кам'янець-Подільському Хмельницької обл. - ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ; 13. 107.1МГц у м.Хмельницькому - ТОВ "ТРК "Класик Радіо", м.Київ; 14. 105.4МГц у м.Жашкові Черкаської обл. - АТЗТ ТРО "Раді.О", м.Одеса; 15. 102.7МГц у м.Звенигородці Черкаської обл. - ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ; 16. 91.3МГц у м.Чернівцях - ТОВ "ТРО "Русское радио"- Україна", м.Київ; 17. 107.5МГц у м.Ніжині Чернігівської обл. - ТОВ "Мюзік радіо", м.Київ; 18. 100.3МГц у м.Прилуках Чернігівської обл. - ТОВ "ТРО "Русское радио"- Україна", м.Київ. Інші канали та частоти, що виставлялися на конкурс і на які не було подано жодної заявки або за результатами голосування не було визначено переможців, віднесені до резерву. У зв'язку з несплатою грошового внеску під конкурсну гарантію, відповідно до пункту 2 статті 26 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та конкурсних умов, до участі в конкурсі не допущені такі телерадіоорганізації: ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ; ЗАТ "Телерадіокомпанія "Лідер", м.Київ; ТОВ "ТРК "Львівська хвиля", м.Львів; ТОВ "Ніжин медіа світ", м.Ніжин Чернігівської обл.; ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса; АТЗТ "РАДІ.О", м.Одеса; ПП "Радіо-1", м.Одеса; ДП "ТРО "Довіра", м.Київ; Корпорація "Телерадіокорпорація "Контакт", с.Осташки Хмельницької обл.; Чернівецька ОДТРК, м. Чернівці (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.07.2009 В реґіонах України назріла нагальна потреба в суто місцевому радіо. Таким є один з висновків згідно результатів дослідження Олександра Чекмишева голови комітету "Рівність можливостей". Пан Чекмишев зазначив, що як і в Чернівецькій області, так і практично в усіх решта досліджуваних регіонах (зокрема Донецька, Черкаська області), серед аудиторії назрів так званий реґіональний "радіоголод". Тобто, місцева аудиторія бажає мати радіо, котре буде повністю орієнтуватися на місцеві проблеми. Також аудиторія ЗМІ, зокрема в Чернівецькій області, прагне не тільки і не стільки самої інформації, а й адекватного аналізу проблем. І хоча читачі, слухачі, глядачі та користувачі досить толерантно ставляться до "джинси", однак хотіли б, щоб журналісти та редакції працювали за визначеними правилами, етичними кодексами. 30 червня в місті Чернівці були представлені попередні результати дослідження, проведеного в рамках проекту "Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі". Остаточні ж результати обіцяють представити в другій декаді липня. Дослідження тривало протягом квітня 2009 року. Воно охопило практично весь медіа-простір Чернівецької області - кілька друкованих видань (обирали випадково), телебачення, радіо, Інтернет-ресурси. Для оцінки медіа-середовища були залучені медіа-експерти, журналісти ЗМІ, яких моніторили, топ-менеджери медіа, а також було використано результати роботи фокус-груп. Загалом, дане дослідження, згідно твердження пана Чекмишева, є першою в Україні спробою "замірити температуру хворого": визначити специфіку та статус-кво регіональних медіа та стану медіа-середовища в Україні загалом. І якщо раніше пропонувались заготовлені стандартні проекти для медіа, то тепер вже можна буде на стадії розробки проектів їх специфікувати та конкретизувати відповідно до кожного реґіону (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 2.07.2009 Національна мережа "ХІТ FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Миколаїв-91.5МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. ogg та Інтернет-мовлення 128k.) вручила приз Ксенії Симоновій, переможниці шоу "Україна має талант". Як одержати славу, визнання і мільйон гривень до 24 років? Саме цим рецептом поділилася Ксенія Симонова прямому ефірі шоу "Happy Ранок", що на хвилях "ХІТ FM". Ксенія Симонова відзначила: "У наш час, на жаль, багато хто вважає що успішність і материнство поняття несумісне. Я рада, що мій приклад це переконання спростовує. Одного разу я просто грала з дитиною в піску на пляжі, і син надихнув мене робити живі картини з піску. Важливо бути відвертим із глядачем і не соромитися казати про те, що тебе хвилює, за допомогою творчості. Багато хто з моїх приятелів вважали, що теми мої програшні, і відговорювали мене, їх показувати. Важливо працювати, скільки вистачить сил і себе не жаліти. Важливо думати не тільки про себе, а і про тих, кому потрібна допомога. Саме так у нас вийшло з однією хворою дівчинкою Нікою, заради якої ми поїхали на проект. Свій виграний мільйон я збираюся витратити на покупку житла і добродійність". У прямому ефірі ведучі і слухачі також довідалися про те, що пісок, з яким працює сама талановита дівчина країни, - спеціальний вулканічний і дуже дорогий (1000 у.о. за трилітрову банку!). Для його придбання Ксенія з чоловіком продали свої мобільні телефони. Здавалося б, про що ще мріяти Ксенії? Українська мільйонерка була за кордоном тільки один раз, і то в дитинстві. І тому радіостанція "ХІТ FM" вручила їй спеціальний приз від слухачів - путівку на 2 тижні до країни сонця і піску - Єгипту. По поверненню з туру в Єгипет Ксенія обов'язково ще раз прийде в ефір "ХІТ FM", щоб розповісти, як вона відпочила, які нові емоції отримала, яких хітів з піску чекати всім, і як змінилося її життя після участі в проекті "Україна має талант" (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР MEDIA").
  • 2.07.2009 Програми столичної станції "Радіо РОКС - Україна" знову доступні у Києві на "нижній" частоті УКХ ЧМ - 67.70МГц. Хоча прийом їх наразі нестабільний. Як нам пояснили на самій станції, наразі на передавальному центрі, що використовується для трансляції її програм, ведуться певні ремонтні роботи. У зв'язку з цим передавач на частоті 67.70МГц тимчасово працює на зниженій потужності, і можливі збої у прийомі програм. На "верхній" частоті 103.6МГц мовлення ведеться без збоїв (Власна інформація).
  • 1.07.2009 Переможцем проекту "Зоряний випускний" з мобільним оператором life:), що проходив в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Русское радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. ogg, Інтернет-мовлення 128k.), стала.... Криворізька гімназія! 26-го червня "Русское радио - Україна" подарувало випускникам-переможцям незабутнє свято! Винуватці урочистостей співали разом із зірками: групою "Пара Нормальних" і співачкою М'ятою і ніяк не хотіли їх відпускати зі сцени! DJs Будильник-Шоу розважали веселими конкурсами і створювали по-справжньому святковий настрій. А вся команда "Русское радио - Україна" від душі привітала випускників Криворізької гімназії! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.07.2009 Незабаром на слухачів столичного радіо "DJ FM" (96.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) чекатиме прем'єра нової програми. "Знай місце" - нова програма, що проведе віртуальні екскурсії головними клубами і локаціями івентів по усьому світу. Кожен випуск програми буде присвячений найвідомішим місцям, де можна відриватися і танцювати. "Знай місце" розповість про історію клубів, цікаві подробиці, гостей і резидентів, а також загляне в тонкощі організації і проведення найяскравіших яскравих фестивалів на планеті. Ваш гід по найспекотніших клубних місцях - Дмитро Чернов. Програма виходитиме в ефір щосуботи о 14.15, і з повторами у вівторок і четвер о 14.15 (Джерело: Група радіо "DJ FM" на порталі "Однокласники").
  • 1.07.2009 З 26-го червня Українська служба ВВС припинила випуск щогодинних новинних бюлетнів, які виходили в ефірі українських FM-радіостанцій, в тому числі й на хвилях івано-франківського радіо "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення). Відтак, у інформаційному мовленні радіостанції відбулися зміни. Відтепер слухайте новини інформаґенції "Західного полюсу" з понеділка по п'ятницю о 10.00, 12.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00, 18.00, 19.00 та 20.00. Інформаційно-аналітичні програми Української служби ВВС щобуднього ранку з 6.00 до 7.00 та щобуднього вечора з 21.00 до 22.00. Щоночі, з 2.30 до 3.00 - інформаційно-аналітична програма Української служби Польського радіо для закордону. Новинні бюлетні від польських колег слухайте у будні об 11.00, 13.00 та 17.30. У вихідні інформаційну картину дня так само створюватимуть журналісти Польського радіо для закордону. Їх півгодинні програми слухайте о 6.00, 11.30, 17.30 та 21.30 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.07.2009 Від сьогодні, 1-го липня, програми столичної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" зазвучали в місті Кривий Ріг. Тут Dance radio "Kiss FM" можна слухати на частоті 105.2МГц (раніше тут працювало Стильне радіо "Система" - ред.). Кривий Ріг - друге за величиною місто у Дніпропетровській області. Населення - 684,7 тисяч мешканців (за даними Міської ради). Кривий Ріг - найдовше місто України (а дехто стверджує - навіть всієї Європи), воно простягнулося з півночі на південь на відстань 126 кілометрів (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР MEDIA").
  • 1.07.2009 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 1-го липня ухвалила рішення звернутися до Президента України з проханням ветувати і повернути на доопрацювання у Верховну Раду закон "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення"", який визначає порядок розрахунку ліцензійного збору для телерадіоорганізацій. Національна рада вважає головним недоліком закону уведення єдиної формули розрахунків ліцензійного збору. "Є деяка неузгодженість із практикою застосування цих тарифів, оскільки у законі йдеться про ефірне аналогове телебачення та провайдерів програмної послуги, і ні слова про супутникове та цифрове телебачення", - зауважила член Нацради Тетяна Лебедєва. За її словами, виникає дуже складна ситуація з ліцензуванням цих видів мовлення, яка фактично паралізує роботу Національної ради. Іншою проблемою законопроекту пані Лебедєва називає дату набрання чинності документа - 1-го січня 2010-го року, оскільки до того часу компаніям нараховують величезні суми, які вони не можуть сплатити. Тому регуляторний орган пропонує перенести дату набрання чинності прийнятого Верховною Радою закону на 15-го липня 2009-го року. За словами в. о. голови Нацради Андрія Мирошніченка, є два шляхи подолання проблем з визначенням розміру ліцензійного збору: або Президент ветує і відправляє на доопрацювання ухвалений Верховною Радою закон, або Кабінет Міністрів розглядає і схвалює Методику розрахунків ліцензійного збору, яку розробила і затвердила 24 червня Національна рада. Нагадаємо, що закон "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення"" (так званий законопроект Ландика) парламент ухвалив 25-го червня. Президент Віктор Ющенко має 10 днів на те, щоб підписати закон або ветувати його (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.07.2009 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 1-го липня внесла зміни до ліцензії на радіомовлення ТОВ "ТРК "НБМ-Радіо"" (позивні "Радіо 5 - Ретро FM") у зв'язку зі зміною власників. Були: ПІІ у формі ТОВ "ТРК "НБМ"", компанія "Інтегріті Інтернешнл Холдінг Лімітед" (м.Київ), Фещук Уляна Юріївна. Стали: ПІІ у формі ТОВ "ТРК "НБМ"" - 50%, ТОВ "Радіогрупа" (м.Харків) - 50%. ТОВ "Радіогрупа" (м.Харків) є структурою групи компаній "Український медіахолдинґ". Нинішня перереєстрація є продовженням оформлення частки власності УМХ в "Радіо 5", яке до того пов'язували із головою наглядової ради Національного банку України Петрові Порошенку. Зміна власників була зареєстрована в Нацраді ще в червні 2007 року, проте УМХ оголосила про неї лише після схвалення угоди АМКУ у січні 2008-го (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.07.2009 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 1-го липня скасувала своє рішення про видачу ліцензій на мовлення на частоті 100.4МГц у Євпаторії (АР Крим). Ліцензії були видані ТОВ "Радіо Кохання", м.Київ (позивні - "L'Радіо") і ТОВ "Телевізійна компанія "Атлант - СВ"", смт.Октябрське (позивні - "Радіо Мейдан"). Однак дві радіокомпанії так і не змогли погодити сітку мовлення на одній частоті. Відтак, члени Національної ради вирішила анулювати ліцензію та забрати частоту до резерву Нацради. Подібна конфліктна ситуація була між Сумською ОДТРК та Конотопською дитячою телерадіоорганізацією "Кон-такт", які не могли погодити сітку мовлення на одному телевізійному каналі в Конотопі Сумської області. Нацрада, у свою чергу, погрожувала їм санкцією, яку нині застосувала проти радіомовників у Криму (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.07.2009 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 1-го липня внесла зміни до трьох ліцензій ЗАТ "Наше радіо" на радіомовлення, пов'язані зі зміною програмної концепції. Концепція радіостанції замість розважально-інформаційної стала музично-розважальною. Зокрема значно зменшилася частка програм власного виробництва: було - 20 годин на добу, стало - 10 годин 18 хвилин на добу, зменшилася частка національного продукту: з 24 годин на добу до 17 годин 9 хвилин на добу, а також зросла частка іноземних програм: раніше їх не було, а стало - 6 годин 51 хвилина. Інформаційно-аналітичні та культурно мистецькі програми в ефірі також суттєво зменшилися: було - по 2 години на добу, стало - по 45 хвилин на добу. Як пояснила членам Нацради представник радіокомпанії, в умовах економічної кризи зменшилися можливості виробництва власних програм, тому станція вирішила збільшити музичне наповнення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.07.2009 На сьогоднішньому засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення року були ухвалені рішення з таких питань: 1. Про заяву ТОВ "8 ТБ", м.Київ, щодо видачі ліцензії на мовлення. 2. Про заяву ТОВ "Густав", м.Тернопіль, щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги (м.Чортків). 3. Про заяву ТОВ "Густав", м.Тернопіль, щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги (с.Велика Березовиця). 4. Про заяву ТОВ "Густав", м.Тернопіль, щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги (м.Волочиськ). 5. Про заяву ТОВ "Велтон.Телеком", м.Харків, щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги (м.Київ). 6. Про заяву ПП ТРС "Імпульс", м.Ямпіль Вінницької обл., щодо внесення змін до ліцензії на право користування каналами мовлення (НР №1969 від 20.12.2004) та видачі ліцензії провайдера програмної послуги. 7. Про заяву ТРК "Ніка" у формі МКП, с.Міжводне АР Крим, Чорноморського р-ну, щодо переоформлення ліцензії (НР № 2743 від 14.12.2006) та видачі ліцензії на мовлення. 8. Про заяву ТРК "Електа" у формі МПП, смт.Васильківка Дніпропетровської обл., щодо переоформлення ліцензії (НР №0603 від 18.12.2002) та видачі ліцензії на мовлення. 9. Про заяву КП "Калуська районна ТРО "Незалежність" Калуської районної ради", м.Калуш Івано-Франківської обл., щодо переоформлення ліцензії (НР №0547 від 27.11.2002) та видачі ліцензії на мовлення. 10. Про заяву ТОВ "ТРК "НБМ-Радіо", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0120-м від 16.02.2005). 11. Про заяву ТОВ "ТРК "Музично-Інформаційне Радіо", м.Миколаїв, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0336-м від 10.02.2006). 12. Про заяву ТОВ "ТРК "Медіа Маркет", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0276-м від 09.04.2003). 13. Про заяву ДП "ТРО "Довіра", м. Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0705-м від 03.10.2008). 14. Про заяву ТОВ "Контакт-Інформ", м.Ніжин Чернігівської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0812-м від 21.01.2009). 15. Про заяву ТОВ "ТРК "Рівне 1", м.Рівне, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0256-м від 15.11.2001). 16. Про заяву ЗАТ "Наше Радіо", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0340-м від 03.04.1997). 17. Про заяву ЗАТ "Наше Радіо", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0519-м від 31.03.2008). 18. Про заяву ЗАТ "Наше Радіо", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0815-м від 22.01.2009). 19. Про заяви ТОВ "Гамма Консалтинг", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0152-м від 20.04.2006). 20. Про заяву ТОВ "ТРК "ТВ-Сервіс", м.Хмельницький, щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0126-п від 18.06.2003). 21. Про заяву ТОВ "Рікона", м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл., щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0569-п від 01.10.2003). 22. Про заяву ТОВ "Українська Мультисервісна Мережа", м.Київ, щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0645-п від 30.01.2009). 23. Про заяву ТОВ "ТРК "Еверест", м.Вінниця, щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0651-п від 13.02.2009). 24. Про заяву ТОВ "Студія ЕФІР-ТВ", м.Маріуполь Донецької обл., щодо внесення змін до ліцензії на право користування каналами мовлення (НР №2424 від 09.12.2005) та видачі ліцензії провайдера програмної послуги. 25. Про заяву ТОВ "ХТС", м.Херсон, щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0574-п від 18.06.2002). 26. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК Міський телеканал", м.Одеса (НР №0475-м від 14.03.2008). 27. Про заяву ТОВ "ТРК Міський телеканал", м.Одеса, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0475-м від 14.03.2008). 28. Про результати планової перевірки Херсонської ОДТРК "Скіфія", м.Херсон (НР № 0390-м від 22.01.2003). 29. Про заяву Херсонської ОДТРК "Скіфія", м.Херсон, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0936-м від 30.10.2002). 30. Про заяву ТОВ "Радіо-Авто", м.Херсон, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0031-м від 09.09.2002). 31. Про доповнення до рішення Національної ради від 21.01.2009 №47 "Про заяву ЗАТ "ТРК ВІКО", м.Донецьк, щодо продовження строку дії ліцензії (НР №0943 від 11.06.2003)". 32. Про доповнення до рішення Національної ради від 25.02.2009 №324 "Про заяву ТОВ "Гамма-Консалтинг", м. Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0152-м від 20.04.2006)". 33. Про відміну рішення Національної ради від 30.03.2006 №212 "Про визначення переможця конкурсного відбору, оголошеного 27.12.2005 р., та видачу ліцензії на мовлення на частоті 100.4МГц у м.Євпаторії, АР Крим". 34. Про відміну рішення Національної ради від 26.05.2009 № 956 "Про заяву Маньківського районного центру культури і дозвілля, смт.Маньківка Черкаської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. 35. Про результати позапланової перевірки Чернівецької асоціації комерційної телекомпанії "ТВА", м.Чернівці (НР №2749 від 24.11.2006). 36. Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "ОНЮА "Академія", м.Одеса (НР №0019-м від 06.02.2002). 37. Про результати позапланової перевірки ПП "Завжди добрий продакшн", м.Київ (НР №0261-п від 15.06.2007). 38. Про результати позапланової перевірки ДКП "Екран", м.Дрогобич Львівської обл. (НР №0479-п від 19.03.2003). 39. Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Кадр-ТБ", м.Павлоград Дніпропетровської обл. (НР №0422-п від 12.03.2003). 40. Про результати позапланової перевірки ТОВ "Мережі кабельного телебачення", м.Костянтинівка Донецької обл. (НР №1080 від 23.07.2003). 41. Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "КТV-Плюс", м.Павлоград Дніпропетровської обл. (НР №2465 від 17.01.2006). 42. Про результати позапланової перевірки ТОВ "АЙТІВІ", м.Маріуполь Донецької обл. (НР №0282-п від 06.06.2007). 43. Про результати позапланової перевірки ДО "КДРТРК", м.Київ (НР №0310-м від 09.02.2006). 44. Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Континент-Сервіс", м.Павлоград Дніпропетровської обл. (НР №0359-п від 20.08.2007). 45. Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Сіверські підприємства", м.Чернігів (НР №0561-м від 09.04.2003). 46. Про результати позапланової перевірки ТОВ ТРК Фірми "СКАРТ", м.Павлоград Дніпропетровської обл. (НР №1525 від 31.03.2004). 47. Про результати планової перевірки ПП "ТК "РАІ", м.Бурштин Івано-Франківської обл. (НР №0462-м від 05.03.2008). 48. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК "Виноградів ТВ", м.Виноградів Закарпатської обл. (НР №0561 від 04.12.2002). 49. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК "6 канал", м.Горлівка Донецької обл. (НР №0419 від 13.09.2002). 50. Про результати планової перевірки ДП "ТРК "Альфа", м.Євпаторія, АР Крим (НР №0560 від 04.12.2002). 51. Про результати планової перевірки КП"Бердянська міська ТК "ТБ - Бердянськ" Бердянської міської ради", м.Бердянськ Запорізької обл. (НР №0552-м від 18.12.2002). 52. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК "Відікон", м.Суми (НР №0602-м від 15.01.2003). 53. Про результати планової перевірки КП "Редакція міської газети "Громадська думка", м.Комсомольськ Полтавської обл. (НР №0528-м від 31.03.2008). 54. Про результати планової перевірки ТОВ "ЄС Продакшен груп", м. Київ (НР №0467-м від 07.03.2008). 55. Про результати планової перевірки ЗАТ Івано-Франківська ТРК "Канал-402", м.Івано-Франківськ (НР №0505-м від 31.03.2008). 56. Про результати планової перевірки ПП "Край-інфо", смт.Чемерівці Хмельницької обл. (НР №0474-м від 11.03.2008). 57. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК "РЕАЛ ЕСТЕЙТ ТВ", м.Київ (НР №0497-м від 19.03.2008). 58. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК ЮГ", м.Бердянськ Запорізької обл. (НР №0780-м від 18.12.2002). 59. Про призначення позапланової перевірки ПП "Радіоорганізація "Львівська жінка", м.Львів, (НР №1107 від 10.09.2003). 60. Про виконання Ухвали Окружного адміністративного суду м.Києва від 15.05.09 по справі №2а-3731/09/2670. 61. Про створення багатоканальних ефірних телемереж з використання мікроретрансляторів в АР Крим. 62. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "МДК", м.Макіївка Донецької обл., про видачу ліцензії провайдера програмної послуги (м.Макіївка). 63. Про залишення без розгляду заяви ПП ВКФ "Раледа", м.Дніпропетровськ, про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0955 від 11.06.2003). 64. Про залишення без розгляду заяви ПП ТРК "Рось Телеком", м.Біла Церква Київської обл., про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №2052 від 25.01.2005). 65. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "Луганські цифрові комунікації", м.Луганськ, про видачу ліцензії на мовлення. 66. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "ТРК "100 відсотків", м.Одеса, про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0084-м від 05.03.2007). 67. Про залишення без розгляду заяви Студії "ТРК ТРК-8 м.Дзержинськ", м.Дзержинськ Донецької обл., про продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0598 від 18.12.2002). 68. Про залишення без розгляду заяви ПП ПТС "Децебал", м.Жмеринка Вінницької обл., про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0281-п від 25.03.2004). 69. Про залишення без розгляду заяви ПП ПТС "Децебал", м.Жмеринка Вінницької обл., про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0284-п від 18.07.2002). 70. Про залишення без розгляду заяви ТРО "ТРК "Краматорськ" у формі ТОВ, м.Краматорськ Донецької обл., про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0432-п від 18.07.2002). 71. Про затвердження членів Оргкомітету IX Національної телевізійної премії "Телетріумф" 2009 року. 72. Про звернення Національної ради до країн-учасниць Європейської конвенції з транскордонного телебачення. 73. Про звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України та народних депутатів України. Було перенесено розгляд таких питань: 1. Про виконання вимог ст.43 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" ТОВ "ТРК "НБМ-Радіо". 2. Про результати позапланової перевірки ПП "Медіа-Зміїв", м.Зміїв Харківської обл. (НР №0348-п від 06.08.2007). 3. Про призначення експертами (делегатами) від України у Постійному комітеті експертів Ради Європи з питань транскордонного телебачення (STANDING COMMITEE TRANSFRONTIER TV) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 1.07.2009 На засіданні 1-го липня 2009-го року Національна рада ухвалила рішення звернутися до Президента України з проханням повернути на доопрацювання у Верховну Раду України закон "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Змінами до закону передбачено врегулювати визначення розміру ліцензійного збору за видачу, переоформлення та продовження ліцензії провайдера програмної послуги з урахуванням впливу економічної кризи на фінансовий стан телерадіоорганізацій. Національна рада вважає головним недоліком цих змін уведення єдиної формули розрахунків ліцензійного збору. "Є деяка неузгодженість із практикою застосування цих тарифів, оскільки у законі йдеться про ефірне аналогове телебачення та провайдерів програмної послуги, і ні слова про супутникове та цифрове телебачення", - зауважила Тетяна Лебедєва. За її словами, виникає дуже складна ситуація з ліцензуванням цих видів мовлення, яка фактично паралізує роботу Національної ради. Іншою проблемою законопроекту Тетяна Лебедєва називає дату набрання чинності документа - 1-го січня 2010-го року. "Ми стоїмо перед загрозою втрати значної частини медіаринку, оскільки вже сьогодні більшість компаній не можуть сплатити ті фантастичні суми, які ми їм нараховуємо." Тому регуляторний орган пропонує перенести дату набрання чинності прийнятого Верховною Радою України закону на 15-те липня 2009-го року. Перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко підсумував: "Існує два шляхи подолання цих проблем, - або Президент відправляє на доопрацювання цей закон, або Кабінет Міністрів України розглядає Методику розрахунків ліцензійного збору, яку розробила і затвердила Національна рада, оскільки ця методика є найбільш компромісною, а її мета - полегшення фінансового тиску на телерадіокомпанії в умовах економічної кризи" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 1.07.2009 Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі звернулась до власників та адміністрацій телевізійних і радіомовних компаній із проханням не допускати вживання нецензурної лайки в ефірі. Текст звернення опублікований на Web-сайті моральної комісії. "Останнім часом до державних установ, відповідальних за дотримання вимог законодавства про захист суспільної моралі, надходять скарги від громадських організацій та окремих громадян щодо поширення ненормативної лексики в ефірі телебачення та радіо. Результати проведеного моніторинґу засвідчили непоодинокі випадки вживання нецензурних висловів як на центральних, так і на реґіональних каналах", - змальовують проблему автори заяви. А відтак, закликають "редакторів, ведучих та гостей студій підтримати кращі традиції української мовної культури, поважати аудиторію та не допускати вживання в ефірі лайливих та брутальних слів", а "власників медіа, підтримуючи свободу слова і творчості ЗМІ, сприяти усвідомленню суспільством відповідальності за збереження надбань попередніх поколінь українців". Нагадаємо, у квітні 2009 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на підставі висновку НЕК винесла попередження радіостанції "Європа Плюс Київ" за нецензурну лайку в ефірі (Джерело: Портал "Телекритика").

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини червня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024