Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Жовтень 2009 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

  • Радіоанонс

  • Новини вересня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.10.2009 В ефірі миколаївського радіо "O'Key FM" (100.8МГц та Інтернет-мовлення) сьогодні увечері, після 20.00, з'явилися заставки "Радіо радіо "O'Key FM" представляє - "Радіо РОКС"". Тим часом, сам ефір радіо "O'Key FM" повністю місцевий - на хвилях станції лунає музичний нон-стоп, кладений з українських та закордонних рок-композицій (Джерело: інформацію надав ).
  • 30.10.2009 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу інформацію про вакансії.
  • 30.10.2009 Столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k.) повідомляє: святкування 7-ого Дня народження станції не скасовується! Слідкуйте за ефіром Dance radio "Kiss FM" та за новинами на офіційному Web-сайті станції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.10.2009 2-го листопада на хвилях столичного радіо "DJ FM" (96.8МГц, а крім того Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) відбудеться прем'єра авторського шоу від The Maneken. Спів-ведучою програми стане Ната Томаtа - солістка відомого електронного проекту Tomato Jaws. У новому шоу, що одержало назву "Селекція", The Maneken і Ната Томаtа презентуватимуть слухачам спеціально відібрані тематичні композиції найрізноманітніших напрямків музики - від house і minimal до джазу і фанку. The Maneken: "Серед цікавих музикантів ви навряд чи знайдете когось, хто обмежує себе рамками одного стилю. На мій погляд, це скоріше ознака дурного смаку. У "Селекції" буде музика різних напрямків, але об'єднана одним настроєм. Я хочу, щоб люди, які повертаються у своїх машинах після роботи, заряджалися позитивом від нашої програми і приїжджали додому небагато щасливішими". Ната Томаtа: "Треки, які я збираюся ставити у "Селекції", не обов'язково будуть електронними. Це просто та музика, що цікава мені і якою я хочу поділитися зі слухачем. Це може бути хаус, чи джаз minimal - не важливо. Головне, щоб це була гарна, професійна робота". Радіо-шоу триватиме одну годину, в рамках якої The Maneken і Ната вестимуть власні 30-хвилинні рубрики. Окрім найактуальніших композицій у "Селекції" також анонсуватимуться найбільш значимі події у сфері танцювальної музики: фестивалі, виступи закордонних DJ, знакові клубні паті, і, звичайно ж, релізи українських електронних артистів. Радіо-шоу "Селекція" виходитиме щотижня по понеділках о 20.00 на хвилі радіо "DJ FM" - 96.8FM у столиці (Джерело: Живий журнал радіо "DJ FM").
  • 30.10.2009 Як повідомляє інтернет-портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні", відповідно до рішень Нацради з ТРМ від 30-го жовтня 2009-го року утворено нові реґіональні телемережі: Львів-ТБ, Сіті, ТВі, а також радіомережу: "Галичина FM" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 30.10.2009 Сьогодні, 30-го жовтня, в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення проходить нарада-семінар для представників Національної ради і керівників реґіональних секретаріатів на тему: "Здійснення нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями вимог Закону України "Про вибори Президента України". У заході беруть участь члени Національної ради, представники Центральної виборчої комісії України, Громадської ради при Національній раді, недержавних медійних організацій. Учасники наради-семінару обговорять такі основні теми: 1. Повноваження представників і працівників регіональних секретаріатів під час здійснення ними наглядових функцій за діяльністю телерадіоорганізацій у період проведення виборчої кампанії; 2. Порядок підготовки звіту Національної ради про дотримання компаніями визначеного законодавством порядку мовлення під час виборів. Значну увагу буде приділено питанням координації роботи представників Національної ради і керівників регіональних секретаріатів, якості проведення перевірок діяльності телерадіокомпаній, окремим аспектам виконавської дисципліни, поглибленню співпраці представників із органами місцевої влади щодо основних напрямів розбудови телерадіоінформаційного простору в областях. Розглядатимуться також питання щодо підготовки щорічних звітів представників як важливої складової звіту Національної ради про роботу в 2009-ому році (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.10.2009 Столичне "Радіо Київ 98FM" (98.0МГц, а також Інтернет-мовлення) вітає переможців акції "5 талонів у добрі руки"! Галина Вдовенко, Сергій Мазніченко, Микола Тостоварик, Сергій Гаврилов та постійний слухач "Радіо Київ 98FM" Андрій на Santa Fe - саме вони стали власниками місячних абонементів на паркування вартістю 630 гривень! Нагадаємо, що сьогодні на хвилі "Радіо Київ 98FM" відбулась щомісячна акція "5 талонів у добрі руки" - спільна ініціатива "Радіо Київ 98FM" та КП "Київтранспарксервіс". Переможці акції нагороджується місячними талонами на паркування, що дійсні у будь-якій територіальній зоні міста. Наступний розіграш паркувальних талонів відбудеться 27-го листопада. Слідкуйте за ефіром "Радіо Київ 98FM"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.10.2009 З 14-го по 17-те жовтня в Дрездені проходила 30-та зустріч членів Європейської платформи регуляторних органів (European Platform of Regulatory Authorities, EPRA), на якій були присутні представники 49 країн. Від регуляторного органу України у роботі цього міжнародного форуму взяли участь заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Плаксюк та член Національної ради Віталій Шевченко. Зі звітом української делегації можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.10.2009 Рахункова палата нарахувала, що у 2008-2009 роках Держкомтелерадіо неефективно здійснив планування видатків на виробництво телерадіопрограм за держзамовленням на суму 50,8 млн грн та на суму 112,3 млн грн використав коштів з бюджетними правопорушеннями. З них з порушенням чинного законодавства використано 75,8 млн грн, а неефективне управління бюджетними коштами та неефективні витрати склали 36,5 млн грн. Рахункова палата з 25-го травня по 24-те липня 2009-го року проводила аудит ефективності використання коштів держбюджету, виділених Держкомтелерадіо на виробництво та розповсюдження телерадіопрограм за держзамовленням у 2008-му році та I півріччі 2009-го року в Державному комітеті телебачення та радіомовлення, Національній телекомпанії України, Національній радіокомпанії України, державній телерадіокомпанії "Всесвітня служба УТР", а також у Севастопольській, Харківській, Львівській, Одеській, Донецькій та Дніпропетровській ОДТРК. Зокрема аудит встановив, що до державних контрактів на 2008 та 2009 роки незаконно включені кошти на виробництво і розповсюдження телерадіопрограм у кількості 28,5 тис. годин на суму понад 35,0 млн грн Всесвітній службі УТР (мовлення на територію Північної та Південної Америки та Австралії), НРКУ (іномовлення радіопрограм), Криворізькому міському державному об'єднанню телебачення і радіомовлення Дніпропетровської ОДТРК (радіомовлення) за відсутності у них ліцензій на відповідне мовлення. При максимальному ліцензійному обсязі мовлення 24 год/добу обсяги державного телемовлення знаходилися в межах від 14 до 20 год/добу, а обсяги державного радіомовлення - від 3 до 24 год/добу. А в ліцензіях окремих ДТРК є невідповідність сумарного обсягу програм за жанровим розподілом загальному обсягу мовлення, що потребує внесення змін до ліцензій. У 2008 році Держомтелерадіо уклав контракти з ДТРК на виконання державного замовлення з виробництва телерадіопрограм на 16,4 тис. годин менше, ніж затверджено відповідною постановою Кабміну, відтак, неефективно витрачені 17,3 млн. гривень. Окрім цього, аудитори констатували, що штатна чисельність ДТРК не залежить від обсягу державного замовлення. У п'яти вибірково взятих ДТРК встановлено, що навантаження їх творчих працівників становить менше 50% рекомендованого комітетом навантаження. При цьому на виплату зарплати у 2008 році та І півріччі 2009 року в цих ДТРК витрачено 17,6 млн. грн., що є їх неефективним використанням. Також аудит встановив, що ДТРК витрачають бюджетні кошти, передбачені на трансляцію програм держзамовлення, на трансляцію реклами та платних програм. За підсумками аудиту колегія Держкомтелерадіо ухвалила, що до 16-го листопада має бути розроблена, а до 1-го грудня подана на узгодження Кабміну нова редакція Положення про державне замовлення на виробництво і трансляцію теле- та радіопрограм (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.10.2009 27-го жовтня в.о. голови Державного комітету телебачення та радіомовлення Олег Наливайко підписав наказ, яким затвердив новий склад громадської ради при Держкомтелерадіо. Установчі збори нової громадської ради відбудуться 30-го жовтня. На них оберуть голову, заступників та секретаря громадської ради. Кількість членів громадської ради зменшилася з 33 до 24 осіб. З попереднього складу (затвердженого наказом голови в березні 2009-го року) в ній залишилися тільки двоє членів: шеф-редактор "Телекритики" Наталія Лигачова та голова центрального комітету профспілки працівників культури України Людмила Перелигіна. "Зміни у персональному складі були продиктовані тим, що діяльність попередньої громадської ради виявилася не зовсім ефективною. Останнім часом вона перебувала у стані реформування, а отже тривалий час не збиралася і не працювала. Утім, існує нагальна потреба звіряти правильність курсу державної політики в інформаційній та видавничій сферах з громадською думкою", - пояснюють у комітеті. Нагадаємо, що змінами в складі громадської ради опікувався Юрій Артеменко, який нещодавно став позаштатним радником голови Держкомтелерадіо. Як зазначав він у коментарі "Телекритиці", раду мала очолити авторитетна людина, але не штатний радник голови комітету Ігор Чабан. Склад громадської ради при Державному комітеті телебачення та радіомовлення України: 1. Амелічев Сергій Олександрович, директор кінокомпанії "Стар Медіа" (за згодою); 2. Артеменко Юрій Анатолійович, радник Голови Держкомтелерадіо (за згодою); 3. Бистрицький Євген Костянтинович, виконавчий директор Міжнародного фонду "Відродження" (за згодою); 4. Богуцький Олександр Андрійович, генеральний директор телеканалу ICTV (за згодою); 5. Большакова Ольга Юріївна, голова правління Східноєвропейського Інституту проблем медіа (за згодою); 6. Бондаренко Олена Анатоліївна, народний депутат України (Партія реґіонів) (за згодою), народний депутат України; 7. Геращенко Ірина Володимирівна, народний депутат України (Наша Україна) (за згодою); 8. Дурняк Богдан Васильович, ректор Української академії друкарства, доктор технічних наук, професор (за згодою); 9. Іванов Валерій Феліксович, президент Академії української преси (за згодою); 10. Кондратюк Олена Костянтинівна, народний депутат України (БЮТ) (за згодою); 11. Котенко Катерина Сергіївна, виконавчий директор Асоціації "Індустріальний Телевізійний Комітет" (за згодою); 12. Котюжинська Тетяна Григорівна, секретар Національної Спілки журналістів України (за згодою); 13. Лигачова-Чернолуцька Наталія Львівна, голова правління громадської організації "Телекритика", шеф-редактор інтернет-видання та журналу "Телекритика" (за згодою); 14. Малкович Іван Антонович, директор видавництва "А-ба-ба-га-ла-ма-га" (за згодою); 15. Мартиненко Олександр Владленович, директор аґенції "Інтерфакс-Україна" (за згодою); 16. Мясникова Катерина Андріївна, виконавчий директор Незалежної Асоціації мовників (за згодою); 17. Погорєлов Олексій Валерійович, генеральний директор Української Асоціації видавців періодичної преси (за згодою); 18. Перелигіна Людмила Федорівна, голова Центрального Комітету профспілки працівників культури України, член президії Федерації профспілок України (за згодою); 19. Рахманін Сергій Іванович, редактор відділу політики газети "Дзеркало тижня" (за згодою); 20. Стець Юрій Ярославович, народний депутат України (Народна самооборона) (за згодою); 21. Хобта Ярослав Петрович, президент комунікаційної групи PRT (за згодою); 22. Човган Олександр Юрійович, голова Ради Директорів Асоціації "Незалежні реґіональні видавці України" (за згодою); 23. Шевченко Тарас Сергійович, директор Інституту медіа права (за згодою); 24. Шлінчак Віктор Петрович, голова наглядової ради Інституту світової політики (за згодою). Попередній склад громадської ради: 1. Афонін Олександр Васильович, президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, голова експертної комісії з питань книговидання та бібліотечної справи Національної Ради з питань культури та духовності при Президентові України; 2. Вакуліна Олена Леонідівна, голова правління ВАТ "Видавництво "Київська правда"; 3. Вилегжаніна Тамара Ізмайлівна, генеральний директор Національної парламентської бібліотеки України, заслужений працівник культури України; 4. Гофайзен Олег Вікторович, завідувач кафедрою телебачення і радіомовлення Одеської національної академії зв'язку ім. О.С. Попова, начальник відділу ТБ ДП УНДІРТ, доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України; 5. Даниленко Віктор Михайлович, Інституту історії України, доктор історичних наук, професор, академік НАН України; 6. Заблоцький Віталій Петрович, кандидат історичних наук, доктор філософських наук, професор; 7. Каракай Юрій Васильович, народний депутат України ( Партія Регіонів), кандидат економічних наук; 8. Киричок Петро Олексійович, директор Видавничо-поліграфічного інституту НТУУ "КПІ"; 9. Кобзаренко Анастасія Степанівна, директор Національної бібліотеки України для дітей, заслужений працівник культури України; 10. Колесніченко Вадим Васильович, народний депутат України (Партія Реґіонів); 11. Кузнєцов Сергій Миколайович, голова правління ВАТ "Поліграфкнига", голова Київської обласної колегії адвокатів; 12. Лигачова-Чернолуцька Наталія Львівна, голова правління громадської організації "Телекритика", шеф-редактор інтернет-видання та журналу "Телекритика"; 13. Ложкін Борис Євгенович, президент ЗАТ "Український Медіа Холдинґ", віце-президент Української асоціації видавців періодичної преси, кандидат філологічних наук, заслужений журналіст України; 14. Лубківський Роман Мар'янович, професор кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби факультету міжнародних відносин Львівського національного університету ім. І.Франка, поет, перекладач, культуролог, громадсько-політичний діяч; 15. Ляхов Олександр Іванович, завідувач кафедрою мультимедійних систем Українського інституту підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення і преси, кандидат технічних наук, доцент; 16. Милиневська-Грищенко Ірина Леонідівна, журналіст, головний редактор ТОВ "ЧТРК"; 17. Мустафін Олексій Рафаїлович, заступник голови правління ММЦ "СТБ" з інформаційного мовлення, заслужений журналіст України; 18. Онищенко Олексій Семенович, генеральний директор Національної бібліотеки України ім. В.І.Вернадського, доктор філософських наук, професор, академік НАН України; 19. Остапенко Дмитро Іванович, генеральний директор Національної філармонії України, професор кафедри народних інструментів Національної музичної академії України ім. П.Чайковського, народний артист України; 20. Перелигіна Людмила Федорівна, голова Центрального Комітету профспілки працівників культури України, член президії Федерації профспілок України; 21. Піховшек В'ячеслав Володимирович, ТРК "Студія "1+1"", заслужений журналіст України; 22. Плотніков Олексій Віталійович, народний депутат України (Партія Реґіонів), доктор економічних наук, професор; 23. Протасенко Олександр Вікторович, директор ДВАТ "Укркнига"; 24. Ротовський Андрій Андрійович, президент Всеукраїнської громадської організації "Українська ліга зі зв'язків із громадськістю"; 25. Рожок Володимир Іванович, ректор Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського, доктор мистецтвознавства, професор, заслужений діяч мистецтв України; 26. Созановський Сергій Леонідович, голова правління АТЗТ "Українська незалежна ТВ-корпорація" (телеканал "Інтер"); 27. Суворова Людмила Вікторівна, шеф-редактор газети "Казковий вечір"; 28. Тесленко Валентин Вікторович, заступник Міністра освіти і науки України, кандидат педагогічних наук, заслужений працівник народної освіти України; 29. Ткаченко Тамара Віталіївна, кандидат технічних наук; 30. Цодіков Леонід Ілліч, президент Української асоціації видавців періодичної преси; 31. Чабан Ігор Семенович, заслужений журналіст України; 32. Чебикін Андрій Володимирович, ректор Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, керівник майстерні вільної графіки, президент Академії мистецтв України, професор, народний художник України; 33. Черній Анатолій Миколайович, технічний директор телеканалу "Інтер", заслужений працівник культури України (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.10.2009 Громадські медіа-організації Криму закликають журналістів, ЗМІ та виборчі штаби кандидатів у президенти України під час виборчої кампанії дотримуватись демократичних засад і не використовувати маніпулятивні технології, - повідомляє "Німецька хвиля". Відповідне звернення Асоціації вільних журналістів Криму, Інформаційного прес-центру та Комітету з моніторинґу свободи преси в Криму було оголошено в ході "круглого столу" "Особливості виборчої кампанії - 2010", що пройшов у Сімферополі. У ньому зазначається: досвід минулих виборчих кампаній свідчить, що мас-медіа, а отже й виборці, стикаються з обмеженнями в отриманні достовірної і об'єктивної інформації. Водночас на журналістів посилюється тиск з боку політиків і власників ЗМІ. З іншого боку, нехтуючи професійними стандартами та публікуючи "джинсу", самі медіа стають причиною недостовірного інформування суспільства про хід виборчої кампанії та її учасників. Як наслідок знижується рівень свідомого вибору громадян, створюються нерівні умови для ведення виборчої кампанії, зростає рівень корупції і заангажованості медіа. Особливо небезпечним для поліетнічного і поліконфесіонального Криму є застосування "чорних" технологій, які призводять до загострення міжнаціонаьних і міжрелігійних протиріч. Тому медіа-організації закликали політиків відмовитись від тиску на ЗМІ, а самих журналістів бути професійними, незалежними і відповідальними перед суспільством. В свою чергу, журналістські організації обіцяють інформувати громадськість про всі випадки порушення свободи слова, прав журналістів і суспільства на інформацію, а також про порушення професійних стнадартів і етики з боку медіа (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 30.10.2009 В ефірі миколаївської (100.8МГц та Інтернет-мовлення) та вінницької (101.4МГц та Інтернет-мовлення) радіостанцій, об'єднаних під спільним брендом "O'Key FM", з'явилися оголошення про те, що днями даний радіопроект припиняє своє існування. В оголошенні перераховуються імена працівників станцій - миколаївської та вінницької та висловлюється сподівання на зустріч в ефірі інших ЗМІ. У суботу, 31-го жовтня, в ефірах миколаївської та вінницької студії "O'Key FM" зустрічайте усіх ді-джеїв згаданих станцій, що спробують сказати своїм слухачам все те, що вони, можливо, не встигли сказати за час існування цих станцій (Власна інформація).
  • 29.10.2009 Завтра, 30-го жовтня, в ефірі столичного "Радіо Київ 98FM" (98.0МГц, а також Інтернет-мовлення) відбудеться черговий розіграш місячних абонементів на паркування в рамках акції "5 талонів у добрі руки". Акція є спільним заходом "Радіо Київ 98FM" та КП "Київтранспарксервіс", яка вже понад рік триває на хвилях першої міської радіостанції. Для того, щоб стати власником місячного абонементу на паркування вартістю 630 гривень та паркуватись у будь-якій територіальній зоні міста впродовж цілого листопада, необхідно з 7-ї до 11-ї години, після заклику ведучого, зателефонувати за номером (044)-454-00-33, повідомити про пробку, відповісти на дуже просте запитання щодо правил паркування у Києві та отримати свій талон! Тож, заощаджуйте свої гроші та станьте одним з п'яти щасливчиків-власників паркувального талону! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.10.2009 Сьогодні, 28-го жовтня, відбулася прес-конференція Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на тему: "Національна рада і дотримання телерадіоорганізаціями чинного законодавства під час виборів Президента України". Головні моменти - прагнення до прозорості процесу моніторинґу телерадіокомпаній, захист теле і радіомовників від політичного тиску та інціатива створення Експертної ради в якості дорадчого органу. Так, перший заступник голови Нацради Андрій Мирошніченко зазначив, що офіційний моніторинґ теле- і радіо організацій щодо дотримання виборочого законодавства може здійснювати лише Нацрада і його головне завдання - контролювати і захищати телекомпанії, а також допомагати доводити правду у випадку судових справ. Начальник юридичного управління апарату Нацради Михайло Пушкаренко зазначив, що згідно закону, представники Нацради здійснюють нагляд і сповіщають про порушення. "Ми прагнемо максимально відкрито і прозоро брати участь у цьому процесі, щоб не виникало інсинуацій...", - зазначив він. Разом з тим, закон не наділив Нацраду правом звертатися до суду у разі порушень. Тетяна Лебедєва, член Нацради, повідомила про створення Експертної ради - такий орган існував під час парламентських парламентських виборів, існуватиме він і під час президентської кампанії 2009-2010. За словами Тетяни Лебєдєвой, рішення про утворення Експертної ради було ухвалено сьогодні на засіданні Нацради, отже, .де факто Рада існує і жодних додаткових нормативних підстав для її існування не потрібно. Тепер Нацрада чекає лише на відгук ЦВК (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 28.10.2009 Опівночі, з 29-го на 30-те жовтня, ді-джей №1 в Латвії Богдан Таран вперше вийде в ефір столичної радіостанції радіо "DJFM" (96.8МГц, а крім того Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) зі своїм авторським щотижневим радіошоу про танцювальну музику "Dance Box". У квітні 2009-го року виповнилося 11 років з моменту, коли "Dance Box" під керівництвом беззмінного автора і ведучого Богдана Тарана уперше вийшов у латвійський радіоефір. За понад десятилітню історію радіопроект розвивався в рамках споконвічно задуманої стратегії і на сьогоднішній день служить гідом танцювальних вихідних для жителів різних країн: у програмі звучить передова електронна танцювальна музика у супроводі актуальної інформації. "На сьогоднішній день крім Латвії "Dance Box" звучить на національній станції Radius FM у Бєларусі, танцювальних радіо Megapolis FM у Молдові і DFM в Естонії, і я дуже радий ще більшому розширенню географії трансляції шоу і виходу в ефір в Україні. Здорово, що в новому реґіоні я матиму можливість говорити безпосередньо з фанами клубної музики, адже DJ FM - це танцювальне радіо, - розповідає ді-джей і продюсер Богдан Таран. - Торік я також розпочав випуск подкастів "Dance Box", популярність яких згідно зі статистикою нашого сервера, різко зросла до осені 2008-го і щомісяця додає "у вазі". Звертання до записів моїх програм і подкастів складає понад 15 тисяч разів на місяць". Богдан Таран почав роботу на радіо в 1992-му році на першій приватній станції Латвії, співробітничав з телебаченням та пресою. За роки кар'єри він став одним з лідерів руху танцювальної музики у своїй країні, очоливши національний топ ді-джеїв протягом 4-х років. У 2002-2004-му брав участь у відомому Sun Dance Music Festival в Естонії, а в 2006-му зіграв на пересувній сцені Baltic Groove Union на відродженому Love Parade у Берліні. З 2004-го очолює лейбл звукозапису Amber Muse Records. У 2008-му році виступив на розігріві першого в Балтії шоу за участю Paul Van Dyk, а також представив Латвію на Sensation White у Ризі. Із серпня минулого року Богдан Таран також випускає англомовну версію своєї програми про хаус музику "Body & Soul House Session" у Великій Британії, Іспанії та Португалії. Прем'єра двогодинного шоу Богдана Тарана "Dance Box" в ефірі радіо "DJ FM" відбудеться опівночі з 29-го на 30-те жовтня. Програма звучатиме в рамках звукової доріжки вихідних щочетверга з 24.00 до 2.00. Більш докладну інформацію про радіопроекти Богдана Тарана, їх записи та плейлісти можна знайти за адресою в Інтернеті - http://www.dancebox.net (Джерело: Живий журнал радіо "DJ FM").
  • 28.10.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення офіційно оголошує конкурс на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів (попередньо про оголошення конкурсу повідомлялося тиждень тому - ред.). Оголошення про конкурс опубліковане в газеті "Голос України", №203, середа, 28-го жовтня 2009 року (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.10.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на своєму сьогоднішньому засіданні ухвалила рішення про свою участь у виборчому процесі чергових виборів Президента України у 2009-2010 роках. Один з пунктів рішення передбачає ініціювати спільно з Центральною виборчою комісією створення Незалежної експертної ради з питань діяльності телерадіоорганізацій під час виборів, яка надаватиме фахові висновки щодо агітаційних виборчих матеріалів та спірних ситуацій у разі їх виникнення між суб'єктами виборчого процесу. Як повідомила на прес-конференції член Нацради Тетяна Лебедєва, з ініціативою створити Експертну раду до регуляторного органу звернулася Громадська рада при Нацраді. Співпрацюючи з експертами, Нацрада хоче забезпечити прозорість роботи і уникнути звинувачень у прийнятті рішень на користь одного суб'єкта виборчого процесу або однієї політичної сили. Для остаточного рішення про створення Експертної ради потрібна ще згода ЦВК. "Рішення Нацради достатньо, але ми ще почуємо відгук ЦВК. Більше нормативних підстав для створення громадської ради, я думаю, не потрібно. Вона вже створена", - пояснила пані Лебедєва нинішній статус Експертної ради. За словами пані Лебедєвої, своїх членів до Експертної ради вже запропонували Інститут масової інформації, Асоціація медіаюристів, Академія української преси, "Телекритика", Незалежна асоціація телерадіомовників, Українська асоціація видавців періодичної преси, Інститут медіаправа, Індустріальний телевізійний комітет. Найближчим часом рада має визначитися зі своїм складом і керівником. Нагадаємо, що Незалежна експертна рада з питань діяльності мас-медіа під час виборів, утворена Національною радою з питань телебачення і радіомовлення спільно з Центральною виборчою комісією, працювала під час парламентських виборів 2006 і 2007 року. У 2006 році до ради входили 12 експертів і вона надала 11 експертних оцінок та рекомендацій стосовно дискусійних питань діяльності ЗМІ. У 2007 - 14 експертів, які надали 16 оцінок. Обидва рази раду очолював директор Інституту медіаправа Тарас Шевченко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.10.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не притягатиме до відповідальності мовників під час виборів, але стежитиме за рівним доступом кандидатів до телерадіоефіру та захищатиме мовників від політичного тиску. Про це сьогодні на прес-конференції заявив в.о. голови Нацради Андрій Мирошніченко. "Національна рада під час виборчого процесу не буде здійснювати перевірки і розглядати питання щодо притягнення до відповідальності телерадіокомпаній, оскільки на цей час є спеціальна норма, передбачена законом "Про вибори...", а саме судовий розгляд таких питань. Позов до адміністративного суду може надати будь-який суб'єкт виборчого процесу - або кандидат, або ЦВК, або інший орган, визначений законом", - наголосив пан Мирошніченко. Начальник юридичного управління апарату Нацради Михайло Пушкаренко уточнив, що законодавець не наділив Нацраду повноваженнями суб'єкта виборчого процесу. Тобто Нацрада самостійно не має права подавати позов до суду про порушення з боку телерадіоорганізацій. "Ми направили на ім'я голови Вищого адміністративного суду листа з проханням, щоб місцеві адміністративні суди посприяли співпраці з нашими представниками в справах, пов'язаних зі ЗМІ", - зазначив він. Член Нацради Тетяна Лебедєва попросила ЗМІ інформувати Нацраду про будь-які випадки тиску на медіа під час виборів. На запитання інтернет-видання "Телекритика", як саме регуляторний орган захищатиме мовників від політичного тиску і які він має для цього механізми, в.о. голови Нацради відповів, що чітко визначеного механізму не існує. "Але як показує практика, нашого авторитету вистачає, щоб захищати телерадіопростір. Згадайте, як до нас звернулися телекомпанії, які зазнавали перевірок з боку податкової, прокуратури і митниці, і одного нашого звернення було достатньо, щоб такі перевірки були припинені. Так само ми можемо використовувати свій авторитет у взаємодії з іншими органами державної влади. Одна річ, коли галузь захищається сама, зовсім інша, коли на захист телекомпанії виступає конституційний орган", - зазначив Андрій Мирошніченко. Також пан Мирошніченко повідомив, що 28 жовтня регуляторний орган прийняв рішення про створення робочої групи з питань контролю за дотриманням законодавства про вибори Президента, яку очолить заступник голови Нацради Юрій Плаксюк, а до групи увійдуть Андрій Мирошніченко, Тетяна Лебедєва, Ігор Курус і представники апарату. Нацрада під час виборчої кампанії проводитиме моніторинги всіх телерадіоорганізацій силами центрального моніторингового центру та представників Нацради в областях. Робоча група щотижня доповідатиме про виявлені під час моніторингу порушення, після чого регуляторний орган інформуватиме про них Центральну виборчу комісію. Нацрада стежитиме за: 1. Опублікування ТРО інформації щодо розцінок вартості однієї хвилини (секунди) ефірного часу для розміщення матеріалів передвиборної агітації; 2. Трансляція передвиборної агітації за кошти держбюджету на каналах державного мовлення; 3. Забезпечення рівного доступу всіх кандидатів на пост Президента до аудіовізуальних ЗМІ; 4. Дотримання ТРО термінів ведення передвиборної агітації; 5. Проведення передвиборних теледебатів між кандидатами на пост Президента України; 6. Обмеження щодо ведення передвиборної агітації аудіовізуальними засобами масової інформації (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.10.2009 23-го жовтня Індустріальний телевізійний комітет подав апеляційну скаргу на постанову Окружного адміністративного суду м.Києва стосовно відмови в задоволенні ІТК адміністративного позову з оскарження мовних рекомендацій Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Про це повідомляє ІТК. 28-го вересня Окружний адміністративний суд м. Києва виніс постанову про відмову ІТК в задоволенні позовних вимог, аргументуючи свою позицію тим, що ІТК є неналежним позивачем та на ІТК не поширюється дія мовних рекомендацій Національної ради. ІТК подав позов до Окружного адміністративного суду м. Києва 10 червня 2008 року. Розгляд справи кілька разів переносили. Асоціація оскаржує мовні рекомендації, затверджені рішеннями Національної ради, оскільки вважає, що регуляторний орган не має повноважень визначати мовні питання, а це є прерогативою Верховної Ради. Нагадаємо, 26-го березня 2008-го року Нацрада прийняла рішення №580, яким встановила, що для загальнонаціонального мовлення нормативи обсягів програм і передач, підготовлених українською мовою, від загальних обсягів мовлення мають становити не менше 80% з 1-го вересня 2009-го року та не менше 85% з 1-го вересня 2010-го року. Раніше квота становила 75%. Також встановлено, що ці квоти мають бути у межах окремих часових відрізків мовлення (у прайм-таймі): в будні - з 18 год. до 24 год., у вихідні та святкові дні - з 9 год. до 24 год. (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.10.2009 На своєму сьогоднішньому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення з метою ефективного застосування норм чинних законів щодо здійснення аналізу ведення передвиборної агітації в ефірі загальнонаціональних, реґіональних та місцевих мовників ухвалила рішення про створення робочої групи для здійснення нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями виборчого законодавства та взаємодії з Центральною виборчою комісією під час чергових виборів Президента України в 2009-2010 роках. До її складу увійшли: 1. Плаксюк Ю.О., заступник голови Національної ради - керівник робочої групи; 2. Кравченко Д.В., керівник апарату Національної ради - заступник керівника робочої групи; 3. Ручка І.О., головний спеціаліст управління регіональних представників - секретар робочої групи. Члени робочої групи: 1. Мирошніченко А.А., перший заступник голови Національної ради; 2. Курус І.Ф., член Національної ради; 3. Лебедєва Т.Я., член Національної ради; 4. Кравченко Т.В., начальник відділу зв'язків із засобами масової інформації та громадськістю; 5. Сокур В.В., директор департаменту контрольно-аналітичної роботи; 6. Пушкаренко М.О., начальник юридичного управління; 7. Никоненко А.В., начальник управління організаційного забезпечення; 8. Куксова Г.В., начальник загального відділу. Національна рада щотижня заслуховуватиме короткий звіт робочої групи про висвітлення аудіовізуальними засобами масової інформації перебігу виборчої кампанії, у разі виявлення ознак порушень виборчого законодавства вживатиме відповідні заходи. Напрацювання робочої групи стануть основою Звіту про вибори, що буде підготовлений і оприлюднений Національною радою по закінченні виборчих перегонів (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.10.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, відповідно до Законів України "Про Національну раду України з питань телебачення та радіомовлення (ст. 13), "Про телебачення і радіомовлення" (ст. 70) та "Про вибори Президент України", здійснює контрольно-регулюючі функції для забезпечення суспільства рівними правами на отримання і поширення інформації через аудіовізуальні засоби масової інформації під час проведення виборчих кампаній. З цією метою Національна рада впродовж усієї виборчої кампанії проводитиме постійні моніторинґи всіх телерадіоорганізацій. Для забезпечення безперервної роботи моніторингового центру будуть задіяні працівники центрального апарату Національної ради, представники Національної ради в областях та працівники реґіональних секретаріатів. Увага контрольно-аналітичних служб Національної ради особливо зосереджуватиметься на таких питаннях дотримання телерадіоорганізаціями (ТРО) порядку мовлення під час виборів: 1. Опублікування ТРО інформації щодо розцінок вартості однієї хвилини (секунди) ефірного часу для розміщення матеріалів передвиборної агітації; 2. Трансляція передвиборної агітації за кошти Держбюджету на каналах державного мовлення; 3. Забезпечення рівного доступу всіх кандидатів на пост Президента до аудіовізуальних ЗМІ; 4. Дотримання ТРО термінів ведення передвиборної агітації; 5. Проведення передвиборних теледебатів між кандидатами на пост Президента України; 6. Обмеження щодо ведення передвиборної агітації аудіовізуальними засобами масової інформації. На забезпечення ст. 1 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", а саме: дотримання принципів законності, незалежності, об'єктивності, прозорості і доступності для громадськості, Національна рада на час виборів створила робочу групу, до якої увійшли члени Національної ради та керівники структурних підрозділів. Робоча група розглядатиме результати моніторинґів, скарги, що надходитимуть до Національної ради від суб'єктів виборчого процесу, та прийматиме ухвали в разі виявлення ознак порушень. Щотижня на початку засідання Національна рада заслуховуватиме короткий звіт про стан дотримання телерадіоорганізаціями виборчого законодавства. Ухвали робочої групи за узгодження з Національною радою будуть направлятися до ЦВК та оприлюднюватимуться для широкої громадськості. Оскільки Національна рада, відповідно до статті 12 Закону України "Про вибори Президента України", не є суб'єктом виборчого процесу, то не може оскаржувати дії чи бездіяльність засобів масової інформації, їх власників, посадових і службових осіб, творчих працівників, які порушують встановлений законом порядок діяльності ЗМІ під час виборчого процесу, до суду (ч. 2 ст. 100 зазначеного закону). Заходи, що Національна рада здійснюватиме протягом виборчої кампанії, дадуть можливість усім суб'єктам виборчого процесу отримувати об'єктивну інформацію про висвітлення аудіовізуальними засобами масової інформації перебігу виборчого процесу та у разі потреби звертатися до судових органів для вирішення спірних питань. Національна рада співпрацюватиме з громадськими та неурядовими організаціями, зокрема, з експертною радою, створеною за ініціативи Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення. Основними завданнями робочої групи та експертної ради, до складу якої входять медіа-юристи та інші відомі фахівці телерадіоінформаційної сфери, є неупереджене відстеження ознак порушень у діяльності телерадіокомпаній під час ведення передвиборної агітації. Напрацювання робочої групи стануть основою Звіту про вибори, який Національна рада, згідно зі статтею 16 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", підготує та оприлюднить по закінченні виборчих перегонів. Одним із пріоритетних завдань Національної ради протягом виборчого процесу буде також захист українських телерадіомовників від будь-якого політичного тиску (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.10.2009 28-го жовтня о 13-ій годині в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення відбудеться прес-конференція на тему: "Національна рада і дотримання телерадіоорганізаціями чинного законодавства під час виборів Президента України". У заході візьмуть участь перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко, член Національної ради Тетяна Лебедєва і начальник юридичного управління Михайло Пушкаренко. До відома ЗМІ буде доведено позицію Національної ради, якої дотримуватиметься цей регуляторний орган у сфері телерадіомовлення під час виборчої кампанії 2009-2010 року. Місце проведення прес-конференції: Київ, вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.10.2009 Одеська державна радіостанція "Чорноморська хвиля", що мовить у місті Одеса на частоті 72.92МГц, збільшує обсяги мовлення. Останнім часом мовлення триває за розкладом - 09.00-21.00 (а було - будні 09.00-21.00) (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 26.10.2009 Ужгородська радіостанція Радіо "Версія" 101.6FM (Холмець-101.6МГц) дещо змінила свій музичний формат: якщо досі в ефірі станції лунала музика у форматі Hot AC, то тепер, приблизно протягом двох тижнів, на хвилі "Версії" лунають треки з ухилом Euro Dance - як західні, так і від сучасних українських виконавців. Решта програмної політики станції лишається без змін (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.10.2009 У цю суботу, 24-го жовтня, в Seven Music Club відбудеться останній із трьох епізодів святкування Дня народження столичної радіостанції "DJFM" (96.8МГц, а крім того Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.). Нагадаємо, що 3-го і 10-го жовтня пройшли вечірки кращими клубами Києва - Forsage і Arena Dance Club, де гостями стали Spektre, Marc Fisher Den Reme, Sender, N-Code, i, Westboy, Jim Pavloff. Отже, остання з трьох епізодів вечірка називається - friends lеt's dance. А це означає, що радіо "DJFM" чекає усіх своїх друзів для того, що б весело й у теплій компанії провести цю ніч. Seven Music Club розгорне свої двері для тих, хто прийде послухати сети від топових представників клубного ді-джеїнґу. Гратимуть - Tish, Artur, Fonenman, Timo. А найкращим подарунком для гостей, слухачів, друзів і радіо "DJFM" стане ексклюзивний виступ кращого клубного вокалу України - Satory Seine. Friends lеt's dance разом з радіо "DJFM" (Джерело: Живий журнал радіо "DJ FM").
  • 23.10.2009 У неділю, 25-го жовтня, столичне "Радіо Київ 98FM" (98.0МГц, а також Інтернет-мовлення) запрошує усіх киян приєднатися до святкування Дня автомобіліста і дорожника. Весь день, починаючи з 10-ї години і до 19-ї, відбуватиметься грандіозний розіграш подарунків для автолюбителів. Телефонуйте до студії "Радіо Київ 98FM" за номером (044)-454-00-33, вітайте своїх друзів, колег або членів родини з професійним святом, освідчуйтесь у коханні своєму авто, якщо ви самі автомобіліст, та отримуйте корисні подарунки - набори засобів для догляду за автомобілем, авто-аксесуари та знижки на СТО! Це буде справжній феєрверк подарунків! І повірте - цьогорічне велике автомобільне свято на "Радіо Київ 98FM" ви запам'ятаєте надовго. Тож, не пропустіть! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.10.2009 Столична мережева станція "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц) розпочала онлайн-мовлення у всесвітній мережі Інтернет. Трансляція ведеться у стереорежимі (44kHz) зі швидкістю 128kbps за посиланням http://91.202.73.76:8080/listen.pls (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.10.2009 Незважаючи на задекларовані благі наміри, новели проекту Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо податку на політичну рекламу" (№5248) викладено юридично безграмотно. Про це заявила народний депутат, голова підкомітету з питань реклами комітету з питань свободи слова та інформації Олена Кондратюк, коментуючи зареєстрований у парламенті законопроект. Олена Кондратюк зауважує, що вже майже півтора року чекає на свій розгляд у сесійній залі законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про рекламу"" щодо ідентифікації соціальної реклами та регулювання окремих видів рекламної діяльності політичних партій та громадських організацій, котрий було розроблено Комітетом з питань свободи слова та інформації. Цей проект містить відповіді на питання ідентифікації та розмежування соціальної і політичної реклами, звужує можливості для використання засобів соціальної реклами для рекламування політичних партій, їх програм, визначає особливості реклами програм, політичних заходів (діяльності), керівників або членів політичної партії у міжвиборчий період, встановлює граничні обмеження на розмір сум, які можуть витрачатися громадянином на таку рекламу тощо. "До того ж ці питання вирішуються без немотивованого посилення податкового тиску на учасників рекламного ринку, не створюються колізії з вимогами інших законодавчих актів та не порушується внутрішня логіка Закону України "Про рекламу", у якому абсолютна більшість питань щодо функціонування політичної реклами винесені за межі його правового регулювання, а натомість детально викладені у виборчому законодавстві", - коментує народний депутат Кондратюк бажання своїх колег - ініціаторів законопроекту №5248 - ввести окреме оподаткування "політичної реклами" (від двох до п'яти відсотків від вартості послуг за розміщення такої реклами), що на їхню думку має збільшити надходження до бюджету (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.10.2009 У парламенті зареєстровано законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо податку на політичну рекламу", №5248, яким пропонується внести зміни до Закону України "Про рекламу". Зокрема ініціатори проекту (народні депутати Іван Заєць, Юрій Костенко та Ярослав Джоджик (фракція "НУ-НС")) пропонують доповнити ст.1 Закону України "Про рекламу" такими абзацами: "Політична реклама - інформація будь-якого виду, розповсюджена за допомогою рекламних засобів, яка містить відомості про дії посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування, які очолюють політичну партію (блок політичних партій), всеукраїнську громадську організацію або входять до керівних органів партії (блоку політичних партій), всеукраїнської громадської організації, народних депутатів України, осіб, прізвищами яких названі блоки політичних партій, політичні партії (блоки), а також інша інформація, розповсюджена за допомогою рекламних засобів, яка містить прізвище, ім'я, по батькові вищевказаних осіб, власні назви політичних партій (блоків політичних партій), заклики голосувати за таких осіб, політичні партії (блоки політичних партій). Не є політичною рекламою інформація, поширена відповідно до законів України про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації". Крім того народні депутати хочуть додати до Закону ст.14 "Політична реклама". "Рекламодавцем політичної реклами може бути будь-яка особа. При розміщенні політичної реклами в обов'язковому порядку надається інформація про її рекламодавця. Забороняється політична реклама, яка містить заклики, спрямовані проти основ національної безпеки України, розпалювання міжнаціональної, міжрелігійної та міжрегіональної ворожнечі", - йдеться у пояснювальній записці проекту закону. Щодо оподаткування послуг з розміщення політичної реклами, то воно має встановлюватися згідно з Декретом Кабінету Міністрів України "Про місцеві податки і збори", до якого автори законопроекту також пропонують внести зміни. А саме ч.4 ст.11 Декрету викласти в такій редакції: "Граничний розмір податку з реклами (за винятком політичної реклами) не повинен перевищувати 0,1 відсотка вартості послуг за розміщення одноразової реклами та 0,5 відсотка за розміщення реклами на тривалий час. Граничний розмір податку політичної реклами не повинен перевищувати 2 відсотків вартості послуг за розміщення одноразової реклами та 5 відсотків за розміщення реклами на тривалий час" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.10.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 21-го жовтня ухвалила рішення про оголошення нового конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів. На конкурс запропоновано 10 телевізійних каналів і 19 радіочастот. Найбільш привабливими з них є частоти 102.1МГц у Львові (потужність передавача - 100Вт, 24 год/добу) та 106.7МГц у Кіровограді (5кВт), 101.2МГц в Олександрії (100Вт), 101.2МГц у Смоліному Кіровоградської області (500Вт) - у цих трьох містах сітку мовлення доведеться ділити з місцевими мовниками, які мають врізки. Оскільки низькі частоти (УКХ-діапазон) зазвичай не є привабливими для мовників, Ігор Курус запропонував у конкурсні умови додати, що вони пропонуються і для стандарту DRM (цифрове радіо). Як пояснив на брифінгу в. о. голови Національної ради Андрій Мирошніченко, мовникам запропоновані канали і частоти, які вже виставлялися на конкурси і на які не було претендентів або щодо яких не було визначено переможця. Заяви на участь у конкурсі приймаються з 27-го листопада до 28-го грудня. Граничний термін підбиття підсумків конкурсу - 26-те лютого 2010-го року. Детально з частотами можна ознайомитися в розділі "Конкурси на радіочастоти" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.10.2009 Радіомережа "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц) наступного тижня змінює формат. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" із посиланням на генерального продюсера Business Radio Group Анатолій Євтухов. За його словами, замість джазової "MusicРадіо" стане "попсовою" станцією. "Ми робимо радіо, яке мовитиме 24 години на добу за замовленнями слухачів. Це новий формат для нас", - розповів пан Євтухов. При цьому, позивні мережі не змінюватимуть. Причину відмови від джазової спрямованості він пояснює недоцільністю існування в одному холдинґу двох станцій, що конкурують між собою. "Тримати в групі дві джазові станції немає сенсу. Ми не відмовляємося від джазу - у нас залишається "Ренесанс"", - пояснив генеральний продюсер. Зазначимо, що "MusicРадіо" володіє більшою мережею, ніж "Ренесанс". Бренд "Ренесанс" присутній у Дніпропетровську та Києві і, за словами пана Євтухова, не планує розширюватися. ТОВ "Мюзік радіо" володіє двома ліцензіями на мовлення: у Києві на частоті 101.5МГц і в Дніпропетровську на частоті 88.5МГц. У липні на конкурсі компанія виграла чотири нові частоти в Судаку, Сєвєродонецьку, Кам'янці-Подільському та Ніжині. "MusicРадіо" з 2000-го року мовила у форматі Easy Listening (легка музика). З 2004-го року компанія належала "Українському медіахолдинґу". У травні стало відомо, що Business Radio Group придбала в УМХ "MusicРадіо" і станція припиняє існування як бренд. Газеті "КоммерсантЪ" Анатолій Євтухов розповів, що на хвилях "MusicРадіо" з'явиться інформаційна станція. Однак повного переформатування не відбулося: в компанії тільки створили інформаційну службу, а в ефірі побільшало інформаційних випусків. Згодом пан Євтухов заявляв, що "MusicРадіо" не змінюватиме формату (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.10.2009 На столичному "Радіо Київ 98FM" (98.0МГц, а також Інтернет-мовлення) продовжується велике автомобільне свято - проект "День київського автомобіліста та автодорожника". У Вашій родині є автомобілісти? Тоді не забудьте їх привітати до 25-го жовтня з 12.20 до 16.20 та отримайте подарунки для Ваших рідних автолюбителів. Ви самі автомобіліст? Тоді дзвоніть на "Радіо Київ 98FM" з 07.20 до 10.20 та з 17.20 до 19.20, освідчуйтесь у коханні своїй машині, розповідайте цікаві історії, які трапилися з Вами та Вашою машинкою та отримуйте корисні набори засобів для догляду за Вашим авто! Телефон прямого ефіру "Радіо Київ 98FM" - (044)-454-00-33 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.10.2009 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 21-го жовтня переоформила ліцензію на мовлення ТОВ "Радіо "Континент"". Столичне Радіо "Континент" (94.2МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) офіційно змінило свій позивний на радіо "Ренесанс". Також змінилася структура власності компанії. Засновники радіо "Континент" були: Горинський Олександр Васильович, Соломаха Андрій Миколайович, Фещенко Артем Валерійович та ГО "Товариство незалежних журналістів" (м.Київ). Стали: Горинський Олександр Васильович - 25%, ТОВ "ТРК "Бізнес-радіо"" - 10%, Компанія "Монадо лімітед" (Кіпр) - 25% та Компанія "Терсен лімітед" - 40%. Згідно з реєстром телерадіоорганізацій, Фещенко Артем Валерійвоич є керівником ТОВ "Емпаєр Бізнес Брокерс-Україна" (телеканал "5:0" з цифрового мультиплексу МХ-4). Соломаха Андрій Миколайович - співзасновник ТОВ "Перший альтернативний телеканал А1" (телеканал A-One Ukraine) та член Громадської ради при Нацраді з ТРМ від Центру громадських ініціатив "Інформаційне суспільство". Громадська організація "Товариство незалежних журналістів" була зареєстрована 25 травня 2004 року, згідно з реєстром нині є співзасновником ТОВ "Фірма "Екран"" (провайдер програмної послуги за технологією МІТРІС). Громадська організація певний час була співзасновником вінницького кабельного оператора "Тріумф" (іншим співзасновником був Петро Порошенко; а до "Товариства незалежних журналістів" співзасновником "Тріумфу" був Владислав Лясовський - нині відповідальний секретар Нацради). Горинський Олександр Васильович був членом територіальної виборчої комісії в округу №92 на виборах Президента 2004 року від кандидата Віктора Ющенка. ТОВ "ТРК "Бізнес-радіо"" володіє ліцензією на мовленням під позивними "Бізнес-радіо". Входить до Business Radio Group, генеральним продюсером якої є Анатолій Євтухов. Згадок про кіпрські компанії, які увійшли до складу засновників, у реєстрі немає. Як уточнив в інтерв'ю інтернет-виданню "Телекритика" Анатолій Євтухов, радіо "Континент" уже рік входить до його групи, однак тільки зараз змогло переоформити власність. Нинішня спроба радіо "Континент" переоформити структуру власності та позивні не перша. 16-го червня Нацрада внесла ці зміни до ліцензії (у рішенні точно не було зазначено, як саме змінилася структура власності), а також збільшила потужність передавача зі 100Вт до 1кВт. Однак компанія не сплатила ліцензійний збір, значний розмір якого був пов'язаний якраз зі збільшенням потужності передавача. Тому 22-го липня Нацрада скасувала рішення про переоформлення ліцензії "Континенту" через несплату збору. "Ренесанс" є брендом Business Radio Group. Коли київське радіо "Ренесанс" було переформатоване на "DJ FM", група вирішила віддати "Континенту" бренд "Ренесанс", оскільки не було можливості використовувати позивний "Континент": цей торгівельний знак уже був зареєстрований в інших галузях. ""Ренесанс" - теж гарний бренд, має таку саму концепцію джазу, що й "Континент"", - додав пан Євтухов. На сьогодні радіо "Ренесанс" присутнє в Дніпропетровську і Києві. "У Дніпропетровську проходять два джазових фестивалі, у Києві багато концертів", - аргументує вибір міст генеральний продюсер. Розширювати мережу холдинґ поки не має наміру. Якщо вирішать розширюватися, то тільки в деяких великих містах. Наприклад, за словами Анатолія Євтухова, запустити джазову станцію "дуже хочуть харків'яни". Нагадаємо, ТОВ "Радіо "Континент"" виграло на конкурсі частоту 94.2МГц у Києві у березні 2006-го року. Тоді його пов'язували із Сергієм Шолохом - президентом першого радіо "Континент" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.10.2009 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 21-го жовтня було ухвалено рішення про оголошення нового конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів та затверджено умови конкурсу. Під час брифінґу, що відбувся по закінченні засідання, перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко зауважив, що на конкурс пропонуються канали і частоти, які вже виставлялися на конкурси і на які не було претендентів, або щодо яких не було визначено переможця. Новим в умовах конкурсу є те, що Національна рада пропонує низькі частоти (УКХ) і для стандарту DRM. Оголошення про конкурс буде оприлюднено найближчим часом (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.10.2009 21-го жовтня на брифінґу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення перший заступник голови Андрій Мирошніченко, серед інших, відповів на запитання журналістів щодо проведення перевірок під час виборчого процесу. За його словами неможливо без змін до чинного законодавства поставити під сумнів легітимність чи заборонити такі перевірки. "Національна рада - незалежний орган, який має певні функції. І ми будемо їх виконувати", - наголосив він. Пріоритетним завданням регуляторного органу під час виборчих перегонів Андрій Мирошніченко вважає унеможливлення будь-якого політичного тиску на телерадіокомпанії. "Національна рада неодноразово відстоювала свою позицію не тільки регуляторного органу, а й захисника галузі", - сказав Андрій Мирошніченко. Також перший заступник голови Національної ради висловив готовність співпрацювати із засобами масової інформації щодо забезпечення прозорості виборчого процесу та недопущення політичного тиску і цензури (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.10.2009 Громадська рада при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення звернулася до регуляторного органу з ініціативою про створення Експертної ради з питань діяльності засобів масової інформації під час виборів. У середу, 21-го жовтня, на брифінґу Національної ради цю ситуацію прокоментувала член Національної ради Тетяна Лебедєва. Зокрема, вона наголосила, що регуляторний орган у сфері медіа вже не вперше співпрацює з громадськістю. "За участі відомих медіа-експертів та медіа-юристів створюється експертна рада, на розгляд якої ми надаємо спірні питання, щодо яких мусимо приймати серйозні рішення. Це робиться для того, щоб Національну раду не сприймали як інструмент тиску на телерадіокомпанії або на інших суб'єктів виборчого процесу", - зауважила вона. Тетяна Лебедєва висловила сподівання, що фахова робота експертної ради допоможе Національній раді бути об'єктивною у своїх рішеннях щодо діяльності медіа під час виборчих перегонів (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.10.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення направляє до Кабінету Міністрів чергове подання про погодження розмірів штрафів. Упродовж кількох років регуляторний орган у сфері телебачення і радіомовлення не має можливості застосувати до телерадіоорганізацій, які систематично порушують норми законів чи умови власних ліцензій, одну із санкцій, передбачених чинним законодавством, а саме: стягнення штрафу. Законом України "Про телебачення і радіомовлення" регламентовано, що розмір штрафів встановлюється Національною радою за погодженням з Кабінетом Міністрів України (ч. 10 ст. 72). Національна рада неодноразово зверталася до Кабміну з приводу погодження рішення "Про встановлення розміру штрафу, що застосовується до ТРО за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення", яке було ухвалене ще 1 листопада 2006, але до сьогодні це питання залишається не вирішеним, що, своєю чергою, гальмує роботу регуляторного органу і спричиняє недоотримання в Державний бюджет коштів (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.10.2009 Чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення відбудеться 21-го жовтня о 10-ій годині. Брифінґ за участі членів Національної ради призначено на 13-ту годину (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). Під час брифінґу представників ЗМІ буде повідомлено про результати засідання та про участь Національної ради у 30-му зібранні Європейської платформи регуляторних органів, що проходило у Дрездені 15-16 жовтня і було присвячено питанням імплементації Директиви з питань аудіовізуальних послуг та змінам до Європейської конвенції про транскордонне телебачення. З порядком денним засідання можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Нацради з ТРМ. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.10.2009 Спеціально для Вас вечірній випуск вітальної програми "Кадриль", що в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "L'Радіо" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Охтирка-101.6МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Харків-107.9МГц, а також Інтернет-мовлення) з 26-го жовтня розпочинатиметься раніше. Поспішайте сказати "люблю" і передати привіт одразу після завершення робочого дня. Зустріч в ефірі "L'Радіо" - о 19.00! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.10.2009 19-го вересня в затишному одеському ресторані "Горець" відбулася тепла зустріч творця й ідейного натхненника Web-сайту "Одеса на Гудзоні" Алли Лерер, що спеціально прилетіла до Одеси з Нью-Йорка, її давніх друзів - групи "Фонтан", і одного з ведучих одеської радіостанції "Одеса-мама" (106.0МГц) Віктора Солнцева. Одного - тому що Степан Суботін і Гриша Червоний не могли залишити того вечора радіо-ефір. За тим, що відбувалося, як завжди спостерігав через об'єктив фотокамери спецкор "Одеси на Гудзоні" Андрій Прядко. Одеситка (Алла Лерер) довго готувалася до цієї зустрічі, ламаючи голову над тим, чим би здивувати щирих одеситів. І, як часто буває у таких випадках, після довгих роздумів рішення прийшло саме. Вона вручила Віктору Солнцеву годинник із логотипом радіостанції "Одеса-мама" і Web-сайту "Одеса на Гудзоні" - на знак дружби і майбутньої співпраці. Дизайн годинника було розроблено ексклюзивно на замовлення Алли спеціально для цієї зустрічі. Віктор Солнцев, у свою чергу, запросив одеситку та її спецкора в гості у саме серце прямого ефіру - на радіостанцію. Алла та Андрій, звичайно ж, прийняли пропозицію і вже 21-го вересня друзі і колеги знову побачилися, але вже на радіостанції. Представники "Одеси на Гудзоні" застали своїх колег Степана Суботіна, Григорія Червоного і Віктора Солнцева у самому розпалі роботи. З дозволу генерального директора радіо "Одеса-мама", Станіслава Кисельова, Андрій Прядко зміг сфотографувати панораму студії радіостанції "Одеса-мама", щоб можна було уявити, де саме створюються душевного радіо. Прийом був теплим і привітним, а зустріч - довгою та плідною. Говорили багато про що. Про фестиваль шансону "Душевна хвиля" зокрема. Обговорювали можливості і перспективи співробітництва. Після тривалих бесід з перекурами прийшли до думки про те, що радіостанції "Одеса-мама" слід розширювати кордони своєї аудиторії слухачів, а точніше робити її безмежною, транслюючи свої ефіри в інтернеті. Це дозволить шанувальникам шансону з усіх куточків світу із задоволенням слухати душевну музику на душевній хвилі. Ну і головне - Радіо "Одеса-мама" і "Одеса на Гудзоні" стали не тільки добрими друзями. Тепер на Web-сайті "Одеса на Гудзоні" завжди будуть свіжі новини не тільки про рідну Одесу, але і про її душевне радіо, а слухачі душевного радіо напевно довідаються про те, що Одеса є не тільки в рідній країні, але і на Гудзоні. Хоча недарма кажуть, що не той одесит, хто в Одесі живе, а той одесит, хто Одесою живе. І якщо ти живеш Одесою, то не так вже й важливо, де вона розташована - в Україні, на Гудзоні, чи просто на улюбленій он-лайн хвилі (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.10.2009 15-16-го жовтня 2009-го року на спільне запрошення Об'єднання директорів державних органів з питань медіа Німеччини (DLM) та реґіонального управління з питань приватного телерадіомовлення і нових медіа Саксонії (SLM) у Дрездені відбувалося 30-те засідання Європейської платформи регуляторних органів (European Platform of Regulatory Authorities, EPRA). У роботі засідання брали участь делегати з 41-ї країни Європи, представники Європейської Комісії, Ради Європи та Європейської аудіовізуальної обсерваторії. Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення на цьому засіданні представляли заступник голови Юрій Плаксюк та член Національної ради Віталії Шевченко. Основними темами для обговорення стали проблеми імплементації Директиви з питань аудіовізуальних послуг та зміни до Європейської конвенції про транскордонне телебачення. Найбільшу увагу було приділено питанню "Нелінійні послуги: еволюція ринку та виклики у сфері регулювання". Учасники засідання наголошували, що ще кілька років тому послуги медіа та зв'язку розглядалися як окремі галузі, які застосовували аналогові технології. Впровадження цифрових технологій фактично призвело до стирання між ними меж, даючи можливість передавати голос, інформацію та відео через одну й ту саму платформу. Саме завдяки такому конвергентному процесу стало можливим передавати відео контент через персональний комп'ютер або мобільний телефон. Проте залишається невирішеним питання надання кінцевому споживачеві високоякісних послуг, оскільки зазвичай зображення невисокої якості й відео сигнали регулярно перериваються через обмежені можливості електронних комунікаційних мереж. Зазначалося, що вихід на міжнародний рівень мереж наступного покоління (Next Generation Networks, NGNs), які включають у себе таку широкосмугову інфраструктуру, як волоконно-оптичний кабель, остаточно завершить процес поєднання секторів медіа та зв'язку, завдяки чому один оператор буде спроможний надавати повний спектр послуг кінцевому споживачеві й працювати в режимі "one stop shop". Отже, на сьогодні NGNs - це пріоритетний напрямок розвитку і для учасників ринку, і для урядів європейських країн. Враховуючи ці структурні зміни, Директива з питань аудіовізуальних медіа послуг ставить перед регуляторами нові завдання, наголошуючи, що нові технології передачі аудіовізуальних медіа послуг вимагають відповідного пристосування регуляторів до впливу структурних змін, розповсюдження інформації, комунікаційних технологій (ІСТ) та технологічного розвитку на бізнесові моделі, особливо на фінансування комерційного мовлення, забезпечення оптимальних умов конкуренції, відповідних нормативних рамок та культурної різноманітності для європейських інформаційних технологій. Імплементація цих вимог на національному рівні та їх відповідна міждержавна координація залишаються нині головними завданнями для європейських регуляторів. Під час засідання три робочі групи одночасно обговорили питання політичної реклами, самореклами та медіа плюралізму. Однією з найбільш актуальних тем стало обговорення щодо визначення критеріїв розмежування політичної реклами та повідомлень про діяльність урядів (що може бути цікавою темою для широкої європейської громадськості), застосування особливих вимог до фінансування урядових програм (передач) та механізмів доступу до ефіру дрібніших учасників політичного процесу. Так, наприклад, у Швеції і Данії таке питання на сьогодні не є важливим. В Австрії повідомлення про діяльність уряду кваліфікується, як некомерційна реклама. У Німеччині актуальнішим є питання розмежування критеріїв соціальної реклами (реклама, що застосовується у соціальному контексті зазвичай неприбутковими організаціями) та політичної реклами. Чітко визначені критерії політичної реклами виборчим законодавством Боснії і Герцеговини. Відповідно до статті 16 закону про вибори цієї країни повідомлення про діяльність уряду або інформація щодо постійної діяльності урядовців дозволяється лише в рамках програм новин та інформаційних програм, але без згадування їхнього членства в політичних партіях, або як кандидатів у час виборів. У Великій Британії діє заборона на політичну рекламу на телебаченні й радіо повсякчас, у тому числі й у виборчий період. Така заборона не має винятків - реклама не може демонструватися, якщо повністю або частково містить політичний контекст. Критерій "політичний" чітко визначений законодавством Великої Британії (частина 321 закону про комунікації 2003): "вплив на громадську думку з будь-якого суперечливого питання, або спроба змінити будь-які політичні чи виконавчі рішення або політику і у Великобританії… ". Що стосується урядових повідомлень, то дозволяється висвітлювати не спірні питання, які становлять суспільний інтерес. Також країни-члени EPRA поділилися своїм досвідом щодо деяких аспектів самореклами. Згідно з Директивою з питань аудіовізуальних послуг (Directive 97/36/EC) самореклама - це певна форма реклами, за допомогою якої мовник просуває свій власний продукт, послуги програми або канали, хоча анонси, що містять частини програм, повинні розглядатися, як програми. Проте, самореклама - це новий і відповідно невідомий феномен і вимоги щодо неї можуть бути предметом перегляду й подальшого вивчення. Ще одна робоча група ознайомилася з методологією моніторингу медіа концентрації та медіа плюралізму. Ці теми неодноразово піднімалися на засіданнях EPRA: 2000 року в Парижі, 2002 року в Любляні, 2004 року в Стамбулі та 2007-го в Празі. На сьогодні питання моніторингу (як методології на національному та загальноєвропейському рівнях) є одним з ключових питань, які обговорюються у Раді Європи та Європейській Комісії. У листопаді 2008 року група експертів Ради Європи оприлюднила звіт про "Методологію моніторинґу медіа концентрації та різноманітності медіа контенту". Загалом моніторинг медіа плюралізму поєднує 166 показників - правових, економічних та соціальних. Кожна сфера ризику відповідає окремому виміру медіа плюралізму: плюралізму медіа власності, плюралізму медіа жанрів, культурному плюралізму, політичному плюралізму та географічному плюралізму в медіа. Крім того, сфери ризику розглядають базові (правові) гарантії для медіа сектору, такі як захист свободи слова, незалежний нагляд та медіа грамотність. Показники також охоплюють різні стадії медійного ланцюга: подача, розповсюдження та використання. Також учасники засідання обговорили проблеми практичного застосування регуляторами вимог Директиви, реєстрації та ліцензування нових аудіовізуальних медіа послуг, необхідності проведення внутрішніх і зовнішніх тренінгів для здійснення відповідної міждержавної координації та співробітництва між регуляторними органами. Наголошувалося і на необхідності вивчення та використання нового технічного обладнання та автоматизованих процесів для здійснення моніторингу аудіовізуальних медіа послуг, що надаються на web-основі, а також методології здійснення такого моніторингу (наприклад, вживати дії після надходження скарги, або здійснювати вибіркові перевірки тощо). Наступне 31-ше засідання EPRA відбудеться 5­-7 травня 2010 року в Барселоні (Іспанія) на запрошення Каталонської ради з аудіовізуальних питань (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.10.2009 Столична сателітарна мережева станція "Радіо Шарманка" (Київ-104.0МГц, Дніпропетровськ-104.0МГц, Полтава-102.7МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Харків-105.7МГц, Севастополь-89.5МГц, Одеса-90.6МГц, Мелітополь-91.0МГц, Вінниця-91.3МГц, Донецьк-99.4МГц, Бердянськ-102.1МГц, Івано-Франківськ-103.0МГц, Сімферополь-103.1МГц, Генічеськ-104.4МГц, Кременчук-107.0МГц, Черкаси-107.1МГц, Луганськ-100.4МГц, Чернігів-101.8МГц, Запоріжжя-104.5МГц, Феодосія-106.1МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k.) стверджує: "Ми стали дорослішими!". А чи пам'ятаєте ви, що таке шарманка? Адже це була не просто шухлядка з музикою... У ті далекі часи старий шарманщик приносив у двори прості і невигадливі мелодії, що радували серце і надовго осідали в пам'яті. Мелодію шарманки наспівувало все місто і, навпаки, шарманка співала лише те, що цікаве людям... "Радіо Шарманка" росте і розвивається. Колектив "Радіо Шарманка" проводить власні дослідження і вивчає світовий досвід для того, щоб стати ближче до свого слухача, якомога швидше і більш гнучко реагувати на зміни його смаків і побажань. Адже ніщо в цьому світі не стоїть на місці. Саме тому на станції було вирішено істотно урізноманітнити музичний формат. Ще зовсім нещодавно "Радіо Шарманка" збирала на своїх хвилях виключно шанувальників україно- та російськомовних пісень пострадянського періоду. А як же західні виконавці? Адже багато слухачів станції усе це просто обожнюють! Відтепер ефір "Радіо Шарманка" ще більш різноманітний. Єдине обмеження, що поставив перед собою колектив станції - "Радіо Шарманка" спеціалізуватиметься переважно на вітчизняній музиці, але не забуватиме при цьому і закордонні хіти. А от стилістичних бар'єрів на "Радіо Шарманка" не існує. І якщо завтра на перші місця в рейтинґах вийдуть композиції "дискотеки 90-х", чи, навпаки, нинішні випускники "фабрик" - усе це ви почуєте на хвилях "Радіо Шарманка"! Усе те, що люди співають на кухні чи насвистують у гаражі, - звучить в ефірі станції. Адже це те, що подобається мільйонам. Саме так! І не забувайте, що залишаючись на хвилі "Радіо Шарманка", ви завжди перебуватимете у курсі останніх новин і свіжих пліток з музичної тусовки...А якщо ви ще і привітаєте з "днем розетки" сусідку Машу із сусіднього під'їзду, через програму "Любой Каприз", - ви ще довго будете залишатися героєм свого подвір'я! Як той шарманщик, що приносив людям нові мелодії і приємні спогади... Пам'ятаєте? (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.10.2009 Донецька мережева станція "Класне радіо" (Донецьк-102.1МГц, Шахтарськ-100.2МГц, Горлівка-103.1МГц, Краматорськ-103.9МГц, Куп'янськ-101.3МГц, Ізюм-103.7МГц) відкрила власну групу у соціальній мережі "ВКонтакті". Адреса групи - http://vkontakte.ru/club5415121. В ній ви знайдете останні новини, обговорення, голосування за новинки та активне спілкування! Шукай "Класне радіо" ВКонтакті! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.10.2009 Завідувачем секретаріату комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації відповідно до розпорядження голови Верховної Ради від 13 жовтня 2009 року став Юрій Гирик. Попередній керівник секретаріату - Василь Іванина - залишив цю посаду у зв'язку з досягненням пенсійного віку. Нагадаємо, що за словами голови комітету Ганни Герман, завідувачем секретаріату мала стати колишній шеф-редактор новин НТН Ірина Милиневська. Комітет повинен був розглянути це питання після літніх канікул. Але оскільки робота комітету фактично була заблокована через відсутність кворуму, то з ініціативи голови комітету були зібрані підписи під поданням на ім'я Володимира Литвина щодо іншої кандидатури - заступника завідувача секретаріату Юрія Гирика. На думку більшості членів комітету, кандидатура Гирика була більш прохідна, ніж Милиневської. "За Юрія Гирика підписалися більшість членів комітету, в тому числі і я, - зазначив перший заступник голови Андрій Шевченко. - Ця людина має величезний досвід роботи. Він працює в цьому комітеті з 1990 року" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.10.2009 Шукаєш найкраще але постійне? Цікаве але легке? Проведи свій найкращий суботній день в компанії столичної сателітарної мережевої станції "L'Радіо" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Охтирка-101.6МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Харків-107.9МГц, а також Інтернет-мовлення), Тані Терехової та Кості Арсенюка. "Кадриль", "Weekend рекомендація", "L Формат", гарний настрій, легкий гумор і улюблена музика - субота має звучати саме так! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.10.2009 Українські телевізійники та радіоканали оприлюднили в "Урядовому кур'єрі" та "Голосі України" розцінки на ефірний час для передвиборної агітації. Секунда ефіру обійдеться кандидатам у суму від 12 копійок до 2 338,42 гривні, повідомляє Ліга.net. Зокрема, "1+1" візьме з кандидатів у президенти за секунду реклами від 235,22 грн. Рано вранці в будні до 2338,42 ввечері. Розцінки телеканалу "Інтер" коливаються від 67 грн. у найнерейтинґовіший час (3-5 година ранку) до 2667 грн. у вечірньому ефірі. Ефірна секунда "Нового каналу" обійдеться претендентам на посаду президента всього в 1 грн. за нічний ефір у будень (3-6 година ранку), а от вечірній коштуватиме дорожче - 978,39 грн. у період з 20:00 до 21:00. При цьому керівництво телекомпанії має намір двічі підвищити розцінки, і ближче до дня голосування вечір з "Новим каналом" коштуватиме кандидатам 3497,96 грн. у будень і 3466,08 грн. у вихідні дні (за секунду). Запити радіокомпаній щодо вартості ефірного часу скромніші. Так, "Русское Радио - Україна" і "ХІТ FM" встановили граничну ціну на секунду часу в 34,99 грн., радіокомпанія "Гала" - 14,2 грн., "Радіо Шарманка" - 2,9 грн., "Kiss FM" - 18 грн. Усього 12 копійок за секунду часу (з урахуванням ПДВ) попросить радіостанція "Європа FM" - така реклама буде "крутитися" на частотах радіо в Києві. Національна радіокомпанія України готова віддавати ефір під політичну рекламу максимум за 29,04 грн. Як відомо, у понеділок в Україні офіційно стартувала президентська кампанія. Вибори президента пройдуть 17 січня 2010 року (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 19.10.2009 Національна мережа "ХІТ FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, Виноградів-107.7МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) розіграє квитки на концерт Софі Елліс-Бекстор. Виграти 2 запрошувальні на концерт Софі Елліс-Бекстор, що співатиме на фестивалі Cosmopolitan Heels 24-го жовтня легко - заповнюйте заявку на участь у грі на офіційному Web-сайті станції! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.10.2009 Сьогодні, о 15.00, увімкнувши столичне "Радіо Динамо" (106.0МГц та Інтернет-мовлення), можна буде у прямому ефірі стежити за жеребкуванням плей-офф кваліфікації до фінальної частини Кубку Світу. Хід і результати події для вас прокоментують ведучий Ярослав Лодигін та гість студії Едуард Цихмейструк. Слухайте футбольну хвилю на частоті 106.0FM по Києву чи онлайн-трансляцію у всесвітній мережі Інтернет (Джерело: Блоґ "Радіо Динамо").
  • 18.10.2009 17 жовтня в газетах "Урядовий кур'єр" і "Голос України" Національна радіокомпанія України, радіо "Ера FM", "Європа FM", "L'Радіо", "Radio Nostalgie", "Сід FM" опублікували свої розцінки на розміщення передвиборної агітації кандидатів у Президенти. Вартість однієї секунди ефірного часу без урахування податків на Національній радіокомпанії України становить: а) на каналі УР-1: 05:30-06:30 - Всі - 29,04 грн., 06:30-06:40 - Всі - 61,95 грн., 06:40-06:45 - Будні - 42,59 грн., 06:50-08:10 - Неділя - 29,04 грн., 06:57-08:10 - Будні - 65,00 грн., 08:30-09:00 - Будні - 42,59 грн., 08:30-09:00 - Неділя - 29,04 грн., 09:00-10:00 - Неділя - 61,95 грн., 09:07-09:58 - Будні - 44,16 грн., 10:00-10:10 - Будні - 42,59 грн., 10:00-12:10 - Неділя - 29,04 грн., 11:00-11:15 - Будні - 29,04 грн., 11:30-11:40 - Будні - 42,59 грн., 12:07-12:30 - Будні - 35,33 грн., 12:30-12:35 - Будні - 29,04 грн., 12:00-18:00 - Неділя - 29,04 грн., 12:10-12:40 - Неділя - 42,59 грн., 13:00-13:10 - Неділя - 42,59 грн., 13:10-13:55 - Будні - 42,59 грн., 14:00-15:10 - Будні - 29,04 грн., 14:00-14:55 - Субота, неділя - 26,50 грн., 15:10-15:20 - Будні - 61,95 грн., 15:20-15:30 - Будні - 42,59 грн., 16:00-17:40 - Будні - 29,04 грн., 17:50-18:00 - Будні - 19,36 грн., 18:00-18:10 - Всі - 29,04 грн., 19:00-19:50 - Будні - 29,04 грн., 19:00-20:00 - Субота, неділя - 19,36 грн., 19:50-20:00 - Будні - 19,36 грн., 19:25-20:00 - Субота, неділя - 61,95 грн., 21:00-21:05 - Всі - 15,49 грн., 21:05-21:15 - Будні - 11,62 грн., 21:15-21:30 - Будні - 15,49 грн., 21:30-21:50 - Субота - 19,36 грн., 21:50-22:00 - Будні - 19,36 грн., 22:00-22:30 - Будні - 11,62 грн., 22:00-22:10 - Неділя - 5,81 грн., 22:25-22:45 - Субота - 11,62 грн., 22:50-23:00 - Неділя - 11,62 грн., 23:00-00:00 - Всі - 5,82 грн. б) на каналі УР-2 ("Радіо Промінь"): 05:30-06:05 - Всі - 19,36 грн., 06:05-06:30 - Всі - 29,04 грн., 06:46-06:49 - Всі - 12,97 грн., 06:54-08:18 - Всі - 14,67 грн., 08:28-09:00 - Всі - 12,97 грн., 09:00-12:00 - Всі - 29,04 грн., 12:10-12:58 - Всі - 16.77 грн., 13:05-14:00 - Всі - 18,87 грн., 14:00-16:00 - Всі - 19,36 грн., 16:00-17:05 - Всі - 15,49 грн., 17:05-17:30 - Всі - 29,04 грн., 17:45-18:30 - Всі - 11,62 грн., 18:45-18:50 - Всі - 6,30 грн., 18:58-19:59 - Всі - 4,20 грн., 20:00-20:10 - Всі - 7,74 грн., 20:10-21:00 - Всі - 29,04 грн., 21:00-21:05 - Всі - 7,74 грн., 22:00-00:00 - Всі - 5,81 грн. в) на каналі УР-3 ("Радіо Культура"): 06:00-00:00 - Всі - 5,81 грн. Вартість однієї секунди ефірного часу з урахуванням податків на ТРК "Радіо-Ера" (радіо "Ера FM") становить: 06:00-07:00 - 17,71 грн. у будні та 17,71 грн. у вихідні, 07:00-11:00 - 25,67 грн. у будні та 23,13 грн. у вихідні, 11:00-15:00 - 23,13 грн. у будні та 25,67 грн. у вихідні, 15:00-19:00 - 20,20 грн. у будні та 20,20 грн. у вихідні, 19:00-21:00 - 15,03 грн. у будні та 19,20 грн. у вихідні, 21:00-01:00 - 14,68 грн. у будні та 14,68 у вихідні. Вартість однієї секунди ефірного часу з урахуванням податків на ТОВ "ТРК "Європа плюс Київ"" (радіо "Європа FM") становить: Київ - 107.0МГц - 0,12 грн., Вінниця - 107.0МГц - 0,25 грн., Маріуполь - 106.9МГц - 0,25 грн., Хмельницький - 104.0МГц - 0,25 грн. Вартість однієї секунди ефірного часу з урахуванням податків на "L'Радіо" становить 6,36 грн. Вартість однієї секунди ефірного часу без урахування податків на ТОВ "ТРК "Ностальгія"" ("Radio Nostalgie") становить 1,43 грн. Вартість однієї секунди ефірного часу без урахування податків на радіо "Сід FM" становить 1,64 грн. (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.10.2009 15-го жовтня у газетах "Урядовий кур'єр" і "Голос України" радіостанції Всеукраїнська радіомережа "Мелодія", "Best FM", "Радіо Шансон", "Радіо Шарманка", "MusicРадіо", "Континент", "DJ FM", "Бізнес Радіо", "Русское радио - Україна", Національна мережа "ХІТ FM", Dance radio "Kiss FM", "Радіо РОКС - Україна", "GALA Радіо", "Наше радіо", "Перець FM" оприлюднили свої розцінки на розміщення передвиборної агітації кандидатів у Президенти. 1. Вартість однієї секунди ефірного часу з урахуванням податків у ТОВ "Онікс" (Всеукраїнська радіомережа "Мелодія") становить: Харків - 103.0МГц - 4,22 грн., Донецьк - 102.6МГц та 73.6МГц - 4,22 грн., Красноармійськ - 103.3МГц - 1,81 грн., Краматорськ - 106.2МГц - 1,81 грн., Дніпропетровськ - 101.5МГц - 3,31 грн., Кривий Ріг - 104.7МГц - 1,21 грн., Луганськ - 101.1МГц - 1,27 грн., Старобільськ - 104.2МГц - 0,60 грн., Одеса - 101.4МГц - 2,23 грн., Сімферополь - 100.6МГц - 2,41 грн., Запоріжжя - 107.9МГц та 71.51МГц - 1,33 грн., Мелітополь - 103.2МГц - 0,54 грн., Херсон - 104.4МГц - 0,96 грн., Миколаїв - 105.1МГц - 1,51 грн., Полтава - 105.0МГц - 0,54 грн., Кіровоград - 105.8МГц - 0,90 грн., Чернігів - 101.3МГц - 1,21 грн., Суми - 105.1МГц - 1,30 грн., Конотоп (Сумська обл.) - 107.1МГц - 0,90 грн., Львів - 107.2МГц - 3,62 грн., Рівне - 101.4МГц - 1,21 грн., Дубровиця (Рівненська обл.) - 105.3МГц - 0,48 грн., Зарічне (Рівненська обл.) - 107.1МГц - 0,48 грн., Луцьк - 105.5МГц - 1,21 грн., Ковель - 102.7МГц - 0,48 грн., Тернопіль - 104.9МГц - 1,36 грн., Хмельницький - 102.5МГц - 1,21 грн., Кам'янець-Подільський - 102.8МГц - 0,48 грн., Вся мережа - 42,21 грн. 2. Вартість однієї секунди ефірного часу з урахуванням податків у ТОВ "ТРК "Клас"" (Best FM) становить: Ясинувата (м.Донецьк) - 100.0МГц - 3,31 грн., Красноармійськ - 100.7МГц - 1,21 грн., Краматорськ - 105.7МГц - 1,50 грн., Артемівськ - 106.6МГц - 1,21 грн., Харків - 101.5МГц - 3,31 грн., Донецьк - 104.1МГц - 3,31 грн., Маріуполь - 105.8МГц - 2,71 грн., Полтава - 101.3МГц - 0,90 грн., Карлівка - 106.9МГц - 0,60 грн., Запоріжжя - 101.3МГц - 2,29 грн., Чернігів - 103.0МГц - 1,57 грн., Біла Церква - 103.8МГц - 0,60 грн., Кіровоград - 106.2МГц - 1,00 грн., Суми - 102.6МГц - 1,21 грн., Херсон - 101.9МГц - 0,96 грн., Луганськ - 90.8МГц - 1,93 грн., Сімферополь - 104.3МГц - 2,41 грн., Дубровиця - 107.5МГц - 0,60 грн., Зарічне - 104.9МГц - 0,60 грн., Мелітополь - 107.2МГц - 0,60 грн., Шостка - 107.2МГц - 0,51 грн., Апостолове - 101.8МГц - 0,40 грн., Кривий Ріг - 101.4МГц - 1,21 грн., Первомайськ (Луганська обл.) - 104.5МГц - 0,40 грн., Ізмаїл - 104.1МГц - 0,40 грн., Знам'янка - 100.7МГц - 0,40 грн., Керч - 100.7МГц - 0,54 грн., Вся мережа - 36,15 грн. 3. Вартість однієї секунди ефірного часу з урахуванням податків у ЗАТ "ТРК "Лідер"" ("Радіо Шансон") становить: 07:00-22:00 - 3,50 грн., 22:00-07:00 - 0,35 грн. 4. Вартість однієї секунди ефірного часу з урахуванням податків у ТОВ "Радіо Шарманка" ("Радіо Шарманка") становить: 07:00-22:00 - 2,90 грн., 22:00-07:00 - 0,90 грн. 5. Вартість однієї секунди ефірного часу з урахуванням податків у ТОВ "Мюзікрадіо" ("MusicРадіо") становить: 07:00-22:00 - 1,80 грн., 22:00-07:00 - 0,30 грн. 6. Вартість однієї секунди ефірного часу з урахуванням податків у ТОВ "Радіо "Континент"" ("Континент") становить: 07:00-22:00 - 1,20 грн., 22:00-07:00 - 0,15 грн. 7. Вартість однієї секунди ефірного часу з урахуванням податків у ТОВ "Українська радіогрупа" ("DJ FM")становить: 07:00-22:00 - 1,20 грн., 22:00-07:00 - 0,15 грн. 8. Вартість однієї секунди ефірного часу з урахуванням податків у ТОВ "ТРК "Бізнес-радіо"" ("Бізнес-радіо") становить: 07:00-22:00 - 1,20 грн., 22:00-07:00 - 0,15 грн. 9. Вартість однієї секунди ефірного часу без урахування податків у ТОВ "ТРО "Русское радио - Україна"" ("Русское радио - Україна") становить: 06:00-21:00 - 34,99 грн. - Знижки не надаватимуться, 21:01-06:00 - 5,39 грн. - Знижки не надаватимуться. 10. Вартість однієї секунди ефірного часу без урахування податків у ТОВ "ТРК "Медіа маркет"" ("ХIT FM") становить: 06:00-21:00 - 34,99 грн. - Знижки не надаватимуться, 21:01-06:00 - 5,39 грн. - Знижки не надаватимуться. 11. Вартість однієї секунди ефірного часу без урахування податків в Українській корпорації телебачення і радіомовлення "ЮТАР" і ПП "ТРК "Арт"" (Dance radio "Kiss FM") становить: Вся мережа - 06:00-21:00 - 18,00 грн., 21:01-06:00 - 2,00 грн. - Знижки не надаватимуться, Хмельницький - Весь день - 2,00 грн. - Знижки не надаватимуться. 12. Вартість однієї секунди ефірного часу без урахування податків у ТОВ "ТРК "Класик радіо"" і ПП "Фірма "Лямін"" ("Радіо РОКС - Україна") становить: Київ - 06:00-21:00 - 5,00 грн., 21:01-06:00 - 1,00 грн. - Знижки не надаватимуться; Харків, Хмельницький, Охтирка, Маріуполь - Весь день - 2,20 грн. - Знижки не надаватимуться. 13. Вартість однієї секунди ефірного часу без урахування податків у ЗАТ "Радіокомпанія "Гала"" ("GALA Радіо") становить: 00:00-07:00 - 8,90 грн., 07:00-11:00 - 14,20 грн., 11:00-17:00 - 8,90 грн., 17:00-20:00 - 14,20 грн., 20:00-00:00 - 8,90 грн. 14. Вартість однієї секунди ефірного часу з урахуванням податків в ЗАТ "Наше радіо" ("Наше радіо") становить: Вся мережа - 15,67 грн. 15. Вартість однієї секунди ефірного часу з урахуванням податків у ТОВ "ТРК "Столиця"" ("Перець FM") становить: Київ - 105.5МГц - 10,24 грн. (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.10.2009 Одеська державна радіостанція "Чорноморська хвиля", що мовить у місті Одеса на частоті 72.92МГц і входить до структури Одеської ОДТРК, збільшує обсяги мовлення. Останнім часом мовлення триває за розкладом будні - 09.00-21.00 (а було - будні 09.00-18.00) (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 16.10.2009 В ефірі столичної радіостанції "DJ FM" (96.8МГц, а крім того Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) незабаром з'явиться нова ведуча. Слухайте з понеділка, 20-го жовтня (Джерело: Живий журнал радіо "DJ FM").
  • 16.10.2009 Радіогрупа "ТАВР МЕДІА", що об'єднії у собі чотири мережеві станції - Національна мережа "ХІТ FM", "Русское Радио - Україна", Dance radio "Kiss FM" та "Радіо РОКС - Україна" - не просто утримує позиції по Києву, але й продовжує їх покращувати. Частка ринку радіогрупи зросла на 2% порівняно із початком року. Багато в чому це сталося завдяки стрімкому зростанню популярності радіостанції "Радіо РОКС - Україна", що за неповні півроку з моменту запуску увійшла до десятки лідерів по аудиторії середньої 15-хвилинки у Києві. У 4-ій злитій хвилі досліджень компанією "ТНС" радіоаудиторії Києва є нововведення: з'явилася категорія "інші". До неї увійшли радіостанції, які не беруть участь в організації досліджень: "МusісРадіо", "Радіо Київ", "Європа FM", "Маяк" тощо. Оскільки респонденти називають ці станції при опитуванні, вони враховуються в дослідженні. Але виділити аудиторію кожної з них не представляється можливим. Виходячи з цього, у рейтинґах популярності радіостанцій вони не рандируються (Джерело: Сайт Групи радіостанції "ТАВР МЕДІА").
  • 16.10.2009 15-го жовтня в газеті "Урядовий кур'єр" свої розцінки на розміщення політичної реклами на радіо опублікували ТОВ "ТРК "Авторадіо-Дніпро"" ("Авторадіо-Дніпро"), підприємство "Радіокомпанія "Супер-нова"" ("Народне радіо"), АТЗТ "Телерадіоорганізація "Раді.О"" ("Просто Раді.О"). Одна секунда ефірного часу з урахуванням податків на дніпропетровському "Авторадіо-Дніпро" (105.8МГц) коштує 1,70 грн, на житомирському "Народному Радіо" (104.9МГц) - 0,18 грн, на київському "Народному Радіо" (100.5МГц) - 3,92 грн, на київському "Просто Раді.О" (102.5МГц) - 3,92 грн. (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.10.2009 З ефіру харківського радіо "Фора" (105.2МГц) зникли інформаційні програми виробництва Української служби радіо "Голос России", що транслювалися тут протягом кількох останніх тижнів щодня з 13.00 до 14.00, з 15.00 до 16.00, з 18.00 до 19.00 та з 20.00 до 21.00 (Джерело: Інформацію надав Всеволод).
  • 16.10.2009 5-го і 6-го листопада столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k.) відсвяткує в Міжнародному Виставковому Центрі свій сьомий День народження! Саме так, 5-го і 6-го листопада! Протягом двох днів! Дві ночі емоцій і щастя! Хаус проти трансу. І що найприємніше - ціна на квитки не змінюється і вони діятимуть 2 дні. Апогеєм урочистостей стануть виступи діамантів сучасної хаус-музики - Axwell, Steve Angello і Sebastian Ingrosso, що відомі в усьому світі як Шведська Хаус Мафія, а також транс-диджеїв з великої літери - Richard Durand і Marcel Woods за підтримки українського топа транс-музики, свої b2b сети відіграють: Anna lee, IRA', Dima Krasnik, Ivan Ionov, ISTAR project, Air-T, Carl Linsky, Alex Newman. Цього року, усупереч всім економічним та іншим проблемам, святкування Дня народження улюбленого радіо стане ще більш яскравим і зухвалим. Вперше у своїй історії Dance radio "Kiss FM" зважилося на справді "антикризовий" хід - публіку чекає не одна вечірка, а цілих дві! Дві ночі з Dance radio "Kiss FM" - це ще більше танців, улюбленої музики і позитивного настрою. 5-го листопада The Swedish House Mafia у повному складі представить вибухонебезпечну суміш хаус-, електро- і техно-звучания. А вже наступної ночі стіни МВЦ перевірятимуться на міцність могутньою денс-атакою у виконанні всесвітньо відомих майстрів трансових ритмів - Richard Durand і Marcel Woods. Квитки продаються в усіх театральних касах Києва і кіосках Союздруку (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.10.2009 Перший віце-президент НТКУ Михайло Кобля вважає заклик Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" до Генеральної прокуратури України перевірити, як сплатили ліцензійний збір інші телерадіокомпанії, некоректним по відношенню до колег по медіабізнесу. Про це він заявив у коментарі інтернет-виданню "Телекритика". "Радіо "Мелодія" - це комерційна структура. Питання сплати чи несплати ними за ліцензію - це питання успішності чи неуспішності їх діяльності як комерційної структури, - каже Михайло Кобля. - А НТКУ - бюджетна організація. Коли в бюджеті передбачені ці витрати, то ми їх сплачуємо, якщо ні, то це утрудняє виконання наших зобов'язань перед Нацрадою". За словами першого віце-президента НТКУ, раніше плата за ліцензію для Першого національного становила приблизно 170 тисяч гривень. Цього ж року НТКУ доведеться сплатити 3 млн 200 тисяч гривень. "Це для нас значні кошти, які в бюджеті видатків з загального фонду не передбачені. Тому ми два місяці тому попросили Нацраду з питань телебачення і радіомовлення реструктуризувати цю суму, і запропонували графік погашення заборгованості. Зобов'язань по виплаті ми дотримуємося і сподіваємося, що до кінця року ми розрахуємося за ліцензію", - сказав Михайло Кобля. Зокрема у вересні і жовтні НТКУ вже сплатило по 100 тисяч, а в листопаді і грудні повинні сплатити по 1 мнл 600 тисяч гривень за кожен місяць. Назбирати ці кошти НТКУ планує з реклами кандидатів у президенти. Нагадаємо, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 29-го вересня розглянула питання 12 боржників ліцензійного збору. З них було прийнято лише одне рішення про анулювання ліцензії ("Норма-Центр", Миколаїв), решті - пролонґувала сплату збору. Тоді ж найбільшими боржниками було названо НТКУ та "НБМ-радіо". Як відомо, 2-го вересня Нацрада виконала припис Генеральної прокуратури України, згідно з якими "вжила заходи до анулювання ліцензії на мовлення НР №1372 від 29.12.2003 року, виданої АТ "Онікс"" - за несплату ліцензійного збору (4,2 млн грн). Однак "Онікс" оскаржив рішення Нацради в суді. Суд 4-го вересня прийняв ухвалу, якою призупинив рішення Нацради. А згодом, 25 вересня, постановив визнати недійсним рішення Нацради про анулювання ліцензії та частково недійсним рішення про продовження ліцензії, за яким нараховувався ліцензійний збір (із цим судовим рішенням Нацрада поки що не ознайомлена). Однак чинним залишався припис Генпрокуратури, тож 30-го вересня Нацрада констатувала факт втрати чинності ліцензії "Онікса" та виставила 15 частот радіо "Мелодія" на конкурс (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.10.2009 Мінтрансзв'язку призначило Володимира Ілащука виконувачем обов'язків керівника Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (Концерн РРТ). Як повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку, Олег Копійка, який раніше обіймав цю посаду, призначений першим заступником генерального директора Концерну РРТ. Концерн РРТ - державний оператор телерадіомовлення, радіорелейного і супутникового зв'язку. Здійснює трансляцію державних теле- і радіоканалів по всій території країни, а також супутникове мовлення в європейських країнах (Джерело: Портал "Моніторинґ ЗМІ").
  • 14.10.2009 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу інформацію про вакансії.
  • 14.10.2009 Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" вважає приписи Генеральної прокуратури України до Нацради України з питань телебачення і радіомовлення щодо анулювання ліцензії "Мелодії" таким, що суперечать законодавству, і пропонує ГПУ перевірити оплату ліцензійного збору іншими компаніями. "Генеральна прокуратура "не помітила" несплати ліцензійного збору безліччю інших телерадіокомпаній, у тому числі Національною телекомпанією України. Це один з багатьох факторів, які вказують на те, що має місце саме прямий тиск на ЗМІ з боку Генеральної прокуратури України", - відзначається в заяві компанії. Реакція ВРМ "Мелодія" зумовлена тим, що сьогодні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на власному Web-сайті оприлюднила свої рішення від 30-го вересня про оголошення конкурсу на вільні телеканали та на частоти ВРМ "Мелодія". Однак у пресі, а саме в газеті "Голос України", 9-го жовтня було опубліковане оголошення лише про конкурс на телеканали. Про радіоконкурс Нацрада не оголошувала, виконуючи ухвалу Харківського окружного адміністративного суду від 2-го жовтня. Нагадаємо, що 2-го вересня Нацрада виконала припис Генеральної прокуратури України, згідно з якими "вжила заходи до анулювання ліцензії на мовлення НР №1372 від 29.12.2003 року, виданої АТ "Онікс"" - за несплату ліцензійного збору (4,2 млн грн). Однак "Онікс" оскаржив рішення Нацради в суді. Суд 4-го вересня прийняв ухвалу, якою призупинив рішення Нацради. А згодом, 25-го вересня, постановив визнати недійсним рішення Нацради про анулювання ліцензії та частково недійсним рішення про продовження ліцензії, за яким нараховувався ліцензійний збір (із цим судовим рішенням Нацрада поки що не ознайомлена). Однак чинним залишався припис Генпрокуратури, тож 30-го вересня Нацрада констатувала факт втрати чинності ліцензії "Онікса" та виставила 15 частот ВРМ "Мелодія" на конкурс. "Своєю заявою ми вказуємо на те, що в діях прокуратури простежується вибірковий підхід, а не системний, державницький. закон є одним для всіх: якщо нашу компанію довели до стосунків з Генпрокуратурою, то аналогічні дії має бути застосовано до інших гравців ринку, які також не сплатили за ліцензію", - наголосив у коментарі інтернет-виданню "Телекритика" Ігор Хомін, виконавчий директор мережі "Мелодія" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.10.2009 Увага! З 14-го жовтня змінюється порядок міна порядку набору номерів "ефірних пейджерів" донецької сателітарної мережевої станції Розважальне радіо №1 "Best FM" (Донецьк-105.5МГц, Харків-104.0МГц, Маріуполь-102.8МГц, Київ - цифровий канал URG-2 на частоті 101.1МГц, а також Інтернет-мовлення 24k. AAC, Інтернет-мовлення 48k. AAC, Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k.). Відтепер зі стаціонарних телефонів слід набирати: Донецьк (мережа) - 0-703-521-000, Маріуполь - 0-703-53-10-28, Харків - 0-703-32-10-40. Зміни в наборі номерів пейджерів відбулися через те, що з 14-го жовтня в Україні змінюється порядок набору номерів міжміського і міжнародного телефонного зв'язку (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.10.2009 Вітальну передачу "Контакт" від столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k.) знає вся модна молодь. Програма, в якій ви маєте змогу замовляти свої улюблені композиції та вітати коханих людей. Відтепер ви можете замовити пісню прямо через cafe.beeline.ua. Для цього не потрібно надсилати платні SMS-повідомлення чи дзвонити на вічно зайняті номери. Досить зареєструватися на Web-порталі http://cafe.beeline.ua/Register.aspx і написати текст поздоровлення прямо на стіні Dance radio "KissFM" - http://kissfmua.cafe.beeline.ua/Wall.aspx. І заповнюйте свій профайл. Повідомлення від абонентів з прикольними фотками читаються у першу чергу (Джерело: "kissfmua | Блоґ").
  • 14.10.2009 Відтепер прокидатися з ранковим шоу на хвилях столичного "Radio Nostalgie" 99FM (99.0МГц, а крім того - Real Audio, Інтернет-мовлення WinAmp та Інтернет-мовлення MS MediaPlayer) стало набагато цікавіше! "Мегаполіс 180 хвилин" - ще більше рубрик, ігор і, звичайно ж, подарунків. Як завжди - чудова музика. Живіть яскравіше, виграючи квитки на різні культурні події столиці. Також ви завжди можете приєднатися до дискусії на тему ранку, послухати, що думають на цей рахунок знаменитості та інші слухачі "Radio Nostalgie" 99FM. Щоранку, з 7.00 до 10.00 на хвилі 99FM (Джерело: Портал "RadioStar").
  • 14.10.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на власному Web-сайті оприлюднила свої рішення від 30 вересня про оголошення конкурсу на вільні телеканали та на частоти Всеукраїнської радіомережі "Мелодія". На конкурс виставлені 92 телеканали з малопотужними 10-ваттними передавачами в усіх областях, Криму і місті Києві. Найбільше частот - 13 - запропоновано у Донецькій області. Заяви на участь у конкурсі приймаються з 9-го листопада до 8-го грудня. Граничний термін підбиття підсумків конкурсу - 6 лютого 2010 року. Детальніше з умовами конкурсу можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Нацради. Іншим рішенням Національна рада виставила на конкурс 15 частот радіомережі "Мелодія": 101.1МГц у м.Києві (1.0кВт), 101.5МГц у м.Дніпропетровську (1.0кВт), 103.0МГц у м.Харкові (1.0кВт), 102.6МГц у м.Донецьку (1.0кВт), 101.1МГц у м.Луганську (1.0кВт), 107.2МГц у м. Львові (1.0кВт), 101.4МГц у м.Одесі (1.0кВт), 100.6МГц у м.Сімферополі (1.0кВт), 105.0МГц у м.Полтаві (1.0кВт), 105.1МГц у м.Миколаєві (1.0кВт), 104.4МГц у м.Херсоні (1.0кВт), 103.2МГц у м.Мелітополі Запорізької обл. (1.0кВт), 66.05МГц у м.Волновасі Донецької обл. (0.1кВт), 103.3МГц у м.Красноармійську Донецької обл. (0.1кВт), 71.51МГц у м. Запоріжжі (0.1кВт). Однак у пресі, а саме в газеті "Голос України", 9-го жовтня було опубліковане оголошення лише про конкурс на телеканали. Про радіоконкурс Нацрада, не оголошувала, виконуючи ухвалу Харківського окружного адміністративного суду від 2-го жовтня. Нагадаємо, на засіданні 30-го вересня Нацрада ухвалила рішення оголосити нові конкурси на мовлення, в тому числі - конкурс на частоти АТ "Онікс" (ВРМ "Мелодія"), чия ліцензія за рішенням регуляторного органу втратила чинність. 2-го жовтня Харківський окружний адміністративний суд прийняв ухвалу, якою задовольнив клопотання "Онікса" та зупинив рішення Нацради про конкурс, заборонивши в тому числі публікацію в ЗМІ цього рішення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.10.2009 У зв'язку з відпустками та відрядженнями кількох членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення чергове засідання та брифінґ за його результатами 14-го жовтня 2009-го року не відбудуться. Про проведення наступного засідання та брифінґу буде повідомлено додатково (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.10.2009 Соціальний проект "Школа Доброти", не дуже давно створений співачкою LILU, продовжує активно розвивати свою діяльність. Цього разу співачка LILU стала ініціатором нового радіошоу, що підтримує місію проекту "Школа Доброти", а саме: виховання доброти в дітях до навколишнього світу. Проект про дітей та їхніх батьків. В ролі ведучої програми виступила сама співачка. За словами LILU, найважливіша якість у людині - не бути байдужною до людей: "Коли людина має чуйне серце, вона здатна перейнятися проблемою такої ж дитини, як і вона сама, і надати посильну допомогу - це і є найкращий внесок у майбутнє". Двері для проекту "Чарівна Скринька" люб'язно відкрила столична сателітарна мережева радіостанція "L'Радіо" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Охтирка-101.6МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Харків-107.9МГц, а також Інтернет-мовлення). Програма на "L'Радіо" проходитиме у форматі інтерактивних бесід як із простими дітьми та їхніми батьками, так і з зоряними родинами. За допомогою бесід розкриватимуться актуальні проблеми сучасного життя дітей і їхнього оточення. На кожній із передач кожен "маленький житель" матиме можливість одержати відповіді на найцікавіші питання (Джерело: Портал "Times.Ua").
  • 12.10.2009 Ось вже кілька днів поспіль в маріупольському ефірі звучить "Радіо РОКС - Україна" - станція, що орієнтується на класичний західний рок. Центр формату радіостанції складають найвідоміші рок-хіти від 60-х до 90-х років. Це радіо для тих, хто виріс на забороненій в радянські часи рок-музиці, для кого вона уособлює свободу. Свободу вибору, свободу смаку, свободу у стосунках між людьми. "Радіо РОКС - Україна" - дуже особисте. Воно - для тих, хто розуміє, що таке справжня рок-музика. Воно покликане стати дуже близьким і рідним, розуміючим і єдиним, покликане стати станцією першої і найчастіше - єдиної кнопки. "Радіо РОКС - Україна" - це станція без компромісів, чесна і правильна. Її ведучі - люди, що розуміють, про що говорять. Вони не презентують пісні розважальні та порожні. Вони - носії культури і смаку цілих поколінь шанувальників року. У програмах "Радіо РОКС - Україна" немає повчань та настанов - тільки корисна інформація. Слухачі "Радіо РОКС - Україна" - індивідуалісти, які на всі події, що відбуваються, мають власну точку зору, що найчастіше розходиться з думкою більшості. Нехай "Радіо РОКС - Україна" стане Вашим радіо. Ловіть свою хвилю в Маріуполі - FM104.6 (Джерело: 0629.com.ua - сайт міста Маріуполя).
  • 12.10.2009 Національна мережа "ХІТ FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, Виноградів-107.7МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) за доброю традицією стала партнером проекту "Танцюю для тебе-3" на телеканалі 1+1. Цієї суботи, 17-го жовтня, зірки проекту "Танцюю для тебе-3" танцюватимуть під хіти 90-х! (Джерело: Сайт Радіогрупи "ТАВР MEDIA").
  • 12.10.2009 Виконувачем обов'язків генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (РРТ) призначено Володимира Іщука. Відповідний наказ Міністерства транспорту і зв'язку №1024 був підписаний 6-го жовтня, повідомляє Концерн на своєму Web-сайті. Колишнього в. о. гендиректора Олега Копійку, який обіймав цю посаду з 3-го серпня, наказом КРРТ від 6-го жовтня призначено першим заступником генерального директора Концерну. Володимир Іщук очолював Концерн РРТ з 2002-го по 2007-ий рік. У січні 2007-го року Мінтрансзв'язку за результатами перевірки КРРТ своїм контрольно-ревізійним управлінням прийняло рішення звільнити його та призначити Анатолія Антоненка. У серпні цього року Анатолій Антоненко пішов на лікарняний, а виконувати обов'язки керівника Концерну призначили Олега Копійку. Анатолій Антоненко і досі перебуває на лікарняному (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.10.2009 Слухачі столичної онлайн-радіостанції Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) не хочуть чути передвиборчих пісень - незалежно від того, якого саме кандидата прославляє пісня. Такими є результати опитування, яке щойно закінчилося на Web-сайті "Молодого радіо". Категорично проти чути в ефірі будь-яку пісню, що пов'язана з кандидатом у Президенти висловилася переважна більшість - 58%. При цьому цікавість до передвиборчих пісень виявив лише кожен десятий (11%). Ще 7% готові чути політичну пісню, якщо вона ориґінальна та якісна. І лише 2% зголосилися хотіли б чути пісні саме свого кандидата. Слухачі колективно відмовилися чути пісні політиків навіть як оплачену рекламу - за такий варіант проголосував лише кожен п'ятий. Враховуючи ці результати, інтернет-радіостанція "Молоде радіо" не прийматиме у ротацію пісні, у яких явно, або у прихованій формі рекламується один з кандидатів на президентську посаду. Опитування про передвиборчі пісні проводилося на Web-сайті Molode.com.ua з 29-го вересня. У ньому проголосувало 123 людини, сторінка голосування має понад 500 переглядів (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.10.2009 Музичне наповлення ефіру столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Шарманка" (Київ-104.0МГц, Дніпропетровськ-104.0МГц, Полтава-102.7МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Харків-105.7МГц, Севастополь-89.5МГц, Одеса-90.6МГц, Мелітополь-91.0МГц, Вінниця-91.3МГц, Донецьк-99.4МГц, Бердянськ-102.1МГц, Івано-Франківськ-103.0МГц, Сімферополь-103.1МГц, Генічеськ-104.4МГц, Кременчук-107.0МГц, Черкаси-107.1МГц, Луганськ-100.4МГц, Чернігів-101.8МГц, Запоріжжя-104.5МГц, Феодосія-106.1МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k.) знову зазнало змін. Відтепер у плей-листі станції знову присутні (хоч і у невеликій кількості) хіти від західних груп та виконавців. Останнім часом на "Радіо Шарманка" лунала виключно музика пост-радянських виконавців - українських та російських (Власна інформація).
  • 11.10.2009 З ефіру столичної радіостанції "Бізнес Радіо" (93.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) зникла єдина у київському ефірі співаюча радіоведуча - Злата Огневич. Відповідно до оголошень, що лунають в ефірі, та інформації на фан-форумі Злати Огневич, ведуча залишила роботу в ефірі "Бізнес Радіо" та має розпочати сольну творчу кар'єру (Джерело: "Злата Огневич. Фан-форум").
  • 10.10.2009 Українське представництво італійської компанії "R.V.R. Elettronica" (виробник обладнання для теле- і радіомовлення) запрошує Вас відвідати стенд компанії "R.V.R. Elettronica" у рамках щорічної Сьомої Східноєвропейської виставки і конференції з телекомунікацій та телерадіомовлення (ЕЕВС), що відбудеться з 21-го по 23-тє жовтня за адресою: Україна, м.Київ, виставочний центр "КиївЕкспоПлаза" (вул.Салютна, 2-Б), Павільйон №1. Вхід А, В, С... Ознайомитися з програмою виставки і зареєструватися Ви можете на Web-сайті: http://www.eebc.net.ua (Джерело: Інформацію надала ).
  • 10.10.2009 З 1-го жовтня в ефірі донецького "Класного Радіо" (102.1МГц) стартувало нове ланч-шоу "Малинове масло". Не проґав! З 16.00 до 18.00 щодня по буднях! Буде смачно! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.10.2009 З 5-го жовтня в ефірі міста Конотоп Сумської області працює нова FM-радіостанція - "Експрес Радіо". Станцію створено ТОВ ТРК "Укрмаіл" і вона веде цілодобове мовлення на частоті 106.2МГц. Наразі мовлення ведеться у тестовому режимі - без програм та ведучих, лише поп-музика в режимі нон-стоп. Щодня після 22.00 - лунає клубна музика та ремікси. Також незабаром, приблизно за тиждень, в місті Конотоп має розпочатись трансляція програм столичного "Радіо ЕРА FM" на частоті 100.7МГц (Джерело: Конотопський форум).
  • 9.10.2009 Столична сателітарна мережева станція "Радіо РОКС - Україна" офіційно оголосила про початок мовлення у Донецькій області. Отже, відтепер програми "Радіо РОКС - Україна" лунатимуть у Донецьку на частоті 106.8МГц, у Краматорську - на частоті 101.7МГц та в Маріуполі на частоті 104.6МГц (Нагадаємо - з 1-го вересня станція розпочала мовлення у Донецьку та Краматорську на частотах ТОВ "Радіо FM" у технічному режимі - ред.). На черзі - запуск мовлення "Радіо РОКС - Україна" в місті Львів, де 7-го жовтня станція виграла частоту 89.1МГц (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.10.2009 На хвилях мережі "Radio 4U", яку в польської медіа-групи RMF придбала українська Business Radio Group, заговорить "Радіо Шарманка". Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" із посиланням на власника групи Анатолія Євтухова. "Радіо Шарманка" вийде в ефір щойно буде отримане рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про внесення змін до ліцензії. Переліцензування має відбутися найближчим часом. Також пан Євтухов розповів, що генеральним директором ТОВ "Телерадіокомпанія "МАН"" ("Radio 4U") став Владислав Ковтун, який нещодавно був призначений гендиректором "МюзікРадіо". Як повідомляє Захід.net, із львівського офісу ТРК "МАН" 2-го жовтня були звільнені всі співробітники (близько 20). Владислав Ковтун підтвердив "Телекритиці" цю інформацію, зазначивши, що з деякими працівниками продовжать співпрацю, але "на інших засадах". Новий менеджмент вирішив оптимізувати всі витратити. "Ми проаналізували роботу попереднього офісу. Вони випускали якісні програми, але це не був бізнес-проект. Компанія мала колосальні збитки! Тому ми вирішили, що буде ефективніше запустити мережеву станцію", - додав пан Ковтун. Також компанія відмовилася від офісу в центрі Львова розміром з офіс "Українського медіахолдинґу" в Києві на вулиці Фрунзе оренда якого, за словами пана Ковтуна, коштувала практично стільки, скільки й офісу УМХ. Нагадаємо, нещодавно Business Radio Group придбала в польської медіа-групи "RMF" мережу "Radio 4U" (компанії ТРК "МАН" і "Радіо Тернопіль"), що володіє частотами 91.1МГц у Льовові, 106.1МГц у Тернополі, 100.9МГц в Івано-Франківську та 106.8МГц у Нововолинську. Польський холдинґ пішов з України через економічну кризу та непрозорість ринку. За оцінкою експертів поляки вклали в розвиток реґіональної мережі 2 млн доларів, продавши її за 1,5 млн доларів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.10.2009 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 7-го жовтня вирішила виконати ухвалу Окружного адміністративного суду м.Києва та опублікувати свої рішення в "Офіційному віснику України". Юрист Нацради Михайло Пушкаренко пояснив, що на виконання ухвали суду "Офіційний вісник" має надрукувати ці матеріали безкоштовно. Нагадаємо, раніше Нацрада посилалася на те, що її бюджетом передбачено лише публікацію рішень на Web-сайті регуляторного органу та у "Віснику національної ради". Суд виніс ухвалу 16-го вересня 2009-го року у справі за позовом Спілки кабельного телебачення України проти Національної ради. СКТУ намагається через суд визнати нечинним 21 рішення Нацради. Відповідно до вимог ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства України суд зобов'язав опублікувати ці рішення в "Офіційному віснику України" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.10.2009 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 7 жовтня вирішила створити робочу групу з питань практичного застосування норм закону "Про внесення змін до ст. 31 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні" (закон Володимира Ландіка про ліцензійний збір). До складу робочої групи ввійшли члени Національної ради Тетяна Лебедєва (голова робочої групи), Владислав Лясовський, Віктор Понеділко та Ігор Курус, директор ліцензійно-реєстраційного департаменту Анатолій Новицький, директор департаменту контрольно-аналітичної роботи Віталій Сокур, начальник фінансово-економічного управління Микола Карпунцов, і начальник юридичного управління Михайло Пушкаренко. До робочої групи Нацрада залучить представників Міністерства фінансів України, ДП "Український державний центр радіочастот", Державного комітету телебачення та радіомовлення, Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, Незалежної асоціації телерадіомовників, асоціації "Телекомунікаційна палата України", асоціації "Укртелемережа". Нагадаємо, що внесені зміни до ст. 31 закону "Про телебачення і радіомовлення" суттєво зменшили порядок сплати та розрахунку ліцензійного збору за видачу, продовження, переоформлення і за видачу дубліката ліцензій на мовлення та ліцензій провайдера програмної послуги. Закон набуває чинності з 1 січня 2010 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.10.2009 Індустріальний телевізійний комітет і Національна асоціація телерадіомовників просить ЦВК, Нацраду та Держкомтелерадіо утриматись від перевищення повноважень і обмежитись наданням офіційних роз'яснень щодо порядку виконання положень закону про публікацію розцінок вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу в засобах масової інформації для проведення передвиборної агітації та їх застосування протягом виборчої кампанії. Про це йдеться в заяві ІТК. На думку індустріальних громадських організацій, ЗМІ мають самі визначати розцінки на політрекламу. Нагадаємо, 2 жовтня Центральна виборча комісія затвердила положення про середньозважений показник вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу в ЗМІ для проведення передвиборної агітації. Тоді як Нацрада на засіданні 23 вересня не підтримала проект ЦВК. На думку Національної ради, ця пропозиція ЦВК є вільним потрактуванням закону "Про вибори Президента України" і суперечить статті 60 цього закону, що може дати привід кандидатам оскаржувати результати виборів, посилаючись на порушення процедури підготовки до виборів. У свої заяві ІТК і НАМ звертають увагу на те, що середньозважений показник вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу розраховується з урахуванням останнього кварталу 2008 року, а не останнього кварталу року, що передує року проведення виборів Президента України, тобто 2009 року. Також, на думку індустрії, положення затверджене ЦВК, тоді як законом "Про вибори Президента України" передбачено, що воно затверджується нею разом з Нацрадою та Держкомтелерадіо. "У разі, якщо органи держави не можуть виконати покладені на них законом обов'язки через недосконалість самого закону, вони мають зробити офіційну заяву з викладенням причин, через які виконання вимог закону є неможливим та рекомендаціями щодо порядку виконання суміжних вимог закону", - йдеться з заяві ІТК і НАМ. Саме тому з огляду на неможливість розрахунку середньозваженого показника вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу, на думку комітету, ЗМІ можуть дотримуватись принципу рівності самостійно визначивши розцінки перед початком виборчої кампанії, опублікувавши ці розцінки відповідно до вимог закону та застосовуючи їх однаково щодо усіх кандидатів у президенти протягом всієї виборчої кампанії (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.10.2009 "Радіо Свобода" починає мовлення в Південній Осетії та Абхазії. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" із посиланням на джерело у київському бюро компанії. "Радіо Свобода" почне щоденне мовлення з листопада. Головною метою створення цього проекту є примирення між людьми та висвітлення різних точок зору щодо процесів у реґіоні. 60-хвилинну щоденну програму "Эхо Кавказа" готуватимуть журналісти центрального офісу "Радіо Свобода" в Празі та кореспонденти в Грузії (включаючи Південну Осетію та Абхазію) і Росії. Програма складатиметься з новин, репортажів та спілкування зі слухачами. Проект виходитиме російською мовою, його можна буде послухати на коротких хвилях щовечора та на FM-частотах. Одночасно з радіомовленням стартує і Web-сайт "Эхо Кавказа" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.10.2009 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 7-го жовтня ухвалено рішення про створення робочої групи з метою напрацювання та узагальнення пропозицій щодо практичного застосування норм Закону України "Про внесення змін до ст. 31 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні" від 25.06.2009 №1573-IV. До складу робочої групи ввійшли: Т.Лебедєва, член Національної ради - голова робочої групи; В.Лясовський, відповідальний секретар Національної ради; В.Понеділко, член Національної ради; І.Курус, член Національної ради; А.Новицький, директор ліцензійно-реєстраційного департаменту; В.Сокур, директор департаменту контрольно-аналітичної роботи; М.Карпунцов, начальник фінансово-економічного управління; М.Пушкаренко, начальник юридичного управління. Також Національна рада запросить до обговорення та участі в робочій групі представників Міністерства фінансів України, ДП "Український державний центр радіочастот", Державного комітету телебачення та радіомовлення України, Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, Незалежної асоціації телемовників, Асоціації "Телекомунікаційна палата України", Асоціації "Укртелемережа". Нагадаємо, що внесені зміни до ст. 31 Закону України регламентують порядок сплати та розрахунку ліцензійного збору за видачу, продовження, переоформлення і за видачу дубліката ліцензій на мовлення та ліцензій провайдера програмної послуги (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.10.2009 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу інформацію про вакансії.
  • 7.10.2009 Сьогодні, 7-го жовтня, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення підбивала підсумки конкурсу на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів, оголошеного 30-го липня 2009-го року. На конкурс було виставлено 85 телевізійних та 36 радіоканалів, найбільша кількість в Автономній Республіці Крим, Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Чернівецькій областях. Перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко так прокоментував перебіг конкурсних змагань: "Результати конкурсу свідчать про те, що Національна рада намагається збалансувати всі інтереси, включаючи місцеве мовлення, розвиток мереж, забезпечення державних каналів. Особливістю конкурсу є перемога на одних і тих же позиціях державних місцевих каналів і Національної радіокомпанії України. Причому це відбувалося за узгодженням сторін. На мій погляд, це є дуже конструктивним кроком, коли компанії, які представляють державне мовлення, узгоджуючи свою позицію, виступають одним таким фронтом, у хорошому розумінні слова, на конкурсі в Національній раді". Отже, у конкурсі на телевізійні канали лідером стала Державна телерадіомовна компанія "Крим", м.Сімферополь Автономної Республіки Крим, вона отримала змогу долучити до свого ресурсу 15 телевізійних каналів. 11 телеканалів отримала реґіональна телекомпанія ­ Комунальне підприємство "Львів-ТБ", м.Львів. 10 телеканалів здобуло ТОВ "Гравіс", м.Київ, що відтепер матиме змогу мовити у багатьох населених пунктах Хмельницької області. По 5 телевізійних каналів вибороли Івано-Франківське обласне телебачення "Галичина" та ТОВ "ТРК "ТелеРадіоСвіт", м.Київ. Один телевізійний канал у м.Марганці Дніпропетровської області долучило до свого ресурсу ВАТ "Телеканал "Тоніс". Щодо 8 телевізійних каналів переможця визначено не було, вони віднесені до резерву Національної ради. Щодо конкурсу на використання вільних радіоканалів переможцями визнано: Національна радіокомпанія України - 11 радіоканалів; ТОВ "ТРК "Галичина", м.Львів - 11 радіоканалів. На чотирьох радіоканалах визначено по 2 переможці: у смт.Любешеві й смт.Цумані Волинської обл. мовитимуть разом на одній частоті, узгодивши сітку мовлення, НРКУ та Волинська ОДТРК, м.Луцьк; у м.Добромилі Львівської обл. - НРКУ та Старосамбірське районне радіомовлення "Голос Прикарпаття", м.Старий Самбір Львівської обл.; у м.Сокирянах Чернівецької обл. - НРКУ та КП Сокирянської районної ради "ТРО Сокиряни", м.Сокиряни Чернівецької обл. 3 радіочастоти вибороло у конкурсі ЗАТ ТРК "Лідер", м.Київ. По одній частоті отримали ТОВ "Незалежна телерадіокомпанія "ІРТА", м.Луганськ, ТОВ "ТРК "Класик Радіо", м.Київ, ПП "Шпола УКР-Центр", м.Шпола Черкаської області. Щодо 2 радіочастот переможця визначено не було, їх віднесено до резерву Національної ради. На деякі телевізійні канали та радіочастоти взагалі заявки не надходили, вони також віднесені до резерву (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.10.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців у конкурсі на частоти, оголошеному 30 липня 2009 року. На конкурс було запропоновано 36 радіочастот, однак на дві з них (УКХ-частоти в Києві) не надійшло жодної заявки. У конкурсі взяли участь 7 загальнонаціональних та 17 реґіональних радіокомпаній. Найбільшу кількість заявок - 32 - подала Національна радіокомпанія України. Вона ж і отримала найбільшу кількість частот (15). Однак найпривабливішу FM-частоту у Львові (89.1МГц, передавач 500 Вт) отримала ТРК "Класик радіо" ("Радіо РОКС - Україна"), що входить до радіохолдинґу "Тавр". А частоти в Євпаторії (Крим), Комсомольську (Полтавська обл.) і Солоницівці (Харківська обл.) поповнять мережу радіо "Шансон". Загалом співвідношення поданих заявок та отриманих ліцензій по радіомережах є таким: Національна радіокомпанія України - 32:15; ЗАТ "Наше радіо", м.Київ - 1:0; ЗАТ "ТРК "Лідер"" ("Шансон"), м.Київ - 3:3; ТОВ "ТРК "Клас"" ("Перець FM"), м.Київ - 4:0; ТОВ "ТРО "Русское радио" - Україна"", м.Київ - 2:0; ТОВ "ТРК "Класик радіо"" ("Радіо РОКС - Україна"), м.Київ - 1:1; ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ - 1:0. Із 17 реґіональних компаній частоти отримали 6 мовників. Повноцінні FM-частоти здобули ТОВ "Незалежна телерадіокомпанія "ІРТА"", м.Луганськ (у Сєверодонецьку), ПП "Шпола УКР-ЦЕНТР", (у м.Шполі Черкаської обл.). А Волинська ОДТРК (у смт.Любешеві та Цумані на Волині), Старосамбірське районне радіомовлення "Голос Прикарпаття" (у смт.Добромилі Львівської обл.) і КП Сокирянської районної ради "ТРО "Сокиряни"" (у смт.Сокирянах Чернівецької обл.) поділять частоти з НРКУ. За результатами конкурсу в Україні з'явиться нова реґіональна львівська мережа - "FM Галичина" (ТОВ "ТРК "Галичина""), яку в Нацраді представляла програмний директор - колишній шеф-редактор каналу "24" Ірина Сандуляк. Нова компанія отримала 11 частотних присвоєнь з 12, на які подавала заявки, програвши "Тавру" частоту у Львові (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.10.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення в конкурсі на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів визначила переможцем на 11 радіочастот ТОВ "ТРК "Галичина" з проектом радіо "FM Галичина". Про це повідомляє "Прес-Центр" з посиланням на програмного директора радіо "FM Галичина" Ірину Сандуляк. За її словами, "Галичина" отримала 11 частот із 12-ти, на які подавала заявки. "Виграли всі, крім Львова", - сказала вона. Частоту у Львові Нацрада "віддала" радіо Classic (Київ). За неї, окрім згаданих радіостанцій, змагалась також Львівська обласна державна телерадіокомпанія. "Галичина", зокрема, отримала ліцензії на частоти у Стрию, Червонограді, Старому Самборі, Бориславі, Радехові, Бродах, Новому Роздолі, Перемишлянах, Турці і Славську (всі - Львівська область) та Шацьку (Волинська область). Конкурс на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів (22 радіочастоти у Львівській області) Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оголосила 30 липня. ТОВ "ТРК "Галичина" - львівський мовник, засновниками якого виступають фізичні особи (Джерело: Портал "Вголос").
  • 7.10.2009 Сьогодні, 7-го жовтня, на засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення було розглянуто результати конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів, оголошеного 30-го липня 2009-го року, і визначено переможців. У сфері радіомовлення ними стали: 1. 102.6МГц у смт.Славському Львівської області - ТОВ "ТРК "Галичина, м.Львів; 2. 100.2МГц у с.Соколиному-15 Бахчисарайського району, АР Крим - переможця не визначено; 3. 107.8МГц у смт.Любешеві Волинської області - Волинська ОДТРК, м.Луцьк, та Національна радіокомпанія України, м.Київ; 4. 100.4МГц у смт.Цумані Волинської області - Волинська ОДТРК, м.Луцьк, та Національна радіокомпанія України, м.Київ; 5. 106.7МГц у смт.Шацьку Волинської області - ТОВ "ТРК "Галичина, м.Львів; 6. 102.3МГц у смт.Комиш-Зорі Запорізької області - переможця не визначено; 7. 107.1МГц у м.Сіверськодонецьку Луганської області - ТОВ "Незалежна телерадіокомпанія "ІРТА", м.Луганськ; 8. 89.1МГц у м.Львові - ТОВ "ТРК "Класик Радіо", м.Київ; 9. 102.7МГц у м.Старому Самборі Львівської області - ТОВ "ТРК "Галичина, м.Львів; 10. 103.6МГц у м.Радехові Львівської області - ТОВ "ТРК "Галичина, м.Львів; 11. 100.4МГц у м.Євпаторії, АР Крим - ЗАТ "ТРК "Лідер", м.Київ; 12. 90.0МГц у смт.Борині Львівської області - Національна радіокомпанія України, м.Київ; 13. 102.9МГц у м.Бориславі Львівської області - ТОВ "ТРК "Галичина, м.Львів; 14. 107.5МГц у м.Бродах Львівської області - ТОВ "ТРК "Галичина, м.Львів; 15. 91.1МГц у с.Верхньому Львівської області - Національна радіокомпанія України, м.Київ; 16. 92.5МГц у м.Добромилі Львівської області - Старосамбірське районне радіомовлення "Голос Прикарпаття", м.Старий Самбір Львівської обл., та Національна радіокомпанія України, м.Київ; 17. 91.8МГц у с.Завадці Львівської області - Національна радіокомпанія України, м.Київ; 18. 105,3 МГц у с. Козьовій Львівської області - Національна радіокомпанія України, м. Київ; 19. 100.2МГц у смт.Красному Львівської області - Національна радіокомпанія України, м.Київ; 20. 104.1МГц у с.Лімні Львівської області - Національна радіокомпанія України, м.Київ; 21. 107.6МГц у м.Новому Роздолі Львівської області - ТОВ "ТРК "Галичина, м.Львів; 22. 105.1МГц у м.Перемишлянах Львівської області - ТОВ "ТРК "Галичина, м.Львів; 23. 88.7МГц у смт.Підбужі Львівської області - Національна радіокомпанія України, м.Київ; 24. 103.0МГц у м.Червонограді Львівської області - ТОВ "ТРК "Галичина, м.Львів; 25. 107.9МГц у м.Стрию Львівської області - ТОВ "ТРК "Галичина, м.Львів; 26. 105.9МГц у м.Турці Львівської області - ТОВ "ТРК "Галичина, м.Львів; 27. 102.8МГц у с.Червоному Львівської області - Національна радіокомпанія України, м.Київ; 27. 105.7МГц у с.Підгородцях Львівської області - Національна радіокомпанія України, м.Київ; 28. 104.7МГц у м.Сокирянах Чернівецької області - КП Сокирянської районної ради "ТРО "Сокиряни", м.Сокиряни Чернівецької обл., та Національна радіокомпанія України, м.Київ; 29. 104.9МГц у м.Комсомольську Полтавської області - ЗАТ "ТРК "Лідер", м.Київ; 30. 102.5МГц у м.Ізюмі Харківської області - Національна радіокомпанія України, м.Київ; 31. 103.5МГц у смт.Солоницівці Харківської області - ЗАТ "ТРК "Лідер", м.Київ; 32. 100.8МГц у м.Шполі Черкаської області - ПП "Шпола УКР-ЦЕНТР", м.Шпола Черкаської обл.; 33. 91.4МГц у с.Ясениці Львівської області - Національна радіокомпанія України, м.Київ (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.10.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вирішила не допускати до конкурсу на отримання телевізійних і радіочастот дві телекомпанії і сім радіокомпаній за несплату конкурсної гарантії. До конкурсу не допущені київське ВАТ телеканал "ТОНІС", що претендувало на 1 ТВК у місті Вінниці та 37ТВК у місті Кам'янець-Подільському, а також Луганська ОДТРК (107.1МГц у місті Сєвєродонецьку). З-поміж радіостанцій відмову отримали київська ТОВ ТРК "НБМ Радіо" (103.0МГц у місті Червонограді Львівської області та 102.5МГц у місті Ізюмі Харківської області), одеська ТОВ ТРК "Пілот-Україна" (102.5МГц у місті Ізюмі Харківської області, 103.0МГц у місті Червонограді Львівської області, 107.9МГц у місті Стрию Львівської області, 102.9МГц у місті Бориславі Львівської області, 100.2МГц у Соколиному-15 у Автономній республіці Крим і 100.4МГц у місті Євпаторії), РК ТРК "Броди" з міста Броди Львівської області (107.5МГц у Бродах, львівська ТОВ ТРК "Капітал медіа" (89.1МГц у Львові, 102.9МГц у місті Бориславі Львівської області, 107.5МГц у Бродах, 107.6МГц у місті Новому Розділі Львівської області, 107.9МГц у місті Стрию Львівської області, 103.0МГц у Червонограді), дніпропетровське ПП "Компанія Нова хвиля" (89.1МГц у місті Львові), одеська ТОВ ТРК "Міський телеканал" (1ТВК у місті Одесі), і київьке ЗАТ "ТРК Лідер" 102.5МГц у місті Ізюмі Харківської області). Також Нацрада внесла до резерву 32 частотні присвоєння, на які не було претендентів. Це 30 телевізійнних частот з малопотужними десятиватними передавачами і дві УКХ-частоти в місті Києві (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.10.2009 В місті Калуш Івано-Франківської області розпочалося технічне мовлення на FM-частоті 107.4МГц. Наразі тут звучить українська та зарубіжна музика в режимі нон-стоп. Нагадаємо - влітку цього року частоту 107.4МГц у Калуші за підсумками конкурсного відбору отримало у користування ТОВ "ТРК "Калуш", що працюватиме із позивним "Радіо Калуш FM" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 7.10.2009 В місті Маріуполь Донецької області сьогодні розпочалися трансляції програм столичної сателітарної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна". Мовлення "Радіо РОКС - Україна" в Маріуполі ведеться на частоті 104.6МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 6.10.2009 У зв'язку з тим, що на засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 7-го жовтня винесено понад 135 питань про розгляд підсумків конкурсу на мовлення, оголошеного 30-го липня 2009-го року, та інших, щотижневий брифінґ Національної ради не відбудеться. Про проведення наступного брифінґу буде повідомлено додатково (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.10.2009 Дія розпоряджень Генпрокуратури і рішень Нацради з ТРМ від 30-го вересня про оголошення конкурсу на частоти ВРМ "Мелодія" припинено судом у забезпечення позову, з боку АТ "Онікс" (володіє Всеукраїнською радіомережею "Мелодія"). Нагадаємо, анулювати ліцензію АТ "Онікс" на радіочастоти, з наступним проведенням конкурсу з перерозподілу частотного ресурсу, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення була змушений за розпорядженням Генпрокуратури. Підставою для цього рішення стала неповна оплата компанією ліцензійного збору. 1-го жовтня "Онікс" оскаржив це рішення в суді, що як забезпечувальну міру, призупинив дію розпоряджень Генпрокуратури і рішень Нацради. По аргументації юристів "Онікса", розпорядження Генеральної прокуратури щодо анулювання ліцензії радіо "Мелодія" не дійсні. Начальник юридичного відділу АТ "Онікс" Олександр Крижний пояснив, що згідно ст.1 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" від 23-го вересня 1997-го року, на Нацраду покладено функцію нагляду за дотриманням законів України у сфері телерадіомовлення. Відповідно, із прийняттям зазначеного Закону прокуратура не здійснює функцію нагляду за дотриманням і застосуванням законів у сфері телерадіомовлення. Щодо нагляду за державними органами, то їхній перелік і питання, по яких здійснюється нагляд, чітко визначені ст. 121 Конституції України. Зазначеною статтею не передбачається повноважень прокуратури здійснювати нагляд за Нацрадою при вирішенні нею питань ліцензування телерадіомовлення. "Таким чином, прокуратура не могла вносити розпорядження про анулювання ліцензії, оскільки це є порушенням ч.2 ст. 19 Конституції України: "Органи державної влади й органи місцевого самоврядування, їхні посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, у межах повноважень і у спосіб, що передбачені Конституцією і законами України", - сказав пан Крижний. За даними TNS Ukraine, ВРМ "Мелодія" - восьма за величиною мережа в Україні по середньодобовому охопленню (MMI Ukraine 2008/4 + 2009/1): 769,8 тис. чоловік (тобто 4,8% населення у віці 12-65 років, що проживають у містах із населенням більш ніж 50 тис. чоловік) (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 6.10.2009 В рамках Другого Міжнародного гуманітарного фестивалю "Єреван 2009", проведеного за сприяння Міждержавного фонду гуманітарного співробітництва держав-учасників СНД, Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 128kbps, Інтернет-мовлення 48kbps ACC та Інтернет-мовлення 32kbps) взяла участь у конкурсі радіопрограм і перемогла в номінації "За найкращу спеціалізовану програму". Переможцям було вручено диплом та кубок (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.10.2009 В ефірі міста Черкаси сталися зміни. Віднедавна змінилася концепція та формат мовлення місцевої ПП "ТРК "Черкаський Центр Міжнародних зв'язків" на частоті 68.15МГц. Протягом приблизно року ця ТРО представляла на даній хвилі проект "DJ FM", що базувався на електронній, танцювальній та клубній музиці. Наразі тут лунає новий проект - "Бізнес Радіо". Концепція цієї станції відповідає концепції однойменного столичного радіоканалу: в ефірі черкаського "Бізнес Радіо" лунають класичні рок-та поп-композиції. При цьому це не є ретрансляцією: весь ефір формується у Черкасах, і окрім музики в ефірі станції лунають інформаційні випуски від Черкаської служби радіоновин (Інформація з власних джерел).
  • 5.10.2009 Національна мережа "ХІТ FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, Виноградів-107.7МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. ogg та Інтернет-мовлення 128k.) оновлює параметри онлайн-мовлення. Незабаром слухати програми станції у всесвітній мережі Інтернет можна буде за такими посиланнями: 1. mp3, 128 kbps: http://live.ipfm.net:8000/hit-fm-128.m3u, 2. mp3, 64 kbps: http://live.ipfm.net:8000/hit-fm-64.m3u. Параметри потоків лишаються без змін. Старі посилання працюватимуть ще протягом певного проміжку часу, аби забезпечити безперебійне прослуховування для всіх бажаючих (Інформація з власних джерел).
  • 5.10.2009 2-го жовтня Харківський окружний адміністративний суд прийняв ухвалу, якою задовольнив клопотання АТ "Онікс" (Всеукраїнська радіомережа "Мелодія") та зупинив рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення про конкурс на частоти "Мелодії". Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" із посиланням на начальника юридичного відділу АТ "Онікс" Олександра Крижного. За його словами, "Онікс" звернувся з адміністративним позовом проти Генеральної прокуратури України та Нацради про визнання нечинними їхніх рішень. На виконання позову компанія також звернулася до суду з клопотанням, яке й було задоволене. Отож, ухвала Харківського окружного адмінсуду зупинила дію приписів Генеральної прокуратури України (за якими Нацрада ухвалила рішення позбавити "Онікс" ліцензії), а також дію двох рішень Нацради від 30 вересня 2009 року: про констатацію факту втрати чинності ліцензією АТ "Онікс" у зв'язку з несплатою ліцензійного збору та про оголошення конкурсу на частоти "Мелодії". "Відповідно до вказаної ухвали суду, зупинення дії рішень про оголошення конкурсу на мовлення з використанням вищезазначених частот передбачає заборону будь-яких дій, пов'язаних з проведенням такого конкурсу, у тому числі здійснення публікацій в засобах ЗМІ про проведення конкурсу", - пояснив Олександр Крижний. За його словами, ухвала підлягає негайному виконанню. У юридичному управлінні Нацради "Телекритиці" сказали, що ухвала суду до них поки не надходила. Але в разі отримання такого документу, Нацрада обов'язково його оскаржуватиме. Нагадаємо, що 2 вересня Нацрада виконала припис Генеральної прокуратури України, згідно з якими "вжила заходи до анулювання ліцензії на мовлення НР №1372 від 29.12.2003 року, виданої АТ "Онікс"" - за несплату ліцензійного збору (4,2 млн грн). Однак "Онікс" оскаржив рішення Нацради в суді. Суд 4 вересня прийняв ухвалу, якою призупинив рішення Нацради. А згодом, 25 вересня, постановив визнати недійсним рішення Нацради про анулювання ліцензії та частково недійсним рішення про продовження ліцензії, за яким нараховувався ліцензійний збір (із цим судовим рішенням Нацрада поки що не ознайомлена). Однак чинним залишався припис Генпрокуратури, тож 30 вересня Нацрада констатувала факт втрати чинності ліцензії "Онікса" та виставила 15 частот радіо "Мелодія" на конкурс (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.10.2009 "Радіо 4U", центральний офіс якого розташовано у Львові, купив холдинґ "Нова хвиля", в який входить "Радіо Шарманка", "Радіо Шансон" і "Радіо "Ренесанс". У зв'язку з цим всіх працівників - від керівництва до рядових - звільнено. Сьогодні вони відпрацьовують останній день ефіру. Про це Zaxid.Net повідомив 2 жовтня ведучий "Трафіка" Андрій Жолоб. За його словами, радіо цілком змінить формат і буде набрано нових працівників з понеділка, 5 жовтня. Субота та неділя пройде без ведучих. В центральному офісі у Львові працювало близько 20 працівників, також були власкори у інших містах Західної України. Нагадаємо, польська медіа-група RMF, що належить міжнародному концерну Bauer, продала українську мережу "Радіо 4U" з чотирьох станцій у Львові, Тернополі, Івано-Франківську та Нововолинську. Як зазначено на офіційному Web-сайті RMF, причина такого кроку - криза та непрозорість українського ринку. "Протягом останніх років нам вдалося створити в Україні міні-мережу, яка мала швидкий успіх в царині інформування. Зокрема, у Львові ми вийшли на лідерські позиції. Успіх "Radio 4U" змусив задуматися, чи продовжувати експансію на всю Україну, чи піти з ринку. Вибрали другий варіант через глибоку економічну кризу і брак прозорих правил економічної діяльності в Україні. Економічний ризик був завеликим, а отримана пропозиція - надто привабливою", - цитує прес-служба президента групи RMF Казимира Ґродека. За оцінкою колишнього президента Broker FM Марека Дворака, інвестиції RMF в український ринок становили близько 2 млн доларів. Станції мали вийти на рентабельність до кінця 2009 року, але через кризу цих планів досягти не вдалося. Влітку "Телекритика" повідомляла про бажання RMF продати свій український бізнес. Нині група RMF сконцентрує свою увагу на діяльності в Польщі. Проте не виключає, що в майбутньому знову вийде на іноземні ринки в разі появи цікавих і перспективних інвестиційних пропозицій. Нагадаємо, що польська медіагрупа придбала у 2005 році львівське "РадіоМан". У 2007-му відбулася купівля "Радіо Тернопіль". Згодом RMF стала власницею ще двох локальних станцій в Івано-Франківську та Нововолинську. Від лютого 2009 року всі чотири радіостанції виходять в ефір під брендом "Radio 4U" (Джерело: Портал "Zaxid.Net").
  • 2.10.2009 Центральна виборча комісія на засіданні 2-го жовтня затвердила положення про середньозважений показник вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу в ЗМІ для проведення передвиборної агітації. Як уже повідомляла "Телекритика", 16-го вересня ЦВК попередньо схвалила проект положення про середньозважений показник і надіслала його для узгодження Національній раді з питань телебачення і радіомовлення та Державному комітету телебачення та радіомовлення. Згідно з новою редакцією закону "Про вибори Президента України" цей показник має розраховуватися, виходячи з виручки засобу масової інформації від розповсюдження комерційної реклами за четвертий квартал року, що передує виборам. Оскільки вибори призначені на 17-го січня 2010-го року, згідно із законом треба відштовхуватися від даних за четвертий квартал 2009-го року, який іще не наступив. Тож ЦВК запропонувала брати за основу дані останнього кварталу 2008-го року. Нацрада на засіданні 23-го вересня не підтримала проект ЦВК. На думку Національної ради, ця пропозиція ЦВК є вільною трактовкою закону "Про вибори Президента України" і суперечить статті 60 цього закону, що може дати привід кандидатам оскаржувати результати виборів, посилаючись на порушення процедури підготовки до виборів. ЦВК ознайомилася з рішенням Нацради від 23-го вересня 2009-го року №1891 і наказом Держкомтелерадіо від 23-го вересня 2009-го року №320, взяла їх до відома та затвердила положення про середньозважений показник вартості політичної реклами. Документ оприлюднять на офіційному сайті ЦВК (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.10.2009 Сьогодні ввечері о 22.00 - старт клубного проекту "NEFORMAT" на хвилі чернівецького радіо "Станція 103.2FM" (103.2МГц). Сьогодні неформатна музика - це вибух емоцій енергійних людей, готових віддавати всього себе на танцполі всю ніч поспіль. Це про вас? Тоді вмикайте о 22.00 радіо "Станція 103.2FM". Щодня, окрім понеділка, вас захоплюватимуть гостьові мікси від кращих представників діджей культури міста, учасників букінґа-листа "Club Service": RISE, TIMUR, ANTON PUGACHEV, ZEPHYR, ARTUR FILINSKY, ZARTA!!! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.10.2009 Увага! На хвилях столичної радіостанції Світле радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) змінився час виходу вечірніх програм! З 1-ого жовтня маленькі слухачі зможуть послухати вечірні дитячі програми о 20.40. Також, відтепер авторські програми "Призначення" і "Кут" ви зможете послухати о 21.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.10.2009 Покупцем "Radio 4U" став холдинґ Business Radio Group (генеральний продюсер Анатолій Євтухов), до якого входять такі радіостанції, як Music Radio, "Шансон". Про це повідомляє українське видання "КоммерсантЪ". За даними газети, сума контракту складає до 1,5 мільйони доларів. Експерти допускають, що на частотах Radio 4U виходитиме "одна з національних станцій холдинґу". Нагадаємо, раніше Анатолій Євтухов категорично заперечував купівлю мережі 4U. Як повідомляла "Телекритика", 25-го вересня польська медіа-група RMF, що належить міжнародному концерну Bauer, продала українську мережу Radio 4U з чотирьох станцій у Львові, Тернополі, Івано-Франківську та Нововолинську. Причина, чеерз яку поляки залишили український ринок, - криза та непрозорість українського ринку. Покупцем став "приватний український інвестор", який зробив польській групі "надто цікаву пропозицію". Ім'я інвестора та суму угоди RMF не розголошує. За оцінкою колишнього президента Broker FM Марека Дворака, інвестиції RMF в український ринок становили близько 2 млн доларів. Станції мали вийти на рентабельність до кінця 2009 року, але через кризу цих планів досягти не вдалося (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.10.2009 В ефірі харківського радіо "Фора" (105.2МГц) з'явилися програми від радіо "Голос России" (Інформація з власних джерел).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини вересня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024