Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Червень 2010 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

  • Радіоанонс

  • Новини травня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.06.2010 На хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - акція "Футбольна лихоманка". Вигравайте плазму! Слухайте "Русское Радио - Україна" протягом дня. Відповідайте на запитання про футбол і вигравайте подарунок від COMFY. Суперприз-плазма! Фінал акції - 12-го липня (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.06.2010 З 1-го липня в ефірі столичної онлайн-радіостанції Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) звучатимуть ролики про небезпеку раку та важливість його профілактики. Так ці онлайн-радіостанція долучається до соціальної інформаційної кампанії "Рак виліковний. Не зволікай!", яку проводять громадські організації "Здорове людство" та "Асоціація замовників та виробників соціальної реклами" за підтримки Національного Інституту Раку. Також "Молоде радіо" планує допомагати ініціаторам кампанії у створенні й публікації тематичних подкастів на Каналі громадського подкастинґу. "Соціальна компанія "Рак виліковний. Не зволікай" покликана підвищити настороженість українців щодо свого здоров'я, адже сьогодні 1 000 000 людей в Україні - онкохворі. Завдання проекту - це поінформування населення щодо важливості ранньої діагностики онкозахворювань. Ми хочемо показати, як доводить статистика, що рак виявлений на ранніх стадіях - виліковний" - поділилася з "Молодим радіо" очікуваннями від кампанії Леся Логвиненко, керівник ГО "Здорове людство". У рамках проекту "Не зволікай!" планується розміщення соціальної реклами на зовнішніх носіях Києва, метрополітена, на ТБ-екранах по всіх залізничних вокзалах України та роздрібних мережах супермаркетів і аптек, а також радіостанціях. Інформація щодо специфіки ранньої онкодіагностики онкозахворювань буде розміщена на санбюлетнях більшості поліклінік України. Серед інших заходів - національне соцопитування, волонтерські акції, ТБ-передачі, присвячені цій тематиці, День відкритих дверей в онкоклініках та онкодиспансерах по реґіонах України. На сьогодні проект підтримують 12 громадських об'єднань у 8 реґіонах України. "Молоде радіо" підтримує кампанію "Не зволікай!" у рамках своєї програми підтримки суспільно-важливих ініціатив "Допомагаючи іншим - стаємо сильнішими!", яка триває з 2007 року. У її рамках було підтримано ініціативи з привернення уваги до проблем дітей-сиріт та інвалідів, позбавлених можливості працювати Державної соціальної служби, "Колір шкіри не має значення" Міжнародної організації з Міграції, ініціатив з допомоги дитячим лікарням фонду "Серце до серця", громадянської ініціативи "Лента за лентою" та багатьох інших (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.06.2010 Заступник голови Адміністрації президента Ганни Герман сподівається, що наступний склад Нацради з ТРМ не буде мати такого поганого іміджу, який мала попередня. Про це вона сказала під час брифінґу в Адміністрації президента 30-го червня. "Про це говорилося в середовищі журналістів і всіх хто, хто має відношення до медіа. Ми повинні мати чіткий контроль за діями членів Нацради. Їхні рішення мають бути прозорими, вони повинні прийматися у відкритому режимі, у присутності преси, я би навіть пропонувала це робити у прямих ефірах, щоб люди знову не запідозрили новий склад Національної ради в тому, в чому, на жаль, мені прикро про це казати, підозрювалий її минулий склад", - сказала пані Герман. Нагадаємо, що 29-го червня 2010-го року Верховна Рада обрала чотирьох членів Національної ради від парламенту. Наразі в Нацраді є 7 з 8-ми членів. Ще одного члена має призначити президент. Як писала "Телекритика", рух "Стоп цензурі!" закликав Януковича призначити в Нацраду хоч одного представника громадського сектору (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.06.2010 30-го червня перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко офіційно представив керівництву і працівникам апарату Національної ради з питань телебачення і радіомовлення нових членів регуляторного органу, обраних 29-го червня Верховною Радою, і передав постанови про їх призначення голові Нацради Володимиру Манжосову. Перше засідання Нацради в новому складі заплановане на середу, 7-ме липня. Про це повідомляє прес-служба Нацради. Голова Національної ради Володимир Манжосов запевнив нових членів, що на них чекає великий обсяг важливої і невідкладної роботи. А заступник голови Лариса Мудрак додала, що нині в оновленому складі Національної ради представлені різні покоління медійників, які зможуть не лише надати нового імпульсу розвитку індустрії, а й також обмінятися досвідом. "Стосовно того, що оновлений склад має "погані стартові умови", - то це лише серйозний виклик для об'єднання зусиль усіх, на що й будемо сподіватися", - сказала вона. Нагадаємо, що поганими стартовими умовами Андрій Шевченко в ефірі 5-го каналу назвав той факт, що троє з нових членів Нацради призначені всупереч рішенню комітету, який не допустив їх до конкурсу через невідповідність кваліфікаційним вимогам. За словами Шевченка, інші кандидати, які не пройшли, мають усі підстави для оскарження нових призначень. Від новообраної четвірки на представленні колективу Нацради виступив Микола Фартушний, який був членом Національної ради з вересня 2003 по лютий 2005 року. "Для мене є позитивним фактом, що бачу в залі знайомі обличчя серед працівників, і я переконаний, що разом ми будемо успішно працювати на розбудову галузі", - сказав він. Як повідомляла "Телекритика", 29-го червня Верховна Рада обрала членами Національної ради Євгена Баранова, Оксану Єлманову, Ірину Опілат і Миколу Фартушного (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.06.2010 Вигравайте незабутній відпочинок на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони)! З 28-го червня по 20-те серпня в ефірі "GALA Радіо" у вас є унікальна можливість виграти незабутній відпочинок! Щотижня на вас чекає сертифікат на двох на проживання в одній з країн Делюкс туру на ваш вибір (переможець отримує сертифікат на двох на проживання в одній з 8-ми країн на вибір, обов'язкова умова - пара Ч + Ж віком від 27 років), а також сертифікат на двох з10-ти%-знижкою на проживання у віллі Валерія у місті Трускавець (Акція діє з 28-го червня по 28-ме серпня в Україні, деталі на deluxtour.com.ua) і два флаєри на дискотеку BOMOND NIGHT CLUB на додачу. Отже: щодня о 11.30 вирушай у Делюкс тур в одну з 8-ми країн світу. Слухайте уважно питання і надсилайте відповідь за адресою: . Подробиці - на офіційному сайті радіостанції. "GALA Радіо" бажає успіху і незабутнього відпочинку! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.06.2010 Рішення Верховної Ради про призначення 4-х членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення може бути оскаржено. Таку думку озвучив депутат від БЮТ Андрій Шевченко в ефірі 5 каналу. "Можуть знайтися люди, які оскаржать ці рішення в судах. Більше того мені відомо, що деякі із претендентів, які сьогодні були проігноровані Верховною Радою вони готують судові позови", - заявив він. БЮТівець вважає, що у бажаючих оскаржити це рішення "буде залізобетонний аргумент". "Вони почитають норму закону про національну раду з питань телебачення і радіомовлення, яка чітко каже, що у цій структурі мають працювати люди, в яких є п'ятирічний стаж роботи в телерадіопросторі, які мають вищу освіту і інші кваліфікаційні вимоги", - зазначив Шевченко. "З тих чотирьох людей, яких ми сьогодні призначили у Нацраду не всі відповідають цим кваліфікаційним вимогам", - додав він. При цьому депутат повідомив, що йому "важко уявити суд, який відхилить рішення Верховної Ради". "Але для авторитету Нацради, мені здається, що це погано. Це погані стартові умови і цього можна було уникнути", - вважає він. Шевченко, також повідомив, що до кінця тижня Верховна Рада може розглянути рішення про створення парламентської тимчасової слідчої комісії з питань свободи слова і пакет законопроектів, щодо діяльності ЗМІ. Як відомо, у вівторок Рада призначила членами Нацради Євгена Баранова, Оксану Єлманову, Ірину Опілат і Миколу Фартушного (Джерело: Портал "Українська Правда").
  • 29.06.2010 Призначення трьох з чотирьох членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення відбулось з порушенням законодавства. Про це у вівторок заявив депутат від НУНС Юрій Стець, повідомляє прес-служба "Народної самооборони". Він уточнив, що ці троє обраних парламентом членів Нацради "не були допущені парламентським комітетом з питань свободи слова та інформації до конкурсу". "Причому абсолютною більшістю голосів представників майже всіх фракцій в парламенті", - повідомив Стець. На думку депутата призначення дає можливість у майбутньому всім бажаючим через суд нівелювати рішення теперішньої Нацради. "Будь-які їх рішення можуть бути оскаржені в суді. Уявіть собі, що влада зміниться! Це означатиме, що всі, хто вважає себе ображеними, побіжуть до суду і доведуть, що цей склад Нацради був обраний з порушенням, і тому можна опротестовувати в судах всі рішення", - заявив він. "От до чого довело сьогоднішнє перегинання через коліно Верховної Ради представниками від коаліції", - додав Стець. Депутат зазначив, що "очевидно, що незважаючи на всі порушення, як вирішили на Банковій - так і проголосували у парламенті". "Тепер в Нацраді є 7 чоловік, з них 5 - лобіюють інтереси медіа-групи Хорошковського. Як вміє діяти Хорошковський - ми вже бачили. Я думаю, що так само будуть робити і його представники в Нараді. Так що про незалежне і демократичне радіо і телебачення можна забути в цій країні", - заявив він (Джерело: Портал "Українська Правда").
  • 29.06.2010 З восьми членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення глава СБУ Валерій Хорошковський тепер контролює п'ятьох. Про це, як передає "ЛІГАБізнесІнформ", заявив депутат від БЮТ Олег Ляшко, коментуючи результати голосування по членам Нацради за квотою Верховної Ради. "Я думаю, що слід привітати не тільки обраних членів Нацради, але і главу СБУ Валерія Хорошковського, оскільки троє з чотирьох обраних людей є його представниками", - зазначив він. Ляшко заявив, що ще двоє членів Нацради підконтрольні Хорошковському. "Вони будуть ліцензії видавати опозиційним каналах і, як сказав один з представників коаліції, підтримувати свободу слова", - зазначив він (Джерело: Портал "Українська Правда").
  • 29.06.2010 Верховна Рада обрала 4-х членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Зокрема, парламент обрав Євгена Баранова (249 голосів "за"), Оксану Єлманову (250 голосів "за"), Ірину Опілат (249 голосів "за") і Миколу Фартушного (362 голоси "за"). Баранова і Фартушного на ці посади висунула Партія реґіонів, Єлманову - Компартія, а Опілат - Блок Литвина. Після голосування депутат від НУНС Ірина Геращенко заявила, що це рішення - "плювок в обличчя не опозиції, а громадських організацій", які висували свої кандидатури. За її словами, тепер "Колесніков та Ахметов стоятимуть в черзі до приймальні Хорошковського" для отримання ліцензій на мовлення (Джерело: Портал "Українська правда").
  • 29.06.2010 Верховна Рада 29-го червня обрала членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за парламентською квотою. За обрання Миколи Фартушного членом Національної ради проголосували 362 народні депутати, Ірини Опілат - 249, Оксани Єлманової - 250, Євгена Баранова - 249. На рейтинґове голосування Верховної Ради були винесені 23 кандидатури - за винятком тих, хто взяв самовідвід, а це Олександр Зорка, Віктор Набруско і Михайло Калініченко. Підсумки рейтинґового голосування: 1. Іван Адамчук - 177; 2. Василь Аніпченко - 4; 3. Євген Баранов - 245; 4. Володимир Блінков - 1; 5. Микола Гриценко - 4; 6. Оксана Єлманова - 248; 7. Андрій Карпій - 6; 8. Костянтин Квурт - 120; 9. Тетяна Котюжинська - 21; 10. Катерина Котенко - 177; 11. Сергій Крушановський - 5; 12. Герман Кудінов - 9; 13. Наталія Лигачова-Чернолуцька - 179; 14. Юрій Лабунський - 6; 15. Катерина М'ясникова - 175; 16. Ірина Опілат - 348; 17. Костянтин Панасюк - 31; 18. Юрій Сторожук - 182; 19. Микола Фартушний - 356; 20. Валерій Юрченко - 13; 21. Олександр Швець - 4; 22. Олександр Чекмишев - 50; 23. Тарас Шевченко - 177. За підсумками рейтинґового голосування найбільше голосів набрали Фартушний, Опілат, Єлманова і Баранов, які згодом внаслідок результативного голосування були обрані членами Національної ради. Підсумки результативного голосування: 1. Микола Фартушний - 362; 2. Ірина Опілат - 249; 3. Оксана Єлманова - 250; 4. Євген Баранов - 249. Народний депутат Олег Ляшко (БЮТ) запропонував привітати з обранням парламентської четвірки не тільки Нацраду, а й голову СБУ Валерія Хорошковського, оскільки, за словами Ляшка, троє з чотирьох новообраних членів є "креатурами" Хорошковського. Також Ляшко нагадав, що двоє з трьох чинних членів президентської четвірки також є ставлениками голови СБУ (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.06.2010 Питання про обрання "парламентської четвірки" до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на погоджувальній раді було перенесено в порядку денному з першого питання на кінець ранкового засідання. Ініціатором перенесення був голова Верховної Ради Володимир Литвин. "Якщо питання буде узгоджене по всіх фракціях, тоді заслухаємо його перед обідом", - сказав спікер, наполягаючи не виносити сварки в зал. Проти перенесення питання виступив голова фракції КПУ Петро Симоненко. За його словами, комуністи готові проголосувати за свою кандидатуру Оксану Єлманову, а також за кандидатів від коаліції. Голова фракції Партії реґіонів Олександр Єфремов пояснив, що його фракція визначилася з двома кандидатурами - Миколою Фартушним та Євгеном Барановим. Як відомо, ані Оксана Єлманова, ані Євген Баранов не пройшли конкурс у профільному комітеті Верховної Ради. В'ячеслав кириленко сказав, що НУНС підтримає кандидатуру Івана Адамчука, а Микола Баграєв (БЮТ) сказав, що його колеги по фракції підтримають Катерину Котенко, Катерину М'ясникову, Юрія Сторожука, Наталію Лигачову і Тараса Шевченка (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.06.2010 Чемпіонат світу з футболу триває, і завзятим уболівальникам вже хочеться не тільки дивитися, але й... брати участь! 23-го червня на шкільному стадіоні поблизу Дніпровської набережної відбувся футбольний матч між командами Національної мережі "ХІТ FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Олександрія-99.8МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, Виноградів-107.7МГц, Вознесенськ-103.6МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) і Real Comedy. Ані слухачів, ані глядачів про місце і час матчу не сповіщали - захід був суто неофіційним. Обійшлися також без суддів, хоча коментаторів було два - Андрій Молочний та Антон Лірник. За команду "ХІТ FM" грали ведучі Анатолій Анатоліч, Микола Матросов, менеджер з реклами Андрій Свирид, а також інші кращі футболісти радіогрупи "ТАВР МЕДІА" - Володимир Педорич, Тарас Гордійчук, на воротах стояв Михайло Медведєв aka Jalsomino, тренером команди був директор "ХІТ FM" Віталій Дроздов. За підсумками двох нелегких таймів "ХІТ FM" обіграв Real Comedy з розгромним рахунком. У різних ЗМІ називають різні цифри, але за інформацією "ТАВР МЕДІА" рахунок був 12:4 на користь "ХІТ FM". Можливість матчу у відповідь ще обговорюється - команді Real Comedy доведеться гарненько потренуватися, щоб зрівняти рахунок (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 25.06.2010 Столична сателітарна мережева станція Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) чекає своїх чемпіонів! Вже цієї неділі в Запоріжжі та Луцьку пройдуть перші відбіркові тури "Чемпіонату Світу Люкс FM з метання вишневої кісточки губами". На "Люкс FM" впевнені, що в той час коли працівники станції об'їжджають простори екологічно чистої сільської місцевості, шукаючи соковитих вишень без ГМО, слухачі "Люкс FM" не марнують часу і з розмахом тренують губи, руки, пальці та інші видатні частини тіла усіма приємними вам і вашим тренерам способами. А дисципліни метання говорять самі за себе: 1. Двопальцовим методом; 2. Залітна вишня; 3. Метання ротом. Переможці в кожній дисципліні поїдуть на фінал до Києва 10-го липня, де зможуть поборотися за супер-приз. Тренуйтеся! Беруть участь! Приходьте з друзями, адже на вболівальників вишневих спортсменів теж чекає багато приємних сюрпризів і цікавих конкурсів з подарунками від Радіо гарного настрою "Люкс FМ". Отже, 27-го червня "Чемпіонат світу Люкс FM з метання вишневої кісточки" стартує: у Запоріжжі на Центральному пляжі (початок - о 15.00) та в Луцьку у Центральному парку ім. Лесі Українки (початок - о 15.00) (Джерело: Інформацію надала ).
  • 25.06.2010 Кабінет Міністрів призначив Тараса Аврахова генеральним директором Національної радіокомпанії України. Відповідне розпорядження №1266 прийняв уряд, повідомляє "Інтерфакс". Голова Державного комітету телебачення та радіомовлення Юрій Плаксюк, відповідаючи на запитання "Телекритики", як буде виконуватися доручення Держкомтелерадіо про вихід радіо "Ера" з мережі Національного радіо, враховуючи, що Тарас Аврахов довгий час працював на ТРК "Ера", сказав: "У цьому вся фішка. От хай тепер думає". Також він порадив поставити це запитання Тарасу Аврахову на прес-конференції, яка відбудеться орієнтовно 29-30 червня. Тарас Аврахов народився 28 лютого 1966 року. У 1988 році закінчив філологічний факультет Київського педагогічного інституту ім. Горького за спеціальністю "Українська мова і література". У 1988-1989 роках викладав в київській середній школі №153 і Київському технікумі електронних приладів. З жовтня 1989 по травень 1993 року працював редактором відділу журналу "Українська мова і література в школі". З травня 1993 по грудень 2000 року - редактор української версії газети "Киевские ведомости", заступник головного редактора. Із січня 2001 по грудень 2002 року - головний редактор, генеральний директор ТРК "Ера". З грудня 2002 по травень 2004 року - прес-секретар прем'єр-міністра України Віктора Януковича, керівник прес-служби КМУ. Із травня 2004 року по червень 2010 року - голова правління ЗАТ "Інформаційно-видавнича група "ТелеграфЪ"". ТРК "Ера", радіо "Ера" і "Киевский телеграф" входять до медіахолдинґу народного депутата Андрія Деркача (Партія реґіонів). Як повідомляла "Телекритика", 18 червня Держкомтелерадіо підписав наказ про звільнення Віктора Набруска з посади генерального директора НРКУ у зв'язку із закінченням терміну його контракту. Тимчасово Національне радіо очолював Анатолій Табаченко. Національна спілка журналістів і колектив НРКУ вимагали залишити Віктора Набруска, на що Держкомтелерадіо порадив їм співпрацювати з новим керівником Національного радіо (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.06.2010 Голова НСЖУ Ігор Лубченко здивований відповіддю прес-служби Держкомтелерадіо з приводу заяви Спілки журналістів про звільнення президента НРКУ Віктора Набруска. Зокрема у своїй відповіді Держкомтелерадіо перелічує те, що ставить у провину Набруску. "Що робити із невизначеними структурно і дотаційними музичними колективами радіокомпанії? Як зупинити повальне знищення проводового радіо, руйнування через відсутність мовлення фінансово непідйомних потужних передавальних радіокомплексів? Чому за попереднє, з відомих причин сприятливе для Набруска В.І. п'ятиріччя, не вдалося домовитися про об'єднання зусиль НРКУ з обласними державними радіостудіями щодо утворення єдиної загальнодержавної мережі FM?", - запитує Держкомтелерадіо, і радить Спілці журналістів розпочати співпрацю з новопризначеним керівником НРКУ. Ігор Лубченко зазначив, що у заяві НСЖУ були поставлені запитання, щодо звільнення Набруска. "У заяві прес-служби жодної відповіді на наші запитання немає. Є голослівні звинувачення Набруска стосовно того, чого він не зробив в якості президента НРКУ. Хоча це було в компетенції Держкомтелерадіо, а не НРКУ", - сказав Ігор Лубченко, додавши, що Держкомтелерадіо при формуванні державного бюджету не відстоює фінансові потреби НРКУ і не домагається того, щоб були виділені кошти на ці потреби. На думку пана Лубченка, якщо у Держкомтелерадіо були зауваження до Віктора Набруска, то потрібно було йому про це повідомити. "Віктор Набруско би дав пояснення, і тоді розбиралася б комісія. Тим більше що Набруско протягом 10 років член колегії Дерпжкомтелерадіо. Має бути якась повага. Якби розібралися, то вияснили б, що з Набруском вже укладені 2 контракти (2000, 2005), і вважається, що це вже був безстроковий договір. І я думаю, якщо Набруско подасть до суду, то виграє його, і Держкомтелерадіо вимушене буде йому сплачувати за вимушений прогул", - зазначив Ігор Лубченко. Нагадаємо, що НСЖУ вимагав скасувати наказ про звільнення Набруска з НРКУ. Працівники НРКУ направили відкритого листа до прем'єр-міністра України Миколи Азарова, у якому просить продовжити термін дії контракту екс-президента НРКУ Віктора Набруска. Сам Віктор Набруско в коментарі "Телекритиці" сказав, що поки не має наміру оскаржувати наказ про своє звільнення. Як повідомляла "Телекритика", наказ про звільнення Віктора Набруска з посади президента Національної радіокомпанії України підписано 18-го червня. Причина - закінчення терміну контракту (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.06.2010 Державний комітет телебачення та радіомовлення Україні допустив до участі у конкурсі на посаду генерального директора Луганської ОДТРК Віталія Гаркушу та Олександрину Кругленко, а на посаду керівника Дніпропетровської ОДТРК таких кандидатів: Віктора Борщенка, Юрія Андрушка, Валентина Чанглі та Миколу Павленка. Ці рішення Держкомтелерадіо прийняв на своєму засіданні 22-го червня. Після цього учасники конкурсного відбору отримали інформацію щодо фінансово-економічного стану цих реґіональних телекомпаній. І тепер вони мають підготувати пропозиції з управління Луганською та Дніпропетровською ОДТРК. Наступне засідання щодо конкурсного відбору заплановане на 14-те липня і пройде в закритому режимі (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 24.06.2010 1-ий канал Національної Радіокомпанії України розпочав мовлення в місті Ізюм Харківської області в FM-діапазоні на частоті 102.5МГц. Приблизна висота передаючих антен - 100 метрів, потужність - 250Вт, передавач розтащовано на теріторії ОРТПЦ (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 23.06.2010 Новини від столичної радіостанції "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц, а також Інтернет-мовлення). DJ Алекс поїхав у відпустку! Отже, у найближчі два тижні пультом керуватимуть Макс і Даша! Макса слухайте з 7.00 до 13.00, а Дашу - з 13.00 до 20.00. І пам'ятайте, що відразу після ефіру Макса у студії радіо "NRJ Hit Music Only" з'явиться напіводягнена Даша! Так, так! Саме напіводягнен, адже з 13.00 до 14.00 на хвилях "NRJ Hit Music Only" триває "Bikini Hour" разом з Дашею! Подробиці дивіться у прямій відеотрансляції, або у чаті - http://www.nrj.com.ua/cams.php (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.06.2010 Держкомтелерадіо незгодний із заявою НСЖУ з приводу звільнення з посади президента НРКУ Віктора Набруска. Про це йдеться в офіційній відповіді прес-служби Держкомтелерадіо, яку оприлюднило інтернет-видання "Телекритика". Комітет пише, що визнає всі досягнення пана Набруска протягом 10-річного терміну роботи. Але й перелічує проблеми, які нівелюють ці досягнення. "Що робити із невизначеними структурно і дотаційними музичними колективами радіокомпанії? Як зупинити повальне знищення проводового радіо, руйнування через відсутність мовлення фінансово непідйомних потужних передавальних радіокомплексів? Чому за попереднє, з відомих причин сприятливе для Набруска В.І. п'ятиріччя, не вдалося домовитися про об'єднання зусиль НРКУ з обласними державними радіостудіями щодо утворення єдиної загальнодержавної мережі FM?", - запитує Держкомтелерадіо НСЖУ, і радить Спілці журналістів розпочати співпрацю з новопризначеним керівником НРКУ. Повністю з текстом листа прес-служби Держкомтелерадіо можна ознайомитися на порталі "Телекритика". Тимчасом працівники НРКУ направили відкритого листа до прем'єр-міністра України Миколи Азарова, у якому просить продовжити термін дії контракту екс-президента НРКУ Віктора Набруска. Як відомо, питання про призначення керівника Українського радіо має розглядатися у ці хвилини на засіданні уряду (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.06.2010 Виграй швидкісний інтернет для своєї оселі в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони)! Тільки сьогодні в ефірі "GALA Радіо" у вас є унікальна можливість виграти швидкісний оптиковолоконний інтернет від BEELINE. Напишіть, в якій найнезвичайнішій ситуації вам допоміг Інтернет - коротко і креативно. Відправте листа на адресу і уважно слухайте ефір "GALA Радіо", адже сьогодні на "GALA Радіо" - День Он-лайн Від BEELINE. Можливо, саме ви станете переможцем! "GALA Радіо" бажає вам успіху! Розіграш проходить тільки сьогодні, і до участі запрошуються слухачі з усієї України (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.06.2010 У слухачів столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) є унікальний шанс потрапити на грандіозний концерт - Michael Jackson Tribut, який відбудеться 24-го червня о 19.00 в межах проекту "True La-La - шоу cправжньої музики". Відомі українські зірки потішать глядачів неповторним, непередбачуваним живим виконанням кращих хітів короля поп-музики. Виручені кошти будуть передані на благодійні цілі. Отже, щогодини в ефірі звучать "GALA Радіо" пісні Майкла Джексона, перших троє, хто зателефонує на "GALA Радіо", щойно почувши пісню, отримауть по два квитки на концерт. Телефон студії - (044)-499-10-11. Розіграш діє 23-24 червня у Києві (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.06.2010 19-го червня вперше в Україні відбувся "RedBull Ftugtag". День божевільних польотів відкрила команда столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k.). Саме екіпаж "Kiss FM Airlines" першим вирушив у політ з 6-метрової висоти. Пілотом Kiss-літака у вигляді келиха коктейлю стала Іра Чемпіон. Денс-інґрідієнти коктейлю Dance radio "Kiss FM" складалися з: RedBull - Rey-Na, віскі - Sunny, м'ята - Anna Dark та цукор - Smexoff. Дивіться на офіційному Web-сайті Dance radio "Kiss FM" фото- та відеозвіт з акції (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 22.06.2010 Національна спілка журналістів України наголошує: звільнення президента Національної радіокомпанії Віктора Набруска відбулося з порушенням принципів демократії. Вони переконані наказ голови Держкомтелерадіо України про звільнення Віктора Набруска треба відмінити. Про це йдеться у заяві секретаріату НСЖУ. "Яку мету переслідували організатори звільнення Віктора Набруска з посади - треба запитати у них. Але зрозуміло одне: ніяких демократичних принципів при цьому дотримано не було - чиновники застосували звичний їм волюнтаристський, авторитарний метод. І не дослухалися навіть до думки багатьох десятків авторитетних у державі людей, яка була висловлена у їхньому відкритому листі, до позиції колективу НРКУ та Національної спілки журналістів України", - цитуємо слова заяви, яку поширилоінтернет-видання "Телекритика". Також НСЖУ звертає увагу президента України, голови Верховної Ради України, прем'єр-міністра України на ситуацію, яка склалася у трудових колективах Національної радіокомпанії та Національної телекомпанії у зв'язку зі звільненням з посади Віктора Набруска та висловленням недовіри Єгору Бенкендорфу. На думку секретаріату НСЖУ, це становить реальну загрозу стабільності в інформаційному просторі України. Ще одна озвучена у заяві ініціатива Спілки журналістів - створити робочу групу з участю представників НСЖУ, яка б вивчила ситуацію у Національній телекомпанії України і внесла пропозиції, спрямовані на демократичне і прозоре вирішення проблеми. З повним текстом заяви можна ознайомитися на порталі "Телекритика". Як повідомляла "Телекритика", наказ про звільнення Віктора Набруска з посади президента Національної радіокомпанії України підписано 18-го червня. Причина - закінчення терміну контракту (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.06.2010 23-го червня 2010 року з 11.00 до 13.00 відбудеться круглий стіл "Обрання членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Про що каже закон". Організатор: Східноєвропейський інститут проблем медіа. Мета: Обговорення законодавчих вимог до процедури обрання парламентом членів Національної ради. Місце проведення: з 11.00 до 13.00, конференц-зал "Кришталевий" готелю "Київ", вул.Грушевського, 26/1. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення є конституційним галузевим органом, який має надзвичайно високий рівень незалежності, яка має забезпечувати його неупередженість. Президент та Верховна рада, яким підзвітний цей орган, формально можуть вплинути на його діяльність лише призначаючи новий склад членів. Наразі триває обрання членів Національної ради від парламенту. Порядок висунення та розгляду кандидатів, передбачений законом, є достатньо складним та викликає багато запитань як у самих народних депутатів, так і у експертів, що слідкують за демократичністю та прозорістю процедур. Саме це призвело до складних та неоднозначних дискусій під час розгляду кандидатур у члени Національної ради парламентським комітетом з питань свободи слова та інформації 16 та17 червня. Діяльність попередніх складів Національної ради викликала численні зауваження протягом всіх років її повноважень. Особливо медіа експертів, представників телерадіоорганізацій та громадськість турбували низький професійний рівень більшості членів ради, відсутність належного досвіду роботи у сфері телерадіомовлення та непрозорість процедури їх призначення. Чи вдасться уникнути такої ситуації завдяки зваженому підходу до обрання нових членів? Якими є вимоги закону до кандидатів у члени Національної ради та яку процедуру передбачено для їх відбору? Які є вимоги до організацій, що мають право висувати кандидатів? Якими повноваженнями наділений профільний комітет Верховної ради України та чи може від проводити попередній відбір кандидатів? До участі в дискусії запрошено членів комітету Верховної ради України з питань свободи слова та інформації, провідних медіаюристів та експертів, кандидатів у члени Національної ради України та інші зацікавлені сторони. Реєстрація обов'язкова.Контактна особа: Надія Крохмальна, моб: +38 067 407 09 42, e-mail: (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.06.2010 Щороку 22 червня Україна відзначає день скорботи і пам'яті про жертви Великої Вітчизняної війни. На хвилях Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32kbps ACC, Інтернет-мовлення 64kbps, Інтернет-мовлення 32kbps ACC+ та Інтернет-мовлення 128kbps) сьогодні о 13-ій та 18-ій годині замість програм на замовлення вийдуть тематичні програми, присвячені подіям 1941-1945-го років. Пам'ять загиблих буде вшановано спогадами і військовими піснями (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.06.2010 Голова Верховної Ради Володимир Литвин не підпише постанову про створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо законності розподілу частот у 2005-2010 роках, поки представники всіх фракцій не подадуть до її складу свої кандидатури. Про це він заявив, виступаючи в клубі творчої інтелігенції у Києві, повідомляє "Українська правда". "Не можу підписати постанову, оскільки опозиційні фракції не подали своїх представників. Натомість вони будуть ініціювати комісії з ширшим спектром діяльності зі свободи слова. Але я боюся, що в свою чергу частина фракцій коаліції, або вся коаліція не дадуть туди своїх представників, і ми будемо в глухому куті", - сказав він. Також Литвин заявив, що Євросоюз буде постійно "говорити" Україні про свободу слова. Коментуючи це питання, спікер зазначив: "Ніхто не любить пресу. Наполеон казав: "Сваритися з пресою - це то саме, що заснути біля провалля"". Як повідомляла "Телекритика", минулого тижня Верховна Рада прийняла постанову про утворення ТСК з питань розслідування законності розподілу частот Національною радою з питань телебачення і радіомовлення у 2005-2010 роках. За відповідний проект, ініційований позафракційною Інною Богословською, під кінець вечірнього засідання 17-го червня проголосували 249 народних депутатів. Головою ТСК обрано Інну Богословську (позафракційна), заступником голови - Олександра Голуба (КПУ). До складу комісії також увійшли реґіонали Олена Бондаренко та Володимир Ландік. БЮТ, НУНС та Блок Литвина не внесли своїх кандидатур. Натомість проект постанови №6540 Андрія Шевченка про утворення ТСК з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів Верховна Рада розгляне на наступному пленарному тижні (29 червня - 2 липня). Голова фракції БЮТ Іван Кириленко наполягав на перенесенні питань про обидві ТСК для об'єднання двох комісій в одну, але це рішення не набрало необхідну кількість голосів. Нагадаємо, на парламентських виборах 2002 року Інна Богословська йшла в першій п'ятірці "Команди озимого покоління" разом з нинішнім головою СБУ, членом Вищої ради юстиції та власником медіагрупи "Інтер" Валерієм Хорошковським. 8 червня Окружний адміністративний суд міста Києва повністю задовольнив позовні вимоги телеканалів групи "Інтер" до Національної ради і скасував результати січневого конкурсу Нацради на вільні частоти, головними переможцями якого були ТВі і 5 канал. Обидва ці канали, які є третіми сторонами у справі, оскаржують це рішення в апеляції (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.06.2010 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення нагадує, що 22-го червня відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Відповідно, регуляторний орган рекомендує дотримуватися особливих правил мовлення у цей день, затверджених 3-го липня 2002 року рішенням №684. Рекомендації щодо відзначення Дня скорботи і вшанування жертв війни в Україні: 1. На виконання Указу Президента України №1245/2000 від 17 листопада 2000 року "Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні" телерадіоорганізації повинні запровадити спеціальне програмування 22-го червня; 2. Напередодні і в цей день телерадіоорганізації повинні інформувати телеглядачів і радіослухачів про історію пам'ятної дати, заходи, пов'язані з роковинами початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.; 3. Об 11.55 22 червня щороку має виходити спеціальна передача, присвячена роковинам початку Великої Вітчизняної війни, патріотичного спрямування; 4. О 18.55 в ефірі необхідно оголошувати Хвилину мовчання, яка вшановує пам'ять жертв Великої Вітчизняної і Другої світової війни; 5. Протягом дня телекомпаніям рекомендується включати до програми документальні та художні фільми, присвячені пам'ятній даті, передачі-спогади, документальні репортажі тощо; 6. FM-радіостанції у цей день можуть виконувати заявки радіослухачів-ветеранів, транслювати пісні воєнних і повоєнних років, інформаційні передачі (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.06.2010 Першим заступником генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення призначено Вадима Самсоненка. Відповідний наказ Концерну РРТ був підписаний 14-го червня, повідомляє підприємство. Вадим Самсоненко - засновник ЗАТ "ТРК "Дитинець"" (Чернігів), до грудня 2009-го року був директором цієї кабельної телекомпанії. Як повідомляла "Телекритика", 13-го квітня першим заступником генерального директора Концерну РРТ був призначений Микола Сіньковський, який до цього працював на посаді заступника голови Державного комітету України з державного матеріального резерву (Держкомрезерв). За день до його призначення у Верховній Раді був зареєстрований проект постанови №6181 про утворення тимчасової слідчої комісії з питань з'ясування обставин розкрадання мільйонних сум бюджетних коштів керівництвом Державного комітету України з державного матеріального резерву. 18-го червня ця комісія була створена. Нагадаємо, що до Сіньковського першим заступником генерального директора КРРТ був Олег Копійка, призначений 6 жовтня 2009 року. До нього на цій посаді працював Василь Лукас. Генеральним директором Концерну РРТ є Анатолій Антоненко, його заступником - Олександр Півнюк (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.06.2010 Виконуючий обов'язки гендиректора КДРТРК Григорій Южда відмовився від участі в конкурсному відборі на посаду гендиректора Київської державної реґіональної ТРК. Цю інформацію він підтвердив інтернет-виданню "Телекритика" особисто. "Я за власним бажанням подав заяву, і за власним бажанням її відкликав", - зазначив Григорій Южда. Нагадаємо, 3 березня Держкомтелерадіо оголосив конкурс на заміщення посади генерального директора КДР ТРК, яка стала вакантною після звільнення Віктора Пасака у грудні 2009-го року у зв'язку із закінченням терміну контракту. Конкурс був призначений на 15-го квітня, але був скасований, а в. о. гендиректора Віктор Павлюк усунутий від роботи. Тимчасово обов'язки керівника почав виконувати заступник гендиректора Леонід Мужук. 14-го квітня в.о. гендиректора був призначений Григорій Южда. 21-го квітня Державний комітет телебачення та радіомовлення України повторно оголосив проведення конкурсного відбору на посаду генерального директора Державної організації "Київська державна реґіональна телерадіокомпанія". Конкурс проводився 28-го травня 2010-го року. Наразі у конкурсі беруть участь вісім кандидатів, серед них Олександр Савенко (телеканал "Культура"), Зураб Аласанія (Харківська ОДТРК), Володимир Земляний (УТР), Олександр Опанасенко (КДРТРК) та інші. 23-го червня відбудеться закрите засідання конкурсної комісії, на якому буде визначений переможець, який і очолить КДРТРК (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.06.2010 У Верховній Раді 18-го червні 2010-го року зареєстровано проект Постанови про направлення депутатського запиту народного депутата України Юрія Литвина (фракція "Блок Литвина") Президенту України №6559 щодо запобігання рейдерській атаці на об'єкт Державного комітету телебачення і радіомовлення України. За направлення запиту проголосувало 304 депутати. Як писала "Телекритика", приміщення на Гоголівській, 1/3 площею майже 300 кв. метрів понад 30 років орендує Державний комітет телебачення і радіомовлення України. Там нині розташована метрологічна служба Держтелерадіо і службові приміщення КДРТРК. Приміщення по Гоголівській, 1/3 декілька років тому перейшло у власність ЖБК, який, у свою чергу, передав його ПП "12.12". У відділі інформаційної політики Шевченківської райдержадміністрації м.Києва "Телекритиці" повідомили, що, згідно з рішенням Господарського суду м.Києва від 15 жовтня 2008 року, право власності на спірні об'єкти за вказаною адресою визнано за приватним підприємством "12.12". Шевченківська райдержадміністрація планувала оскаржити це судове рішення, оскільки хоче повернути приміщення до комунальної власності. За словами попереднього керівника КДР ТРК Віктора Павлюка - це було рейдерське захоплення приміщення в центрі Києва. Нинішнє керівництво телерадіокомпанії має намір 20 травня вивезти меблі з приміщення на Гоголівській, сказав у коментарі "Телекритиці" Григорій Южда. "Але ми готуємо оскарження цього рішення суду і нам в цьому допомагає юридичне управління Держкомтелерадіо, яке також займає частину цього приміщення. Комітет, до речі, не встигне за один день вивезти своє майно, оскільки у них там не тільки меблі, а й обладнання, металеві конструкції тощо", - сказав Григорій Южда. Нагадаємо, Державний комітет телебачення та радіомовлення України звертався до Генеральної прокуратури з проханням захистити Київську державну регіональну телерадіокомпанію і метрологічну службу Держтелерадіо від захоплення нежилого приміщення по вул.Гоголівська 1/3 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.06.2010 Радіостанції групи "ТАВР МЕДІА" - лідери рейтинґів! Сукупна частка ринку радіогрупи "ТАВР МЕДІА" за даними останніх досліджень компанії "ТНС" по Києву становить 19,79%. При цьому з чотирма радіостанціями радіогрупа займає друге місце, відстаючи менш ніж на 2,5% від володаря першого місця з шістьма радіостанціями. Протягом 2009-2010 рр.. частка ринку радіогрупи "ТАВР МЕДІА" по Києву залишається стабільною (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 18.06.2010 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) підбиває підсумки свого найдивнішого конкурсу. Як ви пам'ятаєте, учасникам конкурсу треба було описати вітальню, у якій вони хотіли б зустріти... смерть. Переможницею в конкурсі стала Олена Ткачова. Вона нічого не розповіла "Молодому радіо" про себе, лише повідомила, що про конкурс дізналася з сайту "Молодого". Як вона бачить свою зустріч зі смертю, ви ще прочитаєте у її блозі, а поки ось як вона писала свій пост: "Учора, сидячи перед комп'ютером на роботі, я мріяла про відпочинок і про море (працюю вже другий тиждень поспіль з 9-ї до 8-ї вечора, хоч це з однієї сторони й добре, бо в мене є можливість цікавитись останніми музичними подіями міста в неробочий час :-)). Так ось, мій дитячий організм, ледь справляючись з розумовим навантаженням, під кінець дня розслабляється і видає ось такі перли". Сьогодні Олена матиме гарний лаунж вечір на двох, отримавши безкоштовні квитки на концерт "Shopping Hour". Враженнями від нього вона також обіцяє поділитись у блозі (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.06.2010 Держкомтелерадіо призначив першого віце-президента Національної радіокомпанії України Анатолія Табаченка виконувачем обов'язків генерального директора компанії. Про це сказав "Телекритиці" голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк. Також пан Плаксюк повідомив, що Держкомтелерадіо зробив подання в Кабінет Міністрів на заміщення вакантної посади генерального директора НРКУ. За його словами, комітет подав у Кабмін кілька кандидатур на розгляд, проте конкретних прізвищ не назвав. Нагадаємо, що сьогодні, 18-го червня підписано наказ по звільнення Віктора Набруска з посади президента Національної радіокомпанії України. Як повідомляла "Телекритика", Кабінет Міністрів вніс зміни до статуту НРКУ своєю постановою від 2 червня. Згідно з документом, функції з управління радіокомпанією здійснює Держкомтелерадіо. А керівництво діяльністю радіокомпанії здійснює її генеральний директор (а не президент, як було раніше), який призначається на посаду та звільняється з посади Кабінетом Міністрів України за поданням Держкомтелерадіо (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.06.2010 Державна адміністрація зв'язку створила міжвідомчу робочу групу з упровадження цифрового телерадіомовлення. Про це повідомляє прес-служба Міністерства транспорту і зв'язку. Група розроблятиме зміни до чинного законодавства України щодо забезпечення впровадження цифрового телерадіомовлення. Відповідний наказ Держзв'язку №75 підписано 11-го червня. Нагадаємо, що в державному бюджеті на 2010-ий рік на розвиток цифрового мовлення передбачено всього близько 1 млн гривень. Також у Держзв'язку утворили робочу групу з розроблення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 16.01.2003 №40 "Про затвердження Програми розвитку та переоснащення передавального обладнання Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення на основі сучасних технічних засобів на період до 2012 року" (наказ Держзв'язку від 11.06.2010 №76). Як відомо, Концерн "РРТ" нині перебуває у підпорядкуванні Мінтрансзв'язку. Наприкінці квітня уряд розробив проект постанови про передачу КРРТ до сфери управління Державного комітету телебачення та радіомовлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.06.2010 Підписано наказ по звільнення Віктора Набруска з посади президента Національної радіокомпанії України. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на голову Держкомтелерадіо України Юрія Плаксюка. За його словами, наказ було підписано сьогодні, 18-го червня, у зв'язку із закінченням терміну контракту пана Набруска. "Проте обов'язки президента НРКУ Віктор Іванович буде виконувати ще сьогодні до 18.00. А увечері я маю намір підписати інший наказ про призначення нового виконувача обов'язків. Ним буде або пан Набруско, або хтось із його віце-президентів - скажу лише, що це однозначно буде людина з Національної радіокомпанії", - сказав пан Плаксюк. Як повідомляла "Телекритика", Кабінет Міністрів вніс зміни до статуту НРКУ своєю постановою від 2-го червня. Згідно з документом, функції з управління радіокомпанією здійснює Держкомтелерадіо. А керівництво діяльністю радіокомпанії здійснює її генеральний директор (а не президент, як було раніше), який призначається на посаду та звільняється з посади Кабінетом Міністрів України за поданням Держкомтелерадіо (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.06.2010 Верховна Рада прийняла постанову про утворення Тимчасової слідчої (ТСК) з питань розслідування законності прийняття рішень Національною радою з питань телебачення і радіомовлення щодо проведення конкурсів та встановлення переможців конкурсів на отримання (переоформлення) ліцензій на мовлення з використанням відповідних частот у 2005-2010 роках. За відповідне рішення під кінець вечірнього засідання 17 червня проголосували 249 народних депутатів. Відповідний проект постанови зареєструвала 15 червня Інна Богословська за №6521. Головою ТСК обрано Інну Богословську (позафракційна), заступником голови - Олександра Голуба (КПУ). Проект постанови №6540 Андрія Шевченка про утворення ТСК з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів нині проходить профільний регламентний комітет, і Верховна Рада розгляне це питання на наступному пленарному тижні (29 червня - 2 липня). Про це оголосив головуючий на засіданні перший віце-спікер Адам Мартинюк. Як повідомляла "Телекритика", на ранковому засіданні 17 червня питання створення обох ТСК (щодо конкурсів Нацради і щодо цензури) було відкладене на невизначений термін, щоб дві комісії були об'єднані в одну. В.о. голови регламентного комітету Олександр Єфремов повідомив, що за короткий проміжок часу неможливо узгодити це питання. "Тому ми просили б поставити на голосування ТСК, яка пройшла регламентний комітет, яка зареєстрована і винесена сьогодні в зал на розгляд, це стосується розподілу частот", - сказав він. Адам Мартинюк додав, що регламентний комітет поки ще не розглядав питання створення ТСК щодо цензури. "Тому я просив авторів, оскільки практично мова йде про одне й те саме, звести в одне, не робити дві комісії. Не зуміли вони цього зробити, тому я буду ставити на голосування обидва проекти з урахуванням того, що один проект готовий для розгляду, а інший поставимо на розгляд тоді, коли буде висновок регламентного комітету", - зазначив він. Голова фракції БЮТ Іван Кириленко просив відкласти розгляд обох проектів постанов, оскільки потрібні додаткові консультації для створення єдиної комісії. За це проголосували лише 120 народних депутатів, чого було недостатньо для прийняття рішення про перенесення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.06.2010 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) оголошує набір на літню журналістську практику. Вона триватиме у липні та серпні цього року. "Молоде радіо" запрошує подаватися студентів перших курсів факультетів журналістики, а також студентів інших спеціальностей, які у майбутньому хочуть працювати в онлайн-медіа. Практиканти зможуть взяти участь у роботі онлайн-радіостанції та окремих проектів "Молодого радіо", а також здобути навички сучасного інтернет-журналіста, який створює текст, аудіо та фото водночас. Зокрема, вони зможуть: 1. Відвідувати події та робити репортажі з них; 2. Робити подкасти для Студії громадського подкастинґу; 3. Шукати та писати новини для сайту "Молодого радіо"; 4. Готувати інтерв'ю - як "у реалі", так і онлайн; 5. Писати оглядові та тематичні статті; 6. Вести власний або тематичний блоґ; 7. Збільшувати аудиторію власного матеріалу за допомогою соціальних мереж та сервісів. Найкращі також зможуть спробувати себе у "живому" ефірі інтернет-радіостанції й будуть запрошені працювати у проектах "Молодого радіо". Практика відбуватиметься за індивідуальним графіком. Оскільки більша її частина відбуватиметься онлайн, фізичне місце перебування практиканта значення не має - головною умовою є наявність комп'ютера, підключення до інтернету та (бажано) можливості записувати звук (мікрофон або цифровий диктофон). Журналістська практика на "Молодому радіо" триватиме у липні та серпні. Учасників буде відібрано за конкурсом. Для участі треба надіслати на електронну пошту радіо ( ) з темою "практика" короткий мотиваційний лист (як уявляєте свою практику на "Молодому радіо") та CV (обов'язково - з електронною поштою та телефоном!). Той, хто також надішле матеріал для сайту "Молодого радіо" (новину, статтю, подкаст у форматі сайту Molode.com.ua) - матиме перевагу. Заявки прийматимуться до 1-го липня. Орієнтовний початок практики - 6-те липня. Стажування проводиться у рамках проекту "Розвиток навичок громадського подкастинґу у молодих журналістів та блоґерів", який "Молоде радіо" реалізовує у рамках МІЦ "Медіа М" за фінансової підтримки Посольства США в Україні (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.06.2010 Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію щодо законності видачі ліцензій на мовлення у 2005-2010 роках. За це рішення проголосувало 249 депутатів. Згідно з постановою, основним завданням ТСК визначено розслідування законності прийняття рішень Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення щодо проведення конкурсів та встановлення переможців конкурсів на отримання (переоформлення) ліцензій на мовлення з використанням відповідних частот у 2005-2010 роках. Головою комісії обрана позафракційний депутат Інна Богословська, а заступником глави - депутат від Компартії Олександр Голуб. До складу комісії також увійшли регіонали Олена Бондаренко та Володимир Ландік. БЮТ, НУНС та Блок Литвина не внесли своїх кандидатур. Як відомо, раніше Окружний адмінсуд Києва задовольнив вимоги групи телеканалів "Інтер", яка оскаржувала рішення Нацради з питань телебачення та радіомовлення про виділення "ТВі" та "5 каналу" частот на мовлення. Журналісти звинуватили главу СБУ і власника медіа-холдинґу U.A. Inter Media Group Валерія Хорошковського у намаганні "знищити" "5 канал". На парламентських виборах 2002 року Богословська йшла в першій п'ятірці "Команди озимого покоління" разом з Хорошковським (Джерело: Портал "Українська Правда").
  • 16.06.2010 Виграй яскраву подорож в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони)! Нарешті прийшов час подумати про літній відпочинок. Але тут виникає безліч запитань: куди краще поїхати, що вибрати, як влаштувати собі яскравий незабутній відпочинок? Надсилайте цікаві запитання про бажаний відпочинок на адресу зі словом "яскравий". В листі мають бути зазначені: прізвище, ім'я, по батькові, адреса учасника, телефон. Отримуйте відповідь в ефірі "GALA Радіо" і станьте претендентом на яскравий відпочинок від аґенції яскравого відпочинку JOIN UP & Enjoy. Акція проходитиме в ефірі "GALA Радіо" з 15-го червня по 15-те липня (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.06.2010 16-го червня з 10.00 до11.00 в Києві пройде прес-конференція "Заборона телевізійної та радіо реклами пива в Україні: причини та наслідки". Під час заходу будуть освітлені наступні теми: 1. Найближчі перспективи законопроекту №1014-2, який передбачає обмеження реклами алкоголю, у тому числі заборону на телевізійну рекламу пива; 2. Наслідки ухвалення законопроекту №1014-2 для ринку пива України (зміна конкурентних умов, об'єму ринку). Аналіз російського досвіду; 3. Вплив телевізійної реклами на психологію дітей та підлітків. Учасники: Артем Ступаков, представник Всеукраїнської громадської організації "Твереза Україна"; Володимир Проненко, заступник голови Київської організацію Національної Спілки Журналістів України; Віталій Черняховський, головний координатор громадянської кампанії "Форум порятунку Києва"; Леся Вовчик-Блакитна, провідний науковий співробітник Інституту психології ім. Г. Костюка НАН України. Захід пройде за адресою: місто Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16, інформаційна аґенція "Укрінформ" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.06.2010 15-го червня у парламенті зареєстровано проект постанови "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування законності прийняття рішень Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення щодо проведення конкурсів та встановлення переможців конкурсів на отримання (переоформлення) ліцензій на мовлення з використанням відповідних частот у 2005-2010 роках". Проект за №6521 подано народним депутатом Інною Богословською. Поки що текст документу на сайті відсутній. Як вже писала "Телекритика", 12-го червня під час програми "Шустер live" на телеканалі "Україна" Петро Порошенко запропонував провести розслідування правомірності як видачі додаткових частот 5 каналу та ТВі, так і позбавлення цих каналів виграних частот. Нагадаємо, 8 червня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позовні вимоги телеканалів групи "Інтер" до Національної ради в повному обсязі та скасував результати січневого конкурсу на вільні частоти. Напередодні представник Нацради в суді погодився з вимогами позивачів. Нацрада заявила, що є всі підстави говорити про відсутність кворуму на засіданні 27 січня, а згодом пояснила, що зміна позиції регуляторного органу в суді була зумовлена результатами внутрішнього службового розслідування (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.06.2010 Деякі кандидати на посаду членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, за інформацією "Коммерсантъ-Украина", мають куплені диплому про вищу освіту. Про це повідомляє видання з посиланням на джерела в парламентському Комітеті з питань свободи слова та інформації. Як вже повідомляла "Телекритика", на членство у Нацраді претендує 24 кандидати. Як пише газета, не всі кандидати пройдуть попередній відбір у профільному комітеті, оскільки деякі претенденти були подані з запізненням, також є і такі, у яких були виявлені куплені документи про вищу освіту. "Я чув про проблему з дипломами. Є і неправильно оформлені документи", - цитує "Коммерсантъ-Украина" народного депутата та члена профільного комітету Олександра Голуба. Однак у коментарях "Телекритиці" пан Голуб не підтвердив цю інформацію, зазначивши: "Я безпосередньо цього не знаю. Я знаю з секретаріату президента, що є неправильно оформлені документи, є не всі подані документи. А щодо куплених чи не куплених дипломів у мене інформації не має". Також інформація про підроблені дипломи не відома й іншим членам комітету, зокрема, Юрію Стецю та Андрієві Шевченку. За словами пана Шевченка, зараз комітет тільки вивчає документи кандидатів. Нагадаємо, у коментарях "Телекритиці" завідувач секретаріату комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Юрій Гирик наголошував, що комітет звернувся з запитом до Міністерства юстиції з проханням вказати, які з організацій, що висунули кандидатів, є всеукраїнськими громадськими організаціями у галузі діяльності ЗМІ (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.06.2010 На хвилях столичної радіостанції "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц, а також Інтернет-мовлення) - нове шоу - "Bikini Hour"! Щодня по буднях з 13.00 до 14.00 ведуча Даша веде прямий ефір в бікіні на "NRJ 104.6FM"! Заходьте у розділ веб-камера на офіційному Web-сайті радіостанції і насолоджуйтеся запальними танцями неповторної ведучої радіо "NRJ Hit Music Only" - Даші! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.06.2010 За даними компанії "ТНС", радіогрупа "ТАВР МЕДІА" продовжує утримувати найбільшу частку ринку по Україні - 26,53%. Дослідження проводжу протягом грудня 2009 і березня 2010 рр. (злиті хвилі). При цьому радіостанції "Русское радио - Україна" і Національна мережа "ХІТ FM" незмінно входять до трійки лідерів, а Dance radio "Kiss FM" - в десятку найпопулярніших радіостанцій України. Стабільність положення радіогрупи підтверджується багаторічними дослідженнями (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 14.06.2010 Державний комітет телебачення і радіомовлення буде готовий зробити подання на генерального директора Національної радіокомпанії України 17 червня, оскільки 10-річний контракт нинішнього президента НРКУ Віктора Набруска завершується 18-го червня 2010 року. Про це на прес-конференції 14-го червня сказав голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк, коментуючи урядову постанову щодо змін до статуту НРКУ. Юрій Плаксюк не став уточнювати, кого саме комітет рекомендуватиме Кабміну призначити генеральним директором. За його словами, Держкомтелерадіо зробить подання на кількох кандидатів, серед яких буде і кандидатура Віктора Набруска. Як повідомляла "Телекритика", Кабінет Міністрів вніс зміни до статуту НРКУ своєю постановою від 2 червня. Згідно з документом, функції з управління радіокомпанією здійснює Держкомтелерадіо. А керівництво діяльністю радіокомпанії здійснює її генеральний директор (а не президент, як було раніше), який призначається на посаду та звільняється з посади Кабінетом Міністрів України за поданням Держкомтелерадіо. На думку юриста Інституту медіа права Ігоря Розкладая, ця урядова постанова суперечить законодавству про телебачення і радіомовлення. Зокрема, він звертає увагу на те, що статут НРКУ має затверджуватися законом, а не постановою Кабміну. Колектив НРКУ виступив проти змін до статуту і попросив президента України Віктора Януковича доручити Кабміну уважно вивчити це питання, перш ніж робити рішучі кроки у перепідпорядкуванні державних ЗМІ (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.06.2010 Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Юрій Плаксюк дав доручення до 1 липня оформити документально вихід ТРК "Радіо-Ера" з мережі українського радіо. Про це він повідомив на прес-конференції в Держкомтелерадіо 14 червня. ""Ера" має працювати на своєму радіоканалі", - підкреслив Юрій Плаксюк. Відповідаючи на запитання кореспондента інтернет-видання "Телекритика" чи потягне це за собою кадрові зміни в Національній радіокомпанії України, пан Плаксюк сказав, що Національне радіо, яке цілодобово мовить на трьох каналах, на його думку, укомплектоване оптимально. Кадрову оптимізацію хіба що буде здійснено за рахунок людей літнього віку та вакансій. Як повідомляла "Телекритика", ТРК "Радіо-Ера" в травні 2009 року просила Нацраду з питань телебачення і радіомовлення видати їй ліцензію на дротове (проводове) мовлення з використанням першого і другого каналів (мережі УР1 та УР2), але не отримала згоду регуляторного органу. Згідно з Державним реєстром ТРО, ТОВ "ТРК "Радіо-Ера"" володіє ліцензією на ефірне мовлення на 38 частот у 23 областях і Криму (по 18 вересня 2014 року), а також ліцензією на ефірне мовлення на сім частот у п'яти областях (по 29 січня 2016 року) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.06.2010 Комітет Верховної ради з питань свободи та інформації оприлюднив список кандидатур, поданих на заміщення чотирьох вакантних посад членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Про це йдеться в повідомленні, яке інтернет-видання "Телекритика" отримало від першого заступника голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка. Зокрема, він депутатської фракції НУНС подана кандидатура генерального директора 5 каналу Івана Адамчука, від Партії регіонів - директора "Київспецтрас" - Євген Баранов та директора "Нові грані" Миколу Фартушного, від "Блоку Литвина" - колишній прес-секретар Нацради Микола Гриценко, виконавчий директор ІТК Катерина Котенко та викладач Київського держаного університету театру, кіно та телебачення імені Карпенка-Карого Ірина Опілат, від Комуністичної партії генеральний директор групи компаній ФІМ - Оксана Єлманова, від БЮТ -колишній член Нацради Юрій Сторожук (кандидатури Миколи Фартушного та Катерини Котенко також подала НАМ). Кандидати на посаду члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення: 1. Адамчук Іван Дмитрович, генеральний директор телекомпанії "НБМ" ("5 канал") - висунутий фракцією НУНС; 2. Аніпченко Василь Леонідович, президент Асоціації "Укртелемережа" - висунутий асоціацією "Укртелемережа" та Всеукраїнською асоціацією операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж; 3. Баранов Євген Валерійович, директор департаменту ВАТ "Київспецтранс" - висунутий фракцією ПР; 4. Блінков Володимир Іванович, начальник відділу Національної ради з питань ТБ і РМ - висунутий Незалежною асоціацією телерадіомовників; 5. Гриценко Микола Семенович, не працює - висунутий фракцією Блоку Литвина, Асоціацією працівників ЗМІ України та Співдружністю працівників інформаційних видань; 6. Єлманова (Калетнік) Оксана Миколаївна, генеральний директор Групи компаній "ФІМ" - висунута фракцією КПУ; 7. Зорка Олександр Григорович, директор дирекції програм НТКУ - висунутий Національною спілкою журналістів України; 8. Карпій Андрій Станіславович, директор ТОВ ТРК "Клас", президент ВГО ПТіР "ТАУ" - висунутий Телерадіомовною асоціацією України; 9. Каліниченко Михайло Михайлович, генеральний директор Черкаської ОДТРК - висунутий Національною спілкою журналістів України; 10. Котюжинська Тетяна Григорівна, президент Асоціації медіа-юристів - висунута Національною спілкою журналістів України; 11. Котенко Катерина Сергіївна, виконавчий директор асоціації "Індустріальний телевізійний комітет" - висунута фракцією Блоку Литвина та Незалежною асоціацією телерадіомовників; 12. Крушановський Сергій Іванович, начальник державної житлово-комунальної інспекції м.Києва - висунутий Всеукраїнським автомобільним клубом журналістів; 13. Кудінов Герман Юрійович, генеральний директор обласного об'єднання "Луганське кабельне телебачення" - висунутий Асоціацією "Укртелемережа" та Всеукраїнською асоціацією операторів кабельного телебачення і телевізійних мереж; 14. Лігачова - Чернолуцька Наталія Львівна, шеф-редактор журналу та Інтернет - видання "Телекритика" - висунута Незалежною медіа-профспілкою та Центром суспільних медіа; 15. Лабунський Юрій Олександрович, голова правління Всеукраїнської асоціації операторів кабельного телебачення і телевізійних мереж - висунутий Всеукраїнською асоціацією операторів кабельного телебачення і телевізійних мереж; 16. М'ясникова Катерина Андріївна, виконавчий директор ВГО "Незалежна асоціація телерадіомовників" - висунута Незалежною асоціацією телерадіомовників; 17. Набруско Віктор Іванович, президент Національної радіокомпанії України - висунутий Національною спілкою журналістів України; 18. Опілат Ірина Володимирівна, викладач Київського державного університету театру, кіно і ТБ ім. Карпенка - Карого - висунута фракцією Блоку Литвина; 19. Сторожук Юрій Анатолійович, не працює - висунутий фракцією БЮТ; 20. Фартушний Микола Всеволодович, директор ТОВ "Нові грані" - висунутий фракцією ПР та Незалежною асоціацією телерадіомовників; 21. Юрченко Валерій Володимирович, голова правління ТРК "Скіф" - висунутий Всеукраїнським товариством "Просвіта" ім. Т.Шевченка; 22. Швець Олександр Олександрович, генеральний директор Спілки кабельного телебачення України - висунутий Спілкою кабельного телебачення України; 23. Квурт Костянтин Семенович, голова правління МГО "Інтерньюз-Україна" - висунутий Центром суспільних медіа; 24. Шевченко Тарас Сергійович, директор Інституту медіа права - висунутий Незалежною медіа-профспілкою та Центром суспільних медіа. "Наша ціль - зразково-показовий конкурс. Як за прозорістю процедури, так і за якістю рішення, - зазначив пан Шевченко. Як вже повідомляла "Телекритика", на членство у Нацраді претендує 24 кандидати. За словами Андрія Шевченка, комітет розгляне кандидатури на засіданні 16 червня. Засідання пройде у відкритому режимі, за участі претендентів та представників журналістських і громадських організацій. Планується телевізійний запис процедури підбиття підсумків конкурсу із подальшою трансляцією телеканалом "Рада". "Я закликатиму колег по фракції і по сесійній залі підтримати кандидатів від журналістських організацій. Розвитком телерадіопростору мають займатися не лобісти чи політичні комісари, а професіонали з бездоганною репутацією", - вже вкотре запевнив Андрій Шевченко. Як вже повідомляла "Телекритика", Незалежна медіапрофспілка України відповідно до рішення громадського руху "Стоп цензурі!" висунула на конкурс директора Інституту медіаправа Тараса Шевченка і шеф-редактора "Телекритики" Наталю Лигачову (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.06.2010 Трудовий колектив Національної радіокомпанії України звертає увагу на те, що постанова Кабінету Міністрів України про зміни до статуту НРКУ суперечить ч. 4 ст. 14 закону "Про телебачення і радіомовлення", відповідно до якої статут НРКУ має затверджуватися законом України, а не урядовою постановою. Про це йдеться у відкритому листі НРКУ до президента України Віктора Януковича. Працівники НРКУ виступають проти перепідпорядкування радіокомпанії Державному комітету телебачення і радіомовлення, про яке йдеться в урядовій постанові "Про внесення змін до Статуту НРКУ" від 2 червня. На їхню думку, реалізація положень, закладених у постанові, загрожує втраті позицій провідного державного мовника. Відтак, колектив радіокомпанії просить президента доручити Кабміну уважно вивчити це питання, перш ніж робити рішучі кроки у перепідпорядкуванні державних ЗМІ. Як повідомляло інтернет-видання "Телекритика", раніше на те, що перепідпорядкування НРКУ суперечить законодавству України про телебачення і радіомовлення, звернув увагу юрист Інституту медіа права Ігор Розкладай. Як відомо, Кабінет Міністрів України вніс зміни до статуту Національної радіокомпанії України (постанова від 2 червня 2010 р. № 383). Згідно з документом, функції з управління радіокомпанією здійснює Державний комітет телебачення та радіомовлення. Керівництво діяльністю радіокомпанії здійснює її генеральний директор (а не президент, як було раніше), який призначається на посаду та звільняється з посади Кабінетом Міністрів України за поданням Держкомтелерадіо. Раніше зміни щодо підпорядкування та керівництва уряд вчинив щодо Національної телекомпанії України, коли видав постанову №272 від 17 березня (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.06.2010 Перепідпорядкування Національного радіо України Держкомтелерадіо, як і раніше - Національної телекомпанії України Кабінету Міністрів, не відповідають нормам Закону України "Про телебачення і радіомовлення", а отже, їх можна сприйняти лише як вимушену і тимчасову норму до ухвалення парламентом змін до телевізійного законодавства. Про це в коментарі інтернет-виданню "Телекритика" сказав юрист Інститут медіа права Ігор Розкладай. На думку юриста, ситуація з перепідпорядкуванням НТКУ і НРКУ є вкрай неоднозначною і викликана головним чином діяльністю і бездіяльністю Верховної Ради. Адже тривалий час Президент України за погодженням з Верховною Радою де-факто призначав і звільняв президента НТКУ і НРКУ. З новою редакцією закону про ТБ такий порядок став де-юре. Утім, такі повноваження не були прописані Конституцією. "Серед правників немає однозначного розуміння чи можуть законом на вищі владні інституції покладатися додаткові права і обов'язки, окрім переліку визначеного в Основному законі. З одногу боку виключний перелік убезпечує зловживання і встановлює чіткі правові рамки, а з іншого, у випадку, коли потрібне паритетне вирішення суспільно важливих питань, покладення на Президента та ВРУ таких повноважень могло б на певний час, до зміни Конституції, що в українських реаліях є вкрай складним процесом, забезпечити вирішення таких питань", - говорить Розкладай. Тим не менш, пояснює медіаюрист, Конституційний суд пристав на жорстку позицію і рішенням № 21-рп/2009 від 15.09.2009 року позбавив Президента і Верховну Раду права призначати керівників НТКУ-НРКУ з одночасною рекомендацією Верховні Раді врегулювати на законодавчому рівні це питання. "Таким чином, в процедурі призначення керівників залишилось лише право Громадської ради НТКУ і НРКУ висувати кандидатуру керівників. Ситуація ускладнилась тим, що самі громадські ради не були створені, а Верховна Рада не спромоглась ухвалити законодавчо затверджені статути цих мовників", - говорить він. З одного боку, відзначає юрист, дії Кабінету Міністрів України базуються на законі про Кабінет Міністрів і де-юре цього закону дотримано. "Водночас такі дії не відповідають нормам закону про телерадіомовлення, які вимагають затвердження статутів законом, а не постановою КМУ. Відтак діями ВРУ створено правову колізію, яка потребує вирішення", - говорить Ігор Розкладай. Також медіаюрист нагадує, що України серед своїх зобов'язань, що випливають з членства Ради Європи задекларувала створення суспільного мовлення. За таких обставин підпорядкування державних мовників Кабінету Міністрів можна сприйняти лише як вимушену і тимчасову норму до ухвалення парламентом змін до телевізійного законодавства. Як відомо, Кабінет Міністрів України вніс зміни до статуту Національної радіокомпанії України (постанова від 2 червня 2010 р. №383). Згідно з документом, функції з управління радіокомпанією здійснює Державний комітет телебачення та радіомовлення. Керівництво діяльністю радіокомпанії здійснює її генеральний директор (а не президент, як було раніше), який призначається на посаду та звільняється з посади Кабінетом Міністрів України за поданням Держкомтелерадіо. Раніше зміни щодо підпорядкування та керівництва уряд вчинив щодо Національної телекомпанії України, коли видав постанову №272 від 17 березня (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.06.2010 Столична сателітарна мережева станція "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.70МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Полтава-105.8МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 256k.) з радістю повідомляє, що відтепер вечорами драйвувати ви будете вже не на самоті. Новий ведучий "Радіо РОКС - Україна" Сергій Зенін докладно розповість вам про те, яку саме пісню ви почули або ще почуєте. Цікаві факти з історії рок-музики та розважальні новини про те, що витворяють нестаріючі рокери зараз. Легкий у спілкуванні, обізнаний в рок-музиці та знає, що головне в його роботі - не порушити ідилію прослуховування вашого улюбленого року на "Радіо РОКС - Україна"! А тому - Long Live Rock'n'Roll! "Радіо РОКС - Україна" - українська радіостанція, мовить у Києві та 16 містах країни. Основа музичного формату - класичний рок 70-80-х років (Джерело: Інформацію надано ).
  • 14.06.2010 24 кандидати претендують на вакантні посади у Нацраді з питань телебачення і радіомовлення за квотою Верховної Ради. Про це повідомив на брифінґу в понеділок заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова Андрій Шевченко (БЮТ). За його словами, правом висувати кандидатури скористалися усі парламентські фракції, а також низка журналістських та громадських організацій, в тому числі й журналістський рух "Стоп Цензурі!". Шевченко додав, що усі кандидатури будуть обговорені на спеціальному засіданні комітету 16-го червня. Під час засідання будуть визначені "прохідні" кандидатури для голосування у сесійній залі парламенту, згідно з законами України, після того у самій залі буде проведено спочатку рейтинґове, а потім результативне голосування. "Ми плануємо (16-го червня) запросити всіх 24 кандидатів, представників журналістських та громадських організацій, максимально залучити всі зацікавлені сторони", - зазначив Шевченко. "Завдання - зразково-показово провести цю процедуру, тому що в умовах, коли є факти, які свідчать про згортання свободи слова, ми не можемо собі дозволити будь-що інше, крім прозорої і чесної процедури", - наголосив він. За словами Шевченка, голосування в сесійній залі відбудеться наступного пленарного тижня. Після брифінґу журналістам роздали список осіб, які претендують на посади членів Нацради з питань телебачення й радіомовлення. Зокрема, згідно з ним, від фракції НУНС пропонується гендиректор НБМ ("5 канал") Іван Адамчук, від фракції Партії реґіонів - директор департаменту ВАТ "Київспецтранс" Євген Баранов, від БЮТ - Юрій Сторожук (до грудня 2009 року працював старшим викладачем кафедри Могилянської школи журналістики). Крім того, серед кандидатів - президент Національної радіокомпанії Віктор Набруско, шеф-редактор видання "Телекритика" Наталя Лігачова, директор Інституту медіа-права Тарас Шевченко та інші. Як відомо, на даний момент Нацрада має неповний склад, через що не може ухвалювати відповідальні рішення (Джерело: Портал "Українська Правда").
  • 13.06.2010 Столична сателітарна мережева станція "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) поспішає повідомити вам приємну новину! Днями станція презентувала своє нове дітище - новенький, гарненький, барвистий Web-сайт. На новому Web-сайті "Русского Радио - Україна" ви можете знайти найсвіжішу інформацію про акції та конкурси радіостанції. Дізнатися, що новенького відбувається в країні та за її межами, подивитися на фото і анкети улюблених ведучих і, звичайно ж, замовити пісню. Якщо ви все ще не в курсі, заходьте і милуйтеся на новий Web-сайт "Русского Радио - Україна" за адресою - http://www.rusradio.com.ua (Джерело: Портал "RadioStar").
  • 12.06.2010 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) оголошує новий конкурс, приз у якому - музичний вечір у компанії гарного гурту разом з близькою людиною і - абсолютно безкоштовно! Цього разу станці розігрує 2 безкоштовні квитки на концерт проекту "Shopping Hour". Українсько-сербський лаунж-проект "Shopping Hour" виступатиме у п'ятницю (18-го червня) - вперше з оновленою програмою "Sunce Вітер". Цього разу завдання конкурсу дуууже несподіване: розповісти, як Ти уявляєш ідеальну вітальню, де б зустрів(ла) … смерть. Із вітальнею - зрозуміло, бо саме так перекладається з англійської "лаунж", який грає "Shopping Hour", але чому - смерть?! Тим більше, що музика цього гурту аж ніяк не важка чи похмура - навпаки, світла й легка. На "Молодому радіо" теж здивувалися і запитали про це Таню Ша з "SH", яка разом з друзями це завдання придумала. "Не знаю, якось так вийшло...., - сказала Таня. - Це все ж таки урочиста подія)))". А згодом ще додала: "Смерть бентежить". Що думають про це слухачі "Молодого радіо" - скоро дізнаємося. Адже кінець конкурсу (розпочинається він із цієї миті) - 17-те червня. Як завжди, відсилайте на "Молоде радіо" свої думки за адресою (у темі листа - "Shopping Hour"). А якщо не боїтеся - пишіть у блозі і залишайте лінк у групі "Молоде радіо" "ВКонтакті" - так шансів на перемогу буде більше! Переможець отримає не лише 2 безкоштовні квитки, а й власний блоґ на "Молодому радіо". До речі! По закінченні конкурсу читачі сайту "Молодого радіо" зможуть прочитати не лише роботу переможця, а й - думки самих учасників гурту! "Думаю, принаймні декілька з нас готові викласти наприкінці конкурсу свої описи такої вітальні ))", - пообіцяла Таня Ша (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.06.2010 Горлівське "Класне радіо" (103.1МГц) відзначило 12-й день народження святковим гала-концертом на сцені КСКЦ концерну "Стирол", в якому взяли участь талановиті виконавці, переможці різних проектів радіо. Ведучими концерту стали ді-джеї Марина Мелевська і Микита Орлов, пізніше до них приєдналися Олександр Бєлов та Яна Романова. Протягом двох з половиною годин для глядачів працювали солісти, їхні вокальні виступи супроводжувалися танцювальними номерами 10-ти міських колективів. Крім горловчан іменинників вітали співаки і танцюристи з Єнакієвого та Артемівська. На сцені виступали не тільки професіонали, до речі, наймолодшою була семирічна Вікторія Басова. З днем народження "Класне радіо" привітали переможниця проведеного напередодні караоке-туру Валентина Качура та фіналіст конкурсу радіопроби Інті. Заспівали і ведучі радіостанції, свої вокальні дані продемонстрували Олександр Бєлов, Марина Мелевська і Микита Орлов. А на завершення свята всі учасники концерту виконали пісню "Замыкая круг". Під час "рекламних пауз" подяки партнерам "летіли" на повітряних кульках в зал. А подарунки в цей день були не іменинникам, а гостям, які прийшли заспівати для жителів Горлівки і привітати "Класне радіо" (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 11.06.2010 На початку червня в розважальному комплексі "Авалон" столична радіостанція "Радіо Nostalgie 99FM" (99.0МГц, а також Real Audio, Інтернет-мовлення WinAmp та Інтернет-мовлення MS Media Player) відсвяткувала свою 10-ту річницю. У 2010-ому році "Радіо Nostalgie 99FM" отримало премію Radio Voice Awards за самий стильний формат Gold Music, якого віддано дотримується впродовж десятиліття. Сьогодні радіо Nostalgie - це тільки краща музика і професіонали найвищого класу, серед яких легенди українського радіо Олег Буренін і DJ Soul. У програмі вечора відбулося приємне і невимушене спілкування у колі друзів радіостанції та вітчизняних зірочок естради: В.Павлика, EL Кравчука, С.Чантурії, М.Бурмаки, О.Хожай, О.Крюкової та інших. А також диско-програма від культового DJ Soula і кавер-бенду Rain Dogs із всесвітньо відомими хітами (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 11.06.2010 Шановні вболівальники, в рамках програми "Третій тайм" столична сателітарна мережева станція "Радіо Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) розпочинає конкурс прогнозів від Українського Професійного Банку. Умови конкурсу: 1. Необхідно назвати рахунок матчу, з яким закінчується наступний матч ЧС з футболу; 2. Назвати прізвище футболіста, який заб'є перший м'яч у цій зустрічі у ворота свого супротивника. За правильну відповідь нараховується один бал. П'ять учасників конкурсу, які за час ЧС із футболу наберуть найбільшу кількість балів, отримають призи від спонсора - Українського Професійного Банку - мобільні телефони. Відповіді приймаються тільки під час програми "Третій тайм" за телефоном у Києві: (044)-536-96-00 або на електронну пошту - . Грайте та вигравайте призи від Українського Професійного Банку! "Третій тайм" для вас! (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 11.06.2010 Лічені години залишилися до старту головної спортивної події чотириріччя - Чемпіонату світу з футболу. 32 найкращі збірні з п'яти континентів визначать нового короля світу футбольного. 10 стадіонів, 64 ігор, увага мільйонів уболівальників по всьому світу, голи, перемоги і поразки - це все чемпіонат світу з футболу. Столична сателітарна мережева станція "Радіо Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) підготувала українським уболівальникам подарунок - всі матчі мундіалю 2010 у прямому ефірі, щоденники чемпіонату, обговорення ігор з фахівцями, конкурси із цінними призами. У дебютний ігровий день, 11-го червня, відбудуться ігри в групі А - збірні ПАР і Мексики, Уругвай-Франція розділять між собою перші очки чемпіонату. Будемо сподіватися побачити і голи. 11 червня: 17.00 - пряма трансляція матчу-відкриття, між господарями мундіалю, збірною ПАР, і Мексикою; 21.30 - пряма трансляція зустрічі Уругвай-Франція. По закінченню прямих трансляцій, "Радіо Ера FM" запрошує уболівальників на програму "Третій тайм" з Михайлом Герасименко. У програмі ви матимете можливість почути коментарі ігри від авторитетних фахівців, приєднатися до обговорення ключових моментів у прямому ефірі. Також всіх вболівальників станція запрошує взяти участь в конкурсі прогнозів з цінними призами (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 11.06.2010 10-го червня мережева радіостанція "MusicРадіо" розпочала своє мовлення в Сєверодонецьку Луганської області - найбільшому індустріальному центрі Донбасу. Відтепер "MusicРадіо" радуватиме своєю присутністю на FM-просторах більш ніж 130 тисяч жителів цього славного міста. Крім того "MusicРадіо" можуть слухати в Новодружеську, Лисичанську, Привіллі, Кремінній, Гірському, Сиротиному та інших менш великих населених пунктах. Частота "MusicРадіо" в Сєверодонецьку - 90.6МГц. Телефон рекламної служби радіо в м.Сєверодонецьк: (06452)-2-76-15 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.06.2010 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) визначилася з переможцем, який отримав 2 квитки на концерт "Горгішеллі". Точніше - з перерможницею, бо у конкурсі знову перемогла дівчина. Знайомтеся: Оля Прокопчук, 18 років, студентка географічного факультету. Коли закінчить, буде менеджером міжнародного туризму. "Однак це формально. І трохи навіть брутально:), - пише Оля, відповідаючи на прохання "Молодого радіо" розповісти трохи про себе. - Бо доля зводить мене зі словами, реченнями, римами, а останнім часом - і рифами та акордами. Живу я літературою і музикою, і хоч це не стане моєю професією поки що, та вже давно стало невід'ємною часткою життя. Подобається експериментувати, ламати власну лінь і невпевненість, тому проявляю ініціативу на зразок учсті в такому конкурсі як Ваш. Вичавлюю з себе рештки закомплексованості і зневіри таким чином:)". Про конкурс дізналася у мережі "В Контакті". (У "Молодого радіо" там, нагадаємо, аж 2 групи - офіційна та "Хвиля молодої музики"). Приємно, що квитки потраплять саме до того, хто найбільше хоітв на цей концерт - Оля пише, що зібралася йти туди за 3 тижні перед тим, як побачила оголошення про конкурс. Тепер вона зможе не лише туди потрапити, а й - завдяки "Молодому радіо" та клубу "44" - заощадити гроші. У її студентському бюджеті вони зайвими не будуть. А про те, що саме принесло їй перемогу у конкурсі, дуже скоро читайте у її власному блозі (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.06.2010 Народний депутат Арсеній Яценюк хоче заборонити анулювання ліцензій та позбавлення права власності на телерадіокомпанії, набутого до 1-го червня 2010-го року. Відповідний законопроект №6511 "Про заборону анулювання ліцензій на мовлення та позбавлення права власності на телерадіоорганізацію" він зареєстрував у Верховній Раді 10-го червня. Як повідомляє прес-служа партії "Фронт змін", законопроект пропонує: 1. Встановити, що право власності на телерадіоорганізації, набуте до 1 червня 2010 року, є непорушним і не може бути змінене, окрім випадків добровільного відчуження такого права; 2. Зобов'язати Нацраду припинити зловживати правом на анулювання ліцензій на мовлення шляхом встановлення виключних підстав для такого анулювання; 3. Віднести до виключних підстав анулювання ліцензій на мовлення наступне: а) клопотання ліцензіата про анулювання ліцензії; б) несплату ліцензіатом ліцензійного збору у строки, встановлені відповідно до вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення"; в) відсутність передбаченого ліцензією мовлення протягом року від дня видачі ліцензії; 4. Запровадити правовий механізм поновлення власниками телерадіоорганізацій ліцензій на мовлення, якщо вони добровільно від них відмовились і не минув встановлений законом строк такого поновлення. У пояснювальній записці до законопроекту підкреслюється, що спроби нинішньої влади анулювати вже видані ліцензії на мовлення та позбавити права власності власників телерадіоорганізацій є прямим порушенням Конституції України. При цьому Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення безпосередньо сприяє реалізації цього процесу шляхом зловживання своїм правом на анулювання ліцензій на мовлення. Прикладом цього є останні події, пов'язані із рішенням Окружного адміністративного суду Києва щодо законності проведення 27 січня 2010 року Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення конкурсу на виділення додаткових частот, зокрема українським телевізійним каналам TBi і 5 канал. Як відомо, своє рішення суд обґрунтував тим, що була порушена процедура видачі Нацрадою ліцензій на мовлення зазначеним каналам, наголошується в документі. Також Арсеній Яценюк хоче заборонити Національній раді з питань телебачення і радіомовлення здійснювати повноваження, доки в її складі менше шести членів, і встановити кримінальну відповідальність за порушення цієї норми. Відповідний законопроект №6512 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо прпинення зловживання правом Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення)" також зареєстрований у Верховній Раді 10 червня. Як повідомляє прес-служа партії "Фронт змін", законопроект пропонує: 1. Заборонити Нацраді здійснювати свої повноваження, зокрема бути позивачем, відповідачем та третьою стороною у суді, якщо у складі Нацради менш ніж 6 осіб; 2. Заборонити апарату Нацради представляти її у державних органах та органах місцевого самоврядування, 3. Заборонити бути позивачем, відповідачем та третьою стороною від імені Національної ради в судах, якщо її склад не є повноважним; 4. Заборонити членам Нацради висловлювати офіційну позицію в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, судах, ЗМІ та іншим способом, якщо в її складі менш ніж шість членів; 5. Встановити, що Нацрада не може анулювати ліцензії, якщо її склад не є повноважним (менш ніж 6 членів); 6. Встановити кримінальну відповідальність за порушення умов повноважності Нацради та завідомо незаконні рішення судів, що ґрунтуються на позиції Нацради, склад якої не є повноважним (менш ніж 6 осіб). У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що сьогодні склад Нацради у кількості менш ніж шість осіб не є повноважним - її члени від Верховної Ради не призначені. Разом із тим, призначені члени Нацради від її імені висловлюють офіційну позицію на судових засіданнях, що є прямим порушенням Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" і призводить до ухвалення судами завідомо протиправних рішень. На сайті Верховної Ради тексти законопроектів і супровідних документів наразі відсутні (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.06.2010 Уряд включив Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення до переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави. Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів України №413 від 9-го червня 2010 року. Згідно з рішенням Ради національної безпеки й оборони України, введеного в дію указом президента №200/2008, заборонена приватизація підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави. Нагадаємо, наприкінці 2009-го року Кабмін хотів убезпечити Концерн РРТ від приватизації, зареєструвавши у Верховній Раді законопроект про включення Концерну до об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації. Законопроект був знятий з розгляду (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.06.2010 Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко обіцяє зробити все, щоб до літніх канікул парламенту (до 9-го липня) склад Національної ради з питань телебачення та радіомовлення було доукомплектовано. Про це він заявив під час круглого столу з питань рекламного законодавства 10-го червня. "Я зроблю все, щоб до літніх канікул Нацрада була укомплектована. Бо почалися такі технології задіюватися, щоб зробити її недієздатною на кілька років. Наше завдання - провести конкурс на посади і доукомплектувати. Ми будемо просити комітет активніше працювати, щоб він визначився з кандидатурою, хоч їх і багато - 24, але щоб він зробив подання", - зазначив пан Томенко. Як повідомляла "Телекритика", до участі в конкурсі на заміщення вакантних посад чотирьох членів Національної ради подано 24 кандидатури. Прийом кандидатур завершився 4-го червня. Протягом 14 днів парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації має їх розглянути та винести в зал. Нагадаємо, 15-го травня Верховна Рада оголосила конкурс на заміщення посад чотирьох членів Нацради, після того, як припинила повноваження Юрія Плаксюка, Віталія Шевченка, Тетяни Лебедєвої та Віктора Понеділка. Парламентські фракції та громадські організації мали змогу подати свої кандидатури до 4-го червня. Як вже повідомляла "Телекритика", Незалежна медіапрофспілка України відповідно до рішення громадського руху "Стоп цензурі!" висунула на конкурс директора Інституту медіаправа Тараса Шевченка і шеф-редактора "Телекритики" Наталю Лигачову, а Асоціація "Спільний простір" подала також кандидатури Шевченка і Лигачової, а ще директора "Інтерньюзу" Костянтина Квурта і голову Комітету "Рівність можливостей" Олександра Чекмишева. Як відомо, Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) оголосила, що висуває таких кандидатів: Катерина М'ясникова (виконавчий директор НАМ), Катерина Котенко (виконавчий директор ІТК) і Микола Фартушний (директор ТОВ "Нові грані", заступник голови правління кредитної спілки "Ефір") (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.06.2010 Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко пропонує зібрати законопроекти, якими пропонується обмежити або заборонити рекламу певних категорій товарів та послуг, в один документ. Про це він заявив під час круглого столу з питань рекламного законодавства 10-го червня. Наразі на розгляді у комітетах перебуває 23 "рекламні" законопроекти, 16 із них тією чи іншою мірою щось обмежують чи забороняють. Зокрема, нагадаємо, пропонується суттєве обмеження реклами лікарських засобів, пива, послуг з ворожіння та передбачення майбутнього тощо. Нещодавно також було запропоновано зобов'язати телеканали повідомляти про тривалість реклами та обмежити кількість рекламного часу в одній астрономічній годині. "Правильно зробити одну робочу групу за участі авторів законопроектів. Не принципово, де - тут чи в Нацраді. І зробити один документ. Ми порадимося, як краще це формалізувати, запросимо Олену Кондратюк, щоб за літній період ми узагальнили усі пропозиції", - зазначив Томенко. На його думку, це пришвидшить розгляд пропозицій. Також заступник спікера повідомив, що він особисто є прибічником ще більш жорстких заборон реклами алкоголю: "Ми довго просили канали виконувати законодавство, а не шукати способи його обходу. Я не хочу читати лекції, але настав час просто змінити закони в тій частині, де вони не виконуються... Бо ми нібито заборонили, але дитина приходить зі школи додому - і обирає, яку горілку їй краще пити: "Хортицю" чи Nemiroff" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.06.2010 В ефірі новонародженої київської радіостанції "Радіо Марія" (69.68МГц) з'явилися перші програми - молитви. Вони транслюються за таким розкладом: 8.30 - Бревіарій; 10.00 - Розарій; 12.00 - Ангел Господній; 15.00 - Коронка до Божого милосердя; 17.00 - Бревіарій; 18.00 - Розарій. "Радіо Марія" запрошує усіх бажаючих помолитися зі станцією в прямому ефірі і прославити Господа своїми голосами. 1-го червня до Києва завітав Адріан Іоанн, тренер з центрального офісу "Радіо Марія". Він проводить тижневий технічний тренінґ для співробітників радіостанції. Редактори завершують роботу над систематизацією архіву, ведеться активна співпраця з волонтерами: записуються передачі і авторські проекти, розраховані на цілий цикл програм. З 17-го по 28-ме травня у Києві перебував Пуйо Крістіа, технік з румунського філіалу "Радіо Марія", який керував роботою щодо встановлення радіостудії та запуску радіо в ефір. 30-го травня в католицьких храмах міста Києва співробітники та волонтери презентували "Радіо Марія". Парафіяни прокатедрального собору св. Олександра, церкви св.Миколая, парафій "Марії Матері Церкви" та "Воздвиження Хреста" радо вітали "Радіо Марія" з відкриттям (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.06.2010 11-го червня столична сателітарна мережева станція "Радіо Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) почне транслювати у прямому ефірі усі матчі Чемпіонату світу з футболу 2010 року з ПАР. Про це повідомляє прес-служба радіостанції. Також в ефір традиційно виходитиме щотижнева підсумкова футбольна програма. Нагадаємо, у 2006-2009 рр. ТРК "Радіо-Ера" вела трансляцію поєдинків Ліги чемпіонів UEFА, Кубка UEFА. А від 2008 року транслювала поєдинки збірної України до фінальної частини Чемпіонату Європи 2008 року та відбірні ігри до Чемпіонату світу 2010 року. "Радіо-Ера" - перша національна недержавна інформаційно-розмовна радіостанція. Почесний президент ТРК "Радіо-Ера" - Ігор Лоташевський. Існує з 12-го липня 2002-го року. Мовить у 44 українських містах. Її міжнародні партнери - ВВС, "Ехо Москви", "Голос Росії". Має власну кореспондентську мережу (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 8.06.2010 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) незабаром відкриє Студію громадського подкастинґу. Вона готуватиме цікаві подкасти на суспільно-важливі теми для "Молодого радіо", навчатиме подкастинґу студентів-журналістів та молодих блоґерів, популяризуватиме подкастинґ як різновид громадянської журналістики. Такими є основні напрямки нового проекту, який розпочинає реалізовувати онлайн-радіостанція "Молоде радіо" у рамках Молодіжного інноваційного центру "Медіа-М" за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Зараз у приміщенні "Молодого радіо" триває обладнання Студії громадського подкастинґу. Незабаром тут записуватимуться подкасти для Каналу громадського подкастинґу C-pod, вони також транслюватимуться в ефірі "Молодого радіо". Одним з основних завдань нового проекту будуть тренінги для молодих журналістів, студентів факультетів журналістики, блоґерів. Окрім тренінгу в Києві заплановано також кілька тренінгів у західних та східних областях. За словами керівника проекту Станіслав Шумлянського, Студія громадського подкастинґу буде відкритою - туди зможуть прийти й записати подкаст ті, хто не має досвіду чи відповідного обладнання. Консультацію зі створення подкасту можна буде також отримати онлайн. "Студія громадського подкастинґу - це координаційний центр Каналу громадського подкастинґу. Вона буде і "мозком", і місцем зустрічі, і "гарячою лінією" для всіх, хто використовує подкастинґ для повідомлення важливої й цікавої інформації", - каже Станіслав Шумлянський. Впроваджувати концепцію "громадського подкастинґу" "Молоде радіо" почало минулого року. Саме тоді на базі сайтів Molode.com.ua, Podcaster.org.ua та Gurt.org.ua виник Канал громадського подкастинґу C-pod, було проведено тренінг з подкастингу для громадських організацій, а також конкурс "Громадський подкастер - the best!". Тоді ж народилася ідея заснувати Студію громадського подкастинґу, яка не лише готуватиме подкасти, а й популяризуватиме саму ідею та допомагатиме подкастерам. Її втілення стало можливим завдяки фінансовій підтримці Посольства США (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.06.2010 В радіохолдинґу "Тавр Медіа" готові запустити нові радіо формати. Про це повідомляє інтернет-видання "МедіаБізнес" із посиланням на члена правління компанії "Тавр Медіа" Сергія Кузіна. "За результатами тест-груп є два формати, але не хочу поки афішувати, які саме. Ми готові їх запускати - головне, щоб до цього була готова економіка країни", - сказав пан Кузін. Сергій Кузін також повідомив про успішний розвиток останньої запущеної радіостанції - "Радіо РОКС - Україна" - і швидкий вихід її на окупність. "Серед його аудиторії - близько 30% жінок - це дуже багато для рок-станції, в США в аналогічних брендів показник у 10-12%", - розповів він. Нагадаємо, в "Тавр Медіа" входить "Русское радио - Україна", Dance radio "Kiss FM", Національна мережа "ХІТ FM" та "Радіо РОКС - Україна" (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 8.06.2010 Ранкове шоу "Зарядка", що на хвилях столичної сателітарної мережевої станції ПРРК "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення), вже вдруге стає володарем премії "Золоте перо". "Золоте перо" - найпрестижніша нагорода в галузі журналістики України, переможці якої визначаються шляхом незалежних соціологічних опитувань та моніторинґових досліджень. Вперше отримавши "Золоте перо" у 2007, "Зарядка" стала лауреатом вже вдруге. "Зарядка" - інтимно-спортивне ранкове шоу, виходить на хвилях радіо "Люкс FM" по буднях з 7.00 до 11.00. Це найбільш провокаційне шоу країни, з гумором на межі фолу. Беззмінні ведучі "Зарядки" - світський лев Євген Фешак і єдина травесті-діва радіоефіру Белла Огурцова - здатні розбудити будь-кого! "Зарядка" - вибухонебезпечний мікс з іскрометного гумору, іронії і антипафосу. "Ми намагаємося робити все, щоб "Зарядка" залишалася найпопулярнішим і найбільш смішним ранковим шоу країни, - говорить Євген Фешак, - Запорука успіху для нас - це постійний контакт з аудиторією і згуртована команда творчих людей". За останній рік ранкове шоу на "Люкс FM" не тільки не зрадило традиції відмінного гумору і 100 відсоткового позитиву, але і вийшло на новий якісний рівень. До постійних ведучих "Зарядки", Белли Огурцової та Євгена Фешака, приєдналися Кузьма Скрябін, Оля Полякова і фабрикант Коля Серьга (Джерело: Інформацію надала ).
  • 8.06.2010 Столична сателітарна мережева станція "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.70МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Полтава-105.8МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.), отримавши величезну кількість листів від онлайн-слухачів, відкриває ще один потік мовлення в Інтернеті. Тепер поціновувачі справжнього року зможуть слухати улюблену музику з якістю 256kbps у форматі mp3. Посилання для прослуховування - http://www.radioroks.com.ua/RadioROKS_256.m3u. Long Live Online Rock'n'Roll! (Джерело: Інформацію надано ).
  • 8.06.2010 Наступного сесійного тижня Верховна Рада укомплектує "коаліційну" Нацраду з питань телебачення і радіомовлення. Про це заявила депутат від НУНС Ірина Геращенко в ефірі 5 каналу. "Сьогодні Нацради як такої не існує. Тому що вона недоформована. Є три члени Нацради, які призначені президентом, ще з однією кандидатурою він має визначитися. Чотири кандидатури має призначити Верховна Рада", - зазначила вона. Геращенко вважає що ситуація зі складом Нацради буде "ще гірша, ніж була за часів президента Леоніда Кучми". "За Кучми в Нацраді були представники, яких висувала опозиція. Сьогодні і громадські організації, і опозиційні фракції подали свої кандидатури на заміщення вакантних посад в Нацраді. Але можна прогнозувати, що наступного сесійного тижня буде укомплектована абсолютно лояльна Нацрада", - заявила депутат. На думку Геращенко "є величезна загроза, що Нацрада, стане тим органом, який буде нарізати частоти правильним каналам або карати нелояльні до влади канали". "Якщо сьогодні Національна рада буде визначати, що ми даємо ліцензії тільки лояльним каналам, то просто інші будуть віщати в резервації, на Київ і область", - вважає вона (Джерело: Портал "Українська правда").
  • 8.06.2010 Кабінет Міністрів України ліквідував робочу група з опрацювання та супроводження вирішення питань щодо створення системи суспільного телебачення і радіомовлення України. Про це йдеться в постанові № 397 від 2 червня. Як повідомляла "Телекритика", робоча група з питань суспільного мовлення була створена урядовим розпорядженням №694 від 7 травня 2008 року. Вона мала розробити концепцію створення системи суспільного телебачення і радіомовлення України. Держкомтелерадіо мав до 1 серпня 2008 року подати цю концепцію до Кабміну, щоб згодом до 1 вересня 2008 року її внесли на розгляд Ради національної безпеки і оборони України. Робоча група розробила проект Концепції створення системи суспільного мовлення. Засідання РНБО з цього приводу планувалося на травень 2009 року. Але відбулося у вересні 2009 року. Президент Віктор Ющенко підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО через п'ять місяців - у лютому 2010 року. У ньому робота уряду була визнана незадовільною, і Кабмін повинен був у двомісячний строк подати на розгляд РНБО новий проект Концепції створення системи суспільного мовлення, в якому мав "передбачити подальше функціонування державного мовлення". Директор департаменту інформації та масових комунікацій секретаріату Кабінету Міністрів України Ігор Сторожук пояснив ліквідацію робочої групи оптимізацією роботи Кабміну. "Була створена дуже велика кількість зайвих структур, які проявляли наміри певних урядів чи певних політичних сил. Але більшість тих намірів на сьогодні не є реалізованими настільки, щоб надалі існували ці структури", - зазначив він. "Якщо йдеться про конкретну комісію, яка займалася розробкою документів для суспільного телебачення, і вона існує з 2008 року, а з того часу ми не маємо конкретних результатів діяльності, то, можливо, потрібна якась інша форма, а не просто робоча група", - додав пан Сторожук. Ігор Сторожук поки не готовий сказати, чи буде створена інша урядова структура з питань суспільного мовлення на заміну ліквідованій робочій групі. Але нагадав, що президент Віктор Янукович назвав суспільне мовлення одним з пріоритетів в інформаційній політиці. Нагадаємо, до складу ліквідованої робочої групи входили: 1. Іван Васюник - віце-прем'єр-міністр України, голова робочої групи; 2. Анатолій Мураховський - перший заступник голови Держкомтелерадіо, заступник голови робочої групи; 3. Лілія Нiкiтiна - завідуюча Відділом з питань інформаційної політики, видавничої справи та архівної справи Управління Секретаріату Кабінету Міністрів України, секретар робочої групи; 4. Олександр Баранов - перший заступник директора Державного департаменту з питань зв'язку; 5. Наталія Богашева - заступник Міністра юстиції; 6. Василь Вовкун - Міністр культури і туризму; 7. Ганна Герман - голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації (за згодою); 8. Олександр Гребельник - перший заступник Міністра освіти і науки; 9. Наталія Днiпренко - начальник Управління у зв'язках з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України; 10. Василь Iлащук - виконуючий обов'язки президента Національної телекомпанії; 11. Андрій Кислинський - заступник глави Секретаріату Президента України (за згодою); 12. Ігор Костенко - заступник начальника Департаменту захисту національної державності СБУ; 13. Iрина Крючкова - заступник Міністра економіки; 14. Iгор Курус - перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (за згодою); 15. Ростислав Лихотоп - начальник управління програмного, інформаційно-аналітичного забезпечення та зв'язків з Верховною Радою України МОЗ; 16. Iгор Лубченко - голова Національної спілки журналістів України (за згодою); 17. Володимир Матвiйчук - заступник Міністра фінансів; 18. Віктор Набруско - президент Національної радіокомпанії; 19. Дмитро Парфененко - заступник Голови Фонду державного майна; 20. Людмила Перелигiна - голова Професійної спілки працівників культури України (за згодою); 21. Тарас Петрiв - голова Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі (за згодою); 22. Володимир Рiзун - директор Iнституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка; 23. Валентин Садюк - начальник шостого управління досліджень і розслідувань Антимонопольного комітету; 24. Сергій Сарапулов - начальник управління радіочастот НКРЗ; 25. Роман Скрипін - журналіст, голова Всеукраїнської професійної спілки "Незалежна медіа-профспілка України" (за згодою); 26. Віктор Ткачук - заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України; 27. Iлля Шевляк - перший заступник Міністра у справах сім'ї, молоді та спорту; 28. Андрій Шевченко - перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації (за згодою); 29. Тарас Шевченко - директор громадської організації "Iнститут медіа права" (за згодою); 30. Віталій Шевченко - голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (за згодою); 31. Володимир Яворiвський - голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності (за згодою) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.06.2010 Кабінет Міністрів України вніс зміни до статуту Національної радіокомпанії України. Відповідна постанова від 2 червня 2010 р. №383 опублікована на офіційному сайті уряду. Згідно з документом, функції з управління радіокомпанією здійснює Державний комітет телебачення та радіомовлення. Керівництво діяльністю радіокомпанії здійснює її генеральний директор (а не президент, як було раніше), який призначається на посаду та звільняється з посади Кабінетом Міністрів України за поданням Держкомтелерадіо. Генеральний директор радіокомпанії призначає на посаду і звільняє з посади перших заступників та заступників генерального директора радіокомпанії; розподіляє обов'язки між першими заступниками та заступниками генерального директора радіокомпанії. Нагадаємо, раніше зміни щодо підпорядкування та керівництва уряд вчинив щодо Національної телекомпанії України, коли видав постанову №272 від 17 березня. "Установити, що функції з управління НТКУ здійснює Кабмін", - йдеться в урядовому повідомленні, оприлюдненому на сайті Кабміну. Раніше НТКУ і НРКУ не були підпорядковані Кабінету Міністрів і мали управлятися громадськими радами (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.06.2010 ТОВ ТРК "Радіо-Ера" в травні стало переможцем тендерів з розміщення реклами в ЗМІ і створення інформаційних матеріалів на радіо і ТБ на загальну суму 1,85 млн. грн. Про це пише proUA з посиланням на Міністерство економіки. Як повідомляє видання, "Ера" отримає від ВАТ "Державний ощадний банк України" 0,4 млн. грн. і ще 1,45 млн. від держпідприємства "Український державний центр радіочастот". Як раніше повідомляв proUA, в квітні "Радіо-Ера" вже одержала 0,9 млн. грн за аналогічні послуги від "Укрзалізниці" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.06.2010 На хвилях столичної сателітарної мережевої станції "L'Радіо" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Охтирка-101.6МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Вознесенськ-107.5МГц, Харків-107.9МГц, а також Інтернет-мовлення) - "Курортний путівник". Знаєте про відпочинок все? Саме для вас ексклюзивна пропозиція місяця: обміняйте знання на подарунки щоденно по буднях о 15.20 в програмі "Курортний путівник". Відгадайте країну - курорт за підказками, надсилайте sms-повідомлення з відповіддю на номер 420 на початку повідомлення вказавши цифру 5 і отримуйте подарунки! Вартість SMS на номер: 420 - 5 грн., (з ПДВ. Додатково утримується збір до Пенсійного фонду у розмірі 7,5% від вартості послуги без урахування ПДВ). Тільки для повнолітніх абонентів всіх національних GSM операторів України (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.06.2010 Спортивно-інтимне ранкове шоу "Зарядка", що на хвилях столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення), вчергове підтвердило, що з ним прокидаються і проводять свій ранок мільйони українців! "Зарядка" вдруге отримала найпрестижнішу премію країни - "Золоте перо" - нагороду в галузі журналістики України. Володарі цієї премії визначаються шляхом незалежних соціологічних опитувань та моніторинґових досліджень. Вперше незмінні ведучі шоу - Женя Фешак та Белла Огурцова отримали статуетку Золоте перо ще в 2007-ому році і ось знову підтвердили звання найкращих. До постійних ведучих зарядки приєдналися найвідоміші та найдотепніші зірки вітчизняного шоу-бізу: Кузьма Скрябін, суперблондинка Оля Полякова та Коля Серга. Слухайте шоу "Зарядка" з 7-ї ранку щобудня на хвилях "Люкс FM"! (Джерело: Інформацію надала ).
  • 7.06.2010 3-го червня в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.70МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Полтава-105.8МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) відбулась всеукраїнська прем'єра пісні "Пам'ятай" від популярного гурту С.К.А.Й. В ефірі новинку презентує особисто Олег Собчук, соліст гурту. "Радіо РОКС - Україна" вдячне команді С.К.А.Й. за те, що таку відповідальну місію хлопці доручили саме цій станції. Зі свого боку колектив "Радіо РОКС - Україна" уповноважений заявити: Long Live Rock'n'Roll! (Джерело: Інформацію надано ).
  • 6.06.2010 У п'ятницю, 11-го червня, о 22.00, у столичному клубі "Цар PROJECT" відбудеться шоста вечірка із серії яскравих подій - "NRJ Casting Party" від столичної радіостанції "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц, а також Інтернет-мовлення). Подробиці - на офіційному Web-сайті радіостанції в розділі "NRJ PARTY"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.06.2010 З понеділка, 7-го червня, слухайте в ефірі столичної радіостанції "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц, а також Інтернет-мовлення) гарячі новинки від Taio Cruz, Kylie Minogue, B.O.B. Щогодини на "NRJ Hit Music Only" - новий хіт! Не проґав! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.06.2010 Проект закону №6278 "Про всеукраїнський референдум" народного депутата (фракція Партії реґіонів) Дмитра Шпенова, зареєстрований у Верховній Раді 29 квітня і проголосований у першому читанні 3 червня, встановлює жорстку регламентацію дій ЗМІ щодо висвітлення процесу референдуму. А за порушення правил мас-медіа загрожують санкції - аж до тимчасового припинення дії ліцензії чи заборони друку. На наступному пленарному тижні (15-18 червня) парламент має розглядати законопроект у другому читанні. Проект закону фактично окреслює майже всю діяльність ЗМІ під час референдуму як агітацію. Так, оприлюднення в ЗМІ виступів, інтерв'ю, нарисів, відеофільмів, аудіо- та відеокліпів, інших публікацій та повідомлень стосовно питання референдуму, а також проведення публічних дебатів, дискусій, "круглих столів", прес-конференцій стосовно змісту питання референдуму і його публічні оцінки є агітацією (ч. 3 ст. 70). Водночас висвітлення офіційної позиції президента і парламенту, яке має здійснюватися "об'єктивно і зважено", агітацією не є (ч. 4 ст. 70). Агітація, як і обговорення питання референдуму в ЗМІ, напередодні і в день голосування забороняється (ч. 3 ст. 71). А протягом останніх п'яти днів перед днем голосування ЗМІ заборонено поширювати результати соціологічних опитувань щодо питання референдуму (ч. 14 ст. 76). Загальний порядок використання ЗМІ прописаний у статті 74: "1. Ініціативна група, політичні партії України та всеукраїнські громадські організації мають право публікувати агітаційні матеріали в друкованих засобах масової інформації будь-яких форм власності, що видаються в Україні. 2. Проведення ініціативною групою агітації у засобах масової інформації відбувається на підставі угоди, що укладається від імені суб'єкта процесу референдуму розпорядником поточного рахунку його фонду референдуму із засобом масової інформації. Без укладення угоди та надходження коштів на рахунок відповідного засобу масової інформації проведення агітації забороняється. 3. Засоби масової інформації усіх форм власності за письмовими запитами Центральної виборчої комісії зобов'язані надавати їй усю інформацію про розміщення агітаційних матеріалів ініціативної групи, а в разі необхідності - надсилати їй копії відповідних угод, платіжних документів". Порядок висвітлення процесу референдуму в ЗМІ регламентований статтею 75: "1. Висвітлення перебігу процесу референдуму в засобах масової інформації всіх форм власності в інтерв'ю, дискусіях та дебатах, інформаційних повідомленнях, у програмах новин і поточних подій повинно здійснюватися на засадах об'єктивності, неупередженості та збалансованості. 2. Засоби масової інформації у разі оприлюднення результатів опитування громадської думки, пов'язаного з референдумом, зобов'язані зазначити організацію, що проводила опитування, час його проведення, кількість опитаних, метод збору інформації, точне формулювання питання, статистичну оцінку можливої похибки. 3. Телерадіоорганізації зобов'язані зберігати аудіо-, відеозаписи усіх передач, що містять агітацію референдуму протягом тридцятиденного строку з дня офіційного оголошення результатів референдуму". Іноземцям та особам без громадянства заборонена участь в агітації, у тому числі через журналістську діяльність (ч. 1 ст. 76). А ЗМІ та їхнім працівникам під час процесу референдуму у своїх матеріалах і передачах, не обумовлених угодами, забороняється агітувати за або проти питання референдуму, поширювати інформацію, спрямовану на спонукання громадян голосувати за або проти питання референдуму (ч. 6 ст. 76). Забороняється розміщення агітаційних матеріалів референдуму в одному блоці з комерційною чи соціальною рекламою (ч. 7 ст. 76). Агітаційні матеріали забороняється включати до випусків новин на телебаченні і радіо (ч. 12 ст. 76). Агітаційні програми заборонено переривати рекламою та іншими повідомленнями (ч. 13 ст. 76). Загалом, згідно з проектом закону, ЗМІ зобов'язані об'єктивно висвітлювати хід підготовки і проведення референдуму, надавати збалансовану інформацію стосовно змісту питання референдуму та юридичних наслідків референдуму. Їм гарантується безперешкодний доступ на всі публічні заходи, пов'язані з референдумом, а на засідання комісій референдуму та на дільницю референдуму в день голосування - на умовах, визначених законом. Крім того, комісії референдуму, органи державної влади, органи місцевого самоврядування, їхні посадові і службові особи зобов'язані надавати журналістам інформацію щодо підготовки і проведення референдуму (ч. 6 ст. 22). Порушення правил, встановлених законопроектом для медіа, призводить до санкцій. Так, у суді можна оскаржити не лише дії, а й бездіяльність ЗМІ, журналістів і медіавласників (ч. 2 ст. 106). Законопроект наділяє суд повноваженням тимчасово (до закінчення процесу референдуму) зупиняти дію ліцензії ЗМІ або тимчасово забороняти випуск друкованого видання (ч. 9 ст. 76). А Нацрада стає повноважною припиняти трансляцію в Україні (в тому числі операторами телекомунікацій) іноземних каналів, які порушують норму про заборону іноземцям вести агітацію через журналістську діяльність або які закликають до ліквідації незалежності, зміни конституційного ладу тощо (ч. 10 ст. 76). Чинний закон "Про всеукраїнський і місцевий референдум" був прийнятий майже 20 років тому, у 1991 році, до прийняття Конституції, наголосив під час обговорення законопроекту у сесійній залі 3 червня його ініціатор Дмитро Шпенов. "Чимало його норм застаріли і на сьогоднішній просто не діють, оскільки не відповідають Конституції України", - сказав він. За словами народного депутата Руслана Князевича (НУ-НС), кінцева мета законопроекту і проведеного вслід за тим референдуму - скасування політреформи 2004 року, яка внесла зміни до Конституції. "Йде мова про скасування політреформи шляхом проведення всеукраїнського референдуму", - заявив він під час обговорення законопроекту. Нагадаємо, раніше досить жорсткі умови для ЗМІ пропонував проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України" №5263-2. Зокрема, передвиборною агітацією мали вважатися будь-які публічні оцінки діяльності кандидатів, а саме аналітичні матеріали про кандидатів у президенти, виступи політиків у прямому ефірі, під час яких вони будуть оцінювати діяльність своїх опонентів тощо. ЗМІ, які дозволили появу таких матеріалів в ефірі чи на шпальтах, відповідно законопроекту мали каратися аж до позбавлення ліцензії. У другому читанні той законопроект був відхилений і знятий з розгляду (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 5.06.2010 6-го червня, у День журналіста, на хвилях Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32kbps ACC, Інтернет-мовлення 64kbps, Інтернет-мовлення 32kbps ACC+ та Інтернет-мовлення 128kbps) лунатимуть привітання від колег - журналістів! Андрій Шевченко, Ганна Герман, Сергій Полховський, В'ячеслав Піховшек, Андрій Куликов, Костянтин Стогній, Алла Мазур та інші відомі представники української журналістики - протягом дня в ефірі "Мелодії"! Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" об'єднує професіоналів! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.06.2010 Подумали дівчата-ведучі столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) і приєдналися до акції "Груди літа 2010", яка стартувала кілька днів тому на офіційному Web-сайті станції - http://www.lux.fm. Отже, серед безлічі апетитних, пружних, приголомшливих, спокусливих і просто видатних форм слухачок радіо "Люкс FM" у змаганні за супер-приз Нового літа вже помічена учасниця групи "Пающие трусы" і співведуча денного шоу на "Люкс FM" - Анастасія Бауер! У своєму блозі Настя написала: "Полетіли! Не можу більше приховувати і ховати її!" У галереї вона під номером 61. Дивіться! Заходьте - голосуйте! Наш девіз: "Мої груди - моя гордість". Лишається ще додати, що фотографія Насті, яку ви побачите в галереї, зроблена прямо в студії "Люкс FM" під захоплені вигуки групи підтримки в складі Євгена Фешака і Слави Дьоміна (Джерело: Інформацію надала ).
  • 4.06.2010 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде Радіо" (32k. та 128k.) розпочинає черговий розіграш квитків. Цього разу ви можете виграти два квиточки на концерт поп-рок гурту "Горгішеллі", який відбудеться 11-го червня в київському арт-клубі "44". Гурт представить пісні з нового альбому "Ромбамбар". Вартість квитка на концерт - 50 грн. І хоча "Молоде радіо" знає, що найпалкіші шанувальники вже давно запаслися квитком, багато хто з вас в силу певних обставин ще не встиг гарантувати свої відвідини концерту. Що ж, у вас є гарний шанс. Арт-клуб "44" спільно з "Молодим радіо" дає можливість потрапити на концерт абсолютно безкоштовно! Все що потрібно - це бажання і трохи фантазії. Ти пишеш нам про якусь із пісень "Горгішеллі", або історію з життя, яка пов'язана з цим гуртом (можливо, Ти був на концерті, або Ти бачилася з кимось із сестер Горгішелі на вулиці у Львові?), або Образи та думки, які народжуються у тебе, коли слухаєш їхню музику. Свого листа надсилай на адресу (тема - "Хочу на "Горгішеллі"") - до 9-го червня (включно). Автор найкращої історії отримає два квитки на концерт "Горгішеллі" 11-го червня. Найцікавіші матеріали, як завжди, їхні автори зможуть опублікувати у власному блозі на офіційному Web-сайті "Молодого Радіо". Натхнення! Щиро, "Молоде Радіо" - радіо для Тебе! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.06.2010 Оновлення на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц, Ніжин-107.5МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, Судак-107.6МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Нововолинськ-106.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) торкнулися не тільки формату, але і програмного продукту. З 1-го червня до наявних проектів радіостанції, які вже встигли полонити серця слухачів, приєднався новий, вибуховий проект під "кодовою" назвою - "Живий звук". В рамках програми звучать концертні записи пісень легендарних зарубіжних виконавців. Улюблена музика, сотні голосів, що зливаються воєдино, захоплений свист, шквал оплесків, накал почуттів та емоцій - все це створює атмосферу свята, якого так не вистачає в нашому буденному житті. "MusicРадіо" дарує слухачам можливість побувати на концерті всесвітньо відомих зірок зарубіжної естради, відчути свою присутність біля підмостків сцени, з якої долинають звуки "ґолдових хітів", не відходячи від радіоприймача (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.06.2010 Столична сателітарна мережева станція "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц, Ніжин-107.5МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, Судак-107.6МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Нововолинськ-106.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) змінюється! Покращується! Розширює звичний формат! Тепер в ефірі "MusicРадіо" більше ритму, драйву, емоцій, ще більше "ґолдових хітів" зарубіжної естради. Відтепер, налаштувавшись на частоту "MusicРадіо", слухачі зможуть насолоджуватися музикою у стилі Smooth Jazz, Lounge, Acid Jazz, Soft Рop, Soft Rock, Blues і Рop Rock. З 1-го червня в репертуарі радіостанції - легенди світової естради: Adriano Celentano, Andru Donalds, Bee Gees, Celine Dion, Madonna, Duran Duran, George Michael, Robbie Williams, Sting, Sheryl Crow, Sade, Vaya Con Dios, Patricia Kaas, Scorpions і багато інших. Все, що ви не очікували, але хотіли почути - відтепер в ефірі оновленого "MusicРадіо" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.06.2010 Столична сателітарна мережева станція "L'Радіо" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Охтирка-101.6МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Вознесенськ-107.5МГц, Харків-107.9МГц, а також Інтернет-мовлення) представляє проект "L'Коктейль". Розфарбуй своє літо разом з "L'Радіо"! Насолоджуйся сонцем, відпочинком та програмою "L'Коктейль" щоденно по буднях з 14-ої до 17-ої години. На "L'Радіо" знають про відпочинок все! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.06.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звертає увагу учасників Фестивалю "Кришталеві джерела": "Дорогі друзі! Нагадуємо вам, що 15 червня 2010 року спливає термін подання творчих робіт дітей. студентської молоді та професійних авторів (кінофільми, телепрограми, радіопрограми, фото) на цьогорічні конкурси Міжнародного дитячого, молодіжного фестивалю аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела". Конкурсні роботи подавати за адресою: 01601, м. Київ, вул. Прорізна, 2, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, відділ зв'язків зі ЗМІ та громадськістю Національної ради (кім. 501-а). Докладніша інформація - на сайті Національної ради. Електронна адреса: http://www.nrada.gov.ua/cgi-bin/go?page=146. Цьогорічні "Кришталеві джерела" - ювілейні, святкуватимуть 20-річчя, і Оргкомітет сподівається, що Фестиваль стане яскравою і пам'ятною подією. Перемогти в його конкурсах - особливо почесно. Завершальні заходи Фестивалю, на які буде запрошено авторів (колективи та індивідуальні учасники), відбудуться в першій декаді вересня у причорноморському селищі Штормовому, що поблизу Євпаторії. Просимо не зволікати з поданням конкурсних робіт. Успіхів вам! До зустрічі в Криму! Організаційний комітет Фестивалю "Кришталеві джерела-2010"" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.06.2010 Привітання з нагоди Дня журналіста від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення: "Дорогі друзі! 6-го червня професійне свято - День журналіста. Це свято творчих, талановитих особистостей, які виконують важливу суспільну місію - доносять до людей інформацію про політичні події, розвиток громадянського суспільства, поступ нашої держави на шляху до демократичних перетворень. Ми живемо в час, коли наш народ визначає свободу слова як беззаперечне право кожного. Отже, від сумління кожного з вас, шановні колеги, залежить, чи отримають наші співгромадяни достовірні новини, чи матимуть вони змогу самостійно, спираючись на підготовлену вами інформацію, визначатися щодо культурних і політичних подій в країні і світі, чи зможуть вони вистояти перед суспільними викликами, а часом і перед важкими випробуваннями. Вашу працю і ваш вплив на суспільну свідомість важко переоцінити. Бажаю вам, панове журналісти, завжди пам'ятати, для кого ви пишете статті, знімаєте сюжети, готуєте передачі. Ваші візаві завжди відрізняють правду від брехні, щирість від фальші, добро від зла. Тож нехай ваша праця приносить гарні результати. Зичу вам професійної зрілості, великих здобутків, добра і злагоди вашим родинам. Від імені Національної ради, голова Володимир Манжосов" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.06.2010 Одеська сателітарна мережева станція "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Ізмаїл-101.2МГц, а також Інтернет-мовлення-Одеса 64k., Інтернет-мовлення-Одеса 128k. та Інтернет-мовлення-Київ 128k.) змінює формат. З 1-го червня "Просто Раді.О" зазвучало по-новому! Відтепер в ефірі станції можна чути тільки новий рок і музику зі смаком! Пропонований формат є певною комбінацією класичного формату Сучасного Радіо для Дорослих Hot AC (Hot Adult Contemporary) і відносно нового радіоформату AAA (Album Adult Alternative). Об'єднуючи ці два формати, радіостанція перетворюється на Поп / Рок Радіо. Тобто стильну радіостанцію, яка виключає зі свого ефіру попсу у класичному розумінні цього слова, але при цьому не звучить агресивно жорстко настільки, щоб це відлякувало дорослу аудиторію. За великим рахунком, з плейлиста буде знято всю сучасну, традиційну поп музику (яка вже набила оскомину), r'n'b, hip-hop і dance, а те, що лишиться, буде доповнено сучасними рок хітами, в багатьох випадках - навіть від ефірних для "Просто Раді.О" колективів. Базові зарубіжні виконавці формату: Coldplay, One Republic, Pink, Amy Winehouse, U2, Lenny Kravitz, Rasmus, Oasis, Keane, HIM. Базові пост-радянські (російсько-українські) виконавці формату: Мумий Тролль, Земфира, Друга Рiка, Dazzle Dreams, Сплин, БИ-2, Океан Ельзи. Окрім базових виконавців в ефір радіостанції також потраплять найяскравіші зразки класичних поп-хітів радіостанції "Просто Раді.О" за всю історію її існування. Також варто відзначити, що одним з основних саунд-критеріїв для потрапляння пісні в ефір буде її гітарна складова (Джерело: Портал "Universal Media Group").
  • 3.06.2010 У столиці запрацювало "Радіо Марія". 1-го червня станція вперше вийшла в ефір на частоті 69.68МГц. Наразі "Радіо Марія" можна слухати у Києві та у навколишніх містах (впевнений прийом радіосигналу є у Борисполі, Броварах, Ворзелі, Ірпіні, Обухові). До кінця цього тижня триває тестове мовлення "Радіо Марія" в ефірі звучить лише музика та позивні радіо. З наступного тижня поступово будуть додаватися програми, створені за допомогою волонтерів радіо. "Радіо Марія" запрошує до співпраці волонтерів - телефон: (050)-380-92-44. "Радіо Марія" завжди відкрите до співпраці (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.06.2010 У День Києва багато хто намагається відвідати столицю, а городяни, звичайно ж, "звільнити її" від себе. Ведучі Першого ранкового сімейного "Будильник-шоу", що на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.), Аня Свиридова і Сергій Галібін, за підтримки ТМ Коблево, вирішили організувати Неперевершений сніданок в один з святкових днів там, де ніхто не дістане - вище київських дахів! І водночас - спостерігати красу Києва з висоти пташиного польоту. Два тижні в ефірі радіостанції в рамках акції "Зоряний злет" Будильники шукали найвеселіших слухачів. Щасливе місце у кошику повітряної кулі "Русского Радио - Україна" зайняла переможниця Наталія Ширкова. На цей раз пілотами стали зірки "Русского Радио - Україна" та відомі особи шоубізу. Все почалося із зарядки на старті в Гідропарку від Діми Коляденка. Хмари розвели руками і... полетіли! Рано вранці жителі Києва спостерігали відразу чотири величезні повітряні кулі. "Дивіться, Тіна Кароль! Доброго ранку!" - Кричали мешканці багатоповерхівок Оболоні. М'яч, у кошику якого знаходилися Будильники і Тіна Кароль, вітер поніс прямо до будинку співачки. На перехресті Виноградаря на п'ять хвилин регулювальником руху прямо з кошика повітряної кулі стала переможниця "Фабрики Зірок" Ольга Цибульська. А рекорд максимальної висоти польоту - 400 м - встановили ведуча шоу "Танцюють уcі!" Лілія Ребрик та Кіше. Все було вище даху! Звання "Почесний повітроплавець "Русского Радио - Україна"" отримали: Тіна Кароль, Діма Коляденко, Василь Лазарович, Лілія Ребрик, Геннадій Вітер ("Аналіз крові"), Кіше, Ольга Цибульська ("Фабрика Зірок"), Лідія Рубан (бренд-менеджер ТМ Коблево) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.06.2010 Столичному Світлому радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - 5 років! Станція запрошує на дружню зустріч. Найближчої неділі, 6-го червня, станція запрошує всіх-всіх на великий сімейний пікнік! Місце зустрічі: Київ, метро "Гідропарк" на платформі, 15.00. Візьміть будь ласка з собою трохи їжі та води (для себе і друга), спортивне знаряддя для ігор на відкритому повітрі і щось, на чому можна сидіти у затінку. Також не забудьте написати лист підбадьорення - нехай це буде кілька слів на листівці або листочку, слово Писання, ваше побажання людині, якої ви ніколи раніше не бачили. Ви можете вказати свою адресу, якщо бажаєте отримати відповідь. Світле радіо "Еммануїл" хоче зібрати якомога більше таких послань і передати тим, хто не має сім'ї (діти-сироти, ув'язнені, самотні). Аби кожна людина знала, що вона не самотня, і що Господь любить кожного - і тих, у кого є рідні і друзі, і тих, у кого немає. Також можете принести листівки, закладки, чисті конверти, наклейки (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.06.2010 Кожен будній день в ефірі радіо "Best FM" в Маріуполі (102.8МГц, а також Інтернет-мовлення 48k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) - Cheese-Патруль! Розігрується 10, 20 або навіть 30 літрів бензину від АЗС "Азовнафтопродукт" і програми лояльності "Cheese-Card". Стати учасником акції дуже просто: треба слухати "Best FM" на 102.8МГц і перебувати за кермом свого улюбленого авто на дорогах Маріуполя. Патрулюючи вулиці міста в прямому ефірі! Якщо ви за кермом авто - то саме ви можете отримати бензин в подарунок. Слухайте "Best FM-Маріуполь" на 102.8FM і, почувши в ефірі номер свого автомобіля, - вмикайте аварійну сигналізацію, паркуйтеся та отримуйте бензин... прямо на дорозі. Кожен будній день. На "Best FM"! (Джерело: Сайт радіо "Best FM").
  • 3.06.2010 31-го травня у стейк-хаузі "Ґудман" пройшов фінал акції "Смішні прізвища", що проходила на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони). На довгоочікуваній церемонії було визначено переможця - людину з найсмішнішим прізвищем в Україні. Такою людиною стала мешканка Запорізької області - Ганна Чобля. Саме цій непересічній і приємній жінці дістався головний подарунок від "GALA Радіо" - 20 000 грн. Нагадаємо, кращих в акції "Смішні прізвища" визначили шляхом складання голосів на офіційному Web-сайті радіостанції та експертних оцінок журі. У топ п'ятірку (з другого по п'яте місце) також потрапили Олена Чорнопіська, Костянтин Сплодітель, Олександр Блюй та Олександр Дятел. Подарунки учасникам акції в різних номінаціях вручали зірки: "Пара Нормальних", "Алібі", Сергій Притула, Олександр Педан, Інна Цимбалюк. А переможця особисто привітали члени журі - Маша і Паша, Віталій Козловський і Маша Єфросиніна. Без сумнівів, всі присутні отримали величезне задоволення від вечора. І все завдяки сміливості і почуттю гумору учасників "Смішних прізвищ" на "GALA Радіо" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.06.2010 Громадяни туристи, відряджені і просто мігранти всіх країн, увага! Якщо при перетині кордону України ґламурно-трендова дівчина із собачкою та зухвалий ботан дзвінкими і до непристойності знайомими голосами почнуть кричати "прикордонний контроль! Ми ща промацаємо всі видатні місця на вашому тілі!", значить Дьомін та Василіса приступили до освоєння своїх почесних звань. А тепер все по порядку. Чим би ді-джеї столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) не займалися, завжди виходить прикольно, модно, зоряно і їм приємно. Днями любителька закордонних шопінґів Василіса і шалений турист Дьомін прикольно потусили у компанії... харківських прикордонників. Василіса і зоряний десант у складі Дяді Жори, Віталіка Козловського, Наталії Валевської та народної артистки України Ніни Матвієнко на сцені, і цього разу приємно здивували зоряний особовий склад Східного управління прикордонних військ України. Слова "і цього разу" позначають, що це вже четвертий концерт до дня прикордонника, організаторами якого є ді-джеї "Люкс FM" на чолі з режисером заходу Славою Дьоміним. Після концерту героям сцени і закулісся (тобто режисерові), начальник Східного управління прикордонних військ Володимир Карась особисто, присвоїв звання "Почесний прикордонник" і вручив медалі. У наступному році Слава і Василіса обіцяють не обділяти увагою і прикордонних собачок, і тоді можливо у милого шпіца Василіси, Ханяні, з'явиться звання "головний прикордонний собака, по непарних" (Джерело: Інформацію надала ).
  • 3.06.2010 Столична радіостанція "DJFM 96.8" (96.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) пропонує: зустрічай своє літо в "DJ FM Beach Bar"! Радіостанція "DJFM 96.8" переходить на літній час! 3, 4, 5 червня "DJ FM Beach Bar" відкриває двері в Літо, щоб три місяці під відкритим небом в режимі 24/7 ви могли насолоджуватися своїм літом, під музику найцікавіших ді-джеїв та музикантів. У цьому році "DJFM 96.8" змінило не тільки місце - в неї найприємніші ціни на барі і адекватний фейс-контроль. Кожен день всілякі конкурси вдень на чистому пляжі, романтичні і найтриваліші заходи сонця, виступ живих проектів, унікальні перфоманси, тематичні вечірки від кращих промо-груп і нескінченні after-party. На новому місці "DJ FM Beach Bar" лише у 15-ти хвилинах від центру, на Трухановому острові. А про те що відбувається в "DJ FM Beach Bar" саме зараз, можна дізнатися на хвилі "DJFM 96.8" (прямі включення і трансляції) і звичайно слідуйте за всім на Twitter - http://twitter.com/djfmbeachbar. Вже на Pre-Party відкриття - 3-го червня - для вас гратимуть Sender, fon'ENMAN, Andrew Kinree, Alex Flander. На відкритті 4-го червня - Westboy, iO, Tish, Alex Flander, а 5-го червня, у субботу, - Incognet, Aqvatec, Makhno Project, Natalie Orlie. "DJ FM Beach Bar" - твоє літо! (Джерело: Живий журнал радіо "DJFM 96.8").
  • 3.06.2010 4-го червня цього року найвпливовіша денс-радіостанція України - столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k.) оголосить імена фаворитів клубного руху. Помпезна церемонія пройде в одному з найбільш статусних нічних закладів столиці - "Цар project". Ведучими церемонії виступлять популярні радіо-ді-джеї Dance radio "Kiss FM". Музичний супровід розкоші і пишноти також ляже на плечі професіоналів - прославлених та шанованих резидентів радіостанції. Спеціальними гостями івенту стануть культові персони українського клубного шоу-бізнесу, а також селебретіз із сусідньої "естрадно-популярноої держави". Церемонія обіцяє стати найбільш незаангажованою, непередбачуваною і найбільш стьобною в історії всіляких українських нагород. Саме тому в списку номінацій ви не знайдете такі, які набили оскомину, - "Кращий Ді-Джей" або "Краща вечірка". Лауреатів у цих номінаціях нехай нагороджують банальні церемонії, де результати передбачувані і прямо-пропорційні невігластву натовпу. Коронація найкращих проходитиме в атмосфері "придворних інтриг і викриттів" - гідні похвали й оплесків герої отримають премії у наступних номінаціях: 1. Кращий тусовщик; 2. Кращий поп-ремікс; 3. Кращий хіт-мейкер; 4. Кращий партнер; 5. Краще клубне відео; 6. Кращий фото портал; 7. Кращий клубний портал. Всі інші будуть страчені за допомогою анти-премій: 1. Mudaki року; 2. Proyob року; 3. Клон року. "Стратити не можна помилувати" - потрібні розділові знаки будуть поставлені 4-го червня в пишній атмосфері палацу "Цар project" на екстравагантній вечірці "Kiss FM Awards 2010" (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 3.06.2010 8 та 9 червня 2010 року відбудеться Конгрес Незалежної асоціації мовників (НАМ). Конгрес НАМ - це щорічні збори близько 100 представників галузі (керівники та власники телерадіоорганізацій) для обговорення і пошуку шляхів вирішення найгостріших галузевих проблем. Цього року в програмі Конгресу 4 тематичні конференції: 1. Медіа менеджмент (8 червня, зала №6): новації в регулюванні галуззю, виклики довгострокового та середньострокового планування, проблеми фінансового менеджменту в нестабільний період, особливості управління творчим персоналом. Все це і багато іншого обговорюватимуться під час панельних дискусій конференції. 2. Медіа контент (9 червня, зала №6): як працюють світові формати в Україні? Що ми можемо запропонувати молоді? Купувати продукт чи створювати свій власний? Чи може дитячі програми будити комерційно цікавими? Відповіді на ці та інші питання ви отримаєте відвідавши конференцію конгресу присвячену медіа контенту. 3. Реклама (8 червня, зала №3): дискусія щодо необхідних ринку досліджень. Обговорення секретів успішних продажів. Презентація прогнозів ринку медіа, нових можливостей для розповсюдження реклами та основних тенденцій, що виявляє медіа аудит. Все це в програмі рекламної конференції. 4. Технології та конвергенція (9 червня, зала №3): перспективи IPTV та цифрового радіо, проекти catch-up TV та можливості мобільного контенту.. Розвитку технології, що вже існують сьогодні, а завтра визначатимуть розвиток нашої галузі присвячена четверта конференція Конгресу. Детальну програму дивіться на офіційному Web-сайті конгресу НАМ. Участь у Конгресі з 3 по 7 червня є безкоштовною не залежно від кількості учасників. Секції конференцій будуть цікавими не лише директорам але й програмним директорам та рекламним менеджерам телерадіокомпаній. Зареєструватися для участі у конгресі можна за телефонами (044)-254-55-56, (044)-289-2599 або електронною поштою . Конгрес відбуватимуться у Виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза" в межах XVІ Київського міжнародного телерадіоярмарку. Адреса - Київ, вул.Салютна, 2-Б, зали №3 та №6. Реєстрація з 9.30. Стежте за новинам конгресу на Web-сайті "Молодого радіо" - інформаційного партнера заходу (Джерело: Хвиля української музики "Молоде радіо").
  • 2.06.2010 "Сучасні тенденції розвитку та функціонування реґіонального телерадіоінформаційного простору" - така тема засідання круглого столу, яке відбулося в Сумах. Його проведено в рамках виїзного засідання секретаріату представників Слобожанського реґіону Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за участю обласної державної адміністрації, телерадіоорганізацій, представників Національної ради в областях, за територією розміщення прилеглих до секретаріату. Обговорено питання дотримання нормативної та законодавчої бази, розвитку творчого та професійного рівня, стану технічного забезпечення діяльності ТРО, перспектив розвитку транскордонного мовлення, територіальних та технологічних особливостей розповсюдження сигналу в прикордонному реґіоні, запровадження цифрового мовлення. Учасники виїзного засідання відвідали місцеві телерадіокомпанії обласного центру, де ознайомилися з досвідом роботи творчих колективів та провайдерів програмної послуги (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.06.2010 Волинська ОДТРК провела дев'ятнадцятий телерадіомарафон "Поспішаймо робити добро". Акція, яку в Міжнародний день захисту дітей здійснює Волинська ОДТРК спільно з обласним відділенням Дитячого фонду України, є унікальною на просторах нашої країни і має давні традиції. Дев'ятнадцять років поспіль в ефірі обласного радіо й сімнадцять років на каналі Волинського телебачення 1 червня з 7 години ранку до 21 години вечора триває телерадіомарафон "Поспішаймо робити добро". Упродовж дня у теле- і радіостудіях виступають журналісти, батьки й діти, представники органів влади, освітніх закладів бізнесових кіл, релігійних, громадських, політичних організацій. Гості не лише окреслюють проблеми у справі захисту дитинства та прав дітей, а й вносять кошти на рахунок Дитячого фонду України. Гроші, зібрані під час телерадіомарафону, витрачаються на поліпшення матеріального становища дітей-сиріт і дітей з багатодітних та прийомних родин, зокрема на придбання святкового одягу сиротам-випускникам, літнє оздоровлення дітей пільгових категорій на Чорному та Азовському морях, оплату лікування дітей, навчання студентів-сиріт. Цьогорічний телерадіомарафон в ефірі Волинської ОДТРК відкрили керівники області - голова Волинської облради Анатолій Грицюк та голова облдержадміністрації Борис Клімчук. Вони ж зробили перші благодійні внески. Протягом телерадіомарафону в студіях побувало понад сто гостей. Проте це лише останній акорд благодійної акції. "Під час підготовки до телерадіомарафону журналісти ОДТРК з представниками Дитячого фонду побували у всіх містах і районах Волині, - розповідає заступник генерального директора Марія Андрушко, - у найвіддаленіших селах, де мешкають герої сюжетів нашого сьогоднішнього телерадіоефіру" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.06.2010 Радіостанція "Ваша хвиля" (що входить до структури Полтавської ОДТРК) відновила мовлення в місті Кременчук Полтавської області на частоті 105.4МГц. Мовлення станції у цьому населеному пункті, де станція працює по парних числах місяця) було відсутнє з середини квітня поточного року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 2.06.2010 Від учорашнього дня програми столичної мережевої радіостанції "Радіо РОКС - Україна" можуть слухати й одесити. У цьому місті вони виходять в ефір на частоті 90.2МГц - хвилях місцевої станції Радіо "Нова хвиля" 90.2FM (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 1.06.2010 І знову на хвилях столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) акція! Що ж - це починає бути традицією. І, треба сказати, приємною традицією. Тепер станція визначатиме найкращі груди цього року. Переможниці, зрозуміло, отримають подарунки у вигляді стильних купальників і запрошень до клубу "Sorry, Бабушка". А всі інші одержать заряд гарного настрою на все літо. Все, що потрібно зробити - розмістити своє фото топлес в галереї акції і, звичайно ж, розтрубити про це всім-всім, щоб голосували саме за Вас. І нехай конкурентки вмирають від заздрості. Переможниця акції "Перса літа" на "Люкс FM" сміливо може претендувати на статус власниці найприголомшуючих грудей в Україні. А що? Ну де ж Ви побачите гарніше дівчат, ніж на Web-сайтi Lux.fm? Добре, скажіть, де, і "Люкс FM" всім офісом цілий місяць буде їсти біляші, забуде дорогу до клубів, і взагалі викине з голови вигляд пляшки мартіні. Дорогі дівчата. Якщо Люкс FM хоче Вам щось подарувати, то навіщо ж відмовлятися? Беріть участь в акції та одягайтеося в брендовий купіальнік. І чим раніше Ви розмістите фото, тим більше у Вас буде шансів на перемогу. Призів буде багато! Кожного тижня, за результатами голосування користувачів, буде визначатися переможниця тижня, якій буде вручений брендовий купальник (точніше, сертифікат на його придбання) та запрошення до клубу "Sorry, Бабушка". Ну а у фіналі конкурсу буде визначено "Перса літа 2010"! З усіма наслідками, що виплитимуть звідси, з почестями та призами. Конкурс проводиться з 1-го по 30-те червня 2010-го року. Право брати участь у конкурсі матимуть всі користувачі, зареєстровані на Web-сайті ПРРК "Люкс FM". Незалежно від розміру грудей, орієнтації і статі у профайлі. Головне - естетична складова. В рамках акції можна буде розмістити в фотогалереї сайту радіостанції будь-яку кількість фотографій власних грудей. Звичайно ж з різних ракурсів. Груди не обов'язково мають бути оголені, хоча це вітається. На фотографії мають бути груди і крапка! У профіль чи в анфас - не має значення. Перші 10 учасниць, які розмістили свої фото в галері, гарантовано отримають запрошення на вечірку до клубу "Sorry, Бабушка". Жінка - творіння настільки прекрасне, що навіть диву даєшся, як це природа додумалась таке створити. А коли це літо, пляж і стильний купальник - чоловіки просто їдуть мізками. Дорогі чоловіки! Хто там ображався стосовно минулого акції "Люкс у великому сексі", що всі конкурси на "Люкс FM" - лише для жінок? У кого тепер язик повернеться це сказати? Тепер все для вас. Насолоджуйтесь і голосуйте! До речі, ніхто не забороняє вам розміщувати фотографії своїх дівчат (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.06.2010 Столична сателітарна мережева станція "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Лисичанськ-91.1МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Керч-102.6МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Судак-103.2МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) представляє нову акцію: "Що це було?" Звук вгадай - джекпот зривай! Тричі на день, по буднях, у проміжках з 08.00 до 9.00, з 14.00 до 15.00 та з 18.00 до 19.00 в ефірі "Нашого Радіо" лунає секретний звук! Телефонуйте до студії станції за номером (044)-569-93-94 і спробуйте вгадати - що це було? Хто вгадав звук - виграв джекпот! Стартова сума гри - 1 000 грн. Кожна невірна відповідь додає до суми джекпоту по 100 грн. Акція триватиме до кінця червня. Докладніше про її правила - на офіційному Web-сайті радіостанції. Де, до речі, також можна прослуховувати "секретні звуки"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.06.2010 Конкурс "Міс УХ-Радіо Весна 2010", що тривав на тернопільському "Радіо УХ 101FM" (101.1МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) завершено. Переможницею стала 21-річна тернополянка Зоряна. Сьогодні, в перший день літа, переможниця акції завітала до студії "УХ 101FM", для того щоб отримати свій приз та розповісти трошки про себе. Зорянка є студенткою четвертого курсу Тернопільського національного економічного університету факультету Міжнародні відносини. Полюблює активний відпочинок. Зізналась, що фото на конкурс відправила не вона, а її хлопець. А оскільки виграний приз - міксер, то пообіцяла, що обовязково приготує для коханого великий і смачний торт. Не забула подякувати всім друзям, рідним та й просто слухачам "УХ-Радіо", які протягом весни підтримували та голосували за неї. "УХ-Радіо" щиро вітає Зорянку,та бажає перемог у всіх її начинаннях (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.06.2010 Столична сателітарна мережева станція Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) вітає всіх з Новим літом - найбільш сонячним святом, яке за значущістю може зрівнятися тільки з Новим Роком! Адже до нього ми готуємося так само довго і ретельно! Чого тільки варті: 1) тренування у спортзалі останні три-чотири місяці; 2) дієти зоряні, результативні і ті, які подружка порадила; 3) пошуки свого, новолітнього, стилю в модних лабіринтах інтернету і глянцевих журналів; 4) генеральна чистка у шафі; 5) шопінґ до зчесаних набойок; 6) і ще багато чого, багато чого, багато чого. Чому б не зустріти це свято так само весело, яскраво, з розмахом і разом з ПРРК "Люкс FM"? Отже, новолітні ялинки прикрашаються, новолітні листівки вже розклеєні на вулицях ваших міст, новолітній гімн вже на сайті радіо "Люкс FM", новолітній настрій і зоряні привітання вже в ефірі станції. Приєднуйтесь! Передавайте новолітні привітання у програмах "Привіт в обід" і "Вишневий сад". Викладайте на сайт "Люкс FM" свої фотки: біля новолітніх ялинок, у новолітніх купальниках і без них. А також - світлини красивих курортів, на яких ви були або будете. З Новим влітку, дорогі друзі! - каже вам ПРРК "Люкс FM". Радіостанція чекає від вас поздоровлень на свою адресу (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.06.2010 Діти полюбляють мріяти... Вони вірять у казки і знають, що добро обов'язково переможе зло. Діти приносять в наше життя яскраві фарби, наповнюють його змістом і кожною усмішкою своєю нагадують про те, що світ - дивовижний і прекрасний! Давайте ж помріємо разом з ними ... І вирушимо до найкращої, чарівну країну під назвою Дитинство - пропонує Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32kbps ACC, Інтернет-мовлення 64kbps, Інтернет-мовлення 32kbps ACC+ та Інтернет-мовлення 128kbps). А сьогоднішнє свято лише нагадування про те, що найчистіше і найсвятіше на Землі потребує нашого захисту. І дитинство обов'язково має бути щасливим! Зробимо його таким разом! Святкова програма від ВРМ "Мелодія", присвячена малюкам - нашим Сонечкам і "квітам життя", буде насиченою. По-перше, концерт-інтерв'ю з чудовими піснями у виконанні учасників дитячого конкурсу "Крок до зірок", 2 частини - о 12.05 та 16.05. А яке ж свято без подарунків?! О 9.25, 10.25, 11.25, 14.25, 15.25, 17.25, 18.25, 19.25 кожна дитина, що додзвониться у студію ВРМ "Мелодія" і привітає всіх дітей країни зі святом, отримає призи від газети "Мішутка" та благодійного фонду "Діти передусім"! Радіо "Мелодія"... Усе найкраще - дітям! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.06.2010 Народний депутат України Арсеній Яценюк (фракція НУ-НС) 31-го травня зареєстрував у Верховній Раді законопроект №6447 "Про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України (щодо посилення гарантій свободи слова в Україні)". Текст законопроекту і супровідних документів на Web-сайті Верховної Ради наразі відсутній. Як повідомляє прес-служба Арсенія Яценюка, законопроект пропонує: 1) уточнення поняття "цензура" та розширення юридичної відповідальності за її застосування; 2) введення в систему законодавства поняття "реальний власник засобу масової інформації"; 3) запровадження в системі законодавства поняття "журналістський запит"; 4) встановлення строків відповіді на "журналістський запит" - два-п'ять днів, а також відповідальності за їх порушення або ненадання чи надання неповної інформації за журналістським запитом; 5) встановлення заборони арешту, затримання журналіста під час виконання ним своїх професійних обов'язків, а також допиту його в якості свідка; 6) встановлення заборони вилучення у журналіста матеріалів та технічних засобів; 7) регламентація питань акредитації та встановлення виключних підстав позбавлення акредитації журналістів при органах державної влади та органах місцевого самоврядування; 8) забезпечення безперешкодного висвітлення журналістами засідань сільської, селищної, районної, міської та обласної рад; 9) запровадження першочергового права прийому журналіста посадовими особами органу державної влади та органу місцевого самоврядування; 10) встановлення обов'язку всіх керівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування проводити не рідше ніж один раз на місяць щонайменше двогодинні прес-конференції з вільним доступом до них журналістів; 11) введення нових додаткових підстав адміністративної та кримінальної відповідальності за перешкоджання професійній діяльності журналістів; 12) запровадження відповідальності посадових осіб за публічні заклики до обмеження свободи слова та свободи зборів; 13) встановлення нових гарантій діяльності журналістів шляхом прирівняння способів захисту їхнього життя та здоров'я, а також життя та здоров'я членів їхніх сімей до відповідних гарантій працівників правоохоронних органів; 14) встановлення відповідальності за незаконну заборону, зокрема судову, щодо проведення заходів, пов'язаних зі свободою слова, свободою думки та свободою зборів; 15) забезпечення привілейованої участі журналістів у формуванні редакційного статуту та редакційної ради телерадіоорганізації. "Актуальність законопроекту зумовлена загальновідомими фактами застосування цензури і фізичної сили до журналістів та інших представників засобів масової інформації", - зазначено в пояснювальній записці, яку цитує прес-служба. При цьому вищі посадові особи держави зобов'язалися розглянути та ухвалити у Верховній Раді нові законопроекти, що забезпечать свободу слова та дієвий правовий механізм захисту журналістів від цензури та фізичного впливу на них (Джерело: Портал "Телекритика").

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини травня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024