Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Лютий 2011 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

  • Радіоанонс

  • Новини січня 2011

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 28.02.2011 Слухайте як жінка, думайте як жінка, відповідайте як жінка! Навіть, якщо ви - чоловік! До жіночого свята столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) і ТМ Zelmer представляють "Жіночу логіку". З 28-го лютого по 8-ме березня проявляйте жіночу логіку і вигравайте чудові подарунки для своєї жінки! Правильні відповіді приймаються тільки від чоловіків. Тепер чоловіки грають, а жінки відпочивають! Партнер Проекту - ТМ Zelmer. "Надійно"! Розіграш діє в Україні з 28-го лютого по 8-ме березня 2011-го року (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.02.2011 З нагоди Міжнародного дня рідної мови, що відзначався 21 лютого, чернівецьке радіо "Блиск FM" (106.6МГц) телерадіокомпанії "Чернівці" традиційно провело акцію на підтримку українських виконавців. Уже третій рік поспіль в ефірі цього дня звучать тільки пісні українською мовою. З таким програмним наповненням немає жодних проблем, адже Буковина - край талантів, тож, окрім творів відомих вітчизняних виконавців, із приймачів линули й пісні юних місцевих обдарувань. Директор МТРК "Чернівці" Геннадій Сергєєв вважає, що подібні акції сприяють вихованню патріотизму, національної свідомості. Таку акцію телерадіокомпанія проводить також і 9-го листопада - в День української писемності (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.02.2011 Сталися чергові зміни в наповненні цифрового пакету HD Radio, що транслюється у тестовому режимі у столиці на частоті 101.1МГц. Віднедавна на програмі URG-2 мультиплексу можна слухати передачі каналу УР-1. Натомість трансляції передач радіостанції Розважальне Радіо №1 "Best FM" переведено на програму URG-3, де досі звучали передачі "MFM Station". Програма URG-1 лишилася без змін: тут, як і раніше, лунають передачі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія". HD Radio - Радіо Високої Чіткості - сучасний цифровий стандарт радіомовлення, що дозволяє передавати на одній частоті УКХ ЧМ діапазону кілька програм одночасно (мультикастинґ) у підвищеній якості, а також додаткову корисну інформацію. У перехідний період трансляція програм HD Radio може вестися паралельно з традиційним аналоговим мовленням. Для прийому потоків HD Radio необхідні приймачі, що мають відповідну опцію. Тестове впровадження стандарту HD Radio розпочалося у Києві з 1.11.2006 у вигляді експериментальних трансляцій на частоті 101.1МГц. У цифровому HD3-пакеті "URG" транслюються три програми (Власна інформація).
  • 25.02.2011 23 лютого ц.р. на засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення ухвалено рішення про участь в організації та проведенні в 2011 році Міжнародного дитячого, молодіжного фестивалю "Кришталеві джерела", одним із співзасновників якого є Національна рада ради України з питань телебачення і радіомовлення. До складу Організаційного комітету фестивалю "Кришталеві джерела" від цього співзасновника делеговано членів Національної ради Оксану Єлманову й Ірину Опілат. Довідково: Міжнародний дитячий, молодіжний фестиваль аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела" вперше відбувся в місті Кролевці Сумської області 1991 року. Засновниками фестивалю є Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Міністерство освіти і науки України, Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту, Міністерство культури і туризму України, Національна спілка кінематографістів України, Національна спілка фотохудожників України, Асоціація діячів кіноосвіти України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.02.2011 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення у 2010 році була профінансована на 59,1% від потреби: торік державним бюджетом було передбачено 21 млн 743 тис. гривень при потребі в 36 млн 792 тис. гривень. Про це йдеться у фінансовому звіті регуляторного органу, який на брифінґу 23 лютого представила начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності Нацради Тетяна Стороженко. За її словами, торік Нацрада так і не отримала передбачених бюджетом 989 тис. гривень капітальних видатків на оснащення моніторинґового центру, через те, що в серпні 2010 року внесли зміни до держбюджету, позбавивши регулятора цих коштів. Пані Стороженко також відзначила, що 95% видатків Нацради становить заробітна плата. Нагадаємо, що у 2010 році Нацрада зібрала 13 млн 670 тис. ліцензійних зборів. Як повідомляла "Телекритика", у 2011 році бюджетне фінансування Нацради становитиме 21,4 млн грн. (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 24.02.2011 17 лютого у Харкові розпочало онлайнове мовлення радіо "Металіст". У цей день онлайн-радіо здійснило пряму трансляцію матчу "Металіст" - "Байєр". Радіо працюватиме регулярно, і творча група проекту планує давати в онлайн-ефір багато цікавих і якісних програм. Інтернет-адреса радіо: radio.metalist.ua (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.02.2011 У 2010 році Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення зібрала 13 млн 670 тисяч гривень ліцензійних зборів. Про це йдеться у фінансовому звіті регуляторного органу, представленому на брифінґу 23 лютого. Сума ліцензійних надходжень є меншою, ніж у 2009 році. Нагадаємо, за 2009 рік Нацрада стягла з компаній ліцензійного збору на суму 63 млн 359 тис. грн. У регуляторному органі зменшення надходжень пов'язують зі змінами в законодавстві (1 січня 2010 року набув чинності так званий закон про ліцензійний збір, який зменшив суму зборів, однак наприкінці року його було скасовано). Водночас Нацрада у 2010 році перевиконала свої плани з наповнення державного бюджету ліцензійними надходженнями майже на 4 млн грн (на 139%), оскільки планувала зібрати лише 9 млн 830 тис. гривень. Регулятор пояснює це розбудовою цифрового телебачення. Як писала "Телекритика", в грудні 2010 року Нацрада видала чотири ліцензії провайдера цифрових мультиплексів компанії "Зеонбуд", для якої загальна сума ліцензійного збору становила близько 8 млн грн. (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.02.2011 Сімферопольська радіостанція "Лідер" (Сімферополь-106.6МГц, Алушта-101.6МГц, Красноперекопськ-102.1МГц, Євпаторія-103.5МГц, Джанкой-105.5МГц) розпочала онлайн-трансляцію своїх програм у всесвітній мережі Інтернет. Трансляція здійснюється у стереофонічному режимі (44kHz) двома потоками: 96k. Ogg - http://lider.crimea.com:8000/lider-96.ogg.m3u та 256k. mp3 - http://lider.crimea.com:8000/lider-256.mp3.m3u (Джерело: Інформацію надав Віталій).
  • 23.02.2011 В ефірі міста Луганськ сталися зміни. Від сьогоднішнього дня місцева ТОВ "Теле-радіо компанія "Юніо Плюс", що працює на частоті 100.4МГц, працює з позивним "Радіо РОКС - Україна". Досі компанія використовувала позивний "Радіо Шарманка". Відповідно змінився і ефір станції (Джерело: Інформацію надав ).
  • 22.02.2011 Завтра, 23-го лютого, об 11.00 відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). О 13.00 відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради, який стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. Крім того, під час брифінґу буде представлено фінансовий звіт Національної ради за 2010 рік. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 22.02.2011 Народний депутат Арсеній Яценюк знову ініціював законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо припинення зловживання правом Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення)". Проект №8136 зареєстровано у Верховній Раді 18 лютого. Нагадаємо, Арсеній Яценюк уже виходив із такою законодавчою ініціативою в червні 2010 року. Але за результатами розгляду в першому читанні 12 січня парламент відхилив його проект. Нині поданий законопроект дещо розширив перелік новел, які раніше пропонував Арсеній Яценюк. Тепер він пропонує: 1. Заборонити Нацраді здійснювати свої повноваження, у тому числі бути позивачем, відповідачем та третьою стороною у суді, якщо у її складі менше 6 осіб; 2. Заборонити апарату Нацради представляти її у державних органах місцевого самоврядування, у тому числі бути позивачем, відповідачем та третьою стороною від імені Нацради в судах, якщо її склад не є повноважним; 3. Заборонити членам Нацради висловлювати офіційну позицію в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, судах, ЗМІ та іншим способом, якщо в її складі менше шести членів; 4. Встановити що, Нацрада не може анулювати ліцензії, якщо її склад не є повноважним (менше 6 членів); 5. Встановити кримінальну відповідальність за порушення умов повноважності Нацради та завідомо незаконні рішення судів, що ґрунтуються на позиції Нацради, склад якої не є повноважним (менше 6 осіб); 6. Встановити, що набуте право власності на телерадіоорганізації і отримані відповідні ліцензії, до моменту набрання чинності цього Закону є непорушним і не може бути змінено, окрім випадків добровільного відчуження такого права; 7. Зобов'язати Нацраду з моменту набрання чинності цього Закону припинити зловживати правом на анулювання ліцензій на мовлення шляхом встановлення виключних підстав для такого анулювання; 8. Віднести до виключних підстав анулювання ліцензій на мовлення наступне: а) клопотання ліцензіата про анулювання ліцензії; б) несплату ліцензіатом ліцензійного збору у строки, встановлені відповідно до вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення"; в) відсутність передбаченого ліцензією мовлення протягом року від дня видачі ліцензії; 9. Передбачити процедуру поновлення власниками телерадіоорганізацій ліцензій на мовлення, якщо вони добровільно від них відмовились і не минув тримісячний строк з дня такої відмови; 10. Зобов'язати Нацраду відновити ліцензії на мовлення українським телевізійним каналам 5 канал і ТВі, що були надані 27 січня 2010 року зазначеним каналам, та стали предметом судового розгляду. "Спеціальний орган у цій сфері - Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, який передбачений Конституцією України, не забезпечує реалізацію принципів свободи слова та свободи думки, зокрема, для журналістів та телерадіоорганізацій, а безпосередньо сприяє їх насильницькому подавленню", - йдеться у пояснювальній записці. Метою законопроекту, зокрема, є відновлення ліцензій на мовлення 5-го каналу і ТВі, що були надані їм 27 січня 2010 року, та стали предметом судового розгляду. Нагадаємо, 26 січня 2011 року Вищий адміністративний суд України відмовив 5-му каналу і ТВі у задоволені їх касаційних скарг. За результатами судового процесу, що тривав рік, телеканали втратили частоти, виграні на конкурсі 27 січня 2010 року, і тепер мають намір позиватися до Європейського суду з прав людини (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.02.2011 Народний депутат Оксана Білозір пропонує вважати національним аудіовізуальним продуктом такий, що створений державною та мовами національних меншин. Про це йдеться у законопроект №8142 "Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо уточнення терміну "національний аудіовізуальний продукт", який вона зареєструвала 21 лютого. На думку автора, телерадіомовлення є однією зі сфер суспільного життя, в яких мова відіграє важливе значення. А держава має сприяти тому, щоб кожен громадянин України міг задовольняти свої потреби в перегляді телепрограм чи прослуховуванні радіопрограми мовою, яку він обирає. У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що метою внесення змін до статті 1 закону "Про телебачення і радіомовлення" є уточнення терміну "національний аудіовізуальний продукт". Використання цього терміну в чинній редакції дозволяє зараховувати до нього продукт, створений фізичними та юридичними особами України будь-якою мовою. Внесення змін зобов'яже, щоб під визначення "національний аудіовізуальний продукт" підпадали програми, фільми та аудіовізуальні твори, створені лише державною мовою та мовами національних меншин (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.02.2011 Парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації скерував законопроект №7241 про внесення змін до Закону України "Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України" на експертизу до Ради Європи. Про це оголосив голова комітету Андрій Шевченко 22 лютого, під час круглого столу, присвяченого виконанню медійних пунктів резолюцій ПАРЄ та Європарламенту щодо України. Керівник Центру законодавчих ініціатив Незалежної асоціації мовників Ольга Большакова попросила європейських експертів проводити експертизи з більш жорсткими порадами та побажаннями. "Я розумію, що в Європі прийняті більш м'які, цивілізовані та ліберальні рекомендації. Але, на жаль, специфіка українського менталітету - і політичного, і владного - призводить до довільного тлумачення тих рекомендацій, які ми очікуємо від європейських експертиз", - сказала вона. Також пані Большакова висловила сподівання, що це буде останній законопроект щодо суспільного мовлення. "Але у мене не має такого переконання, адже якщо законопроект не влаштує певні політичні кола, то після експертизи може з'явиться ще якийсь новий законопроект", - уточнила вона. А потім додала, що "краще у нас не буде жодного суспільного мовлення, краще нехай будуть невиконані зобов'язання перед європейською спільнотою, ніж нова табличка на державних телерадіоорганізаціях". Окрім цього, пані Большакова наголосила на тому, що впровадження цифрового мовлення збільшить конкуренцію між каналами і, якщо не буде чіткої програмної концепції у суспільного мовника, він утратить свого глядача. "Зараз ми серйозно дискутували над питанням про розважальний формат суспільного мовника. І я особисто не є прибічником того, щоб за суспільні кошти ми отримували черговий комерційний канал", - зазначила вона (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.02.2011 Керівництво Генеральної прокуратури України зобов'язало прокурорів активізувати діяльність щодо захисту прав представників ЗМІ, пов'язаних із виконанням ними професійних обов'язків. Відповідний лист керівництва ГПУ отримали прокурори АР Крим, областей, міст Києва і Севастополя, військові прокурори реґіонів та Військово-морських сил України, повідомляє прес-служба ГПУ. Зокрема, прокурори мають стежити за належним фінансуванням державних і комунальних ЗМІ. Їм наказали звернути особливу увагу на виконання органами державної влади та органами місцевого самоврядування закону "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів" щодо належного бюджетного фінансування засобів масової інформації, а також закону "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації" щодо виділення коштів на висвітлення, укладання змі ЗМІ відповідних угод тощо. Про найбільш суттєві порушення законодавства та реакцію на них прокурори мають невідкладно повідомляти керівництво ГПУ. Такою стала реакція Генпрокуратури на звернення голови Національної спілки журналістів України Ігоря Лубченка, який висловлює стурбованість ситуацією, що склалася стосовно фінансового та матеріального забезпечення деяких державних і комунальних ЗМІ. Як писала "Телекритика", Національна спілка журналістів заявила про тиск влади на ЗМІ та журналістів, зокрема навела приклади втручання керівників обласних рад у діяльність ЗМІ. Заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман пообіцяла перевірити всі факти тиску на ЗМІ і вжити відповідні заходи (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.02.2011 22-го лютого на вболівальників чекає відразу два важливих матчу - Ліги Європи і Ліги Чемпіонів. Столична сателітарна мережева станція "Радіо Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Звенигородка-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) 22-го лютого проводитиме пряму трансляцію наступних матчів: 1. Ліга Чемпіонів - 21.45 "Ліон" (Франція) - "Реал" (Мадрид, Іспанія) - 22-го лютого відбудеться легендарний матч 1 / 8 Ліги Чемпіонів, де французький Ліон в домашніх стінах зіграє з мадридським Реалом. Варто відзначити, що команди Ліон - Реал вже зустрічалися між собою в груповому раунді Ліги Чемпіонів 6 разів. 2. Ліга Європи - 19.00 "ЦСКА" (Москва) - "ПАОК" (Греція) - 22-го лютого ЦСКА зіграє матч у Лізі Європи УЄФА. Матч-відповідь 1 / 16 фіналу проти грецького ПАОКа не повинен принести проблем армійцям. Після перемоги в гостях з рахунком 1:0 ЦСКА виглядає явним фаворитом двоматчевого протистояння (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 22.02.2011 У Сумах підбито підсумки обласного конкурсу серед медійників, які докладно висвітлюють державну соціальну політику у сфері пенсійного забезпечення та пенсійного реформування. Серед електронних засобів масової інформації переможцем визнано Сумську ОДТРК у номінації "За доступність і толерантність". Редактор обласного державного радіо Надія Полковниченко визнана кращою серед журналістів у номінації "За фаховість, відповідальність і людяність". Під час прямого ефіру на обласному телеканалі начальник головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області Лілія Машкіна подякувала колективу компанії за активну співпрацю і вручила почесні відзнаки (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.02.2011 Завтра мають статися чергові зміни у частотному розкладі Національної Радіокомпанії України у Києві та столичному реґіоні. На СХ-частоті 783кГц (передавач у Броварах під Києвом), де протягом останнього місяця транслювалися програми каналу УР-1, від завтрашнього дня звучатиме канал УР-2 "Радіо Промінь". Очікується, що мовлення вестиметься щодня з 6.00 до 0.00. Тим часом, на столичній FM-частоті НРКУ 105.0МГц, де з 2007-го року одноосібно цілодобово працював канал УР-2 "Радіо Промінь", відтепер знову транслюватимуться два канали НРКУ - УР-1 і УР-2. За попередньою інформацією програми "Радіо Промінь" на частоті 105.0МГц мовитиме щодня з 6.00 до 10.00, з 12.00 до 13.00 по буднях і з 14.00 до 15.00 по вихідних. Решту часу тут працюватиме канал УР-1 (Джерело: Розсилки "Open_DX").
  • 21.02.2011 1-го березня на частоті 102.1МГц у Львові розпочне мовлення нова радіостанція "Радіо 24", що належить ТРК "Люкс". Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" із посиланням на генерального директора ТРК "Люкс" (канал "24" і радіомережа "Люкс FM") Романа Андрейка. Нагадаємо, цю частоту виграла на конкурсі Нацради у квітні 2010 року ТРК "Праймедіа", яка має тісні "родинні" зв'язки з ТРК "Люкс". Радіостанція вже почала мовлення в пілотному режимі під позивним "Український формат". "Це буде інформаційно-музична станція з унікальним форматом: випуски новин виходитимуть кожні 15 хвилин: в рівній годині, на 15-й, 30-й і 45-й хвилині", - розповів пан Андрейко. Тривалість щогодинного випуску новин становитиме 5-6 хвилин, решта - удвічі коротші. При цьому, в рівній годині і на 30-й хвилині новини будуть суспільно-політичні, а на 15-й та 45-й хвилині - пізнавально-тематичні (економіка, спорт, культура). У проміжках між випусками новин звучатиме музика формату AC - adult contemporary (сучасна музика для дорослих людей). Також в ефір виходитиме щоденне вечірнє ток-шоу (о 18:30) на актуальну тему з гостем у студії тривалістю година-півтори. Вестимуть ток-шоу Наталія Кондратенко і Марта Більська (програмний директор станції). Радіостанція орієнтована на дорослих чоловіків віком 25-45 років. "Це люди, які люблять дивитися і слухати новини, люблять пізнавальну інформацію та хорошу музику кінця 80-х-90-х і сучасну", - описав аудиторію "Радіо 24" Роман Андерйко. Також керівник радіокомпанії розповів, що на "Радіо 24" не буде традиційних ведучих-діджеїв, а в ефір виходитимуть лише ведучі новин і журналісти. "Ми набрали нових людей, незашорених, незіпсованих, без деформацій роботи на попередніх радіостанціях", - додав Роман Андрейко. Інформаційною службою "Радіо 24" керуватиме Ольга Боровець, яка до цього очолювала службу інформації радіо "Люкс FM" у Львові. Зі слів Романа Андрейка, інформаційна служба радіостанції випускатиме як ексклюзивні львівські новини, у тому числі з прямими включеннями, так і користуватиметься продуктом телеканалу "24". "Радіостанція використовуватиме всі доступні джерела інформації. Половину з них становитиме те, що верстається на каналі "24"", - зазначив він. Компанія планує вийти і в інші міста: ТРК "Праймедіа" братиме участь у конкурсі на 111 вільних частот, оголошеному в Нацраді, на який подає до десяти заявок (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.02.2011 Слухайте як чоловік, думайте як чоловік, відповідай як чоловік! Навіть, якщо ви - жінка! До чоловічого свята столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) і ТМ Zelmer представляють "Чоловічу логіку". З 21-го по 23-тє лютого проявляйте чоловічу логіку і вигравайте чудові подарунки для свого чоловіка! Правильні відповіді приймаються тільки від жінок. Жінки - грають, чоловіки - відпочивають! Партнер Проекту - ТМ Zelmer. "Надійно"! Розіграш діє в Україні з 21-23 лютого 2011 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.02.2011 23 лютого - завжди червоний день календаря правильного чоловіка. Донецька сателітарна мережева станція Розважальне Радіо №1 "Best FM" (Донецьк-105.5МГц, Харків-104.0МГц, Маріуполь-102.8МГц, Ровеньки-91.6МГц - на хвилях радіо "РТВ", Київ-101.1МГц - URG-2 у цифровому мультиплексі HD Radio, а також - Інтернет-мовлення 48kbps AAC+, Інтернет-мовлення 64kbps та Інтернет-мовлення 128kbps) шукає справжнього Чоловіка і відправляє його на незабутню святкову ніч задоволень в розважальний комплекс Virus. Знаєте справжнього чоловіка? Обов'язково привітайте його 23-го лютого. Якщо ви дівчина - покажіть, що ваш хлопець зовсім не так уже й поганий. Ну а якщо ви чоловік - доведіть, що ви чоловік. Самий гідний відзначить 23 лютого по-крупному. У вашому розпорядженні - повний спектр радостей розважального комплексу Virus на всю ніч! Попереджаємо. Подарунків буде багато - претенденти на статус справжнього чоловіка будуть щедро винагороджені. Отже, "Best FM" чекає фотографії та історії про ваші подвиги на електронну адресу . До участі приймаються заявки учасників, що пройшли військову службу в лавах збройних сил будь-якої країни світу. Позиція "Best FM" така, і вона справедливі, що Батьківщину потрібно захищати. Важливо відзначити також, що віддаватися всім блаженствам перемоги Чоловік буде у компанії своєї єдиної і неповторної Жінки. Всі розважальні пропозиції та частування комплексу Virus доступні протягом усієї ночі закоханій парі. Підведення підсумків та нагородження переможців відбудеться 23-го лютого і займе цілу годину - свято розпочнеться об 11 ранку. Поспішайте - часу зовсім мало. Нагороди знайдуть героїв у середу в "Банзай-шоу" - розіграш призів від радіостанції "Best FM" і розважального комплексу Virus розпочнеться об 11 ранку 23-го лютого (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.02.2011 Ні для кого не секрет, що 23-го лютого, в "День захисника Вітчизни" жінки дарують своїм чоловікам тепло, ласку, радість та інші обов'язкові складові міжстатевих відносин. Не залишилася осторонь і столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.). У денному ефірі у програмі "Контакт" з Ірою Champion всіх чоловіків чекатиме незабутнє шоу: чарівна леді-ді-джей буде всілякими способами вітати чоловіків-захисників з їх професійним святом. Станція поки не розкриватиме таємниці того, що відбувається в студії. Ви все зможете побачити на власні очі, лише увімкнувши пряму відео-трансляцію на офіційному Web-сайті Dance radio "Kiss FM". Ви маєте це бачити! Отже: 23-тє лютого з 13.00 до 14.00 - "Контакт" та Ірою Чемпіон на Dance radio "Kiss FM"! Не проґавте! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.02.2011 23-го лютого, до дня захисника вітчизни, в ефірі Найтеплішого полюсу планети - івано-франківського радіо "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення) - демобілізація усіх чоловіків радіостанції. Як і належить, у цей день працюють тільки жінки. Лєна, Маша, Ліка, Оксана та Юля у святковому марафоні "Дембельський альбом "Західного полюсу" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.02.2011 Олена Бондаренко, голова підкомітету з питань телебачення і радіомовлення Комітету з питань свободи слова та інформації вважає, що законопроект №6342 про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" насамперед спрямований на те, щоби повернути право вибору слухачеві. Про це вона заявила в ефірі ток-шоу "Шустер live" на Першому національному. "У своєму законі я відштовхувалася від найголовнішого, від слухача, його права і свободи вибору. Коли 5 років тому ввели квоти, це призвело до того, що ефір шансонізувався, а нішеві радіо, які займалися джазом, класичною музикою, панком, майже зникли. Ці радіостанції не могли витримувати ці квоти. Більше того, ці квоти привели до того, що закон був абсолютно корупційний. Будь-яку радіостанцію можна було покарати штрафом через ці квоти. Мій крок відносно відміни квот також є й антикорупційним", - коментує Олена Бондаренко. У свою чергу генеральний директор Lavina Music Едуард Клим вважає, що відміна квот насамперед має негативний економічний аспект для індустрії й діятиме на користь виключно зарубіжним артистам, авторам та правовласникам: "Це дуже пов'язано економічно, і, на жаль, гроші тут дуже важливий пункт... Якщо сьогодні українці платять українцям усередині країни, то тепер вийде так, що українці будуть платити зарубіжним виконавцям". Також Едуард Клим зазначає, що на сьогодні слухач не позбавлений вибору в музичних вподобаннях: "У жодного слухача на сьогодні немає жодної проблеми слухати ту музику, яку він хоче, особливо з можливостями інтернету". "Я не відчуваю, що в моїй країні закони робляться для мене як для виробника українського продукту, - коментує новий законопроект співачка, композитор та нардеп Руслана Лижичко. - Для мене абсолютно очевидно, що цей закон буде проти мене". На її думку, українська музика однозначно потребує дотацій та втручання держави для подальшого розвитку. Катерина М'ясникова, виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників, дотримується думки, що введення квот призвело до того, що українська індустрія розвивається не так, як у світі: "У нас немає вузьких нішевих станцій. Всі вузькі нішеві проекти закрилися, тому що вони не можуть витягнути ці квоти... Радіоіндустрія страждає, тому що справді є корупція, справді незрозуміло, яким чином виконувати ці квоти, особливо у вузьких форматах. За п'ять років ми не бачили позитивної динаміки". Пані М'ясникова зазначає: якщо держава хоче здійснювати протекцію української радіоіндустрії, вона може робити це в рамках проекту суспільного мовлення. Противником квот у радіоефірі також є продюсер Олександр Ксенофонтов: за його словами, регулювання силою "ніколи не зможе дати такого ефекту, який би хотілося отримати". З іншого боку, він зазначає, що зняття квоти, про яке йдеться в законопроекті №6342, "ніякого відношення не має до збалансування чи свободи вибору": "Кількість україномовного продукту зменшиться, кількість якісного продукту не збільшиться. Дешеву нішу буде заповнювати та сама дешева ніша. Шансон залишиться шансоном. Скасування квоти нічого не дає ні для України, ні для свободи вибору". На думку пана Ксенофонтова, треба переробляти закон і робити його таким, щоб насправді він і підтримував українського виконавця, і не заважав радіостанціям розвиватися. Нагадаємо, українські громадські організації закликали Верховну Раду не ухвалювати закону про скасування квот на національний музичний продукт до проведення ґрунтовного громадського обговорення. Відповідне відкрите звернення до голови Верховної Ради Володимира Ливтина і голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка підготували учасники громадської кампанії "Новий громадянин", зокрема Інститут медіа права, "Демократичні ініціативи", "Остання барикада", фундація "Суспільність", ГО "Центр UA" - загалом 26 організацій (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.02.2011 Пані та панове! Представляємо Вашій увазі Щорічну Премію Розважальних радіостанцій - "Radio Voice Awards"! Дата проведення: 3 березня 2011. Місце проведення: Розважальний комплекс "D*LUX". Початок - о 20.00. "Radio Voice Awards" - це щорічна концептуальна премія від організаторів "Вручення зірок: Одноклассники.ру" і "Magazine Star Awards" - модної event-аґенції "TUCHA Company", яка вдруге представить першу і єдину в Україну Премію розважальних радіостанцій FM-діапазону, а саме - найпопулярніших радіо-програм. На хвилі успіху попередніх нагороджень була розроблена концепція, яка об'єднує інтерактивність формату вечірки, донесення інформації про популяризацію радіостанцій FM-діапазону і пряму участь зірок українського шоу-бізнесу, без чиїх пісень неможливий ефір радіостанцій. FM-радіостанції мають величезний вплив на вітчизняний шоу-бізнес, тому що формат і ротації пісень безпосередньо визначають популярність виконавця. "Radio Voice Awards" - престижна премія, учасниками якої є селебрітіз, працівники мас-медіа та бізнес-еліта (директори та власники радіостанцій). У заході беруть участь кращі за рейтингом радіостанції, нагороди отримують найкращі програми. Нагороди, якими буде відзначено найкращі програми, вручатимуться програмним директорам радіостанцій, продюсерам і радіо-ведучим. У "Radio Voice Awards" 2011 беруть участь, такі рейтингові радіостанції як: Dance radio "Kiss FM", Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM", "Авторадіо - Україна", "Радіо 5 - Ретро FM", "Радіо Шансон", "NRJ Hit Music Only", "Наше Радіо", "Радіо Алла", "Радіо Шарманка", "DJ FM", "Europa Plus - Україна", "Nostalgie". Для голосування був створений спеціальний Web-сайт, на якому будь-хто може проголосувати за фаворита. Проголосувати за ваші улюблені програми можна за адресою http://www.radio-awards.com. У Другій Церемонії Нагородження Українських радіостанцій візьмуть участь: Гайтана, Потап, Анастасія Приходько, Кіше, Тамерлан і Омаргалієва, дует Алібі, Макс Барських, ДіОфільми. Ведучі: Дядя Жора та Ольга Горбачова. Керівник проекту - Олександр Тучинський. З питань акредитації звертайтесь до Марини Арехової за телефонами (067)-571-77-88 та (066)-293-55-43 (Джерело: Інформацію надав Олександр Тучинський).
  • 18.02.2011 Законопроект про скасування 50%-го квотування українського продукту в ефірі позитивно сприйняли керівники найбільших радіостанцій. Представники радіогрупи УМХ і "Тавр Медіа" прокоментували "МедіаБізнесу" свої аргументи, висловивши впевненість, що на українську поп-музику скасування квот не вплине. Валентин Резниченко, голова правління радіогрупи УМХ прокоментував "МедіаБізнесу", що законопроект про скасування квот - вірне рішення. "Будь-які квоти - це обмеження, а вони шкодять творчому процесу. Ці квоти в чому обмежували можливості форматування проектів і побудови музичного ряду відмінного від конкурентів, знижували гостроту боротьби між українськими та зарубіжними авторами", - зазначив він. Він також не погодився із тим, що законопроект автоматично скоротить вітчизняний продукт в ефірі: "Вітчизняний продукт буде боротися за своє місце в ефірі і змусить авторів орієнтуватися на більш високу якість. У результаті виграє споживач, повчивши більш якісний український продукт". Сергій Кузін, член правління радіогуппи "Тавр Медіа" ("Русское Радио - Україна", "Радіо РОКС - Україна", Dance radio "Kiss FM", "ХІТ FM") в інтерв'ю "МедіаБізнесу" заявив, що зі скасуванням квот українська поп-музика не постраждає. "Сьогодні, за рейтингами українська популярна музика відчуває себе впевнено в радіо ефірі. І скарги її представників у більшій мірі носять емоційний характер. Ані Лорак, Пономарьов, Гайтана, Тіна Кароль, Океан Ельзи, ВВ - потрібні скрізь: як у України, так і в Росії. Природно, частина вітчизняних виконавців, дійсно, піде з ефіру - але й проблеми в цьому я не бачу: вони потрапляли в ефір лише вночі, не за принципом якості, а для "кількості", - сказав він. Нагадаємо, 1 лютого, Верховна рада прийняла в першому читанні законопроект, що передбачає скасування квот на музичні твори українського виробництва в ефірі телерадіокомпаній (ТРК) (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 18.02.2011 Ви бажаєте, аби рок завжди був із вами? Столична сателітарна мережева станція "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.70МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Одеса-90.2МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Тернопіль-103.5МГц, Полтава-105.8МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) допоможе вам у цьому! Станція приготувала серію шпалер для будь-яких пристроїв, починаючи від мобільного або смартфона, закінчуючи настільними комп'ютерами. В архівах за посиланням http://new.radioroks.com.ua/news_38.html знайдеться картинка потрібного розміру і розділу! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.02.2011 В одному з "українських" пакетів "SES Astra Ukraine" на сателіті Astra 4A (4.8°E) - на частоті 12.073ГГц (поляризація: горизонтальна, SR: 27500, FEC: 3/4) - поповнення. Днями тут "прописався" новий радіоканал - "TEST-AAC" (Audio PID: 775), на якому від сьогоднішнього дня транслюються програми української радіостанції "Наше Радіо" (перед цим на каналі протягом кількох днів звучав тест-сигнал). Звук на цьому каналі передається у форматі MPEG-4 AAC. Нагадаємо - програми радіостанції "Наше Радіо" вже присутні у цьому ж пакеті на каналі "TEST" (Audio PID: 768), де звук транслюється у форматі MPEG-1 (Власна інформація).
  • 18.02.2011 Сергій Кузін, член правління радіогуппи "Тавр Медіа" ("Русское Радио - Україна", "Радіо РОКС - Україна", Dance radio "Kiss FM", Національна мережа "ХІТ FM") упевнений, що скасування 50% квотування української музики в радіоефірі дозволить відкривати нові нішеві радіостанції. Про це він заявив в інтерв'ю інтернет-виданню "МедіаБізнес". "Зі скасуванням квотування ми можемо відкривати джазову і будь-яку іншу нішеву станцію. Тобто - ті формати, в яких кількість українських виконавців була недостатньою", - зазначає пан Кузін. За його словами, раніше доводилося чути пропозиції на кшталт: "створюйте станцію і чекайте, коли з'являться виконавці даного жанру". Але такий шлях ринку ніяк не підходить. "Це як побудувати прилавок, вклавши в нього кілька сотень тисяч доларів, і чекати, поки з'явиться продукт для продажу. Це смішно", - резюмує Кузін (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 17.02.2011 Британська газета The Guardian отримала текст електронного листа керівника BBC World Service Пітера Хоррокса до працівників корпорації з планами повертати радіопотужності у країни, де мовлення скорочується, за умов, якщо в країні відбуваються важливі події. Зокрема, такі, як революція в Єгипті. Хоррокс написав листа, реагуючи на питання щодо закриття у найближчі тижні BBC Arabic service, яка має понад 400 тисяч слухачів в одному лише Єгипті, і яка не висвітлюватиме з місця подій останню хвилю революцій в ісламських країнах. За словами медіаменеджера, у надзвичайних випадках корпорація відновлюватиме радіомовлення в таких країнах, але не витрачаючи на це зайвих коштів - триматиметься в межах урізаного бюджету. В листі Пітер Хоррокс також називає дати закриття деяких бюро, зокрема, наприкінці лютого попрощаються з передачами з Сербії, Албанії та португаломовним радіо, яке транслює програми на Африку. Російська служба піде з ефіру 25 березня, як і китайська. 26 та 27 березня замовкнуть голоси корпорації з Азербайджану, Киргизстану, В'єтнаму, Непалу та Індії. Дати завершення роботи української служби BBC не названо. Нагадаємо, у січні корпорація оголосила про закриття бюро у низці країн та скорочення штату через урізання видатків (ВВС фінансується за державні кошти Великобританії, отримані, зокрема, як податок із власників телевізорів) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.02.2011 Найголовнішою проблемою для системи державного мовлення є відсутність системних змін. Про це на підсумковій щорічній колегії Державного комітету телебачення та радіомовлення 17 лютого сказав голова комітету Юрій Плаксюк. Хоча торік і була проведена оптимізація (скорочення працівників на 10-20%) на ОДТРК (правда, не на усіх), також розроблена низка законопроектів, видавалися книжки за рахунок програми "Українська книга", та все ж відсутність достатнього фінансування та системних змін не дала можливості розвиватися. "Ми навіть не можемо придбати транспортні засоби для знімальних груп деяких ОДТРК, приміром, для Полтавської, оскільки є заборона Кабміну купувати авто", - бідкався пан Плаксюк. На думку голови, держава на сьогодні недооцінює іномовлення, відтак, УТР постійно втрачає своїх глядачів і слухачів за кордоном. Щодо фінансово-економічної діяльності Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк повідомив, що торік було передбачено коштів у 3,9 разів менше необхідного обсягу видатків. З передбачених річних асигнувань було отримано 622,55 млн. гривень, що дозволило профінансувати бюджетні програми на 96%. Водночас, за словами пана Плаксюка, більшість державних ТРК виконали рекомендації Комітету щодо частки власного мовлення на рівні не менше 30% від загального обсягу держзамовлення. Зокрема, Житомирська та Львівська ОДТРК, Київська ДРТРК виробляють власних програм понад 40% від загального обсягу держзамовлення, НТКУ - понад 50%. Водночас, каже Плаксюк, власне мовлення ДТРК "Крим", "Культура", Кіровоградської ОДТРК, Новгород-Сіверської МДТРК становить менше 30%. Також голова Держкомтелерадіо заявив, що політики більше не втручаються в роботу комітету. "Торік відбувся перехід від популізму та політиканства до конструктивної роботи. Політики більше не втручаються в нашу роботу", - зазначив він у своїй доповіді (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.02.2011 Члени Комітету з питань свободи слова та інформації рекомендують парламенту якнайшвидше ухвалити у другому читанні та в цілому проект закону № 4708 "Про внесення зміни до ст. 21 Закону України "Про рекламу"". Таке рішення вони ухвалили на засіданні комітету 16 лютого. Нагадаємо, що цей законопроект щодо народних депутатів Олега Зарубінського та Олександра Шепелева пропонує супроводжувати рекламу лікарських засобів попередженням про загрозу самолікування. 21 грудня Верховна Рада з другої спроби підтримала його в першому читанні. Під час обговорення комітет більшістю голосів відхилив поправку народного депутата Юрія Кармазіна, натомість підтримав пропозицію народного депутата Володимира Карпука. Він, зокрема, пропонує викласти текст попередження такого змісту: "Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я", який займає не менше 15% площі чи обсягу (тривалості) реклами. Голова підкомітету з питань реклами Олена Кондратюк наполягає на негайному розгляді цього законопроекту Верховною Радою (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.02.2011 Ті, хто за основу своєї професійної діяльності взяли роботу Dj, готуються відзначити своє професійне свято - Міжнародний день ді-джея. Від імені Міжнародної клубної індустрії, це свято офіційно відзначають у всьому світі з 9-го березня 2002-го року. І це більше, ніж просто свято, це важлива благодійна подія. Перший тиждень березня в усьому світі проводиться ряд благодійних заходів на допомогу дитячим організаціям. Спочатку ініціаторами цього дійства виступили фонд World DJ Fund і організація Nordoff Robbins Music Therapy, яка використовує музику для лікування дітей і дорослих. Весь прибуток, отриманий ді-джеями, клубами, радіостанціями і рекорд лейблами в цей день направляється до різних міжнародних дитячих фондів і установи. Вже багато років поспіль щорічну традицію DJ-благодійності підтримують відомі ЗМІ - MTV, Radio 1, Galaxy, Mixmag, DJ, Muzik, Hello, Face, Loaded і FHM, а також зірки світової танцювальної сцени - Pete Tong, Danny Tenaglia, Sasha, Dave Seaman, Paul Oakenfold, Paul Van Dyk, Carl Cox, Seb Fontaine, Sister Bliss та багато інших. Столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) активно підтримує світову традицію вже з 2008-го року. Щорічно в ефірі проводиться благодійний аукціон, у ході якого резиденти радіостанції виставляють в якість лотів пам'ятні сувеніри, улюблені речі, талісмани і подарунки з особистих музичних колекцій. Все це закріплювалося благодійними вечірками в кращих клубах столиці безпосередньо 9-го березня. У результаті, радіостанції завжди вдавалося зібрати значні кошти і направити їх дитячим будинкам, покращити умови перебування дітей, позбавлених сімейного піклування. У цьому році традиція буде продовжена ще більш масштабно. Вже зараз Dance radio "Kiss FM" збирає лоти від найкращих ді-джеїв країни, щоб у вас було більше часу на їх придбання. Станція запросила до співпраці найбільший інтернет-аукціон України - aukro.ua, саме там ви зможете купувати лоти знаменитостей вітчизняної dance-індустрії. Крім того, кожен лот буде підкріплюватися відео-презентацією, яку можна буде подивитися на сайті http://www.kissfm.ua. (Звертаємо вашу увагу на дуже відповідальний і суворий процес реєстрації на сайті аукціону. Просимо приділити цьому окрему увагу). Також, в цьому році до Dance radio "Kiss FM" приєдналася компанія Virus Music, що пропонує кожному з відвідувачів порталу topdj.ua приєднатися до акції. 10% від усіх надходжень за платні сервіси порталу будуть перераховані на користь дітям. Крім того, на порталі topdj.ua відкрито рахунок, через який кожен з бажаючих може поповнити цей фонд. А безпосередньо 9-го березня компанія Virus Music подвоїть цю суму. І нарешті, 9-го березня в найкращому клубі країни Forsage пройде святкова вечірка Dance radio "Kiss FM": Dance For Kids - присвячена Міжнародному дню ді-джея - за участю улюблених ведучих та резидентів радіостанцій. Всі кошти, які вдасться зібрати в ході акції цього року, будуть направлені на рахунок відділення дитячої онкології Національного інституту раку. Серед гострих потреб - апарат АУО (ушівка органів). Апарат потрібен у відділенні для операції на легенях у маленьких діток. Ми можемо значно спростити роботу лікарів з порятунку дитячих життів. Dance radio "Kiss FM" рекомендує вже зараз готуватися до участі в торгах аукціону і неодмінно позначити в календарі 9 березня, для участі у святковій вечірці Dance radio "Kiss FM". Про те, як зареєструватись на аукціоні, читайте тут - http://kissfm.ua/v3/publications/666/ (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.02.2011 "Голос епохи" - книжка під такою назвою вийшла в чернівецькому видавництві "Букрек" за сприяння облдержадміністрації, обласної та міської рад. Вона висвітлює історію Чернівецького радіо - від першопочатків до нинішнього 70-річного ювілею. У "Голосі епохи" мовиться про нелегкі етапи становлення радіогалузі, про людей, які творили і творять справжній літопис народної пам`яті: відомих ветеранів і талановиту молодь, що вносили і вносять свою часточку праці, душі, натхнення у розвиток Буковинського краю. Своїми спогадами про перейдені літа та роздумами про перспективи сучасного радіо діляться журналісти, письменники, науковці, інші фахівці, хто долучився до розвитку радійної справи. Радіо "Буковина" має і високі рейтинги, і щиру прихильність слухачів. Завдяки передачам обласного радіо отримали благословення на зіркову творчу долю Софія Ротару і Володимир Івасюк, Назарій Яремчук і Василь Зінкевич, Іво Бобул і Павло Дворський, Левко Дутківський і Микола Мозговий, Ані Лорак і Катя Бужинська. Колектив має численні нагороди - Гран-прі Всеукраїнського фестивалю журналістики "Людина і зброя", перше місце "Калинових островів" за радіовиставу "Крути: потяг до волі", перше місце фестивалю "Перемогли разом" до 65-річчя Великої Перемоги та інші. "Все це - підтвердження професіоналізму колективу, який на перше місце ставить повагу до людини, любов до рідного краю", - стверджує Петро Шегда, представник Національної ради у Чернівецькій області, який також починав свій творчий шлях на обласному радіо (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.02.2011 17-те лютого - День народження Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32kbps ACC, Інтернет-мовлення 64kbps, Інтернет-мовлення 32kbps ACC+ та Інтернет-мовлення 128kbps)! Ще один рік прожитий великою дружною сім'єю - дев'ятий рік шляху успіху, під щасливою зіркою улюбленої радіостанції мільйонів, що об'єднує реґіони і цілі покоління! ВРМ "Мелодія" відзначає День народження і запрошуємо відсвяткувати цю подію разом! День ефіру розквітне прекрасними улюбленими піснями, вітаннями, по-справжньому добрим настроєм і зоряними зустрічами! У прямому ефірі - програма "Зоряна доріжка" запрошує гостей: 12.10 - переможці "Х-фактор" - Олексій Кузнєцов і Марія Рак! 14.10 - Ірина Білик та Павло Зібров! 16.10 - Євгенія Власова! 17.10 - Олександр Пономарьов! 18.10 - Ані Лорак! 19.10 - Юлія Войс! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.02.2011 Харківська радіостанція "Нова хвиля" (91.2МГц) спільно з онлайн-радіостанцією "Радіо "Металіст" (64k., 128k., 196k. та 256k.) презентують новий проект - прямі радіотрансляції футбольних матчів за участю харківського "Металіста". Як повідомив головний редактор "Нової хвилі" Дмитро Шевченко, перша трансляція запланована на четвер 17-го лютого. У цей день транслюватиметься матч 1/16 фіналу Ліги Європи "Металіст" - "Баєр". Початок - о 18-й годині (Джерело: Інформацію надано прес-службою радіо "Нова хвиля").
  • 16.02.2011 Завідувачем секретаріату комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації став Микола Козлов. Таке рішення 16 лютого прийняли депутати на засіданні комітету. Заступником пана Козлова став Федір Гриценко. Попередній керівник секретаріату Юрій Гирик пішов на пенсію. Нагадаємо, пан Гирик був призначений на цю посаду 13 жовтня 2009 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.02.2011 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу інформацію про вакансії.
  • 15.02.2011 17-го лютого 2011 року о 16.00 відбудеться чергове засідання Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, зала засідань). Планується обговорення таких питань: 1. Розгляд пропозицій щодо внесення змін до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору (щодо використання стандартів цифрового мовлення). 2. Затвердження складу правління Громадської ради. 3. Розгляд пропозицій та зауважень щодо проекту "Положення про скасування санкції "оголошення попередження". 4. Затвердження рекомендацій за результатами круглого столу щодо забезпечення інформаційних прав осіб з вадами слуху в українському телепросторі. 5. Питання щодо участі у круглому столі, присвяченому виконанню медійних пунктів резолюцій ПАРЄ та Європарламенту. 6. Обговорення питання "джинси" на телеканалах. 7. Формування порядку денного наступного засідання Громадської ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.02.2011 16-го лютого об 11.00 відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). По закінченні засідання відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради, він стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.02.2011 15-го лютого відбудеться легендарний матч 1 / 8 фіналу Ліги чемпіонів між клубами Мілан - Тоттенхем. Столична сателітарна мережева станція "Радіо Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Звенигородка-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) 15-го лютого проводитиме трансляцію наступних матчів: 1. Ліга Європи 1/16 фіналу - 19.00 "Аріс" (Греція) - "Манчестер Сіті" (Англія); 2. Ліга чемпіонів 1/8 фіналу - 21.45 "Мілан" (Італія) - "Тоттенхем" (Англія) (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 14.02.2011 З 16 лютого на хвилях столичної сателітарної мережевої радіостанції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - гра "Чоловіча територія"! На "Чоловічу територію" допускаються виключно представниці прекрасної статі! Слухачки досліджують "територію" і виграють чудові подарунки від радіо "Europa Plus Україна" і ТМ Zelmer! Умови гри "Чоловіча територія" прості: додзвонитися першою за телефоном (044)-377-55-81 і правильно відповісти на запитання на одну з суто "чоловічих" тем. На підкорювачку "Чоловічої території" чекають корисні подарунки від ТМ ZELMER! "Чоловіча територія" відкрита з 16-го по 23-тє лютого по буднях о 8.20 і 18.20! Освоюйте "Чоловічу територію" і вигравайте для своїх чоловіків подарунки до 23-го лютого! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.02.2011 15-го лютого слухайте незвичайний радіомарафон на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.)! На "Русском Радио - Україна" стартує 15-й, ювілейний рік! 15 років в українському ефірі існує станція, основа якою - найкраща найпопулярніша музика російською мовою і дуже багато гумору та гарного настрою. 15-го лютого весь день в ефірі - Зоряний марафон у компанії "Будильник-шоу" і найбільш зоряних гостей. 15 годин - без перерви з Вами гуморні "Будильники" - Анна Свиридова і Сергій Галібін... А також - найкращі пісні "Русского Радио - Україна" за всі 15 років! І зоряні гості - Потап і Настя, Тіна Кароль, Ірина Білик, Олександр Рибак, Ані Лорак, Віталій Козловський, Лілія Подкапаева, Діма Коляденко, Маша Евфрасініна, Оксана Байрак і це ще не всі сюрпризи! Слухайте "Русское Радио - Україна" 15-го лютого - 15-годинний Зоряний Марафон! Докладніше - на http://rusradio.com.ua (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР Медіа").
  • 14.02.2011 Чернівецька радіостанція "Буковина" (що входить до структури Чернівецької ОДТРК) відновила мовлення в місті Новодністровськ Чернівецької області на частоті 819кГц. Розклад мовлення: 10.00-19.00. Щоправда, впродовж дня передавач іноді вимикається на 1-2 хвилини. Нагадаємо що мовлення на цій частоті було припинено станцією ще влітку минулого року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 14.02.2011 Столична радіостанція "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц та Інтернет-мовлення) повідомляє: переможці акції "Весілля у стилі Брітні" врешті зустрілися у студії "NRJ Hit Music Only", і незабаром вирушать до Об'єднаних Арабських Еміратів! Шукайте фото зустрічі на офіційному сайті радіостанції - в розділі "FUN"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.02.2011 У понеділок, 14-го лютого, в ефірі івано-франківської радіостанції "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення) - ніжність та пристрасть, романтика та ейфорія. "Західний полюс" святкує День закоханих. З самісінького ранку ведучі чекатимуть на дзвінки із найориґінальнішими освідченнями у коханні, найромантичнішими історіями знайомства. І навіть для тих, хто ще не пізнав цього прекрасного почуття, станція подарує шанс виправити цю "ганебну ситуацію". Адже саме цього дня слухачі радіо "Західний полюс" матимуть шанс знайти свою половинку. Для цього потрібно тільки зателефонувати на станцію, описати себе, розповісти, яким (якою) ви бачите свою другу половинку (зовнішність/ характер) і залишити свій телефон (поза ефіром). Безліч романтичних подарунків та найромантичнішої музики - у День Святого Валентина на Найтеплішому полюсі! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.02.2011 Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32kbps ACC, Інтернет-мовлення 64kbps, Інтернет-мовлення 32kbps ACC+ та Інтернет-мовлення 128kbps) пропонує провести День Святого Валентина разом! У подарунок всім закоханим, всім тим, хто хоча б один раз кохав і хто ще тільки мріє про це прекрасне почуття - чудові, романтичні, знамениті пісні про кохання у караоке-конкурсі "Про кохання не мовчи... Співай"! Ексклюзивний подарунок переможцям - від туристичної компанії "Супутник"! А також головний приз - романтичну вечерю на двох у вишуканому ресторані "Angel lounge"! Отже, о 10.25, 11.25, 12.25, 14.25, 15.25, 16.25, 17.25, 18.25 і 19.25 - "Про кохання не мовчи... Співай"! Приєднуйтесь! Співайте з ВРМ "Мелодія"! А о 21.00 в ефір станції вийде спеціальний святковий випуск програми "Здрастуйте! Давайте знайомитися!". Чоловік і жінка... Різні погляди на єдине і вічне. У День Святого Валентина мова у програмі піде, звичайно ж, про кохання... і про музику! У гостях студії побувають зразок чоловічого шарму, відомий український співак Василь Лазарович і "пані чарівність" зі своїми жіночими таємницями - визнана "фабрикантка", заслужена артистка України Тетяна Піскарьова! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.02.2011 Радіокомпанії, які ведуть мовлення українською мовою та не менше 80% свого ефірного часу транслюють українські музичні твори, пропонується звільнити на 5 років від податку на прибуток радіокомпанії. Відповідний законопроект внесли депутати Верховної ради Віктор Уколов, Андрій Шевченко, Олександр Абдулін (усі від фракції БЮТ), Олена Бондаренко (Партія реґіонів), Юрій Стець (Блок "Наша Україна - Народна самооборона"). Законопроект розміщений на сайті Партії реґіонів. Відповідні зміни пропонується внести до Податкового кодексу. "Досі в Україні законодавчо не було врегульовано проблему підтримки радіомовлення саме державною мовою. Тому нами і був розроблений законопроект, який не змушуватиме радіостанції транслювати національний продукт шляхом запровадження різних квот чи обмежень, а навпаки - заохочуватиме радіостанції транслювати українську музику, надаючи їм податкові преференції", - сказала Бондаренко, передає "Цензор". На її думку, прийняття цього законопроекту сприятиме відповідності українського законодавства європейським стандартам. Як повідомлялося, 1-го лютого Верховна рада прийняла у першому читанні законопроект, що передбачає скасування квоти музичних творів українського виробництва в ефірі телерадіокомпаній (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 13.02.2011 З 14-го лютого в ефірі столичної радіостанції "DJFM 96.8" (96.8МГЦ, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) розпочинає свою роботу "TimeDrive"! Який маршрут обрати, аби дістатися на роботу або додому без корків? Як потрапити швидко на зустріч? Саме на такі питання відповість "TimeDrive" в ефірі "DJFM 96.8"! Штурмани-ведучі оперативно повідомлять про найбільш складні місця на дорогах українського мегаполісу! Налаштовуйтесь з понеділка по п'ятницю о 8.23, 9.23, 10.23, 13.23, 14.23, 17.23, 18.23 і 19.23! Найоперативніша інформація з доріг надається інфоаґенцією "Яндекс.Пробки" (Джерело: Живий журнал "DJFM 96.8").
  • 12.02.2011 11-го лютого в ефірі столичної мережевої радіостанції "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц, Сєверодонецьк-90.6МГц, Ніжин-107.5МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, Судак-107.6МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Нововолинськ-106.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) стартував новий ексклюзивних проект під кодовою назвою "Подіум", в рамках якого ви зможете почути кращі треки з показів найвідоміших дизайнерів світу. Музичні твори всесвітньо відомих ді-джеїв, створені спеціально для європейських будинків моди, відтепер - у спільному проекті "Тиждень моди з Дар'єю Шаповаловою" і "MusicРадіо" - "Подіум". Відчуйте смак величі, блиску і розкоші світу моди. Слухайте щодня з 10.00 до 20.00 на 25 хвилині години (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.02.2011 Столична радіостанція "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц та Інтернет-мовлення) повідомляє: в акції "Весілля у стилі Брітні", що проводиться радіостанцією, вже є переможці - Олена і Олександр! Ці дві людини вперше зустрінуться у студії радіостанції "NRJ Hit Music Only" у понеділок, 14-го лютого, о 9.00, і незабаром вирушать до Об'єднаних Арабських Еміратів! Слухайте "NRJ Hit Music Only 104.6FM" 14-го лютого з 9.00 до 10.00! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.02.2011 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула і погодила проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення програмної концепції мовлення), поданий до регуляторного органу Державним комітетом телебачення і радіомовлення України. Голова Національної ради Володимир Манжосов прокоментував це рішення Національної ради: "Я підтримую цей законопроект, бо вважаю, що менше української музики в радіоефірі, ніж є зараз, не стане. Але це дозволить радіокомпаніям передавати справді якісні українські музичні твори, не оглядаючись на квоти, які існують нині". На його переконання ця ситуація стимулюватиме розвиток української музики та українських виконавців для написання більш якісних творів. "З часом усе зміниться, обсяги українського музичного продукту будуть нарощуватися в ефірі", - заявив Володимир Манжосов. За його словами, таку думку поділяють усі керівники вітчизняних радіокомпаній. Більшість із них готові на 100% чи на 90% передавати українських виконавців й українську музику, якщо її об'єми будуть достатніми й за якістю вона зможе конкурувати із зарубіжними музичними творами. "Це крок на підтримку радіоіндустрії, яка сьогодні перебуває у тяжкому становищі. Законопроект жодним чином не стосується мовних квот, які залишаються незмінними і які, відповідно до чинного законодавства, мають виконуватися всіма телерадіоорганізаціями", - наголосив голова регуляторного органу (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.02.2011 Завтра, 11-го лютого, о 14.15 в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) відбудеться довгоочікувана прем'єра пісні Lady Gaga "Born This Way"! Композиція "Born This Way" є синґлом майбутнього однойменного альбому Lady Gaga, вихід якого запланований на травень цього року. Спочатку реліз мав відбутися в неділю, 13-го лютого, проте співачка вирішила презентувати синґл 11-го лютого. "Не можу більше чекати. Синґл виходить у п'ятницю", - написала в своєму Твіттері Gaga. Найближче живе виконання цієї композиції відбудеться вже цієї неділі, 13-го лютого, на церемонії вручення нагород "Ґреммі". Зірка пообіцяла барвисте й незабутнє шоу, підготовлене спеціально для церемонії. Ну а поки радіо "Europa Plus Україна" пропонує своїм слухачам можливість одночасно з усім світом почути і оцінити нове творіння самої популярної та епатажною виконавиці! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.02.2011 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 19-го січня 2011-го року взяла за основу проект Положення про скасування санкції "оголошення попередження" та запропонувала його для громадського обговорення. Санкція "оголошення попередження" застосовується регуляторним органом до телерадіоорганізацій і провайдерів програмної послуги за порушення умов ліцензій та норм законодавства України. У разі систематичного порушення законодавчих норм та умов ліцензій телерадіоорганізаціями, які фіксуються під час перевірок (якщо телерадіоорганізація чи провайдер програмної послуги накопичили максимальну кількість санкцій "попередження" - до 4), до них може бути застосована наступна санкція - "стягнення штрафу". Коли ж використано увесь набір означених методів впливу на порушників - застосовується санкція "анулювання ліцензії". Якщо порушення незначні й організації за результатами попередніх перевірок мають добру репутацію, до них санкції не застосовуються. Національна рада зобов'язує керівників виправити ці порушення та повідомити про їх усунення. Зрозуміло, що діяльність кожної організації, має свої особливості. Компанії розвиваються, зростають професійно, змінюються їх керівники, часом змінюються їхні власники. Бувають випадки, коли компанії потрапляють у скрутні ситуації (фінансові, організаційні, якісь непередбачувані події), і це певним чином позначається на їхній роботі. Якщо до компанії застосовувалася санкція "оголошення попередження", й вона виправила всі зафіксовані перевіркою вади та працює в законодавчому полі й без порушень умов ліцензії, вона має право звернутися до регулятора - Національної ради - з проханням скасувати санкцію. Для того, щоб надати телерадіоорганізаціям та провайдерам програмної послуги можливість позасудового скасування санкції "оголошення попередження", щоб компанії добре розуміли послідовність дій цієї процедури, щоб мали повний перелік необхідних документів для звернення із такою заявою до Національної ради, й розроблено Положення про скасування санкції "оголошення попередження". До 20 лютого ц. р. Національна приймає пропозиції щодо вдосконалення цього Положення, воно має пройти державну реєстрацію в Міністерстві юстиції України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.02.2011 Чим Лавра відрізняється від Собору? І чому храми різних християнських конфесій виглядають по-різному? Здійснити екскурсію навколо світу і постукати у двері найвідоміших християнських соборів світу запрошує столична радіостанція Світле радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k. AAC+) у проекті Ірини Черняєвої "Запрошення до Храму". Починається цикл передач розповіддю про скинію - перший храм, зразок Церкви небесної, потім ви почуєте історію про Храм Соломона. Перетнете Ізраїль, Україну, завітаєте до інших міст Європи. У кожній історії ви дізнаватиметеся про конкретне географічне місцезнаходження храму, історичну атмосферу в дні сповіщення храму, розберетеся в архітектурних особливостях будівлі та конфесійної приналежності. В якості музичного супроводу в програмі звучатимуть уривки церковного дзвону, церковних хоралів і композицій для органу. Цикл передач наразі готується до ефіру (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.02.2011 Валентинки, свічки, шампанське, побачення, освідчення, пропозиції руки і серця - у День святого Валентина на землі панує кохання і романтика! І неодмінним атрибутом цього свята всіх закоханих, звичайно ж, є музика! Столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) робить незабутній подарунок всім закоханим! 14-го лютого з 16.00 до 20.00 слухайте проект "50 найкращих пісень про кохання від радіо "Europa Plus Україна" з Володимиром Анфімовим і Машею Ледіною"! І не забувайте - All we need is LOVE! ! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.02.2011 З 9-го лютого на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Звенигородка-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) стартує авторська програма "Час ПіК з Сергієм Крижанівським", повідомляє прес-служба радіостанції. Ведучий - заслужений юрист, віце-президент Міжнародного фонду юристів України. У програмі обговорюватимуться проблеми державотворення, розвитку місцевого самоврядування, захисту прав людини. З гостями - чиновниками, політиками, бізнесменами, експертами - будуть шукати розв'язання проблем конкретних людей. "Час ПіК з Сергієм Крижанівським" виходитиме щосереди о 20.06. Запропонувати теми програм та поставити свої запитання можна електронною поштою: (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.02.2011 Сьогодні у Києві на частоті 107.0МГц, де працює радіостанція "Європа FM", чути позивні "Європа Плюс". Нагадаємо - нещодавно ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ" - власник частоти - переоформила ліцензію на мовлення, і згідно із внесеними до неї змінами, позивний станції має звучати як "Європа Плюс". В минулому дана станція вже використовувала цей позивний, проте згодом, після появи в українському ефірі радіомережі "Europa Plus Україна", перейшла на позивний "Європа FM" (Власна інформація).
  • 8.02.2011 Звертаємо увагу керівників телерадіоорганізацій та представників ЗМІ, що чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення відбудеться 9-го лютого об 11.00 (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). О 13.00 відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.02.2011 Після піврічної перерви на частоті 105.4МГц у Хмельницькому знову лунають позивні "OK FM". Нещодавно місцеве ТОВ "ТРК "Всім Радіо" внесло зміни до ліцензії на мовлення, відмовившись від використання позивного "Радіо Шансон". І з 1-го лютого станція знову працює як радіо "OK FM". Формат радіостанції змін не зазнав - як і раніше, в ефірі лунає музика у стилі "шансон", а також міський романс, творчість бардів, ретро, класичні російські рок-балади та пісні зірок радянської естради (Інформація з власних джерел).
  • 8.02.2011 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення здійснює державну реєстрацію телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги, як це передбачено ст. 19 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення". Упродовж останніх років здійснюється перенесення даних Держреєстру до електронної бази. Станом на 7 лютого 2011 року до неї внесено 55% від загальної кількості інформації. Зокрема, внесено повну інформацію стосовно 1279 діючих ліцензій, що становить 57% від загальної кількості (2245), та інформацію щодо 874 ліцензіатів, що становить 54% від загальної кількості (1603). Внесено неповні дані про 1682 телерадіоорганізації та суб'єкти інформаційної діяльності (назва компанії; номер, вид мовлення, термін дії діючих ліцензій; номер, дата й тема усіх рішень Національної ради по окремих компаніях із 2000 року). У 2010 році з електронної бази даних, відповідно до рішень Національної ради про анулювання ліцензії та вилучення компанії з Держреєстру, вилучено 25 раніше внесених компаній. У міру наповнення електронної бази Держреєстру зростає кількість переоформлень ліцензій, що потребує внесення змін до вже заповненої бази даних. 2010 року з 1901 переоформлень додатків до ліцензій 1300 (70%) стосувалися змін у новій базі щодо раніше внесеної інформації. Національна рада робить усе залежне від неї, аби пришвидшити процес наповнення електронної бази даних Державного реєстру телерадіоорганізацій України. По закінченні цієї колосальної за об'ємом роботи Держреєстр буде максимально зручним для пошуку необхідної інформації (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.02.2011 До складу Колегії експертів при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення включено Віктора Лешика. Таке рішення було ухвалено на засіданні регуляторного органу 3 лютого ц.р. Відтепер цей дорадчий орган налічує 18 знаних фахівців галузі, які мають беззаперечний авторитет та вагомий професійний досвід. Віктор Лешик двічі призначався членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (2000-2002 рр., 2003-2005 рр.), був заступником голови цього органу. Нині Віктор Лешик обіймає посаду заступника голови правління Всеукраїнської громадської організації "Дитяче телебачення". Довідково: Колегія експертів - постійно діючий консультативно-дорадчий орган, створений з метою врахування думки експертів під час підготовки рішень та інших документів регуляторного органу (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.02.2011 Здійснилося! Бойовий корабель столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Шарманка" (Київ-104.0МГц, Полтава-102.7МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Дніпропетровськ-104.0МГц, Харків-105.7МГц, Севастополь-89.5МГц, Одеса-90.6МГц, Мелітополь-91.0МГц, Вінниця-91.3МГц, Донецьк-99.4МГц, Бердянськ-102.1МГц, Івано-Франківськ-103.0МГц, Сімферополь-103.1МГц, Генічеськ-104.4МГц, Кременчук-107.0МГц, Черкаси-107.1МГц, Львів-91.1МГц, Луганськ-100.4МГц, Чернігів-101.8МГц, Запоріжжя-104.5МГц, Тернопіль-106.1МГц, Феодосія-106.1МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - "Крейсер Аврора" відсвяткував своє півріччя! Привітати улюблене ранкове шоу з першим серйозним днем народження прийшли зірки українського шоу-бізнесу: Таня Піскарьова, Віталій Козловський, Пыльца, група Алібі. Артисти допомагали ведучим шоу Каті Соловйовій та Феді Говорову в нелегкій справі підвищення власної ефірної кваліфікації. Таня Піскарьова вчила хлопців співати, Пыльца - вчасно прокидатися, Алібі - говорити на тисячі іноземних мов, а Козловський - радіти життю і пити шампанське. Колектив "Радіо Шарманка" урочисто обіцяє: наступні 6 місяців ранкове шоу на хвилях станції буде активно рости над собою, ставати все веселішим, цікавішим, бадьорішим і популярнішим! Ведучі шоу дякують своїм постійним слухачам за те, що вони слухають і люблять це шоу! Це - абсолютно взаємно! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.02.2011 В ефірі столичної радіостанції "Бізнес Радіо 93.8FM" (93.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) стартував новий проект - щоденне стрес-шоу "Психологія грошей". Прем'єра відбулася 1-го лютого з 17.00 до 18.00. Протверезливий коктейль досвіду і реальності, провокаційні заяви і прагматичний погляд на світ, плюс чудова музика. Трохи правди: для того, щоб заробити перший капітал Вам доведеться набрехати, навішати на себе зобов'язання, вплутатися у сумнівні справи, порушити всі закони логіки і фізики, наплювати на податкове законодавство, ризикувати, вимолювати, відбирати, перемогти конкурентів, коротше кажучи, вивернутися навиворіт... Трохи порад: необхідно забути про позитивне мислення. Ви повинні мати свій власний шкурний інтерес! Ведучі - Геннадій Балашов і Вікторія Свєтлова. Описати цю програму не просто - її потрібно слухати! Додаткова інформація: Геннадій Балашов - відомий підприємець, народний депутат ВРУ III-го скликання, автор ідеї 10% податку і партії "За красиву Україну". Творець центру "Школа політичної психології". Вікторія Свєтлова - політичний і економічний журналіст, ведуча прямих ефірів на "Бізнес Радіо", фахівець в області GR. "Бізнес Радіо 93.8FM" - інформаційне радіо, що працює у Києві на частоті 93.8МГц. Свіжі ділові новини, актуальна суспільно-політична інформація, трафік м.Києва, поточна ситуація на ринках. Інформаційне радіо - це "Бізнес Радіо". Станція входить до холдингу "Business Radio Group" (Джерело: Інформацію надано ).
  • 7.02.2011 Свято Всіх Закоханих наближається!.. Увага всім закоханим! Столична сателітарна мережева станція "L'Радіо 95.2FM" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Охтирка-101.6МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Вознесенськ-107.5МГц, Харків-107.9МГц, а також Інтернет-мовлення) та ТРЦ SKYMALL до дня Святого Валентина влаштовують справжнє свято! З 1-го по 11-те лютого, в ранковому ефірі "L'Радіо" вигравайте вечерю на двох у ресторані Піцца-Гриль, або супер-приз - романтичну ніч у Сенатор-Парк-готелі! Приходьте до ТРЦ SKYMALL 12-13 лютого на справжнє свято кохання! Подробиці слухайте о 10.20 в Ранковому "DiEgo-шоу!" на хвилях "L'Радіо" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.02.2011 15-го лютого - слухайте незвичайний радіомарафон на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.)! На "Русском Радио - Україна" стартує 15-й, ювілейний рік! 15 років в українському ефірі існує станція, основа якої - найкраща популярна музика російською мовою і дуже багато гумору та гарного настрою. 15-го лютого весь день в ефірі - Зоряний марафон в компанії "Будильник-шоу" і самих зоряних гостей. 15 годин - без перерви з Вами гуморні "Будильники" - Анна Свиридова і Сергій Галібін, найкращі пісні "Русского радио" за всі 15 років! І - зоряні гості - Потап і Настя, Тіна Кароль, Ірина Білик, Олександр Рибак, Ані Лорак, Віталій Козловський, Лілія Подкапаева, Діма Коляденко, Маша Євфросініна, Оксана Байрак, і це ще не всі сюрпризи. І кожної години можна отримати в подарунок дуту фірмову жилетку "Русского Радио - Україна"! - станція замовила їх спеціально до ювілею! Слухайте "Русское Радио - Україна" 15-го лютого - 15-годинний Зоряний Марафон! З ранку - і до пізнього вечора! Дивіться і слухайте онлайн! 15-го лютого. "Русское Радио - Україна". Незвичайний веселий день у приємній компанії! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.02.2011 Верховна Рада готує скасування 50% квоти на трансляцію творів українських авторів в ефірі теле-і радіостанцій. У своєму коментарі з цього приводу Сергій Кузін, генеральний директор радіостанції "Русское Радио - Україна" сказав: "Ми послідовно, протягом усього часу, поки ця квота діяла, будучи законослухняною організацією, виконували її. Але при цьому ми не приховували, що ми нею незадоволені: зверталися у владні структури, пропонували робити круглі столи, обговорити її доцільність. На жаль, ми не зустрічали відгуку, але зараз раптом отримали такий ось подарунок". Квотування реально обмежувало можливості теле- і радіомовлення. "Позиція полягає в дуже простій речі. Дія цієї норми обмежує будь-яку музичну бізнес-структуру. У своєму виборі того чи іншого музичного формату, вона мала обов'язково враховувати те, що не всі пісні, які вона б хотіла поставити в тій чи іншій послідовності в ефір, мають право в такому вигляді прозвучати. Обов'язково треба було насильно змінювати цей список, цю послідовність, щоб виконати норми закону. Якщо проілюструвати найбільш наочно ситуацію з точки зору її божевільності, я пропоную спробувати оцінити можливість створення, наприклад, джазової станції за цим законом в умовах України, або станції, що грає класичну музику. Це в принципі неможливо, тому що через квоти вони виявилися б нездатні витримати формат", - зазначив Сергій Кузін. У світовій практиці не існує аналогів подібної ситуації. "Прихильники цієї квоти люблять посилатися на те, що Франція свого часу запровадила відповідний закон. Але вони забувають про те, що закон містив не тільки обмеження можливості конструювання ефіру, складання музичних плей-листів тієї чи іншої станції. Там було також передбачені гігантські податкові квоти для виробників цієї музики, було створено можливість для виникнення власних центрів з виробництва цієї музики, чого не було зроблено в нас. І найголовніше, що цей закон там вже давно скасовано, як такий, що не виправдав жодних надій і сподівань", - підкреслив гендиректор "Русского Радио - Україна". Сумнівно, що скасування квоти може якимось чином вплинути на розвиток української музики, про що зараз заявляють її прихильники. "Тут дуже тонке підґрунтя, - вважає директор "Русского Радио - Україна", - Мова йде не просто про пісні українських виконавців, але про пісні саме українською мовою. Група "Віа Гра" існувала і до введення цієї квоти, і під час, і після неї. Те ж саме - інші російськомовні виконавці з українськими паспортами. Але навіть якщо ми говоримо про українську музику українською мовою, то пісні Тіни Кароль, Ані Лорак, Океану Ельзи та інших - як лунали, так і лунатимуть в ефірах українських радіостанцій. Чомусь у працівниках радіостанцій бачать замаскованих ворогів... А в мене пів-офісу в Києві розмовляє українською мовою у побуті, і немає жодних обмежень і упереджень, крім внутрішнього критерію: хороша чи погана музика. Навіть скоріше не хороша чи погана, а подобається чи не подобається. Тому що про смаки не сперечаються", - пояснив Сергій Кузін (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 5.02.2011 3-го лютого в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступне рішення: Про розгляд проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про заходи щодо розвитку каналів і мереж державного радіомовлення". Розглянувши проект постанови Кабінету Міністрів України "Про заходи щодо розвитку каналів і мереж державного радіомовлення", враховуючи рішення Національної ради №1158 від 29.07.2010 "Про розгляд проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про заходи щодо впровадження поширення радіопрограм Національної радіокомпанії України у діапазоні 87.5-108МГц", керуючись пунктом 2 статті 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" Національна рада вирішила: 1. Не погоджувати проект постанови Кабінету Міністрів України "Про заходи щодо розвитку каналів і мереж державного радіомовлення"; 2. Направити рішення Національної ради до Державного комітету телебачення та радіомовлення України; 3. Виконання цього рішення покласти на управління правового забезпечення; 4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на голову Національної ради В. Манжосова. . Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному Web-сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.02.2011 Голова підкомітету з питань телебачення і радіомовлення Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко вважає, що введення квот для національного музичного продукту призвело до знищення нішевих радіостанцій із джазовою, рок-музикою тощо. Про це вона заявила 4 лютого під час ефіру "Великої політики з Євгенієм Кисельовим" на телеканалі "Інтер". "За весь час існування цих квот ми отримали лише один якісний бренд - Джамалу", - зазначила вона, наголошуючи. що квотування радіоефіру не додало популярності українським виконавцям. Також пані Бондаренко розказала, що парламент працює над законопроектом, який передбачає встановлення пільгового оподаткування для українських радіостанцій. Тим часом Юрій Кармазін (фракція НУНС) назвав закон антидержавним, але при цьому висловив переконання, що законопроект не буде прийнято, і навіть якщо його буде проголосовано в парламенті, президент його не підпише. Генеральний директор "Русского радио - Україна" Сергій Кузін зазначив, що квота на національний продукт ніяких змін у радіомовлення не принесла. "Талановиті артисти працювали і до квоти, і під час квоти, і далі будуть працювати", - сказав він. Але при цьому, за його словами, при встановленні квоти не було враховано пільги для тих, хто дотримується цих квот. "У 2008 році ми сплатили ліцензійний збір 30 тисяч гривень за 5 ліцензій на Kiss FM, яка входить у наш холдинг. А в цьому році, в умовах 50% квотування - 6 мільйонів 800 гривень. Ця норма діє півтора роки і зовсім випадково співпадає в часі з терміном переліцензування більшості українських радіостанцій. Тобто за рахунок комерційної частини ринку намагаються вирішити серйозну державну програму", - зазначив пан Кузін і порадив створити одну державну українську радіостанцію і просувати її. А Юрій Молчанов, директор Enter music, додав: "Якщо український виконавець пропонує якісний продукт, то він попри всі квоти потрапляє в радіоефір. Чому ви змушуєте слухачів слухати ту музику, яку вони не хочуть слухати?". Однак співаки Марія Бурмака та Олександр Пономарьов виступили на захист квотування, мотивуючи це тим, що закон насамперед захищав національного виробника. У відповідь на закиди щодо малої кількості якісного українського продукту Олександр Пономарьов зазначив, що успіх виконавця на 10% складає талант і на 90% - популяризація у ЗМІ. Нагадаємо, 1 лютого Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №6342 про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення. За це рішення проголосувало 240 народних депутатів, а саме члени фракцій Партії реґіонів, КПУ, Блоку Литвина та позафракційні. Цей зареєстрований 26 квітня 2010 року законопроект пропонує вилучити із закону квоти для національного музичного продукту, а саме норму про те, що в загальному обсязі мовлення не менше 50% мають становити музичні твори українських авторів чи виконавців (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.02.2011 Довгоочікуваний подарунок редактору Демидівського районного радіомовлення Тетяні Дмитрук вручили голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий, голова районної ради Микола Панчук та голова райдержадміністрації Володимир Вінічук. "Таке якісне професійне обладнання для проводового радіомовлення має хіба обласна телерадіокомпанія, - зауважив Юрій Кічатий. - Я дуже радий, що від сьогодні всі жителі Демидівщини, в оселях яких ще збереглися приймачі, слухатимуть щоденні новини про життя району та області". На думку голови обласної ради, підтримка та відновлення мереж проводового радіо - це ті завдання, які повинна ставити перед собою влада. Адже для багатьох жителів області, а надто, найвіддаленіших сіл та селищ, саме проводове радіо є чи не єдиним джерелом інформації, до якого люди звикли і якому вірять (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.02.2011 ТАВР і радіогрупа УМХ відмовилися від практики великих знижок та оголошують про фіксацію максимального відсотку інфляції на рівні 15%. Про це йдеться в спільній заяві двох найбільших українських радіохолдингів. Тепер найбільша прайсова знижка має становити не більше 20% (раніше прийнятними вважалися знижки до 65%). Такої домовленості було досягнуто 23 грудня 2010 року у ході переговорів із вісьмома найбільшими продавцями радіореклами - аґенціями UMG, "Стиль Медіа", FM-Solutions, Initiative, Publicis, Optimum Media, Perekhid, Brand Media. "Ми проаналізували ситуацію на рекламному ринку і помітили, що надходженню реклами на радіо шкодить непрозора система продажів, складна система особистих домовленостей, бонусів, персональних прайсових знижок, ситуативне визначення інфляції. Тому ми вирішили об'єднати зусилля, щоб зробити ринок цивілізованішим і сподіваємося, що до ініціативи лідерів долучаться й інші гравці", - пояснює голова правління радіогрупи УМХ Валентин Резніченко. "Раніше ринок був надзвичайно сегментованим, кожен з гравців пропонував свої умови продажів. Попри те, що всі розуміли, що непрозорі умови відлякують рекламодавця, але кільком десяткам гравців не вдавалося виробити спільної позиції. Нині є два лідери - ТАВР і УМХ, які мають сумарну частку понад 60%, і які прийняли консолідоване рішення, встановити на ринку, що до цього намагався уникати правил, спільні правила гри. Це початок нашої спільної активності на перспективи ринку", - додав генеральний директор групи компаній "ТАВР Медіа" Ігор Чернишов. Довідка: ТАВР - радіогрупа, що об'єднує чотири всеукраїнських радіомережі "Русское радио - Україна", "ХІТ FM", Dance radio "Kiss FM", "Радіо РОКС - Україна". Заснована у 2003 році. Групу очолює Ігор Чернишов. Радіогрупа УМХ об'єднує станції "Авторадіо Україна", "Радіо 5 - Ретро FM", "Радіо Алла", "Europa Plus Україна", "Джем FM", "Радіо Динамо", "Наше радіо", "NRJ". Заснована у 2003 році. Групу очолює Валентин Резніченко. Частки ринку слухання: УМХ - 29,97% і ТАВР - 29,03% (ММІ Україна 2010/2 +2010/3) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 3.02.2011 Президент України Віктор Янукович підписав закони "Про доступ до публічної інформації" та "Про інформацію". Про це "Телекритиці" повідомив керівник головного управління з питань комунікації Адміністрації президента Олег Кошелєв. Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила відповідні закони 13 січня. 19 січня їх скерували на підпис президенту, який мав визначитися до 3 лютого. Як писала "Телекритика", в Євросоюзі очікують на підписання президентом Віктором Януковичем закону про доступ до інформації. Закони суттєво спрощують доступ громадян до інформації органів влади та місцевого самоврядування, уніфікують порядок акредитації журналістів, прискорюють строки отримання відповідей на запити, знімають обов'язок погоджувати інтерв'ю з посадовцями. Закони набудуть чинності через три місяці після опублікування (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 3.02.2011 Співачка Марія Бурмака, коментуючи в ефірі ТВі прийняття парламентом у першому читанні проекту закону про вилучення 50% квот на українську музику в радіоефірі, зазначила, що влада не зовсім розуміє, що робить. "Цієї норми і не дотримувалися. Я в ці 50% завжди не потрапляла. Таких співаків, як я, програмні директори більшості радіостанцій ставили переважно вночі. Скасовуючи квоти, влада відкриває ящик Пандори", - зауважила Марія Бурмака. За її словами, цей законопроект знаковий, він свідчить про те, що з України витісняють Україну. "Масова культура є частиною ідеології. Відтепер на українських каналах не буде в достатній кількості вітчизняного продукту, не тільки україномовного. Української музики не стане менше, бо її і так було мало. Перш за все цей закон ударить по українських співаках, які конкурують з російськими поп-співаками", - пояснила Бурмака. Співачка зауважила, що цей документ потребує певного роз'яснення. "Що мали на увазі, коли говорили, що закон - це нові робочі місця, нові податкові надходження, яким чином це вплине на розвиток української музики?", - запитала Марія Бурмака. Нагадаємо, 1 лютого Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №6342 про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення. Як писала "Телекритика", зареєстрований 26 квітня 2010 року законопроект пропонує вилучити із закону квоти для національного музичного продукту, а саме норму про те, що в загальному обсязі мовлення не менше 50% мають становити музичні твори українських авторів чи виконавців (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 3.02.2011 Заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман обіцяє, що Віктор Янукович обов'язково підпише закони "Про доступ до публічної інформації" та "Про інформацію". Про це вона сказала 3-го лютого у коментарі "Телекритиці". "Я навіть думки не припускаю, що Віктор Федорович їх не підпише. Президент зробив чи не найбільше для того, щоб парламент ухвалив ці закони. Тому він їх обов'язково підпише", - запевнила Ганна Герман. Нагадаємо, що Верховна Рада передала закони на підпис президенту 19 січня 2011 року, і він мав визначитися до 3 лютого. Як писала "Телекритика", в Євросоюзі очікують на підписання президентом Віктором Януковичем закону про доступ до інформації (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.02.2011 На виконання ухвали Вищого адміністративного суду України від 18-го січня 2011-го р., постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 23.01.2009 р. №5/228, на підставі ст. ст. 12, 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" та заяви Гриценка М.С. від 01.02.2011 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення поновити на посаді начальника відділу зв'язків із засобами масової інформації та громадськістю Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з 17-го березня 2008-го р. Гриценка Миколу Семеновича. Т.Кравченко, яка обіймала цю посаду з вересня 2009 року, переведено на посаду заступника начальника відділу (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.02.2011 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення були ухвалені рішення про оголошення попередження низці телерадіоорганізацій: 1. КП "РК "Лада", м.Ладижин Вінницької обл., - у зв'язку з порушенням умов ліцензії у частині програмної концепції мовлення; 2. ПП "ТРК "Супутник", м.Красноград Харківської обл., ТОВ "ТРК "Українські мультимедійні технології", м.Київ, ПП ТРК "ПТВ", м.Привілля Луганської обл., ПП Телерадіостудії "Імпульс", м.Ямпіль Вінницької обл., - у зв'язку з порушенням умов ліцензії в частині загальної концепції програм для ретрансляції та чинного законодавства; 3. ДП "ТРК Електрон" ТОВ "Оріяна", м.Конотоп Сумської обл., - у зв'язку з порушенням умов ліцензії в частинах місцезнаходження ліцензіата, головної станції, відомостей про власників, засновників та відсутністю діяльності провайдера програмної послуги. Національна рада зобов'язала зазначені телерадіоорганізації протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до умов діючої ліцензії та чинного законодавства та впродовж двох тижнів після цього надати звіт про усунення всіх вад у роботі (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.02.2011 На засіданні 2-го лютого 2011-го року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула та взяла до відома результати планової перевірки Національної радіокомпанії України. Зокрема, перевіркою були зафіксовані незначні відхилення від визначеного ліцензією жанрового розподілу програмного наповнення. Були зауваження щодо позивного "українське радіо", який не звучав на УР-2 та УР-3, натомість слухачі чули: "Радіо - Промінь" та "Радіо - Культура", нині ця ситуація вже виправлена. Під час обговорення було зазначено, що державна компанія вже має чотири попередження, тому в членів Національної ради виникло запитання, чому НРКУ не звертається до регулятора із заявою про скасування санкцій. За поясненням генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, більшість виявлених ознак порушень ліцензійних умов зумовлені запровадженням у серпні 2010-го року нових сіток мовлення на всіх каналах Українського радіо. Компанія найближчим часом звернеться до Національної ради із заявою про внесення змін до програмних концепцій та відповідною заявою про скасування попередніх санкцій. Національна рада зобов'язала керівництво радіокомпанії протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства та надіслати до Національної ради письмовий звіт (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.02.2011 Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення на засіданні 2-го лютого прийняла рішення про поновлення на посаді начальника відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю Миколи Гриценка з 17-го березня 2008-го року. Відповідне рішення Нацрада прийняла, виконавши ухвалу Вищого адміністративного суду України від 18 січня 2011 року. У коментарях "Телекритиці" Микола Гриценко зазначив, що має намір продовжити працювати на цій посаді. Регулятор також звільнив нинішнього начальника відділу Тамару Кравченко, її переведуть на новостворену посаду заступника начальника відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю. Нагадаємо, своїм рішенням від 18-го січня Вищий адміністративний суд поновив Миколу Гриценка на посаді з 17 березня 2008 року. Микола Гриценко був звільнений 17-го березня 2008-го року з формулюванням "за порушення трудового законодавства без поважних причин". Звільненню передувала активна публічна полеміка між установою та її працівником, початок якій поклав відкритий лист Миколи Гриценка до РНБОУ, де він висловлював незгоду з політикою Нацради. Пан Гриценко оскаржив своє звільнення в суді. 23-го січня 2009-го року Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив його позов і поновив на роботі. Нацрада подала апеляційну скаргу, і в червні 2009-го року Київський апеляційний адміністративний суд скасував постанову суду першої інстанції. Окрім цього, Микола Гриценко подавав позов про захист честі, гідності та ділової репутації через ряд публікацій Івана Неживого, колишнього завідувача сектору роботи голови Нацради Віталія Шевченка. 19-го жовтня 2010-го року Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив його і виніс рішення про спростування. За інформацією пана Гриценка, відповідач подав апеляцію (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.02.2011 Верховна Рада вирішила відмовитися від квотування музичних творів українських авторів у теле- та радіоефірі. Відповідний законопроект Олени Бондаренко (Партія реґіонів) у першому читанні у вівторок підтримали 240 народних депутатів, пише "Комерсант-Україна". Законопроект №6342 скасовує обов'язкову 50%-ву квоту на трансляцію музичних творів українських авторів в ефірі теле- і радіостанцій. Він був зареєстрований Оленою Бондаренко навесні минулого року. На думку автора, музичні твори українських авторів або виконавців належать до категорії "Європейські твори", а отже у відношенні них не можуть бути встановлені окремі квоти. На засіданні парламенту 1 лютого в народних депутатів не одразу вийшло підтримати законопроект Бондаренко. Голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував прийняти його "за основу", але інформаційна система "Рада" зафіксувала всього 225 голосів при необхідних 226. "Не спрацювали картки голосування! Колеги, прошу повернутися. Якщо є голоси, то вони є, а якщо немає, то їх немає", - заявив Литвин і поставив документ на повторне голосування, яке показало підтримку 240 депутатів. Раніше вже були спроби оскаржити 50%-ву квоту на національний аудіовізуальний контент. У 2006 році власник радіокомпанії "Гала" Джозеф Лемір подав у Арбітражний трибунал при Міжнародному центрі з вирішення інвестиційних суперечок (ICSID) позов до уряду України. Лемір, зокрема, хотів оскаржити норми закону "Про телебачення й радіомовлення", які квотують музичні твори українських виконавців. Але своїм рішенням від 14 січня 2010 року трибунал відмовив йому в задоволенні цієї частини позову, визнавши право держави на підтримку національної культури (Джерело: Портал "Українська Правда").
  • 1.02.2011 2-го лютого о 10.00 відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). По закінченню засідання відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 1.02.2011 1-го лютого Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №6342 про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення. За це рішення проголосувало 240 народних депутатів, а саме члени фракцій Партії реґіонів, КПУ, Блоку Литвина та позафракційні. Нагадаємо, що цей зареєстрований 26-го квітня 2010-го року законопроект пропонує вилучити із закону квоти для національного музичного продукту, а саме норму про те, що в загальному обсязі мовлення не менше 50% мають становити музичні твори українських авторів чи виконавців. Доповідач із цього питання голова підкомітету з питань телебачення і радіомовлення Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко просила не сприймати цей документ як такий, що обмежую українську мову в радіоефірі. "Це приведення норм українського законодавства у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення. Ухвалення цього закону - це нові робочі місця, розвиток української музики, нові податкові надходження. На нашому боці суспільство, галузь і журналісти", - сказала Бондаренко, зауваживши, що голосування за цей проект стане для депутатів тестом на демократичність і європейськість. Представник фракції БЮТ Михайло Косів у своєму виступі зазначив, що з ухваленням цього закону для української музики не залишиться місця в ефірі. Проти також виступив і Юрій Кармазін (фракція "НУ-НС"). "Як йдеться у висновку Головного науково-експертного управління, цей закон може призвести до послаблення національних інтересів держави. Управління рекомендує за результатами розгляду в першому читанні поданий законопроект відхилити. Я також вважаю, що такий закон не потрібен", - сказав він. Голові Верховної Ради Володимиру Литвину довелося двічі ставити законопроект на голосування, оскільки за результатом першого він не набрав потрібної кількості голосів. Нагадаємо, що парламентський комітет підтримав законопроект №6342. Також цей проект підтримала Незалежна асоціація телерадіомовників (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.02.2011 1 лютого Верховна Рада відхилила законопроект №5314 "Про гарантії рівності парламентських партій при освітленні їхньої діяльності державними телеканалами і радіоканалами". За його підтримку в першому читанні проголосували 115 народних депутатів. Нагадаємо, що цей законопроект восени 2009 року зареєстрували народні депутати Ганна Герман і Леонід Грач. Він передбачав, що державні теле- й радіоканали мають розповсюджувати об'єктивну та повну інформацію про діяльність кожної парламентської партії, представленої у Верховній Раді України, а в областях України та Криму - партій, представлених у відповідних місцевих радах. Кожній партії державні мовники повинні надавати рівний обсяг ефірного часу, зокрема й у щоденних інформаційних випусках. Комітет з питань свободи слова та інформації підтримав законопроект. Нагадаємо, що Верховна Рада України має свій парламентський телеканал "Рада", який висвітлює хід пленарних засідань, діяльність усіх парламентських фракцій та депутатських груп, а також роботу комітетів Верховної Ради (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.02.2011 Китайський Новий рік… Олів'є по-пекінськи, випив у лазні у Шанхаї, прокинувся у Пекіні на вулиці Мао Дзедуна будинок 479, кв. 6798. Китайське шампанське і подарунки під кущем жень-шеню. Так ви собі уявляли це свято? Так і є, тільки зовсім по-іншому… :)) А як саме - можна буде дізнатися виключно на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Шансон" (Київ-101.9МГц, Одеса-91.8МГц, Ялта-100.2МГц, Євпаторія-100.4МГц, Павлоград-102.2МГц, Кременчук-103.5МГц та 104.9МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц, Алушта-106.2МГц, Кіровоград-106.7МГц, Луганськ-91.3МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Севастополь-101.5МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Сімферополь-105.4МГц, Вінниця-105.9МГц, Донецьк-106.4МГц, Суми-106.4МГц, Харків-106.6МГц, Чернігів-106.8МГц, Полтава-106.8МГц, Черкаси-107.5МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) у четвер, 3-го лютого, з 14.00 до 17.00. Google не враховується :) Китайський Новий рік на "Радіо Шансон"! Слухайте, беріть участь у конкурсах. Головний приз - iPod Touch 4G з повною фонотекою "Радіо Шансон" за 10 років з рук Діда Мороза - представника амбасади Китаю в Україні, пана Ся! Не проґавте Ефір! (Джерело: Інформацію надано ).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини січня 2011

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024