Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Листопад 2012 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

  • Радіоанонс

  • Новини жовтня 2012

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.11.2012 Позиція Асоціації правовласників і постачальників контенту (АППК), яка вимагає, щоб за будь-які порушення, допущені телерадіоорганізаціями чи провайдерами програмної послуги, стягувався штраф у розмірі не більше 10% від ліцензійного збору, є абсолютно не прийнятною ні для індустрії, ні для регулятора. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацради з ТРМ. Проект розмірів штрафів, поданий на затвердження до Кабінету Міністрів України, жодним чином не стосується діяльності правовласників і постачальників контенту, вважає Нацрада. Підхід, запропонований АППК, було відхилено за результатами громадського обговорення, оскільки "розміри подібних штрафів виявилися б настільки мізерними, що просто дискредитували б цю санкцію", повідомляють у Нацраді. Обговорення проекту тривало понад три місяці, з липня до жовтня 2012 року. 16 жовтня відбулася робоча зустріч Національної ради з представниками громадських і правозахисних організацій у сфері медіаіндустрії, на якій розглянули нову, з максимально врахованими пропозиціями, редакцію проекту документа, нагадує Нацрада. Для одиниці виміру розмірів штрафів було запропоновано показник мінімальної заробітної плати, розмір якої законодавчо встановлюється при затвердженні Державного бюджету України. Формули для розрахунку розмірів штрафів максимально наближені до чинної Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору, оскільки використовуються однакові параметри. Але для загальнонаціональних, регіональних та супутниковових телерадіомовників не можна вивести відсоток розміру штрафу від ліцензійного збору, оскільки для кожної із цих телерадіоорганізацій розраховується окремий розмір ліцензійного збору, згідно з Методикою розрахунків. "Цей підхід не викликав застережень ні в телерадіоорганізацій, ні у провайдерів програмної послуг", - заявляють у Нацраді. Проект розпорядження Кабінету Міністрів України про розміри штрафів погоджено всіма державними органами, діяльність яких дотична до цього питання, інформує прес-служба. "Відтак, закиди Асоціації правовласників і постачальників контенту, представники якої не повною мірою обізнані в цьому питанні і незрозуміло чиї інтереси представляють, є однозначно необґрунтованими і в цілому неправомірними", - йдеться в повідомленні прес-служби регуляторного органу. Нагадаємо, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення затвердила пропозиції до проекту розпорядження "Про погодження розмірів штрафів..." на засіданні 24 жовтня. Документ має погодити Кабмін (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.11.2012 У Таджикистані заблокували доступ до сайту місцевої служби "Радіо Свобода". Голова Асоціації інтернет-провайдерів Таджикистану Асомуддін Атоєв повідомив сьогодні, що декілька провідних провайдерів отримали SMS-повідомлення від державної Служби зв'язку із вимогою забезпечити таке блокування. При цьому голова Служби зв'язку Таджикистану Бег Зухуров відмовився коментувати це в інтерв'ю "Радіо Свобода", заявивши, що нічого про це не знає. На початку тижня в Таджикистані вже заблокували доступ до соціальної мережі Facebook. За даними "Азия Плюс", усне розпорядження щодо блокування Facebook без пояснення причин такого рішення віддали у Службі зв'язку при уряді Таджикистану. Бег Зухуров пояснив, що Facebook блокується через образи у соціальній мережі керівників держави. На початку березня провайдери Таджикистану вже закривали доступ до декількох ресурсів, серед яких були, зокрема, Facebook, Zvezda.ru, а також Tjknews.com, Фергана.ру і Центразия.ру. Всі ці ресурси поширювали надруковану у Zvezda.ru критичну статтю про президента країни (Джерело: Портал "Медіаграмотність").
  • 29.11.2012 Пропозиція Асоціації правовласників і постачальників контенту обмежити розмір штрафів 10% від ліцензійного збору для всіх видів діяльності у сфері телерадіомовлення не знайшла підтримки державних органів. На думку Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, "озвученої" Держкомтелерадіо, "пропозиція щодо встановлення обмеження розміру штрафу на рівні 10% від ліцензійного збору може знівелювати всю систему штрафів", тому що "розмір штрафів має бути суттєвим аргументом для ліцензіатів, щоб дотримуватися вимог законодавства України та умов ліцензії". Про це йдеться у відповіді першого заступника голови Держкомтелерадіо Анатолія Мураховського Асоціації правовласників та постачальників контенту. Доопрацьованим проектом урядового розпорядження про штрафи, який незабаром буде прийнятий, встановлені максимальні штрафи для загальнонаціональних та регіональних мовників у розмірі 10% від ліцензійного збору, для супутникового та місцевого мовлення - 25%, для провайдерів програмної послуги їх розмір становитиме 40% від збору, йдеться у відповіді Держкомтелерадіо. "У приватній розмові з представником Держкомтелерадіо нам повідомили, що на останній нараді в Нацраді з приводу штрафів представники провайдерів погодили такий розмір штрафів", - коментує ситуацію віце-президент АППК Наталія Клітна. На думку асоціації, цей підхід є дискримінаційним. "Якщо взяти до уваги, що розміри ліцензійного збору враховують економічні характеристики діяльності підприємств у сфері телерадіомовлення, то відмінності між процентними ставками штрафів є, з нашої точки зору, дискримінаційними за видами діяльності для супутникових каналів і провайдерів. Асоціація терміново направила листа до Кабінету Міністрів України, проте, ми побоюємося, що процес формування цього документа вже на завершальній стадії , - говорить Олена Бондаренко, президент АППК, народний депутат України. Станом на 16 листопада проект розпорядження "Про погодження розмірів штрафів, які можуть накладатися на телерадіоорганізації та провайдерів програмної послуги за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення" погоджено без зауважень Міністерством фінансів та Державною службою з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва. Після погодження проекту всіма зацікавленими органами на отримання висновку Мін'юсту за результатами правової експертизи, його буде подано на розгляд Кабміну. Нагадаємо, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення затвердила пропозиції до проекту розпорядження "Про погодження розмірів штрафів..." на засіданні 24 жовтня. Документ має погодити Кабмін. Як відомо, згідно з ч. 10 ст. 72 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" розміри штрафів встановлюються Нацрадою за погодженням Кабміну. На сьогодні розміри штрафів не встановлені, що унеможливлює застосування таких санкцій (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.11.2012 В ефірі мережі радіостанцій DJFM (Київ-96.8МГц, Сімферополь-89.3МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - поповнення: нове радіошоу, створене, щоб перенести слухачів в атмосферу кращих столичних клубів в режимі реального часу. Щотижня, у п'ятницю або суботу, вночі на хвилях DJFM звучатимуть ексклюзивні трансляції з найкращих вечірок. І вже цієї п'ятниці, 30-го листопада, з 1:00 до 04:00, на вас чекатиме яскрава подорож до клубу DLux. Налаштовуйтесь на хвилю DJFM, аби переміститися на грандіозну вечірку DLux Club Show. Феєричний настрій і гарячі ритми гарантують МС Рибік і МС Лапать, Дмитро Островський, BRO і Brosco Music. Але ж це - тільки початок! З наступного тижня стежте за анонсами клубних трансляцій DJFM Live в ефірі DJFM, а також на офіційному сайті DJFM та у групах радіостанції у соціальних мережах ВКонтакте і Facebook (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.11.2012 Радіокомітет оприлюднив дані п'ятої хвилі дослідження радіослухання в Києві. Дослідження проводила компанія GfK на замовлення індустріального об'єднання. Згідно з даними дослідження, ринок радіослухання не зазнав істотних змін. Так, загальний рейтинг слухання радіо збільшився на 0,5% і становить 12,7%. Середньодобове охоплення радіослухання по Києву залишилося практично на тому ж рівні - приріст склав 0,41% (до 67,46%), що також статистично не значуще. Про це повідомила прес-служба Радіокомітету. Середньотижнева аудиторія київських радіостанцій становить 90% серед слухачів у віці від 12 до 65 років. Збір інформації проводився у Києві з 24 вересня по 4 листопада 2012 року. Було опитано 3003 респонденти у віці від 12 до 65 років. Найбільшу аудиторію в цей період за даними середньотижневим охватов зібрали "Русское Радио - Україна", "ХІТ FM", "Радіо 5 - Ретро FM", "Авторадіо - Україна", "Радіо Люкс FM". Рейтинги радіостанцій відображають реальну серйозну боротьбу за радіослухача в період проведення дослідження. Так, "Русское Радио - Україна" прорвалося на першу позицію з показником 0,67 відрізняючись тисячними частками відсотка від "ХІТ FM" і "Радіо Люкс FM", що буквально наступають йому на п'яти. У п'ятірку найбільш рейтінових також увійшли "Радіо РОКС - Україна" (0,64) і Dance radio "KISS FM" (0,62). "Дослідження показало, що радіо - це медіаканал, який більш активно споживають чоловіки. 55% всього слухання в Києві припадає на чоловічу аудиторію, що робить канал цікавим для досягнення чоловічої аудиторії. Адже якщо подивитися на найближчого сусіда, ТБ, то чоловічий телеперегляд становить у Києві всього 36%", - зазначив керівник відділу стратегічних досліджень ZenithOptimedia Ігор Даценко. Радіокомітет - міжгалузеве індустріальне об'єднання, створене наприкінці 2007 року для запуску єдиного галузевого дослідження радіоаудиторії. Членами Радіокомітету є два найбільших радіохолдінги України - група ТАВР Медіа, Український Медіа Холдинг, три мережевих рекламних аґенції (Publicis Groupe, Група АДВ Україна, Group M) та, в якості керуючого партнера - Незалежна Асоціація ТелерадіоМовників. На сьогоднішній день Радіокомітет об'єднує близько 80% ринку радіо. Дослідження Radio Research проводить компанія GfK Ukraine методом комп'ютеризованого телефонного опитування за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення індустріального об'єднання "Радіокомітет". Опитування проводилося з 24 вересня по 4 листопада 2012 серед населення Києва віком від 12 до 65 років. Обсяг вибірки склав 3003 респондента (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 28.11.2012 Столична сателітарна мережева станція "Радіо Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Красноперекопськ-102.6МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Звенигородка-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) запускає новий проект-інтерв'ю з публічними людьми "Від щирого серця". Про це повідомляє прес-служба компанії. Перший випуск вийде в ефір 28 листопада о 20.08, надалі транслюватиметься о цій порі щосереди. Автор і ведуча - журналістка радіостанції Ярина Лазько. Програма побудована за принципом розгорнутого інтерв'ю. Її автор ставить за мету показати "людину з телевізора" під іншим кутом зору. "Відомі люди, їхні дії та слова часто викликають критику у слухачів, адже вони озвучують або непопулярні, або відверто неправдиві речі. Але у кожного з них є не тільки професійна діяльність. Тому захотілося відкрити інший бік їхнього життя, показати душевну складову, тим більше, що люди вже відверто втомилися від політики", - сказала Ярина Лазько. При цьому вона додає, що не "копирсатиметься у брудній білизні". Пані Лазько сказала, що враховуватиме побажання аудиторії щодо гостей ефіру. Однак сама журналістка хотіла б поспілкуватись з кардиналом Любомиром Гузаром, екс-прем'єром Юлією Тимошенко та з Президентом Віктором Януковичем. Гостею першого ефіру програми "Від щирого серця" буде Ганна Герман - керівник Головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань Адміністрації Президента України 2010-2012 роках (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.11.2012 Сьогодні - вечір нових і вже добре знайомих радіошоу в ефірі столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.). З 23:00 до 00:00 зустрічайте на Dance radio "KISS FM" дебютне шоу від Ані Арфеєвої "F music". Музичний формат шоу - house, а от який саме, Аня не уточнює, говорить, що це приємний музично-танцювальний сюрприз, але те, що за 60 хвилин вам не удасться заснути - це гарантія! Також, поновлюється вихід "Happy Hour by Woofer, Denis Dynamite, Oleg Uris" (з 20:00 - 21:00) і "Planet Perfecto by Paul Oakenfold" (з 22:00 - 23:00). І не проґавте "Above & Beyond GT і Batiscaf by Jike" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.11.2012 1-го грудня мережа радіостанцій DJFM (Київ-96.8МГц, Сімферополь-89.3МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) і найбільший та найвеселіший бар країни "VodkaBar" влаштовують зимову вечірку "DJFM Winter Dance"! Спеціальний гість ночі - Sender! Він один з найкращих українських ді-джеїв та продюсерів, а також успішний артист і найголовніше - ідеолог радіостанції DJFM! Цієї ночі спеціальні сети від резидентів DJFM - красуні DJ Dasha, запального Сані Димова, а настрій створить драйвовий Sam MC! До півночі приємна знижка на барі 30%, а перші 100 красунь отримають смачний подарунок від закладу! В ефірі DJFM вигравайте запрошення на "DJFM Winter Dance"! Вже цієї суботи, 1-го грудня, вечірка від DJFM у "VodkaBar"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.11.2012 Сьогодні ранкове шоу [КАМТУҐЕЗА], що в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц, Сімферополь-91.9МГц, Кременчук-92.3МГц, Суми-89.1МГц, Житомир-100.7МГц, Полтава-107.8МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Одеса-90.2МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Кіровоград-101.9МГц, Тернопіль-103.5МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Чернігів-107.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.), вийшло в ефір не зі звичної студії, а зі сцени ресторану "Дежавю". Звичні рубрики звучали по-особливому, адже слухачі брали участь в ефірі не по телефону, а особисто, на одній сцені з Сонею і Кузіним. А музичний акомпанемент повністю "вживу" забезпечували друзі радіостанції - "Гурт ЙоГурт". Як це було з 7-ої до 9-ої - слухайте на офіційному сайті "Радіо РОКС - Україна" за цим посиланням. Також з 9-ої до 10-ої ранку в студії був спеціальний гість, легендарний радіоведучий Сєва Новгородцев, інтерв'ю з яким - також на сайті "Радіо РОКС - Україна" за цим посиланням. "Радіо РОКС - Україна" - українська радіостанція, мовить у Києві та 24 містах країни. Також веде онлайн-мовлення в Інтернеті. Основа музичного формату - класичний рок 70-80-х років (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.11.2012 Костюм, кабінет, службовий автомобіль... Хто вони без усього цього? З 2-го грудня у прямому ефірі столичного "Радіо Київ 98FМ" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) - новий проект "Не в службу, а в дружбу". Ви знаєте їхні обличчя з екрану телевізора чи з офіційних трибун. А їхні прізвища розтиражовано статтями, інтерв'ю, новинами та коментарями. Вони - ґвинтики у великій системі чиновництва. Щоправда, вони ще й звичайні люди. Які? Розпочинаємо перевірку з 2 грудня на "Радіо Київ 98FМ". Щонеділі об 11-й ранку ведуча улюбленого радіо киян Світлана Василенко зустрічатиметься з тими, кого ви частенько називаєте функціонерами: "З мене - легка, невимушена обстановка та філіжанка запашної кави. Від них - секрети, сімейні альбоми, дитячі спогади, страхи та мрії", - додає ведуча. Тепер у вас є можливість дізнатися, як міняє людину випробування "мідними трубами", та з якого тіста роблять посадовців". Тож, щонеділі об 11:00 - на "Радіо Київ 98FМ" за підтримки клубу-ресторану "Толстой" - новий проект "Не в службу, а в дружбу". Життя до і після призначення. Трансформуємо службу у дружбу на "Радіо Київ 98FМ" (Джерело: Інформацію надала ).
  • 27.11.2012 До Дня Української Армії столична сателітарна мережева станція "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Лисичанськ-91.1МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Керч-102.6МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Судак-103.2МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) запрошує на Армійські збори! Не важливо чи були ви в армії, важливо - чи є армія у вас! Щоранку о 9:45 додзвоніться на "Наше Радіо" за телефоном (044)-377-55-91, за 30 секунд дайте відповідь на 5 запитань, що мають відношення до армії, і вигравай призи від ТМ Георгіївський та "Нашого Радіо"! Питання задає справжній морський піхотинець Сергій Галібін - він про армію знає не з чуток! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.11.2012 Зустрічати Новий рік можна по-різному! "Идите в баню!" ("Йдіть до лазні!") - нова акція від столичної сателітарної мережевої станції "Авторадіо - Україна" (Київ-107.4МГц, Луцьк-90.2МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Мукачеве-99.9МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Ялта-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Южноукраїнськ-102.4МГц, Шостка-102.5МГц, Миколаїв-103.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Рівне-105.7МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Суми-107.9МГц, Бердянськ-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Нікополь-101.2МГц, Кременчук-102.1МГц, Кіровоград-102.6МГц, Севастополь-102.8МГц, Маріуполь-104.0МГц, Херсон-105.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.). Ідіть до лазні разом з "Авторадіо - Україна", і може саме ви "полетите в Ленінград"! "Авторадіо - Україна" пропонує своїм слухачам влаштувати собі незабутню пригоду: зустріти Новий рік у справжній лазні з чудовою компанією, а потім, можливо, продовжити традицію найвідомішого новорічного кіногероя... Адже головний приз - week-end на двох у Санкт-Петербурзі! Для того, щоб взяти участь в акції, додзвоніться у прямий ефір "Авторадіо - Україна" за телефоном (044)-377-55-83 та вгадайте, хто із зірок вітчизняного шоу-бізнесу душевно наспівує хіт культового фільму "Іронія долі, або з легкою парою" - "Под крылом самолёта"! Переможці отримають чудові подарунки до новорічного столу від ТМ "Зелена марка" і вирушать у супер-баню "Авторадіо - Україна", де окрім "легкої пари" в програмі - веселі ігри та конкурси, яскрава шоу-програма, подарунки, і, звичайно ж, розіграш головного призу - week-end'у на двох у Санкт-Петербурзі! З 3-го грудня по буднях, о 9:20, на хвилях "Авторадіо - Україна" - неймовірна новорічна пригода для всіх, хто поважає традиції! Так, хто з вас летить у Ленінград? Офіційні правила гри шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.11.2012 6-те грудня - День Збройних Сил України! Напередодні свята в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Радіо 5 - Ретро FM" (Київ-92.4МГц, Одеса-88.5МГц, Дніпропетровськ-89.7МГц, Сімферополь-90.1МГц, Харків-90.4МГц, Маріуполь-90.4МГц, Суми-91.3МГц, Бердянськ-91.5МГц, Луганськ-91.9МГц, Красноармійськ-98.8МГц, Полтава-99.1МГц, Мелітополь-99.1МГц, Борислав-100.2МГц, Краматорськ-100.3МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Умань-100.6МГц, Луцьк-100.9МГц, Вінниця-100.9МГц, Кременчук-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Кіровоград-101.5МГц, Лисичанськ-101.5МГц, Генічеськ-101.8МГц, Феодосія-101.8МГц, Новодністровськ-101.9МГц, Хмельницький-102.1МГц, Ніжин-102.2МГц, Керч-102.2МГц, Чернігів-102.4МГц, Львів-102.5МГц, Лубни-102.6МГц, Рівне-103.0МГц, Рахів-103.1МГц, Олександрія-103.1МГц, Ровеньки-103.2МГц, Хуст-103.7МГц, Ковель-103.9МГц, Євпаторія-103.9МГц, Яремче-104.0МГц, Ульянівка-104.0МГц, Ялта-104.6МГц, Чернівці-105.0МГц, Севастополь-105.0МГц, Красногорівка-105.2МГц, Шостка-105.3МГц, Нікополь-105.4МГц, Житомир-105.6МГц, Кам'янець-Подільський-105.7МГц, Біла Церква-106.2МГц, Переліски-106.5МГц, Херсон-106.7МГц, Павлоград-107.1МГц, Ужгород-107.2МГц, Красноград-107.6МГц, Донецьк-101.6МГц, Миколаїв-106.4МГц, Запоріжжя-107.0МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) ви зможете чути новий проект, присвячений ЗСУ - "Наша армія! Наше свято!". Це - невеличкі пізнавальні програми про збройні сили України, честі і мужність українських військових. "Радіо 5 - Ретро FM" хоче показати, що наша армія гідна поваги і хоче, щоб професійне свято наших захисників відчули і слухачі радіостанції. Слухайте в ефірі "Радіо 5 - Ретро FM" щодня об 11:17 з 26-го листопада по 6-те грудня (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.11.2012 Норкова шубка завжди була вашою мрією? Годі мріяти! Столична сателітарна мережева станція "Радіо Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Сімферополь-91.5МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Луганськ-91.3МГц, Сєвєродонецьк-107.1МГц, Торез-92.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Одеса-104.3МГц, Харків-105.2МГц, Чернігів-105.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) починає грандіозну акцію "Норка всім від Люкс FM", і даруватиме шубки для наших коханих дівчат. Уяви собі - Новий рік, свята, ти у шикарній вечірній сукні і норковій шубці... Ти - королева. А тепер швидко відправляй SMS-повідомлення з текстом Люкс на номер 9525. Ну от. Крок назустріч мрії зроблено. Хлопці, ви теж обов'язково беріть участь в акції. Будьте героями - зробіть дівчатам приємний подарунок. А "Радіо Люкс FM" бажає всім - всім удачі. Щодня у прямому ефірі "Радіо Люкс FM" визначатиме п'ятьох фіналістів дня! Вони отримають шанс на виграш шубки і милі для душі подарунки - фірмові шалики від "Радіо Люкс FM". А наприкінці тижня серед всіх фіналістів методом розіграшу і визначиться щаслива власниця чарівного норкового щастя! Цілий грудень розкішні норкові шубки чекатимуть на вас. Порадуйте себе до свят - станьте власниками такої стильної і крутої дрібнички. Терміни проведення акції: 26.11.2012 - 28.12.2012. Подробиці шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.11.2012 Ви завжди думали, що добре знаєте улюблені пісні? Женя Кедрова і Влад Анфімов - ведучі ранкового "Let's Go! Шоу", що в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Суми-88.6МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Херсон-99.0МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, Вінниця-99.3МГц, Севастополь-100.8МГц, Павлоград-100.9МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Маріуполь-103.2МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Луганськ-104.8МГц, Кремінна-104.6МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.), відкриють вам їх потаємний сенс! Вгадайте один з суперхітів радіо "Europa Plus Україна" за допомогою онлайн-перекладача та отримайте супер-подарунок - медіа-плеєр "Divan TV" для свого телевізора! Щоранку ведучі вбивають у Google Translate приспів одного з суперхітів мовою ориґіналу і перекладають його за допомогою "аудіо-перекладу" на російську або українську мову. Ваше завдання - вгадати, що це за пісня в ориґіналі! Google вам в допомогу! З 26-го листопада на радіо "Europa Plus Україна" о 8:45 - "Ин.Яз"! Офіційні правила гри шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.11.2012 З 19-го листопада по 28-ме грудня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Суми-88.6МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Херсон-99.0МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, Вінниця-99.3МГц, Севастополь-100.8МГц, Павлоград-100.9МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Маріуполь-103.2МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Луганськ-104.8МГц, Кремінна-104.6МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) триває гра "Lucky Time" - для всіх, хто вірить в свій успіх і мріє зустріти Новий рік мільйонерами! По буднях о 10:45 в грі "Lucky Time" радіо "Europa Plus Україна" і партнер проекту - державна лотерея "Лото Забава" - дарують вам можливість виграти виконання всіх ваших найсміливіших новорічних бажань! Додзвоніться у студію за телефоном (044)-377-55-81, дізнайтеся, як витрачають свої мільйони зірки, приміряйте на себе зоряний статус мільйонера і вигравайте 15 квитків "Лото Забава", відповівши на просте запитання ведучого! Якщо правильно відповісти на питання не вдасться, ви все одно отримаєте подарунок - 5 квитків "Лото Забава"! У кожному з них можуть виявитися мільйони на виконання ваших найсміливіших, зоряних бажань! Виграє той, хто грає! Офіційні правила гри шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.11.2012 Днями делегація івано-франківського радіо "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення) відвідала з дружнім і водночас робочим візитом колег із "Polskie Radio Rzeszów" (м.Жешув, Польща). Результати зустрічі вже незабаром з'являться у ефірах обидвох радіостанцій. За попередніми домовленостями, івано-франківська радіостанція готуватиме спеціальні програми для ефіру польської FM-ки, а жешувці, у свою чергу, пропонуватимуть свої програми івано-франківцям. Також вже дуже скоро музична фонотека "Західного полюсу" поповниться польськими хітами, а у Польщі натомість, слухачі знайомитимуться із кращими творами виконавців з Прикарпаття. Це лише "перша ластівка" такої міжнародної співпраці, адже у планах "Західного полюсу" - налагоджувати співпрацю і здійснювати творчий обмін і з радіостанціями з інших європейських країн. Поки наші політики лише розмірковують про євроінтеграцію - "Західний полюс" втілює її у життя, принаймні у радіоефірі. Адже неспроста Найтепліший полюс планети знаходиться поблизу географічного центру Європи! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.11.2012 24 листопада - День пам'яті жертв голодомору. У зв'язку із цим з ефіру закарпатської сателітарної мережевої станції "Тиса FM" (Рахів-102.2МГц, Холмець-103.0МГц, Великий Березний-104.3МГц, Міжгір'я-106.6МГц, Хуст-106.8МГц, а також Інтернет-мовлення) зняті всі розважальні програми, а плейлист складатиметься із мінорних композицій (Джерело: Група радіо "Тиса FM" ВКонтакте).
  • 23.11.2012 Традиційно, в останню суботу листопада ми згадуємо жертв голодомору 1932-33 рр. Івано-франківське радіо "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення) долучається до жалобних заходів. 24-го листопада станція не транслюватиме у своєму ефірі розважальні програми та енергійну жваву музику, а о 16:00 рівно на хвилину припинить мовлення, аби разом з усіма українцями пом'янути невинно закатованих голодом, хвилиною мовчання. І запалить свічку пам'яті. А власникам Wеб-сайтів, груп та сторінок у соцмережах "Західний полюс" пропонує долучитися до цієї громадянської ініціативи: http://etnosoft.net/den-pamyati-zhertv-holodomoru (Джерело: Група радіо "Західний полюс" ВКонтакте).
  • 23.11.2012 24 листопада мережа радіостанцій DJFM (Київ-96.8МГц, Сімферополь-89.3МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) вшанує пам'ять жертв Голодомору. День пам'яті жертв Голодомору, введений Президентом України з 26 листопада 1998 року, традиційно відбудеться у четверту суботу листопада. У День жалоби з ефіру DJFM будуть зняті всі розважальні програми і змінений музичний формат. У XX столітті Україна пережила три голодомори: 1921-1923 рр.., 1932-1933 рр.., 1946-1947 рр.., Проте Голодомор 1932-33 років був наймасовішим і найжорстокішим. За даними істориків, в ці роки жертвами голоду, спровокованого адміністративними заходами радянської влади, в Україні, за різними оцінками, стали від 7 до 10 мільйонів чоловік. Це означає, що в ті трагічні роки Україна недорахувалася від 10 до 25% свого населення, втрачаючи його по 25 тисяч осіб на день, по тисячі - на годину, по 17 - щохвилини (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.11.2012 24 листопада в Україні - День пам'яті жертв голодомору та політичних репресій. У зв'язку з цим 24 листопада мережа радіостанцій "MFM Station" (Донецьк-104.1МГц, Харків-90.0МГц, Мелітополь-102.2МГц, Севастополь - 103.7МГц та 73.31МГц, Чернігів-101.3МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Суми-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Зарічне-107.1МГц, Запоріжжя-107.9МГц, а також Інтернет-мовлення 32k, Інтернет-мовлення 64k AAC+ та Інтернет-мовлення 128k) на добу скасовує розважальні передачі. В ефірі - жалобний плейлист. Щорічно в четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам'яті жертв голодомору і політичних репресій. Це День пам'яті і скорботи про жертви, які загинули або постраждали в Україні внаслідок політичних репресій 1932 - 1933 р.р. (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.11.2012 24 листопада - День пам'яті жертв голодоморів. У зв'язку з цим, субота, 24 листопада, оголошена національним днем жалоби. Тому з ефіру столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) будуть виключені всі розважальні програми. Також радіостанція приєднається до всеукраїнської хвилини мовчання (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.11.2012 Найближча субота, 24-те листопада, в Україні оголошена Днем пам'яті жертв голодоморів. У зв'язку з цим столична сателітарна мережева станція "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц, Сімферополь-91.9МГц, Кременчук-92.3МГц, Суми-89.1МГц, Житомир-100.7МГц, Полтава-107.8МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Одеса-90.2МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Кіровоград-101.9МГц, Тернопіль-103.5МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Чернігів-107.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) знімає з ефіру проекти "Рок-концерт" і "Рок-вікенд", а також інші розважальні програми. Плейлист радіостанції буде скоректований для траурного дня. Наступні випуски програм вийдуть в ефір 1 і 2 грудня (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.11.2012 24 листопада - День пам'яті жертв голодомору. З метою належного відзначення цієї пам'ятної події Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звертається до представників телерадіоорганізацій з проханням увідповіднити програми і передачі, які транслюватимуться цього дня, Правилам ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженим рішенням Національної ради від 08.02.2012 № 116 і зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 23.02.2012 за № 286/20599 (зі змінами, внесеними рішенням Національної ради від 29.05.2012 № 812, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 20.06.2012 за № 1013/21325) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 22.11.2012 Столична мережева сателітарна станція "Радіо Мелодія" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Ковель-91.0МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Миколаїв-99.2МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Охтирка-101.6МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Євпаторія-106.8МГц, Вознесенськ-107.5МГц, Харків-107.9МГц, Запоріжжя-107.5МГц, Енергодар-101.7МГц, Токмак-102.5МГц, Нежин-104.1МГц, Пологи-104.3МГц, Мелітополь-106.3МГц, Суми-101.4МГц, Кременчук-103.5МГц, Полтава-105.8МГц, Керч-107.6МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) запустила новий повноцінний офіційний Web-сайт. Знайти його можна за адресою http://www.radiomelodia.com.ua. Ресурс містить інформацію про новини радіостанції, реґіони її мовлення, програми, що лунають в її ефірі, ведучих та журналістів станції. Також на сайті є форма для зворотного зв'язку та форма для замовлень у вітальну програму "Музичний кіоск". Окрім цього, прямо з сайту можна запустити пряму онлайн-трансляцію ефіру станції та ознайомитись з її плів-листом (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.11.2012 Сьогодні, у четвер, 22-го листопада, на хвилях столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) вийде ювілейний, 555-ий випуск радіошоу DJ Donatas - VZ. Раніше радіошоу виходило в ніч з неділі на понеділок, а починаючи з цього випуску, DJ Donatas радуватиме вас свіжим саундом в новий час - щотижня в ніч з четверга на п'ятницю, о 1:00 ночі. Готуйтеся до танцювального вікенду разом з Dance radio "KISS FM" і VZ від DJ Donatas (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.11.2012 Радіостанція "Best FM - Маріуполь" (102.8МГц, а також Інтернет-мовлення 48kbps AAC+, Інтернет-мовлення 128kbps та Інтернет-мовлення 256kbps) представляє "Папарацці". Беріть участь! Беріть фотоапарат і миттю до маріупольського ресторана Акваторія! Сфотографуйтесь на тлі ресторана, опублікує найкраще фото в групі радіо "Best FM" ВКонтакте, і вигравайте запрошення в ресторан - на приголомшливу вечерю. Будьте активним і креативним! (Джерело: Група радіо "Best FM" ВКонтакте).
  • 22.11.2012 Сучасний ритм життя надав популярності особливій формі спілкування - спілкуванню в соціальних мережах. Столична радіостанція "Radio Nostalgie" 99FM (99.0МГц, а також Інтернет-мовлення WinAmp, Інтернет-мовлення Windows Media та Real Audio) крокує в ногу з часом. Зустрічайте у соціальних мережах "Клуб Полуночников" - http://www.facebook.com/theMidnightersClub та ранкове шоу "Душу в душу" - http://vk.com/dusha_v_dushu_nostalgie. "Radio Nostalgie" 99FM дякує шанувальникам за створення груп і обіцяє бути активним учасником спілкування (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.11.2012 Європейський мовний союз (European Broadcasting Union або EBU) запускає кампанію по оснащенню всіх нових радіо і мобільних пристроїв чіпом Euro-Chip, який інтегрує основні радіостандарти - цифрові (DAB / DAB + / DMB) і аналогові (FM) - в одному універсальному радіоприймачі, долаючи несумісності і надаючи важливі переваги мовникам, виробникам і споживачам. Власники будь-якого пристрою, який містить Euro-Chip, включаючи смартфони і планшети, можуть насолоджуватися безкоштовним прийомом радіомовного потоку, навіть якщо вони перетинають кордони країн і перемикаються між цифровими і аналоговими сигналами. Що особливо важливо, смартфони, обладнані Euro-Chip, притягнуть до радіо молодіжну аудиторію. Дослідження EBU постійно підтверджують, що саме пристрій, а не система доставки має для молоді велике значення. Ця технологія також зміцнить роль радіо як оптимального засобу комунікації в разі збою мереж, наприклад, під час природних катастроф. В такий напружений час трансляційні мережі зазвичай продовжують працювати. EBU хоче діяти на декількох рівнях: 1. Оскільки багато пристроїв вже обладнані "сплячими" радіочіпами, потрібно їх активувати. 2. Інструменти радіочіпа повинні бути відкриті і доступні для розробки нових програм. 3. Всі радіо- і smart-пристрої, які будуть випущені в майбутньому, повинні містити пристрої Euro-Chip на етапі їх продажу споживачам. Зі свого боку EBU домовиться з ключовими зацікавленими сторонами, такими як автовиробники, представники законодавчої влади і виробники електроніки, про проведення широкої інформаційної кампанії щодо великих можливостей пристроїв Euro-Chip. Президент EBU Жан-Поль Філіппо (Jean-Paul Philippot) прокоментував: "Радіо надзвичайно популярне в Європі. Але воно не є таким же двигуном у сфері споживчої електроніки, як телебачення. Ми хочемо оголосити привселюдно, що Європейський мовний союз має намір зробити радіо ключовою частиною європейського цифрового майбутнього". Виконавча рада EBU затвердила заяву на підтримку Euro-Chip, в якій перераховуються причини необхідності впровадження цієї технології: 1. Ефективне використання мережі. Euro-Chip полегшує тиск на мобільні широкосмугові мережі, при цьому повністю використовуючи розподілений на цифрове і аналогове мовлення радіодіапазон. 2. Безкоштовне прослуховування. За допомогою Euro-Chip в мобільних телефонах аудиторія зможе отримувати радіомовні сервіси в будь-якому місці і без витрат. Користувачам не потрібно буде платити за широкосмуговий прийом громадських радіо сервісів. 3. Euro-Chip - пристрій, орієнтований на внутрішній ринок: перспективний і інтероперабельний, чіп забезпечує радіоприйом в десятках країн. 4. Великий потенціал для інноваційних радіосервісів. Доступ до радіо-чіпів і гібридних радіосервісів створить нові бізнес-моделі, можливості для творчості і взаємодії аудиторії. 5. Посилення громадської безпеки. Радіо - найстійкіший засіб комунікації при природних катастрофах та надзвичайних ситуаціях. Саме ця властивість посилить Euro-Chip, розширюючи зону покриття радіо. Цей чіп також підвищить безпеку дорожнього руху в Європі, спрощуючи доставку в реальному часі незалежної від мови інформації про дорожній трафік на місці і при перетині кордону (Джерело: Портал "Телекритика. Broadcast").
  • 21.11.2012 Напередодні своєї 17-ї річниці івано-франківське радіо "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення) зважилося на те, аби змінити адресу свого офісу та апаратно-студійного комплексу. Тим більше, що дружній колектив найтеплішого з 1995 року збільшився майже в десять разів, відтак, розширення вже давно було на часі. Отже, відтепер шукайте "Західний полюс" не за звичною вже за 16 років адресою (вулиця Степана Бандери, 1), а за новою - вулиця Незалежності, 44, 3 поверх (вхід з двору). Телефони та електронні координати радіостанції залишилися без змін. А щоб вам було легше знайти радіо "Західний полюс" на новому місці - у розділі Контакти на сайті станції розміщено невеличку карту, яка допоможе не заблукати (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.11.2012 Сьогодні столична недержавна духовно-просвітницька радіостанція Світле радіо "Еммануїл" розпочала повноцінне мовлення у Львові. Слухати програми Світлого радіо "Еммануїл" у Львові можна на частоті 67.82МГц. Тестові включення передавача радіостанції у Львові почалися з кінця минулого тижня (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 20.11.2012 Бонджорно! Столична сателітарна мережева станція "Радіо Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Сімферополь-91.5МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Луганськ-91.3МГц, Сєвєродонецьк-107.1МГц, Торез-92.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Одеса-104.3МГц, Харків-105.2МГц, Чернігів-105.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) та Мережа італійських ресторанів IL PATIO починає роздачу подарунків! Спеціально до запровадження нового меню, вигравайте сертифікат на 200 гривень від ресторану Il Patio, щодня!!! Слухай програму "Смачніссімо" по буднях о 18:35 на хвилі "Радіо Люкс FM" та відповідайте на запитання за допомогою SMS на номер5730 (Для абонентів усіх національних GSM-операторів. Вартість SMS - 2,00 грн. з ПДВ. Додатково утримується збір в Пенсійний фонд у розмірі 7,5% від вартості послуги без ПДВ. Технічна підтримка - (044)-586-45-09). Кожен, хто надішле відповідь в SMS, гарантовано отримає дисконтну картку Il Patio та шанс виграти італійську вечерю. Отже, слухайте по буднях о 18:35 запитання в програмі "Смачніссімо", відправляйте свою відповідь за допомогою SMS на номер 5730, на початку SMS обов'язково потрібно написати кодове слово "Il Patio", потім напишіть слово-відповідь на запитання. На запитання відповідай - смак Італії відкривай! В проекті "Смачніссімо" на "Радіо Люкс FM"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.11.2012 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 14 листопада було ухвалено рішення про створення Робочої групи з підготовки Звіту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2012 рік. До складу Робочої групи увійшли всі члени Національної ради, керівник апарату, а також керівники основних структурних підрозділів. Як передбачається, до 26 грудня 2012 року свої звіти мають подати до Національної ради представники регулятора в регіонах. Ці звіти мають бути розглянуті й затверджені до 18 січня 2013 року. Довідково: Відповідно до статті 16 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" Національна рада щорічно готує звіт про свою діяльність, оприлюднює його до 1 лютого наступного за звітним року та подає до Верховної Ради України і Президента України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.11.2012 Для прийняття результатів виконання робіт (послуг) із розроблення висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом України для потреб телерадіомовлення Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на своєму засіданні 14 листопада 2012 року затвердила склад Приймальної комісії. До неї увійшли: Є. Баранов - член Національної ради, голова комісії; В. Пащук - керівник апарату Національної ради; Т. Мироненко - начальник управління науково-технічного і частотного розвитку; Т. Стороженко - начальник управління бухгалтерської служби - головний бухгалтер; Д. Кардаш - заступник начальника управління науково-технічного і частотного розвитку - начальник відділу технічного контролю та регулювання мовлення, секретар комісії. Роботи виконуються відповідно до договору, укладеного Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення із Державним підприємством "Український державний центр радіочастот" 15 серпня 2012 року (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.11.2012 В ефір столичної сателітарної мережевої станції "Радіо 5 - Ретро FM" (Київ-92.4МГц, Одеса-88.5МГц, Дніпропетровськ-89.7МГц, Сімферополь-90.1МГц, Харків-90.4МГц, Маріуполь-90.4МГц, Суми-91.3МГц, Бердянськ-91.5МГц, Луганськ-91.9МГц, Красноармійськ-98.8МГц, Полтава-99.1МГц, Мелітополь-99.1МГц, Борислав-100.2МГц, Краматорськ-100.3МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Умань-100.6МГц, Луцьк-100.9МГц, Вінниця-100.9МГц, Кременчук-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Кіровоград-101.5МГц, Лисичанськ-101.5МГц, Генічеськ-101.8МГц, Феодосія-101.8МГц, Новодністровськ-101.9МГц, Хмельницький-102.1МГц, Ніжин-102.2МГц, Керч-102.2МГц, Чернігів-102.4МГц, Львів-102.5МГц, Лубни-102.6МГц, Рівне-103.0МГц, Рахів-103.1МГц, Олександрія-103.1МГц, Ровеньки-103.2МГц, Хуст-103.7МГц, Ковель-103.9МГц, Євпаторія-103.9МГц, Яремче-104.0МГц, Ульянівка-104.0МГц, Ялта-104.6МГц, Чернівці-105.0МГц, Севастополь-105.0МГц, Красногорівка-105.2МГц, Шостка-105.3МГц, Нікополь-105.4МГц, Житомир-105.6МГц, Кам'янець-Подільський-105.7МГц, Біла Церква-106.2МГц, Переліски-106.5МГц, Херсон-106.7МГц, Павлоград-107.1МГц, Ужгород-107.2МГц, Красноград-107.6МГц, Донецьк-101.6МГц, Миколаїв-106.4МГц, Запоріжжя-107.0МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) повертається гра "Забавы Ради" ("Заради забави") - для всіх, хто любить грати і вигравати! Веселі питання на грошові теми від найдотепнішого радіоведучого Жоржа Велюрова. По буднях о 18:17 робіть перший крок до свого мільйона, вигравши квитки "Лото Забава"! Взяти участь у грі просто: необхідно додзвонитися до студії "Радіо 5 - Ретро FM" за телефоном (044)-377-55-87, відповісти на запитання ведучого і отримати в подарунок 15 квитків "Лото Забава"! Якщо слухач відповість неправильно, він все одно не залишиться без подарунка і отримає заохочувальний приз - 5 квитків "Лото Забава". Хто знає, а раптом це зробить щасливчика мільйонером! Вдалої гри! Офіційні правила гри шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.11.2012 Відповідно до статті 13 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" і пункту 2.2 Інструкції про порядок здійснення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги, затвердженої рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 8 лютого 2012 року № 115 і зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 24 лютого 2012 року за № 313/20626, Національна рада затвердила План проведення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги України на перший квартал 2013 року. План проведення перевірок можна переглянути на офіційному сайті Нацради з ТРМ за цим посиланням (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.11.2012 Державна служба з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (Держпідприємництво) підтримала проект розпорядження Кабінету Міністрів "Про погодження розмірів штрафів, які можуть накладатися на телерадіоорганізації та провайдерів програмної послуги за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення". Про це повідомляє прес-служба державного органу. Проект розпорядження, розроблений Нацрадою, поділяє можливі порушення на чотири групи, окремі для провайдерів і мовників. Для одиниці виміру розмірів штрафів, як і раніше, пропонується застосувати показник мінімальної заробітної плати, розмір якої законодавчо встановлюється при затвердженні Державного бюджету України. При цьому формула для розрахунку розмірів штрафів максимально наближена до чинної Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору, оскільки використовуються однакові параметри (мінімальна заробітна плата, кількість населення, яке проживає на території розповсюдження програмної послуги). У документі передбачено обмеження щодо граничного розміру штрафів: штраф не може перевищувати розміру ліцензійного збору на момент накладання штрафу. Нацрада з питань телебачення і радіомовлення затвердила пропозиції до проекту розпорядження "Про погодження розмірів штрафів..." на засіданні 24 жовтня. Документ має погодити Кабмін. Як відомо, згідно з ч. 10 ст. 72 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" розміри штрафів встановлюються Нацрадою за погодженням Кабміну. На сьогодні розміри штрафів не встановлені, що унеможливлює застосування таких санкцій (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.11.2012 Національна радіокомпанія України відновлює багаторічну традицію створення передач циклу "Театр перед мікрофоном". У якісно новому, сучасному форматі будуть записані і створені радіоверсії знакових вистав театрів України. Як повідомляє прес-служба, матиме унікальну нагоду відкрити для себе виконавську майстерність провідних українських артистів. Розпочато радіопроект із записів вистав Київського академічного Молодого театру. Саме на цій сцені майже 100 років тому шукав нові форми і втілював свої найамбітніші ідеї визначний реформатор театру XX століття Лесь Курбас. Вже записано три постановки: "Дон Жуан" Жана Батиста Мольєра, "Сатисфакція" за п'єсою Вільяма Шекспіра "Венеціанський купець", "Сватання на Гончарівці" за знаменитою комедією Григорія Квітки-Основ' яненка. Прем'єра "Сватання" відбулася на сцені театру ще 8 серпня 1985 року. Комедію поставив Віктор Шулаков, нині її відновлено до 70-річчя від дня народження цього талановитого незабутнього митця. Зовсім скоро радіоверсія вистави вийде в рубриці "Театр перед мікрофоном - ХХІ століття". Як повідомляла "Телекритика", восени цього року вийшло друком видання "Українські обличчя кіно й театру". Книга є спільним проектом журналу "Кіно-Театр" і видавництва "Задруга". У виданні представлено 68 персоналій, серед яких Дмитро Мілютенко, Нонна Копержинська, Іван Миколайчук, Костянтин Степанков, Наталя Наум, Борислав Брондуков, Леонід Биков, Богдан Ступка, а також про майстрів, які перебувають у зеніті творчості - таких, як Федір Стригун, Богдан Козак, Михайло Голубович, Лариса Кадочникова, Богдан Бенюк, Анатолій Хостікоєв, Наталя й Ольга Сумські, Лесь і Назар Задніпровські, Ірина Дорошенко, Людмила Смородіна, Віталій Савчук та інші (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.11.2012 В рамках співпраці BBC Українa та українського радіохолдингу "Тавр Медіа" 27 листопада 2012 в ефірі головної рок-станції країни радіо "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц, Сімферополь-91.9МГц, Кременчук-92.3МГц, Суми-89.1МГц, Житомир-100.7МГц, Полтава-107.8МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Одеса-90.2МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Кіровоград-101.9МГц, Тернопіль-103.5МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Чернігів-107.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) з'явиться проект відомого радіоведучого Сєви Новгородцева "Осторожно, люди!". Програма "Осторожно, люди!", яку можна прослухати також через сайт ВВС Україна - bbc.ua - це аудіо-блоґ Сєви Новгородцева, який є частиною щоденної (від понеділка до п'ятниці), 30-хвилинної програми "БібіСєва", що виходить російською мовою. Тепер цей 4'30-хвилинний аудіо-блоґ виходитиме в мережі на усіх 25 станціях радіо "ROKS" двічі на день по буднях, - о 10:30 та 18:30 за київським часом. Сєва пояснює назву свого аудіо-блоґу так: "Перебуваючи у місті Казань, я побачив величезну іржаву вантажівку з високими бортами, на яких було написано "Обережно, люди!". Мені дуже сподобалося це формулювання, тому що воно могло звучати і як засторога, і як гуманістичний заклик. Цей напис і дав назву постійній щоденній рубриці у програмі БібіСєва. Я дуже радий, що завдяки цим чотирьом з половиною хвилинам щоденної хроніки подій у мене буде можливість напряму поспілкуватися з українськими слухачами в ефірі радіо "ROKS"". Напередодні офіційного запуску проекту, у вівторок 27 листопада відбудеться відкрите ранкове шоу "Камтуґеза" з ведучими Сергієм Кузіним та Сонею Сотник за участю Сєви Новгородцева. Програма пройде не в ефірній студії "Радіо РОКС - Україна", а на сцені столичного ресторану "Дежавю". Слухачі "Радіо РОКС - Україна" матимуть змогу поспілкуватись з легендою радіо в прямому ефірі з 9:00 до 10:00. Там же заплановане спілкування з журналістами на 11:00, одразу після ранкового шоу. Також Сєва Новгородцев проведе у Києві свою програму "БібіСєва", яка транслюватиметься на bbc.ua o18:00 за Києвом. Гостем у програмі Сєви Новгородцева стане на цей раз ведучий ранкового шоу на радіо "ROKS" Сергій Кузін. Цей спецвипуск "БіБіСєви" буде наживо транслюватися на bbc.ua, bbcrussian.com та на 25 радіостанціях мережі "Радіо РОКС - Україна" по всій Україні. Редактор BBC Українa Ніна Кур'ята: "Сєву знають мільйони українців. Я дуже щаслива з того, що сьогодні ми маємо змогу презентувати унікальні програми Сєви Новгородцева українській аудиторії на хвилях радіо "ROKS" і через bbc.ua". Директор всеукраїнської радіомережі "Радіо РОКС - Україна" та маркетинг-директор радіо холдингу "Тавр Медіа" Оксана Шавель: "Для слухачів радіо "ROKS" Сєва Новгородцев - легендарна фігура, адже багато хто саме з його програм дізнавався про історію рок-музики в часи, коли в СРСР інформація про рок-музику була практично недоступна. Почуте тоді, сьогодні стало основою нас самих. Не будь цієї можливості в той час, більшість з нас не стали б тими, ким ми є сьогодні. Цей проект - повернення до витоків рок-культури". З питань організації участі Сєви Новгородцева у телепрограмах та інтерв'ю 27-28 листопада, будь ласка, звертайтеся до: 1. BBC: Лала Наджафова, , +44 7912 583836; 2. "Радіо РОКС - Україна": Вікторія Коваль, , +38 096 440 37 06. Примітки: BBC Україна: Основним продуктом BBC Україна є Web-сайт bbc.ua, який пропонує користувачам новини, репортажі та статті, а також фотогалереї, аудіо та відео. Весь візуальний контент сайту наявний в рубриці Відео і фото. В розділі Спецпроекти можна знайти тематичні підбірки матеріалів та спеціальні проекти редакції ВВС Україна. Розділ Україна містить новини та іншу інформацію, яка стосується країни. Розділ Школа журналістики ВВС містить редакційні засади ВВС стосовно вживання неупередженої мови і стилю в репортажах для онлайну, радіо- та телевиробництва. BBC Україна є частиною Всесвітньої служби ВВС (BBC World Service). "Радіо РОКС - Україна": головна рок-радіостанція країни. Входить у медіа-портфель радіохолдингу "Тавр Медіа". Транслюється у 90-та містах України. Музичний формат: класичний рок 60-90-х років. Ядро аудиторії - чоловіки 25-50 років. Щоденна аудиторія - 7,5 мільйонів (Джерело: Інформацію надала ).
  • 19.11.2012 Традиційно, напередодні зими, Національна мережі "ХІТ FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Прилуки-97.0МГц, Олександрія-99.8МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Яремче-103.6МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Дрогобич-106.4МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, Виноградів-107.7МГц, Вознесенськ-103.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) зігріває своїх слухачок не лише позитивним настроєм, але й підносить по-справжньому теплі подарунки. Ведучі ранкового шоу "Happy Ранок" Суботіна, Сенкевич і Анатоліч, як ніхто інший, знають, яким незатишним буває ранковий холод і як приємно морозного дня закутатися у теплу шубу! Тому вони вкотре вирішили ощасливити своїх шанувальників, подарувавши їм 5 чудових натуральних шуб абсолютно безкоштовно! Вже третій рік поспіль у ранковому ефірі Суботіна, Сенкевич і Анатоліч обиратимуть власниць теплих подарунків серед слухачів, які перед цим залишили свої координати на офіційному сайті "ХІТ FM". До початку розіграшу 10 грудня це може зробити кожен, - реєстрація вже стартувала на сайті - http://www.hitfm.ua/stock/shuby! Серед безлічі учасників пощастить небагатьом щасливчикам, чиї анкети обере комп'ютер. За ходом розіграшу слухачі радіостанції зможуть спостерігати в режимі online, через пряму трансляцію зі студії "ХІТ FM". Імена 5-ти власників новеньких шуб прозвучать з 6:00 до 10:00 в ефірі шоу "Happy Ранок" 10, 11, 12, 13 и14 грудня. Коментуючи початок акції, Ольга Суботіна, ведуча ранкового шоу "Happy Ранок", каже: "Кожна жінка мріє бути красивою. Даруючи шуби своїм слухачкам, ми даємо їм можливість відчути себе такою". Інший ведучий шоу, Леонід Сенкевич, додає: "Це найбільш відкрита акція для наших слухачів, ми не вимагаємо нічого від них - ані дорогих SMSок, ані конкурсів! Все вирішує тільки щасливий випадок! Нам приємно дарувати шанувальникам подарунки просто за те, що вони з нами щоранку!". Радіостанція "ХІТ FM" входить в медіа-портфель радіохолдингу "Тавр Медіа". Станція є лідером національних і локальних рейтингів. Працює в більш ніж 100 містах України. Щоденна аудиторія - 1,5 млн. слухачів (Джерело: Інформацію надала ).
  • 19.11.2012 Майже всі державні радіокомпанії України працюють на FM-частотах, але Харківщина - серед небагатьох, які позбавлені такої можливості. Отримання FM-діапазону вирішило б багато проблем Харківського обласного радіо. Таку думку висловила в ефірі програми Харківського обласного радіо "Ранковий ексклюзив" начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. За її словами, можливість вирішити цю проблему була в 2004-2009 роках, проте попереднє керівництво області її не використовувало. Зараз ініціювати розгляд цього питання має керівництво радіокомпанії при всебічній підтримці обласної адміністрації, передає прес-служба ХОДА. "Треба якомога швидше вирішувати це питання, подавати замовлення до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, що виставляє частоти для участі в конкурсах. Якщо не підняти цей камінь, ніколи вода під нього не потече. Думаю, що час розмов минув, ми маємо згадати, що харківське радіо було першим, яке почало мовлення. Якщо ми на сьогоднішній день не перезавантажимемося, не змінимо ставлення і не вирвемося в FM-ефір, за нас цього ніхто не зробить", - вважає Вікторія Маренич (Джерело: Сайт газети "Вечірній Харків").
  • 18.11.2012 Мережа радіостанцій "MFM Station" (Донецьк-104.1МГц, Харків-90.0МГц, Мелітополь-102.2МГц, Севастополь - 103.7МГц та 73.31МГц, Чернігів-101.3МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Суми-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Зарічне-107.1МГц, Запоріжжя-107.9МГц, а також Інтернет-мовлення 32k, Інтернет-мовлення 64k AAC+ та Інтернет-мовлення 128k) із радістю повідомляє про запуск двох офіційних сторінок в соціальних мережах. Прямо зараз приєднуйтесь до "MFM Station" у "ВКонтакте" - http://vk.com/mfmukraine. Також "MFM Station" буде раде зустрічі в мережі "Facebook" - http://www.facebook.com/MFMstation. Бути в курсі останніх новин з життя улюбленої радіостанції тепер зручно і доступно кожному. Welcome! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.11.2012 Найкращий спосіб підбадьоритися із самого ранку - це пройти тест від головних "бодрячків" країни Галібіна і Свиридової - ведучих ранкового шоу "Бодрячком", що в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Лисичанськ-91.1МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Керч-102.6МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Судак-103.2МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.). Відповідайте на 10 питань та гарантовано отримуйте приз! Кожен будній день в грі "Тест на бадьорість" учасникам дається хвилина, щоб швидко, правильно і бадьоро відповісти на 10 питань. Взяти участь в грі просто: необхідно додзвонитися в студію за телефоном (044)-377-55-91 та за одну хвилину дати відповідь на 10 запитань ведучого. Переможцю дістанеться 15 квитків Лото Забава, в кожному з яких можуть виявитися мільйони! По буднях о 08:30 лови момент: грай, вигравай - влаштуй собі саме бадьорий ранок! Докладні правила акції шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.11.2012 Виграє той, хто грає! Не проґавте шанс виграти мільйони для виконання всіх своїх бажань у Новому році! З 19-го листопада по 28-ме грудня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Авторадіо - Україна" (Київ-107.4МГц, Луцьк-90.2МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Мукачеве-99.9МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Ялта-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Южноукраїнськ-102.4МГц, Шостка-102.5МГц, Миколаїв-103.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Рівне-105.7МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Суми-107.9МГц, Бердянськ-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Нікополь-101.2МГц, Кременчук-102.1МГц, Кіровоград-102.6МГц, Севастополь-102.8МГц, Маріуполь-104.0МГц, Херсон-105.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) - гра "Всегда везёт!" ("Завжди везе!") - для всіх, хто вірить в свій успіх і мріє зустріти Новий рік мільйонерами! По буднях о 8:30 в грі "Всегда везёт!" "Авторадіо - Україна" та партнер проекту - державна лотерея "Лото Забава" - дарують вам можливість виграти виконання всіх ваших найсміливіших новорічних бажань! Взяти участь у грі просто: необхідно додзвонитися до студію за телефоном (044)-377-55-83, відповісти на запитання ведучого і виграти 15 квитків "Лото Забава"! Якщо правильно відповісти на питання не вдасться, ви все одно отримаєте подарунок - 5 квитків "Лото Забава"! У кожному з них можуть виявитися мільйони на виконання ваших бажань! Виграє той, хто грає! Офіційні правила гри шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.11.2012 Вівторок, 27 листопада 2012 року увійде в життя слухачів столичної сателітарної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц, Сімферополь-91.9МГц, Кременчук-92.3МГц, Суми-89.1МГц, Житомир-100.7МГц, Полтава-107.8МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Одеса-90.2МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Кіровоград-101.9МГц, Тернопіль-103.5МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Чернігів-107.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) як особливий день! Під час ранкового шоу [КАМТУҐЕЗА] на усіх рок-фанів України чекає зустріч, яку ще 20 років тому годі було й уявити. Цього ранку в гості до Кузіна та Соні завітає легенда рок-журналістики, ведучий радіо ВВС - Сєва Новгородцев! А [КАМТУҐЕЗА] вийде в ефір не зі студії "Radio ROKS", а зі спеціально обладнаної сцени ресторану "Дежавю". Сєва приїде до Києва, щоб презентувати свою програму "Осторожно, люди!", яку вже з грудня можна буде слухати на "Radio ROKS". А 27 листопада слухайте інтерв'ю з Сєвою Новгородцевим та музику на його смак у спеціальному випуску ранкового шоу [КАМТУҐЕЗА]. Якщо ви бажаєте приєднатись до цієї події і побачити все на власні очі - реєструйтесь на спеціальній сторінці на сайті "Radio ROKS". 23 листопада з усіх учасників "Radio ROKS" випадковим чином обере 100 найбільш везучих, які і отримають запрошення на спеціальну [КАМТУҐЕЗУ], звичайно, з поміткою, +1! Про перемогу "Radio ROKS" повідомить кожного особисто. Отже, 27 листопада, з 7:00 до 10:00 приєднуйся до визначної події! Отримай шанс особисто зустрітись з легендарним радіоведучим! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.11.2012 За вагомий внесок у розвиток вітчизняного телерадіопростору, а також з нагоди професійного свята - Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення нагородила Почесною відзнакою "За розбудову телерадіоінформаційного простору України" представників телерадіоінформаційної сфери. Зокрема, нагороджено: 1. Косяченка Олександра Івановича, головного режисера студії Національної телекомпанії України "Відродження"; 2. Ляпаненка Миколу Івановича, генерального директора Полтавської ОДТРК "Лтава"; 3. Макарського Олександра Едуардовича, члена Громадської ради при Національній раді; 4. Охмакевича Миколу Федоровича, колишнього президента Державної телерадіомовної компанії України. Також за значний особистий внесок у розвиток та якісне становлення телебачення і радіомовлення, з нагоди професійного свята - Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку Почесною грамотою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення нагороджено: 1. Басій Єлизавету Анатоліївну, головного спеціаліста відділу технічного контролю та регулювання мовлення управління науково-технічного і частотного розвитку Національної ради; 2. Бондар Валентину Василівну, завідувача відділу молодіжних та дитячих програм Чернівецької ОДТРК; 3. Винокур Юлію Миколаївну, генерального директора ТОВ "TV-4", м. Тернопіль; 4. Вусик Надію Михайлівну, завідувача сектору кадрів Національної ради; 5. Захарченко Наталію Юріївну, генерального директора ТОВ ТРК "Юніон", м. Макіївка Донецької області; 6. Коржа Олексія Анатолійовича, начальника відділу експертно-нормативної роботи управління правового забезпечення Національної ради; 7. Лабунського Юрія Олександровича, голову правління Всеукраїнської асоціації операторів кабельного телебачення і телевізійних мереж; 8. Лисенко Юлію Вікторівну, завідувача сектору організаційно-аналітичного забезпечення роботи голови Національної ради; 9. Моісеєва Павла Анатолійовича, голову Громадської ради при Національній раді; 10. Найдьонову Любов Антонівну, заступника директора Інституту соціальної та політичної психології НАПН України; 11. Рудницьку Анжеліку Миколаївну, співачку, телеведучу, провідного спеціаліста-фольклориста Центру фольклору Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка; 12. Стороженко Тетяну Володимирівну, начальника управління бухгалтерської служби - головного бухгалтера Національної ради; 13. Федорову Ганну Володимирівну, головного спеціаліста відділу контролю контрольно-аналітичного управління Національної ради. Довідково: Почесною відзнакою Національної ради "За розбудову телерадіоінформаційного простору України" нагороджують відомих медіа-фахівців відповідно до Положення про Почесну відзнаку Національної ради "За розбудову телерадіоінформаційного простору України", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05.03.2012 за № 360/20673. Почесною грамотою Національної ради відзначають представників телерадіоінформаційної галузі відповідно до Положення про Почесну грамоту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 06.03.2012 за № 370/20683. Нацрада з ТРМ щиро вітає нагороджених і бажає їм нових звершень і перемог у сфері професійної діяльності (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.11.2012 Сьогодні Україна святкує День працівників радіо, телебачення та зв'язку! Як стверджують історичні факти, 88 років тому - саме 16-го листопада 1924-го року, в місті Харкові (що тоді було столицею УРСР) розпочалася історія українського радіомовлення: того дня відбулася перша офіційна радіотрансляція на території нашої держави. Ця радіотрансляція являла собою передачу вистави, яка йшла в одному з харківських клубів. Звичайно, як і все, що у ті часи існувало та діялося на території СРСР, тодішнє радіомовлення в Україні було повністю підпорядковане і підконтрольне державі. А найпершою приватною радіостанцією на території України вважають львівську радіостанцію, що з'явилася в місті Лева у тридцяті роки минулого сторіччя. Ця станція працювала у діапазоні середніх хвиль зі Львова з позивним "Lwowska Fala" ("Львівська хвиля"; власне, на її честь названа сучасна одноіменна львівська приватна радіостанція). Щоправда, і ця радіостанція не була українською на всі 100%: якщо найперша українська радіостанція представляла інтереси влади радянської, то "Lwowska Fala" була радіостанцією польською, адже на той час Галичина перебувала під владою Польщі. Однак часи змінюються, і після падіння залізної завіси в 1991-у році та відновленням незалежності української держави розпочалася нова епоха в історії Українського радіо - як державного, так і приватного. Цікаво, що перші недержавні радіостанції України, створені на початку 90-х, - одеське "Радіо ГЛАС", павлоградська "Самара", київський "РОКС", львівська "Незалежність" - у тому чи іншому вигляді існують і сьогодні. Тим часом, радіо в Україні продовжує свій розвиток - відкриваються нові станції, запускаються нові формати, впроваджуються нові технології. Радіо освоює канали космічного зв'язку й інтернет, та й звичне нам всім ефірне радіо з розвитком сучасних цифрових технологій може набути зовсім нового вигляду. І це нове радіо робити нам з вами! Зі святом вас, дорогі друзі і колеги! Щастя, успіхів та нових здобутків!
  • 15.11.2012 Працівники столичної радіостанції "Radio Nostalgie" 99FM (99.0МГц, а також Інтернет-мовлення WinAmp, Інтернет-мовлення Windows Media та Real Audio) впевнені, що всі слухачі знають, який завтра день! Вони не образяться, якщо ви забули, що 16 листопада - це День радіо! Головне, щоб ви подзвонили до студії "Radio Nostalgie" 99FM з 15.00 до 18.00 та привітали улюблену радіостанцію з цим знаменним святом. А ваші дзвінки в ефірі прийматиме чарівна Наталка Сопіт, яка повертається на "Radio Nostalgie" 99FM! А ось що Наталя готує для вас надалі, дізнаєтеся зовсім скоро! "Radio Nostalgie" 99FM чекає Ваших дзвінків за телефоном: (044)-569-4-569. Повірте, працівникам станції буде дуже приємно! (Джерело: Сторінка "Radio Nostalgie" 99FM на Facebook).
  • 15.11.2012 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 14 листопада 2012 року на виконання законодавчих норм, а саме: ст. 21, 22 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", ст. 17 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", затверджено проект нової редакції Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору України. Проект нової редакції Плану розвитку оприлюднено для громадського обговорення на сайті Національної ради. Голова Національної ради Володимир Манжосов під час розгляду цього питання повідомив, що до проекту Плану розвитку внесено всі зміни, що відбулися в сфері телерадіомовлення упродовж 2012 року та визначено нові завдання. Після громадського обговорення робоча група опрацює пропозиції, що надійдуть до регуляторного органу, та підготує остаточний проект, який буде винесено на затвердження Національної ради. Після цього документ буде передано для державної реєстрації до Міністерства юстиції України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.11.2012 Сьогодні у другій половині дня в місті Біла Церква Київської області розпочалися трансляції програм столичної музично-розважальної радіостанції "Авторадіо-Україна". Мовлення "Авторадіо-Україна" у Білій Церкві ведеться на частоті 102.3МГц. Нагадаємо, що дане частотне присвоєння ДП "ТРО "Довіра" (що працює з позивним "Авторадіо-Україна") виграло на останньому конкурсі Нацради з ТРМ 29 серпня цього року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 15.11.2012 Столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Суми-88.6МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Херсон-99.0МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, Вінниця-99.3МГц, Севастополь-100.8МГц, Павлоград-100.9МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Маріуполь-103.2МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Луганськ-104.8МГц, Кремінна-104.6МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) із радістю хоче повідомити всім своїм слухачам, а особливо - активним інтернет-користувачам про запуск нової версії сайту EUROPA PLUS Ukraine. Три найголовніших нововведення оновленого ресурсу радіостанції: 1. Плейлисти. Довгоочікувана функція. Відтепер прямо на сайті радіо "Europa Plus Україна" можна дізнатися, який трек звучав в ефірі. База плейлиста зберігається, тому завжди можна знайти трек, які грав скажімо, 3 листопада о 13:52. 2. База артистів. На оновленому сайті радіостанції доступна велика база артистів, яка постійно поповнюється. База артистів пов'язана з плейлистом, тому можна не просто подивитися, яка пісня Джастіна Бібера грає в ефірі, але й коли народився Джастін або скільки альбомів він вже записав. 3. Онлайн-трансляція. Для запуску онлайн-мовлення "Europa Plus Україна" відтепер нічого не потрібно завантажувати. Досить натиснути кнопку PLAY на сайті станції. До речі, трансляція ефіру тепер не переривається при серфінґу сайту! Welcome! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.11.2012 Ранкове шоу "Хеппі Ранок на Хіт FM", що в ефірі Національної мережі "ХІТ FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Прилуки-97.0МГц, Олександрія-99.8МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Яремче-103.6МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Дрогобич-106.4МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, Виноградів-107.7МГц, Вознесенськ-103.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.), щоранку встає о п'ятій, щоб зраночку вийти в ефір та радувати вас своїм гарним настроєм, найсвіжішими жартами, іграми та цікавинками з усього світу. Найголовніше у житті Сєнкєвіча, Суботіної та Анатоліча, авжеж, сніданок! Де ще взяти сили для вранішнього позитиву! Допоможіть ведучим улюбленого шоу снідати смачно, ориґінально та з максимальними враженнями від смаку! Поділіться рецептом свого сніданку для лицарів ранкового гарного настрою, або винайдіть рецепт для них. За це смачний партнер акції - Торгова Марка "Стожар" приготувала подарунки. Корисні. За кожен рецепт сніданку, що пролунає в ефірі, його автор отримає місячний запас олії "Стожар" (2 пляшки) та фірмову прихватку. А чотири найкреативніші - річний запас олії "Стожар" (15 пляшок), прихватку та фірмовий фартух. Щоб експериментувати і з сніданками, і з обідами, і з вечерями! Без загрози для фіґури. Нова смачна рубрика ранкового шоу - Хеппі Сніданок - виходитиме з 19 листопада до 14 грудня щоранку о 8:10. Нічогесенький такий подаруночок до Нового Року, еге ж? Спробуйте вразити рецептом ориґінального сніданку ведучих ранкового шоу, заповнивши спеціальну форму на сайті радіостанції http://www.hitfm.ua/stock/stozhar (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.11.2012 Вчора в місті Миколаїв розпочалося повноцінне мовлення "Радіо Мелодія" - наразі жителі міста вже можуть слухати програми з Києва. Частота - 99.2МГц. Нагадаємо - тестові включення передавача на цій частоті почалися 11 листопада. Протягом кількох днів в ефірі транслювався місцевий плів-лист (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 14.11.2012 Відзначайте День працівників радіо, телебачення та зв'язку України разом зі столичною сателітарною мережевою станцією Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.). DJ, телеведуча, радіоведуча найбільшої танцювальної радіостанції в Європі, дівчина з обкладинки модних журналів, яскрава й епатажна Ira Champion 16-го листопада - в ранковому ефірі програми Guten Morgen на телеканалі М1. Кожного дня ви чуєте їхні голоси з приймачів улюблених станцій, бачите їхні красиві обличчя по телевізору, насолоджуєтеся роботою або дозвіллям в мережі Інтернет, а також чуєте гудки у слухавці, і це все завдяки їм - працівникам радіо, ТБ і зв'язку. Тому Dance radio "KISS FM" пропонує вам відзначити це свято (День працівників радіо, телебачення та зв'язку України) разом з телеведучою, радіоведучою і популярною користувачкою соцмереж - Ira Champion. Вмикайте телеканал М1 у п'ятницю, 16 листопада, о 08:00 і починайте Ваш ранок з позитивом! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.11.2012 Як відомо, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення упродовж виборчого періоду не здійснювала перевірок телерадіоорганізацій. Нині розглядаються перевірки компаній, що були здійснені до початку виборчих перегонів. На засіданні 14 листопада 2012 року розглядалися результати планових і позапланових перевірок 27 ліцензіатів. У результаті за виявлені під час перевірок порушення умов ліцензій та чинного законодавства 15 компаній отримали від національного регулятора попередження. Упродовж місяця вони мають усунути порушення та подати до Національної ради звіт, завізований представником Національної ради тієї області, де веде діяльність компанія. Серед порушників: 1. МПП "ОДЕКО Захід", м.Львів; 2. ТОВ "Датагруп Медіа", м.Київ; 3. ТОВ "Дитячий канал", м.Київ; 4. ТОВ "Підлітковий канал", м.Київ; 5. ТОВ "Незалежна теле-радіо компанія "Континент", м.Луганськ; 6. ФОП Янін О.В., м.Дніпропетровськ; 7. ПП "ТРК "Діана", м.Рогатин Івано-Франківської обл.; 8. Івано-Франківське міське комунальне підприємство ТРК "Вежа", м.Івано-Франківськ; 9. ТОВ "Інформаційно-рекламна агенція "Наша лінія", м.Полтава; 10. Старовижівська районна редакція проводового радіомовлення, смт.Стара Вижівка Волинської обл.; 11. Любомльська районна редакція проводового радіомовлення, м.Любомль Волинської обл.; 12. Редакція міського радіомовлення і телебачення "Студія "Радомишль", м.Радомишль Житомирської обл.; 13. КП "Якимівське телебачення та радіо", смт.Якимівка Запорізької обл.; 14. ТОВ "Кабельмедіасервіс", м.Макіївка Донецької обл.; 15. ФОП Марченко О.Л., м.Димитров Донецької обл. Треба наголосити, що із зазначених ліцензіатів - 5 компаній проводового радіо не ведуть мовлення, і їхні ліцензії можуть бути анульовані. Так, приміром, на цьому засіданні задоволено заяву Редакції Ніжинського радіомовлення, м.Ніжин Чернігівської обл., щодо анулювання ліцензії через відсутність належного фінансування (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.11.2012 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 14 листопада було розглянуто та задоволену заяву члена Національної ради Оксани Калетник про її звільнення із займаної посади. На цей високий державний пост вона була призначена Постановою Верховної Ради України 29 червня 2010 року. Як відомо, Оксана Калетник обрана народним депутатом України у мажоритарному одномандатному виборчому окрузі № 16 у Вінницькій області (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.11.2012 Завтра, 14-го листопада, об 11.00 розпочнеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. По його закінченні за участі членів Національної ради відбудеться брифінг для журналістів, який стосуватиметься розглянутих під час засідання питань. Місце проведення брифінгу: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.11.2012 В місті Ладижин Вінницької області розпочала мовлення нова місцева радіостанція - радіо "Тодор". Станція працює на частоті 101.1МГц з власного РПЦ і входить до структури ладижинської ТРК "Тодор" (у формі ПП), що займається в місті кабельним телебаченням та Інтернет. Слоґан нової радіостанції "Радіо Тодор - радіо для успішних". Нагадаємо - частоту 101.1МГц в Ладижині компанія отримала на останньому конкурсі, що відбувся 29 серпня (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 13.11.2012 15 листопада, напередодні Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку України, телеканал Студент-TV святкуватиме рік онлайн-ефіру. Цього року телеканал оновив лого й став частиною медіаплатформи Campus Radio Ukraine / Студент-TV (http://сampusradio.univ.kiev.ua), основною метою якої є об'єднати в одному oнлайн-телерадіоефірі навчальні програми студентів багатьох шкіл журналістики в Україні, які мріють і прагнуть стати професійними телерадіожурналістами. Цими днями минає також два роки з часу заснування Campus Radio Ukraine, всеукраїнської студентської онлайн-радіостанції. До Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка з'їдуться на тренінг "Онлайн-радіо: складові успіху" студенти з 12 вищих навчальних закладів України. "Ми віримо, що Студент-TV, як і Campus Radio Ukraine, найближчим часом також стане всеукраїнським, - вважає Ганна Ренська, головний редактор медіаплатформи, - і до нас, студентів Інституту журналістики, які розпочали цей проект, приєднаються наші друзі, студенти з інших міст і реґіонів. Оскільки сьогодні світ мультимедійний, можливо ті, хто приїде на наш радіотренінг, також візьме до рук відеокамеру й створюватиме телепрограми для Студент-TV. Тренінг проведе Роман Заяць, медіаексперт, журналіст, керівник Українсько-Польської РадіоШколи. Йтиметься про ті важливі речі, які близькі всім, хто створює аудіо й відеоконтент онлайн, працює в соціальних мережах, підтримує власні блоги. А спеціалізований тренінг для студентів-телевізійників ми проведемо у квітні наступного року, куди запросимо наших партнерів з інших вищих навчальних закладів. Ці наші спільні студентські плани підтримав Фонд розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Телеканал працює із серверів компанії Турмедіа, і її генеральний директор Василь Печко також активно допомагає в розвитку нашого мовлення". Нагадаємо, презентації телеканалу Студент-TV, на якій був присутній Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олександр Курдінович, відбулася 16 листопада 2011 року (Джерело: Інформацію надала ).
  • 13.11.2012 17 листопада столична танцювальна радіостанція DJFM (Київ-96.8МГц, Сімферополь-89.3МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) і найбільший та найвеселіший бар країни VodkaBar влаштовують запальну та драйвову вечірку для студентів різного віку - "DJFM StudDANCE Night"! Тільки цієї ночі кожен студент до опівночі пред'явивши свій студентський квиток отримає знижку на бар 30%, а перші 100 красунь отримають смачний подарунок від закладу! Грають кращі треки ефіру DJFM резиденти - DJ Shked, Katya Tsaryova, а Sam MC влаштує карколомний настрій від VodkaBar! "DJFM StudDANCE Night"! Справжнісіньке свято для студентів будь-якого віку! Підтримка - головний танцювальний портал Topdj.ua (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.11.2012 Столична сателітарна мережева станція "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Сєвєродонецьк-103.3М, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Кам'янець-Подільський-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Коростень-106.8МГц, Генічеськ-106.8МГц, Чернігів-107.2МГц, Львів-91.1МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) з'явилися на "Однокласниках"! Тепер стежити за життям радіостанції, спілкуватися і ділитися інформацією можна і в цій популярній соціальній мережі. Офіційну групу радіостанції на "Однокласниках" шукайте за цим посиланням. Нагадаємо - "Русское Радио - Україна" має офіційні групи у соціальних мережах "ВКонтакте" та "Facebook", а також - власний канал на Youtube (Джерело: Група "Русского Радио - Україна" ВКонтакте).
  • 12.11.2012 Російська служба "Радіо Свобода" оновила концепцію та сайт. Про це повідомила директор служби Маша Гессен у зверненні до читачів. "Радіо Свобода", пише директор російської служби, черговий за майже 60-річну історію раз розпочинає "нове життя", намагаючись відповідати "виклику сьогодення". "Місія "Свободи" - робити те, що з тих чи інших причин не роблять існуючі у країні ЗМІ. Наше покликання - не конкурувати, проте заповнювати лакуни. У відповідності до цього принципу, на новій "Свободі" акцент робиться на тому, чого, як нам здається, не вистачає у оточуючій нас медійній дісності", - відзначила Гессен. На оновленому сайті вже з'явилися 7 нових розділів - мультимедійна щоденна хроніка "Культурный дневник" Дмитра Волчека, авторська рубрика Ольги Сєрєбряновой "Предмет разговора", у якій обговорюватимуться дискусійні питання, редакційний блог "Свободи" "Повестка дня", підкасти про сучасну Європу "Проект Европа", рубрика "Человек имеет право", блок "Радіо", де можна дізнатися розклад програм радіо, а також розділ "Свободное посещение" - аґреґатор корисних мультимедійних ресурсів, лекцій, відкритих уроків тощо. Також Гессен розповіла про розробку нових, "великих" проектів, які з'являться на головній сторінці "Свободи" приблизно за місяць. Архів "Радіо Свобода", який Гессен назвала "найціннішим з того, що ми маємо", буде доступний у форматі текстів та аудіозаписів. Доступним залишається і архів самого сайту. Маша Гессен обіймає посаду директора російської служби "Радіо Свобода" із середини вересня 2012 року. Пізніше у тому ж місяці стало відомо про звільнення інтернет-редакції ресурсу, у чому співробітники звинуватили нового керівника, проте сама Гессен заявила, що не причетна до цього рішення. Тоді ж було оголошено, що російська служба "Радіо Свобода" повністю перейде в інтернет з 10 листопада. Голова представництва корпорації "Радіо Вільна Європа" Олена Глушкова повідомляла, що таке рішення пояснюється необхідністю дотримуватися законодавства РФ. "Серед наших засновників більше 48% іноземців, таким чином, ми не маємо права продовжувати мовлення в Росії в цьому діапазоні", - пояснила пані Глушкова (Джерело: Портал "Медіаграмотність").
  • 12.11.2012 Охоплення радіо впритул наблизилися до телевізійних. За останніми даними, тижневе охоплення радіо, досягнувши рекордних 89% по Україні, лише на 7 пунктів відстає від аналогічних показників на ТБ. У Києві охоплення тижневої аудиторії також становить 89% (дані 4-й київській хвилі). Системне збільшення показників слухання радіо спостерігається з травня поточного року. У середньому показники денного та тижневого слухання збільшуються на 1,5% щокварталу. Позитивну динаміку експерти пов'язують із впровадженням нового дослідницького методу, який адекватно передає картину радіослухання в Україні і сьогодні є головним рекламним інструментом ринку. Перехід на нову систему вимірювань знизив напругу по одному з бар'єрів зростання радіоринку, переконаний Денис Сторожук, керуючий директор ZenithOptimedia Ukraine. Експерт відзначає, що зміни наблизили український ринок радіо до еталонів вимірювань європейських країн, а його дані чіткіше окреслили рекламний потенціал радіо. "Показники тижневого охоплення радіостанцій, за результатами нових досліджень, виявилися близькі до показників охоплення телеканалів - а це важливий фактор при формуванні медіа-міксу. Ще один цікавий факт - високе проникнення радіо через інтернет - дозволяє досягти аудиторію, яка віддає перевагу он-лайн перед традиційними каналами комунікації", - підкреслює Денис Сторожук. Реакція ринку на нове дослідження має позитивний характер, відзначає керівник Радіокомітету Катерина М'ясникова. "Була обрана і реалізується методика, яка за рахунок дзвінків на мобільні телефони дозволила досягти найбільш активну, але важкодоступну аудиторію. За рахунок цього нам вдалося заміряти реальні охоплення радіо, які, до нашої радості, значно вище тих, що заявлялися раніше, і стабільно зростають. Крім того, дослідження з кожною хвилею підтверджує лідерство на ринку радіо двох найбільших холдингів - ТАВР і УМХ", - уточнює пані М'ясникова. Останні тенденції ринку радіо демонструють нарощування рекламних обсягів. В цілому, радіо, за даними ВРК, показує 15% бюджетного росту, що виводить його в трійку лідерів зростання разом з інтернетом і зовнішньою рекламою в 2012 році. За даними Комунікаційного Альянсу, зростання рекламних бюджетів радіо склало 20% за останні 9 місяців. Аналітики рекламного ринку відзначають, що з новими даними працювати простіше, однак констатують, що пов'язувати збільшення охоплення аудиторії радіо із зростанням рекламних бюджетів передчасно. "Коли ми ініціювали зміну методу дослідження аудиторії радіо, у нас першочерговим завданням було отримання більш об'єктивної картини, задача в першу чергу маркетингова. Ми повинні були зміцнити віру рекламодавця в радіо як носій. І судячи з усього, це виходить, ну а зростання можна розглядати вже як наслідок тих змін, які ми почали фіксувати за охопленням аудиторії", - зазначає голова ради директорів "Тавр Медіа" Ігор Чернишов. Для самих радійників ці зміни вплинули, головним чином, на активізацію конкурентності радійного продукту в боротьбі за залучення уваги аудиторії. Судячи з останніх подій, поки явне лідерство в цьому середовищі демонструють радіостанції "Тавр Медіа", захопивши перші позиції національних і київських рейтингів. "Змагання на ринку буде гострим в будь-якому випадку, з однієї простої причини, - на ринку не з'являються нові слухачі, на ринку не з'являється якихось принципово нових рекламодавців. Боротьба за доходи триватиме з подвоєною силою, і цю боротьбу виграє той, хто зможе по новому, в цих нових умовах робити для радіослухача контент - радійний продукт, який відповідає поточному дню", - резюмує генеральний продюсер "Тавр Медіа" і "Радіо РОКС - україна" Віталій Дроздов. Радіогрупа "ТАВР Медіа" об'єднує всеукраїнські радіомережі: "Русское радио - Україна", "ХІТFM", "KISS FM", "Радіо РОКС - Україна", "MusicРадіо", "Радіо Мелодія". Частка ринку по Україні - 29,03%, сукупний охоплення аудиторії в тиждень - 6105 тисяч чоловік, Або 38,33% населення країни. Частка ринку по Києву - 20,20%, сукупне охоплення аудиторії в тиждень - 1120 тисяч чоловік, Або 55,57% населення столиці. Радіогрупа була заснована в 2004 році, директор - Ігор Чернишов (Джерело: Інформацію надала ).
  • 12.11.2012 Вчора в місті Миколаїв на частоті 99.2МГц розпочалося тестове мовлення радіостанції "Радіо Мелодія". Наразі мовлення ведеться у технічному режимі, в ефірі транслюється місцевий плей-ліст (триває налагодження передавача). Нагадаємо - дане частотне присвоєння ТОВ "ТРК "Радіо Кохання" (що представляє "Радіо Мелодія") отримало на конкурсному відборі 29 серпня поточного року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 11.11.2012 Починаючи з 10 листопада, Російська служба радіо "Свобода" представлена лише в інтернеті і мовить на коротких хвилях, повідомляє Euronews. Рішення щодо припинення мовлення на середніх хвилях у Москві ухвалене у зв'язку з новим російським законом про ЗМІ. Згідно з його новими нормами, засновником радіостанції не може виступати іноземна юридична особа, як і юридична особа з Росії, якщо частка іноземної участі в її статутному капіталі перевищує 50%. Раніше таке правило у РФ поширювалося лише на телемовлення. Щодо роботи інтернет-сайту радіо "Свобода", російське законодавство не зобов'язує мережеві видання проходити реєстрацію. Нагадаємо, саме 10 листопада сплив термін дії ліцензії радіо "Свобода", яку фінансує Конгрес США. Це призвело до змін у стратегії радіостанції і звільнень в московському бюро, де роботу втратили понад 40 осіб. Деякі з них пікетували американське посольство в Москві з проханням переглянути рішення. Як відзначала Gazeta.Ru, реорганізація радіо "Свобода" відбулася на тлі рішення держдепартаменту США про закриття в Росії відділення агентства США з міжнародного розвитку USAID. Найбільший іноземний спонсор російських некомерційних організацій USAID припинив свою роботу в РФ з 1 жовтня. Як зазачила голова представництва корпорації "Радіо "Вільна Європа"" Олена Глушкова, ці події жодним чином не пов'язані між собою, як і скорочення штату не викликане призначенням нового керівника радіо "Свобода" Маші Гессен. У найближчих планах радіо "Свобода" - посилення відеоконтенту, для чого розглядавля проект відкриття великої студії (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.11.2012 8-го листопада в дніпропетровському медіа-центрі "ДнепрПост" відбулася прес-конференція "Як виграти 5 000 гривень на турпоїздку в рамках акції "Наше Радіо у Вашому офісі". У прес-конференції взяли участь: 1. Вікторія Брила, директор центрального супермаркету канцтоварів "Акварель"; 2. Євген Креминський, директор ДФ радіогрупи УМХ; 3. Тихонова Тетяна, менеджер з туризму тураґенції ТезТур. Під час прес-конференції Євген Креминський сказав: "Наша радіогрупа УМХ проводить не першу акцію. Ми зіткнулися з такою ситуацією, коли в нашому місті склався ряд нездорових стереотипів відносно засобів масової інформації. ЗМІ сприймають як структуру що бере, просит, споживає, а не як ту, що дає, дарує і щось виробляє. Ми хочемо, щоб люди ЗМІ сприймали не як платний пейджер з прийому заявок. Дружній нам 34 телеканал уже розпочав руйнувати цей стереотип, створюючи соціально-активне та соціально-відповідальне телебачення. Компанія УМХ також працює над формуванням іміджу і розвитку соціальних проектів. З 22 жовтня по 30 листопада у Дніпропетровську проводиться нова беспрецендентна акція "Наше радіо у Вашому офісі". Учасником акції може стати колектив будь-якого підприємства нашого міста. Щоб отримати подарунки від партнерів "Нашого радіо" - мережі супермаркетів "Акварель" та туристичної аґенції Tez Tour необхідно всього лише відправити на електронну адресу заявку із зазначенням назви Вашої кампанії, адреси та телефонів офісу, імені співробітника, що відправив заявку, і продовжувати свої робочі будні, очікуючи в гості агента "Нашого радіо". Якщо під час його відвідин в офісі у фоновому режимі звучить на частоті 102.9FM "Наше Радіо" - агент без зволікання вручає призи від мережі супермаркетів "Акварель", а офіс вже може претендувати на суперприз, який буде розіграно у фіналі акції 30 листопада 2012 р. Це- сертифікат на туристичну подорож номіналом 5 000 грн від TEZ TOUR. Фотографії всіх переможців можна буде знайти на сайті http://nasheradio.ua". Вікторія Брила у свою чергу відзначила: "Компанія "Акварель" із великим задоволенням бере участь в даній акції. Ми вважаємо, що світ канцтоварів такий же яскравий, вражаючий, атмосферне, як і музика. "Наше Радіо" транслює дуже приємну, веселу музику. Канцтовари компанії "Акварель" приносять таке ж задоволення, тому ми ухвалили рішення взяти участь в цій акції". Тетяна Тихонова сказала: "Ми дуже раді бути партнерами такої масштабної акції. Наша компанія з великим задоволенням вручить подарунковий сертифікат розміром 5 000 грн, чинний на 16 напрямків, з якими працює наша компанія. Суперприз можна розділити між двома і більше людьми. Слухайте "Наше Радіо", беріть участь, вигравайте і відпочивайте з Tez Tour!" (Джерело: Сайт "ДнепрПост").
  • 9.11.2012 Таке буває тільки один раз на рік! 11-го листопада столична сателітарна мережева станція "Super Radio" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-88.6МГц, Суми-89.8МГц, Рівне-90.4МГц, Луцьк-90.6МГц, Житомир-91.1МГц, Тернопіль-91.2МГц, Умань-91.5МГц, Ужгород-91.6МГц, Севастополь-91.7МГц, Львів-91.9МГц, Вінниця-92.0МГц, Ізмаїл-92.2МГц, Кривий Ріг-99.1МГц, Кіровоград-100.0МГц, Старобільськ-100.2МГц, Черкаси-100.2МГц, Бережани-100.6МГц, Трускавець-100.6МГц, Гадяч-100.9МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернівці-101.2МГц, Маріуполь-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Путила-102.0МГц, Овруч-102.1МГц, Полонне-102.3МГц, Ялта-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц, Феодосія-102.7МГц, Краматорськ-102.8МГц, Джанкой-103.0МГц, Харків-103.0МГц, Ульяновка-103.1МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Івано-Франківськ-103.4МГц, Холми-103.6МГц, Чернігів-103.9МГц, Новий Розділ-104.1МГц, Ровеньки-104.3МГц, Буки-104.4МГц, Херсон-104.4МГц, Первомайськ-104.5МГц, Керч-104.8МГц, Хмельницький-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Совєтское-106.5МГц, Лохвиця-106.9МГц, Полтава-107.2МГц, Бердянськ-107.5МГц, Кременчук-107.7МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k. Ogg) відсвяткує свій перший день народження в прямому ефірі. А ви маєте шанс отримати свою порцію святкового задоволення і призів! З 11:00 до 15:00 телефонуйте у прямий ефір радіостанції за номером (044)-233-61-79, привітайте "Super Radio" із днем народження і насолоджуйтесь справжнім святом! 11.11 - День Народження "Super Radio"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.11.2012 "Любе дзеркальце! Скажи. Хто на світі всіх миліший?" Про що це? Ах, так, про колір волосся. Блондинки чи брюнетки? Це питання ось уже багато часу не дає спокою як прекрасній половині людства, так і сильній його половині. Столична сателітарна мережева станція "Радіо Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Сімферополь-91.5МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Луганськ-91.3МГц, Сєвєродонецьк-107.1МГц, Торез-92.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Одеса-104.3МГц, Харків-105.2МГц, Чернігів-105.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) запрошує всіх взяти участь у новому конкурсі - "Блондинки проти брюнеток"! На вас чекають ориґінальні та прикольні призи! Кожен день - футболка від "Радіо Люкс FM". А головний приз порадує всіх модниць і любительок шопінгу. Адже це сертифікат на 3000 гривень на покупку одягу в магазині Kira Plastinina. Що потрібно для того, щоб взяти участь? А ось що: 1. Додавайте на офіційний сайт "Радіо Люкс FM" свої фотографії, де видно колір вашого волосся. 2. Кожен будній день ведучі "Радіо Люкс FM" обиратимуть двох претенденток, народ голосуватиме за них і визначатиме переможницю дня. 3. Наприкінці акції залишиться 10 дівчаток з найбільшою кількістю голосів, серед яких і буде обрана головна переможниця! Її "Радіо Люкс FM" визначить шляхом голосування. З яким кольором волосся вона буде? Вирішувати вам! Терміни акції: 12.11.2012 - 07.12.2012 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.11.2012 В Україні на телебаченні, радіо та в пресі домінує російська мова, а книг українською надруковано менше половини від загального тиражу. І лише в кінопрокаті переважає українська. Такі дані аналітичного огляду "Становище української мови в Україні в 2012 році" оприлюднив 9 листопада з нагоди Дня української писемності та мови рух "Простір свободи" за сприяння інтернет-видання Texty.org.ua. Документ базується на даних статистики, соціології та власних моніторингових дослідженнях, здійснених волонтерами по всій країні. Українську мову називають рідною 2/3 громадян України, а 53% спілкуються переважно українською. Однак в незалежній Україні діють потужні чинники русифікації та формування в носіїв української мови комплексу меншовартості, відзначають автори дослідження. Найпотужнішими з цих чинників є телебачення та радіо, а значною мірою також сфера послуг і друковані видання. У прайм-тайм 8 найрейтинговіших телеканалів ("Інтер", "Україна", СТБ, "1+1", ICTV, НТН, Новий канал, Перший національний) у жовтні 2012 року лише 28% ефірного часу займають програми українською мовою, 44% - російськомовні і 28% - двомовні програми. Ці показники трохи кращі, ніж торік, коли україномовні програми становили лише 22% ефіру. Але про панування української мови в національному телепросторі говорити не доводиться. Моніторинг телеканалів здійснювався одночасно в будень, 23 жовтня, з 18 до 22 години і так само одночасно - у вихідний, 21 жовтня, з 12 до 16 години. Головним завданням був моніторинг кількості та часу звучання програм та музичних творів українською та іншими мовами. При цьому час реклами до уваги не брався і додавався до часу програми, всередині чи після якої розміщувався рекламний блок. На 6 нейрейтинговіших радіостанціях ("ХІТ FM", "Русское радио - Україна", "Радіо 5 - Ретро FM", "Радіо Люкс FM", УР-1, "Радіо Шансон") пісні українською мовою становлять лише 3,4% від загальної кількості пісень у прайм-тайм (минулого року - 4,6%). Водночас пісень російською мовою - 60% від їх загальної кількості. Моніторинг радіостанцій здійснювався у будень з 16 до 20 години. Визначався сумарний час програм та пісень українською та іншими мовами. При цьому час реклами додавався до часу програми, всередині чи після якої розміщувався рекламний блок. Російською мовою в Україні видається понад 60% сумарного тиражу газет, 83% -журналів, продається близько 87% книг (переважна частина яких - імпорт з Росії). Уперше за багато років сумарний тираж книг, що друкуються українською мовою в Україні, становить менше половини від усіх книг, надрукованих в Україні. 68% фільмів у легальному кінопрокаті дубльовані або озвучені українською, решта 32% мають українські субтитри. Серед субтитрованих фільмів більшість становлять картини російського виробництва, озвучені, відповідно, російською мовою. Автори огляду звертають увагу на те, що правове становище української мови в 2012 році катастрофічно погіршилося завдяки ухваленню закону "Про засади державної мовної політики", який "запустив процес руйнування мовно-культурного простору країни". Якщо цей закон не буде скасовано в законодавчому чи судовому порядку, хвиля русифікації і реґіональної фрагментації України ставатиме з часом все потужнішою, і загрожуватиме не лише українській мові, але й незалежності та цілісності країни (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.11.2012 Завтра о 10:00 столична сателітарна мережева станція "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Лисичанськ-91.1МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Керч-102.6МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Судак-103.2МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) разом з Джиганом відправлятиме слухачів до Угорщини! Джіган допоможе ведучим ранкового шоу "Бодрячком" розіграти путівку в Угорщину від ТМ Котнар. Переможця оберуть з числа слухачів, які зареєструвалися у проекті "Виноградний тур" і виконали всі умови (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.11.2012 "Радіокомітет" оприлюднив результати третьої хвилі вимірювання аудиторії радіо в містах 50 тис.+, що проводиться дослідницькою компанією GfK Ukraine. Середньодобове охоплення аудиторії радіо в містах із населенням понад 50 тис. осіб зросло на 1,7% і становить 67%. Такі дані третьої хвилі дослідження аудиторії радіо, що проводить компанія GfK Ukraine, оприлюднило індустріальне об'єднання "Радіокомітет". За даними дослідників, кількість українців, які контактували з радіо хоч раз на тиждень, зросла на 2% і становить 89%. Загальний рейтинг радіо збільшився на 0,1% і дорівнює 12,6%. "Однак ця зміна не є статистично значущою", - говорить провідний спеціаліст з розміщення реклами на радіо та у пресі РА "Медіаком Україна" Ігор Романенко. Натомість у загальнонаціональному рейтингу радіостанцій відбулись деякі ротації. Так, на середину жовтня його очолює "Русское радио - Україна", а лідер минулої хвилі - "ХІТ FМ" - із незначним відривом займає друге місце. "Радіо 5 - Ретро FМ" зберігає свою третю позицію, "Радіо Люкс FМ" - четверту. Помінялися місцями в рейтингу Dance radio "KISS FM" і "Наше радіо", а також "Авторадіо Україна" й "Радіо Мелодія". На графіках не відображено рейтингів категорії "Інше" та "Не знаю". З-поміж іншого приховано рейтинги таких мереж, як "Радіо Шансон" і "Радіо Шарманка" з Business Radio Group, Першого каналу Національного радіо (УР-1) та "Радіо Ера FM". Середня тривалість слухання радіо в містах 50 тис.+ упродовж доби, за даними дослідження, становить 4 години 32 хвилини. При цьому найбільше часу радіо приділяють слухачі, які мешкають у центрі (4 год 45 хв) та на сході країни (4 год 44 хв). За даними GfK, найвищий рейтинг слухання радіо, як і раніше, спостерігається на роботі з 9:00 до 18:00. Причому з 12:00 до 13:00 він сягає свого піку. Відповідно, рейтинг слухання радіо вдома вищий, ніж деінде в періоди з 6:30 до 8:30, а потім - з 18:00 до 24:00 години. Слухання радіо в авто є стабільним впродовж усього дня з 8:00 до 20:00 години. "На час проведення дослідження припала вагома частина передвиборної кампанії. У цей період особливо актуальною для рекламодавців була висока лояльність радіослухачів до реклами. Якщо з початком рекламного блоку на ТБ, близько 30% телеглядачів стабільно перемикають канали, то радіореклами намагаються уникнути лише 14% українців", - зазначає координатор "Радіокомітету" Віталій Гордузенко. Дослідження Radio Research проводиться компанією GfK Ukraine методом комп'ютеризованого телефонного опитування за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення індустріального об'єднання "Радіокомітет". Опитування проводиться серед мешканців міст "50 тис.+" віком 12-65 років. Обсяг вибірки становить 11 183 респондента. Третя хвиля дослідження по Україні проводилась 6 серпня - 14 жовтня 2012 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.11.2012 Програми столичної сателітарної мережевої станції "Русское радио - Україна" зазвучали в місті Генічеськ Херсонської області. Мовлення "Русского Радио - Україна" в Генічеську розпочалося 5-го листопада і ведеться на частоті 106.8МГц. Генічеськ - районний центр на південному сході Херсонської області, місто з населенним 21500 чоловік. Таким чином, в мережі мовлення "Русского Радио - Україна" 42 передавачі і 111 міст в зоні впевненого прийому (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 7.11.2012 У зв'язку зі зверненнями компаній щодо зняття санкції "оголошення попередження" Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки шести ліцензіатам: 1. ТОВ "ТК "Атлант-СВ", м.Сімферополь, АР Крим; 2. Чернівецькій ОДТРК, м.Чернівці; 3. ТОВ Незалежна ТРК "ІРТА", м.Луганськ; 4. ТОВ "ТРК "ЕфіКом", м.Долина Івано-Франківської обл.; 5. ТОВ "Радіо "Нова", м.Нововолинськ Волинської обл.; 6. ТОВ ТРК "Західтелесервіс", м.Львів. Довідково: Відповідно до Положення про скасування санкції "оголошення попередження", застосованої Національною радою за порушення умов ліцензії та законодавства України телерадіоорганізаціями і провайдерами програмної послуги, ліцензіат має право подавати заяву про скасування санкції "оголошення попередження" за умови: якщо він не оскаржує або не оскаржив рішення Національної ради, яким оголошено попередження, у судовому порядку; якщо ліцензіат не є системним порушником умов ліцензії та чинного законодавства; якщо ліцензіатом вчасно надано звіт та матеріали, що підтверджують усунення порушень умов ліцензії або законодавства України. За результатами проведеної перевірки регулятор або скасовує санкцію, або ні (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.11.2012 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення нагадує мовникам, що 24 листопада відзначатиметься День пам'яті жертв голодоморів і політичних репресій. Регулятор звертає увагу на необхідність внесення відповідних змін до сіток мовлення телеканалів і радіостанцій. При плануванні програм і передач на цей день Нацрада рекомендує керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженими Національною радою 08.02.2012 рішенням № 116 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23.02.2012 за № 286/20599), з урахуванням змін, внесених 29.05.2012 рішенням № 812 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 20.06.2012 р. за № 1013/21325). Правила зобов'язують мовників у день пам'яті: а) оформити ефірний час без розміщення міжпрограмних заставок мажорного звучання або з використанням міжпрограмних заставок мінорного звучання; б) припинити трансляцію комедійних фільмів, розважальних та музично-розважальних передач, концертно-видовищних передач, теле- і радіовікторин, передач на замовлення та музичних творів мажорного звучання; в) утриматись від трансляції рекламних роликів, а також анонсів, що містять елементи шоу, розваг та еротики; г) поширювати в ефірному часі інформацію про день трауру (скорботи, жалоби) та день пам'яті (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.11.2012 Столична сателітарна мережева станція "Просто Раді.О" (Київ-102.5МГц, Житомир-104.9МГц, Дніпропетровськ-105.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) і львівська регіональна мережева станція "Львівська хвиля" (Львів-100.8МГц та 66.26МГц, Горішня Вигнанка-105.9МГц, а також Інтернет-мовлення) вирішили помінятися ранковими шоу. Причиною цього став традиційний "Український четвер" на столичному "Просто Раді.О". Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" із посиланням на згадані вище радіостанції. 8 листопада ведучі "Просто Раді.О" Ярослав Лодигін і Данило Хомутовський вестимуть ранкову програму "Все й одразу" на "Львівській хвилі", ведучі якої Володко Лучишин та Андрій Великий вестимуть "Ранкове шоу" на "Просто Раді.О". За інформацією "Львівської хвилі", це вперше в історії українського FM-простору радіостанції обмінюються своїми головними шоу. "Український четвер" - ініціатива "Ранкового шоу" на "Просто Раді.О", спрямована на підтримку української мови. Раніше в рамках "Українського четверга" ведучі "Просто Раді.О" і "Львівської хвилі" влаштовували радіомости, спілкувалися в прямому ефірі обох радіостанцій. Свій нинішній обмін вони називають актом солідарності. "На минулому тижні я був з ефіром у Харкові, - каже Ярослав Лодигін, - там теж вирішили нас підтримати. Ну а в цей четвер ми поїдемо тестувати наші знання мови туди, де їх популяризувати не потрібно". "Для ведучих цей день, в першу чергу, весела і цікава гра. У багатьох людей виникає страх української мови. "Я не вмію говорити. Як відреагують родичі та друзі?" Але від цих "стопів" дуже просто звільнитися. Ведучі спостерігають за реакцією людей, весь день проходить у формі квесту, цікавої гри. Ця гра змушує людей більше посміхатися, відкривати себе та своїх друзів з нового боку. А головне - українською мовою дуже складно сваритися, така вже в неї природа. Тож мовне питання об'єднує", - заявляють на "Просто Раді.О" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.11.2012 11-го листопада у Франкфурті-на-Майні (Німеччина) пройде щорічна церемонія вручення премій MTV EMA 2012. У цьому році лідерами за кількістю номінацій на премію Europe Music Award-2012 стали Ріанна і Тейлор Свіфт. Ріанна претендує на шість нагород, а Свіфт може виграти п'ять премій. За чотири номінації отримали Кеті Перрі та канадський співак Джастін Бібер. Ведучою церемонії стане Хайді Клум. На EMA виступлять No Doubt, Muse, The Killers, Pitbull, Тейлор Свіфт, Alicia Keys, Carly Rae, Rita Ora, Psy та інші зірки! Столична сателітарна мережева радіостанція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Суми-88.6МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Херсон-99.0МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, Вінниця-99.3МГц, Севастополь-100.8МГц, Павлоград-100.9МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Маріуполь-103.2МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Луганськ-104.8МГц, Кремінна-104.6МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) відправляє у Франкфурт власного кореспондента Женю Кедрову! Модельне минуле і радійно-ефірне сьогодення ведучої "Let's Go! Шоу" обіцяє феєричні і суперексклюзівні прямі включення з MTV EMA! На слухачів радіо "Europa Plus Україна" чекають бекстейджі, червоні доріжки, зіркові гості та глядачі, фаворити і аутсайдери одного з найгучніших і найпрестижніших заходів музичного світу! Не проґавте! 10-го і 11-го листопада, о 11:30 і 17:30, а також у понеділок, 12-го листопада, ексклюзивні прямі включення з MTV EMA 2012! До речі, на слухачів радіо "Europa Plus Україна" чекає ще один сюрприз: у понеділок на один день співведучим Влада Анфімова в "Let's Go! Шоу" стане спеціальний зірковий гість! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.11.2012 Такого ще не було! Дві українські FM-радіостанції обміняються своїми головними програмами - ранковими шоу! Столична сателітарна мережева станція "Просто Раді.О" (Київ-102.5МГц, Житомир-104.9МГц, Дніпропетровськ-105.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) і львівська мережева станція "Львівська Хвиля" (Львів-100.8МГц та 66.26МГц, Горішня Вигнанка-105.9МГц, а також Інтернет-мовлення) вирішили помінятись ранковими шоу. Причиною цього став уже тепер традиційний "Український четвер" на столичному "Просто Раді.О". Спрямована на підтримку української мови ініціатива "Ранкового шоу" на "Просто Раді.О" знайшла миттєву підтримку у ведучих вранішньої програми "Все й Одразу" на "Львівській хвилі". Це перетворилося у своєрідні четвергові радіомости, коли спілкування ведучих обох радіостанцій транслювалося у прямому ефірі обох радіостанцій. А наступний крок є безпрецедентним актом солідарності. Вперше в історії українського FM-простору радіостанції обмінюються своїми головними шоу. Відтак, у четвер, 8 листопада, ведучі київсього "Просто Раді.О" Ярослав Лодигін і Данило Хомутовський вестимуть ранковий ефір на "Львівській Хвилі", а Влодко Лучишин і Андрій Великий поїдуть зі Львова попрацювати у столичному ефірі. Виявляється, питання української мови справді об'єднує. Якщо не політиків, то, принаймні, радійників (Джерело: Група радіо "Львівська хвиля" ВКонтакте).
  • 6.11.2012 Завтра, 7-го листопада, об 11.00 розпочнеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. По його закінченні за участі членів Національної ради відбудеться брифінг для журналістів, який стосуватиметься розглянутих під час засідання питань. Місце проведення брифінгу: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.11.2012 Нідерландські радіостанції "Classic FM", "Sky Radio 101FM" та "Radio Veronica" відтепер можна слухати з сателіта "Astra 3B", 23.5°E (частота - 11.914ГГц, поляризація - горизонтальна, символьна швидкість - 27500, FEC-3/4). Всі три станції входять до нідерландського радіо-холдингу "Sky Radio Group". Радіо "Classic FM", як це зрозуміло з назви, транслює у своєму ефірі класичну музику. Формат "Sky Radio 101FM" - AC (Adult Contemporary), станція транслює неагресивну поп-музику для дорослих. А в ефірі "Radio Veronica" лунають лише справжні рок- та поп-хіти - починаючи з 80-х до сьогодні. Сама назва "Radio Veronica" є досить знаковою для нідерландського та й взагалі європейського радіо: під таким позивним у 60-ті - 70-ті роки працювала одна з найвідоміших "піратських" СХ-радіостанцій, що мовила з корабля, який дрейфував поблизу узбережжя Нідерландів. Сучасне ж "Radio Veronica" існує з 2003-го року. Досі усі три станції - "Classic FM", "Sky Radio 101FM" та "Radio Veronica" - були доступні на сателіті "Astra 1M", 19.2°E (частота - 12.344ГГц, поляризація - горизонтальна, символьна швидкість - 27500, FEC-3/4). Наразі вони продовжують мовлення на цьому сателіті. Однак, швидше за все, після закінчення перехідного періоду станції продовжуватимуть мовлення лише за новою "космічною пропискою" - на сателіті "Astra 3B" (Власна інформація).
  • 6.11.2012 Нідерландська джазова сателітарна радіостанція "Arrow Jazz FM" змінює свій позивний. Починаючи з 4-го листопада станція працює як "Sublime FM". Разом зі зміною назви станція трохи змінила свою програмну концепцію. Відтепер в її ефірі окрім джазу лунатиме музика у стилі soul, latin та lounge. Зміни мають розширити цільову аудиторію радіостанції. Відповідно змінилася адреса офіційного сайту радіостанції - відтепер його можна знайти за посиланням http://www.SubLimefm.nl. В Україні програми станції можна слухати на сателіті "Astra 3B", 23.5°E (частота - 11.914ГГц, поляризація - горизонтальна, символьна швидкість - 27500, FEC-3/4), а також в Інтернеті - на офіційному сайті "Sublime FM" через спеціальний пленер - http://www.sublimefm.nl/player (Джерело: Портал "Adformatie").
  • 6.11.2012 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення інформує. Напередодні святкування професійного свята Дня працівників радіо, телебачення і зв'язку, що відзначається 16 листопада, та урочистої церемонії нагородження переможців Національної телевізійної премії "Телетріумф", яка відбудеться цього року 30 листопада в Національному палаці мистецтв "Україна", активізували свої маніпулятивні схеми телефонні шахраї. Вони телефонують до керівників телерадіоорганізацій, провайдерів програмної послуги, представників Національної ради в областях і вимагають переказати кошти на заходи, які нібито проводяться під егідою цього державного органу. Національна рада нагадує всім працівникам телерадіоінформаційної сфери про обачність та звертає увагу на те, що не проводила і не проводить жодних масових заходів (святкових концертів, вистав, урочистих зібрань та інших акцій) із залученням фінансових коштів від телерадіоорганізацій та інших ліцензіатів Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.11.2012 6 листопада Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект №11121 про внесення зміни до статті 8 закону "Про рекламу" щодо заборони рекламувати ціни в іноземній валюті. 266 народних депутатів підтримали рішення за основу і в цілому. За законом інформація про ціни на товари, тарифи і послуги, наведені в рекламі, яка розміщується чи розповсюджується на території України, має зазначатися виключно у гривні. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Кабінет Міністрів зареєстрував цей законопроект у парламенті 30 серпня. 24 вересня це законопроект підтримав профільний Комітет з питань свободи слова та інформації. Як писала газета "Коммерсантъ. Украина", аналогічну норму ухвалив у 2007 році російський уряд. Спочатку російський закон передбачав штрафи до 460 тисяч рублів ($14,3 тисяч) за порушення цієї норми, але у фінальній версії згадку про штрафи виключили. Тим не менш санкції за невиконання закону до бізнесу застосовували. Експерти передбачають, що уряд таким чином намагається підтримати національну валюту. В іноземній валюті ціни зазвичай вказують при продажу нерухомості, автомобілів або туристичних путівок. Відмовитися від використання іноземної валюти в рекламі компаніям буде неважко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.11.2012 Святкування 10-тиріччя столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) триває. 16-го листопада Richard Durand і вітчизняні резиденти радіо з танцями відіграють на святкуванні Дня Студента у Львові в рамках ювілею KISS FM X CLUB YEARS. День Студента мешканці та гості одного з найкрасивіших міст України відсвяткують голосно і по-європейськи круто! Адже основним гостем мега-вечірки KISS FM X CLUB YEARS на День Студента у Львові виступить зірка електронної музики RICHARD DURAND (Річард Дюранд) - голландський ді-джей і продюсер, протеже Tiesto і постійний учасник списку DJ Mag Top 100. Музичну підтримку європейській зірці нададуть резиденти Dance radio "KISS FM" - Smart Apes, Buy One Get One Free, Burzhuy, Bald Brothers і Tigran Oganezov. Святкуйте 16 листопада разом з найкращим танцювальним радіо - Dance radio "KISS FM"! Де: м.Львів, велотрек СКА. Хто: RICHARD DURAND, Smart Apes, Buy One Get One Free, Burzhuy, Bald Brothers, Tigran Oganezov, Gooch Brown. Коли: 16-го листопада, початок о 20:00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.11.2012 Телеведуча, DJ, радіоведуча найбільшої танцювальної радіостанції в Європі - столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.), дизайнер і епатажна Ira Champion взяла участь у розважальній програмі "Вайфайтери" на телеканалі ТЕТ. Професійні телеведучі, зірки шоу-бізнесу і просто талановиті інтернет-серфери знайдуть в Інтернеті найцікавіші, найскандальніші, незвичайні, смішні новини та ролики і про все розкажуть вам. Вони не лізуть за словом у кишеню, а іноді можуть і прибрехати, адже в битві за фоллоуверів - всі засоби хороші. Не проґавте у четвер, 8-го листопада, о 16:40 - Ira Champion у програмі Вайфайтери (телеканал ТЕТ) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.11.2012 У ніч на 3 листопада відбулася незвичайна клубна мега-вечірка "KISS FM CLUB X YEARS", присвячена ювілею столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.). Головна особливість цієї події полягала у тому, що такого роду івент вперше пройшов одночасно більш ніж в двадцяти клубах України! Генеральний продюсер найбільшого в Європі dance-radio Антон Цеслик вирішив відзначити ювілей свого головного дітища масштабно як ніколи. Після грандіозного автопробігу (найбільшого в історії танцювальної музики в Україні) і першого в Україні виступу модного ді-джея Avicii в жовтні, вітчизняне радіо з танцями зробило своїм слухачам ще один чудовий подарунок. 3-го листопада в єдиному ритмі танців злилися всі, хто живе музикою повнолітнього радіо - від Києва до Сімферополя, від Ужгорода до Луганська. Одночасно в десятках міст мовлення радіостанції пройшла масштабна мега-паті в рамках клубного святкування ювілею Dance radio "KISS FM". Мільйони українців просто тріумфували від цієї неймовірної події, першої у своєму роді в танцювальній історії України. Адже танцювальне радіо приїхало в міста, де його слухають і люблять. Для шанувальників радіостанції Dance radio "KISS FM" її резиденти і відіграли свої святкові сети. І фанати якісної музики всю ніч танцювали по всій країні (нехай і в різних її точках) одночасно! Хтось відривався в одному з нічних закладів свого міста, хтось - слухаючи прямі включення. Тієї прохолодної осінньої ночі всіх, хто так і не зміг вибратися в клуб, зігрівав сайт kissfm.ua. Радіостанція організувала на своїй офіційній сторінці в мережі пряму відео-трансляцію з місць подій. Тому відвідування більшості вечірок в рамках "KISS FM CLUB X YEARS" було віртуально доступне кожному бажаючому. Люди просто заходили на сайт, вибирали місто, дивилися і танцювали разом з усією клубної країною! Радіостанція Dance radio "KISS FM" в черговий раз довела свою першість у всьому - в музиці, в масштабах та івентах, в умінні святкувати широко і гучно. А також довела, що першим, і найголовнішим, для радіо з танцями був, є і завжди залишиться, Він - слухач! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.11.2012 Після ухвалення закону "Про засади державної мовної політики" в теле- та радіоефірах збільшилася трансляція російськомовної реклами, а також удвічі зменшився обсяг ведення програм українською мовою трьох радіокомпаній. Про це повідомила Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення на запит "Тиждень.ua". Нацрада повідомила, що в результаті моніторингів загальнонаціональних теле- та радіоканалів у березні та жовтні цього року щодо обсягів мовлення українською та іншими мовами простежується, що в ефірі теле- та радіоканалів почали транслювати російськомовну рекламу. "Якщо на телеканалах обсяг такої трансляції є незначним (менше 1% від загального обсягу всієї реклами), то на радіоканалах цей процес має більш активний характер (до 15% від загального обсягу реклами на окремих радіоканалах). До останнього часу в ефірі загальнонаціональних мовників розміщувалась виключно україномовна реклама, як того вимагало законодавство", - повідомляє Нацрада. Прийняття мовного закону призвело до зменшення обсягів ведення радіопрограм українською мовою у два рази і більше в ефірі трьох загальнонаціональних радіокомпаній. "Решта радіокомпаній зберігають обсяги ведення українською мовою на рівні своїх ліцензійних вимог (до 75% ведення програм українською мовою)", - зазначається у відповіді Нацради. Попри це загальний обсяг ефірної трансляції україномовних програм на телебаченні (особливо з урахуванням субтитрування) майже не змінився, зазначається в повідомленні. "Станом на жовтень 2012 року збільшення обсягів трансляції російськомовних програм відбувається за рахунок припинення субтитрування. Половина загальнонаціональних телекомпаній припинили субтитрування своїх програм, які транслюються з озвученням російською мовою", - зазначає Нацрада. Нагадаємо, закон "Про засади державної мовної політики" було ухвалено 3 липня в редакції першого читання. Президент Віктор Янукович підписав цей закон 8 серпня. Закон передбачає, що мовники визначають мову програм на власний розсуд. Відтак, Національна рада вилучила графу про мови з ліцензійної документації. Після цього низка телерадіокомпаній переоформили свої ліцензії, вилучивши графу "Мова". Президент зібрав спеціальну робочу групу, яка вже розробила проект змін до закону. Зокрема, вона пропонує відновити частку української мови в загальнонаціональному ефірі на рівні не менше 75% (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 5.11.2012 Прес-тур річкою Сейм здійснили представники друкованих та електронних засобів масової інформації Курської, Бєлгородської, Орловської областей Російської Федерації та Сумської області України. Його маршрут пролягав до міста Курчатове, де розміщується Курська атомна електростанція. За круглим столом обговорено питання екологічної безпеки, пов'язані з охороною і збереженням водних ресурсів. Частина з них стосувалася реалізації угоди між двома країнами про спільне використання і збереження транскордонних природних об'єктів. Журналісти поділилися досвідом висвітлення цього актуального питання та визначили пріоритетні напрями реалізації порушених проблем на шпальтах газет, у місцевому телерадіоефірі. У місті Рильську учасники прес-туру обговорили питання координації висвітлення в ЗМІ співпраці між прикордонними областями щодо розвитку економічного потенціалу та розбудови територій. Результатом цієї зустрічі стане розробка спільного проекту взаємодії між прикордонними журналістськими організаціями на наступний рік. Передбачається обмін газетними й телерадіоматеріалами, проведення двосторонніх нарад і прес-конференцій, тематичних семінарів за участі представників регіональних структур прикордонної інтеграції на обласному й районному рівнях. Редактор Путивльського районного радіомовлення Анатолій Луговський, який серед інших представників репрезентував Сумську область у цій творчій подорожі по Сейму, глибоко переконаний, що подібні зустрічі корисні для обох сторін. У цьому контексті, - вважає він, - журналісти є своєрідними послами доброї волі, що розвивають співпрацю між прикордонними областями двох держав та дружні добросусідські відносини (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.11.2012 Кажуть, що для того, аби відносини не приїдалися, потрібно не переставати вивчати свою другу половинку... Знавці сімейних відносин Галібін і Свиридова - ведучі ранкового шоу "Бодрячком", що в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Лисичанськ-91.1МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Керч-102.6МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Судак-103.2МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.), щоранку влаштовують для закоханих "Паспортний контроль". Спочатку ведучі опитують одну половинку пари, потім ті ж задачки - питання задають другій половинці, а призи отримує та парочка, у якої відповіді збігаються! "Паспортний контроль" на "Нашому Радіо" - по буднях о 9:25. Партнер проекту - ТM Щедрий ДАР (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.11.2012 Сьогодні - Париж, завтра - Амстердам, післязавтра - хто знає!? Відкрийте свою Європу! Почуйте улюблену музику кожної країни, дізнайтеся нове про сусідів по континенту! Столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Суми-88.6МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Херсон-99.0МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, Вінниця-99.3МГц, Севастополь-100.8МГц, Павлоград-100.9МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Маріуполь-103.2МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Луганськ-104.8МГц, Кремінна-104.6МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) і ТМ Finsbury пропонують вам вирушити у віртуальну подорож по Європі не туристичними, а музичними маршрутами разом з програмою "Eurochart"! По буднях о 12:30 та 18:30 в "Eurochart" - пісні, які задають напрям і стають світовим стандартом у світі музики, актуальні музичні тенденції, і трійка кращих треків зведеного хіт-параду однієї з європейських країн! "Eurochart" на радіо "Europa Plus Україна"! Актуально. Музично. По-європейськи. Кожен день - в центрі кращих музичних уподобань Європи! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.11.2012 Цілий рік вони писали пісні і випускали альбоми, знімали відео і вирушали у світові турне. Хто з них став справжнім відкриттям року? Чий хіт підкорив вершини світових чартів і серця мільйонів слухачів? Яка пісня гідна потрапити в список найкращих пісень 2012 року? Настав час підбити підсумки! 31 грудня з 14:00 до 16:00 в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Суми-88.6МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Херсон-99.0МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, Вінниця-99.3МГц, Севастополь-100.8МГц, Павлоград-100.9МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Маріуполь-103.2МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Луганськ-104.8МГц, Кремінна-104.6МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) прозвучать 40 найкращих пісень року за версією слухачів радіо "Europa Plus Україна" - "ЄвроХіт Top 40"! Голосуйте за своїх фаворитів! З 5-го листопада по 30-те грудня щодня по буднях обирайте найбільш гідну, на вашу думку, пісню з представленої трійки. Яка з них більше інших гідна підсумкового хіт-параду? Проголосуйте на офіційному сайті радіо "Europa Plus Україна" або надішліть SMS-повідомлення на номер 7067 (перше слово Європа) з ім'ям виконавця. Послуга надається для повнолітніх абонентів ПрАТ "МТС", мережі Київстар. Тариф у гривнях з урахуванням ПДВ. Додатково утримується збір до Пенсійного фонду у розмірі 7,5% від вартості послуги без урахування ПДВ. Тариф у гривнях згідно обраного абонентом тарифного плану. Послуга надана при технічній підтримці контент-провайдера ТОВ "Агрегатор Мобільного Контенту". Телефон підтримки (044)-461-00-81. Підсумок кожного дня голосування підбиватиметься по буднях о 19:30! Приєднуйся до складання списку 40 найкращих композицій 2012 року! Слухайте напередодні свята найяскравіші композиції, що вам запам'яталися і полюбилися! 31 грудня з 14:00 до 16:00 "ЄвроХіт Top 40" - найкращі пісні року за версією слухачів радіо "Europa Plus Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.11.2012 Автомобіль - це добре, а їхати в улюбленій автівці з гарним настроєм - ще краще! Поділіться веселим жартом в автотему і виграйте приз! З 5-го листопада столична сателітарна мережева станція "Авторадіо Україна" (Київ-107.4МГц, Луцьк-90.2МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Мукачеве-99.9МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Ялта-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Южноукраїнськ-102.4МГц, Шостка-102.5МГц, Миколаїв-103.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Рівне-105.7МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Суми-107.9МГц, Бердянськ-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Нікополь-101.2МГц, Кременчук-102.1МГц, Кіровоград-102.6МГц, Севастополь-102.8МГц, Маріуполь-104.0МГц, Херсон-105.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) та партнер проекту - ТМ "Горілочка" відкривають гарячу лінію з прийому веселих жартів, приказок і крилатих фраз на автомобільну тему - "Алло, Гараж!". Наприклад, чи знаєте ви, що 90-60-90 - це проїзд в місті повз даішника! А якщо вірити спідометру, то автомобіль ВАЗ 2106 стоїть на місці зі швидкістю 20 км / год! "Чайники" і блондинки, Запорожці і Мерседеси, СТО і даішники - головне, щоб було смішно і по-автомобільному! Надсилайте свої жарти в автотему на SMS-портал 7067, перше слово АВТО. Послуга надається для повнолітніх абонентів ПрАТ "МТС", мережі Київстар. Тариф у гривнях з урахуванням ПДВ. Додатково утримується збір до Пенсійного фонду у розмірі 7,5% від вартості послуги без урахування ПДВ. Тариф у гривнях згідно обраного абонентом тарифного плану. Послуга надана за технічної підтримки контент-провайдера ТОВ "Агрегатор Мобільного Контенту". Телефон підтримки (044)-461-00-81. Найвеселіші фрази читайте на сторінці "Авторадіо Україна" у соціальній мережі Facebook і слухайте в ефірі об 11:20, 12:20 і 16:20! А по буднях о 9:40 ведучі ранкового ефіру "Авторадіо Україна" Ігор Ларін і Катя Соловйова обиратимуть найсмішнішу "фразу дня" і вручатимуть її автору подарунок від ТМ "Горілочка"! З 5-го листопада на "Авторадіо Україна" - "Алло, Гараж"! Жарти в автотему! Офіційні правила гри шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.11.2012 Столична сателітарна мережева станція "Авторадіо Україна" (Київ-107.4МГц, Луцьк-90.2МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Мукачеве-99.9МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Ялта-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Южноукраїнськ-102.4МГц, Шостка-102.5МГц, Миколаїв-103.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Рівне-105.7МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Суми-107.9МГц, Бердянськ-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Нікополь-101.2МГц, Кременчук-102.1МГц, Кіровоград-102.6МГц, Севастополь-102.8МГц, Маріуполь-104.0МГц, Херсон-105.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) представляє гру "Автофан". Станьте Автофаном, виграйте комплект зимових шин та інші чудові подарунки! З 5-го по 9-те листопада дорогами Києва колеситиме FUN-автівка з подарунками! Знайдіть її, і щойно ведучий оголосить про початок розіграшу, додзвоніться за номером, який буде вказано на задньому склі автівки! Щасливим власником комплекту зимової ґуми та інших подарунків можете стати саме ви! Якщо ж ви - не мешканець столиці, ви також не залишитеся без подарунків! Надсилайте SMS-повідомлення на номер 7067, перше слово АВТО, потім місто, звідки ви і, звичайно ж, розмір шин! Послуга надається для повнолітніх абонентів ПрАТ "МТС", мережі Київстар. Тариф у гривнях з урахуванням ПДВ. Додатково утримується збір до Пенсійного фонду у розмірі 7,5% від вартості послуги без урахування ПДВ. Тариф у гривнях згідно обраного абонентом тарифного плану. Послуга надана за технічної підтримки контент-провайдера ТОВ "Агрегатор Мобільного Контенту". Телефон підтримки (044)-461-00-81. Не проґавте розіграш: кожен будній день, о 17:30, 18:30 та 19:30 серед усіх, хто надіслав SMS-повідомлення, розігруватимуться комплекти зимової ґуми (шини надає ТОВ "Асканія Авто"). Зимові автошини, сертифікати на мийку і поліровку, сертифікати мережі ресторанів "Мафія" - подарунків вистачить на всіх! Автофани "Авторадіо Україна" - об'єднуйтеся! З 5-го по 9-те листопада на "Авторадіо Україна" - АВТОFUN! Офіційні правила гри шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.11.2012 До аудиторії столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Мелодія" долучилися мешканці міста Ніжин Чернігівської області. Мовлення станції у цьому місті почалося днями, і ведеться на частоті 104.1МГц. Нагадаємо, ТОВ "ТРК "Радіо Кохання" (що працює з позивним "Радіо Мелодія") отримало дане частотне присвоєння на конкурсному відборі, що відбувся наприкінці серпня поточного року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 4.11.2012 Ви впевнені в собі настільки, щоб постати на публіці без макіяжу? Тоді новий конкурс від столичної сателітарної мережевої станції "Радіо 5 - Ретро FM" (Київ-92.4МГц, Одеса-88.5МГц, Дніпропетровськ-89.7МГц, Сімферополь-90.1МГц, Харків-90.4МГц, Маріуполь-90.4МГц, Суми-91.3МГц, Бердянськ-91.5МГц, Луганськ-91.9МГц, Красноармійськ-98.8МГц, Полтава-99.1МГц, Мелітополь-99.1МГц, Борислав-100.2МГц, Краматорськ-100.3МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Умань-100.6МГц, Луцьк-100.9МГц, Вінниця-100.9МГц, Кременчук-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Кіровоград-101.5МГц, Лисичанськ-101.5МГц, Генічеськ-101.8МГц, Феодосія-101.8МГц, Новодністровськ-101.9МГц, Хмельницький-102.1МГц, Ніжин-102.2МГц, Керч-102.2МГц, Чернігів-102.4МГц, Львів-102.5МГц, Лубни-102.6МГц, Рівне-103.0МГц, Рахів-103.1МГц, Олександрія-103.1МГц, Ровеньки-103.2МГц, Хуст-103.7МГц, Ковель-103.9МГц, Євпаторія-103.9МГц, Яремче-104.0МГц, Ульянівка-104.0МГц, Ялта-104.6МГц, Чернівці-105.0МГц, Севастополь-105.0МГц, Красногорівка-105.2МГц, Шостка-105.3МГц, Нікополь-105.4МГц, Житомир-105.6МГц, Кам'янець-Подільський-105.7МГц, Біла Церква-106.2МГц, Переліски-106.5МГц, Херсон-106.7МГц, Павлоград-107.1МГц, Ужгород-107.2МГц, Красноград-107.6МГц, Донецьк-101.6МГц, Миколаїв-106.4МГц, Запоріжжя-107.0МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) для вас! Ризикніть! Можливо, саме ви станете героїнею нової програми "Радіо 5 - Ретро FM", а якщо пощастить - відвідаєте острів Балі! Останнім часом в середовищі зірок стало модно демонструвати свої фото без мейкапу. Але кожна слухачка "Радіо 5 - Ретро FM" теж свого роду зірка! Тому "Радіо 5 - Ретро FM" спільно з вітамінним комплексом для шкіри і волосся "Аевіт" представляють проект "Ти красива без макіяжу". Стати учасницею дуже просто! Необхідно зробити фото без макіяжу і розмістити його на сайті aevit.ua. Чим більше голосів, тим більше шансів на перемогу! Можна розміщувати не тільки своє фото, але і фото подруги, адже подарунок переможниці - це подорож на острів Балі на двох! Важливо: конкурсантки повинні бути не молодше 18 років і мають бути громадянками України. Решта умов акції можна прочитати тут. Удачі! Вже з 12 листопада щоранку в ефір "Радіо 5 - Ретро FM" запрошуватимуться учасниці, що лідирують за кількістю голосів відвідувачів сайту aevit.ua. Не проґавте програму "Ти красива без макіяжу" в ефірі "Радіо 5 - Ретро FM" о 9.17 по буднях з 12-го листопада. А головне, не проґавте свій шанс! Хто знає, може саме ви вирушите на острів богів - Балі! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.11.2012 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу інформацію про вакансії.
  • 2.11.2012 1 листопада 2012 року в Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення відбулося чергове засідання робочої групи, яка здійснює нагляд за дотриманням телерадіоорганізаціями виборчого законодавства під час виборчої кампанії народних депутатів України 2012 року. Розглянуто результати моніторингів, проведених з метою нагляду за веденням передвиборної агітації в ефірі реґіональних та місцевих телерадіоорганізацій, а також проаналізовано 10 скарг та звернень суб'єктів виборчого процесу, які надійшли до Національної ради останнім часом. Невдовзі регулятор, відповідно до ч. 4 ст. 16 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", підготує та оприлюднить звіт про дотримання телерадіоорганізаціями України визначено законодавством порядку мовлення під час виборчих кампаній (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.11.2012 9 листопада, у День української писемності та мови, з 13.10 до 15.00 на Українському радіо традиційно відбудеться Всеукраїнський диктант національної єдності. Про це "Телекритику" повідомили в Національній радіокомпанії України. Цю акцію НРКУ започаткувала ще 2000 року і щороку НРКУ отримує понад 15 тисяч листів з радіодиктантом. Радіодиктанти рідної мови існують в багатьох країнах світу, зокрема, у Польщі, Китаї, Франції. Написання радіодиктанту супроводжуватиметься двогодинним прямоефірним марафоном, під час якого ведучі Аліна Акуленко та Роман Коляда розповідатимуть про історію акції, цьогорічних спонсорів, призи, а також разом із гостями студії міркуватимуть про те, що таке радіодиктант - перевірка грамотності чи національна позиція. Цього дня в прес-центрі НРКУ диктант писатимуть спеціально запрошені політичні й громадські діячі, письменники, художники, актори, театральні та кінорежисери. Цьогорічний диктант проведе доцент Київського університету ім. Б.Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Традиційно диктант складається зі 100-120 слів. Ті, хто напише його без помилок, будуть відзначені призами. Це - грошові премії, книги, компакт-диски із записами Українського радіо. Важлива умова - перевірятимуться лише диктанти, надіслані 9 і 10 листопада. Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті. Адреса Українського радіо: Київ-1, Хрещатик, 26. Індекс - 01001. Переможці акції визначаються по тому, як отримано останній лист (2011 року таких листів було понад 17 тисяч). Урочиста церемонія оголошення імен переможців традиційно відбувається на початку грудня (дата визначається по тому, як перевірено диктанти), цього ж дня до Прес-центру НРКУ запрошуються переможці з Києва та Київської області, які отримують свої нагороди безпосередньо із рук спонсорів. Усі інші призи розсилаються поштою. Цього разу радіодиктант матиме додаткове завдання. Воно не буде обов'язковим і не впливатиме на оцінку за грамотність. НРКУ запропонує охочим висловити своє ставлення до змісту написаного - коротко, одним рядком. Найцікавіші думки учасників диктанту прозвучать у програмах, будуть розміщені на сайті Українського радіо. Додаткове завдання, пов'язане з текстом диктанту, прозвучить відразу по його закінченні. За нього призи - мобільні телефони. Серед цьогорічних спонсорів - видавництва "Грані-Т" та "А-ба-ба-га-ла-ма-га", Фонд "Україна" Леоніда Кучми, Всеукраїнське товариство "Просвіта", Державне науково-виробниче підприємство "Картографія" та Ліга українських меценатів. Спонсорам надається інформація про переможців (вік, стать, реґіон тощо) й вони самі визначають, які саме і в якій кількості призи надати (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.11.2012 На цьому тижні в місті Бердянськ Запорізької області розпочалися ретрансляції програм столичної музично-інформаційної мережевої радіостанції "Авторадіо Україна". Мовлення станції у цьому місті ведеться на частоті 107.9МГц. Якість звучання добра, місцевих рекламних включень поки немає. Нагадаємо, що дане частотне присвоєння ДП "ТРО "Довіра" (позивний "Авторадіо Україна") отримало на останньому конкурсному відборі, що відбувся 29 серпня цього року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 2.11.2012 Столична сателітарна мережева станція Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) наближається до апофеозу святкування свого Х дня народження. Вже в субботу, 3 листопада, відбудеться всеукраїнська вечірка "KISS FM CLUBS X YEARS". Резиденти радіостанції виступлять одночасно в клубах більш ніж 20 міст України. Це поки в майбутньому, але результати початку святкування Х-річчя Dance radio "KISS FM" не менш вражаючі. Все почалося з масштабного автопробігу, який пройшов у Києві 13 жовтня. Бажаючих взяти участь у заході виявилося настільки багато, що Dance radio "KISS FM", на жаль, не змогло вмістити всіх в колону автопробігу - станція запросила тільки тих, хто першими зареєструвалися для участі на офіційному сайті Dance radio "KISS FM". В автопробігу Х РОКІВ KISS FM брали участь більше 150 автомобілів, прикрашені прапорами і наклейками Dance radio "KISS FM". Через тиждень після автопробігу пройшла найголовніша вечірка Х РОКІВ KISS FM в STEREOPLAZA, хедлайнером події став один з найбільш затребуваних і феноменально успішних світових ді-джеїв останніх років AVICII. У рейтингу DJ Mag Top 100 2012 года AVICII посідає 3 місце і є лідером за швидкістю розпродажі квитків на його виступи, він став першим ді-джеєм у світі, який відіграв свій сольний (а точніше 3 сольних) виступ в легендарному New York Radio City Music Hall. Враховуючи надзвичайну популярність і зайнятість музиканта, адже часом він грає на 4 різних майданчиках в 4 різних містах за одну добу, умовити його приїхати до Києва було вкрай складно. Але все ж виступ відбувся, подарувавши любителям електронної музики лавину танцювальних емоцій! Dance radio "KISS FM" вперше привезло AVICII в Україну. А вчора під час ефірного святкування Х РОКІВ KISS FM знову був встановлений рекорд. Вперше в Україні Dance radio "KISS FM" об'єднало свій ефір з ефіром іншої радістанціі і провело міжнародний радіоміст. DJ Rey-Na в ефірі Dance radio "KISS FM" та Денис Красін в ефірі RECORD DANCE RADIO (Росія) на всю Україну і Росію обмінялися привітаннями. Колеги з Росії привітали Dance radio "KISS FM" з Х днем народження. DJ Rey-Na: "Це звичайно ж шалено приємно, почути в ефірі двох найбільших радіостанцій Росії та України слова привітання KISS FM з Х-річчям. Звичайно ж таке бувало, щоб в Україні слухали пряме мовлення російських радіостанцій, але щоб найбільші станції об'єднували своє мовлення і влаштували радіоміст, щоб одна станція вела мовлення за кордоном в ефірі іншої радіостанції - це унікальна подія, KISS FM знову перші і це дійсно круто". Попереду масове святкування дня народження KISS FM CLUBS X YEARS в кращих клубах України. Не проґавте! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.11.2012 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу інформацію про вакансії.
  • 1.11.2012 14-го грудня з Києва до Москви вирушить цілий вагон слухачів столичної сателітарної мережевої станції "Радіо 5 - Ретро FM" (Київ-92.4МГц, Одеса-88.5МГц, Дніпропетровськ-89.7МГц, Сімферополь-90.1МГц, Харків-90.4МГц, Маріуполь-90.4МГц, Суми-91.3МГц, Бердянськ-91.5МГц, Луганськ-91.9МГц, Красноармійськ-98.8МГц, Полтава-99.1МГц, Мелітополь-99.1МГц, Борислав-100.2МГц, Краматорськ-100.3МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Умань-100.6МГц, Луцьк-100.9МГц, Вінниця-100.9МГц, Кременчук-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Кіровоград-101.5МГц, Лисичанськ-101.5МГц, Генічеськ-101.8МГц, Феодосія-101.8МГц, Новодністровськ-101.9МГц, Хмельницький-102.1МГц, Ніжин-102.2МГц, Керч-102.2МГц, Чернігів-102.4МГц, Львів-102.5МГц, Лубни-102.6МГц, Рівне-103.0МГц, Рахів-103.1МГц, Олександрія-103.1МГц, Ровеньки-103.2МГц, Хуст-103.7МГц, Ковель-103.9МГц, Євпаторія-103.9МГц, Яремче-104.0МГц, Ульянівка-104.0МГц, Ялта-104.6МГц, Чернівці-105.0МГц, Севастополь-105.0МГц, Красногорівка-105.2МГц, Шостка-105.3МГц, Нікополь-105.4МГц, Житомир-105.6МГц, Кам'янець-Подільський-105.7МГц, Біла Церква-106.2МГц, Переліски-106.5МГц, Херсон-106.7МГц, Павлоград-107.1МГц, Ужгород-107.2МГц, Красноград-107.6МГц, Донецьк-101.6МГц, Миколаїв-106.4МГц, Запоріжжя-107.0МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.). Вагон у прямому розумінні, оскільки він заброньований для 50-ти фіналістів акції "Київ-Москва-транзит"! Свято розпочнеться прямо на вокзалі і продовжиться в дорозі. Ведучий "Вечірки Ретро FM" Олександр Рассказов, який вирушить до Москви разом з українською делегацією, уже готує сюрпризи для своїх попутників. Приємні презенти чекають на фіналістів спеціальної акції "Радіо 5 - Ретро FM" і від партнера проекту - ТМ "Золота Амфора". Ну, а головна подія відбудеться 15-го грудня - перший і єдиний міжнародний фестиваль, який об'єднує суперзірок 70х, 80х і 90х! На вас чекає зустріч з найулюбленішими російськими і закордонними артистами, і як завжди - справжнє супершоу! Отже, що ж необхідно для того, аби пробитися у фінал? В ефірі "Радіо 5 - Ретро FM" після умовного сигналу і пісні одного з учасників супершоу "Легенди Ретро FM - 2012" звучить запитання ведучого. Із запропонованих чотирьох варіантів відповіді Вам необхідно обрати вірний і відправити на станцію SMS-повідомлення з номером правильної версії (вказавши при цьому номер питання ведучого)... Перемагає той, хто відповість на більшу кількість запитань ведучого. Не потрібно відправляти багато SMS-повідомлень з відповіддю на одне і те ж питання! Досить однієї правильної відповіді на кожне з чотирьох питань. Щодня з переможцем у прямому ефірі буде зв'язуватися ведуча "Радіо 5 - Ретро FM" Наташа Поліщук: по буднях о 8.15 вона знайомитиме із щасливчиком всю країну! Детальніше ознайомитися з правилами акції можна тут. "Радіо 5 - Ретро FM" і партнер проекту - ТМ "Золота Амфора" бажають Вам удачі! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.11.2012 У жовтні три радіостанції Радіогрупи УМХ збільшили кількість міст своєї мережі мовлення. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на прес-службу групи. "Авторадіо Україна" тепер можна почути в Луцьку Волинської області на частоті 90.2МГц, у Бердянску Запорізької області - на 107.9МГц, у Ялті АР Крим - на 101.8МГц і в Мукачево Закарпатської області - на частоті 99.9МГц. "Europa Plus Україна" розпочала мовлення в Сумах на частоті 88.6МГц, а "Радіо 5 - Ретро FМ" - у Феодосії АР Крим на частоті 101.8МГц. За словами керівника реґіонального департаменту Радіогрупи УМХ Костянтина Мешалкіна, до 15 листопада "Авторадіо Україна" розпочне мовлення ще у двох містах: у Білій Церкві Київської області - на частоті 102.3МГц і в Стаханові Луганської області - на 102.5МГц. Ці 8 нових частот компанії Радіогрупи УМХ виграли 29 серпня 2012 року в конкурсі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.11.2012 До аудиторії столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Мелодія" долучилися мешканці міста Ковель Волинської області. Мовлення станції у цьому місті почалося вчора, 31 листопада, і ведеться на частоті 91.0МГц. Нагадаємо, ТОВ "ТРК "Радіо Кохання" (що працює з позивним "Радіо Мелодія") отримало дане частотне присвоєння на конкурсному відборі, що відбувся наприкінці серпня поточного року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 1.11.2012 Сьогодні столична сателітарна мережева станція Dance radio "KISS FM UKRAINE" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) запрошує всіх на ефірне святкування свого Х-річчя. Вже сьогодні студію радіостанції окупують гості - резиденти, колишні ведучі і всі причетні до Х років життя радіостанції. Найбільша в Європі танцювальна радіостанція підходить до апофеозу святкування свого Х-річчя. У четвер, 1 листопада, відбудеться ефірне святкування ювілею радіо з танцями. У цей день все нові і нові гості в марафонському режимі щопівгодини приходитимуть у студію до ведучих прямого ефіру, які працюватимуть парами. Гостям (їх за день планується прийняти близько 30 - з 9-ої ранку до 21-ої вечора) буде дозволено в цей святковий день усе - приносити із собою музичні інструменти, співати пісні, поздоровляти станцію і слухачів Dance radio "KISS FM". В ефірі звучатимуть історії створення, розвитку і процвітання радіостанції за всі Х років, а також будуть озвучені результати і успіхи станції, якими вона може похвалитися сьогодні. Деякі гості, наприклад, Anna Dark, не зможуть прийти в студію, але Dance radio "KISS FM" обіція організувати зв'язок з ними по телефону. Згадуйте разом з Dance radio "KISS FM" все найцікавіше за Х років спільного життя. Святкуйте разом з Dance radio "KISS FM"! (Джерело: Сайт радіостанції).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини жовтня 2012

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024