Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Жовтень 2013 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіореклама  

  • Радіоанонс

  • Новини вересня 2013

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.10.2013 З 4-го листопада на хвилях столичної сателітарної радіостанції "Авторадіо Україна" (Київ-107.4МГц, Луцьк-90.2МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Тернопіль-91.7МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Мукачеве-99.9МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Ялта-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Южноукраїнськ-102.4МГц, Біла Церква-102.3МГц, Шостка-102.5МГц, Миколаїв-103.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Мелітополь-105.2МГц, Львів-105.4МГц, Рівне-105.7МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Хмельницький-107.6МГц, Суми-107.9МГц, Бердянськ-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Нікополь-101.2МГц, Кременчук-102.1МГц, Кіровоград-102.6МГц, Севастополь-102.8МГц, Маріуполь-104.0МГц, Житомир-104.5МГц, Херсон-105.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) виходитиме в ефір інформаційно-аналітична програма про великий бокс - "Один на один". Її ведучим стане Сергій Бриль - професійний ринг-анонсер, ведучий міжнародних боксерських турнірів і телеведучий боксерського шоу "Ти - чемпіон". "Своє знайомство з боксом я починав як ринг-анонсер, спостерігаючи за поєдинками з-під рингу, прислухаючись до тренерів і коментарів суддів. Це настільки захопило мене, що я став займатися боксом сам. Тепер можу розповідати про цей спорт, спираючись і на теорію, і на практику. Боксери - не просто спортсмени, це особистості, сильні не тільки тілом, а й духом. Про них варто говорити - розповідає Сергій Бриль. - Я радий, що Авторадіо надало мені таку можливість". "Авторадіо - одна з найпопулярніших чоловічих радіостанцій, а одним з найпопулярніших видів спорту у нас в країні, звичайно, є бокс. І ми знайшли для реалізації цього проекту яскравого, харизматичного спікера, який розуміється на цьому виді спорту професійно. Сергій Бриль - саме такий. У всіх шанувальників боксу тепер є чудова можливість дізнаватися на Авторадіо всі найсвіжіші та найексклюзивніші новини з перших вуст" - у свою чергу говорить програмний директор "Авторадіо - Україна" Ігор Ларін. Напередодні суботніх боксерських боїв, протягом тижня в програмі "Один на один" на фанатів боксу чекають яскраві факти з біографії бійців, розповідь про їхній шлях до поєдинку, тренування і тренерів, попередні перемоги та поразки. Слухачі зможуть дізнаватися про аналітичні прогнози фахівців на майбутній турнір і його результат. Щопонеділка експерти висловлюють свою думку про минулий бій і майбутнього переможця і переможеного. "Один на один" - все про великий бокс на "Авторадіо - Україна" - кожен день по буднях, з 4-го листопада (Джерело: Інформацію надала ).
  • 31.10.2013 В ефірі вінницької місцевої радіостанції "Вінниця", яка веде мовлення у місті на частоті 107.4МГц, найближчим часом з'являться програми київської радіостанції "Європа Плюс" (колишньої "Європа FM"). Зокрема, це буде "Шоу шепелявых" та інші передачі (наголошується на спільному виробництві ТРК "Подільські комунікації" та ТРК "Європа Плюс Київ"). До речі, ТРК "Подільські комунікації" переоформило свою ліцензію на останньому засіданні Нацради з питань ТРМ. Нагадаємо, що "Європа FM" вже вела мовлення у Вінниці на частоті 107.0МГц з липня 2004 р. до квітня 2011 р. Зараз на цій частоті мовить радіостанція "Радіо Шансон" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 31.10.2013 У рамках проекту "Театр перед мікрофоном - ХХІ століття" Українське радіо представляє прем'єру, - радіокомпозицію вистави Київського академічного Молодого театру "Квартет для двох", комедія одного з найвідоміших українських сучасних драматургів Анатолія Крима. Радіокомпозиція вийде в ефір 30, 31 жовтня та 1 листопада о 19:05 в ефірі радіоканалу "Культура" Національної радіокомпанії України. Звукорежисер - Олена Єфімчук, автори радіокомпозиції - Світлана Гудзь-Войтенко та Наталія Коломієць. Анатолій Крим - один із найпопулярніших сучасних українських драматургів. З 1979 року член Національної Спілки письменників України. П'єси Анатолія Крима ставлять у театрах України, Росії, Канади, Польщі, Болгарії та видають окремими збірками в Києві, Москві, Варшаві, Софії, Белграді, Загребі,твори перекладено англійською, польською, італійською мовами. Комедію "Квартет для двох" Анатолій Крим написав десять років тому - 2003 року. Невдовзі відбулася перша прем'єра на сцені Кримського академічного російського драматичного театру імені Горького. Далі - постановки на сценах драматичних театрів Тернополя, Херсона, Миколаєва, Сум, Кіровограда, Рівного. Художнім образом твору став музичний термін "квартет" - ансамбль з чотирьох виконавців,або музичний твір для чотирьох вокальних голосів. А як зіграти квартет удвох?.. "Головний герой п'єси в минулому відомий композитор. Одного дня він каже своїй дружині, з якою прожив у шлюбі багато років, що покохав іншу. Жінка шокована - не лише самою звісткою, її вражає юний вік своєї наступниці. До того ж коханий чоловік має намір оселити молоду дівчину в їхній квартирі... Бути третім зайвим у пікантній ситуації ніхто не хоче. А четвертим - і поготів...", - йдеться в анонсі. Центральні образи створили знані столичні актори - заслужена артистка України Людмила Дементєва (Олена) та Ярослав Чорненький (Євген), молоді артисти Аліна Костюкова (Євгенія) та Анатолій Сомик (Вадим). Режисер-постановник - Анатолій Петров, музичне вирішення - Катерини Тижнової. Нагадаємо, Національне радіо продовжує багатолітню культурну традицію створення програм циклу "Театр перед мікрофоном - XXI століття" у новітньому сучасному форматі. Новий проект Українського радіо передбачає систематичний запис і створення радіокомпозицій знакових вистав театрів Києва та України. Радіопроект розпочато із записів вистав Київського академічного Молодого театру (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.10.2013 За місяць до Саміту у Вільнюсі "Громадське радіо" представило перший випуск зі спеціального циклу програм під назвою "Читаємо Угоду про Асоціацію". В першому випуску ведуча Наталя Соколенко читає й обговорює Угоду разом із експертом з питань євроінтеграції Тарасом Качкою, який був учасником делегації України на перемовинах з Європейським Союзом. Мета цих програм - з'ясувати та донести до слухачів, що насправді написано в Угоді, адже, як зазначає редакція ГР, "за політичними дискусіями, піаром і контр-піаром людині важко зрозуміти, про що там власне йдеться: про економіку, культуру, законодавство чи одностатеві шлюби". "Угода - це документ на 2000 сторінок. У багатьох з нас часу на такий масив просто нема. До того ж, це - не роман про кохання чи детектив - документ написано б'юрократичною мовою, з безліччю спеціяльних термінів, таблиць тощо. Але цей документ, у разі підписання, має стати дороговказом для влади, але передовсим - для нас, громадян, для суспільства. Це ми маємо контролювати її виконання, вимагати від влади якнайшвидшого впровадження прогресивних норм Угоди. Угода - це предмет нескінчених спекуляцій. Найбрехливіша - одностатеві шлюби, що їх, нібито, зобов'язує реєструвати в Україні ця Угода. Є ще побрехеньки про неминучий стрибок цін, про те, що Угода - це могильник українського автопрому", - пише у своєму блозі на "Українській правді" Наталя Соколенко. Подкаст програми доступний на сайті "Громадського радіо" та на SoundCloud (Джерело: Портал "Телекритика. Суспільне мовлення").
  • 30.10.2013 Головним редактором столичної радіостанції "Голос столиці" (106.0МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) став Максим Еріставі. Пан Еріставі буде також керувати інтернет-проектом "Голосу столиці"- порталом newsradio.com.ua. Про це повідомляє прес-служба радіостанції. До призначення в Україні пан Еріставі обіймав посаду керівника прямого ефіру англійського мовлення російської державної радіостанції іномовлення "Голос России" у Москві. Пану Еріставі 28 років, свою кар'єру він розпочинав у команді "Радіо Свобода". Згодом працював реґіональним продюсером для The New York Times і співпрацював з Al-Jazeera English. До виконання нових обов'язків пан Еріставі приступив 21 жовтня. "Це нова посада, - розповів він у коментарі "Телекритиці". - Раніше були окремо посади головного редактора радіостанції та головного редактора Web-сайту. Ці люди залишаються в команді, але на позиціях заступників головного редактора". Заступником головреда з радіоефіру став Ігор Лемешко, заступником з інтернету - Ксенія Михневич, повідомив пан Еріставі. Попри зміну керівництва "Голос столиці" не очікують радикальні зміни формату, зауважують у прес-службі. "Ми вже побудували унікальний для України бренд - повністю новинне радіо, де всього за 20 хвилин ти можеш дізнатися всі основні новини. Ми організували найбільшу кореспондентську мережу серед українських медіа: такої кількості іноземних бюро і спеціальних кореспондентів немає ні в місцевого радіо, ні в місцевого ТБ. Тепер час закріпити обраний формат та агресивно нарощувати цільову аудиторію", - заявив пан Еріставі. Зі слів нового головного редактора першим пріоритетом у його роботі є кристалізація формату, який передбачає "всі новини за 20 хвилин". "У нас найсвіжіші breaking news та ексклюзивні спікери. Ця ніша недостатня зайнята як в українському радіоефірі, так і в телевізійному", - зауважив пан Еріставі. Другий пріоритет - розвиток інтернет-майданчика. Новий головний редактор "Голосу столиці" хоче закріпити позиції радіостанції в інтернеті з огляду на глобальний тренд відходу слухачів з ефіру в інтернет. "На сайті вже можна знайти мультимедійний продукт. Ми вже зараз тестуємо відеотрансляції зі студії. Плануємо зміни в дизайні, щоби покращити мультимедійну складову", - повідомив пан Еріставі. "Голос столиці" був частиною радіогрупи УМХ (Українського медіахолдингу, UMH). На запитання "Телекритики" чи продовжує "Голос столиці" входити в УМХ, пан Еріставі уточнив, що "ми є частиною УМХ на партнерських засадах". Нагадаємо, що 21 червня було офіційно повідомлено, що 98% UMH group купує група компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка. Угоду планують повністю закрити в першій половині 2014 року, однак СЄПЕК хотів зробити це раніше - у жовтні 2013-го. Тим часом Нагадаємо, голова наглядової ради групи компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергій Курченко створив нову структуру "ВЕТЕК-Медіа", яку очолив російський топ-менеджер Юрій Ровенський. До нової структури має увійти UMH group (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.10.2013 На порталі "Рекламастер" з'явилася колонка Артема Самойлова, заступника генерального продюсера радіо групи "ТАВР Медіа" з digital-розробок. "Коли Інтернет став таким самим інструментом в роботі радіостанції, як, скажімо мікрофон або ефірний текст, - виникло безліч питань, як його використовувати грамотно. Працюючи в радіогрупі "ТАВР Медіа" - лідері українського FM-простору, ми повинні були знаходити відповіді на них швидше і якісніше за інших. У своїй колонці "Digital і радіо" я поділюся нашим досвідом - як використовувати digital-можливості в роботі радіостанції з максимальною користю", - обіцяє Артем Самойлов (Джерело: Сторінка "Радіокомітету" у соцмережі Facebook).
  • 29.10.2013 Львівська державна інформаційно-музична радіостанція "Львівське радіо" розширює покриття по області й сьогодні розпочала мовлення у смт.Славське. Частота "Львівського радіо" у Славському - 100.4МГц. Нагадаємо, що радіостанція виграла цю частоту на конкурсі Нацради у серпні минулого року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 29.10.2013 "Психологія грошей" з Геннадієм Балашовим повернеться в ефір столичної сателітарної мережевої станції "Super Radio" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-88.6МГц, Суми-89.8МГц, Рівне-90.4МГц, Луцьк-90.6МГц, Житомир-91.1МГц, Тернопіль-91.2МГц, Умань-91.5МГц, Ужгород-91.6МГц, Севастополь-91.7МГц, Львів-91.9МГц, Вінниця-92.0МГц, Ізмаїл-92.2МГц, Кривий Ріг-99.1МГц, Кіровоград-100.0МГц, Старобільськ-100.2МГц, Черкаси-100.2МГц, Бережани-100.6МГц, Трускавець-100.6МГц, Гадяч-100.9МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернівці-101.2МГц, Маріуполь-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Путила-102.0МГц, Овруч-102.1МГц, Полонне-102.3МГц, Ялта-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц, Феодосія-102.7МГц, Краматорськ-102.8МГц, Джанкой-103.0МГц, Харків-103.0МГц, Ульяновка-103.1МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Івано-Франківськ-103.4МГц, Холми-103.6МГц, Чернігів-103.9МГц, Новий Розділ-104.1МГц, Ровеньки-104.3МГц, Херсон-104.4МГц, Первомайськ-104.5МГц, Керч-104.8МГц, Хмельницький-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Совєтское-106.5МГц, Лохвиця-106.9МГц, Полтава-107.2МГц, Бердянськ-107.5МГц, Кременчук-107.7МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k. Ogg) вже в наступний понеділок, 4-го листопада! Час виходу програми змінено: тепер слухайте її о 18:00! (Джерело: Сторінка "Super Radio" у соцмережі Facebook).
  • 29.10.2013 Свій новий сезон західноукраїнська радіомережа "FM Галичина" (Львів-89.7МГц, Луцьк-89.8МГц, Тернопіль-102.3МГц, Славське-102.6МГц, Старий Самбір-102.7МГц, Борислав-102.9МГц, Червоноград-103.0МГц, Радехів-103.6МГц, Перемишляни-105.1МГц, Турка-105.9МГц, Шацьк-106.7МГц, Броди-107.5МГц, Новий Розділ-107.6МГц, Стрий-107.9МГц, а також Інтернет-мовлення) презентувала у Львові 25 жовтня. "Українське - це модно!" - під таким гаслом "FM Галичина" обіцяє вдосконалити свій контент, а також краще пізнати свою аудиторію. Готуючись до нового сезону, "FM Галичина" однією з перших з-поміж реґіональних радіомовників стала учасником всеукраїнського дослідження аудиторії Radio Research, яке проводить компанія GfK Ukraine. "Ми пішли на це з власної ініціативи, оскільки, на нашу думку, варто припинити практику замовних смакових досліджень і нарешті мати чітку картину того, що відбувається в радіоефірі, а отже й на ринку радіореклами", - прокоментувала це рішення директорка радіостанції Олександр Гнатик. За результатами дослідження у Львові, радіостанція виявилася на п'ятому місці за охопленням аудиторії - після "Русского радио", "Люкс FM", "ХІТ FM" та "Нашого радіо". "За три роки ми змогли здобути аудиторію, яку оцінюємо приблизно у два мільйони слухачів. Більшість - люди віком 30-55 років", - стверджує пані Гнатик. "FM Галичина" позиціонує себе як "файне" реґіональне радіо з домінантою української музики; одним із завдань радіостанції її директорка називає популяризацію народних звичаїв і традицій. Бувають, утім, в ефірі радіостанції й композиції іноземних виконавців. Щоб підкреслити автентичний елемент, радіостанція доповнила свій логотип вінком-оберегом із квітів, намальованим художницею Оленою Онуфрів. Інше завдання - дати змогу засвітитися молодим українським виконавцям. Керівник програмного відділу радіостанції Наталя Кондратенко називає низку вже відомих музикантів, яким, за її словами, допомогла "FM Галичина": Rock-H, Los Colorados, "Дикі серцем", Дзідзьо, Аркадій Войтюк. "Молоді виконавці присилають нам свої демозаписи. Бувають випадки, коли важко вимагати від них дуже якісного й форматного матеріалу. Тому наш музичний редактор Ігор Портак листується з ними, щось радить, рекомендує студії, де вони можуть попрацювати над своєю музикою", - розповідає вона. Серед нових проектів, що стартують в ефірі радіостанції - ранковий проект із позитивними темами для сімейної аудиторії "Життя в радість". "Поки всі їдуть до школи чи на роботу, розповідатимемо про речі, які допомагають здорово і радісно почуватись у житті", - розповіла Наталя Кондратенко. "Всьо на глянц" - історична програма про життя і культуру львів'ян у минулому. Нову власну програму "Нічого зайвого" із привітаннями в ефірі та інтерв'ю з зірками матиме ведуча Еріка. У новому сезоні журналісти обіцяють частіше виходити на вулиці для проведення соціальних акцій, наприклад, дарувати вишиванки дітям із дитячих будинків. "FM Галичина" разом зі "Львівською газетою", телепродакшном "Гал-ТБ" та сайтом GalNet.org належить до медіагрупи братів Богдана і Ярослава Дубневичів. Радіостанція мовить у західноукраїнському регіоні з 2010 року й має чотирнадцять частот у Львові, Тернополі, Луцьку, Шацьку та містах Львівської області: Стрию, Новому Роздолі, Старому Самборі, Бориславі, Бродах, Червонограді, Радехові, Турці, Перемишлянах і Славському. За словами Олександри Гнатик, "FM Галичина" не полишає спроб розширити мережу на Хмельницький, Рівне, Івано-Франківськ і навіть Київ, хоча поки що виграти конкурси на вільні частоти в цих містах не вдавалося (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.10.2013 В середу, 30 жовтня, Національна радіокомпанія України (НРКУ) транслюватиме діалог російських та українських експертів з проблем геополітичного вибору України "Митні бар'єри на шляху до Асоціації". Про це повідомляє прес-служба радіо. Дискусія розпочнеться о 17:10 на Першому каналі Українського радіо. Під час радіомосту українські та російські експерти обговорюватимуть такі теми: Зона вільної торгівлі з Європейським союзом чи залізобетонна прив'язка до Митного союзу? Наскільки ефективна російська тактика навертання України у євразійський економічний простір? Чи справді є привід для хвилювання, і наскільки кардинально можуть змінитися торгово-економічні взаємини України з Росією в разі створення Зони вільної торгівлі з Євросоюзом? Учасники дискусії у Києві: Ярослав Жаліло, заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України; Віталій Кравчук, старший науковець Інституту економічних досліджень та політичних консультацій; Учасники радіомосту у Москві: Володимир Жарихін, заступник директора Інституту країн СНД; Тамара Гузенкова, керівник Центру досліджень проблем країн ближнього зарубіжжя. Нагадаємо, у поточному році НРКУ провела радіомости: Київ-Кишинев, Київ-Мінськ, Київ-Рига, Київ-Таллінн, Київ-Москва, Київ-Варна, Київ-Тбілісі (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.10.2013 Сьогодні, 29 жовтня, о 9:30 ранку в ефірі найтанцювальнішої радіостанції країни - столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) відбулася прем'єра першої вокальної роботи від ведучої ефіру станції - Ані Арфеєвої. Трек був зроблений спільно із саунд-продюсерами Max Creative і Mordax Bastards (Олег та Ілля). Ідея основної мелодії прийшла в голову Олегу, Аня довго не могла зрозуміти - чого не вистачає в треку, але після довгих роздумів написала текст, який ідеально ліг на музику. Основний танцювальний ґрув зробив Max Creative. "Кожен з нас віддав свої найчистіші і найсвітліші почуття: любов до улюбленої радіостанції" - каже Аня. Я дуже вірю, що тепер кожен клабер може з радістю і усмішкою на обличчі підспівувати "Я люблю тебе, KISS FM". І, звичайно ж спасибі Антону Цеслику - генеральному продюсеру радіо з танцями, адже без його "так", цей трек міг би залишитися на робочих комп'ютерах і не потрапити в ефір". Кожен з працівників станції шалено любить Dance radio "KISS FM", і цю любов вони передали в треку Anya Arfeeva, Max Creative & Mordax Bastards - "Я люблю тебе, KISS FM" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.10.2013 У новому сезоні файне радіо "FM Галичина" скликало до себе на гостину відданих слухачів та прихильників. На презентації підсумовували свою роботу за три роки, а також складали плани на наступний рік. За словами Наталії Кондартенко, керівника програмного відділу радіо "FM Галичина" ? новий сезон на файному радіо стартував під гаслом "Українське - це модно!". Основний акцент колектив зробив на популяризації свого українського: мові, пісні, звичаях, традиціях. Ефір поповнили новими проектами, якісною українською музикою, та багатьма іншими цікавинками. "Насправді, це не означає, що ми стали більше українські - продовжує Наталія Кондартенко, ? ми були українцями і ними залишаємось, просто, вирішили підкреслити все те українське, що ми плекали до цього часу, розвивали в нашому ефірі, і в самому бренді "FM Галичина". У новому сезоні подумали і про моду. Логотип вирішили обрамити вінком із квітів відомої української художниці, львів'янки, яка представляє Україну на міжнародному рівні - Олени Онуфрів. Привітати файне радіо з'їхались зі всієї України. Найбільше гостей було зі Львова, Луцька та Києва. Побажати успіхів файному радіо вирішили і представники Національної ради з питань телебачення та радіомовлення у Львівській, Тернопільській і Луцькій областях. Львівський представник, Петро Цеголко зазначив, що "FM Галичина" обрало правильний напрям, воно знає як працювати із слухачем, і з рекламодавцем, воно несе те, що не забувається в душі слухача". Нагадаємо, що радіо "FM Галичина" - перша реґіональна радіостанція на Заході України, яка стала новим учасником всеукраїнського дослідження радіослухання, що проводить компанія GfK, на замовлення галузевого об'єднання "Радіокомітет". "FM Галичина" приєдналась до дослідження у вересні цього року. За словами Олександри Гнатик, директора ТРК "Галичина" - "FM Галичина" прагне ще більше розвиватись - вдосконалювати медіапродукт, територіально збільшувати своє мовлення, ставати ще кращим. Проводячи це дослідження, ми хочемо представити документальні докази своїй аудиторії, клієнтам, нашим партнерам, що ми не просто добре стартували, а й активно та успішно розвиваємось". За результатами дослідження радіо "FM Галичина" увійшло в п'ятірку лідерів. По завершенню урочистої частини усі гості мали можливість побавитись під файну українську пісню. Впродовж вечора гостей бавили не лише ведучі радіо, а ще й хороші друзі - гурти: Назар Савко, Ліля Ваврін, "Бориславські батяри" і "Rock - H". Особливим гостем свята став добре знаний український співак Аркадій Войтюк. Привітати файне радіо приїхав із задоволенням, оскільки вважає, що українську культуру варто популяризувати, особливо в нинішніх умовах. А ще під час презентацій нового сезону файного радіо було чимало сюрпризів, зокрема, один із запрошених вирішив запропонувати руку і серце своїй майбутній дружині. "FM Галичина" ? найбільша західно-українська реґіональна мережа. Радіо розпочало мовлення в ефірі наприкінці 2010 року. На даний момент охоплює 14 частот: Львів - 89.7МГц; Тернопіль - 102.3МГц; Луцьк - 89.8МГц; Стрий - 107.9МГц; Новий Розділ - 107.6МГц; Старий Самбір - 102.7МГц; Борислав - 102.9МГц; Броди - 107.5МГц; Червоноград - 103.0МГц; Радехів - 103.6МГц; Турка - 105.9МГц; Перемишляни - 105.1МГц; Шацьк - 106.7МГц; Славське - 102.6МГц. Цільова Аудиторія: мешканці Західної України віком 30-55 років. Прогнозована сукупна цільова аудиторія радіомережі понад 2 млн. слухачів (Джерело: Сайт НАМ).
  • 28.10.2013 2-го листопада 2009-го року радіоефір України змінився назавжди, а ранок став нарешті роковим. Важко повірити, але вже 4 роки тому Соня Сотник і Сергій Кузін вперше вийшли в ефір з ранковим шоу [КАМТУҐЕЗА], що в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц, Сімферополь-91.9МГц, Кременчук-92.3МГц, Суми-89.1МГц, Житомир-100.7МГц, Полтава-107.8МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Одеса-90.2МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Кіровоград-101.9МГц, Тернопіль-103.5МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Чернігів-107.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.). Привітайте їх зі святом і станьте співведучим улюбленого ранкового шоу! Надсилайте ваші привітання до четверга, 31-го жовтня, на скриньку . "Радіо РОКС - Україна" приймає все - вірші, листівки, пісні та відеоролики, словом - будь-який відповідний креатив. А 1-го листопада Соня і Кузін оберуть найяскравіше й найориґінальніше привітання, автора якого станція і запросить стати співведучим ранкового шоу [КАМТУҐЕЗА] у понеділок, 4-го листопада. Допомога Кузіну в "Жертві Року", фільтруванні "СПАМу" для Соні і бек-вокал у "Краш-тесті" - все це може звалитися на ваші плечі! День Народження ранкового шоу [КАМТУҐЕЗА] - це ваше свято! (Джерело: Інформацію надав ).
  • 28.10.2013 Вийшов друком черговий номер бюлетеня "Офіційний вісник України" від 25 жовтня 2013 року № 80, в якому серед інших опубліковано рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 18 вересня 2013 року № 1775 "Про внесення зміни до Положення про скасування санкції "оголошення попередження", застосованої Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення за порушення умов ліцензії та законодавства України телерадіоорганізаціями і провайдерами програмної послуги". Отже, цього ж дня зазначений регуляторний акт набув чинності з відповідними змінами. Також він оприлюднений на веб-сайті Національної ради. Довідково: Бюлетень "Офіційний вісник України" видається Міністерством юстиції відповідно до Указу Президента України від 13 грудня 1996 року № 1207 "Про опублікування актів законодавства в інформаційному бюлетені "Офіційний вісник України" і має статус офіційного видання. Його мета - оперативне і повне забезпечення правовою інформацією органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, доведення актів законодавства України до відома громадян (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.10.2013 25 жовтня завершився термін подання пропозицій і зауважень до проектів Форм заяв, необхідних для ліцензування телерадіомовлення і Форми ліцензії на мовлення (з додатками), затверджених рішеннями Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 24 вересня 2013 року. Громадське обговорення тривало із 25 вересня по 25 жовтня. Проекти цих нормативно-правових актів були розглянуті Громадською радою при Національній раді. У її членів зауважень до запропонованих проектів документів не було (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.10.2013 Минулої п'ятниці, 25-го жовтня, столицю стрясала незабутня подія - святкування 11- річчя кращої танцювальної радіостанції України - столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.). На чотирьох поверхах комплексу Arena Entertainment розмістилися комфортні 5 танцполів, на кожному з них відбувалося неповторне дійство. І цього слід було очікувати - кожен День народження Dance radio "KISS FM" завжди викликає резонанс серед слухачів і клаберів. Цього року спеціальним гостями Дня народження Dance radio "KISS FM" стали представники "андеґраундного" рейтингу Resident Adviser - Seth Troxler, Maceo Plex і Steve Lawler, а також два представники танцювального андеґраунду Румунії - Cezar і Piticu. Спеціальним місцем для всіх слухачів і резидентів Dance radio "KISS FM" став танцпол Beer House на 1 поверсі - KISS FM STAGE. Цієї ночі свої святкові сети відіграли Ira Champion, Buy One Get One Free, Smart Apes, House Punks і Аня Арфеева. 2 танцполи розмістилося на другому поверсі - в новому клубі THE LAB. Музичними ритмами керували DJ Artur, Goshva, Ja.Sha, Yate. Steve Lawler подарував неймовірні емоції протягом свого 4-х годинного сету, а після саме тут почалося масштабне афтепаті з Cezar і Piticu до самого обіду. Ще один танцпол 3-го поверху - TERRACE відбувся за участі Elemental, Cepasa, Roman K. Відкривали масштабне дійство на 4-ому поверсі танцполу клубу Decadance House - спочатку резидент Dance radio "KISS FM" Artem Neba, а потім естафету перехопила техно-леді України Nastia. Seth Troxler і Maceo Plex, безумовно, були найбільш ласим десертом події - пройти під час їхнього виступу вільно було просто неможливо. Всі танцполи були заповнені слухачами, гостями та шанувальниками Dance radio "KISS FM". Вже сьогодні приємно усвідомлювати, що саме ця подія - святкування 11-річчя Dance radio "KISS FM", відбулася при повному SOLD OUT! Дивіться офіційний фотозвіт на сайті Geometria.ru за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.10.2013 До 1-го листопада в Кривому Розі Дніпропетровської області стане на одну станцію більше. В ефір на частоті 105.2МГц (з липня 2009 року на ній працює Dance radio "KISS FM" - ред.) вийде нове криворізьке радіо "Город FM" - партнерський проект з компанією АртСтайл. На презентацію радіостанції були запрошені представники медіа-ринку, бізнесу, громадськості міста та ЗМІ. Як пообіцяли засновники, радіо буде цікавим, насиченим ненав'язливою музикою та ориґінальними програмами. ""Город FM" - це радіостанція з форматом, спрямованим на інтелігентну, освічену аудиторію, яка бере активну участь в економічних та культурних подіях нашого міста, тому "Город FM" для одних стане зразком доброго смаку і джерелом корисної інформації, а для інших - головним носієм ефективної реклами" - обіцяють засновники. Для визначення формату мовлення були враховані не тільки сучасні тренди, а і різнобічність смакових переваг слухачів Кривого Рогу. Музичний формат спрямований на всі верстви населення Кривого Рогу, будь-то домогосподарка чи управлінець, робітник чи бізнесмен. Немає прив'язки до конкретних стилів і напрямків, музика на радіо "Город FM" це - музика, яка не дратує. Важливе місце в ефірному просторі радіо "Город FM" займає інформаційна служба новин. З 7-ої ранку і до 22:00 на початку кожної години можна почути про основні події у світі, в Україні, і безпосередньо в Кривому Розі. Слухачі отримуватимуть тільки достовірні новини і тільки з офіційних джерел. Радіо "Город FM" має явну перевагу перед мережевими радіостанціями: 1. По-перше, радіостанція "Город FM" виробляє власний ефірний продукт, адаптований для слухачів Кривого Рогу; 2. По-друге, власна служба новин та новини, націлені тільки на місцевих слухачів; 3. По-третє, прогноз погоди, гороскопи, міська афіша та інша корисна інформація стосується виключно Кривого Рогу; 4. По-четверте, з'явиться довгоочікувана криворізька вітальна програма; 5. По-п'яте, на відміну від мережевих радіостанцій, де розміщення реклами можливе тільки в тривалих рекламних блоках (про ефективність реклами можна тільки здогадуватися), "Город FM" надає унікальну можливість створення спеціальних спонсорських програм і промо-акцій, про ефективність реклами в яких дійсно можна з упевненістю стверджувати. При всьому при цьому, фінансова політика залишається гнучкою та лояльною по відношенню до рекламодавців (Джерело: Портал "Кривбасс On-Line").
  • 28.10.2013 На рахунок "Громадського радіо" на платформі "Спільнокошт" за 10 днів надійшло 45 тисяч гривень. За умовами проекту, щоб отримати можливість користуватися коштами, "Громадське радіо" має зібрати 60 тисяч гривень за 60 днів. Таким чином, менш ніж за чверть запланованого терміну зібрано 75% необхідної суми. Якщо до 17 грудня сума пожертв не досягне 60 тисяч гривень, проект не буде профінансовано, а благодійники, яких наразі майже 200, отримають свої кошти назад. Зробити внесок (min 1 грн) можна на сторінці "Громадського радіо" на "Спільнокошті", де надходження відображаються в режимі онлайн. Опціонально пожертва може мати традиційний формат, а може передбачати винагороду - цінну річ, яку вже хтось пожертвував проекту. Винагороду можна обрати зі списку запропонованих залежно від розміру внеску: це може бути книга, журнал, альбом, картина або навіть банка варення. Нагадаємо, в рамках збору пожертв на розвиток "Громадського радіо" 17 жовтня в київському закладі "Радіобар" відбулася благодійна вечірка. Захід приніс ГР 10 тисяч гривень, які було переведено на рахунок у "Спільнокошті" (Джерело: Портал "Телекритика. Суспільне мовлення").
  • 27.10.2013 З 4-го листопада столична сателітарна мережева станція "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Лисичанськ-91.1МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Керч-102.6МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Судак-103.2МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Івано-Франківськ-105.2МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) знову роздає великі гроші за вгадані правильно звуки! Чотири рази на день. По буднях. Тепер ведучі ранкового шоу "Бодрячком" називатимуть час, в який пролунає звук! "Наше Радіо" тим часом даватиме підказки на своєму офіційному сайті, а також у своїх групах у соцмережах ВКонтакте і Facebook! Відтепер звук буде завжди доступний для прослуховування! Більше підказок - більше шансів Вгадати Звук! Стежте за ефіром. Угадуйте Звуки і забирайте великі гроші! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.10.2013 Колектив Національної мережі "ХІТ FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Білгород-Дністровський-90.8МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Прилуки-97.0МГц, Олександрія-99.8МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Ульянівка-101.4МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Яремче-103.6МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Дрогобич-106.4МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Карлівка-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, Виноградів-107.7МГц, Ровеньки-91.6МГц, Ладижин-101.1МГц, Вознесенськ-103.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) дуже хоче, аби слухачі радіостанції відчували себе зірками. Зірками 90-х. А зірки їздять на лімузинах. Тому на "ХІТ FM" з величезним задоволенням подарують вам можливість поїхати на концерт "Суперзірки 90-х" на лімузині! Для того, аби це стало реальністю, а не просто мріями - беріть участь у фотоконкурсі! Умови прості: сфотографуйтеся зі своїми друзями у стилі 90-х і надішліть це фото на "ХІТ FM". Підказка: аби передати на фото дух 90-х, ви можете використовувати одяг 90- х (лосини, барсетки, широкі майки), або постати в образі зірок із серіалів 90-х, а можете показати якусь сценку. Ваш креатив вітається! З 19-го по 22-е листопада будуть визначені 4 переможця, кожному з них дістанеться 6 квитків на концерт Суперзірки 90-х, а також поїздка на концерт з друзями на лімузині. Троє переможців будуть обрані радою "Хеппі Ранку" - Сенкевичем, Суботіною і Остапчуком. А один переможець буде визначений за кількістю голосів! Отже, діліться своїми фотографіями в соціальних мережах і збирайте лайки від своїх друзів! Офіційні правила участі в акції шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.10.2013 Вигравайте в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Авторадіо Україна" (Київ-107.4МГц, Луцьк-90.2МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Тернопіль-91.7МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Мукачеве-99.9МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Ялта-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Южноукраїнськ-102.4МГц, Біла Церква-102.3МГц, Шостка-102.5МГц, Миколаїв-103.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Мелітополь-105.2МГц, Львів-105.4МГц, Рівне-105.7МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Хмельницький-107.6МГц, Суми-107.9МГц, Бердянськ-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Нікополь-101.2МГц, Кременчук-102.1МГц, Кіровоград-102.6МГц, Севастополь-102.8МГц, Маріуполь-104.0МГц, Житомир-104.5МГц, Херсон-105.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) квитки на боксерський турнір! 9-го листопада у Києві Олімпійський чемпіон Олександр Усик дебютує на професійному ринзі. Протистоятиме йому 29 -річний мексиканець Феліпе Ромеро (16-7-1, 11 КО), який має в активі дві перемоги над екс-чемпіоном світу WBO Хуліо Сезаром Ґонсалесом. А головною подією вечора стане 12-раундовий бій В'ячеслава Узєлкова (29-3-0, 18 КО) проти американського нокаутера Джейдона Кодрінґтона (21-3-0, 17 КО). На кону стоятиме вакантний титул Інтернаціонального чемпіона за версією IBO в напівважкій вазі. З 4-го листопада о 10:35 і 15:35 в рамках проекту "Один на один" ведучий "Авторадіо Україна" задаватиме в ефірі питання про бокс. Відповідайте на нього за допомогою SMS-повідомлень на короткий номер 7610 (перше слово "Гра"). Серед тих, хто відповів правильно, "Авторадіо Україна" визначить 10 переможців, які отримають квитки на бій! Офіційні правила акції шукайте тут (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.10.2013 У понеділок, 28-го жовтня, вранці столична сателітарна мережева станція "Авторадіо Україна" (Київ-107.4МГц, Луцьк-90.2МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Тернопіль-91.7МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Мукачеве-99.9МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Ялта-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Южноукраїнськ-102.4МГц, Біла Церква-102.3МГц, Шостка-102.5МГц, Миколаїв-103.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Мелітополь-105.2МГц, Львів-105.4МГц, Рівне-105.7МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Хмельницький-107.6МГц, Суми-107.9МГц, Бердянськ-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Нікополь-101.2МГц, Кременчук-102.1МГц, Кіровоград-102.6МГц, Севастополь-102.8МГц, Маріуполь-104.0МГц, Житомир-104.5МГц, Херсон-105.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) проведе фінальний розіграш у своїй акції "Перевірка на дорогах"! Ви дізнаєтеся ім'я щасливчика, який виграв річний запас бензину і комплект зимових шин від партнера акції - ТМ Continental. Хто із знавців Правил Дорожнього Руху, що правильно відповідали на запитання, стане переможцем? Не проґавте ефір "Авторадіо Україна" в понеділок вранці! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.10.2013 Столична сателітарна мережева станція "Радіо Шансон" (Київ-101.9МГц, Шостка-88.0МГц, Умань-88.5МГц, Миколаїв-90.8МГц, Стрий-90.9МГц, Одеса-91.8МГц, Алчевськ-99.9МГц, Ялта-100.2МГц, Євпаторія-100.4МГц, Форос-101.3МГц, Морське-101.9МГц, Павлоград-102.2МГц, Кременчук-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Харків-103.5МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц, Керч-105.7МГц, Алушта-106.2МГц, Донецьк-106.4МГц, Кіровоград-106.7МГц, Хмельницький-104.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, , Бердянськ-101.0МГц, Мелітополь-104.7МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Севастополь-101.5МГц, Херсон-103.1МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Сімферополь-105.4МГц, Луганськ-105.5МГц, Суми-106.4МГц, Чернігів-106.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) інформує: беріть участь у вікторині та отримайте квитки на концерт Михайла Шуфутинського, який відбудеться 10 листопада 2013 року в Національному Палаці Мистецтв "Україна". Вікторина проводиться з 26-го жовтня по 8-ме листопада. Кожної п'ятниці "Радіо Шансон" визначатиме переможця, який отримає 2 квитки на концерт Михайла Шуфутинського. Щодня ведучі "Радіо Шансон" будуть оголошувати в ефірі 3 нових запитання радіослухачам. Щоб взяти участь у вікторині, відправте SMS-повідомлення на номер 7505. На початку повідомлення обов'язково вкажіть текст LS, далі пробіл і ваше повідомлення кирилицею. Вартість одного повідомлення - 5 гривень з ПДВ. Для абонентів Київстар, MTC, Life. Слухач, який надішле SMS із максимальною кількістю правильних відповідей на питання поточного тижня, отримає два квитки на концерт. Оголошення результатів вікторини будуть проводитися в прямому ефірі 1-го і 8-го листопада! Уважно стежте за ефіром , відправляйте SMS-повідомлення з відповідями на запитання ведучих і отримуйте шанс відвідати концерт улюбленого артиста. Своїх щасливих власників вже очікують два квитки на 21 і 22 місця в 22 ряду! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.10.2013 "Творити величне разом - просто! Твори хвилю єдності!" - під таким гаслом цього року відбудеться акція "Всеукраїнський радіодиктант національної єдності", запланована на 11 листопада 2013 року. Про це повідомляє прес-служба НРКУ. Найголовніше: текст диктанту вже складено! Він - авторський, ексклюзивний, створений спеціально на замовлення Українського радіо відповідно до усіх приписів і норм українського правопису. Про що саме текст? Ця таємниця перестане бути таємницею 11 листопада о 13.30: саме цієї миті Олександр Авраменко оголосить назву диктанту. Прямоефірна програма, присвячена акції, почнеться о 13.10. Безпосередньо перед написанням диктанту ведучі Аліна Акуленко та Роман Коляда нагадають умови участі, а Олександр Авраменко дасть останні настанови й рекомендації. Зараз узгоджується перелік навчальних закладів, з яких відбуватимуться прямі включення під час радіодиктанту, кореспонденти готують матеріали про історію акції, переможців різних років, а також цікаві факти та архівні записи, на які багата понад десятирічна історія радіодиктанту. Також тривають переговори зі спонсорами та меценатами, готовими долучитися до нагородження цьогорічних переможців. Отож, готуймося до 11 листопада 2013 року, щоб довести: творити величне просто - разом! І створимо хвилю єдності разом з диктантом на Українському радіо! (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.10.2013 Новостворена реґіональна мережа "Радіо Формат", що працює на території Запорізької області, розпочала мовлення в місті Приморськ. Трансляції ведуться на частоті 89.0МГц (Джерело: Форум порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 25.10.2013 Відпустка або відрядження, по Україні чи за кордон - до ваших послуг проект "Автопілот" від столичної сателітарної мережевої станції "Авторадіо Україна" (Київ-107.4МГц, Луцьк-90.2МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Тернопіль-91.7МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Мукачеве-99.9МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Ялта-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Южноукраїнськ-102.4МГц, Біла Церква-102.3МГц, Шостка-102.5МГц, Миколаїв-103.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Мелітополь-105.2МГц, Львів-105.4МГц, Рівне-105.7МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Хмельницький-107.6МГц, Суми-107.9МГц, Бердянськ-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Нікополь-101.2МГц, Кременчук-102.1МГц, Кіровоград-102.6МГц, Севастополь-102.8МГц, Маріуполь-104.0МГц, Житомир-104.5МГц, Херсон-105.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) та авіаційної аґенції Airlife! Автомобіль - добре, а літак - швидше! Уявіть, що подорож залежить від вашої кмітливості та знання іноземних мов. Наприклад, прилітаєте до Гавани, стикаєтеся на виході з місцевим жителем - він обурений, щось говорить... І тільки ваша відповідь може вирішити результат цієї подорожі! Кожен будній день з 28-го жовтня по 11-те листопада о 8:10 уявляйте, як ви подорожуєте на комфортабельних літаках. І пам'ятайте, що мрії матеріалізуються. І 11-го листопада в фіналі проекту 2 квитки знайдуть свого переможця. Реєстрація в проекті - за цим посиланням. Офіційні правила акції шукайте тут (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.10.2013 Визначено переможця першого етапу "Битви Таксистів", що триває на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Авторадіо Україна" (Київ-107.4МГц, Луцьк-90.2МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Тернопіль-91.7МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Мукачеве-99.9МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Ялта-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Южноукраїнськ-102.4МГц, Біла Церква-102.3МГц, Шостка-102.5МГц, Миколаїв-103.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Мелітополь-105.2МГц, Львів-105.4МГц, Рівне-105.7МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Хмельницький-107.6МГц, Суми-107.9МГц, Бердянськ-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Нікополь-101.2МГц, Кременчук-102.1МГц, Кіровоград-102.6МГц, Севастополь-102.8МГц, Маріуполь-104.0МГц, Житомир-104.5МГц, Херсон-105.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.). Ним став Анатолій Чередниченко з Києва! Він перший, хто протримався 5 битв поспіль, вигравши автокосметику від партнера акції - компанії Шипшина і 100 літрів бензину - за що "Авторадіо Україна" з радістю нагороджує його наклейками переможця! Вчора з'явився ще один переможець - це Олександр Христіановський з м.Стаханов. Його теж чекають подарунки, бензин і наклейки! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.10.2013 Івано-Франківська обласна державна телерадіокомпанія "Карпати" започаткувала цикл радіопередач "Музична Шевченкіана української діаспори", присвячений 200-річчю від дня народження Кобзаря. У програмах музикознавець, член музикознавчої комісії Наукового товариства імені Тараса Шевченка Ганна Карась і журналістка Ольга Котюк знайомитимуть слухачів із творчістю українського поета в музичній культурі української діаспори XX століття. У першій передачі радіоциклу, запис якої уже можна послухати на сайті ОДТРК "Карпати", Ганна Карась докладно охарактеризувала ораторію "Неофіти". Її автор - французький композитор українського походження Мар'ян Кузан. Нагадуємо, що Президент України Віктор Янукович оголосив 2014 рік в Україні - Роком Тараса Шевченка (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.10.2013 У рамках масштабного святкування 11- го Дня Народження столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) відбулася щорічна церемонія 10dance Awards 2013. На події підбили головні підсумки танцювального року України, згадали історію премії 10dance Awards і, звичайно ж, вручили заповітні статуетки. У номінації "Відкриття року" перемогу здобув ді-джей і продюсер з Харкова - LANSY K. Звання "Хіт-мейкер року" отримала перша транс-леді України ANNA LEE. Переможцем у категорії "Трек року" став HOLBROOK & SKYKEEPER - CIRCLE OF SPOTLESS LIGHT (ALTER FUTURE RMX). Номінанти на премію "Відкриття року": IVERSOON & ALEX DAF, THE DESTINY, HAXXY, LANSY K (переможець), DELFII. Номінанти на премію "Хіт-мейкер року": ANNA LEE (переможець), DJ ROMANTIC & DJ INDIGO, DJ LUTIQUE, NIANARO, MOONCUT. Номінанти на премію "Трек року": ANDI VAX & IRA CHAMPION - ДОРОГИ (KISSFM SPECIAL EDIT), NIANARO - FOOTPRINTS IN THE SAND, MIKA NEWTON - COME OUT & PLAY (PAUL OAKENFOLD CLUB MIX), HOLBROOK & SKYKEEPER - CIRCLE OF SPOTLESS LIGHT (ALTER FUTURE RMX) (переможець). Нагадаємо, що цього року KISS FM 10dance Awards відбулася в новому для себе форматі - церемонія пройшла в режимі online в студії Dance radio "KISS FM" 25 жовтня о 15:00. Як завжди володарі заслужених статуеток визначаються авторитетною думкою Dance radio "KISS FM". До складу журі увійшли команда радіостанції та генеральний продюсер Антон Цеслик. Dance radio "KISS FM" вітає переможців, а іншим бажає наполегливості в досягненні цілей та отриманні премії KISS FM 10dance Awards 2013 у наступному році! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.10.2013 Сьогодні, 25 жовтня, краща столична сателітарна мережева станція Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) в прямому ефірі вручила своєму найвідданішому фанату не тільки статус KISS-фан NUMBER ONE, а й iPhone 5S. Dance radio "KISS FM" вітає свого відданого слухача, ним стала Marisha James! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.10.2013 Вже сьогодні в Arena Entertainment відбудеться грандіозне святкування 11-річчя столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.). 4 поверхи комплексу та 5 танцполів танцюватимуть під кращий концентрат музики від запрошених гостей та резидентів Dance radio "KISS FM". Time-up заходів на сьогодні: 1. FLOOR 1 - KISS FM STAGE: 22:00 - IRA CHAMPION, 23:30 - BUY ONE GET ONE FREE, 01:00 - SMART APES, 2:30 - HOUSE PUNKS, 4:00 - REY-NA; 2. FLOOR 2 - THE LAB: live box: 22:00 DJ ARTUR; 2:00 NOIR; 4:30 STEVE LAWLER; 6:30 GOSHVA; dark box: 1:00 JA.SHA, 3:00 YATE, 5:00 CEZAR & PITICU (long after-hours); 3. FLOOR 3 - TERRACE: 22:00 ELEMENTAL, 1:00 CEPASA (LIVE), 2:30 ROMAN K; 4. FLOOR 4 MAIN STAGE - DECADENCE HOUSE: 22:00 - ARTEM NEBA, 23:30 - NASTIA, 1:30 - SETH TROXLER, 3:30 - MACEO PLEX (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.10.2013 "Радіо "Культура" до 80-річчя заслуженої артистки України Ганни Опанасенко-Сумської в ефірі Першої програми Національного радіо підготувало спеціальний випуск програми "Світ радіодрами", де прозвучить радіопостановка "Телефонна елегія", в якій головну роль виконала ювілярка. Про це йдеться у повідомленні прес-служби радіоканалу. Програма "Світ радіодрами" вийде в ефір 26 жовтня о 16:25. Під час програми у студію завітають герої радіовистави "Телефонна елегія". У цій радіопостановці пані Ганна Опанасенко-Сумська зіграла головну героїню Ліду. "Проникливий образ Ліди у радіопостановці створила самобутній майстер сцени, берегиня славної родини митців Сумських, яка подарувала українській культурі двох яскравих актрис - Наталію та Ольгу Сумських, заслужена артистка України Ганна Опанасенко-Сумська", - йдеться у повідомленні прес-служби. Також у виставі разом з Ганною Опанасенко-Сумською зіграв народний артист України, Шевченківський лауреат Анатолій Паламаренко. Автор спектаклю Євгенія Кононенко, режисер-постановник Нелля Даниленко, звукорежисер Олена Єфімчук, редактори постановки Світлана Гудзь-Войтенко та Наталя Коломієць (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 24.10.2013 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на своєму засіданні 23 жовтня ухвалила замовити у ДП "Український державний центр радіочастот" розроблення висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом України для потреб радіомовлення у містах Мукачеве і Ужгороді, с. Ярок Закарпатської області, містах Івано-Франківську, Львові, Хмельницькому і селі Лозовій Тернопільської області. Регулятор у сфері телерадіомовлення звернеться до УДЦР щодо визначення можливості зміни потужності радіоелектронних засобів мовлення у місті Докучаєвську Донецької області, селі Красному Львівської області і селищі Луч Жовтневого району Миколаївської області; про технічне перенесення каналу мовлення з міста Арциза до села Кам'янського Арцизького району Одеської області, а також щодо визначення можливості впровадження багатоканальних ефірних телемереж у діапазоні 11.7-12.5 ГГц (МІТРІС) у населених пунктах Кіровоградської та Закарпатської областей (Джерело: Сайт Нацради з ТРМ).
  • 23.10.2013 18 жовтня ефірі столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) відбувся унікальний Танцювальний марафон присвячений 11-річчю радіостанцій. Протягом дня з 8 ранку і до 19 вечора кожної години звучали всі танцювальні хіти, створені за 11 років мовлення Dance radio "KISS FM". Кожна година була присвячена певному року з 2002 і по наші дні. Той, хто не зміг послухати Танцювальний марафон в ефірі, на разі має унікальну можливість послухати подкасти на сайті радіостанції - http://www.kissfm.ua/programs/article/213-tantsevalnyy-marafon, а також там можна знайти трекліст! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.10.2013 Завтра, 23-го жовтня, об 11:00 розпочнеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. По його закінченні за участі членів Національної ради відбудеться брифінг для журналістів, який стосуватиметься розглянутих під час засідання питань. Місце проведення брифінгу: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 22.10.2013 Мережа радіостанцій "MFM Station" (Донецьк-104.1МГц, Харків-90.0МГц, Мелітополь-102.2МГц, Севастополь-103.7МГц, Чернігів-101.3МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Суми-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Зарічне-107.1МГц, Запоріжжя-107.9МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) інформує: протягом деякого часу ефір "MFM Station" здійснюватиметься у форматі технічного мовлення. Колектив радіостанції просить вас поставтеся спокійно і з розумінням до можливих несподіванок під час прямого ефіру (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.10.2013 19 жовтня розіграшем квартири в Києві завершився фінальний етап грандіозного проекту "Квартира за 30 секунд", який проходив на хвилях радіостанції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Суми-88.6МГц, Кіровоград-99.3МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Рівне-102.2МГц, Чернігів-105.9МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Житомир-107.3МГц, Херсон-99.0МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, Вінниця-99.3МГц, Севастополь-100.8МГц, Павлоград-100.9МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Маріуполь-103.2МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Донецьк-101.6МГц, Луганськ-102.3МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.). Володаркою суперпризу акції стала 20-річна студентка Світлана Дьоміна. Для того, щоб випробувати свою удачу у фінальному розіграші, до ЖК "Місто Сад" з'їхалися 54 фіналіста акції практично з усіх реґіонів України. Претендентів на столичні квадратні метри чекав кошик з ключами, з якого вони власноруч дістали по одному ключу. Підійти до заповітної двері від квартири міг тільки один ключ. Підтримати слухачів приїхала співачка Alyosha. Вона виконала кілька своїх хітів, а потім "уболівала" за учасників, які по черзі пробували відкрити двері. Восьма за рахунком слухачка вставила свій ключ в свердловину і... двері відчинилися. "Цифра "8" для мене завжди була щасливою, але я все одно не могла повірити, що квартиру можу виграти саме я, доти, доки ключі не провернулися в замку! Далі - все як у тумані: вручення сертифікату, фото, привітання... Спасибі, Europa Plus!". Програмний директор станції Алік Панкеєв розповів ще про один подарунок, який отримала переможниця: "В ефірі ранкового Let's Go! Show, куди ми запросили Свєту поділитися враженнями та емоціями, вона зізналася, що Europa Plus виконала і другу її мрію (перша - про власну квартиру). Справа в тому, що Світлана, хоч і вчиться на юриста, але давно хотіла спробувати себе в якості радіоведучої, посидіти за мікрофоном в ефірній студії. Отже, мрії збуваються, і приємно , що виконуємо їх ми!" "Квартира за 30 секунд" знайшла свого власника, а "Europa Plus Україна" вже готує нові проекти з не менш вражаючими призами та подарунками. Подробиці - незабаром на сайті www.europaplus.ua (Джерело: Інформацію надала ).
  • 22.10.2013 Передові артисти знаменитої румунської аґенції Sunrise зустрінуть світанок з київською публікою у продовженні святкування 11- го Дня Народження столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.). Афтепаті, за участю CEZAR'а і PITIKU, триватиме до обіду 26-го жовтня, перетворивши Aren'у Entertainment на маленький фестиваль Sunwaves. Це відомий румунський захід ніколи не обходиться без вищевказаних музикантів, у графіку яких також можна побачити сети в культовому лондонському Fabric, берлінському Watergate'e, московській Аrm'e 17 та інших відомих клубах. Разом з CEZAR'ом столична публіка отримає шматочок енергетики знаменитих Raresh'а, Praslea і Kozo, з якими музикант працює у тісній спайці вже кілька років. Результат успішної колаборації артистів - лейбл Understand і проект Afumati. CEZAR активно випускає роботи не тільки на власному рекордингу, а й на відомому румунському лейблі [a:rpia:r], працюючи в діапазоні від minimal techno до варіацій house'у. Другий герой афтепаті - Pitiku - прославився витривалістю і якісним саундом ще на Kazantip'і, в ході довгограючих вечірок разом з Richie Hawtin'ом. Зараз артист розривається між Ібіцею і Москвою: з гарячого острова Pitiku не відпускають Zoo Project'и від лондонського лейблу Channel Zoo Recordings, а Москва манить у мережі Arm'и 17 і лейблу Arma, під який також підписаний музикант. Що таке афтепаті по-румунськи можна буде дізнатися, підключившись зі свіжими силами вранці 26-го жовтня, або ж відкрити на світанку "друге дихання", відтанцювавши на 6-ти танцполах днем раніше. Для справжніх шанувальників afterhours, Dance radio "KISS FM" пропонує окрему партію квитків. З 6:00 ранку до 13:00 дня діє ціна для входу у the LAB - 100 гривень. Увага кількість таких квитків обмежена, 100 шт. Для бажаючих відвідати весь фестиваль ціна 350 гривень до початку заходу, в день фестивалю вартість буде вищою! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.10.2013 18-19 жовтня 2013 року на базі Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії тривав ХVІII Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм "Калинові острови". Відкриття відбулося в мальовничій Петриківці - селищі, яке відоме як батьківщина неповторного стилю декоративного розпису, що бере свої витоки ще з козацьких часів. Наприкінці цього року ЮНЕСКО вперше буде розглядати питання щодо надання статусу всесвітньої нематеріальної спадщини українському декоративно-орнаментальному народному малярству - Петриківському розписові. У церемонії відкриття фестивалю взяв участь голова Держкомтелерадіо України Олександр Курдінович, керівники обласних державних телерадіокомпаній та номінанти творчих конкурсів. Всього на конкурсну програму фестивалю було представлено 105 проектів, які виборювали першість в 10 номінаціях. 64 телепроекти і 41 радіопрограми дистанційно оцінювало компетентне журі фахівців. Програми учасників завчасно були розміщені на сайті Дніпропетровської ОДТРК. Високий рівень робіт, особливо соціальної, дитячої, докуметально-публіцистичної спрямованості - відзначив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, який завітав на закриття фестивалю і нагородження лауреатів (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.10.2013 З 21-го жовтня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Авторадіо Україна" (Київ-107.4МГц, Луцьк-90.2МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Тернопіль-91.7МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Мукачеве-99.9МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Ялта-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Южноукраїнськ-102.4МГц, Біла Церква-102.3МГц, Шостка-102.5МГц, Миколаїв-103.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Мелітополь-105.2МГц, Львів-105.4МГц, Рівне-105.7МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Хмельницький-107.6МГц, Суми-107.9МГц, Бердянськ-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Нікополь-101.2МГц, Кременчук-102.1МГц, Кіровоград-102.6МГц, Севастополь-102.8МГц, Маріуполь-104.0МГц, Житомир-104.5МГц, Херсон-105.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) стартує акція "Автокадр". Щоранку після сигналу ведучого телефонуйте на "Авторадіо Україна" у прямий ефір! Перша людина, яка додзвониться до студії, повинна буде відповісти на просте питання про те, який автомобіль знімався у фільмі, названому ведучим. Слухачі, які дадуть правильну відповідь, отримають подарунок від партнера акції - ТМ "Зелена Марка"! Офіційні правила акції шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.10.2013 Ще вчора ви мріяли потрапити на концерт улюбленої групи? Вже сьогодні ви маєте таку можливість! З 28-го жовтня по 15-те листопада бери участь у проекті "Show-time" в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Суми-88.6МГц, Кіровоград-99.3МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Рівне-102.2МГц, Чернігів-105.9МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Житомир-107.3МГц, Херсон-99.0МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, Вінниця-99.3МГц, Севастополь-100.8МГц, Павлоград-100.9МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Маріуполь-103.2МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Донецьк-101.6МГц, Луганськ-102.3МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.). Реєструйтеся у проекті, грайте разом з Партнером проекту Vorotila та вигравайте квитки на концерт співачки Ёлка, який відбудеться 15-го листопада. Разом з Vorotila накопичуйте 2 000 000 монет, і отримуйте квитки у VIP-сектор! Мрії збуваються швидше, ніж здається. Для реєстрації на сайті www.vorotila.ru перейдіть за посиланням (Код реєстрації Е-15). Офіційні правила Акції Show-time шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.10.2013 З 24-го жовтня радіошоу "ПатіФон" резидента столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) Сані Димова виходитиме по четвергах о 21:00, двічі на місяць. Зовсім недавно авторське радіошоу Сани Димова відзначило першу річницю свого існування в українському ефірі. За цей рік "ПатіФон" кардинально змінився - починаючи з формату і закінчуючи охопленням радіомовлення. Випуски стартували з 10-го вересня 2012-го року на хвилях радіостанції DJFM, а з лютого 2013 почали звучати двічі на місяць в ефірі радіо Dance radio "KISS FM". Також, навесні 2013 кілька випусків вийшли на хвилях кіпрської радіостанції "Русская волна". Новий, 36-ий випуск "ПатіФон" вийде на хвилі Dance radio "KISS FM" вже в новий ефірний час. Змінився день і час виходу в ефір - тепер це двічі на місяць, по четвергах о 21:00. "ПатіФон" на сайті Dance radio "KISS FM" - http://www.kissfm.ua/dj/profile/187-sania-dymov/podcast (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.10.2013 У рамках масштабного святкування 11- го Дня Народження столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) відбудеться щорічна церемонія 10dance Awards 2013. На події будуть підведені найголовніші підсумки танцювального року в Україні. У 2013 році KISS FM 10dance Awards відбудеться в новому для себе форматі - церемонія пройде в режимі online в студії Dance radio "KISS FM" 25-го жовтня о 15:00. Під час радіо і web-трансляції будуть відзначені ті, хто цього року вніс найбільший внесок у розвиток вітчизняної денс-індустрії. Ви дізнаєтеся власників нагород у трьох номінаціях - "Відкриття року", "Хіт-мейкер року" і "Трек року". Як завжди володарі заслужених статуеток визначаються авторитетною думкою Dance radio "KISS FM". До складу журі увійшли команда радіостанції та генеральний продюсер Антон Цеслик. Отже, церемонія 10dance Awards 2013 у прямому ефірі Dance radio "KISS FM" - 25-го жовтня о 15:00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.10.2013 Орієнтовно зі вчорашнього дня нова радіостанція з програмою під назвою "Радіо Формат" розпочала мовлення у декількох містах Запорізької області, зокрема: м.Мелітополь - 90.6МГц, м.Токмак - 101.9МГц, м.Бердянськ - 103.4МГц. Сьогодні ввечорі також розпочалося мовлення радіостанції і у місті Пологи, частота - 105.9МГц. Слоґани нової станції - "Музыка твоего формата" ("Музика твого формату") та "Музыка в формате твоего настроения" ("Музика у форматі твого настрою"). Музичне наповнення ефіру нової станції - відомі зарубіжні хіти від 1980-х до сьогодні (перевага віддається golden hits за останні 15 років), іноді транслюються і російськомовні пісні. Нагадаємо, що ліцензію на ці міста в серпні та грудні минулого року виграли київські ТОВ "Меді Мережа" (Бердянськ - 103.4МГц) та "Інформ Мережа" (Мелітополь - 90.6МГц, Пологи-105.9МГц, Токмак-101.9МГц). Поки нема інформації про те, чи є мовленням в місті Приморськ на частоті 89.0МГц, яка також належить ТОВ "Меді Мережа" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 21.10.2013 Пленарного тижня з 22-го по 25 жовтня парламент розгляне проект №1076 "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України" та кілька інших медійних проектів. Про це у коментарі "Телекритиці", після погоджувальної ради зазначив голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко. Зокрема, у порядку денному на 24 жовтня стоять законопроекти №1076 "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України", № 2600 "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації", № 0944 "Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо уточнення сфери застосування Закону та удосконалення окремих положень)". Також 24 жовтня народні депутати мають розглянути законопроект № 2829 "Про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (щодо дострокового припинення повноважень членів ради)" та проект постанови № 2252-а "Про затвердження Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України", автори якого - народні депутати Юрій Дерев'янко, Микола Томенко, Ірина Геращенко, Юрій Мірошниченко. За словами Миколи Томенка, на погоджувальній раді він просив колег по парламенту включити до порядку денного законопроекти № 0947 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про інформацію" (у новій редакції) та Закону України "Про доступ до публічної інформації"", але його поставили на наступний пленарний тиждень. Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова та інформації рекомендував Верховній Раді ухвалити в цілому законопроекти № 2600 "Про реформування друкованих засобів масової інформації" та № 1076 "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України". Як писала "Телекритика", громадськість неодноразово закликала парламент ухвалити закон № 0947 щодо доступу до публічної інформації. 21 жовтня журналісти та громадські активісти провели акцію з вимогою прийняття Верховною Радою законопроекту щодо розширення дії цього закону (Джерело: Портал "Телекритика. Суспільне мовлення").
  • 19.10.2013 Під час благодійної вечірки "Громадського радіо", що відбулася 17 червня в закладі "Радіобар", проекту вдалося зібрати 10 тисяч гривень. Про це учасники проекту повідомили на своїй сторінці у facebook та у профайлі на платформі "Спільнокошт". Під час вечірки відбувся міні-концерт гурту Ірени Карпи, поетичні читання відомих українських авторів Катерини Бабкіної, Тараса Малковича, Павла Коробчука та Дмитра Лазуткіна, а також лотерея. Всі зібрані кошти буде переведено на рахунок "Громадського радіо" у "Спільнокошті". "Ооблива подяка Радіобару, що пустив до себе на вогник, а також гурту QARPA та Ірені Карпі особисто - за ексклюзивний міні-концерт. І поетам - Каті Бабкіній, Тарасу Малковичу, Паші Коробчуку та Дімі Лазуткіну. А ще - дорогим BookLand за коштовний подарунок-суперприз нашої лотереї. Друзі, ви фантастичні! Любимо всіх вас!", - пишуть члени команди у facebook. Також ведуча "Громадського радіо" і відповідальна за нього на "Спільнокошті" Ірина Славінська висловила вдячність людям, які пожертвували проекту цінні речі, що використовуються як винагороди для доброчинців. "Друзі, а в нас у "Громадське радіо" такі нагороди нині оновилися! Спеціальний подарунок від "Книжное Бюро" - культовий альбом "Качалка". І... тидищ-тидищ!!! Марися Рудська пожертвувала нам ще 4 оригінали своїх картин, тобто тепер всього 6 її чудових робіт є в наших активах, але 2 вчора розійшлися протягом перших пари годин після публікації проекту. Одним словом, на нашому Спільнокошті є пречудові нові приводи зробити добру справу!", - пише Славінська. Нагадаємо, нещодавно "Громадське радіо" почало збір коштів на платформі "Спільнокошт" (Джерело: Портал "Телекритика. Суспільне мовлення").
  • 18.10.2013 25 жовтня у Львові за адресою вул. Джерельна, 20, у клубі The gas station відбудеться презентація нового сезону львівської реґіональної радіомережі "FM Галичина" (Львів-89.7МГц, Луцьк-89.8МГц, Тернопіль-102.3МГц, Славське-102.6МГц, Старий Самбір-102.7МГц, Борислав-102.9МГц, Червоноград-103.0МГц, Радехів-103.6МГц, Перемишляни-105.1МГц, Турка-105.9МГц, Шацьк-106.7МГц, Броди-107.5МГц, Новий Розділ-107.6МГц, Стрий-107.9МГц, а також Інтернет-мовлення). Будуть представлені нові програми радіостанції та нове обрамлення логотипа. Слоґан нового сезону: "Українське - це модно!". По закінченню презентації відбудеться дискотека за участі сучасних українських виконавців. Контакти: Галина Батюсь, бренд - менеджер радіо "FM Галичина", (032)-254-61-85, (032)-254-61-85, skype: kvantik777 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.10.2013 Столична сателітарна мережева радіостанція "Ретро FM" (Київ-92.4МГц, Одеса-88.5МГц, Дніпропетровськ-89.7МГц, Сімферополь-90.1МГц, Харків-90.4МГц, Маріуполь-90.4МГц, Суми-91.3МГц, Бердянськ-91.5МГц, Луганськ-91.9МГц, Красноармійськ-98.8МГц, Полтава-99.1МГц, Мелітополь-99.1МГц, Борислав-100.2МГц, Краматорськ-100.3МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Умань-100.6МГц, Луцьк-100.9МГц, Вінниця-100.9МГц, Кременчук-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Кіровоград-101.5МГц, Лисичанськ-101.5МГц, Генічеськ-101.8МГц, Феодосія-101.8МГц, Новодністровськ-101.9МГц, Хмельницький-102.1МГц, Ніжин-102.2МГц, Керч-102.2МГц, Чернігів-102.4МГц, Львів-102.5МГц, Лубни-102.6МГц, Рівне-103.0МГц, Рахів-103.1МГц, Олександрія-103.1МГц, Ровеньки-103.2МГц, Хуст-103.7МГц, Ковель-103.9МГц, Євпаторія-103.9МГц, Яремче-104.0МГц, Ульянівка-104.0МГц, Ялта-104.6МГц, Чернівці-105.0МГц, Севастополь-105.0МГц, Красногорівка-105.2МГц, Шостка-105.3МГц, Нікополь-105.4МГц, Житомир-105.6МГц, Кам'янець-Подільський-105.7МГц, Біла Церква-106.2МГц, Переліски-106.5МГц, Херсон-106.7МГц, Павлоград-107.1МГц, Ужгород-107.2МГц, Красноград-107.6МГц, Донецьк-101.6МГц, Миколаїв-106.4МГц, Запоріжжя-107.0МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) запустила на своєму офіційному сайті додаткові on-line канали: Dance, Romantic, Russian Collections. Тепер з-поміж найяскравіших хітів 70-х , 80-х і 90-х слухачі можуть обирати пісні під свій настрій. Dance - канал знай кращими танцювальними хітами всіх часів. Romantic - це колекція чуттєвих пісень, які в будь-який час доби налаштують на романтичний лад і дадуть можливість чудово відпочити і відволіктися від суєти. Russian Collections - найкращі пісні легендарних російськомовних виконавців трьох епох. "Створюючи музичні канали, ми спробували максимально врахувати інтереси аудиторії "Ретро FM" і подарувати їм, в першу чергу, настрій. Таким чином тепер на нашому сайті цілодобово є музика, під яку можна танцювати, композиції, під які можна провести романтичний вечір або просто розслабитися, і пісні, яким легко підспівувати. - каже програмний директор станції Олександр Рассказов - Ну і, звичайно, мікс з цікавих акцій, програм, подарунків і найкращих пісень 70-х , 80-х і 90-х, як завжди, чекає всіх в ефірі". Канали Dance, Romantic, Russian Collections доступні на офіційному сайті http://www.retro.ua і в ефірі "Ретро FM" (Джерело: Інформацію надала ).
  • 17.10.2013 10-го жовтня столична сателітарна мережева радіостанція "Ретро FM" (Київ-92.4МГц, Одеса-88.5МГц, Дніпропетровськ-89.7МГц, Сімферополь-90.1МГц, Харків-90.4МГц, Маріуполь-90.4МГц, Суми-91.3МГц, Бердянськ-91.5МГц, Луганськ-91.9МГц, Красноармійськ-98.8МГц, Полтава-99.1МГц, Мелітополь-99.1МГц, Борислав-100.2МГц, Краматорськ-100.3МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Умань-100.6МГц, Луцьк-100.9МГц, Вінниця-100.9МГц, Кременчук-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Кіровоград-101.5МГц, Лисичанськ-101.5МГц, Генічеськ-101.8МГц, Феодосія-101.8МГц, Новодністровськ-101.9МГц, Хмельницький-102.1МГц, Ніжин-102.2МГц, Керч-102.2МГц, Чернігів-102.4МГц, Львів-102.5МГц, Лубни-102.6МГц, Рівне-103.0МГц, Рахів-103.1МГц, Олександрія-103.1МГц, Ровеньки-103.2МГц, Хуст-103.7МГц, Ковель-103.9МГц, Євпаторія-103.9МГц, Яремче-104.0МГц, Ульянівка-104.0МГц, Ялта-104.6МГц, Чернівці-105.0МГц, Севастополь-105.0МГц, Красногорівка-105.2МГц, Шостка-105.3МГц, Нікополь-105.4МГц, Житомир-105.6МГц, Кам'янець-Подільський-105.7МГц, Біла Церква-106.2МГц, Переліски-106.5МГц, Херсон-106.7МГц, Павлоград-107.1МГц, Ужгород-107.2МГц, Красноград-107.6МГц, Донецьк-101.6МГц, Миколаїв-106.4МГц, Запоріжжя-107.0МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) в рамках туру містами України подарувала всім закоханим Дніпропетровська запальну вечірку. На гостей "Flirt Party" у стилі Disco" чекали подарунки, сюрпризи, знайомства і танці. Наприкінці вечора була обрана "ідеальна пара", яка реально познайомилася на вечірці в нічному клубі "Мулен Руж" і отримала головний подарунок - романтичну вечерю в одному з найкращих ресторанів міста. "Наш тур "Flirt Party" триває. Минулої п'ятниці ми успішно попрацювали купідонами в Дніпропетровську. У клубі був аншлаг! - каже програмний директор станції Олександр Рассказов - Під найкращу музику 70-х, 80-х, 90-х ми з'єднували на танцполі самотні серця. А вже цієї п'ятниці нас прийматиме Донецьк. Приходьте! Буде багато танців, флірту і подарунків!" - запрошує програмний директор станції Олександр Рассказов. Нагадаємо, тур "Flirt Party", окрім Дніпропетровська, пройшов вже у Харкові та Запоріжжі. На черзі - Донецьк, 25-те жовтня, "Будинок Синоптиків". Початок вечірки - 21:00. Фінальна "Flirt Party" від "Ретро FM" пройде 1-го листопада в Луганську. Детальніше про тур "Flirt Party" у стилі Disco" можна дізнатися на сайті http://www.retro.ua і в ефірі "Ретро FM" (Джерело: Інформацію надала ).
  • 17.10.2013 Перший аудіо журнал Stereobaza, що на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Суми-88.6МГц, Кіровоград-99.3МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Рівне-102.2МГц, Чернігів-105.9МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Житомир-107.3МГц, Херсон-99.0МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, Вінниця-99.3МГц, Севастополь-100.8МГц, Павлоград-100.9МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Маріуполь-103.2МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Донецьк-101.6МГц, Луганськ-102.3МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.), починає розіграш CD з автографом, який дав знаменитий шведський музикант і продюсер Jay- Jay Johanson. Умови розіграшу - в офіційній групі радіостанції "Europa Plus Україна" у соцмережі ВКонтакте. Розіграш CD Jay - Jay Johanson з автографом артиста відбудеться 4 листопада, о 21:00, результати будуть оголошені там же, в групі ВКонтакте. Нагадаємо, наприкінці вересня у Йохансона вийшов новий лонґплей Cockroach. Через лічені дні після його появи ікона шведського сінт-поп-даунтемпо Джей Джей Йохансон блискуче відіграв у Києві концерт. Відразу після виступу з артистом зустрівся ведучий аудіо журналу Ігор Панасенко aka Stereoigor, і поговорив з музикантам про платівку Cockroach, новий альбомі Tricky, світове визнання і сучасну самотність. Інтерв'ю вийшло в рубриці "Стереогість" у випуску №89 першого аудіо журналу Stereobaza. Слухайте тут (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.10.2013 Столична сателітарна мережева станція Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) інформує. Вже 19 жовтня KISS FM BirthDANCE Party у ваших містах! 26 найкращих клубів ваших міст беруть участь у масштабному святкуванні 11- річчя танцювальної радіостанції Dance radio "KISS FM". Остаточний список має такий вигляд: 1. Біла Церква - Shokolad Party Bar - Topspin; 2. Вінниця - Feride - Mr.Sunny; 3. Дніпропетровськ - Imperia - Lutique, Donatas, Sam & Jam; 4. Донецьк - Chicago - Anna Lee; 5. Запоріжжя - Crowbar - Smart Apes; 6. Ірпінь - Zair - Buy One Get One Free; 7. Кіровоград - Provocateur - Аня Арфеєва; 8. Київ - Forsage - Sean Tyas, Ivan Ionov, Nianaro, Iversoon & Alex Daf Кременчук - Joss - Tommy Lee; 9. Кривий Ріг - Shelter - Incognet; 10. Луганськ - Egoist - Rey-na; 11. Львів - Sankoff - Bald Bros; 12. Маріуполь - Imperial - Indigo; 13. Миколаїв - Caprica - Саня Димов; 14. Одеса - Gnezdo - DJ Maniak; 15. Полтава - Show - Hall Split - Ira Champion; 16. Севастополь - Premier - Romantic; 17. Сімферополь - Мармелад - Marcato & Tiny Toon; 18. Тернопіль - Arena Hall - Streamteck; 19. Трускавець - Millenium - Dmit Kitz; 20. Ужгород - Panorama - Clubheads; 21. Харків - Galaktika - Artem Neba; 22. Херсон - Platon - Viva Dior; 23. Хмельницький - Vanilla Sky - Westboy; 24. Черкаси - Ultra - Andrey Balkonsky; 25. Чернігів - Diamond Club - Tagir Sultanov. 19 жовтня KISS FM BirthDANCE Party у твоєму місті! Більш докладно - на спеціальній сторінці http://www.kissfm.ua/birthday11/party (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.10.2013 Рішення щодо анулювання ліцензій дев'яти мовників було ухвалено на засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 16-го жовтня. Так, було анульовано ліцензії на проводове мовлення у мережі УР-1 Каховського міськрайонного радіо "Каховська зоря", м. Каховка Херсонської області, - у зв'язку із рішенням засновників; Районної редакції радіомовлення "Голос Котелевщини", смт Котельва Полтавської області, - у зв'язку із ліквідацією підприємства; КП "Редакція газети "Володимирецький вісник" та радіомовлення" Володимирецької районної ради Рівненської області, смт Володимирець Рівненської обл., - у зв'язку із припиненням підготовки і випуску радіопрограм із червня 2013 року. Також було анульовано ліцензію на мовлення у багатоканальній телемережі МХ-5 ДКП ТРК "НІЖИНСЬКЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ", м. Ніжин Чернігівської області, - у зв'язку зі скрутним фінансовим становищем підприємства. Ліцензію на кабельне мовлення ТОВ "ТРК "Мир-ТВ", м. Тернівка Дніпропетровської області, анульовано через припинення компанією діяльності. Серед провайдерів програмної послуги, чиї ліцензії були анульовані рішенням Національної ради за заявами компаній, такі: 1. ТОВ "Телерадіокомпанія "Кабельне підприємство Донбасу", м. Стаханов Луганської області; 2. ТОВ "ЛУТАКОМ", м. Лутугине Луганської області; 3. ПП "Говорд", с. Кирнички Одеської області. Водночас згідно із абзацом четвертим пункту 14 Положення про порядок видачі ліцензії провайдера програмної послуги Національна рада анулювала ліцензію провайдера програмної послуги ТОВ "ТРК "Красноармійськ", м. Красноармійськ Донецької області, на підставі інформації з Єдиного державного реєстру про наявність запису щодо припинення юридичної особи (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.10.2013 На засіданні 16 жовтня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення щодо затвердження Положення про моніторинг телерадіопрограм, розроблений регуляторним органом відповідно до статей 11, 13, 17, 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення". "Це Положення регламентує загалом процедуру здійснення Національною радою моніторингу телерадіопрограм, які транслюються на території України, і телерадіопрограм, які подаються у складі програмної послуги провайдерами програмної послуги", - зазначив, доповідаючи з цього питання, голова Національної ради Володимир Манжосов. Проект цього Положення було затверджено рішенням Національної ради від 28 травня 2013 року № 1095 і розміщено на сайті регулятора для громадського обговорення, яке тривало упродовж місяця. За цей час надійшли пропозиції і зауваження від Телекомунікаційної палати України, Асоціації правовласників та постачальників контенту, а також Громадської ради при Національній раді. Як повідомив В. Манжосов, "у Положенні, яке подається зараз на затвердження Національної ради, було повністю або частково враховано пропозиції щодо чіткого визначення термінів, які використано в цьому документі (пропозиція Громадської ради); розподілено поняття моніторинг телерадіопрограм телерадіоорганізацій в багатоканальних мережах і моніторинг телерадіопрограм, які надаються у складі програмної послуги; враховано пропозицію щодо затвердження актів моніторингу. Не враховано пропозиції виключити з Положення здійснення моніторингу провайдерів програмної послуги, а також позбавити наших представників у регіонах функції щодо моніторингу мовлення". Рішення стосовно затвердження Положення про моніторинг телерадіопрограм буде подано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.10.2013 Завтра, 16-го жовтня, об 11:00 розпочнеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. По його закінченні за участі членів Національної ради відбудеться брифінг для журналістів, який стосуватиметься розглянутих під час засідання питань. Місце проведення брифінгу: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.10.2013 У суботу, 19-го жовтня, столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Суми-88.6МГц, Кіровоград-99.3МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Рівне-102.2МГц, Чернігів-105.9МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Житомир-107.3МГц, Херсон-99.0МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, Вінниця-99.3МГц, Севастополь-100.8МГц, Павлоград-100.9МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Маріуполь-103.2МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Донецьк-101.6МГц, Луганськ-102.3МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) розіграє серед своїх слухачів квартиру у Києві. Учасники акції "Квартира за 30 секунд", яка проходить в ефірі радіостанції, зустрінуться в ЖК "Місто Сад", де на них чекатиме кошик з ключами, з якого вони власноруч дістануть по одному ключу. Чий ключ підійде до дверей - того й квартира. "Поки одні мріють, інші - діють. За місяць акції ми отримали 550 000 дзвінків від охочих ризикнути і за 30 секунд виграти квартиру у Києві. Пощастить одному, але, можливо, когось іншого участь в акції підштовхне до більш рішучих дій на шляху до мрії мати свій будинок - коментує акцію програмний директор Europa Plus Алік Панкєєв. - Нехай всім щастить!". У бажаючих випробувати свій фарт і спробувати стати власником столичної нерухомості ще є час. Все, що для цього потрібно - першим додзвонитися до студії після спеціального сигналу в ефірі і, за підказками ді-джея, назвати три предмети, які можна зустріти в типовій квартирі. Якщо із завданням вдається впоратися за 30 секунд - слухач отримує ключ від квартири. Але чи підійде він до заповітних дверей, учасники зможуть дізнатися тільки на фінальному етапі розіграшу. Детальніше про акцію читайте на сайті http://www.europaplus.ua (Джерело: Інформацію надала ).
  • 15.10.2013 Столична сателітарна мережева станція "Радіо-Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Красноперекопськ-102.6МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Звенигородка-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 24k., Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 96k.) сьогодні, 15 жовтня, транслюватиме у прямому ефірі відбірний матч Чемпіонату світу з футболу-2014 між збірними командами України та Сан-Марино. Про це повідомляє прес-служба мовника. Початок трансляції гри - 22:00. Матч коментуватимуть спортивні оглядачі Михайло Герасименко та Олександр Журахівський. Після матчу відбудеться обговорення його перебігу зі слухачами "Раідо-Ера FM". Нагадаємо, радіостанція "Радіо-Ера FM" вела 11 жовтня радіотрансляцію матчу "Україна-Польща". Що завершився перемогою України 1:0 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.10.2013 Столична сателітарна мережева станція "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц, Сімферополь-91.9МГц, Кременчук-92.3МГц, Суми-89.1МГц, Житомир-100.7МГц, Полтава-107.8МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Одеса-90.2МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Кіровоград-101.9МГц, Тернопіль-103.5МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Чернігів-107.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) представляє нові музичні канали інтернет-овлення. Віднедавна на офіційному сайті "Радіо РОКС - Україна" можна послухати не лише прямий ефір радіостанції, але і переключиться на один з нових музичних каналів - "Рок- балади" або "Hard'n'Heavy". Спеціально для цінителів жанрів музична редакція "Радіо РОКС - Україна" відібрала найромантичніші і найважчі рок- хіти. А головне, що слухати їх ви будете абсолютно без реклами і розмов. 24 години на добу - тільки рок! Після натискання кнопки "Слухати радіо" ( нагорі праворуч на кожній сторінці сайту "Радіо РОКС - Україна") у вас буде можливість обрати один з каналів онлайн-мовлення. Також на сторінці кожного каналу є спеціальні посилання для програм-плеєрів, якщо вам зручніше слухати саме таким способом. Зокрема, канал "Hard'n'Heavy" можна слухати зі швидкістю 32k. за посиланням http://www.radioroks.com.ua/RadioROKS_HardnHeavy_32.m3u та зі швидкістю 128k. за посиланням http://www.radioroks.com.ua/RadioROKS_HardnHeavy.m3u. А канал "Рок-балади" можна слухати зі швидкістю 32k. за посиланням http://www.radioroks.com.ua/RadioROKS_Ballads_32.m3u та зі швидкістю 128k. за посиланням http://www.radioroks.com.ua/RadioROKS_Ballads.m3u. До речі, "Радіо РОКС - Україна" вже готує кілька нових каналів мовлення, зовсім скоро вони з'являться в плеєрі, про що станція обов'язково повідомить в новинах. "Радіо РОКС - Україна" - українська радіостанція , мовить у Києві та 24 містах країни. Також веде онлайн-мовлення в Інтернеті. Основа музичного формату - класичний рок 70 -80- х років (Джерело: Інформацію надав ).
  • 15.10.2013 Радіостанція "2-ий канал Донецького обласного радіо", що мовить на частоті 1359кГц з Докучаєвського СХ-радіоцентру, збільшила обсяги мовлення. Раніше мовлення здійснювалося за розкладом 12:00-14:48, стало 10:00-16:00 (по буднях) (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 14.10.2013 У неділю, 20-го жовтня, з 11:00 до 17:00, в ефірі столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) - година музики виключно за Вашими замовленнями. Жодних правил і жодних обмежень - така суть "Crazy Sunday"! Денний "Контакт" на хвилях Dance radio "KISS FM" - це програма, наповнена вашою улюбленою музикою, вашими повідомленнями, передачею привітів та емоціями. Налаштовуйтесь на хвилі Dance radio "KISS FM". Налаштовуйтесь на "Crazy Sunday"! Замовляйте свою улюблену музику і діліться своїм настроєм зі слухачами Dance radio "KISS FM" в неділю 20-го жовтня! Вітайте на повну Dance radio "KISS FM" і розкажіть - як ви провели KISS FM BirthDANCE Party. З 11:00 до 17:00 улюблені ді- джеї MR.Sunny і Аня Арфеєва проведуть черговий "Crazy Sunday"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.10.2013 Однією з найяскравіших подій Amsterdam Dance Event, що пройде з 16-го по 20-те жовтня і цього року відзначає своє 25-річчя, обіцяє стати вечірка від зоряного резидента столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) - Fedde Le Grand Rocks Amsterdam. Подія в цьому році похвалиться зірковим складом учасників і вперше в історії проходитиме за підтримки телеканалу MTV. 18-го жовтня у самому центрі голландської столиці зберуться безліч шанувальників клубної музики з усіх куточків планети. Цієї ночі безліч зірок об'єднається разом з Fedde, в тому числі і голландські рок-зірки DI-RECT. У Rocks Amsterdam візьмуть участь MC Gee, Kubik LeFunk, F-Man, Michael Calfan, Roul and Doors і Tim Cullen. А для тих , хто не зможе бути фізично цієї ночі в Амстердамі в ефірі танцювальної радіостанції Dance radio "KISS FM" запланована пряма трансляція з Rocks Amsterdam. 18-го жовтня з 23:00 до 6:00 слухайте пряму трансляцію з ADE, з карколомного події Fedde Le Grand Rocks Amsterdam, тільки на хвилях Dance radio "KISS FM"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.10.2013 Вони багаті і знамениті! Все, до чого вони торкаються - перетворюється на золото! Вони вже встигли досягти популярності на сцені, тепер світові селебретіз пробують себе в якості бізнесменів. Хочете дізнатися секрет їхнього успіху? Столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Суми-88.6МГц, Кіровоград-99.3МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Рівне-102.2МГц, Чернігів-105.9МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Житомир-107.3МГц, Херсон-99.0МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, Вінниця-99.3МГц, Севастополь-100.8МГц, Павлоград-100.9МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Маріуполь-103.2МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Донецьк-101.6МГц, Луганськ-102.3МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) і Партнер проекту ТМ Alex Gold пропонують вам зануритися у світ справжніх бізнес-досягнень. Спеціально для вас - "Зоряна справа". По буднях о 18:30 першим додзвоніться у прямий ефір радіостанції, дайте відповідь на запитання ведучого та отримайте подарунок від партнера проекту. Дзвоніть і забирайте свої призи! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.10.2013 Що ви знаєте про Таїланді? Галасливі естакади і вузькі затишні вулички. Незаселені пляжі на островах і вечірки Non-stop. Стародавні храми і приголомшливий підводний світ. Що ви чули про Таїланді? Затишок морських пляжів і розслаблююча етнічна музика. Поклик буддійських храмів і пристрасть до тайського масажу. Там можна пізнавати світ і себе. Там можна по-справжньому закохатися. Хочете побачити Бангкок? Столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Суми-88.6МГц, Кіровоград-99.3МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Рівне-102.2МГц, Чернігів-105.9МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Житомир-107.3МГц, Херсон-99.0МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, Вінниця-99.3МГц, Севастополь-100.8МГц, Павлоград-100.9МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Маріуполь-103.2МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Донецьк-101.6МГц, Луганськ-102.3МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) і партнер проекту Авіакомпанія МАУ пропонує вам таку можливість. З 14-го по 28-ме жовтня заходьте на офіційні сторінки радіо "Europa Plus Україна" у соцмережах Facebook і ВКонтакте, зробіть репост новини "Хочу у Бангкок!". І будьте готові до незабутньої подорожі! 28-го жовтня радіо "Europa Plus Україна" обере переможця з Facebook і ВКонтакте. Переможець отримує сертифікат на авіа-переліт Київ-Бангкок-Київ для двох. Вони разом із партнером проекту злітають до Бангкока, де особисто познайомляться з Таїландом. Подорожуйте разом з радіо "Europa Plus Україна" і Партнером проекту Авіакомпанією МАУ! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.10.2013 Холодна зима, а так хочеться літа! Не мерзніть, влаштуйте собі "Тайські канікули"! Столична сателітарна мережева станція "Авторадіо Україна" (Київ-107.4МГц, Луцьк-90.2МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Тернопіль-91.7МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Мукачеве-99.9МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Ялта-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Южноукраїнськ-102.4МГц, Біла Церква-102.3МГц, Шостка-102.5МГц, Миколаїв-103.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Мелітополь-105.2МГц, Львів-105.4МГц, Рівне-105.7МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Хмельницький-107.6МГц, Суми-107.9МГц, Бердянськ-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Нікополь-101.2МГц, Кременчук-102.1МГц, Кіровоград-102.6МГц, Севастополь-102.8МГц, Маріуполь-104.0МГц, Житомир-104.5МГц, Херсон-105.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) і МАУ надають вам шанс виграти два квитки на комфортабельний Боїнґ 767, що летить в Бангкок, і потрапити у спекотне літо! З 14-го жовтня додзвонюйтеся в ефір "Авторадіо Україна" і готуйтеся відповідати на питання про культуру Таїланду! Правильно відповівши на запитання, оберіть одне з п'яти місць у літаку Боїнґ 767. У фіналі акції ви дізнаєтеся, чиє місце виявилося вільним, і хто влаштує собі тайські канікули! Детальні правила акції шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.10.2013 За час від початку збору пожертв 21 серпня до 10 жовтня на рахунок "Громадського радіо" надійшло 10882 грн, з яких уже використано 2806 грн. Про надходження та витрати редакція проекту повідомляє на своїй facebook-сторінці. На перевезення техніки з Рівного до Києва разом із завантаженням і розвантаженням було витрачено 2700 грн. Ще 106 грн було витрачено на сплату мита за перереєстрацію юридичної особи, пов'язану з перведенням з Рівного до Києва самої громадської організації "Клейнод", на рахунок якої надходять пожертви для "Громадського радіо". Нагадаємо, 9 жовтня стало відомо про те, що громадська організація "Клейнод" передала "Громадському радіо" технічне обладнання, яке раніше належало однойменному проекту Олександра Кривенка. Таким чином, команда проекту вже має частину техніки, необхідної для мовлення у прямому ефірі. "Тепер весь цей "скарб" кілька місяців чекатиме на момент, коли у нас з'явиться свої студія і ньюзрум", - пишуть члени команди (Джерело: Портал "Телекритика. Суспільне мовлення").
  • 11.10.2013 15-річчя успішної роботи в обласному ефірі відзначає сумська радіостанція "Діва-радіо" (107.0МГц та Інтернет-мовлення), в основі музичного формату якої пісні про і для жінок, про вічне, ніжне і глибоке кохання. Цьогоріч ефір поповнили нові інтерактивні передачі, серед них - ранкове шоу "З добрим ранком, кохана!" Це - зустрічі не лише з місцевими відомими людьми, а й із пересічними цікавими особистостями. Також "Діва-радіо" представляє своїм слухачам інтерактивну культурологічну програму "Зайвий квиток", просвітницьку програму радіоподорожей "107 країн світу" і в новому форматі аналітичну програму "Людина дня" тощо. Крім того, радіостанція є співзасновником Міжреґіонального дитячого музичного телерадіофестивалю "Зоряний простір". Тричі на день в ефірі звучать пісні учасників та лауреатів цього престижного конкурсу (Джерело: Сайт Нацради).
  • 11.10.2013 10-го жовтня відбулося чергове засідання дорадчого органу при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення - Громадської ради. У ньому взяли участь голова Громадської ради Павло Моісеєв, секретар Ігор Розкладай і члени дорадчого органу Валерій Іванов, Тетяна Котюжинська, Олександр Макарський, Андрій Соломаха. Основна увага Громадської ради під час засідання була зосереджена на розгляді таких проектів нормативних документів Національної ради, які винесені на громадське обговорення: проект Порядку особистого прийому громадян у Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, проект форм заяв, необхідних для ліцензування телерадіомовлення, проект форми ліцензії на мовлення, проект нової редакції Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору. Розглянувши проект Порядку особистого прийому громадян у Національній раді України, члени Громадської ради погодили його текст в цілому. Проект форм заяв, необхідних для ліцензування телерадіомовлення, і форми ліцензії на мовлення також не викликали зауважень у членів дорадчого органу. Водночас вони висловили стурбованість, що зміни, внесені до чинного законодавства, не забезпечують прозорість медіавласності. Під час обговорення проекту нової редакції Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору члени Громадської ради висловили пропозиції та зауваження щодо цього регуляторного акта, які будуть внесені додатково (Джерело: Сайт Нацради).
  • 11.10.2013 Столична сателітарна мережева станція "Радіо-Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Красноперекопськ-102.6МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Звенигородка-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 24k., Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 96k.) сьогодні, 11 жовтня, транслюватиме у прямому ефірі відбірний матч Чемпіонату світу з футболу-2014 між збірними командами України та Польщі. Про це повідомляє прес-служба "Радіо-Ера FM". Початок трансляції - 21:00. Матч коментуватимуть спортивні оглядачі Михайло Герасименко та Олександр Журахівський. Як завжди після матчу, обговорення його перебігу зі слухачами "Раідо-Ера FM" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.10.2013 Сьогодні, 11-го вересня, з 7 ранку і до півночі в ефірі українського радіо "Люкс FM" та польської радіостанції RMF FM виходить радіоміст "Жодної політики - тільки ФАН", присвячений футбольному матчу "Україна-Польша". Про це повідомляє прес-служба радіо "Люкс FM". Програмний директор "Люкс FM" Марта Більська розповіла, що втілення ідеї радіомосту між Польщею та Україною здійснює команда журналістів радіостанцій, які спільно працюють над темами і репортажами та готують матеріали до ефіру відразу двома мовами. "Ця футбольна подія дала нам поштовх для ідеї створення паралельних - поза футбольних і, головне, позаполітичних зустрічей. Вперше в історії дві радіостанції з двох країн об'єднались, щоб 11 жовтня підготувати спільний ефір! Українське Радіо "Люкс FM" Львів і польське RMF FM працюють разом над спільними темами і репортажами. Журналісти готують матеріали одразу двома мовами", - пояснила пані Більська. Також Марта Більська додала, що проект "Жодної політики - тільки ФАН" виходитить в ефірах двох радіостанцій паралельно, для цього технічний відділ радіо "Люкс FM" налагодив спеціальну ефірну лінію (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.10.2013 Знаменита Вечірка "Flirt Party" від столичної сателітарної мережевої станції "Ретро FM" (Київ-92.4МГц, Одеса-88.5МГц, Дніпропетровськ-89.7МГц, Сімферополь-90.1МГц, Харків-90.4МГц, Маріуполь-90.4МГц, Суми-91.3МГц, Бердянськ-91.5МГц, Луганськ-91.9МГц, Красноармійськ-98.8МГц, Полтава-99.1МГц, Мелітополь-99.1МГц, Борислав-100.2МГц, Краматорськ-100.3МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Умань-100.6МГц, Луцьк-100.9МГц, Вінниця-100.9МГц, Кременчук-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Кіровоград-101.5МГц, Лисичанськ-101.5МГц, Генічеськ-101.8МГц, Феодосія-101.8МГц, Новодністровськ-101.9МГц, Хмельницький-102.1МГц, Ніжин-102.2МГц, Керч-102.2МГц, Чернігів-102.4МГц, Львів-102.5МГц, Лубни-102.6МГц, Рівне-103.0МГц, Рахів-103.1МГц, Олександрія-103.1МГц, Ровеньки-103.2МГц, Хуст-103.7МГц, Ковель-103.9МГц, Євпаторія-103.9МГц, Яремче-104.0МГц, Ульянівка-104.0МГц, Ялта-104.6МГц, Чернівці-105.0МГц, Севастополь-105.0МГц, Красногорівка-105.2МГц, Шостка-105.3МГц, Нікополь-105.4МГц, Житомир-105.6МГц, Кам'янець-Подільський-105.7МГц, Біла Церква-106.2МГц, Переліски-106.5МГц, Херсон-106.7МГц, Павлоград-107.1МГц, Ужгород-107.2МГц, Красноград-107.6МГц, Донецьк-101.6МГц, Миколаїв-106.4МГц, Запоріжжя-107.0МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) набирає обертів. Після Харкова та Запоріжжя зустрічайте "Flirt Party" у стилі Disco в Дніпропетровську! На вас чекають знайомства, флірт, танці та безліч сюрпризів, а наприкінці вечора буде обрано "ідеальну пару". Разом з Олександром Рассказовим запалюйте під диско-ритми 70-х, 80-х і 90-х! 11-те жовтня, ресторан Moulin Rouge, 21:00. Улюблена музика "Ретро FM" і яскрава вечірка! Вас чекають за адресою вул. Гопнер, 4-а. Яскрава осінь на "Ретро FM" триває! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.10.2013 Радіостанція "Львівська хвиля" (Львів-100.8МГц та 66.26МГц, Горішня Вигнанка-105.9МГц, а крім того Інтернет-мовлення) оголосила конкурс на посади редакторів і репортерів у новій редакції Служби інформації. Про це йдеться на сайті радіостанції. "Львівська хвиля" пропонує офіційне працевлаштування, повну зайнятість та оплату праці на гонорарній основі. Вимоги до претендентів: а) доступно і грамотно писати; б) вміти добувати інформацію; в) любити свою роботу і Львів. Також від кандидатів вимагається досвід роботи в медіа та вміння працювати з програмами аудіомонтажу. Кандидатів просять надсилати на адресу резюме, а також три аудіо- чи відеоматеріали з власного доробку і три актуальні теми, над якими є бажання попрацювати найближчим часом. Конкурс для "Львівської хвилі" проводять незалежні експерти - телевізійний журналіст, режисер, керівник студії "Талан" Люба Сорокіна та керівник магістерської програми з журналістики Українського католицького університету Ігор Балинський, у минулому - головний редактор інформаційного агентства ZIK та шеф-редактор інтернет-видання Zaxid.net. Нагадаємо, наприкінці вересня з радіостанції "Львівська хвиля" звільнились п'ять журналістів через конфлікт із керівником суспільно-інформаційних програм Оксаною Колодрубець. Керівництво радіостанції ухвалило компромісне рішення: Оксана Колодрубець подала заяву про звільнення за власним бажанням, однак журналістів, які звільнились через конфлікт із нею, на роботі не поновили. Вони зможуть узяти участь у конкурсі на вільні вакансії (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.10.2013 Столична сателітарна мережева станція Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) шукає свого відданого фаната, якому подарує iPhone! Хочете отримати офіційне звання фаната №1 найкращої танцювальної станції та одержати в подарунок iPhone 5S? Тоді доведіть, що ви цього гідні! Реєструйтеся на офіційному сайті радіостанції і напишіть - чому ви вважаєте себе фаном номер один. Чекайте на дзвінок ведучого і відповідайте на питання з історії Dance radio "KISS FM"! Переможець отримає офіційне звання KISS-фан NUMBER ONE, набір сувенірів від Dance radio "KISS FM" і iPhone 5S! Подробиці і реєстрація тут (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.10.2013 Члени Комітету з питань свободи слова та інформації відклали розгляд проекту постанови № 3056 про звільнення з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Вікторії Георгієвської, внесений нардепом Ігорем Мірошниченком. Таке рішення вони ухвалили на черговому засіданні Комітету, що відбулося 9 жовтня. Доповідач з цього питання Ігор Мірошниченко мотивував свою законодавчу ініціативу, але колеги по Комітету запропонували все ж дочекатися відповіді від податківців і ухвалювати рішення, заслухавши Вікторію Георгієвську. Автор проекту постанови підтримав цю пропозицію. Також члени Комітету відправили на доопрацювання законопроекти: № 2288 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення порядку інформування населення про результати роботи органів внутрішніх справ та прокуратури" і № 2046а "Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони ліцензування та цензурування інформації, що розповсюджується мережею Інтернет" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.10.2013 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 9-го жовтня за результатами розгляду матеріалів планової перевірки діяльності Бережанського районного комунального радіомовлення, м.Бережани Тернопільської області (вид мовлення - перший канал проводового мовлення (УР-1)), компанії оголошено попередження. Перевіркою, проведеною 4 вересня цього року, встановлено, що юридична і фактична адреси не відповідають ліцензійним умовам, що є порушенням частини першої статті 35 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Зменшено загальний обсяг мовлення з 1 год. 49 хв./тижд. до 39 хв./тижд., відповідно зменшено обсяг власних, вітчизняних програм, інформаційних, культурологічних, просвітницьких, розважальних передач і категорії "Інше", зовсім немає дитячих програм. Все це є порушенням умов ліцензії в частинах "Програмна концепція мовлення" і "Періодичність, час та обсяги мовлення (сітка мовлення)". Також мовник не веде журнал обліку передач. Крім того, зафіксовано порушення пункту е) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" й частини другої статті 9 Закону України "Про рекламу", оскільки реклама не була відокремлена від іншої передачі. Рішенням Національної ради Бережанське районне комунальне радіомовлення зобов'язано протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до умов ліцензії та вимог чинного законодавства й упродовж двох тижнів після цього подати до регуляторного органу звіт, завізований представником Національної ради в Тернопільській області (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.10.2013 Для "Громадського радіо" з Рівного до Києва перевезли техніку, яка раніше належала однойменному проекту Олександра Кривенка. Після закриття першого "Громадського радіо" вона зберігалася громадською організацією "Клейнод". Таким чином, нове "Громадське радіо" вже має частину техніки, необхідної для мовлення у прямому ефірі. Про це команда проекту повідомила на своїй сторінці у facebook. "Перевезли обладнання до Києва. Так, не нове, так, треба дещо докупити, але працювати уже є з чим. За кілька місяців це все запрацює", - повідомляють радійники. Окрім частини техніки, для прямого ефіру "Громадському радіо" не вистачає студії. Як повідомлялося раніше, команда шукає офіс разом із проектом "Громадське телебачення". "Тепер весь цей "скарб" кілька місяців чекатиме на момент, коли у нас з'явиться свої студія і ньюзрум", - зазначено в повідомленні. Як повідомляла сайту "Суспільне мовлення" одна з ініціаторів проекту Наталя Соколенко, старі обладнання та меблі, що належали першому "Громадському радіо", були передані на збереження рівненській громадській організації "Клейнод" на чолі з Олександром Бузюком, який, у свою чергу, запропонував їх новому онлайн-радіо (Джерело: Портал "Телекритика. Суспільне мовлення").
  • 9.10.2013 Радіокомітет оприлюднив дані радіослухання в містах - мільйонниках у першій половині 2013 року. Вони свідчать: революційних змін не спостерігається,на ринку панує стабільність, що є одним із показників успішності. У містах - мільйонниках радіо слухають стабільно добре. Про це говорять дані чергової хвилі дослідження радіослухання, які оприлюднив Радіокомітет. Нагадуємо - дослідження проводить компанія GfK на замовлення індустріального об'єднання "Радіокомітет". Дані нової хвилі свідчать, що кількість українців, які контактують з радіо впродовж тижня стабільно висока, без істотних змін порівняно із даними попередніх хвиль - 89,2 %. За даними GfK десятка лідерів залишилась незмінною. "Усі станції зберігають за собою закріплені раніше позиції, не дивлячись на ринкові коливання та сезонність. Радіо вцілому повільно та впевнено набирає оберти," - говорить маркетинг - директор радіогрупи УМХ Євгенія Курмаз. "У цій хвилі дослідження жодна радіостанція на ринку не втратила, а навпаки, слухання радіо вцілому зросло, - говорить маркетинг-директор радіогрупи "ТАВР Медіа" Оксана Шавель. - Доля радіо залишається достатньо високою, що дає підстави констатувати стійку зацікавленість мешканців міст із населенням мільйон+ до такого носія, як радіо". Найбільш активними радіослухачами у містах - мільйонниках залишаються чоловіки - свідчать дані поточної хвилі дослідження. "Найбільше чоловіки віддають перевагу радіостанціям ХІТ FM, Русское Радио, радіо Шансон, Авторадіо, Kiss FM та Радіо ROKS. Серед молодіжної аудиторії гарні показники демонструють Люкс FM та KISS FM, стабільна цікавість до ХІТ FM та "Русского Радио". Радіостанції, що обслуговують контингент більш старшого віку - Ретро FM та радіо "Мелодія" - також знаходяться у 10-ці кращих", - зазначає Оксана Шавель. "Якісно новий підхід до дослідження аудиторії, а, відповідно, до створення продукта, що більш точно відповідає її інтересам, дає можливість із оптимізмом дивитись у майбутнє українського радіо", - впевнена Євгенія Курмаз. А Катерина М'ясникова, керівник Радіокомітету, виконавчий директор Незалежної Асоціації телерадіоМовників, звертає увагу на нові дані, котрі будуть доступними у наступній хвилі дослідження:: "У вересні до дослідження радіослухання у містах - мільйонниках долучились дві регіональні радіостанції: "РадіоМікс" із Дніпропетровська та "FM Галичина" зі Львова. Ці компанії за результатами наступної хвилі отримають чітку картинку по власній аудиторії та позиції у рейтингу у своєму реґіоні. Це допоможе їм не лише більш якісно вибудовувати взаємовідносини з рекламодавцями, але й створювати продукт, що максимально відповідає запитам ЦА. Поява у даних дослідження цих компаній - правильний та логічний крок, тому що дослідження і створювалось Радіокомітетом як інструмент більш цивілізованої роботи не лише загальнонаціонального, а й реґіональних ринків". Довідка: Радіокомітет - міжгалузеве індустріальне об'єднання, створене наприкінці 2007 року для запуску єдиного галузевого дослідження радіоаудиторії. Членами Радіокомитету є два найбільших радіо холдинги України - Група ТАВР. Український Медіа Холдинг. Три мережевих рекламних аґенції (Publicis Groupe, Група АДВ Україна, Group M) та, у якості управляючого партнера - Незалежна Асоціація Телерадіомовників. На сьогодні Радіокомитет об'єднує майже 100% ринку радіо. Дослідження Radio Research проводиться компанією GfK Ukraine методом комп'ютеризированого телефонного опитування за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення індустріального об'єднання "Радіокомітет". Опитування проводилось серед населення України у віці 12-65 років. Дані хвилі дослідження охоплюють період з 21 січня по 31 березня 2013 року. Обсяг вибірки - 12 377 респондентов (Джерело: Інформацію надала ).
  • 8.10.2013 Завтра, 9-го жовтня, об 11:00 розпочнеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. По його закінченні за участі членів Національної ради відбудеться брифінг для журналістів, який стосуватиметься розглянутих під час засідання питань. Місце проведення брифінгу: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.10.2013 Столична сателітарна мережева станція "Ретро FM" (Київ-92.4МГц, Одеса-88.5МГц, Дніпропетровськ-89.7МГц, Сімферополь-90.1МГц, Харків-90.4МГц, Маріуполь-90.4МГц, Суми-91.3МГц, Бердянськ-91.5МГц, Луганськ-91.9МГц, Красноармійськ-98.8МГц, Полтава-99.1МГц, Мелітополь-99.1МГц, Борислав-100.2МГц, Краматорськ-100.3МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Умань-100.6МГц, Луцьк-100.9МГц, Вінниця-100.9МГц, Кременчук-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Кіровоград-101.5МГц, Лисичанськ-101.5МГц, Генічеськ-101.8МГц, Феодосія-101.8МГц, Новодністровськ-101.9МГц, Хмельницький-102.1МГц, Ніжин-102.2МГц, Керч-102.2МГц, Чернігів-102.4МГц, Львів-102.5МГц, Лубни-102.6МГц, Рівне-103.0МГц, Рахів-103.1МГц, Олександрія-103.1МГц, Ровеньки-103.2МГц, Хуст-103.7МГц, Ковель-103.9МГц, Євпаторія-103.9МГц, Яремче-104.0МГц, Ульянівка-104.0МГц, Ялта-104.6МГц, Чернівці-105.0МГц, Севастополь-105.0МГц, Красногорівка-105.2МГц, Шостка-105.3МГц, Нікополь-105.4МГц, Житомир-105.6МГц, Кам'янець-Подільський-105.7МГц, Біла Церква-106.2МГц, Переліски-106.5МГц, Херсон-106.7МГц, Павлоград-107.1МГц, Ужгород-107.2МГц, Красноград-107.6МГц, Донецьк-101.6МГц, Миколаїв-106.4МГц, Запоріжжя-107.0МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) запрошує вас на концерт Олександра Іванова та групи "Рондо". 16-го жовтня один з найяскравіших колективів 90-х років порадує шанувальників "музики зі змістом" виступом у Caribbean Club - група "Рондо" та її незмінний лідер Олександр Іванов. У далекому 1989 році - кліп, який вийшов на пісню "Тоже является частью вселенной", водночас підніс "Рондо" і новоспеченого фронтмена групи на вершину популярності. З того часу мало що змінилося - альбоми, підписані ім'ям артиста, стають лідерами продажів, зали ледь вміщають всіх бажаючих потрапити на концерт, а армія шанувальників зростає пропорційно стажу Олександра Іванова на вітчизняній сцені. До 15-го жовтня у вас є можливість виграти квиток на концерт у програмі "Парк Розваг". Слідкуйте за анонсами в ефірі - "Ретро FM" бажає вам удачі! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.10.2013 5 гривень - невелика купюра, але має мега-потенціал! Столична сателітарна мережева станція "Ретро FM" (Київ-92.4МГц, Одеса-88.5МГц, Дніпропетровськ-89.7МГц, Сімферополь-90.1МГц, Харків-90.4МГц, Маріуполь-90.4МГц, Суми-91.3МГц, Бердянськ-91.5МГц, Луганськ-91.9МГц, Красноармійськ-98.8МГц, Полтава-99.1МГц, Мелітополь-99.1МГц, Борислав-100.2МГц, Краматорськ-100.3МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Умань-100.6МГц, Луцьк-100.9МГц, Вінниця-100.9МГц, Кременчук-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Кіровоград-101.5МГц, Лисичанськ-101.5МГц, Генічеськ-101.8МГц, Феодосія-101.8МГц, Новодністровськ-101.9МГц, Хмельницький-102.1МГц, Ніжин-102.2МГц, Керч-102.2МГц, Чернігів-102.4МГц, Львів-102.5МГц, Лубни-102.6МГц, Рівне-103.0МГц, Рахів-103.1МГц, Олександрія-103.1МГц, Ровеньки-103.2МГц, Хуст-103.7МГц, Ковель-103.9МГц, Євпаторія-103.9МГц, Яремче-104.0МГц, Ульянівка-104.0МГц, Ялта-104.6МГц, Чернівці-105.0МГц, Севастополь-105.0МГц, Красногорівка-105.2МГц, Шостка-105.3МГц, Нікополь-105.4МГц, Житомир-105.6МГц, Кам'янець-Подільський-105.7МГц, Біла Церква-106.2МГц, Переліски-106.5МГц, Херсон-106.7МГц, Павлоград-107.1МГц, Ужгород-107.2МГц, Красноград-107.6МГц, Донецьк-101.6МГц, Миколаїв-106.4МГц, Запоріжжя-107.0МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) і державна числова лотерея Мегалот представляють інтерактивну гру "Мега п'ять!". З 8-го жовтня телефонуйте в ефір радіо "Ретро FM" за номером (044)-377-55-87. Відповідайте на 5 запитань ведучого про те, чи можна купити за 5 гривень той чи інший предмет. І отримуйте МегаШанс - зірвати Джек-пот на багате життя! Пограти можна по буднях о 08:20. "Мега п'ять!" - п'ять переконливих аргументів зіграти і виграти... в ефірі "Ретро FM" і в лотереї МЕГАЛОТ! Детальніше про правила акції шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.10.2013 Пленарного тижня з 8-го по 11 жовтня парламент розгляне кілька медійних проектів. Про це у коментарі "Телекритиці", після погоджувальної ради зазначив голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко. Зокрема, у порядку денному на 10 жовтня стоять законопроекти № 1076 "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України" та № 2600 "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації". Також 10 жовтня народні депутати мають розглянути законопроект № 2829 "Про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (щодо дострокового припинення повноважень членів ради)" та проект постанови № 2252-а "Про затвердження Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України", автори якого - народні депутати Юрій Дерев'янко, Микола Томенко, Ірина Геращенко, Юрій Мірошниченко. За словами Миколи Томенка, на погоджувальній раді він просив колег по парламенту включити до порядку денного законопроекти № 0947 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про інформацію" (у новій редакції) та Закону України "Про доступ до публічної інформації"" та № 0944 "Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо уточнення сфери застосування Закону та удосконалення окремих положень)". Голова Комітету сподівається, що ці проекти також будуть включені до порядку денного і будуть розглянуті вже цього сесійного тижня. Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова та інформації рекомендував Верховній Раді ухвалити в цілому законопроекти № 2600 "Про реформування друкованих засобів масової інформації" та № 1076 "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України". Як писала "Телекритика", громадськість неодноразово закликала парламент ухвалити закон № 0947 щодо доступу до піблічної інформації (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.10.2013 "Український медіахолдинг" (УМХ, UMH) збільшив свою частку в ПрАТ "Студія "Європозитив"" (радіомережа "Europa Plus Україна") до 100%. Про це з посиланням на систему розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку повідомляє інтернет-видання "Телекритика" із посиланням на "Інтерфакс-Україна". Раніше UMH був власником 50% радіостанції. Станом на другий квартал 2013 року акціонерами "Europa Plus Україна" також були дніпропетровські компанії: ТОВ "Вел-Райс" (16% акцій), ТОВ "Метінвестконсалтинг" (17% акцій) і ТОВ "Хельтекс" (17% акцій). Нагадаємо, партнером UMH по радіомережі "Europa Plus Україна" був Геннадій Боголюбов. У червні UMH отримав дозвіл на збільшення своєї частки в низці компаній, де партнером був пан Боголюбов, у тому числі - у "Студії "Європозитив"". 21 червня було офіційно повідомлено, що група компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка купує 98% UMH group. Угоду планують повністю закрити в першій половині 2014 року, однак СЄПЕК хоче зробити це раніше - вже в жовтні 2013-го (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.10.2013 Слухачі столичної сателітарної мережевої станції "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Лисичанськ-91.1МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Керч-102.6МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Судак-103.2МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Івано-Франківськ-105.2МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) обрали Головного Кота країни. Ним став кіт з непростою долею на прізвисько Македонський. За фінальний тиждень голосування переможець набрав 3778 голосів. За Македонського (він же Макі ) голосувала не тільки Україна, але й Німеччина, Болгарія і Росія. Макі отримує річний запас корму, який, за словами його господині, вона передасть до реабілітаційного центру для тварин у Харкові. Також Македонський отримує всенародну славу: про переможця і його долю дізнається вся Україна. Статті в інтернеті, друковані ЗМІ, біґборди в рідному місті - все це найближчим часом чекає на Головного Кота Країни. На запитання "Для чого вам цей конкурс?" господиня Макі Людмила відповіла: "У першу чергу - для того, щоб якомога більше людей дізналося і усвідомило, що бути господарем тварини - інваліда не соромно, і в цьому немає нічого страшного! Македонський - не зовсім звичайний кіт. Він не ходить, і ніколи не буде ходити. Більше року тому він випав з вікна 7-го поверху, отримав множинні переломи, в тому числі і хребта. Його колишні господарі відмовилися від нього, віддавши на усипляння. Так він став моїм котом. Не таким як всі, але щасливим і життєрадісним котом, який любить грати з м'ячиками, пустувати із собакою, їздити на дачу, ловити хрущів і просто радіти кожному новому дню. Мій кіт - мій герой з гордим ім'ям Македонський!". "Наше Радіо" дякує всім учасникам - тим, хто голосував, і тим, хто пильно стежив за ходом конкурсу. У фінальний тиждень господарі котів доклали максимум зусиль для перемоги своїх підопічних: роблячи акцент на соціальній складовій, друкуючи і поширюючи фірмові календарики із закликом голосувати за кожну тварину, підключаючи соцмережі тощо. "Це неймовірно, як звичайний фотоконкурс котів, який замислювався як простий, розважальний проект, переріс в ідею національного масштабу! За 5 тижнів було зареєстровано понад 6500 котів-учасників, які сумарно набрали понад 100 000 голосів. За час існування сторінки cat.nashe.ua ресурс відвідали 350 000 унікальних користувачів! Ми підозрювали, що наші люди люблять кішок, але щоб настільки... Така кількість учасників і небайдужих! І я дуже радий, що переможцем став саме Македонський - звичайний кіт з непростою дорогою до свого котячого щастя" - прокоментував підсумки акції програмний директор станції Роман Давидов. Повну історію Головного Кота країни - Македонського - можна прочитати тут (Джерело: Інформацію надала ).
  • 6.10.2013 Кожен справжній чоловік відчуває себе впевнено за кермом. Він може впоратися і з будь екстремальною ситуацією на дорозі, і з невеликою поломкою свого автомобіля. А сідаючи за кермо, він відчуває себе справжнім героєм автостради. Столична сателітарна мережева станція "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Лисичанськ-91.1МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Керч-102.6МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Судак-103.2МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Івано-Франківськ-105.2МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) і ТМ Георгіївський представляють інтерактивний проект, в якому ви можете підтвердити своє звання справжнього Героя автостради і отримати справді чоловічий подарунок! Правила гри - прості. Аби взяти участь у проекті Герой автостради, слухачі дзвонять у студію "Нашого Радіо". В ефірі ведучий ставить три питання на тематику, близьку до автомобільної: новини автопрому, догляд за автівкою, безпечне водіння тощо. Якщо слухач правильно відповідає на всі три питання, то він отримує звання Героя автостради і великий подарунок від ТМ Георгіївський. Якщо на одне або два питання, то подарунки поменше (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.10.2013 Чи знаєте ви, скільки важив перший мобільний телефон? А розміри першого комп'ютера? Речі, без яких ми вже не уявляємо свій побут, були винайдені в наш час. Вони змінювалися, але все одно залишилися в нашому житті. А це означає, що наш час - найкращий. І він триває й сьогодні. У проекті "Наш час" на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Лисичанськ-91.1МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Керч-102.6МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Судак-103.2МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Івано-Франківськ-105.2МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) ведучі гратимуть зі слухачами у гру, під час якої згадуються речі і явища, які з'явилися вже в наш час і без яких сьогодні наше життя просто неможливо уявити. Правила гри прості. У грі бере участь слухач, що перший додзвонився до студії. Ведучий говорить про добре відомі всім винаходи, речі, поняття або явища, які увійшли в наше життя пару- трійку десятків років тому, але без яких ми не уявляємо своє життя сьогодні! Завдання слухача - вгадати, про що саме говорить ведучий. Якщо слухач відповідає правильно - він отримує подарунки від ТМ Зелена Марка. Пограти можна по буднях о 18:30. Офіційні правила акції шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.10.2013 Ми все життя прагнемо жити яскравіше, багатше і більш насичено. Аби здійснити ці мрії потрібно просто діяти! І удача посміхнеться вам! Адже ціна питання - всього лише 5 гривень! За цю суму кожен може отримати своє нове життя! З 7-го жовтня телефонуйте в ефір столичної сателітарної мережевої станції "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Лисичанськ-91.1МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Керч-102.6МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Судак-103.2МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Івано-Франківськ-105.2МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) за телефоном (044)-377-55-91. Відповідайте на 5 запитань ведучого про те, чи можна купити за 5 гривень той чи інший предмет. Отримайте шанс виграти мега гроші! "Дай п'ять!" на "Нашому Радіо" по буднях о 8:15. Офіційні правила акції шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.10.2013 Національна мережа "ХІТ FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Білгород-Дністровський-90.8МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Прилуки-97.0МГц, Олександрія-99.8МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Ульянівка-101.4МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Яремче-103.6МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Дрогобич-106.4МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Карлівка-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, Виноградів-107.7МГц, Ровеньки-91.6МГц, Ладижин-101.1МГц, Вознесенськ-103.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) представляє новий конкурс для своїх слухачів. Оголосіть кумира - отримайте 2 квитки на великий концерт "Суперзірки 90-х від ХІТ FM"! Уявіть... 30-те листопада. Ви на сцені Палацу Спорту поруч із Сенкевичем, Суботіною і Остапчуком... І, як справжній конферансьє, оголошуєте вихід наступного артиста, який з'явиться на сцені Великого Концерту "Суперзірки 90- х від ХІТ FM"! Вашого кумира... Як би ви це зробили? Які самі класні слова сказали? Напишіть свою промову справжнього конферансьє. Ориґінально, яскраво. Так, як ви про це мріяли ще тоді, в 90-ті... Обирайте кого представити: Army of Lovers, E -Type, Rednex або 2 Unlimited. Потренуйтеся і залиште Вашу промову на автовідповідачі (044)-221-14-16. З 7-го по 25-те жовтня найкращі виступи прозвучать в ефірі "ХІТ FM" і будуть винагороджені двома квитками на концерт Суперзірки 90-х! І хто знає, моливо, "ХІТ FM" знайде справжній талант, і він дійсно вийде на сцену Палацу Спорту? (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.10.2013 79,4% жителів Німеччини слухають радіо щодня, в середньому 249 хвилин на день, 31 хвилин з яких - в автомобілі. Такі дані озвучив Гельмут Бауер, незалежний аналітик з питань цифрового радіо, член ради директорів Інституту Європейського медіа права (Німеччина), під час VII Міжнародного форуму "Цифрове мовлення в Україні", який нещодавно відбувся у Києві. В Німеччині існує 130 радіостанцій, 117 реґіональних та 13 державних, які мовлять у цифровому форматі DAB+. На вибір слухача у Німеччині у продажу є 30 брендів приймачів сигналу цифрового радіо, найдешевші з яких коштують 29 Євро. В Україні дискусія про необхідність впровадження цифрового радіо лише набирає обертів. На думку Незалежної асоціації телерадіомовників, впровадження цифрового радіо передчасне, беручи до уваги труднощі, які виникають під час телевізійної цифрової реформи. Як стверджує Катерина М'ясникова, цифрове радіо в Україні можливе з декількох причин: для розширення аудиторії завдяки новому контенту, для потреб радіо індустрії, через міжнародні зобов'язання нашої країни. "На сьогодні в Україні існує близько 150 радіостанцій, 34 з яких - у Києві. Ринок радіостанцій насичений пропозицією - від радіохвиль з популярною музикою до різноманітних нішевих, ток-радіо та громадських, тому говорити про потребу у розширенні ринку не має підстав, - коментує Катерина М'ясникова. - Нині автомагнітоли коштують від 200 грн, радіоприймачі - від 100 грн, мобільні телефони з радіоприймачем - від 300 грн. Натомість на перших етапах впровадження цифрового радіо радіоприймач цифрового сигналу в середньому коштуватиме 1000 грн., а фінансова сторона переходу на цифрове радіо неабияк важлива для пересічного слухача. Беручи до уваги, що в України, на щастя, немає жодних міжнародних зобов'язань, пов'язаних із впровадженням цифрового радіо, в асоціації переконані, що сьогодні говорити про перехід не варто". Такої ж думки дотримуються і представники найбільших радіохолдингів країни. За словами Костянтина Мешалкіна, керівника реґіонального департаменту Радіогрупи УМХ, цифрове радіо сьогодні більше потрібне державному сектору, аби виконувати функцію суспільного радіо. В той же час комерційні радіокомпанії не бачать перспектив від впровадження цифрового радіо принаймні у найближчі 5-7 років. Володимир Гончаревський, директор з розвитку Радіогрупи "ТАВР Медіа", переконаний, хоч цифрове радіо і дає змогу створювати нові формати і нішеве радіо, та згідно з українським законодавством, існує квота на 50% української музики у ефірі радіостанцій. Відтак, заповнити нішевий канал якісною українською музикою, виконуючи квоту, буде вкрай складно. Впровадження цифрового радіо не таке просте, як здається на перший погляд - стверджує і Дмитро Маковеєнко, керівник відділу радіочастот Українського НДІ радіо і телебачення. На його думку, перехід про який зараз говориться - це перехід державних програм аналогового АМ мовлення, що працюють на середніх хвилях, на цифровий формат DRM. В той час, заступник генерального директора НРКУ з питань розвитку мереж радіомовлення, Валерій Юрченко, вважає перехід України на цифрове радіо виключно позитивним кроком. На його думку, державне радіо нині потребує модернізації цілої системи, зокрема видатки на трансляцію - "головна біда національного радіо", вирішити яку зможуть цифрові сучасні системи. VII Цифровий Форум відбувся 13 вересня 2013 р. в рамках KievMediaWeek, за підтримки Міжнародного фонду "Відродження", а також за підтримки спільного проекту Ради Європи та Європейської Комісії "Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі" (за фінансового сприяння Уряду Канади)". Партнери Форуму - Французький культурний центр, компанія Пепсіко. Медіапартнери Цифрового форуму: "Перший діловий канал", ТРК Ера, канал "БТБ", журнал "Медіасат", канал ZIK.TV, Sostav.ua, Рекламастер, журнал "Телемир", портал ZIK, Телекритика, Медіабізнес, канал Business, Ukrlife.tv, IT Expert (Джерело: Інформацію надала ).
  • 4.10.2013 З 7-го по 27-ме жовтня столична сателітарна мережева станція "Авторадіо Україна" (Київ-107.4МГц, Луцьк-90.2МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Тернопіль-91.7МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Мукачеве-99.9МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Ялта-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Южноукраїнськ-102.4МГц, Біла Церква-102.3МГц, Шостка-102.5МГц, Миколаїв-103.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Мелітополь-105.2МГц, Львів-105.4МГц, Рівне-105.7МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Хмельницький-107.6МГц, Суми-107.9МГц, Бердянськ-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Нікополь-101.2МГц, Кременчук-102.1МГц, Кіровоград-102.6МГц, Севастополь-102.8МГц, Маріуполь-104.0МГц, Житомир-104.5МГц, Херсон-105.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) проводить акцію, приурочену до Дня Автомобіліста - "Перевірка на дорогах". Протягом місяця в ефірі "Авторадіо Україна" ведучі "інспектуватимуть" автолюбителів на знання Правил дорожнього руху. Всі ті, хто успішно пройде "Перевірку на дорогах", отримають подарунок - запас бензину. "Знання та дотримання правил дорожнього руху - це життя і здоров'я всіх його учасників, тому Авторадіо завжди агітує і заохочує відповідальний підхід до водіння. Наша "Перевірка на дорогах" обов'язково нагородить всіх, хто поділяє цю точку зору. А когось, можливо, змусить відкрити ПДР і освіжити теорію" - коментує акцію програмний директор станції Ігор Ларін. Для участі в акції необхідно зареєструватися на сайті http://www.avtoradio.ua, або надіслати SMS-повідомлення на станцію. За правильну відповідь на запитання про ПДР учасник отримує 25 літрів бензину і потрапляє до списку фіналістів, серед яких буде розіграний річний запас палива. Якщо слухач не відповів на питання - йому дістається заохочувальний приз, а 25 літрів плюсуються до наступної гри. Щодня на хвилях "Авторадіо Україна" розігрується 100 літрів бензину. Ім'я фіналіста, якому дістанеться головний приз - річний запас палива - буде оголошено в ефірі "Авторадіо Україна" 27-го жовтня. Детальніше про акцію читайте на сайті http://www.avtoradio.ua (Джерело: Інформацію надала ).
  • 4.10.2013 Якщо уряд буде розпоряджатися майном суспільного мовника, незалежне суспільне мовлення в Україні не зможе відбутися. Про це виданню "Ракурс" заявив керівник правових проектів Інституту масової інформації (ІМІ) Роман Головенко. Головенко був одним із співавторів опозиційного законопроекту про суспільне мовлення №1076-1. За його словами, основними відмінностями між урядовим та опозиційним законопроектами про суспільне мовлення є формування наглядового органу суспільного мовника та статус мовника. "Насправді незалежно від того, який саме законопроект про суспільне мовлення ухвалить парламент, це мало вплине на роботу суспільного мовника, закон визначатиме його роботу десь на 10%. В Україні дуже важить людський фактор, тому все залежить від команди, яка буде робити суспільне телебачення", - заявив він. Також експерт вказав на деякі недоліки законопроекту, зокрема, на норму про майно НСТУ, а також на те, що встановлений депутатами Комітету з питань свободи слова та інформації розмір фінансування у 0,2% держбюджету за попередній рік не є об'єктивно обґрунтованою цифрою. "Якщо уряд матиме право розпоряджатися майном суспільного мовника, то це стане одним із важелів тиску на канал. 90% телеменеджерів будуть зважати на владу, щоб не посваритися з нею", - вважає експерт. "Щодо фінансування, то сумніваюсь, що хтось займався обрахунками того, скільки грошей знадобиться суспільному мовнику в Україні, щоб стати конкурентноспроможним", - заявив Головенко. "На заході є успішні суспільні мовники, які можуть продавати свій продукт. Раніше на заході була поширена практика абонплати, але вона відмерла з розвитком технологій, бо люди стали дивитися телепрограми через інтернет або мобільні пристрої. Ми запізнилися з суспільним телебаченням, у більшості західних країн суспільні мовники з'явилися у 1980-90-х роках. Вони були спадкоємцями державних каналів, які мали свою аудиторію. Українському суспільному мовнику доведеться конкурувати з комерційними телеканалами, які вже мають своїх глядачів", - пояснив експерт. Як зазначає видання "Ракурс", серед країн Європи суспільного мовлення немає лише в Україні та Білорусі (Джерело: Портал "Телекритика. Суспільне мовлення").
  • 4.10.2013 Народний депутат, позафракційний Лев Миримський запропонував Верховній Раді заборонити трансляцію теле-і радіореклами у святкові та жалобні дні, пише газета "Коммерсантъ-Украина". Відповідний законопроект № 3347 про внесення змін до закону "Про рекламу" (щодо обмеження реклами) він зареєстрував 2 жовтня. Відповідним законопроектом він має намір внести зміни до профільного закону і заборонити трансляцію реклами на телебаченні і радіо в дні жалоби, пам'яті, державних і релігійних свят. Йдеться про наступні дати: 1 січня - Новий рік, 7 січня - Різдво Христове, 8 березня - Міжнародний жіночий день, 1 і 2 травня - День міжнародної солідарності трудящих, 9 травня - День перемоги, 28 червня - День Конституції, 24 серпня - День Незалежності. Крім того, пан Миримський пропонує заборонити демонструвати рекламу на Великдень і Трійцю. "Я вважаю неправильним, коли на 9 Травня чи Великдень по телевізору йде реклама прокладок і презервативів! Та й для рекламодавця це може мати прямо протилежний ефект. До мене як до народного депутата звертаються багато виборців з проханнями врегулювати питання кількості реклами на телебаченні і радіо", - заявив виданню Лев Миримський. Народний депутат підкреслює, що більшість українців - 76 % - реклама дратує. "26 % українців зізналися, що під час реклами йдуть з кімнати, 19% присвячують цей час інших занять - прибирають або гладять. В 11% глядачів телереклама викликає обурення і роздратування. І тільки 14% опитаних її дивляться", - розповів автор законопроекту, посилаючись на дані опитування, проведеного у 2012 році компанією TNS. Нині в Україні немає законодавчих обмежень на трансляцію реклами в святкові або жалобні дні. Лише Національна рада з питань телебачення і радіомовлення своїми Правилами мовлення в дні жалоби та дні пам'яті зобов'язує мовників у дні жалоби та пам'яті утримуватись від трансляції рекламних роликів, а також анонсів, що містять елементи шоу, розваг та еротики. Учасники ринку не готові до заборони реклами. За словами менеджера компанії Unilever (один з найбільших рекламодавців на українському ринку) Ірини Крижної, реклама дратує тільки нецільову аудиторію. Втім, вона визнала, що зараз на українському ринку є тенденція до появи "агресивної реклами, мета якої саме дратувати і за рахунок цього запам'ятовуватися споживачеві". На думку експертів, у законопроекту мало шансів на ухвалення. "Досить дивна ініціатива, не думаю, що парламент її підтримає. По-перше, немає нічого подібного в міжнародному досвіді, а по-друге, у нас свята через день. Ще можна зрозуміти, коли обмеження на рекламу вводяться на день жалоби, але чому вважають, що реклама дратує глядачів у святкові дні, мені незрозуміло", - заявив комерційний директор телеканалу "1+1" Валерій Варениця. "Реклама може когось дратувати, когось ні, але поки іншого варіанту для існування телеканалів і радіостанцій не придумали", - додав член Нацради Микола Фартушний (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.10.2013 В Україні існує перспектива, щоб утримати свободу слова. Про це заявив посол Великої Британії в Україні Саймон Сміт, відповідаючи на питання, чи бачить він погіршення стану свободи слова в Україні, в редакції інтернет-видання "Новости Донбасса". За словами пана посла, заклопотаність викликають випадки тиску на журналістів, але, на його думку, в Україні позитивно розвиваються нові медіа. "Коли ми слухаємо про такі випадки, і, звичайно, це теж предмет заклопотаності з приводу ваших проблем, але, я чув і про інші випадки, де був тиск на журналістів. Завжди, коли ми слухаємо про це - це предмет нашої заклопотаності. Це відображає, що існує ще площина для поліпшення ситуації в цій країні. Але в Україні є і позитивний рух у використанні нових способів комунікації", - сказав Саймон Сміт. Дипломат підкреслив про неприйнятність будь-якого контролю над ЗМІ, що є загрозою для свободи слова. "В Україні та в інших країнах Європи треба бути обачним і треба занепокоїтися, що контроль преси - або комерційний, або політичний контроль - є в деякій мірі загрозою для вільної преси. Ця проблема існує в Україні і з нею треба боротися", - сказав посол Великої Британії. Окремо дипломати виділив проблему ситуації навколо зміни власника каналу ТВі: "Ми стежили за історією навколо телеканалу TVi і це було предметом нашої заклопотаності". В той самий час, на думку Саймона Сміта, наразі існує перспектива втримати рівень свободи слова в Україні. "Підкреслюю - площина для вільного вираження думки в Україні, особливо, те що відбивається через використання соціальних мереж - тут існує хороша перспектива, щоб утримати свободу слова в країні", - зазначив пан посол (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 3.10.2013 Сьогодні у Вільнюсі розпочала роботу Європейська платформа регуляторних органів - найбільше в Європі об'єднання регуляторів у сфері телерадіомовлення. Більше 160 представників від 50 регуляторних органів - членів ЄПРО, спостерігачі Ради Європи, Європейської Комісії, Європейської аудіовізуальної обсерваторії, Офісу Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ зібралися на черговому 38-му засіданні для обговорення найактуальніших проблем регулювання телерадіомовлення. Ключовою темою для обміну досвідом та дискусії стало регулювання послуг відео на вимогу (VOD). Європейські регулятори у своїй діяльності керуються Директивою про аудіовізуальні ЗМІ Європейського Парламенту і Ради Європи. Протягом останніх двох років країни-члени ЄПРО адаптували свої національні законодавства до вимог цього документу, зокрема у частині регулювання відео послуг на вимогу. Головною метою регулювання цих послуг є захист неповнолітніх від шкідливого контенту, просування творів європейського виробництва та питання юрисдикції. Так, у Польщі у лютому цього року до внутрішнього телерадіомовного закону були внесені зміни, зокрема, щодо визначення провайдера послуги та норм просування робіт європейського виробництва. Також відповідним чином були змінені законодавства Румунії (травень 2012 р.), Італії (липень 2012 р.), Люксембургу (грудень 2013 р.), у Норвегії (січень 2013 р.). З травня 2012 року у Норвегії запроваджено вимогу про необхідність повідомляти національного регулятора про здійснення діяльності у сегменті веб-телебачення і радіо. З січня 2013 ця вимога стала обов'язковою. Також, систему повідомлення про такий вид діяльності запроваджено у Великій Британії, Італії, Румунії, Болгарії, Люксембурзі, Нідерландах. Нагляд лише за послугами відео на вимогу у Великій Британії з 2010 року здійснює Управління з питань відео послуг на вимогу (ATVOD). ATVOD у тісній співпраці з індустрією та OFCOM спрямовує свої зусилля на захист користувачів, в першу чергу дітей, від можливого негативного впливу контенту. Так, зусиллями двох організацій за порушення вимог доступу дітей до негативного контенту (за системою кредитних карток) PLAYBOY було оштрафовано на 35,000 фунтів стерлінґів, DemandAdult - на 65,000 фунтів стерлінґів. Наразі британські регулятори разом з представниками індустрії проводять консультації щодо удосконалення системи нагляду за послугами відео на вимогу та з метою розробки проекту нового нормативного документу, завершення якого планується на січень 2014 року. ATVOD активно співпрацює з іншими країнами щодо врегулювання питань нагляду за послугами відео на вимогу і у майбутньому планується розробити пан-європейський підхід до захисту дітей в он-лайн середовищі. У ранції зміни до законодавства в частині відео на вимогу було внесено у березні 2009 року. Вища аудіовізуальна рада цієї країни спрямовує свої зусилля на захист дітей, нагляд за рекламою та просування творів власного виробництва. Твори європейського виробництва повинні складати 50 відсотків, французького - 35 відсотків. Для захисту дитячого глядача у Франції провайдери відеопослуг на вимогу зобо'язані здійснювати діяльність з використанням вікових позначок та створенням відповідних зон - "зони довіри" - з відкритим доступом та "закритої зони" - з обмеженим доступом за допомогою пін-коду. В цілому, європейські країни у захисті дітей в он-лайн середовищі застосовують попереджувальний підхід. За даними Європейської аудіовізуальної обсерваторії найбільш розвинуті ринки послуг на вимогу в Люксембурзі та Великій Британії. Головними критеріями, що використовуються Європейською аудіовізуальною обсерваторією для створення європейської бази провайдерів послуг відео на вимогу є: 1. Послуга має надаватись глядачу у час, що визначається за його власним вибором; 2. Послуга, що надається, як правило платна; 3. Редакторський контроль за послугою здійснюється безпосередньо провайдером аудіовізуальної медіа послуги; 4. Послуга надається згідно каталогу, розробленого провайдером медіа послуги; 5. Метою послуги є інформування, розважання та виховання загальної аудиторії; 6. Головною метою послуги має бути надання аудіовізуальних програм; 7. Послуга повинна надаватись через електронні комунікаційні мережі (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.10.2013 Вихідні 5 і 6 жовтня столична сателітарна мережева станція "Ретро FM" (Київ-92.4МГц, Одеса-88.5МГц, Дніпропетровськ-89.7МГц, Сімферополь-90.1МГц, Харків-90.4МГц, Маріуполь-90.4МГц, Суми-91.3МГц, Бердянськ-91.5МГц, Луганськ-91.9МГц, Красноармійськ-98.8МГц, Полтава-99.1МГц, Мелітополь-99.1МГц, Борислав-100.2МГц, Краматорськ-100.3МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Умань-100.6МГц, Луцьк-100.9МГц, Вінниця-100.9МГц, Кременчук-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Кіровоград-101.5МГц, Лисичанськ-101.5МГц, Генічеськ-101.8МГц, Феодосія-101.8МГц, Новодністровськ-101.9МГц, Хмельницький-102.1МГц, Ніжин-102.2МГц, Керч-102.2МГц, Чернігів-102.4МГц, Львів-102.5МГц, Лубни-102.6МГц, Рівне-103.0МГц, Рахів-103.1МГц, Олександрія-103.1МГц, Ровеньки-103.2МГц, Хуст-103.7МГц, Ковель-103.9МГц, Євпаторія-103.9МГц, Яремче-104.0МГц, Ульянівка-104.0МГц, Ялта-104.6МГц, Чернівці-105.0МГц, Севастополь-105.0МГц, Красногорівка-105.2МГц, Шостка-105.3МГц, Нікополь-105.4МГц, Житомир-105.6МГц, Кам'янець-Подільський-105.7МГц, Біла Церква-106.2МГц, Переліски-106.5МГц, Херсон-106.7МГц, Павлоград-107.1МГц, Ужгород-107.2МГц, Красноград-107.6МГц, Донецьк-101.6МГц, Миколаїв-106.4МГц, Запоріжжя-107.0МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) запрошує провести під найкращі саундтреки до фільмів про Джеймса Бонда. Перший фільм про секретного агента Її Величності побачив світ 5 жовтня 1962. Через 51 рік його ім'я знають у всьому світі, а за право написати саундтрек до кожної нової серії пригод Джеймса Бонда борються найвідоміші музиканти. "Ми обрали кращих з найкращих: Tina Turner "Golden Eye", Duran Duran "A View To a Kill", Shirley Bassey "Goldfinger" і багато інших пісень, що стали музичними бестселерами завдяки Агенту 007, перетворять звичайні вихідні в пригоди. Це буде вік-енд Бонда. Джеймса Бонда" - анонсує програмний директор радіо "Ретро FM" Олександр Рассказов. "Музичний вікенд" на радіо "Ретро FM" - тематичні музичні вихідні. Кожен із вік-ендів присвячений найкращій музиці певного напрямку - пісням з радянських кінофільмів, саундтрекам, танцювальним хітам 70-80-х, виконавцям однієї з країн, загальновизнаним музичним шедеврам і просто улюбленим пісням. Подробиці - на сайті http://www.retro.ua (Джерело: Інформацію надала ).
  • 3.10.2013 4-го жовтня столична сателітарна мережева станція радіо "Ретро FM" (Київ-92.4МГц, Одеса-88.5МГц, Дніпропетровськ-89.7МГц, Сімферополь-90.1МГц, Харків-90.4МГц, Маріуполь-90.4МГц, Суми-91.3МГц, Бердянськ-91.5МГц, Луганськ-91.9МГц, Красноармійськ-98.8МГц, Полтава-99.1МГц, Мелітополь-99.1МГц, Борислав-100.2МГц, Краматорськ-100.3МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Умань-100.6МГц, Луцьк-100.9МГц, Вінниця-100.9МГц, Кременчук-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Кіровоград-101.5МГц, Лисичанськ-101.5МГц, Генічеськ-101.8МГц, Феодосія-101.8МГц, Новодністровськ-101.9МГц, Хмельницький-102.1МГц, Ніжин-102.2МГц, Керч-102.2МГц, Чернігів-102.4МГц, Львів-102.5МГц, Лубни-102.6МГц, Рівне-103.0МГц, Рахів-103.1МГц, Олександрія-103.1МГц, Ровеньки-103.2МГц, Хуст-103.7МГц, Ковель-103.9МГц, Євпаторія-103.9МГц, Яремче-104.0МГц, Ульянівка-104.0МГц, Ялта-104.6МГц, Чернівці-105.0МГц, Севастополь-105.0МГц, Красногорівка-105.2МГц, Шостка-105.3МГц, Нікополь-105.4МГц, Житомир-105.6МГц, Кам'янець-Подільський-105.7МГц, Біла Церква-106.2МГц, Переліски-106.5МГц, Херсон-106.7МГц, Павлоград-107.1МГц, Ужгород-107.2МГц, Красноград-107.6МГц, Донецьк-101.6МГц, Миколаїв-106.4МГц, Запоріжжя-107.0МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) в рамках туру містами України приїде в Запоріжжі, аби подарувати подарунки і влаштувати запальну вечірку під диско-ритми 70-х , 80-х і 90-х. На гостей "Flirt Party" у стилі Disco" чекають знайомства, флірт і танці. Наприкінці вечора "ідеальна пара" отримає особливий подарунок. "Минулої п'ятниці ми відкрили наш тур "Flirt Party" у Харкові. Роздарували море подарунків! - коментує програмний директор станції Олександр Рассказов. - Ідеальна пара виграла ніч в розкішному готелі, ще одна парочка - фотосесію, крім цього ми розіграли запрошення у кращі розважальні комплекси міста і квитки на київський концерт Scorpions, коротше, емоції зашкалювали, танцпол горів, пари поєднувалися, подарунки розліталися - все, як і планували. На черзі - Запоріжжя!". "Flirt Party" у стилі Disco пройде в Запоріжжі 4 жовтня в розважальному центрі "Капіталіст". Початок вечірки - 21:00. Зустрічайте "Flirt Party" від "Ретро FM" у вашому місті: 11 жовтня - Дніпропетровськ, 18 жовтня - Луганськ, 25 жовтня - Донецьк. На Україну чекає Яскрава осінь від Ретро FM, незалежно від погоди! Детальніше про час і місце проведення вечірок "Flirt Party" у стилі Disco" можна дізнатися на сайті http://www.retro.ua і в ефірі "Ретро FM" (Джерело: Інформацію надала ).
  • 2.10.2013 1 жовтня у Вінниці відбулися урочистості з нагоди відзначення 50-річчя Вінницької телерадіовежі. У Вінницькій філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення зібрались народні депутати України, керівники обласної ради, директори обласних філій Концерну. В урочистому засіданні взяв участь представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій області Вадим Мазурик. Вінницька телерадіовежа - друга за висотою в Україні і третя в Європі, її висота становить 354 метри. 1 жовтня 1963 року було підписано акт про введення телевежі в експлуатацію. З цього часу і до 1973 року вона була найвищою спорудою в Україні (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.10.2013 Рівненська державна радіостанція "Рівне FM", що входить до складу Рівненської ОДТРК, розширює покриття по області. Сьогодні вона розпочала мовлення в місті Острог, де її програми транслюються на частоті 107.8МГц. Це перша FM радіостанція у місті. Нагадаємо, що "Рівне FM" виграло цю частоту на конкурсі Нацради з ТРМ у грудні минулого року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 2.10.2013 2 жовтня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації вдруге розглянув законопроект "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України", який було відправлено на повторне друге читання одностайним рішенням Верховної Ради 19 вересня. На засіданні були присутні 9 із 10 членів Комітету (відсутній через хворобу Юрій Стець). На початку роботи голова Комітету Микола Томенко оголосив, що всі попередні напрацювання (108 поправок, які було розглянуто під час засідання Комітету 11 вересня) відхилено, оскільки стосовно них влада й опозиція не дійшли компромісу. Нагадаємо, під час сесії Верховної Ради 19 вересня Микола Томенко зазначив, що в комітетської редакції законопроекту не було шансів, у той час як з урядовою версією категорично не погоджувалась опозиція. Таким чином, депутати подали 43 нових поправки. Саме їх розглядав Комітет 2 жовтня. Перша принципова поправка, яка була схвалена, стосується обласних державних телерадіокомпаній, про які не згадали ані в урядовій версії, ані в поправках Комітету від 11 вересня. Тепер депутати пропонують підкреслити в законопроекті, що Національна суспільна телерадіокомпанія України створюється на базі реорганізованих НТКУ, НРКУ, ОДТРК та всіх інших державних компаній. Інша схвалена поправка визначає принципи діяльності та гарантії незалежності НСТУ, серед яких окремим пунктом забороняється втручання державної влади і органів місцевого самоврядування, чиновників, а також будь-яких інших організацій у діяльність НСТУ з метою впливу на зміст інформації. Також окремим пунктом підкреслено, що зобов'язання суспільного мовника щодо поширення повідомлень органів влади визначаються виключно цим законом. Що стосується наглядової ради, то депутати знову наполягають на представниках від фракцій, а також дещо розширено її повноваження: наприклад, їй дозволено самостійно створювати та ліквідовувати дочірні юридичні особи, громадські ради та інші дорадчі органи. Збільшено перелік вимог до дев'ятьох представників громадських об'єднань: вони мають належати до організацій, які не просто існують більше ніж 3 роки, а також протягом останніх трьох років активно проводять публічні заходи у відповідній сфері. Якщо обрана до наглядової ради людина належить до якоїсь партії, то на час здійснення своїх повноважень вона має зупинити членство в партії. Окрім того, член наглядової ради повинен мати вищу освіту, високі професійні та моральні якості та суспільний авторитет. Водночас, якщо член ради пропустив три засідання (крім випадків поганого стану здоров'я, підтверджених довідкою), то його можуть позбавити цих повноважень. Стосовно фінансування НСТУ Комітет знову виступив за обов'язкове державне фінансування, що становить не менше ніж 0,2% держбюджету попереднього року. Також члени Комітету, як і раніше, проти комерційної реклами на СМ (окрім випадків спонсорства у трансляціях міжнародних спортивних заходів). Соціальна реклама дозволена за умови відсутності вказівок на певних осіб чи бренди. На засіданні дещо відредагували норму про контент: відповідно до редакції комітету, програми НСТУ становлять не менше 75% національного та виробництва держав, що ратифікували Конвенцію про транскордонне мовлення. Серед інших пройшла поправка Миколи Томенка про те, що суспільне радіо має здійснювати мовлення не менш ніж на трьох каналах, і пропозиція Олени Кондратюк, що, в разі прийняття законопроекту, старий закон "Про систему Суспільного мовлення України" втрачає чинність. Повторне друге читання законопроекту в сесійній залі Верховної Ради відбудеться 10 жовтня (Джерело: Портал "Телекритика. Суспільне мовлення").
  • 2.10.2013 Ще один депутат-ініціатор законопроекту, що може обмежити доступ до публічної інформації (законопроект №3301) Володимир Олійник (Партія реґіонів) відкликав свій підпис під документом. Про це повідомляє "Радіо Свобода". Володимир Олійник розповів, що відкликав свій підпис під законопроектом після того, як почув аргументи журналістів. "Я дійшов висновку, що потрібно змінити майданчик для дискусії, зняти законопроект із реєстрації. Тому я відкликав свій підпис, щоб за круглими столами провести додаткові дискусії на предмет доцільності таких змін. Але чітка позиція фракції Партії реґіонів - ми ніколи не допустимо ухвалення законопроектів, які призводять до звуження права громадян на отримання інформації", - заявив народний депутат. Тож тепер серед авторів-підписантів законопроекту залишився наразі лише депутат від Партії реґіонів Олег Парасків. Решта нардепів свої підписи відкликали. Як повідомляло інтернет-видання "Телекритика", Президент України Віктор Янукович заявив, що не підтримає законопроект, який, на думку журналістів і громадських активістів, обмежує доступ до публічної інформації (№3301 про внесення змін до Закону України "Про доступ до публічної інформації"). Нагадаємо, законопроект, який обмежує доступ до публічної інформації, був зареєстрований чотирма народними депутатами фракцій "БЮТ-Батьківщина" і Партії реґіонів. Згодом депутат-бютівець Валентин Королюк відкликав свій підпис під цим законопроектом, пізніше реґіонал Іштван Гайдош також відкликав підпис під проектом. Рух "Стоп цензурі!" закликав депутатів відкликати законопроект, який обмежить доступ до інформації (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.10.2013 До 200-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка "Українське радіо" оголосило музичний конкурс "Нова пісенна Шевченкіана", учасники якого змагатимуться у написанні музичних творів на слова Великого Кобзаря. Про це повідомляє прес-служба мовника. Пісні-переможці конкурсу транслюватимуться в ефірі Національної радіокомпанії України: на Першому каналі "Українського радіо", на "Радіо "Промінь" та "Раідо Культура", а також увійдуть до CD-збірки "Нова пісенна Шевченкіана". Крім того, переможці конкурсу будуть запрошені на гала-концерт теле-радіопрограми "Мистецькі історії". Конкурсний відбір фонограм триватиме з 1 жовтня до 20 грудня, за підсумками конкурсу буде визначено 20 пісень-переможців. Як йдеться у повідомленні прес-служби "Українського радіо", участь у конкурсі "Нова пісенна Шевченкіана" можуть взяти музичні композиції, написані на слова Тараса Шевченка, які не транслювалися публічно у телерадіоефірі. Пісні можуть бути представлені у форматах рок, поп, танцювальної музики та авторської пісні. Щоб взяти участь у конкурсі, заявникам потрібно надіслати демо-версію своєї пісні на слова Тараса Шевченка за адресою , до фонограми обов'язково додаються контактні данні та інформація про виконавця. Якщо демонстраційна версія пісні відповідає вимогам конкурсу, але не відповідає якості запису фонограм, музикантам буде надана можливість зробити якісний запис у професійній студії "Українського радіо" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.10.2013 Протистояння між колективом служби новин і директоркою суспільно-інформаційних програм радіостанції "Львівська хвиля" (Львів-100.8МГц та 66.26МГц, Горішня Вигнанка-105.9МГц, а крім того Інтернет-мовлення) закінчилося тотальним звільненням. Львівську радіостанцію обіцяють перезавантажити під керівництвом авторитетного фахівця. Радіо "Львівська хвиля" поки що працюватиме без новин. Але й без Оксани Колодрубець - директора суспільно-інформаційних програм, проти якої виступив колектив служби новин. Як уже повідомляла "Телекритика", керівництво радіостанції ухвалило компромісне рішення: Оксана Колодрубець подала заяву про звільнення за власним бажанням, однак журналістів, які звільнились через конфлікт із нею, на роботі не поновили. Вони зможуть узяти участь у конкурсі на вільні вакансії. Конфлікт між працівниками служби інформації "Львівської хвилі" та директоркою відділу суспільно-інформаційних програм Оксаною Колодрубець розвивався бурхливо: 26 вересня було звільнено Ірину Сало, 27-го новинарі не вийшли в ефір і згодом звільнились, а 28-го решта творчого колективу висловила їм підтримку, заявивши про готовність піти з радіостанції. Загалом близько тридцяти осіб вимагали відставки Оксани Колодрубець і поновлення п'ятьох співробітників служби новин. Що ж сталося? "Це були внутрішні питання. В колективі десь не порозумілися між собою працівники. Для чого це виносити на загал, я, чесно кажу, до цього часу не можу зрозуміти", - коментував 28 вересня гендиректор "Львівської хвилі" Віктор Іваницький. Скептики називали те, що відбулося на радіостанції, "бабською сваркою". Новинарі, натомість, мають інше пояснення: протест проти зайвої ланки в управлінні редакцією, нав'язаної власником. Атмосфера в редакції була напруженою віддавна, але приводом для ескалації конфлікту стало звільнення Ірини Сало. "Мене покликав гендиректор (Віктор Іваницький. - ТК) і сказав: "Ірино, вас попросив власник відпочити". Я питаю: "В сенсі - відпочити? День-два?". Одним словом, мене ніби звільняють. Напередодні цієї історії у мене був конфлікт з Оксаною Колодрубець", - розповідає Ірина, яка працювала на "Львівській хвилі" репортером і випусковим редактором від початку 2013 року. Подібні звільнення не є типовими для радіостанції. "Львівська хвиля" - не брендове, а особистісне радіо, впізнаваність якого тримається на ведучих. Люди тут працюють десятиліттями, а колектив дуже згуртований, родинного типу. "Звільнення - це вже крайній крок. Я нікого не заставляю звільнятися з роботи. Я весь час шукаю компроміс", - коментує Віктор Іваницький. Водночас, за словами новинарів "Львівської хвилі", вони передбачали можливість такого розвитку подій. "У перший день приходу Оксани Колодрубець ми домовилися: когось зачеплять, ми всі встанемо і підемо. Ми одна команда. Ми попередили про це гендиректора (Віктора Іваницького. - ТК). Очевидно, нас не сприйняли серйозно. 27 вересня був від нього дзвінок: "Іро, сьогодні новин не буде?". "Ні, не буде - я ж вам говорила". Потім у нас були збори на радіо, ми шукали вихід із ситуації. Ми сказали, що повернемося до новин лише тоді, коли не буде Колодрубець і коли буде працювати Ірина Сало. Нам не запропонували ніякого варіанту. Тому, розуміючи, що не зможемо працювати, ми просто написали заяви на звільнення", - розповідає вже екс-шеф-редактор новин "Львівської хвилі" Ірина Мартинюк. Оксана Колодрубець повноважень приймати на роботу та звільняти співробітників не мала. І взагалі, її повноваження не є зрозумілими: ні Віктор Іваницький, ні журналісти не можуть чітко сформулювати її посадові обов'язки. Сама вона каже, що сама не раз нарікала на те, що не має чітко прописаних посадових інструкцій. Мовляв, коли її запрошували на роботу, то доручили "відповідати за випуски новин": стежити за дотриманням стандартів, відсутністю прихованої реклами, якістю фактажу. Втім, за словами Віктора Іваницького, якість новин його й раніше задовольняла. Він пояснює: Оксана Колодрубець - чудовий журналіст, тому він запросив її на роботу, щоб радіо стало ще кращим. Журналісти, натомість, припускають, що пані Колодрубець була своєрідним наглядачем - представником власника в редакції. Власник у цій історії - постать загадкова. За словами звільнених журналістів, вони жодного разу не бачились із ним і не мали змоги поговорити. Якщо звільнення Ірини Сало справді було його ініціативою, він, щонайменше, повинен був бути поінформований про ситуацію в редакції. Проте його коментарів щодо конфлікту на радіостанції ніхто так і не почув. Як це часто трапляється в українських медіа, прізвище власника "Львівської хвилі" знають усі, але офіційно його причетність до радіостанції не доведена. Це Мирослав Хом'як, голова львівської податкової за часів Кучми, представник тогочасного середовища СДПУ(о), а з травня 2013 року - директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації. Видання "Наші гроші. Львів" називає його власником "Львівської хвилі" та розташованого по сусідству інформаційного агентства "ГалІнфо". На жаль, поспілкуватись із паном Мирославом нам не вдалося; можливо, після цієї публікації він матиме охоту озвучити свою позицію. Офіційних зв'язків між паном Хом'яком та Оксаною Колодрубець також немає. Вона стверджує, що ніколи на нього не працювала, й пропонує пересвідчитись у цьому, заглянувши до трудової книжки. Водночас зазначає, що вже рік цікавиться екологічною тематикою, "тому що це дуже перспективна сфера і тут є багато актуальних тем". Екологія, нагадаємо, є сферою посадової відповідальності Мирослава Хом'яка. Раніше Оксана Колодрубець працювала власкором "Радіо Ера" у Львові та була ведучою шоу "Чому так?" в ефірі Львівської обласної телерадіокомпанії. Із 21 січня цей проект перейшов на телеканал ZIK, де виходив у новому форматі та зі зміненою назвою - "Чому не так?". За чотири місяці програму закрили. "Мене особисто не влаштовувала якість того проекту. Якість, рейтинги, виконання. Напевно, це суб'єктивні творчі погляди, але найкраще за все говорять цифри. Проект закрили через те, що його не дивились", - пояснює гендиректор телеканалу ZIK Дмитро Добродомов. Невдовзі після розриву з ZIKом Оксана Колодрубець отримала роботу на "Львівській хвилі". І якщо її справді запрошували як професіонала задля підвищення рівня контенту, її обов'язки мали би бути чітко окресленими. Натомість усе, що робила пані Оксана - перечитувала новини, пропонувала замінити один синонім іншим, вишукувала помилки й інформувала про них найвище керівництво. Тепер прикладами таких помилок вона доводить обґрунтованість своїх претензій до новинарів, і нарікає на те, що вони не виконували її рекомендацій. Новинарі, у свою чергу, знаходять помилки в її текстах. Схоже, причиною напружених стосунків, що склалися між Оксаною Колодрубець та колективом служби новин, стали не так професійний рівень чи складний характер тієї чи іншої сторони, як нерозуміння ролі, яку відігравала директорка, недостатня прозорість рішень менеджменту, відсутність діалогу між колективом і керівництвом. Тепер на відділ новин "Львівської хвилі" чекає перезавантаження. Виконавчий директор і ведучий радіостанції Володимир Лучишин каже: формування нового колективу мають намір провести на таких умовах, щоб ні в кого не було претензій або зауважень щодо відкритості чи прозорості процесу. Зараз керівництво радіостанції шукає тимчасового шеф-редактора, який заново організує роботу відділу новин (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.10.2013 Столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, а також Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) з 1-го жовтня оновила свій ефір. Змінилися джинґли та інші елементи ефірного одягу станції, оновилися програми та плів-лист. Змінився також слоґан станції - замість слоґану "Музичний фреш" відтепер використовується слоґан "У ритмі 2000-х" (Власна інформація).
  • 1.10.2013 Рівненська недержавна радіостанція "Громадське слово" розпочала мовлення у Рівному на Першому каналі Українського радіо (УР-1) по радіотрансляційній мережі загальним обсягом 3 год. 30 хв. на тиждень. В ефірі радіо звучать інформаційні та просвітницькі передачі, а також українські естрадні пісні. Власником радіо "Громадське слово" є львівська ТРК "Західна Столиця", яка здійснює мовлення на Першому каналі Українського радіо у трьох областях Західної України - Львівській, Івано-Франківській та Тернопільській, а також на 3 FM-частотах у Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях (Джерело: Інформацію надала ).
  • 1.10.2013 Радіостанція "Львівська хвиля" (Львів-100.8МГц та 66.26МГц, Горішня Вигнанка-105.9МГц, а крім того Інтернет-мовлення) оголосить конкурс на заміщення вакантних посад журналістів інформаційної служби мовника. Участь у конкурсі зможуть взяти і журналісти, які звільнились 26 вересня за власним бажанням через конфлікт із шеф-редактором служби. Про це "Телекритиці" повідомив директор радіо "Львівська хвиля" Віктор Іваницький. Коли відбудеться конкурс і скільки буде вакансій журналістів на радіо, пан Іваницький наразі не зазначив. За його словами, всі кадрові деталі і вимоги до нових співробітників будуть визначені сьогодні, 1 жовтня,але вже точно відомо, що участь у конкурсі зможуть взяти також журналісти, які звільнилися. Пан Іваницький додав, що поки випуски новин на радіо не виходять. Також Віктор Іванницький повідомив, що з радіо звільнилася директор суспільно-інформаційних програм Оксана Колодрубець. Нагадаємо, за словами звільнених журналістів саме пані Колодрубець стала причиною звільнення всіх журналістів інформаційної служби. У коментарі "Телекритиці" екс-керівник служби інформації радіо "Львівська Хвиля" Ірина Мартинюк зазначила, що пані Колодрубець представляла на радіо інтереси власника. Віктор Іваницький спростував інформацію про те, що пані Колодрубець нібито була представником власника у творчому колективі. "Це не так, Оксана Колодрубець обіймала посаду директора суспільно-інформаційних програм. Те, що вона представник власника - вигадка", - прокоментував пан Іваницький. Як повідомляла "Телекритика", 26 вересня з радіостанції "Львівська хвиля" звільнились п'ять журналістів. За їх словами, у них був конфлікт із керівником суспільно-інформаційних програм Оксаною Колодрубець. На думку звільнених журналістів, пані Колодрубець працювала непрофесійно. Пізніше керівник суспільно-інформаційних программ заявила, що конфлікт виник через помилки журналістів у підготовці новин (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.10.2013 "Львівське радіо" змінює логотип та запускає нові проекти. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" із посиланням на прес-службу ТРК "Львів". В ефірі радіостанції з'явиться соціальний проект "Сімейний лікар", інформаційно-аналітична програма про життя молоді "Молодий світ" та інтерактивна культурно-мистецька програма "Зустріч на Князя Романа". Інформаційне мовлення каналу розширить проект "На часі", в якому аналізуватимуться найважливіші події сьогодення. "Львівське радіо" запустить і своє ранкове шоу "Ранок", а також ток-шоу "Цікаво про складне" і два хіт-паради "На всі 100", "Джаз в Україні" (Джерело: Портал "Телекритика").

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини вересня 2013

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024