Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Січень 2017 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіореклама  

  • Радіоанонс

  • Новини грудня 2016

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.01.2017 Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко повідомив, що Комітет розробив проект модернізації мереж радіомовлення у діапазоні середніх хвиль і шукає можливі варіанти фінансування для його реалізації. Про це він сказав 31 січня під час засідання колегії Держкомтелерадіо. "З огляду на обмеженість вільного радіочастотного ресурсу в FM діапазоні актуальним залишається питання розвитку радіомовлення на середніх хвилях. Зараз ми шукаємо можливі варіанти фінансування проекту модернізації мереж радіомовлення в діапазоні середніх хвиль. Модернізація середньохвильових мереж передбачає переоснащення сучасними твердотільними аналогово-цифровими передавачами, що дозволить оптимізувати видатки державного бюджету на трансляцію радіопрограм та збільшити територію охоплення програмами "Українського радіо"", - сказав Олег Наливайко. Члени колегії зазначили, що бракує частот у містах Івано-Франківськ, Одеса та Харкові. Колегія Держкомтелерадіо позитивно оцінила реалізований відомством проект щодо створення єдиної національної мережі "Українського радіо", яке є важливою частиною суспільного мовлення. Нагадаємо, 27 січня 2017 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення і Національна телекомпанія України (НТКУ), яка вже припинена як юридична особа але поки що є ліцензіатом Нацради, погодили переоформлення ліцензій НТКУ на новостворену юридичну особу - Національну суспільну телерадіокомпанію України (НСТУ). У тому числі сторони узгодили процес об'єднання ліцензій "Українського радіо". За підсумками проведених Нацрадою у 2016 році конкурсів на вільні частоти, НТКУ здобула право мовлення на 29 частотах у FM-діапазоні для поширення програм першого каналу Українського радіо. Отже, на сьогодні FM-мережа першого каналу Українського радіо налічує до 145 радіочастот по всій країні. Розширення мережі дозволяє значно збільшити охоплення населення програмами суспільного мовника (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 31.01.2017 Наглядова рада на засіданні затвердила місію публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України". "Захищати свободи в Україні. Надавати суспільству достовірну та збалансовану інформацію про Україну та світ, налагоджувати громадський діалог задля зміцнення суспільної довіри, розвитку громадянської відповідальності, української мови та культури, особистості та українського народу", - йдеться у місії. Кандидати на голову правління НСТУ при написанні стратегії мають послуговуватися цією місією. Нагадаємо, раніше Наглядова рада ПАТ НСТУ ухвалила два документи: "Положення про конкурс з обрання голови та членів правління ПАТ НСТУ" та "Основні напрямки діяльності НСТУ на 2017 рік". На першому засіданні після реєстрації ПАТ НСТУ, що відбулося 19 січня, члени Наглядової ради встановили умови та розмір оплати праці голови та членів правління ПАТ НСТУ відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.05.1999 № 859 "Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній комунальній власності, та об'єднань державних підприємств. Як писав раніше сайт "Суспільне мовлення", 19 січня 2017 року публічне акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України" зареєстровано як юридичну особу і припинено юридичну особу НТКУ. З дня реєстрації ПАТ НСТУ Наглядова рада вступає у свої повноваження. Додамо, що 19 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла зміни до свого рішення, яким 17 грудня 2015 року затвердила склад наглядової ПАТ НСТУ. Зміни стосуються набуття повноважень членів наглядової ради. Згідно з рішенням Нацради, повноваження першого складу наглядової ради НСТУ розпочалися 19 січня 2017 року і триватимуть, згідно із законом, чотири роки (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 31.01.2017 Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, підсумовуючи на засіданні колегії роботу відомства в 2016 році, окреслив пріоритетні завдання 2017 року: забезпечення діяльності та належного фінансування публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (НСТУ), сприяння реалізації заходів з підготовки та проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017", ефективне управління об'єктами державної власності, що належать до сфери управління Держкомтелерадіо. Про це повідомляє інтернет-видання "Детектор медіа" із посиланням на прес-службу відомства. Також у поточному році Держкомтелерадіо сприятиме поширенню програм українських теле- та радіоканалів на тимчасово окуповану територію України та збільшенню охоплення населення прикордонних областей, в тому числі Донецької та Луганської, програмами регіональних телерадіоканалів за рахунок розвитку їх мереж мовлення. У 2017 році триватиме реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ. Наказом Держкомтелерадіо затверджено Порядок формування Зведеного переліку об'єктів реформування. Упродовж 2017-2018 років він буде постійно оновлюватись, з урахуванням інформації, що надходитиме від засновників. Також відомство здійснюватиме моніторинг процесу реформування друкованих ЗМІ та редакцій із метою забезпечення їх функціонування, збереження назв, цільового призначення, мови видання й тематичної спрямованості. Комітет працює і над вирішенням найболючішої для місцевої преси проблеми - фінансової. З метою запровадження системи державної підтримки місцевої преси Держкомтелерадіо розроблено проект Порядку надання адресної фінансової допомоги реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження. "Держкомтелерадіо зробить усе можливе, аби прогресивні реформи, які проводяться в медійній сфері, були успішно втілені в життя", - наголосив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. Також одне із пріоритетних завдань Держкомтелерадіо - захист національного інформаційного простору шляхом обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту. 2017 рік також стане роком старту Програми інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України, проект якої розроблено Держкомтелерадіо за ініціативою віце-прем'єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе. Загальну координацію виконання програми на адміністративному рівні передбачається покласти на Державний комітет телебачення і радіомовлення. Нагадаємо, Міністерство інформаційної політики має наміри переїхати в приміщення Державного комітету телебачення і радіомовлення на вул. Прорізна, 2 у Києві. За даними джерел "Детектора медіа", переїзд уже розпочався. Хоча документів, які давали б для цього підстави, поки немає (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 31.01.2017 У 2016 році Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення видала мовникам 40 частот для тимчасового мовлення на період проведення антитерористичної операції. Про це йдеться у звіті Нацради за 2016 рік за 2016 рік, оприлюдненому на сайті Нацради 30 січня. Нацрада звітує, що впродовж останніх трьох років видала мовникам 74 частоти на підставі дозволів на тимчасове мовлення на період проведення АТО (у тому числі 2016 року - 40 частот). "Таким чином, на Донбасі здійснюють мовлення 30 телевізійних і 31 радіокомпанія", - йдеться у звіті. Станом на грудень 2016 року відновлено мовлення українських телерадіокомпаній у 29 населених пунктах Луганської та Донецької областей. Нагадаємо, 24 січня Нацрада затвердила свій звіт за 2016 рік, щоб подати його до 1 лютого, як цього вимагає закон, до Верховної Ради і Президента України (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 31.01.2017 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення виступає за законодавчі зміни, які передбачать відповідальність мовників і провайдерів за подання недостовірної інформації про свою структуру власності та які запровадять мовні квоти на українському телебаченні. Про це йдеться у звіті Нацради за 2016 рік, оприлюдненому на сайті Нацради 30 січня. Нацрада нагадує, що хоч і не має повноважень законодавчої ініціативи, тим не менше постійно співпрацювала з профільним комітетом Верховної Ради України над проектами медійних законів і свою роботу планувала так, аби ухвалені норми були імплементовані належним чином і в передбачені терміни. І у 2016 році набули чинності низка змін до медійного законодавства - зокрема, закони про прозорість медіавласності та про квоти на пісні та ведення програм українською мовою на радіо. Нацрада виступає за вдосконалення та розширення цих законодавчих змін. "Для утвердження в суспільстві демократичних принципів відкритості і прозорості наприкінці 2015 року було ухвалено законодавчі зміни щодо 6 необхідності розкриття інформації про структуру власності медіа та кінцевих бенефіціарів. Компанії повинні подавати до регуляторного органу відповідні дані до 31 березня кожного року та оприлюднювати їх на власних веб-ресурсах. Це забезпечує право громадян на знання, хто саме володіє певними ресурсами і який вплив може чинити на суспільство програмна політика тих чи інших ЗМІ. Із 1557 ліцензіатів 862 вчасно подали документи про структуру власності. На решту було накладено штрафні санкції. Практика застосування цих законодавчих норм засвідчила необхідність коригування деяких положень: насамперед необхідно передбачити відповідальність суб'єкта інформаційної діяльності за подання недостовірної інформації", - йдеться у звіті. Нагадаємо, що законодавство передбачає для мовників і провайдерів санкцію у вигляді штрафу в розмірі 5% ліцензійного збору за неподання або несвоєчасне подання інформації про структуру власності. За недостовірну інформацію санкцій немає, але під час розгляду заяви про видачу або продовження ліцензії Нацрада може відмовити компанії, чию структуру власності вона визнає непрозорою. Згадуючи про запровадження квот на україномовні пісні та ведення програм державною мовою (зростання квоти протягом трьох років з 25% до 35% пісень українською мовою і з 50 до 60% ведення програм українською мовою на радіо), Нацрада у своєму звіті виступає за запровадження подібних квот і на телебаченні. "Брак в українському законодавстві подібних вимог у сфері телевізійного мовлення не дає можливості Національній раді наглядати за мовною політикою телеканалів, тому регуляторний орган підтримуватиме ідею запровадження мовних квот і на українському телебаченні", - йдеться у звіті. Нагадаємо, 24 січня Нацрада затвердила свій звіт за 2016 рік, щоб подати його до 1 лютого, як цього вимагає закон, до Верховної Ради і Президента України (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 31.01.2017 Голова правління радіогрупи "Тавр Медіа" Ігор Чернишов спростував заяву керівниці холдингу "Вести Украина" Ольги Семченко про нібито домовленості групи "Тавр" з Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення (Нацрадою) про виділення "Тавру" київської частоти "Радіо Вісті" 104.6 МГц у разі непродовження "Радіо Вісті" ліцензії. Про це пан Чернишов написав на своїй сторінці у Facebook. "Як голова правління радіогрупи "Тавр Медіа" офіційно заявляю, що у нас не те, що немає домовленості щодо київської частоті 104.6, у нас не було навіть розмов на цю тему. Ми не займаємося інформаційним радіо. У наших планах відсутнє будь-що, пов'язане з цією частотою. Зате в них присутній намір подати до суду на пані Семченко за наклеп, що ганьбить честь і ділову репутацію нашої компанії. Прохання надалі не вплутувати нас у свої проблеми, хоча як колега по радіобізнесу бажаю якнайшвидшого їх вирішення", - написав він. Зазначимо, Ігор Чернишов таким чином відреагував на пост Ольги Семченко, в якому вона стверджує, що в "Тавр Медіа" є домовленості з Нацрадою щодо київської частоти 104.6МГц компанії "Дивосвіт" (юридична особа "Радіо Вісті"), на якій зараз мовить "Радіо Вісті", але якому Нацрада може не продовжити ліцензію. "Глава Нацради Артеменко вже пообіцяв частоти "Радіо Вісті", зокрема частоту 104.6 в місті Києві, групі "Тавр". Тому ми будемо вважати того, хто виграє конкурс на цю частоту 104.6 в Києві співучасником злочину щодо незаконного відбору ліцензій у Радіо Вести", - написала пані Семченко у Facebook. На сайті "Вестей" також опублікована відповідна новина з назвою: "Ольга Семченко: Голова Нацради вже пообіцяв частоти Радіо Вісті віддати групі Тавр". Раніше видання "РБК Україна" з посиланням на гендиректора радіогрупи "Люкс" Роман Андрейка писало про те, що радіохолдинги "Люкс" і "Тавр медіа" цікавляться частотами радіокомпанії "Онікс" ("Перець FM"), яку холдинг "Вести Украина" придбав кілька років тому в Андрія Карпія, але на яких Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не дозволила запустити "Радіо Вісті". Нині "Вести Украина" виставили цю компанію на продаж. У матеріалі також зазначено, що холдинг "Вести Украина" купував частоти за майже $ 6 млн доларів, а нині вартість активу, за оцінками медіаексперта Андрія Соломахи, знизилася до близько $ 500 тис. Нагадаємо, що перед Новим роком медіахолдинг "Вести Украина" публічно повідомив про можливе скорочення працівників "Радіо Вісті" через можливе непродовження ліцензії радіостанції Нацрадою. Як відомо, "Радіо Вісті" мовить у Києві, Харкові та Дніпрі на базі ліцензій трьох радіокомпаній - ТОВ "ТРК "Дивосвіт"", ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Мастер"" і ТОВ "ТРК "Світ"". Строк дії двох ліцензій (на мовлення в Києві та Харкові) завершується в лютому 2017 року. Радіокомпанії звернулися до Нацради із заявами про продовження ліцензій "Радіо Вісті", але Нацрада досі не розглянула ці заяви. 29 грудня 2016 року медіахолдинг "Вести Украина" заявив, що Нацрада зволікає з розглядом заяви "Радіо Вісті" про продовження ліцензії, і тому повідомив працівників радіостанції про можливе скорочення. Заступниця голови Нацради Уляна Фещук у коментарі "Детектору медіа" повідомила, що ліцензії "Радіо Вісті" діють, доки Нацрада не розгляне заяви (навіть якщо строк дії ліцензій закінчився), і Нацрада ще буде приймати рішення за заявами радіокомпаній. 19 січня голова Нацради Юрій Артеменко спрогнозував, що рішення щодо продовження строку дії ліцензії "Радіо Вісті" буде непростим. Судячи з його слів, у регулятора є сумніви в прозорості власності радіостанції. Тим часом колектив "Радіо Вісті" звернувся за підтримкою до європейських колег, тому що занепокоєний відсутністю відповіді Нацради щодо продовження ліцензії радіостанції. 24 січня стало відомо, що Нацрада звернулася до Служби безпеки України з проханням перевірити розповсюджену у ЗМІ інформацію, що колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко є кінцевим бенефіціаром "Радіо Вісті". Реагуючи на це, медіахолдинг "Вести Украина" заявив, що СБУ не вповноважена надавати інформацію про бенефіціарів телерадіоорганізацій. На додачу до підозр у непрозорій структурі власності "Радіо Вісті" має кілька попереджень від Нацради. Останнє попередження Нацрада оголосила ТОВ "ТРК "Дивосвіт"" (київська частота "Радіо Вісті") 24 листопада 2016 року за випуск програми "Люди говорять" з Тетяною Монтян, де лунали образи на адресу учасників Революції гідності. Крім трьох радіокомпаній, які мовлять як "Радіо Вісті", холдинг "Вести Украина" володів ще кількома радіокомпаніями, на базі яких хотів запустити "Радіо Вісті". Мова йде про придбані восени 2014 року в Андрія Карпія ("Перша українська радіогрупа") чотири радіокомпанії (з мережею на 27 міст): ТОВ "ТРК "Онікс"" (позивний - "Перець FM", 23 частоти), ТОВ "ТРК "Стильне радіо"" (DJ FM, 1 частота), ТОВ "ТРК "Нота"" (Best FM, 2 частоти) і ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Комра"" (Best FM, 1 частота). У грудні 2014 року компанії захотіли змінити позивні на "Радіо Вісті" і програмну концепцію під інформаційно-розважальний формат. Але Нацрада їм відмовила. Мовники звернулися до суду, де оскаржили рішення регулятора. Відтоді Нацрада кілька разів оголошувала компаніям попередження - зокрема, за недотримання програмної концепції. 15 вересня 2016 року регулятор черговий раз відмовив у переоформленні їхніх ліцензій. 15 вересня 2016 року Нацрада відмовила в продовженні ліцензії одній з компаній - ТРК "Стильне радіо", що володіла однією частотою в Мелітополі Запорізької області. Підставою стали кілька отриманих компанією попереджень. Крім того, голова Нацради Юрій Артеменко закликав медіахолдинг "Вести Украина" нарешті оприлюднити ім'я справжнього власника: "Скажіть, що ваш власник Клименко (Олександр Клименко - екс-міністр доходів і зборів, який нині перебуває в розшуку. - ДМ), і пишайтеся цим, принаймні це буде чесно". 1 грудня 2016 року стало відомо, що холдинг "Вести Украина" повернув попередньому власнику Андрію Карпію одну з придбаних у нього радіокомпаній - ТРК "Нота", що володіє двома частотами, на базі якої не вдалося запустити "Радіо Вісті". Перед тим ЗМІ повідомляли про наміри холдингу "Вести Украина" продати ТРК "Онікс", що володіє 23 частотами, на базі якої не вдалося запустити "Радіо Вісті". 28 грудня 2016 року стало відомо про закриття з 1 січня 2017 року телеканалу UBR, що також належить медіахолдингу "Вести Украина". 12 січня Нацрада анулювала ліцензію на супутникове мовлення телеканалу UBR (ТОВ "ЄС продакшен груп") за зверненням самої компанії. При цьому голова Нацради Юрій Артеменко поцікавився у виконавчого директора холдингу "Вести Украина" Андрія Кошевого, чи означає відмова від супутникової телевізійної ліцензії, що медіахолдинг відмовився від своїх планів запустити конвергентне медіа у форматі "радіо віжн" (radio vision - радіо з відеотрансляцією зі студії). Андрій Кошевий відповів, що "для цього не потрібна ліцензія", і додав: "Ми виходимо з-під дії Нацради". За неофіційними даними власником медіахолдингу "Вести Украина" є колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко. Але за документами він не є ані власником, ані кінцевим бенефіціаром (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 31.01.2017 Норвегія стала першою країною у світі, яка у січня 2017 року відключила FM-радіо і перейшла на цифрове радіо. Таке рішення прийняв парламент Норвегії. Перехід на цифрові технології викликало хвилю протестів серед автомобілістів. Про це 30 січня під час семінару "Реґіональні моделі суспільного мовлення в Європі", який проходив за підтримки проекту Ради Європи "Зміцнення свободи медіа та створення системи", розповів голова адміністрації Норвезької мовної корпорації (NRK) Ульф Мортен Девідсен. "Починаючи з січня, ми вимикаємо FM-радіо і переходимо на Digital Audio Broadcasting (DAB) і DAB+. Це відбуватиметься поступово по всій Норвегії, у кожному регіоні по черзі вимикатимуть FM-радіо. Вимкнення почалося 11 січня з району Нурленн. До кінця року у нас має бути лише цифрове радіо, цей процес плануємо завершити 12 грудня 2017 року", - сказав Ульф Мортен Девідсен. За його словами, ці зміни обурили автомобілістів, чиї машини оснащенні FM-передавачами. Тепер їм для того, щоб слухати радіо, доведеться встановлювати DAB-приймачі, які коштують в середньому 1500 норвезьких крон (168 євро). "Ми раді, що таке рішення прийняв парламент. На жаль, частина людей вважають, що це NRK вимкнула FM-радіо і звинувачують нас у цьому", - зазначив пан Девідсен. Він додав, що з переходом на цифрове радіо Норвегія зекономить 200 млн. норвезьких крон (понад 22 млн. євро), оскільки країна не витрачатиме кошти на оновлення застарілого FM-обладнання і матиме вишу якість звуку, ніж на FM. "Ми не знаємо, чи наші слухачі перейдуть на цифрове радіо і залишаться з нами, та маємо великі надії на це. Суспільні радіомовники NRK завжди викликали довіру слухача. Тим паче, DAB дає значно більші можливості. У той час як FM-система мала простір лише для п'яти національних радіостанцій, DAB уже нині може запропонувати 22 канали, крім того існує простір ще для 20 каналів", - сказав голова адміністрації Норвезької мовної корпорації. У даний час Норвезька мовна корпорація (NRK) надає різноманітний контент через 14 національних радіоканали, загалом у Норвегії налічується 22 національних цифрових радіостанцій, а також близько 20 дрібних. NRK вимикатиме FM-радіоканали разом із приватними радіостанціями P4 Group і SBS Radio. Після того, як перехід на DAB буде завершений, радіослухачі матимуть доступ до цифрового радіо через кілька платформ: таких як DAB, DAB +, інтернет, ґаджети і телевізори. Швейцарія планує стати другою країною, яка перейде на цифрове радіо, і хоче відмовитися від FM-частот до 2020 року (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 30.01.2017 Всі закохані чекають на цей день. А столична мережева станція "Русское Радио Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Волноваха-97.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Дніпро-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Сєвєродонецьк-103.3М, Черкаси-103.7МГц, Кропивницький-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Полтава-104.5МГц, Херсон-104.8МГц, Кам'янець-Подільський-104.8МГц, Широкий-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Коростень-106.8МГц, Генічеськ-106.8МГц, Чернігів-107.2МГц, Ковель-107.9МГц, Львів-91.1МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) пропонує готуватися разом! В ефірі радіостанції виходить нове шоу, присвячене Дню Святого Валентина: "Шоу для двох"! Для двох закоханих. Просто зареєструйтеся на офіційному сайті радіостанції за цим посиланням і беріть участь в найромантичнішому проекті сезону! На вас і вашу другу половинку чекають оригінальні питання для закоханих, ви зможете пройти перевірку ефіром і ще раз довести своє кохання на всю країну. І найприємніше: за участь вам дістануться подарунки від Партнера проекту - Лінії Магазинів Єва - сертифікат на придбання подарунків для коханих. Уважно слухайте ефір з 19:00 до 20:00. Подарунки вручатимуться щодня! Цей День Святого Валентина стане по-справжньому особливим. Додайте яскравих емоцій, беріть участь в проекті, створеному спеціально для вас: Шоу для двох - для двох закоханих! Ведучі шоу: Аня, Льоша і Макс. Акція проходить з 01.02.2017 по 14.02.2017. Заявки приймаються до 20:00 14.02.2017. Офіційні правила шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.01.2017 Одеська міська організація ВО "Свобода" звернулася до голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка з вимогою перевірити діяльність реґіональної FM-радіостанції "Гармония мира". Як стверджують "свободівці", радіостанція транслює антидержавні передачі, в яких проповідується ідея "русского мира" та заявляється, що "України немає". Про це повідомляє в Facebook Сергій Солтасюк. "Сьогодні до нас звернувся наш давній прихильник , мешканець Одеси, з проханням допомогти ознайомити керівництво Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з однією дуже цікавою інформацією. Справа в тому що , в Одесі, в ніч з 21 на 22 січня (напередодні Дня Соборності України) приблизно о 00.40 в етері FM-радіохвилі 102,7 "Гармонія мира" транслювали (очевидно запис) авторську передачу Бориса Ісаковича Шинчука "Витоки". За словами нашого побратима, зміст радіопередачі був чітко антидержавним та українофобським, що підтвердилось під час прослуховування наданого нам запису. В програмі лунали фрази про насадження "чужерідної культури і мови", про неможливість розриву зв язків з "братською Росією", про суперечливість існування Української Держави, про те, що на теренах України можливий подальший розвиток, але лише в якості частини іншого державного утворення і т.д.", - повідомляє Одеська міська організація ВО "Свобода". В організації зазначають, що це вже не перша скарга на радіостанцію "Гармония мира": "До речі зовсім нещодавно одесити вже звертали увагу на досить маленький відсоток україномовного контенту в етері цієї радіостанції , незважаючи на мовні квоти , які передбачають певні пропорції". Одеська міська організація ВО "Свобода" після прослуховування аудіозапису програми підготовила і відправила до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення "відповідне звернення з вимогою розібратися з цим інформаційним свавіллям та в разі виявлення порушень відповідних нормативно-правових актів , що регламентують порядок роботи радіомовлення в Україні , вжити відповідних заходів згідно чинного законодавства України". Також було відправлено скаргу до Нацради від громадянина України, що прослуховував програми радіостанції. Радіостанція "Гармония мира" вперше почала своє мовлення 19 серпня 1996 року. Як йдеться на сайті радіо, програми, які виходять в ефір радіостанції, носять пізнавальний і просвітницький характер. Борис Шинчук працює на радіостанції з 1997 року. Програми його рубрики "Витоки" виходять в четвер, п'ятницю і суботу о 21.35 з повторами у понеділок, вівторок і середу о 12.00. У нічному ефірі в 0.35 звучать програми рубрики з архіву радіостанції. "Недільна казка" в ефірі радіо "Гармония мира" виходить щонеділі о 10.30 з вечірнім повтором о 19.35. Нагадаємо, 19 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати місцеву радіостанцію "МіКомп" (ТОВ "ТРК "МіКомп"") з міста Кам'янського Дніпропетровської області за пісню реп-виконавця Мота "День и ночь", у якій є прославлення держави-агресора (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 27.01.2017 Європейська мовна спілка (The European Broadcasting Union) запускає домен першого рівня (Top Level Domain) .radio, який можна буде використовувати для web-сторінок і адрес електронної пошти. Про це йдеться на сайті EBU, повідомляє портал "Суспільне мовлення". "Ми пропонуємо радійній спільноті подумати про забезпечення цілісності своєї присутності у всесвітній павутині, зареєструвавши домен .radio щонайменше з метою захисту цієї цілісності. Даний TLD-домен буде призначений для контенту і всього іншого, пов'язаного з радіо, і ми хочемо цим доменом застерегти від спекуляцій. Ми сподіваємося, що це розширення дуже скоро стане по-справжньому цінним для web-сайтів, поштових систем і інших інтернет-додатків", - сказав менеджер домену .radio від EBU Алан Артеро. Європейська мовна спілка та її партнери готувалися до запуску .radio протягом чотирьох років. Проект був схвалений усіма провідними радіомовними організаціями в світі, серед яких Азіатсько-Тихоокеанський мовний союз (ABU), Асоціація європейського радіо (AER), Всесвітня асоціація громадських радіомовників (AMARC), Мовний союз арабських країн (ASBU), Африканський союз радіомовлення (AUB), Європейська асоціація медійних сейлз-хаусів (EGTA). Домен .radio буде доступний для мовних радіостанцій, союзів мовників, інтернет-радіостанцій, радіоаматорів, журналістів, радіоведучих, ді-джеїв і компаній, які мають продають товари і послуги для радіо. EBU звернулася в ICANN (Інтернет-корпорацію з присвоєння імен і номерів) із проханням відкрити для радіостанцій спеціальний етап попереднього запуску, який розпочнеться з 3 травня 2017 року та закінчиться 5 липня, оскільки це дасть їм пріоритет перед іншими категоріями (і навіть торговими марками) на період в 60 днів. Якщо, наприклад, заявку на одне і те ж ім'я подадуть мовна та інтернет-радіостанція, право купити його отримає саме мовна станція (в разі, якщо воно відповідає її імені). За даними EBU, вартість реєстрації доменного імені в .radio буде відрізнятися для компаній і приватних осіб. Для компаній очікується ціна 200-250 євро в рік за ім'я, для фізичних осіб ціна буде значно нижчою. Зазначимо, домен першого рівня в ієрархії системи доменних імен (DNS) є найвищим рівнем після кореневого домену. Він є завершальною частиною імені домену, наприклад, .org, .com, .net (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 27.01.2017 27 січня представники суспільного мовника і Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення зустрілися, щоб обговорити питання про переоформлення ліцензій НТКУ на Національну суспільну телерадіокомпанію України, яка вже має державну реєстрацію як юридична особа. Процес розробки концепції переоформлення ліцензій було розпочато ще в вересні. Сьогодні - це лише технічні нюанси, зауважив член Національної ради Сергій Костинський. Цей крок стане другим і останнім етапом, який має реалізувати регуляторний орган у рамках виконання своїх повноважень у процесі становлення суспільного мовника. Під час першого етапу переоформлення ліцензій для потреб суспільного мовлення до складу НТКУ як філії увійшли Національна телекомпанія України, Національна радіокомпанія України, обласні державні телерадіокомпанії та ще низка державних регіональних телерадіокомпаній. Сьогодні Національна телекомпанія України, яка з 19 січня зареєстрована як ПАТ НСТУ, має 162 ліцензії, з яких 87 - на радіомовлення. Задля спрощення діяльності ліцензіата вирішено об'єднати ліцензії "Українського радіо". Так, планується, що для радіо залишиться лише три дозвільні документи відповідно до кількості загальнонаціональних ефірних радіоканалів, передбачених Законом України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України". Крім того, за словами заступника генерального директора з координації діяльності філій НСТУ Михайла Шматова, суспільний мовник, окрім переоформлення ліцензій у частині організаційних змін, також відмовлятиметься від деяких частот в УКХ-діапазоні. Плануються зміни і в супутниковому мовленні компанії. Так, із лютого - березня замість "ЦК" на супутнику транслюватимуться програми Донецької філії НСТУ - телеканалу "До ТеБе", а згодом і Луганської філії. Таким чином, найближчим часом Національна суспільна телерадіокомпанія України подасть заяви до Національної ради щодо переоформлення ліцензій. Зміни стосуватимуться юридичної особи, технічних параметрів мовлення, програмних концепцій та об'єднання ліцензій на радіомовлення. Серед переоформлюваних ліцензій будуть і дозвільні документи на частоти в Криму (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.01.2017 Щорічно 27 січня відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Сьогодні, 27 січня, відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Столична мережева станція "NRJ Україна" (Київ-92.8МГц, Суми-88.6МГц, Кропивницький-99.3МГц, Нікополь-100.6МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Рівне-102.2МГц, Чернігів-105.9МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Житомир-107.3МГц, Одеса-91.4МГц, Херсон-99.0МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, Дніпро-88.1МГц, Вінниця-99.3МГц, Павлоград-100.9МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Маріуполь-103.2МГц, Харків-101.1МГц, Кременчук-106.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k. AAC+) вшановує пам'ять жертв, і в цей день на її хвилі звучатиме тільки спокійна музика, а всі розважальні програми знімаються з ефіру. Ця скорботна дата повинна служити нагадуванням про те, як важливо зберегти мир на всій Землі (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.01.2017 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звертає Вашу увагу, що відповідно до Постанови Верховної Ради України від 5.07.2011 № 3560-IV щороку 27 січня відзначається День пам'яті жертв Голокосту. При плануванні програм і передач на цей день Нацрада рекомендує керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженими Національною радою 23.07.2015 р. рішенням № 1146 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11.08.2015 за № 967/27412) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 26.01.2017 Лідер серед розмовних радіостанцій - "Радіо Вісті" - вже у лютому може втратити основні міста прийому сигналу - Києва і Харкова. Термін діючих ліцензій на мовлення там закінчується, а продовжувати їх Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не має наміру. Втрата основних міст для радіостанції рівносильна закриттю. Колектив радіостанції сподівається на краще, але готуватися до гіршого для себе сценарію. Тим часом з'явилися претенденти на активи "Радіо Вісті". Найбільші радіогрупи цікавляться частотами радіо "Перець FM", які "Радіо Вісті" придбало кілька років тому, але так і не змогло застосувати. Кому і навіщо вони потрібні, з'ясовувало РБК-Україна. Радіостанція "Радіо Вісті" вже у лютому може залишитися без ліцензій на мовлення у найбільших містах своєї присутності - Києві і Харкові. Термін дії київської ліцензії, закріпленої за юридичною особою ТРК "Дивосвіт", закінчується 25 лютого 2017 року. Ліцензія, видана на ТРВК "Мастер" у Харкові закінчується раніше - 13 лютого 2017 року. Добитися від регулятора рішення про продовження цих ліцензій до цих пір не вдалося. У Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України з'явилися претензії до документів щодо структури власності радіостанції. Як пояснювали у Нацраді, офіційно власником радіостанції є Тетяна Александрова, яка купила цей бізнес у попереднього власника Ігоря Гужви. Однак регулятору здається неправдоподібною її історія про джерела свого капіталу. Тому Нацрада навіть звернулася до СБУ із запитом, у якого попросила встановити кінцевого бенефіціара радіостанції. За однією з версій, ним є екс-міністр доходів і зборів і соратник Віктора Януковича Олександр Клименко. Керівництво "Радіо Вісті" називає ставлення регулятора упередженим і суб'єктивним. "На жаль, ефір радіостанції завжди був під пильною увагою Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Саме тому нам призначали численні перевірки і виносили попередження під умовними приводами - наприклад, вказуючи на слова гостя, який був у прямому ефірі. Однак в умовах прямого ефіру проконтролювати, що скаже гість, неможливо", - кажуть у прес-службі "Радіо Вісті". Колектив радіостанції написав відкритого листа колегам у Європі і попросив їх звернутися до українських органів влади на підтримку "Радіо Вісті". Втім, за даними РБК-Україна, до альтернативного сценарію колектив "Радіо Вісті" теж готується. Джерела видання повідомляють, що ще у грудні минулого року співробітників зобов'язали написати заяви про звільнення з 28 лютого 2017 року. Це рішення продиктоване тим, що втрата двох основних міст - Києва і Харкова - для радіостанції буде означати закриття. Офіційно у прес-службі "Радіо Вісті" лише частково підтверджують цю інформацію. "Людей повідомили про те, що, якщо Нацрада не продовжить ліцензію, у нас не буде можливості мовити", - повідомила РБК-Україна Ольга Семченко, глава "Медіа Холдингу Вести Україна", до якого входить радіостанція. Але на даний момент, за її словами, ніхто із співробітників "Радіо Вісті" не звільнився. "Всі вірять в успішне вирішення питання. Всупереч всьому, радіостанція не готується до закриття, і 23 січня запустила нову програму", - розповіла вона. Керівництво радіостанції вимагає від Нацради прийняти рішення, як того вимагає закон, завчасно. "Тому, що ми нічого не порушили і працюємо у відповідності із законодавством", - стверджує Семченко. Як пояснила РБК-Україна член Нацради Уляна Фещук, рішення щодо "Радіо Вісті" буде прийматися колегіально і тільки після того, як надійде відповідь від СБУ. "У законі написано, що ми маємо право звертатися за інформацією до інших державних органів, що ми і зробили. Коли отримаємо відповідь від СБУ, зможемо розглянути заяву "Радіо Вісті". Думаю, це відбудеться на найближчих засіданнях", - повідомила вона. Якщо "Радіо Вісті" так і не вдасться домовитися із Нацрадою, частоти які належать йому зараз підуть "з молотка". Згідно із законодавством, Нацрада повинна буде організувати конкурси, але цю перспективу там поки не коментують. "Рано ділити пиріг, якого немає", - говорить Фещук. Крім основних частот, у "Радіо Вісті" є актив, який можна продати прямо зараз. Це частоти ТРК "Онікс" (радіо "Перець FM") у 23 регіонах, які були придбані у 2014 році у "Першої Української Радіогрупи" Андрія Карпія. За весь час "Радіо Вісті" так і не змогло почати роботу на цих частотах. Справа у тому, що основа програмної концепції "Радіо Вісті" - це інформаційно-аналітичні програми. А "Перець FM" - розважальне музичне радіо. Щоб використовувати його частоти, потрібно було спочатку поміняти програмну концепцію. Але Нацрада цього зробити не дозволила, наполягаючи на тому, що концепція повинна залишатися незмінною, як зазначено у ліцензії. Як повідомили у прес-службі "Радіо Вісті", радіостанція оскаржувала такі рішення у суді і виграла процес. "У вересні цього року Нацрада вдруге відмовила холдингу у розширенні мережі мовлення "Радіо Вісті". Чиновники послалися на порушення умов конкурсу радіочастот, який компанії медіа-холдингу виграли з концепцією розважального музичного радіо", - йдеться у повідомленні "Радіо Вісті". Рішення про те, чи продавати свої активи, зокрема, частоти "Перець FM", знаходиться на стадії обговорення. За словами Ольги Семченко, пропозиції постійно надходять. "Ми слухаємо і спілкуємося", - повідомила вона. За даними РБК-Україна, інтерес до цих частот виявляло "Радіо 24", яке пов'язують з мером Львова і лідером партії "Самопоміч" Андрієм Садовим. За словами співзасновника "Радіо 24" Романа Андрєйка, "тільки ледачий не цікавився цими частотами". "Всі ходили і питали про ці частоти - і ми, і "Тавр" (до групи входять "Хіт-FM", "Русское радио - Україна", "Радіо РОКС - Україна", KISS FM, Relax, радіо "Мелодія") та інші", - говорить він. При цьому конкретних домовленостей про купівлю, за його словами, поки немає. У компанії "ТАВР Медіа" не змогли надати коментар з цього питання. Директор з розвитку телеканалу HDFashion.LifeStyle Channel і медіаексперт Андрій Соломаха вважає, що власника "ТАВР Медіа" нові частоти навряд чи зацікавлять, так як у нього вже є розгалужена мережа по всій Україні. З цієї ж причини актив не буде цікавий "УМХ". У разі купівлі частоти будуть дублюватися. А ось "Радіо 24" присутнє тільки у 14 регіонах, йому частоти у нових регіонах не завадять. "У "Радіо 24" маленька мережа, і там практично немає збігів з мережею "Перець FM" по містах. Вони присутні у Києві і це теж важливо, так як ліцензія "Перець FM" не включає Київ", - розповідає Соломаха. Андрєйко зазначив, що купівля частот "Перець FM" має сенс, якщо на них запускати інформаційно-розважальний продукт. Він вважає, що Нацрада буде послідовною у своїй політиці і не дозволить змінити програмну концепцію на розмовний формат, як у свій час не дозволила це зробити "Радіо Вісті". Та й зміна формату радіо з інформаційно-розважального на розмовний - це зміни до гіршого, впевнений Андрєйко. "Новини у нашій країні не настільки затребувані, як інформаційно-розважальні програми", - вважає він. Крім географії частот і проблем зі зміною програмної концепції, є і ще один нюанс, що затримує продаж активу. За словами Соломахи, попередній власник "Перець FM" - Андрій Карпій - продав "Радіо Вісті" ліцензії, але не фізичні передавачі. Де-юре мережа належала "Радіо Вісті", але де-факто перебувала під управлінням старого власника. Це означає, що наступний власник має або будувати фізичну мережу з нуля, або окремо домовлятися з Карпієм про купівлю передавачів. У той же час за інформацією джерела на радіостанції, у власності радіо зараз знаходяться і частоти, і передавачі. "У Карпія було куплено і те й інше, просто за частоти було сплачено відразу, а за передавачі в розстрочку", - уточнило джерело. За оцінками Соломахи, другий варіант більш вигідний. Враховуючи зношеність передавачів "Перець FM", вони можуть коштувати до 50 тис. доларів. Наявність непростої історії впливає і на вартість частот "Перець FM". Якщо "Радіо Вісті", за наявною інформацією, купувало їх у Карпія за майже 6 млн доларів, то зараз вартість активу, за оцінками Соломахи, знизилася до приблизно 500 тис. доларів (Джерело: Портал "РБК Україна").
  • 26.01.2017 22 березня під Києві відбудеться перша церемонія вручення музичної премії "Селекція", яку щорічно проводитиме столична радіостанція "Джем FM" (95.6МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.). Статуетки премії "Селекція" за досягнення в галузі рок-музики вручатимуться в дев'яти номінаціях: подія року, альбом року, сінґл року, артист року, вокаліст року, вокалістка року, кліп року, прорив року і вибір публіки. Переможці останньої номінації визначатимуться онлайн-голосуванням на порталі Radioclub, яке триватиме з 15 лютого по 15 березня. Решту переможців в три етапи визначать музичні експерти українського чарту "Селекція". "Протягом 2016 року разом з музичними критиками і слухачами чарту "Селекція", ми щотижня вимірювали популярність пісень вітчизняних рок-музикантів, і створювали українську двадцятку. І ось тепер логічним завершенням музичного року стане підбиття підсумків і визначення кращих з кращих. Нам вдалося навколо проекту об'єднати провідних продюсерів, промоутерів, режисерів, музичних оглядачів і фахівців FM-радіостанцій, які визначать переможців премії. На першому етапі редакція "Джем FM" запропонувала лонґ-лист, з якого експерти оберуть трьох номінантів у кожній категорії і створять шорт-лист, а вже потім з нього і визначать володарів премії", - розповідає Олександр Стасов, автор і ведучий чарту "Селекція" на "Джем FM". Найбільше номінацій у лонґ-листі дісталося групі Vivienne Mort - вісім, по сім - у "Бумбоксу" і "Океану Ельзи". Шорт-листи премії "Селекція" будуть оприлюднені 1 березня, а 16 березня оголошено переможця в номінації "Вибір публіки", решта володарів премії "Селекція" будуть оголошені 22 березня під час святкового гала-концерту. Лонґ-лист премії "Селекція" виглядає так: І. Подія року: 1. Запровадження квот на україномовні пісні в ефірах FM-радіостанцій; 2. Концертна програма Rosa групи Vivienne Mort; 3. Відновлення діяльності групи "Димна Суміш"; 4. Світовий тур групи "Океан Ельзи"; 5. Тур "Люди" групи "Бумбокс"; 6. Фестиваль Atlas Weekend; 7. Флешмоб "30 днів української музики"; 8. ХХХ років групі "Воплі Відоплясова"; 9. Шоу групи Pianoбой в Stereo Plaza. ІІ. Альбом року: 1. Наші люди всюді O.Torvald; 2. Не убивай Сергій Бабкін; 3. "12 пісень, Якими Був'є сповіщає про свое Існування" Був'є; 4. "Rosa" Vivienne Mort; 5. "Без меж" Океан Ельзи; 6. "Люди" Бумбокс; 7. "Нове життя" СКАЙ; 8. "Один в каное" Один в каное; 9. "Пси" Жадан и Собаки; 10. "Сонце" Антитіла. ІІІ. Сінґл року: "Вечірнє Сонце" Brutto; 2. "Кохання" Pianoбой; 3. "Люди" Бумбокс; 4. "Мамма" Один в каное; 5. "Мене Вже немає" Тартак; 6. "Не йди" Океан Ельзи; 7. "Не моя" Kozak System; 8. "Пробач" Сергій Бабкін; 9. "Пташечка" Vivienne Mort; 10. "Рок-н-рол" Бумбокс. IV. Кліп року: 1. "Жити" Тартак; 2. "Не йди" Океан Ельзи; 3. "Одинак" Антитіла; 4. "Пробач" Сергій Бабкін; 5. "Пташечка" Vivienne Mort; 6. "Рок-н-рол" Бумбокс; 7. "Тихо" Bahroma; 8. "Шампанські очі" Pianoбой; 9. Epolets - Зраджуй; 10. ПНД - Про любов. V. Вокаліст року: 1. Андрій Запорожець; 2. Андрій Хливнюк; 3. Дмитро Шуров; 4. Женя Галич; 5. Іван Леньо; 6. Олег Собчук; 7. Олександр Положинський; 8. Святослав Вакарчук; 9. Сергій Бабкін; 10. Тарас Тополя. VІ. Вокалістка року: 1. Mari Cheba; 2. Даніела Заюшкіна; 3. Ірина Швайдак; 4. Катя Гапочка; 5. Марія Бурмака; 6. Марія Чайковська; 7. Олександра Кольцова; 8. Христина Соловій. VІІ. Артист року: 1. 5`nizza; 2. Brutto; 3. O.Torvald; 4. Pianoбой; 5. Vivienne Mort; 6. Бумбокс; 7. Один в каное; 8. Океан Ельзи; 9. Сергій Бабкін; 10. Тартак. VІІІ. Прорив року: 1. Epolets; 2. Fontaliza; 3. Kozak System; 4. Panivalkova; 5. Vivienne Mort; 6. Був'є; 7. Жадан и Собаки; 8. Один в каное. IX. Вибір публіки: 1. 5`nizza; 2. Bahroma; 3. Brutto; 4. Epolets; 5. Fontaliza; 6. Green Grey; 7. O.Torvald; 8. Pianoбой; 9. Sunsay; 10. The Вйо; 11. Vivienne Mort; 12. Антитіла; 13. Без обмежень; 14. Бумбокс; 15. Димна Суміш; 16. Жадан и Собаки; 17. Крихітка; 18. Марія Чайковська; 19. Один в каное; 20. Океан Ельзи; 21. ПНД; 22. Сергій Бабкін; 23. СКАЙ; 24. Тартак; 25. Христина Соловій. Нагадаємо, з 2008 по 2013 роки радіостанція "Джем FM" проводила вручення премії "Непопса", переможці якої визначалися виключно радіостанцією без залучення сторонніх експертів. Переможців музичної премії "Селекція" визначатимуть експерти і слухачі. 5 лютого 2016 року в ефірі київської радіостанції "Джем FM" почав виходити український чарт "Селекція", який щотижня вимірює популярність пісень українських рок-музикантів. Зараз чарт "Селекція" транслюють 11 FM і онлайн радіостанцій в Україні та Канаді (Джерело: Сторінка радіостанції "Джем FM" на порталі Radioclub).
  • 26.01.2017 Заступник генерального директора з координації діяльності філій НСТУ Михайло Шматов заявив, що має пройти певний час, поки Національна телерадіокомпанія перетвориться на суспільне мовлення, яке відповідатиме очікуванням суспільства. Про це він сказав в інтерв'ю "Культурна революція" для сайту "UA: Першого". "…не буде так, що ми реєструємо ПАТ НСТУ, а наступного дня все змінюється - телеканал мовить в HD-якості, у нас з'являються студії-трансформери, новини знімаються з дронів... Все це не відбудеться за одну ніч лише через підписання папірця про створення суспільного мовника" - сказав Михайло Шматов. На його думку, завищені очікування можуть зіграти злий жарт з усіма нами, бо якісне перетворення НТКУ на суспільне не відбудеться миттєво. "Цього не відбудеться навіть за рік. Має пройти певний час, поки ми прийдемо до того суспільного, яке самі хочемо бачити, і яке відповідатиме очікуванням суспільства", - зазначив він. Михайло Шматов розповів, що працівники НСТУ хочуть створювати новий контенту набагато більше, ніж цього хочуть від них. "Ми найбільше за всіх щасливі, що ця реформа добігає кінця, і що ПАТ НСТУ нарешті створено" - сказав пан Шматов. Нагадаємо, 19 січня 2017 року публічне акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України" зареєстровано як юридичну особу і припинено юридичну особу НТКУ. Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар зазначила, що зміни контенту на суспільному мовнику будуть демонструвати, наскільки реформа вдалася. При тому член наглядової ради ПАТ НСТУ, співзасновник аналітичного центру Pro.mova Євген Глібовицький сказав, що не можна очікувати різкого оновлення контенту на суспільному мовленні (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 25.01.2017 Завтра о 19:00 слухачі столичної мережевої станції "NRJ Україна" (Київ-92.8МГц, Суми-88.6МГц, Кропивницький-99.3МГц, Нікополь-100.6МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Рівне-102.2МГц, Чернігів-105.9МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Житомир-107.3МГц, Одеса-91.4МГц, Херсон-99.0МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, Дніпро-88.1МГц, Вінниця-99.3МГц, Павлоград-100.9МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Маріуполь-103.2МГц, Харків-101.1МГц, Кременчук-106.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k. AAC+) першими у всій країні почують прем'єру від Major Lazer & PARTYNEXTDOOR & Nicky Minaj RUN UP! Готуйтеся до гучної вечірки, тому що цей трек стане гімном кожної! О 19:00 робіть звук приймачів голосніше! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.01.2017 Столична мережева станція "Країна FM" (Київ-100.0МГц, Краматорськ-89.4МГц, Черкаси-90.6МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпро-106.5МГц, Харків-107.4МГц, а також Інтернет-мовлення 128k.) взяла участь у флешмобі твентіту-пушап-челендж на підтримку ветеранів АТО. Як це відбувалося, ви можете подивитися на офіційній сторінці "Країни FM" у соцмережі Facebook. Флешмоб покликаний привернути увагу людей до долі військових, які повертаються із зони АТО до мирного життя та відновлюють здоров'я після травм. Естафету у 22 віджимання упродовж 22-ох днів один за одним вже підхопили Головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Муженко, апарати Міноборони, Служби безпеки та Держприкордонслужби, Нацгвардія та поліція, а також 700 вихованців Нацакадемії Сухопутних військ і мер столиці Віталій Кличко (Джерело: Інформацію надав Максим Мішурський).
  • 25.01.2017 24 січня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вирішила замовити в "Українського державного центру радіочастот" прорахунок частотних присвоєнь для другого і третього каналів суспільного радіо - "Променя" та "Культури". За запитом Національної телекомпанії України (власник ліцензій, які мають бути передані новоствореній Національній суспільній телерадіокомпанії України) Нацрада замовила прорахунок 49 FM-частот у всіх реґіонах, крім Рівненської області та АР Крим (у 22 обласних центрах і 3 важливих з точки зору покриття сигналом містах). Крім того за запитом кількох місцевих мовників Нацрада замовила прорахунок восьми частот в Івано-Франківській, Львівській, Одеській, Сумській та Харківській областях для організації малопотужного FM-мовлення (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 25.01.2017 Державний комітет телебачення і радіомовлення і Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення хочуть знову змінити Методику розрахунків розмірів ліцензійного збору для мовників і провайдерів, прив'язавши формули розрахунків до прожиткового мінімуму замість мінімальної зарплати. 23 січня Держкомтелерадіо оприлюднив проект постанови Кабінету Міністрів України про зміни до Методики на своєму сайті, а 24 січня Нацрада на своєму засіданні погодила проект без зауважень. В пояснювальній записці до проекту відомства нагадують, що у зв'язку зі збільшенням з 1 січня 2017 року мінімальної зарплати вдвічі, до 3200 грн, розмір ліцензійного збору збільшується вдвічі. А підвищення розміру ліцензійного збору тягне за собою й підвищення розмірів штрафів за порушення мовниками і провайдерами законодавства про телебачення і радіомовлення (адже розмір штрафів розраховується у відсотковому еквіваленті до розміру ліцензійного збору). "Така ситуація негативно вплине на економічні показники ліцензіатів Національної ради та може призвести до численних випадків скорочення і навіть припинення економічної діяльності окремих суб'єктів господарювання у галузі телебачення і радіомовлення. З огляду на те, що абсолютну більшість ліцензіатів складають суб'єкти середнього, малого та мікробізнесу, значне підвищення розміру ліцензійного збору у сфері телебачення і радіомовлення позначиться на найбільш економічно вразливих суб'єктах господарювання", - йдеться в пояснювальній записці. Зазначимо, що розмір прожиткового мінімуму на 2017 рік встановлено такий: з 1 січня 2017 року - 1544 грн, з 1 травня - 1624 грн, з 1 грудня - 1700 грн. Нагадаємо, що з нового року набула чинності нова Методика розрахунків розмірів ліцензійного збору для мовників і провайдерів, затверджена постановою Кабінету міністрів України № 1014 від 28 грудня. Усі формули, як і в попередній Методиці, прив'язані до розміру мінімальної зарплати. Але оскільки з 1 січня 2017 року вона зросла вдвічі - до 3200 грн - то й усі ліцензійні збори зростуть щонайменше вдвічі. Та насправді ліцензійні збори подорожчали більш ніж удвічі, оскільки в Методиці змінилися формули, додалися нові коефіцієнти, змінилася політика знижок і надбавок (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 25.01.2017 25 січня 2017 року на засіданні Кабінету Міністрів уряд затвердив своїми постановами Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки Національної суспільної телерадіокомпанії України і Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення підготовки та проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017". Головним розпорядником бюджетних коштів на "Євробачення" і відповідальним виконавцем бюджетної програми є Держкомтелерадіо. Одержувачем бюджетних коштів, передбачених на підготовку та проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017" є публічне акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України". Порядком передбачено спрямувати кошти на підготовку, створення та обслуговування інфраструктури місця для проведення конкурсу, здійснення організаційно-технічних заходів щодо забезпечення трансляції та проведення конкурсу, оренду та забезпечення функціонування арени для проведення фінальної частини конкурсу, організаційно-технічне забезпечення шоу-програми конкурсу, придбання обладнання, організаційно-супровідні та інші заходи, пов'язані із забезпеченням проведення та обслуговування конкурсу, у тому числі на оплату праці. Не допускається використовувати бюджетні кошти на придбання товарів, робіт і послуг, не пов'язаних із підготовкою та проведенням пісенного конкурсу "Євробачення-2017". ПАТ НСТУ згідно з Порядком має надавати щокварталу до 20 числа наступного місяця до Держкомтелерадіо інформацію про використання цих коштів. Нагадаємо, 20 січня 2017 року Держкомтелерадіо оприлюднив відповідні документи, які попередньо розробив, у себе на офіційному сайті. Сайт "Суспільне мовлення" опублікував повні тексти проектів постанов. 19 січня 2017 року в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців зареєстровано як юридичну особу публічне акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України" і припинено юридичну особу НТКУ. З дня реєстрації ПАТ НСТУ Наглядова рада вступила у свої повноваження. Як раніше повідомляв сайт "Суспільне мовлення", Кабінет Міністрів планує виділити з державного бюджету 455,7 млн грн. Коштами розпоряджатиметься Держкомтелерадіо. Пізніше уряд зменшив витрати на підготовку і проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017" на 19,38 млн грн. Додамо, у ніч із 20 на 21 грудня у Верховній Раді проголосували за державний бюджет-2017 року, в якому запропоновано фінансову підтримку НСТУ у розмірі 970 797,8 грн. Не вистачило 309 202,2 грн, враховуючи, що публічне акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України", яке має бути зареєстроване у 2017 році, повинно отримати фінансування відповідно до Закону "Про суспільне телебачення і радіомовлення в Україні", а це 0,2% від держбюджету, що складає приблизно 1,28 млрд грн. 21 грудня 2016 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що загальний бюджет публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія" становитиме у 2017 році не менше 1,2 млрд. (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 25.01.2017 Столична мережева станція Dance radio "KISSFM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Кропивницький-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Біла Церква-107.6МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпро-106.8МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) вітає усіх Тетян і студентів зі святом! Тільки сьогодні цілий день в ефірі найтанцювальнішого радіо звучать всі треки за заявками і привіти від слухачів, даруються святкові презенти і приголомшливе шоу для глядачів. Слідкуйте за тим, що відбувається у студії, через Web-камеру, а також беріть участь в розіграші безкоштовних квитків на найгарячіші студентські вечірки в київських клубах на акануті станції у соцмережі Facebook. Святкуйте разом з Dance radio "KISSFM"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.01.2017 Мовлення з вежі на Крим і прикордонні райони Херсонської області розпочнеться в лютому. Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський. "Радіотелепередавальна станція в с.Чонгар Херсонської області висотою 150 метрів побудована. Наразі відбувається монтаж обладнання", - написав він. Із початку лютого сигнал першого каналу "Українського радіо" та радіостанцій Meydan, "Крим.Реалії", "Херсон FM", що 27 грудня 2016 року перемогли в конкурсі Нацради на вільні частоти, буде доставлятися на територію Криму та прикордонні райони Херсонської області. Пан Костинський зазначив, що термін будівництва вежі зайняв близько двох місяців (весь інший час, близько 9 місяців, зайняли роботи з прорахунку та міжнародної координації радіочастот, відведення земельної ділянки, проведення конкурсу на радіочастоти) та подякував за реалізацію проекту "Телемережам України", Херсонській ОДА, Українському державному центру радіочастот, НСТУ, Міністерству інформаційної політики, Міністерству з питань тимчасово окупованих територій та Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. Нагадаємо, 2 грудня на Херсонщині неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар" біля адмінмежі з Кримом було розпочато будівництво телекомунікаційної вежі, яка транслюватиме українське радіо і телебачення на південні райони Херсонщини та анексований Росією Крим. Висота вежі становитиме 150 метрів, вартість вежі - 1 мільйон гривень, а вартість її будівництва - 500 тисяч гривень. 3 грудня так званий "міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму" Дмитро Полонський заявив, що мовлення українських медіа на територію Криму, яке планується розпочати за допомогою телевежі, будівництво якої розпочато 2 грудня в Херсонській області, буде припинено як таке, що "не відповідає російському законодавству". Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявив, що окупаційній владі у Криму не вдасться заглушити українське мовлення, що здійснюватиметься на південні райони Херсонщини та анексований Росією півострів з нової телекомунікаційної вежі, яку побудують біля контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар". 25 грудня член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський повідомив, що телекомунікаційна вежа біля контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар" вже становить 90 метрів заввишки. 10 січня влада Херсонщини повідомила, що будівництво телевежі на адмінмежі з окупованим Росією Кримом для відновлення українського мовлення на півострів планують закінчити до кінця січня 2017 року (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 25.01.2017 В ефірі міста Херсон сталися зміни: радіостанція ПП "ТРО "Булава" з 24-го січня працює з новим позивним - DJFM та частково представляє програми однойменної столичної станції (власними блоками). Досі ПП "ТРО "Булава" працювало з позивним "Улюблене радіо" та представляло програми столичного "Улюбленого радіо" з місцевими блоками (Джерело: Сторінка DJFM Херсон у соцмережі ВКонтакте).
  • 24.01.2017 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 24 січня ухвалила рішення звернутися до Українського державного центру радіочастот щодо прорахунку частотних присвоєнь радіомовлення для суспільного мовника. З відповідним проханням до регулятора звернулася Національна телекомпанія України. Загалом йдеться про прорахунок 49 частот у всіх областях України. Нагадаємо, відповідно до Закону України "Про суспільне телебачення і радіомовлення України" НСТУ здійснює мовлення не менше ніж на трьох загальнонаціональних ефірних радіоканалах. Таким чином, суспільний мовник прагне прорахунку FM-частот для ще двох каналів радіо. Також кілька телерадіоорганізацій звернулися до Національної ради щодо прорахунку частот у Івано-Франківській, Львівській, Одеській, Сумській та Харківській для організації малопотужного мовлення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.01.2017 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 24 січня призначила позапланові перевірки КП Державної студії "Калуське міське телебачення", м. Калуш Івано-Франківської обл. (логотип "КМТ"), і ТОВ "Буковинська хвиля", м. Чернівці (позивні "Буковинська хвиля"), оскільки моніторингами ефіру компаній зафіксовано недотримання умов ліцензії в частині програмної концепції мовлення. Національна рада 20 липня 2016 року своїм рішення оголосила попередження телеканалу "КМТ" через порушення частини п'ятої статті 6, частини сьомої статті 27, частини восьмої статті 28, пункту е) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Водночас ліцензіата було зобов'язано протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства. Для перевірки виконання цих умов 19 грудня було проведено моніторинг ефіру зазначеного місцевого мовника, який зафіксував недотримання умов ліцензії в частині програмної концепції мовлення: зменшення обсягу науково-просвітницьких передач, відсутність культурно-мистецьких та дитячих програм. Таким чином результати моніторингу свідчать про неусунення порушень в повному обсязі. Моніторинги ефіру радіокомпанії "Буковинська хвиля", що були здійснені тричі: 18 серпня 2016 року, 3 листопада 2016 року і 2 січня 2017 року, виявляли постійні суттєві відхилення від програмної концепції, що є ознаками порушень частини сьомої статті 27 і частини восьмої статті 28 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Після проведення перевірок регуляторний орган ухвалить відповідне рішення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.01.2017 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення нагадує телерадіоорганізаціям і провайдерам програмної послуги, що відповідно до статті 12, частини другої статті 59, частини дев'ятої статті 40 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", Порядку подання телерадіоорганізаціями та провайдерами програмної послуги інформації про структуру власності та відповідних форм документів телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги (далі - Порядок), що затверджений рішенням Національної ради від 21 січня 2016 року № 2, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 17 лютого 2016 року за № 251/28381, суб'єкти інформаційної діяльності повинні подати звіт за 2016 рік про свою структуру власності до 31 березня 2017 року. Нацрада просить врахувати, що звіти про структуру власності, які будуть отримані Національною радою після 31 березня 2017 року, будуть вважатися несвоєчасно поданими. Нацрада звертає увагу, що за неподання або несвоєчасне подання інформації, передбаченої частиною другою статті 59 (для телерадіоорганізацій) або частиною дев'ятою статті 40 (для провайдерів програмної послуги) Закону України "Про телебачення і радіомовлення", телерадіоорганізація або провайдер програмної послуги сплачує штраф у розмірі 5 відсотків загальної суми ліцензійного збору за всіма ліцензіями, власниками яких є порушник. Уся необхідна інформація і форми для заповнення розміщені на сайті Національної ради в рубриці "Прозорість медіа-власності" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.01.2017 Радіомовній компанії "Радіо-Одеса" у вигляді ТОВ із м. Одеси і телерадіокомпанії "Корисне ТБ" із м. Києва рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 24 січня оголошено попередження. Під час планової перевірки "Радіо-Одеса" (ефірне мовлення, позивні "Одеса-Мама") було зафіксовано порушення частини четвертої статті 35 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", оскільки не відповідали ліцензійним умовам відомості про власників, органи управління і місцезнаходження телерадіоорганізації. Зміни відбулися в березні 2016 року, однак компанія не зверталася до регулятора щодо переоформлення ліцензії. Санкцію оголошення попередження до телерадіокомпанії "Корисне ТБ" (супутникове мовлення, логотип "ДАЧА") застосовано за результатами планової перевірки, під час якої виявлено порушення пункту б) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", оскільки ліцензіат не виконав пункт 2 рішення Національної ради від 05.11.2015 № 1735 стосовно надання копій угод з оператором супутникового ретранслятора та оператором телекомунікацій. Обох ліцензіатів зобов'язано протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.01.2017 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 24 січня затвердила Звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2016 рік. Відповідно до частини другої статті 16 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" регуляторний орган щорічно готує звіт про свою діяльність і надсилає його до Верховної Ради України і Президента України. Звіт незабаром буде доступний для ознайомлення на сайті Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.01.2017 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звернулася до Служби безпеки України з проханням перевірити розповсюджену у ЗМІ інформацію, що колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко є кінцевим бенефіціаром "Радіо Вісті". Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" повідомила заступниця голови Нацради Уляна Фещук. "Крім того аналізу, який ми зробили всередині Нацради, ми ще звернулися до СБУ з тим, щоб вони підтвердили, чи є у них якась інформацію щодо кінцевого бенефіціарного власника ("Радіо Вісті". - ДМ)", - сказала пані Фещук. Вона надала, що засоби масової інформації, зокрема Інститут масової інформації, робив велике дослідження щодо кінцевих бенефіціарних власників радіостанцій і телеканалів, у якому зазначено, що кінцевим бенефіціарним власником "Радіо Вісті" є інша особа, ніж заявлена в юридичних документах компанії. "Це не Денис Мозговий і Тетяна Александрова?", - уточнили ведучі "Еспресо" щодо двох осіб, які фігурують в офіційній структурі власності радіостанції. Пані Фещук відповіла, що це інша особа - колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко. Фещук уточнила, що чітких доказів того, що Олександр Клименко є кінцевим бенефіціаром "Радио Вести", немає. Тому регулятор і звернувся до СБУ. "Ми орган, який не може проводити додаткові розслідування. Але ми маємо можливість звертатися до інших органів, щоб встановити той чи інший факт. Тому ми використали таку можливість і звернулися", - пояснила вона. Активність регулятора в питанні кінцевих бенефіціарних власників "Радіо Вісті" пов'язана з продовженням ліцензій "Радіо Вісті". Як відомо, "Радіо Вісті" мовить у Києві, Харкові та Дніпрі на базі ліцензій трьох радіокомпаній - ТОВ "ТРК "Дивосвіт"", ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Мастер"" і ТОВ "ТРК "Світ"". Строк дії двох ліцензій (на мовлення в Києві та Харкові) завершується в лютому 2017 року. Радіокомпанії звернулися до Нацради із заявами про продовження ліцензій "Радіо Вісті", але Нацрада досі не розглянула ці заяви. 29 грудня 2016 року медіахолдинг "Вести Украина" заявив, що Нацрада зволікає з розглядом заяви "Радіо Вісті" про продовження ліцензії, і тому повідомив працівників радіостанції про можливе скорочення. Заступниця голови Нацради Уляна Фещук у коментарі "Детектору медіа" повідомила, що ліцензії "Радіо Вісті" діють, доки Нацрада не розгляне заяви (навіть якщо строк дії ліцензій закінчився), і Нацрада ще буде приймати рішення за заявами радіокомпаній. 19 січня голова Нацради Юрій Артеменко спрогнозував, що рішення щодо продовження строку дії ліцензії "Радіо Вісті" буде непростим. Судячи з його слів, у регулятора є сумніви в прозорості власності радіостанції. Тим часом колектив "Радіо Вісті" звернувся за підтримкою до європейських колег, тому що занепокоєний відсутністю відповіді Нацради щодо продовження ліцензії радіостанції. "Радіо Вісті" має кілька попереджень від Нацради. Останнє попередження Нацрада оголосила ТОВ "ТРК "Дивосвіт"" (київська частота "Радіо Вісті") 24 листопада 2016 року за випуск програми "Люди говорять" з Тетяною Монтян, де лунали образи на адресу учасників Революції гідності. Крім трьох радіокомпаній, які мовлять як "Радіо Вісті", холдинг "Вести Украина" володів ще кількома радіокомпаніями, на базі яких хотів запустити "Радіо Вісті". Мова йде про придбані восени 2014 року в Андрія Карпія ("Перша українська радіогрупа") чотири радіокомпанії (з мережею на 27 міст): ТОВ "ТРК "Онікс"" (позивний - "Перець FM", 23 частоти), ТОВ "ТРК "Стильне радіо"" (DJ FM, 1 частота), ТОВ "ТРК "Нота"" (Best FM, 2 частоти) і ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Комра"" (Best FM, 1 частота). У грудні 2014 року компанії захотіли змінити позивні на "Радіо Вісті" і програмну концепцію під інформаційно-розважальний формат. Але Нацрада їм відмовила. Мовники звернулися до суду, де оскаржили рішення регулятора. Відтоді Нацрада кілька разів оголошувала компаніям попередження - зокрема, за недотримання програмної концепції. 15 вересня 2016 року регулятор черговий раз відмовив у переоформленні їхніх ліцензій. 15 вересня 2016 року Нацрада відмовила в продовженні ліцензії одній з компаній - ТРК "Стильне радіо", що володіла однією частотою в Мелітополі Запорізької області. Підставою стали кілька отриманих компанією попереджень. Крім того, голова Нацради Юрій Артеменко закликав медіахолдинг "Вести Украина" нарешті оприлюднити ім'я справжнього власника: "Скажіть, що ваш власник Клименко (Олександр Клименко - екс-міністр доходів і зборів, який нині перебуває в розшуку. - ДМ), і пишайтеся цим, принаймні це буде чесно". 1 грудня 2016 року стало відомо, що холдинг "Вести Украина" повернув попередньому власнику Андрію Карпію одну з придбаних у нього радіокомпаній - ТРК "Нота", що володіє двома частотами, на базі якої не вдалося запустити "Радіо Вісті". Перед тим ЗМІ повідомляли про наміри холдингу "Вести Украина" продати ТРК "Онікс", що володіє 23 частотами, на базі якої не вдалося запустити "Радіо Вісті". 28 грудня 2016 року стало відомо про закриття з 1 січня 2017 року телеканалу UBR, що також належить медіахолдингу "Вести Украина". 12 січня Нацрада анулювала ліцензію на супутникове мовлення телеканалу UBR (ТОВ "ЄС продакшен груп") за зверненням самої компанії. При цьому голова Нацради Юрій Артеменко поцікавився у виконавчого директора холдингу "Вести Украина" Андрія Кошевого, чи означає відмова від супутникової телевізійної ліцензії, що медіахолдинг відмовився від своїх планів запустити конвергентне медіа у форматі "радіо віжн" (radio vision - радіо з відеотрансляцією зі студії). Андрій Кошевий відповів, що "для цього не потрібна ліцензія", і додав: "Ми виходимо з-під дії Нацради". За неофіційними даними власником медіахолдингу "Вести Украина" є колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко. Але за документами він не є ані власником, ані кінцевим бенефіціаром (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 24.01.2017 24 січня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення затвердила свій звіт за 2016 рік. Звіт найближчими днями буде оприлюднений на сайті Нацради. Також до 1 лютого, як цього вимагає закон, звіт буде поданий до Верховної Ради та Президента України. Відповідно до закону "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" Нацрада щорічно готує звіт про свою діяльність, оприлюднює його до 1 лютого наступного за звітним року та надсилає до Верховної Ради і Президента України. За результатами розгляду звіту і Верховна Рада, і Президент України можуть прийняти рішення про незадовільну оцінку діяльності члена (членів) Нацради, призначених за їхніми квотами, і достроково припинити повноваження члена (членів Нацради). Нагадаємо, що Нацрада звіт за 2015 рік Нацрада затвердила 28 січня 2016 року та передала його Президенту України та Верховній Раді. 16 березня 2016 року Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді затвердити звіт Нацради за 2015 рік. Але парламент так і не розглянув цього звіту. Також не було повідомлень від Адміністрації президента про розгляд звіту Нацради за 2015 рік Президентом України. 28 листопада 2016 року народні депутати від Радикальної партії Олег Ляшко та Віктор Вовк зареєстрували проекти постанов, якими запропонували Верховній Раді невідкладно заслухати звіт Нацради та відправити регуляторний орган у відставку (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 24.01.2017 Член Наглядової ради ПАТ НСТУ, співзасновник аналітичного центру Pro.mova Євген Глібовицький сказав, що не можна очікувати різкого оновлення контенту на суспільному мовленні. Про це він заявив під час прес-конференції в ІА "Укрінформ", організованій за підтримки проекту Ради Європи "Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні". "Давайте тримати свої очікування низькими, щоб не було розчарувань. Є купа людей, які дуже важко працюють для того, щоб це відбулося, і є купа людей, які цього не хочуть… Давайте не загинати свої очікування дуже високо, тому що ми стартуємо не з нульової точки, ми стартуємо з мінусової точки. Є величезна складна технологічна спадщина, професійні підходи в тому, яким чином налаштована значна кількість людей, які працюють. Це все не подолається за короткий термін. Ми маємо розуміти, що маємо тривалий процес", - наголосив пан Глібовицький. Він підкреслив, що суспільний мовник має дати можність суспільству перестати споживати тільки цікаве, але разом із цікавим споживати і корисне. Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар зазначила, що зміни контенту на суспільному мовнику будуть демонструвати, наскільки реформа вдалася. На її думку, на суспільному мають бути дискусійні майданчики у вигляді не стільки шоу, скільки якісних розмов. "Наше спільне завдання (нашого Комітету, який має контролюючі функції за виконанням закону, Кабінету Міністрів, Мінінформполітики, Держкомтелерадіо і всіх причетних до цих змін), полягає у тому, щоб ми побачили результат, щоб ми побачили оновлений канал, який незалежно управляється, який провадить незалежну інформаційну політику, який демонструє високі стандарти якості, журналістські стандарти. Суспільний мовник має пропонувати ті формати, котрих бракує на українському телебаченні: це і освітні, і культурні програми, і формати для національних меншин і, звісно, дуже якісні дискусійні майданчики у вигляді дебатів, пошуки відповідей на ключові проблеми, які ставить перед нами життя у вигляді не стільки шоу, скільки якісних розмов", - сказала вона. Юрист Інститут медіа права (Центр демократії та верховенства права) Ігор Розкладай зауважив, що перед суспільним мовленням зараз стоїть кілька задач. "Перша з них - внутрішня - реорганізуватися таким чином, щоб 1 млрд 200 використовувався найбільш оптимально. При цьому ми маємо досягнути того контенту, який записаний в низці міжнародних актів, у тому числі в актах Ради Європи, які визначають місію і призначення суспільного мовника. Це надання найякіснішого контенту, особливо у формі дебатів, як уже зазначалося, в новинах, а так само культурного контенту. Ми маємо розуміти, що ми створюємо не просто телебачення і радіо. Це вже трошки вчорашній день. Ми маємо створити мультиплатформу, яка досягатиме до всіх верств населення, а ми знаємо, що молодь зараз сидить в інтернеті. Очевидно, що одним із завдань суспільного буде не тільки вести лінійне мовлення, але так само працювати на рівні з молоддю, на рівні мобільного замовлення", - сказав юрист. Вікторія Сюмар додала, що суспільний мовник має бути достатньо інноваційний канал і що ці інновації мають бути і на радіо, і на телебаченні. За її словами, інтернет - це ще одна сфера, яку треба втягувати у суспільний мовник. Нагадаємо, 27 жовтня 2016 року на круглому столі, організованому ГО "Детектор медіа" за підтримки проекту Ради Європи "Зміцнення свободи медіа і створення системи суспільного мовлення в Україні" йшла мова про те, що контент Суспільного мовника має викликати довіру, а сам мовник мусить встановити для решти учасників медійного ринку орієнтир якості. Додамо, що 19 січня 2017 року публічне акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України" зареєстровано як юридичну особу і припинено юридичну особу НТКУ. З дня реєстрації ПАТ НСТУ Наглядова рада вступив у свої повноваження. Комісія з перетворення НТКУ в ПАТ НСТУ, головою якого був Олег Наливайко, припинила свою діяльність (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 24.01.2017 Міністр інформаційної політики України Юрій Стець пообіцяв, що ПАТ НСТУ отримає повне фінансування відповідно до закону "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України". В.о. голови правління ПАТ НСТУ Ганна Бичок звернула увагу, що для повного фінансування Суспільного мовника не вистачає 330 млн. Про це Юрій Стець сказав під час прес-конференції на тему "Юридичну особу Суспільного мовника зареєстровано 19.01.2017 - що далі?" в ІА "Укрінформ", організованій за підтримки проекту Ради Європи "Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні". "Я взяв на себе зобов'язання, що цього року за будь-яких обставин НСТУ отримає згідно з законом все фінансування. Крапка", - повідомив Юрій Стець. Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар додала, що бюджет не передбачає належного фінансування НСТУ, наразі є лише запевнення від Володимира Гройсмана, що після "Євробачення" буде повне фінансування. Голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг наголосив про незалежність Суспільного мовника. "Незалежність Суспільного мовника базується на належному сталому фінансуванні. Очікуємо, що протягом року НСТУ матиме повне фінансування відповідно до закону", - звернув увагу Мортен Енберг. В.о. голови правління ПАТ НСТУ Ганна Бичок підкреслила, що головними для Суспільного мовника є міцне законодавство і достатнє фінансування. За її словами, у створенні міцного законодавства їм допомагають на кожному рівні, є сприйняття і допомога державних інституцій. "А от фінансування... По закону ми маємо отримувати 0,2 відсотки від бюджету минулого року. Це мало бути 1 млрд. 300 млн. Ми отримали 970 млн. 330 млн - це велика сума. Я вам скажу, що у нас на все виробництво на 2017 рік є лише 15 млн, а це дуже маленька сума для функціонування 28 філій та головної організації. Дуже сподіваюся, що буде підтримка для суспільного мовника для отримання достатнього фінансування", - розповіла вона. Нагадаємо, 19 січня 2017 року публічне акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України" зареєстровано як юридичну особу і припинено юридичну особу НТКУ. З дня реєстрації ПАТ НСТУ Наглядова рада вступив у свої повноваження. Комісія з перетворення НТКУ в ПАТ НСТУ, головою якого був Олег Наливайко, припинила свою діяльність. 18 січня 2017 року голова Держкомтелерадіо видав наказ, згідно з яким призначив заступника гендиректора НТКУ Ганну Бичок в.о. голови правління ПАТ НСТУ. Ганна Бичок виконує тимчасово обов'язки голови правління з моменту реєстрації ПАТ НСТУ до того часу, коли члени наглядової ради НСТУ оберуть голову правління. Додамо, у ніч із 20 на 21 грудня у Верховній Раді проголосували за державний бюджет-2017 року, в якому запропоновано фінансову підтримку НСТУ у розмірі 970 797,8 грн. Не вистачило 309 202,2 грн, враховуючи, що публічне акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України", яке має бути зареєстроване у 2017 році, повинно отримати фінансування відповідно до Закону "Про суспільне телебачення і радіомовлення в Україні", а це 0,2% від держбюджету, що складає приблизно 1,28 млрд грн. 21 грудня 2016 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що загальний бюджет публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія" становитиме у 2017 році не менше 1,2 млрд. (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 24.01.2017 Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на засіданні 18 січня 2017 року затвердив план роботи на період шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання. Про це йдеться на сайті Комітету. Зокрема серед 40 проектів законодавчих актів, в підготовці яких Комітет є головним, найбільше проектів, що пропонують зміни до законів про телебачення і радіомовлення та про рекламу. Один з довгоочікуваних - проект закону № 5582 про засади діяльності мовлення територіальних громад в Україні - члени Комітету планують розглянути вже в лютому. Крім того, у лютому планується розглянути проекти: № 5008 друге читання про внесення змін до деяких законів України (щодо створення друкованих засобів масової інформації Міністерством оборони України та військово-цивільними адміністраціями на час проведення антитерористичної операції); №5313 про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації та інші. Щодо законопроектів, які Комітет має розглянути і подати свої пропозиції, то таких усього шість. Серед них, зокрема, проект закону № 5556 про мови в Україні; законопроект № 5166 про проведення перевірки стану здоров'я осіб, які займають вищі державні посади тощо. Комітет запланував виїзні засідання. Приміром члени комітету хочуть у квітні провести виїзне на базі державного підприємства Одеський обласний радіотелевізійний передавальний центр і розглянути питання "Інформаційна безпека в прикордонних районах Одеської області". Комітет раніше планував провести таке засідання у листопаді 2016 року, але так і не провів. Крім цього, ще планується на виїзних засідання розглянути питання: "Мовлення територіальних громад: актуальні питання ресурсного забезпечення та законодавчого регулювання (Центральні області України)"; "Прозорість медіа-власності: регіональний аспект (на прикладі Миколаївської та Херсонської областей)"; "Про виконання вимог законодавства України щодо розміщення зовнішньої реклами (Київська, Житомирська, Черкаська, Чернігівська обл.)" та інші. Крім того, Комітет планує розглянути питання у порядку контролю за виконанням законів, постанов Верховної Ради, власних рішень, а саме закони про реформування державної та комунальної преси, впровадження цифрового мовлення та стан виконання закону про рекламу. Медійних питань на парламентські слухання Комітет виносити не планує, натомість на комітетських слуханнях хоче розглянути питання: "Проблеми становлення та діяльності державного підприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України" (щодо виконання вимог Закону України "Про систему іномовлення України" та рекомендацій Рахункової палати України від 8 листопада 2016 року за результатами аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Міністерству інформаційної політики України на забезпечення інформаційного суверенітету України та функціонування державних інформаційних ресурсів"; "Контент Суспільного мовлення: як підняти рейтинги переглядів телепередач в найближчій перспективі"; "Шляхи подальшого удосконалення законодавства у сфері аудіовізуальних послуг"; "Аудіовізуальні засоби масової інформації в Україні: медіареформи у сучасній країні". Також Комітет планує провести низку публічних заходів: науково-практичний семінар "Актуальні питання функціонування Єдиного веб-порталу використання публічних коштів та подальші кроки з удосконалення законодавства у цій сфері"; круглі столи на тему: "Доктрина інформаційної безпеки України: законодавчий аспект"; ""Питання практичної реалізації законодавства про доступ до публічної інформації та поточні законодавчі ініціативи"; "Реформування і вдосконалення законодавства у сфері телерадіомовлення: проект Закон України "Про аудіовізуальні послуги" та ін. Нагадаємо, 18 січня на черговому засіданні Комітет із питань свободи слова пітримав законопроект про мовлення громад. На тому ж засіданні було прийнято рішення створити робочу групу з підготовки проекту про аудіовізуальні послуги (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 24.01.2017 23 січня 2017 року було підписано наказ про випуск акції публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія". До п'ятниці, 27 січня, документ має бути зареєстрований у Національній комісії з цінних паперів. Про це повідомив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко в ІА "Укрінформ" під час прес-конференції "Юридичну особу Суспільного мовника зареєстровано 19.01.2017 - що далі?", організованої за підтримки проекту Ради Європи "Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні". "Вчора підписано наказ про випуск акцій. Нагадаю, що статутний капітал складає 2 млрд 544 млн 273 тис. гривень. До п'ятниці він має бути зареєстрований у Національній комісії з цінних паперів. Номінальна вартість акції - 1 тис. гривень", - сказав він. Він додав, що наразі Держкомтелерадіо, який з 19 січня 2017 року виконує функції акціонера і розпорядника бюджетних коштів ПАТ НСТУ, працює над кодексом корпоративного управління. "У зв'язку з тим, що вже працює наглядова рада НСТУ, є певні моменти. Ми діємо в рамках двох ключових законів: спеціального про Суспільне телебачення і радіомовлення України і загального про акціонерні товариства. У цьому кодексі будуть виписані ключові позиції взаємин, що стосуються суспільного мовника", - пояснив пан Наливайко. За його словами, 25 січня уряд має затвердити порядок використання коштів на підтримку суспільного телерадіомовлення і проведення "Євробачення". Нагадаємо, 20 січня Держкомтелерадіо оприлюднив у себе на сайті два проекти постанов Кабінету Міністрів України: "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки Національної суспільної телерадіокомпанії України" і "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення підготовки та проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017"" . 25 січня уряд має затвердити ці документи. Як писав раніше сайт "Суспільне мовлення", 19 січня 2017 року публічне акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України" зареєстровано як юридичну особу і припинено юридичну особу НТКУ. З дня реєстрації ПАТ НСТУ Наглядова рада вступив у свої повноваження. Комісія з перетворення НТКУ в ПАТ НСТУ, головою якого був Олег Наливайко, припинила свою діяльність. Додамо, що Держкомтелерадіо затвердив акт оцінки майна НТКУ. Розмір статутного капіталу - понад 2,5 млрд грн. (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 24.01.2017 Наглядова рада ПАТ НСТУ на черговому засіданні 23 січня 2017 року ухвалила два документи: "Положення про конкурс з обрання голови та членів правління ПАТ НСТУ" та "Основні напрямки діяльності НСТУ на 2017 рік". Про це написав на своїй сторінці у Facebook член Наглядової ради Тарас Шевченко, який головував на засіданні. "Наглядова рада (Суспільного мовлення) це новий колегіальний керівний орган суспільного мовника, сформований з представників громадських організацій (9 осіб) та фракцій (8 осіб). Головна задача Наглядової ради - вибрати на відкритому конкурсі керівника суспільного, це вперше коли керівників телеканалу не призначає Президент або Кабмін. Тому сьогодні ухвалили два дуже важливі документи: Положення про конкурс з обрання голови та членів правління ПАТ НСТУ та Основні напрямки діяльності НСТУ на 2017 рік. Документи будуть оприлюднені після узгодження та підписання протоколу засідання.Оскільки сьогодні головував на засіданні, то підготовка цього документу наша з Світлана Остапа задача. Сам конкурс ймовірно буде оголошено вже 30 січня на наступному засіданні", - зазначив Тарас Шевченко. Нагадаємо, на першому засіданні після реєстрації ПАТ НСТУ, що відбулося 19 січня, члени Наглядової ради встановили умови та розмір оплати праці голови та членів правління ПАТ НСТУ відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.05.1999 № 859 "Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній комунальній власності, та об'єднань державних підприємств. Як писав раніше сайт "Суспільне мовлення", 19 січня 2017 року публічне акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України" зареєстровано як юридичну особу і припинено юридичну особу НТКУ. З дня реєстрації ПАТ НСТУ Наглядова рада вступає у свої повноваження. Додамо, що 19 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла зміни до свого рішення, яким 17 грудня 2015 року затвердила склад наглядової ПАТ НСТУ. Зміни стосуються набуття повноважень членів наглядової ради. Згідно з рішенням Нацради, повноваження першого складу наглядової ради НСТУ розпочалися 19 січня 2017 року і триватимуть, згідно із законом, чотири роки. 17 грудня 2015 року Нацрада затвердила склад Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України. До її складу увійшли представники громадськості і депутатських фракцій та груп Верховної Ради України (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 23.01.2017 "Громадське радіо" шукає менеджера, який зможе ефективно просувати контент сайту в соціальних мережах. Завдання: ведення сторінок Facebook, Twitter, VK, Instagram - самостійно та у взаємодії з творчою командою радіо. Про це "Громадське радіо" повідомило у себе на сайті. До обов'язків входить: 1. Ведення сторінок "Громадського радіо"; 2. Координація роботи "Громадського радіо" у соцмережах; 3. Моніторинг постів, згадувань, коментарів про проект, підготовка щомісячного звіту; 4. Робота з відгуками, реагування на повідомлення; 5. Ведення в соцмережах проектів "Точки опори" і "Територія". Серед вимог до кандидата: 1. Вміння писати коротко, докладно, дотепно (надсилайте зразки текстів); 2. Добре знання української і російської мов. Бажано знання англійської; 3. Розуміння специфіки контенту "Громадського радіо" загалом, і проекту "Точки опори" зокрема; 4. Досвід у сфері, наявність успішних проектів, або готовність навчитися; 5. Вища освіта (або старші курси університету); 6. Елементарні навички роботи з фото, гіфками і графікою, знання графічних редакторів, онлайн-додатків, тощо; 7. Наявність власних профілів у перелічених соціальних мережах, знання функціоналу; 8. Володіння інструментами просування проекту в соціальних мережах, блогах, на форумах. "Громадське радіо" просить надсилати резюме на адресу до кінця дня 27 січня 2017 року (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 23.01.2017 Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення не довіряє інформації про бенефіціарів "Радіо Вісті". Про це повідомляє інтернет-видання "Українська правда" із посиланням на замголови Нацради Уляну Фещук. За її словами, вони отримали від "Радіо Вісті" пакет документів щодо продовження ліцензії і зараз ці документи перевіряються. "Є запитання щодо бенефіціарів. Та інформація, що є, вона не переконлива", - сказала Фещук. 23 січня "Радіо Вісті" оприлюднило заяву про те, що Нацрада зволікає із продовженням ліцензій. "Колектив "Радіо Вісті" втратив віру в об'єктивний розгляд Нацрадою документів про продовження ліцензії "Радіо Вісті" і звернувся з листом до європейських колег із проханням підтримати радіостанцію в боротьбі за право вільно говорити", - йдеться у заяві. Стверджується, що Нацрада з питань телебачення та радіомовлення "упереджено і суб'єктивно звинувачує "Радіо Вісті" в непрозорій структурі власності, ставлячи власні упередження вище закону". Термін дії ліцензій закачується 13 і 19 лютого 2017 року. Як відомо, раніше Нацрада призначала перевірку "Радіо Вісті" через інтерв'ю з колишнім прем'єром України Миколою Азаровим. Бенефіціарами "Радіо Вісті" є мешканець Авдіївки Денис Мозговий і мешканка Донецька Тетяна Александрова. Неофіційно "Радіо Вісті" пов'язують із колишнім міністром доходів і зборів Олександром Клименком. Як відомо, в кінці 2016-го виник конфлікт між Нацрадою і каналом 1+1 Ігоря Коломойського щодо продовження ліцензії . 5 січня Нацрада видала 1+1 ліцензію. Видача ліцензії також затягнулася у зв'язку із з'ясуванням бенефіціарів каналу (Джерело: Портал "Українська Правда").
  • 23.01.2017 19 липня 2017 року в НСК "Олімпійський" відбудеться грандіозний концерт легендарного гурту "Depeche Mode". І ви можете дивитися цей концерт, сидячи у першому ряду. Національна мережа "ХІТ FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Білгород-Дністровський-90.8МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Прилуки-97.0МГц, Олександрія-99.8МГц, Корюківка-99.9МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Благовіщенське-101.4МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпро-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Яремче-103.6МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Ніжин-105.2МГц, Кропивницький-105.3МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Дрогобич-106.4МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Карлівка-106.9МГц, Краматорськ-107.4МГц, Виноградів-107.7МГц, Ладижин-101.1МГц, Вознесенськ-103.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) щотижня буде розігрувати 2 квитки в одні руки на концерт Depeche Mode! Хочете, щоб вони дістались саме вам? Просто зареєструйтеся за спеціальною формою на офіційному сайті радіостанції і чекайте дзвінка від ведучих Хеппі Ранку! Перші два квитки "ХІТ FM" розіграє вже 1 лютого в ефірі ранковго шоу Хеппі Ранок. Акція триває з 18.01.2017 по 29.03.2017. Заявки приймаються до 08:00 29.03.2017 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.01.2017 У лютому 2017 року радіо "Промінь" запускає проект "Лайк ТОП". Співробітники "Променя" просять слухачів надсилати свої музичні вподобання, які вони хотіли б чути в ефірі молодіжного каналу. Про це сайту "Суспільне мовлення" повідомив директор ТО "Промінь" Роман Коляда. "Досвід формування плей-ліста української музики, ґрунтуючись на побажаннях студентської молоді, який ми отримали, готуючи новорічний ефір, заохотив нас до продовження експерименту. Адже "Промінь" перетворюється на молодіжний канал суспільного мовлення. Відтак роль молоді у формуванні контенту каналу буде значною. Найближчий крок на цьому шляху - запуск у лютому проекту "Лайк ТОП". Ми збираємо, як у соцмережах ("запишіть на диктофон чи на відео і надішліть нам, або хоча б напишіть текстове повідомлення у мессенджер"), так і в оффлайнових опитуваннях "музичні вподобайки", чи то пак - "лайки". Що, коли і чому людина любить слухати, і що хотіла б чути в ефірі молодіжного каналу. Згідно з уподобаннями наших респондентів формуватиметься ще дві години мовлення "Променя" (стежте за анонсами). Щойно накопичиться матеріал для узагальнень - стане зрозуміло, кому з українських музикантів молодь віддає перевагу і ми почнемо формувати власний "Лайк ТОП". Лідери цього ТОПу будуть, певна річ, регулярно звучати у ефірах. Так само ми будемо звертати особливу увагу на новинки, які потрапили у поле зору наших респондентів і "підозрювати" у цих новинках майбутні українські мегаліти", - пояснив Роман Коляда. Він додав, що радіо "Промінь" розраховує через деякий час сформувати ЛайкТОП100 української музики і мріє на подальшу перспективу про формування ЛайкТОП200, адже українська музика продовжує стрімко розвиватися. Нагадаємо, в жовтні 2016 року стало відомо, що радіо "Промінь" планують найближчим часом "омолодити й осучаснити". Новорічна ніч стала декларацією про наміри. З 31 грудня на 1 січня 2017 року на радіо "Промінь" звучала музика, яку радійникам запропонували студенти (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 20.01.2017 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 19 січня розглянула інформацію про звернення громадян у 2016 році. Усього до Національної ради минулого року надійшло 1073 письмові звернення, з них 100 - запити на отримання публічної інформації. Також до Національної ради для подальшого розгляду було переадресовано 233 листи (із них найбільше - 131 - переслано Державним комітетом телебачення і радіомовлення України; як правило, це - звернення, що надійшли телефоном на урядову гарячу лінію). Найбільше звернень було із м. Києва, Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Львівської і Харківської областей. Увага дописувачів, як і в попередні періоди, значною мірою приділялася програмному наповненню каналів, зокрема питанням його якісного покращення, необхідності дотримання вимог законодавства про захист суспільної моралі. Неодноразово порушувалася тема показу в ефірі вітчизняних телеканалів осіб, котрі внесені до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, визначення частки пісень державною мовою в ефірі радіостанцій. Чимала кількість листів стосувалася показу російських фільмів і серіалів. У зверненнях до Національної ради неодноразово висловлювалося прохання збільшити кількість програм українською мовою. Окрему групу становлять звернення щодо стану дотримання телерадіоорганізаціями вимог рекламного законодавства. Глядачі нарікають на надмірну кількість реклами на телебаченні та трансляцію реклами алкогольних напоїв. Як і раніше, надійшло чимало скарг на недотримання провайдерами програмної послуги умов договорів, зокрема щодо фінансових розрахунків пропонованих пакетів програм. Щодо запитів на отримання публічної інформації, як і в попередні періоди, найчастіше це прохання стосувалося надання копій документів за результатами діяльності регуляторного органу: рішень Національної ради, протоколів засідань, порядків денних засідань, а також копій бланків ліцензій телерадіоорганізацій, оприлюдненої інформації про проведення конкурсів. Докладніше з інформацією про звернення і запити, які надійшли до Національної ради 2016 року, можна отримати за посиланням (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.01.2017 Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко прогнозує, що рішення щодо продовження строку дії ліцензії "Радіо Вісті" буде непростим. Судячи з його слів, у регулятора є сумніви в прозорості власності радіостанції. Про перспективи продовження ліцензії "Радіо Вісті" голова Нацради розповів в інтерв'ю виданню "Ліга. Бізнес", яке цитує "Детектор Медіа". "Я прогнозую, що рішення про продовження ліцензії "Вестям" буде непростим. Справа не в тих журналістах, які там мовлять. Я слухаю, мені подобається. Але, вибачте мене, Клименко (екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко. - ДМ.) виступає, є в нас інформація про те, як топ-менеджери їздять до нього на доповідь", - сказав Юрій Артеменко. Голова Нацради розповів про зустріч регулятора з Тетяною Александровою, яка за документами є кінцевим бенефіціаром радіостанції: ""Радио Вести" приводило до нас останнього "власника" - Тетяну Александрову, якій нібито Ігор Гужва продав свою частку. Ми запитали, звідки в неї гроші. Відповідь - у неї було дві машини, які вона здавала в оренду, тому вона взяла кредит і купила "Вести". Але де вона взяла кредит, як їй вдалося отримати позику в той час, коли кредитів нікому не давали, і скільки коштує "Радио Вести", вона відповісти не змогла". Зі слів пана Артеменка, в регулятора є сумніви щодо того, що пані Александрова є власницею радіостанції: "Вона стверджує, що купила "Вести" в Ігоря Гужви. Але весь медіаринок прекрасно знає Ігоря Гужву, у нього таких грошей ніколи не було, він завжди був найманим менеджером. На питання про те, чому саме вона купила "Вести", Александрова відповіла, що їй надійшла така пропозиція, і вона її прийняла. Ну ось я б на місці Гужви продавав розкручений ресурс подорожче, і не людині з вулиці, яка не має нічого спільного з медіа, а якомусь Ахметову. А тут раптом - орендодавцю двох машин кажуть: "Візьми, ти такий класний менеджер!"". Крім того пані Александрова, зі слів пана Артеменка, не змогла відповісти на інші запитання регулятора: "Потім ми запитали, які витрати вона несе на утримання редакції. Вона спершу губилася, потім якусь суму назвала. Але це ж шалені гроші, і звідки вони у неї - неясно. За підрахунками менеджменту "Вестей", які вони представили власниці, окупити себе ресурс зможе років через п'ять. Але як вона набирала цих менеджерів і звідки вони, Александрова також пояснити не змогла. Бізнес-плану вона не бачила. У нас один з членів Нацради говорить: "Боже, як вашій компанії пощастило із засновником! Перший випадок, коли власник повністю довіряє менеджменту і не питає ні даних, ні цифр". Це смішно і страшно одночасно. Ось у Польщі, наприклад, перевіряють джерела доходів, не тільки довідки просять". Інтерв'ю було опубліковано 19 січня, а 20 січня Інститут масової інформації поширив заяву колективу "Радіо Вісті", який занепокоєний відсутністю відповіді Нацради щодо продовження ліцензії радіостанції. Редакція зазначає, що занепокоєна "можливістю пошуку формальних приводів для винесення чергового попередження". "Ми незмінно були станцією, яку слухали та чули. Однак, на жаль, ефір радіостанції завжди був під пильною увагою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Саме тому нам призначали численні перевірки та виносили попередження під умовними приводами - наприклад, вказуючи на слова гостя, який був у прямому ефірі. Однак в умовах прямого ефіру (саме так мовить "Радио Вести") проконтролювати, що скаже гість, неможливо", - йдеться у заяві. Редакція просить підтримки європейських колег, оскільки втратила віру в "об'єктивний розгляд документів Нацрадою щодо продовження ліцензії" та занепокоєна "можливістю пошуку формальних приводів для винесення чергового попередження". Колектив радіостанції зазначає, що кожного дня ведучі обговорюють щонайменше 15 актуальних тем, зокрема, і про незручні для влади теми, такі як: непрозорі призначення, боротьба з корупцією та повільний темп реформ. Як зауважує редакція, вони обирають теми для ефіру на власний розсуд, керуючись принципом актуальності тем для їхніх слухачів, а під час їх підготовки - журналістськими стандартами. Як відомо, "Радіо Вісті" мовить у Києві, Харкові та Дніпрі на базі ліцензій трьох радіокомпаній - ТОВ "ТРК "Дивосвіт"", ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Мастер"" і ТОВ "ТРК "Світ"". Строк дії двох ліцензій (на мовлення в Києві та Харкові) завершується в лютому 2017 року. Радіокомпанії звернулися до Нацради із заявами про продовження ліцензій "Радіо Вісті", але Нацрада досі не розглянула ці заяви. 29 грудня 2016 року медіахолдинг "Вести Украина" заявив, що Нацрада зволікає з розглядом заяви "Радіо Вісті" про продовження ліцензії, і тому повідомив працівників радіостанції про можливе скорочення. Заступниця голови Нацради Уляна Фещук у коментарі "Детектору медіа" повідомила, що ліцензії "Радіо Вісті" діють, доки Нацрада не розгляне заяви (навіть якщо строк дії ліцензій закінчився), і Нацрада ще буде приймати рішення за заявами радіокомпаній. "Радіо Вісті" має кілька попереджень від Нацради. Останнє попередження Нацрада оголосила ТОВ "ТРК "Дивосвіт"" (київська частота "Радіо Вісті") 24 листопада 2016 року за випуск програми "Люди говорять" з Тетяною Монтян, де лунали образи на адресу учасників Революції гідності. Крім трьох радіокомпаній, які мовлять як "Радіо Вісті", холдинг "Вести Украина" володів ще кількома радіокомпаніями, на базі яких хотів запустити "Радіо Вісті". Мова йде про придбані восени 2014 року в Андрія Карпія ("Перша українська радіогрупа") чотири радіокомпанії (з мережею на 27 міст): ТОВ "ТРК "Онікс"" (позивний - "Перець FM", 23 частоти), ТОВ "ТРК "Стильне радіо"" (DJ FM, 1 частота), ТОВ "ТРК "Нота"" (Best FM, 2 частоти) і ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Комра"" (Best FM, 1 частота). У грудні 2014 року компанії захотіли змінити позивні на "Радио Вести" і програмну концепцію під інформаційно-розважальний формат. Але Нацрада їм відмовила. Мовники звернулися до суду, де оскаржили рішення регулятора. Відтоді Нацрада кілька разів оголошувала компаніям попередження - зокрема, за недотримання програмної концепції. 15 вересня 2016 року регулятор черговий раз відмовив у переоформленні їхніх ліцензій. 15 вересня 2016 року Нацрада відмовила в продовженні ліцензії одній з компаній - ТРК "Стильне радіо", що володіла однією частотою в Мелітополі Запорізької області. Підставою стали кілька отриманих компанією попереджень. Крім того, голова Нацради Юрій Артеменко закликав медіахолдинг "Вести Украина" нарешті оприлюднити ім'я справжнього власника: "Скажіть, що ваш власник Клименко (Олександр Клименко - екс-міністр доходів і зборів, який нині перебуває в розшуку. - ДМ), і пишайтеся цим, принаймні це буде чесно". 1 грудня 2016 року стало відомо, що холдинг "Вести Украина" повернув попередньому власнику Андрію Карпію одну з придбаних у нього радіокомпаній - ТРК "Нота", що володіє двома частотами, на базі якої не вдалося запустити "Радіо Вісті". Перед тим ЗМІ повідомляли про наміри холдингу "Вести Украина" продати ТРК "Онікс", що володіє 23 частотами, на базі якої не вдалося запустити "Радіо Вісті". 28 грудня 2016 року стало відомо про закриття з 1 січня 2017 року телеканалу UBR, що також належить медіахолдингу "Вести Украина". 12 січня Нацрада анулювала ліцензію на супутникове мовлення телеканалу UBR (ТОВ "ЄС продакшен груп") за зверненням самої компанії. При цьому голова Нацради Юрій Артеменко поцікавився у виконавчого директора холдингу "Вести Украина" Андрія Кошевого, чи означає відмова від супутникової телевізійної ліцензії, що медіахолдинг відмовився від своїх планів запустити конвергентне медіа у форматі "радіо віжн" (radio vision - радіо з відеотрансляцією зі студії). Андрій Кошевий відповів, що "для цього не потрібна ліцензія", і додав: "Ми виходимо з-під дії Нацради". За неофіційними даними власником медіахолдингу "Вести Украина" є колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко. Але за документами він не є ані власником, ані кінцевим бенефіціаром (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 20.01.2017 У п'ятницю, 27 січня, з 15:00 до 16:00, на питання читачів АіФ.ua відповідатимуть ведучі шоу "Прайм", що на хвилях київського радіо "Голос столиці" (106.0МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.), - Олександр Сказкін і Володимир Полуєв. Шоу "Прайм" на "Голосі столиці" разом з Олександром Сказкіним і Володимиром Полуевим - це обговорення актуальних тем з різних боків, спілкування з експертами та слухачами. А також - найповніший інформаційний заряд на весь день. Ведучі шоу "Прайм" на "Голосі столиці" Олександр Сказкин і Володимир Полуєв розкажуть про те, як працюється в ефірі вранці, які особливості ранкового шоу на інформаційному радіо, як готуються найсвіжіші новини, поки місто спить, як розбудити слухача правильно, щоб не зіпсувати йому настрій на цілий день, як зарядити цільову аудиторію цікавою і корисною інформацією, як за короткий час розкрити повну картину новин і подій, як знайти баланс між важливим, серйозним і потрібним і як це: говорити легко про складне. А також поділяться своїми секретами ранкового пробудження і життя за лаштунками радіоефіру. Поставити свої запитання Олександру Сказкіна і Володимиру Полуеву можна буде заздалегідь - слідкуйте за анонсами. Слухайте шоу "Прайм" з Олександром Сказкіним і Володимиром Полуевим по буднях з 07:00 до 10:00 на радіо "Голос столиці" (106 FM в Києві та on-line www.gs.fm) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 20.01.2017 19 січня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати місцеву радіостанцію "МіКомп" (ТОВ "ТРК "МіКомп"") з міста Кам'янського Дніпропетровської області за пісню реп-виконавця Мота "День и ночь", у якій є прославлення держави-агресора. Призначена 18 листопада 2016 року позапланова перевірка підтвердила дані моніторингу. Нацрада зафіксувала 9 листопада 2016 року в ефірі радіостанції пісню реп-виконавця "Мота" "день и ночь" у якій є такі рядки: "Русские идут, так что всё, ховайтесь. Мы подымаем, мы подымаем на уши планету в такт. Мы подымаем, мы подымаем бело-синий красный флаг. Кто устал, тот и слабак, остановиться никак". Нацрада вбачає в трансляції цієї пісні заклики до розв'язування війни, агресивних дій або їх пропаганди. А таке порушення карається штрафом у розмірі 25% ліцензійного збору. Тому за результатами перевірки Нацрада визнала порушення радіостанцією "МіКомп" частини 2 статті 6 закону "Про телебачення і радіомовлення" і наклала на компанію штраф у розмірі 25% ліцензійного збору, тобто 44 тис. грн. Нагадаємо, 22 грудня Нацрада вирішила оштрафувати радіо "Шансон" на 300 тис. грн за трансляцію пісні, що вихваляє російський військово-морський флот (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 20.01.2017 19 січня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення внесла зміни до свого рішення, яким 17 грудня 2015 року затвердила склад наглядової ради публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (ПАТ НСТУ). Зміни стосуються набуття повноважень членів наглядової ради. Нацрада доповнила своє рішення про затвердження складу наглядової ради ПАТ НСТУ пунктом №2 такого змісту: початком строку повноважень членів наглядової ради визначити дату державної реєстрації ПАТ НСТУ. Як відомо, ПАТ НСТУ було зареєстровано 19 січня. Таким чином, повноваження першого складу наглядової ради НСТУ розпочалися саме 19 січня і триватимуть, згідно із законом, чотири роки. Наглядова рада відповідно до закону про суспільне мовлення здійснює нагляд за діяльністю суспільного мовника та має визначити основні напрями діяльності НСТУ, призначити п'ять членів редакційної ради НСТУ, обрати на конкурсних засадах на чотири роки голову правління НСТУ та, за його поданням, членів правління, встановити умови та розмір оплати праці працівників НСТУ тощо. Нагадаємо, 17 грудня 2015 року Нацрада затвердила склад наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України. До її складу увійшли представники громадськості і депутатських фракцій та груп Верховної Ради України. Від громадських об'єднань та асоціацій членами наглядової ради були обрані: Володимир Бринзак - у сфері фізичного виховання та спорту, Євген Глібовицький - у творчій сфері, Дарія Карякіна - у сфері забезпечення прав національних меншин, Тетяна Лебедєва - у сфері журналістики, Вадим Міський - у сфері захисту інтересів дітей та молоді, Олексій Панич - у сфері освіти та науки, Віктор Таран - у сфері місцевого самоврядування, Тарас Шевченко - у правозахисній сфері, Наталя Скрипка - у сфері захисту прав осіб з особливими потребами. Від депутатських фракції та груп членами наглядової ради НСТУ стали Тарас Аврахов (депутатська група "Воля народу"), В'ячеслав Козак (депутатська фракція Радикальної партії Олега Ляшка), Лаврентій Малазонія (депутатська фракція політичної партії "Опозиційний блок"), Світлана Остапа (депутатська фракція політичної партії "Об'єднання "Самопоміч"), Віталій Портников (депутатська фракція політичної партії "Народний фронт"), Сергій Таран (депутатська фракція партії "Блок Петра Порошенка"), Ігор Хохич (депутатська група "Відродження"), Володимир Яворівський (депутатська фракція політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина") (Джерело: Портал: "Суспільне мовлення").
  • 19.01.2017 За результатами позапланової перевірки Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 19 січня застосувала санкцію "стягнення штрафу" до ТОВ "Телерадіокомпанія "МіКомп" із м. Кам'янського (м. Дніпродзержинська) Дніпропетровської області через трансляцію музичного твору, що містить заклики до розв'язування війни, агресивних дій або їх пропаганди. Реагуючи на звернення громадянина Наводничого А.О. щодо розміщення 09.11.2016 в ефірі телерадіокомпанії "МіКомп" пісні, яка на його думку, пропагує країну-агресора, регуляторний орган провів моніторинг цього мовника. Ним зафіксовано трансляцію музичного твору реп-виконавця Мота "День і ніч" ("День и ночь"), в якому містяться рядки, що свідчать про популяризацію і пропаганду держави-агресора: "Русские идут, так что всё, ховайтесь. Мы подымаем, мы подымаем на уши планету в такт. Мы подымаем, мы подымаем бело-синий красный флаг. Кто устал, тот и слабак, остановиться никак". Національна рада провела позапланову перевірку "ТРК "МіКомп", яка підтвердила факт трансляції цієї пісні, що свідчить про порушення ліцензіатом абзацу четвертого частини другої статті 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (не допускається використання телерадіоорганізацій для закликів до розв'язування війни, агресивних дій або їх пропаганди). Відповідно до частини восьмої статті 72 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" порушення частини другої статті 6 цього закону є підставою для застосування санкції "стягнення штрафу" у розмірі 25 відсотків суми ліцензійного збору. Таким чином, регулятор визнав порушення ТОВ "Телерадіокомпанія "МіКомп" частини другої статті 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" і наклав на компанію штраф у розмірі сорока чотирьох тисяч гривень, який вона має сплатити у тридцятиденний термін із дня отримання цього рішення. Також ліцензіата зобов'язано протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.01.2017 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 19 січня внесла зміни до свого рішення, яким 17 грудня 2015 року затвердила склад Наглядової ради публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України". Вони стосувалися набуття повноважень членів Наглядової ради. Так, рішення Національної ради було доповнено пунктом другим, відповідно до якого початком строку повноважень членів Наглядової ради НСТУ визначено дату державної реєстрації публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України". Ухвалення цього рішення збіглося з датою реєстрації ПАТ НСТУ. 19 січня суспільну телерадіомовну компанію було зареєстровано як юридичну особу і припинено юридичну особу НТКУ. Таким чином, від сьогодні можна очікувати більш активних кроків для завершення реформування суспільного мовника. Наглядова рада, яка відповідно до закону здійснює нагляд за діяльністю суспільного мовника, тепер розпочне повноцінно виконувати свої обов'язки, серед яких і обрання на конкурсних засадах на чотири роки голови правління НСТУ, визначення основних напрямів діяльності організації, затвердження редакційного статуту і контроль за його виконанням, встановлення умов та розмірів оплати праці працівників НСТУ тощо (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.01.2017 Посол ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі радий, що зареєстровано суспільну телерадіокомпанію і заявив, Євросоюз продовжить і далі підтримувати реформи в цій сфері. Про це йдеться на офіційній сторінці EU Delegation UA у Twitter. "Я радий, що сьогодні було зареєстровано суспільну телерадіокомпанію", - зацитовані слова посла Мінґареллі про створення суспільного мовлення. "Це означає, що період державного ТБ+радіо завершено остаточно. ЄС продовжить і далі підтримувати реформи в цій сфері", - передають плани Хьюга Мінгареллі у соцмережі. Нагадаємо, 19 січня 2017 року в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців зареєстровано як юридичну особу публічне акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України" і припинено юридичну особу НТКУ.З дня реєстрації ПАТ НСТУ Наглядова рада вступає у свої повноваження (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 19.01.2017 Посол Японії в Україні Сумі Шігекі заявив, що Японія розпочинає програму співпраці з Україною у розвитку Суспільного мовлення та надасть технічне обладнання для НСТУ. За словами посла, програма триватиме 2,5 роки і розпочнеться з цього місяця. Про це він сказав 17 січня 2017 року під час зустрічі з міністром інформаційної політики України Юрієм Стецем, йдеться на сайті уряду. "Ми, опрацювавши ваше звернення, прийняли рішення, що Японія надасть технічне обладнання для розвитку Суспільного мовлення України", - сказав Сумі Шігекі під час зустрічі з Юрієм Стецем. Сайту "Суспільне мовлення" підтвердили цю інформацію у посольстві Японії і сказали, що найближчим часом експерти з Японії приїдуть в Україну, щоб провести ряд зустрічей з працівниками Національної суспільної телерадіокомпанії, на яких планують поділитися досвідом створення освітніх телепрограм. Який бюджет виділений на цю програму, а також яке саме технічне обладнання Японія надасть Україні, у посольстві поки що не можуть сказати. "Це довготривалий проект. Програма обговорюється", - пояснили у посольстві. Посол Сумі Шігекі також заявив, що на прохання МІП, знайдено можливість запровадити японську версію веб-сайту Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ", що стане одним із способів доступу до інформації про Україну для японців. Як повідомила прес-служба МІП, під час минулої зустрічі міністра і посла, яка відбулася 3 листопада 2016 року, було піднято питання про допомогу з боку Японії в наданні технічного устаткування для Мультимедійної платформи іномовлення України. Однак, зустрівшись, сторони вирішили передати устаткування Суспільному мовленню, щоб реформа відбулася ефективно. Нагадаємо, 19 січня 2017 року публічне акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України" зареєстровано як юридичну особу. Як писав раніше сайт "Суспільне мовлення", у ніч із 20 на 21 грудня у Верховній Раді проголосували за державний бюджет-2017 року, в якому запропоновано фінансову підтримку НСТУ у розмірі 970 797,8 грн. Не вистачило 309 202,2 грн, враховуючи, що публічне акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України", яке має бути зареєстроване у 2017 році, повинно отримати фінансування відповідно до Закону "Про суспільне телебачення і радіомовлення в Україні", а це 0,2% від держбюджету, що складає приблизно 1,28 млрд грн. 21 грудня 2016 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що загальний бюджет публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія" становитиме у 2017 році не менше 1,2 млрд. Заступник генерального директора НТКУ Ганна Бичок підрахувала, що граничний обсяг видатків на суспільне мовлення 2017 року не дозволить ані особливо оновити техніку, ані значно збільшити зарплату. З коштів, які Міністерство фінансів виділить на ПАТ НСТУ, 200 млн гривень піде на податки, "На виробництво й технічне переоснащення практично не залишається", - сказала Ганна Бичок (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 19.01.2017 19 січня 2017 року публічне акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України" зареєстровано як юридичну особу і припинено юридичну особу НТКУ. Про це інтернет-виданню "Суспільне мовлення" повідомив голова Держкомтелерадіо, голова комісії з перетворення НТКУ в НСТУ Олег Наливайко. "Сьогодні історичний момент у розбудові медіасфери нашої держави. Згідно з дорожньою картою другого етапу перетворення державної телерадіокомпанії України в суспільну відбулась реєстрація юридичної особи Національна суспільна телерадіокомпанія України. Довгі десятиліття ми йшли до нашої журналістської мети, а з 2005 року створення Суспільного мовника і реформування друкованих державних і комунальних видань ще й стало добровільним зобов'язанням України перед Радою Європи, після доєднання до європейської родини. В минулому році ми розпочали реформування друкованих ЗМІ, яке маємо завершити згідно закону до кінця 2018 року. І ось тепер, створення повноцінного суспільного мовника. Це ще два впевнених і свідомих кроки на шляху до наших європейських прагнень, на шляху до виконання вимог Революції Гідності. Ближчими днями запрацює Наглядова рада НСТУ і ми всі разом розпочнемо створення майбутнього взірця і лідера медіа сфери. Для цього все є: професійна і патріотична Наглядова рада, великий професійний колектив, який прагне змін, значно збільшене владою фінансування. Я не маю сумнівів, що НСТУ буде профінансовано мовником у повному обсязі і згідно закону. Ми маємо повну політичну підтримку Президента, парламенту, уряду, медіа спільноти, а найголовніше - суспільства, яке прагне реформ. Медіасфера демонструє гарний темп, ефективність і вміння доводити до перемоги розпочаті справи", - зазначив Олег Наливайко. Суспільне мовлення і радіомовлення створене на базі об'єднаної НТКУ, до складу якої ввійшли Національна радіокомпанія України, державна телерадіокомпанія "Культура" та всі обласні й регіональні державні телерадіокомпанії. ДП "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм"" вилучається з першого етапу реформування державних мовників на суспільне і приєднається на другому етапі вже до утвореної юридичної особи ПАТ НСТУ в формі ПАТ "Укртелефільм", 100 % акцій якого належить державі. Такі зміни парламент ухвалив 17 травня 2016 року через фактичний саботаж "Укртелефільмом" процесу приєднання до НТКУ. З дня реєстрації ПАТ НСТУ Наглядова рада вступає у свої повноваження. Члени Наглядової ради мають обрати з-поміж себе голову, заступника і секретаря, затвердити кілька положень і оголосити конкурс на голову правління. Обраний керівник ПАТ НСТУ буде навесні. Після затвердження Наглядовою радою правління він разом зі своєю командою розпочне реформувати отриману у спадок від державного мовлення структуру. Нагадаємо, 18 січня 2017 року голова Держкомтелерадіо, голова Комісії з перетворення НТКУ у ПАТ НСТУ Олег Наливайко призначив тимчасово виконуючою обов'язки голови правління НСТУ заступника голови Комісії з перетворення НТКУ в ПАТ НСТУ, заступника гендиректора з фінансово-економічних питань, державних закупівель та матеріально-технічного забезпечення НТКУ Ганну Бичок. Вона буде тимчасово керуючою ПАТ НСТУ до обрання голови правління Наглядовою радою НСТУ. Того ж дня він підписав Положення про Наглядову раду НСТУ, а також Положення про правління ПАТ НСТУ. 28 грудня 2016 року Кабінет Міністів одноголосно ухвалив статут ПАТ НСТУ на засіданні під головуванням прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Зазначимо, Кабмін розпорядженням від 16 січня 2017 року "Про визначення органу, що здійснює функції з управлінням майном ПАТ НСТУ визначив Державний комітет телебачення і радіомовлення органом, що здійснює функції з управлінням майном публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 19.01.2017 Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики 18 січня 2017 року на черговому засіданні підтримав законопроект про мовлення громад. Комітет свободи слова більшістю голосів рекомендував Верховній Раді ухвалити за основу в першому читанні законопроект № 5582 "Про засади діяльності мовлення територіальних громад в Україні", внесений членами Комітету. Під час обговорення, член Комітету Богдан Онуфрик назвав проект хорошим, водночас член громадської ради при Комітеті, юристка НАМ Ольга Большакова висловила протилежну думку. За її словами, проект неякісний і його потрібно відправити на доопрацювання. "Якщо ж народні депутати вирішать все ж його підтримати в першому читанні, то пропоную хоча б розширити коло суб'єктів, які мають право засновувати ТРО в територіальних громадах. А саме, додати громадські організації, які протягом останнього року провели не менше 5-ти заходів на цій території, і журналістські організації, де є не менше трьох журналістів, які як мінімум три роки працюють на цій території", - зауважила Ольга Большакова. Юрист Інституту медіа права Ігор Розкладай додав, що проект не дав відповіді, що робити, якщо, ГО хоче створити ТРО, а влада не дає можливості. Голова Комітету Вікторія Сюмар зазначила, що в Україні є проблема з прозорістю фінансування медіа. "В проекті виписана найбільш прозора схема фінансування мовлення громад, оскільки місцевий бюджет завжди можна перевірити", - сказала вона, поставивши проект на голосування. Нагадаємо, 22 грудня у парламенті було зареєстровано законопроект "Про засади діяльності мовлення територіальних громад в Україні". Його авторами є восьмеро з десяти членів Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, а також двоє депутатів, які планують стати членами цього комітету: Вікторія Сюмар, Григорій Шверк, Олександр Опанасенко, Олена Кондратюк, Ольга Червакова, Богдан Онфрик, Дмитро Стеценко, Владислав Севрюков, Юрій Павленко та Олександр Сочка (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 19.01.2017 18 січня Верховна Рада України зареєструвала законопроект № 5657 "Про внесення змін до деяких законів України щодо територій з особливим режимом мовлення". Інформацію про проект закону №5657 міститься на сайті парламенту. Ініціатором законопроекту виступив голова Кабінету міністрів України Володимир Гройсман. Головним комітетом законопроекту є Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики, очолюваний Вікторією Сюмар. Текст законопроект на сайті парламенту наразі не опублікований. Нагадаємо, 14 грудня на засіданні Кабінету Міністрів України було схвалено проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо територій з особливим режимом мовлення", розроблений Міністерством інформаційної політики спільно з Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 18.01.2017 На об'єктах Концерну РРТ в Луганській області 18 січня 2017 року введені в експлуатацію два радіомовні передавачі для трансляції програм "FM Галичина". РТС Старобільськ здійснює мовлення цієї радіостанції на частоті 107.6 МГц. РТС Широкий веде трансляцію на частоті 106.5 МГц. Отже, на сьогодні програми радіо "FM Галичина" поширюються у п'яти населених пунктах Луганської області. Передбачається подальша розбудова мережі розповсюдження вказаного мовника в разі отримання дозволів на тимчасове мовлення від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Джерело: Сайт Концерну РРТ).
  • 18.01.2017 Міністерство культури України має наміри розробити та затвердити персональний склад Експертної ради з питань захисту суспільної моралі з метою розробки критеріїв віднесення продукції до такої, що має порнографічний характер. Таке рішення було прийнято на нараді за участі представників Міністерства культури, керівників національних творчих спілок, а також представників Міністерства фінансів та Державного комітету телебачення і радіомовлення, повідомляє прес-служба міністерства. Річ у тім, що закон "Про захист суспільної моралі" забороняє виробництво та обіг в Україні в будь-якій формі продукції порнографічного характеру. Критерії віднесення продукції до такої, що має порнографічний характер, за законом має встановлювати Мінкульт. Також під час наради розглядалися питання практичного застосування положень Закону України "Про захист суспільної моралі" в частині забезпечення громадського контролю за додержанням вимог законодавства у сфері захисту суспільної моралі творчими спілками. Тому учасники наради вирішили звернутися до парламентських комітетів з питань культури і духовності та з питань свободи слова та інформаційної політики за роз'ясненнями положень Закону України "Про захист суспільної моралі" в частині забезпечення громадського контролю за додержанням вимог законодавства у сфері захисту суспільної моралі творчими спілками, що діють у сфері культури та мистецтва, журналістики. "Міністерство культури розглядає необхідність розробити порядок фінансування діяльності творчих спілок, на які покладено здійснення цього контролю, адже вимагаючи здійснення цієї функції ми маємо і забезпечувати її здійснення. Проте, на жаль, з державного бюджету ми можемо фінансувати лише національні спілки, а цей контроль покладений на всі спілки і питання потребує вирішення. Необхідно також з'ясувати, чи готові спілки виконувати функцію контролю за суспільною мораллю та які їм потрібні механізми для здійснення цієї функції", - повідомила перший заступник міністра культури Світлана Фоменко. Нагадаємо, 10 лютого 2015 року Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" (щодо державного нагляду)", який передбачав ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК) як державного органу. 3 березня Президент України Петро Порошенко підписав цей закон. Із закону "Про захист суспільної моралі" були виключені положення щодо визначення статусу та засад діяльності НЕК. Контроль за додержанням вимог законодавства у сфері захисту суспільної моралі в межах своєї компетенції здійснюють Міністерство внутрішніх справ України, центральні органи виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері культури, кінематографії, податкову політику, митну справу, у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового, митного законодавства, Держкомтелерадіо та Нацрада з питань телебачення і радіомовлення. А громадський контроль покладений на творчі спілки у сфері культури та мистецтва, журналістики. При цьому держава має забезпечити фінансову підтримку цього громадського контролю в порядку, визначеному Кабміном. Для остаточної ліквідації НЕК потрібне було рішення Кабінету Міністрів. 31 березня 2015 року Кабмін звільнив голову НЕК Василя Костицького за власним бажанням. А 27 травня 2015 року уряд прийняв постанову про ліквідацію НЕК. Ліквідації НЕК багато років добивалися медійні організації, які вбачали в діяльності комісії прояви цензури (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 18.01.2017 У Верховній Раді розпочинають збір підписів за створення Інформаційного комісара України - незалежної інституції, яка б здійснювала нагляд у сфері додержання конституційних прав на доступ до інформації, захист персональних даних та захист викривачів. Про це на прес-конференції у "Главкомі" заявила народний депутат Ірина Суслова, передає інтернет-видання "Детектор медіа" із посиланням на "Доступ до правди". Мова йде про пропозицію доповнити Конституції України статтею 101, у якій закласти положення про те, що контроль за додержанням конституційних прав на доступ до інформації покладається на інформаційного комісара. "Одразу після того, як зберемо 150 підписів, розпочнемо розробку відповідного законопроекту, який регламентуватиме діяльність цієї незалежної інституції", - сказала нардеп. Нагадаємо, про потребу у запровадженні посади Інформаційного комісара у вересні 2016 року говорила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська. Ініціатива створення цієї посади належить Секретаріату Уповноваженого з прав людини, який нині виконує функції контролю в галузі інформаційного права. До того ж, Інформаційного комісара наділять правом, якого не має Офіс Омбудсмана - видавати приписи, обов'язкові до виконання. "Теоретично цей закон може бути розглянуто на сесії ВР, що розпочнеться у вересні 2017-го року, якщо буде позитивне рішення Конституційного суду" - каже керівник ЦЕДЕМ Тарас Шевченко, який підтримав інціативу створення інституту Інформаційного комісара. Нагадаємо, 13 січня 2013 року було ухвалено закон "Про доступ до публічної інформації", який на момент прийняття увійшов в десятку найкращих законів світу, що регулюють доступ до інформації (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 18.01.2017 Голова Комісії з перетворення НТКУ в ПАТ НСТУ, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко підписав Положення про правління публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія". Про це сайту "Суспільне мовлення" повідомив Олег Наливайко. Положення визначає правовий статус, склад, організацію роботи правління ПАТ НСТУ, права, обов'язки, відповідальність, строк повноважень голови та членів правління, порядок і підстави дострокового припинення їх повноважень, йдеться у документі. Публікуємо повний текст Положення про правління публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія": ПОЛОЖЕННЯ про правління публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України". І. Загальні положення. 1. Це положення визначає правовий статус, склад, організацію роботи правління публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (далі - ПАТ "НСТУ"; товариство), права, обов'язки, відповідальність, строк повноважень голови та членів правління,порядок та підстави дострокового припинення їх повноважень. 2. Правління є колегіальним виконавчим органом ПАТ "НСТУ", що здійснює управління поточною діяльністю товариства та інші передбачені законодавством і статутом права та обов'язки. 3. Правління підзвітне наглядовій раді та акціонеру та діє від імені ПАТ "НСТУ" у межах, встановлених Законом України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення" (далі- Закон),статутом, а також цим Положенням. 4. Взаємодія правлінняз наглядовою радоюПАТ "НСТУ" здійснюється у порядку, встановленому наглядовою радою. 5. Голова та члени правління несуть відповідальність перед ПАТ "НСТУ"за збитки, завдані товариству своїми діями (бездіяльністю), згідно з законом. У разі, якщо відповідальність несуть кілька осіб, їхня відповідальність є солідарною. ІІ. Склад правління та правовий статус голови та членів правління. 1. Правління формується у складі семи осіб у порядку, передбаченому положенням про конкурс з обрання голови та членів правління публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (далі - положення про конкурс). 2. Правління очолює голова, який обирається на конкурсних засадах на чотири роки більшістю голосів від загальної кількості членів наглядової ради та призначається шляхом укладання контракту. Голова правління виконує повноваження голови колегіального виконавчого органу товариства та керує його роботою. У разі неможливості виконання головою правління своїх повноважень, за рішенням правління або за наказом голови правління (у разі відрядження, відпустки тощо) його повноваження здійснює один із членів правління. 3. Члени правління обираються наглядовою радою за поданням голови правління строком на чотири роки та призначаються шляхом укладання контрактів за результатами конкурсу, проведеного відповідно до положення про конкурс. 4. На голову та членів правління поширюються обмеження, визначені Законом для членів наглядової ради та іншими актами законодавстващодо сумісництва та зайняття підприємницькою діяльністю. ІІІ. Права та обов'язки голови та членів правління. 1. Права та обов'язки голови та членів правління визначаються законодавством, статутом, цим Положенням та відповідними контрактами, які з ними укладаються. 2. Голова та члени правління мають право: 1) отримувати повну, достовірну та своєчасну інформацію про ПАТ "НСТУ", необхідну для виконання своїх функцій; 2) у межах визначених повноважень самостійно та у складі правління ПАТ "НСТУ" вирішувати питання поточної діяльності товариства; 3) вносити пропозиції, брати участь в обговоренні та голосувати з питань порядку денного на засіданнях правління; 4) ініціювати скликання засідань правління; 5) надавати у письмовій формі заперечення або окремі думки до протоколів засідання правління; 6) здійснювати інші права, передбачені законодавством, статутом, цим Положенням та відповідними контрактами. 3. Голова та члени правління зобов'язані: 1) діяти в інтересах ПАТ "НСТУ", дотримуватися вимог законодавства, статуту, цього Положення, інших внутрішніх документів товариства та контрактів; 2) виконувати рішення, прийняті акціонером та наглядовою радою; 3) на вимогу наглядової ради брати участь у її засіданні; 4) дотримуватися визначених законодавством та встановлених ПАТ "НСТУ" правил та процедур щодо укладання правочинів, у вчиненні яких є заінтересованість (конфлікт інтересів); 5) дотримуватися всіх встановлених в ПАТ "НСТУ" правил, пов'язаних із режимом обігу, безпеки та збереження інформації з обмеженим доступом. 6) контролювати підготовку і своєчасне надання матеріалів до засідання правління; 7) завчасно готуватися до засідання правління, зокрема, знайомитися з підготовленими до засідання матеріалами, збирати та аналізувати додаткову інформацію, у разі необхідності, отримувати консультації фахівців тощо; 8) забезпечувати ефективну реалізацію завдань в межах визначеного напряму роботи та спрямовувати діяльність структурних підрозділів ПАТ "НСТУ", у тому числі відокремлених, відповідно до розподілу обов'язків між членами правління; 9) своєчасно надавати наглядовій раді, ревізійній комісії, правлінню, акціонеру, представникам аудиторськоїфірми, що проводить обов'язковий аудит річної фінансової звітності, повну і достовірну інформацію про діяльність та фінансовий стан товариства. ІV. Засідання правління. 1. Організаційною формою діяльності правління є засідання, які можуть бути черговими та позачерговими. 2. Засідання правління є правоможним, якщо на ньому присутніне менше половини кількісного складу членів правління. 3. На засіданні правління мають право бути присутніми члени наглядової ради, а також представник профспілкового або іншого уповноваженого трудовим колективом органу, який підписав колективний договір від імені трудового колективу товариства. 4. Чергові засідання правління мають проводитися не менше ніж один раз на місяць відповідно до піврічного плану роботи правління. Піврічний план роботи правління формуєтьсявідповідно до пропозицій голови та членів правління, а також на виконання рішень наглядової ради та акціонера, та має включати: а) перелік питань, які підлягають розгляду на засіданнях правління; б) перелік відповідальних осіб за підготовку питання до засідання; в) дату підготовки відповідальними особами матеріалів до ознайомлення (проектів рішень правління, пояснювальних записок тощо) та їх надання голові та членам правління; г) орієнтовну дату розгляду питання. 5. Піврічний план роботи правління, а також зміни та доповнення до нього затверджуються рішенням правління. Затверджений піврічний план роботи публікується на офіційному веб-сайті ПАТ "НСТУ" і є обов'язковим до виконання. 6. Голова правління забезпечує повідомлення членів правління про проведення чергового засідання правління не пізніше ніж за п'ять календарних днів до проведення такого засідання. При цьому членам правління надається інформація про: а) місце, дату та час проведення засідання; б) порядок денний засідання; в) доповідачів та співдоповідачів з кожного питання порядку денного засідання. Матеріали та проекти рішень, що розглядатимуться на чергових засіданнях правління, мають бути надані в електронному або паперовому вигляді членам правління не пізніше ніж за два робочих дні до його проведення. 7. Позачергові засідання правління можуть скликатися на письмову вимогу голови або членаправління,однієї третини членів наглядової ради та ревізійної комісії, акціонера. Позачергове засідання правління має бути проведене протягом п'яти календарних днів з моменту отримання вимоги. 8. З метою відвернення нещасних випадків, які ставлять або можуть поставити під загрозу життя чи нормальні життєві умови людей, уникнення виробничих аварій (усунення їх наслідків), простою, знищення або псування майна товариства або у разі оголошення військового чи надзвичайного стану можуть скликатися adhoc засідання правління. 9. Правління може розглядати та приймати рішення з питань, не внесених до порядку денного засідання, якщо за це проголосувало більше половини членів правління, присутніх на засіданні. 10. Рішення правління приймається простою більшістю голосів, присутніх на засіданні його членів. При однаковій кількості голосів голос голови правління є вирішальним. 11. Рішення правління є обов'язковими для виконання усіма працівниками товариства. 12. Рішення правління оформлюються у вигляді протоколу, який підписують усі члени правління, присутні на засіданні. Члени правління, які не згодні з прийнятим рішенням, мають право письмово викласти свої заперечення або окрему думку, що є невід'ємним додатком до протоколу. 13. Протокол засідання правління повинен містити: 1) повне найменування товариства; 2) дату, час та місце проведення засідання правління; 3) порядковий номер; 4) перелік осіб, присутніх на засіданні, та наявність кворуму правління; 5) питання порядку денного; 6) основний зміст виступів; 7) поіменні підсумки голосування та рішення, прийняті правлінням. 14.Протоколи засідання правління додаються до книги протоколів та зберігаються в архіві відповідно до вимог законодавства. 15. Протоколи правління публікуються на офіційному сайті ПАТ "НСТУ" протягом трьох робочих днів з моменту прийняття. У випадку наявності у протоколі інформації з обмеженим доступом, протокол публікується з вилученням такої інформації. 16.На підставі рішень, прийнятих правлінням, голова правління видає накази та інші розпорядчі документи щодо діяльності ПАТ "НСТУ". V. Порядок та підстави дострокового припинення повноважень голови та членів правління. 1. Повноваження голови та членів правління можуть бути припинені наглядовою радою достроково у разі: 1) подання заяви про припинення повноважень за власним бажанням; 2) настання підстав, передбачених пунктом 4 розділу II цього Положення; 3) набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього; 4) неможливості виконувати свої обов'язки за станом здоров'я протягом чотирьох і більше місяців за наявності відповідного медичного висновку; 5) набрання законної сили судовим рішенням про визнання його обмежено дієздатним чи недієздатним; 6) смерті або визнання безвісно відсутнім. 2. Інші підстави дострокового припинення повноважень голови або члена правління можуть бути передбачені контрактами, укладеними з головою та членами правління. 3. У разі виникнення підстав, встановлених пунктом 1 розділу V цього Положення або контрактами, укладеними з головою та членами правління, наглядова рада має невідкладно, але не пізніше ніж через 10 календарних днів після виникнення відповідної підстави, прийняти рішення про припинення повноважень голови або члена правління. Нагадаємо, голова Комісії з перетворення НТКУ в ПАТ НСТУ, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко підписав Положення про Наглядову раду НСТУ. Зазначимо, що ПАТ НСТУ, яке має бути створено у другій декаді січня 2017 року, не зможе ефективно працювати без низки документів, серед яких Статут ПАТ НСТУ, Положення про Наглядову раду, Положення про обрання голови та членів правління, Положення про ревізійну комісію тощо. 28 грудня 2016 року Кабінет Міністів одноголосно ухвалив статут ПАТ НСТУ на засіданні під головуванням прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Додамо, що 18 січня 2017 року Олег Наливайко призначив тимчасово виконуючою обов'язки голови правління НСТУ заступника голови Комісії з перетворення НТКУ в ПАТ НСТУ, заступника гендиректора з фінансово-економічних питань, державних закупівель та матеріально-технічного забезпечення НТКУ Ганну Бичок. Вона буде тимчасово керуючою ПАТ НСТУ до обрання голови правління Наглядовою радою НСТУ (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 18.01.2017 Голова Комісії з перетворення НТКУ в ПАТ НСТУ, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко підписав Положення про Наглядову раду НСТУ. Про це сайту "Суспільне мовлення" повідомив Олег Наливайко. Публікуємо повний текст Положення про Наглядову раду ПАТ НСТУ: ПОЛОЖЕННЯ про наглядову раду публічного акціонерного товариства"Національна суспільна телерадіокомпанія України" I. Загальні положення. 1. Це Положення визначає правовий статус, склад, організацію роботи наглядової ради публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (далі -ПАТ "НСТУ"; товариство), права і обов'язки її членів, порядок обрання та припинення повноважень голови наглядової ради, його заступника та секретаря, порядок утворення і діяльності комітетів наглядової ради. 2. Наглядова рада є органом управління ПАТ "НСТУ", що здійснює нагляд за діяльністю товариства в межах повноважень, визначених законом, статутом, цим Положенням та іншими актами законодавства. 3. Взаємодія між наглядовою радою та іншими органами управління ПАТ "НСТУ" здійснюється у порядку, встановленому наглядовою радою. 4. Склад та порядок формування наглядової ради, вимоги до її членів та підстави припинення їх повноважень встановлюються Законом України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України" (далі - Закон). 5. Члени наглядової ради є незалежними у своїй діяльності і керуються виключно положеннями законодавства, що регулює діяльність ПАТ "НСТУ". II. Права та обов'язки членів наглядової ради. 1. Члени наглядової ради мають такі права: 1) брати участь у заходах, які проводяться наглядовою радою, у роботі дорадчих органів товариства; 2) вимагати скликання позачергових засідань наглядової ради, вносити пропозиції до порядку денного засідання наглядової ради; 3) висловлювати в письмовій формі окрему думку до рішень наглядової ради; 4) отримувати інформацію (документи) про діяльність ПАТ "НСТУ", його органів управління та дочірніх юридичних осіб товариства, якщо така інформація (документи) необхідна для виконання функцій члена наглядової ради. Для отримання зазначеної інформації (документів) член наглядової ради направляє письмове або електронне звернення на ім'я голови відповідного органу управління товариства або керівника дочірньої юридичної особи ПАТ "НСТУ", який забезпечує надання інформації (документів). Інформація (документи) надаються члену наглядової ради упродовж трьох-п'яти робочих днів (в залежності від обсягу інформації (документів)) з дня отримання відповідного звернення; 5) інші права, передбачені законодавством, статутом, цим Положенням та іншими внутрішніми документами товариства. 2. Члени наглядової ради зобов'язані: 1) сприяти досягненню мети та завданьПАТ "НСТУ", діяти виключно в інтересах товариства; 2) діяти добросовісно, розумно, не перевищувати і не зловживати своїми повноваженнями, додержуватися вимог доброчесності, зокрема уникати та усувати конфлікти інтересів у своїй діяльності, інформувати наглядову раду про можливіконфлікти інтересів; 3) утримуватися від дій, які можуть призвести до втрати незалежності члена наглядової ради; 4) керуватися у своїй діяльності законодавством, статутом, цим Положенням, іншими внутрішніми документами товариства; 5) не втручатися в господарську або редакційну діяльність ПАТ "НСТУ"; 6) виконувати рішення наглядової ради; 7) особисто брати участь у засіданнях наглядової ради та її комітетів, до складу яких їх обрано, крім випадків неможливості взяти участь у засіданні застаном здоров'я або з інших поважних причин; 8) голосувати з усіх питань порядку денного засідання наглядової ради; 9) завчасно повідомляти голову або секретаря наглядової радипро неможливість участі у засіданні наглядової ради із зазначенням причини відсутності; 10) не розголошувати інформацію з обмеженим доступом, що стала відома члену наглядової ради у зв'язку з виконанням ним своїх повноважень; не використовувати таку інформацію в особистих цілях або в інтересах третіх осіб; 11) невідкладно повідомляти наглядову раду та Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення у разі виникнення підстав, передбачених частиною другою статті 9 Закону; 12) виконувати інші обов'язки, передбачені законодавством, статутом, цим Положенням та іншими внутрішніми документами товариства. III. Порядок роботи наглядової ради. Наглядова рада здійснює свою діяльність у формі чергових та позачергових засідань. Перше засідання новообраного складу наглядової ради скликається не менш ніж однією третиною її членів. Інформування членів наглядової ради про дату, час, місце засідання та запропонований до розгляду перелік питань забезпечується ініціаторами скликання усіма наявними каналами зв'язку. 2. Засідання наглядовоі? ради проводиться у формі спільноі? присутності членів наглядовоі? ради для обговорення питань порядку денного та голосування. Спільна присутність включає можливість участі членівнаглядовоі? ради у засіданні за допомогою засобів дистанціи?ного зв'язку, які забезпечують всім учасникам можливість чути один одного, спілкуватися між собою та ідентифікувати результати голосування. 3. Чергові засідання наглядової ради проводяться у міру потреби, але не рідше ніж один раз на квартал. 4. Позачергові засідання наглядової ради скликаються на вимогу голови наглядової ради, не менше однієї третини членів наглядової ради, правління або ревізійної комісії. 5. Вимога про скликання позачергового засідання наглядової ради складається у письмовій формі на ім'я голови наглядової ради та підписується ініціаторами скликання - членами наглядової ради, правління або ревізійної комісії. Вимога про скликання позачергового засідання наглядової ради подається безпосередньо голові чи секретарю наглядової ради або надсилається рекомендованим листом на адресу ПАТ "НСТУ". Разом з вимогою про проведення позачергового засідання подаються: 1) проект порядку денного; 2) проекти рішень з кожного питання порядку денного; 3) документи та інші матеріали з кожного питання порядку денного; 4) пропозиції щодо проведення засідання у закритому режимі під час розгляду всіх або частини питань порядку денного (у разі необхідності). 6. Голова наглядової ради, у разі дотримання ініціаторами скликання пунктів 4, 5 цього Положення, зобов'язаний скликати позачергове засідання не пізніше ніж на п'ятий день з дня отримання відповідної вимоги. 7. Голова наглядової ради зобов'язаний скликати позачергове засідання наглядової ради у випадку отримання інформації про порушення членом або головою правління обмежень, передбачених частиною другою статті 9 Закону, з метою припинення повноважень голови або відповідного члена правління. Таке засідання проводиться відповідно до цього Положення невідкладно, але не пізніше 10 днів з дня отримання відповідної інформації. Голова наглядової ради має право скликати позачергове засідання наглядової ради також з інших підстав. 8. Про скликання чергового засідання наглядовоі? ради кожний член наглядовоі? ради, а також ініціатор скликання позачергового засідання повідомляється електронною поштою не пізніше ніж за п'ять днів до дняпроведення засідання; у випадку позачергового засідання - не пізніше ніж за 48 годин до початку проведення засідання. За згодою всіх членів наглядовоі? ради засідання може бути скликане з і?х повідомленням у коротший строк. 9. Повідомлення про скликання засідання повинно містити інформацію про дату, час, місце засідання, проект порядку денного, проекти рішень з кожного питання порядку денного (за наявності), у разі необхідності, також пропозиції щодо проведення засідання у закритому режиміпід час розгляду всіх або частини питань порядку денного. До повідомлення додаються матеріали, необхідні для підготовки до засідання. 10. Засідання наглядової ради вважається правоможним, якщо на ньому присутні дві третини від загальної кількості членів наглядової ради. Під час визначення правоможності засідання наглядовоі? ради враховуються також ті члени наглядовоі? ради, які беруть участь у засіданні за допомогою засобів дистанціи?ного зв'язку. На вимогу наглядової ради в і?і? засіданні беруть участь члени правління, ревізійної комісії або інші працівники товариства та його дочірніх юридичних осіб без права голосу. За рішенням наглядової ради на її засідання можуть бути запрошені інші особи. 11. На початку засідання наглядова рада затверджує порядок денний засідання та, у разі необхідності, приймає рішення про проведення засіданняу закритому режимі(окремих питань порядку денного). 12. З метою фіксаціі? засідання наглядовоі? ради забезпечується його аудіо- та/або відеозапис. Присутні на засіданні наглядової ради можуть здійснювати трансляцію засідання в режимі реального часу, у тому числі в мережі Інтернет, крім випадку, коли наглядова рада прийняла рішення про проведення засідання або розгляд окремих питань порядку денного у закритому режимі. 13. Головує на засіданні наглядовоі? ради її голова або, у разі його відсутності, заступник голови наглядовоі? ради. У разі відсутності на засіданні голови та заступника голови наглядовоі? ради, головуючий на засіданні визначається рішенням наглядовоі? ради з числа членів наглядовоі? ради. 14. Рішення наглядової ради ухвалюються простою більшістю голосів членів наглядової ради, які присутні на засіданні, у тому числі за допомогою засобів дистанціи?ного зв'язку. Рішення, передбачені підпунктами 1, 5, 7 пункту 45 статуту, ухвалюються більшістю голосів від загальної кількості членів наглядової ради. Рішення наглядової ради приймаються відкритим голосуванням, крім випадківпроведення таємного голосування згідно з рішенням наглядової ради або відповідно до внутрішніх документів ПАТ "НСТУ". У разі участі у засіданні за допомогою засобів дистанціи?ного зв'язку результати голосування члена або членів наглядовоі? ради, що голосують дистанціи?но, повинні бути такими, що чітко ідентифікуються ("за", "проти", "утримався") засобами дистанціи?ного зв'язку. 15. Рішення наглядовоі? ради, прийняті на засіданні, оформлюються протоколом упродовж п'яти робочих днів з дня проведення засідання. Секретар наглядової ради веде та оформляє протокол засідання наглядовоі? ради, який підписується головуючим. Члени наглядовоі? ради, які не згодні з рішеннямнаглядовоі? ради, можуть протягом одного робочого дня з дня проведення засідання надати у письмовій формі свою окрему думку секретарю наглядової ради. Окрема думка члена наглядовоі? ради додається до протоколу засідання. Підписаний протокол засідання наглядовоі? ради разом з додатками до нього надається кожному члену наглядовоі? ради упродовж одного робочого дня з дня підписання протоколу. 16. У протоколі засідання наглядовоі? ради зазначаються: 1) місце, дата і час проведення засідання; 2) члени наглядовоі? ради та запрошені особи, які взяли участь у засіданні; 3) наявність кворуму; 4) питання порядку денного засідання; 5) питання, винесені на голосування, та підсумки голосування із зазначенням членів наглядовоі? ради (крім випадку проведення таємного голосування), які голосували "за", "проти" або утрималися від голосування з кожного питання; 6) основні положення виступів, заслуханих на засіданні; 7) зміст прии?нятих рішень. 17. Протоколи засідань наглядової ради підшиваються до книги протоколів та передаються секретарем наглядової ради до архіву ПАТ "НСТУ". Протоколи засідань наглядової ради зберігаються протягом всього строку діяльності товариства. 18. Рішення, прии?няті наглядовою радою, є обов'язковими для виконання членами наглядовоі? ради, правлінням, ревізійною комісією, структурними підрозділами та працівниками товариства та йогодочірніх юридичних осіб. Рішення наглядовоі? ради можуть доводитися до і?х виконавців у вигляді виписок з протоколу окремо з кожного питання. Виписки з протоколу засідання наглядовоі? ради оформляються секретарем наглядовоі? ради і надаються особисто під розпис виконавцю. 19. Рішення наглядової ради оприлюднюються на веб-сайті ПАТ "НСТУ" упродовж трьох робочих днів з дня підписання протоколу відповідного засідання наглядової ради. 20. Голова правління визначає структурний підрозділ товариства, який надає підтримку в організації засідань наглядової ради. IV. Голова, заступник голови та секретар наглядової ради 1. Наглядова рада обирає на своєму засіданні із числа своїх членів голову, заступника голови та секретаря наглядової ради, які обираються строком на два роки та не можуть займати відповідну посаду більше двох строків поспіль. Наглядова рада має право в будь-який час достроково припинити повноваження голови, заступника голови або секретаря наглядової ради. 2. Повноваження голови, заступника голови або секретаря наглядової ради припиняються у разі: 1) закінчення строку таких повноважень; 2) подання заяви про припинення повноважень за власним бажанням; 3) припинення повноважень відповідного члена наглядової ради; 4) прийняття рішення наглядової ради про припинення відповідних повноважень. Припинення повноважень голови, заступника голови або секретаря наглядової ради з підстав, передбачених підпунктами 1 - 3 цього пункту, не вимагає прийняття рішення наглядовою радою. 3. Рішення про обрання або припинення повноважень голови, заступника голови чи секретаря наглядової ради приймається більшістю голосів від загальної кількості членів наглядової ради. 4. Голова наглядової ради: 1) організовує роботу наглядової ради, здійснює контроль за виконанням планів роботи наглядової ради; 2) здійснює контроль за виконанням рішень, прийнятих наглядовою радою, або доручає здійснення контролю за виконанням окремих рішень секретареві наглядової ради; 3) скликає засідання наглядової ради та головує на них; 4) забезпечує у встановленому порядкуподання наглядовою радою до Кабінету Міністрів України затвердженого акціонером товариства звіту про фінансово-господарську діяльність ПАТ "НСТУ"(річного звіту); 5) забезпечує оприлюднення загальногозвіту про діяльність ПАТ "НСТУ" та звіту про фінансово-господарську діяльність ПАТ "НСТУ" на офіційних веб-сайтах товариства; 6) забезпечує підготовку звітів про діяльність наглядової ради та вжиті нею заходи для досягнення мети та завдань товариства; 7) підписує договори (контракти), які укладаються на підставі рішення наглядової ради; 8) представляє наглядову раду у відносинах з органами влади, іншими організаціями, у тому числі міжнародними та іноземними, їхніми посадовими особами; 9) виконує інші обов'язки, передбачені статутом, цим Положенням та іншими внутрішніми документами товариства. 5. За відсутності голови наглядовоі? ради, або у разі неможливості виконання ним своі?х обов'язків, обов'язки голови виконує и?ого заступник. У разі неможливості виконання головою та заступником голови наглядової ради своїх обов'язків обов'язки голови наглядовоі? ради тимчасово здійснює один із членів наглядової ради за її рішенням. 6. Секретар наглядовоі? ради: 1) за дорученням голови наглядової ради повідомляє всіх членів наглядової ради про проведення засідання наглядової ради, запрошує інших учасників засідання наглядової ради; 2) забезпечує голову та членів наглядової ради інформацією (документами), необхідними для підготовки та участі в засіданні наглядової ради; 3) здійснює облік кореспонденції, яка адресована наглядовій раді, та організовує підготовку відповідей; 4) веде протоколи засідань наглядової ради; 5) забезпечує здійснення аудіо- та/або відеозапису засідань наглядової ради; 6) оформляє прийняті наглядовою радою рішення, забезпечує їх доведення до членів наглядової ради та визначених виконавців; 7) виконує інші обов'язки, передбачені статутом, цим Положенням та іншими внутрішніми документами товариства. 7. У разі неможливості виконання секретарем наглядової ради своїх обов'язків його обов'язки тимчасово здійснює один із членів наглядової ради за її рішенням. V. Комітети наглядової ради. 1. Наглядова рада утворює постійні чи тимчасові комітети з числа її членів для вивчення і підготовки питань, що належать до компетенції наглядової ради. 2. У складі наглядової ради обов'язково утворюються такі постійні комітети: 1) комітет з питань аудиту; 2) комітет з питань призначень і винагородпосадових осіб товариства. 3. Функції та повноваження постійних і тимчасових комітетів, їхній склад, порядок залучення інших осіб до роботи комітетів, а також інші питання, пов'язані з діяльністю комітетів, визначаються наглядовою радою під час ухвалення рішення про утворення відповідного комітету. У разінеобхідності, наглядова рада можерегламентувати порядок діяльностістворених нею комітетів у виглядіокремихположень про відповіднікомітети. 4. За результатами розгляду комітетом наглядовоі? ради питань оформляється письмовии? висновок, якии? підписується головою комітету та надсилається голові наглядовоі? ради. 5. Наглядова рада приймає рішення з питань, що належать до компетенції комітетів з питань аудиту та з питань призначень і винагородпосадових осіб (у частині їх оплати праці) виключно на підставі та в межах пропозицій відповідного комітету. Якщо наглядова рада відхилила пропозицію комітету, вона зазначає мотиви свого рішення і передає його комітету для повторного розгляду. VI. Інші положення. 1. Наглядова рада щороку, до 30 листопада, затверджує план своєї роботи на наступний рік, а також вносить зміни до плану своєї роботи в разі необхідності. 2. Наглядова рада щороку переглядає та оцінює свою роботу і роботу своїх членів. На підставі результатів такої оцінки голова наглядової ради може запропонувати заходи, необхідні для вдосконалення роботи та виправлення недоліків. 3. Голова наглядової ради забезпечує підготовку щорічного звіту про діяльність наглядової ради, який включає інформацію про: 1) чергові і позачергові засідання наглядової ради та прийняті на них рішення; 2) присутність членів наглядової ради на її засіданнях; 3) проведений конкурс на посаду голови правління (у разі його проведення у звітному періоді); 4) вчинення значних правочинів та правочинів, щодо яких є заінтересованість; 5) діяльність комітетів наглядової ради; 6) проведений конкурс з відбору аудиторської фірми для проведення обов'язкового аудиту річної фінансової звітності ПАТ "НСТУ"; 7) інші результати діяльності наглядової ради. 4. Щорічний звіт про діяльність наглядової ради затверджується наглядовою радою не пізніше 1 березня наступного після звітного року та оприлюднюється на веб-сайті товариства. 5. Наглядова рада має право для цілей вивчення та аналізу окремих питань діяльності товариства, а також підготовки до засідань наглядової ради отримувати консультації відпрацівників ПАТ "НСТУ", а також, в разі необхідності, залучати зовнішніх консультантів та експертів на оплатній чи безоплатній основі. 6. Наглядова рада може утворювати своїм рішенням громадські ради та інші дорадчі органи ПАТ "НСТУ" з метою залучення представників інститутів громадянського суспільства до управління товариством, формування програмної політики ПАТ "НСТУ". Наглядова рада визначає порядок утворення та ліквідації громадських рад та інших дорадчих органів товариства, формує їхній склад та визначає порядок їхньої діяльності. Нагадаємо, публічне акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія" (ПАТ НСТУ), яке має бути створено у другій декаді січня 2017 року, не зможе ефективно працювати без низки документів, серед яких Статут ПАТ НСТУ, Положення про Наглядову раду, Положення про обрання голови та членів правління, Положення про ревізійну комісію тощо. 28 грудня 2016 року Кабінет Міністів одноголосно ухвалив статут ПАТ НСТУ на засіданні під головуванням прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Додамо, що 18 січня 2017 рокуОлег Наливайко призначив тимчасово виконуючою обов'язки голови правління НСТУ заступника голови Комісії з перетворення НТКУ в ПАТ НСТУ, заступника гендиректора з фінансово-економічних питань, державних закупівель та матеріально-технічного забезпечення НТКУ Ганну Бичок. Вона буде тимчасово керуючою ПАТ НСТУ до обрання голови правління Наглядовою радою НСТУ. Як писав сайт "СМ", Кабмін розпорядженням від 16 січня 2017 року "Про визначення органу, що здійснює функції з управлінням майном ПАТ НСТУ визначив Державний комітет телебачення і радіомовлення органом, що здійснює функції з управлінням майном публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 18.01.2017 15 січня відбулась гучна презентація від львівської мережевої станції Файне радіо "FM Галичина" (Львів - 89.7МГц, Рівне-89.5МГц, Луцьк - 89.8МГц, Тернопіль - 102.3МГц, Славське - 102.6МГц, Старий Самбір- 102.7МГц, Борислав - 102.9МГц, Червоноград - 103.0МГц, Радехів - 103.6МГц, Турка - 105.9МГц, Шацьк - 106.7МГц, Броди - 107.5МГц, Новий Розділ - 107.6МГц, Стрий - 107.9МГц, Новоайдар-102.5МГц, Сватове-105.5МГц, а крім того - Інтернет мовлення) - "Різдвяні історії від радіо FM Галичина". Було обрано незвичний казковий формат дійства у вигляді 5 театралізованих історій про найважливіше - дружба, кохання, патріотизм, родинні цінності та командний дух. Це цінності, які лежать в основі файного радіо та щодня присутні в ефірі. Працівники Файного радіо "FM Галичина" перевтілилися у різні ролі та образи, щоб створити справжню казку. У цьому їм допомогли і такі яскраві виконавці як Павло Табаков, гурт Joryj Kloc, гурт Wszystko, Віктор Винник, співачка МІЯ, Liann Band. До сценарію та постановки дійства залучили професійну команду - Олесю Галканову (виконавчий продюсер фільму "Жива", PR- менеджер театру ім. М. Заньковецької) та Олексія Ланя (художник по костюмах, стиліст). Дійство подавалось через сприйняття дітей, які вірять у диво, особливо у цей загадковий Різдвяний час. У диво вірить і файне радіо, саме тому поєднало свою презентацію із доброю справою - допомогти Андрійкові Яворському, який за свої 5 місяців життя ще не чув ані звуку. Малюку потрібна операція зі встановлення слухового імпланта. Тож усі благодійні внески наприкінці презентації були передані родині Яворських. "Різдвяні історії від радіо FM Галичина" презентували у ресторані "Гармата" готелю Citadel Inn та транслюватимуться на телеканалі Перший Західний, який виступив медіапартнером події. Довідка: Радіо "FM Галичина" входить у трійку найкращих радіостанцій Західної України, і при цьому активно розширює територію мовлення. Радіомережа охоплює уже 21 частоту у 6 областях: Львівській, Тернопільській, Волинській, Рівненській, а з цього року ще й у Луганській та Донецькій. Радіо FM Галичина - це унікальне родинне радіо, яке незмінно пропагує українське: пісню, мову, культуру, історію, традиції. Музичний напрям файного радіо є унікальним, радіостанція першою поєднала українські етно і фолк, світові хіти та золоту колекцію української музики, а також етно музику інших країн. Цільова аудиторія - люди віком від 30 до 45 років, з вищою освітою, ведуть активний спосіб життя, користуються інтернетом, водять автомобіль та мають стабільний заробіток. Прогнозована сукупна цільова аудиторія - понад 5 млн. слухачів. "FM Галичина" - все файне тільки починається! (Джерело: Інформацію надала ).
  • 18.01.2017 22 січня 2017 року на першому каналі Українського радіо (УР-1) стартує спецпроект журналіста Дмитра Хоркіна "Бізнес-школа для переселенців з Донбасу". Про це сайту "Суспільне мовлення" повідомив автор та ведучий проекту Дмитро Хоркін. "Це мій проект на "Українському радіо", який фінансується коштами самої радіокомпанії, і записувався спільно з Донецьким обласним радіо "Голос Донбасу", де я веду прямі ефіри", - сказав він. За його словами, буде п'ять серій спецвипуску, кожна з яких складатиметься з прямих ефірів, записів, інтерактиву. Передачі виходимуть в ефір щонеділі о 12:30. "Бізнес-школа для переселенців з Донбасу" - успішні історії бізнесменів-переселенців, які, виїхавши зі сходу України через бойові дії, знайшли в собі сили відновити чи започаткувати власну справу, пояснив автор проекту. "Героями перших серій стануть дивовижні люди: дві переселенки з Донбасу. Перша - колишня луганчанка Анна Дзюба, яка не тільки вже "встала на ноги", має успішний бізнес із виробництва оригінальних тканин, але й допомагає українським військовим, долучившись до ініціативи "Бойові швачки", - фірма Анни безоплатно шиє спідню білизну для бійців. А друга героїня - екс-донеччанка Олена Клочко, яка до війни була успішним бренд-менеджером італійських фешн-компаній на Донбасі. Через свою відверту патріотичну позицію її затримали "днр"-івські бойовики влітку 2014-го, після полону Олена виїхала в Київ. Зараз вона продовжує працювати у фешн-індустрії - відкрила власну фірму", - пояснив пан Хоркін. Як зазначив журналіст, собливістю цього спецпроекту є участь авторитетних бізнес-тренерів, які протягом передачі розповідають про специфіку підприємницької діяльності переселенців. Практичні поради дають тренер з фінансового аналізу Олег Мирянов (який сам є переселенцем із Криму) та експерт із просування бізнесу і реклами Надія Копаниця. Бізнес-тренер Олег Мирянов розповів про свою участь у проекті: "Особливістю бізнес-стратегій переселенців є розумний баланс між зиском и покликанням. Коли люди виїжджають із зони АТО, їхнє основне завдання - вижити і заробити будь-якими способами на життя. Проте успішний бізнес не побудуєш, маючи за мету лише отримання прибутку. Потрібно шукати той напрямок бізнесу, в якому ти маєш покликання і від якого у тебе "горять очі". У цих передачах розкажу про таку мотивацію". Дмитро Хоркін зазначив, що в усіх серіях спецпроекту братиме участь координатор програми бізнес-ініціатив переселенців Тетяна Гузик на базі IDP-hub - київського простору для внутрішньо-переміщених осіб. За його даними, у хабі вже напрацьована методика навчання бізнесменів-початківців по роботі з документацією. На жаль, часто дуже цікава і перспективна ідея не одержує підтримку через невміння правильно складати бізнес-плани (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 18.01.2017 Голова Комісії з перетворення НТКУ в ПАТ НСТУ, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко призначив заступника гендиректора НТКУ Ганну Бичок в.о. голови правління ПАТ НСТУ. Про це йдеться у наказі Держкомтелерадіо, який Олег Наливайко підписав 18 січня 2017 року. Пан Наливайко розповів сайту "Суспільне мовлення", що Ганна Бичок виконуватиме тимчасово обов'язки голови правління з моменту реєстрації ПАТ НСТУ до того часу, коли члени Наглядової ради НСТУ оберуть голову правління. Юрист Інститут медіа права (Центр демократії та верховенства права) Ігор Розкладай пояснив, чи Олег Наливайко мав право призначити в.о. голови правління ПАТ НСТУ ще до моменту його реєстрації. "Тимчасово до обрання правління, тобто до квітня. У юрособи має бути керівник. Наглядова рада має підтвердити це рішення", - написав він у коментарях на сторінці Facebook "Суспільного мовлення". Ганна Бичок є заступником голови Комісії з перетворення НТКУ в ПАТ НСТУ, почала працювати у НТКУ з початку 2006 року. Була начальником Планово-економічного управління, начальником Управління державних контрактів та аналізу телемовлення, начальником Фінансово-економічного управління, а тоді заступником генерального директора з фінансово-економічних питань, державних закупівель та матеріально-технічного забезпечення. Нагадаємо, реєстрацію ПАТ НСТУ планують провести в другій декаді січня. Звертаємо увагу, юрист Інституту медіаправа Максим Дворовий раніше пояснював, що якщо з 1 січня з'явиться ПАТ НСТУ, то в березні, найімовірніше, оберуть голову правління, який презентує концепцію суспільного мовника й відповідно структуру, а у квітні буде обрано членів правління, з якими підпишуть контракт на чотири роки. Додамо, що головою Комісії з перетворення НТКУ в ПАТ НСТУ з 28 листопада 2016 року є голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. 1 листопада 2016 року генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія написав заяву на звільнення за власним бажанням. 2 листопада Кабінет Міністрів погодив звільнення Зураба Аласанії. Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко тоді повідомив, що новим керівником НТКУ може стати хтось із заступників Зураба Аласанії. Сам пан Аласанія виступив за те, щоб його наступником був хтось із компанії, тому що вони в процесі перетворення, і водночас не проти, щоб це був "варяг". Як писав раніше сайт "Суспільне мовлення", у проекті держбюджету-2017 було заплановано 897,8 млн грн на суспільне мовлення та 455,7 млн на "Євробачення". Заступник генерального директора НТКУ Ганна Бичок підрахувала, що граничний обсяг видатків на суспільне мовлення 2017 року не дозволить ані особливо оновити техніку, ані значно збільшити зарплату. З коштів, які Міністерство фінансів виділить на ПАТ НСТУ, 200 млн гривень піде на податки, "На виробництво й технічне переоснащення практично не залишається", - сказала Ганна Бичок. Відповідно, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням погодити проект Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України" щодо тимчасового звільнення від оподаткування публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 17.01.2017 Згідно дозволу на тимчасове мовлення, який був виданий Національною радою з питань телебачення та радіомовлення, у Лисичанську Луганської області 17 січня 2017 року розпочато трансляцію програм радіостанції "FM Галичина" на частоті 88.6 МГц. Передавальне обладнання, надане телерадіокомпанією, змонтовано на об'єкті Концерну РРТ фахівцями Луганської філії. На сьогодні радіо "FM Галичина" мовить також у Нововайдарі на частоті 102.5 МГц та у Сватовому на частоті 105.5 МГц. Найближчим часом планується введення в експлуатацію передавача радіостанції "FM Галичина" на частоті 107.6 МГц у Старобільську (Джерело: Сайт Концерну РРТ).
  • 16.01.2017 "Громадське радіо" тепер можна слухати на ресурсі Radiolist.com.ua, де зібрано українські онлайн-радіостанції. За словами автора проекту, Ігоря Стефурака, сайт створено 1 січня. Зараз окрім "Громадського Радіо" на сайті також можна знайти стріми "Radio Skovoroda", "Радио Аристократы", "Old Fashioned Radio", "Urban Space Radio", "Radio Submarina" та інші. Система сайту дозволяє швидко перемикати з одного стріма на інший. Нагадуємо, Громадське радіо продовжує розширювати свій діапазон. Нещодавно Громадське радіо отримало частоти в Дніпрі, Маріуполі, на Одещині. Нагадуємо, для отримання ліцензії на мовлення у нових містах, закупівлі та обслуговування техніку, а також для того, щоби випускати нові програми, "Громадське радіо" стартувало з новою кампанією по збору коштів на Спільнокошті - "Громадське радіо у твоєму місті", де станція збирає 3 000 000 гривень за 6 місяців (Джерело: Сайт "Громадського радіо").
  • 16.01.2017 Кабінет міністрів України ухвалив рішення про припинення дії угод про співробітництво у сфері телебачення, радіомовлення та інформації з урядом Російської Федерації. Про це йдеться в постанові №1053 від 30 листопада 2016 року, опублікованій на урядовому порталі. "Подальша дія зазначених угод не відповідає стану міждержавних відносин і не узгоджується із заходами, яких вживає Україна для забезпечення захисту інформаційного поля країни від негативних інформаційно-психологічних впливів", - зазначається в пояснювальній записці до документа. Уряд постановив припинити дію Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Російської Федерації про співробітництво в галузі телебачення і радіомовлення, вчиненої 23 жовтня 2000 р. у м. Москві та Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво в галузі інформації, вчиненої 27 лютого 1998 р. у м. Москві. Перша угода стосувалася розвитку співробітництва щодо створення сприятливих правових, організаційних та економічних умов для забезпечення трансляції та поширення програм російських телерадіомовних організацій на території України та программ українських телерадіомовних організацій на території РФ "з метою задоволення культурно-інформаційних потреб громадян і подальшого зміцнення традиційних зв'язків між двома країнами". У другій йшлося про широкий та вільний обмін інформацією України та Росії, у тому числі між інформаційними аґенціями, аудіовізуальними, друкованими та іншими засобами масової інформації, а також не перешкоджання на власній території продукції ЗМІ, які зареєстровані і діють згідно з чинним законодавством у державі іншої Сторони, за умови, що поширення такої продукції не суперечить вимогам чинного законодавства держави. Також Кабінет міністрів доручив Міністерству закордонних справ в установленому порядку поінформувати Уряд Російської Федерації про припинення дії зазначених Угод. Нагадаємо, 12 вересня Президент України Петро Порошенко підписав закон про вилучення російських теле- та радіопередач з квоти європейських (крім супутникового мовлення) (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 16.01.2017 Кабінет Міністрів України розпорядженням від 16 січня 2017 року "Про визначення органу, що здійснює функції з управлінням майном публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" визначив Державний комітет телебачення і радіомовлення органом, що здійснює функції з управлінням майном публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України". Про це сайту "Суспільне мовлення" сказала начальник юридичного управління Держкомтелерадіо Таїсія Мировець. "Пунктом 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України" установлено, що статутний капітал НСТУ формується за рахунок майна юридичних осіб, визначених у статті 1 цього Закону, крім майна, яке відповідно до законодавства не може бути включено до статутного капіталу і закріплюється за НСТУ на праві господарського відання. Відповідно до пункту 24 Статуту публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 № 1039 "Про затвердження Статуту публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України", за Телерадіокомпанією закріплено на праві господарського відання державне майно, що передане їй відповідно до законодавства. Частиною 2 статті 15 згаданого вище закону визначено, що Кабінет Міністрів України здійснює контроль за використанням і збереженням переданого НСТУ майна та може визначати суб'єкта управління зазначеним майном. У зв'язку з цим, Кабінет Міністрів України розпорядженням від 16.01.2017 "Про визначення органу, що здійснює функції з управлінням майном публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" визначив Державний комітет телебачення і радіомовлення органом, що здійснює функції з управлінням майном публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України", - пояснила Таїсія Мировець. Міністр інформполітики Юрій Стець прокоментував ухвалення Урядом проекту розпорядження Кабінету Міністрів України, який стосується питання управління майном ПАТ НСТУ. "Дорога до #суспільного. Щойно Уряд одноголосно ухвалив проект розпорядження Кабінету Міністрів України, який стосується питання управління майном публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України". Редакція документу узгоджена з людьми на фото:) (члени наглядової ради ПАТ НСТУ - СМ.) тепер доля проекту залежатиме від Вашої мудрості!", - написав на своїй сторінці у Facebook Юрій Стець. Нагадаємо, Держкомтелерадіо затвердив акт оцінки майна НТКУ. Розмір статутного капіталу - понад 2,5 млрд грн. (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 14.01.2017 Глава так званої "ДНР" Олександр Захарченко зробив заяву щодо запуску мовлення "Українського радіо" на підконтрольній бойовикам території Донецької області й збирається глушити радіостанцію на її частоті. Про це повідомляють "Новости Донбасса" з посиланням на заяву Захарченка на прес-конференції 14 січня. "У Часів Яру знаходиться ця станція, яка буде вести мовлення на нашу територію. На сьогоднішній день, якщо ви увімкнете приймач, ми можемо зловити будь-яку, в тому числі - й українською мовою. За великим рахунком, ми вже 2 роки живемо з мовленням українського радіо", - сказав Олександр Захарченко. Він також заявив, що не бачить проблеми у мовленні українського радіо. "Особливою проблеми в цьому не бачу. Але все одно дав наказ, щоб підготували рішення технічне, яке дозволяє саме це радіо на цій частоті глушити", - сказав Захарченко. Нагадаємо, 12 січня Нацрада надала Національній телекомпанії України (НТКУ) дозвіл на тимчасове мовлення на період проведення антитерористичної операції в селищі Часів Яр на окуповані території Донбасу. НТКУ отримала дозвіл на тимчасове радіомовлення на середніх хвилях (частота 837 кГц) у селищі Часів Яр Донецької області з передавача потужністю 50 кВт. За словами члена Нацради Сергія Костинського, сигнал цього передавача покриватиме в тому числі й окуповані території Донбасу. НТКУ планує транслювати на цій частоті інформаційні програми "Українського радіо", а також передачі, створені спільно з "Голосом Донбасу", "Радіо Свобода", які адаптовані для мешканців окупованих районів Донецької і Луганської областей. За приблизними розрахунками, технічно запустити мовлення можна буде за три місяці. Як зазначають "Новости Донбасса", частота мовлення в денний час покриє окуповані Донецьк, Горлівку, Макіївку, Торець, Шахтарськ, Торез, Єнакієве, Дебальцеве, а також Брянки та Алчевськ Луганської області. У нічний час покриття сигналом буде значно краще - він охопить всі тимчасово непідконтрольні уряду України райони Донбасу (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 14.01.2017 "Радіо Свобода" запускає 14 січня нову програму "Радиво". Програма також виходитиме щосуботи в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Дніпро-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Подольськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Звенигородка-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кропивницький-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 24k., Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 96k.). У вигляді аудіоподкаста її можна буде слухати також на сайті "Радіо Свобода". Про це повідомляє інтернет-видання "Детектор медіа" із посиланням на "Радіо Свобода". Головними героями програми стануть люди, які своїми вчинками, позицією, громадськими ініціативами й справами ламають стереотипи, спонукають боротися, вірять у краще і втілюють нестандартні проекти. Про це розповіла головний редактор Київського бюро Української редакції "Радіо Свобода" Інна Кузнецова. "Радиво - так колись ласкаво називали радіоприймач наші бабусі та дідусі. Бо появу радіо в оселі без перебільшень вважали радісним дивом. Нинішній проект якраз і присвячується тим людям із різних міст і сіл України, які на своїх робочих місцях, у волонтерських проектах втілюють дивовижні задуми", - сказала Інна Кузнецова. За словами ведучого програми "Радиво" Володимира Носкова, для створення портрету цікавої людини задіюватимуться унікальні можливості радіо: голос героя, звуки міста де живе людина, улюблена музика, зрештою звуки, які повсякчас супроводжують життя. "Це суто радійний формат. Звуки, голоси, музика допоможуть герою емоційно, яскраво розповідати про свої справи чи захоплення, а в уяві слухача постануть цікаві звукові образи з життя гостя передачі", - розкриває задум Носков. Програма "Радиво" звучатиме щосуботи в ефірі радіо "Ера-FM" о 17:08. Першим гостем передачі "Радиво" буде відомий казкар і волонтер Сашко Лірник, який переконаний: "На Донбасі казка - це потужна зброя, а казкар - це потужний військовий підрозділ". Нагадаємо, 15 січня на телеканалі "112 Україна" стартує щотижнева програма української редакції "Радіо Свобода" про події в зоні АТО та на окупованих територіях "Донбас. Реалії" (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 13.01.2017 15 січня на телеканалі "112 Україна" стартує щотижнева програма української редакції "Радіо Свобода" про події в зоні АТО та на окупованих територіях "Донбас. Реалії". Про це повідомляє інтернет-видання "Детектор медіа" із посиланням на прес-службу телеканалу. Автор і ведучий програми - Борис Іванов. Він говоритиме про те, з якими проблемами стикаються люди, які живуть по той бік від лінії розмежування, скільки заручників залишається в підвалах у бойовиків на окупованій частині Донбасу та чи є на Донбасі "режим тиші". На "112 Україна" 25-хвилинна програма виходитиме щонеділі о 21:10. По його завершенню - програма "Воєнний щоденник", в якій її постійні ведучі та експерти обговорюватимуть найважливіші проблеми, порушені в ефірі "Донбас. Реалії". Учасником обговорення буде також Іванов. "У першому випуску програми на "112 Україна" глядач дізнається, кого з політиків викрили на сепаратизмі, кого покарано за цей злочин, а кому дали змогу уникнути відповідальності? Чому маленьке прифронтове містечко Красногорівка продовжує замерзати? А також - як виживають самотні люди в окупації та ізоляції в забутих усіма селищах?", - анонсується в релізі (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 12.01.2017 12 січня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення переоформила і продовжила строк дії ліцензії на мовлення львівській ТРК "Говерла" (ТОВ "ТРК "Говерла""), яка 24 грудня перезапустилася у Львів як "Дуже радіо". Нацрада затвердила зміну позивного радіостанції з KISS FM на "Дуже радіо". Програмна концепція при цьому не змінилася. Нацрада водночас з'ясувала, що радіостанція почала мовити з новим позивним 24 грудня, не чекаючи рішення регулятора про переоформлення ліцензії. Засновник радіостанції, чоловік і продюсер співачки Руслани Олександр Ксенофонтов уточнив, що в ефірі лунають і старий, і новий позивні: "ТРК "Говерла" як власник ліцензії KISS FM представляє "Дуже радіо"". Член Нацради Сергій Костинський наголосив, що радіостанція за законом не має права мовити з двома позивними. Тоді голова Нацради Юрій Артеменко запропонував колезі розібратися окремо, чи було порушення, - провести моніторинг. І поставив на голосування питання про те, хто за переоформлення і продовження ліцензії. Всі члени Нацради одноголосно підтримали це рішення. Олександр Ксенофонтов розповів, що "Дуже радіо" - це перша в Україні концепція туристичної радіостанції. Радіокомпанія вирішила відмовитися від ретрансляції мережевого партнера (KISS FM) і розвиватися як локальна станція. До речі, ліцензія ТРК "Говерла" і не передбачала ретрансляції. Очевидно, ретрансляція була оформлена як створення спільного продукту ТРК "Говерла" і мережі KISS FM - за такою юридичною моделлю співпрацюють багато місцевих станцій і мережевих партнерів. Нагадаємо, "Дуже радіо" розпочало мовлення 24 грудня у Львові на частоті 104.3 МГц. На "Дуже радіо" перейшли працювати більшість колишніх працівників радіо "FM Галичина" та один колишній ведучий радіо "Вголос". Нова радіостанція позиціонує себе як "перше туристичне радіо". Юридичною особою радіостанції є ТОВ "ТРК "Говерла"". З кінця 2003 року радіостанція ретранслювала радіомережу MFM, а з листопада 2009 - KISS FM. Власниками ТОВ "ТРК "Говерла"" є студія "Люксен", якою володіє співачка Руслана Лижичко та її чоловік, продюсер Олександр Ксенофонтов (70% і 15% відповідно), ще 15% "Люксену" належить ТРК "Люкс" (медіахолдинг мера Львова Андрія Садового та його бізнес-партнера Романа Андрейка) (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 12.01.2017 Мовлення з вежі на Крим і прикордонні райони Херсонської області планується розпочати у лютому. Про це повідомила директор Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОДА Ольга Савенко, пише "Детектор медіа" із посиланням на УНН. "На сьогоднішній день вежа побудована на висоті 96 метрів, але за планом вона має сягати 150 метрів. Інвестор розпочав будівництво 2 грудня 2016 року. До цього часу було дуже багато підготовчих робіт: і документації, і ліцензування. Найближчим часом вежу добудують. Але тут важко загадувати, зважаючи на те, які ми маємо зараз погодні умови. Але планується, що вже з лютого цього року вона буде працювати. Для цього робиться усе можливе", - прокоментувала вона. Нагадаємо, 2 грудня на Херсонщині неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар" біля адмінмежі з Кримом було розпочато будівництво телекомунікаційної вежі, яка транслюватиме українське радіо і телебачення на південні райони Херсонщини та анексований Росією Крим. Висота вежі становитиме 150 метрів, вартість вежі - 1 мільйон гривень, а вартість її будівництва - 500 тисяч гривень. 3 грудня так званий "міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму" Дмитро Полонський заявив, що мовлення українських медіа на територію Криму, яке планується розпочати за допомогою телевежі, будівництво якої розпочато 2 грудня в Херсонській області, буде припинено як таке, що "не відповідає російському законодавству". Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявив, що окупаційній владі у Криму не вдасться заглушити українське мовлення, що здійснюватиметься на південні райони Херсонщини та анексований Росією півострів з нової телекомунікаційної вежі, яку побудують біля контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар". 25 грудня член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський повідомив, що телекомунікаційна вежа біля контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар" вже становить 90 метрів заввишки. 10 січня влада Херсонщини повідомила, що будівництво телевежі на адмінмежі з окупованим Росією Кримом для відновлення українського мовлення на півострів планують закінчити до кінця січня 2017 року (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 12.01.2017 12 січня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення видала дозвіл на мовлення на території проведення АТО з використанням радіочастоти 873 кГц у м. Часів Яр Донецької області Національній телекомпанії України. Тут розповсюджуватимуться передачі першої програми "Українського радіо". За словами члена Національної ради Сергія Костинського, теоретичні розрахунки показують, що при потужності 50 кВт у денний час мовленням Українського радіо будуть охоплені підконтрольні території - Костянтинівка, Краматорськ, Димитрів, Артемівськ, Лисичанськ, і більша частина окупованих територій, у тому числі міста Донецьк, Горлівка, Макіївка, Торець, Шахтарськ, Торез, Єнакієве, Дебальцеве, Брянка, Алчевськ. У нічний час покриття сигналом буде значно кращим - він охопить усі окуповані райони Донецької і Луганської областей. Нині, повідомив Сергій Костинський, ведуться роботи Концерном РРТ щодо зміни конструкції антени, яка передаватиме сигнал, вирішується питання із передавачем. За приблизними розрахунками, технічно запустити мовлення можна буде за три місяці. Попередньо це рішення обговорювалося на засіданні Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення, що діє при Міністерстві інформаційної політики. Віднедавна нею керують очільники Міністерства інформаційної політики, Національної ради та Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньопереміщених осіб. Таким чином, мешканці підконтрольних та окупованих територій зможуть слухати інформаційні програми "Українського радіо", а також передачі, створені спільно з "Голосом Донбасу", "Радіо Свобода", які адаптовані для мешканців окупованих районів Донецької і Луганської областей (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.01.2017 11 січня в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення відбулася зустріч членів регуляторного органу з керівником проектів від Ради Європи в країнах Східного партнерства Лейлою Маршаніа. Національну раду представляли голова Юрій Артеменко, заступник голови Уляна Фещук і члени регуляторного органу Сергій Костинський та Олег Черниш. Також була присутня експерт Рамкової програми співпраці Ради Європи та Європейського Союзу "Свобода медіа в Україні" Леся Парно-Кириєнко. Зустріч була присвячена обговоренню пріоритетів співпраці з Радою Європи у сфері регулювання телерадіопростору на цей рік. Рада Європи традиційно упродовж багатьох років надає значну підтримку Україні в розвитку сфери медіа як на рівні аналізу, експертизи, консультацій, так і практичних семінарів, тренінгів, обміну досвідом з колегами інших європейських регуляторів. Лейла Маршаніа поінформувала Національну раду, що Рада Європи та Європейський Союз ухвалили рішення про продовження на 2017 рік спільного проекту "Свобода медіа в Україні". Юрій Артеменко подякував за зацікавленість і підтримку процесів змін у сфері телебачення і радіомовлення в Україні. Він зауважив, що більшість проведених заходів була корисною для регуляторного органу і вітчизняного сектору медіа. Дуже цінною для регулятора є можливість проведення навчань для представників Національної ради в областях, які вже засвідчили свою ефективність і сприяли підвищенню знань і кваліфікації регіональних представників. Водночас чимало викликів ще потребують врегулювання за сприяння Ради Європи. Тому у продовженому проекті Рада Європа у 2017 році готова підтримати пропозиції Національної ради про завершення роботи з розробки веб-платформи для забезпечення прозорості медіа-власності. Також очікується проведення експертних зустрічей і консультацій щодо удосконалення медіа-законодавства у частині надання регулятору належних дієвих інструментів для забезпечення прозорості медіа-власності як ключового фактора гарантування медіа-плюралізму. У цьому році особливу увагу також буде приділено питанню захисту прав дітей, вивченню досвіду, зокрема грузинського, щодо переходу від аналогового на цифрове мовлення, представленню останніх регуляторних напрацювань на семінарах за участю представників Національної ради. Представників Ради Європи було поінформовано про питання мовлення громад, зокрема потребу сприяння навчанню стандартам ЄС, РЄ та європейським практикам такої роботи для конкретних мовників, які охочі таким чином організувати свою діяльність. За результатами зустрічі домовлено, що в Офісі Ради Європи запропоновані Національною радою пріоритети будуть розподілені між двома медіа-проектами і регуляторний орган поінформують, у який спосіб надалі будуть спільно реалізовуватися проекти. У 2016 році Рада Європи надавала підтримку Україні в рамках двох медійних проектів - "Свобода медіа в Україні" і "Зміцнення свободи медіа і створення системи суспільного мовлення в Україні" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.01.2017 В Україні стає все більше онлайнових радіостанцій, які пропонують дійсно сучасну і актуальну музику, та розмовні передачі. Тепер з'явилась можливість слухати їх на одному сайті. Український розробник Ігор Стефурак створив платформу Radiolist, де збирає вітчизняні радіостанції, що транслюються в інтернеті. "Протягом грудня я слухав українські онлайн-радіостанції замість звичних плейлістів, - розповів Ігор. - Спробував Radio Skovoroda, Радио Аристократы, Old Fashioned Radio та Urban Space Radio. Сподобалося. Тож я вирішив зібрати їхні стріми на одній сторінці, щоб перемикатися між потоками, коли набридає". На початку сайт пропонував слухати чотири канали, але зараз на Radiolist вже 11 вітчизняних онлайн-радіостанцій: Radio Skovoroda, Радио Аристократы, Old Fashioned Radio, Urban Space Radio, Бармаглот, Radio Submarina, Радіо Воздух, РокРадіо, Пюре, 20ft Radio і Радіо Барабан. Слухати їх можна прямо з однієї сторінки. На думку засновника ініціативи, люди будуть все більше переходити з FM в інтернет. "На цьому тижні Норвегія (а скоро - Швейцарія, Великобританія та Данія) починає перехід з FM-хвиль в онлайн. Я не слухаю FM-станції давно, бо вони працюють на мас-маркет з усіма витікаючими, - пояснює Ігор Стефурак. - Наприклад, на жодному традиційному радіо немає програм, які б зрівнялися по якості з тим, що роблять на Радио Аристократы". При цьому, на його думку, в українських радіостанцій є одна спільна проблема: "Вони випускають шоу в форматі подкастів, але не турбуються про дистрибуцію. Кожне шоу повинно мати свій потік, щоб слухачі мали швидкий доступ до контенту зі смартфонів". Тим часом швидкий доступ до онлайн-трансляцій всіх станцій у слухачів тепер є (Джерело: Портал "Platfor.ma").
  • 12.01.2017 12 січня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення надала Національній телекомпанії України дозвіл на тимчасове мовлення на період проведення антитерористичної операції в селищі Часів Яр на окуповані території Донбасу. НТКУ отримала дозвіл на тимчасове радіомовлення на середніх хвилях у селищі Часів Яр Донецької області з передавача потужністю 50 кВт. За словами члена Нацради Сергія Костинського, сигнал цього передавача покриватиме в тому числі й окуповані території Донбасу. Нагадаємо, 17 лютого 2016 року до Донецької філії НТКУ в Краматорську надійшов з Києва радіопередавач потужністю 50 кВт, який планувалося встановити в селищі Часів Яр для роботи на середніх хвилях. 4 березня 2016 року на конференції в Краматорську "Стратегія мовлення для Донбасу" голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що невдовзі на Донеччині буде встановлено потужний передавач для мовлення на середніх хвилях, сигнал якого "добиватиме до Уралу". 24 березня 2016 року Нацрада замовила в ДП "Український центр радіочастот" прорахунок частоти на середніх хвилях в місті Часів Яр Донецької області. Запит на прорахунок частоти надійшов від НТКУ. Для мовлення на середніх хвилях планувалося використовувати частоту 1404 кГц із потужністю передавача 25 кВт (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 12.01.2017 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення планує скасувати ухвалене 22 грудня рішення про оголошення попередження радіомережі KISS FM за недотримання квот пісень українською мовою та натомість оштрафувати радіомережу. Про це "Детектору медіа" повідомив голова Нацради Юрій Артеменко. За його словами, регулятор проаналізував норми законодавства та виробив позицію щодо недотримання квот - усім порушникам мають бути призначені штрафи. Відтак, рішення про попередження KISS FM має бути скасовано. Нацрада планувала ухвалити нові рішення щодо KISS FM 12 січня, а також розглянути результати перевірок кількох інших радіокомпаній, які, за даними моніторингу, не виконували квот: "Шансон", "Ірта", "Маяк", "Ретро FM". Але всі ці питання були зняті з порядку денного. Як пояснив "Детектору медіа" Юрій Артеменко, Нацрада має перерахувати розміри штрафів, тому що з нового року змінилася Методика розрахунків розмірів ліцензійного збору, а штраф за порушення квот становить 5% ліцензійного збору. Нагадаємо, 18 листопада Нацрада призначила позапланові перевірки мережевих радіостанцій KISS FM, MFM, "Шансон" і "Ретро FM" щодо дотримання квот. Далі 24 листопада були призначені перевірки ще п'яти регіональних і місцевих радіостанцій: "Ірта", "Радіо Вісті", "Європа плюс Дніпро", "Маяк" і "104 FM". А 1 грудня - перевірки двох місцевих радіостанцій "Армянське радіо" та "106.6". 22 грудня за результатами перевірки Нацрада оголосила KISS FM попередження замість штрафу за недотримання квот. Результатів інших перевірок Нацрада ще не розглядала (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 12.01.2017 Кабінет міністрів України прийняв рішення до квітня 2017 року вжити заходів для збільшення доступу до інформаційних продуктів України та світу на підконтрольних територіях Донецької і Луганської областей. Відповідна норма міститься в Плані заходів щодо реалізації деяких принципів державної внутрішньої політики у відношенні не підконтрольних владі Україні районів Донецької та Луганської областей, повідомляє інтернет-видання "Детектор медіа" із посиланням на "Українські новини". Згідно з документом, "у першому кварталі 2017 року повинна бути створена або відновлена інфраструктура мовлення та встановлено необхідне технічне обладнання, установки (радіостанції, телевежі, передавачі) з метою поширення сигналу мовлення не непідконтрольні території". У пунктах пропуску через лінію розмежування і поблизу неї повинно бути встановлено телекомунікаційне обладнання для доступу до високошвидкісного мобільного Інтернету (3G) з обладнанням Wi-Fi зон. Також планом передбачено в першому кварталі забезпечити поширення українських і світових друкованих видань у пунктах пропуску через лінію розмежування. Нагадаємо, у листопаді 2016 року міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив, що до 15 грудня його міністерство розробить і надасть Кабінету міністрів України стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу. 5 грудня Президент України Петро Порошенко заявив, що мовлення українських телеканалів та радіо буде відновлено на всій території України для того, щоб мешканці окупованих районів Донецької та Луганської областей, а також окупованого Криму мали можливість дивитися українські телеканали. Пізніше філія НТКУ "Донецька регіональна дирекція" (телеканал "До ТеБе") збільшила мовлення в районах окупованого Донецька (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 11.01.2017 Напередодні Нового 2017 року та на Різдво для своїх слухачів столична мережева станція Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Кропивницький-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Біла Церква-107.6МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпро-106.8МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) зробила подарунок - в ефірі звучали 100 кращих треків в KISS FM TOP-100 2016. Сьогодні, Dance radio "KISS FM" дарує вам TOP-100 у вигляді подкастів! Слухайте і згадуйте найкращі моменти під улюблені треки 2016 роки (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.01.2017 Європейський форум медіа громад (The Community Media Forum Europe - CMFE), Європейська федерація журналістів (The European Federation of Journalists - EFJ) і Артикль 19 - оглядові організації Керівного комітету Ради Європи з питань медіа та інформаційного суспільства (CDMSI) - у партнерстві з іншими організаціями у грудні започаткували кампанію "Медіа проти ненависті". Її мета - протидіяти розпалюванню ненависті та дискримінації у традиційних і он-лайн засобах масової інформації шляхом сприяння застосування етичних стандартів, при цьому дотримуючись права на свободу висловлення. Робота організацій громадянського суспільства ґрунтується на переконанні, що права на рівність і свободу вираження підсилюють одне одного і мають істотне значення для людської гідності. "ЗМІ та журналісти відіграють вирішальну роль в інформуванні щодо політики і громадської думки стосовно міграції та біженців. Оскільки мова ненависті і стереотипи, спрямовані на мігрантів, поширюються Європою, збалансовані та справедливі репортажі ЗМІ необхідні більше ніж будь-коли. Не зважаючи на хороші практики журналістики, додаткове навчання та ресурси для працівників ЗМІ та медіа-організацій сприятимуть розвитку діалогу і демократичних процесів", йдеться у прес-релізі з нагоди початку кампанії. #MediaAgainstHate кампанія спрямована на: а) поліпшення висвітлення у ЗМІ питань, пов'язаних з міграцією, біженцями, релігією та маргінальними групами в цілому; б) підвищення потенціалу журналістів, ЗМІ, громадянського суспільства і медіа-спільноти у боротьбі з пропагандою ненависті, нетерпимості, расизму та дискримінації; в) підвищення ефективності імплементації правової структури регулювання мови ненависті та свободи слова; г) підвищення обізнаності про різні види дискримінації шляхом поліпшення інформування із зазначених питань; ґ) надання підтримки журналістам, котрі викривають розпалювання ненависті і котрі стають мішенню й жертвами ненависті і переслідування за висловлювання. У рамках кампанії буде організовано серію тренінгів і семінарів для працівників медіа-сфери, регуляторних органів і органів безпеки по всій Європі для обміну досвідом, а також з метою сприяння взаємному навчанню і співробітництву. У січні передбачено запуск відеоконкурсу, щоб зібрати багатомовні приклади, як країни борються проти стереотипів і дискримінації. До кампанії залучено партнерів із різних країн Європи, в тому числі Інститут різноманіття ЗМІ (MDI), Хорватську асоціацію журналістів (CJA), Співробітництво з країнами, що розвиваються (COSPE), Інститут медіа громад (COMMIT). Отримати більше інформації, а також регулярні оновлення можна на сайті http://www.mediaagainsthate.org, а також під хештеґом #MediaAgainstHate у Twitter (Джерело: Сайт Нацради).
  • 11.01.2017 10 січня відбулося засідання Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, на якому розглядалися питання порядку трансляції, ретрансляції програм, що можуть негативно вплинути на психіку дітей та підлітків та можливість реагування Національної ради на факти продажу медіа-групами своїх телепрограм пакетами. На засіданні були присутні 11 членів дорадчого органу. Члени Громадської ради своїм рішенням намагалися ще раз нагадати суб'єктам інформаційної діяльності про необхідність дотримання норм Законів України "Про телебачення і радіомовлення" і "Про захист суспільної моралі", а також Директиви Ради ЄС 2010/13/ЄС від 10 березня 2010 року про аудіовізуальні медіа-послуги, якими встановлено правила щодо розповсюдження й анонсування програм і передач, які можуть зашкодити фізичному, інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх та юнацтва. Водночас дорадчий орган зазначив, що нині не визначено чітких критеріїв для віднесення інформації до такої, що може шкодити неповнолітнім. Тому громадська рада пропонує регуляторному органу в рамках робочої групи напрацювати відповідні критерії. Під час обговорення цієї теми зачепили питання не лише часового, але й технічного обмеження трансляції згаданих програм і передач. Говорили і про батьківську відповідальність за передачу коду доступу до закодованих програм третім особам, що уможливлює доступ їхніх дітей до контенту, який може завдати їм психічної чи фізичної шкоди. За рішення в цілому з обговорюваними правками проголосували всі присутні члени Громадської ради. Також Олександр Федієнко висловив пропозицію своїм колегам звернутися до Національної ради, щоб та дала оцінку факту продажу медіа-групами своїх телепрограм пакетами. Було запропоновано надіслати таке саме звернення й до Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики і підготувати відповідний проект рішення Громадської ради, який буде винесено на електронне обговорення. На засіданні Громадської ради були присутні її голова Наталія Клітна, секретар Костянтин Гріцак і члени Громадської ради Світлана Бибик, Ольга Большакова, Вікторія Веселовська, Оксана Волошенюк, Олександр Глущенко, Надія Колесникова, Любов Найдьонова, Сергій Сьомкін, Олександр Федієнко (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.01.2017 Будівництво телерадіовежі на адмінмежі з окупованим Росією Кримом для відновлення українського мовлення на півострів планують закінчити до кінця січня 2017 року. Про це повідомляє QHA з посиланням на заступницю голови Генічеської районної державної адміністрації Гульнару Бекірову. "Роботи планують закінчити орієнтовно цього місяця. Мовлення на Крим вкрай необхідне, щоб наші люди відчували там, що ми разом, що ми з ними і думаємо про них і день, і ніч. Треба, щоб вони відчували цю підтримку. Це ще один важливий крок до деокупації Криму", - сказала Гульнара Бекірова. Нагадаємо, 2 грудня на Херсонщині неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар" біля адмінмежі з Кримом було розпочато будівництво телекомунікаційної вежі, яка транслюватиме українське радіо і телебачення на південні райони Херсонщини та анексований Росією Крим. Висота вежі становитиме 150 метрів, вартість вежі - 1 мільйон гривень, а вартість її будівництва - 500 тисяч гривень. 3 грудня так званий "міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму" Дмитро Полонський заявив, що мовлення українських медіа на територію Криму, яке планується розпочати за допомогою телевежі, будівництво якої розпочато 2 грудня в Херсонській області, буде припинено як таке, що "не відповідає російському законодавству". Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявив, що окупаційній владі у Криму не вдасться заглушити українське мовлення, що здійснюватиметься на південні райони Херсонщини та анексований Росією півострів з нової телекомунікаційної вежі, яку побудують біля контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар". 25 грудня член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський повідомив, що телекомунікаційна вежа біля контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар" вже становить 90 метрів заввишки (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 9.01.2017 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звертає увагу керівників телерадіоорганізацій на те, що відповідно до Постанови Верховної Ради України від 22.12.2016 № 1807 18 січня 2017 року є Днем пам'яті, оскільки виповнилося 75 років з часу початку примусового вивезення (остарбайтерів). При плануванні програм і передач на цей день Нацрада з ТРМ рекомендує керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженими Національною радою 23.07.2015 р. рішенням № 1146 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11.08.2015 р. за № 967/27412) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.01.2017 Майя Нагорняк в "Аналізі програм третього каналу національного радіо (каналу "Культура")" виділила чотири моменти, на які варто звернути увагу в оновленні контенту під час реформування Суспільного телемовлення і радіо. Програмна сітка Українського Радіо "Культура" нараховує 125 передач, з яких прямоефірні інформаційно-пізнавальні - 17 випусків, пізнавальні - 10, художньо-публіцистичні - 32, науково-просвітницькі - 6, музичні - 45 передач, релігійні - 3, програми Єврорадіо - 3, культурно-мистецькі - 9 передач. Авторка в "Аналізі програм третього каналу національного радіо (каналу "Культура")" зазначає, що радіо "Культура" - це радіо, насамперед, для тих, хто любить музику, літературу, театр, кіно і прагне долучитися в інтерактивному ефірі до обговорення найширшого спектру тем за участю відомих діячів культури і мистецтва, що є знаковими постатями в Україні. Слухачі Радіо "Культура" можуть також почути найсвіжішу інформацію про новини сучасного українського і світового кіномистецтва, ознайомитися з репертуаром та прем'єрами провідних театрів столиці й інших міст України, а також дізнатися про фестивальне і концертне життя країни. Журналісти редакції літератури представляють в ефірі Радіо "Культура" класичні і сучасні твори як українських, так і закордонних письменників у виконанні провідних українських акторів. Широко представлена в ефірі каналу Шевченкіана: звучать як фондові, так і сучасні записи творів Кобзаря. На каналі також багато науково-пізнавальних програм, зокрема, про мовні проблеми, книговидання, музейну справу, духовне життя християн. Щодня в ефірі Радіо "Культура" - радіовистави з фондів УР або прем'єри радіовистав, підготовлені редакцією радіотеатру, а також інтерактивні передачі за участю акторів і театрознавців про проблеми і здобутки сучасного театру. Широко представлена на каналі музична палітра: тут і духовна музика, і "вічна класика", і симфонічна музика, і популярна пісня. Помітно, канал УР-3 (канал "Культура") повсякчас перебуває у творчому пошуку, оновлюючи мовлення, широко залучаючи інтерактивні методи й прийоми роботи, що, безперечно, відрізняє його від каналу УР-1 та УР-2. Таким чином, канал намагається максимально наблизитися до запитів та інтересів аудиторії, відтак здобути довіру свого специфічного слухача. Здебільшого, це люди середнього та старшого віку, які цікавляться питаннями культури, мистецтва та є творцями високоінтелектуальної аури як у власному житті, так і у житті країни. Саме такі слухачі формують своєрідну оазу духовності, інтелігентності, шляхетності суспільства. Радіо та, зокрема, канал УР-3 активно їм у цьому допомагає. За даними пані Нагорняк, третій канал Українського радіо УР-3 (канал "Культура") є тим каналом, який повною мірою виконує таку призабуту функцію вітчизняного радіомовлення, як просвітницьку. Вона виділила чотири зауваги, які можуть розшири аудиторії радіо "Культура" та оновити контент: "1. Перший вагомий момент. Більшість програм каналу "Культура" за формою являють собою так звані ток-шоу (або розмовні програми). Щодо "ток", то цей компонент присутній повною мірою - ведучі з гостями повсякчас розмовляють на ті чи інші теми. А от компонента "шоу" не вистачає. Сама себе запитую, що ж це могло б бути. На мою думку, для посилення своєрідної видовищності у цих передачах треба посилити інтерактивний чинник. Слід ширше залучати слухачів до участі у розмові - це мають бути не тільки 1-2 дзвінки впродовж години ефіру, а й дописи слухачів у соцмережах. Варто подумати над ширшим використанням документальних записів (спогадів про відому людину тощо), підготовкою у межах програми кореспондентських матеріалів, в яких був би представлений певний аспект діяльності людини, характеристики явища, події і т.д. Ми зовсім забули про такі форми радіо роботи, як вуличні опитування (vox-populi), звукові доріжки, радіопереклички тощо. Треба подумати над тим, як такі, власне, форми інформаційного мовлення прилаштувати до особливостей художнього мовлення. Залучення широкого спектру жанрів і форм дозволило б урізноманітнити суцільні розмови. 2. На мою думку, дещо забагато у лінійці музичного мовлення однотипних передач, які вибудовуються за формою - вступне слово ведучого + представлення музичного твору. Така однотипність не на користь програмному продуктові. 3. Було б добре урізноманітнити контент каналу передачами про культуру у кожному конкретному вияві - зокрема, про культуру міжособистісного спілкування. На жаль, віртуальна реальність, яка захопила переважну більшість люду, призводить до втрати навичок спілкування одне з одним і реальному житті. Людям простіше говорити між собою за допомогою соцмереж, а не вживу. Є нагальна потреба розробити передачу про культуру взаємовідносин батьків і дітей. У час, коли мама з татом працюють на 2-3 роботах, аби прогодувати родину, діти покинуті напризволяще. Втрачена нитка спілкування, нитка зв'язку з дітьми. Налагодити контакти батьківського спілкування якраз і покликана така програма. У ній було б добре здійснювати записи відомих композиторів, музикантів, поетів, письменників, які б розповіли, як їм вдається (чи вдавалося) через завантаженість втримувати емоційну нитку зі своєю дитиною. 4. Ще була б дуже на часі передача, в якій йшлося б про гігієну духовного, культурницького життя людини, дитини. Головне питання програми - як у часи системної кризи суспільства зберегти себе, своїх рідних від згубних впливів довкілля у широкому та конкретному виявах. Як віднайти цілюще джерело у спілкуванні, книгах, музиці, образотворчому мистецтві тощо. Це можна було б продемонструвати теж на конкретних прикладах знаних у своїй справі людей". Зазначимо, Українське радіо канал "Культура" упродовж 2016 року розробив і ввів в ефір 13 нових проектів. Серед нових проектів: "Музичний тиждень", "Ранковий променад", "Джаз-джем", "Євромікс", "Фольк Ф'южн", "Музичні легенди УР", "Музика в ефірі та на сцені", "Віртуози ефіру", "Сучасники про культуру", "Літературний смак", "Читач", "Три в одному" і "Точка опори". Нагадаємо, Українське радіо канал "Культура" запустив додаток для смартфонів. Додаток радіо "Культури" можна знайти на Google Play, він доступний під Аndroid, починаючи з 4, 1 версії. Завантажити додаток можна тут (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 6.01.2017 Норвегія стане першою країною, яка почне відключати мережу FM-радіо, повідомляє The Guardian. Критики ініціативи вказують на те, що уряд поспішає рухатися в бік нових технологій і багато людей переживають, що можуть пропустити аварійні оповіщення, які до сих пір транслювалися за допомогою FM-радіо. Також вони занепокоєні тим, що два мільйони автомобілів на дорогах Норвегії не оснащені приймачами цифрового аудіо мовлення (DAB). Видання також цитує соціологічне опитування, згідно з яким 66% норвежців виступають проти відключення FM-радіо, а 17% його підтримують. Решта опитаних не визначилися. Проте, парламент Норвегії остаточно схвалив рішення і перехід до цифрового радіомовлення розпочнеться наступного тижня. Головним аргументом "за" стало те, що цифрові мережі роблять можливим мовлення більшої кількості каналів. Швейцарія планує подібний крок в 2020 році, а Великобританія і Данія є одними з тих, хто також розглядають подібний перехід. Досвід Норвегії може спонукати ці країни до більш активних дій щодо запровадження DAB (Джерело: Портал "Media Sapiens").
  • 5.01.2017 Веселих Свят! Пiдтримуйте святковий настрiй по-нашому, по-українськи за допомогою столичної онлайн-радіостанції "Радiо1.UA" (128k.). 6-7 сiчня слухайте в ефiрi "Радiо1.UA" 100 найкращих Рiздвяних треків - http://1ua.online або Listen to Радiо1.UA on TuneIn http://tun.in/sft4i (Джерело: Сторінка "Радiо1.UA" у соцмережі Facebook).
  • 5.01.2017 4 січня львівська мережева радіостанція Файне радіо "FM Галичина" розпочала мовлення в місті Лисичанськ (Луганська область) на частоті 88.6МГц. Мовлення радіостанції "FM Галичина" в Лисичанську здійснюється на підстві дозволу Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення від 8 листопада 2016 року. Також, відповідно до цього дозволу, програми радіостанції з 21 грудня транслюються у Сватовому Луганської області на частоті 105.5МГц; крім того, та очікується початок мовлення радіо "FM Галичина" ще в двох містах Луганщини: Широкому (106.5МГц) і Старобільску (107.6МГц). Згідно з іншим тимчасовим дозволом радіостанція "FM Галичина" з серпня 2016 вже мовить в Новоайдарі (Луганська обл) на частоті 102.5МГц. Крім того невдовзі вона має з'явитися в ефірі міста Бахмут Донецької області (дозвіл від 1 грудня 2016, для частоти 90.2МГц) (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 5.01.2017 Аутентичні та колоритні чоловіки Піккардійська терція підготували для слухачів столичної онлайн-радіостанції "Радіо Аристократи" (64k. AAC+ та 128k.) новорічний спешл. Справжні, українські, різдвяні. Настрій гарантовано. Святкова музична компіляція від Пікардійської терції - вже завтра, у п'ятницю, 6 січня, о 17:00 в ефірі "Радіо Аристократи" (Джерело: Сторінка "Радіо Аристократи" у соцмережі Facebook).
  • 4.01.2017 Психологічна програма "Як бути?", що в ефірі столичної онлайн-радіостанції "Радіо Аристократи" (64k. AAC+ та 128k.), - на новорічно-різдвяних канікулах. Але поки програма перебуває на канікулах, ви можете прослухати її подкасти. На сайті "Радіо Аристократи" вже є весь 6й сезон! А також ведучі програми продовжують бути на зв'язку: , Skype: howtobeok Гарного продовження свят! (Джерело: Сторінка програми "Як бути?" у соцмережі Facebook).
  • 4.01.2017 Кожен з нас завжди по-особливому, з радістю, трепетом і надією чекає на Різдво. Львівська мережева станція Файне радіо "FM Галичина" (Львів - 89.7МГц, Рівне-89.5МГц, Луцьк - 89.8МГц, Тернопіль - 102.3МГц, Славське - 102.6МГц, Старий Самбір- 102.7МГц, Борислав - 102.9МГц, Червоноград - 103.0МГц, Радехів - 103.6МГц, Турка - 105.9МГц, Шацьк - 106.7МГц, Броди - 107.5МГц, Новий Розділ - 107.6МГц, Стрий - 107.9МГц, Новоайдар-102.5МГц, Сватове-105.5МГц, а крім того - Інтернет мовлення) теж довго чекала цього часу! Плекаючи традиції та з вірою у добро і силу святкового періоду радіо "FM Галичина" влаштовує феєричну презентацію - "Різдвяні історії від радіо FM Галичина". Радіостанція розповість Вам 5 наших історій про вічне. Історії про дружбу, кохання, патріотизм, родинні цінності та командний дух. Це те, чим живе файне радіо. Історії, які завжди актуальні, історії, які "FM Галичина" представить очима та розумінням дітей, адже так вони найбільш справжні. Всі історії несуть певну магічність, оскільки відбуваються у Різдвяну ніч,- час коли дива трапляються з усіма, хто у них вірить. Над створенням сценарію до цієї презентації працювала Олеся Галканова - виконавчий продюсер фільму "Жива", PR- менеджер театру ім. М. Заньковецької. Музичну атмосферу дійства будуть створювати: гурт Joryj Kloc, гурт Wshystko, Liann Band. Дійовими особами ви побачите усіх працівників радіо "FM Галичина". З колядою та різдвяними віншуваннями всі разом запропонують проведести вечір з файним настроєм у родинному колі. Оскільки, з давніх-давен різдвяна пора асоціюється з казковістю і овіяна очікуванням дива, тому радіо FM Галичина прагне поєднати представлення своєї команди із здійсненням маленького чуда для Андрійка Яворського із Самбора. Об'єднавши свої зусилля ви можете створити диво - допомогти Андрійкові почути! Бо за свої 5 місяців життя він ще не чув ані звуку. Його діагноз - глухота IV ступеня. Віримо у можливість щасливого майбутнього і в те, що на Різдво дива трапляються разом з радіо FM Галичина! Презентація відбудеться у Львові, за адресою вулиця Грабовського, 11. Вхід по запрошеннях, інформацію по отриманню яких можете дізнатися за тел. (032)-254-61-86, (093)-769-01-31 (Джерело: Сторінка події у соцмережі Facebook).
  • 4.01.2017 До знищення радіопередавального центру у Броварах, який ще на початку 2012 року у випадку війни чи надзвичайного стану був здатний покрити радіосигналом 90% території України, причетні особи, наближені до українського олігарха Віктора Поліщука. А той має родинні зв'язки з прем'єр-міністром Російської Федерації Дмитром Медведєвим. Про це розповідають журналісти програми розслідувань "Брат за брата" (щосереди о 22.00) на телеканалі ZIK. Наприкінці 2012 року виконувачем обов'язків директора "Радіопередавального центру" став Сергій Буличов. Керівник почав свою діяльність з того, що домігся виключення з мобілізаційного плану Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення України техзасобів ДП "Радіопередавальний центр". Він вдався до такого кроку, щоб без перешкод списувати обладнання свого підприємства. "Через незадовільний технічний стан передавача та інфраструктури, а також відсутність держзамовлення, мобілізаційне завдання з надання послуг радіомовлення ДП "Радіопередавальний центр" виконати не зможе", - обґрунтовував тоді свої дії в.о. директора Сергій Буличов. За рік такої діяльності Буличова обладнання пустили на металобрухт, а документів, які засвідчували б тогочасний стан устаткування, більше не існує. Зокрема, майже три роки тому знищили передавальні вежі. Нині в приміщеннях центру гріються безпритульні, а на папері їх вже давно немає - вони продані за безцінь під виглядом битої цегли. Фактично, за документами, на землі уже немає нічого. За словами теперішнього керівника Центру Олексія Скочка, мета розвалу підприємства була набагато банальнішою - привласнення землі. "Обладнання центру було в задовільному стані, але просто воно не використовувалось. Це підприємство стратегічного значення, яке мало розповсюджувати серед населення України сигнали оповіщення на випадок надзвичайного стану або війни", - розповів директор. Але три роки тому за безпрецедентним рішенням суду промислові землі Центру були визнані сільськогосподарськими. А оскільки "Радіопередавальний центр" апріорі не може використовувати сільгоспземлі за призначенням, в.о. директора Сергій Буличов від цих земель відмовився, при чому - задарма. Жодного злочину у свої діях він не вбачає і досі. "Державне підприємство "Радіопередавальний центр" відмовилось від землі, що була у користуванні держави і на користь держави. Розпорядником цих земель було на той момент Держземагентство", - стверджує нині Сергій Буличов. Водночас Держземагентство за кілька тижнів після суду роздає ці 95 га землі у Броварах в приватну власність 48 особам безкоштовно. Хоч вартість усієї ділянки тоді становила близько 250 млн грн. "За три дні всі ці 48 осіб продали земельні ділянки на користь трьох осіб з прізвищами Гунько, Федорів та Тимошенко", - розповів теперішній директор Центру Олексій Скочко. Нові власники знову ініціюють зміну цільового призначення ділянки - з земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості. Це було зроблено для того, щоб власники могли обійти мораторій на продаж сільськогосподарських земель. Далі Гунько, Федорів та Тимошенко створюють приватне підприємство - ТОВ "Інтер-Профіт" та вносять до його статутного капіталу землю у Броварах. Пізніше це підприємство створює ще одну фірму - ТОВ "Інтер-Кастомс" , і вносить до її статутного капіталу 18 з 95-ти га землі та продає новостворене підприємство разом із землею особі на прізвище Хряпа. А далі - обидва підприємства отримують у "Банку "Михайлівський" кредит - майже 260 млн. грн., під заставу тих самих 95 га у Броварах. Як з'ясувалось згодом, власник "Банку "Михайлівський" та один з власників землі у Броварах - не чужі один одному люди. Анатолій Гунько є адвокатом засновника банку Віктора Поліщука, котрий одружений із родичкою голови уряду РФ Дмитра Медвєдєва. У 2014 році за фактом знищення "Радіопередавального центру" відкрили кримінальні провадження, проте розслідування майже не рухалось. Лише за рік екс-заступнику головного управління Держземагентства у Київській області Станіславу Губіну оголосили про підозру, а представникові цієї установи в місті Бровари навіть оголосили вирок в суді першої інстанції. "Незаконні дії полягали в підробці документів. Тобто були підроблені довідки, що ця земля не перебуває в спецкористуванні. На підставі цих фальшивих довідок той же Губін роздавав цю землю", - стверджує народний депутат Павло Різаненко. За словами парламентаря, розслідування справи тривалий час блокувалося структурами бізнесмена Віктора Поліщука на рівні Київської обласної прокуратури та найвищого керівництва СБУ. Нині землі "Радіопередавального центру" знаходяться під арештом, а теперішнє керівництво підприємства сподівається повернути їх через суди (Джерело: Портал ZIK).
  • 3.01.2017 Наприкінці минуло року - 30 грудня - розпочала мовлення нова українська онлайн-радіостанція "Воздух". Як розказали інтернет-виданню "Телекритика" на станції, запускав її один із засновників "Радіо Пюре" Єгор Ведов, який і керує нею. "Формат станції сформований не за стандартним комерційним лекалом. Стиль музики не відіграє ключову роль у визначенні терміна "формат" у цьому разі. Музичне наповнення в основному - легка електроника, акустика, класичне звучання інді, інтелігентні композиції", - кажуть на радіо "Воздух". Разом з тим, на радіостанції підкреслюють, що "Воздух" - це не набір треків, а сукупність емоцій: "Радість, страх і гнів. Любов, відданість і натхнення. Крізь призму цих емоцій слухач приймає радіостанцію не як черговий медіаепізод, а як свій щоденний інструмент, який допомагає і сприяє в досягненні певних цілей". В ефірі радіостанції не буде звичних розмовних шоу. Її основний програмний контент - малі розмовні форми і шоу, основа яких - унікальний музичний зміст. Найближчим часом команда радіо "Воздух" планує запуск нових каналів, старт платного потоку "Воздух", доступного за передплатою; а також лонч (запуск) комерційних мікростанцій для вузьких аудиторій, створення власного журналу і фестивалю (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.01.2017 31 грудня у прямому ефірі столичної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Кропивницький-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Біла Церква-107.6МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпро-106.8МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) пролунав довгоочікуваний денс-парад 2016 року - TOP 100! Найпопулярнішим треком за вибором слухачів Dance radio "KISS FM" стала композиція ALAN WALKER - FADED (KISSFM EDIT)! Представляємо Вам ТОП 100 найкращих танцювальних треків 2016 року за версією слухачів Dance radio "KISS FM": 1 ALAN WALKER FADED (KISSFM EDIT); 2 BEN DELAY I NEVER FELT SO RIGHT (KISSFM EDIT); 3 CARLA'S DREAMS SUB PIELEA MEA (MIDI CULTURE RMX); 4 MAHMUT ORHAN & SENA SENER FEEL (KISSFM EDIT); 5 BURAK YETER & DANELLE SANDOVAL TUESDAY (HARMO & VIBES RMX); 6 MARIO JOY CALIFORNIA (IAN BURLAK RMX); 7 HURTS NOTHING WILL BE BIGGER THAN US (AMICE RMX); 8 AXWELL & SHAPOV BELONG; 9 EMBRZ BREATHE (KISSFM EDIT); 10 THE CHAINSMOKERS & DAYA DON'T LET ME DOWN (KISSFM EDIT); 11 MIKE POSNER I TOOK A PILL IN IBIZA (SEEB CLEAN RMX); 12 HONNE GOOD TOGETHER (FILATOV & KARAS RMX); 13 EVA SHAW & MALLY MALL & SONNY WILSON U (KISSFM EDIT); 14 LP LOST ON YOU (T'PAUL RMX); 15 DAVID GUETTA & CEDRIC GERVAIS & CHRIS WILLIS WOULD I LIE TO YOU; 16 ГРИБЫ КОПЫ (VLADISLAV SUN RMX); 17 ZHU IN THE MORNING; 18 DAFT PUNK & THE WEEKND STARBOY (KISSFM EDIT); 19 ALEX M.O.R.P.H & DEN RIZE & NATALIE GIOIA ANGELIC; 20 A.SHINE IT'S NOT OVER; 21 TIESTO & OLIVER HELDENS THE RIGHT SONG (MIKE WILLIAMS RMX); 22 JAMALA 1944 (THE FAINO RMX); 23 CALVIN HARRIS MY WAY (LEW BASSO RMX); 24 FEDER & ALEX AIONO LORDLY; 25 OMNIA & CHRISTIAN BURNS ALL I SEE IS YOU; 26 FEDDE LE GRAND & MERK & KREMONT GIVE ME SOME (KISSFM EDIT); 27 INDAQO BOOM BOOM BOOM (GABRY PONTE EDIT); 28 ERIC PRYDZ & ROB SWIRE BREATHE; 29 DE FAULT TOUCH THE STARS (KISSFM EDIT); 30 BOB SINCLAR SOMEONE WHO NEEDS ME (KISSFM EDIT); 31 TOVE LO COOL GIRL (MALYAR & BEAT BOY RMX); 32 SIA & SYNTHETICSAX UNSTOPPABLE (DJ ZARUBIN & DJ DIM FROST RMX); 33 JUSTIN TIMBERLAKE CAN'T STOP THE FEELING (DENIS FIRST RMX); 34 MARSHMELLO ALONE (MRVLZ RMX); 35 NATHAN GOSHEN THINKING ABOUT IT (MAXIM ANDREEV RMX); 36 ARMIN VAN BUUREN & ERIC VLOEIMANS EMBRACE (ARTY RMX); 37 KADEBOSTANY TEDDY BEAR (ASTERO RMX); 38 ERIC SAADE & GUSTAF NOREN & FILATOV & KARAS WIDE AWAKE; 39 DENIS KENZO & CARI SAVE ME (KISSFM EDIT); 40 AVICII & SANDRO CAVAZZA WITHOUT YOU (AVENTRY RMX); 41 FILATOV & KARAS TELL IT TO MY HEART; 42 RICO BERNASCONI & FLO RIDA KEEP PLAYING (FILATOV & KARAS EDIT); 43 MONATIK & L'ONE СОН (SLINKIN RMX); 44 MANUEL RIVA & ENELI MHM MHM (KISSFM EDIT); 45 JOE STONE & FERRECK DAWN MAN ENOUGH; 46 MARTIN GARRIX & DAWN GOLDEN SUN IS NEVER GOING DOWN (KISSFM EDIT); 47 TOM NOVY DANCE THE WAY I FEEL (KISSFM EDIT); 48 KIDEKO & GEORGE KWALI CRANK IT (DENIS FIRST RMX); 49 ANA CRIADO & DENIS KENZO BEAUTIFUL CREATURE (KISSFM EDIT); 50 SAGAN HAPPINESS; 51 MARKUS SCHULZ & ETHAN THOMPSON LOVE ME LIKE YOU NEVER DID; 52 DISCIPLES DAYLIGHT (DENIS FIRST RMX); 53 KUNGS & COOKIN ON 3 BURNERS THIS GIRL (KISSFM EDIT); 54 DEPECHE MODE I FEEL LOVED (IVAN SPELL RMX); 55 JASON ROSS VALOR; 56 DUBVISION & JUSTIN OH UNDER THE STARS; 57 ARMIN VAN BUUREN & LYRICA ANDERSON GOTTA BE LOVE (ARSTON RMX); 58 ONUKA VIDLIK (FATAN & FORLEN RMX); 59 FEDER & EMMI BLIND (MOGUAI RMX); 60 QUINTINO & CHEAT CODES CAN'T FIGHT IT (KISSFM EDIT); 61 PETE SABO & WHO KNOWS LIKE THIS (SHARAM JEY EDIT); 62 MATVEY EMERSON & RIDLEY I KNOW YOU CARE (ALEXANDER POPOV RMX); 63 ARIANA GRANDE INTO YOU (PONTUS GREEN RMX); 64 BOBINA & JES iBELIEVE (KISSFM EDIT); 65 SANS SOUCI & PEARL ANDERSSON SWEET HARMONY (KISSFM EDIT); 66 CADE MAKE YOU FEEL LOVED (DJ GRUSHEVSKI & MISH...; 67 JASON DERULO IF IT AIN'T LOVE (MR.MOONLIGHT RMX); 68 SAM FELDT & LUCAS & STEVE & WULF SUMMER ON YOU (KISSFM EDIT); 69 MOBY NATURAL BLUES (SANDER VAN DOORN RMX); 70 ELLIE GOULDING SOMETHING IN THE WAY YOU MOVE (STEFAN RI...; 71 OMNIA ALIEN; 72 COLDPLAY & BEYONCE HYMN FOR THE WEEKEND (SEEB RMX); 73 DAVID GUETTA & ZARA LARSSON THIS ONE'S FOR YOU (DJ JIM RMX); 74 DNCE CAKE BY THE OCEAN (DJ STYLEZZ & DJ AGAMIRO...; 75 NEKLIFF & MARY SK NEVER ALONE; 76 CALVIN HARRIS & RIHANNA THIS IS WHAT YOU CAME FOR (DJ KASHINSKY R...; 77 HALSEY COLORS (SAM FELDT RMX); 78 MYLENE FARMER & STING STOLEN CAR (MAXIM ANDREEV NU DISCO MIX); 79 MONATIK КРУЖИТ (DJ KASHINSKY RMX); 80 CID & GLENNA LOVE IS BLIND (KISSFM EDIT); 81 ALEXANDER POPOV & JONATHAN MENDELSOHN WORLD LIKE THIS (DENIS KENZO RMX); 82 AXWELL & INGROSSO THINKING ABOUT YOU (FESTIVAL BOOTLEG); 83 ZHI VAGO CELEBRATE (NECOLA RMX); 84 ОКЕАН ЕЛЬЗИ Я ТАК ХОЧУ (TAPOLSKY & SUNCHASE RMX); 85 LIZOT & EMELIE CYRUS ON THE TOP (KISSFM EDIT); 86 AELYN GAME OVER (RUSLAN RADRIGES RMX); 87 GALANTIS NO MONEY (KISSFM EDIT); 88 O.TORVALD #НАШІЛЮДИВСЮДИ (DJ TARAS FANATASY RMX); 89 DJ LE ROI & ROLAND CLARK I GET DEEP (EMANUEL SATIE REWORK); 90 FLO RIDA & JASON DERULO HELLO FRIDAY (OWEN NORTON RMX); 91 THE AVENER TO LET MYSELF GO (DJ AGAMIROV & DJ STYLEZZ ...; 92 W AND W CARIBBEAN RAVE; 93 DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE STAY A WHILE (ATB'S CLUBB RMX); 94 JESS MORGAN & WITNESS45 LIGHTSPEED (SKYLINE RMX); 95 OLIVER HELDENS & RUMORS GHOST; 96 ANNE-MARIE ALARM (TOBY GREEN RMX); 97 LUCAS & STEVE CAN'T GET ENOUGH (KISSFM EDIT); 98 ANTOINE CHAMBE & OTTER BERRY & HI-LY ANDALUSIA (FILATOV & KARAS RMX); 99 BEN DELAY & ALEXANDRA PRINCE THE BOY IS MINE (KISSFM EDIT); 100 BE MY GUEST ADDICTION (RMX) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.01.2017 Програма "Клуб Благородных Певиц" ("Клуб Шляхетних Співачок"), що в ефірі столичної онлайн-радіостанції "Радіо Аристократи" (64k. AAC+ та 128k.), і Мар'яна Головко вітає всіх слухачів з Новим Роком та приготували для вас подарунок - особливу музичну добірку для 1-го січня. Вмикайте "Радіо Аристократи" о 16:00 і проведіть пару годин разом (Джерело: Сторінка "Радіо Аристократи" у соцмережі Facebook).
  • 1.01.2017 Портал "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" щиро вітає всіх своїх відвідувачів із Новорічними святами! Бажаю вам у Новому році щастя, нових перемог, нових здобутків та - незважаючи на непростий для нас всіх час - фінансового успіху!

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини грудня 2016

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024