Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Липень 2022 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

  • Радіоанонс

  • Новини червня 2022

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.07.2022 Відгадуйте відомі хіти на баяні - та отримуй подарунки від beerset.lviv! Щобудня о 10:40 у ранковому шоу "Зарядка", що на хвилі "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+), Бійчук грає на баяні добре відому хітяру, ваше завдання - відгадати та відправити відповідь на люкс-вайбер 0971047007! Смачні подарунки гарантує партнер проекту - Бірсет! Акція триває з 1 по 26 серпня (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 31.07.2022 Радіостанція "Радіо "Промінь"" розпочала мовлення у смт. Зачепилівка Красноградського району Харківської області. Трансляції здійснюються на частоті 91.3 МГц, яку АТ НСТУ отримало на конкурсі в листопаді минулого року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 29.07.2022 Радіостанція "Радіо "Промінь"" розпочала мовлення у смт. Кегичівка Красноградського району Харківської області. Трансляції здійснюються на частоті 87.7 МГц, яку АТ НСТУ отримало на конкурсі в листопаді минулого року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 28.07.2022 28 липня у День Української Державності Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення провела чергове засідання. Регулятор розглянув питання, які визначив як нагальні і невідкладні. Національна рада затвердила Порядок проведення перевірки ділової репутації покупця (потенційного покупця) засобу масової інформації. Його було розроблено на виконання частини третьої статті 10 Закону України "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)". Під час розробки цього документа Національна рада на останньому етапі тісно і плідно співпрацювала з Міністерством юстиції. Зараз акт буде передано на державну реєстрацію до Мін'юсту. Ще на рік регулятор продовжив дозволи на тимчасове мовлення кільком радіостанціям. "Радіо Байрактар" далі мовитиме в Луганській області, а "KISS FM", "ХІТ ФМ" і "Радіо РОКС - Україна" мовитимуть у Херсонській області. Національна рада звернеться до суду про стягнення штрафів із трьох мовників - ТОВ "ТРК "Здоров'я" (цифровий телеканал "Здоровье"), м. Одеса, ТОВ "Наш 365" (супутниковий телеканал "НАШ"), м. Київ, і ТОВ "Наша Прага" (супутниковий телеканал "Максі-ТВ", який неправомірно мовив із логотипом "НАШ"), м. Київ. У січні - лютому цього року до цих компаній за результатами перевірок були застосовані санкції штрафу. До телеканалів "Здоровье" і "НАШ" - через порушення абзацу четвертого частини другої статті 6, пунктів а) та в) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" - поширення в ефірі у висловлюваннях розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті. Також телеканал "НАШ", як і "Максі-ТВ", отримав штраф через недотримання вимог законодавства щодо частки української мови у програмах і передачах. Штраф мав бути сплачений упродовж 30 днів після повідомлення мовників про рішення Національної ради. Однак компанії не надіслали документального підтвердження сплати штрафу. Тому регулятор вирішив звернутися до суду про примусове його стягнення. Загальна сума усіх штрафів за цими санкціями - майже 280 тис. грн. Крім того, за кожен день прострочення сплати штрафу відповідно до статті 75 цього ж закону нараховується пеня в розмірі одного відсотка суми штрафу. Також Національна рада переоформила кілька ліцензій компаній на їхнє прохання. Докладнішу інформацію щодо рішень Національна рада надаватиме на запит (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.07.2022 До Дня державності на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) відбудеться спецефір програми "Історичний фронт". Історик Володимир Поліщук допоможе вам дізнатись більше про становлення свята та чому воно важливе під час великої російсько-української війни. Слухайте сьогодні о 16:15 (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 28.07.2022 У Києві відключені передавачі на двох частотах - 92.4 МГц та 104.6 МГц. Обидві частоти належать ТОВ "Ч К": частота 92.4 МГц - радіостанції "Classic Radio" (в ефірі протягом останніх місяців звучить спільний марафон "Єдині новини"), а частота 104.6 МГц - радіостанції "Radio JAZZ". Обидві радіостанції входять до складу радіогрупи "ТАВР Медіа", сервери якої зазнали 21-го липня хакерської атаки з боку росії. Після цього передавачі на частотах 92.4 МГц та 104.6 МГц працювали в режимі відкритої несучої. Тим часом, мовлення "Classic Radio" та "Radio JAZZ" в Інтернеті триває у звичному режимі (Власна інформація).
  • 27.07.2022 28 липня 2022 року Україна вперше відзначатиме нове свято - День Української Державності. Спеціально до цієї дати канали Суспільного радіо підготували спецпроєкти про розвиток української державної традиції та символи української державності. У четвер, 28 липня, о 14:30 на Українському Радіо - спецпроєкт Володимира Лукіна "Вічна Україна" - про те, як складалася і розвивалася українська державна традиція від часів давньої Русі і до сьогодення та про основні етапи на більш як тисячолітньому шляху українського державотворення. У спецпроєкті взяли участь кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту історії НАН України Вадим Арістов, заступник голови Українського інституту національної пам'яті Володимир Тиліщак, доктор філософських наук, професор Інституту філософії НАН України імені Григорія Сковороди Євген Бистрицький. Після ефіру запис програми буде доступний за посиланням. А вчора, 26 липня, на Радіо Культура стартував 15-серійний спецпроєкт про символи української державності. В центрі уваги проєкту артефакти, архітектурні споруди, книжки та музика, без яких неможливо уявити сучасну Україну. Як символами незалежної України стали тризуб і синьо-жовтий стяг, чому такою важливою є золота скіфська пектораль та найдавніші зображення тризуба, чому під час інавгурації президента України перед ним лежить Пересопницьке Євангеліє, як були створені та набули популярності найвідоміші музичні символи української державності - про все це та багато іншого розкажуть у 15-серійному спецпроєкті Радіо Культура до Дня Української Державності. До створення спецпроєкту були залучені відомі історики, археологи та мистецтвознавці. Слухати спецпроєкт можна з 26 до 28 липня з 16:00 до 19:00 в ефірі Радіо Культура. Перші серії вже доступні за посиланням. Українське Радіо та Радіо Культура можна слухати в FM та AM-діапазонах по всій країні. З усіма частотами в регіонах та лінками на соцмережі Суспільного можна ознайомитися за посиланням. Радіоканали Суспільного також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio, а Українське радіо доступно також в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 27.07.2022 Народні депутати внесли пропозиції до законопроєкту "Про медіа". Документ подали голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, перша заступниця голови комітету Ірина Констанкевич та заступниця голови комітету, голова підкомітету з питань інформаційної політики Євгенія Кравчук. Доповнення спрямовані на вдосконалення проєкту закону "Про медіа" (№ 2693-д) , який комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики у липні 2020 року рекомендував прийняти за основу Верховній Раді. Ці доповнення скерували до комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики та мають розглянути найближчим часом. Найбільше доповнень стосуються війни. Також у документі уточнено визначення онлай-медіа: "онлайн-медіа - медіа, що регулярно поширює інформацію у текстовій, аудіо, аудіовізуальній чи іншій формі у електронному (цифровому) вигляді за допомогою мережі Інтернет на власному вебсайті, крім медіа, які віднесені цим Законом до аудіовізуальних медіа". Нагадаємо, законопроєкт № 2693-д "Про медіа" зареєстрували у Верховній Раді 27 грудня 2019 року. Він має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам. 19 травня 2020 року парламент відправив цей проєкт на повторне перше читання. Законопроєкт пропонує запровадити регуляцію онлайн-ЗМІ, блогерів та різних вебплатформ (на кшталт Netlix чи Facebook). Передбачено й механізм співрегуляції. Окремий розділ законопроєкту присвячено мовленню громад (community media) - третьому сектору мовлення, що існує в Європі паралельно із суспільним та комерційним. Також документ передбачає розширення повноважень регулятора - Нацради з питань телебаченні та радіомовлення. Ухвалення цього закону є однією з вимог для вступу України в ЄС. На думку голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, закон про медіа стане однією з найбільш дискусійних євроінтеграційних ініціатив, які планує ухвалити український парламент. Відкрито обговорити, доопрацювати й ухвалити нове законодавство про медіа владу закликала група громадських організацій, які працюють у сфері ЗМІ (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 26.07.2022 Криворізькій радіостанції "Радіо Кривбас" (102.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) на постійну роботу потрібні: редактор новин, музичний редактор. Вимоги до кандидатів: досконале володіння українською мовою, мати бажання стати частиною команди радіо, мати навички роботи з мультимедійним контентом, готовність працювати за гнучким графіком. Телефон для запису на співбесіду 067 965 97 79 (Джерело: Сторінка "Радіо Кривбас" у соцмережі Facebook).
  • 25.07.2022 Щовечора о 19:00 на хвилях столичної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6 МГц, Суми-89.1 МГц, Первомайськ-91.3 МГц, Кременчук-92.3 МГц, Ніжин-96.2 МГц, Житомир-100.7 МГц, Полтава-107.8 МГц, Львів-89.1 МГц, Харків-89.3 МГц, Охтирка-100.2 МГц, Хмельницький-107.1 МГц, Одеса-90.2 МГц, Дніпро-90.5 МГц, Вінниця-101.4 МГц, Черкаси-102.4 МГц, Запоріжжя-100.8 МГц, Кропивницький-101.9 МГц, Тернопіль-103.5 МГц, Чернігів-107.7 МГц, Краматорськ-101.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) - найкрутіші виступи всіх часів, концерти кумирів, які увійшли в історію. Слухайте живий рок. Робіть свій внесок у перемогу. Все буде Україна! 25.07 - DIO виступ у Нью-Йорку, 2002 рік. 26.07 - Ritchie Blackmore's Rainbow концерт у Німеччині, 2016 рік. 27.07 - Black Sabbath у Бірмінгемі, 2017 рік. 28.07 - НІМ концерт у Лос-Анджелесі, 2007 рік. 29.07 - Sons Of Apollo у Пловдиві, 2018 рік. 30.07 - AC/DC у Буенос-Айресі, 2009 рік. 31.07 - SLADE у Лондоні, 1975 рік (Джерело: Сторінка "Радіо РОКС - Україна" у соцмережі Facebook).
  • 24.07.2022 Номер, який обов'язково пригодиться в телефонній книзі - студійний вайбер стрийського "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" (101.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 96k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.). Зберігайте Стрий Viber 0 (68) 10 011 23 та будьте завжди на зв'язку з радіостанцією (Джерело: Сторінка "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" у соцмережі Facebook).
  • 23.07.2022 Гарні новини від столичної радіостанції "Європа Плюс Київ" (107.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 48k. ACC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 192k.)! Слухайте в ефірі станції проєкт Play Box UA! Play Box UA на EuropaPlus - це година танцювальних Українських хітів. Вмикайте двічі на добу - вранці з 7:00 до 8:00 та в вечорі з 23:00 до 00:00. Разом з крутим Rus Novikov та Оленою Шевченко (Джерело: Сторінка радіо "Європа Плюс Київ" у соцмережі Facebook).
  • 22.07.2022 В місті Яготин Бориспільського району Київської області розпочато тестове мовлення радіостанції Радіо Культура. Трансляції здійснюються на частоті 93.5 МГц, яку АТ НСТУ отримало на конкурсному відборі в листопаді минулого року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 22.07.2022 Уже в суботу, 23-го липня, о 14:00 львівська радіостанція "Вголос FM" (107.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) запрошує долучитись до благодійного лайву на 107.2 FM: цього тижня у студії наживо співатиме проникливий та ритмічний ХАС! Добрі справи робляться швидше, коли ми об'єднані, тож станція запрошує насолодитися чистим звуком та харизмою артиста й заразом долучитись до благодійного збору [https://cutt.ly/NL2ONEI]. Вголос FM разом із ХАСОМ та організацією "Жіночий Ветеранський Рух" збирають кошти на машину швидкої допомоги, яка обладнана всім необхідним для порятунку наших бійців. Давай доведемо, що мистецтво - то потужна зброя і гуртом долучимось до нашої перемоги, важлива кожна гривня. Боротьба триває! (Джерело: Сторінка радіо "Вголос FM" у соцмережі Facebook).
  • 22.07.2022 Вже сьогодні! 22 липня о 12:00! Богуславська мережева станція "Богуслав FM" (Богуслав - 97.7 МГц, Тараща - 101.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) розігрує подарунки за підписку на свій телеграм-канал! Перевіряйте, чи підписані https://t.me/RadioBoguslav. Слідкуйте за найоперативнішими новинами та надсилайте реакції. І чекайте результатів в ефірі "Богуслав-FM" на хвилі 97.7 і 101.4. Брендовані подарунки з логотипом "Богуслав-FM" зовсім скоро можуть стати вашими! Telegram-канал "Богуслав-FM" - це лише актуальні своєчасні новини, цікаві опитування та корисна інформація. Лаконічно і без спаму (Джерело: Сторінка радіо "Богуслав FM" у соцмережі Facebook).
  • 22.07.2022 У Києві призупинено звукове мовлення на двох частотах - 92.4 МГц та 104.6 МГц. Наразі передавачі на обох частотах працюють в режимі відкритої несучої з RDS. Обидві частоти належать ТОВ "Ч К": частота 92.4 МГц - радіостанції "Classic Radio" (в ефірі протягом останніх місяців звучить спільний марафон "Єдині новини"), а частота 104.6 МГц - радіостанції "Radio JAZZ". Обидві радіостанції входять до складу радіогрупи "ТАВР Медіа", сервери якої зазнали вчора хакерської атаки з боку росії. Тим часом, мовлення "Classic Radio" та "Radio JAZZ" в Інтернеті триває у звичному режимі (Власна інформація).
  • 21.07.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення закликає медіа і громадян не вірити розповсюджуваній дезінформації про незадовільний стан здоров'я Президента України. 21 липня деякі радіостанції групи "Tavr Media" зазнали кібератаки, а тому таке повідомлення вийшло в ефір. Керівництво держави в доброму здоров'ї і працює на Перемогу нашої держави. Брехня кремлівських хакерів не вплине на рішуче прагнення українського народу до свободи і здолання ворога. Закликаємо усіх бути пильними, перевіряти інформацію і не довіряти фейкам (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.07.2022 Під час чергового засідання Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 21 липня розглянула питання, які визначила як нагальні і невідкладні. Зокрема, регулятор на виконання Закону України від 19 червня 2022 року № 2310-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора" пропонує внести зміни до додатка 4 до ліцензії на мовлення. Це рішення упродовж місяця запропоноване до громадського обговорення. Зміни враховуватимуть вимоги закону щодо обов'язкової для телерадіоорганізацій частки національного аудіовізуального продукту і збільшення квоти пісень українською мовою на радіо. Зауваження і пропозиції до проєкту рішення Національної ради можна надсилати на поштову адресу: вул. Прорізна 2, м. Київ, 01601 та електронну - . Національна рада без зауважень погодила проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв'язку у сфері цивільного захисту". Рішення Національної ради буде надіслано до Державної служби України з надзвичайних ситуацій. ТОВ "Телерадіокомпанія "Можливість" (позивні "радіо М"), м. Слов'янськ Донецької обл., видано дозвіл на тимчасове мовлення у двох населених пунктах Донецької та Луганської областей. Рішення набуде чинності 25 липня, термін дії дозволу - 1 рік. Регулятор продовжив ліцензії на мовлення двом мовникам - ТОВ "ТРК "Град" із м. Чорноморська Одеської області і ТОВ "Медіа група "Надія" із Києва. Радіостанція "FM 1 перше радіо" наступні 7 років далі мовитиме на частоті 95.4 МГц у м. Ізмаїлі на Одещині, а телеканал "Надія" продовжив свою супутникову ліцензію ще на 10 років. На прохання ліцензіатів Національна рада анулювала низку їхніх ліцензій: у зв'язку з набуттям чинності Законом України "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" і несумісність розвитку приватних інвестицій із наслідками впровадження вказаного Закону: ТОВ "Телерадіоорганізація "Маріупольське телебачення" (логотип "МТВ") - дві ліцензії - на ефірне і цифрове телевізійне мовлення в Маріуполі і на території міської громади; ПрАТ "Футбольний клуб "Шахтар" (Донецьк)", кабельне мовлення за технологією ОТТ, (логотип "SHAKHTAR?TV"), м. Маріуполь Донецької області; ТОВ "ТРК "УКРАЇНА", м. Київ, - ліцензії на ефірне, цифрове і супутникове мовлення телеканалів "ДОНБАС", "УКРАЇНА", "ФУТБОЛ 1", "ФУТБОЛ 2", "ФУТБОЛ 3", "НЛО.TV", "Індиго tv"; ТОВ "Новинна група Україна", м. Київ, - ліцензії на цифрове і супутникове телевізійне мовлення телеканалу "УКРАЇНА 24"; ТОВ "Запорізька незалежна телерадіокомпанія "ТВ-5", м. Запоріжжя, - дві ліцензії на цифрове і одна на супутникове мовлення із логотипом "твоя стихія tv 5". Також анульовано ліцензії на клопотання ліцензіатів: ТОВ "Ньюс Нетворк" (супутниковий телеканал "LIVE"), м. Київ, - у зв'язку з припиненням договірних відносин з оператором супутникового ретранслятора та суттєвим фінансовим навантаженням компанії; ТОВ "Телеканал "Прямий" (ефірне телебачення, логотип "ПРЯМИЙ"), м. Київ, - мовлення у Єнакієвому, Луганську і Станично-Луганському районі, Куп'янську і Куп'янському районі, Чернігові і Чернігівському та Куликівському районах - за власним бажанням; ПрАТ "Телевізійна служба Дніпропетровська" (цифрове мовлення, логотип "34"), м. Дніпро, - також за власним бажанням; ТОВ "Телерадіокомунікаційна компанія "СИГМА" (логотип "TV, С, сигма (комбіноване))", м. Кам'янець-Подільський, - дві ліцензії на ефірне і багатоканальне телевізійне мовлення - у зв'язку з припиненням діяльності; КП "Районна редакція радіомовлення "Коростишівське радіо" (проводове радіомовлення, позивні "Говорить Коростишів"), м. Коростишів Житомирської обл., - у зв'язку із остаточним припиненням технології проводового мовлення; ТОВ "Діджітал скрінз", м. Київ (IPTV, OTT) - у зв'язку з припиненням діяльності провайдера програмної послуги (технологія розповсюдження програм - IPTV, OTT, територія розташування багатоканальної телемережі - Україна); ТОВ "Екстра-ТВ", м. Київ, - провайдер, який використовував технологію розповсюдження телепрограм DTH, - у зв'язку з припиненням надання послуг провайдера програмної послуги; ФОП Мейнаровича В.В., м. Овруч Житомирської обл. - провайдер, який надавав послуги за аналоговою, цифровою і IPTV технологіями, - у зв'язку з припиненням надання послуг. ТОВ "Телерадіокомпанія "Україна" анулювало також два дозволи на тимчасове мовлення у містах Донецької області. Крім того, відповідно до заяв телерадіокомпаній були переоформлені їхні ліцензії. Докладнішу інформацію щодо рішень Національна рада надаватиме на запит (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.07.2022 Креативна продюсерка Радіо "Промінь" Вікторія Польченко на своїй ФБ-сторінці прокоментувала сьогоднішню атаку російських хакерів на сервери радіогрупи "ТАВР Медіа" та дала поради колегам стосовно того, як максимально убезпечити себе від подібних атак: ""Пес бреше, бо співати не вміє" - перше, що спало на думку, коли почула цей "випуск новин". Друге - невже такому голосу можна довіряти? На що розраховували росіяни, коли ламали ефірну систему Тавра? На "маркетинг поголосу"? На шматок слави "типуanonymous"? Що новину як істину та першоджерело цитуватимуть ВВС, DW і Суспільне? Що хоч хтось в це повірить? ІПСО не вдалося, але висновки варто зробити: - радіостанціям - продовжувати стежити за tone of voice своїх медіа і добирати лише професійних ведучих, голоси яких важко буде "підробити" чи "спародіювати". Мотивувати ведучих до постійного розвитку ( разом із ними ростиме і зростатиме аудиторія); - медіакомпаніям - не мати навіть в "анамнезі" жодних точок дотику до російських джерел будь-чого ( не треба відкидати, що холдинг Тавру це - Радіо Байрактар, яке колись мало оксюморонну назву "Руское радіо Україна", тож зміни назви і слоганів недостатньо: коли маєш справу зі злодієм, то не переклеюєш шпалери, а змінюєш замки-ключі-паролі); - медіаменеджерам - не бути скнарами й виділяти належні кошти на оплату фахівців, не економити на цифровій безпеці мовлення (невже забулася кібератака 2017 року вірусом Petya\NotPetya\Petya.A\ExPetr , коли не лише радіостанції понесли грошові збитки й втратили цінні інформаційні данні?); - слухачам - поглиблювати свої знання з інфобезпеки. І довіряти медіа, які мають сформовану систему цінностей. До слова, з креативом у хакерів теж не все ок: "перебуває у реанімації" - убога фантазія, заснована на психологічному "кому що болить, то й про те і гомонить" . Реанімація - це з інформаційного кейсу путіна. І вона його не врятує, бо "брехню може й слухають, а от брехунів б'ють". Або знищують. Так краще і надійніше" (Джерело: Сторінка Вікторії Польченко у соцмережі Facebook).
  • 21.07.2022 На Суспільному радіо все гаразд. Про це повідомив на своїй ФБ-сторінці генеральний продюсер Українського радіо Дмитро Хоркін, коментуючи сьогоднішню атаку російських хакерів на сервери радіогрупи "ТАВР Медіа": "Хакнули деякі комерційні радіостанції, в ефірі яких передали дезу про "важку хворобу Зеленського і передачу влади Стефанчуку". В ефірах Групи радіостанцій Суспільного (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура та 24-ьох обласних радіо) все гаразд. Ефірне обладнання і софт захищені та з початку війни максимально убезпечені від хакерських атак. Ну а новини у нас завжди ведучі читали і читатимуть вживу, а не в запису (якраз звуковий файл із записом можна замінити на фейковий)" (Джерело: Сторінка Дмитра Хоркіна у соцмережі Facebook).
  • 21.07.2022 В ефір низки радіостанцій 21 липня вийшов фейк про те, що нібито президент Володимир Зеленський перебуває в реанімації, а його повноваження перебрав на себе спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук. Радіохолдинг "ТАВР Медіа" виступив із заявою, що сервери та мережі його радіостанцій зазнали кібератаки. Наразі проблему намагаються розв'язати. "Наголошуємо, жодна інформація про проблеми із здоров'ям президента України Володимира Зеленського не відповідає дійсності", - йдеться в заяві холдингу. До "ТАВР Медіа" входять радіостанції "ХІТ FM", "Мелодія FM", "Радіо Релакс", "Наше радіо", Classic Radio, "Радіо JAZZ", "Радіо РОКС - Україна" та KISS FM (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 21.07.2022 Хочете терміново сповістити про події у Стрию? Передати вітання чи виграти крутий подарунок у розіграші?! І не знаєш куди писати??! Додайте номер вайберу стрийської радіостанції "Фреш FM" (104.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 96k. Ogg, Інтернет-мовлення 256k., Інтернет-мовлення 320k. та Інтернет-мовлення 320k.) собі у телефонну книгу. Та будьте завжди на зв'язку з #FreshFmStryi - 0671048100. P.S. додали? Напишіть на радіо. Аби познайомитися з колективом станції ближче (Джерело: Сторінка радіо "Фреш FM" у соцмережі Facebook).
  • 21.07.2022 Чернівецька онлайн-радіостанція Перше чарівне Радіо "Ванда-FM" Україна йде на творчу паузу, та призупиняє своє мовлення до осені. Це пов'язано з тим, що команда радіостанції вирішила набратись сил, натхнення для нового радіосезону та нового радіоформату. Які новинки для вас будуть підготовлені - про це команда розповість вже зовсім згодом. Нагадаємо, радіо "Ванда-FM" Україна відновило своє мовлення 23 травня, тим самим вийшло з марафону "Єдині новини". До тепер ретранслюють марафон наступні радіостанції: Радіо "ВІНТАЖ", Радіо "Симфонія" та радіо "Melodeon" (Джерело: Сторінка "XTV Media Україна" у соцмережі Facebook).
  • 21.07.2022 Увага, важлива інформація від радіогрупи "TAVR Media"! Сьогодні було здійснено кібератаку на сервери та мережі радіостанцій TAVR Media. У групі наголошують, жодна інформація про проблеми із здоров'ям Президента України Володимира Зеленського не відповідає дійсності. В даний момент відповідні служби працюють над вирішенням проблеми, що виникла внаслідок кібератаки (Джерело: Сторінка радіогрупи "TAVR Media" у соцмережі Facebook).
  • 21.07.2022 Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення продовжила ефірну ліцензію компанії ТОВ "ТРК "Град" (позивні: "FM 1 перше радіо") з Одеської області. Таке рішеня регулятор прийняв на засіданні 21 липня. Представниця компанії Вікторія Грінько зазначила, що радіостанція перебуває у важкій ситуації через падіння рекламного ринку, зростання ліцензійного збору та від'їзд частини співробітників. "Але ми над цим працюємо. Сподіваємось знайти компромісні рішення, втримати глядача та виконати ліцензійні зобов'язання", - сказала вона. У відповідь голова Нацради Ольга Герасим'юк зазначила, що регулятор зараз працює над тим, щоб надати допомогу регіональним мовникам. Компанія не мала санкцій, тому регулятор продовжив дію ліцензії на ще 7 років. Також про продовження ліцензії просив Нацраду канал "Надія" (ТОВ "Медіа група "Надія"). Однак ця компанія, на відміну від попередньої мала два попередження. "Нацрада може ухвалити рішення про продовження, а може і відмовити. Але у цей складний час компанія продовжує працюати, створює робочі міста та працює на благо безпеки України, ми можемо її підтримати", - сказав заступник голови Олег Черниш. Колеги його підтримали (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 21.07.2022 Міськрайонна радіостудія "Ромен" відновила мовлення своїх власних програм в місті Ромни Сумської області. З 20.07.2022 року на хвилі 106.6 FM щодня у проміжках часу з 6:30 до 7:00, 11:00 до 12:00, 15:00 до 15:30 та з 17:00 до 19:00 жителі Роменської громади можуть слухати програми, створені колективом редакції про події в громаді та на Сумщині. Також слухайте радіо он-лайн за посиланням: http://91.207.245.57:8000/UA:Romen (Джерело: Сторінка Лариси Якубенко у соцмережі Facebook).
  • 21.07.2022 Закон про медіа заборонить всі телеканали та інші медіаресурси, які походять з Росії. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко. "Цей закон поставить заслін російській пропаганді на території України. Всі телеканали та інші медіа ресурси з походженням з держави-агресора будуть заборонені", - зазначив він. Олександр Ткаченко розповів, що напередодні обговорював відповідність законопроєкту Європейським директивам із Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення, офісом віце-прем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної та керівництвом Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики. В ефірі загальнонаціонального марафону 20 липня Ткаченко припустив, що законопроєкт можуть ухвалити до кінця літа поточного року. Раніше низка громадських організацій, які працюють у сфері медіа, закликали владу відкрито обговорити, допрацювати й ухвалити нове законодавство про медіа. Зазначимо, що для вступу до ЄС Україна має виконати низку вимог, серед них - ухвалення закону про ЗМІ. Законопроєкт "Про медіа" №2693-д з 2019 року перебуває на розгляді в парламенті та очікує першого читання. Ще 14 липня 2020 року Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики розглянув проєкт та рекомендував ВРУ прийняти його за основу в першому читанні та врахувати надані Комітетом пропозиції (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 21.07.2022 Міністерство внутрішніх справ Білорусі оголосило "екстремістським формуванням" міжнародне видання "Єврорадіо" (головний офіс - у Варшаві), його соцмережі, ютуб-канал, а також його неформальний канал. Про це пише "Настоящее время". Основний сайт видання був заблокований у Білорусі ще в 2020 році, а в 2021-му влада заблокувало також його "дзеркало". Визнання видання "екстремістським" означає, що навіть за підписку на його соцмережі користувачів будуть притягати до кримінальної відповідальності як "членів екстремістського формування". Провладні канали поширили інформацію, ніби це було зроблено через "заклики до вбивства державних службовців та членів їхніх сімей, організацію та координацію протестної діяльності у 2020 році". У самому виданні відкидають подібні звинувачення. "Наше ставлення до цього таке. По-перше, "Єврорадіо" ніколи не закликало вбивати держслужбовців та їхні родини. По-друге, ми не організовували та не координували протести. Ми висвітлювали їх - так, як і належить справжнім журналістам. Продовжуємо освітлювати. І продовжуватимемо. А по-третє, якщо так захотілося силовикам наліпити своє тавро на чергове незалежне медіа - будь ласка. У країні, де, як і раніше, "не до законів", ми ніяк не можемо на це вплинути", - прокоментували в "Єврорадіо". У жовтні 2021 року телеграм-канал "Єврорадіо" включили до списку "екстремістських матеріалів". Наразі на нього підписані понад 21 тисяча користувачів. "Європейське радіо для Білорусі" було засноване у 2005 році у Варшаві білоруськими журналістами та активістами. В основному "Єврорадіо" мовить білоруською мовою. Корпункт "Єврорадіо" був акредитований та працював у Мінську з 2009 року і був закритий режимом Лукашенка в 2021 році. Раніше в Білорусі журналіста Гонцаревича засудили до 2,5 років колонії за зйомку російської техніки (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 20.07.2022 Радіостанція Радіо Культура розпочала мовлення в ефірі міста Первомайськ Миколаївської області. Трансляцію здійснюються на частоті 92.2 МГц, яку АТ НСТУ отримало на конкурсі, що відбувся в листопаді минулого року. RDS відсутній. Наразі на частоті транслюється спільний марафон каналів Суспільного радіо (поки без включень Радіо "Культура" з 16:00 до 19:00 по буднях) (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 20.07.2022 Щодня в ефірі львівської мережевої станції Файне радіо "FM Галичина" (Львів - 89.7 МГц, Рівне-89.5 МГц, Луцьк - 89.8 МГц, Тернопіль - 102.3 МГц, Славське - 102.6 МГц, Старий Самбір - 102.7 МГц, Борислав - 102.9 МГц, Червоноград - 103.0 МГц, Радехів - 103.6 МГц, Турка - 105.9 МГц, Шацьк - 106.7 МГц, Броди - 107.5 МГц, Новий Розділ - 107.6 МГц, Стрий - 107.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. ACC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) беріть участь у забавці "Знайди свою пару" і ставайте учасником розіграшу ПАРИ ВЗУТТЯ НА ВАШ ВИБІР від @kasandra.ua. Реєструйте свою участь на Viber файного радіо - 0992146040, пишіть кодову фразу "знайди свою пару" та очікуйте дзвінка ведучого. Відповідайте на запитання про моду та взуття, та за кожну правильну відповідь - ваше ім'я потрапляє до лототрона! Збільшити свої шанси на перемогу можна і в Instagram @radio_fm_galychyna. Там щодня у сторіс шукайте запитання та пишіть відповідь. Відповідно, більше правильних відповідей - більше шансів на перемогу. Вашу пару взуття обирають щопонеділка о 14:40 в прямому ефірі денного шоу "Всі разом" з Мирославом Височанським та в Instagram (Джерело: Сторінка Файного радіо "FM Галичина" у соцмережі Facebook).
  • 20.07.2022 В цей важкий час працівники богуславської мережевої станції "Богуслав FM" (Богуслав - 97.7 МГц, Тараща - 101.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) хочуть бути ближчими до вас. Попри трагічні умови війни, є важливі дати, які кожен з нас відзначає у вузькому сімейному колі і ігнорувати їх не можна. Тож на станції готові озвучити Ваше привітання в ефірі за попереднім замовленням. Для того щоб замовити привітання потрібно: 1. Написати на станцію у вайбер або зателефонувати за номером: 0980977977. 2. Узгодити текст та дату виходу привітання. 3. Оплатити 200 грн на сайті boguslav.media. 4. Залишатися на хвилі 97.7 і 101.4 або слухати Інтернет-трансляцію ефіру станції в застосунку RadioPlayer. Хто може - воює, хто не може - працює. Богуслав-FM - підтримує! Готуймося вітати один одного з Перемогою! (Джерело: Сторінка радіо "Богуслав FM" у соцмережі Facebook).
  • 19.07.2022 Сьогодні, у вівторок, 19 липня, у програмі "Сьогодні. Ввечері" на Українському Радіо - інтерв'ю з секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олексієм Даніловим. Початок о 18:35. Ведучий Роман Коляда говоритиме з Олексієм Даніловим про таке: як правильно розповідати про війну, аби не нашкодити нашим військовим; про наступи та звільнення окупованих територій; про українців на тимчасово окупованих територіях; про російських агентів і зрадників, яких виявляють в держструктурах; про міжнародну підтримку та перехід на стандарти НАТО; про те, коли з'явиться реєстр олігархів і хто до нього увійде. Одразу після завершення програми запис інтерв'ю буде доступний за посиланням. Українське Радіо можна слухати в FM та AM-діапазонах по всій країні. З усіма частотами Українського Радіо в регіонах та лінками на соцмережі Суспільного можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 19.07.2022 Сашко Веселий аж світиться. Бо його Кума - Таня Боярчук - повернулася з відпустки. Слухайте ранкове шоу "КумКумаСтрий" на хвилях стрийського "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" (101.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 96k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.) щобудня з 08:00 до 12:00 (Джерело: Сторінка "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" у соцмережі Facebook).
  • 18.07.2022 Парламент прийняв за основу із розглядом за скороченою процедурою законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей здійснення окремих повноважень Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення в умовах воєнного стану". "Законопроєкт забезпечить повну функціональність Нацрали, розблокує всі необхідні процедури, а також усуне низку проблемних ситуацій", - прокоментувала заступниця голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук. Як вона уточнила, документ пропонує передбачити право Національної ради своїми актами: 1. Визначати порядок подання та розгляду заяв про видачу, продовження, переоформлення, анулювання ліцензій. При цьому залишається жорстка законодавча рамка щодо підстав для ухвалення рішення про анулювання ліцензій, видачу або відмову у видачі ліцензій. 2. Визначати порядок видачі та анулювання тимчасових дозволів на мовлення. Цей механізм дозволяє швидко заповнювати порожні слоти у радіочастотному ресурсі, які виникають, коли якась організація припиняє мовлення. 3. Застосовувати штрафи за найбільш грубі порушення (порнографія, обмеження по дітях, заклики до війни, ґлорифікація ворога та ін.) у період дії воєнного стану за спеціальною процедурою. У разі повторного порушення обмежень щодо ворожого контенту Нацрада звертається до військового командування. Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики на засіданні 11 травня 2022 року одноголосно підтримав за основу законопроект №7345. Нагадаємо, головним комітетом серед ініціаторів законопроекту є Комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики. Також це народні депутати, серед яких Євгенія Кравчук та Микита Потураєв (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 18.07.2022 З любов'ю для слухачів стрийської радіостанції "Фреш FM" (104.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 96k. Ogg, Інтернет-мовлення 256k., Інтернет-мовлення 320k. та Інтернет-мовлення 320k.)! Впродовж тижня вигравайте круті бокси від Львівської майстерні мила. Слухайте уважно ефір щобудня з 08:00 до 12:00. Виконуйте умови та забирайте цінні призи собі (Джерело: Сторінка радіо "Фреш FM" у соцмережі Facebook).
  • 18.07.2022 Новий сезон на хвилях львівської мережевої станції "Львівська хвиля" (Львів-100.8 МГц, Олевськ-88.9 МГц, Горохів-89.4 МГц, Шацьк-89.6 МГц, Любомль-90.3 МГц, Борислав-91.7 МГц, Сарни-98.1 МГц, Олика-98.8 МГц, Славута-100.0 МГц, Малин-100.9 МГц, Мала Тур'я-101.5 МГц, Любешів-102.6 МГц, Коростів-104.4 МГц, Нововолинськ-105.0 МГц, Городенка-105.3 МГц, Горішня Вигнанка-105.9 МГц, Зарічне-107.1 МГц, Полонне-107.5 МГц, а також Інтернет-мовлення та Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 96k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.)! Експерименти стартували. Відтепер щобудня станція має такий розклад і склад: 7:00-11:00 - ВСЕ Й ОДРАЗУ (Влодко Лучишин, Андрій Великий та Nazik Hnativ); 11:00-15:00 - АПЕРИТИВ (Василина Арде та Євгенія Науменко); 15:00-19:00 - ШОУ БЕЗ НАЗВИ (Шльома та Andrew Antoniuk). Вмикайтеся! (Джерело: Сторінка радіо "Львівська хвиля" у соцмережі Facebook).
  • 18.07.2022 Проєкт "Вінілосховище", що на хвилі решетилівського радіо "ReLife 91.1 FM" (91.1 МГц та Інтернет-мовлення 256k. AAC+), бере тимчасову паузу з технічних причин. Про всі актуальні події громад і області читайте тут: https://t.me/bilenkiyoleksandr. Скоро програма повернеться! Усе буде Україна! #Вінілосховище (Джерело: Сторінка програми "Вінілосховище" у соцмережі Facebook).
  • 18.07.2022 Щовечора о 19:00 на хвилях столичної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6 МГц, Суми-89.1 МГц, Первомайськ-91.3 МГц, Кременчук-92.3 МГц, Ніжин-96.2 МГц, Житомир-100.7 МГц, Полтава-107.8 МГц, Львів-89.1 МГц, Харків-89.3 МГц, Охтирка-100.2 МГц, Хмельницький-107.1 МГц, Одеса-90.2 МГц, Дніпро-90.5 МГц, Вінниця-101.4 МГц, Черкаси-102.4 МГц, Запоріжжя-100.8 МГц, Кропивницький-101.9 МГц, Тернопіль-103.5 МГц, Чернігів-107.7 МГц, Краматорськ-101.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) - найкрутіші виступи всіх часів, концерти кумирів, які увійшли в історію. Слухайте живий рок. Робіть свій внесок у перемогу. Все буде Україна! 18.07 - Metallica, концерт у San Francisco, 2018 рік. 19.07 - Deep Purple у Римі, 2013 рік. 20.07 - U2 концерт у Пасадені, 2009 рік. 21.07 - Billy Idol на каналі VH1, 2001 рік. 22.07 - Iron Maiden виступ у Сантьяґо-де-Чилі, 2011 рік. 23.07 - Pink Floyd на фестивалі у Небворті, 1990 рік. 24.07 - Muse концерт у Римі, 2013 рік (Джерело: Сторінка "Радіо РОКС - Україна" у соцмережі Facebook).
  • 18.07.2022 В Україні фіксується зростання захворюваності на коронавірус. Чи означає це, що на нас чекає нова хвиля COVID-19 та чи готова Україна до неї? Про це сьогодні, 18 червня, в ефірі програми "Сьогодні. Ввечері" на Українському Радіо говоритиме заступник міністра охорони здоров'я та головний санітарний лікар України Ігор Кузін. Початок о 18:30. Ведуча програми - Олена Григорович. У програмі також говоритимуть про таке: чи стануть маски знову обов'язковим і чи перевірятимуть ковід-сертифікати? Коли і для кого буде доступною четверта доза вакцини та чи є в Україні проблеми із сироватками та вакцинами? Хто і як сьогодні перевіряє заклади харчування? Українське Радіо можна слухати в FM та AM-діапазонах по всій країні. З усіма частотами Українського Радіо в регіонах та лінками на соцмережі, де команда Суспільного надає оперативну й перевірену інформацію, можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 18.07.2022 Вже у вівторок, 19-го липня, на хвилях івано-франківської мережевої станції "Західний полюс" (Івано-Франківськ-104.3 МГц, Яблуниця-92.4 МГц, Калуш-105.5 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення Калуш 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) стартує цикл дискусій "Нові правила". В умовах війни наше життя змінилось і диктує нові правила. Чи готові ми їх прийняти? Чи можемо адаптуватися до нових вимог часу? У першій передачі гості студії спробують дати відповідь на запитання: Чи мають діти навчатися офлайн під час воєнного стану? Незабаром навчальний рік. Гострим і дискусійним є питання: То як же навчатися нашим дітям у воєнний час? Онлайн чи офлайн? Наскільки безпечним буде навчання за партою? У студії радіостанції - Ольга Суровська, журналіст, мама учениці початкових класів, та Вікторія Дротянко, директор Департаменту освіти та науки. А яка ваша думка? Чи можуть батьки бути спокійними за своїх дітей під час офлайн занять? Чи все ж з онлайн навчанням діти не отримують належного рівня знань та позбавлені потрібної соціалізації? "Західний полюс" запрошує до роздумів і вас. "Нові правила" слухайте в ефірі на радіо "Західний полюс" щовівторка та щоп'ятниці о 15:20. Дивіться проект у прямій трансляції на сторінці станції у Facebook та у коментарях долучайтеся до розмови (Джерело: Сторінка радіо "Західний полюс" у соцмережі Facebook).
  • 18.07.2022 Прямі ефіри на хвилі ужгородської радіостанції "Тиса FM" (Холмець-103.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 48k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 192k.) повертаються. Події з України та світу, актуальна інформація про свіжі музичні та кінорелізи, новинки у світі науки та технологій тощо. Слухайте про це та інше щобудня з 12:00 по 14:00 та з 15:00 по 17:00. З 12:00 по 17:00, як і раніше, випуски новин українською та мовами національних спільнот. І, звичайно, насолоджуйтеся відбірною музикою українських та світових виконавців на хвилі радіо Тиса FM (Джерело: Сторінка радіо "Тиса FM" у соцмережі Facebook).
  • 16.07.2022 Після обстрілів російських окупантів зникло мовлення на передавачі радіостанції "Громадське радіо" у Гірнику Донецької області. Станція працює над відновленням мовлення. Наразі мовлення "Громадського радіо" триває у таких населений пунктах: Київ - 99.4 МГц, Краматорськ Донецької області - 90.9 МГц, Львів - 93.3 МГц (Джерело: Сторінка "Громадського радіо" у соцмережі Facebook).
  • 15.07.2022 Сьогодні, у п'ятницю, 15 липня, о 18:40 на Українському Радіо - інтерв'ю з відомою волонтеркою, засновницею евакуаційно-медичного підрозділу "Янголи Тайри" Юлією Паєвською, відомою за позивним Тайра. Ведучий Роман Коляда говоритиме з Тайрою не лише про війну та полон, а й про перемогу України, а також про виклики, які постануть перед країною після повернення до мирного життя. Українське Радіо можна слухати в FM та AM-діапазонах по всій країні. З усіма частотами Українського Радіо в регіонах та лінками на соцмережі, де команда Суспільного надає оперативну й перевірену інформацію, можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 15.07.2022 У Харкові відновлено трансляцію програм столичної радіостанції "Світле радіо Еммануїл" на частоті 69.20 МГц. Про це повідомляється на сторінці станції у соцмережі Facebook, де міститься звернення керівниці станції Галини Волченко: "Вітаю всю Світлу аудиторію! Як в одній сім'ї переживають спільну радість та спільне горе, так і відповіді на молитви радують кожного, хто сподівався, просив, вірив. Ми з березня місяця з болем у серці переживаємо, коли казали, що у місті Харкові немає мовлення Світлого радіо. Але завжди додавали - тимчасово. Знали, що у Харкові під обстрілами героїчно працюють інженери, що моляться слухачі Світлого радіо та що по-справжньому вірять у відновлення мовлення усі наші друзі, партнери, слухачі! Слава Богу! Подяка! В ефірі Харкова знову звучать позивні Світлого радіо "Еммануїл", знову наші дорогоцінні слухачі можуть бути у Божій присутності, у Його Слові! Можуть брати участь у наших інтерактивах, можуть дзвонити зі словами віри, надії, подяки до програм радіостанції, замовляти пісні, говорити слова віри. Ми дуже раді! Наш Бог вірний! Ми переможемо! Він не залишить Свій народ! Ми сподіваємося на Нього! Ми славимо Його ім'я! Мовлення в ці дні відновлюється, можливо будуть якісь несподіванки, місто Харків щодня зазнає ракетного обстрілу російської армії. Просимо давати зворотний зв'язок про якість сигналу, повідомляти по можливості через вайбер. Ось така чудова новина! Віримо, любимо, благословляємо! Від усієї команди радіослужителів, волонтерів ваша Галина Волченко" (Джерело: Сторінка Світлого радіо Еммануїл у соцмережі Facebook).
  • 15.07.2022 Цього тижня львівська радіостанція "Вголос FM" (107.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) не відхиляється від курсу на добрі справи і вже завтра у студії станції у межах суботнього лайву виступить український співак родом із Криму NIKITA LOMAKIN. Добра атмосфера, чистий звук, харизма артиста та ведучих - усе заради того, аби зібрати кошти на протезування пораненого українського воїна, який потребує нашої з вами допомоги. На станції не втомлюються нагадувати про те, що немає маленьких пожертв і кожна гривня важлива. Якщо кожен з тих, хто читає це повідомлення перерахує 20 грн [https://share-card-bot.web.app/1033315590/-N7-tkOLl163NYaVpzmo], пересуватись бійцю стане значно комфортніше (Джерело: Сторінка радіо "Вголос FM" у соцмережі Facebook).
  • 14.07.2022 Відтепер у вас є можливість слухати програми DJ FM (Київ-96.8 МГц та T-DAB, Кривий Ріг-93.5 МГц, Біла Церква-100.9 МГц, Одеса-90.6 МГц, Вінниця-91.3 МГц, Івано-Франківськ-103.0 МГц, Кременчук-107.0 МГц, Черкаси-107.1 МГц, Дніпро-103.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) не тільки через ефір та сайт djfm.ua, а й завантижити офіційний мобільний застосунок, який доступний для iOS та Android. Завантажуйте та слухайте DJ FM: iOS: https://apps.apple.com/us/app/dj-fm/id1631522866; Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=genevios.djfm. Радіо DJ FM дякує захисникам ЗСУ, що станція має можливість працювати та створювати круті штуки для своїх слухачів! І це тільки початок. Все будет Україна! (Джерело: Сторінка радіо DJ FM у соцмережі Facebook).
  • 13.07.2022 Зустрічайте у застосунку RadioPlayer станцію Radio M! Вмикайте всюди, де є інтернет, навіть у найвищій HD-якості, а також слухайте в авто за допомогою Android Auto, Apple Carplay чи Bluetooth, встановлюйте мобільний застосунок RadioPlayer: Google Play: https://radioplayer.ua/android/; Apple App Store: https://radioplayer.ua/ios/; Huawei AppGalery: https://radioplayer.ua/huawei/. RadioPlayer - найзручніший спосіб слухати радіо зі смартфона (Джерело: Сторінка проєкту RadioPlayer у соцмережі Facebook).
  • 13.07.2022 Радіостанція "Авторадіо-Україна" розпочала мовлення в місті Харків. Трансляції здійснюються на частоті 90.4 МГц. Окрім звукового мовлення на частоті присутній сигнал RDS: AVTO / KHARKIV / 90,4 MHz / REKLAMA / 7-549-504. Нагадаємо - в минулому дане частотне присвоєння використовувала радіостанція "Ретро FM". В листопаді минулого року частоту отримало на конкурсі ДП "Новий Обрій" під проєкт "Super Radio", однак, вже навесні цього року станція переоформила дану ліцензію під позивний "Авторадіо" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 12.07.2022 У радіо "Ванда-FM" Україна з'явиться офіційний застосунок для Android, а це означає, що основний ефір улюбленої радіостанції та ряд тематичних каналів стають доступними для всіх користувачів мобільних телефонів та планшетів на базі зеленого робота. Де саме опубліковано додаток, та як його скачувати ми поки що не повідомляють, нехай це буде невеличка інтрига. Застосунок буде включати в себе основний канал та ряд всіх доступних тематичних каналів радіо "Ванда-FM" (Джерело: Сторінка "XTV Media Україна" у соцмережі Facebook).
  • 12.07.2022 МЕД+ - це територія доказової медицини. Професіонали своєї справи та медичні експерти актуалізують та вирішують важливі питання, які стосуються здоров'я. Тут чесно та відкрито розкриваються глобальні теми, пов'язані з медициною та здоров'ям. Щодня на хвилях столичної мережевої станції "Радіо Українських Доріг" (Київ-101.1 МГц, Суми-89.8 МГц, Рівне-90.4 МГц, Луцьк-90.6 МГц, Житомир-91.1 МГц, Тернопіль-91.2 МГц, Умань-91.5 МГц, Ужгород-91.6 МГц, Львів-91.9 МГц, Вінниця-92.0 МГц, Ізмаїл-92.2 МГц, Запоріжжя-94.1 МГц, Кривий Ріг-99.1 МГц, Кропивницький-100.0 МГц, Черкаси-100.2 МГц, Бережани-100.6 МГц, Трускавець-100.6 МГц, Гадяч-100.9 МГц, Чернівці-101.2 МГц, Одеса-101.4 МГц, Дніпро-101.5 МГц, Овруч-101.1 МГц, Путила-102.0 МГц, Полонне-102.3 МГц, Краматорськ-102.8 МГц, Харків-103.0 МГц, Благовіщенське-103.1 МГц, Покровськ-103.3 МГц, Івано-Франківськ-103.4 МГц, Холми-103.6 МГц, Новий Розділ-104.1 МГц, Буки-104.4 МГц, Первомайськ-104.5 МГц, Хмельницький-105.0 МГц, Миколаїв-105.1 МГц, Лохвиця-106.9 МГц, Полтава-107.2 МГц, Кременчук-107.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) о 07:15 та 16:15. Ще більше порад на актуальні медичні теми на YouTube-каналі MEDplus www.youtube.com/c/MEDplusua (Джерело: Сторінка "Радіо Українських Доріг" у соцмережі Facebook).
  • 12.07.2022 Треба Куму підмінити? Без питань! Поки ведуча Таня Боярчук у відпустці, Олександр Костосяк прокидається в ранковому шоу #КумКумаСтрий разом із @soncecristina з 08:00 до 12:00 на хвилі стрийської радіостанції "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" (101.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 96k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.) (Джерело: Сторінка "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" у соцмережі Facebook).
  • 12.07.2022 Щодня по буднях о 18:15 на хвилях львівської мережевої станції "Львівська хвиля" (Львів-100.8 МГц, Олевськ-88.9 МГц, Горохів-89.4 МГц, Шацьк-89.6 МГц, Любомль-90.3 МГц, Борислав-91.7 МГц, Сарни-98.1 МГц, Олика-98.8 МГц, Славута-100.0 МГц, Малин-100.9 МГц, Мала Тур'я-101.5 МГц, Любешів-102.6 МГц, Коростів-104.4 МГц, Нововолинськ-105.0 МГц, Городенка-105.3 МГц, Горішня Вигнанка-105.9 МГц, Зарічне-107.1 МГц, Полонне-107.5 МГц, а також Інтернет-мовлення та Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 96k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) проходить розіграш місячних сертифікатів у Мережу фітнес-клубів! Щобудня Andrew Antoniuk готує для вас спортивну вікторину з варіантами відповіді, вам лишається подзвонити за номером 097 297 000 7 і вказати правильний варіант. Врівноважуйте свій емоційний стан і тримайте тіло в формі разом із Мережею фітнес-клубів (Джерело: Сторінка радіо "Львівська хвиля" у соцмережі Facebook).
  • 12.07.2022 11 липня у Будинку звукозапису відбувся перший концерт-запис Заслуженого симфонічного оркестру Українського Радіо з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України. Запис концерту незабаром з'явиться на телеканалі Суспільне Культура, в радіоефірі Радіо Культура, а також на діджитал-сторінках Суспільного. "Сьогодні особливий день - ми відновлюємо роботу мистецьких колективів у Будинку звукозапису Українського Радіо після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Особлива подія - концерт-презентація проєкту "Меседж з України". Він про нашу історію, яка тісно переплітається з сьогоденням; про боротьбу і бажання миру нам і всьому світові; про тих, хто допомагає нам на цьому тернистому шляху. В час, коли до України прикута увага всього світу, ми не можемо мовчати. Через музику та емоцію ми передаємо всім гуманістичні ідеї та послання миру", - зазначив член правління, відповідальний за платформи радіо та телебачення Дмитро Хоркін. У програмі прозвучали композиції українських та європейських композиторів з тих країн, які найбільше підтримують Україну у війні з росією: Микола ЛИСЕНКО (Україна) Увертюра до опери "Тарас Бульба"; Каміль СЕН-САНС (Франція) Інтродукція та Рондо-капричіозо A-minor для скрипки з оркестром; Станіслав МОНЮШКО (Польща) Увертюра до опери "Галька"; Едвард ЕЛГАР (Велика Британія) "Привіт, кохання!"; Джузеппе ВЕРДІ (Італія) Увертюра до опери "Сицилійська вечірня". Вперше на сцені Будинку звукозапису Українського Радіо прозвучала музика з фільму "Хайтарма" режисера Ахтема Сейтаблаєва, який зараз на фронті. Проникливу музику до стрічки написав український композитор Сергій Круценко. Також уперше зі сцени Будинку звукозапису пролунав твір, який і дав назву циклу концертів "Меседж з України". Його написав сучасний композитор Іван Небесний. "Message from Ukraine" - це історія про прекрасну, квітучу країну і пророча оповідь про перемогу духа над силами зла, розказана полум'яним голосом України. Завершував концерт твір Євгена Станковича "Соло для оркестру". Будинок звукозапису Українського Радіо - один із найбільших студійних звукозаписувальних майданчиків Європи. Концертно-студійний комплекс Українського Радіо належить до складу Національної суспільної телерадіокомпанії України. Велика концертна студія Будинку звукозапису є репетиційною базою та головним концертним майданчиком для творчих колективів - радіоансамблів Українського Радіо: Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського Радіо; Академічної хорової капели Українського Радіо; Академічного оркестру народної та популярної музики Українського Радіо; Великого дитячого хору Українського Радіо; Тріо бандуристок Українського Радіо. Заслужений академічний симфонічний оркестр Українського Радіо займає провідне місце серед найкращих симфонічних оркестрів, широко відомих в країні та за її межами. Радіоефіри, записи музики до кінофільмів та понад 10 тисяч записів світової та української симфонічної музики, що були здійснені оркестром до Фонду Українського Радіо, складають унікальну колекцію вітчизняної класики, творів сучасних українських композиторів та шедеврів світової класичної музики (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 11.07.2022 Бориславська радіостанція "Радіо "Слово" (Східниця - 100.2 МГц, а також - Інтернет-мовлення) започатковує НОВУ РУБРИКУ "Місто нафти і слави. Слідами історії". Стежками історичного минулого Борислава вас поведе історик-краєзнавець, керівник Туристично-інформаційного центру м. Борислава, науковий працівник Бориславського музею Йогана Зега Ігор Романюк. ЩОВІВТОРКА та ЩОНЕДІЛІ о 10:30 та о19:30 він розповідатиме вам про цікаві факти та особистості - відомі та досі незнані (Джерело: Сторінка "Радіо "Слово" у соцмережі Facebook).
  • 11.07.2022 Історії нескорених… Внаслідок ворожої агресії росії - люди були змушені покинули свої домівки. Їм довелось на необмежений строк відмовитись від звичного існування, планів та мрій, адже на війні ніхто їх не будує. Про тих, кому довелося жити в умовах війни, про їхні відчуття і щоденні справи… про розірване життя цих людей на "до" і "після" - слухайте в програмі "Україна інкогніто" на хвилях городищенської радіостанції "Голос Городищини - Улюблене радіо вашої громади" (Орловець-98.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k.) у понеділок о 19:30, з повторами у вівторок - о 6:30 і 10:30, у суботу о 6:30 та в неділю о 15:30. Залишайтеся на хвилі 98 FM - Улюбленому радіо вашої громади! (Джерело: Сторінка радіо "Голос Городищини - Улюблене радіо вашої громади" у соцмережі Facebook).
  • 11.07.2022 Сьогодні, у понеділок, 11 червня, у програмі "На часі" на Українському Радіо говоритимуть про роль Туреччини у російсько-українській війні та відносини між Туреччиною і росією. Гість програми - турецький політолог, професор університету Анкари Тогрул Ісмаїл. Початок о 14:30. Ведуча - Олена Зелінченко. У програмі обговорюватимуть, зокрема, такі питання: роль Туреччини в переговорному процесі між Україною та росією; пропозиції Туреччини щодо розв'язання проблеми експорту українського зерна; співробітництво Туреччини з рф та причини її відмови запроваджувати санкції проти росії; внутрішньополітична ситуація в Туреччині напередодні парламентських та президентських виборів, що відбудуться наступного року. Українське Радіо можна слухати в FM та AM-діапазонах по всій країні. З усіма частотами Українського Радіо в регіонах та лінками на соцмережі, де команда Суспільного надає оперативну й перевірену інформацію, можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 10.07.2022 Ранкові ефіри івано-франківської мережевої станції "Західний полюс" (Івано-Франківськ-104.3 МГц, Яблуниця-92.4 МГц, Калуш-105.5 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення Калуш 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) цього тижня будуть особливо цікавими для випускників шкіл. Станція розпочинає серію зустрічей з фахівцями Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти, вищих навчальних закладів міста та ВУЗів з інших міст України, які через воєнні дії продовжать свою роботу у Івано-Франківську. Ти випускник? Тоді приєднуйся до ефірів Радіо "Західний полюс" щодня у будні о 9:20! Радіо "Західний полюс" бажаємо вам успіху і тримає кулачки! (Джерело: Сторінка радіо "Західний полюс" у соцмережі Facebook).
  • 10.07.2022 Правозахисник, журналіст і співзасновник та член ГО "Громадське радіо" Максим Буткевич у полоні. З початком повномасштабної війни Максим Буткевич поставив на паузу свою діяльність із допомоги біженцям, журналістську, гуманітарну, просвітницьку і правозахисну активність і пішов служити в ЗСУ. Відео з ним опублікували російські пропагандисти. Вони пишуть, що військові, а серед них і Максим Буткевич, опинилися у полоні під Гірським, що на Луганщині. 24 червня російські загарбники окупували Гірську громаду Луганської області. Від весни 2014 року Максим Буткевич допомагав переселенцям і переселенкам, а також займався захистом біженців та протидією дискримінації. Загалом правозахистом він займається упродовж останніх 20 років. "У Росії про нього уже все знають і знають абсолютно викривлено. Максим - правозахисник, який ніколи не працював на жодну владу. А вони кажуть, що він "нацик", "командир нацистського взводу" і т.д. При чому нам здається, що до образу нашого Максима вони домішали і його однофамільців, і його повних тезок. Ми ж вважаємо, що треба говорити про те, яка Максим людина та скільки він зробив за 20 років своєї правозахисної діяльності. Говорити, що ніякої "русофобії" та "нацизму" у Максима не було і немає", - каже мати Максима Буткевича Євгенія. До команди Громадського радіо він приєднався восени 2013 року. Під час Майдану був репортером і ведучим програм Громадського радіо на волонтерських засадах. Але він і надалі є активним членом ГО "Громадське радіо" і став патроном станції. Максим Буткевич - український правозахисник і журналіст, що став до лав української армії у березні 2022 року. Координатор та співзасновник проєкту "Без кордонів", спрямованого на допомогу шукачам притулку та українським переселенцям і протидії мові ворожнечі. Співзасновник центру прав людини ZMINA, Громадського радіо. Раніше також працював на BBC World Service та низці загальноукраїнських телеканалів, кілька років був гостьовим лектором НаУКМА, а також входив до правління українського представництва Amnesty international та громадської ради при МВС (Джерело: Сайт "Громадського радіо").
  • 10.07.2022 Росіяни на Луганщині взяли в полон правозахисника Максима Буткевича. Про це пише Бабель. Як зазначається, правозахисник і засновник "Громадського радіо" Максим Буткевич, який долучився до ЗСУ у березні, потрапив до російського полону. Це сталося на Луганщині при захопленні Золотого і Гірського. Його мати Євгенія дізналася про це з відео в ЗМІ - ще 24 червня російські загарбники оприлюднили відео його допиту. За її словами, про стан і місце перебування сина вона нічого не знає. Про взяття у полон Буткевича ще 24 червня повідомляли російські пропагандисти, опублікувавши відео допиту. Мати правозахисника повідомила, що питанням його визволенням займається Об?єднаний центр із пошуку та звільнення полонених, який курує СБУ та ГУР. Однак там жодних деталей не кажуть, мовляв, "справа опрацьовується". Із взводу Буткевича на зв'язок виходило двоє полонених - 25 і 26 червня, пише видання з посиланням на слова його матері (Джерело: Сайт телеканалу "Еспресо").
  • 9.07.2022 У роменського радіо "Ромен" (106.6 МГц) новий керівник. Про це повідомляє на своїй ФБ-сторінці представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Сумській області Лариса Якубенко: "Засновники Міськрайонної радіостудії РОМЕН (міська та районна ради) ухвалили рішення щодо призначення керівником радіостанції Раїсу Волошко. Раїса Миколаївна має великий досвід роботи у медіасфері. Загалом - 23 роки. З 1995 по 2005 рік працювала диктором, оператором, редактором на місцевому телебаченні "Рутан", яке пізніше було перейменоване в "Ромен". З 2005 по 2018 рік - очолювала редакцію місцевого проводового радіо "Ромен". Саме вона була одним із ініціаторів переходу місцевого проводового радіо на ФМ-формат та підготувала пакет документів для отримання ліцензії на ФМ-мовлення. Міськрайонна радіостудія РОМЕН відповідно до ліцензії має 24 години мовлення. З них 4 години - це виробництво власного контенту, інше - ретрансляція РАДІО ПРОМІНЬ. Наприкінці березня радіостанція припинила роботу через технічні проблеми та відсутність фінансування. Але засновники дійшли згоди щодо фінансових питань, і радіо у червні відновило мовлення. Досі не вирішена проблема з ремонтом деякого обладнання, тож компанія поки здійснює трансляцію програм суспільного мовника. Проте Раїса Миколаївна вже зараз активно працює над створенням власного контенту радіостудії. Щиро бажаю Раїсі Миколаївні сил і натхнення, щоб у такий надскладний час оперативно та правдиво доносити інформацію до жителів Роменської громади. Нагадаю, попередня очільниця радіостудії Людмила Василенко звільнилася за власним бажанням" (Джерело: Сторінка Лариси Якубенко у соцмережі Facebook).
  • 8.07.2022 На бродівській радіостанції "Броди FM - настрій в тобі" (88.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) знають, як ви сумували за її ведучими і звичним ефіром. І вони потрохи повертаються, аби наблизити перемогу та підтримати в ці непрості часи! Зустрічайте чарт з патріотичних хітів "Непереможна 10-ка" на радіо Brody Fm 88.8 з Юлією Желих. Для вас в ефірі: П'ятниця 13:10 | 19:10; Неділя 13:10 | 19:10. Тож забронюйте собі цей час для крутої компанії і найкращої української музики! Наш настрій - перемога! (Джерело: Сторінка радіо "Броди FM - настрій в тобі" у соцмережі Facebook).
  • 8.07.2022 У разі виведення з ладу системи централізованого оповіщення, жителі нашого регіону мають знати, що всю необхідну інформацію вони можуть почути на хвилі ладижинської радіостанції "Подільське радіо" 103.9 FM (103.9 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 320k. та Інтернет-мовлення 320k.). Для цього необхідно придбати портативний радіоприймач FM діапазону з автономним живленням. Трансляція ефіру здійснюється на частоті 103.9 МГц. У випадку, коли у вашому населеному пункті зникло світло, телевізійна трансляція, телефонний зв'язок, чи стались збої в роботі зовнішньої системи оповіщення, у Ладижині передбачено резервний варіант термінового інформування населення. Перше, що мають зробити люди, це увімкнути "Подільське радіо" на частоті 103.9 МГц. Радіосигнал можна отримати через приймачі на батарейках, телефони, які мають відповідні характеристики, радіо в автомобілі. Аби вчасно отримувати повідомлення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій та порядок дій у разі виникнення небезпеки, мешканцям нашої громади необхідно придбати в торгівельній мережі портативні радіоприймачі FM діапазону на батарейках. Нагадаємо, що резервна система термінового інформування населення призначена для оперативного доведення сигналів і повідомлень про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій природного, техногенного та воєнного характеру, постійного інформування їх про обставини, що склалася у зоні можливого ураження (Джерело: Сайт "Подільського радіо" 103.9 FM).
  • 8.07.2022 П'ятниця це спонсор хороших новин від польської україномовної радіостанції "З Вами FM". Мережа станції розширюється! Від сьогодні до неї приєдналися Вроцлав (100.7 МГц) та Ченстохова (88.5 МГц)! (Джерело: Сторінка радіостанції "З Вами FM" у соцмережі Facebook).
  • 8.07.2022 Про імплементацію вимог Європейського Союзу і Ради Європи у медіасфері та впровадження нового законопроєкту про медіа йшлося на зустрічі першого заступника голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Валентина Коваля з головою Офісу Ради Європі в Україні Стеном Ньорловим, що відбулася 7 липня в регуляторному органі. Присутніми були керівник апарату Національної ради Євген Перелигін, а також за допомогою зум-конференції працівниці Офісу Ради Європи в Україні. Рада Європи у рамках своїх проєктів для України плідно підтримувала медіареформи в нашій країні упродовж багатьох років. Тепер, коли Україна має виконати вимоги Європейського Союзу в контексті надання їй кандидатства у члени ЄС, співпраця буде ще більш очевидною, зауважив на початку зустрічі Стен Ньорлов. Оновлення медіазаконодавства в Україні наразі видається як, імовірно, найбільш готовий до швидкого втілення крок серед семи вимог, які поставлені перед Україною Європейською Комісією. Нині, повідомив Валентин Коваль, спеціальна робоча група за участі представників регулятора, медіаюристів, громадського сектора, індустрії працює над останніми змінами і поправками задля удосконалення законопроєкту. Національна рада сподівається, що, як тільки ця робота буде фіналізована, Рада Європи, як це було і раніше, допоможе своєю експертизою знайти оптимальні формулювання положень законопроєкту. Галина Смірнова, керівниця проєктів Офісу Ради Європи в Україні нагадала, що свого часу європейськими експертами було напрацьовано чимало аналітичних матеріалів і рекомендацій з питань подолання надмірних приватних інтересів у медіапросторі та незалежності медіарегулятора. Вона пообіцяла передати їх робочій групі, аби та могла повною мірою використати їх під час своєї роботи. Аналіз вже оновленого законопроєкту займе щонайменше місяць, вважають у Раді Європи. Стен Ньорлов також згадав про вимогу ухвалення Україною антиолігархічного закону. Він, зокрема, зауважив, що положення цього окремого закону і положення законопроєкту про медіа у цій частині не повинні суперечити одні одним. Під час зустрічі сторони обговорили і поточну ситуацію з медіаландшафтом в Україні, особливості роботи українських медіа під час війни. Євген Перелигін подякував Раді Європи за її підтримку регіональних і локальних медіа і акцентував, що місцеві медіа нині потребують особливої допомоги. Сторони обговорили і інші напрями співпраці між Національною радою і Радою Європи в рамках її проєктів. Пан Ньорлов наголосив на великій підтримці Радою Європи євроінтеграційних процесів в Україні і законопроєкту про медіа зокрема. З огляду на перелік вимог у контексті кандидатства України у члени ЄС та розширений спектр питань, що регулюватимуться новим законопроєктом про медіа, співпраця з українськими державними органами і організаціями зростатиме і надалі (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.07.2022 Парламент Болгарії може запровадити квоти на болгарську музику в ефірі державного телебачення та радіо. Як пише Euractiv, відповідний законопроєкт подала проросійська партія "Відродження", і його підтримав профільний комітет. Документ передбачає, що принаймні 60% часу Болгарського національного радіо з 6-ї ранку до 8-ї вечора має бути зарезервовано для музики болгарською мовою, створеної болгарськими композиторами та виконавцями. Музика іншими мовами, створена болгарськими авторами, не захищена цим законом. Зміни в законі передбачають, що принаймні 50% загального часу, виділеного для трансляції музики на Болгарському національному телебаченні, має бути присвячено музичним творам болгарських митців болгарською мовою. Опитування соціологічного агентства "Альфа Рисерч" у 2020 році показало, що 72% громадян Болгарії хочуть, щоб ЗМІ транслювали більше болгарських пісень. Нагадаємо, в Україні заборонили використання російської музики в публічному просторі. Водночас буде створено "білий список" російських артистів, чиї твори не підпадатимуть під заборону (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 8.07.2022 Сьогодні, о 10:10 на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) - Спецефір щодо повернення з полону. Психолог Людмила Мицик розповість, як спілкуватися, підтримувати та покращувати морально психологічний стан рідних. Будьте з першим військовим (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 7.07.2022 Щопонеділка та щоп'ятниці о 17:50 ефірі Радіо "Культура" лунає програма Олени Гусейнової "Книгосховище". 6 липня Суспільне запустило однойменний подкаст та ютуб-блоґ за мотивами цієї програми. На наступному тижні подкаст з'явиться у вільному доступі на таких платформах: Apple Podcasts, Google Podcasts, MEGOGO Аудіо, SoundCloud, Anchor.fm, RadioPublic, Castbox. "Слово - це зброя, а література може працювати як інструмент самозахисту. Я впевнена, що є тексти, котрі допоможуть дати раду з непростим воєнним досвідом, який Україна проживає протягом от уже восьми років. Саме тому Радіо Культура пропонує всім слухачкам і слухачам можливість не лише бути в курсі актуальних новинок, а й краще зрозуміти світову класику. Можливо, в нашому проєкті "Книгосховище" знайдеться саме та книжка, що проведе вас через буремні дні війни. Для цього "Книгосховище" відтепер доступне не лише в нашому ефірі, а й на цифрових платформах - як подкаст і блоґ на ютубі. Я дуже вдячна всій команді Суспільного за чудову нагоду попрацювати разом над проєктом, який може щось змінити в життях тих, хто нас слухає та дивиться", - зазначила виконавча продюсерка Радіо Культура Ірина Славінська. Про головні книжки цього тижня від Радіо Культура можна послухати за посиланням. "Книгосховище - подкаст про книжки. 24 лютого російські ракети поцілили в багато наших звичок. Зокрема й у звичку читати. "Я не можу зараз нічого читати" - фраза, яку ми часто говорили одне одному в ці місяці. Однак я певна, що за звичку читати треба боротися. Саме для цього цей проєкт. Разом з українськими професійними читачами й читачками говоритимемо про теми, які нас хвилюють, і пропонуватимемо короткі списки книжок, які робитимуть нас сильнішими", - розповіла авторка та ведуча проєкту Олена Гусейнова. Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. На час воєнного стану мовить по буднях 16:00 - 19:00. В ефірі можна почути програми про актуальні культурні події України й світу, історичні рубрики та найкращі зразки класичної музики, улюблені літературні передачі - радіодетективи, радіодраму тощо. В інший час Радіо Культура мовить синхронно з Українським Радіо, транслюючи цілодобовий марафон, в якому надає слухачам і слухачкам оперативну та перевірену інформацію. Слухайте Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 7.07.2022 Львівська радіостанція "Вголос FM" (107.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) анонсує новий формат відвертих розмов у ефірі "Поговоримо з Мартою Оліярник". Гострі питання, нагальні теми, непересічні гості: усе, аби залишатись цікавими для нашого слухача. Сьогодні станція ділиться розмовою із Юрієм Шивалою, фіксером та журналістом. Ви почуєте про те: хто такі фіксери; заради чого люди змінюють професію; як виглядає зблизька війна; що змушує плакати чоловіків. Наживо слухай розмови на 107.2 FM щосереди о 18:15 або шукай на ютубі Вголос FM прямі трансляції (Джерело: Сторінка радіо "Вголос FM" у соцмережі Facebook).
  • 7.07.2022 7 липня Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення провела чергове засідання. Регулятор розглянув ті питання, які визначив як нагальні і невідкладні на цей час. Вивчивши розроблений Міністерством юстиції проєкт Кодексу України про адміністративні проступки, Національна рада вирішила не погодити його. Регулятор вважає, що норми проєкту Кодексу, які стосуються сфери телерадіомовлення, ідуть всупереч вимогам ЄС щодо надання Україні статусу кандидата у члени Європейського Союзу. Положення Кодексу не враховують специфіку діяльності Національної ради і здійснення нею наглядових повноважень, а також унеможливлюють регуляцію порядку накладання санкцій і визначення їх видів окремим нормативно-правовим актом. Свої зауваження і пропозиції регулятор надішле до Мін'юсту. Водночас без зауважень погоджено проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України "Про внесення зміни до оперативного плану заходів з протимінної діяльності". Кільком компаніям Національна рада продовжила термін дії дозволів на тимчасове мовлення. Зокрема, такі рішення ухвалені щодо "Армії FM - військове радіо" Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України, Національної суспільної телерадіокомпанії України (позивні "Українське радіо" і "Радіо "Промінь"), телеканалів "СТБ" і "ICTV", а також телерадіокомпанії "Арта плюс" (позивні "радіо клас!"). Компанії далі мовитимуть у населених пунктах Донецької, Луганської і Херсонської областей. Дозволи видано терміном на один рік. З 11 липня Національна рада вводить в експлуатацію нову систему електронного документообігу "e-Docs". Вона враховує поточні потреби регулятора і особливості його роботи з документами. Попередня система "СЕД АПУ" діяла в Національній раді з 12 грудня 2016 року. Національна рада розглянула інформацію про надходження до державного органу звернень у першому півріччі 2022 року. За цей час до регулятора надійшло 215 звернень громадян, що майже удвічі менше ніж за такий самий період минулого року - 388. Через воєнні дії в Україні тематика звернень звузилася фактично до питань безпекового характеру. Люди скаржилися на трансляцію російських супутникових програм і вимагали її припинення. Громадяни були стурбовані поширенням у телерадіоефірі певної інформації про воєнні дії, що, на їхню думку, могло бути використано ворогом із загарбницькою метою. Також дописувачі висловлювали занепокоєння припиненням українського мовлення на тимчасово окупованих територіях і територіях, де ведуться воєнні дії. Усім заявникам надано відповіді. ТОВ "Житомирська радіокомпанія" вирішила відмовитися від літери Z у своїх позивних. Тепер вона звучатиме в ефірі як "106 і 1 FМ". ТОВ "Телерадіокомунікаційна компанія "Сигма" і Телерадіокомпанія "Україна" вирішили змінити свою юридичну адресу замість тимчасово окупованого Маріуполя. Національна рада переоформила їхні ліцензії у зв'язку зі зміною місцезнаходження компаній. "Сигма" тепер розміщується у м. Кам'янець-Подільському Хмельницької обл., а "Україна" - в Києві. На клопотання компанії Національна рада анулювала ліцензію на супутникове мовлення ТОВ "Телерадіокомпанія "Глас". На такий крок ліцензіата підштовхнув брак фінансово-економічних можливостей для провадження діяльності. Регулятор на засіданні також переоформив ліцензії телерадіокомпаній відповідно до їх заяв. Докладнішу інформацію щодо рішень Національна рада надаватиме на запит (Джерело: Сай Нацради).
  • 7.07.2022 У четвер, 7 липня, Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення продовжила дозволи на тимчасове мовлення радіостанціям та телевізійним каналам у населених пунктах Донецької, Луганської і Херсонської областей. Зокрема, такі рішення ухвалені щодо "Армії FM - військове радіо" Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України, Національної суспільної телерадіокомпанії України (позивні "Українське радіо" і "Радіо "Промінь"), телеканалів "СТБ" і "ICTV", а також телерадіокомпанії "Арта плюс" (позивні "радіо клас!"). Компанії далі мовитимуть у населених пунктах Донецької, Луганської і Херсонської областей. Дозволи видано терміном на один рік. 17 червня Нацрада продовжила термін дії дозволів на тимчасове мовлення Національній суспільній телерадіокомпанії України у населених пунктах Донецької, Луганської і Херсонської областей. Дозволи на тимчасове мовлення продовжено до 4 липня 2023 року (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 7.07.2022 Сьогодні, у четвер, 7 липня, Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензії на мовлення ТОВ "Житомирська радіокомпанія". Зокрема, ТОВ "Житомирська радіокомпанія" відмовилась від літери "Z" у своїх позивних ("Z радіо 106,1 FM"), тепер радіостанція звучатиме в етері як "106 і 1 FМ". Латинські літери Z та V з?явилися в лютому 2022 року на російській військовій техніці, якою РФ веде війну проти України. Де-факто літери стали символами російської агресії проти України. 22 травня Верховна Рада ухвалила закон про заборону символіки російського вторгнення в Україну. Російську воєнну символіку (латинські літери Z та V) заборонено використовувати у громадських місцях, але можна, наприклад, в експозиціях музеїв, у підручниках. Використання символіки російського агресора заборонено не лише для партій, а й для громадських об'єднань (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 7.07.2022 Разом ми можемо більше, саме тому львівське радіо "Вголос FM" (107.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) започатковує добру суботню традицію - благодійні лайви зі студії 107.2 FM! У суботу, 9-го липня, о 14:00 вмикайте соцмережі станції і уявляйте себе Юлієм Цезарем, роблячи дві справи одночасно: насолоджуйся ніжним та ліричним голосом співачки Yagoda і допомагайте нашим котикам ЗСУ. Цього тижня станція збирає нашому прикордонному війську на спеціальну зарядну станцію, вартість якої майже 94 тисячі грн. Немає маленьких пожертв, є спільна справа і кожні 2, 20 чи 200 гривень справді важливі! Усі реквізити шукайте у коментарі під постом на ФБ (Джерело: Сторінка радіо "Вголос FM" у соцмережі Facebook).
  • 6.07.2022 Верховний суд України визнав дії Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо анулювання ліцензій на радіомовлення ТОВ "Телеканал "Прямий" протиправними. Відповідна постанова є в реєстрі судових рішень. Верховний суд постановив, що дії Нацради є протиправними. Отже, "Прямому" повертають радіомовлення на частотах: 91.1 МГц у м. Павлоград Дніпропетровської області; 102.2 МГц у м. Мелітополі Запорізької області; 98.8 МГц у м. Білій Церкві Київської області; 107.7 МГц у м. Переяславі Київської області. "Скасування ліцензії повністю (навіть за умови, що 4 із 6 частот використовувалися відповідно до норм чинного законодавства та ліцензійних умов) є протиправним", - йдеться у постанові ВСУ. Як зазначила генеральна продюсерка ТОВ "Телеканал "Прямий" Світлана Орловська: "Відстояли свої законні права щодо радіочастот і я маю надію, що обов`язково відстоїмо свої права щодо повернення цифрового мовлення телеканалу "Прямий" у Т2". 3 вересня 2020 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення про анулювання ліцензії на мовлення радіостанції "ПРЯМИЙ FM" в шести містах України. При цьому було повністю проігноровані юридичні аргументи представників ТОВ "Телеканал "Прямий". "Прямий" вважав дане рішення упередженим та політично вмотивованим і на захист своєї позиції змушений був подати позовну заяву до Окружного адміністративного суду м.Києва. Разом з позовною заявою було подано клопотання про забезпечення позову. 22.10.2020 колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду розглянула апеляційну скаргу та призупинила дію рішення Національної ради від 03.09.2020 року №1006 про анулювання ліцензії радіостанції "ПРЯМИЙ FM" до моменту набрання законної сили рішенням суду у даній справі. Як сказав медіаюрист Юрій Крайняк, Національна рада всупереч практиці ЄСПЛ позбавила "Прямий FM" ліцензії. Нагадаємо, Петро Порошенко висловив обурення у зв'язку з рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо позбавлення ліцензії на мовлення радіо "Прямий FM", що є безпрецедентним в історії України (Джерело: Сайт телеканалу "Прямий").
  • 6.07.2022 В ефірі телепроєкту FreeДОМ 5 липня голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк спілкувалася з ведучими про виконання вимог, поставлених Європейським Союзом із наданням Україні статусу кандидата у члени ЄС. Зокрема, обговорили зміни, які мають відбутися в медіасфері. "Надаючи статус кандидата Україні, Європейська комісія відзначила, що наша країна досягла прекрасного балансу між свободою слова і тими засобами, які ми застосовуємо для протистояння спробам агресора завоювати нас в інформаційному просторі. Це дуже сильна оцінка того, що Україна спроможна на найкраще", - сказала Ольга Герасим'юк. Вона розповіла про: а) важливість справжньої незалежності для ЗМІ від своїх власників і потребу суспільства знати, хто і як фінансує медіа; б) необхідність постійного превалювання в ефірі громадського інтересу; в) виконання європейських правил у сфері медіа - Директиви про аудіовізуальні медіапослуги; г) механізми, що є в напрацьованому законопроєкті про медіа, для забезпечення незалежності медіарегулятора і його здатності належно реагувати на порушення; ґ) безпеку журналістів; д) виборчі кампанії в ЗМІ і вплив регулятора. Законопроєкт про медіа не містить загроз для свободи слова, натомість прописує речі, важливі для того, щоби в країні була якісна журналістика. Докладніше дивіться у відео (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.07.2022 Сьогодні своє 25-ти річчя святкує рівненська радіостанція "Радіо Трек - 106.4FM" (Антопіль-106.4 МГц, Вараш-104.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) - перша недержавна радіостанція на Рівненщині. З цього приводу станція звертається до своїх слухачів через власну ФБ-сторінку: "25 років тому - ми стали першими і такими й залишаємось - для вас! 6 липня 1997 року на Рівненщині в ефір вийшла перша недержавна радіокомпанія "Радіо Трек" (частота 106,4 FM) з власним цілодобовим мовленням. Зізнаємося по секрету, це дуже непросто бути лідером ефірного мовлення, але для 106,4 FM неможливого немає! Бо кожен, хто працює у редакції Радіо Трек, "горить" своєю справою. Неважливо, чи ти ведучий, чи журналіст, чи редактор. Дякуємо за те, що ви поруч, навіть, коли неймовірно далеко. Ви - наша любов, довжиною у чверть віку. І нехай так буде завжди" (Джерело: Сторінка "Радіо Трек - 106.4FM" у соцмережі Facebook).
  • 5.07.2022 Берлінська радіостанція #FluxFM запросила у ефір #Stereoigor, українського музичного журналіста та радіо-DJ, ведучого STEREOBAZA. На хвилях FluxFM, однієї з найцікавіших радіостанцій у столиці Німеччини - до того, музично близької першому аудіо журналу #STEREOBAZA - цього тижня Stereoigor представлятиме найцікавіші, на його думку, музичні треки. Ті, що вважає важливими для себе, та які вплинули на його смак. Також у рамках такої інтернаціональної радіо-колаборації Stereoigor познайомить німецьких слухачів з деякими музикантами нової української музичної сцени. Кілька пісень проілюструють, як ситуація з російським вторгненням вплинула на українських аудіо-митців, деякі з яких перебувають зараз безпосередньо у зоні бойових дій. УКХ-FM (у Берліні на частоті 100.6 МГц) та Simulcast ефір відбудеться у Середу, 6 липня 19:00-20:00 за центральноєвропейським часом (за київським часом це 20:00-21:00), у Неділю, 10 липня 22:00-23:00 (по Києву 23:00-00:00). До того моменту трекліст, звісно, не обнародується, щоб залишити приємність музичних сюрпризів. Програма вийде англійською мовою. Протягом 4 тижнів після ефіру радіошоу також буде доступно як подкаст на офіційному сайті станції fluxfm.de. Раніше на FluxFM в інтерв'ю предстали гурти The National, Moderat, новозеландка Benee (яка співпрацювала, у тому числі, з Grimes), Maggie Rogers, The Tallest Man On Earth, актор Tom Schilling, Kraftklub, Franz Ferdinand, Shout Out Louds, MØ, Fink, MIA, Pantha du Prince та багато інших. До речі, радіо за позивними FluxFM мовить в ефірі в Берліні з 2011 - і саме того ж року у Києві почав виходити аудіо журнал STEREOBAZA. Середа, 6/07/2022: 19:00-20:00, Берлін (Київ 20:00-21:00). Неділя, 10/07/2022 (повтор): 22:00-23:00 (Київ 23:00-00:00). Слухати у Берліні UKW 100.6 FM. Online: fluxfm.de. Також Stereoigor записав відео звернення з Києва до німецьких радіослухачів (Джерело: Сторінка "Stereobaza :: первый аудио журнал" у соцмережі Facebook).
  • 5.07.2022 Відтепер подкасти "Громадського радіо" можна слухати на Megogo! Шукайте серед подкастів на платформі такі: 1. "Сімейний альбом: діти війни" - персональні історії родин, що рятували й захищали дітей під час повномасштабної війни. 2. "40 нові 20", "Ми про все домовились" та "Бережи себе" - авторські подкасти Тетяна Трощинська. 3. "Наука, як по маслу" - науково-популярний подкаст з Olga Maslova. 4. "Гисторія" - про українську історію з Василь Шандро. 5. "Далекоглядні" - просто про екологію з Мар'яна Чорнієвич. 6. "З понеділка" - про харчування та фізичну активність з Kateryna Matsiupa. І не тільки! (Джерело: Сторінка "Громадського радіо" у соцмережі Facebook).
  • 5.07.2022 5 липня відбулося засідання Громадської ради, що діє при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, на якому ухвалено рекомендації для журналістів з роз'ясненням, як вони можуть отримати допомогу після психологічних травм під час воєнних подій. Рекомендації із відповідними додатками будуть спрямовані на розгляд Національній раді. У засіданні взяла участь відповідальна секретарка Національної ради Олена Ніцко. Членкиня Громадської ради, президентка Української асоціації медіапсихологів та медіапедагогів Любов Найдьонова запропонувала на обговорення проєкт Рекомендацій щодо забезпечення психологічної допомоги журналістам у період воєнної психотравматизації (з профілактики посттравматичних стресових розладів). У ньому на основі вже вироблених світових досліджень і практик обґрунтовано необхідність для журналістів та інших працівників медіа, які працюють із вразливим контентом, періодично перевіряти свій психологічних стан, щоб уникнути психотравматичних розладів. Громадська рада погодила цей проєкт без зауважень та ухвалила рішення, що звернеться до Національної ради з пропозицією розглянути його і в разі ствердження оприлюднити на офіційному вебсайті медіарегулятора. Любов Найдьонова зауважила, що широка медійна спільнота матиме змогу не лише дослухатися до цих рекомендацій, а й отримати необхідну безкоштовну психологічну допомогу на відповідних платформах. Також вона додала, що працює над другою частиною рекомендацій щодо висвітлення військових подій та як убезпечитися журналістам від вторинної травматизації. Після доопрацювання другої частини цей проєкт буде розіслано членам Громадської ради для обговорення та ухвалення. Олена Ніцко пояснила членам Громадської ради позицію регулятора щодо створення інструкції про алгоритм дій медійників у разі наближення воєнних дій - така пропозиція прозвучала на попередньому засіданні дорадчого органу. Національна рада постійно спілкується з телерадіоорганізаціями і надає свої роз'яснення й поради, коли вони звертаються за допомогою. На першому місці завжди стоїть безпека людей. Проте кожна ситуація має свої нюанси, розписати ці деталі в інструкції складно і навіть небезпечно з огляду на можливі наслідки. Обговорили члени Громадської ради також питання роботи над новим медійним законодавством та висловили своє бажання зустрітися із членами робочої групи, аби ознайомитися з останніми напрацюваннями та висловити свої пропозиції до законопроєкту. Наступне засідання Громадської ради заплановано на 2 серпня 2022 року (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.07.2022 Що принесе законопроєкт про медіа для мовників і самого регулятора, чому ці зміни розглядають під час війни, чи є ризики імплементації європейського законодавства в українське. - На ці запитання дала відповіді в ефірі "Чорноморської телерадіокомпанії" голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк. Вона також розповіла про те, що нині тривають консультації з європейцями, щоб якнайкраще врахувати у законопроєкті такі аспекти, як посилення підтримки прав дітей у мовленні та прав людей з особливим потребами. Йшлося і про роль та важелі громадськості у новій медіасфері України, і про потреби регіональних мовників через втрати надходжень від реклами і зруйновану інфраструктуру, про те, що можуть запропонувати держава і Національна рада. Докладніше - в інтерв'ю (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.07.2022 Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Максим Онопрієнко із представником Громадянської мережі "Опора" Олександром Клюжевим 4 липня обговорили ситуацію з мовленням українських теле- і радіокомпаній на тимчасово окупованих територіях у проєкті "Окуповані". Телевізійні вежі, як і інші об'єкти інфраструктури, були найважливішою ціллю для окупантів і першими потрапили під обстріли російської армії. З початку повномасштабної військової агресії українське телерадіомовлення зазнало 15% втрат. На тимчасово окупованих територіях мовлення українських компаній не відбувається. Але є альтернативні шляхи доступу до інформації - супутникове мовлення, інтернет-, ютюбканали, перегляд через застосунок "Дія". На звільнених територіях мовлення відновлюється дуже швидко. Державне підприємство Концерн РРТ і самі мовники докладають для цього всі можливі і неможливі засоби, і мають успіхи. Поблизу межі, де ведуться воєнні дії, застосовується інша тактика - встановлюються потужніші передавачі, що дає змогу не лише поширювати українське мовлення, а й глушити російських пропагандистів, що захопили українські частоти. Національна рада веде послідовну і наполегливу роботу, аби кремлівська дезінформація і фейки перестали поширюватися в країнах Європи. В Нацраді домоглися, що вже заборонено транслювати 5 російських пропагандистських каналів і це ще тільки початок. Медійна реформа, яка є надзвичайно важливою з огляду на чинники війни і майбутнє членство України в ЄС, дасть змогу українському медіарегулятору оперативно впливати на випадки поширення наративів кремля не лише в ефірі традиційних медіа, а й на інтернет-ресурсах. Докладніше про те, що відбувається з медіа на окупованих територіях дивіться тут (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.07.2022 Сьогодні, 5 червня, о 12:00 виконавча продюсерка Радіо Культура Ірина Славінська проведе вебінар про те, як вибудовувати комунікації медіаюристам та юристкам. Як і про що говорити з журналістами, як донести аудиторії свої ідеї та цінності, до яких труднощів себе готувати - про все це розповість Ірина Славінська, виконавча продюсерка Радіо Культура, ведуча радіопрограм "Права людини понад усе" та "На часі. Право". На вебінарі, зокрема, розглянуть такі питання: 1. Навіщо в медіа юридичні теми? 2. Чого очікують медіа від коментаря юристки? 3. Цільова аудиторія: як ми говоримо? 4. Інші виклики роботи та як їх долати. Дивіться пряму трансляцію за посиланням. Воркшоп організовано у межах партнерства Радіо Культура й організації жінок-юристок України "ЮрФем". Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. На час воєнного стану мовить по буднях 16:00 - 19:00. В ефірі можна почути програми про актуальні культурні події України й світу, історичні рубрики та найкращі зразки класичної музики, улюблені літературні передачі - радіодетективи, радіодраму тощо. В інший час Радіо Культура мовить синхронно з Українським Радіо, транслюючи цілодобовий марафон, в якому надає слухачам і слухачкам оперативну та перевірену інформацію. Слухайте Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 5.07.2022 У тимчасово окупованому Херсоні російські окупанти почали пропагандистське мовлення, використовуючи приміщення Суспільного, які захопили на початку березня. Станом на зараз всі приміщення Суспільне Херсон надалі контролює окупаційна влада рф. Зі сторони окупантів був випадок викрадення інженера філії та неодноразові спроби пошуку справ працівників з метою вербування, допитів та отримання інформації. Водночас команда Суспільне Херсон працює віддалено з різних куточків України і залишається українським медіа у регіоні, яке продовжує правдиво інформувати жителів тимчасово окупованих територій, зокрема на діджитал-платформах: Суспільне | Новини; телеграм-канал; фейсбук-сторінка; інстаграм-сторінка; ютуб-канал. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Слухайте Українське радіо по всій країні в середньохвильовому діапазоні. Перемикайте приймачі в АМ-діапазон (чи СХ на старих приймачах) на частотах 657 кГц, 873 кГц, 1278 кГц та 1404 кГц (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 4.07.2022 У місті Острозі Рівненської області розпочало мовлення "Радіо Respect". Про це повідомляється на сайті Нацради. Громадська організація "Медіа-центр "Третя столиця" стала переможцем у конкурсі на цю частоту 25 листопада минулого року, обійшовши іншого кандидата - "Радіо Смак". Попри те, що триває війна, мовник розпочав роботу і працюватиме 24 години добу. Засновники "Радіо Respect" за результатами конкурсу отримали право мовити на частоті 92.3 МГц. До того ж, Радіо можна слухати онлайн та в застосунках. Основний його контент становлять пісні українських виконавців, новини. За концепцією, в ефірі має бути "музика українських та закордонних виконавців, цікаві подкасти та програми". Також радіо транслює "Польську хвилю", що інформує про новини Польщі та новий етап "польсько-українського життя". На сайті ГО "Третя столиця" також заявлено рубрику "Хіт-парад авторської пісні та співаної поезії". До медіа-центру "Третя столиця" входять "Радіо Respect", ютуб-канал "Rivne Live", творче об'єднання "Фундація "Український серіал". Його очолює Наталка Демедюк - телерадіоведуча, редакторка, журналістка, письменниця, художниця, авторка, співорганізаторка та учасниця культурних, освітніх і соціальних проєктів, громадська діячка (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 4.07.2022 Сита людина - сильна людина! А сильні люди нашій країні потрібні зараз, як ніколи. Слухайте "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) та щодня вигравайте у "Смачній допомозі" цілу гору суші від партнера SushiKing! Щобудня о 19:00 слухайте на Люкс FM вечірнє шоу "16+". Андрій Ферцак та Діана Луцишин назвуть секретний інгредієнт. Ваше завдання надіслати на Люкс-вайбер якнайбільше рецептів страв із цим продуктом. Той, у кого більше варіантів, переможе та отримає сертифікат на 1000 грн на суперсмакоту у SushiKing! (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 4.07.2022 У місті Острозі Рівненської області з'явилася нова радіостанція. На частоті 92.3 МГц почало мовити "Радіо "RESPECT". За пів року після отримання ліцензії на мовлення на конкурсі команді мовника вдалося запустити свою хвилю і вийти в ефір для місцевого слухача. ГО "Медіа-Центр "Третя столиця" стало переможцем у конкурсі на цю частоту 25 листопада минулого року. Тепер мовник успішно стартував і працюватиме 24 години добу. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вітає команду "Радіо "RESPECT" із запуском мовлення і бажає відваги і натхнення у щоденній роботі задля розвитку українського медіапростору і цілковитої перемоги нашої країни і на інформаційному фронті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.07.2022 Від завтра столична мережева станція "Авторадіо Україна" (Луцьк-90.2 МГц, Кривий Ріг-91.1 МГц, Тернопіль-91.7 МГц, Запоріжжя-99.3 МГц, Мукачево-99.9 МГц, Черкаси-100.6 МГц, Чернігів-100.6 МГц, Біла Церква-102.3 МГц, Южноукраїнськ-102.4 МГц, Антопіль (Рівне_105.7 МГц, Павлоград-106.1 МГц, Івано-Франківськ-106.4 МГц, Хмельницький-107.6 МГц, Суми-107.9 МГц, Дніпро-92.9 МГц, Одеса-100.4 МГц, Кременчук-102.1 МГц, Кропивницький-102.6 МГц, Миколаїв-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) триматиме "Психологічну оборону"! Професійний погляд на актуальні події від психологині Олени Шершнової! Слухайте по буднях о 10:45 та 18:45! (Джерело: Сторінка "Авторадіо Україна" у соцмережі Facebook).
  • 2.07.2022 Команда чернівецької онлайн-радіостанції "Ванда-FM" Україна (64k. AAC, 64k., 160k.) Україна і надалі працює для того, щоб надихати на перемогу України у війні з рашистами. Найближчим часом станція кардинально оновить ефірну одежу, і вже з радіоефіру буде надихати вас ще більше і більше. Нагадаємо, що з початку повномасштабної агресії рфії радіо "Ванда-FM" вирішило скасувати трансляцію музичного контенту, тим самим кардинально очистити плейліст від рфійських "пєвцов ртом" та пісень, які були виконані мовою окупанта українськими артистами. Ефір зараз наповнюють круті, нові та відомі українські хіти, кримськотатарська класика, а також невід'ємна частина радіостанції - іранська музика та хіти в стилі Vocaloid, адже радіо "Ванда-FM", хоча і не є ефірною радіостанцією, але стало першовідкривачем таких стилів музики на радіопросторі України. Колектив станції працює і надалі, на благо України, а також готує для вас щось новеньке, а що саме - ви дізнаєтесь зовсім скоро (Джерело: Сторінка радіо "Ванда-FM" Україна у соцмережі Facebook).
  • 2.07.2022 Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк розповіла слухачам "Українського радіо", які вимоги має виконати Україна у медіасфері для того, щоб залишитися кандидатом у ЄС. Вона запевнила, що є всі передумови для того, щоб якнайшвидше виконати головні умови європейців, адже у Верховній Раді України вже зареєстровано проєкт закону про медіа, який погоджений Радою Європи, саме він і стане запорукою успіху. Є всі шанси, що законопроєкт парламентарі розглянуть вже влітку. Найперша умова - подолати надмірні приватні інтереси в медіа. Зрозуміло, що йдеться про прозорість медіавласності, про обмеження впливу власників на редакційну політику мовників. Законопроєкт містить необхідні положення. Друга - імплементація положень Директиви про аудіовізуальні медіа послуги. Законопроєкт передбачає урівняти в правах усіх гравців медіаринку, він запроваджує регулювання не лише традиційних медіа - преси, радіо і телебачення, а й тих, які діють у сфері високих технологій (онлайн та інтернетмедіа). Третя - зміцнення ролі медіарегулятора. Законопроєкт пропонує чіткі і прозорі правила регулювання, визначає категорії порушень та відповідальність, яку мають нести медіа (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.07.2022 Незалежна медійна рада звернулась до керівництва держави та Верховної Ради без зволікання відновити прозорий процес підготовки нового законодавства про медіа за участю експертної спільноти, громадських організацій та фахових медійників. Про це йдеться в оприлюдненому зверненні на сайті організації. Статус кандидата в члени Європейського Союзу вимагає від України прозорого та динамічного процесу впорядкування та оновлення медійного законодавства. Набуття статусу кандидата в члени Європейського Союзу вимагає від України ухвалення демократичного, сучасного та дієвого законодавства у сфері медіа. Зокрема, в рекомендації Європейської комісії щодо майбутнього членства України в ЄС міститься вимога до нашої держави "подолати вплив корисливих інтересів шляхом ухвалення закону про ЗМІ, який узгоджує законодавство України з Директивою ЄС про аудіовізуальні медіапослуги та надає повноваження незалежному регулятору ЗМІ". Ухвалення законодавства про медіа, яке враховує вимоги Директиви №1808/2018/ЄС, упорядковує українське законодавство відповідно до рекомендацій експертів Ради Європи та наближає його до правової бази Євросоюзу - одне із зобов'язань України в межах угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Законопроєкт "Про медіа" №2693-д з 2019 року чекає на перше читання. Ще 14 липня 2020 року Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики розглянув проєкт та рекомендував Верховній Раді України прийняти його за основу в першому читанні та врахувати надані комітетом пропозиції. Заява голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука про намір парламенту "працювати в турборежимі, аби до 2025 року виконати всі зобов'язання для членства в ЄС", з одного боку, дає надію на розблокування цього та інших важливих законопроєктів, які давно час ухвалити. З іншого боку, є небезпека ухвалення цих законодавчих актів поспіхом, у кулуарному режимі. Ми, громадські та медійні організації, закликаємо керівництво держави та Верховну Раду без зволікання відновити прозорий процес підготовки нового законодавства про медіа за участю експертної спільноти, громадських організацій та фахових медійників. Запровадження нових механізмів регулювання у сфері медіа, критично важливій для функціонування демократії, повинне відбуватись із урахуванням реалій та інтересів медійної спільноти, організацій громадянського суспільства, балансу прав і свобод з необхідністю відповідати на виклики, які для України становить інформаційна та збройна агресія Росії. Незалежна медійна рада запрошує інші громадські та медійні організації приєднатися до цього заклику та висловлює готовність брати участь в обговоренні та вдосконаленні нового законодавства про медіа. Для долучення до підписантів заяви заповніть коротку форму (Джерело: Сайт телеканалу "Еспресо").
  • 2.07.2022 Німецька медіакомпанія Deutsche Welle відновлює радіомовлення російською мовою. Щовечора програма DW транслюватиметься з Вільнюса, йдеться на сайті компанії. Слухати ефір на середніх хвилях можна у Росії та Білорусі. З 21.00 до 21.30 за московським часом на частоті 1386 кГц виходитимуть програми DW російською мовою. У липні транслюватимуть радіоверсії телеппрограм "DW Новини" та "В саму точку". Радіомовлення DW на середніх хвилях - спільний проект із "Радіо Свобода". Програми РС виходитимуть в ефір на цих же частотах до півночі за київським часом. Технічним партнером, який здійснює запуск радіосигналу з Вільнюса, є міжнародна мовна компанія Radio Baltic Waves International. Нагадаємо, на початку квітня Deutsche Welle оголосила, що закрила офіс у Москві на вимогу російського уряду завершити роботу протягом доби. Анульовано супутникове та інше мовлення DW. Співробітників бюро позбавили акредитації, і відсьогодні вони не мають права виконувати журналістську роботу у РФ. Генеральний директор Deutsche Welle Петер Лімбурґ тоді заявив, що його ЗМІ продовжить висвітлювати події в Росії, незважаючи на закриття місцевого бюро на вимогу уряду РФ. Починаючи з 2005 року DW мала чинні ліцензії на мовлення своїх телеканалів англійською та німецькою мовами - DW English та DW Deutsch. Згідно з російською вимогою, телеканал DW німецькою мовою транслював програмне вікно російською мовою. Після обмеження мовлення у РФ DW зберегла свій російськомовний канал у відеохостингу YouTube. Мовник є суспільно-правовим ЗМІ. Фінансується DW із державного бюджету ФРН, проте незалежність редакційної політики забезпечується законом та наглядовою радою (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 1.07.2022 Цим вікендом, 2-3-го липня, кам'янська радіостанція "TopRadio" (104.4 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 128k. AAC, Інтернет-мовлення 128k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. Opus та Інтернет-мовлення 192k.) проводитиме профілактичні роботи. Але музика залишиться з вами! Ведучі станції приєднаються до вас вже наступного тижня. В разі повного зникнення ефіру - не лякайтесь: станція незабаром повернеться! (Джерело: Сторінка "TopRadio" у соцмережі Facebook).
  • 1.07.2022 Разом ми можемо більше, тому львівська радіостанція "Вголос FM" (107.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) започатковує добру суботню традицію - відеоконцерти наживо зі студії 107.2 FM. Уже цієї суботи, 2-го липня, о 12:00 вмикайте соцмережі станції і поєднуйте приємне з корисним: насолоджуйтеся неймовірним голосом співачки СХОЖА і допомагайте нашому війську! Цього разу станція збирає кошти для брата співачки та його побратимів, які захищають Україну на Херсонщині. Кожні 5, 20 чи 100 гривень важливі і наближають нашу перемогу! Усі реквізити шукайте на FB-сторінці станції у коментарі під постом та відеотрансляцією. Боротьба триває! (Джерело: Сторінка радіо "Вголос FM" у соцмережі Facebook).
  • 1.07.2022 Богуславська мережева станція "Богуслав FM" (Богуслав - 97.7 МГц, Тараща - 101.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) має чудову новину! Станція дарує подарунки за підписку на свій новий телеграм-канал! Telegram-канал "Богуслав-FM" - це лише актуальні своєчасні новини, цікаві опитування та корисна інформація. Лаконічно і без спаму. Переходьте за посиланням https://t.me/RadioBoguslav. Підписуйтеся. Слідкуйте за найоперативнішими новинами та надсилайте реакції. І вигравайте призи! Брендовані подарунки з логотипом "Богуслав-FM". Результати розіграшу буде повідомлено 22 липня на телеграм каналі серед підписників! Розіграш проведе спеціальний Telegram-бот незалежним випадковим вибором! (Джерело: Сторінка радіо "Богуслав FM" у соцмережі Facebook).
  • 1.07.2022 1 липня голову правління Суспільного Мовлення Миколу Чернотицького обрали членом Виконавчої ради Європейської мовної спілки - ЄМС. Комітет із призначення Виконавчої ради ЄМС підтримав кандидатуру Миколи Чернотицького під час 88-ї Генеральної асамблеї Європейської мовної спілки, яку цього року провели у Дубровнику на запрошення хорватського мовника HRT. "Стати частиною провідного світового альянсу суспільних мовників завжди було і залишається найбільш почесно. Сьогодні ми стоїмо на вершині довіри до ЗМІ у всьому світі. Ніколи ще не було більш важливого часу для жодного з нас", - прокоментував власне призначення Микола Чернотицький. Голова правління Суспільного розповів, що основне завдання для кожного доброчесного медіа - надавати перевірену новинну інформацію з дотриманням журналістських стандартів, що в умовах війни є особливо актуальним. "Суспільні мовники мають докладати максимум зусиль і приділяти максимум уваги захисту аудиторії від фейків та дезінформації, забезпеченню високих стандартів інформації через запровадження надійної системи перевірки фактів та балансу думок на основі документів, науки та експертизи. Тільки спільні зусилля суспільних мовників можуть допомогти уникнути несправедливих і недоречних новин для громадськості. Особливо під час війни, яка зараз точиться в центрі Європи і в будь-який момент може вийти за межі українських кордонів", - зазначив Микола Чернотицький. Також під час 88-ї Генеральної асамблеї Європейської мовної спілки переобрано на другий дворічний термін як Президентки Дельфіну Ернотт-Кунсі та Віцепрезидента Виконавчої ради Петра Дворжака. Промова Миколи Чернотицького на відкритті панелі у межах 88-ї Генеральної асамблеї ЄМС: "Шановні пані та панове! Для мене честь сьогодні виступати від імені українських колег із Суспільного Мовлення. Я хотів би почати з подяки передусім тим із вас, хто наполегливо працює над висвітленням на місцях цієї жорстокої війни росії проти України. Багато з вас щодня ризикує життям своїх репортерів, але продовжує працювати. За останні 4 місяці в Україні було вбито понад 30 журналістів, 8 з них - під час виконання службових обов'язків. Ми вдячні за вашу мужність і професійну рішучість. Дуже багато з вас, і в першу чергу Європейська мовна спілка, підтримували та допомагали нам протягом усього шляху, щоб ми могли виконувати свою роботу та розповідати правду світові. Ми щиро вдячні за це. Ми всі не можемо не запитувати, коли ця війна припиниться і що ми всі можемо зробити, щоб її зупинити. Тож дозвольте мені почати цю дискусію з думки про майбутнє. На жаль, з того місця, де ми стоїмо, ми не бачимо перспектив швидкого кінця. Ця війна не за території чи ресурси. Ця війна проти самої ідеї існування України, тому для нас немає іншого виходу, як перемогти росію та її фашистські ідеї. Але майбутнє пов'язане не тільки з Україною. Ця війна приносить енергетичну кризу в багатьох європейських країнах. Рахунки за газ, наприклад, у Німеччині вже цієї осені будуть вищі, ніж зазвичай, і російський наратив звинувачує в цьому Україну. Що роблять ЗМІ, щоб пояснити справжню причину цього, - укладання угод із режимом-вигнанцем? Ця війна несе продовольчу кризу і, швидше за все, голод, особливо в країнах Півдня. Російський наратив звинувачує в цьому Україну. Скільки ми робимо для того, щоб з'єднати крапки та надати більше контексту тому, що станеться? Скільки з нас знає історію радянського голоду, історію Голодомору? Треба готуватися до жорстокої, але простої думки: через цю війну нам усім стане важче, не тільки Україні. Росія воює не тільки проти України. Воює проти всього демократично цивілізованого світу. Але Україна, моя країна, кожного дня платить життями своїх найкращих людей. Як учора в Миколаєві, чи два дні тому в Кременчуці. Наша аудиторія втомиться від жорстокості, смертей, поранень і навіть співчуття. І хоча ми тут не для того, щоб когось розважати, медіа працюють саме так. Нам потрібно думати про наше висвітлення. І ось що важливо: Україна - це держава, яка повноцінно функціонує, де заводи, лікарні, сервісні центри та навіть вуличні прибиральники працюють 24/7. Україна - молоде децентралізоване демократичне суспільство з сильною горизонтальною взаємодією між громадами, центральною та місцевою владою, громадянським суспільством. Україна - інноваційна країна з креативними технологічними ідеями та одним із найкращих у світі цифрових державних сервісів. Хтось може сказати: ми втомилися від сліз і трагедій. Але від натхнення не втомишся. Наші мужні люди вміють надихати. І це те, що Україна може дати багатьом іншим суспільствам і демократіям. Ось чому так важливо робити репортажі на місцях. Поговоріть із реальними людьми, подивіться на наше життя та практику. Замість того, щоб висвітлювати Україну зі своїх головних офісів у Москві, як це було десятиліттями для багатьох світових ЗМІ, настав правильний час для світових ЗМІ відкрити свої бюро та редакції в Україні. Тому, що це місце, де потрібно бути, і країна, за яку потрібно боротися. Разом. Дякую!". Нагадаємо, Європейська мовна спілка (European Broadcasting Union) - найбільша у світі професійна асоціація телерадіомовників, яка налічує 116 організацій у 56 країнах. ЄМС є організатором міжнародних телевізійних конкурсів, зокрема "Євробачення", а також виступає розпорядником ліцензій на трансляцію чемпіонатів світу з футболу, турнірів УЄФА (Ліга чемпіонів, Ліга Європи, Суперкубок УЄФА, Чемпіонат Європи з футболу), зимових та літніх Олімпійських ігор, ралі "Дакар" й інших світових подій. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 1.07.2022 Наприкінці робочого тижня львівська радіостанція "Вголос FM" (107.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) хоче представити вам нову шеф-редакторку новин на Вголос FM - Марту Оліярник. Тепер ще більше влучної, актуальної та цікавої інформації на 107.2 МГц. Інформаційна боротьба триває! Переможемо! (Джерело: Сторінка радіо "Вголос FM" у соцмережі Facebook).
  • 1.07.2022 Польська україномовна радіостанція "З Вами FM" вже працює у Варшаві! Слухати програми станції у польській столиці можна на хвилі 100.6 МГц. Це дивовижна новина. Вмикайте 100.6 FM о 14:00 (о 13:00 за Варшавою). Вже сьогодні! Нагадаємо - станція вже веде мовлення у містах Білосток (94.8 МГц), Лодзь (106.9 МГц), Познань (105.9 МГц) та Щецин (101.0 МГц), а також онлайн на www.zwamifm.pl (Джерело: Сторінка радіостанції "З Вами FM" у соцмережі Facebook).
  • 1.07.2022 Харківська радіостанція "MFM Station" (91.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) відновила самостійне музичне мовлення. Про це йдеться на ФБ-сторінці станції: "Друзі! Чудова новина! #Summer #DanceHitRadio #MFM #Station знову в ефірі! Кращий #NonStop #Music чекає!". Нагадаємо - після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в лютому в ефірі радіостанції "MFM Station" транслювався спільний марафон каналів Суспільного радіо (Джерело: Сторінка "MFM Station" у соцмережі Facebook).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини червня 2022

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024