Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Липень 2024 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

  • Радіоанонс

  • Новини червня 2024

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.07.2024 У Херсоні через російські обстріли було пошкоджене передавальне обладнання радіостанції "Громадське радіо" (частота у Херсоні - 94.4 МГц). Про це повідомила технічна команда мовника. У коментарі інтернет-виданню "Детектор медіа" головна редакторка "Громадського радіо" Вікторія Єрмолаєва зазначила, що обладнання було пошкоджене внаслідок хаотичного обстрілу. "Обстріл був хаотичний і в тому числі по цивільних об'єктах", - розповіла головна редакторка. Виконавчий директор ГО "Громадське радіо" Кирило Лукеренко у коментарі "ДМ" повідомив, що мовлення було відсутнє до 14:00. Зараз фахівцям вдалось його відновити. "У нас на вежі там стоїть резервне живлення, але цього разу була проблема не з електрикою, а з передачею сигналу", - зазначив Лукеренко. У ніч проти 31 липня росіяни атакували Херсон та область. Унаслідок обстрілів одна людина загинула, а ще чотири зазнали травм (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 31.07.2024 Їдемо-їдемо-їдемо. Виїзна студія львівської мережевої станції "Радіо ПЕРШЕ" (Львів - 88.2 МГц, Броди-89.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) повертається! Цього разу команда станції вирушає у Пустомити. 3-го серпня із 16:00 шукайте ведучих станції на подвір'ї ліцею №1. А вже в 18:00 зустрічайте український рок-гурт "Kozak System" із благодійним концертом на підтримку Збройних Сил України. Слухайте трансляцію на хвилі 88.2 FM (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 31.07.2024 У Херсоні через терористичні обстріли російських окупантів пошкоджене передавальне обладнання радіостанції "Громадське радіо". Зараз мовлення станції у Херсоні на частоті 94.4 МГц відсутнє, фахівці оцінюють пошкодження, повідомляє технічна команда Громадського радіо. Про відновлення мовлення буде повідомлено окремо (Джерело: Сторінка радіостанції "Громадське радіо" у соцмережі Facebook).
  • 30.07.2024 Вмикайте хвилі павлоградської радіостанції Радіо "Самара" представляє Радіо "Мегаполіс" (107.9 МГц та 73.88 МГц, а також Інтернет-мовлення 320k.) та долучайтесь до проєкту "Радіозарядка"! Разом із ведучою програми, фітнес-тренеркою Тетяною Зінченко, ви не лише отримаєте заряд енергії та позитиву, але й зможете дізнатися безліч корисних порад для здорового способу життя. В кожному випуску Тетяна пропонує вам ефективні вправи, які легко виконувати вдома чи в офісі. Вона ділиться професійними секретами, які допоможуть підтримувати відмінну фізичну форму. А наприкінці кожного випуску - смачні рецепти для правильного харчування, які не тільки корисні, але й складаються з доступних інгредієнтів. Це ідеальні варіанти для тих, хто хоче харчуватися здорово, не витрачаючи багато часу та грошей. Долучайтеся до "Радіозарядки" на 107.9 FM Радіо Мегаполіс та станьте частиною здорової та активної спільноти. Кожні понеділок, середу та п'ятницю о 10:15 (Джерело: Сторінка радіостанції "Самара" у соцмережі Facebook).
  • 30.07.2024 На хвилі горішньоплавнівської радіостанції Кварцит FM (98.4 МГц) стартував новий важливий проєкт "Про здоров'я з гінекологом". У першому випуску йшлося про планування вагітності в умовах війни. На станції щиро вдячні за співпрацю Юлії Прокопчук. У наступних ефірах мова піде про здоров'я дівчат-підліток, про засоби гігієни, контрацепцію та інші важливі теми. Слідкуйте за випусками на YouTube-каналі радіостанції (Джерело: Сторінка радіо "Кварцит FM" у соцмережі Facebook).
  • 30.07.2024 Спекотне олімпійське літо на Радіо Промінь! Олімпійський футбольний турнір! Груповий етап. Сьогодні о 18:00 на Радіо Промінь пряма трансляція матчу Україна - Аргентина! Нашій команді потрібна лише перемога для виходу у плей-офф. Слухати: https://suspilne.radio. Коментатори: Вадим Власенко і Вадим Корженко. О 17:06 розпочнеться передматчева студія. Ведучий Костянтин Дульцев разом з коментаторами гри ділитимуться своїми очікуваннями від попереднього матчу збірної України, зроблять прогнози на гру сьогоднішню та розкажуть на скільки є цікавим олімпійський турнір у світовій футбольній ієрархії (Джерело: Сторінка "Радіо Промінь" у соцмережі Facebook).
  • 30.07.2024 Увага! Богуславська радіостанція "Богуслав FM" (97.7 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) рада повідомити про повернення до звичайного графіку мовлення без будь-яких обмежень! Тепер ви знову можете слухати ефір станції цілодобово, в будь-який день тижня. Радіо Богуслав-FM дякує вам за розуміння під час тимчасових труднощів із електропостачанням. Налаштовуйтеся на хвилю 97.7, шукайте Інтернет-трансляцію ефіру станції в застосунку RadioPlayer. Богуслав-FM працює для вас (Джерело: Сторінка радіо "Богуслав FM" у соцмережі Facebook)..
  • 30.07.2024 Скучили за ними? Вже 12-го серпня Богдан Корабльов та Ірена Петрушина повернуться в ефір столичної мережевої станції "Стильне радіо Перець FM" (Київ-105.5 МГц, Баришівка-87.5 МГц, Коростень-87.5 МГц, Винарівка-89.2 МГц, Дніпро-89.7 МГц, Костянтинівка-90.1 МГц, Андріївка (Олександрія) -90.7 МГц, Черкаси-92.1 МГц, Гірник-97.0 МГц, Фастів-99.6 МГц, Знам'янка-100.7 МГц, Покровськ-100.7 МГц, Запоріжжя-101.3 МГц, Полтава-101.3 МГц, Кривий Ріг-101.4 МГц, Харків-101.5 МГц, Апостолове-101.8 МГц, Херсон-101.9 МГц, Суми-102.6 МГц, Чернігів-102.9 МГц, Біла Церква-103.8 МГц, Ізмаїл-104.1 МГц, Краматорськ-105.7 МГц, Кропивницький-106.2 МГц, Шостка-107.3 МГц, Дубровиця-107.5 МГц, Чемерівці-100.3 МГц, Кременчук-102.5 МГц, Новий Буг-104.5 МГц, Вінниця-104.8 МГц, Умань-105.7 МГц, Снятин-101.8 МГц, Миколаїв-104.1 МГц, Ромни-107.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 48k. та Інтернет-мовлення 128k.), аби ваш ранок був позитивним, продуктивним та бадьорим. Нові ігри та цікаві рубрики в новому сезоні ранкового шоу "Підзарядка". Зустрічайте своїх улюблених ведучих з 12 серпня з 8 до 11 в ефірі Перець FM (Джерело: Сторінка "Стильного радіо Перець FM" у соцмережі Facebook).
  • 29.07.2024 З огляду на запитання, з якими звертаються ліцензіати і реєстранти, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення надала додаткові рекомендації щодо подання заяви в разі зміни кінцевого бенефіціарного власника, внесення змін до реєстру, оновлення відомостей про структуру власності. Відповідні роз'яснення опублікували на сайті медіарегулятора. Обов'язок подання до Нацради заяви в разі зміни кінцевого бенефіціарного власника, ключових учасників чи власників істотної участі. Суб'єкти у сфері аудіовізуальних медіа чи постачальників електронних комунікаційних послуг для потреб мовлення з використанням радіочастотного спектра (крім суб'єктів, які здійснюють діяльність як ФОП) мають подати заяву впродовж 45 робочих днів з дня, коли відбулися відповідні зміни. Нацрада може призначити позапланову перевірку, якщо суб'єкти не подали інформацію або ж подали її несвоєчасно, а також в разі подання недостовірних та/або неповних даних. Якщо регулятор за результатами перевірки вирішила застосувати заходи реагування, передбачені Законом України "Про медіа", суб'єкт у сфері медіа відповідає за порушення вимог законодавства. Відповідальність за неподання у визначені строки заяви про внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа. Згідно з пунктом 14 частини третьої статті 110 закону "Про медіа", неподання у визначені законом строки заяви про внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа належить до значних порушень (пункт 14 частини третьої статті 110 закону), за які застосовується штраф. Так, за значні порушення застосовується штраф у розмірі 10% суми ліцензійного збору для ліцензіатів або від 5 до 40 мінімальних заробітних плат на день вчинення порушення для реєстрантів. Оновлення відомостей про структуру власності комунальних телерадіоорганізацій. Відповідно до пункту 38 розділу X "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про медіа", строк для реформування комунальних телеорганізацій у місцеві публічні аудіовізуальні медіа - шість місяців із дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні. Для цього органи місцевого самоврядування мають ухвалити рішення про реорганізацію відповідних комунальних телерадіоорганізацій у місцеві публічні аудіовізуальні медіа. Зазвичай органи місцевого самоврядування мають 100-відсоткову частку власності комунальних телеорганізацій. Вимоги щодо прозорості структури власності не поширюються на структуру власності суб'єктів у сфері публічних аудіовізуальних медіа, а також суб'єктів у сфері медіа, які засновані органами місцевого самоврядування. Тому в таких медіа немає кінцевого бенефіціарного власника і ключових учасників, а власником істотної участі є відповідний орган місцевого самоврядування. "Оскільки в Реєстрі суб'єктів у сфері медіа Національної ради є комунальні телерадіоорганізації, щодо яких зазначені відомості про структуру власності відповідно до Закону України "Про телебачення і радіомовлення", що втратив чинність, рекомендуємо таким медіа надати відомості про структуру власності із зазначенням змін, що відбулися (було/стало) з урахуванням вимог Закону України "Про медіа". Відомості про структуру власності комунальних телерадіоорганізацій можна надсилати на поштову адресу Національної ради вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601 або в електронній формі на адресу ", - додали в Нацраді. Нагадаємо, нещодавно Національна рада з питань телебачення та радіомовлення закликала медіа протестувати Реєстр суб'єктів у сфері медіа та електронний кабінет. Тестування триватиме до середини вересня. За цей час можна в електронному вигляді подати заяви; перевірити, чи працюють ключі, тощо. Реєстр створено з використанням державної системи "Програмна платформа для розгортання та супроводження державних електронних реєстрів". Інструкцію з користування електронним кабінетом розміщено на сайті Національної ради в розділі "Учасникам ринку" - "Інструкції та роз'яснення" - "Інформація щодо функціонування електронного кабінету" за посиланням (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 27.07.2024 Спекотне олімпійське літо на Радіо Промінь! Олімпійський футбольний турнір! Груповий етап. Сьогодні о 18:00 на Радіо Промінь пряма трансляція матчу Україна - Марокко! Слухати: https://suspilne.radio. Коментатори: Вадим Власенко і Галина Вініченко. О 17:06 розпочнеться передматчева студія. Ведучий Костянтин Дульцев разом з коментаторами гри ділитимуться своїми очікуваннями від попереднього матчу збірної України, зроблять прогнози на гру сьогоднішню та розкажуть на скільки є цікавим олімпійський турнір у світовій футбольній ієрархії (Джерело: Сторінка "Радіо Промінь" у соцмережі Facebook).
  • 27.07.2024 Починаючи із суботи, 27 липня, некомерційна аматорська платформа Old Periscope Radio (192k.) частково відновлює музичне мовлення по вихідних днях, зокрема, під час великих (від 6 до 10 годин поспіль) проміжків часу, що їх буде забезпечено безперервним централізованим електроживленням. Про це повідомив засновник та творчий керівник Old Periscope Radio Олександр Шталтовний. За його словами, у липні працівники станції уважно моніторили графіки обмежень споживання електроенергії у районі перебування офісу Старого перископу та дійшли висновку, що перша половина вихідних днів проходить без відключень світла. "Нагадаю, ми зупинились у травні, коли через обстріли російських окупаційних військ було пошкоджено головні тепло- та гідроелектростанції України та, відповідно, було введено графіки вимкнення електроенергії. За таких обставин ми не мали можливості сидіти у студії та постійно вмикати-вимикати етер. Минув червень. У липні ми почали шукати якусь прогнозовану шпаринку, коли б можна було розраховувати на гарантовану подачу світла не на дві години, а хоча б на 6-8 годин. Також у липні, коли по буднях графіки вимкнень були дуже жорсткими "2 через 7", Укренерго повідомило, що по вихідних, коли промислові підприємства знижують навантаження на електромережі, ситуація буде трохи поблажливою. Ми задумали скористатись цим анонсом та запланували зробити низку етерів під назвою "Радіо вихідного дня", - пояснив Олександр Шталтовний. Він додав, що найбльш прогнозованим у плані сталого енергоживлення є відрізок з 5-ї ранку до 16-ї години дня. "Відтак, з 27 липня та протягом всіх вихідних серпня та вересня ми спробуємо запускати станцію із 7-ї ранку до 16-ї години. Можна б було й вночі починати, але то буде невдячна справа - навряд чи навіть шанувальники рок-музики будуть слухати радіо рано вранці після робочого тижня. Отже, оці 9 годин, починаючи із 7.00, є оптимальним часом для більш-менш сталого мовлення та, відповідно, прослуховування, бо вже десь пізніше світло таки вимикають", - зазначив керівник Old Periscope Radio. Нагадаємо, в основу творчого задуму "Старого перископу" покладено концепцію музичного мовлення, що його веде група однодумців - нібито членів екіпажу вигаданої та зануреної у безмежний "океан музики" субмарини. Old Periscope Radio є некомерційним проектом, який утримується переважно, на пенсійні заощадження. Проект не передбачає збору пожертв та комерційного використання якогось рекламного продукту. Мета мовлення Old Periscope Radio - гуманітарна місія у вигляді ненав'язливої та інтелігентної подачі дорослої англомовної софт-рок-музики (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.07.2024 2 серпня міжнародна спільнота вшановує Міжнародний день голокосту ромів - День пам'яті жертв нацистського геноциду ромського народу під час Другої світової війни. Цього дня - 80-та річниця жахливого злочину проти людяності, який забрав життя сотень тисяч ромів. У ніч із 2 на 3 серпня 1944 року в концтаборі "Аушвіц-Біркенау" нацисти знищили останніх в'язнів так званого "циганського табору" - близько 3 тисяч людей. Ця дата стала ще одним кривавим символом геноциду ромського народу в роки Другої світової війни. Знищення націй і руйнування їх ідентичностей було метою нацистського і сталінського режиму тоді, і рашистського - сьогодні. Міжнародний день голокосту ромів нагадує нам про жахливі наслідки ненависті, расизму і дискримінації. Він підкреслює критичну важливість захисту прав людини та національних меншин у сучасному світі. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення закликає суб'єктів у сфері медіа: 1) приділити особливу увагу висвітленню цієї важливої дати; 2) сприяти поширенню знань про історію та культуру ромського народу; 3) створювати контент, спрямований на протидію стереотипам і упередженням; 4) підтримувати ініціативи, спрямовані на захист прав людини та національних меншин. Цього дня доречними будуть програми про історичний контекст вшанованої дати, а також інформування про події сьогодення, зокрема участь ромів у захисті держави, підтримці ЗСУ, їх суспільне життя. Медіарегулятор рекомендує телеканалам і радіостанціям внести зміни до сітки мовлення, прибравши розважальні програми з ефіру. Також пропонується розмістити у цей день зображення палаючої свічки як символ пам'яті про тисячі жертв геноциду ромів. Вшануємо пам'ять невинних жертв нацистських переслідувань… (Джерело: Сайт Нацради).
  • 26.07.2024 Про розвиток медійного простору своїх областей вели мову представниці Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з очільниками громад на Сумщині та Хмельниччині. Також наші представники пояснювали, як має відбуватися процес реорганізації комунальних медіа в публічні. У ефірах теле- і радіоканалів розповідали про нові вимоги щодо використання медіа української мови, які набули чинності в липні. Далі - інформація про діяльність представників медіарегулятора у регіонах. І. Івано-Франківська область. 24 липня представник Національної ради в Івано-Франківській області Ігор Маслов був гостем ранкової програми #ДругаКава в ефірі ТОВ Радіокомпанія "Західний полюс", м. Івано-Франківськ. З ведучими ефіру Валентиною Іваніцькою та Сидором Юрським говорили про те, яким є стан медійного простору Прикарпаття; як сигнал FM-мовлення покриває територію області; чи виконували місцеві радіостанції вимоги щодо української мови в ефірі у першому півріччі цього року. Радіокомпанія мовить у містах Івано-Франківську, Калушу, Рогатині та селі Яблуниці Івано-Франківської області. ІІ. Сумська область. Охтирську громаду відвідала цього тижня представниця медіарегулятора у Сумській області Лариса Якубенко. Вона зустрілася із заступницею Охтирського міського голови Надією Питюковою, керуючим справами виконавчого комітету Охтирської міської ради Володимиром Гуцем, а також посадовими особами міської ради, які опікуються інформаційною політикою та медіа, керівниками місцевих аудіовізуальних медіа. Говорили про медіапростір краю. У представленому медіапаспорті Охтирської міської територіальної громади Лариса Якубенко проаналізувала: насиченість громади українським телевізійним і радіомовленням; кількість місцевих суб'єктів у сфері аудіовізуальних, друкованих, онлайн-медіа, провайдерів аудіовізуальних сервісів, які провадять діяльність на території громади; заходи Національної ради та інших державних інституцій з розбудови інформаційного простору Охтирського району. Було домовлено про подальшу роботу з деталізації медіапаспорта та потребу актуалізувати відомості про наявні висотні споруди на території громади та їх статус. Оскільки Охтирська міська рада є засновником КП "Телерадіокомпанія "Охтирка", Лариса Якубенко роз'яснила процес реорганізації комунальних медіа в публічні. Хоча Закон визначив можливим початок цього перетворення через шість місяців після припинення чи скасування правового режиму воєнного стану, комунальні компанії уже тепер можуть розпочати цю процедуру. Для цього органи місцевого самоврядування, які є засновниками комунальних медіа, мають ухвалити відповідне рішення. Нагляд за діяльністю вже реформованого підприємства здійснюватиме спеціально утворена наглядова рада. Вона також забезпечуватиме участь представників територіальних громад в його управлінні і гарантуватиме його редакційну незалежність. Лариса Якубенко запевнила, що Сумське обласне відділення Асоціації міст України готово надати юридичний супровід місцевим комунальним медіа, щоб процес реформування пройшов максимально ефективно, коректно, безболісно для всіх його учасників. У студії телерадіокомпанії "Охтирка" Лариса Якубенко поспілкувалася про медіаграмотність як інструмент протидії ворожій пропаганді. Вміння відрізнити правду від дезінформації, фейків та інформаційних маніпуляцій - вкрай важлива навичка в умовах гібридної війни. Представниця медіарегулятора навела приклади дезінформації, які країна-терорист розповсюджувала про Сумщину з перших днів повномасштабного вторгнення; пояснила, чим небезпечні Telegram і картинки, створені штучним інтелектом на тему війни в Україні; звернула увагу на характерні ознаки маніпулятивної інформації; порадила, як убезпечити себе від маніпуляцій та фейків, назвала якими перевіреними джерелами інформації краще користуватися. III. Тернопільська область. Представниця Національної ради у Тернопільській області Оксана Новосельська і провідна спеціалістка секретаріату Христина Черешнюк 22 липня взяли участь у форумі "Ветерани - шлях додому: спроможності громад у захисті прав та задоволенні потреб ветеранів". Захід був організований Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Він об'єднав представників державних органів, громадських організацій та медіа для обговорення нагальних питань підтримки ветеранів та їх реінтеграції в суспільство. IV. Хмельницька область. З Городоцьким міським головою Неонілою Андрійчук для розмови про розвиток медійного простору краю зустрілася представниця Національної ради у Хмельницькій області Олена Гавінська. Вона акцентувала, що органи місцевого самоврядування мають право надавати державні гранти та інші види державної підтримки лише зареєстрованим медіа, а також замовляти в них роботи й послуги. У Городку працює єдине медіа на Хмельниччині, яке має ліцензію на цифрове телебачення та ефірне радіомовлення, а також зареєструвало друковане і онлайн-медіа. Це - ПП "Городоцький районний телерадіопресцентр". Городок - одне із чотирьох міст області, де є місцеве телебачення. Також у Городку працює і одна з трьох місцевих радіостанцій, дві інші - у Хмельницькому. Про важливість місцевих медіа для громад Олена Гавінська поспілкувалася в передачі "Новини Городоччини", що виходить у теле- і радіоефірі ПП "Городоцький районний телерадіопресцентр". Із Маріанною Шкаврон говорили про те, як саме Національна рада регулює медіа; як відбувається реєстрація медіа Хмельниччини; які проблеми сьогодні доводиться вирішувати медійникам області; які законодавчі норми щодо використання української мови в телеефірі набули чинності 17 липня, а також, чи виконують мовники Хмельниччини вимоги закону до мінімальної частки державної мови в ефірі. V. Черкаська область. Під час робочої поїздки до міста Умані представниця Національної ради у Черкаській області Надія Горбаченко зустрілася з головою міста Іриною Плетньовою. Обговорили питання реорганізації комунальних аудіовізуальних суб'єктів у сфері медіа у місцеві публічні аудіовізуальні медіа. Станом на липень 2024 року на Черкащині працюють 4 комунальні телерадіоорганізації, одна з них - комунальне підприємство "Телекомпанія Умань". Надія Горбаченко зустрілася з колективом цієї компанії і вручила грамоту Національної ради провідній монтажерці КП "Умань" Наталії Солоп. VI. Чернівецька область. У прес-центрі Чернівецької обласної військової адміністрації відбувся брифінг представниці Національної ради у Чернівецькій області Любові Нечипорук. Вона розповіла медіа про законодавчі норми щодо використання мови в ефірі суб'єктів у сфері медіа. Звернула увагу на положення, що розширили використання української мови в ефірах медіа. До представництва в області завітали представниця ТОВ "ТРК "ЧТ2", яке стало переможцем конкурсу на постачання мовлення у локальному мультиплексі цифрового телебачення у Чернівцях, Лариса Космачевська і директор ТРК "ТВА", що впродовж п'яти років мовить у цьому мультиплексі, Вадим Пелех. Вони поспілкувалася з медійниками про особливості роботи й перспективи розвитку місцевого мультиплексу, адже наразі там працює лише одне медіа. А отже, необхідно докласти зусиль для пошуку партнерів, які забезпечуватимуть мовлення на вільній програмі цього мультиплексу. Територія покриття - Чернівці і території Чернівецької міської, Великокучурівської, Волоківської, Горішньошеровецької, Кам'янської, Магальської, Мамаївської, Чагорської сільських територіальних громад Чернівецького району. Любов Нечипорук для глядачів телеканалу "С4" у розмові із журналісткою Альвіною Абрамчук розповіла про нові норми використання державної мови в телеефірах і вимоги щодо мови друкованих медіа. Використання недержавної мови в телеефірах допускається лише у вигляді сталих виразів, коротких фраз або окремих слів, вжитих учасниками програм. Загальна тривалість реплік недержавною мовою не повинна перевищувати 10 відсотків тривалості програми. Ведучі програм повинні використовувати лише державну мову. У програмах, що транслюються в записі, репліки іншими мовами мають бути дубльовані/озвучені українською. Це не стосується реплік у репортажах із місця подій, виступів мовами корінних народів, сталих висловів іншими мовами. Мовою друкованих медіа є українська. Вони можуть видаватися іншими мовами за умови, що одночасно з тиражем видання іноземною мовою видається тираж цього видання державною (Джерело: Сайт Нацради).
  • 26.07.2024 Представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Хмельницькій області взяла участь у передачі "Новини Городоччини", що виходить у теле- та радіоефірі ПП "ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ ТЕЛЕРАДІОПРЕСЦЕНТР". Про це йдеться на ФБ-сторінці представниці медіарегулятора: "Під час розмови з Маріанною Шкаврон говорили про те, як саме Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення регулює медіа, як відбувається реєстрація медіа Хмельниччини, які проблеми сьогодні доводиться вирішувати медійникам області, які законодавчі норми щодо використання української мови в телеефірі набули чинності 17 липня, та чи виконують мовники Хмельниччини вимоги закону до мінімальної частки державної мови в ефірі. Також з'ясовували, чи важливі місцеві медіа та у чому переваги громад, де вони працюють. Зауважу, що ГОРОДОЦЬКИЙ ТЕЛЕРАДІОПРЕСЦЕНТР - єдине медіа в області, яке здійснює теле- та радіомовлення, видає газету "Городоцький вісник" та має зареєстроване онлайн-медіа - сайт Городок.City" (Джерело: Сторінка Представника Національної ради у Хмельницькій області у соцмережі Facebook).
  • 26.07.2024 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 25 липня ухвалила рішення щодо скасування реєстрації друкованого медіа та анулювання ліцензії місцевої радіостанції. Відповідно до статті 65 Закону України "Про медіа" скасовано реєстрацію журналу "Математика, інформатика, фізика: наука та освіта" Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського (ідентифікатор медіа R30-02566). Оскільки ПП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник" (позивні музичний фрагмент "Реве та стогне Дніпр широкий") із Вінницької області не мовить, анульована його ліцензія НР № 00960-м від 11.10.2016. За нею радіостанція мовила на частоті 68.12 МГ у с. Яришівці Тульчинського району Вінницької області 1 годину 56 хвилин на тиждень. У триденний термін із дати ухвалення рішення постачальник електронних комунікаційних послуг цього суб'єкта у сфері медіа, а також регулятор комунікаційних послуг будуть поінформовані про анулювання ліцензії медіа (Джерело: Сайт Нацради).
  • 26.07.2024 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголошує конкурс на отримання ліцензії на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільній частоті 106.4 МГц у м. Кам'янці Черкаської області. Він орієнтований на розвиток місцевих мереж. Територія, на яку розповсюджуватимуться програми медіа: м. Кам'янка, м. Сміла і території Кам'янської, Смілянської міських, Березняківської, Михайлівської, Тернівської сільських територіальних громад Черкаського району Черкаської області, Олександрівської селищної територіальної громади Кропивницького району Кіровоградської області. Передбачене цілодобове мовлення, потужність передавача - 0.25 кВт. Програмна концепція мовлення ставить вимогу про обов'язкове розміщення інформаційних програм з місцевою та/або регіональною тематикою. Заяви і документи на участь у конкурсі можна подавати до 26.09.2024 (до 18:00) у паперовій формі на юридичну адресу Національної ради: вул. Прорізна, буд. 2, м. Київ, 01601, або в електронній формі на електронну пошту Національної ради: . Граничний термін розгляду заяв на участь у конкурсі - 25.12.2024. Із переліком документів, що подаються на конкурс, вимогами до їх оформлення, а також іншими умовами конкурсу можна ознайомитися за посиланням (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.07.2024 Представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Хмельницькій області Олена Гавінська поспілкувалися з міським головою Городка Неонілою Андрійчук про медіапростір Городоччини. На своїй ФБ-сторінці представниця медіарегулятора пише: "Завжди, коли перебуваю у відрядженні у населених пунктах області, намагаюся зустрітися з представниками місцевої влади, щоб обговорити проблеми, або навпаки досягнення медіагалузі, покриття теле- та радіосигналом, взаємодію з медіа. Окрім цього під час зустрічі з Неонілою Андрійчук зауважила, що у Городку працює єдине медіа на Хмельниччині, яке має ліцензію на цифрове телебачення та ефірне радіомовлення, а також зареєструвало друковане та онлайн-медіа. Це ПП "ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ ТЕЛЕРАДІОПРЕСЦЕНТР". Крім того, зазначила, що на Хмельниччині окрім обласного центру місцеве телебачення є лише у трьох містах, одне з них - Городок. Також у Городку працює і одна з трьох місцевих радіостанцій, дві інші - у Хмельницькому. Нагадала, що відповідно до Закону України "Про медіа" органи місцевого самоврядування можуть надавати гранти та інші види державної підтримки лише зареєстрованим медіа, а також замовляти в них роботи та послуги" (Джерело: Сторінка Представника Національної ради у Хмельницькій області у соцмережі Facebook).
  • 25.07.2024 Рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 25 липня розглянуто результати планової виїзної перевірки діяльності прилуцької радіоорганізації TIM-FM (Білещина-95.7 МГц, Чернігів-102.4 МГц, а також Інтернет-мовлення (Прилуки) 320k. AAC+, Інтернет-мовлення (Прилуки) 320k., Інтернет-мовлення (Чернігів). Предмет здійснення: закінчення строку діі ліцензії на мовлення. Радіостанція ТІМ FM цілодобово мовить у м. Прилуки на 95.7 fm. За результатами перевірки компанія дотримується умов ліцензії та вимог чинного законодавства. Також в ефірі транслюються сповіщення про повітряну тривогу, інформація від військової адміністрації та транслюються проекти на підтримку ЗСУ. Крайній моніторинг показав: тижневий обсяг програм новин державною мовою становить 100 відсотків (7 -18 /18 - 22). Національний продукт (за тиждень) - 99,22% (166:41:33). Інформаційні передачі - за ліцензією - 2:42:00, а фактично - 3:42:51. Програми, які звучать в ефірі (власне виробництво): розважальні: "Інший день - інша музика", "Бадьорий підйом", "Від душі", "Хітова година", "Та ти шо", "Могло бути й гірше" та інш; науково-просвітницькі: "Сила слова", "Вчені кажуть" та інш; культурно-мистецькі: "Кіношка", "Кавові історії"; інформаційні: "Новини", "Гороскоп", "Погода", "Історії українського спротиву", "Світ з Україною" тощо. Сьогодні до розгляду питання підключилися директор компанії "ТІМ" Олександр Поломарчук та головний редактор радіоорганізації Людмила Цегельник. Пан Олександр розповів членам регулятора та голові Нацради Ользі Герасим?юк про власні наміри розширити територію покриття "ТІМ ФМ", повідомив про гранти, якими опікується Людмила Ценельник, щоб компанія вийшла на ноаий рівень. Як повідомив Олександр Поломарчук, вони вже подали документи на прорахунок частоти у місті Ніжин, також узгоджені всі питання по відокремлені та створені окремої компанії "ТІМ ФМ" (радіостанція здійснювала діяльність в єдиній системі компанії "ТІМ"). Результати планової перевірки прийняти одноголосно всіма члена регулятора без зауважень. Голова Національної ради подякувала за наміри компанії розширювати мовлення в прикордонній області попри всі виклики війни (Джерело: Сторінка Представника Національної ради у Чернігівській області у соцмережі Facebook).
  • 25.07.2024 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула результати планової виїзної перевірки ТОВ "ТРК "ВСІМ РАДІО", м. Хмельницький (позивні: "ОКЕЙ") та визнала відсутність порушень вимог Закону України "Про медіа". Перевірка проводилася у зв'язку із закінченням терміну дії ліцензії на мовлення (Джерело: Сторінка Представника Національної ради у Хмельницькій області у соцмережі Facebook).
  • 25.07.2024 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців двох конкурсів: на місцеве мовлення у Дубно Рівненської області і на постачання послуг для потреб мовлення в містах Волинської, Івано-Франківської та Чернівецької областей. Ще один конкурс Національна рада проведе на початку серпня, а новий оголошено для розвитку місцевих радіомереж. Через недотримання законодавства до двох медіа застосовано штрафні санкції. Відбулися зміни у складі універсального медіасервісу. Про рішення, ухвалені на засіданні Національної ради 25 липня, - далі. І. Конкурс на мовлення з використанням радіочастотного спектра на 41 ТВК (3-я і 4-та програми) в ефірній багатоканальній електронній комунікаційній мережі стандарту DVB-T2 у м. Дубно Рівненської області (місцева територіальна категорія), оголошений рішеннями Національної ради від 21.03.2024 № 875. За результатами конкурсу визначено, що ТОВ "Телерадіокомпанія "Ритм" (логотип "ITV MEDIA GROUP") працюватиме на 3-ій програмі, а ПП "Телерадіокомпанія Сфера-ТВ" (логотип складається з фігур кола, півмісяця та з'єднаних між собою трикутників. Усі фігури розміщені у вертикальну лінію та виконані в помаранчевому кольорі) - на 4-ій. Строк дії ліцензій становить 10 років. Постачальником електронних комунікаційних мереж є Концерн РРТ. ІІ. У конкурсі на постачання послуг для потреб мовлення з використанням радіочастотного спектра ефірної багатоканальної електронної комунікаційної мережі у стандарті DVB-T2 (оголошений рішеннями Національної ради від 11.04.2024 № 1141) було запропоновано 9 програм у Волинській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях. Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, м. Київ, який був єдиним претендентом, став переможцем конкурсу на 30 ТВК у Івано-Франківську; 43 ТВК у Калуші Івано-Франківської області; 44 ТВК у Коломиї (Дебеславцях) Івано-Франківської області. На 25 ТВК у Чернівцях переможцем визначено - чернівецьке ТОВ "Телерадіокомпанія "ЧТ2". На цей конкурс у містах Камінь-Каширському (48 ТВК), Любомлі (48 ТВК), с. Топільному (47 ТВК), селищі Цумані (47 ТВК) Волинської області, а також у с. Стримбі (44 ТВК) Івано-Франківської області заявки від претендентів не надійшли. ІІІ. 8 серпня Національна рада проведе конкурс на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних каналах (програмах) мовлення ефірної багатоканальної електронної комунікаційної мережі із загальнонаціональною категорією покриття МХ-7 (оголошений рішенням від 25 квітня цього року № 1343). До участі у цьому конкурсі допущені дві київські компанії: ТОВ "Мегого" (логотип "MEGOGO СПОРТ"); ПрАТ "Телеканал "Інтер" (логотип "ІНТЕР УКРАЇНА"). IV. Національна рада оголошує конкурс на радіомовлення для розвитку місцевих мереж. Пропонується частота 106,4 МГц у Кам'янці Черкаської області. Загальний обсяг мовлення - цілодобово. Програмною концепцією мовлення передбачено обов'язкове розміщення інформаційних програм із місцевою або регіональною тематикою. Умови конкурсу незабаром з'являться на сайті регулятора. V. Оскільки у відведений термін не надійшло жодної заяви від претендентів, медіарегулятор скасував два конкурси: 1) на мовлення з використанням радіочастотного спектра на 25 ТВК у м. Чернівцях в ефірній багатоканальній електронній комунікаційній мережі стандарту DVB-T2 - оголошений рішенням Національної ради від 25 квітня цього року № 1344; 2) на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних каналах (програмах) мовлення в ефірній багатоканальній електронній комунікаційній мережі стандарту T-DAB у м. Києві (радіомовлення з використанням радіочастотного спектра) - оголошений рішенням Національної ради від 25 квітня цього року № 1345. VI. Національна рада напрацювала пропозиції та зауваження до проєкту Кодексу України про адміністративні проступки, що надійшов на погодження від Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності. За словами члена Національної ради Олександра Бурмагіна, документ пропонує об'єднання усіх норм, які передбачають склад адміністративних проступків. Пропонується переформатувати порушення, що містить Закон України "Про медіа", в адміністративні проступки й застосовувати санкції за порушення медійного законодавства на підставі цього Кодексу. На думку медіарегулятора, це може призвести до розбалансування профільного медійного законодавства, колізії процедури застосування санкцій, а також позначитися на позитивній оцінці медійної реформи Європейського Союзу. Пропозиції і зауваження будуть скеровані Комітетові для ознайомлення. Водночас без зауважень регулятор погодив проєкт постанови Кабінету Міністрів України "Деякі питання демонстрування національних фільмів, інших фільмів, вироблених суб'єктами кінематографії України, і творів національної кінематографічної спадщини", що надійшов від Державного агентства України з питань кіно. VII. Національна рада проаналізувала роботу зі зверненнями громадян і запитами на отримання публічної інформації, що надійшли до неї протягом першого півріччя цього року. Загалом у вказаний період регулятор одержав 303 звернення. Такий показник дещо менший за минулорічний аналогічний період (356). У цьому півріччі дописувачі здебільшого переймалися питаннями інформаційної безпеки і безпосереднього захисту громадян під час воєнного стану. На початку року далі надходили листи і запити на інформацію, що стосувалися імплементації Закону України "Про медіа". Містилися й прохання роз'яснити виконання окремих положень медійного законодавства. Також порушувалися питання реєстрації суб'єктів у сфері медіа та звітності провайдерів аудіовізуальних сервісів. Окрім того, дописувачі переймалися питаннями: 1) відсутності телерадіомовлення на територіях, наближених до зони ведення бойових дій; припинення мовлення певних телеканалів у цифровій мережі Т2; 2) використання недержавної мови у вітчизняному ефірі; трансляції іноземних лінійних медіа російською мовою у мережах провайдерів аудіовізуальних сервісів; наявності російського контенту на платформах спільного доступу до відео; 3) необхідності трансляції повідомлення про повітряну тривогу з демонстрацією в ефірі карти повітряних тривог; обмеження інформації про хід воєнних дій; 4) відновлення проводового мовлення; 5) культури мовлення; 6) недотримання норм рекламного законодавства. Також у першому півріччі цього року Національна рада отримала від юридичних і фізичних осіб 92 запити на отримання публічної інформації. Такий показник майже на третину перевищує запити, що надійшли до регуляторного органу за весь минулий рік (66). Відповіді на всі звернення й запити надавалися вчасно, у визначені законодавством терміни. VIII. До двох медіа Національна рада застосувала штрафні санкції через недотримання законодавства. ПП ТРО "Ух-радіо" (позивні "Ух-радіо") із Тернополя санкцію отримало через порушення частини сьомої статті 60 Закону України "Про медіа". Радіостанція вчасно не поінформувала Національну раду про зміни технічних характеристик мовлення в частині постачальника електронних комунікаційних послуг. Медіа мало упродовж 30 днів від 5 жовтня 2023 року, коли сталися оновлення, звернутися із заявою до медіарегулятора. Це порушення є значним і передбачає штраф 10 відсотків розміру ліцензійного збору. Отже, за вчинене порушення "Ух-радіо" має сплатити штраф 7 948,50 грн. Також медіарегулятор визнав порушення законодавства, зокрема пункту 2 частини другої статті 40 Закону України "Про медіа", в діяльності львівського ПрАТ "ТРК Люкс" (логотип "24"). Позапланова безвиїзна перевірка на підставі офіційного моніторингу мовлення медіа засвідчила, що в період із 18 по 24 квітня цього року частка програм державною мовою у загальному тижневому обсязі мовлення телемовника-реєстранта у проміжку часу між 18 та 22 годиною становила 86,82 % (24 год 18 хв 36 с). А Закон визначає, що у кожному з проміжків часу між 7 та 18 годиною і між 18 та 22 годиною для цього суб'єкта вона має становити не менше як 90 відсотків від загальної тривалості програм або їх частин. Таке порушення вимог щодо мови у сфері аудіовізуальних медіа класифікується як значне. А отже, медіа має сплатити до державного бюджету України штраф 88 000 грн - 11 мінімальних заробітних плат на день вчинення порушення для реєстрантів. Водночас Національна рада, розглянувши результати планової виїзної перевірки сумського ТОВ "ТРК "Відікон" (логотип "V Відікон") та ознайомившись із поясненнями керівництва, не стала застосовувати до медіа санкцію, а зобов'язала його вжити заходів щодо недопущення надалі відсутності мовлення на частотах, передбачених умовами його ліцензії. IX. ТОВ "Телерадіокомпанія TTV" (логотип "TTV"), м. Кропивницький, Національна рада дозволила тимчасово відступити від умов ліцензії в частині зміни програмної концепції мовлення. Своє звернення "TTV" обґрунтовує погіршенням матеріального стану, тотальним падінням рекламного ринку, проходженням служби в ЗСУ частини працівників (зокрема фахівця, який до повномасштабного вторгнення займався контентом), звільненням фахівців, проблемами з електропостачанням та інтернетом тощо. X. У складі універсального медіасервісу сталися зміни. Для території України зі складу УМС вилучається телеканал АТ "НСТУ" (логотип "СУСПІЛЬНЕ НОВИНИ" та графічний елемент, виконаний у формі півкола") у зв'язку із скасуванням реєстрації суб'єкта у сфері медіа, що здійснює мовлення без використання радіочастотного спектра. Водночас для населених пунктів Київської області додаються території Бучанського та Фастівського районів. XI. Національна рада додала до Реєстру суб'єктів у сфері медіа 22 суб'єкти у сфері друкованих медіа. Зареєстровано 23 друковані видання - 13 газет, 7 журналів, 1 збірник, 1 часопис, 1 науковий журнал. Територія розповсюдження зареєстрованих журналів, збірників - Україна (7 видань - 70%), а також Україна та світ (3 видання - 30%). Серед зареєстрованих газет - 5 всеукраїнських, 5 обласних, 2 районні, 1 поширюється в Україні та за її межами. XII. У Реєстрі суб'єктів у сфері медіа з'являться 15 нових онлайн-медіа, про що клопотали 13 заявників. Набути статусу онлайн-медіа вирішили: 5 вебсайтів, 1 публічна сторінка в соціальній мережі "Facebook", 1 Telegram канал, 1 канал у відеохостингу "Youtube", 1 інформаційне агентство, 1 інтернет-видання, 1 портал новин, 1 вебпортал, 1 електронний науковий журнал, 1 спеціалізоване медичне інтернет-видання та 1 електронне наукове фахове видання. ТОВ "Вінниця інфо" подбало про реєстрацію одразу трьох своїх медіаресурсів: вебсайту, публічної сторінки в соціальній мережі "Facebook" і Telegram каналу з однойменною назвою "Вінниця.info". Про свої вебсайти заявили: Класичний приватний університет із Запоріжжя - науковий журнал "Приазовський економічний вісник"/"Pryazovskyi Economic Herald"; ТОВ "Ідеал медіа" із Києва - інтернет-видання "Гордон"; ТОВ "Інформаційне агентство "Світогляд" із Волинської області - "Світогляд"; ТОВ "Всеукраїнське інформаційне агентство "Укрінфопрес", м.Київ, - "Укрінфопрес". Савічев С. О. із Одеси зареєстрував канал у відеохостингу "Youtube" - "Подія.Інфо". З'явиться в Реєстрі й інформаційне агентство "Львівські новини", що зареєструвало ПП - Телерадіоінформаційної агенції "Регіон-інформ Україна". Також до Реєстру потрапили: інтернет-видання "Панорама"; вебпортал "МedAccount"; портал новин "Львівський портал"; електронний науковий журнал "International Bulletin on Public Administration and Legal Affairs"; спеціалізоване медичне інтернет-видання для професіоналів сфери охорони здоров'я "ОМП ДІДЖИТАЛ"/"OMP DIGITAL"; електронне наукове фахове видання "Український часопис соціології та права"/"Ukrainian Journal of Sociology and Law". Комунальне некомерційне підприємство "Телебачення громади" (логотип "стилізована буква "Ю", на тлі якої розміщено слово "МиГ") зареєструвалося як лінійне медіа, що мовить без використання радіочастотного спектра. Медіа пропонує споживачам Южного Одеської області формат загальної тематики, надає свої послуги 18 годин на добу українською мовою. Технологія мовлення - кабельна аналогова. XIII. Зареєструвалися 10 провайдерів аудіовізуальних сервісів - 8 із місцевим покриттям і 2 - загальнонаціональним. Після реєстрації їхні послуги будуть доступні: дочірнє підприємство телевізійних систем "Квант" ПАТ "Атомсервіс" - м. Южноукраїнськ Миколаївської області; ПП телерадіокомпанія "Простір" - м. Моршин, села Довге, Баня Лисовицька Львівської області; телекомпанія "Чорне море" у вигляді ТОВ - Київський, Приморський, Хаджибейський райони Одеси, м. Чорноморськ Одеської області; дочірнє підприємство телекомпанія "Лотос" приватної фірми "Лотос" - м. Старокостянтинів Хмельницької області; ТОВ "Українське ТБ", Хмельницький - територія України; ТОВ "Інвест телеком Україна" - міста Шостка і Кролевець Сумської області; ТОВ "Місто ТВ сервіс" - м. Київ; ТОВ "Інфінітас", Київ - територія України; ФОП Анділахая О. А. - м. Костянтинівка Донецької області; ФОП Толкачова Я. В. - м.Біла Церква Київської області. XIV. Чотирьом радіомовникам ще на 10 років продовжено строк дії їхніх ліцензій. Отже, й далі цілодобово звучатимуть: у Сумах - ПП "Компанія "Нова хвиля" (позивні "POWER FM") - на частоті 87.7 МГц та ТОВ ТРК "Топ-радіо" (позивні "Шлягер") - на частоті 106.4 МГц; ПрАТ "Телерадіокомпанія Люкс" (позивні "Люкс ФМ") - на частотах 96.1 МГц у Донецьку і 91.6 МГц у Кривому Розі Дніпропетровської області; ТОВ "Контакт-інформ" (позивні "Люкс ФМ") - на частоті 105.4 МГц у Чернігові. XV. До Реєстру суб'єктів у сфері медіа внесено зміни щодо низки медіа. Одеське ТОВ "Телерадіокомпанія "Андсер" відмовилося від логотипу "ДУМСКАЯ" і тепер писатиметься українською мовою - "ДУМСЬКА". З новими позивними виходитиме в ефір вінницьке КП "Радіокомпанія "Місто над Бугом". Радіостанція звучатиме як "Радіо "Місто над Бугом"" і фрагмент музичної пісні "Гей вінничани, гей подоляни" Р. Марклевського. Раніше слухачі чули її як "Говорить Вінниця" із тим самим фрагментом музичної композиції. Решта зафіксованих у Реєстрі оновлень стосуються зміни структури власності, кінцевого бенефіціарного власника, ключових учасників чи власників істотної участі та постачальника електронних комунікаційних послуг. XVI. На клопотання Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського скасовано реєстрацію його журналу "Математика, інформатика, фізика: наука та освіта". Також анульовано ліцензію ПП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник" із Вінницької області у зв'язку з відсутністю мовлення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.07.2024 Ютуб-канал столичної мережевої станції "Громадське радіо" (Київ-99.4 МГц, Миколаїв-88.3 МГц, Суми-88.6 МГц, Дружба-89.9 МГц, Краматорськ-90.9 МГц, Гірник-91.4 МГц, Нікополь-91.5 МГц, Херсон-94.4 МГц, Чернігів-105.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 24k. AAC, Інтернет-мовлення 160k., Інтернет-мовлення 160k. та Інтернет-мовлення (реґіони) 320k.) завдяки новим підходам та класним людям стрімко розвивається! Тому у цю команду потрібне підсилення! Радіостанція шукає оператора-монтажера/операторку-монтажерку. Повна зайнятість, офіс у центрі Києва, 8-годинний графік 5 днів на тиждень. Станція працює з ФОП. Портфоліо та резюме надсилайте на пошту . Після короткої онлайн-співбесіди - обов?язкове коротке тестове завдання. Обов?язки: 1) налаштування кадру, світла та камер у студії; 2) зйомка (через vMix) та монтаж відео для YouTube; 3) підбір графіки для відео; 4) вибір моментів для тизера; 5) монтаж відео для соцмереж (горизонтальний та вертикальний формати); 6) фотографування гостей для обкладинок; 7) комунікація з редакторками каналу щодо покращення якості контенту, аналіз трендів та форматів, участь у брейнштормах; 8) зйомка коротких відео на смартфон. Громадське радіо шукає людей із креативним підходом до створення відео. Натомість пропонує роботу у команді, яка з повагою ставиться до своєї авдиторії та ретельно підбирає справді експертні голоси. Станція всіляко заохочує розвиток всередині команди та підтримуємо нові ідеї. А на сам канал сходіть і підпишіться, якщо ще ні - https://www.youtube.com/user/Hromadskeradio (Джерело: Сторінка Вікторії Єрмолаєвої у соцмережі Facebook).
  • 24.07.2024 Радіо Культура запускає новий подкаст радіоблоґу історикині мистецтва Оксани Семенік - "Наше мистецтво". Радіоблоґ складається з 2 сезонів, 15 епізодів, які розповідають про долі 23 мисткинь та 22 митців. У кожному епізоді Оксана Семенік знайомить слухачів з долями українських митців, чиї твори довгий час були заборонені радянською владою або залишалися забутими. Її розповіді показують, що мистецтво ніколи не існує окремо від політики, суспільства та історії. Серед них - історії про Олександру Екстер, Марію Примаченко, Михайла Бойчука, Якова Гніздовського, Аллу Горську, Олександра Архипенка та інших. Авторка радіоблогу Оксана Семенік розповіла, що вже декілька років у мережі "X" популяризує історії про українське мистецтво для іноземної аудиторії. "Іноземці не знають нашого мистецтва, проте й ми самі не дуже багато знаємо про українське мистецтво. Цікавими історіями можна залучити більше людей. Я дуже рада, що Ірина Славінська рік тому запропонувала подумати над створенням радіоблоґу. Я дуже радію, що тепер його можна послухати на зручних онлайн-платформах, причому на декількох одразу. Так, слухачі зможуть обрати зручну для них платформу та насолоджуватися історіями про українське мистецтво", - говорить Оксана Семенік. Перший епізод, присвячений розквіту дизайну, новим архітектурним стилям та імпресіонізму на початку ХХ століття в українському мистецтві, а також видатним особистостям, таким як Мурашко, Кричевський і Нарбут, чиї історії успіху були трагічно перервані, вже доступний на подкаст-платформах Суспільного Мовлення. Оксана Семенік - історикиня мистецтва та журналістка. Після початку повномасштабного вторгнення Оксана створила сторінку Ukrainian Art History у соціальній мережі X (раніше - Твіттер), який швидко перетворився на найпопулярніший англомовний твіттер про українську культуру. Зараз на нього підписано понад 36 тисяч користувачів, серед яких, наприклад, американський історик Тімоті Снайдер. Саме вона є однією з тих діячок, завдяки яким Метрополітен-музей у Нью-Йорку перейменував "Російських танцівниць" Деґа на "Танцівниць в українському вбранні", а також перестав називати росіянами Архипа Куїнджі, Івана Айвазовського та Іллю Рєпіна. Підтримайте збір Суспільного Мовлення разом із Фондом "Повернись живим" для батальйону безпілотних авіаційних систем 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. В ефірі можна почути програми про актуальні культурні події України й світу, історичні рубрики та найкращі зразки класичної музики, улюблені літературні передачі - радіодетективи, радіодраму тощо. Слухайте Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 24.07.2024 Спекотне олімпійське літо на Радіо Промінь стартує! Олімпійський футбольний турнір! Груповий етап. Сьогодні о 20:00 на Радіо Промінь пряма трансляція матчу Ірак - Україна! Слухати: https://suspilne.radio. Коментатори: Костянтин Дульцев і Вадим Власенко. О 19:06 розпочнеться передматчева студія. Ведучий Дмитро Захарченко разом з коментаторами гри ділитимуться своїми очікуваннями від стартового матчу збірної України, та і розкажуть на скільки є цікавим олімпійський турнір у світовій футбольній ієрархії (Джерело: Сторінка "Радіо Промінь" у соцмережі Facebook).
  • 24.07.2024 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення у співпраці з Фондом "Партнерство за сильну Україну" розпочала масштабний проєкт, спрямований на підтримку українських мовників та захист інформаційного простору на прикордонних і прифронтових територіях. Ініціатива охоплює 16 частот у семи стратегічно важливих областях: Донецькій, Запорізькій, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській. Проєкт виник як відповідь на серйозні виклики, спричинені повномасштабним вторгненням росії. Українські медіа зазнали значних втрат та руйнувань, а національний інформаційний простір щодня потерпає від атак російської пропаганди та інформаційно-психологічних операцій. Попри те, що Національна рада запровадила спрощену процедуру отримання тимчасових дозволів на мовлення, фінансове навантаження на мовників залишалося суттєвим, особливо в комерційно непривабливих, але стратегічно важливих регіонах. До проєкту залучено шість провідних радіостанцій: АТ "НСТУ" (Суспільне мовлення); ПГО ТРК "Громадське радіо"; ТОВ "Іксон медіа" ("ІКС ОН"); ТОВ "ТРВК "Комра" ("Best FM"); ТОВ "ТРК "Матрікс+" ("NovaLine"); Телерадіокомпанія "Можливість" ("Радіо М"). 23 липня вже розпочалося мовлення на частотах у п'яти областях. "Best FM" і "Радіо М" запустилися на Донеччині, "Best FM" на Запоріжжі, "Громадське радіо" і "NovaLine" на Сумщині, "Громадське радіо" на Одещині та "NovaLine" на Харківщині. Найближчим часом очікується старт мовлення "ІКС ОН" на Херсонщині. Фонд "Партнерство за сильну Україну" взяв на себе важливе зобов'язання компенсувати вартість послуг Концерну РРТ із трансляції програм протягом року. Загальна сума підтримки складе майже 4 мільйони гривень. ФПСУ ? це потужна донорська програма, що фінансується урядами восьми країн: Великої Британії, Естонії, Канади, Нідерландів, США, Фінляндії, Швейцарії та Швеції. Фонд реалізує проєкти, спрямовані на посилення стійкості України в умовах російської агресії, зосереджуючись передусім на деокупованих і прифронтових територіях. При виборі учасників проєкту враховувався ряд критичних факторів. Серед них: 1) незалежність медіа. Здійснення суспільного мовлення, надання суспільству правдивої та збалансованої інформації про Україну і світ; 2) підтримка стандартів якісної журналістики, прав людини та демократії; 3) здійснення місцевого мовлення, виготовлення новин місцевого спрямування, співпраця з обласними державними адміністраціями, залученість до системи оповіщення населення про надзвичайні ситуації; 4) релокація медіа внаслідок повномасштабного вторгнення та відновлення діяльності на підконтрольній Україні території; 5) мовлення на деокупованих або прифронтових територіях. Завдяки реалізації цього проєкту українці на прикордонних та прифронтових територіях отримають безперешкодний доступ до якісного українського контенту, що є критично важливим в умовах безперервної інформаційної війни (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.07.2024 Сьогодні, 24 липня, уранці військовослужбовці 13-ї бригади Нацгвардії України "Хартія" Сергій Жадан, Алла Кошляк та Дмитро Третяк запустили в онлайн-ефір інформаційно-музичне мандрівне "Радіо Хартія". Про це повідомлено на офіційній сторінці радіо у фейсбуці. "Ми будемо говорити про нашу бригаду, але не лише про неї, а про українське військо, про прифронтові території, говорити щиро про ті речі, які для нас є важливими та які нас поєднують", - розповів Сергій Жадан. Ефіри стартуватимуть з обговорення актуальних новин у рубриці "Один вдома". У студію радіо, облаштовану в автомобілі, запрошуватимуть на інтерв'ю гостей. На перший ефір завітав командир "Хартії", полковник НГУ Ігор Леськів. На прохання ведучого він дав оцінку так званому "вовчанському наступу" ворожої армії. "У них нічого не вийшло. Вони перли по місцевості, маючи надію, що буде так само, як у попередні роки, але отримали по зубах. 13-та бригада разом з іншими підрозділами стала на обороні, знищили не один підрозділ, і не одна сотня росіян уже пішли на той світ, - прокоментував командир "Хартії". - Вороги казали, що хочуть тут зробити буферну зону, а тепер кажуть, що хочуть зробити її на території Бєлгородської області Росії". Також сьогодні до студії завітав музикант, фронтмен гурту "Пиріг і Батіг" Мар'ян Пирожок. Львів'янин розповів, що працює в резиденції "Слово" над розвитком проєкту "Замордовані", у межах якого нещодавно видали перший із трьох музичний альбом "Замордовані. Подзвін перший", на слова знищених у першій половині ХХ століття українських поетів. Сергій Жадан анонсував авторську програму "Парад на Червоній площі", у якій спілкуватиметься з військовослужбовцями "Хартії" та інших підрозділів. "Військовий, його історія, досвід є джерелом сили для інших, ми будемо про це розповідати", - сказав він. Алла Кошляк вестиме рубрику "Згідно/Відповідно", у якій знайомитиме цивільних з особливостями армійської бюрократії. У першому випуску розповість, як писати рапорти. У програмі "Стандарти кухонно-диванної експертизи" разом із запрошеними журналістами та відомими людьми з прифронтової смуги обговорюватимуть актуальні теми. Ці обговорення можна буде слухати як подкаст. Дивитися і слухати "Радіо Хартія" можна через офіційний сайт і ютуб-канал, а відстежувати новини редакції - у фейсбуці та інстаграмі. Нагадаємо, український письменник, музикант і волонтер Сергій Жадан вступив на службу до лав Національної гвардії на початку червня (Джерело: Портал "ДМ Media Sapiens").
  • 23.07.2024 Повідомляємо, що відповідно до Регламенту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення засідання регуляторного органу, яке відбудеться 25-го липня, початок о 10.00, триватиме онлайн. Взяти участь у засіданні Національної ради можна у приміщенні Національної ради за адресою: м. Київ, вул. Прорізна, 2 або в приміщенні представника Національної ради у вашій області, контакти якого Ви можете отримати у відділі регіональної політики у сфері медіа та організації роботи представників Національної ради за телефонами: (044) 279-99-33, (044) 278-74-11. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради та на її YouTube-каналі (Джерело: Сайт Нацради).
  • 22.07.2024 Близько 7000 українських військових зазнали травм сечостатевої системи та потребують сексуальної реабілітації. До того ж, на сексуальні функції впливають і інші травми. Це тема, яка часто залишається за межами повсякденного обговорення. Але вона впливає на кожного, хто стикається з цими викликами. Нова програма "Спитай мене - як?", що стартує незабаром на хвилях богуславської мережевої станції "Богуслав FM" (Богуслав - 97.7 МГц, Тараща - 101.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.), присвячена неочевидним травмам військових. Тема сексуальності та фізичних обмежень. Мова у програмі піде про те, як військові, які отримали фізичні травми, змінюють своє сприйняття сексуальності та як знаходять шляхи до задоволення і розуміння своєї сексуальної ідентичності. Ведучі і гості програми покажуть, що із правильною підтримкою та розумінням ми можемо змінити ставлення до будь якої ситуації. Співрозмовники ведучого - військові, психологи і сексологи - допоможуть зрозуміти, що бути повноцінною людиною включає безліч аспектів життя, які не залежать від фізичних обмежень. Ведучий - Віктор Коломієць. Не пропустіть програму, щоб дізнатися, як змінити ставлення до цієї важливої теми і знайти підтримку від тих, хто проходить подібний шлях. Слідкуйте за анонсами та слухайте вже у серпні на Богуслав-FM (Джерело: Сторінка радіо "Богуслав FM" у соцмережі Facebook).
  • 22.07.2024 В окупованому Мелітополі Запорізької області почало мовлення пропагандистське "православне радіо" "Вера" від Російської православної церкви (РПЦ). Про це повідомляє ІМІ з посиланням на пропагандистський сайт "Запорожское агентство новостей" і низку телеграм-каналів, які діють на ТОТ Запорізької області. Про початок роботи радіо пропагандистам розповів священник російської церкви Максим Смирнов. Він повідомив, що на радіо транслюватимуть "євангельську звістку, розповіді про духовну спадщину, програми про історію та культуру, про традиції та сучасність, про доброту та милосердя, літературні твори, найкращу вітчизняну та закордонну музику". Як пишуть пропагандисти, станція "побудована за правилами сучасного FM-мовлення" та "покликана об'єднувати вірян, допомагаючи знайти в житті найголовніше - віру, надію та любов". Як пише ІМІ, російське пропагандистське радіо "Вера" з'явилося в російському FM-діапазоні у вересні 2014 року і наразі веде мовлення в 127 містах. Як зазначають пропагандисти, його місія - "розповідати про основи християнського світогляду, культурне та історичне просвітництво". В ефірі звучать музика, токшоу та авторські програми. Гостями студії є православні священники та миряни, діячі культури, керівники благодійних організацій, педагоги, психологи, громадські діячі. На сайті радіо зазначено, що його засновником є автономна некомерційна організація "Інформаційний центр радіомовлення, мистецтва та культури "Віра, надія, любов"". Згідно з відкритими російськими реєстрами, вона зареєстрована 2012 року в Москві, а її засновник має стосунок ще до двох російських медійних організацій. Як стверджують окупанти, радіостанція фінансується на пожертви приватних осіб, фондів та зацікавлених слухачів. За даними пропагандистів, це приватний некомерційний культурно-просвітницький проєкт, "створений з благословення священноначала Російської православної церкви". Як повідомлялось у травні, росіяни планують запустити на тимчасово окупованих територіях Запорізької області радіо "Юг молодой", цільовою аудиторією якого має стати українська молодь (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 22.07.2024 Колишній виконавчий продюсер та адміністратор програм на "Українському радіо" Олексій Вайсман (Смірнов) мобілізувався до лав Збройних сил України. Про це повідомив його партнер і колега по роботі Євген Лесной. Як уточнив Лесной у коментарі "Детектору медіа", служитиме Олексій у підрозділі бойових БПЛА. За словами Лесного, Вайсман уже сьогодні відправився в частину. "Пішов в ЗСУ Олексій добровільно. Знайшов частину, де максимально буде корисним, пройшов ВЛК. Ми завжди поважали закон та дуже погано ставимося до "ухилянтів" й до тих, хто толерує це", - написав Лесной. ФОП Смірнов вигравав кілька конкурсів на створення програм на "Українському радіо", автором яких був Лесной. Зокрема, у 2019 році Вайсман був адміністратором щоденного нічного інформаційно-розважального шоу "Нічна вахта" на "Українському радіо". У 2021 році разом з Євгеном Лесним за підтримки Українського культурного фонду створив освітній документальний аудіосеріал "Цікава Конституція" про 25-ї річниці основного закону України. У 2023 році разом з Лесним створив "Програму 5488", присвячену дискримінації вразливих верств населення, яка виходила на "Громадському радіо", "Українському радіо", радіостанціях "Західний полюс" та "Голос Стрия". Крім того, Олексій Вайсман був асистентом керівника проєкту з популяризації української продукції Made in Ukraine. Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що журналіст "Української правди" Дмитро Сімонов мобілізувався до Збройних сил України. Він уже пройшов підготовку в одному з навчальних центрів ЗСУ й віднедавна несе службу в Донецькій області (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 20.07.2024 Твій тестовий тиждень - аудіощоденник з 3-ьою окремою штурмовою бригадою на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Дружба-87.6 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Ріпки-89.1 МГц, Захарівка-89.8 МГц, Полтава-90.2 МГц, Луцьк-90.2 МГц, Кривий Ріг-91.1 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Тернопіль-91.7 МГц, Вовчанськ-91.8 МГц, Львів-92.4 МГц, Полісся-92.7 МГц, Семенівка-93.0 МГц, Краснопілля-94.1 МГц, Торецьк-98.0 МГц, Звягель-98.9 МГц, Херсон-99.0 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Кропивницький-99.3 МГц, Черкаси-100.6 МГц, Чернігів-100.6 МГц, Нікополь-100.6 МГц, Красноград-100.8 МГц, Харків-101.1 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Біла Церква - 102.3 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Старики-105.5 МГц, Антопіль (Рівне) - 105.7 МГц, Павлоград-106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, Івано-Франківськ-106.4 МГц, Хмельницький-107.6 МГц, Суми-107.9 МГц, Дубровиця-107.9 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.). Кому слухати? - усім, хто досі вагається. - усім, хто хоче бути на одній хвилі з військовими. - усім. Де слухати? - о 10:30, 17:30 і 22:30 на Армія FM. - на усіх подкаст-платформах шукайте Твій тестовий тиждень. Пройдіть тестовий тиждень з Катериною Біленко і Михайлом Безпальком. Можливо учасником наступного тестового тижня станете саме ВИ (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 19.07.2024 Про зміни в медійному та мовному законодавстві з 17 липня цього року розповідали в прямих ефірах, інформаційних програмах місцевих медіа, на брифінгах, зустрічах із керівництвом ОДА представники Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в областях. Також їх хвилювали питання забезпечення безперебійним живленням телевеж, що дуже важливо в умовах воєнного стану. Про заходи за участі представників медіарегулятора цього тижня - далі. I. Вінницька область. Зміни у медійному та мовному законодавстві, що відбулись у середині липня, зумовили участь представника медіарегулятора у Вінницькій області Вадима Мазурика в інформаційних програмах місцевих медіа. Вадим Мазурик поспілкувався з журналістом програми "Час змін" Олегом Семком в ефірі радіокомпанії "Місто над Бугом". А наступного дня надав коментар для програми "Новини Вінниччини" на ТРК "Вінниччина". Йшлося, зокрема, про те, що віднині виступи та спонтанні репліки недержавною мовою гостей прямих ефірів на телебаченні не можуть перевищувати 10% ефірного часу, а під час повторної трансляції ці репліки мають бути дубльовані, переозвучені або субтитровані українською. Із 16 липня набула чинності стаття 25 Закону України "Про функціонування української мови як державної" стосовно обов'язкових тиражів друкованих медіа державною мовою (у разі якщо вони друкуються іншими мовами, що відрізняються від мов корінних народів України та офіційних мов ЄС). Ця тема також стала предметом обговорення в медіа. II. Волинська область. Представниця медіарегулятора у Волинській області Лілія Бойко провела зустріч із заступником Волинської обласної державної адміністрації Тарасом Шкітером. Обговорили важливі питання щодо алгоритму дій бронювання медійників та забезпечення безперебійним живленням телевеж у регіоні. Це необхідно для підтримки стабільного інформування населення та забезпечення безперервної роботи медіа в умовах воєнного стану. III. Запорізька область. 17 липня у приміщенні Запорізької міської ради відбулася нарада представника Національної ради у Запорізькій області Володимира Циганова з начальником управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради Євгеном Коваленком та в. о. начальника комунального підприємства "Муніципальна телевізійна мережа" Юрієм Юрченком з питань роботи КП "МТМ" щодо телевізійного і радіомовлення на території Запорізької області, а також блокування ефірного телевізійного і радіомовлення держави-агресора. Значну увагу на нараді приділили таким питанням: 1) отриманню КП "МТМ" дозволу на тимчасове мовлення на 21 ТВК у Запоріжжі для блокування мовлення держави-окупанта у місті; 2) участі КП "МТМ" у конкурсі на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних каналах (програмах) мовлення ефірної багатоканальної електронної комунікаційної мережі МХ-5 місцевої/регіональної територіальної категорії у Запорізькій області згідно з рішенням НР № 2295 від 11.07.2024; 3) перспективам розвитку громадських медіа Запоріжжя; 4) стану реформування КП "МТМ" у місцеве публічне аудіовізуальне медіа відповідно до вимог Закону України "Про медіа". IV. Івано-Франківська область. Поточний тиждень представник Національної ради в Івано-Франківській області Ігор Маслов присвятив роз'ясненню в місцевих медіа імплементації норм законодавства, що збільшують частку використання державної мови. 16 липня Ігор Маслов надав коментар для новинного сюжету ТОВ "ТРК 3-Студія", а 17 липня - ТОВ "Івано-Франківська телерадіокомпанія "Канал-402". У коментарях йшлося про те, що від 17 липня набуває чинності пункт 7 частини восьмої статті 40 Закону України "Про медіа". Як результат - з ефірів зникає навіть та двомовність, яка була досі присутня. 18 липня Ігор Маслов провів брифінг в Івано-Франківській обласній військовій адміністрації на тему використання української мови в друкованих та аудіовізуальних медіа. Під час брифінгу він зосередив увагу на таких темах: 16 липня набула чинності стаття 25 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", відповідно до якої: 1) друковані медіа видаються державною мовою; іншими мовами такі видання можуть видаватися за умови, що одночасно з відповідним тиражем іноземною видається тираж цього видання українською; усі мовні версії повинні видаватися з однаковою назвою, відповідати одна одній за змістом, обсягом та способом друку, а їх випуски повинні мати однакову нумерацію порядкових номерів і видаватися в один день; 2) розповсюдження за передплатою друкованих медіа іншими мовами допускається за умови забезпечення можливості передплати в Україні такого самого видання державною мовою. 17 липня набув чинності пункт 7 частини восьмої статті 40 Закону України "Про медіа". Це суттєво збільшило відсоток державної мови в аудіовізуальних медіа, оскільки: 1) використання недержавної мови в прямому ефірі допускається лише у вжитих учасниками програм сталих виразах, коротких фразах чи окремих словах, крім ведучих програми, якщо загальна тривалість таких реплік не перевищує 10 відсотків тривалості програми; 2) усі виступи, інтерв'ю, коментарі, окремі репліки тощо, що звучали недержавною мовою в програмах, які виходять в ефір у записі, мають бути перекладені, дубльовані або озвучені українською. V. Тернопільська область. Брифінг у Тернопільській обласній військовій адміністрації провела представниця регулятора у Тернопільській області Оксана Новосельська. Увагу присутніх вона зосередила на змінах, які чекають на друковані та аудіовізуальні медіа після 16 липня цього року щодо використання української мови. Оксана Новосельська акцентувала на необхідності дотримання норм статті 25 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" в частині мови, якою видаються друковані медіа. VI. Хмельницька область. Представниця Національної ради у Хмельницькій області Олена Гавінська взяла участь у програмі "Головний інформаційний ранок" на телеканалі TV7+ (ТОВ ТК "Проскурів"). Розмова в прямому ефірі була присвячена вимогам Закону України "Про медіа" щодо використання інших мов без дублювання або озвучення у спонтанних репліках чи виступах учасників програми, що транслюється у прямому ефірі, крім ведучих (дикторів) програми, якщо загальна тривалість таких реплік, виступів не перевищує 10 відсотків тривалості програми, а також необхідність їх дублювання, озвучення або субтитрування українською мовою під час трансляції програми у записі. Також говорили про доповнення до Переліку осіб, що становлять загрозу національній безпеці, а також Переліку аудіовізуальних медіасервісів на замовлення та сервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів держави-агресора, до якого медіарегулятор уже вніс 27 таких сервісів. Олена Гавінська вкотре наголосила, що перегляд контенту держави-агресора - це спонсорування зброї, яку ворог потім використовує проти нашої країни. І йдеться не лише про інформаційну зброю, а й ворожі ракети, дрони, снаряди тощо. Тому до споживання інформації потрібно підходити відповідально. VII. Черкаська область. Під час зустрічі представниці медіарегулятора у Черкаській області Надії Горбаченко з ректором Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександром Черевком йшлося про: дотримання Закону України "Про медіа"; виконання положень статті 25 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної"; зміни для друкованих медіа, які починають діяти з 16 липня цього року; порядок реєстрації каналу "Студентське телебачення ЧНУ ім. Б. Хмельницького" суб'єктом у сфері онлайн-медіа. Канал "Студентське телебачення ЧНУ ім. Б. Хмельницького" був створений 2 липня 2014 року. На сьогодні його відеоконтент налічує 581 відео, яке можна переглянути на платформі Youtube, офіційній сторінці FB кафедри журналістики, реклами та PR, а також в Instagram. Особливо популярний серед черкащан один із останніх відеопроєктів "Mova_v_trendi" - про інноваційні технології навчання української мови. Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького - перший вищий навчальний заклад Черкащини, 8 наукових видань якого отримали ідентифікатори в Реєстрі Національної ради та набули статусу суб'єктів у сфері друкованих медіа (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.07.2024 Медіарегулятор повідомляє фізичних і юридичних осіб про розгляд їхніх заяв на засіданні 25 липня. Засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення відбудеться о 10:00 у режимі реального часу (онлайн). Розглядатимуться заяви таких осіб: ПП ТРО "Ух-радіо", м. Тернопіль; ТОВ "Контакт-інформ", м. Київ; ПрАТ "Телерадіокомпанія Люкс", м. Львів; ПП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник", селище Томашпіль Вінницької області; ТОВ "Авторадіо Україна", м. Київ; ТОВ ТРК "Топ-радіо", м. Київ; ПП "Компанія "Нова хвиля", м. Київ; КП "Радіокомпанія "Місто над Бугом", м. Вінниця; ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Комра", м. Київ; КП "Муніципальна телевізійна мережа", м. Запоріжжя; ТОВ "Телерадіокомпанія "Андсер", м. Одеса; ПП ТРК "Простір", м. Моршин Львівської області; ДП ТК "Лотос" ПФ "Лотос", м. Старокостянтинів Хмельницької області; ФОП Анділахая О. А., м. Костянтинівка Донецької області; ТОВ "Інвест телеком Україна", м. Суми; ТОВ "Місто ТВ сервіс", м. Київ; ФОП Толкачової Я. В., м. Біла Церква Київської області; ТОВ "Українське ТБ", м. Хмельницький; ДПТС "Квант" ПрАТ "Атомсервіс", м. Южноукраїнськ Миколаївської області; ТОВ "Інфінітас", м. Київ; Телекомпанії "Чорне море" у вигляді ТОВ, м. Одеса; КНП "Телебачення громади", м. Южне Одеської області; ТОВ "Бізнесгрупп", м. Одеса; ФОП Мельника А. А., м. Хмельницький; ГО "Львівська обласна організація Всеукраїнської правозахисної організації "Меморіал" імені Василя Стуса", м. Львів; Савіцької О. В., м. Хмельницький; Соломки О. О., селище Ямпіль Сумської області; ДУ "Інститут травматології та ортопедії Національної академії медичних наук України", м. Київ; ГО "Борці за справедливість", м. Нетішин Хмельницької області; ФОП Данілейка Д. А., м. Одеса; ННЦ "Харківський фізико-технічний інститут", м. Харків; ТОВ "Видавничий дім "Гельветика", м. Одеса; Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, м. Київ; Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, м. Вінниця; Чумака М. Д., м. Бородянка Київської області; РО "Самбірсько-Дрогобицька єпархія Української Греко-Католицької Церкви", м. Дрогобич Львівської області; Скочиляса Р. Т., селище Щирець Львівської області; ТОВ "Редакція громадсько-політичної газети Рівненської області "Вільне слово", м. Рівне; Ласкіної Н. А., с. Федорівка Житомирської області; Інституту історії України НАН України, м. Київ; ГО "Чернівецька обласна ліга румунської молоді "Жунімя", м. Чернівці; Київського інституту Національної гвардії України, м. Київ; Фізичної особи-підприємця Запотічної І. С., м. Львів; ТОВ "Біостратегії", м. Запоріжжя; Класичного приватного університету, м. Запоріжжя; ТОВ "ЧМГ", м. Чернігів; ТОВ "Ідеал медіа", м. Київ; ТОВ "Редакція газети "Панорама", м. Мукачево Закарпатської області; ТОВ "Інформаційне агентство "Світогляд", м. Луцьк Волинської області; ПП "Інформаційне агентство "Львівський портал", м. Львів; Савічевої С. О., м. Одеса; ТОВ "Вінниця інфо", м. Вінниця; ПУ "Науково-дослідний інститут публічного права", м. Київ; ГО "Центр наукових публікацій", м. Ужгород Закарпатської області; ТОВ "ОМП діджитал", м. Київ; ПП - ТРІА "Регіон-інформ Україна", м. Львів; ТОВ "Всеукраїнське інформаційне агентство "Укрінфопрес", м. Київ; РО "Місія синодальний інформаційно-просвітницький відділ Української Православної Церкви", м. Київ; ТОВ "Суворов", м. Дніпро. Розглядатимуться заяви цих фізичних і юридичних осіб щодо: продовження строку дії ліцензії на мовлення, внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа стосовно ліцензіата та умов ліцензії на мовлення, реєстрації провайдера аудіовізуальних сервісів, внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа стосовно реєстранта у сфері медіа, реєстрації суб'єкта у сфері медіа, що здійснює мовлення без використання радіочастотного спектра (лінійне медіа), реєстрації суб'єкта у сфері друкованих медіа, скасування реєстрації суб'єкта у сфері медіа, реєстрації суб'єкта у сфері онлайн-медіа. Засідання Національної ради відбудеться 25 липня 2024 року о 10:00 у режимі реального часу (онлайн). Взяти участь у засіданні Національної ради можна у приміщенні Національної ради за адресою: м. Київ, вул. Прорізна, 2 або в приміщенні представника Національної ради у вашій області, контакти якого Ви можете отримати у відділі регіональної політики у сфері медіа та організації роботи представників Національної ради за телефонами: (044) 279-99-33, (044) 278-74-11. Участь у засіданні відбувається у такий спосіб: а) у приміщенні Національної ради - з використанням її технічних засобів у режимі реального часу (онлайн) зі спеціально обладнаного місця; б) на клопотання щодо участі - у приміщенні секретаріату представника Національної ради з використанням технічних засобів Національної ради у режимі реального часу (онлайн); в) на клопотання щодо участі - у режимі реального часу (онлайн) із використанням власних технічних засобів особи, зокрема через мережу Інтернет, із використанням технології віддаленої ідентифікації особи представника суб'єкта у сфері медіа. Клопотання про участь у засіданні Національної ради в режимі реального часу (онлайн) необхідно надсилати не пізніше ніж за день до початку засідання на офіційну адресу Національної ради . Воно повинно містити: 1) дату засідання Національної ради; 2) номер питання порядку денного (за наявності); 3) назву суб'єкта у сфері медіа; 4) прізвище, ім'я, по батькові представника медіа, його посаду; 5) контактний номер мобільного телефону; 6) електронну адресу для отримання посилання для участі в засіданні Національної ради у режимі реального часу (онлайн). Клопотання повинно бути у форматі PDF і підписане за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Під час реєстрації учасники засідання Національної ради у режимі реального часу (онлайн) підтверджують свою особу на підставі паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, і підтверджують свої повноваження щодо участі у засіданні. Реєстрація учасників на засідання Національної ради розпочинається за годину і завершується за 15 хвилин до початку засідання. Представляти суб'єктів у сфері медіа на засіданні Національної ради має керівник суб'єкта медіа або особа, уповноважена представляти інтереси реєстрантів. Ризики технічної неможливості участі (переривання зв'язку тощо) у засіданні з використанням власних технічних засобів у режимі реального часу (онлайн) несе учасник засідання, який подав клопотання про участь у засіданні Національної ради у зазначений спосіб. Вказані обставини не є підставою для перенесення розгляду питання, крім випадку, коли технічні проблеми призвели до неможливості подальшого проведення засідання Національної ради, яке відбулось онлайн. У разі наявності поважних причин для перенесення розгляду питання просимо не пізніше ніж за 1 день до дати проведення відповідного засідання поінформувати про це Національну раду офіційним листом у паперовому або електронному вигляді. Якщо уповноважена особа суб'єкта у сфері медіа не має можливості прибути до Національної ради або до представництва Національної ради у своїй області, просимо письмово повідомити регулятора щодо розгляду питання без участі уповноваженої особи суб'єкта у сфері медіа. Для цього необхідно на адресу електронної пошти надіслати листа, оформленого з урахуванням вимог Законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" і "Про електронні довірчі послуги" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 18.07.2024 Радіостанція Радіо Промінь розпочала мовлення у с. Полісся Городнянської міської територіальної громади Чернігівського району Чернігівської області. Трансляції здійснюються на частоті 97.5 МГц згідно тимчасового дозволу, виданого АТ НСТУ від 30 травня 2024. Ліцензійна потужність передавача - 0.2 кВт. Територія розповсюдження сигналу згідно умов дозволу - с. Полісся та території Городнянської міської територіальної громади Чернігівського району Чернігівської області (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 18.07.2024 18-го липня 2024 року, згідно з рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення № 2314 від 11.07.2024 у селищі Великому Бурлуку Куп'янського району Харківської області на частоті 99.6 МГц розпочали працювати ТОВ "ТРК "МАТРІКС+", м. Харків, позивні: "NovaLine". Це буде цілодобове ефірне радіомовлення із включенням новинно-аналітичних, музичних програм; територія розповсюдження програм - селище Великий Бурлук та території Великобурлуцької селищної, Вільхуватської сільської територіальних громад Куп'янського району. ТОВ ТРК "МАТРІКС+" працює у прикордонних регіонах Харківської, Сумської, Запорізької областей і попри складні умови є одним з яскравих прикладів мужньої і професійної роботи медійників Харківщини (Джерело: Сторінка Представника Національної ради у Харківській області у соцмережі Facebook).
  • 18.07.2024 Слухайте щодня о 10:30, 14:30 та 19:30 в ефірі столичної мережевої станції Best FM (95.6 МГц, Ірпінь-66.44 МГц, Білогородка-68.09 МГц, Краматорськ-88.1 МГц, Костянтинівка-91.8 МГц, Новомиколаївка-93.9 МГц, Покровськ-101.9 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k.) прямі включення власного кореспондента станції Леоніда Веселкова з Парижу, де наразі проходить Олімпіада 2024! Цікаві олімпійські факти, прогнози, новини олімпіади та головне - про результати змагань. Проєкт "Олімпіада 24: зроблено у Парижі" - новини найсвіжіші, як ранковий круасан... Партнер проекту компанія Sweet.TV - "Національний онлайн кінотеатр" @sweet.tv (Джерело: Сторінка радіо "Best FM" у соцмережі Facebook).
  • 18.07.2024 Слухайте щодня о 10:25, 14:25 та 19:25 в ефірі столичної мережевої станції "Стильне радіо Перець FM" (Київ-105.5 МГц, Баришівка-87.5 МГц, Коростень-87.5 МГц, Винарівка-89.2 МГц, Дніпро-89.7 МГц, Костянтинівка-90.1 МГц, Андріївка (Олександрія) -90.7 МГц, Черкаси-92.1 МГц, Гірник-97.0 МГц, Фастів-99.6 МГц, Знам'янка-100.7 МГц, Покровськ-100.7 МГц, Запоріжжя-101.3 МГц, Полтава-101.3 МГц, Кривий Ріг-101.4 МГц, Харків-101.5 МГц, Апостолове-101.8 МГц, Херсон-101.9 МГц, Суми-102.6 МГц, Чернігів-102.9 МГц, Біла Церква-103.8 МГц, Ізмаїл-104.1 МГц, Краматорськ-105.7 МГц, Кропивницький-106.2 МГц, Шостка-107.3 МГц, Дубровиця-107.5 МГц, Чемерівці-100.3 МГц, Кременчук-102.5 МГц, Новий Буг-104.5 МГц, Вінниця-104.8 МГц, Умань-105.7 МГц, Снятин-101.8 МГц, Миколаїв-104.1 МГц, Ромни-107.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 48k. та Інтернет-мовлення 128k.) прямі включення власного кореспондента станції Леоніда Веселкова з Парижу, де наразі проходить Олімпіада 2024! Цікаві олімпійські факти, прогнози, новини олімпіади та головне - про результати змагань. Проєкт "Олімпіада 24: зроблено у Парижі" - новини найсвіжіші, як ранковий круасан... Партнер проекту компанія Sweet.TV - "Національний онлайн кінотеатр" @sweet.tv (Джерело: Сторінка "Стильного радіо Перець FM" у соцмережі Facebook).
  • 18.07.2024 Полюбляєте слідкувати за Олімпійськими іграми? На столичній мережевій станції "Power FM" (Київ-104.0 МГц, Суми-87.7 МГц, Березань-96.6 МГц, Полтава-102.7 МГц, Бердичів-103.0 МГц, Кривий Ріг-103.6 МГц, Дніпро-104.0 МГц, Харків-105.7 МГц, Запоріжжя-105.1 МГц, а також Інтернет-мовлення 96k. AAC+, Інтернет-мовлення 160k. та Інтернет-мовлення 256k.) зробили все, щоб ви нічого не пропустили з цьогорічних змагань! Слухайте щодня (10:30, 14:30, 19:30), в ефірі радіо Power FM, прямі включення власного кореспондента станції Леоніда Веселкова з Парижу, де наразі проходить Олімпіада 2024! Цікаві олімпійські факти, прогнози, новини олімпіади та головне - про результати змагань. Проєкт "Олімпіада 24: зроблено у Парижі" - новини найсвіжіші, як ранковий круасан… Партнер проєкту компанія Sweet.TV @sweet.tv - "Національний онлайн кінотеатр" (Джерело: Сторінка радіо "Power FM" у соцмережі Facebook).
  • 18.07.2024 Столична мережева станція DJ FM (Київ-96.8 МГц та T-DAB, Кривий Ріг-93.5 МГц, Павлоград - 93.6 МГц, Луцьк-97.9 МГц, Полтава - 99.1 МГц, Шостка-100.0 МГц, Біла Церква-100.9 МГц, Олександрія-103.1 МГц, Одеса-90.6 МГц, Вінниця-91.3 МГц, Івано-Франківськ-103.0 МГц, Кременчук-107.0 МГц, Черкаси-107.1 МГц, Чернігів-101.8 МГц, Дніпро-103.3 МГц, Харків-106.6 МГц, а також Інтернет-мовлення 96k. AAC+, Інтернет-мовлення 160k. та Інтернет-мовлення 256k.) має круті новини. Слухайте щодня (11:15, 14:15, 18:35), в ефірі радіо DJFM, прямі включення власного кореспондента станції Леоніда Веселкова з Парижу, де наразі проходить Олімпіада 2024! Цікаві олімпійські факти, прогнози, новини олімпіади та головне - про результати змагань. Проєкт "Олімпіада 24: зроблено у Парижі" - новини найсвіжіші, як ранковий круасан… Партнер проекту компанія Sweet.TV @sweet.tv - "Національний онлайн кінотеатр" (Джерело: Сторінка радіо DJ FM у соцмережі Facebook).
  • 18.07.2024 Слухайте щодня о 10:30, 14:30 та 19:30 в ефірі столичної мережевої станції "Шлягер FM" (Київ-101.9 МГц, Ужгород-87.9 МГц, Шостка-88.0 МГц, Умань-88.5 МГц, Львів-90.4 МГц, Тернопіль-90.8 МГц, Миколаїв-90.8 МГц, Стрий-90.9 МГц, Одеса-91.8 МГц, Яремче-101.5 МГц, Павлоград-102.2 МГц, Луцьк-103.4 МГц, Харків-103.5 МГц, Кременчук-104.9 МГц, Полтава-105.0 МГц, Дніпро-105.3 МГц, Кропивницький-106.7 МГц, Кривий Ріг-101.0 МГц, Запоріжжя-104.5 МГц, Хмельницький-104.0 МГц, Вінниця-107.0 МГц, Суми-106.4 МГц, Чернігів-106.8 МГц, Черкаси-107.5МГц, а також Інтернет-мовлення 96k. AAC+, Інтернет-мовлення 160k. та Інтернет-мовлення 256k.) прямі включення власного кореспондента станції Леоніда Веселкова з Парижу, де наразі проходить Олімпіада 2024! Цікаві олімпійські факти, прогнози, новини олімпіади та головне - про результати змагань. Проект "Олімпіада 24: зроблено у Парижі" - новини найсвіжіші, як ранковий круасан… Партнер проекту компанія Sweet.TV - "Національний онлайн кінотеатр" (Джерело: Сторінка радіо "Шлягер FM" у соцмережі Facebook).
  • 17.07.2024 В м. Березань Броварського району Київської області відновлено мовлення радіостанції Power FM. Трансляції здійснюються на частоті 96.6 МГц (Джерело: Форум порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 16.07.2024 Команда Національної асоціації медіа (НАМ) обрала переможців на участь у програмі для гіперлокальних радіостанцій для зміцнення їхньої сталості, створення суспільно значущого контенту та розширення аудиторії! Серед 53 заявок обрали 5 радіостанцій з деокупованих територій або близьких до лінії фронту, та ще 5 - із західних та центральних регіонів України. Переможці серед гіперлокальних радіостанцій деокупованих територій або близьких до лінії фронту: Радіо Самара (м. Павлоград, Дніпропетровська обл.); Радіо "Терра" (м. Лозова, Харківська обл.); ТРК "Тростянець" (м. Тростянець, Сумська обл.); РАДІО НА ДОТИК (м. Запоріжжя); Телеком-Сервіс (м. Шостка, Сумська обл.). Переможці серед гіперлокальних радіостанцій із західних та центральних регіонів України: yantarne.fm (м. Новояворівськ, Львівська обл.); Міська телестудія "Миргород" (м. Миргород, Полтаввська обл.); Радіо Сяйво (м. Коломия, Івано-Франківська обл.); Городоцький районний телерадіопресцентр (м. Городок, Хмельницька обл.); TIM-FM (м. Прилуки, Чернігівська обл.). Нагадаємо, що гіперлокальні радіостанції отримають можливість проаналізувати свою аудиторію за допомогою досліджень, створити новий якісний контент та попрацювати з експертами, щоб покращити роботу. Окрім того, 5 радіостанцій з деокупованих територій або близьких до лінії фронту отримають кошти на створення контенту - 450 000 грн, та ще 5 радіостанцій із західних та центральних регіонів України - 285 000 грн. Контент, який створюватимуть гіперлокальні радіостанції, стосуватиметься стійкості регіону, відновлення локального бізнесу, висвітлення роботи неурядових громадських організацій, волонтерів, лікарень, нагальну інформацію про електро- та водопостачання у регіоні тощо. Загалом переможці конкурсу повинні будуть створити до кінця 2025 року 30 одиниць контенту. Також переможці отримають індивідуальні консультації від експертів школи UMES та підтримку медіакомпаній з диджиталу, радіопрограмування, HR та продажів, маркетингу, залежно від потреб медіа, які компанії будуть втілювати під керівництвом експертів, нові джинґли та групові сесії з колегами для обміну досвідом. Вітаємо переможців! (Джерело: Сторінка Національної асоціації медіа у соцмережі Facebook).
  • 15.07.2024 ПП "Студія-7" м.Ковель (позивні: "Радіо Світязь") почало мовити на частоті 98.1 МГц у м.Нововолинську Волинської обл. Компанія стала переможцем конкурсу на мовлення, оголошеному рішенням № 1707 від 23.05.2024 року. Підсумки конкурсу було підбито 13 червня цього року. Згідно з ліцензійними умовами загальний обсяг мовлення радіостанції становить 168 годин на тиждень, частка програм поширення національного продукту - 60% (100 годин 48 хвилин на тиждень), обсяг інформаційних програм з місцевою та/або регіональною тематикою - 10 годин на тиждень, 5% (Джерело: Сторінка Представниці Національної ради у Волинській області у соцмережі Facebook).
  • 15.07.2024 Шоу "Аперитив" від львівської мережевої станції "Львівська хвиля" (Львів-100.8 МГц, Олевськ-88.9 МГц, Горохів-89.4 МГц, Шацьк-89.6 МГц, Любомль-90.3 МГц, Борислав-91.7 МГц, Сарни-98.1 МГц, Олика-98.8 МГц, Славута-100.0 МГц, Малин-100.9 МГц, Мала Тур'я-101.5 МГц, Любешів-102.6 МГц, Коростів-104.4 МГц, Нововолинськ-105.0 МГц, Городенка-105.3 МГц, Горішня Вигнанка-105.9 МГц, Зарічне-107.1 МГц, Полонне-107.5 МГц, Кам'янець-Подільський-105.7 МГц, а також Інтернет-мовлення та Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 96k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) на площі Ринок вже цього четверга, 18-го липня! Співпрбітники радіостанції будуть раді бачити вас і познайомитись наживо. З 11:00 до 15:00. @bilya_diany Ви матимете змогу побачити, як працюють наші ведучі наживо, як готуються новини і як розігруються круті подарунки від партнерів радіостанції - @soluky.ua та @limoicecream. Також станція відкриває банку на збір для ЗСУ, а конкретніше - на станцію для зарядки дронів-коригувальників вогню для 48 окрема артилерійської бригади, що воюють зараз на південному напрямку. Долучайтесь до збору і приходьте в гості! (Джерело: Сторінка радіо "Львівська хвиля" у соцмережі Facebook).
  • 15.07.2024 Запеклий чоловічо-жіночий батл триває на хвилі "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+)! Грайте у "Рольові ігри", відгадуйте відсотки, заробляйте бали та забирайте смачний бокс від ресторації П'яте підземелля у подарунок. Для реєстрації відправляйте фразу "рольові ігри" на люкс-вайбер 0971047007 і щобудня о 16:40 влаштовуйте справжні "Рольові ігри" на 104.7! (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 15.07.2024 Щодня мийте своє авто безкоштовно завдяки стрийському радіо "Фреш FM" (104.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 96k. Ogg, Інтернет-мовлення 256k., Інтернет-мовлення 320k. та Інтернет-мовлення 320k.). Пишіть кодову фразу "ФРЕШ МИЙКА" на FreshViber та вигравайте щоденну мийку своєї машини на автомийці самообслуговування Lux Wash у с. Добряни. А головному переможцю ведуча Юля помиє машину + бонусна картка на суму 1000 грн на миття машини на автомийці @luxwash_stryi. Гра "Шиворіт навиворіт" 14:15. Fresh Viber 067 104 8 111. Lux Wash с. Добряни. Кодова фраза "ФРЕШ МИЙКА" (Джерело: Сторінка радіо "Фреш FM" у соцмережі Facebook).
  • 14.07.2024 Великий футбол на Радіо Промінь! Фінал! Вирішальний матч грандів світового футболу! Сьогодні о 22:00 на Радіо Промінь пряма трансляція матчу Іспанія - Англія. Слухати: https://suspilne.radio. Коментатори: Костянтин Дульцев і Вадим Власенко. О 21:00 розпочнеться передматчева студія. Коментатори гри ділитимуться своїми очікуваннями від матчу в якому переможець вийде до вісімки найкращих команд турніру (Джерело: Сторінка "Радіо Промінь" у соцмережі Facebook).
  • 14.07.2024 Радіостанція "Радіо Світязь" розпочала мовлення в м. Нововолинськ Володимирського району Волинської області. Трансляції здійснюються на частоті 98.1 МГц, яку ПП "СТУДІЯ-7" отримало на конкусі, що проходив 13-го червня поточного року (ліцензійна потужність передавача - 0.1 кВт, територія поширення програм згідно ліцензії - м. Нововолинськ та території Нововолинської міської, Литовезької, Поромівської сільських територіальних громад Володимирського району Волинської області). Окрім звукового мовлення на частоті також присутній сигнал RDS: Svitiaz / RADIO / SVITIAZ / 98.1MHz / 067 / 1212200 / NOVO / VOLYNSK ***** None ***** PI Code: 6231 (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 14.07.2024 Уже сьогодні фінал цьогорічного ЄВРО! Напередодні фіналу, команда столичної мережевої станції Авторадіо Україна (Київ-107.4 МГц, Житомир-107.3 МГц, Харків-90.4 МГц, Дніпро-92.9 МГц, Суми-99.4 МГц, Запоріжжя-107.0 МГц, Одеса-102.2 МГц, Черкаси-101.6 МГц, Кривий Ріг-103.2 МГц, Миколаїв - 106.4 МГц, Кременчук-102.1 МГц, Кропивницький-102.6 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) підготувала для вас останній Євро Фансектор! Як завжди експерти у студії поговорять про матч та допоможуть вам зануритися у справжню футбольну атмосферу. Не пропустіть! Вмикайте Авторадіо сьогодні о 18:00! (Джерело: Сторінка "Авторадіо Україна" у соцмережі Facebook).
  • 13.07.2024 Дніпровська радіостанція "Європа Плюс Дніпро" (102.5 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) приготувала для вас зустріч з Dorofeeva. Улюблені хіти, ваші друзі та ви. Слухайте Європу Плюс Дніпро та після спеціального сигналу відправляйте правильну відповідь на запитання ведучого у телеграм за номером 067 523 102 5. Якщо ваша правильна відповідь буде 5, ви отримуєте квиток на концерт. Пограти можна по буднях о 12:35 з 15.07 по 19.07.2024. Це - Фан-зона на Європі Плюс Дніпро. Подробиці в ефірі. Але це ще не все. Ви можете виграти квиток на соціальних сторінках станції. Для участі у розіграші необхідно виконати кілька простих умов: 1. Бути підписаним на ФБ-сторінку Європа Плюс Дніпро; 2. Поширити цей допис у свою сторіс; 3. Позначити у коментарях того, кому цікава ця подія; 4. Написати, чому станція повинна обрати саме вас; 5. Надiслати свiй номер телефона в Direct. Результати розіграшу - 19.07.2024 о 12:35 у прямому эфiрi Європи Плюс Днiпро (Джерело: Сторінка радіо "Європа Плюс Дніпро" у соцмережі Facebook).
  • 12.07.2024 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголошує конкурси на мовлення і оприлюднює їх умови. Рішення про оголошення цих конкурсів ухвалені на засіданні медіарегулятора 11 липня. І. Конкурс на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних каналах (програмах) мовлення ефірних багатоканальних електронних комунікаційних мереж стандарту DVB-T2 місцевої територіальної категорії у Тернопільській області. Це конкурс із місцевою категорією покриття. На конкурс виставляються такі програми на Тернопільщині: 43 ТВК (2 програма) у Горішній Вигнанці; 29 ТВК (2 програма) у Кременці; 44 ТВК (2 програма) у Тернополі (Лозова). Загальний обсяг мовлення - цілодобово. Вимогами до програмної концепції мовлення передбачено: у загальному обсязі тижневого мовлення не менше 5 відсотків мають становити інформаційні програми місцевої тематики; мовити без ретрансляції програм інших суб'єктів у сфері аудіовізуальних медіа. ІІ. Конкурс на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних каналах (програмах) мовлення ефірної багатоканальної електронної комунікаційної мережі МХ-5 місцевої/регіональної територіальної категорії у Запорізькій області. Пропонується 1 програма в Запоріжжі та 1 програма в Оріхові Запорізької області. Обсяг мовлення - 24 години на добу. Умовами програмної концепції передбачено: обсяг національного продукту має становити не менше 60 відсотків загального тижневого обсягу мовлення; у загальному обсязі тижневого мовлення не менше 5 відсотків мають становити інформаційні програми місцевої/регіональної тематики; мовити без ретрансляції програм інших суб'єктів у сфері аудіовізуальних медіа. ІІІ. Конкурс на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільному каналі (програмі) мовлення в ефірній багатоканальній електронній комунікаційній мережі стандарту T-DAB у м. Києві (радіомовлення з використанням радіочастотного спектра). Категорія мовлення ефірної багатоканальної електронної комунікаційної мережі - місцева. Запропоновано 1 програму (10-та) у столиці України. Загальний обсяг мовлення - цілодобово. Вимоги до програмної концепції мовлення: обсяг ведення програм українською мовою відповідно до чинного законодавства; частка пісень державною мовою відповідно до чинного законодавства; мовити без ретрансляції програм інших мовників. Граничний термін подання заяв на участь у зазначених вище конкурсах - до 12 вересня цього року, до 18:00. Заяви будуть розглянуті до 11 грудня 2024 року. Охочі взяти участь у цих конкурсах до введення в експлуатацію електронного кабінету документи можуть подавати у паперовій формі на юридичну адресу Національної ради: 01601, м. Київ, вул. Прорізна, буд. 2 або в електронній формі на електронну пошту Національної ради: . У разі подання заяви в електронній формі на заяву та всі документи до неї накладається кваліфікований електронний підпис чи печатка з урахуванням вимог Законів України "Про електронні документи та електронний документообіг", "Про електронні довірчі послуги". Під час заповнення заяв і документів до них необхідно використовувати гарнітуру Times New Roman та шрифт розміром 12 - 14 друкарських пунктів. Докладніше ознайомитися з вимогами до заповнення документів, умовами конкурсів та іншою інформацією щодо них можна за посиланням (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.07.2024 Розвиток співпраці з обласною організацією НСЖУ, роль місцевих медіа та довіра до них, протидія поширенню дезінформації, можливість регулювання соціальних мереж, реальний стан покриття цифровим сигналом. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розповідає про те, чим жив медіапростір у регіонах за участі представників медіарегулятора. І. Вінницька область. Питання співпраці стали основними під час зустрічі представника медіарегулятора у Вінницькій області Вадима Мазурика з керівництвом Вінницької обласної організації Національної спілки журналістів України - заступницею голови правління ВОО НСЖУ Мариною Тепленко та відповідальним секретарем Аріною Кантоністовою. Обговорили впровадження нового медійного законодавства, спільне проведення тренінгів і вебінарів, напрацювання журналістських стандартів. Важливо, що найбільша медіаспільнота області та представництво Національної ради разом докладають зусиль для розвитку медійного простору Вінниччини, підготовки кваліфікованих кадрів, підняття престижу журналістської професії. Також визначилися з найближчими планами і домовились про подальшу координацію спільних дій. ІІ. Івано-Франківська область. 10 липня ц.р. в Івано-Франківську на частоті 90.6 МГц розпочало мовлення ТОВ "Телекомпанія "РАІ" (позивні "РАІ"). Цього дня представник Національної ради в Івано-Франківській області Ігор Маслов взяв участь у першому ефірі радіостанції з франківської студії. Із ведучими ефіру Богданом Горуком та Андрієм Ципугою говорили про: стан медійного простору регіону; зміни, що відбулися після ухвалення Закону України "Про медіа"; покриття Прикарпаття ефірним радіосигналом; результати моніторингів мовних квот (мова пісень і програм) місцевих аудіальних медіа Івано-Франківщини за перше півріччя 2024 року; зміни, що чекають на друковані й аудіовізуальні медіа щодо використання української мови після 16 липня 2024 року. Це восьма ефірна частота радіостанції "РАІ". Окрім обласного центру, радіо мовить у містах Бурштин, Яремче, Надвірна, Коломия, Долина, Косів, а також селищі Верховина Івано-Франківської області. ІІІ. Харківська область. Після планової виїзної перевірки представниця медіарегулятора на Харківщині Ірина Панченко поспілкувалась із директором ТРК "Регіон". Обговорили питання фінансового стану телеканалу, технічних можливостей компанії та роботи в сучасних реаліях регіону. 1 вересня виповниться 20 років від дня виходу в ефір першої програми "Р1". Спочатку це була студія, яка транслювала музичні кліпи. Незабаром канал почав виготовляти власні програми. ТРК "Регіон" створив власну технічну базу, використавши нові цифрові технології у сфері мовлення та виробництва програм. Це забезпечило максимум технічних можливостей реалізації високого творчого потенціалу телекомпанії. Поступово "Р1" став телеканалом, універсальним за жанровим наповненням. Телекомпанія працювала до 24 лютого 2022 року, виконуючи всі умови ліцензії та мала велику аудиторію глядачів. Із початком повномасштабного російського вторгнення телеканал не зміг зробити свою діяльність безпечною: внаслідок ворожого удару було практично зруйновано офіс компанії, постраждали комунікації, відповідальні за передачу сигналу на вежу КРРТ. Фінансовий стан ТРК "Регіон" під час російської агресії значно погіршився, адже багато висококваліфікованих працівників змушені перебувати за межами Харкова. IV. Хмельницька область. Представниця Національної ради у Хмельницькій області Олена Гавінська взяла участь у програмі "На часі", що виходить на МКП "МТРК "Місто", м. Хмельницький. Програма присвячена українській журналістиці в умовах війни. Олена Гавінська та перша секретарка НСЖУ Ліна Кущ говорили про роль місцевих медіа й довіру до них, протидію поширенню дезінформації, можливість регулювання соціальних мереж, реєстрацію медіа Хмельниччини, а також необхідність підтримки місцевих медіа на усій території України. Про виклики, які сьогодні стоять перед медіа Хмельниччини, говорили і під час зустрічі з представниками медіа області. V. Черкаська область. Робочу зустріч із начальником центру технічної експлуатації Черкас Київської філії КРРТ Олександром Городіловим провела 8 липня представниця медіарегулятора в Черкаській області Надія Горбаченко. Присвячена вона була таким питанням: стан медіапростору регіону; анулювання ліцензії на мовлення одного з аудіальних медіа; забезпечення Концерном РРТ трансляції телевізійного і радіосигналу місцевих мовників під час вимкнень світла у населених пунктах регіону; погашення заборгованості кількох черкаських ТРК перед Концерном РРТ; незадовільний стан покриття цифровим сигналом території регіону (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.07.2024 Новий проєкт на хвилях столичної мережевої станції Авторадіо Україна (Київ-107.4 МГц, Житомир-107.3 МГц, Харків-90.4 МГц, Дніпро-92.9 МГц, Суми-99.4 МГц, Запоріжжя-107.0 МГц, Одеса-102.2 МГц, Черкаси-101.6 МГц, Кривий Ріг-103.2 МГц, Миколаїв - 106.4 МГц, Кременчук-102.1 МГц, Кропивницький-102.6 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) - "Адреналін" стартує вже сьогодні! Усім нам іноді не вистачає Андреналіну, коли тиждень на фініші, і внутрішній акумулятор вже не тягне... Щоп'ятниці о 19:00 та щосуботи о 21:00 Авторадіо Україна заряджатиме вас енергією танцювальної музики від топових діджеїв країни: DJ BEAT BOY, DJ Y:K, DJ LEO. У музичному проєкті "Адреналін" вони створять незабутню атмосферу, яка допоможе вам підзарядитися та рушити вперед з новими силами. Приєднуйся до хвилі Авторадіо Україна і відчуйте справжній "Адреналін"! Підзаряджайтеся і рушайте! (Джерело: Сторінка "Авторадіо Україна" у соцмережі Facebook).
  • 12.07.2024 Львівська радіостанція Файне радіо "FM Галичина" відновила мовлення в м. Стрий Львівської області на частоті 107.9 МГц. Фактично мовлення станції в місті було відсутнім з 16-го лютого 2021-го року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 12.07.2024 Радіостанція Радіо Культура розпочала мовлення в м. Покровськ Донецької області. Трансляції здійснюються на частоті 99.6 МГц. Мовлення на цій частоті здійснюється відповідно до тимчасового дозволу Нацради з ТРМ, виданого АТ "НСТУ" 30-го травня поточного року. Ліцензійна потужність передавача - 0.5 кВт. Територія розповсюдження програм відповідно до умов дозволу - м. Покровськ та території Покровської, Мирноградської, Селидівської міських, Удачненської селищної територіальних громад Покровського району Донецької області. Також 9-го липня у місті було розпочато мовлення радіостанції Best FM. Трансляції відбуваються на частоті 101.9 МГц. Мовлення на цій частоті здійснюється відповідно до тимчасового дозволу, виданого ТОВ "ТРВК "КОМРА" 30-го травня поточного року. Ліцензійна потужність передавача - 0.1 кВт. Територія розповсюдження програм відповідно до умов дозволу - м. Покровськ та території Мирноградської, Покровської, Селидівської міських, Удачненської селищної територіальних громад Покровського району Донецької області (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 12.07.2024 Коли тиждень на фініші , і внутрішній акумулятор вже не тягне, вам потрібен "Адреналін"! Слухайте щопятниці о 19:00 та в суботу о 21:00 на хвилях столичної мережевої станції Авторадіо Україна (Київ-107.4 МГц, Житомир-107.3 МГц, Харків-90.4 МГц, Дніпро-92.9 МГц, Суми-99.4 МГц, Запоріжжя-107.0 МГц, Одеса-102.2 МГц, Черкаси-101.6 МГц, Кривий Ріг-103.2 МГц, Миколаїв - 106.4 МГц, Кременчук-102.1 МГц, Кропивницький-102.6 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) сети танцювальної музики від топових діджеїв країни: DJ Beatboy, DJ Leo та DJ Y:K (Джерело: Сторінка медіахолдингу "Розвиток" у соцмережі Facebook).
  • 11.07.2024 Сьогодні медіарегулятор підбив підсумки конкурсів на цифрове ефірне мовлення з використанням радіочастотного спектра в МХ-1, МХ-3 та МХ-5, визначив дату проведення наступного конкурсу й допущених до нього претендентів та оголосив ще три нові конкурси. 6 російських акторів опинилися в Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, а 5 сервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів - у списку медіасервісів країни-агресора - про рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 11 липня. І. Національна рада підбила підсумки конкурсу на цифрове ефірне мовлення в загальнонаціональних мережах МХ-1, МХ-3 та МХ-5. Загалом на конкурс було виставлено 4 програми (канали), на які було подано 13 заяв від 10 телерадіоорганізацій. Переможцями визначено: МХ-1 - ТОВ "Хмарочос медіа" (логотип "super+" комбіноване) та ТОВ "Віжн 1+1" (логотип "1+1 Україна+") з Києва; МХ-3 - ТОВ "Солар медіа", с. Софіївська Борщагівка, Київська область (логотип "Сонце+"); МХ-5 - ТОВ "Телерадіоконтент", м. Луцьк (логотип "К Конкурент"). Мовлення у стандарті DVB-T2 (MPEG-4). Телеканали мовитимуть цілодобово. Постачальником електронних комунікаційних послуг для потреб мовлення з використанням радіочастотного спектра є ТОВ "Зеонбуд". ІІ. Медіарегулятор визначив дату проведення конкурсу на постачання послуг для потреб мовлення з використанням радіочастотного спектра ефірних багатоканальних електронних комунікаційних мереж у стандарті DVB-T2 із місцевою категорією покриття - 25 липня цього року. Він був оголошений рішенням Національної ради від 11.04.2024 № 1141. На конкурс запропоновано 9 каналів у 3 областях - Волинській, Івано-Франківській та Чернівецькій. До участі в конкурсі Національна рада допустила дві компанії: ТОВ "Телерадіокомпанія "ЧТ2"; Концерн РРТ. ІІІ. Національна рада оголосила одразу 3 конкурси: 1. На мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних каналах (програмах) мовлення ефірних багатоканальних електронних комунікаційних мереж стандарту DVB-T2 місцевої територіальної категорії у Тернопільській області. Пропонуються 43 ТВК (2 програма) у Горішній Вигнанці, 29 ТВК (2 програма) у Кременці та 44 ТВК (2 програма) у Тернополі (Лозова). 2. На мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних каналах (програмах) мовлення ефірної багатоканальної електронної комунікаційної мережі МХ-5 місцевої/регіональної територіальної категорії у Запорізькій області. Пропонується 1 програма в Запоріжжі і 1 програма в Оріхові. 3. На мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільному каналі (програмі) мовлення в ефірній багатоканальній електронній комунікаційній мережі стандарту T-DAB у м. Києві (радіомовлення з використанням радіочастотного спектра). Пропонується 1 програма (10-та) у Києві. IV. Національна рада напрацювала свої зауваження й пропозиції до проєкту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання діяльності платформ спільного доступу до інформації, через які поширюється масова інформація", що надійшов до неї на погодження від Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики. Законопроєктом пропонується внести зміни до Законів України "Про медіа" та "Про хмарні послуги". На думку регуляторного органу, цей документ потребує суттєвого доопрацювання шляхом комплексного узгодження із специфікою положень Закону України "Про медіа", законодавства у сфері електронної комерції, електронних комунікацій та хмарних послуг і відповідних положень Європейського законодавства, що регулюють діяльність таких суб'єктів. Також медіарегулятор висловив свою думку щодо проєкту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо мовлення на територіях з особливим режимом мовлення". Цей документ Національна рада отримала на погодження від Міністерства культури та інформаційної політики України. Зауваження регулятора стосуються більш технічних питань. Документ потребує доопрацювання та приведення положень Закону України "Про систему іномовлення України" у відповідність до Закону України "Про медіа". Зауваження й пропозиції будуть скеровані для ознайомлення Міністерству культури та інформаційної політики України. Водночас без зауважень погоджено проєкт постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до плану розподілу і користування радіочастотним спектром в Україні", що надійшов на погодження до Національної ради від Міністерства цифрової трансформації України. Під час доопрацювання цього документа Урядом були враховані усі пропозиції медіарегулятора. V. Національна рада затвердила Звіт щодо виконання Плану основних її заходів на І півріччя цього року. VI. Харківському ТОВ "ТРК "Матрікс+" (позивні "NovaLine") видано дозвіл на тимчасове мовлення на 1 рік. Радіостанція мовитиме на частоті 99.6 МГц у селищі Великий Бурлук, що на Харківщині. VII. Національна рада створила Робочу групу з питань медіаграмотності, затвердила Положення про неї та її склад. Очолить Робочу групу член Національної ради Максим Онопрієнко. До її складу входять представники апарату Національної ради та громадських організацій (за згодою). Основними завданнями цієї Робочої групи окреслено підготовку опитувальника для вивчення рівня медіаграмотності журналістів та інших спеціалістів у сфері медіа; розробку критеріїв оцінки рівня медіаграмотності; визначення переліку суб'єктів у сфері медіа, які будуть залучені до проведення опитування; підготовку звітної інформації за результатами проведеного опитування та методичних рекомендацій щодо підвищення рівня медіаграмотності працівників суб'єктів у сфері медіа, а також пропозицій щодо проведення просвітницьких та інших заходів з питань медіаграмотності. VIII. Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, поповнився шістьма новими персонами. Санкції стосуються, зокрема, таких російських акторів і артистів: Антонової Наталії Сергіївни; Батирєва Антона Миколайовича; Векслера Сергія Мейлеховича; Гогунського Віталія Євгеновича; Машкова Володимира Львовича; Яковлєвої Альони Юріївни. Регуляторний орган вивчив отримані матеріали й факти та проаналізував сторінки у соціальних мережах усіх згаданих осіб. Було виявлено, що вони ведуть публічну антиукраїнську пропагандистську діяльність, виправдовують дії держави-окупанта щодо розв'язання та ведення агресивної війни, порушення територіальної цілісності й ліквідації незалежності України для подальшої ескалації російської військової агресії та окупації території нашої Держави, розпалюють ненависть й ворожнечу проти нашого народу. Національна рада своїми рішеннями внесла згаданих персон до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Водночас регулятор звернеться до Міністерства культури та інформаційної політики України, яке веде цей Перелік, щодо внесення до нього цих осіб. X. Також Національна рада додала ще п'ять медіасервісів до Переліку аудіовізуальних медіа-сервісів на замовлення та сервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів держави-агресора. Дослідивши діяльність цих ресурсів, регуляторний орган дійшов висновку, що вони не можуть працювати в Україні відповідно до пункту 28 частини другої статті 90, статті 123 Закону України "Про медіа". Ці сервіси мають часткову або повну спрямованість на територію та аудиторію держави-агресора, використовують як мову інтерфейсу за замовчуванням державну мову держави-агресора, розміщують рекламу, спрямовану на аудиторію країни-окупанта тощо. До Переліку внесені такі сервіси провайдерів аудіовізуальних сервісів: Shara-TV; "ILookTV", його дзеркала; AntiFriz, його дзеркала; IPTV ONLINE; TVBOOM. Національна рада протягом трьох робочих днів із дати ухвалення відповідних рішень поінформує Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та надання послуг поштового зв'язку, Національний банк України та міжнародні платіжні системи для вжиття ними заходів реагування відповідно до компетенції. XI. Шести медіа, серед яких 1 компанія із загальнонаціональним покриттям, що здійснює телевізійне мовлення з використанням радіочастотного спектра, і 5 радіостанцій, регулятор продовжив строк дії їхніх ліцензій. Отже, ще 10 років цілодобово мовитимуть: ТОВ "Міжнародна комерційна телерадіокомпанія" (ICTV), м. Київ - на 50 ТВК (3-я програма) у Чонгарі Херсонської області, стандарт DVB-T2 (MPEG-4); ТОВ "ТРК "Медіа маркет" (позивні "ХІТ ФМ"), м. Київ - частоти 104.2 МГц і 106.2 МГц у Скадовську Херсонської області та Луцьку Волинської; ТОВ "ТРК Праймедіа" (позивні "Максимум"), м. Львів - частота 92.4 МГц у Полтаві; ТОВ "Радіо Маяк" (позивні "Радіо Академія"), м. Одеса - частота 100.4 МГц в Одесі; Гайсинська районна редакція радіомовлення (позивні "Гайсинське радіо"), м. Гайсин Вінницької області - частота 71.27 МГц у Гайсині, загальний обсяг мовлення - 7 годин 08 хвилин на тиждень; ТОВ "Телекомпанія "РАІ" (позивні "РАІ"), м. Бурштин Івано-Франківської області - частота 107.5 МГц у Яремче Івано-Франківської області. XII. Національна рада додала до Реєстру суб'єктів у сфері медіа 15 суб'єктів у сфері друкованих медіа. Зареєстровано 15 друкованих видань - 5 газет, 6 журналів, 1 збірник, 1 науковий журнал, 1 збірник наукових праць, 1 бюлетень. Територія розповсюдження зареєстрованих журналів, збірників - Україна (6 видань - 60%), а також Україна та світ (4 видання - 40%). Серед зареєстрованих газет - 3 всеукраїнські, 1 обласна, 1 районна. XIII. До раніше зареєстрованих онлайн-медіа додалися ще 25 нових. Серед них - 8 вебсайтів, 5 публічних сторінок у соціальних мережах, 5 порталів новин, 2 інформаційно-аналітичних портали, 1 Telegram канал і 1 канал у відеохостингу "YouTube", 1 інтернет видання, 1 інформаційний медіаблог та 1 портал. Рівненське ТОВ "Рівне онлайн 24/7" заявило одразу про 6 своїх ресурсів - портал новин, публічні сторінки у соціальних мережах "Facebook", "Instagram", "YouTube", "ТікТок", а також Telegram канал. Усі вони мають однакове ім'я - "Рівне Онлайн". XIV. Суб'єктами у сфері медіа, що здійснюють мовлення без використання радіочастотного спектра (лінійне медіа), стали 3 компанії, дві з яких мають місцеву категорію мовлення, 1 - загальнонаціональну. ТОВ "Телерадіокомпанія Кам'янець-Подільський" (логотип "ТРК К-П"), яке має інформаційний формат і працює 2 години на добу за кабельною цифровою технологією; ТЗОВ "Радіоінформаційний центр "Незалежність" (позивні "мелодія І. Білозіра "Встань з колін, народе мій" із Львова - це радіостанція інформаційно-просвітницького спрямування, загальний обсяг мовлення якої становить 4 години на тиждень. Технологія мовлення - аналогова проводова (УР-1); Фізична особа-підприємець Шкуренко І. В. (логотип та позивні "SUN FM") із Херсона працює цілодобово за технологією Інтернет-мовлення (ОТТ). Поширює продукт музичного напряму. XV. Виявили бажання зареєструватися 11 провайдерів аудіовізуальних сервісів - 10 із місцевим покриттям і 1 - регіональним. Після реєстрації їхні послуги будуть доступні: ТОВ "Телерадіокомпанія "Елітон" - селище Солоницівка Харківської області; ТОВ "Миколаївське кабельне телебачення" - Миколаїв та Очаків Миколаївської області; ТОВ "ТРК Радіосервіс" - Конотопський район Сумської області; ПП "Телерадіокомпанія "ТВ-Ком" - м. Глухів Сумської області; ТОВ "Телерадіокомпанія "Континент-сервіс" - м. Павлоград Дніпропетровської області; ТОВ "Калуська інформаційна мережа" - Івано-Франківська область, Стрийський район Львівської області; ТОВ "Телекомпанія "Берег-ТВ село плюс" - села Боржава, Бене, Вари, Мала Бийгань, Дийда, Мужієво, Яноші, Косонь, Запсонь, Велика Бийгань Закарпатської області; ТОВ "Місто-ТВ" - м. Київ; ТОВ "Старгруп" - міста Київ і Вишневе, села Шевченкове, Крюківщина, Святопетрівське, Петропавлівська Борщагівка, Чайки, Софіївська Борщагівка, Гатне, Чабани, Хотів, Лісники, селище Козин Київської області; ФОП Боровика А. В. - міста Гребінка і Лохвиця, селище Новооржицьке Полтавської області; ФОП Сопачової І. О. - м. Южне Одеської області. XVI. Національна рада на підставі статті 65 Закону України "Про медіа" скасувала дві реєстрації: АТ "НСТУ", м. Київ, супутникове (телебачення) (логотип "СУСПІЛЬНЕ НОВИНИ"); ТОВ "Голос Опілля"-медіа+" із Івано-Франківської області, друковане медіа - газета "Голос Опілля". Також на прохання київського ТОВ Студії "Місто" (логотип "Ц ЦЕНТРАЛЬНИЙ" (комбіноване)) анульовано дві його ліцензії на мовлення. Відповідно до них медіа цілодобово провадило телевізійне мовлення з використанням радіочастотного спектра в 9 населених пунктах Полтавщини. За першою ліцензією компанія мовила на 8 каналах, за другою - на 1 каналі в MX-5, стандарт DVB-T2 (MPEG 4). Такі кроки вона пояснює неможливістю подальшої діяльності з огляду на відсутність фінансування через запровадження в країні воєнного стану. XVII. Окрім того, регуляторний орган вніс зміни до Реєстру суб'єктів у сфері медіа щодо низки організацій, які стосуються зміни характеристики сигналу каналу мовлення, назв друкованого й онлайн-медіа, території розповсюдження примірників, відомостей про структуру власності, території надання сервісу, постачальника електронних комунікаційних мереж, а також реорганізації ліцензіата (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.07.2024 Столична мережева станція "Радіо М" (Київ-89.4 МГц, Краматорськ-87.5 МГц, Запоріжжя-88.8 МГц, Кременчук-97.9 МГц, Миколаївка-101.7 МГц, Івано-Франківськ-102.0 МГц, Покровськ-103.7 МГц, Гірник-105.5 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) запрошує вас на зустріч для родичок військових ОБІЙМИ, яка відбудеться 3-го серпня 2024-го року об 11:00 у Запоріжжі. На цій зустрічі у вас буде можливість поспілкуватись з психологом та капеланом, які нададуть вам цінні поради та підтримку. А також бути в колі тих, хто проходить такий саме досвід, що і ви. Спікери, запрошені радіостанцією, допоможуть вам навчитись будувати та зміцнювати стосунки з вашими близькими, які зараз служать. Ви зможете дізнатися, як краще розуміти їхні потреби, надавати їм емоційну підтримку та зберігати сімейні цінності у цей нелегкий час. Ця зустріч створена для того, щоб ви могли поділитися своїми переживаннями, знайти підтримку серед однодумців та отримати професійні поради. На "Радіо М" вірять у те, що всі разом ми зможемо зміцнити наші родини та допомогти нашим героям відчути вашу любов і підтримку навіть на відстані. Реєструйтесь на зустріч безкоштовно за посиланням. А також діліться цією інформацією з тими, кому це може бути корисно (Джерело: Сторінка "Радіо М" у соцмережі Facebook).
  • 10.07.2024 Радіо "Сковорода" запускає новий проєкт - подкаст про безбар'єрність, щоб просто та доступно говорити на складні теми, а також - збирати базу безбар'єрності. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному в соцмережах радіо. Ведучою подкасту стане Ніна Мацюк, яка допомагає урядовим та неурядовим організаціям, бізнесам, медіа, брендам та іншим ініціативам впроваджувати практики інклюзивності та безбар'єрності. Переклад на жестову мову здійснюватиме Наталія Кравцова, голова Всеукраїнської асоціації перекладачів жестової мови. У кожному епізоді ведуча спілкуватиметься з гостями, щоб порівняти й перейняти досвіди, підсилити експертизу, побачити, як все працює або не працює на практиці. "Разом з експертною спільнотою та безпосередніми користувачами ми розкриємо важливі аспекти безбар'єрності, щоб знати, як насправді потрібно", - пояснює "Сковорода". Серед тем першого сезону такі: коректна лексика; взаємодії з ветеранами та ветеранками; фізична безбар'єрність та універсальний дизайн; безбар'єрність міста, гостинність та мобільність; інформаційна безбар'єрність; цифрова безбар'єрність; інклюзія у компаніях, культура працевлаштування людей з інвалідністю; економічна безбар'єрність; безбар'єрність для людей з порушеннями слуху. Підписатися на подкаст (Apple Podcasts, Spotify, SoundCloud, YouTube) можна за посиланням. Нагадаємо, що в ефірі радіо "Армія FM" в обідню пору почала виходити авторська передача незрячого журналіста Володимира Пирога "Наосліп. Життя з чистого аркуша", у якій він розповідатиме, як жити без зору, даватиме практичні поради та знайомитиме з історіями тих, хто втратив зір й організовував своє життя наново (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 10.07.2024 Великий футбол на Радіо Промінь! Найгарячіший етап на Євро-2024. Плей-офф раунд, 1/2 фіналу! Сьогодні о 22:00 на Радіо Промінь пряма трансляція матчу Нідерланди – Англія. Слухати: https://suspilne.radio. Коментатори: Костянтин Дульцев і Галина Вініченко. О 21:00 розпочнеться передматчева студія. Коментатори гри ділитимуться своїми очікуваннями від матчу в якому переможець вийде до вісімки найкращих команд турніру (Джерело: Сторінка "Радіо Промінь" у соцмережі Facebook).
  • 10.07.2024 Радіостанція Радіо Промінь розпочала мовлення у селищі Ріпки Чернігівського району Чернігівської області. Трансляції здійснюються на частоті 93.6 МГц відповідно до тимчасового дозволу, який Нацрада з АТ "НСТУ" 30-го травня. Ліцензійна потужність передавача - 0.5 кВт, територія розповсюдження програм згідно умов дозволу - с-ще Ріпки та території Чернігівського району Чернігівської області (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 10.07.2024 Столична радіостанція Best FM розпочала мовлення на м. Краматорськ Донецької області. Трансляції здійснюються на частоті 88.1 МГц відповідно до тимчасового дозволу, який Нацрада з ТРМ видала ТОВ "ТРВК "КОМРА" 30-го травня. Ліцензійна потужність передавача - 0.1 кВт, територія розповсюдження програм згідно умов дозволу - м. Краматорськ та території Краматорської, Миколаївської, Слов’янської міських, Черкаської селищної територіальних громад Краматорського району Донецької області (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 10.07.2024 "Вечірній чіназес" на хвилях чернівецької радіостанції Радіо "С4" (106.6 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) - шоу вашого настрою з крутими ведучими - Михайлом Поп'юком та Іриною Левкун. Слухайте на хвилі 106.6 FM з понеділка по п'ятницю з 17:30 до 20:00 (Джерело: Сторінка "Радіо С4 106.6 FM" у соцмережі Instagram).
  • 10.07.2024 10-го липня 2024 року у Івано-Франківську на частоті 90.6 МГц офіційно розпочало мовлення ТОВ "Телекомпанія "РАІ", м. Бурштин (позивний "РАІ"). Ігор Маслов - представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Івано-Франківській області - взяв участь у першому ефірі радіо з франківської студії (Джерело: Сторінка Представника Національної ради в Івано-Франківській області у соцмережі Facebook).
  • 10.07.2024 Плітки, чутки, балачки та все цікаве про життя зірок українського шоу-бізнесу! Столична мережева станція "Шлягер FM" (Київ-101.9 МГц, Ужгород-87.9 МГц, Шостка-88.0 МГц, Умань-88.5 МГц, Львів-90.4 МГц, Тернопіль-90.8 МГц, Миколаїв-90.8 МГц, Стрий-90.9 МГц, Одеса-91.8 МГц, Яремче-101.5 МГц, Павлоград-102.2 МГц, Луцьк-103.4 МГц, Харків-103.5 МГц, Кременчук-104.9 МГц, Полтава-105.0 МГц, Дніпро-105.3 МГц, Кропивницький-106.7 МГц, Кривий Ріг-101.0 МГц, Запоріжжя-104.5 МГц, Хмельницький-104.0 МГц, Вінниця-107.0 МГц, Суми-106.4 МГц, Чернігів-106.8 МГц, Черкаси-107.5МГц, а також Інтернет-мовлення 96k. AAC+, Інтернет-мовлення 160k. та Інтернет-мовлення 256k.) пропонує до вашої уваги розважальну програму: "Та ти шо?!" з Вікторією Вознюк, в якій привідкриває особисте життя зірок та їх вчинки, які бувають навіть безглуздими, та показує їх справжніми, без прикрас. Все цікаве - тільки для вас! Вмикайте ШЛЯГЕР FM, по буднях о 8:30 та о 18:30 - і будете в курсі всього! (Джерело: Сторінка радіо "Шлягер FM" у соцмережі Facebook).
  • 9.07.2024 Повідомляємо, що відповідно до Регламенту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення засідання регуляторного органу, яке відбудеться 11-го липня, початок о 10.00, триватиме онлайн. Взяти участь у засіданні Національної ради можна у приміщенні Національної ради за адресою: м. Київ, вул. Прорізна, 2 або в приміщенні представника Національної ради у вашій області, контакти якого Ви можете отримати у відділі регіональної політики у сфері медіа та організації роботи представників Національної ради за телефонами: (044) 279-99-33, (044) 278-74-11. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради та на її YouTube-каналі (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.07.2024 Столична радіостанція Best FM розпочала мовлення в м. Костянтинівка Краматорського району Донецької області. Трансляції здійснюються на частоті 91.8 МГц відповідно до тимчасового дозволу, який Нацрада з ТРМ видала ТОВ "ТРВК "КОМРА" 30-го травня. Ліцензійна потужність передавача - 2.0 кВт, територія розповсюдження програм згідно умов дозволу - м. Костянтинівка та території Бахмутського, Краматорського районів Донецької області (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 9.07.2024 Великий футбол на Радіо Промінь! Найгарячіший етап на Євро-2024. Плей-офф раунд, 1/2 фіналу! Сьогодні о 22:00 на Радіо Промінь пряма трансляція матчу Іспанія – Франція. Слухати: https://suspilne.radio. Коментатори: Вадим Власенко і Костянтин Дульцев. О 21:00 розпочнеться передматчева студія. Коментатори гри ділитимуться своїми очікуваннями від матчу в якому переможець вийде до вісімки найкращих команд турніру (Джерело: Сторінка "Радіо Промінь" у соцмережі Facebook).
  • 9.07.2024 В ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Дружба-87.6 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Ріпки-89.1 МГц, Захарівка-89.8 МГц, Полтава-90.2 МГц, Луцьк-90.2 МГц, Кривий Ріг-91.1 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Тернопіль-91.7 МГц, Вовчанськ-91.8 МГц, Львів-92.4 МГц, Полісся-92.7 МГц, Семенівка-93.0 МГц, Краснопілля-94.1 МГц, Торецьк-98.0 МГц, Звягель-98.9 МГц, Херсон-99.0 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Кропивницький-99.3 МГц, Черкаси-100.6 МГц, Чернігів-100.6 МГц, Нікополь-100.6 МГц, Красноград-100.8 МГц, Харків-101.1 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Біла Церква - 102.3 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Старики-105.5 МГц, Антопіль (Рівне) - 105.7 МГц, Павлоград-106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, Івано-Франківськ-106.4 МГц, Хмельницький-107.6 МГц, Суми-107.9 МГц, Дубровиця-107.9 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.) в обідню пору почала виходити авторська передача незрячого журналіста Володимира Пирога "Наосліп. Життя з чистого аркуша", у якій він розповідатиме як жити без зору, даватиме практичні поради та знайомитиме з історіями тих, хто втратив зір й організовував своє життя наново. У першому випуску Володимир розповів: "Запам'ятайте, без зору людина може майже все: прибирати за собою, готувати, їсти, пити, мити посуд, ходити в супермаркет, кохати, працювати, заробляти, а ще займатися спортом, ходити в гори й нянчити дітей. Все, що ви робили руками і ногами до втрати зору, ви зможете робити і надалі, оскільки м'язову пам'ять ніхто не скасовував. Незрячі люди головним чином мусять опиратися на слух і пам'ять, а також на м'язову пам'ять, тактильні відчуття і нюх. Якщо ж є проблеми зі слухом, подумайте про придбання хорошого, зручного слухового апарата". Послухати перші випуски програми "Наосліп. Життя з чистого аркуша" можна на ютуб-каналі "Армія FM" за посиланням, або на подкаст-платформах. Редакція "Армія FM" уточнила, що цільовою аудиторією програми бачать ветеранів та військовослужбовців, які зазнали порушень або втрати зору та членів їхніх родин. До слова, для самого Володимира Пирога проєкт також став новим випробуванням, оскільки в якості радіожурналіста чи диктора він до цього не працював (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 9.07.2024 Ініціатива двох стрийських радіостанцій - "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" (101.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 96k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.) та "Фреш FM" (104.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 96k. Ogg, Інтернет-мовлення 256k., Інтернет-мовлення 320k. та Інтернет-мовлення 320k.) - "Чужих дітей не буває!". Станції об'єднались, щоб допомогти діткам із київського "Охмадиту". Оберіть будь-який фонд збору, чи банку Монобанку або ж інших установ і задонатьте будь-яку суму. Робіть скріншот і надсилайте на Стрий чи Фреш вайбер і ведучі рандомно серед усіх розіграють шопер і фірмову чашку. Номер Стрий вайбер 098 10 11 123. Номер Фреш вайбер 067 104 8 111 (Джерело: Сторінка "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" у соцмережі Facebook).
  • 9.07.2024 Сьогодні, 9 липня, у Києві та Кривому Розі оголошено День жалоби у зв'язку з російською терористичною атакою на цивільні об'єкти, що призвела до людських жертв. Цього дня у містах нашої країни рекомендується приспустити державні прапори на будівлях державної та приватної форм власності. Протягом дня забороняється проведення будь-яких розважальних заходів. У День жалоби Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення також рекомендує телеканалам і радіостанціям внести відповідні зміни до сітки мовлення і прибрати розважальні програми з ефіру. Медіарегулятор висловлює глибокі співчуття рідним і близьким загиблих (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.07.2024 Ведуча програми "Сувора догана" та "Добровольці" на хвилях столичної мережевої станції "Громадське радіо" (Київ-99.4 МГц, Миколаїв-88.3 МГц, Суми-88.6 МГц, Дружба-89.9 МГц, Краматорськ-90.9 МГц, Гірник-91.4 МГц, Нікополь-91.5 МГц, Херсон-94.4 МГц, Чернігів-105.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 24k. AAC, Інтернет-мовлення 160k., Інтернет-мовлення 160k. та Інтернет-мовлення (реґіони) 320k.), бойова медикиня Аліна Сарнацька звільнилася з лав Збройних сил України за сімейними обставинами. Про це вона повідомила на фейсбук-сторінці. За словами військової, вона потрапила до ТрО 5 березня 2022 року. "Я прослужила 2 роки 4 місяці і 4 дні, загалом 856 днів. Це мало, в порівнянні з іншими людьми. Це багато, в порівнянні з іншими людьми. Це недостатньо, бо війна триває. Поки так", - написала Аліна Сарнацька. Наразі вона залишається позаштатно там, де була. Оновлення: У коментарі інтернет-виданню "Детектор медіа" Аліна Сарнацька зазначила, що не служить у ТрО з кінця 2023 року. "Я працювала в Офісі підтримки змін МОУ та лишусь там цивільною консультанткою", - уточнила вона. Нагадаємо, наприкінці червня засновник і головний редактор українського медіа "ШоТам" Сергій Колесніков повідомив, що обрав службу за контрактом і їде на навчання. Новим СЕО видання став його друг і партнер Артем Іпатов. На День журналіста спеціальний кореспондент "NV. Бізнес" Артем Ільїн "змінив професію", вступивши до лав ЗСУ. Раніше спортивний журналіст Андрій Сеньків повідомив, що мобілізований до Сил оборони України (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 7.07.2024 "Вранці шоу 2.0" - на хвилях чернівецької радіостанції Радіо "С4" (106.6 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) з 8-го липня! Нові герої, нові цікаві рубрики для вас, ще більше подарунків. Влад Черних та Олександра Александрюк у будні о 7:30. Ще більше жартів, крутих подарунків та гарного настрою. Радіо С4 у Telegram - (050)-100-10-66. Вмикайте 106.6 FM та будьте у курсі всіх подій! (Джерело: Сторінка "Радіо С4 106.6 FM" у соцмережі Instagram).
  • 6.07.2024 Днями радіостанція "Громадське радіо" розпочала мовлення в м. Дружба Шосткинського району Сумської області. Трансляції здійснюються на частоті 89.9 МГц, згідно тимчасового дозволу, виданого радіостанції Нацрадою з ТРМ 30-го травня поточного року. Ліцензійна потужність передавача - 0.2 кВт. Територія розповсюдження програм згідно умов ліцензії - м. Дружба та території Дружбівської, Середино-Будської міських, Свеської, Ямпільської селищних територіальних громад Шостинського район Сумської області (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 6.07.2024 Великий футбол на Радіо Промінь! Найгарячіший етап на Євро-2024. Плей-офф раунд, 1/4 фіналу! Сьогодні о 22:00 на Радіо Промінь пряма трансляція матчу Нідерланди – Туреччина. Слухати: https://suspilne.radio. Коментатори: Вадим Власенко і Вадим Корженко. О 21:00 розпочнеться передматчева студія. Коментатори гри ділитимуться своїми очікуваннями від матчу в якому переможець вийде до вісімки найкращих команд турніру (Джерело: Сторінка "Радіо Промінь" у соцмережі Facebook).
  • 6.07.2024 Рівненській мережевій станції "Радіо Трек - 106.4 FM" (Антопіль - 106.4 МГц, Вараш - 104.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) виповнюється 27 років. Представниця Національної ради у Рівненській області Лілія Гринюк вітає станцію на своїй ФБ-сторінці: "Сьогодні виповнюється 27 років з дня першого ефіру Радіо Трек!! 6 липня 1997 року на частоті 106,4 МГц у Рівному в ефір вийшла перша недержавна радіостанція "Радіо Трек". "Радіо Трек" - це 24 години на добу власного мовлення. Це ведення передач виключно українською мовою з першого ефіру і жодної російської пісні чи виконавця в ефірі вже упродовж 10 років. Це колектив однодумців та професіоналів. Це широка вікова аудиторія Рівненської та частково Хмельницької, Волинської, Житомирської областей. Слухачі Радіо Трек живуть в Італії, Іспанії, Польщі, Португалії, Сполучених Штатах Америки та інших країнах Європи та світу. Вітаю!! Дякую, що стоїте на варті інформаційної безпеки краю та тримаєте хвилю позитиву!" (Джерело: Сторінка Представника Національної ради у Рівненській області у соцмережі Facebook).
  • 5.07.2024 Радіостанція Радіо Промінь розпочала мовлення в м. Семенівка Новгород-Сіверського району Чернігівської області. Трансляції здійснюються на частоті 96.1 МГц, згідно тимчасового дозволу, виданого радіостанції Нацрадою з ТРМ 30-го травня поточного року. Ліцензійна потужність передавача - 0.5 кВт. Територія розповсюдження програм згідно умов ліцензії - м. Семенівка та території Новгород-Сіверського району Чернігівської області (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 5.07.2024 Радіостанція "Радіо РАІ" розпочала мовлення в Івано-Франківську. Трансляції здійснюються на частоті 90.6 МГц. Нагадуємо: станція отримала дане частотне присвоєння на конкурсі, який пройшов 7-го березня поточного року. Ліцензійна потужність передавача - 0.1 кВт. Територія розповсюдження програм згідно умов ліцензії - м. Івано-Франківськ та території Івано- Франківської, Тисменицької міських, Лисецької селищної, Загвіздянської, Угринівської, Ямницької сільських територіальних громад Івано-Франківського району Івано-Франківської області (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 5.07.2024 Якими можуть бути дієві методи боротьби з дезінформацією і як з нею справляються на прикордонній Чернігівщині розповіла під час круглого столу представниця в області Ірина Сенченко. А про особливості покриття радіосигналом Прикарпаття спілкувався із журналістами представник Національної ради на Івано-Франківщині Ігор Маслов. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ділиться новинами від своїх представників в областях. І. Івано-Франківська область. 3 липня представник регулятора в Івано-Франківській області Ігор Маслов в ефірі Івано-Франківського міського комунального підприємства телерадіокомпанія "Вежа" (позивні "Радіо "Вежа") поспілкувався з ведучими радіостанції. Він пояснив, як і для чого має відбутися перетворення комунальних медіа в місцеві публічні аудіовізуальні медіа. Також розповів про особливості покриття Прикарпаття радіосигналом і те, як місцеві телевізійні медіа дотримуються гендерного балансу. Також він нагадав, що 17 липня цього року має збільшитися відсоток української мови на телебаченні. Така норма Закону "Про медіа" - пункт 7 частини восьмої статті 40 - набуває чинності і стає обов'язковим для виконання. ІІ. Чернігівська область. Представниця Національної ради у Чернігівській області Ірина Сенченко взяла участь у Міжсекторальному круглому столі з питань протидії дезінформації, що 3 лютого відбувся у Києві. Захід зібрав експертів і ключових гравців медіасфери для обговорення актуальних проблем галузі, що стосуються поширення російської пропаганди та дезінформації і протидії їй. У рамках сесії "Медіа у боротьбі з дезінформацією. Регіональний аспект" Ірина Сенченко поділилася досвідом діяльності медіа Чернігівщини. Серед викликів, з якими стикаються місцеві медіа, - гостра потреба в кадрах, проблеми фінансування й безпеки журналістів. Попри наявні труднощі можна відзначити і вагомі успіхи місцевих медійників. Зокрема, телеканал "Новий Чернігів" здобув перемогу у проєкті боротьби з дезінформацією "Анатомія брехні" від Національної асоціації медіа. А на телеканалі "Дитинець" регулярно транслюється просвітницький цикл Оксани Мороз "Як не стати овочем". Ірина Сенченко розповіла про роботу команди CheLine.com.ua на чолі з Павлом Солодовником. У співпраці з правоохоронними органами і військовими вони зафіксували воєнні злочини російської армії на Чернігівщині. Ці матеріали документалістики вже зареєстровані в Гаазі і слугують офіційним доказом російського терору. Представниця Національної ради наголосила на критичній важливості збереження та підтримки місцевих медіа. "Будь-який інформаційний вакуум рано чи пізно заповниться контентом. Надважливо, аби це був український контент", - підкреслила вона. Круглий стіл став важливим майданчиком для обміну досвідом і пошуку шляхів подолання викликів, що стоять перед українськими медіа в умовах війни та інформаційних загроз (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.07.2024 04.07.2024 завершилася подача заяв на два конкурси, оголошені Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення: 1) на отримання ліцензії на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільному каналі (програмі) мовлення ефірної багатоканальної електронної комунікаційної мережі стандарту DVB-T2 місцевої територіальної категорії на 25 ТВК у м. Чернівцях; 2) на отримання ліцензії на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних каналах (програмах) мовлення в ефірній багатоканальній електронній комунікаційній мережі стандарту T-DAB у м. Києві (радіомовлення з використанням радіочастотного спектра). У визначений строк для подачі заяв на ці конкурси не надійшло жодної заяви (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.07.2024 Великий футбол на Радіо Промінь! Найгарячіший етап на Євро-2024. Плей-офф раунд, 1/4 фіналу! Сьогодні о 22:00 на Радіо Промінь пряма трансляція матчу Португалія - Франція. Слухати: https://suspilne.radio. Коментатори: Галина Вініченко і Костянтин Дульцев. О 21:00 розпочнеться передматчева студія. Коментатори гри ділитимуться своїми очікуваннями від матчу в якому переможець вийде до вісімки найкращих команд турніру (Джерело: Сторінка "Радіо Промінь" у соцмережі Facebook).
  • 5.07.2024 Медіарегулятор повідомляє фізичних і юридичних осіб про розгляд їхніх заяв на засіданні 11 липня. Засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення відбудеться о 10:00 у режимі реального часу (онлайн). Розглядатимуться заяви таких осіб: ТОВ "ТРК "Медіа маркет", м. Київ; ТОВ "Міжнародна комерційна телерадіокомпанія" (ICTV), м. Київ; ТОВ "Радіо маяк", м. Одеса; ТОВ "ТРК праймедіа", м. Львів; ТОВ "Телекомпанія "РАІ", м. Бурштин Івано-Франківської області; ТОВ ТРК "Лайк ТВ", м. Шепетівка Хмельницької області; ТОВ "Тотвельд", м. Київ; КНП "Телерадіокомпанія "Лозова" Лозівської міської ради Харківської області, м. Лозова Харківської області; ДП "Телерадіокомпанія регіон-плюс", м. Краматорськ Донецької області; ТОВ "Телерадіомовна компанія "Унісон плюс"", м. Чернігів; ТОВ "ТРК "Новий день", м. Кропивницький Кіровоградської області; ТОВ Студію "Місто", м. Київ; Гайсинської районної редакції радіомовлення, м. Гайсин Вінницької області; ТОВ "Телекомпанія "Берег-ТВ село плюс", м. Берегове Закарпатської області; ФОП Боровика А. В., м. Гребінка Полтавської області; ТОВ "Миколаївське кабельне телебачення", м. Миколаїв; ПП "Телерадіокомпанія "ТВ-ком", м. Глухів Сумської області; ТОВ "Телерадіокомпанія "Континент-сервіс", м. Павлоград Дніпропетровської області; ТОВ "Старгруп", м. Київ; ТОВ "Місто-ТВ", м. Київ; ТОВ "Телерадіокомпанія "Елітон", смт Солоницівка Харківської області; ФОП Сопачової І. О., м. Южне Одеської області; ТОВ "ТРК радіосервіс", м. Конотоп Сумської області; ТОВ "Калуська інформаційна мережа", м. Калуш Івано-Франківської області; ТОВ "Воля-кабель", м. Київ; ТОВ "Телерадіокомпанія Кам'янець-Подільський", м. Кам'янець-Подільський Хмельницької області; ТОВ "Дорослі канали", м. Київ; ТОВ "Стрімлайн медіа", м. Київ; ТОВ "Радіоінформаційний центр "Незалежність", м. Львів; ФОП Шкуренка І. В., м. Херсон; Соціологічної асоціації України, м. Харків; ПНУ "Центр економіко-правових досліджень", м. Київ; Національного університету фізичного виховання і спорту України, м. Київ; Міжнародної громадської організації "Міжнародний конгрес захисту прав та свобод людини "Світ", м. Харків; НТУ України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського", м. Київ; ТОВ "Голос Опілля"-медіа+", м. Рогатин Івано-Франківської області; ЗВО "Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна", м. Київ; ПП "Редакція газети "Гомін", селище Млинів Рівненської області; Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, м. Дрогобич Львівської області; Сумського державного університету, м. Суми; Релігійної організації християнської місії "Голос надії", м. Луцьк Волинської області; Кочаряна А. Р., м. Київ; Сумського національного аграрного університету, м. Суми; Церкви "Христос є відповідь" християн віри євангельської м. Свердловська, м. Довжанськ Луганської області; Державного університету інтелектуальних технологій і зв'язку, м. Одеса; НВПП "Форум", м. Київ; Державної наукової установи "Науково-технологічний комплекс "Інститут монокристалів" Національної академії наук України", м. Харків; ПП "Редакція газети "Наддністрянська правда", селище Нова Ушиця Хмельницької області; Прийомської М. С., м. Біла Церква Київської області; ГО "Громадський рух "Віра, надія, любов", м. Одеса; ТОВ "О.С.С", м. Київ; ТОВ "Інформаційне агентство "Київ Сіті Ньюс", м. Київ; ТОВ "Онлайн юей", м. Київ; ГО "Важливо", м. Болград Одеської області; Шакала Д. М., м. Сновськ Чернігівської області; ТОВ "Інформаційне агентство "Айтіві", м. Ірпінь Київської області; ТОВ "Рівне онлайн 24/7", м. Рівне; Чабанова Г. С., м. Одеса; ГО "ДІІ-Україна", м. Київ; ТОВ "Онлайн-медіа "На часі", м. Кривий Ріг Дніпропетровської області; ЗВО "Подільський державний університет", м. Кам'янець-Подільський Хмельницької області; ФОП Сковороди Ю. І., с. Гірка Полонка Волинської області; ГО "Соціальна справа", м. Київ; ТОВ "Видавничий дім "Світлогос", м. Винники Львівської області; ТОВ "Українська інформаційна мережа", м. Івано-Франківськ; ГО "Західний інформаційний фронт", м. Львів; ТОВ "Інформаційне агентство "Ньюз флеш", м. Київ. Розглядатимуться заяви цих фізичних і юридичних осіб щодо: продовження строку дії ліцензії на мовлення, щодо внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа щодо ліцензіата та умов ліцензії на мовлення та продовження строку дії ліцензії на мовлення, щодо внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа щодо ліцензіата та умов ліцензії на мовлення, щодо анулювання ліцензії на мовлення, щодо реєстрації провайдера аудіовізуальних сервісів, щодо внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа щодо реєстранта у сфері медіа, щодо реєстрації суб'єкта у сфері медіа, що здійснює мовлення без використання радіочастотного спектра (лінійне медіа), щодо внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа щодо реєстранта у сфері медіа (мовлення без використання радіочастотного спектра), щодо реєстрації суб'єкта у сфері друкованих медіа, щодо скасування реєстрації суб'єкта у сфері медіа, щодо реєстрації суб'єкта у сфері онлайн-медіа. Засідання Національної ради відбудеться 11 липня 2024 року о 10:00 у режимі реального часу (онлайн). Взяти участь у засіданні Національної ради можна у приміщенні Національної ради за адресою: м. Київ, вул. Прорізна, 2 або в приміщенні представника Національної ради у вашій області, контакти якого Ви можете отримати у відділі регіональної політики у сфері медіа та організації роботи представників Національної ради за телефонами: (044) 279-99-33, (044) 278-74-11. Участь у засіданні відбувається у такий спосіб: 1) у приміщенні Національної ради - з використанням її технічних засобів у режимі реального часу (онлайн) зі спеціально обладнаного місця; 2) на клопотання щодо участі - у приміщенні секретаріату представника Національної ради з використанням технічних засобів Національної ради у режимі реального часу (онлайн); 3) на клопотання щодо участі - у режимі реального часу (онлайн) із використанням власних технічних засобів особи, зокрема через мережу Інтернет, із використанням технології віддаленої ідентифікації особи представника суб'єкта у сфері медіа. Клопотання про участь у засіданні Національної ради в режимі реального часу (онлайн) необхідно надсилати не пізніше ніж за день до початку засідання на офіційну адресу Національної ради . Воно повинно містити: а) дату засідання Національної ради; б) номер питання порядку денного (за наявності); в) назву суб'єкта у сфері медіа; г) прізвище, ім'я, по батькові представника медіа, його посаду; ґ) контактний номер мобільного телефону; д) електронну адресу для отримання посилання для участі в засіданні Національної ради у режимі реального часу (онлайн). Клопотання повинно бути у форматі PDF і підписане за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Під час реєстрації учасники засідання Національної ради у режимі реального часу (онлайн) підтверджують свою особу на підставі паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, і підтверджують свої повноваження щодо участі у засіданні. Реєстрація учасників на засідання Національної ради розпочинається за годину і завершується за 15 хвилин до початку засідання. Представляти суб'єктів у сфері медіа на засіданні Національної ради має керівник суб'єкта медіа або особа, уповноважена представляти інтереси реєстрантів. Ризики технічної неможливості участі (переривання зв'язку тощо) у засіданні з використанням власних технічних засобів у режимі реального часу (онлайн) несе учасник засідання, який подав клопотання про участь у засіданні Національної ради у зазначений спосіб. Вказані обставини не є підставою для перенесення розгляду питання, крім випадку, коли технічні проблеми призвели до неможливості подальшого проведення засідання Національної ради, яке відбулось онлайн. У разі наявності поважних причин для перенесення розгляду питання просимо не пізніше ніж за 1 день до дати проведення відповідного засідання поінформувати про це Національну раду офіційним листом у паперовому або електронному вигляді. Якщо уповноважена особа суб'єкта у сфері медіа не має можливості прибути до Національної ради або до представництва Національної ради у своїй області, просимо письмово повідомити регулятора щодо розгляду питання без участі уповноваженої особи суб'єкта у сфері медіа. Для цього необхідно на адресу електронної пошти надіслати листа, оформленого з урахуванням вимог Законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" і "Про електронні довірчі послуги" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.07.2024 Головна редакторка столичної мережевої станції "Громадське радіо" (Київ-99.4 МГц, Миколаїв-88.3 МГц, Суми-88.6 МГц, Краматорськ-90.9 МГц, Гірник-91.4 МГц, Нікополь-91.5 МГц, Херсон-94.4 МГц, Чернігів-105.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 24k. AAC, Інтернет-мовлення 160k., Інтернет-мовлення 160k. та Інтернет-мовлення (реґіони) 320k.) розповідає про те, як станція бореться з дезінформацією: "Як Громадське радіо бореться з дезінформацією. Це шлях у 10 років. І, здавалось, у 2022-му ми вже мали розуміння і готові рішення, як протистояти навалі фейків та маніпуляцій. Але ні) З'являється, наприклад, штучний інтелект, і виклики вже зовсім інші. Тому це постійний процес брейншторму, що ще ми можемо зробити, як подати інформацію і перепакувати контент, щоб він був не тільки корисний, але й клікабельний. Нещодавно ми прийняли непросте рішення іти з Телеграму. Не шкодуємо, пишаємось, що стали одними з перших. Разом з Текстами та Стопфейком випускаємо подкаст "По факту". Щопонеділка - розвінчення історичних фейків, щочетверга - поточних інфовкидів. Готуємо проєкт, який стосується гендерної дезінформації. Тримаємо повістку у лінійних етерах. Робимо експлейнери у соцмережах та публікації на сайті. Головне у всій цій роботі - розуміти запит нашої аудиторії, тому це питання постійної комунікації та вдосконалення. Я дякую Diana Dutsyk за запрошення поділитись власним досвідом публічно і почути колег на заході, організованому Український інститут медіа та комунікації та Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. Занотувала собі важливі думки" (Джерело: Сторінка Вікторії Єрмолаєва у соцмережі Facebook).
  • 5.07.2024 Кому смачну піцу від Domino's Pizza? І ще й солодкий рол? Забирайте такий смачний подарунок у грі "Битва звуків" на "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+)! Щодня двоє суперників змагаються у прямому ефірі, відтворюючи хитрі звуки. Переможця одразу ж обирають люкс-слухачі! "Битва звуків" щодня на Люкс FM о 17:30! Реєструйтеся, надсилайте слово "16+" на люкс-вайбер 0971047007 (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 5.07.2024 Хочете розпочати свій день з посмішкою, дізнатися щось нове та цікаве? Тоді не пропустіть нову радіопрограму "Все підряд" на хвилі криворізького Радіо Кривбас (102.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.)! Ведучі Анна Карташова та Марія Козак чекають на вас кожного ранку о 8:30 та 10:30, щоб подарувати вам: Калейдоскоп тем: від кумедних історій та свіжих новин до захоплюючих фактів. Невимушену атмосферу: щирі емоції, легкий гумор та дружня атмосфера, що заряджає бадьорістю на весь день. Оптимістичний настрій: заряд позитиву та віри у краще, щоб кожен ваш день був сповнений радості та натхнення. Не пропустіть! "Все підряд" - на Радіо Кривбас! (Джерело: Сторінка "Радіо Кривбас" у соцмережі Facebook).
  • 5.07.2024 Увага! Богуславська мережева станція "Богуслав FM" (Богуслав - 97.7 МГц, Тараща - 101.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) тимчасово не мовитиме у вихідні дні, у зв'язку зі складною ситуацією із вимкненням світла. Проте, на станції вже працюють над вирішенням цього питання, аби її слухачі могли слухати улюблене радіо у будь-який час. На радіо "Богуслав-FM" вдячні вам за розуміння. Про відновлення мовлення у вихідні обов'язково буде повідомлено вже зовсім скоро. А програму "Підсумки тижня", випуски якої були у суботу та неділю, тепер слухайте в ефірі "Богуслав-FM" щоп'ятниці о 18:30 (Джерело: Сторінка радіо "Богуслав FM" у соцмережі Facebook).
  • 5.07.2024 Кажуть, що Англія - лише друга за споживанням чаю у світі, а на першому місці - бухгалтерія! До дня бухгалтера столична мережева станція "Мелодія FM" (Київ-95.2 МГц, Одеса-89.0 МГц, Дніпро-90.1 МГц, Вінниця-90.5 МГц, Ковель-91.0 МГц, Львів-91.5 МГц, Ужгород-94.1 МГц, Житомир-98.2 МГц, Кропивницький-98.9 МГц, Миколаїв-99.2 МГц, Олександрія-99.4 МГц, Охтирка-101.6 МГц, Умань-101.7 МГц, Луцьк-102.4 МГц, Первомайськ-102.9 МГц, Ніжин-104.1 МГц, Черкаси-104.5 МГц, Миргород-104.7 МГц, Нікополь-104.9 МГц, Краматорськ-105.0 МГц, Кам'янець-Подільський-105.3 МГц, Біла Церква-105.3 МГц, Карлівка-105.5 МГц, Хмельницький-106.0 МГц, Чернігів-106.3 МГц, Лубни-106.7 МГц, Вознесеньcк-107.5 МГц, Харків-107.9 МГц, Тернопіль-106.1 МГц, Запоріжжя-107.5 МГц, Кременчук-103.5 МГц, Полтава-105.8 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) представляє акцію "Найкращому бухгалтеру присвячується...". Привітайте свого бухгалтера та розкажіть, чому він найкращий. Андрій Астахов та Люся Кліндухова оберуть привітання, які їх найбільше вразять, та подарують вашій бухгалтерії крутий набір для чаювання - брендований електрочайник та чашки від Мелодія FM. Надішліть своє привітання через спеціальну форму на сайті радіостанції та чекайте на дзвінок ведучих ранкового "Вівсянка-шоу". Акція "Найкращому бухгалтеру присвячується..." триває з 05.07.2024 по 16.07.2024. Заявки приймаються до 00:00 16.07.2024. Розіграш подарунків в ефірі ранкового шоу відбудеться 11.07, 12.07, 15.07, 16.07 о 9:30. Офіційні правила участі шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.07.2024 У липень Національна асоціація медіа (НАМ) входить з новою командою - чотирма медіа, які нещодавно стали учасниками асоціації. В НАМ вітають Ух Радіо, Поділля News, Радіо Respect, ТРК "Тростянець" у складі Асоціації та дякують за довіру! Попереду - багато спільних цікавих та корисних проєктів. І у будь-якій незрозумілій ситуації пам'ятайте - НАМ завжди поруч! (Джерело: Сторінка Національної асоціації медіа у соцмережі Facebook).
  • 4.07.2024 Tavr Media дослідив свою аудиторію в диджиталі за допомогою технології компанії NexInsight і планує використовувати ці дані у продажах реклами. Про це "Детектор медіа" розказала Оксана Шавель, маркетинг-директорка радіохолдингу. Аудиторію диджитал-ресурсів медійних проєктів досліджує компанія Kantar. Однак радіогрупа шукає інші інструментарії для взаємодії з рекламодавцями. У радіогрупи Tavr Media є спеціальний вебплеєр на окремому сайті, де зібрані всі радіостанції групи, що представлені в ефірі FM-мовлення, а також тематичні стрими. За даними Google Analytics загальна місячна аудиторія сайтів радіостанцій Tavr Media становить 1,5 млн осіб. "Нам необхідно було зробити якісні звіти для наших рекламодавців, щоб більш якісно монетизувати інвентар диджитал-майданчиків. Отже, ми почали співпрацю з NexInsight. Ми отримали доступ до власного кабінету на платформі NexInsight та встановили трекери на свої майданчики, щоб нам були доступні цінні інсайти про аудиторію. Ми обрали можливість подивитись аудиторії за демографічними зрізами, а також інтересами та купівельними намірами користувачів. Це data-маркетплейс та інсайт-трекер NexInsight, що працює з технометричними і аудиторними вимірюваннями в цифровому середовищі", - розказав комерційний директор радіогрупи Володимир Педорич. Компанія NexInsight працює в сегменті Martech і створює нові технологічні продукти для технометричних вимірювань аудиторії. Дослідження з NexInsight проводилось у квітні 2024 року. Цей інструмент дав змогу радіогрупі в реальному часі отримати звіти з даними про аудиторію відповідно до Big Data від "Київстар". Дослідження показало, що аудиторія диджитал-майданчиків Tavr Media - це жінки та чоловіки віком 25-54 роки з високим рівнем доходу. "Кожен другий - власник автомобіля або планує його придбати. Це активна диджитальна аудиторія, що присутня у соцмережах та користується стримінговими платформами. На сайті немає дітей та підлітків", - каже Володимир Педорич. Результати дослідження, яке NexInsight запустили разом з "Київстаром", корелюють з даними дослідження Kantar. За словами Володимира, Tavr Media в диджиталі працює над різними моделями монетизації: "На сайтах у нас банери, брендування, аудіо- та відеопрероли, а також спонсорські проєкти. У соцмережах - спонсорські проєкти, розіграші тощо. На ютубі - прероли-врізки, спонсорство проєктів та всі інші відомі ринку інструменти (прояви спонсора у відео, в описі, посилання на партнера тощо). Навіть онлайн-станції ми монетизуємо через інстрим-рекламу". Нагадаємо, Tavr media - одна з найбільших радіогруп на українському ринку, вона входить до складу Tavria Games Holding Миколи Баграєва. Зараз у її складі дев'ять радіостанцій: Національна мережа "ХІТ FM", "Наше радіо", "Мелодія FM", "Легке та спокійне Radio Relax", "Класик Радіо", "Radio Jazz", "Радіо РОКС - Україна", Dance radio "KISS FM", "Радіо Байрактар" (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 4.07.2024 Національна асоціація медіа (НАМ) отримала 53 заявки на участь у програмі для гіперлокальних радіостанцій для зміцнення їх сталості, створення суспільно значущого контенту та розширення аудиторії. В НАМ дякують усім командам, які доєдналися до конкурсу! Нагадуємо, за умовами програми, НАМ обере 5 радіостанцій з деокупованих територій або близьких до лінії фронту, та ще 5 - із західних та центральних регіонів України. Обрані гіперлокальні радіостанції отримають можливість проаналізувати свою аудиторію за допомогою досліджень, створити новий якісний контент та попрацювати з експертами, щоб покращити роботу. Окрім того, радіостанції отримають кошти на створення соціально-важливого контенту. Чекайте на оголошення результатів після 16 липня (Джерело: Сторінка Національної асоціації медіа у соцмережі Facebook).
  • 4.07.2024 Вчора, 3-го липня, столична радіостанція "Радіо Марія" розпочала мовлення в місті Запоріжжя на частоті 96.8 МГц. Станія мовить в монофонічному режимі. Трансляції "Радіо Марія" на частоті 96.8 МГц в Запоріжжі здійснюються згідно тимчасового дозволу, виданого Підприємству "Радіокомпанія "Супер-Нова" 12-го червня. Ліцензійна потужність передавача - 0.5 кВт. Зона пощирення сигналу згідно ліцензії - м. Запоріжжя та території Запорізького району Запорізької області. Нагадуємо - "Радіо Марія" вже веде мовлення в Запоріжжі на частоті 71.51 МГц в нижньому піддіапазоні УКХ ЧМ, згідно ліцензії ТОВ "ТРК "ІФ Медіа-Груп" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 3.07.2024 Херсонська радіостанція "X.ON" (87.7 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.) започатковує новий проєкт "Екзамен для влади"! Станція: протягом тижня збирає ваші питання; скеровує пул запитів до представників влади; ініціює зустріч представниками адміністрацій у прямому етері. Ви: чітко формулюєте питання, які несуть конструктив та конкретику; якщо йдеться про певну ситуацію, вказуєте на деталі; залишаєете запитання в коментарі під публікацією з гештеґом #екзамен_для_влади. Ефективна комунікація - це голоси, які почули. Коли? По п'ятницях, об 11:00 - "Екзамен для влади" на хвилі 87.7 FM. Слухайте нас на сайті радіо X.ON та у мобільних застосунках RadioPlayer і "Радіодім". Модератор проєкту - радіо X.ON (Джерело: Сторінка радіо "X.ON" у соцмережі Facebook).
  • 3.07.2024 А чи знаєте ви, що ранкова програма "Все й Одразу", що на хвилях львівської мережевої станції "Львівська хвиля" (Львів-100.8 МГц, Олевськ-88.9 МГц, Горохів-89.4 МГц, Шацьк-89.6 МГц, Любомль-90.3 МГц, Борислав-91.7 МГц, Сарни-98.1 МГц, Олика-98.8 МГц, Славута-100.0 МГц, Малин-100.9 МГц, Мала Тур'я-101.5 МГц, Любешів-102.6 МГц, Коростів-104.4 МГц, Нововолинськ-105.0 МГц, Городенка-105.3 МГц, Горішня Вигнанка-105.9 МГц, Зарічне-107.1 МГц, Полонне-107.5 МГц, Кам'янець-Подільський-105.7 МГц, а також Інтернет-мовлення та Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 96k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.), колись мала назву "Який файний світ"? І саме сьогодні - 3 липня - 18 років Андрій Великий і Влодко Лучишин почали працювати у дуеті! У 2006 році ефір закінчився на тому, що Великий втік, бо йому видавався нереальним такий дует, двох дуже різних людей і персонажів. Потім цей дует три роки поспіль отримував премію "Люди Львова" за найкращу радіопрограму. Вони разом худли, обливались холодною водою, проводили експерименти в ефірі з алкоголем… Два роки з цих вісімнадцяти вони працюють у тріо з Nazik Hnativ, тобто з експериментами вони не заспокоїлись! Отже, сьогодні хлопці-ведучі приймають вітання! Та подяки від слухачів за те, що з ними їхні ранки веселіші (Джерело: Сторінка радіо "Львівська хвиля" у соцмережі Facebook).
  • 3.07.2024 Львівська мережева станція "Радіо ПЕРШЕ" (Львів - 88.2 МГц, Броди-89.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) вітає нових ведучих новин! Олена Пержола та Марія Щур. Підключайтесь на 88,2 і будьте завжди в курсі найважливішого! (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 2.07.2024 У п'ятницю, 5 липня, стартує програма "Лист на Радіо" до 100-річчя Українського Радіо. Вона розповідатиме історії слухачів про те, як радіо змінило життя людини чи цілої громади, історії про вплив радіомовлення. Програма "Лист на Радіо" виходитиме тричі на тиждень - у понеділок, середу та п'ятницю об 11:35. Заплановано 25 епізодів, що відповідає кількості областей України та Криму. "Ми готуємо 25 епізодів про роботу радіо у всіх областях України та в Автономній республіці Крим, у яких ідеться про те, що ефіри не лише інформують, а допомагають розв'язувати проблеми, - розповіла виконавча продюсерка Українського Радіо Юлія Шелудько. - Наприклад, у когось зародилося кохання завдяки радіо, або у громаді вдалося полагодити дорогу і запустити автобус у віддалений куточок завдяки програмам, або комусь радіоефір навіть допоміг зберегти життя. А трапляється, що люди зустрілися у програмі як спікери з певної теми і дійшли консенсусу завдяки тому, що їх зібрали разом у певній регіональній редакції Українського Радіо". Виконавчий продюсер Українського Радіо Юрій Табаченко зазначає, що на радіо часто звертаються, коли ніхто не зміг допомогти розв'язати проблему. "Цей проєкт був інтригою для нас самих, адже на кожен епізод знайшлася маса абсолютно різних історій про радіо. Кожна з них, з одного боку, показує місцевий колорит, а з іншого - всюдисущість радіо. При чому масштаб цих історій теж різний: від облаштування пішохідного переходу до порятунку життя. Часто люди звертаються на Українське Радіо як в останню інстанцію, коли ніхто інший не зміг розв'язати проблему. І це також працює. Сподіваюсь, ці історії будуть цікаві й нашим постійним слухачам, і новій аудиторії", - поділився Юрій Табаченко. За словами Юлії Шелудько, в новому проєкті нинішні працівники і ветерани Українського Радіо розкажуть про особливості своєї роботи у їхньому регіоні. "З назви програми можна зрозуміти, що лист або останнім часом повідомлення на радіо - це фідбек, зворотна реакція на почуте в ефірі. Важливо показати, що наші регіональні редакції не лише надають інформацію, а допомагають, надихають, змінюють життя людей і громад", - розповіла виконавча продюсерка. Українське Радіо - найпопулярніше розмовне радіо України з найбільшою FM-мережею та флагманський канал Суспільного Мовлення. У 2024 році відзначає століття з початку мовлення. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 2.07.2024 Великий футбол на Радіо Промінь! Найгарячіший етап на Євро-2024. Плей-офф раунд, 1/8 фіналу! Сьогодні о 22:00 на Радіо Промінь пряма трансляція матчу Австрія - Туреччина. Слухати: https://suspilne.radio. Коментатори: Вадим Корженко і Вадим Власенко. О 21:00 розпочнеться передматчева студія. Коментатори гри ділитимуться своїми очікуваннями від матчу в якому переможець вийде до вісімки найкращих команд турніру (Джерело: Сторінка "Радіо Промінь" у соцмережі Facebook).
  • 2.07.2024 Приходьте на інтерв'ю до студії павлоградської радіостанції Радіо "Самара" представляє Радіо "Мегаполіс" (107.9 МГц та 73.88 МГц, а також Інтернет-мовлення 320k.). У своєму ефірі станція запустила оновлений проєкт "Бізнес-ланч". Він для тих, хто займається власною справою і надає послуги людям. Тож, станція шукає учасників для подальших ефірів. "Бізнес-ланч" - це формат радіоінтерв'ю, який надає підприємцям та постачальникам послуг платформу для демонстрації своїх бізнесів та послуг широкій аудиторії. Радіо "Самара" допомогла безлічі підприємств досягти успіху завдяки нашим рекламним кампаніям, і на станції впевнені, що зможуть зробити те ж саме для вас. Чому варто брати участь у "Бізнес-ланчі": Досягти широкої аудиторії: радіостанція має широку аудиторію слухачів, що гарантує, що ваш бізнес буде почутий значною кількістю потенційних клієнтів. Нативна реклама: ця реклама демонструє цінність продукту та сприймається слухачами як рекомендація, тому не викликає відторгнення. Підвищення авторитету: участь у радіопрограмі може підвищити авторитет та надійність вашого бренду. Можливість налагодити зв'язок з потенційними клієнтами: спілкуйтеся безпосередньо зі слухачами, налагоджуючи змістовні зв'язки з майбутніми потенційними клієнтами. Щоб отримати більш детальну інформацію напишіть на станцію в приватні повідомлення, або на пошту (Джерело: Сторінка радіостанції "Самара" у соцмережі Facebook).
  • 2.07.2024 Ви можете одним із перших отримати свіженьку люкс-новинку - стильну і зручну пляшку для води (або чого завгодно) від "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+)! Лише цього тижня станція даруємо її у грі "Вулиця"! Відгадуйте приховані вулиці Львова у загадках люкс-робота Марини о 19:10 і забирайте цей крутий подарунок! Ні в кого ще немає, а у вас буде (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 2.07.2024 В липні шоу Ранкова Заварка на хвилі бердичівського радіо Рекорд FM (105.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 96k.) з вами на годину довше. На годину більше гарного настрою. З 8:00 до 11:00 (Джерело: Сторінка радіостанції "Рекорд FM" у соцмережі Facebook).
  • 2.07.2024 "Наосліп. Життя з чистого аркуша" на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Дружба-87.6 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Ріпки-89.1 МГц, Захарівка-89.8 МГц, Полтава-90.2 МГц, Луцьк-90.2 МГц, Кривий Ріг-91.1 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Тернопіль-91.7 МГц, Вовчанськ-91.8 МГц, Львів-92.4 МГц, Полісся-92.7 МГц, Семенівка-93.0 МГц, Краснопілля-94.1 МГц, Торецьк-98.0 МГц, Звягель-98.9 МГц, Херсон-99.0 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Кропивницький-99.3 МГц, Черкаси-100.6 МГц, Чернігів-100.6 МГц, Нікополь-100.6 МГц, Красноград-100.8 МГц, Харків-101.1 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Біла Церква - 102.3 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Старики-105.5 МГц, Антопіль (Рівне) - 105.7 МГц, Павлоград-106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, Івано-Франківськ-106.4 МГц, Хмельницький-107.6 МГц, Суми-107.9 МГц, Дубровиця-107.9 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.). Незрячий журналіст Володимир Пиріг розповість як жити без зору. Практичні поради та історії тих, хто втратив зір і почав життя з чистого аркуша. Прем'єрний випуск - сьогодні о 14:30. Слухайте проєкт у вівторок та п'ятницю о 14:30 на Армія FM (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 1.07.2024 Великий футбол на Радіо Промінь! Найгарячіший етап на Євро-2024. Плей-офф раунд, 1/8 фіналу! Сьогодні о 22:00 на Радіо Промінь пряма трансляція матчу Португалія - Словенія. Слухати: https://suspilne.radio. Коментатори: Вадим Корженко і Вадим Власенко. О 21:00 розпочнеться передматчева студія. Коментатори гри ділитимуться своїми очікуваннями від матчу в якому переможець вийде до вісімки найкращих команд турніру (Джерело: Сторінка "Радіо Промінь" у соцмережі Facebook).
  • 1.07.2024 З липня стрийської радіостанції "Фреш FM" (104.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 96k. Ogg, Інтернет-мовлення 256k., Інтернет-мовлення 320k. та Інтернет-мовлення 320k.) стало більше! Відтепер слухайте в ефірі улюблених ведучих Юлю Юхимову та Дімона Заріцького не лише вранці, але й впродовж дня. Хто з ведучих буде вранці з тобою прокидатися? Хто буде обідати та проважати з роботи? Слухай та дізнавайся все на 104.8 FM. Щобудня, 8:00-12:00, 13:00-18:00 (Джерело: Сторінка радіо "Фреш FM" у соцмережі Facebook).
  • 1.07.2024 "Хвилюватися немає причин" - юридичний "бронік" для військових. Про права діючих та майбутніх військовослужбовців розповідає в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Дружба-87.6 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Ріпки-89.1 МГц, Захарівка-89.8 МГц, Полтава-90.2 МГц, Луцьк-90.2 МГц, Кривий Ріг-91.1 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Тернопіль-91.7 МГц, Вовчанськ-91.8 МГц, Львів-92.4 МГц, Полісся-92.7 МГц, Семенівка-93.0 МГц, Краснопілля-94.1 МГц, Торецьк-98.0 МГц, Звягель-98.9 МГц, Херсон-99.0 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Кропивницький-99.3 МГц, Черкаси-100.6 МГц, Чернігів-100.6 МГц, Нікополь-100.6 МГц, Красноград-100.8 МГц, Харків-101.1 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Біла Церква - 102.3 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Старики-105.5 МГц, Антопіль (Рівне) - 105.7 МГц, Павлоград-106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, Івано-Франківськ-106.4 МГц, Хмельницький-107.6 МГц, Суми-107.9 МГц, Дубровиця-107.9 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.) офіцерка Збройних сил України Катерина Біленко. Слухайте щопонеділка і щочетверга о 14:30 (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини червня 2024

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024