Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Листопад 2009 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

  • Радіоанонс

  • Новини жовтня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.11.2009 Дві столичні радіостанції - радіо "Ренесанс" (94.2МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) і "Бізнес Радіо" (93.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - надають своїм слухачам унікальну можливість відвідати майстер-клас Ірини Хакамада "Лідерство", який відбудеться 13-го грудня в м.Києві. Абсолютно новий формат майстер-класу! Механіка отримання вашого персонального запрошення вкрай проста: повідомте на електронну адресу свої контактні дані, а також кілька ключових моментів щодо того, чим Вас приваблюють формати згаданих радіостанцій. Деталі про тренінґ на шукайте на Web-сайті: http://wow-projects.com.ua (Джерело: Сайт радіо "Ренесанс").
  • 30.11.2009 Напередодні десятого, ювілейного Godskitchen Urban Wave, який відбудеться 12-го грудня, столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k.) надає вам можливість згадати моменти попередніх фестивалів. Цієї неділі замість програми "Kiss FM Top-40" ви почуєте треки хедлайнерів Кухні Богів: з 2006-го по 2009-ий рік - в програмі Godskitchen Urban Wave Top-20. Плейліст програми складете саме ви. Заходьте на http://www.kissfm.ua та голосуйте за треки, які ви вважаєте кращими. Top-20 робіт потраплять в цю спеціальну програму. Отже, шосте грудня, 15.00, Godskitchen Urban Wave Top-20 - на Dance radio "Kiss FM" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.11.2009 Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко запропонував Президенту України скасувати указ "Про звільнення В.Лясовського з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" від 24 листопада №961/2009 як такий, що не відповідає чинному законодавству. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради. Незаконний характер звільнення члена Національної ради Владислава Лясовського, особливо в період президентської виборчої кампанії, може створити небезпечний прецедент, коли такими указами можуть бути звільненні низка членів Нацради, що перетворить її в недієздатний орган, попереджає віце-спікер. Микола Томенко нагадав, що правові засади призначення та звільнення членів Національної ради визначаються Конституцією України та Законом України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення". Зокрема, відповідно до ст. 4, п. 3 закону про Нацраду, повноваження члена Національної ради починаються з дня його призначення і тривають п'ять років, за виключенням визначених законом випадків. А статті 8 і 16 визначають, що індивідуальне дострокове припинення повноважень членів Нацради здійснюється у чітко визначених випадках: 1. Рішенням Нацради (звільнення за власним бажанням, відставка, смерть); 2. Рішенням Нацради за поданням її голови або трьох членів (припинення громадянства, обвинувальний вирок суду, визнання недієздатним); 3. Рішенням суду за поданням голови або трьох членів Нацради (порушення обмежень щодо заборони сумісництва, участі у засновниках та власності часток у майні ТРО; стан здоров'я, неучасть у засіданнях Нацради без поважних причин). "Тобто закон не передбачає можливості індивідуального дострокового припинення повноважень членів Нацради Верховною Радою або президентом України. Цим двом суб'єктам надано лише право колективного дострокового припинення повноважень всього складу Нацради - шляхом відправлення його у відставку через висловлення недовіри Нацраді парламентом і президентом за результатами її звіту", - зазначив пан Томенко. Заступник голови Верховної Ради також звернув увагу на те, що в указі президента не вказано жодних підстав для звільнення. "Цим самим порушено не лише положення закону щодо суб'єктів права дострокового припинення повноважень, а й положення щодо вичерпного переліку підстав такого припинення. Отже, на підставі такого указу Нацраді буде практично неможливо оформити звільнення Лясовського з посади на законних підставах відповідно до законодавства про працю", - резюмував він. На думку Миколи Томенка, указ президента не відповідає вимогам закону "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" і його правомочність може бути оскаржена у суді (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.11.2009 Народні депутати Ірина Геращенко та Ольга Герасим'юк (фракція "НУ-НС") 30-го листопада 2009-го року зареєстрували законопроект про внесення змін до Закону "Про рекламу" №5339-2 щодо реклами лікарських засобів. Проект розроблено з метою недопущення реклами лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації в блоках дитячих та юнацьких передач, а також реклами, що може ввести в оману споживача і спонукати його придбавати та/або застосовувати ліки без такої необхідності. "Так чинний Закон України "Про рекламу" не передбачає обмежень щодо розміщення реклами лікарських засобів в дитячих та юнацьких програмах. Зважаючи на вразливість цієї категорії населення, вважаємо за необхідне заборонити рекламу лікарських засобів в час, коли транслюються програми для дітей і юнацтва", - йдеться у пояснювальній записці ініціаторів законопроекту. Внесення змін має запобігти введенню населення в оману шляхом реклами лікарських засобів, які реалізуються на фармацевтичному ринку України понад два роки, у якості нових; запобігти та знизити безконтрольне застосування дітьми та юнацтвом медичних препаратів та інших методів лікування без батьківського нагляду та консультації з лікарем; а також надати людині можливість самостійно обирати між подібними за дією лікарськими засобами потрібний засіб лікування уникаючи психологічного тиску. У запропонованій редакції проекту забороняється розміщувати рекламу лікарських засобів у блоках дитячих та підліткових програм, а також відомості про те, що лікарський засіб новий, якщо він реалізується на місцевому ринку понад два роки. Проектом пропонується заборонити вживати в рекламі лікарських засобів дієслів у наказовому способі. Автори законопроекту вважають, що реалізація цього проекту дозволить скоротити кількість випадків помилкового та безконтрольного вживання ліків (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.11.2009 Президент Віктор Ющенко мав законні підстави для звільнення члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Владислава Лясовського. Таку точку зору висловив директор Інституту медіа права Тарас Шевченко. Як пояснив пан Шевченко, Владислав Лясовський був призначений на посаду 3-го квітня 2005-го року терміном на 4 роки, оскільки саме такий термін визначав закон про Нацраду на той момент. Зміна терміну в законі відбулася 12-го квітня 2005-го року, коли набула чинності нова редакція закону про Національну раду. "Однак юридично є дуже спірним питання, чи повинна поширюватися дія нового закону на членів Нацради які були призначені на 4 роки. Ми офіційно ставили це питання перед членами Нацради. Владислав Лясовський ухилився від конкретної відповіді у 2006-му році, а голова Нацради Віталій Шевченко усно сказав на прес-конференції, що теж вважає, що норма закону про 5 років має поширюватися лише на тих членів Нацради, які призначені після набуття чинності новим законом про Національну раду", - нагадав він. За його словами, Інститут медіа права завжди дотримувався і юридично обґрунтовував позицію, що членів Нацради, призначених 3-го квітня 2005 року, не уповноважували працювати 5 років, а лише 4. "Відтак, термін повноважень пана Лясовського закінчився ще у квітні 2009-го року, і Президент мав усі повноваження звільнити як його, так і інших (крім Тетяни Мокріді). Ще раз підкреслю: закон можна застосовувати по-різному, а тому це право Президента вирішувати, як він застосує закон про 4 і 5 років. Я вважаю, що він застосував його правильно", - наголосив Тарас Шевченко. Нагадаємо, 3-го квітня 2005-го року Президент призначив на посаду членів Національної ради Ігоря Куруса, Владислава Лясовського й Андрія Мирошніченка. Тетяну Мокріді Президент призначив 7-го лютого 2007-го року. Тим часом повноваження члена Нацради Віктора Понеділка закінчилися 12 липня 2007-го року, Тетяни Лебедєвої - 21-го лютого 2008-го року. Однак Верховна Рада навіть у кілька спроб не змогла їх звільнити та призначити інших. Інститут медіа права свого часу вже підкреслював, що члени Нацради, повноваження яких закінчилися, не мають права брати участь у засіданнях (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.11.2009 Реґіональна радіостанція "Класне Радіо" розпочала тестове мовлення у місті Костянтинівка (Донецька область). Частота - 104.4МГц. Наразі триває технічне мовлення: в ефірі лунає музичний "нон-стоп", якість звуку ще не відлагоджена (зокрема, сигнал йде в режимі моно) (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 29.11.2009 Донецька обласна державна музично-інформаційна радіостанція "Центр" відновили мовлення в нижньому піддіапазоні УКХ ЧМ в місті Донецьк на частоті 71.75МГц. Мовлення на цій частоті було тимчасово призупинене на початку поточного року. Нагадаємо - радіо "Центр" входить до структури Донецької ОДТРК і окрім частоти 71.75МГц в Донецьку також працює на частоті 1359кГц СХ-діапазону через передавач, встановлений в м.Докучаївськ Донецької області (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 27.11.2009 28-ме листопада на відзначення в Україні Дня пам'яті жертв Голодомору 1932-33 рр. проголошено день жалоби. У зв'язку із цим івано-франківське радіо "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення) вносить зміни до своєї традиційної програмної сітки. Станція знімає з ефіру усі розважальні програми, заплановані до виходу у ефір. Протягом дня музичний плейлист складатимуть повільні мінорні композиції. А о 16.00 радіо "Західний полюс" разом з усією Україною вшанує пам'ять жертв цієї страшної трагедії хвилиною мовчання (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.11.2009 Від сьогодні програми столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Ера FM" можна слухати у Конотопі Сумської області. Це - сорок перше місто мовлення нашої радіостанції. "Радіо Ера FM" пропонує мешканцям Конотопа налаштуватись на частоту 100.7МГц. і насолоджуватись своїм програмним продуктом. Нагадаємо, від 26-го листопада "Радіо Ера FM" можна чути у Шостці Сумської області на частоті 101.9МГц (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.11.2009 Столична сателітарна мережева станція Стильне радіо "Перець FM" (Київ-105.5МГц, Донецьк-100.0МГц, Луганськ-90.8МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Керч-100.7МГц, Знам'янка-100.7МГц, Полтава-101.3МГц, Запоріжжя-101.3МГц, Кривий Ріг-101.4МГц, Харків-101.5МГц, Апостолове-101.8МГц, Херсон-101.9МГц, Суми-102.6МГц, Чернігів-103.0МГц, Біла Церква-103.8МГц, Ізмаїл-104.1МГц, Сімферополь-104.3МГц, Первомайськ-104.5МГц, Зарічне-104.9МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Кіровоград-106.2МГц, Артемівськ-106.6МГц, Карлівка-106.9МГц, Мелітополь-107.2МГц, Шостка-107.2МГц, Дубровиця-107.5МГц, а також в ефірі ровеньківського радіо "РТВ FM" (91.6МГц), ренійського "Радіо Р" (102.3МГц), миколаївського "Мега-Радіо" (104.1МГц) та севастопольського радіо "Срібна хвиля" (105.6МГц)) повідомляє про нові лінки для прослуховування програм станції в онлайн-режимі у всесвітній мережі Інтернет. Відтепер програми станції можна слухати за наступними лінками: 1. Потік для dial-up з'єднань (32 кб/с, моно): http://radio.stilnoe.fm:8080/radio-stilnoe32k.m3u; 2. Потік для виділених ліній (128 кб/с, стерео): http://radio.stilnoe.fm:8080/radio-stilnoe.m3u. Отже, Стильне радіо "Перець FM" чекає вас на новому місці разом зі старими і новими друзями! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.11.2009 Від сьогодні програми столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Ера FM" можна слухати і в місті Шостка Сумської області. Мовлення ведеться на частоті 101.9МГц. Це вже сорокове місто мовлення радіостанції. "Радіо Ера FM" пропонує мешканцям Шостки і околиць долучитись до великої родини своїх слухачів (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.11.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 25-го листопада за основу прийняла рішення про особливості проведення перевірок під час виборчої кампанії. Ухвалення остаточного рішення перенесли на наступне засідання. Як повідомив член Національної ради Ігор Курус, проект рішення передбачав тимчасово, до завершення виборів, відкласти перевірки телерадіокомпаній. При цьому департамент контрольно-аналітичної роботи продовжуватиме моніторинґ, а після виборів інформацію про всі порушення телевізійного і рекламного законодавства передасть членам Нацради. "Що ж до виборчого законодавства, то проводиться моніторинґ, а у випадку порушень департамент контрольно-аналітичної роботи негайно інформує нас. Ми у свою чергу реагуємо на ці порушення, інформуючи ЦВК, видаючи приписи", - уточнив він. Також Національна рада не має намірів відмовлятися від планових перевірок, передбачених у випадках продовження ліцензій і відсутності передбаченого ліцензією мовлення протягом року від дня видачі ліцензії. За основу прийняти документ запропонував член Нацради Віталій Шевченко, оскільки мав декілька зауважень. Він нагадав, що у випадку ухвалення рішення зависне питання про призначення перевірок п'яти загальнонаціональних каналів, які порушують законодавство. Однак в. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко зауважив, що рішення про ці перевірки так і не було прийняте регуляторами. Позаяк члени Нацради вирішили перенести остаточний розгляд питання на наступний раз. Тим часом, як повідомив на брифінґу Андрій Мирошніченко, на сьогодні за результатами моніторинґів є факти, які можна вважати ознаками порушень виборчого законодавства. "По-перше, це наявність політичної реклами, яка не відокремлена. Насамперед це стосується регіональних врізок у мовлення центральних каналів. Фактично це наслідок загальної проблеми: наявність місцевої реклами під час мовлення центральних каналів. На жаль, ця проблема перейшла в площину виборчого процесу", - ­зазначив він. По-друге, порушення стосуються присутності неадаптованих каналів у кабельних мережах. У приклад пан Мирошніченко навів наявність в ефірі "Первого каналу. Всемирной сети" анімаційної програми "Мультиличности". Герої мультфільму, що транслювався в ефірі цього каналу 15 листопада, - це іграшкові персонажі представників української політичної еліти, учасників виборчого процесу. "Дивна ситуація - цей канал не є на сьогодні в переліку адаптованих каналів. На наш погляд, таке мовлення має ознаки порушень українського виборчого законодавства, і ми будемо про це повідомляти всіх учасників виборчого процесу", - наголосив він (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.11.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 25-го листопада ухвалила рішення про затвердження складу Незалежної експертної ради з питань діяльності телерадіоорганізацій під час виборів. До складу ради увійшли 22 експерти, запропоновані громадськістю та затверджені Національною радою. Рішення про затвердження складу експертної ради після його підписання буде надіслане до ЦВК та оприлюднене на Web-сайті Нацради. Перед голосуванням з'ясувалося, що є два проекти додатків до рішення Нацради, у яких міститься перелік експертів. В одному - 26 прізвищ, в іншому - 21: з нього були виключені юрист Асоціації мережевих мовників Леся Тарновецька, радник-консультант Центру громадських ініціатив "Інформаційне суспільство" Андрій Соломаха (співзасновник ТОВ "Перший альтернативний телеканал А1"), виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету Катерина Котенко, заступник голови Держкомтелерадіо Володимир Горобцов і режисер монтажу телеканалу "Гамма" Ігор Молошенко. "Я пропоную менше втручатися в роботу громадськості і включити всіх, хто долучився до цієї роботи. Буде великий скандал, якщо Нацрада виключить представників цих організацій", - наполягала член Національної ради Тетяна Лебедєва. Утім, члени Нацради ще на погоджувальній раді домовилися про виключення цих п'яти осіб, оскільки вони представляють інтереси індустрії або мовників. Однак сьогодні на засіданні постало питання про необхідність включення кандидатури Катерини Котенко, яка була членом Незалежної експертної ради під час двох попередніх парламентських виборів і брала активну участь у створенні ради нині. Категорично проти Катерини Котенко виступив член Нацради Віталій Шевченко: "Якщо це незалежна рада, то до неї входять експерти, не пов'язані з кандидатами і не пов'язані з телерадіоорганізаціями. ІТК - це типова лобістська організація. Катерина Котенко отримує там зарплату від телерадіоорганізацій. Про яку незалежність ідеться?". На запитання Тетяни Лебедєвої, що змінилося з часу попередніх виборів, на яких пані Котенко входила до складу експертної ради, а згодом Віталій Федорович нагороджував її грамотою за плідну роботу, пан Шевченко відповів: "Громадська рада (при Нацраді) пересварилася між собою, ще й самовільно спробувала створити експертну раду, не включивши туди багатьох людей". Натомість в. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко зауважив, що це були не самовільні дії: Нацрада сама запропонувала громадській раді створити експертну раду. Він наголосив, що слід подякувати громадськості за активність. Протилежну обом сторонам дискусії точку зору висловив член Нацради Віктор Понеділко. Він не бачить сенсу в експертній раді, оскільки порушення під час виборів за новим законодавством розглядає тільки суд і пан Понеділко сумнівається, чи буде суд звертатися до громадськості. Зрештою, члени Нацради прийняли за основу проект рішення з додатком про 21 члена експертної ради. Далі вони відхилили пропозицію Ігоря Куруса вилучити з назви організації слова "незалежна" й "експертна", а п'ятьма голосами (Шевченко і Курус - "проти") підтримали пропозицію Тетяни Мокріді долучити до експертів Катерину Котенко та проголосували такий варіант у цілому. На брифінґу Віталій Шевченко закликав ІТК відкликати свого представника зі складу експертної ради і "не компрометувати хорошу ідею". "Інакше всі хороші рішення (я не сумніваюся, що цей орган здатен працювати добре і виконати свою роль під час виборів) можна буде ставити під сумнів через те, що в його складі працювали відверті лобісти", - заявив він. Катерина Котенко в коментарі "Телекритиці" сказала, що не відкликатиме свою кандидатуру. "Я готова відкликати свою кандидатуру з посади секретаря, тому що це швидше бюрократична робота і, якщо будуть інші кандидатури, із задоволенням проголосую. Наступного тижня буде засідання ІТК, але не думаю, що буде виноситися на порядок денний моє відкликання, бо не бачу причин, чому це треба робити". За її словами, їй не до кінця зрозуміла мотивація Віталія Шевченка, адже до експертної ради увійшли представники Української асоціації видавців періодичної преси і Незалежної асоціації телерадіомовників, які також представляють інтереси індустрії. "ІТК - це об'єднання телеканалів і моє завдання захищати їхні інтереси, це правда. Але я думаю, що можу бути незалежним експертом. У 2007 році в нас не було жодних претензій до різних точок зору в експертній раді. Важливість такого органу якраз у тому, щоб були різні думки. Я все-таки думаю, що позиція Віталія Шевченка пов'язана з давніми суперечками між ІТК і Нацрадою. Я вдячна тим членам Нацради, які не виключили нашу організацію, бо розуміють, що тоді може постати питання і про виключення інших організацій", - підкреслила вона (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.11.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, відповідно до чинного законодавства, здійснює контрольно-регулюючі функції для забезпечення суспільства рівними правами на отримання і поширення інформації через аудіовізуальні засоби масової інформації під час проведення виборчих кампаній. Як повідомлялося раніше, регуляторний орган у сфері телерадіомовлення створив робочу групу, до якої увійшли члени Національної ради та керівники структурних підрозділів, яка здійснює аналіз моніторингу телеефіру та готує відповідні матеріали на розгляд Національної ради. Як зазначив під час брифінґу в Національній раді, що відбувся 25-го листопада ц. р., перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко, на сьогодні за результатами моніторинґів є факти, які можна вважати ознаками порушень. "По-перше, це наявність політичної реклами, яка не відокремлена. Насамперед це стосується реґіональних врізок у мовлення центральних каналів. Фактично це наслідок загальної проблеми: наявність місцевої реклами під час мовлення центральних каналів. На жаль, ця проблема перейшла в площину виборчого процесу, - зазначив він. По-друге, це стосується наявності каналів, які незаконно транслюються в наших кабельних мережах". Як приклад, Андрій Мирошніченко назвав наявність в ефірі "Первого каналу. Всемирной сети" анімаційної передачі "Мультиличности". Герої мультфільму, що транслювався в ефірі цього каналу 15-го листопада, - це іграшкові персонажі представників української політичної еліти, учасників виборчого процесу. "Дивна ситуація, - зауважив Мирошніченко, - цей канал не є на сьогодні в переліку адаптованих каналів. На наш погляд, таке мовлення має ознаки порушень українського виборчого законодавства, і ми будемо про це повідомляти всіх учасників виборчого процесу". Крім цього, перший заступник голови Національної ради зупинився на проблемі, що стосується збалансованості й питання агітації. "Чітку межу між інформацією й агітацією за нинішнім законом провести дуже складно. Також складною є ситуація з теледебатами. З одного боку, якщо брати визначення, то будь-яка телевізійна передача, де беруть участь два кандидати, це вже дебати. Але теледебати регулюються окремою нормою закону і передбачають окрему процедуру, рівний доступ. Тобто ми стикаємося з ситуацією, коли на законодавчому рівні, на жаль, є багато невизначень", - сказав Андрій Мирошніченко. "У випадках, коли немає чітких законодавчих норм, та сама експертна рада, що сьогодні затверджена на засіданні Національної ради, і повинна допомогти всім учасникам виборчих перегонів знайти необхідний баланс", - підкреслив він (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.11.2009 Сьогодні, 25-го листопада, на засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про затвердження складу Незалежної експертної ради з питань діяльності телерадіоорганізацій під час виборів. Про це повідомив на брифінґу перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко. Бурхливе обговорення цього питання на засіданні членами Національної ради стосувалося можливості брати участь в цій експертній раді представників, які тією чи іншою мірою представляють лобістські інтереси індустрії. Йшлося про п'ять кандидатур, зокрема, юриста Асоціації мережевих мовників Л.Тарновецьку, радника-консультанта Центру громадських ініціатив "Інформаційне суспільство" А.Соломаху, виконавчого директора Асоціації "Індустріальний телевізійний комітету" К.Котенко, заступника голови Держкомтелерадіо В.Горобцова, режисера монтажу телеканалу "Гамма" І.Молошенка. Під час обговорення висловлювалися різні думки, але більшість членів Національної ради проголосувала за входження до складу Експертної ради представника від ІТК. Перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко наголосив, що Національна рада насамперед повинна подякувати громадським організаціям за те, що вони взялися за цю роботу. З точки зору законодавства, ця експертна рада не має ніяких окреслених повноважень. "Мова йде про знаходження експертного порозуміння щодо можливих спірних питань. На сьогоднішній момент експертна рада буде допомагати не стільки Національній раді, скільки суддям адміністративного суду, оскільки саме вони ухвалюватимуть остаточні рішення щодо наявності порушень. Тому це вже питання суддів, чи братимуть вони до уваги рішення експертної ради. Але існує традиція, є ініціатива громадськості, і Національна рада зі свого боку тільки підтримує такі ініціативи," - зазначив він. Член Національної ради Віталій Шевченко, який був проти такого рішення, під час брифінґу заявив: "Я хочу звернутися до Індустріального телевізійного комітету з проханням самому відкликати представника зі складу експертної ради і не компрометувати хорошу ідею. Інакше всі хороші рішення (я не сумніваюся, що цей орган здатен працювати добре і виконати свою роль під час виборів) можна буде ставити під сумнів через те, що в його складі працювали відверті лобісти". Рішення Національної ради про затвердження складу експертної ради після його підписання буде надіслане до ЦВК та оприлюднене на Web-сайті Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.11.2009 Національна мережа "ХIT FM" () взяла участь у нагородженні переможців "Танцюю для тебе-3" та вручила спеціальні призи 10-річній Вікторії Литвинчук. 21-го листопада завершився третій сезон проекту телеканалу "1+1" "Танцюю для тебе". Формально переможцями стала пара Ганна Бессонова - Олександр Лещенко. Насправді ж переможцями стали всі талановиті діти, заради яких танцювали учасники. Національна мережа "ХIT FM" вже не вперше стає партнером проекту, щоб допомогти виконати дитячу мрію - 10-річна Вікторія Литвинчук з Хмельницької області тепер стане справжньою співачкою! Пара, яка танцювала заради виконання мрії Віки, - Олександр Нікітін та Катерина Тришина, - подарувала дівчинці свої сили, вміння і любов. А ще ... У субботу, 21-го листопада, ведучий ранкового шоу "Хеппі Ранок" Анатолій Анатоліч вручив юній Віці музичний центр, на якому вона буде слухати свою пісню в ефірі "ХIT FM". Сертифікат на 100 трансляцій гарантує їй популярність і популярність серед слухачів! Але пісню ще треба записати у професійній студії. У цьому Віці допоможе ґрант на 100 тисяч гривень від "1+1" . (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР МЕДІА")
  • 25.11.2009 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, що відбулося сьогодні, 25-го листопада, було розглянуто два законопроекти. Перший, проект закону України "Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі", підготовлений Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі, Національна рада не погодила. Рішення і зауваження Національної ради до цього законопроекту будуть надіслані до Національної експертної комісії. Невдовзі з ними можна буде ознайомитися і на сайті Національної ради. Перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко, коментуючи ухвалене рішення на брифінґу по завершенні засідання, сказав: "Висловлюючи власну думку на питання щодо захисту суспільної моралі, зауважу, що це повинен бути не закон, який передбачає покарання і регулювання. Ми завжди розподіляли право і мораль, і це були різні речі. Право - це законодавчо встановлені норми, які є сталими у моральному аспекті, тобто механізм закріплення тих моральних засад, які є в суспільстві, система захисту. А нині ми саму мораль уже ставимо під закон і даємо визначення, що таке мораль і що таке не мораль. Як на мій погляд, це повинні визначати люди". Другий законопроект "Про гарантії рівності парламентських партій при освітленні (даруйте, граматична помилка розробників) їх діяльності державними телеканалами і радіоканалами", підготовлений народними депутатами України Л.Грачем і Г.Герман також не був погоджений. Ухвалено повернути проект закону на доопрацювання. Рішення та зауваження Національної ради до цього законопроекту буде надіслане Державному комітетові телебачення та радіомовлення України, з ними також найближчими днями можна буде ознайомитися на сайті Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.11.2009 На сьогоднішньому засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення призначено представника Національної ради в Автономній Республіці Крим. З трьох претендентів, що були рекомендовані конкурсною комісією на цю посаду, члени Національної ради в режимі відкритого голосування обрали Іванця Андрія Валерійовича. Він народився 1974 року в селищі Молодіжне Сімферопольського району. Має вищу освіту, 1996 року закінчив історичний факультет Сімферопольського державного університету. До цього призначення працював головним консультантом Аналітично-інформаційної служби Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, завідувачем інформаційного відділу, керівником структурного підрозділу Всеукраїнської громадської організації "Наша Україна", головним редактором інформаційно-аналітичного тижневика "Кримські новини", кореспондентом Кримського агентства новин, провідним методистом, завідувачем інформаційного відділу Всеукраїнського інформаційно-культурного центру в Сімферополі, менеджером з реклами ТОВ "Агентство "КТН", вчителем історії. Навчається в аспірантурі НДІ українознавства Міністерства освіти і науки України. Одружений, має сина і дочку. Прес-служба Національної ради вітає Андрія Валерійовича з призначенням і бажає йому гідно репрезентувати наш конституційний орган в Автономній Республіці Крим (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.11.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вирішила не здійснювати перевірки телерадіокомпаній на період проведення кампанії з виборів Президента. Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні Нацради, повідомив виконуючий обов'язки голови нацради Андрій Мірошниченко на брифінґу. "Ми пішли тим шляхом, що на час виборів ми не будемо проводити позапланових перевірок", - сказав він. Водночас пан Мірошниченко зазначив, що рішення не здійснювати перевірки стосується звичайної діяльності телерадіокомпаній, передають Українські новини. "Це стосується звичайної частини діяльності телерадіокомпаній. Це не стосується можливих порушень під час виборного процесу щодо виборного законодавства", - додав він. Мірошниченко додав, що Нацрада буде проводити моніторинґ діяльності телерадіокомпаній, виявляючи можливі порушення виборчого законодавства. Як повідомлялося, заступник голови Верховної Ради, один з лідерів фракції Блоку Юлії Тимошенко Микола Томенко вимагає від Нацради з телебачення дотримувати заборон на перевірки службами органів виконавчої влади й державних установ ЗМІ на період проведення кампанії з виборів Президента. Раніше Нацрада із телебачення створила робочу групу для контролю дотримання виборчого законодавства телерадіоорганізаціями. Нацрада з телебачення повідомила про наміри провести перевірку дотримання норм мовлення на загальнонаціональних телевізійних каналах (Джерело: Портал "Українська Правда").
  • 25.11.2009 У місті Табор Чеської Республіки завершився перший Міжнародний фестиваль документального кіно, телевізійних та радіопрограм для національних меншин і про національні меншини "Мій другий дім", на якому перемогла телепрограма КДРТРК та радіопрограма з Полтави. Про це інтернет-видання "Телекритка" повідомляє із посиланням на відділ зв'язків з громадськістю та ЗМІ Держкомтелерадіо. У конкурсі взяли участь митці з 11 країн Європи - Австрії, Бельгії, Білорусі, Польщі, Росії, Сербії, України, Хорватії, Чехії та інших. Всього було представлено понад 50 творчих робіт, які виборювали призи в трьох номінаціях: "Журналістська майстерність", "Наукові засади" та "Міжнаціональна спрямованість". У всіх трьох номінаціях перші премії отримала телепрограма Київської державної реґіональної ТРК "Повернення" про долю поета ХХ століття Пауля Целана (автор - Галина Устенко-Гайдай, режисер - Олена Дмитрієвська). Крім того київських телевізійників відзначили телеглядачі міста Табор, вручивши творчій групі приз глядацьких симпатій. Серед представлених на фестивалі творчих робіт радіожурналістів Європи першу премією здобула програма з Полтави. Її автора - Віру Чиж (Черняк) відзначило і журі фестивалю, і користувачі Інтернету, адже з роботами фестивалю можна було ознайомитися на Web-сайті. Саме радіопрограму пані Чиж "Молитва сну" прослухало найбільше користувачів. "Журі фестивалю вирізнило дивовижну мовну палітру юної полтавчанки. Не знаючи української мови, вони сприйняли Віру Чиж як унікальну творчу особистість Європейського форуму", - йдеться у повідомленні відділу зв'язків з громадськістю (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.11.2009 Починаючи з грудня мешканців Івано-Франківська захищатиме "Громадський патруль" - нова гостросоціальна інформаційна програма від радіо "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення) та "Громадського форуму". Програма створена для того, щоб показати реальний стан речей у комунальній сфері, продемонструвати міській владі нагальні господарські проблеми, які потрібно ефективно вирішувати. До тих мешканців, які зателефонують за номером спеціально створеної гарячої телефонної лінії (0342)-59-50-50 та зареєструють своє звернення, виїде група журналістів і представників Громадського Форуму. Вони висвітлять у ефірі ту чи іншу проблему та в подальшому слідкуватимуть за ходом її вирішення. В той же час, до представників міської влади буде надсилатися звернення щодо необхідності вирішення конкретної проблеми (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.11.2009 День пам'яті жертв Голодомору, встановлений рішенням Президента України з 26-го листопада 1998-го року, традиційно відбудеться цього року у четверту суботу листопада. У зв'язку із трауром столична радіостанція "DJFM" (96.8МГц, а крім того Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) 28-го листопада знімає з ефіру всі програми, а танцювальні треки буде замінено більш повільними композиціями. У XX столітті Україна пережила три голодомори: 1921-1923 рр.., 1932-1933 рр.., 1946-1947 рр.., Проте Голодомор 1932-33 років був найбільш масовим і найбільш жорстоким. За даними істориків, у ці роки жертвами голоду, спровокованого адміністративними заходами радянської влади, в Україні, за різними оцінками, стали від 7 до 10 мільйонів чоловік. Це означає, що у ті трагічні роки Україна втратила від 10 до 25% свого населення, втрачаючи його по 25 тисяч осіб на день, по тисячі - на годину, по 17 - щохвилини (Джерело: Живий журнал радіо "DJ FM").
  • 25.11.2009 Щоб дати можливість висловитися якомога більшій кількості тих, хто має що сказати, столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) вирішила продовжити конкурс матеріалів про вибори. Новий дедлайн - 15-те грудня. Хто ще не писав про свою позицію на цих виборах, про свої очікування від майбутнього глави - пишіть або робіть подкаст. Роботи можна надсилати, як і раніше, на адресу (з темою "на конкурс Мої вибори"). Детальніше про проект "Мої! вибори" - на Vybory.molode.com.ua (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.11.2009 Завтра, 25-го листопада, о 13.00 в приміщенні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала) відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. З порядком денним засідання Національної ради можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Нацради. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.11.2009 Президент Віктор Ющенко своїм указом від 24-го листопада звільнив Владислава Лясовського з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Іншим указом Президент призначив членом Нацради Оксану Головатенко - директора ТОВ "Хайлайн медіа" - аґенції, яка займається реалізацією спонсорських проявів на каналах групи "Інтер". Владислав Лясовський сказав в інтерв'ю інтернет-виданню "Телекритика", що це рішення Президента стало для нього абсолютною несподіванкою. "Я дізнався про це нещодавно від своїх колег, я трохи захворів. Мені ніхто нічого не повідомляв і мені не зрозуміла така позиція", - зазначив він. Що ж до планів на майбутнє він додав: "Спочатку я вилікуюся, а далі буду вирішувати". Нагадаємо, Владислав Лясовський був членом Нацради з квітня 2005 року й обіймав посаду відповідального секретаря. До цього був головою правління 5-го каналу. В. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко повідомив "Телекритиці", що дізнався про зміни у складі регуляторного органу з офіційного сайту Президента. "Будь-яких коментарів з цього приводу надати не можу, оскільки є така інформація і не більше того", - уточнив він. Оксана Головатенко, ймовірно, не буде присутня на засіданні Нацради, яке відбудеться 25-го листопада. "По-перше, офіційно ми поки що не отримували указ Президента. По-друге, щоб приступити до виконання обов'язків, людина має бути прийнята на роботу. Навряд чи це буде завтра. Але в будь-якому разі засідання відбуватиметься у звичайному режимі. Владислав Лясовський сьогодні поїхав повністю хворим і повідомляв, що завтра його не буде. Тому засідання буде без нього", - пояснив пан Мирошніченко. Довідка "Телекритики": Оксана Головатенко народилася 7 квітня 1979 року. Із січня 2006 року - директор РА "Хайлайн медіа". Серпень-грудень 2005 року - комерційний директор АТЗТ "Українська незалежна ТБ-корпорація" (телеканал "Інтер"). Раніше працювала директором з маркетинґу АКБ "Укрсоцбанк", керівником департаменту зі зв'язків з громадськістю Міністерства економіки і європейської інтеграції, радником у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. Має вищу освіту - диплом з права Академії податкової служби України (2001). Заміжня, виховує дочку (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 24.11.2009 "ТАВР МЕДІА" засвітилася на інтерактивній мапі України в офісному холі радіогрупи. Тепер побачити всі міста мовлення всіх або будь-якої з радіостанцій радіогрупи можна не тільки на її офіційному Web-сайті, але і в реальності. Легким рухом руки вогники вмикаються в режим "Русское радио", "ХІТ FM", "Kiss FM", "Radio ROKS" або "ТАВР МЕДІА". Гості та співробітники не відмовляють собі у цьому задоволенні. До того ж, яскрава мапа, що світиться, так нагадує про новорічні гірлянди. Адже Новий рік прийде, незважаючи на кризи та епідемії ... Отже, "ТАВР МЕДІА" запрошує всіх покерувати мапою, помріяти про нові міста і відчути новорічний настрій! (Джерело: Сайт Радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 24.11.2009 Програми столичної мережевої станції "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц) відтепер можна слухати у всесвітній мережі Інтернет і зі швидкістю 256kbps. Трансляція ведеться за посиланням http://91.202.73.76:8080/listen256.m3u. Новий потік запущено на додачу до вже існуючих - 64kbps та 128kbps (Джерело: Інформацію надав ).
  • 24.11.2009 Програми столичної сателітарної мережевої станції "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Хмельницький-104.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц) у всесвітній мережі Інтернет відтепер слід слухати за новим посиланням - http://212.26.129.197:8080/listen.pls. Трансляції ведуться зі швидкістю 128kbps, 44kHz stereo (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.11.2009 Програми черкаської місцевої радіостанції "Бізнес Радіо 68.15FM" (68.15МГц) відтепер доступні не лише мешканцям Черкас. Станція розпочала трансляцію своїх програм у всесвітній мережі Інтернет. Слухати їх можна за посиланням http://stream.ck.ua:8000/renessans.m3u. Мовлення ведеться у стереорежимі, 44kHz, зі швидкістю 192 кб/с (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.11.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення висловлює стурбованість стосовно ситуації, яка склалася у зв'язку з перешкоджанням роботи Одеського міського телерадіоцентру, який здійснює технічне забезпечення мовлення чотирьох реґіональних телерадіокомпаній: ТОВ "Телерадіокомпанія "Нова хвиля"; ТОВ "Телерадіокомпанія "52 канал"; ТОВ "Телерадіокомпанія "ГРАД"; ТОВ "Телерадіокомпанія "АРТ". 29-го жовтня 2009-го року Представництво по управлінню комунальною власністю Одеської міської ради повідомило міський телерадіоцентр про зміну в односторонньому порядку умов договору оренди приміщення, в якому підприємство знаходилося упродовж 10 років. Офіційна точка зору цього відомства - необхідність проведення капітального ремонту та попередження компанії про те, що протягом 17 днів їм необхідно звільнити приміщення. До Національної ради почали надходити звернення громадських організацій, телерадіоорганізацій, Одеського міського телерадіоцентру з проханням вжити заходів для захисту телерадіокомпаній. Така ситуація непокоїть Національну раду ще й тому, що це відбулося під час проведення виборчої кампанії. Тим більше, що Верховна Рада України, затвердивши Постанову №1502-VI "Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2009 року", окремо наголосила на недопущенні припинення діяльності компаній, інакше як за рішенням їх засновника (співзасновника) або суду. Тим більше, що всі чотири телерадіокомпанії уклали договори на розміщення передвиборної агітації низки кандидатів у Президенти України. А отже, відсутність в ефірі цих матеріалів фактично є перешкоджанням веденню кандидатами передвиборної агітації. Національна рада звертається до всіх учасників конфлікту зважити на наслідки, до яких можуть призвести подальше розгортання подій, та вбачає вирішення ситуації у прийнятті обґрунтованого рішення шляхом переговорів за участю всіх сторін (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.11.2009 Помер Роман Трахтенберг. Відомого російського радіоведучого і шоумена шоумена не стало вчора одразу після прямого ефіру шоу "Трахты Барахты". Романа Трахтенберга скосив серцевий напад під час прямого ефіру на московському радіо "Маяк". Лікарі намагалися відкачати шоумена, однак їхні зусилля були даремними. 41-річний Трахтенберг помер на руках у лікарів "швидкої". Зараз біля будинку артиста на Тверській з лікарями, що намагалися врятувати Романа, працює слідча група. Слідчі з'ясовують всі обставини смерті популярного ведучого. Виклик на пульт "03" надійшов о 19.29 за московським часом - прямо під час ефіру. Лікарі, що прибули на 5-у вулицю Ямського Поля, діагностували в радіоведучого, який знепритомнів на робочому місці, кардиошок. Слідом за звичайною бригадою примчалася реанімаційна "швидка". Романа хотіли шпиталізувати, і навіть винесли на носилках на вулицю, але шоумен відмовився їхати до лікарні. Транхтенберга намагалися привести до тями прямо на вулиці, але йому ставало усе гірше. Незабаром серце Романа зупинилося. "Цього не може бути! Це ж просто жах! Він зовсім молодий був, лише 40 років. У нього дитині молодшій тільки років десять, - сказала Life News близька подруга Романа акторка Алла Довлатова. - Ми так давно знайомі з ним... Я навіть не знаю, що тепер сказати..." "Я вже знаю про те, що сталося, - з гіркотою говорить колега Романа, радіоведучий Сергій Стиллавін. - Мені зателефонували відразу після того, як це трапилося. Дуже сумно втрачати людей, яких можна назвати друзями...". Сьогодні Роман, як і зазвичай, приїхав на щоденне шоу "Трахты-Барахты", яке він вів разом з Лєною Батиновою на радіо "Маяк". З п'ятої до восьмої вечора головний "анекдотник" країни розважав слухачів. "Він прийшов на ефір і сказав: "Лєнко, погода змінюється!", - розповіла Life News соведущая Романа Олена Батинова. - У нас у гостях був Юрій Ніколаєв, і ми, як зазвичай, просміялися дві години. Потім, коли в ефірі йшла якась пісня, Рома сказав: "Батинова, мені зле..." Я відвела його до вікна, аби він подихав свіжим повітрям. Редактори викликали "швидку", але вона так і не встигла довезти Рому до лікарні. Я просто в шоці, адже він завжди жартував, що ніколи не хворіє. І отут раптом він помирає від інфаркту..." Роман справді відрізнявся чудовим здоров'ям. Як кажуть друзі артиста, останній раз він звертався до лікарні торік, після бійки у потязі з актором Олександром Моховим. Його могли любити і ненавидіти, але ніхто не міг залишитися байдужим. Іскрометний гумор і талант цінували мільйони його шанувальників. Роман Трахтенберг народився 28-го вересня 1968-го року в Ленінграді. Після десятирічки поступив до Ленінградського університету на філологічний факультет, але кинув навчання там у 1987-ому році і пішов в армію. Служив у військах зв'язку. Після армії до ЛДУ не повернувся, а вступив до Ленінградського інституту культури ім. Крупської, на факультет режисури театралізованих форм дозвілля. З 1990-го року займався бізнесом, якийсь час працював у своєму інституті, викладаючи клубну режисуру. Але тяга до шоу була сильнішою від бажання заробити - з 1993-го року він стає артистом кабаре "Арт-Клиника" і директором "Формального театру" п/у Андрія Могучого (сам Роман якось заявив, що його творче життя розпочалося зі співу під гітару в Казанському соборі). З 1997-го року Роман Львович - арт-директор, режисер і конферанс'є пітерського кабаре "Хали-гали". 2000 - 2004 роки - ведучий авторської програми "Роман без конца" на радіо "Europa Plus". 2003 - 2006 роки - ведучий авторських програм "Деньги не пахнут", "Следующий" на "Муз-ТВ". З 2005-го року - ведучий авторської програми на "Русском радио". Крім цього, з 2003-го по 2008-ий роки Трахтенберг володів "Трахтенберг-кафе", де влаштовував власні шоу. З 2008 року вів на московському "Маяку" програму "Шоу Трахты-Барахты" із співведучою Лєною Батиновою. Як актор, знявся у фільмах "Generation П" (2009), "Гаїшники" (серіал, 2008), "Шлях самця" (серіал, 2008), "Гастролер" (2007), "Будинок шкереберть" (2007), "Троє зверху" (серіал, 2006), "Щасливі разом" (серіал, 2006), "Сутичка без правил" (2005), "Гра без правил" (2004), "Лінії долі" (2003), "Російський спецназ" (2003), "Лука Мудищев" (2000). Озвучив мультфільми "Правдива історія Червоної Шапки", "Переможець" і кілька комп'ютерних ігор. Записав кілька музичних альбомів, серед них - "Кошерные песни о главном" разом з Петром Подгородецьким. У 2009-ому році взяв участь у російському дубляжі фільму "Рок-хвиля" - разом з іншими ді-джеями "Маяка", озвучив персонажа Графа. Автор численних тематичних збірок анекдотів, а також книг "Шлях самця" (2005), "Гастролер" (2007), "Ви хочете стати зіркою?" (2005) (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 20.11.2009 Українська мережа радіостанцій Розважальне радіо №1 "Best FM" (Донецьк-105.5МГц, Харків-104.0МГц, Маріуполь-102.8МГц) розпочала співпрацю з російською державною радіостанцією "Голос России". Відтепер щодня по буднях з 21.00 до 22.00 в ефірі "Best FM" лунає інформаційно-музичний блок, що готується станцією спільно з українською службою радіо "Голос России". В рамках годинного блоку звучить кілька інформаційних випусків, підготовлених за матеріалами служби інформації радіо "Голос России", а також музичні композиції (Власна інформація).
  • 20.11.2009 На частоті 89.1МГц у Львові, де транслюються програми столичного "Радіо РОКС - Україна", з'явився сигнал RDS. Слухачі, що мають приймачі з опцією RDS, можут спостерігати на табло наступний текст: "RADIO / ROKS / 89,1 FM / ROCK / TYLKI / ROCK / REKLAMA / NA RADIO / STUDIYA / LUXEN / 242-1919" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 20.11.2009 Сталися зміни у змісті інформації, що передається на RDS на частоті 105.4МГц у Сімферополі, де працює "Радіо Шансон". Відтепер на RDS-табло приймачів, що мають цю опцію, можна спостерігати наступний текст "SHANSON / SIMFEROPOL / 105.4 / ALUSHTA / 106.2 / SEVASTOPOL / 101.5 /", а також номер телефону рекламного відділу і назву композиції, що лунає в ефірі (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 20.11.2009 Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі на засіданні 19-го листопада розглянула питання поширення нецензурної і брутальної лексики в інтернеті та ЗМІ. Члени комісії ухвалили рішення запропонувати Кабінету Міністрів доповнити закон "Про телебачення і радіомовлення" забороною використання нецензурних слів і внести відповідні зміни до Кодексу про адміністративні порушення, а також запропонувати Національній раді з питань телебачення і радіомовлення в ліцензійних умовах для ТРК прописати обов'язкову умову - недопущення використання нецензурної і брутальної лексики. Нині закон "Про телебачення і радіомовлення" містить ст. 6, ч. 2, яка не допускає використання телерадіоорганізацій в тому числі для трансляції програм, які можуть завдати шкоди фізичному, психічному чи моральному розвитку дітей та підлітків. А також ст. 62, яка захищає суспільну мораль і права неповнолітніх і юнацтва. Доповнити закон забороною нецензурщини запропонував Державний комітет телебачення та радіомовлення. Інша пропозиція Держкомтелерадіо стосувалася доповнення закону "Про захист суспільної моралі" терміном "ненормативна лексика". "Про "ненормативну лексику" зараз говорити передчасно. Чи будемо ми вводити такий термін, ми зможемо відповісти після того, як робоча група опрацює це питання із залученням правників і лінгвістів", - сказав голова НЕК Василь Костицький у відповідь на запитання "Телекритики", чи буде комісія розробляти цей термін. Як пояснив пан Костицький, новий проект закону "Про захист суспільної моралі", підготовлений комісією і відправлений на погодження з міністерствами і відомствами, містить ст. 10, котра визначає використання нецензурних і брутальних слів порушенням закону, що потягне за собою санкції. На брифінґу Василь Костицький наголосив, що комісія розглядає використання нецензурних слів у радіо-, телеефірі, друкованих ЗМІ як неповагу до споживачів продукції і як неповагу до суспільства в цілому. "Ми свого часу прийняли звернення до ЗМІ з проханням врахувати щонайменше вимоги законодавства, яке не допускає використання нецензурної і брутальної лексики в ЗМІ. Однак ми розуміємо, що відповідальність не поширюється на журналістів у тих випадках, коли слова в прямому ефірі вживають запрошені особи". Цього разу комісія вирішила повторно звернутися до телеканалів з нагадуванням про табу на нецензурщину. На засіданні НЕК звучала, зокрема, назва шоу Нового каналу "Фабрика зірок", котре потрапило у моніторинґ експертів комісії. За словами пана Костицького, комісія насамперед звернеться до Держкомтелерадіо і каналів, які підписали хартію про партнерство з НЕК, а також до непідписантів - "Інтера" і НТН (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.11.2009 Приємні новини для всіх блондинок, і не тільки! Столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Чечельник-107.5МГц (власна студія), а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) запрошуює вас до Клубу Блондинок. З вівторка по п'ятницю кожна з Вас вас може виграти запрошення для себе та подруги до ресторану. Слухайте Маргариту з 10-ої до 15-ої години на "GALA Радіо" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.11.2009 Центральна виборча комісія провела жеребкування щодо надання кандидатам у президенти України часу для ведення агітації за державні кошти на державному телебаченні, радіо та у газетах. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 19 листопада, на засіданні ЦВК, повідомляє інформаційна аґенція УНІАН. Усі кандидати у президенти зможуть безкоштовно провести агітацію за себе в ефірі Національної телекомпанії України у три етапи: з 23 листопада по 4 грудня, з 7 по 17 грудня та з 18 по 30 грудня. Щодня в ефірі телебачення зможуть виступити по два кандидата у президенти, які матимуть для виступу по 10 хв. Записи їхніх виступів транслюватимуть о 19.00 та 19.30. За результатами жеребкування кандидати у президенти виступатимуть на телебаченні у такій послідовності: 1. Людмила Супрун - на першому етапі агітації виступатиме 12-ю, на другому - 15-ю і на третьому - 9-ю; 2. Анатолій Гриценко - 4-м, 10-м і 11-м; 3. Олександр Пабат - 1-м, 8-м і 4-м; 4. Петро Симоненко - 14-м, 2-м і 13-м; 5. Олег Рябоконь - 5-м, 4-м і 12-м; 6. Віктор Янукович - 13-м, 16-м і 8-м; 7. Сергій Ратушняк - 6-м, 14-м і 7-м; 8. Михайло БродськиЙ - 10-м, 17-м і 5-м; 9. Сергій Тігіпко - 18-м, 11-м і 18-м; 10. Олександр Мороз - 9-м, 3-м і 10-м; 11. Інна Богословська - 15-ю, 1-ю і 16-ю; 12. Юрій Костенко - 7-м, 6-м і 11-м; 13. Василь Противсіх - 16-м, 9-м і 3-м; 14. Олег Тягнибок - 17-м 13-м і 2-м; 15. Володимир Литвин - 3-м, 5-м і 17-м; 16. Арсеній Яценюк - 11-м, 7-м і 14-м; 17. Віктор Ющенко - 2-м, 18-м і 15-м; 17. Юлія Тимошенко - 8-ю, 12-ю і 6-ю. Також кандидати у президенти зможуть агітувати за себе на Національному радіо України у три етапи: з 23 листопада по 7 грудня, з 8 по 22 грудня та з 23 грудня 2009 по 8 січня 2010 року. 1. Л. Супрун - на першому етапі виступатиме 9-ю, на другому - 14-ю і на третьому - 17-ю; 2. А. Гриценко - 16-м, 10-м, 11-м; 3. О. Пабат - 18-м, 5-м, 1-м; 4. П. Симоненко - 12-м, 15-м, 4-м; 5. О. Рябоконь - 15-м, 3-м, 18-м; 6. В. Янукович - 4-м, 16-м, 5-м; 7. С. Ратушняк - 8-м, 17-м, 8-м; 8. М. Бродський - 1-м, 7-м, 12-м; 9. С. Тігіпко - 13-м, 18-м, 14-м; 10. О. Мороз - 10-м, 2-м, 6-м; 11. І. Богословська - 2-ю, 1-ю, 3-ю; 12. Ю. Костенко - 7-м, 4-м, 10-м; 13. В. Противсіх - 6-м, 12-м, 13-м; 14. О. Тягнибок - 5-м, 8-м, 15-м; 15. В. Литвин - 3-м, 13-м, 16-м; 16. А. Яценюк - 14-м, 11-м, 7-м; 17. В. Ющенко - 17-м, 6-м, 2-м; 18. Ю. Тимошенко - 11-ю, 9-ю, 9-ю. Крім того, кандидати зможуть опублікувати свої передвиборні програми у газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр" з 15 по 25 грудня. У кожному номері газети обнародуватимуть програми двох кандидатів у такій послідовності: в газеті "Голос України" - А. Гриценко, С. Тігіпко, П. Симоненко, О. Тягнибок, Ю. Костенко, М. Бродський, О. Мороз, В. Янукович, В. Противсіх, О. Рябоконь, Ю. Тимошенко, В. Ющенко, О. Пабат, С. Ратушняк, А. Яценюк, І. Богословська, В. Литвин, Л. Супрун. У газеті "Урядовий кур'єр" - О. Мороз, О. Тягнибок, С. Ратушняк, А. Яценюк, В. Ющенко, О. Пабат, О. Рябоконь, В. Янукович, Ю. Костенко, В. Противсіх, М. Бродський, Л. Супрун, С. Тігіпко, Ю. Тимошенко, В. Литвин, П. Симоненко, А. Гриценко та І. Богословська (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.11.2009 Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення з 1-го січня 2010-го року піднімає тарифи на свої послуги на 15,5%. Нові тарифи опубліковані на Web-сайті КРРТ. Як пояснив заступник генерального директора Олександр Півнюк, у своїх розрахунках Концерн РРТ відштовхувався від індексу інфляції, який за даними Держкомстату за період із січня по жовтень 2009 року склав 110,1% при прогнозованому 109,5%. Крім цього, мінімальна заробітна плата з 605 грн зросла до 650 грн, а з листопада 2009 року - до 744 грн. Також Концерн законодавчо зобов'язали сплачувати збір за користування радіочастотним ресурсом України та плату за радіочастотний моніторинґ радіоелектронних засобів теле- і радіомовлення, що значно збільшує витрати КРРТ. "Усе вищенаведене змусило Концерн переглянути тарифи на телекомунікаційні послуги на 2010 рік та збільшити їх", - резюмував пан Півнюк. Торік, піднімаючи тарифи на 23%, Концерн РРТ спирався на прогнозний індекс інфляції на 2008 рік, який складав 115,9% у той час як фактичний індекс інфляції за 2008 рік склав 122,3% (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.11.2009 17-го листопада у Києві розпочав роботу Канал громадського подкастинґу C-pod. Про це інтернет-виданню "Телекритика" повідомив керівник проекту Станіслав Шумлянський. За його словами, проект повідомлятиме про "цікаві ініціативи та формуватиме в Україні новий напрям громадянської журналістики". Засновниками C-pod є Молодіжний інноваційний центр "Медіа-М", у рамках якого діє онлайн-радіостанція "Молоде радіо", ресурсний центр "Гурт" та Web-сайт "Подкастер". "C-pod має на меті об'єднати людей, які мають власну точку зору, які не пропускають цікавих фрагментів у своєму житті - цікавих перехожих, нестандартних ситуацій, захопливих історій. Подкастинґ дає змогу живо та цікаво викладати почуте та побачене", - ідеться на сторінці проекту. У першій серії аудіофайлів, які вже з'явилися на C-pod, зачіпаються найрізноманітніші теми - від економіки грипу до поширення цифрових наркотиків серед молоді та прикладів, як інтернет змінює реальне життя. Також у проекті можна послухати роздумів відомого письменника Тараса Прохаська, спогади дисидента Євгена Сверстюка та музиканта Кирила Стеценка. C-pod не матиме власного Web-сайту - він існуватиме на багатьох різних порталах водночас, аудіофайли вільно поширюватимуться також через блоґи та у соціальних мережах. При цьому створювати їх можуть не лише професійні журналісти, а й блоґери та активісти громадських організацій. Для останніх передбачено тренінґи з подкастинґу, які проводитиме Студія громадського подкастинґу, створена при "Молодому радіо" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.11.2009 Громадська рада при Державному комітеті телебачення та радіомовлення України під час сьогоднішнього засідання затвердила нову редакцію Положення про громадську раду та обрала голову. Ним став Юрій Артеменко, повідомляє "Укрінформ". Юрій Артеменко був депутатом Верховної Ради України, головою ОДА Запорізької області. Нині він є позаштатним радником в.о. голови Держкомтелерадіо України Олега Наливайка. Окрім того, громадська рада приділила увагу таким питанням, як затвердження складу робочих груп ради та опрацювання плану роботи на 2010 рік. Було також обговорено пропозицію щодо доцільності створення громадських рад при ОДТРК. Як підкреслив в.о. голови Держкомтелерадіо, до складу цієї ради увійшли фахівці мас-медійної та поліграфічної галузей, до думки яких варто прислуховуватися. "Насамперед, це дорадчий орган. Ми зараз разом визначаємо основні глобальні завдання, які стоять перед Держкомтелерадіо, в цілому перед нашою галуззю", - сказав він, підкресливши, що нині існує нагальна потреба звіряти правильність курсу державної політики в інформаційній та видавничій сферах з громадською думкою. Олег Наливайко пояснив, метою роботи громадської ради при Держкомтелерадіо є не нагляд за обласними державними телерадіокомпаніями, а виявлення тих проблем, які вони мають, їх розв'язання (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.11.2009 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) офіційно відкриває Канал громадського подкастинґу (C-pod). Сьогодні, 17 листопада, офіційно розпочав роботу Канал громадського подкастинґу C-pod. Його призначення - порушувати важливі суспільні проблеми, повідомляти про цікаві ініціативи та формувати в Україні новий напрям громадянської журналістики. У його інтернет-ефірі слухайте розмови з цікавими людьми, теми, які є "незручними" чи "нецікавими" для провідних медіа, репортажі з подій, акцій чи флешмобів, а також просто історії з життя. Протягом кількох тижнів C-pod працював у тестовому режимі, і от сьогодні він нарешті з'явився на усіх Web-сайтах, які є його засновниками: "Молодому радіо", "Гурті" та "Подкастері". "C-pod має на меті об'єднати людей, які мають власну точку зору, які не пропускають цікавих фрагментів у своєму житті - цікавих перехожих, нестандартних ситуацій, захопливих історій. Подкастинґ дає змогу живо та цікаво викладати почуте та побачене", - ідеться на сторінці проекту - http://c-pod.molode.com.ua. У перших подкастах, які вже з'явилися на C-pod - теми на будь-який "смак і колір" - від економіки грипу до поширення цифрових наркотиків серед молоді та впливу інтернету на реальне життя. Також тут вже можна скачати й послухати на вас чекає перший випуск роздумів відомого письменника Тараса Прохаська (вони будуть виходити щотижня під назвою "Від-чуття при-сутності", спогади дисидента Євгена Сверстюка та музиканта Кирила Стеценка. Засновниками Каналу громадського подкастинґу є Молодіжний інноваційний центр "Медіа-М", у рамках якого діє онлайн-радіостанція "Молоде радіо", ресурсний центр "Гурт" та Web-сайт "Подкастер". Фінансову підтримку надав фонд "Відродження". За задумом ініціаторів, C-pod не матиме власного Web-сайту - він існуватиме на багатьох різних Web-сайтах водночас, а подкасти вільно поширюватимуться також через блоґи та у соціальних мережах. При цьому до числа засновників можуть приєднуватися й інші Web-сайти. А стати громадськими подкастерами можуть не лише професійні журналісти, а й блоґери та активісти громадських організацій. Для останніх передбачено тренінги з подкастинґу, які проводитиме Студія громадського подкастинґу, створена при "Молодому радіо". Студія також займатиметься створенням подкастів на суспільно-важливі теми й навчатиме записувати подкасти представників громадських організацій та активістів. А ще - буде завжди відкритою для тих, у кого є важлива інформація чи просто цікава історія (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.11.2009 Від сьогоднішнього дня в ефірі столичної мережевої станції "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - два нових радіопроекти. Щоранку по буднях з 6.00 до 9.55 - ранкова програма "Знайомий ранок", а щовечора по буднях з 22.00 до 23.55 - проект "Знайомий вечір". Обидва блоки відрізняються від решти ефірних годин "MusicРадіо" тим, що у ці години замість хітів західних виконавців на хвилях станції лунають хіти виконавців з пост-радянського простору. Ваші коментарі щодо нововведень в ефірі "MusicРадіо" чекають за електронною адресою (Джерело: Форум порталу "ProTV.Net.Ua").
  • 17.11.2009 В ефірі столичної онлайн-радіостанції "Radio ShOOm" (Потік 1 та Потік 2) - чергова прем'єра нової-старої програми. "Бруклинские пирожки" ("Бруклінські пиріжки") - це радіопередача, яка "годувала" всю хіп-хоп молодь столиці України. Це було унікальне радіошоу, яке записували на касети і переписували один одному на магнітофонах. Радиопередача, яку не чули, але знали по всій Україні. А відтепер її знатимуть по всьому світу - через мережу Інтернет. Програма повертається до слухачів! Відкрийте свої вуха! Урочиста презентація програми "Бруклинские пирожки" на "Radio ShOOm" - у четвер, 19-го листопада, о 21.00. Ведучі - Dimmy D & dj Andy (Джерело: Інформацію надав ).
  • 17.11.2009 Сьогодні в місті Алушта Автономної республіки Крим розпочалися трансляції столичної мережевої сателітарної станції "Радіо Шансон". Мовлення ведеться на частоті 106.2МГц. Зранку тривав тестовий ефір: йшов музичний нон-стоп, без жодних джинґлів та перебивок. Ближче до вечора почалися повноцінні трансляції програм з Києва (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 17.11.2009 У зв'язку з відпустками та хворобами кількох членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення чергове засідання та брифінґ за його результатами 18 листопада 2009 року не відбудуться. Про проведення наступного засідання та брифінґу буде повідомлено додатково (Джерело: Сайт Нацради).
  • 17.11.2009 2-го грудня 2009-го року відбудуться парламентські слухання на тему: "Про стан свободи слова у реґіональних засобах масової інформації". Парламент 17-го листопада прийняв відповідну постанову (№086), за яку проголосував 231 народний депутат. Нагадаємо, що відповідний проект постанови був внесений на розгляд народними депутатами Ганною Герман та Миколою Томенком. Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Герман Ганна, яка доповідала з цього питання, просила колег підтримати постанову. Перший заступник голови профільного комітету Андрій Шевченко запропонував провести слухання не 2-го, а 16-го грудня, оскільки відповідно до регламенту рішення про парламентські слухання мають прийматися щонайменше за місяць. Ганна Герман наполягала на якнайшвидшому проведенні слухань, тому що це поставить заслін тиску на реґіональні ЗМІ під час виборчої кампанії. "Не біймося того, що скажуть тут журналісти з реґіонів", - сказала вона. Перший заступник голови фракції "Блок Юлії Тимошенко" Андрій Кожем'якін взагалі запропонував провести такі слухання у лютому. Пропозиції Шевченка і Кожем'якіна народні депутати не підтримали. У результаті більшістю голосів було вирішено, що слухання відбудуться 2-го грудня 2009-го року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.11.2009 Сьогодні, 17-го листопада, парламент розглянув у другому читанні законопроект про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" №3153 щодо удосконалення стадій прийняття та порядку оприлюднення актів Національної ради. 290 депутатів підтримали документ у другому читанні та в цілому. Доповідач з цього питання голова підкомітету Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко обґрунтувала необхідність прийняття змін до закону невідповідністю його Конституції України. На її думку, діяльність Нацради останні п'ять років дестабілізувала галузь. "Виникали ситуації, коли Національна рада з питань телебачення і радіомовлення приймала один документ, а на сайті з'являвся зовсім інший варіант тексту. Деякі документи не проходили експертизу Мін'юсту або взагалі зникали", - сказала доповідач. За її словами, прийняття цього закону поверне Нацраду в правове поле, дозволить деполітизувати її діяльність. Профільний комітет підтримав цей законопроект і пропонував прийняти його у другому читанні і в цілому. Віце-спікер Микола Томенко у своєму виступі зазначив, що цей законопроект допоможе телерадіогалузі. У результаті більшістю голосів депутати підтримали законопроект №3153. Ще один законопроект про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" №2442 щодо звітності Національної ради, який парламент мав розглянути 17-го листопада у другому читанні, відкладено на наступний тиждень, через відсутність доповідача з цього питання народного депутата Олени Кондратюк, яка захворіла (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.11.2009 Одеські телеканали "Град" і "Арт 24" припинили трансляцію через неполадки на електричній підстанції "Одеського міського телерадіоцентру". Про це повідомляє сайт proUA із посиланням на одеське інформаґенція "Репортер". 16-го листопада близько 18.30 в офісах телекомпаній вимкнули світло. Обидві знаходяться в будівлі на Артилерійській, 1, де розташований телерадіоцентр. Крім того, в ефір не змогли вийти радіостанції "Моє радіо 103.8FM" (103.8МГц), "Нова хвиля" (90.2МГц) і "Перше радіо FM1" (87.5МГц). Генеральний директор телекомпанії "Град" Анатолій Балінов, пвисловив упевненість, що відключення світла пов'язане з конфліктом між ТРК і мерією Одеси. За інформацією інтернет-видання "Думская.net", працівникам опозиційних ЗМІ, що працюють в будівлі за адресою Артилерійська, не дозволяють пройти в офіси. Серед них - журналісти телекомпаній "АРТ", "ГРАД" та радіостанцій "Перше радіо Fm1", "Південна столиця" (89.7МГц) і "Моє радіо". Як вже писала "Телекритика", раніше ТРК "Нова хвиля", "52 канал", "Град", "Арт" та підприємство "Одеський міський телерадіоцентр", що здійснює технічне забезпечення трансляції програм цих телерадіоканалів у власному апаратно-студійному комплексі, заявляли про перешкоджання професійній діяльності журналістів та переслідування за критику. "Одеський міський телерадіоцентр" орендує нежитлові приміщення 4-го та 5-го поверхів адміністративної будівлі на Артилерійській, 1. Одеська міська рада 29 жовтня 2009 року прийняла рішення про капітальний ремонт будівлі, через що телерадіоцентр та чотири телеканали повинні були до 15 листопада звільнити орендовані приміщення. Як повідомили "Телекритиці" в Незалежній асоціації телерадіомовників, телерадіокомпанії та "Одеський міський телерадіоцентр" вимагатимуть порушення кримінальної справи за статтею 171 ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), оскільки мають ухвалу Одеського окружного адміністративного суду про заборону Представництву з комунальної власності Одеської міськради здійснювати будь-які дії щодо перешкоджання діяльності "Одеського міського телерадіоцентру". НАМ стала на захист одеських мовників і вже звернулася до Президента, Верховної Ради і Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням захистити одеські ЗМІ від тиску в період виборів. "Ми не просто схвильовані, ми обурені розвитком цієї ситуації. Безумовно, ми маємо справу з безпрецедентним порушенням закону і продуманим тиском на місцеві ЗМІ. а те, що це відбувається під час виборів, багатократно посилює ситуацію. Ми дуже боїмося, що цей випадок дасть старт новій хвилі притиснення ЗМІ в Україні. Особливо - ЗМІ, котрі висловлюють позицію, що відрізняється від позиції місцевої влади", - зауважила виконавчий директор НАМ Катерина М'ясникова (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.11.2009 Столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) та компанія "Константин Д" представляють виступ найвідомішого американського бойзбенду - групи Backstreet Boys! 13-го грудня у київському Палаці спорту відбудеться перший і єдиний в Україні концерт колективу в рамках їхнього гастрольного турне на підтримку нового альбому - This Is Us! Уважно слухайте ефір радіо "Europa Plus Україна", відповідайте на питання про Backstreet Boys і вигравайте квитки на шоу однієї із найулюбленіших і найпопулярніших груп у світовій поп-музиці! З 17-го листопада по 13-те грудня в ранковому і денному ефірі радіо "Europa Plus Україна" - розиграш квитків на концерт групи Backstreet Boys! Почувши в ефірі питання про групу, надсилайте SMS-повідомлення із правильним варіантом відповіді і заголовним словом Європа на номер 5109. Дайте правильну відповідь першим і виграєте два квитки на шоу Backstreet Boys, що відбудеться 13-го грудня в Києві в рамках світового туру This Is Us Tour. На незабутньому шоу побувають 70 щасливчиків - найуважніших і найшвидших слухачів радіо "Europa Plus Україна"! Вартість повідомлення на номер 5109 для повнолітніх абонентів усіх національних GSM операторів на номер - 1 грн. Тариф у гривнях з урахуванням ПДВ. Додатково утримується збір до Пенсійного фонд в розмірі 7,5% від вартості послуги без врахування ПДВ. Використання WAP оплачується окремо згідно тарифного плану (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.11.2009 Днями в мережі Інтернет розпочала мовлення нова миколаївська онлайн-станція - "Streamradio". До її створення доклали зусиль колишні працівники миколаївської ефірної радіостанції "Okey FM" (100.8МГц), яка нещодавно змінила формат та концепцію мовлення. Онлайн-радіостанція "Streamradio" перебуває у технічному ефірі (музичний нон-стоп) вже приблизно тиждень та "живе" в Інтернеті за адресою http://streamradio.org.ua, а також має власну групу у соціальній мережі Вконтакті - http://vkontakte.ru/club13135565. Власне трансляція здійснюється за посиланням http://streamradio.org.ua/streamradio.m3u. "Streamradio" грає музику у форматі CHR, із вкрапленням хітів 90-х та початку 2000-их років. За основу взято напрямок Ost-Pop, але іноді можна почути також кращих представників музичної сцени пост-радянського простору. Таким чином, не маючи свого повноцінного FM-радіо, місто Миколаїв незабаром матиме власне онлайн-радіо. Це радіо стане саунд-треком міста Миколаєва і його жителів. Незабаром ви почуєте на "Streamradio" найсвіжіші й найактуальніші новини і дуже цікаві авторські програми, знайомі й улюблені голоси миколаївських радіо-ді-джеїв (Джерело: Інформацію надав Sat_elite).
  • 16.11.2009 У п'ятницю, 20-го листопада, у прямому ефірі столичної онлайн-радіостанції "Radio ShOOm" (Потік 1 та Потік 2) - легенда радіоефіру, владика радіохвиль і музики у стилі "Диць Диць Диць, ди ди диць!" - неповторний DJ Толя і його шоу "Місячні Транбони"! Це воістину велика новина для усіх тих, хто слухає радіо! І звичайно, за класичним сценарієм, DJ Толя спілкуватиметься з вами у прямому ефірі. Цього разу - не за номером телефону, а через скайп: radio_shoom. Довідка ProRadio: проект "Місячні Транбони" від DJ Толі стартував у серпні 1995-го року в ефірі столичного "GALA Радіо"; згодом у певні часи програма виходила також в ефірі "Supernova Радіо" та "Радіо Континент" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 16.11.2009 Сьогодні, 16-го листопада, в День працівників радіо та телебачення івано-франківська ТРК "Вежа" святкує 10 річницю з дня заснування. До її складу, зокрема, входить і міське радіо "Вежа" (107.0МГц), що віднедавна транслює свої програми і в Інтернеті за посиланням http://62.122.207.161:8000/listen.pls. З нагоди подвійного свята працівників ТРК привітав міський голова Івано-Франківська: "Шановні працівники телерадіокомпанії "ВЕЖА"! Щиро вітаю колектив редакції з десятою річницею від Дня заснування телерадіокомпанії! Робота працівників радіо і телебачення є непомітною, проте невід'ємною частиною нашого щоденного життя. Пересічна людина вже не мислить свого життя без щоденних новин, іншого інформаційного продукту, що з розвитком цивілізації стає таким же необхідним як вода і повітря. Глибоко переконаний, що працівники телерадіокомпанії "ВЕЖА" докладатимуть усіх зусиль задля забезпечення об'єктивного інформування мешканців міста про суспільно-політичні, економічні, мистецькі та культурні події. Висловлюю щиру подяку всім працівникам ТРК "ВЕЖА" за високий професіоналізм, оперативність та неупередженість у висвітленні життя міста Івано-Франківська, а також за вагомий внесок у поглиблення прямого діалогу між органами місцевого самоврядування та громадою. Бажаю Вам і Вашим родинам міцного здоров'я, щастя, добробуту, миру і злагоди в оселях. Творчих злетів, натхнення, непересічних подій та втілення усіх задумів. Успішної Вам подальшої праці на благо громади та заради реалізації принципу свободи слова! З повагою, Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус" (Джерело: Сайт ТРК "Вежа").
  • 16.11.2009 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) вчергове пропонує своїм слухачам свіжу порцію музики, яку вони мало де ще можуть почути. Після невеличкої перерви, під час якої колектив "Молодого радіо" активно працював над запуском 2-х нових проектів, настав час і музичного ефіру. Цього разу "Молоде радіо" пропонує вам найновіші релізи відомих гуртів, про які писалося на офіційному Web-сайті станції протягом останніх місяців, півтора десятки нових гуртів, а також - дещо несподіване. Почнемо з останнього. Для тих, хто звик чути на хвилі "Молодого радіо" лише українську мову, лунатимуть пісні сербською (від українсько-сербського Shopping Hour) та польською (VooVoo - відомий польський гурт, який видав диск з "Гайдамаками"). "Молоде радіо" дякує прес-секретареві "Гайдамаків" - Ользі Єрмак, яка принесла на станцію цей, а також інші диски гурту. Також українською заспівав російськомовний гурт "Пара Нормальных", і цю їхню дуже вдалу спробу "Молоде радіо" також включило до ротації. За що дякує Марічці Корнієнко. Закінчуючи "іноземний блок" - у ротацію "Молодого радіо" нарешті потрапила пісня "Старість" легенди російської музики - групи "Мегаполіс". Станція дякує Joyeux Rouge, який виклав цю пісню у себе В Контакті. З інших новинок - практично усі пісні з найновішого альбому Олега Скрипки "Серце у мене вразливе". Альбом став гарною нагодою познайомитися з прес-секретарем "ВВ" Анною Калініченко. А також обговорити, як то кажуть, актуальні питання розвитку сучасної української музики. За надіслану найсвіжішу пісню - "Я так хочу до тебе" ще однієї легенди - "Океану Ельзи" - "Молоде радіо" дякує прес-секретареві гурту Олені Грушанській. І сподівається, що віртуальне знайомство дуже скоро переросте у реальне й продовжиться приємною та плідною співпрацею. Серед інших поповнень тих, хто вже є в ефірі "Молодого радіо" - Євгенія Сахарова, "Антитіла", "Арахнофобія", "Дe Сенс", "Мертвий півень", "Проти ночі", "Н.Три", "Русичі", "СКАЙ", "Сонцекльош", "Тартак" та "ТаРута". І, нарешті, новачки в ротації Хвилі української музики. Це: Dabitt, Green silence, Hunting ground, Калєкція, Квітка Цісик, Наголос На Голос, Nameless (Тернопіль), На відміну Від, Полюси, Пропала Грамота, Rainy Suns, Щастя, Віч-на-Віч, Хатка Пта. "Молоде радіо" сподівається, що вам це сподобається! А музикантам нагадує, що потрапити у ротацію "Молодого радіо" можна надіславши пісні на е-mail станції (бітрейт 226 чи більше), або повісивши їх у групі "Молодого радіо" В Контакті - так їх почують не лише співробітники станції, а й усі члени групи (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.11.2009 З 13-го листопада року змінено номер SMS-пейджера тернопільського "Ух РАДІО" (101.1МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) на 1051. Вартість відправлення повідомлення на номер: 1051 - 1,00 грн. Тариф у гривнях з урахуванням ПДВ. Додатково утримується збір до Пенсійного фонду у розмірі 7,5% з вартості послуги без урахування ПДВ. Послуга доступна для абонентів всіх національних GSM операторів України, від 18 років. Послуги сервісу ТОВ "Євроінформ", м.Дніпропетровськ, вул. Маршала Малиновського 6. Служба підтримки: тел. (056)-770-48-97 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.11.2009 Після кількамісячної активної роботи, 12-го листопада нарешті розпочав свою роботу оновлений Web-сайт івано-франківської радіостанції радіо "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення). Найближчі кілька днів ресурс, розташований за звичною адресою http://www.1043.com.ua, працюватиме у режимі відкритого тестування, відтак, про усі виявлені проблеми радіо "Західний полюс" просить повідомляти Web-майстру: (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.11.2009 Сьогодні, 16-го листопада, стартував інтернет-проект "Радіо Медіа Няня" консалтинґової компанії Media Resources Management та "Так Треба Продакшн". Аудиторію http://www.mediananny.com y MRM визначають як інсайдерів та всіх, кому цікаві сучасні засоби масової інформації: ТБ, друковані видання, інтернет. Сайт публікуватиме новини, аналітику, а також матеріали про медіа. На новому вебресурсі MRM вже представлено дебютні програми. Вони присвячені медіа, кіно і навіть казкам народів світу. Це "Медіановини", огляди трансляцій на українських телеканалах ("Телеспорт"), публікації електронного видання MRM, "ТОП десятка", що кожного тижня репрезентуватиме ТОП 10 українського ТБ. Про кіно йдеться, зокрема, у програмах "Саундефект", "Міфи і легенди кіно і телебачення". Як повідомляє інтернет-видання "Дуся", активні підготовчі роботи до запуску "Радіо Медіа Няні" розпочалися місяць тому (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.11.2009 Перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов привітав працівників радіо, телебачення та зв'язку з професійним святом та вручив їм урядові нагороди. Перший віце-прем'єр-міністр подякував всім працівникам радіо, телебачення та зв'язку за їх наполегливу роботу у складних умовах та вручив їм вищі відзнаки Уряду. Так, за вагомий внесок у забезпечення розвитку галузі, багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок та високий професіоналізм Олександр Турчинов вручив пам'ятні знаки і цінні подарунки працівникам галузі та нагородив їх почесними грамотами Кабінету Міністрів, почесними грамотами та подяками Прем'єр-міністра України. "Кабінет Міністрів України - це ваш надійний партнер. Бажаю вам натхнення в цих непростих умовах, творчих перемог. Я переконаний, що ваш потенціал - це потенціал нашої країни, який забезпечить нам гідне місце в Європі. Бо країна, яка володіє інформацією, яка може оперативно її опрацювати і ефективно використати, здатна конкурувати в світі", - відзначив під час церемонії нагородження Олександр Турчинов. За його словами, незважаючи на економічну кризу, Уряд робить все, щоб підприємства радіо, телебачення та зв'язку достойно фінансувалися: "Ми не тільки не зменшили обсяги фінансування підприємств радіо, телебачення та зв'язку, а у цьому складному році змогли отримати в Державному бюджеті значно більше - понад 8 млрд. грн." (Джерело: Урядовий портал).
  • 16.11.2009 Президент України Віктор Ющенко з нагоди професійного свята та за вагомий особистий внесок нагородив державними нагородами України працівників радіо, телебачення та зв'язку (Указ №922/2009 від 12 листопада 2009 року). Зокрема за вагомий особистий внесок у розвиток телебачення і радіомовлення в Україні, створення творчих і тематичних програм, широке інформування громадськості, високий професіоналізм нагороджено: I. Орденом "За заслуги" II ступеня: Бойка Віктора Яковича - генерального директора Житомирської обласної державної телерадіокомпанії; Набруска Віктора Івановича - президента Національної радіокомпанії України. II. Орденом "За заслуги" III ступеня: Бінька Ігоря Федоровича - заступника керівника головної служби Секретаріату Президента України; Івасіва Ореста Михайловича - заступника генерального директора Івано-Франківської обласної державної телерадіокомпанії; Козиря Олександра Олександровича - директора товариства "Телерадіокомпанія "Здоров'я", м.Одеса; Лоташевського Ігоря Олександровича - генерального директора товариства "Телерадіокомпанія Радіо-Ера", м.Київ; Марущака Анатолія Петровича - директора творчо-виробничого об'єднання "Скіфія", м.Херсон; Пирожка Святослава Костянтиновича - генерального директора Волинської обласної державної телерадіокомпанії; Просяник Ларису Миколаївну - редактора Донецької обласної державної телерадіокомпанії; Троян Ларису Петрівну - віце-президента державної телерадіокомпанії "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення" (УТР), м.Київ. III. Орденом княгині Ольги II ступеня: Матіко-Бубнову Ганну Василівну - заступника начальника Головного управління з питань взаємодії зі ЗМІ та зв'язків з громадськістю Київської міської державної адміністрації. IV. Орденом княгині Ольги III ступеня: Рубашко Ірину Володимирівну - виконавчого директора товариства "Телекомпанія "АТН", м.Харків; Секрет Ганну Василівну - завідувача редакції культурно-мистецьких програм телебачення Вінницької обласної телерадіокомпанії. Також Президент присвоїв почесні звання: 1. "Заслужений діяч мистецтв України": Крупієвському Михайлу Юрійовичу - генеральному продюсерові товариства "Фільм Плюс", м.Київ; Павлову Михайлу Івановичу - генеральному продюсеру спеціальних проектів товариства "Міжнародна комерційна телерадіокомпанія" (ІСТV), м.Київ; Фантух Антоніні Павлівні - завідувачеві відділу Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії. 2. "Заслужений економіст України": Ганжі Наталі Олександрівні - начальникові економічного управління Національної радіокомпанії України; Романюк Галині Михайлівні - головному бухгалтерові Національної спілки журналістів України. 3. "Заслужений журналіст України": Барчук Мирославі Анатоліївні - ведучій програм товариства "Телерадіокомпанія "НБМ" (5 канал), м.Київ; Винокур Юлії Миколаївні - директорові Тернопільської реґіональної телекомпанії товариства "ТV-4"; Власову В'ячеславу Вікторовичу - генеральному директорові акціонерного товариства "Телерадіокомпанія "Апекс", м.Запоріжжя; Горбатюку Денису Флоровичу - кореспондентові головної редакції мовлення румунською мовою Національної радіокомпанії України, м.Чернівці; Даниленко Неллі Іванівні - заступникові директора Дирекції мистецьких програм Національної радіокомпанії України; Демченко Олені Анатоліївні - власному кореспондентові телевізійної служби новин телеканалу "Студія "1+1" у Дніпропетровській області; Добровольській Людмилі Іванівні - головному редакторові - заступнику директора телерадіостудії "ТБ "Кагарлик", Київська область; Дяченку Миколі Семеновичу - заступникові директора державного комунального підприємства "Телерадіокомпанія "Київ"; Корсаку Івану Феодосійовичу - шеф-редакторові газети "Сім'я і дім", м.Луцьк; Кривому Миколі Васильовичу - головному редакторові телерадіокомпанії "Сфера-ТВ", м.Рівне; Кролю Ігорю Івановичу - начальникові відділу зв'язків із засобами масової інформації Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи; Кужеєву Павлу Ігоровичу - ведучому програм товариства "Телерадіокомпанія "НБМ" (5 канал), м.Київ; Куцай Тамарі Іллівні - заступникові директора департаменту - начальнику відділу прес-служби Державної податкової адміністрації України; Мелащенку Володимиру Михайловичу - відповідальному випусковому творчого об'єднання "Радіо-Крим" державної телерадіомовної компанії "Крим", м.Сімферополь; Міщерській Жанні Валеріївні - першому заступникові директора творчо-виробничого об'єднання "Всесвітня служба радіомовлення України" Національної радіокомпанії України; Орловському Миколі Петровичу - директорові Дирекції телерадіопрограм Управління справами Верховної Ради України; Савелію Сергію Степановичу - заступникові директора творчого об'єднання "Спорт" Національної телекомпанії України; Савицькій Інзі Едуардівні - завідувачеві відділу Миколаївської обласної державної телерадіокомпанії; Синьогубу Михайлу Даниловичу - заступникові директора творчо-виробничого об'єднання Житомирської обласної державної телерадіокомпанії; Шиманській Світлані Анатоліївні - головному редакторові Лисичанського комунального підприємства "Телерадіокомпанія "Акцент", Луганська область; Шишкову Євгену Володимировичу - генеральному директору Закарпатської обласної державної телерадіокомпанії; Шоріній Аллі Юріївні - начальникові управління преси та інформації Дніпропетровської обласної державної адміністрації; Якубенко Ларисі Леонідівні - генеральному директорові Сумської обласної державної телерадіокомпанії. 4. "Заслужений працівник культури України": Троценко Ользі Володимирівні - ведучій програм радіомовлення Черкаської обласної державної телерадіокомпанії. 5. "Заслужений працівник сфери послуг України": Загорую Григорію Івановичу - директорові Черкаської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення; Новицькому Анатолію Миколайовичу - директорові департаменту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.11.2009 Сьогодні - День працівників радіо, телебачення та зв'язку. Столичне "Радіо Київ" (98.0МГц, а також Інтернет-мовлення) вітає колег зі святом: "Саме 16 листопада 1924 року відбулася перша в Україні радіопередача. Транслювалася вона із міста Харкова, що було тоді столицею радянської України. Ось як це було: опівдні з рупорів пролунало: "Алло, алло, алло. Говорить Харків". Після чого пролунав невеличкий концерт. Оскільки мікрофонів тоді ще не було, замість них використовували телефонні трубки. Приймачів в ті часи іще не було, тож для прослуховування використовували вуличні репродуктори. У 1994-му році, у сімдесяту річницю цієї події, Указом Президента в Україні встановлено День працівників радіо, телебачення і зв'язку. Вітаємо всіх працівників цієї галузі з професійним святом!" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.11.2009 Депутат Львівської обласної ради Володимир Кожан привітав працівників провідних теле- і радіокомпаній Львівщини із професійним святом - Днем радіо, телебачення та зв'язку. Про це повідомляє "ЗІК". "Ваша праця та кінцевий продукт, який пропонуєте глядачам та слухачам, є віддзеркаленням настроїв українського суспільства, його проблем та перспективи. Але саме від Вас залежить, аби реципієнтам не довелося спостерігати в ефірі - "криве дзеркало" українського телерадіопростору", - наголосив Володимир Кожан. У привітанні депутат також зробив акцент на ролі, яку виконує теле- і радіожурналістика. "Події, котрі нині переживає Україна, є доволі складними. Робити вибір завжди не просто, а особливо, коли йдеться про вибір загальнодержавного значення. Тому саме від Вас у великій мірі залежить, у якому руслі протікатиме життя пересічних українців надалі. Тому закликаю до виваженості, об'єктивності та моральності", - наголосив депутат Кожан. Володимир Кожан побажав усім, хто має відношення до галузі телерадіомовлення і зв'язку, енергії, незрадливої інтуїції, таланту та фінансової незалежності. "Нехай милостивий Господь благословить Вас на добро, дарує Вам здоров'я, щастя, любов!", - йдеться у привітанні Володимира Кожана (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 16.11.2009 Привітання Юлії Тимошенко з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку: "Дорогі друзі! Щиро вітаю Вас із професійним святом - Днем працівників радіо, телебачення та зв'язку! У цей день добрим словом згадують не лише "обличчя професії" - журналістів, а й тих, без чиєї підтримки журналісти ніколи не змогли б вийти в ефір. Режисери, оператори, продюсери, інженери і ще безліч професіоналів, які творять телевізійну картинку, забезпечують якісний радіоефір, розповсюджують сигнал по всіх куточках України - сьогодні Ваше свято! Дякую Вам за те, що у цей надзвичайно складний для нашого суспільства час Ви зберігаєте високі стандарти українського телебачення та радіомовлення. Ви не боїтеся братися за масштабні проекти, грандіозні розважальні шоу, якісну документалістику та політичну аналітику; розвиваєте власне виробництво, привчаєте глядача і слухача гордитися українським телерадіопродуктом. Особливі слова подяки зв'язківцям та поштовикам. І нині поштовий зв'язок не втратив свого значення, адже ніяка сучасна техніка не замінить поштарів, які щодня несуть людям не тільки листи, газети та журнали, а й душевне слово, хороший настрій і життєстверджувальний оптимізм. Бажаю Вам здоров'я, щастя, впевненості у власних силах, цікавих ідей та реалізації всіх Ваших творчих задумів. Добра та миру Вам і Вашим родинам! З повагою Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко" (Джерело: Урядовий портал).
  • 16.11.2009 Поздоровлення Голови Верховної Ради України до Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку: "Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята - Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку. Становлення України як демократичної правової держави, її динамічний суспільний поступ та цивілізаційне утвердження значною мірою визначаються діяльністю інформаційної сфери, її найпотужнішої складової - електронних засобів, ефективністю функціонування всього спектру телекомунікаційної інфраструктури. Технічні можливості, поєднані з інтелектуально-творчим потенціалом, пов'язані з доступністю, оперативністю та серйозністю впливу на суспільну свідомість, надзвичайно збагачують, урізноманітнюють та помножують креативну сутність галузі в її спонукальних зусиллях щодо соціально-економічних перетворень, культурно-духовного просвітництва, практичного сприяння в повноправному суб'єктному входженні країни до світового співтовариства. У цьому контексті особливо виразно бачиться суспільне значення вашої роботи, укрупнюється її творча роль і громадянська важливість. Сьогодні вам підвладна найвідповідальніша ефірна трибуна - формування громадської думки і, наймогутніша зброя - слово. Саме свобода слова, вільний розвиток журналістики є нині одним з найважливіших чинників існування демократичного суспільства. Верховна Рада України серед своїх найбільш пріоритетних законодавчих завдань завжди вбачала всебічну підтримку засобів масової інформації, практикування конструктивного діалогу, забезпечення реальної свободи слова. У нинішній непростий і відповідальний період державотворчих змін українське суспільство особливо сподівається і покладається на вашу унікальної ваги авторитетну впливовість, об'єктивність, компетентність і сумлінність. Переконаний, багатотисячний загін працівників вашої сфери, свідомий свого високого покликання, своєї особливої суспільної місії та громадянського обов'язку, результатами й набутками своєї праці гідно відповість на всі виклики й вимоги нинішнього часу. У цей святковий день від усієї душі зичу всім вам добра, благополуччя, натхнення, невичерпної енергії та творчого неспокою. Нехай ніколи не втамовується ваша спрага до нових відкриттів та професійних звершень. Володимир Литвин" (Джерело: Сайт Держкомтелерадіо).
  • 16.11.2009 Вітання Президента України працівникам радіо, телебачення та зв'язку: "Шановні друзі! Щиро вітаю із професійним святом - Днем працівників радіо, телебачення та зв'язку. Ціную вашу самовіддану творчу працю, високий професіоналізм та громадянську позицію. Ви робите потужний внесок у зміцнення інформаційного суспільства, захищаєте свободу слова, запроваджуєте сучасні види зв'язку. Сподіваюся, що ви й надалі продовжуватимете інтеграцію України у світовий інформаційний простір, розвиватимете вітчизняні мас-медіа і телекомунікації. Бажаю вам щастя, міцного здоров'я та нових звершень задля процвітання України. Віктор Ющенко" (Джерело: Портал "Офiцiйне представництво Президента України").
  • 16.11.2009 Держкомтелерадіо вітає: 16 листопада - День працівників радіо, телебачення та зв'язку: "Шановні колеги! Щиро вітаю вас з професійним святом - Днем працівників радіо, телебачення та зв'язку. Бурхливий розвиток засобів комунікації та інформаційних технологій, електронних ЗМІ, телебачення і радіо - невід'ємна складова сучасного життя. Без них неможливий суспільний та економічний прогрес, розбудова в Україні відкритого, демократичного суспільства, просування держави до європейських та світових стандартів демократії. Саме на працівників інформаційної галузі та зв'язку покладено сьогодні надзвичайно важливе завдання - задовольнити зростаючі потреби суспільства в об'єктивній та неупередженій інформації, надійному та якісному зв'язку. Завдяки працівникам радіо та телебачення, електронних ЗМІ, люди мають можливість кожного дня, кожної хвилини дізнаватися про перебіг подій у своєму місті, країні та світі, а отже - відчувати свою причетність до всіх процесів сьогодення. Недарма кажуть: "Хто володіє інформацією, той володіє світом". Ми вдячні за сумлінну працю та професіоналізм всім причетним до цієї справи людям ­- теле- та радіожурналістам, а також тим, хто працюючи в інформаційному просторі, залишається поза кадром чи радіоефіром - редакторам, операторам, режисерам, звукорежисерам тощо. Бажаю Вам і надалі залишатися відданими своїй справі, бути небайдужими і переконливими, змістовними та об'єктивними. Бажаю Вам здоров'я, радості у повсякденній роботі, творчої наснаги та здійснення усіх планів та нових цікавих проектів. З повагою В.о. Голови Держкомтелерадіо Олег Наливайко" (Джерело: Сайт Держкомтелерадіо).
  • 16.11.2009 Привітання з Днем працівників радіо, телебачення і зв'язку від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення: "Прийміть найщиріші вітання з професійним святом -­ Днем працівників радіо, телебачення і зв'язку! Наша галузь, як ніяка інша, перебуває у постійному русі, вона активно змінюється і формується, з кожним днем набуває нових модерних ознак. Динаміка цього процесу не дозволяє нам, людям, які щоденно вкладають свою працю, енергію, час у розвиток телерадіоінформаційної сфери, перебувати у спокої. Ми маємо змінюватися разом з новими реаліями, освоювати новітні технології, передбачати їхній вплив на розвиток інформаційного суспільства. Найголовніші завдання, що стоять перед галуззю нині - це відповідально, по-державницьки здійснювати захист національної безпеки України, уберегти українських громадян від негативних інформаційних впливів та забезпечити їм широкий доступ до інформації. Ми маємо знаходити ту золоту середину, яка захищає права громадян на інформацію і не дозволяє перетворювати медіа-простір на хаотичне середовище вседозволеності. Від імені Національної ради хочу побажати вам, дорогі телевізійники, радійники і зв'язківці, доброго здоров'я, спортивної енергії, бажання працювати для людей, миру і злагоди у ваших родинах!" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.11.2009 Сьогодні Україна святкує День працівників радіо, телебачення та зв'язку! Як стверджують історичні факти, 85 років тому - саме 16-го листопада 1924-го року, в місті Харкові (що тоді було столицею УРСР) розпочалася історія українського радіомовлення: того дня відбулася перша офіційна радіотрансляція на території нашої держави. Ця радіотрансляція являла собою передачу вистави, яка йшла в одному з харківських клубів. Звичайно, як і все, що у ті часи існувало та діялося на території СРСР, тодішнє радіомовлення в Україні було повністю підпорядковане і підконтрольне державі. А найпершою приватною радіостанцією на території України вважають львівську радіостанцію, що з'явилася в місті Лева у тридцяті роки минулого сторіччя. Ця станція працювала у діапазоні середніх хвиль зі Львова з позивним "Lwówska Fala" ("Львівська хвиля"; власне, на її честь названа сучасна одноіменна львівська приватна радіостанція). Щоправда, і ця радіостанція не була українською на всі 100%: якщо найперша українська радіостанція представляла інтереси влади радянської, то "Lwówska Fala" була радіостанцією польською, адже на той час Галичина перебувала під владою Польщі. Однак часи змінюються, і після падіння залізної завіси в 1991-у році та відновленням незалежності української держави розпочалася нова епоха в історії Українського радіо - як державного, так і приватного. І це радіо робити нам. Зі святом вас, дорогі друзі і колеги! Щастя, успіхів та нових здобутків!
  • 15.11.2009 Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 128kbps, Інтернет-мовлення 48kbps ACC та Інтернет-мовлення 32kbps) та вокальний ресторан "Pavlin" продовжують серію караоке-вечорів у форматі улюбленої радіостанції. Щосереди на вас чекають караоке-турніри серед представників ЗМІ, за підтримкою талановитої ведучої Дарини Медової і чудових бек - вокалісток Наталі Мількової та Анастасії Іванько. Розиграші призів від Pavlina і щомісячний фінальний турнір "Голос Мелодії" за участю зірок російської та української естради. За час проведення караоке-вечорів з ВРМ "Мелодія" учасниками турнірів стали представники наступних ЗМІ: радіо "Перець FM", ВРМ "Мелодія", радіо "NRJ Hit Music Only", портал Absurda.Net, канал "1+1", "Русское Радио - Україна", "Люкс FM", "Best FM", "Новий канал", канал "Pro Vse", журнал "Таємниці зірок", "L' Radio", "DJ FM", канал "М1". Протягом двох місяців на вечірці запалювали: Oksi, Диверсанти, Володимир Бебешко, Юлія Айсіна, Gouche, Пающие труси, Авіатор, Red Fox, Володимир Яременко, Blondi, Юрій Фалеса, Яна Романова, Маша Собко, Заклёпки, Lalo project, Марко Савін, Пара Нормальних, Олексій Большой, Юрій Кіт, L'амоur, ТАБУ, Іван Березовський, VA-BANK, Наталя Валевська, Dress Code, Олег Чорний, Майя Мігаль, Real O, Ігор Посипайко, Олександр Воєвудський, Ольга Полякова, Lilu, Володимир Третьяков, Domino, Карлос Піндос, Satory Seine, Руслан Квінта, Єва Браун, Тереза Франк, Арина Домскі, Ярос Love, Арктика і багато інших (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.11.2009 Дорогі водії, приємні новини! З 16-го листопада по 13-те грудня в столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Чечельник-107.5МГц (власна студія), а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) стартує нова акція. На кону - каністра олії Mobil 1!!! І це - щотижня! Нічого особливо робити не потрібно. Їдете в машині - вмикайте "GALA Радіо", насолоджуйтеся ефіром і слухайте позивні - тричі на день "GALA Радіо" звертається до водіїв з певним пробігом автомобіля: до власників нових авто і з пробігом до 100 тис км, до автолюбителів із пробігом понад 100 тис. км і, нарешті, до тих автовласників, авто яких мають пробіг понад 150 тис. км. Збігся пробіг з оголошеним ведучим в ефірі - телефонуйте до студії та одержуйте фірмову футболку. А у п'ятницю в ранковому шоу чекайте моменту, коли розпочнеться розиграш каністри олії. Адже дістанеться вона першому слухачеві, що зателефонує і назве свій номер проміжного переможця. Нехай вам пощастить! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.11.2009 На хвилях радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" (102.5МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - нова гра: "...Тепло! … Ще тепліше!". В листопаді у кожної слухачки радіо "Europa Plus Дніпропетровськ", що слідкує за елегантною модою, є унікальна можливість завдяки торговій марці "Чарівні хутра" перетворитися на королеву краси! Щодня, з понеділка по четвер, у грі "...Тепло! …Ще тепліше!" - ді-джей дає наводки двом гравцям, що по черзі висловлюватимуть в ефірі свої здогадки стосовно запропонованого питання про моду. Угадати не складно, і для того, хто виявиться першим, - це реальний шанс у найближчу п'ятницю стати фіналістом гри та отримати сертифікат на 1000 гривень для придбання шуби з натурального хутра! Стежите за ефіром, телефонуйте у "Плейбокс" і активно беріть участь у грі! Хто знає, може пощастить саме Вам?! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.11.2009 Чотири одеські ТРК "Нова хвиля", "52 канал", "Град", "АРТ" та підприємство "Одеський міський телерадіоцентр", яке здійснює технічне забезпечення трансляції програм цих телерадіоканалів у власному апаратно-студійному комплексі, заявляють про перешкоджання професійній діяльності журналістів та переслідування за критику. Вони звинувачують у цьому Одеську міську раду та обласне управління комунальної власності, у якого "Одеський міський телецентр" орендує нежитлові приміщення 4-го та 5-го поверхів адміністративної будівлі. Одеська міська рада 29 жовтня 2009 року прийняла рішення про капітальний ремонт цієї адміністративної будівлі (по вул.Артилерійська, 1), через що "Одеський міський телецентр" та чотири телеканали повинні у короткий термін до 15 листопада звільнити орендовані приміщення. "Капітальний ремонт або реконструкція адміністративної будівлі призведе до повного зупинення нашої діяльності на невизначений термін. Просимо вжити відповідних заходів, наданих нам законом, щоб захистити наші права та майно від злочинних посягань", - пишуть керівники телеканалів та ОМТЦ у своїй заяві до голови Одеської обласної державної адміністрації, прокурора області та начальника ГУ УМВС України в Одеські області, Незалежної асоціації телерадіомовників. Вони вважають, що наміри провести такі роботи є лише приводом для того, щоб припинити діяльність ЗМІ. Що в свою чергу призведе до обмеження права громадян на інформацію, гарантованого ст. 34 Конституції України. Журналісти та інші працівники цих телеканалів звернулися по допомогу до своїх колег з інших телеканалів, а також громадських організації. "Телекритика" намагалася отримати коментар у першого заступника міського голови, керівників міського управління інформації та управління комунальної власності, однак вони не знайшли часу на коментар (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.11.2009 Вітання від УДЦР - Український державний центр радіочастот працівникам радіо, телебачення та зв'язку: "Шановні працівники радіо, телебачення та зв'язку! Від колективу Українського державного центру радіочастот і від мене особисто прийміть сердечні вітання з нагоди професійного свята. Сьогодні, як в житті держави так і в житті кожної людини роль електронних засобів масової інформації і зв'язку стрімко зростає. Розвиток засобів комунікації й інформаційних технологій, телебачення і радіо є невід'ємною складовою нашого часу. Без них суспільний прогрес, економічне зростання, просування до європейських і світових стандартів розвитку суспільства є просто неможливими. А ви особливо відчуваєте необхідність змін, впроваджуючи все нове у суспільне життя. Ми високо цінуємо ваші відданість справі, високий професіоналізм та бажання донести до кожного громадянина корисну інформацію, забезпечити йому можливість вільного спілкування із світом. Бажаємо вам завжди бути на висоті людських сподівань, небайдужими до суспільних проблем, об'єктивними в оцінці подій і фактів. Щиро зичу вам доброго здоров'я, особистого і родинного благополуччя, творчої наснаги, успіхів в реалізації ваших задумів. З повагою, начальник ДП "Український державний центр радіочастот" Павло Слободянюк" (Джерело: Сайт УДЦР - Український державний центр радіочастот).
  • 13.11.2009 Радіостанція "Авторадіо-Україна" вчора відновила мовлення у Полтаві (частота - 100.0МГц). Зупинка мовлення була пов'язана з ремонтом передавача та його перенесенням на іншу точку - відтепер мовлення ведеться з вежі Полтавського РТПЦ (Інформація з власних джерел).
  • 13.11.2009 Сьогодні розпочинаються тестові ефіри української Інтернет-радіомережі "Радіо Два", яка позиціонуватиме себе як радіостанцію національного масштабу, ефір якої передається до реґіонів через Інтернет. В реґіонах її сигнал поширюватиметься на великі локальні Інтернет-мережі, але вже з реґіональними вставками (рекламою, спонсорськими програмами, тощо). Незабаром майже у кожному реґіоні України користувачі мережі Інтернет зможуть почути адаптований продукт. Радіостанція націлена на аудиторію 24-35 років та гратиме перевірену часом музику: якісний поп та рок, а також трішечки якісної танцювальної музики (45/40/15 відсотків відповідно). В ефірі можна буде почути авторські шоу та тематичні програми. Офіційний Web-сайт станції - http://www.radiodva.com. Онлайн-трансляції здійснюватимуться за цим посиланням: http://radio.express.net.ua:14000/listen.pls, 128kbps, stereo, 44kHz (Джерело: Інформацію надав: Віталій Васнєцов, куратор з реґіонального поширення).
  • 13.11.2009 Столичне Радіо "Континент" (94.2МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.), яке змінило позивні на радіо "Ренесанс", сьогодні, 13-го листопада, вийшло в ефір під новим брендом на хвилі 94.2FM у Києві. Про це повідомляє прес-служба холдинґу Business Radio Group. Як уже повідомляло інтернет-видання "Телекритика", офіційно радіо "Континент" змінило позивні на "Ренесанс" 21-го жовтня. Також під позивними "Ренесанс" мовить дніпропетровська радіокомпанія "Класик радіо" на частоті 103.3МГц. Музичний формат "Ренесанс", на думку Business Radio Group, поєднує в собі музичні стилі від блюзу, реґтайму, нью-орлеанського джазу до ф'южну, джаз-року, ейсід та фрі-джазу й електронної музики. Бренд "Ренесанс" належить Business Radio Group і як знак для товарів і послуг був зареєстрований 15-го листопада 2006-го року. Станція мовила на хвили 96.8МГц у Києві, однак, у 2008-ому році цю частоту було віддано новому формату - DJ FM. У 2008-ому році холдинґ придбав радіо "Континент" і вирішив розбудовувати на його базі радіо "Ренесанс": залишити позивні "Континент" було неможливо через те, що цей торговий знак уже був зареєстрований в інших галузях. Певний час радіостанція мовила під подвійним позивним. Повернення радіо "Ренесанс" супроводжуватимете рекламна кампанія. "Слухачі однозначно пам'ятають бренд. Однак ми прагнемо розширити комунікаційну платформу. Крім того, також був оновлений логотип радіостанції", - зазначила піар-директор холдингу Юлія Шмакова. Довідка: "Ренесанс" належить холдинґу Business Radio Group, який очолює Анатолій Євтухов. Також у холдинґ входять радіостанції "Бізнес-радіо", "Шансон", "Шарманка", "MusicРадіо", "DJFM" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.11.2009 Сьогодні, 13-го листопада, столичне Радіо "Континент" (94.2МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) офіційно змінило свій позивний на радіо "Ренесанс". Про це повідомляє прес-служба Business Radio Group, до якої входить "Ренесанс". "Радіостанція "Континент" уже рік входить до холдинґу, однак тільки зараз удалося переоформити позивний, - відзначає Анатолій Євтухов, генеральний продюсер Business Radio Group, - "Ренесанс" - прекрасний бренд, і він продовжуватиме працювати у тій же джазовій концепції, що і "Континент". На сьогоднішній день радіо "Ренесанс" присутнє у Києві та Дніпропетровську. Розширювати мережу холдинґ поки наміру не має. Якщо це рішення буде прийнято, вибір припаде на великі міста. За словами пана Євтухова, запустити джазову станцію "дуже хочуть харків'яни". Також повернення імені радіостанції спричинить масштабну рекламну кампанію. "Слухачі однозначно пам'ятають бренд і, як і раніше, асоціюють "Континент" з "Ренесансом", - відзначає Юлія Шмакова, PR-директор холдинґу. Однак ми прагнемо розширити комунікаційну платформу. Крім того, також був оновлений логотип радіостанції". "Ренесанс" належить до холдинґу Business Radio Group, який очолює Анатолій Євтухов. Також до складу холдинґу входять радіостанції "Бізнес-радіо", "Шансон", "Шарманка", "MusicРадіо", "DJFM" (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 12.11.2009 Кабінет Міністрів України постановив утворити Міжвідомчу раду з координації здійснення заходів щодо впровадження цифрового телерадіомовлення (постанова від 4-го листопада 2009 р. №1185). Очолити координаційний орган має перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов. Також до складу комісії мають увійти перший заступник Голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, заступник Міністра транспорту та зв'язку - голова Держзв'язку, Генеральний директор Національного космічного агентства, Голова НКРЗ, Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (за згодою), член НКРЗ, перший заступник Міністра промислової політики,заступник голови Держкомтелерадіо, начальник зв'язку Збройних Сил - начальник Головного управління зв'язку та інформаційних систем Генерального штабу Збройних Сил, Перший заступник голови Держзв'язку, начальник управління СБУ, начальник Українського державного центру радіочастот, генеральний директор Концерну РРТ. Окремим додатком до постанови затверджено Положення про міжвідомчу раду, в якому окреслено її завдання та повноваження (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.11.2009 Програми Хмельницької державної музично-інформаційної радіостанції "Поділля-Центр" (Хмельницький-104.6МГц, Славута-104.4МГц), що входить до структури Хмельницької ОДТРК, відтепер можна почути в режимі онлайн у глобальній мережі Інтернет. Онлайн-мовлення радіо "Поділля-Центр" ведеться за URL-адресою http://78.152.161.136:8000/listen.pls зі швидкістю 128 kbps (Джерело: Форум порталу "ProTV.Net.Ua").
  • 12.11.2009 Сьогодні опівночі столична радіостанція "Радіо Континент" (94.2МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) офіційно перетвориться на "Радіо Ренесанс" (Інформація з власних джерел).
  • 11.11.2009 Українські засоби масової інформації мають позбавлятись ліцензії за розпалювання міжреґіональної і міжнаціональної ворожнечі. Таку думку у коментарі УНІАН висловив народний депутат від НУ-НС Володимир Ар'єв. Про це повідомляє портал "ІМІ" з посиланням на УНІАН. За його словами, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення та Міністерство юстиції України повинні більш жорстко реагувати на розпалювання вітчизняними ЗМІ міжреґіональної та міжнаціональної ворожнечі. Пан Ар'єв зауважив, що подібні прояви сьогодні можна спостерігати у Криму та південних реґіонах України. "В одній із кримських газет я читав статтю, яка по суті сприяла розпалюванню міжреґіональної та міжнаціональної ворожнечі, проте написана вона була езоповою мовою - немає слів "кримські татари" чи "іслам". Тому притягнути до відповідальності тут важко. Якщо ж брати одеський канал "АТВ", то там усе більш відверто. І спроби притягнути телекомпанію до відповідальності були", - зазначив депутат. На його думку, у подібних випадках ЗМІ слід позбавляти ліцензії на мовлення. "Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має виступати більш жорстко і, незважаючи ні на що, подавати документи до судів на позбавлення ліцензій. Мін'юст повинен теж більш жорстко реагувати на порушення ЗМІ. Він реєструє ці видання. Вони самі не приймають рішення, подають до суду, але ж повинні готувати відповідні подання тощо. Та якщо Нацрада ще якось реагує, то реакції Мінюсту я не бачу взагалі", - зауважив Володимир Ар'єв. "Домовлятися можна з розумними й адекватними людьми, а коли порушується закон, іде відверте ігнорування вимог державних структур, треба застосовувати силу державної влади", - додав він. На жаль, зауважив депутат, в Україні будь-які речі, які стосуються дотримання закону, намагаються списати на політику. "Адже в нас усі сфери заполітизовані, у тому числі і мас-медіа", - зазначив депутат. "У нас деякі ЗМІ розуміють свободу слова як вседозволеність і безвідповідальність. У нормальному ж суспільстві свобода слова передбачає відповідальність. Я б навів приклад західних газет, які робили карикатури щодо ісламу й отримали серйозні проблеми від уряду. Ніхто не кричав про утиск свободи слова чи політичне замовлення", - сказав пан Ар'єв. "Журналістська революція 2004 року не перейшла на новий щабель. Анархія і крики "нас утискають", навіть коли самі порушують закон", - додав він (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 11.11.2009 11-го листопада Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення повторно прийняла рішення про ініціювання створення експертної ради з питань діяльності телерадіоорганізацій під час виборів, яка надаватиме фахові висновки щодо агітаційних виборчих матеріалів та спірних ситуацій у разі їх виникнення між суб'єктами виборчого процесу. Як вже повідомляла "Телекритика", аналогічне рішення було прийняте на засіданні 28-го жовтня. А 5-го листопада Незалежна експертна рада оголосила про початок своєї роботи. До її складу увійшли 18 експертів сфери медіа, права та виборів. Очолює раду секретар НСЖУ, президент Асоціації медіаюристів Тетяна Котюжинська, секретар - керівник Індустріального телевізійного комітету Катерина Котенко. Однак член Нацради з ТРМ Віталій Шевченко на сьогоднішньому засіданні наголосив, що Національна рада не ініціювала створення цього органу. "І я цікавився в ЦВК, вони теж про це нічого не знають. Якщо ми хочемо мати такий результативний дорадчий орган, який буде авторитетним для двох регуляторних органів і рішення якого не ставитимуться під сумнів, то, очевидно, що Нацрада та ЦВК мають ініціювати це створення, а не чекати, поки в громадському порядку виникатиме один, другий орган. Необхідне формальне рішення, яке поставить все на свої місця", - наголосив пан Шевченко. Також, за його словами, склад створеної ради "варто брати як базовий", але з урахуванням інших пропозицій від громадських організацій. "Вже дехто перепитував, як створювався той орган, про який повідомляла "Телекритика", оскільки громадськість не знала про те, що він створюється, і не могла запропонувати себе до цього складу", - сказав Шевченко. Перший заступник голови Нацради Андрій Мірошниченко також наголосив, що про створення Незалежної експертної ради дізнався з повідомлення "Телекритики". "Тому, якщо ми два тижні тому ініціювали своїм рішенням її створення, а далі я читаю про її створення на сайті, мене це трошки дивує. Якщо є ініціатива, всі прекрасно знають, що у нас двері відкриті", - зазначив Мирошніченко. Також він додав, що перелік членів, які увійшли до ради ні в кого "не викликає питань", суперечливою може бути хіба що участь представників ІТК. "По великому рахунку - це лобістька, а не громадська організація. Але ця дискусія триває завжди", - зауважив пан Мирошніченко. Тим часом голова Незалежної експертної ради Тетяна Котюжинська у коментарях "Телекритиці", зазначила, що сьогоднішнє рішення Нацради прийняте через непорозуміння. "Нацрада вже приймала таке саме рішення, і на його підставі була створена експертна рада. Тому я думаю, що найближчим часом це непорозуміння буде розібрано і буде цілком спокійна співпраця експертної ради та Нацради", - сказала пані Котюжинська. За її словами рада створювалась з ініціативи громадської ради при Нацраді, яка визначила, що є потреба у створенні такої ради, і запропонувала Національній раді розглянути питання, вирішити його позитивно, і звернутись до ЦВК. "Експертна рада є громадською, тому Нацрада та ЦВК не можуть жодним чином впливати на склад цієї ради, її рішення та дії. Але відповідно до положень, Нацрада та ЦВК погоджуються надсилати запити на розгляд і враховувати висновки та рекомендації", - сказала Тетяна Котюжинська (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.11.2009 Програми столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" від сьогоднішнього дня офіційно звучать у Львові на частоті 104.3МГц. Львів - один з найбільших культурних центрів України. Вважається одним із шести міст-мільйонників. Відтепер у Львові звучить три радіостанції радіогрупи "ТАВР МЕДІА": Національна мережа "ХІТ FM", "Радіо РОКС - Україна" (з 3-го листопада), а тепер і Dance radio "Kiss FM" (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 11.11.2009 Сьогодні, 11-го листопада, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення, що стосуються участі Національної ради у виборчому процесі 2009 - 2010 років. З метою підготовки проекту Звіту Національної ради про дотримання телерадіоорганізаціями визначеного законодавством порядку мовлення під час проведення виборчої кампанії з чергових виборів Президента України у 2009-2010 роках Національна рада ухвалила рішення створити робочу групу, до складу якої увійшли фахівці Національної ради. Очолив робочу групу заступник голови Національної ради Юрій Плаксюк. Серед інших питань, розглянутих на засіданні, ухвалено рішення про ініціювання створення експертної ради з питань діяльності телерадіоорганізацій під час виборів як консультативно-дорадчого органу, що співпрацює під час виборчої кампанії з Національною радою та Центральною виборчою комісією. Національна рада звертається до громадських організацій та установ, пов'язаних з діяльністю засобів масової інформації, з пропозицією до 16-го листопада внести кандидатури до складу експертної ради. На брифінґу, що відбувся після засідання Національної ради, перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко прокоментував це рішення. Він зазначив, що такі експертні ради вже традиційно працюють під час виборчих кампаній. Цього року Національна рада також підтримує ідею створення експертної ради, до якої мають увійти незалежні фахівці медійної галузі. Мирошніченко зазначив, що він позитивно ставиться до будь-якої ініціативи громадськості і не сумнівається в тому, що діяльність експертної ради є дуже важливою, що до її висновків прислухатимуться і Національна рада, і ЦВК, і громадськість, і телеканали. "Але для того, щоб експертна рада легітимізувала свою діяльність, має бути дотримана певна процедура, - наголосив він. - Остаточний склад експертної ради повинні затвердити Національна рада і ЦВК" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 11.11.2009 Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді заборонити рекламу ліків у засобах масової інформації. Про це сьогодні на брифінґу повідомив головний санітарний лікар Олександр Біловол, повідомляє інтернет-видення proUA із посиланням на інформацію від аґенції "Українські новини". За словами пана Біловола, відповідний законопроект ухвалено на засіданні уряду в середу. Він також повідомив, що Кабмін затвердив рішення, яке передбачає введення заборони на продаж сильнодіючих ліків в аптеках без рецепта лікаря. Як зазначив головний санітарний лікар, перелік цих медикаментів буде пізніше оприлюднено Міністерством охорони здоров'я. Нагадаємо, Кабмін повторно затвердив призупинені Президентом Віктором Ющенком постанови про закупівлю медичного устаткування під державні гарантії. Як повідомляла "Телекритика", раніше Тимошенко наголошувала на необхідності заборонити рекламу ліків на телебаченні (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.11.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення нагадує керівникам телерадіоорганізацій: "У зв'язку із виданням Указу Президента України №795/2009 від 2-го жовтня 2009-го року "Про заходи у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів" Національна рада звертає Вашу увагу на необхідність внесення 28 листопада 2009 року відповідних змін до програм теле- та радіопередач. При плануванні програм і передач на цей день рекомендуємо керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженими Національною радою 11.06.2008 р. рішенням №1101 (розміщено на офіційному Web-сайті Національної ради http://www.nrada.gov.ua)" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 11.11.2009 12-го листопада має бути тимчасово призупинено мовлення радіостанції "Авторадіо-Україна" в місті Полтава (частота - 100.0МГц) у зв'язку із запланованим ремонтом та технічним переоснащенням передавального обладнання станції (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 11.11.2009 На офіційному Web-сайті мережі радіостанцій "MFM Station" (Донецьк-104.1МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Харків-90.0МГц, Суми-101.4МГц, Мелітополь-102.2МГц, Луганськ-102.3МГц, Кіровоград-104.2МГц, Чернігів-107.7МГц, а крім того Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. ACC, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k.) розпочалося голосування за найкращі композиції 2009-го року. Віддати свій голос за улюблену композицію можна за цим посиланням - http://www.mfm.ua/top2009/, а проміжні результати можна подивитися тут - http://www.mfm.ua/utils/poll_top2009.php (Джерело: Форум сайту "MFM Station").
  • 10.11.2009 Завтра о 13.00 в приміщенні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала) відбудеться брифінґ за участі членів Нацради. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. З порядком денним засідання Національної ради можна ознайомитися на її офіційному Web-сайті. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.11.2009 Сьогодні приблизно о 16.30 в місті Львів на частоті 104.3МГц (ТОВ "ТРК "Говерла") розпочалися тестові трансляції програм столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM". Тестові трансляції Dance radio "Kiss FM" тривали приблизно до 21.30, при цьому в ефірі спостерігався ефект протифази. Після цього звукове мовлення на частоті 104.3МГц припинилося, і надалі передавач транслював відкриту несучу. Нагадаємо - досі ТОВ "ТРК "Говерла" представляла у Львові програми "MFM Station" (Джерело: інформацію надав Олександр).
  • 10.11.2009 9-го листопада в ресторані "Тургенєф" відбувся круглий стіл інтернет-видання "Телекритика" на тему "Як мас-медіа повинні висвітлювати соціально-резонансні, скандальні й спекулятивні ситуації". На ньому редактори, юристи й науковці обговорили роботу ЗМІ під час артеківського скандалу й паніки навколо грипу, соціальні наслідки цих ситуацій і потребу сформулювати принципи висвітлення таких подій, щоб уникнути повторення помилок. Виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар вважає, що стосовно грипу ЗМІ діяли більш-менш адекватно, а от артеківський скандал розглядали не в належному контексті. "Взагалі мало уваги зверталося на роботу правоохоронних органів. Не було відповідей на запитання: як розкриваються такі злочини, якою є статистика, якою є кара, хто контролює коректність слідства", - зауважила вона. На думку головного редактора аґенції УНІАН Олександра Харченка, на ЗМІ все ж лежить провина. "Крім того, щоб оперативно інформувати про стан епідемії, вони могли би тут же надати слово медичним експертам", - зауважив він. Резюмуючи зустріч, керівник Бюро журналістських розслідувань Єгор Соболєв сказав: "Після цих скандалів кожен журналіст повинен збагнути, що базових законів журналістики ніхто не відміняв - перевіряти, шукати іншу думку, критично ставитися до інформації. Редактор мусить зрозуміти, наскільки важливо вкладати в компетентність підлеглих журналістів, які пишуть на певні теми. Власник ЗМІ хай усвідомить: він теж живе у цій країні!". У круглому столі, модератором якого був головний редактор журналу "Телекритика" Євген Мінко, також взяли участь заступник голови правління СТБ з інформаційного мовлення Олексій Мустафін, президент Асоціації медіаюристів Тетяна Котюжинська, і завідувач відділом соціології культури й масової комунікації Інституту соціології НАН України Наталія Костенко. Повний текст обговорення круглого столу можна буде прочитати в наступному, листопадовому числі журналу "Телекритика" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.11.2009 Одеська радіостанція "Маяк" збільшила обсяги мовлення на СХ-частоті 765кГц через передавач, встановлений у с.Петрівка. Тепер мовлення станції на цій частоті триває з 7.00 до 20.00. Раніше радіостанція працювала на зазначеній хвилі за розкладом 8.00-19.00. Нагадаємо - у самій Одесі на частоті 71.36МГц працює цілодобово УКХ-передавач радіо "Маяк" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 9.10.2009 Компанія "ТУР-МЕДІА", що працює в сфері надання послуг з технічного обслуговування і експлуатації телемереж (телекомунікаційних мереж) на території міст Ужгород та Мукачево, зокрема IPTV (можливість перегляду до 200 телевізійних каналів), розпочала он-лайн ретрансляцію телеканалу "Тиса-1" та радіостанції "Тиса FM" (Рахів-102.2МГц, Холмець-103.0МГц, Великий Березний-104.3МГц, Міжгір'я-106.6МГц) на своєму сервері. На даний момент мовлення відбувається в тестовому режимі, і перейде в повноцінне найближчим часом. Прослухати он-лайн трансляцію радіостанції "Тиса FM" можливо, перейшовши за наступним лінком: http://turmedia.tv/index.php/video/radio-tisa.html (Джерело: Інформацію надав Юрій Пшеничний).
  • 9.10.2009 5-го листопада розпочала роботу Незалежна експертна рада з питань діяльності мас-медіа під час виборів. Про це повідомляє прес-служба організації. Експертна рада надаватиме експертні висновки та рекомендації вже треті вибори поспіль. До її складу увійшли 18 експертів сфери медіа, права та виборів. Очолює раду секретар НСЖУ, президент Асоціації медіа-юристів Тетяна Котюжинська, Секретар - керівник Індустріального телевізійного комітету Катерина Котенко. Організація розглядатиме запити від Центральної виборчої комісії, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, суб'єктів владних повноважень, кандидатів на посаду Президента України, їхніх представників, засобів масової інформації та громадських організацій. Незалежна експертна рада з питань діяльності мас-медіа під час виборів є тимчасовим громадським моніторинговим та консультативно-дорадчим органом, який створюється з метою забезпечення проведення демократичних виборів Президента України у 2010-ому році, виборчий процес за якими розпочався 19-го жовтня 2009-го року. Основним завданням ради є надання незалежних експертних висновків та рекомендацій з питань діяльності засобів масової інформації під час виборів як щодо норм передвиборної агітації, так і порядку висвітлення виборів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.11.2009 Столична сателітарна мережева станція "Радіо Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) та оператор мобільного зв'язку "МТС-Україна", 100%-ва дочірня компанія ВАТ "Мобильные ТелеСистемы", представляють цикл програм, присвячених зимовій Олімпіаді у Ванкувері, що відбудеться наступного року. Офіційним інформаційним партнером програми виступає НОК України. ТРК "Радіо Ера FM" за підтримкою компанії МТС, мобільного оператора Олімпійської збірної України, запускає цикл передач, в рамках яких слухачі цієї радіостанції одними з перших дізнаватимуться свіжі спортивні й навколоспортивні новини майбутньої Олімпіади, почують ексклюзивні інтерв'ю зі спортсменами і тренерами Національної збірної України, опиняться в епіцентрі подій під час прямих включень з Ванкувера, дізнаються імена героїв олімпіади. Першою у циклі "олімпійських" передач стартує програма "Зворотна сторона медалі", слухачі якої дізнаються про історії успіху українських олімпійських чемпіонів і призерів зимових видів спорту. Крім самих спортсменів у програмі братимуть участь також ті, хто допоміг їм домогтися таких результатів - тренери, колеги по команді, лікарі тощо. У числі перших учасників передач заявлена олімпійська чемпіонка з фіґурного катання Оксана Баюл, Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак і призер чемпіонату світу з лижних видів спорту Валентина Шевченко. Автором і ведучою програми є спортивний коментатор і журналіст Світлана Барон. До відкриття Олімпійських ігор передачі виходитимуть щотижня по суботах, а після старту змагань - 12-го лютого наступного року - щодня, по чотири включення в ефір. Це буде щоденна програма "Щоденник Олімпіади", а також трансляції з епіцентру подій. Нагадаємо, що закриття Олімпіади відбудеться 28-го лютого 2010-го року. "Відомо, що участь в Олімпіаді - це найбільша мрія й одне з найбільших досягнень для будь-якого спортсмена. У програмі "Зворотна сторона медалі", присвяченій зимовим Олімпійським іграм, ми будемо розповідати про те, як спортсмени йдуть до своїх цілей, долають перешкоди і стають чемпіонами. Ми запросимо не тільки олімпійців і видатних спортсменів, що вже відбулися , але і їхніх тренерів та близьких людей. Учасники розповідатимуть про емоції, а також про все, що супроводжує Олімпіаду і підготовку до неї", - прокоментувала Світлана Барон. "МТС підтримує Олімпійську збірну України вже майже 10 років. Підтримка спорту є для нас не просто гарною традицією. Видатні олімпійські досягнення вимагають системного фінансування, як з боку держави, так і з боку великих компаній. Тому, як багаторічний партнер НОКу, сьогодні - в умовах непростої економічної ситуації - ми несемо особливу відповідальність за підготовку українських спортсменів. І сподіваємося на їхній успіх", - відзначила Вікторія Рубан. Першу передачу циклу "Зворотна сторона медалі" можна було почути 7-го листопада. Вона проходила в ефірі "Радіо Ера FM" з 16.00 до 17.00, а її гостем став Володимир Бринзак (Джерело: "Ua Press-Releases").
  • 8.11.2009 Змінилися параметри онлайн-мовлення столичної мережевої станції "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц). Відтепер "MusicРадіо" транслює у всесвітню мережу Інтернет два потоки: 64k. - http://91.202.73.76:8080/listen.m3u та 128k. - http://91.202.73.76:8080/listen128.m3u. Обидва потоки транслюються у стереорежимі, 44kHz (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.11.2009 Радіогрупа "ТАВР МЕДІА", що об'єднує мережеві станції Національна мережа "ХІТ FM", "Русское Радио - Україна", Dance radio "Kiss FM" та "Радіо РОКС - Україна", продовжує утримувати друге місце по частці ринку Києва і вже впритул наблизилася до лідера - розрив складає менше 1%. З початку року радіогрупа "ТАВР МЕДІА" збільшила частку ринку на 3,5%. У 5-ій злитій хвилі досліджень компанії "ТНС" радіоаудиторії Києва знову є зміни - у категорія "інші" збільшився список радіостанцій, які не беруть участь в організації досліджень: "MusicРадіо", "Радіо Київ", "Європа FM", тепер ще і "Просто Раді.О" і "Народне радіо". Оскільки респонденти називають ці станції при опитуванні, вони враховуються в дослідженні. Але виділити аудиторію кожної з них не є можливим. Виходячи з цього, в рейтинґах популярності радіостанцій вони не ранжуються. Повні дані по дослідженню радіоаудиторії можна скачати на офіційному Web-сайті радіогрупи "ТАВР МЕДІА" в розділі "Частка ринку" (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 6.11.2009 Концерн РРТ з початку року ввів у дію на державних мережах розповсюдження телерадіопрограм 29 нових та замінив 67 застарілих передавачів. Про це повідомляє прес-служба Державної адміністрації зв'язку за підсумками розширеного засідання колегії Держзв'язку, яке відбулося 5-го листопада. Відтак, станом на 1-ше жовтня охоплення населення України державними програмами телебачення становило по мережі УТ-1 (Перший національний і ТРК "Ера") - 94,5%, УТ-2 ("1+1") - 89,4%, УТ-3 ("Інтер") - 83,2%, обласного мовлення 61,0%, тоді як програмами радіомовлення по мережі УР-1 (Перший канал Національного радіо) - 97,9%, УР-2 ("Промінь") - 7,8%, УР-3 ("Культура") - 19,4%, обласного мовлення - 52,3%. З початку року Концерн РРТ додатково організував супутникове розповсюдження чотирьох телевізійних програм: 1+1 International, "Український бізнес-ресурс" (УБР), ТРК "Новини" і "Футбол". Всього технічними засобами Концерну нині забезпечується супутникове розповсюдження на Європейський реґіон 27 телевізійних та 9 радіомовних програм. Кількість абонентів кабельного телебачення станом на 1-ше жовтня налічувала понад 3,4 млн сімей (18,7%) та зберігалася на рівні аналогічного періоду минулого року. Серед основних пріоритетів в галузі зв'язку у 2010 році заступник міністра транспорту та зв'язку - голова Державної адміністрації зв'язку Микола Гончар визначив впровадження цифрового телебачення, інформатизацію сільських шкіл, а також перехід на сучасні технології радіомовлення, зокрема впровадження ефірного мовлення. При цьому, цього року наземне цифрове мовлення розпочалося тільки в п'яти одночастотних синхронних зонах (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.11.2009 На погоджувальній раді Верховної Ради прийняли рішення готувати апаратом парламенту та вносити прямо до сесійної зали законопроекти, що не розглядаються парламентськими комітетами через саботування їх роботи. Про це "Телекритиці" розповіла голова комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради Ганна Герман. "У нашому комітеті накопичилося майже 20 повністю підготовлених законопроектів, які необхідно обговорити. Але члени комітету саботують його роботу, тому ми ці законопроекти виноситимемо прямо на розгляд сесії", - сказала пані Ганна. За її словами, аналогічна ситуація склалася і в інших комітетах, зокрема, бюджетному. 6 листопада спікер парламенту Володимир Литвин з трибуни Верховної Ради заявив, що якщо депутати блокуватимуть роботу комітетів, то їм не платитимуть заробітну плату. "Якщо депутати не хочуть працювати в комітетах, то за них їхню роботу виконуватиме апарат Верховної Ради", - наголосив пан Литвин. Згідно з регламентом Верховної Ради на ознайомлення з законопроектом в комітеті надається місяць. Але на практиці деякі з них розглядають протягом восьми і більше місяців. Нагадаємо, що сьогодні на увагу парламенту чекає 20 законопроектів, уже розглянутих комітетом з питань свободи слова та інформації. Крім того, Ганна Герман пропонуватиме включити до порядку денного сесійних засідань ще 19 повністю підготовлених законопроектів в обхід комітету. З переліком зазначених законопроектів можна ознайомится на порталі "Телекритика" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 5.11.2009 Через хворобу Дрогобицьких журналістів, місцевий міський голова Микола Гук сьогодні провів прямий ефір на комунальному радіо "Франкова земля", повідомляє ЗІК. Через хворобу не вийшли на роботу ні директор радіо Йосип Фиштик, ні кореспондент Лариса Гер'як. Випуск передачі з мером, який є журналістом за фахом, забезпечив оператор Іван Гуляк (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 5.11.2009 3-ій канал НРКУ - "Радіо Культура" з кінця минулого місяця на дві години збільшив обсяги мовлення на СХ-частоті 1431кГц через передачач, встановлений у селищі Луч на Миколаївщині. Тепер на цій частоті програми "Радіо Культура" лунають з 19.00 до 00.00. Нагадаємо, що з початку липня радіостанція працювала тут за розкладом 21.00-00.00 (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 5.11.2009 Слухайте ефір столичної станції радіо "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц та Інтернет-мовлення) та вигравайте запрошення на "Фабрику зірок 3!". Протягом дня ви матимете можливість абсолютно безкоштовно одержати 2 квитки на звітний концерт "Фабрики Зірок 3" - до ФАН зони! Усе, що вам потрібно для цього: 1. Уважно слухати радіо "NRJ Hit Music Only" протягом цілого дня. 2. У зазначений час швидко зателефонувати ді-джею за номером (044)-489-66-09. 3. Прокричати в ефірі про те, що ви дуже сильно бажаєте піти на "Фабрику Зірок"! І після цього квитки ваші! Не проґавте! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.11.2009 З 3-го листопада столична сателітарна мережева станція "Радіо РОКС - Україна" офіційно розпочала мовлення в місті Полтава. Програми "" можна слухати у Полтаві на частоті 105.8МГц (ТОВ "ТРК "Квадрат" - ред.). Полтава - обласний центр із населенням 318 тисяч чоловік. Всесвітньо відоме місце Полтавської битви, у ході якої 27-го червня (8-го липня) 1709-го року російська армія Петра I розгромила армію до того непереможного шведського короля Карла XII. Нагадаємо - у тестовому режимі "Радіо РОКС - Україна" почало звучати з 1-го листопада, замінивши на частоті 105.8МГц програми місцевого проекту "Квадрат FM" та "Europa Plus Україна" (Джерело: Сайт Радіогрупи "ТАВР MEDIA").
  • 5.11.2009 Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко заявив, що треба заборонити нову рекламу "Хортиці", яка подається як соціальна, хоча проплачена як комерційна і має на меті рекламу однойменного горілчаного бренду в денний час. "Норми закону треба виконувати, а не обманювати український народ", - сказав Микола Томенко, відкриваючи 5-го листопада круглий стіл на тему: "Проблеми практичної реалізації положень Закону України "Про рекламу" щодо заборони з 1-го січня 2010-го року реклами алкоголю та тютюну в усіх друкованих ЗМІ, крім спеціалізованих видань". Нагадаємо, що з 1-го січня, згідно зі статтею 22 закону "Про рекламу", в усіх друкованих ЗМІ (крім спеціалізованих) заборонено рекламу тютюнових виробів та алкогольних напоїв, а також знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби й алкогольні напої. Саме невизначеність у законі терміну "спеціалізовані видання", щодо яких не повинна діяти заборона розміщення реклами алкогольних напоїв, тютюнових виробів та відповідних торгівельних марок, і викликала занепокоєння представників друкованих ЗМІ. Заступник голови парламенту запропонував два шляхи вирішення цієї проблеми. Найшвидше визначення "спеціалізоване видання" можна буде затвердити розпорядженням Міністерства юстиції, довший шлях - через внесення відповідних поправок до закону "Про рекламу". Оскільки Україна на порозі президентських та парламентських виборів, другий шлях може надто затягнутися. Тому учасники круглого столу вирішили рухатися двома шляхами паралельно. Представники кількох українських видань, що спеціалізуються на відповідній тематиці, висловили занепокоєння, аби під час розробки визначення "спеціалізоване видання" не з'ясувалося, що такими буде названо тільки підвідомчі видання, залежні від керівництва певної галузі, що, на їхню думку, стане на перешкоді отриманню професіоналами об'єктивної інформації, або, навпаки, буде вжито надто широке визначення. Щоб уникнути цього, вони запропонували власний варіант визначення терміну "спеціалізоване видання" - "багатосторінкове періодичне видання, що незалежне від відомчої приналежності, розповсюджується виключно серед фахової аудиторії або на місцях реалізації товарів, до класу яких належить предмет реклами, а всі матеріали та рубрики його присвячені висвітленню на фаховому рівні проблем відповідної галузі та споріднених із нею тем". Перший заступник голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський зауважив, що представник комітету обов'язково увійде до робочої групи, яка розроблятиме визначення відповідного терміну. Крім того, комітет своїми силами (за сприяння Книжкової палати) у січні-лютому 2010 року здійснить моніторинґ друкованих ЗМІ на предмет дотримання ними закону "Про рекламу". Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Тетяна Лебедєва наголосила на необхідності захисту вітчизняного виробника. "Якщо українські друковані ЗМІ виконуватимуть закон, а закордонні, зокрема російські, не зважатимуть на нього, то це буде недобра послуга", - сказала вона. Також пані Лебедєва звернула увагу на необхідність моніторингу не тільки прямої, а й прихованої реклами. В результаті учасники круглого столу вирішили створити робочу групу, до якої мають увійти представники Мін'юсту, Державних комітетів телебачення і радіомовлення та стандартизації, видавничої галузі та громадських організацій. До 1-го грудня 2009-го року група має розробити визначення терміну "спеціалізоване видання" саме в алкогольній і тютюновій галузях. Очікується, що це визначення буде затверджено розпорядженням Мін'юсту. Видання, що потраплять під нього, матимуть змогу з 1-го січня 2010-го року розміщувати рекламу алкоголю й тютюну (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 5.11.2009 Урочиста церемонія нагородження кращих із кращих, відома багатьом як "музичний Оскар", відбудеться 5-го листопада в Берліні. Серед виконавців, що вже підтвердили свою участь в MTV Europe Music Awards 2009, - Beyonce, Green Day, Leona Lewis, Tokio Hotel, Eminem та інші зірки! 5-го листопада телеканал MTV Україна і столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) подарують усім шанувальникам якісної живої музики та яскравого шоу незабутню вечірку EMA-Live! О 21.00 - рівно за годину до моменту, коли на сцені берлінської супер-арени World O2 Кеті Перрі відкриє 16-ту церемонію MTV EMA - у київському Arena Dance Club VJ Авдей розпочне вечірку EMA-Live. І якщо в Берліні глядачам повний доступ до церемонії забезпечать троє ведучих (британська співачка і композитор Джосс Стоун - на червоній доріжці, лідер групи Fall Out Boy Піт Вентц - за кулісами і на сцені - американська співачка і композитор Кеті Перрі), то на онлайн-вечірці у Києві ві-джей телеканалу MTV Україна Авдей господарюватиме сам. Оскільки VJ Аня, його колега і постійна напарниця в щоденній програмі "День. MTV", буде цієї самої миті в епіцентрі подій EMA, насолоджуватися атмосферою Берліна. Наживо, із телеекранів Arena Dance Club, що в розважальному комплексі Arena Entertainment, ви побачите нагородження українських The Best. Цього року переможцем локальної номінації MTV Europe Music Awards "Найращий український виконавець" стала група Green Grey. Таким чином, наші музиканти стали претендентами на ще одну статуетку від MTV - в номінації Best European Act. Ім'я найкращого європейського виконавця ми дізнаємося в самий розпал вечірки. Тоді як номінанти у категорії Best Ukrainian Act цього року - групи "АнтитілА", "Друга Ріка", KAMON!!! і Lama - разом з багатьма відомими артистами і спортсменами завітають на вечірку EMA-Live, щоб підтримати Green Grey у Берліні. Деякі з номінантів Best Ukrainian Act порадують гостей EMA-Live своїм виступом. Але хто саме - поки телеканал MTV Україна тримає в таємниці. Пряма трансляція церемонії MTV Europe Music Awards 2009 буде йти на екранах протягом усієї вечірки - список знаменитостей, що виступлять на церемонії MTV Europe Music Awards 2009, безумовно, багатий. Зокрема, до висадження на берлінську сцену World O2 Arena уже готовий цілий зоряний десант: Роббі Вільямс, Шакіра, Леона Льюїс, Jay-Z, Green Day і Tokio Hotel. 5-го листопада в Arena Dance Club, крім перегляду прямої трансляції MTV EMA, гостей вечірки чекає живий виступ українських зірок, бліц-інтерв'ю Авдея з українськими селебрітіз шоу-бізнесу і спорту. Увінчає ж EMA-Live Party запальна дискотека від проекту Made in Heaven. Не проґавте головну музичну вечірку року в Україні - MTV EMA-Live! Початок о 21.00 - в Arena Dance Club. В результаті напруженої битви-голосування шанувальниками були визначені найпопулярніші музиканти Європи в п'ятірці претендентів на звання "Найкращий виконавець Європи". Ними стали: російська поп-зірка Діма Білан, фінська рок-група Deep Insight, польська співачка Doda, італійський поп-рокер Lost і реп-рок група з Туреччини MaNga. Ще 12-го жовтня MTV Networks оголосила імена 22-х реґіональних переможців MTV Europe Music Awards. Відповідно Діма Білан, Deep Insight, Doda, Lost і MaNga стали кращими в номінаціях своїх країн - Росії, Фінляндії, Польщі, Італії та Туреччині. Уже пізніше шляхом голосування музиканти перемогли кандидатів, представлених іншими країнами Європи. Переможця "Найкращий виконавець Європи" оголосять 5-го листопада під час прямого ефіру церемонії MTV Europe Music Awards. Ведучою церемонії MTV Europe Music Awards 2009 буде неповторна Кеті Перрі. У рамках церемонії виступлять Green Day, Jay-Z, Леона Льюїс, Шакіра і Tokio Hotel. Легендарні U2 дадуть концерт перед 10 000-ним натовпом шанувальників біля Бранденбурзьких Воріт у Берліні. Кращі моменти історичного виступу транслюватимуть під час церемонії. Джосс Стоун - ведуча шоу з червоної доріжки EMA: Red Carpet Show, Піт Вентц - ведучий шоу EMA: All Access. Серед почесних гостей церемонії: Backstreet Boys, Бар Рафаелі, Батисту, Борис Бекер, Броуді Дженнер, Жан Рено і Джульєтт. Імена інших гостей церемонії будуть оголошені найближчим часом. Церемонія MTV Europe Music Awards відбудеться 5-го листопада на сцені берлінської арени 02 World. Пряма трансляція - на телеканалі MTV Україна і на хвилях радіостанції "Europa Plus Україна" о 22.00 (Джерело: Інформацію надала ).
  • 4.11.2009 Сьогодні в ефірі столичної радіостанції "DJFM" (96.8МГц, а крім того Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - прем'єра нового радіошоу. Відтепер щосереди з півночі до 2-ої ночі німецький ді-джей Pedro Del Mar вестиме своє радіошоу "Mellomania". Радіошоу складатиметься з двох частин - перша "Deluxe" з 00.00 до 00.59, а друга "Vocal Trance Anthems" - з 01.00 до 01.59. Більше інформації про автора нового радіошоу - http://www.myspace.com/pedrodelmardj (Джерело: Живий журнал радіо "DJ FM").
  • 4.11.2009 Народні депутати хочуть 2-го грудня 2009-го року провести парламентські слухання на тему "Про стан свободи слова у реґіональних засобах масової інформації". Про це йдеться у постанові, проект якої зареєстровано 3-го листопада 2009-го року у Верховній Раді. Авторами постанови № 5086 є народні депутати Микола Томенко (фракція БЮТ) та Ганна Герман (фракція Партії реґіонів). Нагадаємо, що народні обранці вже намагалися провести парламентські слухання на цю тему 14-го жовтня, але постанова так і не була внесена до порядку денного. Ініціатори слухань прагнуть привернути увагу влади, громадськості, журналістської спільноти "до викликів та небезпек, якими ятрить потужний і гостропроблемний сектор так званих реґіональних мас-медіа", йдеться у пояснювальній записці. На думку народних депутатів, економічна криза загострила хронічні хвороби реґіональних ЗМІ, навіть недержавні медіа де-факто не стали незалежними. Ще більш проблемними є комунальні та державні ЗМІ, які чекають на роздержавлення. Згідно з новим проектом постанови, у Держтелерадіо до 20-го листопада 2009-го року має підготувати та подати до Верховної Ради необхідні інформаційно-аналітичні матеріали щодо питань парламентських слухань та відповідні пропозиції до рекомендацій. До підготовки слухань також мають долучитися у Комітет з питань свободи слова та інформації, НТКУ, НРКУ та ін. Нагадаємо, що за роки незалежності парламентські слухання з актуальних проблем діяльності ЗМІ проводилися п'ять разів (1997, 1999, 2002, 2003, 2005), але далеко не всі рекомендації, ухвалені результатами цих слухань, вдалося реалізувати (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.11.2009 Сьогодні приблизно о 17.26 в місті Львів розпочалися трансляції програм столичної сателітарної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна". Мовлення ведеться на частоті 89.1МГц, транслюються програми з Києва (Джерело: Інформацію надав Олександр).
  • 3.11.2009 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) оголошує конкурс матеріалів, присвячених виборчій кампанії. Його мета - представити кампанію з точки зору саме виборців, а не змагання кандидатів - як її представляють більшість ЗМІ. Організатори конкурсу мають на меті дати можливість висловитися "простим" (тобто - не пов'язаним з політикою) виборцям. Кожен, хто не пов'язаний з конкретним кандидатом чи його штабом, матиме змогу подати на конкурс свій текст, фоторепортаж або аудіо- подкаст, а найкращі отримають грошову винагороду. Конкурс виборчих матеріалів проходитиме у 2-х номінаціях. Перша номінація - "Мої! вибори" - для висловлення власного погляду на вибір майбутнього Президента. Друга номінація - "Вибори на моїй вулиці" - для розповідей про проблеми виборців конкретного міста чи села, які визначатимуть їхній вибір на президентських виборах. Роботи конкурсантів прийматимуться до 25 листопада. Чотири переможці (по два в кожній номінації) отримають премії - по 400 гривень. Деталі та умови участі у конкурсі шукайте на офіційному Web-сайті "Молодого радіо". Конкурс виборчих матеріалів є частиною проекту "Мої! вибори", який реалізовується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.11.2009 У зв'язку з тим, що останнім часом почастішали випадки поширення у ЗМІ недостовірної інформації про епідеміологічну ситуацію, що склалася в Україні, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звернулася до керівників телерадіоорганізацій із закликом поставитися до означеної проблеми із повною громадянською відповідальністю. З метою гарантування належної інформаційної безпеки громадян, запобігання проявам паніки телерадіоорганізаціям усіх форм власності при висвітленні питань, пов'язаних із захворюванням на грип та інші вірусні інфекції, рекомендовано неухильно дотримуватися ст. 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та ст. 47 Закону України "Про інформацію" і використовувати тільки офіційну інформацію та статистику (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.11.2009 Завтра столична мережева станція "Радіо РОКС - Україна" розпочинає мовлення в місті Львові на частоті 89.1МГц. Дану частоту ТОВ "ТРК "Класик Радіо" виграло на конкурсному відборі 7-го жовтня. Сьогодні протягом дня на Львівському ОРТПЦ тривали пусконалагоджувальні роботи, час від часу передавач на частоті 89.1МГц вмикався в режимі відкритої несучої. Початок повноцінного мовлення "Радіо РОКС - Україна" у Львові очікується завтра вранці (Інформація з власних джерел).
  • 3.11.2009 У зв'язку з відрядженнями та відпустками кількох членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення чергове засідання та брифінґ за його результатами 4-го листопада 2009-го року не відбудуться. Про проведення наступного засідання та брифінґу буде повідомлено додатково (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.11.2009 Кожен з вас має змогу надіслати електронного листа ведучим нового ранкового шоу "КамТуҐеза", що в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.70МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Полтава-105.8МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.). Адреса для листування - . Нагадуємо: для прийому музичних творів від українських рок-виконавців (mp3 320 kbps / wav) існує інша адреса - (Джерело: Інформацію надано ).
  • 3.11.2009 У Хмельницькоi ОДТРК "Подiлля-центр" з'явився офiцiйний Web-сайт. Сайт розташований за URL-адресою http://www.odtrk.km.ua. Web-сайт радiо "Подiлля центр 104.6FM" (Хмельницький-104.6МГц, Славута-104.4МГц), що входить до структури ОДТРК, - на сторонцi http://odtrk.km.ua/index.php/radio/fmradio (Джерело: Інформацію надав ).
  • 3.11.2009 "Життя вдалося"! - упевнено скажете Ви, якщо столична сателітарна мережева станція "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Чернівці-91.3МГц, Прилуки-100.3МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. ogg, Інтернет-мовлення 128k.) сплатить Ваші покупки із супермаркету! Що потрібно зробити, щоб одержати гроші за свої покупки? Надіслати чек, в якому є ікра "Губернатор Камчатки", з номером своготелефону та П.І.Б. на "Русское Радио - Україна". Це можна зробити трьома способами: 1. Поштою - 04655, Київ, вул.Вікентія Хвойки 15/15, "Русское Радио - Україна" - ІКРА; 2. Факсом у Київ - (044)-207-39-90; 3. По e-mail'у: . Усі чеки кладуться до в лототрону! Слухайте ефір: щодня в ефірі "Русское Радио - Україна" оплачує три чеки! Усе, що потрібно - почути, як ді-джей вимовляє Ваше ім'я і додзвонитися в ефір! Акція триває з 1-го листопада по 31-ше грудня - але чеків, як "Русское Радио - Україна" очікує, буде багато: щоб збільшити свої шанси на виграш, скоріше до супермаркета за покупками - і не забудьте про червону ікру "Губернатор Камчатки"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.11.2009 На хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.70МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Полтава-105.8МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) стартувало ранкове шоу "КамТуҐеза". Ведучі - Соня Сотник та Сергій Кузін. Шоу "КамТуҐеза" в ефірі "Радіо РОКС - Україна" - по буднях, з 7.00 до 10.00. "КамТуҐеза" - найбільш роковий ранок! (Джерело: Блоґ "Tema FM").
  • 2.11.2009 Редакція журналу "Телерадіокур'єр" скорочує список компаній та фахівців, що одержували журнал за рахунок його видавця. З цього приводу генеральний директор компанії "Телерадіокур'єр" Василь Яцура, зокрема, заявив: "Журнал "Телерадіокур'єр" видається вже 12 років, він фінансується винятково за ринковими принципами - за рахунок передплати та реклами, жодних "спонсорів" у журналу не було, немає, і сподіваюся, не буде... При цьому частина тиражу систематично розсилається за рахунок видавця багатьом експертам журналу і фахівцям державних профільних організацій; новим потенційним партнерам; цільовим групам фахівців - для презентації тієї чи іншої нової тематики; а також багатьом ТРО, що через фінансові чи організаційні складнощі не змогли вчасно оформити передплату... Така практика буде продовжена, але тільки по окремих напрямках і винятково відповідно до робочих цілей "ТРК". Від практики систематичної допомоги за наш рахунок компаніям, в яких чомусь хронічно немає грошей на передплату професійного видання чи надто складна вертикаль узгодження фінансових питань, а також фахівцям, чиї компанії ніяк не можуть "дозріти" до передплати галузевого видання, - ми відмовляємося. Таке рішення прийняте навіть не з економічних мотивів, хоча фінансова ситуація сьогодні в усіх - складна, а такі проекти типу як журнал - особливо уразливі. Питання, я б сказав, принципове. Якщо в телерадіокомпанії немає (?) сотні гривень на передплату галузевого видання, то і видавець не може витрачати тисячі гривень на розсилання журналу не передплатникам. Якщо керівнику компанії все одно, що знають і що вміють його фахівці, то нехай це буде головним болем засновників такої компанії, а не редакції журналу... Попередній номер "ТРК" разом з листом і рахунком-фактурою на передплату ми надіслали всім компаніям, що з різних причин не змогли вчасно оформити передплату. Частина компаній рахунок оплатили, деякі - утрималися. Загалом, компанії свій вибір зробили. "ТРК" - теж. Відтепер редакція націлена на роботу тільки в інтересах наших партнерів - Друзів "ТРК". А щоб бути Другом "ТРК" - найстарішого українського видання для фахівців медіагалузі - достатньо бути Автором, Передплатником чи Рекламодавцем журналу" (Джерело: інформацію надано ).
  • 2.11.2009 Столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k.) прийняла нелегке, але дуже зважене рішення! Станція переность святкування свого 7-го Дня Народження. Dance radio "Kiss FM" - за здоров'я своїх слухачів, Dance radio "Kiss FM" за здорову націю, і згідно постанові Кабінета Міністрів України "про усі розважальні заходи", Dance radio "Kiss FM" переносить святкування. 7-ий день народження Dance radio "Kiss FM" не відміняється, а переноситься! Це було дуже не просто, дати, артисти, самі кіссівці дуже хотіли щоб вони відіграли дві ночі і піднесли Вас на сьомий рівень Щастя, але у зв'язку з ситуацією в Україні, на Dance radio "Kiss FM" вірішили перенести дати святкування. Слідкуйте за ефіром Dance radio "Kiss FM" та за Web-сайтом http://www.kissfm.ua, і пізніше буде оголошено, коли саме відбудеться святкування. Не хворійте, будьте здорові, та зігрівайтеся під Повнолітні Ритми Улюбленої Радіостанції. Щодо спільної акції Dance radio "Kiss FM" та Godskitchen Urban Wave, все в силі та діє. "Придбай (або якщо вже у тебе є) квиток на 7-ий день народження та з 9-го по 15-те листопада придбай квиток на Godskitchen Urban Wave за спеціальною ціною. Точка продажу - сейлспоінт у ТЦ Глобус на Майдані незалежності" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.11.2009 В ефірі вінницького радіо "O'Key FM" (101.4МГц) - також зміни. Наразі на хвилі станції лунає музика в режимі нон-стоп у стилі рок, у плей-лісті - композиції західних та українських виконавців. Донедавна вінницьке радіо "O'Key FM" транслювало музику у стилі шансон (Інформація з власних джерел).
  • 2.11.2009 З 2-го листопада в ефірі столичної радіостанції "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц та Інтернет-мовлення) - продовження екслюзивної акції "NRJ Euro Tour" - виграй поїздку на концерт Pink у Лондоні! Отже - уважно слухайте ефір "NRJ Hit Music Only" та отримайте чудову можливість стати учасником мега-акції "NRJ Euro Tour" та дістати путівку до Лондона на концерт Pink! Усе, що вам потрібно, - це почути годину "NRJ Euro Tour" і команду ведучого телефонувати в ефір за номером (044)-489-66-09. Після чого в прямому ефірі дати відповідь на питання про зірку (Pink). Якщо ваша відповідь буде правильною, ви стаєте учасником акції! І у п'ятницю на "NRJ Party" відбудеться фінальний розиграш серед всіх учасників! І комусь пощастить полетіти до Лондона на концерт Pink! Не проґавте! Це реальний шанс! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.11.2009 Команда переможців акції "Коханець на вікенд - 2", що проходила в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Чернівці-91.3МГц, Прилуки-100.3МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. ogg, Інтернет-мовлення 128k.), - слухачки "Русского Радио - Україна" на чолі ведучим "Будильник-Шоу" Сергієм Галибіним і співаком Кіше провели яскравий віккенд в найкращому курортному готелі Ялти - "Пальмира Палас". Сауни, Спас, море, ресторани і звичайно ж - паті в нічному клубі. І це далеко не всі яскраві моменти. Дівчата повеселилися на славу. Усі дівчата в буквальному значенні і не тільки показали, але і проявили себе. Окрім того, "Русское Радио - Україна" визначило і супер-переможницю акції, якій було вручено місячний запас червоної ікри "Камчадал". Нею стала Ольга Петренко з міста Запорожжя. Отже, до нових зустрічей на вікенді "Русского Радио - Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.11.2009 Калуська (Івано-Франківська область) місцева радіостанція "Радіо Калуш FM" (107.4МГц) незабаром має перейти від технічного до повноцінного мовлення. Днями в ефірі станції окрім музичного нон-стопу з'явилися джинґли, незабаром мають з'явитися й рекламні блоки. Також (за інформацією з форуму на Інформаційному порталі "Калуш") нова станція планує розпочати онлайн-трансляцію своїх програм у всесвітній мережі Інтернет (Джерело: інформацію надав ).
  • 1.11.2009 В ефірі міста Полтава трапилися зміни. Місцева радіостанція "Квадрат FM" (105.8МГц) від сьогоднішнього дня працює в новому форматі: на її хвилях лунають композиції західних та українських виконавців у стилі рок, а також програми виробництва "Радіо РОКС - Україна". Досі станція працювала у форматі Rhythmic CHR, і значну частину її денного ефіру (у проміжку з 7.00 до 20.00) займали передачі виробництва столичного радіо "Europa Plus Україна" (Джерело: Інформацію надав Дмитро).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини жовтня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024