Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Липень 2010 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

  • Радіоанонс

  • Новини червня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.07.2010 1-го липня столична сателітарна мережева станція "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц, Сєверодонецьк-90.6МГц, Ніжин-107.5МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, Судак-107.6МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Нововолинськ-106.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) запустила гру "Острів скарбів", а вчора гра вже була завершена. Найбільш напруженими для гравців були останні дні, протягом яких тривала неабияка боротьба за призові місця. За підсумками гри сформувався наступний список переможців: 1 місце з результатом 7 правильних відповідей за 1 хв. 32 сек. Максим з Харкова; 2 місце з результатом 7 правильних відповідей за 1 хв. 33 сек. Дмитро з Дніпропетровська; 3 місце з результатом 7 правильних відповідей за 1 хв. 34 сек. Андрій з Києва. Кращим відправником чорних міток став Роман з Києва, він запросив у гру 151 друга (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 31.07.2010 З серпня слухайте в ефірі столичної радіостанції Світле радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 40k. та Інтернет-мовлення 128k.) оновлену літературно-музичну програму "Я розповім тобі про Нього". Тепер вона виходить тричі на тиждень: понеділок і п'ятниця - об 11.00, суббота - о 19.00. Спеціально для любителів бардівської пісні і романсів Світле радіо "Еммануїл" зробило особливу музичну підбірку пісень по п'ятницях. Також Світле радіо хоче ще раз звернути увагу авторів і поетів: ви можете благословити слухачів словом вашої творчості - ваші вірші, есе та навіть романи можуть бути використані в літературних програмах радіостанції. Для знайомства напишіть на адресу: або телефонуйте (044)-254-51-30 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.07.2010 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 29-го липня 2010 року за основу ухвалено проект Інструкції Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про порядок здійснення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги України. Відповідно до ст. 17 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" Національною радою розроблено аналіз регуляторного впливу цього документа. Проект Інструкції про порядок здійснення перевірок виноситься на широке громадське обговорення. Пропозиції можна надсилати упродовж місяця, до 30 серпня 2010 року, на поштову адресу Національної ради: вул. Прорізна, 2, Київ, 01601, або на e-mail: із зазначенням теми: пропозиції до інструкції. З проектом Інструкції про порядок здійснення перевірок, аналізом регуляторного впливу та офіційним повідомленням про оприлюднення проекту можна ознайомитися на сайті Національної ради у пункті меню "Регуляторна діяльність": http://www.nrada.gov.ua/cgi-bin/go?page=179 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.07.2010 У зв'язку з відпускним періодом як керівників телерадіоорганізацій, так і членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з 2-го до 27-го серпня 2010 року сектор прийому ліцензійної документації Національної ради прийматиме до розгляду лише заяви телерадіоорганізацій і провайдерів програмної послуги, що не підлягають відтермінуванню. Таке рішення було ухвалене Національною радою 29-го липня 20010 року (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.07.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 29-го липня 2010 року розглянула інформацію, підготовлену відділом зв'язків зі ЗМІ та громадськістю, про звернення громадян щодо діяльності телерадіоорганізацій України, які надійшли у першому півріччі 2010 року. Упродовж шести місяців 2010 року до Національної ради надійшло 179 звернень. На всі запити і скарги Національною радою надано ґрунтовні та зрозумілі для громадян відповіді. Якщо порушені в листах питання не належали до компетенції Національної ради, дописувачам роз'яснено, до яких державних органів, уповноважених вирішувати відповідні питання, потрібно звертатися. Національна рада взяла до відома інформацію про звернення громадян та подальшій роботі враховуватиме висловлені пропозиції і критичні зауваження щодо діяльності телерадіоорганізацій (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.07.2010 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 21-го липня 2010 року було ухвалено рішення про оголошення конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів, а саме: а) 4 телевізійні канали - в Криму (м.Арм'янськ), Хмельницькій обл. (м.Дунаївці), Одесі, та Рівненській обл. (м.Кузнецовськ); б) 3 радіочастоти - в Криму (м.Красноперекопськ), Вінницькій обл. (м.Чечельник) та Київській обл. (м.Біла Церква). Оголошення опубліковане в газеті "Голос України" №40 від 30 липня 2010 рок (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.07.2010 Мережа "Просто Раді.О" поповнилася двома станціями - у Дніпропетровську та Житомирі. На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 29-го липня дві місцеві радіокомпанії змінили свої позивні на "Просто Раді.О" і програмні концепції, зменшивши обсяги інформаційного мовлення до двох годин на добу і збільшивши - розважального. Київська радіокомпанія "Супер-Нова" переоформила свою ліцензію на частоту 104.9МГц у Житомирі, змінивши позивний на "Просто Раді.О". При цьому, вона не змінювала свій позивний "Народне радіо" на частоті 100.5МГц у Києві. Дніпропетровська ТРК "Авторадіо-Дніпро" змінила позивний на "Просто Раді.О" на частоті 105.8МГц у Дніпропетровську. Водночас вона не змінювала свій позивний "Авторадіо-Дніпро" на частоті 69.29МГц (12 годин на добу) у Дніпропетровську. Нагадаємо, що одеське АТЗТ "Телерадіоорганізація "Раді.О"", яке мовить з позивним "Просто Раді.О" володіє ліцензіями на мовлення на частотах 102.5МГц у Києві, 105.3МГц в Одесі, 104.6МГц у Миколаєві, 105.4МГц у Жашкові та 101.2МГц в Ізмаїлі (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.07.2010 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 29-го липня не змогла прийняти рішення про переоформлення ліцензій ЗАТ "ТРК "Лідер"" (радіо "Шансон") і ПАТ "Наше радіо" у зв'язку зі зміною частки української мови до не менше 75%. Причиною нестачі голосів стало те, що в умовах конкурсів, у яких компанії виграли свої частоти, були прописані інші мовні квоти. ТРК "Лідер" хотіла об'єднати дві свої ліцензії та уніфікувати програмну концепцію, зокрема й записавши частку української мови "не менше 75%". Проте заступник голови Нацради Лариса Мудрак звернула увагу на те, що на різних частотах були різні конкурсні умови, у тому числі мовні: в частині ліцензій мова 100% українська, в частині - з можливим урахуванням регіональних особливостей. Тому Нацрада не прийняла рішення про переоформлення у зв'язку з необхідністю "доопрацювати узгодження конкурсних умов". "Наше радіо" просило зменшити частку української мови зі 100% до "не менше 75%" (хоча 100% української мови було конкурсною умовою). На запитання членів Нацради, чому "Наше радіо" просить зменшити квоту державної мови, представник компанії відповіла, що на ефіри часто приходять російськомовні гості. Проте, як зауважила перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко, мова гостей ефіру не впливає на мову програм. Голова Нацради Володимир Манжосов припустив, що "Наше радіо" хоче в такий спосіб стати в рівні конкурентні умови з іншими мовниками. І хоча юридичне управління Національної ради зауважило, що регулятор має право застосувати інші конкурсні умови та змінити дані в ліцензії, Нацраді не вистачило голосів для прийняття рішення про переоформлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.07.2010 Сьогодні в першій половині дня півтори години не здійснювала трансляцію трнопільська місцева радіостанція "Радіо ТОН" (103.5МГц). Причина банально проста - Тернопільский міський РЕМ відключив подачу електроенергії до приміщення де розташована радіостанція. Коли співробітники станції звернулись до району електромереж за поясненням причини відключення, диспетчер пояснив, що радіостанція має заборгованість з проплати за використану електроенергію. До слова, такої заборгованості немає, навіть більше - наявна переплата становить майже 300 гривень. Сьогодні кореспонденти звертались до установи кілька разів, з метою взяти коментар в керівника РЕМу Сененького Мирослава Юрійовича, однак сьогодні його на місці не було. Детальніше про інцидент слухайте у завтрашніх випусках новин на "Радіо ТОН" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.07.2010 Завтра, 30-го липня, в ефірі столичного "Радіо Київ 98FМ" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) відбудеться традиційний розіграш місячних абонементів на паркування, що діють у першій, другій та третій паркувальних зонах нашого міста. Нагадаю, що акція "5 талонів у добрі руки" проходить за сприяння Комунального підприємства "Київтранспарксервіс". Аби отримати місячний паркувальний талон, потрібно завтра з 7-ї до 11-ї ранку після заклику ведучого першим зателефонувати до прямого ефіру "Радіо Київ" та відповісти на прості запитання щодо правил паркування у місті Києві. Ви отримаєте чудову можливість заощадити 630 гривень - вартість паркувального абонементу на місяць. Слухайте "Радіо Київ" завтра, з 7-ї до 11-ї ранку, візьміть участь в акції і вам пощастить! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.07.2010 Від 27-го липня дня на частоті 105.4МГц у місті Хмельницький, окрім звичних заставок "ОК FM", чутно заставки мережевої радіостанції "Шансон". Наразі наповнення ефіру не змінилося, він залишається яким був раніше. Нагадаємо що Нацрада з ТРМ нещодавно переоформила позивні цієї радіостанції на "Шансон" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 29.07.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не погодила законопроект про внесення змін до закону "Про захист суспільної моралі", розроблений Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі. Перший заступник голови Національної ради Оксана Головатенко вважає це рішення позитивним для ринку. "НЕК направила до Нацради на погодження законопроект "Про захист суспільної моралі", в якому передбачається право комісії перевіряти телерадіоорганізації. Закон чітко визначає, що це є повноваженням виключно Національної ради"" - пояснила вона на брифінгу, додавши: якщо в Україні з'явиться ще один орган для перевірок, то телерадіокомпанії тільки й займатимуться тим, що прийматимуть ревізорів. Ще один документ - Інструкцію про порядок проведення експертизи, надісланий до Національної ради моральною комісією, був залишений без розгляду, оскільки Нацрада не має повноважень погоджувати нормативні документи інших міністерств і відомств. Не погодила Національна рада і проект постанови Кабінету Міністрів "Про заходи щодо впровадження поширення радіопрограм Національної радіокомпанії України у діапазоні 87.5-108МГц". Цим документом уряд хоче зобов'язати Національну комісію з регулювання зв'язку розробити частотно-територіальний план для охоплення території України трьома програмами Національного радіо, а Національну раду - внести зміни до плану розвитку телерадіопростору для забезпечення поширення до 2012 року програм НРКУ та видати ліцензії НРКУ поза конкурсом. Голова Нацради Володимир Манжосов зазначив, що в урядовій постанові не може бути написано: "зобов'язати Національну раду", тому що регулятор є позавідомчим органом. Оксана Головатенко наголосила на правовій колізії з позаконкурсною видачею ліцензій. А член Нацради Микола Фартушний звернув увагу на те, що схожа постанова від 16 січня 2003 року не була виконана через відсутність частотного ресурсу (за останніми розрахунками НРКУ, їй потрібно близько 200 частот для розбудови всеукраїнської FM-мережі). Крім цього, Нацрада не погодила розроблений Державною адміністрацією зв'язку законопроект "Про особливості здійснення закупівель за державні кошти телекомунікаційних послуг, в тому числі з ретрансляції радіо та телесигналів (за винятком послуг мобільного зв'язку та послуг інтернет-провайдерів)". Як пояснив Володимир Манжосов, він суперечить Конституції і закону про телебачення і радіомовлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.07.2010 У Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення змінюється структура і штатний розпис. Як передбачено Законом України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (п. 6 ст. 12), працівники Національної ради є державними службовцями, категорії посад яких прирівнюються до категорій посад працівників апарату Кабінету Міністрів України. Члени Національної ради, розглядаючи можливість оптимізації роботи структурних підрозділів Національної ради, дійшли висновку про необхідність структурних змін. Таким чином, як зазначив під час брифінґу Національної ради 29 липня 2010 року голова Національної ради Володимир Манжосов, у Національній раді ліквідовуються департаменти та перепідпорядковуються реґіональні секретаріати. Відповідно до рішення Національної ради про зміну структури буде видано наказ голови, нова структура запроваджується з 1 листопада ц.р. (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.07.2010 Під час розгляду питання про переоформлення трьох ліцензій ЗАТ "Наше радіо" Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не змогла ухвалити результативних рішень. Радіомовна компанія хотіла внести до ліцензії зміни щодо мовлення державною мовою. У ліцензії цієї компанії зазначено 100 відсотків мовлення українською мовою. Тепер "Наше радіо" просило переоформити ліцензії, зазначивши в них показник - не менше 75%. Як з'ясували члени Національної ради, під час конкурсу саме такий відсоток зазначався в конкурсних умовах, і саме на такі умови погоджувалася компанія, отримуючи ліцензію (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.07.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не погодила два законопроекти і проект постанови Кабінету Міністрів. Не погоджено проект закону України "Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі", розроблений Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі. Перший заступник голови Національної ради Оксана Головатенко на брифінґу Національної ради, що відбувся сьогодні, 29 серпня, з приводу цього рішення зазначила: "Сьогодні ми ухвалили дуже позитивне рішення для всієї індустрії. НЕК направила до Нацради на погодження законопроект "Про захист суспільної моралі", в якому передбачається право комісії перевіряти телерадіоорганізації. Закон чітко визначає, що це є повноваженням виключно Національної ради. Національна рада не погодила цей законопроект, оскільки він суперечить законодавству. Це наша принципова позиція". Рішення Національної ради про непогодження законопроекту та обґрунтування цього рішення буде надіслано до Національної експертної комісії. Ще один документ - Інструкцію про порядок проведення експертизи, надісланий до Національної ради цією ж Комісією, було залишено без розгляду, оскільки повноваженнями Національної ради не передбачено погодження. затвердження чи розгляд подібних документів. Не погодила Національна рада і розроблений Міністерством транспорту і зв'язку України проект закону "Про особливості здійснення закупівель за державні кошти телекомунікаційних послуг, в тому числі з ретрансляції радіо та телесигналів (за винятком послуг мобільного зв'язку та послуг Інтернет-провайдерів)". Як пояснив голова Національної ради Володимир Манжосов, у запропонованому проекті є неузгодження з Конституцією України і Законом України "Про телебачення і радіомовлення". Крім цього, не було погоджено Національною радою проект постанови Кабінету Міністрів України "Про заходи щодо впровадження поширення радіопрограм Національної радіокомпанії України у діапазоні 87.5-108.0МГц" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.07.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 28 липня ухвалила рішення про формування нового складу Громадської ради при Національній раді. Це рішення пов'язане з висновками, зробленими під час засідань Громадської ради, про необхідність оновлення складу цього колегіального консультативно-дорадчого органу з огляду на те, що деякі члени Громадської ради упродовж тривалого часу не беруть участі в її роботі та не відвідують засідань. Крім цього, до Національної ради надходять численні звернення громадських організацій про включення до складу Громадської ради їхніх представників. Також існує необхідність приведення Положення про Громадську раду при Національній раді у відповідність до Постанови Кабінету Міністрів України від 26.11.2009 №1302 "Про додаткові заходи щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики". Пункт 5 Постанови вимагає від міністерств та інших державних органів щорічного формування громадських рад. Тому в Положення про Громадську раду при Національній раді внесено доповнення такого змісту: "Термін повноважень членів Громадської ради - 1 рік". Врахувавши наведені обставини, Національна рада звертається до громадських медійних організацій упродовж півтора місяця з дати ухвалення рішення подавати кандидатури до входження в Громадську раду при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення. При наданні пропозицій просимо особливу увагу звернути на такі вимоги Положення: "До Громадської ради можуть входити професійні некомерційні, недержавні організації, які легалізовані у встановленому законодавством порядку, а також авторитетні фахівці цієї сфери, запропоновані громадськістю (професійними організаціями журналістів)". Прохання до медійних інституцій у заяві зазначати мотивацію щодо входження в дорадчо-консультативний орган при Національній раді та стислі біографічні дані індивідуальних кандидатів, а організаціям надавати інформацію про склад засновників, органи управління, основні напрями та досвід діяльності у сфері інформаційних відносин. З Положенням про Громадську раду при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення можна ознайомитися на сайті Національної ради: http://www.nrada.gov.ua/cgi-bin/go?page=114. Листи з пропозиціями просимо надсилати упродовж півтора місяця (з 28 липня по 14 вересня 2010 року) на адресу Національної ради: вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601 та на e-mail: . За додатковими роз'ясненнями можна звертатися до відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю за тел. (044)-278-75-75, (044)-278-48-89 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.07.2010 Львівська ТРК "Західна столиця ФМ" 28 липня переоформила свою ліцензію на мовлення на частоті 89.7МГц у Львові у зв'язку зі зміною фактичної адреси та програмної концепції. Відповідні зміни в ліцензію внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. У програмній концепції мовника зменшилася частка інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм, зникли дитячі програми та загалом зменшилися обсяги власного мовлення. Також компанія попросила дозволити їй використовувати додатковий позивний: на додачу до "Еко" - "FM Галичина". ТРК "Західна столиця" пояснила, що подала заявку на реєстрацію свого позивного як знаку для товарів і послуг, у чому їй відмовили (схожий знак уже зареєстровано), і зараз вона оскаржує цю відмову в суді. Національній раді компанія надала угоду з ТРК "Галичина" про спільне використання позивного. Перший заступник голови Національної ради Оксана Головатенко зауважила, що в деяких місцях під Львовом ТРК "Західна столиця" перетинається з ТРК "Галичина" і слухачі не можуть ідентифікувати, де яка радіостанція. Представник компанії заперечив цю інформацію. За його словами, дві радіостанції не перетинаються по територіях. Тоді пані Головатенко виступила проти того, щоб компанія мала два позивні, тому що це, за її словами, заборонено законодавством (начальник юридичного управління Нацради зауважив, що законодавство не обумовлює кількість логотипів і позивних і це питання не врегульоване). Вона запропонувала, щоб Нацрада замінила позивний "Західній столиці", а не додала ще один. І хоча працівники ліцензійного департаменту відзначили, що в такий спосіб відбувається заміна однієї компанії на іншу, Нацрада проголосувала за те, щоб поміняти позивний "Еко" на "FM Галичина". Представник "Західної столиці" не заперечив проти повної заміни позивного. А на запитання Нацради, чи йдеться про ретрансляцію, він відповів заперечно, додавши, що його компанія має договір з ТРК "Галичина" про спільне виробництво та пообіцяв надати його Нацраді. Нагадаємо, що львівська ТРК "Галичина" минулого року виграла на конкурсі 11 частот у Львівській і Волинській областях. Вона змагалася і за частоти у Львові, але програла 89.1МГц групі ТАВР, а 102.1МГц - ТРК "Праймедіа". За інформацією львівських видань, радіомережа "FM Галичина" належить львівським бізнесменам з фракції БЮТ, які розбудовують реґіональний медіахолдинґ (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.07.2010 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 28 липня оголосила конкурс на оновлення складу своєї громадської ради. Громадські організації та індивідуальні члени можуть протягом 1,5 місяця подати заявки до відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю. Крім цього, Національна рада включила до положення про громадську раду пункт про те, що термін повноважень членів громадської ради становить один рік. Як пояснила заступник голови Національної ради Лариса Мудрак, постановою Кабінету Міністрів "Про додаткові заходи щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики" від 26 листопада 2009 року визначено, що громадські ради при державних органах мають оновлювати свій склад один раз на рік. Лариса Мудрак зазначила, що чинний склад громадської ради працює вже три роки. До неї входять 18 представників, хоча за положенням їх має бути 15. "По-перше, існує традиційна ротація кадрів. По-друге, деякі члени громадської ради не відвідують засідання, тож самі чинні представники громадської ради згодні на оновлення складу задля ефективної роботи", - додала вона. Разом із заявками потрібно надавати біографічні довідки кандидатів. Якщо заявка подана від громадської організації, то слід вказувати також склад засновників, органи управління, основні напрямки діяльності організації у сфері інформаційних відносин та телерадіопростору. Новий склад громадської ради буде обраний шляхом рейтинґового голосування (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.07.2010 Ярослава Климовича звільнено з посади гендиректора Львівської обласної державної телерадіокомпанії. Як пише видання ЗІК, про це сьогодні, 28 липня, повідомив голова Львівської ОДА Василь Горбаль. За словами пана Горбаля, Климович подав заяву про звільнення з посади за власним бажанням на ім'я голови Держкомтелерадіо України Юрія Плаксюка. Як повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації, на посаду гендиректора ЛОДТРК буде оголошений конкурс. Наразі обов'язки гендиректора Львівської телерадіокомпанії виконує керівник інформаційної служби Володимир Палига. До речі, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 28 липня мала розглянути питання про результати перевірки компаній "Львів-ТБ" та "Міст-ТБ", які мовлять на одній частоті з Львівською ОДТРК. Проте це питання було перенесено через необхідність запросити до його розгляду керівників Львівської ОДТРК (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.07.2010 28-го липня 10.00 відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). З порядком денним можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Нацради. 29 липня ц. р. планується проведення позачергового засідання Національної ради у зв'язку з відпускним періодом членів регуляторного органу та керівників телерадіоорганізацій. Порядок денний засідання Національної ради від 29 липня 2010 року буде розміщено на Web-сайті Нацради пізніше. По завершенні обох засідань відбудуться брифінґи за участі членів Національної ради. Брифінґи стосуватимуться питань, розглянутих на засіданнях. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.07.2010 28 серпня на хвилі Всеукраніской радіомережі "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32kbps ACC, Інтернет-мовлення 64kbps, Інтернет-мовлення 32kbps ACC+ та Інтернет-мовлення 128kbps) - святковий випуск програми "Ти моя мелодія", присвячений 50-річному Ювілею народного артиста України, відомого тенора, маестро - Володимира Гришка. Програма виходить: 10.15 - частина 1; 19.40 - частина II (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.07.2010 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на поточному тижні проведе два засідання. Чергове 28 липня і позачергове 29 липня - у зв'язку з відпускним періодом членів регуляторного органу та керівників телерадіоорганізацій. Після цього регуляторний орган іде у відпустку. Орієнтовно наступне засідання відбудеться 8 вересня, повідомили "Телекритиці" у відділі зв'язків зі ЗМІ та громадськістю (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.07.2010 22 липня ц. р. о 10.00 відбулося чергове засідання Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення. На ньому були присутні голова правління Громадської ради Тарас Шевченко, секретар правління Ольга Большакова та члени Громадської ради Валерій Іванов, Катерина Котенко, Катерина М'ясникова, Андрій Соломаха, Василь Самохвалов, Галина Танчак. Також у засіданні взяли участь заступник голови Національної ради Лариса Мудрак та член Національної ради Ірина Опілат. Під час засідання було обговорено проекти законів про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" в частині застосування санкцій за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення та окремих норм Закону України "Про рекламу". По закінченні засідання відбувся круглий стіл, ініційований Громадською радою, на тему впровадження в Україні суспільного телерадіомовлення. Під час заходу обговорювалися питання програмної концепції Суспільного мовлення, джерел фінансування та бази створення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.07.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оприлюднення проект нової інструкції про порядок здійснення перевірок, виставивши його на громадське обговорення. Пропозиції приймають до 21-го серпня. У документі уточнено підстави для здійснення позапланових перевірок. До них додалися: 1. Подання ліцензіатом письмової заяви до Національної ради про здійснення позапланової перевірки за його ініціативою; 2. Подання ліцензіатом письмової заяви до Національної ради про зняття застосованої до нього санкції (у поки чинній інструкції розпливчасте формулювання "якщо раніше до ліцензіата застосовано встановлені законодавством санкції"). Скорочено перелік осіб, яких можна залучати в разі потреби до проведення перевірки - це лише представники органів державного нагляду, а не представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, фахівці-експерти, інші особи, визначені Національною радою. У проекті інструкції детально описано, яким має бути посвідчення на право перевірки. Воно має бути підписане головою Нацради (або особи, яка виконує його обов'язки) і засвідчене печаткою. У ньому зазначаються: 1. Назва ліцензіата щодо діяльності якого здійснюється перевірка; 2. Номер і дата наказу, на виконання якого здійснюється перевірка; 3. Прізвища, ім'я та по батькові всіх уповноважених на здійснення перевірки осіб із зазначенням їх посади; 4. Номер і дата видачі ліцензії; 5. Дата початку та дата закінчення перевірки (посвідчення є чинним лише протягом зазначеного строку); 6. Тип перевірки (планова або позапланова); 7. Предмет та підстави для здійснення перевірки; 8. Місцезнаходження ліцензіата, щодо діяльності якого здійснюється перевірка; 9. Інформація щодо попередньої перевірки. Крім цього, детально розписані вимоги до повідомлення про проведення перевірки. Воно має надсилатися рекомендованим листом, за фактичною адресою (або юридичною, якщо фактична невідома) за рахунок коштів Нацради або вручатися особисто керівнику чи уповноваженій особі під розписку не пізніше, ніж за 10 днів до дати початку проведення планової перевірки та за 5 днів до дати початку проведення позапланової перевірки. Повідомлення повинно містити: 1. Дату початку та дату закінчення планової або позапланової перевірки; 2. Найменування ліцензіата, щодо діяльності якого здійснюється перевірка; 3. Найменування органу що здійснює перевірку; 4. Номер і дату рішення, на виконання якого здійснюється перевірка. Так само деталізовані вимоги до акту перевірки. Він має складатися у двох примірниках і підписуватися двома сторонами. Один примірник вручається керівнику ліцензіата, а другий - зберігається у Нацраді разом із матеріалами перевірки. При цьому в акті перевірки фіксуються: 1. Дата початку та дата закінчення перевірки; 2. Дата складання акту; 3. Тип перевірки (планова або позапланова); 4. Посада, прізвище, ім'я та по батькові уповноваженої особи, яка здійснила перевірку; 5. Найменування ліцензіата, щодо діяльності якого здійснювалася перевірка; 6. Позивні (логотип); 7. Предмет та підстави, що стали причиною призначення перевірки; 8. Умови ліцензії та фактичні показники мовлення з урахуванням результатів попереднього моніторингу, а також наданих ліцензіатом пояснень щодо нього та відповідних документів; 9. Стан виконання вимог законодавства ліцензіатом, а в разі невиконання - детальний опис виявленого порушення з посиланням на відповідну вимогу законодавства. Документ регламентує строки здійснення перевірок. Для планової він не може перевищувати 15-ти робочих днів (для суб'єктів малого підприємництва - п'яти), а для позапланової - 10-ти робочих днів (для суб'єктів малого підприємництва - двох). Продовження строку здійснення перевірки не допускається. Розширено коло обов'язків перевіряльників, а саме такими положеннями: 1. Повно, об'єктивно та неупереджено здійснювати перевірку у межах своїх повноважень, передбачених законом; 2. Дотримуватись ділової етики у взаємовідносинах із ліцензіатами; 3. Не втручатися і не перешкоджати здійсненню господарської діяльності ліцензіатів під час здійснення перевірки; 4. Забезпечувати нерозголошення комерційної таємниці та конфіденційної інформації ліцензіата, що стала доступною уповноваженим особам у ході здійснення перевірки; 5. Ознайомити керівника ліцензіата або його уповноваженого представника з результатами перевірки в останній день перевірки; 6. Надавати керівнику ліцензіата або його уповноваженому представнику Акт перевірки та ознайомлювати його з актом моніторингу. При цьому перевіряльники не мають права вимагати від керівника ліцензіата або його уповноваженого представника здійснення дій, не передбачених чинним законодавством та цією інструкцією. Зате до прав перевіряльників додане право на необхідне матеріально-технічне забезпечення (приміщення з облаштованим робочим місцем та можливістю використовувати за необхідністю офісну техніку). Додано новий пункт про права та обов'язки ліцензіатів під час проведення перевірок. Керівник або уповноважений представник ліцензіата, що підлягає перевірці, зобов'язаний забезпечити необхідні умови для проведення перевірки і надавати документи та інші матеріали, які необхідні для проведення перевірки. При цьому він має право: 1. Перевіряти наявність у уповноважених осіб Національної ради службового посвідчення, що засвідчує посадову особу та одержувати копії посвідчення на право проведення перевірки; 2. Бути присутнім під час здійснення перевірки; 3. Одержувати Акт перевірки та ознайомлюватись з актом моніторингу; 4. Надавати у письмовій формі свої пояснення, зауваження чи заперечення до Акту перевірки; 5. Не допускати уповноважену особу Національної ради для здійснення перевірки в разі неодержання повідомлення про проведення перевірки та/або у разі, якщо вона не пред'явила належним чином оформлене посвідчення на право проведення перевірки і службове посвідчення. У пункті про проведення моніторингів зазначено, що моніторинг має відображати цілісну картину тижневої сітки мовлення ліцензіата. У пункті про проведення самих перевірок уточнено, що документи, які надаються перевіряльникам для ознайомлення, - це ефірні сітки, плей-листи, прокатні посвідчення тощо саме за період проведення перевірки. З переліку документів вилучені: 1. Угоди, що дають право на використання об'єктів авторського права, які мають іншого правовласника, аніж організації-постачальники програм чи передач мовлення; 2. Угоди, що дають право використання попередньо опублікованих з комерційною метою фонограм, відеограм, та зафіксованих у даних різновидах запису виконань; 3. Копії друкованих телепрограм із зазначенням передач та фільмів, які супроводжуються субтитрами та сурдоперекладом; 4. Додано підпункт, що письмові пояснення або зауваження керівника ліцензіата обов'язково мають долучатися до матеріалів перевірки. Водночас вилучено норму, що в разі виявлення ознак порушення працівник Нацради, який здійснив моніторинг, зобов'язаний витребувати у ліцензіата записи програм та передач, що транслювалися (ретранслювалися) у часові проміжки, в які проводився моніторинг. З особливостей перевірки провайдерів програмної послуги вилучено речення, що моніторинг програмної послуги здійснюється шляхом фіксації на відеоносії програм та їх черговості, що ретранслюються ліцензіатом. А також уточнено, що для складання акту на відповідність умовам ліцензії перевіряються нові параметри: територія розповсюдження програм (замість кількості домогосподарств) та візуальна оцінка технічної якості ретрансляції програм (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.07.2010 Завтра, 21-го липня, о 10.00 відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). З порядком денним можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Нацради. О 13.00 відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.07.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення нагадує керівникам телерадіоорганізацій: "24 серпня виповнюється 19-та річниця Незалежності України. Для підготовки святкування створено Організаційний комітет, який узагальнить пропозиції державних інституцій та розробить план заходів для урочистого відзначення Дня незалежності. Святкові події мають отримати належне висвітлення у засобах масової інформації. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення просить вас, шановні колеги, з особливою шанобою та відповідальністю поставитися до цього державного свята і забезпечити його висвітлення в ефірі ваших телерадіоканалів" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.07.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 21-го липня має намір оголосити конкурс на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів. Таке питання є в порядку денному засідання. Як пояснив "Телекритиці" голова Нацради Володимир Манжосов, ідеться про частоти, які вивільнилися внаслідок того, що регуляторний орган не продовжив терміни дії або анулював ліцензії кільком мовникам. "Ми повинні оголошувати цей конкурс терміново, щоб не було довгої перерви між мовленням", - додав він. На конкурс виставлені чотири телеканали та три радіочастоти: 1. 40ТВК у Дунаївцях Хмельницької області (4 год/добу, решту 20 годин мовить ТОВ "Гравіс" - телеканал "Сіті") - раніше належала ТОВ "ТРК "ФНБ""; 2. 1ТВК в Одесі (8 год/добу, решту 16 годин мовить ТОВ "ТРК "Андсер"") - не вперше виставляється на конкурс, раніше переможця не могли визначити; 3. 31ТВК у Кузнецовську Рівненської області (1 година 14 хвилин на тиждень, решту часу мовить ICTV) - належить ТРК "Рівне-атом" відособленого підрозділу "Рівненська АЕС" ДП "НАЕК "Енергоатом"", на засіданні 21 липня Нацрада планує прийняти рішення не продовжувати ліцензію, оскільки ТРК за сім років діяльності не створила юридичну особу; 4. 42ТВК в Армянську АР Крим (6 год/добу) - не вперше виставляється на конкурс; 5. 102.6МГц у Красноперекопську АР Крим - раніше належала КП "Реґіональна ТРК "Пульс""; 6. 107.5МГц у Чечельнику Вінницької області - раніше належала ЗАТ "Радіокомпанія "Гала"", 21 квітня 2010 року ліцензія була анульована за заявою радіокомпанії, для якої мовлення на цій частоті виявилося економічно невигідним; 7. 106.8МГц у Білій Церкві Київської області - раніше належала ПП "ТРК "Майдан FM"" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.07.2010 20 липня Державний комітет телебачення та радіомовлення визначив переможців конкурсних відборів на посади генеральних директорів ОДТРК. Дніпропетровську ОДТРК очолив Валентин Чанглі, а Луганську ОДТРК - Віталій Гаркуша. Про це повідомляє Держкомтелерадіо. Обидва переможці конкурсних відборів були виконувачами обов'язків гендиректорів ОДТРК. Загалом у конкурсі на посаду генерального директора Луганської ОДТРК брали участь Віталій Гаркуша та Олександрина Кругленко, а на посаду керівника Дніпропетровської ОДТРК - Віктор Борщенко, Юрій Андрушко, Валентин Чанглі та Микола Павленко. Як повідомляла "Телекритика", Валентин Чанглі з 25 березня виконував обов'язки гендиректора Дніпропетровської ОДТРК. Його призначили після того, як попередній генеральний директор ОДТРК Віктор Ожогін звільнився за згодою сторін. Валентин Чанглі до цього був заступником гендиректора з питань підготовки програм, розвитку і реклами. Віталій Гаркуша став заступником і в. о. гендиректора Луганської ОДТРК у травні 2006 року. До цього він очолював телеканал Геннадія Васильєва КРТ ("Київська Русь"). Після його призначення в Луганській ОДТРК розгорівся скандал, пов'язаний з його відмовою зробити редакційну угоду частиною колективного договору та звільненням заступника директора Євгена Соломіна, якого згодом поновили на роботі. Журналісти ТРК заявляли про тиск і про цензуру. У жовтні 2006 генеральним директором Луганської ОДТРК став Родіон Мірошник (екс-керівник прес-служби голови Луганської ОДА Олександра Єфремова та екс-прес-секретар Віктора Януковича). У квітні 2010 року Родіона Мірошника призначили заступником голови Луганської облдержадміністрації, а Віталій Гаркуша знову став в. о. керівника (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.07.2010 Прем'єр Микола Азаров звільнив 51-річного президента Національної радіокомпанії Віктора Набруска, думаючи, що йому за 60. На розширеному засіданні секретаріату Національної спілки журналістів у Києві прем'єр висловив здивування, що екс-президентові радіокомпанії, трохи більше п'ятдесяти років, передає УНІАН. Повідомляється, що на засіданні гостро обговорювалося питання відносин влади і ЗМІ, в тому числі щодо кадрової політики. У своєму виступі голова НСЖУ Ігор Лубченко торкнувся, зокрема, теми звільнення Набруско. Він зазначив, що "ні відкритий лист Героїв України, видатних діячів культури і мистецтва на адресу президента, ні численні звернення трудового колективу радіокомпанії до вищих інституції влади не були прийняті до уваги". "Під формальним приводом закінчення контракту, хоча всім відомо, що згідно з трудовим законодавством контракт, який двічі підписувався, стає безстроковим", - зазначив Лубченко. Він додав, що Набруско "виявився фактично на вулиці у свої неповні 52 роки". У свою чергу, Азаров висловив готовність разом з НСЖУ відстоювати демократичні цінності, свободу слова. Прем'єр з подивом виявив, що Набруско трохи більше п'ятдесяти років. "Мене інформували, що Віктору Івановичу за шістдесят", - зізнався він і пообіцяв вирішити цю проблему. Як відомо, 18 червня Набруско був звільнений з посади президента Національної радіокомпанії (Джерело: Портал "Українська Правда").
  • 17.07.2010 Радіоканал "Таврія" Херсонської ОДТРК розширив покриття. Відтепер, як повідомляє сайт Держкомтелерадіо, сигналом єдиного в області державного радіо охоплено 90 відсотків населення Херсонщини. Нещодавно розпочато мовлення каналу радіо "Таврія" з вежі у селі Василівка Каховського району на хвилі 105.8МГц. Це вже другий FM-передавач потужністю 5 кіловат Херсонської ОДТРК "Скіфія". Перший із них працює в обласному центрі на хвилі 100.6МГц. Це дало змогу приєднатися до слухацької аудиторії радіо "Таврія" жителям Новотроїцького, Чаплинського, Нижньосирогозького, Горностаївського, Верхньорогачицького та Великолепетиського районів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.07.2010 Бум як олігархи, Бум як Алла, бум на "Пляжному бумі" від столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Харків-105.2МГц, Чернігів-105.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення)! Поспішайте бачити, поспішайте чути! Цієї суботи, 17-го липня, на пляжному бумі від ПРРК "Люкс FM" від світанку до світанку - пляжні гри цього літа, прикольні розваги, божевільно-літні подарунки і зірки вечірньої тусовки - Кузьма Скрябін, група "ПАющіє труси" і ... Секс якось там! Пляж "Сен Сіті", вхід за запрошеннями, виграними в ефірі ПРРК "Люкс FM" і придбаними за гроші. Початок пляжної вечірки - о 22.00 (Джерело: Інформацію надала ).
  • 16.07.2010 Львівська реґіональна радіостанція "FM Галичина" нещодавно розпочала мовлення в місті Турка Львівської області. У цьому населеному пункті програми станції транслюються на частоті 105.9МГц. Таким чином, станом на сьогоднішній день станція працює у 8-ми містах Львівської та Волинської області (включаючи Львів, де програми радіо "FM Галичина", нагадаємо, транслюються на частоті 89.7МГц - в рамках спільного проекту з місцевим радіо "Еко FM" - "Ми там, де ти"). На черзі - запуск радіо "FM Галичина" у Бродах, Перемишлянах, Славському та Червонограді (Джерело: інформацію надала ).
  • 16.07.2010 Житомирська реґіональна радіостанція "Рекорд FM" розпочала мовлення в місті Коростень Житомирської області на частоті 100.6МГц. Нагадаємо, що цю FM-частоту рішенням Нацради з ТРМ було "перенесено" до Коростеня з міста Овруч Житомирської області, а також те, що наразі радіостанція "Рекорд FM" присутня у ще одному місті Житомирської області - Бердичеві (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 16.07.2010 Чим розважитися в дорозі чи на відпочинку? Сумно без стаціонарного комп'ютера та доступу в Інтернет? Не знайомі з найкращими ресурсами в онлайн-просторі? У нагоді стане радіопередача "Інтернет XL" від "Київстар", що в ефірі Національної мережі "ХІТ FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Олександрія-99.8МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, Виноградів-107.7МГц, Вознесенськ-103.6МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.), з колекцією найкорисніших та найцікавіших порад про on-line ресурси! Вмикайте "ХІТ FM" з понеділка по п'ятницю о 12.25 та 18.25 і слухайте радіопередачу "Інтернет XL" від Мобільного Інтернету "Київстар"! Поділіться посиланням на корисний інтернет-ресурс або порадою з радіослухачами та отримайте набір "Київстар. Мобільний Інтернет" і безкоштовний річний трафік! Чим більше шанувальників збере Ваша порада - тим більше шансів отримати подарунок! Подробиці - на офіційному Web-сайті радіостанції! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.07.2010 Столична сателітарна мережева станція "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Лисичанськ-91.1МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Керч-102.6МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Судак-103.2МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) та Web-сайт http://unidom.ua представляють гру "Місце під сонцем". Якщо ви шукаєте місце під сонцем - чи готові ви поборотись за нього? Шукайте слова-паролі на Web-сайті unidom.ua протягом робочого тижня, а у п'ятницю додзвоніться на "Наше радіо" з 17.00 до 18.00, і першим назвіть зібраний пароль. Якщо все правильно - ви отримаєте орендовану на тиждень квартиру в Ялті безкоштовно!!! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.07.2010 На хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - конкурс дитячого фото "Маманя"! З 12-го по 30-го липня 2010-го року у програмі "Маманя" ТМ "Олком" проводить конкурс дитячої фотографії. Якщо ваша дитина дуже смачно їсть, зареєструйтесь і викладайте його фото на офіційному Web-сайті "Русского Радио - Україна" в розділі акції "Маманя!" або надсилайте на на адресу . Адже переможці отримають призи від ТМ "Олком"! Кожної п'ятниці в програмі "Маманя" о 7.45 оголошуються три автори найкращих фото! І вони отримують в подарунок: дитячий фартух, шапочку, слюнявчик, надувний м'ячик, чашечку з підставкою, лопатку, соняшникову олію для дитячого і дієтичного харчування "Олком", сумку "Олком"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.07.2010 Проект Податкового кодексу, нещодавно прийнятий Верховною Радою у першому читанні, пропонує розширити базу оподаткування податком на рекламу. У разі, якщо він буде прийнятий у нинішньому вигляді, база пошириться на послуги з виробництва реклами. Зараз, нагадаємо, оподаткуванню підлягає лише встановлення та розміщення рекламних матеріалів. Дослівно нова норма виглядає так: "Об'єктом оподаткування є надання виробником та/або розповсюджувачем реклами послуг з виробництва та/або розповсюдження (розміщення) реклами рекламодавцю". "Так, вказане формулювання розширює базу оподаткування податком на рекламу (далі - ПНР), оскільки діюча редакція Декрету КМ "Про місцеві податки та збори" у якості об'єкту оподаткування ПНР розглядає лише вартість послуг за встановлення та розміщення", - пояснила "Телекритиці" керівник юридичного відділу Publicis Groupe Ukraine Олена Андрієнко. Юрист уточнює, що, відповідно до роз'яснення податкових органів, начислення ПНР на вартість виробництва реклами здійснюється і зараз - в окремих випадках, як виняток. А саме - коли проводиться комплексна рекламна кампанія, у якій виробництво і подальше розміщення є невід'ємними частинами єдиного процесу. Нагадаємо, ставка ПНР складає від 0.1% до 0.5%. Окрім цієї новації, проект Податкового кодексу вводить поняття звичайної ціни для вартості виробництва і розміщення реклами. "Базою оподаткування є вартість наданих рекламодавцю послуг з виробництва та/або розповсюдження (розміщення) реклами без урахування суми внесених (нарахованих) відповідно до цього Кодексу податків, зборів (обов'язкових платежів). Така вартість обчислюється виходячи з договірної (контрактної) вартості, визначеної за вільними цінами, але не нижчими за звичайні", - говориться у проекті. Що це означає - Олена Андрієнко пояснює так: "Відповідно до п. 16.1.29 розділу І проекту Податкового Кодексу, "звичайна ціна - ціна товарів (робіт, послуг), визначена сторонами договору, якщо інше не встановлено цим Кодексом. Якщо не доведено зворотне, вважається, що така звичайна ціна відповідає рівню ринкових цін". Іншими словами, майже дослівно відтворюється визначення, закріплене на сьогодні у п. 1.20 Закону "Про оподаткування прибутку підприємств". Однак варто звернути увагу, що на сьогодні поняття звичайних цін використовується у контексті податку на прибуток підприємств та ПДВ. Діюче законодавство не робить прив'язки до звичайних цін при визначенні ставки ПНР. Стаття 41 розділу І проекту Податкового кодексу розкриває методи визначення звичайних цін та випадки їх застосування. Зокрема, згадуються методи порівнювальної неконтрольованої ціни (аналогів продаж), ціни перепродажу, "витрати плюс", розподілення прибутку та чистого прибутку. Порядок застосування вказаних методів має розробити Кабінет міністрів. При цьому передбачається, що для визначення звичайних цін можуть випростовуватися офіційні джерела інформації, зокрема статистичні дані державних органів і установ, ціни спеціалізованих аукціонів з торгівлі окремими видами продукції, довідкові ціни спеціалізованих комерційних видань та публікацій, в тому числі електронних та інших банків даних. У випадку відсутності даних при застосування зазначених методів визначення звичайної ціни така ціна може бути визначена, виходячи з результатів незалежної оцінки майна та майнових прав, яку робить суб'єкт оціночної діяльності. У випадку, якщо визначити звичайну ціну з урахуванням усього цього все ж неможливо, вважається, що звичайна ціна співпадає з договірною". Пані Андрієнко зазначає, що протягом найближчих тижнів буде оприлюднено для громадського обговорення доопрацьований проект Податкового кодексу. Тому імовірні коригування як щодо ПНР, так і щодо порядку визначення звичайних цін (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.07.2010 Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб ініціював звільнення генерального директора Черкаської обласної державної телерадіокомпанії "Рось" Михайла Калініченка. Цю інформацію Web-сайту "Обком" "Телекритиці" підтвердили у прес-службі Черкаської облдержадміністрації. "Ми ініціювали питання кадрового оздоровлення керівництва ОДТРК", - сказав пан Тулуб на прес-конференції 14 серпня. Своє рішення Тулуб пояснив недостатньою, на його думку, увагою керівництва ТРК до розвитку дротового мовлення в області, де 48% населення становлять жителі сіл, а також необхідність оздоровлення кадрової ситуації в колективі компанії. Михайло Калініченко у коментарі "Телекритиці" зазначив, що вважає таке рішення Тулуба тиском на нього як керівника і журналіста. "Тулуб хоче, щоб ОДТРК тільки співала оди йому, а ми повинні висвітлювати його діяльність. Він не може мене звільнити, це прерогатива Держкомтелерадіо. Він написав листа до Комітету, мабуть для того, щоб мене залякати. Але я не з лякливих. Я ще можливо подам до суду на нього за цей лист", - сказав Михайло Калініченко. Держкомтелерадіо не має наміру звільняти Михайла Калініченка. Про це "Телекритиці" сказав керівник департаменту телебачення і радіомовлення комітету Сергій Абрамов. "З Михайлом Михайловичем Калініченком укладено контракт. Генеральний директор Черкаської ОДТРК - один з кращих керівників, тому комітет не має наміру його звільняти, ми про це так і написали Тулубу", - сказав Абрамов "Телекритиці" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.07.2010 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 14-го липня погодила питання перерозподілу радіочастотного ресурсу мереж синхронного звукового мовлення (діапазон середніх і довгих хвиль). Як пояснила член Нацради Оксана Єлманова, 9-го липня відбулася координаційна нарада Нацради з Концерном РРТ і УДЦР, одним з питань якої була проблематика розподілу частот синхронних мереж. "У спадок від СРСР країнам СНД дісталися частоти, що входили в цю синхронну мережу. Проблема полягає в тому, що якщо на одній частоті мовлять в одній країні, то в іншій країні на ній виникають завади", - зазначила вона. Йдеться про частоти 549кГц, 873кГц і 171кГц. Питання їх перерозподілу має намір вирішити Реґіональна співдружність у галузі зв'язку (РСЗ) - організація, створена для співпраці адміністрацій зв'язку країн СНД. Наступне засідання робочої групи відбуватиметься в Києві 20-22 липня на базі УДЦР. За словами Оксани Єлманової, робоча група підготувала декілька варіантів вирішення проблеми. Один з варіантів - преференційний розподіл, коли за країнами закріплюють різні частоти. "У зв'язку із цим кожна країна проаналізувала, які ліцензії на ці частоти в ній видані", - уточнила пані Єлманова. Нацрада з'ясувала, що частота 549 кГц використовується Національною радіокомпанією України (друга програма Українського радіо - радіо "Промінь"), частота 873кГц - Дніпропетровською і Вінницькою ОДТРК, а 171кГц в Україні не використовується (до 2000-го року її використовував канал УР-1, що мовив через передавач у Красному на Львівщині - ред.). Відтак, Національна рада вирішила, що в разі преференційного варіанту розподілу радіочастотного ресурсу мереж синхронного звукового мовлення за Україною слід закріпити частоту 549кГц, а відмовитися можна від 171кГц і 873кГц, але за умови заміни цієї частоти якоюсь іншою, щоб ліцензіати не опинилися без можливості мовити. Нагадаємо, що Концерн РРТ разом із Національною радіокомпанією України восени 2008-го року відновили мовлення на середніх хвилях другої програми Українського радіо (радіо "Промінь" на частоті 549кГц. Для цього було увімкнено синхронну мережу трьох передавачів: Київського радіоцентру потужністю 150кВт, Миколаївського радіоцентру потужністю 500кВт, Львівського радіоцентру потужністю 70кВт. Відновлення українських програм на частоті 549кГц припинило поширення на цій частоті програм "Голосу Росії", яке відбувалося з російського радіоцентру, розташованого у Придністров'ї. Зазначимо, що на частоті 549 кГц у Росії мовить радіо "Маяк". В Україні ця мережа є, власне, залишком мережі "Маяка" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.06.2010 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 14-го липня переоформила ліцензію житомирського ПП "Радіопередавальний центр "Телерадіокомпанія "Ефір"" (радіо "Рекорд FM") у зв'язку з переносом передавача із села Дубовий Гай під Овручем Житомирської області до Коростеня Житомирської області. Таким чином компанії дозволили здійснити технічний перенос частоти 100.6МГц (2кВт) з прикордонного міста Овруча до Коростеня, розташованого ближче до центру області. Раніше, 2-го вересня 2009-го року, Нацрада відмовляла в такому переоформленні ліцензії та зверталася до Державної інспекції зв'язку Житомирської області для з'ясування факту завадового впливу на засоби спеціальних користувачів. 23-го грудня 2009-го року Нацрада дозволила технічний перенос тимчасово, до врегулювання ситуації з спеціальними користувачами радіочастот, на підставі висновків Українського державного центру радіочастот. На нинішньому засіданні члени Нацради наголосили, що всі дозволи на технічний перенос є. Нагадаємо, ТРК "Ефір" виграла частоту в Овручі (100.6МГц, потужність передавача 2кВт) на конкурсі, оголошеному 5-го червня 2008-го року, випередивши таких претендентів, як Національна радіокомпанія України, Житомирська ОДТРК, ТОВ "ТРК "IФ Медіа-Груп"" (м.Iвано-Франківськ), ТОВ "ТРК "Радіо-Ера"", ЗАТ "Наше радіо", ТОВ "ТРК "Клас", АТ "Онікс". На наступному конкурсі компанія виграла ще одну частоту - в Бердичеві (105.2МГц, потужність передавача 250Вт).Після переносу частоти до Коростеня в Овручі та прилеглих районах у верхньому FM-діапазоні залишилася тільки одна радіостанція - 104.2МГц, на якій мовить Національна радіокомпанія України спільно з Житомирською ОДТРК (потужність передавача 2кВт) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.07.2010 Столична мережева радіостанція "Радіо РОКС - Україна" з радістю повідомляє про розширення мережі мовлення. Тепер рок звучить і в Одесі, на частоті 90.2МГц! (Донедавна тут працювала місцева одеська станція Радіо "Нова хвиля" 90.2FM - ред.). Long Live Rock'n'Roll in Odesa! "Радіо РОКС - Україна" - українська радіостанція, мовить у Києві та 17 містах країни. Основа музичного формату - класичний рок 70-80-х років (Джерело: Інформацію надано ).
  • 14.07.2010 Ви маєте автомобіль і трохи кмітливості?! Тоді беріть участь у захоплюючому квесті від столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) та компанії "Ніко-Україна", офіційного дилера Mitsubishi Motors у Києві і Київській області. Що потрібно зробити, аби отримати привабливі подарунки? Перше: Налаштуйтеся на "GALA Радіо". Особливо будьте уважні з 18.00 до 18.30. Саме в цей час ді-джей Євген Онєгін оголосить дві підказки щодо того, де ховається брендований новий автомобіль Mitsubishi Pajero Sport. Вгадали місце? Тоді вперед - до автомобіля! Вас вже чекатимуть. Перший, хто знайде брендований автомобіль Mitsubishi Pajero Sport, отримує подарунки прямо на місці, а, крім того, - отримує шанс виграти незвичайний тест-драйв будь-якої моделі автомобіля Mitsubishi. Ви зможете протягом цілих 2 години провести час за кермом обраного автомобіля. Для цього на місці вам запропонують заповнити заявку. Напишіть, як би ви хотіли провести свій незвичайний тест драйв, куди поїхати, будьте креативні у своїх бажаннях, і тоді наприкінці тижня ви отримаєте можливість їх задовільнити. Отже, нагадуємо: пошуки автомобіля проходять по буднях з 18.00 до 19.00, підказки - в ефірі "GALA Радіо" звучать з 18.00 до 18.30. Щотижня серед переможців дня визначається головний переможець, який отримує у подарунок незвичайний тест-драйв! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.07.2010 Держкомтелерадіо планує винести на широке громадське обговорення низку медійних законопроектів, розробити які доручено саме комітету. Наразі комітет працює над питаннями захисту професійної діяльності журналістів, акредитації, скорочення строків розгляду запитів представників ЗМІ, фінансування друкованих ЗМІ, які підлягають реформуванню. "Як тільки вони будуть готові, ми їх представимо громадськості", - зазначив "Телекритиці" заступник голови Держкомтелерадіо Володимир Горобцов. Кабінет Міністрів України визначив Держкомтелерадіо відповідальним за опрацювання та внесення в установленому порядку на розгляд уряду проекту Закону України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації". "На сьогодні проект закону знаходиться у Мін'юсті на правовій експертизі. Залишається поки що неврегульованим питання щодо фінансування друкованих ЗМІ, які підлягають реформуванню. Це питання планується найближчим часом обговорити на розширеному засіданні секретаріату Національної спілки журналістів України за участі представників уряду та Держкомтелерадіо", - сказав Володимир Горобцов. Крім того, за його словами, Держкомтелерадіо працює над пакетом нормативно-правових актів, які спрямовані на захист професійної діяльності журналістів. Зокрема, розробляє за участю представників громадських організацій та ЗМІ законопроекти: про внесення змін до Закону України "Про інформацію" щодо скорочення строків розгляду запитів представників засобів масової інформації; про внесення змін до Законів України "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації", "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні", "Про телебачення і радіомовлення", "Про інформаційній агентства" щодо встановлення чіткої, прозорої процедури акредитації засобів масової інформації, вичерпного переліку підстав відмови та припинення такої акредитації. "Також ми разом з Мін'юстом, НСЖУ працюємо над приведенням проекту Закону України "Про захист професійної діяльності журналістів" у відповідність до вимог, визначених у Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, та практики Європейського суду з прав людини", - додав пан Горобцов (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.07.2010 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 14 липня відмовила в продовженні строку дії ліцензії КП "Реґіональна ТРК "Пульс"" (м.Красноперекопськ, АР Крим) на частоті 102.6МГц у Красноперекопську. Причиною для такого рішення стало попередження, винесене компанії у квітні на виявлені в поданих документах недоліки, які компанія не захотіла усунути. На минулому засіданні питання цієї ТРК відклали через неявку представників, але вони знову не з'явилися. Нацрада відмовила в дозволі на тимчасове мовлення ТОВ "ТРК "ФНБ"" (м.Дунаївці Хмельницької області) на 40 ТВК у Дунаївцях. Компанія не подала вчасно заяву про продовження строку дії ліцензії через брак коштів. Але нещодавно отримала запевнення від нового голови райдержадміністрації, що він готовий підтримати ТРК, тому звернулася з проханням дозволити тимчасове мовлення, поки вона не подасть заяву. Регуляторний орган відмовив. Таку саму відмову одержало ПП "ТРК "Майдан FM"" (м.Біла Церква Київської області) щодо мовлення на частоті 106.8МГц у Білій Церкві. Цій компанії Нацрада відмовила в продовженні строку дії ліцензії ще в грудні 2009 року через те, що мовник спізнився з подачею заяви. Нині їм відмовили і в тимчасовому дозволі. Частоти цих компаній будуть виставлені на конкурс. Що ж до ТРК "Рівне-атом" відособленого підрозділу "Рівненська АЕС" ДП "НАЕК "Енергоатом"" (м.Кузнецовськ Рівненської області), яка мовить на 31 ТВК у Кузнецовську, рішення не було прийняте. Проект передбачав відмову в продовженні строку дії ліцензії, оскільки ТРК за сім років існування так і не спромоглася зареєструватися як юридична особа. Представник компанії пояснив, що проблема полягає в тому, що закон забороняє органам державної влади та юридичним особам виступати засновником ТРО, якщо це не передбачено статутними документами (положенням про держорган). Щоб створити юридичну особу ТРК "Рівне-атом", за його словами, планували внести зміни у статут НАЕК "Енергоатом". Але виявилося, що слід вносити зміни у положення про Міністерство палива та енергетики, до сфери управління якого належить "Енергоатом". Цього так і не встигли зробити до моменту продовження ліцензії. Слід зазначити, що ТРК "Рівне-атом" мовить 1 годину 14 хвилин на тиждень на одній частоті з телеканалом ICTV, який мовить решту часу. Перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко як варіант вирішення проблеми пропонувала ТРК "Рівне-атом" стати продакшном і укласти угоду з ICTV, який би розміщував їхні програми в ефірі на частоті в Кузнецовську. Компанії також пропонували завершити всі процеси зі створення юрособи до моменту конкурсу, який Нацрада планувала оголосити на частоті, відмовивши в продовженні строку дії ліцензії ТРК "Рівне-атом". Однак Нацрада так і не змогла проголосувати за відмову в продовженні ліцензії (троє членів утрималися). Питання про продовження не виносилося на голосування. Вирішення ситуації відклалося, хоча термін дії ліцензії ТРК "Рівне-атом" спливає 16 липня (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.07.2010 Редакційні ради телерадіоорганізацій мають формуватися творчим колективом і стовідсотково з представників творчого колективу ТРО. Таку пропозицію висловив директор Інститут медіа права Тарас Шевченко під час круглого "Гарантії редакційної свободи журналістів телерадіокомпаній", який відбувся 14-го липня в Києві. На його думку, окрім цих змін до Закону про "Про телебачення і радіомовлення", варто було б ще внести наступні: при внесенні змін обов'язково переобрати існуючі редакційні ради, при зміні редакційної ради не вносити зміни до ліцензії телеканалів, а також покласти на редакційні ради обов'язок розглядати скарги громадян, громадських організацій, державних органів щодо діяльності каналу чи журналістів. З останньою пропозицією не погодився юрист Дмитро Котляр "Я погоджуюсь, що зміни потрібні, і було б неправильно взагалі ліквідувати норми закону про редакційні статути та ради. Але неможливо примусити журналістів таким чином захищати свої права", - сказав Дмитро Котляр. Більшість журналістів жодного разу не скористалися для захисту професійних інтересів редакційною радою, тому не можуть оцінити їх результативність, зауважив Тарас Шевченко. Через заформалізованість питання та інертність журналістів тепер виникає питання, чи можна реально змусити діяти ці норми закону. Учасники круглого столу - учні Шостої міжнародної літньої школи медіа права та випускники попередніх років, представники медійних організацій обговорили питання удосконалення законодавчого регулювання редакційних рад та редакційних статутів телерадіокомпаній. Учасники з Казахстану, Киргизстану, Росії, США, Болгарії поділилися досвідом своїх країн. Зокрема Руслан Ніконович (Казахстан, Караганда, телекомпанія АРТ) зазнанчив, що у них діє закон про ЗМІ, який належним чином регуюлює всі ці питання. На його думку, редакційний статут взагалі не потрібен, хіба що як механізм захисту власника телекомпанії від політичного тиску. "Журналісти не можуть управляти телеканалом, для цього є директор", - сказав він. З ним не погодився Бойко Боєв (Болгарія, "Артикль 19"), який зауважив, що медіа не просто бізнес, це соціально відповідальний бізнес. "Медіа - це сторожевий пес демократії, суспільство має право на отримання об'єктивної інформації", - зазначив він. Ще один представник Казахтану юрист Тлеген Бангабаєв (Астана) також вважає, що редакційні ради не потрібні, оскільки їхні функції можуть виконувати профспілки. А в Киргизстані закон зобов'язує створення наглядових рад і статутів ТРО, повідомила Ельнура Кудайбергенова. "50% наглядової ради має формувати засновник, 50 - колектив. Наглядову раду державного каналу до останньої революції формував парламент. Навесні прийнято рішення, що її мають сформувати з представники медійних організацій, які вже протягом півтора місяці не в змозі цього зробити", - сказала вона. Учасники круглого столу, який відбувся за підтримки Представництва "Інтерньюз-Нетворк" в Україні, розглянули також зміни до закону, запропоновані народним депутатом Арсенієм Яценюком щодо посилення гарантій свободи слова в Україні. Вони вважають, що ці пропозиції потребують доопрацювання (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.07.2010 Завтра, 14-го липня, о 10.00 відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). З порядком денним можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Нацради. О 13.00 відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.07.2010 Нещодавно сталися зміни у параметрах online-мовлення радіостанції "Best FM Маріуполь" (102.8МГц). Відключено потік AAC+ 48 kbps, і замість якого запрацював новий потік - MP3 192 kbps stereo, через сервер провайдера Hitline. Новий потік доступний для прослуховування за наступним посиланням - http://online.bestfm.fm:8432/best_192.m3u. Також відновлено online-мовлення "Best FM Харків" (104.0МГц). Слухати ефір можна за наступними лінками: 1) MP3 128 kbps stereo - http://radio.bestfm.fm:8080/best_kharkov_mp3.m3u; 2) AAC + 48 kbps stereo - http://radio.bestfm.fm:8080/best_kharkov_aac.m3u (Джерело: Сайт радіо "Best FM").
  • 13.07.2010 У суботу, 10-го липня, на пляжі "Сен Тропе" відбулися гарячі бої за звання "Чемпіона Світу Люкс FM з метання вишневої кісточки губами", який проводила столична сателітарна мережева станція Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Харків-105.2МГц, Чернігів-105.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення). Судіть самі - і Віталій з Харкова, і Павло з Рівного, і Василь з Луцька (які й були головними претендентами на це звання) відправляли вишневу кісточку на відстань у більш ніж 10 метрів! Вирішальними стали лише кілька сантиметрів! І лише кілька сантиметрів польоту кісточки визначили, хто саме отримає головний приз - вихідний розгуляй в найбільш тусовочному місті країни - Одесі. Павло з Рівного метає вишневу кісточку на 10,20 м. І це лише 3 місце. Василь з Луцька - 10,33 м. і 2 місце! Віталій з Харкова заметнув вишневу кісточку на 10,88 м. - Чемпіон! Ну що ж, чемпіонські результати відомі, чемпіон визначився і пакує модні прикиди для поїздки до Одеси. А у вас, і в "Люкс FM" попереду цілий рік приємних тренувань губ усіма доступними, відомими, еротичними, ексцентричними тощо способами. Удачі, задоволення і симпатичних тренерів! До зустрічі на "Чемпіонаті Світу Люкс FM з метання вишневої кісточки губами - 2011" - каже оргкомітет прикольних свят "Люкс FM". Ну а якщо влом чекати розваг цілий рік - приходьте кожної п'ятниці у клуб "Сорі Бабушка" на мега-відривні вечірки "Заміж дорожче", і найближчої суботи на пляж "Сен Тропе", де від світанку і до світанку - розваги, зіркові гості та море подарунків від "Люкс FM" та партнерів акції "Пляжний бум"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.07.2010 Проект "Freak Fridays", що виходить на хвилях столичного радіо радіо "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц, а також Інтернет-мовлення), йде у творчу відпустку. Цей яскравий, ориґінальний і абсолютно божевільний проект повернеться в ефір радіо NRJ 104.6FM у вересні, аби порадувати слухачів новими есцентрічнимі витівками ведучих і яскравими героями! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.07.2010 Столична муніципальна станція "Радіо Київ 98FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) і Солом'янська райадміністрація запрошують всіх небайдужих киян взяти участь у спільній акції "Суботники та здоровий спосіб життя". Мета акції - всім разом упорядкувати парк "Інтернаціональний" - місце, де ми відпочиваємо і яке потребує нашої турботи. Приєднатися і спільними зусиллями зробити чистим і більш комфортним улюблене місце відпочинку можна буде в цю суботу, 17-го липня, о 12-ій годині. Відродимо суботники і здоровий спосіб життя! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.07.2010 Державний реєстр розміщено на Web-сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Відповідно до ч. 14 ст. 38 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", Державний реєстр телерадіоорганізацій України станом на 1 липня 2010 року розміщено на сайті Нацради за посиланням http://nrada.gov.ua/cgi-bin/go?page=93 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.07.2010 Хто сказав, що липень має бути сумним? На пляжі "Сан Сіті", що у столичному Гідропарку, стартувала перша зоряна вечірка "Пляжного Буму" від столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Харків-105.2МГц, Чернігів-105.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення). Ведучі публікою задоволені - кажуть, що навіть дощ, який падав майже весь день, не перешкодив зібрати неабияку кількість гостей. "Сьогодні у нас дуже круті артисти. Для початку ми вирішили таких артистів запросити - це Дантес-Олійник, Белла Огурцова і, власне, група "Ріал О". У нас попереду - ще три вечірки, і на кожній з них будуть виступати як мінімум ще по дві зірки величезних. Наступна, наприклад, це буде Скрябін, "Поющие труси", наостанок - взагалі Інуса Давуд обіцявся приїхати і заспівати нам свою "Дігі-Дігі", говорять ведучі ПРРК "Люкс FM" Василиса і Слава. Отже, на сцені до самої ночі публіку розважали зоряні гості - Дантес і Олійник і група "Ріал О", а DJ Гараж влаштував божевільні танці на піску. "Вечірка дуже тепла, навіть якась домашня Сюди прийшли друзі "Люкс FM", в тому числі і ми. Для нас "Люкс FM" вже став ніби другим домом. Вони нас часто запрошують до себе до студії", - кажуть співачки "Rial O". "На сьогоднішній вечір плани - добре виступити і подарувати людям хороші відчуття, приємні, теплі моменти цього спекотного літа. Ми готові веселитися і відпочивати разом з "Люкс FM", тому що це наші великі друзі", кажуть співаки Дантес і Олійник. А щоб наступного разу також бути серед присутніх тут, кожен охочий може або забронювати собі місце телефоном або виграти запрошення в ефірі ПРРК "Люкс FM". "Пляжний бум" триватиме по суботах до кінця липня на столичному пляжі "Сан-Сіті". А також хочеться нагадати, що вдень у суботу пройшов Світовий Чемпіонат з метання вишневої кісточки від "Люкс FM"! У три етапи проходило змагання і "Люкс FM" визначив фіналістів, які змагалися за поїздку до Одеси, а також сертифікати в Муракамі!! Хочеться привітати переможця - харків'янина Лебедєва Віталія (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.07.2010 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу інформацію про вакансії.
  • 9.07.2010 Починаючи з 19-го липня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - нова гра для всіх автомобілістів "АвтоНавігаційні перегони"! Тепер, слухаючи радіо "Europa Plus Україна" за кермом, можна виграти новенький Nokia 2710 з GPS і автокомплектом. Зробити це простіше простого: наліплюйте стікер акції на свій автомобіль і з 18.00 до 20.00 по буднях за підказками ді-джея радіо "Europa Plus Україна" шукайте навігаційний мото-патруль на вулицях Києва. Слухач радіостанції, який першим знайшов патруль, отримає у подарунок мобільний телефон Nokia 2710 з GPS і автокомплектом. Не забудьте отримати свій стікер у промоутерів починаючи з 9-го липня! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.07.2010 Відтепер проект "Freak Fridays" триває в ефірі столичного радіо "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц, а також Інтернет-мовлення) протягом цілого дня! Кожної п'ятниці з ранку і до вечора ведучі радіо "NRJ Hit Music Only" "запалюють" не по-дитячому! Заходьте в розділ "FUN" на офіційному Web-сайті "NRJ Hit Music Only" - і все побачите на власні очі! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.07.2010 Столична сателітарна мережева станція Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Харків-105.2МГц, Чернігів-105.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) повідомляє: цієї суботи весь світ дізнається імена чемпіонів світу... з метання вишневої кісточки! 10-го липня на пляжі "Сан Сіті" (м.Київ, Гідропарк) відбудеться останній відбірковий тур, який визначить трійку київських фіналістів, і головна подія пляжного спорту - Фінал Чемпіонату світу "Люкс FM" з метання вишневої кісточки! Початок - 10-го липня о 12.00 на пляжі "Сан Сіті" у Гідропарку (м.Київ). Тренуйтеся! Беруть участь! Приходьте з друзями, адже вболівальників теж чекає багато приємних сюрпризів і цікавих конкурсів з подарунками від Радіо гарного настрою "Люкс FM"! І всім-всім-всім "Люкс FM" нагадує, що в цю ж суботу, але о 22.00 на пляжі "Сан Сіті" стартує перша зоряна вечірка "Пляжного Буму". До ночі для вас на сцені "віджигатимуть" зоряні гості - група Real O, Дантес & Олійник та неперевершена ведуча радіо "Люкс FM" Белла Огурцова! І до ранку з вами ді-джей Гараж і танці на піску! (Джерело: Інформацію надала ).
  • 9.07.2010 9-го липня у Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення відбулася міжвідомча робоча нарада щодо врегулювання питань використання радіочастотного ресурсу для потреб телерадіомовлення. У роботі наради взяли участь всі члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на чолі з головою Володимиром Манжосовим, керівники структурних підрозділів, а також генеральний директор Концерну РРТ Анатолій Антоненко, член Національної комісії з питань регулювання зв'язку Володимир Смоляр, заступник директора департаменту ліцензування та радіочастот НКРЗ Сергій Кучерук та перший заступник начальника УДЦР Євген Хаїров. Під час жвавої дискусії були обговорені питання взаємодії телерадіоорганізацій і операторів телекомунікацій та врегулювання процедури отримання дозвільних документів на експлуатацію радіоелектронних засобів мовлення. Враховуючи низку юридичних колізій, що виникають під час застосування законодавства, учасники наради вирішили звернутися до Міністерства юстиції України за деякими роз'ясненнями та ініціювати внесення змін до законів "Про телебачення і радіомовлення", "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", "Про радіочастотний ресурс України". Окремою темою для обговорення стала зміна загальної потужності мереж загальнонаціональних мовників, а отже, потреба перевірити збереження територій покриття та охоплення населення телепрограмами. Представники галузевих органів заслухали обґрунтування першого заступника голови Національної ради Оксани Головатенко про необхідність перевірки стану технічних засобів мовлення загальнонаціональних мереж і вирішили створити спільну робочу групу для визначення основних принципів та стратегії співпраці. Учасники наради висловили задоволення від конструктивного діалогу та домовилися про наступну зустріч через тиждень (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.07.2010 8-го липня о 16.00 відбулося чергове засідання Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення. На ньому були присутні голова правління Громадської ради Тарас Шевченко, заступник голови правління Павло Моісеєв, секретар правління Ольга Большакова та члени Громадської ради Володимир Горобцов, Валерій Іванов, Катерина Котенко, Катерина М'ясникова, Леся Тарновецька, Андрій Соломаха. Також у засіданні взяли участь заступник голови Лариса Мудрак та члени Національної ради Оксана Єлманова та Ірина Опілат. Під час засідання було розглянуто сім питань: 1. Щодо процедури обрання членів Національної ради; 2. Про рекомендації новому складу Національної ради; 3. Щодо концепції суспільного мовлення; 4. Щодо законопроектів, які стосуються діяльності Національної ради та перебувають на розгляді профільного комітету Верховної Ради України; 5. Пропозиції щодо змін у складі Громадської ради; 6. Щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо ліцензування мовлення); 7. Щодо проекту Інструкції Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про порядок здійснення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги України. Протоколи засідання Громадської ради надано Національній раді для розгляду (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.07.2010 Спікер Верховної ради Володимир Литвин підписав постанову про створення Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування випадків цензури у засобах масової інформації, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Про це "Телекритиці" повідомили у секретаріаті ТСК. Як вже повідомляла "Телекритика", вчора відбулось друге засідання слідчої комісії, однак оскільки постанова про її створення, хоч була проголосована в парламенті, але не підписана головою ВР, то члени комісії прийняли рішення звернутися до Литвина, оскільки в іншому разі не могли звертатись до державних органів від імені ТСК. Нагадаємо, вчора ТСК прийняла рішення підтримати звернення громадських організацій до президента з проханням розглянути можливість призначення членом Нацради представника медійної громадськості, та направити чотири депутатські запити до Генпрокуратури (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.07.2010 Громадська рада при Національній раді з питань телебачення і радіомовлення ухвалила свої рекомендації новому складу регуляторного органу. Нацраді рекомендують включати мотивувальну частину до рішень про результати конкурсів і перевірок та про застосування санкцій; оприлюднювати порядки денні не пізніше, ніж за тиждень, і проекти рішень - за три дні до проведення засідання; не проводити закритих засідань, не передбачених законодавством, у тому числі погоджувальних нарад; дотримуватися закону про регуляторну політику, приймаючи свої регуляторні рішення. Також громадська рада висловила свою думку щодо двох законопроектів Арсенія Яценюка (щодо заборони анулювання ліцензій та заборони Нацраді брати участь у судах за відсутності повноважного складу) - їх рекомендують відхилити. Крім цього, громадська рада запропонує Національні раді оприлюднити оголошення про оновлення складу громадської ради та прийом заяв на членство від громадських організацій. Дискусію серед членів громадської ради викликало питання, винесене Катериною Котенко - щодо процедури обрання членів Національної ради. Вона пропонувала звернутися до Комітету з питань свободи слова та інформації з проханням надати документи щодо обрання нових членів Нацради. У разі невідповідності їхніх документів - звернутися до всіх кандидатів у члени Нацради з попередженням про можливість судового оскарження. Крім того, звернутися до Верховної Ради з рекомендацією переглянути постанови про призначення нових членів, визнати їх нечинними і просити дотримуватися законодавства. Але Павло Моісеєв та Володимир Горобцов зауважили Катерині Котенко, що має місце конфлікт інтересів у цьому питанні, адже частина членів громадської ради були кандидатами в члени Нацради. "Ми можемо заявити свою думку про порушення закону. Звертатися за документами ми не маємо підстав", - додав голови громадської ради Тарас Шевченко. Відтак, проект рішення переформулюють відповідно до зауважень та виставлять на електронне голосування членів Нацради. Засідання громадської ради відбулося 8-го липня. У ньому взяли участь голова правління громадської ради Тарас Шевченко, заступник голови правління Павло Моісеєв, секретар правління Ольга Большакова та члени громадської ради Володимир Горобцов, Валерій Іванов, Катерина Котенко, Катерина М'ясникова, Леся Тарновецька, Андрій Соломаха. Також на засіданні були присутні заступник голови Лариса Мудрак та члени Національної ради Оксана Єлманова та Ірина Опілат (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.07.2010 Держкомтелерадіо готує новий проект радіомовлення, який об'єднає мовників в 12 областях України разом з НРКУ в одну загальнонаціональну мережу. Про це повідомив голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк під час прес-конференції 8 липня. Проект готують подати до Кабміну у вересні цього року. "Залишається ще отримати десь 14-15 частот і тоді буде загальнонаціональна мережа радіомовлення. Ми вже подали цей проект до НКРЗ, а до Кабміну направили заявку на прорахунок таких частот. Робота непроста, нам її потрібно зробити шляхом порозуміння з обласними гендиректорами і обласною владою, яка фінансувала в областях проекти на FM-частотах. З одного боку це буде пріоритетним завданням для Національної радіокомпанії, а з іншого боку вона змушена буде поділитися своїми 6-8 годинами мовлення і трьома частотами. Це буде мережа з включенням обласних компаній", - сказав він, додавши, що 16 годин мовлення буде в НРКУ, а решта - у обласної радіокомпанії. За словами Плаксюка, все це робиться для майбутнього повноцінного мовлення громадського радіо. "До Національної ради буде подана пропозиція щодо переоформлення ліцензій обласних ТРК. Для них зменшиться фінансове навантаження на оплату передавальних засобів, до них прийде якісніше мовлення з Києва, і вивільняться їхні хвилі від "шансонів", "ренесансів" і тому подібного", - сказав Юрій Плаксюк. Нагадаємо, що раніше Держкомтелерадіо неодноразово готував проекти об'єднання в одну мережу обласних телемовників, останнім з яких був проект під умовною назвою "Канал територіальних громад" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.07.2010 Тимчасова слідча комісія з питань розслідування випадків цензури у засобах масової інформації, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів звернеться до Генеральної прокуратури з чотирма депутатськими запитами. А саме, щодо ситуацій довкола одеської газети "Чорноморські новини", 5-го каналу та ТВі, інцидентів між "Беркутом" та журналістом Нового каналу Сергієм Кутраковим і управлінням державної охорони з журналістом СТБ Сергієм Андрушком, а також щодо стеження за генеральним директором ТВі Миколою Княжицьким. Таке рішення ТСК прийняла на засіданні 8-го липня. Щодо газети "Чорноморські новини" ТСК просить Генеральну прокуратуру перевірити чи дотримався губернатор Едуард Матвійчук вимог чинного законодавства приймаючи рішення про вихід Одеської облдержадміністрації зі складу співзасновників видання. Як вже повідомляла "Телекритика", таке рішення губернатор прийняв наприкінці травня цього року. Також комісія просить перевірити факти та у разі потреби відреагувати на заяви ТВі та 5-го каналу щодо порушення їх прав з боку державних регуляторних органів. І, крім цього, надати юридичну оцінку діям керівника загону "Беркут" щодо журналіста Нового каналу Сергія Кутракова та перевірити правомірність відмови в порушенні кримінальної справи щодо перешкоджання професійній діяльності журналіста СТБ Сергія Андрушка. До речі Сергій Кутраков та його колега з СТБ Сергій Андрушко, якому нещодавно відмовлено в порушенні кримінальної справи про перешкоджання його професійній діяльності співробітником охорони президента, звернулись до комісії щодо створення особливого контролю за їх справами. "Я вніс цю пропозицію. Її обґрунтувати не складно, тому що парламент має окрім законодавчої ще й контролюючу функцію, і кожен з народних депутатів має на це право", - зазначив член комісії Микола Катеринчук. Однак з ним не погодився його колега Вадим Колесніченко, який переконаний, що оскільки справа Сергія Кутракова перебуває в суді, то такий контроль може бути розцінений як тиск на суд. Деякі члени комітету навіть пропонували вести паралельне розслідування цих випадків. У свою чергу голова ТСК Ірина Геращенко запропонувала піти на компроміс і розцінювати особистий контроль за цими справами як те, що журналістів запросять на наступне засідання та дізнаватимуться про перебіг справи, а за потреби надаватимуть захист та допомогу. Окрім цього ТСК просить Генпрокуратуру перевірити інформацію щодо стеження за журналістами та керівництвом телеканалу ТВі. Та поінформувати про заходи прокурорського реагування на проведений Голосіївським РУ ГУ МВС у Києві розгляд заяви директора телекомпанії щодо встановлення причетних до здійснення стеження за журналістами осіб та притягнення їх до відповідальності. Нагадаємо, наприкінці червня Голосіївське районне управління міліції в місті Києві відмовилося порушувати кримінальну справу за заявою Миколи Княжицького про стеження за ним і журналістами телеканалу. Під час засідання комісії начальник управління за додержанням конституційних прав Генеральної прокуратури Олексій Денисюк наголосив, що прокуратура готова розглянути цю постанову про відмову у порушенні справи. "Ми її витребуємо і надамо оцінку. Якщо будуть підстави ми його скасуємо і порушимо справу. Тому особи, які прийняли таке рішення упередженно чи передчасно понесуть відповідальність", - сказав він. Пан Денисюк також додав, що на сьогодні Генеральна прокуратура порушила 26 кримінальних справ щодо перешкоджання журналістській діяльності. "Зараз 16 кримінальних справ перебуває у суді, 5 справ ми направили до органів МВС оскільки у цих справах йшлось про питання майна журналістів. Тільки одна кримінальна справа закрита, 7 справ перебуває у провадженні", - сказав він. Наступне засідання комісії відбудеться у вересні (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.07.2010 Генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов зазначив, що проблем на НРКУ багато, головна з яких та, що Національна радіокомпанія позбавлена частотного ресурсу, тому своїм першочерговим завданням він бачить розбудову FM -покриття. Про це він заявив під час прес-конференції 8-го липня. "Ми сподіваємось, що Національна радіокомпанія отримає нарешті радіочастотний ресурс, і буде почута. Коли радіокомпанії переходили на FM-ресурс, то у НРКУ виявилося аж три обласні центри. Крім того давно звужується дротове мовлення. З цим також треба боротися", - сказав він. Відповідаючи на запитання, чи можливе розлучення з радіо "Ера", яке мовить в мережі НРКУ, пан Аврахов відповів, що так, одначе насамперед треба дивитися, щоб не постраждала якість мовлення. "А також під час всіх реконструкцій треба пам'ятати про людей", - нагадав гендиректор НРКУ. За словами Аврахова, найближчим часом будуть переформатовані канали мовлення НРКУ таким чином, яким визначила держава. "Перший національний зміниться в напрямі громадсько-політичного мовлення, другий - музично-розважального, третій - культури. Відповідно буде змінюватися сітка мовлення", - зазначив він. Нагадаємо, що з січня 2001 по грудень 2002 року Тарас Аврахов був головним редактором, а згодом генеральним директором ТРК "Ера". Із травня 2004 року по червень 2010 року був головою правління ЗАТ "Інформаційно-видавнича група "ТелеграфЪ"". ТРК "Ера", радіо "Ера" і "Киевский телеграф" входять до медіахолдинґу народного депутата Андрія Деркача (Партія реґіонів) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.07.2010 Новопризначені керівники НРКУ Тарас Аврахов та КДР ТРК Олександр Савенко під час прес-конференції 8-го липня зазначили, що найближчим часом в структурах, які вони очолили, відбудуться скорочення, які голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк назвав "оптимізацією". "На КДР ТРК працює багато хороших фахівців, але ми будемо звільнятися від баласту, а інших будемо заохочувати", - сказав Олександр Савенко, додавши, що в першу чергу оптимізація торкнеться пенсіонерів. "Якщо я скажу, що скорочень не буде, то це буде неправда. Все повинно відповідати логіці нормального розвитку будь-якого колективу. Ми зараз опрацьовуємо нову сітку мовлення, а далі будемо знати, хто буде виконавцем цієї сітки мовлення", - зауважив Тарас Аврахов. А далі, за його словами, стане зрозуміло, що роблять всі інші (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.07.2010 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 7 липня ухвалила рішення замовити в Українського державного центру радіочастот прорахунок вільних частот для впровадження радіомовлення в діапазоні 87.5-108.0МГц та ефірного аналогового телемовлення, а також щодо збільшення потужності і технічного переносу наявних телепередавачів. Голова Нацради Володимир Манжосов на брифінґу уточнив, що висновки замовлені на прохання ряду телерадіокомпаній і стосуються: 1) ефірного радіомовлення - Херсонська ОДТРК "Скіфія"; 2) ефірного аналогового телемовлення - ТРК "Студія 1+1", Кіровоградська ОДТРК, ТОВ "ТРК ІТВ" (Сімферополь); 3) збільшення потужностей або технічного переносу наявних передавачів - СТБ, ТОНІС, ТРК "Україна", ТРК "Експрес-інформ" (5 канал), Кіровоградська ОДТРК, ТОВ "ТРК ТТV" (Кіровоград), СПД "Попов" (Фастів), ТОВ "Контакт-інформ" (Ніжин). "На сьогоднішньому засіданні ми прийняли рішення про відправлення до УДЦР всіх пропозицій ТРО, які на сьогоднішній день надійшли до Національної ради", - сказав Манжосов. Директор департаменту розвитку мереж групи "1+1" Олег Черниш пояснив "Телекритиці", що заявка "1+1" не пов'язана з освоєнням нових частот, а йдеться про частоти, що входять до мережі, яка колись називалася УТ-2 і на якій нині мовить "1+1". "Для того, щоб працювати в законодавчому полі України, необхідно мати дозволи на експлуатацію передавачів. У зв'язку з певними розбіжностями в законодавстві, не завжди ці дозволи в усіх є. Перший етап отримання дозволу - отримання висновків УДЦР", - додав він. Як повідомляла "Телекритика", 14 квітня Нацрада замовила в УДЦР прорахунок частот для Національної радіокомпанії України, а прохання інших компаній за пропозицією члена Нацради Віктора Понеділка залишила на потім (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.07.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення отримала звернення від телерадіоорганізацій ефірного мовлення щодо прорахунку та освоєння нових частотних присвоєнь для впровадження радіомовлення у діапазоні 87.5-108.0МГц та запровадження ефірного аналогового телемовлення. Також надійшли пропозиції телерадіокомпаній щодо збільшення потужності телепередавачів у населених пунктах, щодо технічного переносу частоти мовлення, збільшення потужності. До Національної ради звернулися такі телерадіокомпанії: Херсонська ОДТРК "Скіфія", ТОВ "ТРК "ІТВ", м.Сімферополь, ТОВ ТРК "Студія 1+1", м.Київ, СПД "Попов", м.Фастів, Кіровоградська ОДТРК, ЗАТ "ММЦ-СТБ", м.Київ, ЗАТ "ТРК "Україна", м.Донецьк, ТОВ "ТРК "ТТV", м.Кіровоград, ВАТ "Телеканал "ТОНІС", м.Київ, ТОВ "ТРК "Експрес-Інформ", м.Київ, ТОВ "Контакт - Інформ", м.Ніжин. Розглянувши звернення телерадіоорганізацій щодо розбудови мереж мовлення, Національна рада на засіданні 7 липня ц. р. ухвалила рішення направити подання до Українського державного центру радіочастот про розробку висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів мовлення, необхідних для створення та розвитку каналів мовлення, мереж мовлення та телемереж у відповідних населених пунктах (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.07.2010 7 липня 2010 року відбувся брифінґ Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, на якому були присутні всі члени регуляторного органу. Голова Національної ради Володимир Манжосов повідомив про результати щойно проведеного засідання та представив журналістам новопризначену четвірку членів Національної ради за квотою Парламенту. Заступник голови Національної ради Лариса Мудрак розповіла представникам засобів масової інформації, що під час перерви у проведенні засідань Національна рада здійснювала експертну та організаційну роботу і провела низку зустрічей з представниками телеіндустрії та громадськості. "Ми обговорили багато неврегульованих питань та спільними зусиллями намагалися знайти їх вирішення. Сподіваємося, що в нас вистачить сил і наснаги виробити чітку стратегію співпраці", - сказала вона. Зокрема, минулого тижня була проведена зустріч з Концерном "РРТ", відбулося кілька зустрічей з представниками індустрії з організації роботи щодо проведення 10-ї Національної телевізійної премії "Телетріумф", 4 червня перший заступник голови та заступник голови Національної ради зустрічалися з членами Громадської ради при Національній раді. З Громадською радою, ще до внесення законопроекту до Верховної Ради, обговорювалися питання щодо застосування до телерадіоорганізацій такого виду санкцій, як штраф. Окрім цього, розглядалося питання про формування державного реєстру телерадіоорганізацій. "За підтримки Інституту Медіа Права та за допомогою грантодавців створюється новий сайт Національної ради. Головний елемент нового сайту - це зручний у користуванні, максимально відкритий для громадськості, достатньо наповнений інформацією Державний реєстр ТРО. Це, власне, вимога Європейської конвенції, вимога відкритого простору та відкритих взаємин. Сподіваюся, що ми зможемо це здійснити найближчим часом і таким чином зробимо ще один крок назустріч як суспільству, так і індустрії", - зазначила Лариса Мудрак. Члени Національної ради відповіли на численні запитання журналістів. Оксана Єлманова, зокрема, окреслила один із пріоритетних напрямків діяльності регуляторного органу. "Я думаю, що впровадження та розбудова цифрового мовлення в Україні - одне із першочергових завдань галузі, і ми маємо його виконати якісно. Національна рада докладатиме максимум зусиль, щоб результатом були задоволені всі", - запевнила вона. Микола Фартушний, якого призначено на посаду члена Національної ради вдруге, під час свого виступу зазначив, що, зважаючи на ті цілі й завдання, які сьогодні стоять перед Національною радою, потрібно виходити на новий рівень спілкування з індустрією. "З огляду на масштабність завдань нам потрібно докласти багато зусиль, щоб бути на висоті", - підсумував він (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.07.2010 Львівська реґіональна радіостанція "FM Галичина" нещодавно розпочала мовлення в місті Новий Розділ Львівської області. Трансляції ведуться на частоті 107.6МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 6.07.2010 7-го липня об 11-ій годині розпочнеться засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. О 13.00 за участі членів Нацради з ТРМ відбудеться брифінґ для журналістів, який стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. Місце проведення брифінґу: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). З порядком денним засідання Національної ради можна ознайомитися на її офіційному Web-сайті. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.07.2010 За сприяння Ради Європи та Європейського Союзу 6-го липня відбувся експертний семінар "Концентрація медіа власності та її вплив на свободу і плюралізм ЗМІ". У заході взяли участь експерт Ради Європи Ад ван Лун, заступник голови та директор з питань регуляторної політики Ірландії Селін Крейґ, директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко, кандидат юридичних наук, викладач Південно-уральського державного університету Олексій Мінбалєєв, керівники структурних підрозділів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та інші представники медійного середовища. Пані Селін Крейґ у своєму виступі озвучила мету проведення семінару - обмін досвідом щодо врегулювання питань медіа власності. "Дуже важливо для нас мати необхідні засоби регулювання, щоб забезпечити прозорість ЗМІ. Захист медіа плюралізму є необхідним гарантом свободи слова, і це той шлях, яким ідуть країни-учасниці Європейського Союзу", - сказала вона. Учасники заходу заслухали експертний аналіз та коментар до законопроекту "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності щодо засобів масової інформації" та обговорили проблеми вдосконалення українського законодавства в цій галузі (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.07.2010 За сприяння Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення провідний спеціаліст сектору прийому ліцензійної документації цього регуляторного органу Світлана Травінська з 16 вересня 2009 року по 1 липня 2010-го перебувала на навчанні та стажуванні за програмою Лейна Кіркланда Польсько-американської комісії Фуолбрайта в Університеті Адама Міцкевича в місті Познані, Польща. Про свої враження від стажування та навчальної програми Світлана Травінська розповіла колективу Національної ради. У цій зустрічі взяли також участь заступник голови Національної ради Лариса Мудрак, члени Національної ради Ірина Опілат і Євген Баранов. Травінська зауважила, що ця програма передбачає запрошення фахівців подібних регуляторних органів із країн колишнього СРСР. Перший етап програми - навчання (прослуховування лекцій, участь у конференціях та семінарах). Під час другого етапу провідний спеціаліст Національної ради стажувалася на одній з польських телекомпаній. "Я отримала позитивні враження від співпраці з польськими колегами. Польський регуляторний орган - Крайова рада радіофонії та телевізій - побудований за іншою схемою. Він підпорядковується Міністерству культури Польщі. Члени колегіального органу у сфері телерадіомовлення призначаються за такими квотами: двоє - від Сейму, двоє - від Президента і один - від Сенату", - сказала Світлана Травінська. Вона детально розповіла про стратегії, принципи та пріоритети роботи Крайової ради. Також провідний спеціаліст Національної ради окреслила напрямки розвитку телерадіоінформаційного простору Польщі. Наприкінці зустрічі заступник голови Національної ради Лариса Мудрак подякувала Світлані Травінській за змістовну доповідь та зазначила, що такий обмін досвідом є дуже важливим та корисним для Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.07.2010 1-го липня Анатолій Євтухов представив колективу "Business Radio Group" нового генерального продюсера - Володимира Смирнова. Протягом останніх 11-ти років діяльність Володимира Смирнова була пов'язана з російськими компаніями "ОРТ-Рекордс", "Європейська Медіа Група", ВД "Комерсант", а також з консалтинґом і продюсуванням російськомовних радіостанцій за кордоном. Про те, які зміни очікують найближчим часом радіостанції "Бізнес Радіо Груп" і з чим вони будуть пов'язані, новий генеральний продюсер Володимир Смирнов поки не розповідає. На українському медіаринку "Business Radio Group" представлена мережевими радіостанціями "Шансон", "Шарманка", "MusicРадіо", а також київськими "Бізнес Радіо 93.8FM", "Ренесанс 94.2FM" і "DJFM 96.8" (Джерело: Інформацію надано ).
  • 6.07.2010 Відпускний сезон, завал на роботі перед відпусткою або під час відпустки колеги... Кожному це знайоме! Але! Хто сказав, що липень буде нудним? І хто зможе заборонити столичній сателітарній мережевій станції Перший Розважальний Радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Харків-105.2МГц, Чернігів-105.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) зібрати друзів і відірватися від душі в законний вихідний - суботу... І ще трішки в неділю! Та й взагалі почати все можна ще у п'ятницю на клубній вечірці "Люкс FM"! Ну а те, що команда ПРРК "Люкс FM" вміє і любить організовувати відпадні відриви вам з легкістю підтвердить архів акцій радіостанції - не скромно?... Але ж чесно. А тепер про те, що, де і коли відбуватиметься… Щосуботи, з 11-го по 31-ше липня на пляжі "Сан Сіті". З 11-ої години ранку разом з вами купаються, засмагають і запалюють ведучі "Люкс FM", а вечорами сонце на пляжі змінюють зірки. У цю суботу на пляжному бумі: суперфінал "Чемпіонату світу Люкс FM з метання вишневої кісточки губами"; зоряні гості вечора: "Real O", Дантес, Олійник і Белла Огурцова, і дискотека до ранку від ді-джея Гаража! Як потрапити на мега-тусу? - Все дуже просто! Або ж заздалегідь забронювати свою присутність за телефоном. Або ввечері, перед початком концерту, питати про "зайвий квиток", пристаючи до тих, хто входитиме на пляж. Або... виграти запрошення в ефірі "Люкс FM", виконавши маленький каприз ведучих. Наприклад, сьогодні Діму Обрізана та дівчат з групи "ПАющіє труси" так тягнуло на смачненьке, що вони готові були віддати і віддали запрошення за пляшечку вишневого соку, яку першою донесла до студії Крумековська Олена. А Василиса, так скучила за напарником по вечірньому шоу, що вирішила запросити до студії і подарувати квиточок на пляжне шоу тому, хто готовий по-Демінськи дефілювати по офісу "Люкс FM" у вишневих стрінґах Такими були перші завдання і перші переможці пляжного буму і це тільки початок! (Джерело: Інформацію надала ).
  • 6.07.2010 8-го липня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - ексклюзивна прем'єра нового альбому Енріке Іґлесіаса "Euphoria"! Це дев'ятий за рахунком диск володаря безлічі статуеток "Grammy" і "American Music Awards". Не проґав шанс першим почути нові хіти іспанського мачо, серед яких - спільні роботи зірки з Akon, Usher і Ніколь Шерзінґер! Найактивніші слухачі зможуть виграти новий альбом Енріке Іґлесіаса в ефірі радіо "Europa Plus Україна" в день прем'єри! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.07.2010 У харківському ефірі мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (105.2МГц) з'явилися випуски місцевих новин. Вони транслюються на 35-ій хвилині музичної години (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 6.07.2010 З 1 липня заступником генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення призначений Костянтин Захаренка. Відповідний наказ Концерну РРТ № 28/ок був підписаний 25 червня, повідомляє Концерн на своєму Web-сайті. До призначення на цю посаду Костянтин Захаренко працював директором департаменту сприяння соціальному становленню та розвитку молоді Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту. Захаренко Костянтин Володимирович народився в 1973 році. У 1997 році закінчив Київський інститут зв'язку (інженер електрозв'язку), у 2000 році - Українську академію державного управління при Президентові України (магістр державного управління) та Університет північного Лондона (магістр державного управління), у 2002 році - Академію державної податкової служби України (юрист). Був головою Першої студентської української профспілки, генеральним директором Всеукраїнського центру соціально-правової підтримки студентів. Очолював Спілку молодих державних службовців України, був першим заступником голови всеукраїнської спілки молодіжних і дитячих громадських організацій "Український молодіжний форум". З 2009 року працював директором департаменту сприяння соціальному становленню та розвитку молоді Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту. Як повідомляла "Телекритика", раніше першим заступником гендиректора Концерну РРТ був призначений Вадим Самсоненко. Нині генеральним директором Концерну РРТ є Анатолій Антоненко, першим заступником - Вадим Самсоненко, заступниками - Олександр Півнюк і Костянтин Захаренко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.07.2010 БЮТівець Володимир Яворівський пов'язує закриття своєї авторської прогарами на Національному радіо з політичними мотивами. Про це він заявив на брифінґу у Верховній Раді, повідомляє прес-служба БЮТ. "Я хочу пояснити людям, що я вийшов з ефіру не просто так - мене просто викинули з ефіру, нічого не пояснюючи", - сказав Яворівський. Він висловив переконання, що його програму закрили через те, що він є представником опозиційної сили. "По-друге, програма носила гостро-патріотичний характер. Це викликало реакцію", - сказав депутат. "По-третє, це програма депутата, який не дозволяв, щоб його правили, скубли, і все це стало поперек горла чиновникам в адміністрації президента", - додав Яворівський. На думку депутата, ця подія є безпрецедентною за всі вісім років існування "популярної радіопрограми". "Навіть у 2004 році, в період правління Кучми, мене не закрили, а керівництво попросило: давайте почекаємо, поки все устаканиться, і вже з початку 2005 програма знову була в ефірі", - сказав Яворівський. У зв'язку з цим він вважає, що влада Януковича запроваджує цензуру на Національному радіо. Як відомо, на Національному радіо виходила передача "20 хвилин з Володимиром Яворівським" (Джерело: Портал "Українська правда").
  • 5.07.2010 На Національному радіо закривають усі авторські програми. Про це інтернет-виданню "Телекритика" повідомив віце-президент НРКУ Анатолій Табаченко на прохання прокоментувати причини закриття програми народного депутата, письменника Володимира Яворівського "20 хвилин з В.Яворівським". "Закрито не лише програму Володимира Яворівського, а усі авторські програми", - сказав пан Табаченко, однак які саме програми припиняють існування і скільки їх він не уточнив. Як пояснив "Телекритиці" пан Табаченко, ідеться не про відмову від тем, які обговорювалися в цих програмах, а про переформатування проектів. "Ми збираємося зробити ці програми більш сучасними, радійними. Їх не буде більше вести один автор, а вестиме журналіст НРКУ, а авторів ми запрошуватиме в ефір як гостей, експертів. Це дозволить урізноманітнити програму по звуку", - сказав він. Нагадаємо, на своєму сайті Володимир Яворівський повідомив про те, що його авторську програму "20 хвилин з В.Яворівським" закрив новий керівник НРКУ - генеральний директор Тарас Аврахов. "За гостроту постановки болючих проблем сучасності "20 хвилин з В.Яворівським" свого часу закрив екс-президент Леонід Кучма. Після Помаранчевої революції Володимир Яворівський повернувся в ефір. 746 випусків цієї програми принесли їй заслужену популярність. І ось програму знову закрито. Отже, свобода слова в Україні "процвітає" з усієї сили", - ідеться на сайті Яворівського (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 5.07.2010 Авторську програму "20 хвилин з В.Яворівським", що виходить на хвилях 1-го каналу НРКУ, вилучають з ефіру. Про це повідомляє сайт блоку БЮТ з посиланням на прес-службу народного депутата, члена фракції БЮТ Володимира Яворівського. Про те, що передачу закривають, повідомив автору програми, письменнику, політику, громадському діячу Володимиру Яворівському новий Генеральний директор Національної радіокомпанії України Тарас Аврахов. Прес-служба Яворівського зазначає, що "20 хвилин з В.Яворівським" свого часу закрив екс-президент Леонід Кучма. Після Помаранчевої революції Володимир Яворівський повернувся на Національне радіо. Всього в ефір вийшли 746 випусків цієї програми (Джерело: Сайт БЮТ).
  • 4.07.2010 Активісти руху "Стоп цензурі!" донесли до держсекретаря США Гіларі Клінтон свою стурбованість згортанням демократії в Україні. Група представників руху взяла участь у зустрічі Гіларі Клінтон з громадськими активістами, яка проходила перед її виступом у Київському політехнічному інституті. Окрім "Стоп цензурі!", в зустрічі взяли участь представники аналітичних центрів і феміністичних організацій. Рух на зустрічі з Клінтон представляли головний редактор інтернет-порталу "Телекритика" Наталя Лігачова, директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар та директор Інституту медіа права Тарас Шевченко. Розповідаючи про зустріч з Клінтон, Лігачова повідомила Financial Times: "Ми відчули, що Клінтон і влада США розуміють, що є проблеми, підтримують нашу боротьбу на захист вільної преси і демократії, але не хочуть різко критикувати керівництво України на даний момент". У свою чергу Сюмар повідомила "Українській правді", що перед зустріччю з Клінтон був круглий стіл з представниками державного департаменту США. "З її радниками була серйозна розмова, в першу чергу про свободу слова. Там ми власне і донесли свою головну позицію", - сказала вона. Зокрема, на круглому столі був присутній заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Деніел Расселл. "Люди з близького оточення Гіларі Клінтон чудово розуміють ситуацію. Головне запитання від них було, чи готові ми самі боротися. Адже російський варіант став можливим у Росії тому, що там не було спротиву. Чи готові ми протистояти, діяти, домовлятися, запитали нас", - зазначила Сюмар. "А особисто Клінтон, ми розповіли, що існує серйозна загроза свободі слова. На що вона сказала, що підняла це питання на зустрічі з представниками української влади і зробила акцент на необхідності дотримання свободи слова в Україні", - уточнила вона (Джерело: Портал "Українська правда").
  • 3.07.2010 В місті Чернігів на частоті 105.4МГц з'явилися трансляції програм нової радіостанції - Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 2.07.2010 В ефірі львівської радіостанції "Еко FM" (89.7МГц) з'явилися деякі програми виробництва львівської реґіональної радіостанції "FM Галичина", що працює у кількох населених пунктах Львівської та Волинської областей, однак, не має власної частоти у Львові. Під час виходу в ефір радіо "Еко FM" блоків від "FM Галичина" в ефірі останньої лунає джинґл "Еко FM та FM Галичина представляють спільний проект - "Ми там де ти"" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 2.07.2010 Комунальне об'єднання "Київзеленбуд" разом зі столичним "Радіо Київ" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) розпочали антивандальну акцію "Не ламай свій дім!". Її мета - проводити виховну роботу серед населення Києва, регулярно привчаючи громадян міста не смітити в зелених зонах, не ламати лавки та урни, не пошкоджувати зелені насадження. Під час акції на 100 лавках у головних парках міста нанесено слоґан "У місті як вдома". Такі написи можна побачити у Голосіївському парку культури і відпочинку імені Рильського, парку "Співоче поле", на житловому масиві Теремки-2, парку "Перемога", біля кінотеатру "Аврора", на Русанівській набережній, "Дружби народів", Кіото, Нивки (східна частина), "Оболонь", ім.Островського, "Відрадний", Партизанської Слави, Воїнів-інтернаціоналістів, "Позняки", "Інтернаціональний", "Юність". Також у рамках антивандальної акції "Не ламай свій дім!" на "Радіо Київ" регулярно транслюються передачі на відповідну тему, і активні громадяни міста запрошуються до співпраці - у прямому ефірі функціонує Call-центр, куди кияни можуть звертатися з пропозиціями щодо поліпшення стану парків і скверів міста та скаргами на вандалів у тому чи іншому парку, повідомляє http://www.kreschatic.kiev.ua (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 2.07.2010 Перший заступник голови КМДА Олександр Попов, який віднедавна курує інформаційну політику міської влади, зазначив, що виступатиме за скасування рішень Київради щодо Київського медіа холдинґу, якщо побачить, що вони не на користь громади. Виступаючи під час прес-конференції 2-го липня, він неодноразово говорив, що робитиме все можливе, щоб не тільки зберегти комунальні медіаактиви Києва, а й повернути, які незаконно відчужені. "Я ще не мав часу детально познайомитися з діяльністю комунальних ЗМІ, але я впевнений, що вони як мінімум повинні залишитися в комунальній формі власності. Як можна роздавати активи? Як тільки ми втратимо контроль над комунільними ЗМІ, то відразу втратимо інформаційну політику", - сказав Попов. Відповідаючи на запитання про можливість реформування інформаційного управління преси та інформації КМДА, Олександр Попов зауважив, що бачить розбалансованість у його роботі, а саме у прийнятті рішень та організації роботи. "Це єдиний живий організм і повинен керуватися одним центром. Має бути єдина інформаційна політика, як київського міського голови, так і першого заступника, і заступників. Виходячи з тих функцій, які на сьогодні має управління, воно й повинно цю роботу організовувати. Безумовно, керівники КМДА повинні мати свої прес-служби, які будуть організовувати поточну роботу, особливо це стосується міського голови. Але інформаційну політику треба об'єднувати в єдину програму, яку повинно підготувати управління", - сказав він. За його словами, столичні комунальні ЗМІ також мають взяти активну участь у розробці інформаційної програми, яку потрібно буде обговорити з киянами і затвердити на засіданні Київради. Щодо рішень, на які Попов планує звернути увагу, то передовсім ідеться про червневе 2007-го року рішення Київської міської ради, коли та проголосувала за створення закритого акціонарного товариства "Київський медіахолдинг". Створення холдинґу відбувалося шляхом злиття комунальних підприємств - газет "Хрещатик", "Вечірній Київ", "Українська столиця", ТРК "Київ" та "Радіо Київ". Згідно з рішенням Київради, 51% акцій холдинґу мав лишатися у комунальній власності, а 49% мали отримати інвестори, відібрані на конкурентних засадах (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.07.2010 Львівська реґіональна радіостанція "FM Галичина" в минулому місяці розпочала мовлення в місті Старий Самбір Львівської області. У цьому населеному пункті програми станції транслюються на частоті 102.7МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 1.07.2010 З 1-го липня столична сателітарна мережева станція "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц, Сєверодонецьк-90.6МГц, Ніжин-107.5МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, Судак-107.6МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Нововолинськ-106.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) запустила гру "Острів скарбів". Служака капітан Смоллетт, квітучий доктор Лівсі, злобний Джон Сільвер та інші джентельмени удачі хочуть відвернути слухачів "MusicРадіо" від спеки, роботи і дати їм заряд бадьорості на все літо. Гра складається з питань, побудованих за мотивами пригодницького роману Роберта Льюіса Стівенсона "Острів скарбів". Все, що потрібно для перемоги, - це швидко і правильно відповісти на 7 питань гри. Кращі з кращих стануть володарями ультрасучасних РК-телевізорів. Переможці будуть оголошені 31-го липня в ефірі мережі радіостанцій "MusicРадіо". Детальніше про участь в грі читайте на Web-сайті гри: http://gra.in.ua (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.07.2010 Сьогодні на Одещині відновило роботу місцеве радіо "Маяк". Мовлення, як і раніше, ведеться в Одесі на частоті 71.36МГц в місті Одеса (08.00-18.00; з 18.00 до 8.00 передавач працює в режимі відкритої несучої), а також на частоті 765кГц через передавач у селі Петрівка Комінтернівського р-ну Одеської області. Нагадаємо, що мовлення радіостанції було відсутнє з 20-го березня - на частоті 765кГц мовлення не велося взагалі, а на частоті 71.36МГц дублювалися програми одеської радіостанції "АРмянское Радио" (104.3МГц) (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 1.07.2010 В ефірі ефірі столичної онлайн-радіостанції Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) - невеличка порція свіжої музики. З нових гуртів - львівський етно-джазовий ShockolaD, дебютна пісня "Антре" (колишні "Н.Три"), гурт "Еспрес" та "ДжаПре" з Харкова. Також - нові пісні "ТіК", Скрябіна, "Пропалої грамоти", "ТНМК" та "НеДілі", про які "Молоде радіо" писало в новинах на власному сайті. Взагалі пісень у ротацію дуже багато, тому станція просить набратися терпіння тих, хто їх надсилав або вішав у групі "Молодого" В Контакті - усі їх прослухають обов'язково! А ще "Молоде радіо" всерйоз думає про те, щоб у команді станції знову з'явився музичний редактор... На "Молодому радіо" сподіваються, що нова музика вам сподобається! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.07.2010 Національна спілка журналістів України, а також пул громадських організацій - ІТК, НАМ, "Телекритика", Східноєвропейський інститут проблем медіа надіслали відкриті листи до Верховної Ради України та Адміністрації Президента України, у яких висловили свої зауваження щодо формування Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України. Зокрема, у листі НСЖУ наголошується на тому, що ВРУ має переглянути свої рішення щодо призначень на посади членів Нацради, а Президент зробити "призначення на користь фахівців галузі, а не випадкових людей, підібраних виключно з огляду на політичну доцільність та керованість". Текст листа НСЖУ можна прочитати тут. В іншому листі, адресованому президентові від громадських організацій, висловлено пропозицію призначити на останню вакантну посаду у "президентській четвірці" Нацради представника медійної громадськості. Зокрема, ГО радять президенту звернути увагу на таких претендентів - президент Асоціації "Укртелемережа" Василь Аніпченко, президент Асоціації медіа юристів Тетяна Котюжинська, виконавчий директор асоціації "Індустріальний телевізійний комітет" Катерина Котенко, генеральний директор обласного об'єднання "Луганське кабельне телебачення" Герман Кудінов, шеф-редактор "Телекритики" Наталія Лигачова, виконавчий директор ВГО "Незалежна асоціація телерадіомовників" Катерина М'ясникова, директор Інституту медіа права Тарас Шевченко (лист ГО до президента - тут). Нагадаємо, аналогічне звернення щодо призначення до регуляторного органу представника громадських організацій надійшло на адресу Адміністрації президента від громадського руху "Стоп цензурі!". Як відомо, Верховна Рада 29 червня обрала членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за парламентською квотою. До "парламентської четвірки" увійшли кандидати від парламентських фракцій Микола Фартушний, Ірина Опілат, Оксана Єлманова, Євген Баранов, натомість кандидатів від громадських організацій було проігноровано. За президентською квотою в Нацраді працюють Володимир Манжосов, Лариса Мудрак та Оксана Головатенко. Четверте місце поки лишається вільним (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.07.2010 Лови сезон "Вдалого літа" на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) з мінеральною водою "Куяльник"! Пісні "Русского Радио - Україна" дарують удачу кожному своєму слухачеві. І не просто удачу. А удачу на всі сто гривень! Адже тільки слухаючи "Русское Радио - Україна" протягом цілого дня, ти зможеш виграти 100 гривень! А все, що потрібно для такої удачі, це зареєструватися на SMS-порталі 1047. Ді-джей "Русского Радио - Україна" у прямому ефірі телефонує зареєстрованому слухачеві і задає питання: "Яка пісня тільки що прозвучала в ефірі?". Той, хто правильно відповідає на питання, виграє 100 гривень! Розіграш проводиться кожного буднього дня з 1-го по 30-те липня. Виграють три найуважніших слухача "Русского Радио - Україна"! Але і це ще не все! Ді-джей "Русского Радио - Україна" поставить слухачеві також друге питання. Питання від генерального спонсора проекту "Вдале літо" - торговельної марки "Куяльник". І якщо слухач правильно відповідає на питання, він виграє не тільки запас мінеральної води "Куяльник", але й стає учасником розіграшу відпочинку на дачі! А що таке відпочинок на дачі? Це вода, сонце, відпочинок - і ніякої "картоплі"! Адже "Русское Радио - Україна" зніме переможцю дачу з усіма зручностями! Не проґав удачу цього літа, вмикай на "Русское Радио - Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини червня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024